Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
04-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VLAAMSE MOSSELEN - TOFFE MOSSELEN
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Eerste Noordzeemosselen aan de wal

 

Belgica Mossel verovert kust

 

In tal van restaurants aan zee kan men vanaf nu de Belgica Mossel 2009 proeven, genieten en waarderen. José Reynaert, Willy Versluys en Kenneth De Gruyter stelden de mossel in stijl voor in het Mondo Hotel, Leon Spilliaertstraat 1 in Oostende. De conclusie is vlug gemaakt: de heerlijkheden zijn zandvrij, mals, zacht, zilt en vol vlees.

 

Mosselpionier José Reynaert en zijn medevennoot reder Willy Versluys, beiden doorgewinterd in de zeevisserij, geflankeerd door Kenneth De Gruyter, directeur Marketing & Sales zijn dan ook de koning te rijk. Het is steeds de droom geweest van zowel Reynaert als Versluys om aan de kust een eigen Vlaamse mossel op de markt te brengen. “Inderdaad, na meer dan een kwart eeuw denken en kweken zijn we er de jongste jaren in geslaagd om een goed en kwalitatief sterk product voor te stellen. De unieke waterkwaliteit voor de kust tussen Nieuwpoort en de grens met Duinkerke zorgt voor een mossel met een fijnere smaak die enigszins verschilt van hun Zeeuwse soortgenoten. De maritieme kennis van José Reynaert zorgt er sinds 1996 voor dat we vandaag met de Belgica Mossel een mooi product neerzetten. De mossel wordt gekweekt volgens de hangcultuur zodat deze steeds zandvrij te genieten zijn”, vertelt een gelukkig ogende Willy Versluys.

 

RESTAURANTMOSSEL

 

Het laat zich makkelijk raden, de komst van de eerste mosselen dit jaar – laat de stellingen van de maanden met een “R” even terzijde – op groot gejuich zijn onthaald. De Belgica mossel leent zich uitstekend voor tal van bereidingen. Het is daarenboven een echte restaurantmossel. Meteen wordt mosselen eten opnieuw een culinaire belevenis in de breedste zin van het woord. De Belgica Mossel kan alvast genuttigd worden in De Mosselbeurs in Oostende, Brasserie Faro, De Oesterput en Hippocampus in Blankenberge, In Den Plezanten Hof in Ichtegem, Channel 16 in Zeebrugge, Oud Gemeentehuis in Moen, Spijshuis Leffinge in Leffinge en onder andere in Hostellerie Renty, Galaxy en De Mosselpan in Middelkerke.

Voor de particulier wacht de Belgica Mossel in Ostendia Fish, Vishandel Luk en Vishandel Saskia in Oostende, MosselCentrale in Nieuwpoort, Vishandel Azuur en onder andere Mosselhandel Bart in Blankenberge. Meer info: www.belgica-mossel.be

 

MET KEYTEBIER

 

Elke lekkerbek zal het met ons eens zijn, de Belgica mossel weet zich graag te genieten met een heerlijk glas Keytebier, een tripelbier, gefilterd, niet gepasteuriseerd, hergist in de fles en gebrouwen door Brouwerij Strubbe uit Ichtegem, in opdracht van de Oostendse Bierjutters.

Voor kenners als Denis Renty, gewaardeerd foodconsultant en met Koen Inghelram, producer van Sensual Cooking op de Britse TV, geflankeerd door presentatrice Tineke Van Ghyseghem is het duidelijk: “Deze Belgica mossel heeft enorm veel mogelijkheden. Het zou fijn zijn mocht die straks ook in Londen te proeven zijn. De zwarte heerlijkheden smelten in de mond, hebben een ziltig licht zoutig tintje die het totaal hemels doet smaken”, onderstreept Denis Renty, foodconsultant op de Britse markt. Meer info: www.sensual-cooking.co.uk

 

Foto: David Demeyere, Kenneth De Gruyter, José Reynaert, Tineke Van Ghyseghem, Willy Versluys en Denis Renty.

 

Georges Keters

>> Reageer (0)
19-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERJAARDAG OP DE NOORDZEE

35 Jaar Passagiersdienst Zeebrugge-Hull

 

 

Noordzee-cruisen met P&O Ferries

 

Feest bij P&O Ferries: 35 jaar geleden werd de passagiersdienst Zeebrugge-Hull opgestart, toen North Sea Ferries. Op 20 juni 1974 noteren we de eerste officiële overtocht met de MV Norwave. Zes maand later zorgde de MV Norwind voor een verdubbeling van de lijn. Sindsdien is er dagelijks een verbinding tussen Zeebrugge en Hull. De nachtelijke overvaarten – toen ongezien in ons land – zijn intussen een begrip geworden bij de passagiers

 

Op de pioniersschepen Norwave en Norwind was er plaats voor 249 passagiers, met een voor toen ongekende luxe. Een mini shopping cruise kostte in 1980 amper 1000 Belgische frank, inbegrepen een slaapzetel, de transfer per bus naar en van het centrum van Hull en alle maaltijden. Voor een tweepersoonscabine betaalde men amper 1.350 BF (33,75 euro) voor het hele pakket.

De rederij waakte evenwel steeds over het comfort en de service. Groeide de vloot door regelmatige vernieuwing, ook de luxe groeide mee. Vandaag zijn de zusterschepen Pride of Hull en de Pride of Bruges elk goed voor 1.050 passagiers en 810 wagens. De ferry werd een cruiseferry met alle mogelijke comfort.

