Hotels met geschiedenis in Groot-Brittannië
Losehill House Hotel en Spa in Hope, Peak
District
Eerder mocht u in deze rubriek al genieten van tophotels,
wereldwijd, de ene met een ziel, de andere boordvol geschiedenis, nog meerdere
met aandacht voor spa en wellness. We durven hopen dat u genoten heeft van de
hierboven staande troeven van Peak District in Derbyshire.
Om dat alles aan de lijve te ondervinden namen we onze
intrek in het Losehill House Hotel & Spa, het enige 4-sterrenhotel in Peak
District National Park, net een eeuw geleden opgetrokken en vandaag eigendom
van de familie Paul Roden die het in 2007 aankocht. Het hotel werd in 1914
gebouwd en twee jaar later officieel geopend. Het bleek meteen een schot in de
roos voor gegoede burgers, op zoek naar rust te midden groen en kon bogen op
een flink cliënteel, komend uit alle hoeken van Engeland. Omwille minder goed
beheer en de BSE (gekke koeienziekte) was men genoodzaakt het hotel te sluiten.
In 2003 kreeg Losehill House Hotel met nieuwe bazen een grondige verbouwing en
een nieuwe start, evenwel zonder succes tot in 2007 Paul Boden de zaak kocht en
in handen nam. In minimum van tijd had het hotel zijn grandeur van weleer terug
gewonnen. De 23 luxueuze kamers met alles er op en eraan zorgen voor een totaalbelevenis.
GASTRONOMIE
De deskundige aanpak van de nieuwe eigenaar en zijn team
wierp snel vruchten af. We concentreerden ons meteen op een goed en vooral
vriendelijk onthaal. Klanten hoeven zich meteen thuis te voelen en geen nummer
te zijn. Iedereen wordt met de nodige egards ontvangen en op hun wenken
bediend. Onze ervaring leert dat een tophotel ook een topkeuken vereist.
Vandaar dat we meteen met de jonge en talentvolle Chef Darren Goodwin in zee
trokken, een Chef die kiest voor niets dan lokale producten van topkwaliteit,
stelt eigenaar-directeur Paul Boden, thee binnen handbereik in de Orangerie
waar getafeld wordt met uniek zicht op 462 meter hoge Win Hill en Hope Valley.
Hier worden niets dan smaakvolle schotels op tafel gezet, uit de oven getoverd
door Chef Darren Goodwin, volledig op dezelfde golflengte werkend als de
directeur: Een uitstekend hotel wil een prima keuken. En daar willen we met
hart en ziel aan werken. We zijn moeilijk als het om kwaliteit gaat. Alleen op
die manier kan men op topniveau koken.
En of de jonge Chef gelijk heeft. Onze smaakpaletten
werden gestreeld met onder ander Jonge duif, een in de mond smeltende Ierse
Sirloin, een sappige Geitenschouder, een crispy
Varkenskroontje en onder andere een bijzonder smaakvol stukje Kabeljauw. Stuk
voor stuk hemelse gerechten. Geen wonder dat de keuken mag pronken met twee
Rosettes, de Briste gastronomische waardemeter. En dan hebben we het nog niet
over de afternoon tea en het
onverbeterlijk ontbijt met gebakken, gekookte en of geroerde eitjes uit
Bennets Farm, bacon, worst, rode bonen in tomatensaus, paddenstoelen, gegrilde
tomaat, bloedworst, uiteraard vergezeld van de pure Worcestershire saus en thee
of koffie en witte of bruine toast. Dàt is pas wakker worden.
BUBBELBAD & SAUNA
Ontspanning en ontstressen zijn in Lose Hill House Hotel
& Spa geen ijdele begrippen.
Directeur Paul Boden vertelt: Naast de verwenning aan tafel willen we
in het hotel een totaal pakket van rust aanbieden. Het uitbouwen van het
wellness center is meteen een treffer van formaat geworden. Een overdekt
zwembad, een buitenbubbelbad met zicht op de heuvels, een sauna, een stoombad
en een volledig gamma lichaamsbehandelingen staan op de agenda. Het is tegelijk
voor ons een groot voordeel dat we zowat het enige hotel zijn dat midden het
National Park Peak District ligt en dus omgeven is door niets dan groen en rust
en stilte. Wandelaars, bikers en gezellig grazende schapen en koeien zijn de
enige gezellen die de groent getinte heuvels wat extra kleur geven. Ons gevormd
team zorgt er dan ook voor dat we elke dag het beste van onszelf geven, stelt
Paul Roden, elke dag ter plekke. Alleen op die manier kan men discipline
kweken, een vorm die het de klanten nog makkelijker dient te maken, aldus Paul
Roden.
Meer
info: www.losehillhouse.co.uk
Georges
Keters


|