 

CRUISEBELEVING

 

Sinds de start in 1974 werden meer dan 12,250 miljoen passagiers over de Noordzee tussen Zeebrugge en Hull gebracht. De route blijft populair voor wie Noord- of Midden Engeland, Wales of Schotland wil bezoeken. Vooral de tijdsregeling ligt ideaal. ’s Avonds aan boord om 19 uur in Zeebrugge, ’s ochtens tegen 8 uur op Britse bodem. Onderweg is het alleen maar genieten. Culinair genieten in twee restaurants en amusement troef.

 

MINI CRUISE

 

Om de 35ste verjaardag in de kijker te stellen pakt P&O Ferries alvast tot 30 september uit met een voordelige overtocht:  Zeebrugge-Hull of York, heen en terug tegen de prijs van amper 79 euro per persoon. Het pakket omvat een 2-persoonscabine en transfer naar Hull of York. En de wagen kan zonder toeslag mee aan boord.

Vanaf oktober 2009 doet men er nog een schepje boven op: de minicruise kost dan 35 euro per persoon. Volg ook regelmatig de vele kortingen en speciale overtochten.

 

HULL & YORK

 

De voordelig pond wijst makkelijk de weg naar de shoppingcentra Princes Quay (www.princes-quay.co.uk) en St.Stephens (www.ststephens-hull.com) in Hull. Culturfanaten vinden hun gading in het historische York met de York Designer Outlet (www.yorkdesigneroutlet.com), een enorm winkelcomplex met alleen bekende merken. Een minicruise naar die andere belangrijke shoppingstad Leeds loont evenzeer de moeite. De prijs is dezelfde van de minicruise naar Hull of York, maar het vervoer is dan met eigen auto (waarvoor ook in dit geval geen toeslag hoeft betaald te worden).

Voor alle informatie en reservaties: www.poferries.com, tel. 070 70 77 71 of bij uw vertrouwde reisagent.

 

ROOS VAN HOORICKX

 

Mag P&O Ferries over de lijn Zeebrugge-Hull 35 kaarsjes uitblazen, PR manager Roos Van Hoorickx was van bij de start al van de partij. Gestart als hostess-reservatie in 1974 bij het toenmalige North Sea Ferries wist Roos zich via diverse cursussen en examen op te werken tot PR manager. “Ja, 35 jaar is een hele poos. We doorliepen alle rangen, maakten mooie en minder prettige momenten mee en ontmoetten heel wat personaliteiten met daarbij koningin Beatrix, prins Andrew en onder andere tal van ambassadeurs. We doen het dolgraag en het is steeds fijn te zien dat de passagiers tevreden terug huiswaarts trekken. Dan pas zijn we gelukkig”, besluit Roos Van Hoorickx, een monument binnen 35 jaar P&O Ferries.

  

Georges Keters

Foto Roos Van Hoorickx:  P&O Ferries




>> Reageer (0)
05-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE AAN ZEE

VISWEEKEND IN HOSTELLERIE RENTY MIDDELKERKE

 

Vrijdag 12 tot zondag 14 juni 2009

 

WESTENDS VIS-WEEKEND

 

met wijnen uit de Duitse Moezelstreek

 

Aperitiefhapjes

 

Carpaccio van tonijn met een frisse bereiding van komkommer

 

Halve Kreeft - gebakken Sepia van “Boot N95 Jonas II” -

artisjokcrème geparfumeerd met gerookte look -

Pasta met gedroogde tomaten

 

Wilde Heilbot / Prei / Mousselinesaus / “Vitelotte” aardappelen

of

(*)Wit van hoevekip /Dragonsaus / Erwtjes / Peultjes

 

Gaspacho van aardbeien en meloen

 

Prijs: 65 euro met halve fles Chardonnay-Sekt Brut + 2 glazen Riesling per persoon

                 

(*) GELIEVE TE PRECISEREN BIJ DE TELEFONISCHE BESTELLING

 

 

Menu wordt geserveerd voor het volledige gezelschap van uw tafel

 

HOSTELLERIE RENTY,

Louis Logierlaan 51 (Watertoren)

8430  MIDDELKERKE-KROKODIL

TEL : 059-31 20 77

 

Kamers met ontbijt vanaf 65 euro voor 2 personen

 

Volgende thema weekends : BIER Weekend 19-21 Juni

                                              LANDBOUW Weekend 18-20 September

                                              CHAMPAGNE Weekend 13-15 November

 

 

www.renty.be & www.romeojuliette.be







>> Reageer (0)
27-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MARITIEM PLEZIER

Nieuwe minicruisebestemming van P&O Ferries

.

Op stap in marktstad Beverly

 

De minicruise bestemmingen van P&O Ferries hebben er een nieuw broertje bij. Op woensdag 20 mei en vrijdag 5 juni kan men alvast in primeur kennis maken met het lieflijke marktstadje Beverly, op een steenworp van Hull.

 

De minicruise Beverley is een arrangement met vertrek uit Zeebrugge om 18 uur en dat twee nachten aan boord omvat en één dag ter plaatse in Beverley. Vertrek bij aankomst van de ferry aan de terminal in Hull om 8u30. De aankomst in Beverley is gepland omstreeks 9u15. Vrije tijd tot 14 uur. Vandaar vertrek naar Burton Constable Hall. Aankomst 14u30. Ook daar is er voldoende tijd voor het bezoek aan de hall en de tuinen. Terugkeer om 16u45 naar de P&O-terminal in Hull.

 

VERTREKDATA

 

Woensdag 20 mei (donderdag 21 mei is met Hemelvaartsdag een vrije dag in België) en vrijdag 5 juni. Voorlopig werden nog niet meer data vastgelegd.

De prijs voor deelname bedraagt  69 euro in een 4-persoonscabin of 79 euro in een 2-persoonscabin. Inbegrepen in deze prijzen zijn naast de cabins ook alle bustransfers in Engeland en de entree tot Burton Constable Hall.

 

MARKSTAD BEVERLY

 

Beverley draagt een roemrijk verleden. De locatie was lange tijd een belangrijk pelgrimsoord omdat John of Beverley, de in 721 overleden bisschop van York die later heilig verklaard werd, hier begraven ligt. De volumineuze proporties van de Minster vinden hier ook grotendeels hun verklaring in.

Economisch lag de bloei van Beverley vooral in de periode van de 12e tot de 15e eeuw. De toenmalige middeleeuwse samenleving werd er onder meer vervoegd door heel wat Vlaamse ambachtslui. De straatnaam Flemingate, ter hoogte van de Minster, is een blijvende herinnering hieraan. Voor een duik in het niet zo verre verleden kan de historische pub The White Horse zorgen. Belangrijk is voorts, zeker voor de shoppers, dat de Britse pond tegenwoordig historisch laag staat t.o.v. de euro. Meer info: www.inbeverly.co.uk

 

BURTON CONSTABLE HALL

 

Burton Constable Hall is reeds ruim vier eeuwen het wijds landgoed op het grondgebied van Skirlaugh van de familie Constable. Het park zoals het er nu nog bij ligt, werd aangelegd omstreeks 1770 en is een creatie van de befaamde landschapsarchitect Capability Brown.

Ook het interieur van het landgoed is overwegend 18e eeuws (en 19e eeuws) in zogenaamde Elisabethaanse stijl. Dertig kamers zijn open voor het grote publiek, waaronder heel wat ongewone vertrekken zoals de China-kamer.

Met ingang van dit jaar werden overigens een aantal nieuwe ruimtes opengesteld. Eén ervan kenmerkt zich door de vele curiosa die er in opgesteld staan. Meer info: www.burtonconstable.com

 

CRUISEGEVOEL AAN BOORD

 

Deze bezoeken zijn natuurlijk slechts een gedeelte van de uitstap. Het element Cruise, verdeeld over twee avonden (heenreis en retour), is de belevenis op zich reeds waard. De rijke tafelen van de restaurants zijn een vaste waarde. De ambiance stijgt meestal ten top tijdens de disco-avonden met live optredens en gelegenheid tot dansen. Voor wat ingetogener naturen zijn er de pianobar en/of de speeltafels. Voor wie maar niet genoeg van shopping krijgt staat de kwaliteit van de eigentijdse winkels aan boord borg. De prijzen liggen er daarenboven 20% lager dan in België

 

Voor alle informatie en reservaties omtrent deze nieuwe en andere bestemmingen, arrangementen en kortingen kan men terecht op http://www.poferries.be  tel. 070/70 77 71 en uiteraard ook via alle reisbureaus.

 

(Georges Keters)

 

 






>> Reageer (0)
25-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CRUISE WERELD

PROMO ALL-IN


MSC Cruises
stelt u interessante pakketten voor inclusief de cruise, de vluchten en de transfers – exclusief dranken

Cat. 1-2-3 : € 899 p.p. Cat. 6-7-8 : € 1.119 p.p. Cat. 4-5 : € 999 p.p. Cat. 9-10 : € 1.299 p.p.

Cat. 11 :€ 1.599 p.p.

De MSC Sinfonia is een elegant en verfijnd cruiseschip vergelijkbaar met een 4 à 5 sterren hotel. Het concept van het cruisen is ‘s nachts varen en elke dag op een nieuwe bestemmig aankomen. Bagage uitpakken hoeft maar één keer. Voorts kan je aan boord genieten van een echt drijvend resort met verschillende zwembaden, jacuzzi’s, theater, restaurants met de lekkere Italiaanse en internationale keuken, een spa met sauna, hammam, massagepakketten, fitnesszaal … en nog veel meer. Kortom ook aan boord kunt u volop ontspannen en genieten.

Monte Carlo

Cannes is wereldberoemd voor zijn prestigieuze filmfestival dat elke lente plaatsvindt. U heeft vrije tijd om op uw eigen tempo te genieten van een wandeling langs de Croisette, in het voetspoor van de talrijke filmsterren die daar elk jaar opnieuw rondwandelen.

Valencia

De hoofdstad van de provincie Valencia, waar de America’s Cup wordt gehouden, met de futuristische architectuur van Calatrava. De wandeltocht leidt u door het stadscentrum met al zijn intrigerende hoeken en gaten en de speciale pracht van de oude gebouwen.

Ibiza

Het eiland is bekend om zijn drukke nachtleven, maar ook in het daglicht valt er heel wat te beleven. De haven wordt gedomineerd door de burcht. In de talrijke steegjes rond het monument –het enige ter wereld- gewijd aan de piraten gaat het er levendig aan toe.

Tunis

Een historische reis, een fantastische tour door het archeologisch gebied van Carthago. In de Tunesische Kasbah wordt de Al Abidine Moskee en de 55m hoge minaret bezocht.

Catania

De reizigers worden vergezeld tot aan de Berghut Sapienza om van nabij de lava te kunnen bewonderen gestold tijdens de spectaculaire uitbarsting van 2001. De kracht van de natuur breekt los onder de ogen van de toeschouwers met verrassende fenomenen geïllustreerd door ervaren plaatselijke gidsen.

Napels

De begeleide excursie biedt de mogelijkheid de eruptieve monden van de vulkaan te benaderen om de lavastromen te bekijken. Het bezoek aan de Golf van Napels is betoverend, met het eiland Capri, Sorrento, Ercolano en Pompei.

Pakketprijs : Vluchten en transfers inbegrepen MSC Sinfonia 29 mei & 5 juni 2009

Meer informatie en reservatie in dit reiskantoor www.msccruises.be






>> Reageer (0)
16-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIJNEN

Vereniging Vlaamse Sommeliers

 

Georgië parel in het glas

 

VVS proeft van Teliani Valley

 

Mukuzani, Tsinandali, Saperavi, het zijn slechts drie parels uit het rijke aanbod van de Georgische wijngigant Teliani Valley. Zo goed als niet gekend in onze regio, maar niettemin schatjes in het glas. De Vereniging Vlaamse Sommelier onder leiding van voorzitter Guy Van Neste maakten door toedoen van Gulnara “Gulie” Managadze, geboren en getogen in Georgië en vandaag wonend in Oostende, kennis met de rijkdom inzake Georgische wijn, heerlijkheden uit een bijna vergeten wijnland.

 

Geprangd tussen Rusland en de Kaukasus en de Kaspische Zee enerzijds, de Zwarte Zee, Turkije, Armenië en Azerbeidzjan anderzijds, ligt Georgië, twee maal zo groot als België en goed voor 4,5 miljoen inwoners. Onbekend is onbemind en toch is dit land – samen met Syrië – de bakermat van de wijn. Geen enkel land ter wereld heeft zo’n wijntraditie van liefst 8.000 jaar.  Het klimaat, de ruim 500 druivensoorten en de verschillende vruchtbare bodemsoorten zorgen er al eeuwen voor grote wijnen. Waar hun buren de wijnbouw al lang vergeten zijn, bleven de Georgiërs rustig verder werken. Traditioneel werden (worden) de wijnen in grote aarden kruiken, amfora’s (kvevris) bewaard. Voor de export maken de kruiken plaats voor inox en eiken vaten. Georgiërs zijn knappe leerlingen wat zich ook in de wijnbouw vertaalt, vandaag uitgerust met de modernste technieken. Inzake de wetgeving op de kwaliteit is Georgië officieel erkend door de Europese Unie en zijn de controles extra streng. De kwaliteit is hier dan ook van hoog niveau. De export naar Europa opent perspectieven wat leidt tot uitbreiding en vervolmaking.

 

TELIANI VALLEY

 

Absolute topper is wellicht de Teliani Valley, wijnmaker die sinds 1997 de Georgische traditie verder zet en deze klasrijk in het glad doet belanden. CEO Archil Gegenava, commercieel directeur Shota Khobelia en sales & marketing manager Kristina Nachkebia laten niets aan het toeval over om van Teliani Valley de nummer één te maken. Oenoloog George Dakishvill zorgt ervoor dat de meer dan honderd jaar oude wijngaard elk jaar weer de beste druiven levert. De pareltjes van het huis zijn ook sterk gewild en zijn in België al flink te genieten. Heerlijk zijn vooral de Teliani Valley Saperavi, Mukuzani en Napareuli, droge rode parels in het glas. Wit scoort uitstekend met de Tsinandali, Manavi en Napareuli. Ook hier produceert Teliani Valley de bij ons minder gekende half droge rode wijnen met de Akhasheni, Mazani Valley en Pirosmani. Het is duidelijk, deze Georgische wijnen zijn stuk voor stuk een unieke bloemlezing van Georgische traditie en Europese deskundigheid.

 

GULIE MANAGADZE ERE-LID VVS

 

Na de voorstelling en proeven van diverse specifieke Georgische gerechtjes  bedacht voorzitter Guy Van Neste Gulie Managdze met de titel van Ere-Lid Vereniging Vlaamse Sommeliers, titel die de Georgische grote dame van de wijnen bijzonder in de smaak viel. Het was meteen dudelijk, wijnkenners en VVS-toppers als Guy Van Neste, Rosy Van Massenhove, Ludwig Bouckaert, Etienne Waterloos, Frida De Meyer, Arnold Decoene, Erna Lavigne, Bob Rohaert, Lieve Colpaert, Norbert Desmedt en onder andere Arnold Decoene wisten het te beamen: Teliani Valley, dat is grote klasse in het glas.

 

N & G WIJNEN

 

Deze mooie waaier van Georgische wijnen zijn in onze regio te bekomen bij Gulnara “Gulie” Managadze, tolk Russich-Nederlands en gek van Georgisch fraais in het glas. Zij zorgt met  N & G Wijnen dat intussen al heel wat restaurants in onze regio kunnen genieten van deze heerlijke flessen.

Meer info: info@gulie.be, gulie@euphonet.be, www.gulie.be en tel. 059 500 507 of gsm 0486 554 580.

 

Vereniging Vlaamse Sommeliers

Voorzitter Guy Van Neste, restaurant ’t Pandreitje, Brugge, 050-33 11 90, www.pandreitje.be

 

Georges Keters






>> Reageer (0)
11-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gastronomie aan Zee

LENTE IN HOSTELLERIE RENTY

MIDDELKERKE

 

Maandmenu tot 28 april 2009

Menu du mois  

 

Aperitiefhapjes / Mises en bouche

 

 

Mousse van gerookte paling / lenteslaatje en tomatentartaar

Mousse d’anguille fumée / salade printanière et tartare de tomates

 

 

Halve kreeft met truffelroom en raviolis met paddenstoelen

Demi homard à la crème truffée et raviolis aux champignons

 

*

Filet van jonge eend / erwtjes / spinazie / Parmentier van eendenbilletjes

Suprême de canette de Chalans / petits pois à l’étuvée / épinards et Parmentier de cuisses de canette

 

*

Soufflé glacé « Grand Marnier »

 

 

Prijs / Prix menu : € 39,50

 

 

Menu wordt geserveerd voor het volledige gezelschap van uw tafel (uitgezonderd de kindjes)

Le menu est servi pour tous les convives de votre table (à l’exception des petits enfants)

 

 

Keuze aan de kaart en keuze menu à 22,50 euro

Choix à la carte et menu au choix à 22,50 euro

 

HOSTELLERIE RENTY

Louis Logierlaan 51

(Watertoren)

8430  MIDDELKERKE-KROKODIL

Tel : 059 31 20 77


Kamers met ontbijt vanaf 65 euro voor 2 pers.

Chambres y compris petit déjeuner à partir de 65 euro pour 2 pers.

www.renty.be

www.romeojuliette.be

 

Paaszaterdag en -zondag enkel maandmenu of BIB Gourmandmenu

Samedi et dimanche de Pâques uniquement le menu du mois ou le menu BIB Gourmand






>> Reageer (0)
02-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOOISTE HOTELS IN NEDERLAND

Fletcher Hotelgroup - Kroon op Schouwen-Duiveland

 

Duinhotel Burgh Haamstede: restaurant met hotel

 

Zoek niet langer naar een stek om je stress over boord te gooien, te onthaasten, te genieten van alle mogelijke rust, ongerepte duinenwandelingen, heerlijke fietstochten, afgerond met gezonde ontspanning en een extra fijne keuken. Je vindt het allemaal op iets meer dan twee uurtjes wagen in Burgh-Haamstede, Schouwen-Duiveland, Zeeuws-Vlaanderen, in Duinhotel Burgh Haamstede, een van de vele parels van de Fletcher Hotelgroup.

 

Het in het weergaloos duinenlandschap en aan de boorden van de Noordzee neergepoot hotel laat vier Nederlandse sterren zien en is sinds kort lid van de prestigieuze 3- en 4-sterren Fletcher Hotelgroup.

Met hotelmanager Micha Theissen, al sinds 2001 vertrouwd met het huis zit men goed. Er mag dan wel geen zwembad zijn, het ontbreekt de gasten aan niets. Met een meester als Niek Soeters in keuken en een zaalmeester als Ab Dejong, bijgestaan door medewerkers die alleen het beste willen, is elke verblijf in Duinhotel Burg Haamstede – Fletcher Group een verandeming. Zeeuws-Vlaanderen zo dicht en zo mooi

 

STREEKGERECHTEN

 

De keuken is een juweeltje. De Frans-Italiaans gerichte keuken van Duinhotel Haamstede is zonder meer een klasse apart. Streekproducten spelen hier de hoofdrol wat zich resulteert in verrassende schotels, stevig, royaal en smaakvol.

Meer nog, in Duinhotel Burgh Haamstede is niemand een nummer. “Het is onze bedoeling en heilig streven dat onze gasten het naar de zin hebben en zich meteen thuis voelen”, onderstreept hotelmanager Micha Theissen, steeds aanspreekbaar voor elk mogelijk probleem.

 

LUXE KAMERS

 

De 41 luxe kamers zijn groter dan normaal en ingevuld met Britse countrystyle meubelen, wat de rust een extra onderlijnd.

 De badkamer is voorzien van bad en extra douchekabine, haardroger en toilet. De vijf suites aan de duinen beschikken over een zonneterras met uitzonderlijk uitzicht op de immense duinen. In de lounge staat een personal computer ter beschikking.

 

GEEN TIJD VOOR VERVELING

 

Het Duinhotel Burgh Haamstede is naast zijn unieke ligging in het duinengebied en natuurgebied Westerenban ideaal als uitvalbasis voor meerdere uitstapjes in de regio. In de directie omgeving is – buiten de schitterenden duinen en stranden – niet veel te beleven. Zierikzee, Waterland Neeltje Jans, het Veerse Meer, Middelburg en de marktdag op dinsdag in Goes liggen evenwel op een boogscheut. Wie er de spanning wil inhouden kan (mits betaling) genieten van een rondje zweefvliegen, kajakvaren op de Oosterschelde of duiken in het Grevelingenmeer, golfen in Molenberg of een Ruige Binken of Meidentocht, goed voor een fysieke inspanning waarbij boomstamwerpen, touwtrekken en onder andere boomzagen in het domein Westerschouwen aan de orde zijn.

 

FLETCHER HOTELGROUP

 

De Fletcher Hotelgroup beschikt over ruim dertig 3- en 4-sterrenhotels, de een al mooier dan de andere, maar allen heerlijk om te onthaasten, te genieten van comfortabele kamers tijdens weekendje uit, midweek of arrangement waarbij ontspanning en culinair genot hoog in het vaandel wapperen.

De ligging van de hotels bevindt zich op de mooiste locaties in Nederland en is ideaal voor zij die het begrepen hebben op wandelen of fietsen, in de duinen, bossen en voor de natuurfreaks, op de heerlijke Waddeneilanden.

Meer info: www.fletcher.nl en info@fletcher.nl

 

Duinhotel Burg Haamstede

Torenweg 1

4328 JC Burgh-Haamstede

Zeeland

Tel. + 31 111 88 77 66

Fax: +32 111 88 77 55,

Mtheissen@duinhotelburghhaamstede.nl en www.duinhotelburghhaamstede.nl.

Gratis parkeerhaven voor het hotel.

 

Georges Keters






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET MOOISTE UIT NEDERLAND

Proeven van Zilte Zeeuwse Zaligheden

 

Culinair Schouwen-Duiveland

 

Gerookte paling, bolussens, mosselen, kokkels, kreukels, Noordzeekrab, mesheften of scheermessen, zeekraal, boterbabbelaars, boerenpap, jutter, Wasschappelse blokjes, krabbekwaad of onder andere oesters en Oosterscheldekreeft, dit kan alleen maar Schouwen-Duiveland in Zeeland zijn.

 

Als er in de wereld een regio is waar meer dan ooit verse producten op tafel komen, dan mogen onze Noorderburen uit Zeeland hiervoor zeker de eerste prijs afhalen. Nergens worden zoveel producten uit de zee en ingrediënten uit de polders “kakelvers” op tafel gezet.

 

OOSTERSCHELDEKREEFT


Grote troef van de regio is de Oosterscheldekreeft, van 1 april tot 15 juli 2009 op zijn best te genieten in de beste restaurants tegen een vaste prijs van 59,50 euro, exclusief drank.

Wie de geneugten van Schouwen-Duiveland in zijn geheel wil Genieten heeft een ruime keuze uit de leden van Kring van de Zeeuwse Kreeft, waar kwaliteit troef is. Om het gastronomisch plezier nog te verhogen werd de Grüner Veltliner Spiegel 2007 van het Weingut Steininger uit het Kamptal verkozen tot Kreeftenwijn 2009.

 

Brasserie MARITIME, Nieuwe Haven 21 in Zierikzee, laat u toe te genieten van de Oosterscheldekreeft, met zicht op de haven met mosselkotters en plezierjachten. Meer info: www.brasseriemaritime.nl en info@brasseriemaritime.nl

 

Restaurant DE BROUWERIE, Molenstraat 31 in de historische smalstad Brouwershaven, aan het Grevelingenmeer. Naast de Oostscheldekreeft wacht ook Schouws lamsvlees en diverse visspecialisteiten. Meer info: www.debrouwerie.nl en DeBrouwerie@hetnet.nl

 

Hostellerie SCHUDDEBEURS, Donkereweg 35 in het lieflijke Schuddebeurs is een oase van rust en romantiek. Op een steenworp van Zierikzee is deze ruim 300 jaar oude herberg een droom voor elke rustzoeker en gastronoom. Meer info: www.schuddebeurs.nl en Hostellerie@schuddebeurs.nl

 

Brasserie DE VLUCHTHAVEN bevindt zich in het veerhuis van het voormalig pontje over het Zijpe. Dagverse vis en schaaldieren zijn de ingrediënten die deel uitmaken van deze heerlijke keuken. Meer info: www.devluchthaven.nl en Vluchthaven@cs.com

 

Auberge DE CAMPVEERSE TOREN aan de Kaai 2 in Veere, de parel van Zeeland, biedt naast een verrukkelijke tafel een adembenemend uitzicht op het Veerse meer. Meer info: www.campveersetoren.nl en info@campveersetoren.nl

 

Restaurant DE BOURGONDIERS in Vlissingen: mooie vergezichten over het water zijn een extra terwijl de vaartuigen als het ware voorbij uw tafel varen, aan de Vlissingse boulevard. Iedere dag open vanaf 11.30 uur. Meer info: www.de-bourgondier.nl en info@de-bourgondier.nl

 

Restaurant DE GOUDEN LEEUW op de Hoge Markt 8-10 in Scherpenisse, hartje Tholen of het meest authentieke eiland van Zeeland, biedt de gastronoom een mix van vernieuwing en klassiek. Meer info: www.degouden-leeuw.nl en info@degouden-leeuw.nl

 

Restaurant DE KORENBEURS in Kortgene is de perfecte locatie voor de pure levensgenieter. Klein maar charmant hotel-restaurant waar lekkerbekken zich thuis voelen. Meer info: www.korenbeurs-kortgene.nl en info@korenbeurs-kortgene.nl

 

Restaurant OESTERBEURS in Yerseke, de bakermat van de Zeeuwse oester- en mosselcultuur, laat u in de Parelzaal genieten van al dat lekkers uit Zeeland. Meer info: www.oesterbeurs.nl en info@oesterbeurs.nl

 

Restaurant DE STADSSCHUUR, Schuttershof 32-43, hartje Goes is een verademing. Liefhebbers van een exquise schotel en een mooi glas wijn zitten hier op hun best. Meer info: www.stadsschuur.nl en info@stadsschuur.nl

 

EERSTE KREEFT 2009

 

Gewapend met fuik en net schoven zeventien boten, bemand met 500 VIPS, richting Oosterscheldekreeft. Driesterrenchef Sergio Herman uit restaurant Oud Sluis in Sluis kreeg de eerste gevangen kreeft in de handen gestopt door Karla Peijs, Commissaris van de Koningin, en zag dat het goed was. Dat alles onder goedkeurend oog van Luit Ezinga, voorzitter Stichting Oosterscheldekreeft. De kreeft liet zich naderhand fel smaken.

 

SPENNEKOT

 

Maar Zeeland en Schouwen-Duiveland hebben naast de Oosterscheldekreeft nog heel wat culinaire troeven. Zo mag je een bezoek aan de Kookboerderij Spennekot in Kerkwerve niet links laten. Hier pakken John en Mathilda van Leeuwen uit met kooksessies. “Producten van eigen hand worden samen klaargestoomd in leuke kooklessen in workshops tot maximaal vjiftig man. Meerdaagse arrangementen zijn evenzo mogelijk”, vertelt Mathilda van Leeuwen. Meer info: www.spennekot.nl en info@spennekot.nl

 

WASSCHAPPELSE BLOKJES

 

Wie optimaal wil genieten van alle Zeeuwse producten vindt ruim zijn gading in The World of Drinks waar Anton Krijnse Locker je steevast laat proeven van het ganse gamma. Intussen zorgen geroutineerde dames in klederdracht ter plekke voor de ambachtelijke bereiding van de Wasschappelse Blokjes, zoete snoepjes, gemaakt op de wijze van grootmoeder. Verder is het in The World of Drinks genieten van de Schouwse Jutter, het Schouws Bakkie, de Schouwse Boerepap en onder andere de Zeeuwse Babbelaars en het Zeeuws Zilt. Meer info: www.worldofdrinks.nl en anton@festumgroep.nl

 

 

GEROOKTE PALING

 

Wie tuk is op gerookte paling, gerookte zalmforel of het beste wat je Schouwen-Duiveland kunt vinden, mag niet voorbij de Recreatieboerderij van Langeraad. Genesteld in een 26 ha groot bos kan men hier met de familie een leuke dag beleven, genieten van een barbecue, wandelen, golfen in het bos, spelen en vooral genieten van als dat lekkers dat Peter van Langeraad uit zijn rookoven tovert. Effenaf schitterend. Meer info: www.recreatievanlangeraad.nl en info@recreatievanlangeraad.nl

 

SCHOUWSE WIJN

 

Je houdt het niet voor mogelijk, maar hetgeen Johan van de Velde de jongste jaren op De Kleine Schorre in Dreischor uit zijn wijngaard, ja inderdaad, toverde is fenomenaal. In zoverre zelfs dat zijn Pinot Blanc, Auxerrois en Rivaner geschonken wordt in business class van KLM, samen met gerechten van de Zeeuwse 3-sterrenkok Sergio Herman. De wijnoogst 2008 was goed voor 40.000 flessen. De Kleine Schorre is uitgebouwd in een zwartgeteerde schuur anno 1735, tegelijk een der oudste boerderijen uit Drieschor. Meer info: www.dekleineschorre.nl en info@dekleineschorre.nl

 

DE HEERENKEET

 

Nog in Kerkwerve wacht een nieuwe culinaire verrassing. In hun dubbelzaak Restaurant & Viswinkel De Heerenkeet pakken Marion en Richard Snijder enerzijds uit met een vishandel, anderzijds met een restaurant waar vis op zijn verst op tafel komt. “De mooiste ontmoetingsplaats tussen zee en land. We gaan voor eenvoud, niet voor moeilijk, we gaan voor goed”, stelt de joviale Marion. Grote magen komen hier ongetwijfeld aan hun trekken. Van maandag tot vrijdag is er telkens een thema. Vis, gamba, tongen, kreeft à gogo aan democratische prijzen. Probeer alvast eens de zeevruchtenschotel. Een verrukking die nergens zijn gelijke vindt. Meer info: www.deheerenkeet.nl en info@deheerenkeet.nl

 

VAARTOCHTEN

 

Zeeland en Schouwen-Duiveland zijn ideaal voor zijn die houden van schepen en varen. Probeer eens een zeiltocht met een klipper, schoener of een bol. John van Dalsen is eigenaar van de Zeilvloot De Zeeuwse Stromen. Met zijn klipper Bracksand, de Belgische klipper Morgenster of onder andere de driemastschoener Amazone bezorgt hij je een onvergetelijke dag op de Oosterschelde, een avondtocht of middagtocht met lunch of buffet aan boord. In overleg kunnen heel wat mogelijkheden uitgewerkt worden. Zo kan een zeiltocht gecombineerd worden met een helicoptervlucht, nordic-walking, mountainbiken of een Grevelingen-arrangement, Zierikzee-arragement of Yerseke-arrangement. Keus te over.

Meer info: info@zeilvlootdzs.nl en www.zeilvlootdzs.nl

 

 

HOE ER NAARTOE

 

Zeeland en Schouwen-Duiveland is bijzonder makkelijk te bereiken via de Westerscheldetunnel. Wie het snel wil neemt de snelweg tot Gent en kiest vervolgens de snelweg richting Terneuzen waar je de tunnel in rijdt. Wie het gezellig en rustig wil, rijdt naar Sluis over Oostburg en kiest dan richting Terneuzen. De rit onder de tunnel duurt ongeveer vijf minuten en kost 4,70 euro aan tol, enkele reis.

 

 

Met dank aan Sylvia de Geest (Directeur VVV Schouwen-Duiveland), Balth P. Roesingh (Projectleiding) en Micha Theissen, hotelmanager Duinhotel Burgh Haamstede – Fletcher Hotelgroup.

 

Georges Keters

 

 






>> Reageer (0)
30-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Wales, land van Kastelen, Kelten, Druïden en Spoken

 

Isle Anglesey, droom van een eiland

 

Wales is zonder meer een buitenbeentje binnen het Verenigd Koninkrijk. Anders dan anders, niet alleen door zijn taal, vooral door zijn gastvrijheid, onbeschrijflijk mooie natuur en zijn uitzonderlijke keuken waar de black beef, streekgebonden rundvlees, schaap en lam de scepter zwaaien en aan de kust de vis in de pan spartelt. Wie het authentieke Wales wil ontdekken trekt naar het eiland Anglesey, door de Menai-brug in Porthaethwy verbonden met het Britse vasteland.

 

Net over de Menai Bridge – gebouwd in 1826 door Thomas Telford – komt men meteen in een andere wereld terecht. Met een “Blue Badge Guide” als Dave Wagstaff en notoir Wales-kenner Luc Deketelaere uit De Haan is het een pretje dit wondermooi stukje zo goed als ongerept Wales te ontdekken. Het is meteen genieten van een zonovergoten wandeling langs de Belgian Promenade, wandelpad dat uit dankbaarheid door Mechelaars – op de vlucht voor de Duitsers in 1914 – volledig heraangelegd, pad dat door oorlog en diverse stormen zo goed als vernietigd werd. Meteen goed voor een stukje België in Wales.

 

BEAUMARIS

 

Niet te missen is een bezoek aan de historische stad Beaumaris, de voornaamste straat op Anglesey, dat met zijn ruige kust gekend is als Mona, de Moeder van Wales. Omringd met talrijke kleine dorpjes en lieflijke stranden weet het Beaumaris Castle aan de Menai Street de regio te overdonderen. Het kasteel was het grootste en tevens het laatste kasteel gebouwd door Edward I, in Wales. Achter de imposante ingang, omrand door grote ronde torens, ontdekt men hier van wat wellicht het meest moderne voorbeeld is van militaire architectuur in Groot-Brittannië. Het geheel is extra geconcentreerd en volledig symmetrisch gebouwd. Het kasteel werd in 1295 in een razend tempo opgetrokken door zowat drieduizend man. Vandaag is het vlot te bezoeken en is het genieten geblazen van deze stevige brok Welsh geschiedenis.

 

HOLYHEAD

 

Anglesey is begenadigd met een kilometerslange ruige kust. Maak vooral even tijd om off road te trekken en te wandelen om en rond Penomn. Hier werd geschiedenis geschreven met een grote G en zijn tal van kunstschatten te bewonderen. Daarbij de Augustijnse Priorij van Penmon, bouwwerk uit de 13de eeuw en het immense Keltische kruis uit de 10de eeuw. Liefhebbers van Romeinse geschiedenis vinden hun gading in Lligwy en Dulas. En dan is er Holyhead, goed voor een pak mysterieuze culten en oude beschavingen. Een wandeling over de kliffen zorgt voor een uniek uitzicht op de kust met als toetje de vuurtoren van South Stack, aan de voet van de Ierse Zee en Puffin Island.

 

THE GOLDEN WRECK

 

Wie een stukje maritiem erfgoed wil meepikken kan dat met volle teugen in het lieflijke Moelfre Village, kustplaatsje aan de Dulas Bay tussen Beaumaris en Amlwch. Hier schreven heel wat vaartuigen tragische geschiedenis met het vergaan van The Royal Charter als meest merkwaardige. In een vreselijke storm op 29 oktober 1859 lieten hier 454 mensen het leven en dat met thuishaven Liverpool op enkele uren varen. Tegelijk met de vele mensenlevens gingen tonnen goud in de golven. De Dulas Bay is tegelijk een scheepskerkhof. Ruim 130 schepen verdwenen er ooit in de golven. Resten van het wrak van The Royal Charter, door de Welsh wegens het vele goud aan boord The Golden Wreck genaamd, is nog steeds te zien tussen Porth Helaeth en Porth Forllwyd. Het Royal Charter Monument en het Lifeboat Station ademen eeuwen maritieme geschiedenis uit. Dat alles onder toeziend oog van Richard “Dic” Evans, bronzen standbeeld van de man die tientallen levens redde uit de kolkende zee. De man werd 95 jaar.

 

KOPERMIJNEN

 

Benevens sterke verbondenheid met de zee bezit Anglesey in Amlwch met de Parys Mountain Copper Mines een prachtig stukje industrieel erfgoed. Deze gigantische kopermijn is intussen al ettelijke jaren gesloten en kan vandaag – al dan niet geleid – vrij bezocht worden. Tal van films, waarbij onder andere Dr Who en Mortal Kombat 2, zijn op deze locatie opgenomen. Het geheel is kleurrijk en indrukwekkend. Maak gerust een namiddag vrij om ten volle te genieten van al die pracht.

 

CONWY CASTLE

 

Een must bij een bezoek aan Wales is Conway dat met zijn 13de eeuwse Conwy Castle met massieve indrukwekkende torens de brede riviermond overschouwt, met op de achtergrond Snowdonia, het grootse nationaal park van Wales, met zijn 1.085 meter hoge Snowdon de hoogste berg kent. Een ideale pleisterplaats om van daaruit de Victoriaanse badplaats Colwyn Bay, Llanduno, Llanrwst of ander andere Betws-y-Coed en Bangor te bezoeken.

Conwy Castle is in 1287 gebouwd door de legendarische architect James of St George, in opdracht van de Britse koning Edward I. De acht immense torens geven een panoramisch zicht op de ganse regio, inclusief een flink deel van het nationaal park Snowdonia. Na een passage van tal van notabelen met daarbij onder andere aartsbisschop John Williams en koning Charles I namen de lokale autoriteiten het kasteel eind de 19de eeuw in handen en gaven het zijn grandeur terug. In 1987 werd het op de lijst geplaatst van het Unesco Werelderfgoed. Conwy Castle is dagelijks te bezoeken, eventueel een kippenvel bezorgende Ghost Tour, spokenrondleidingen.

 

KLEINSTE HUISJE VAN GROOT-BRITTANNIE

 

Naast het imposante Conwy Castle is – hoe ironisch ook – dé andere bezienswaardigheid in Conwy, het kleinste huisje van Groot-Brittannië. Het vissershuisje uit de Victoriaanse tijd meet slechts 1,82 meter breed, 3,09 meter hoog en 3,04 meter diep. Het werd bewoond tot in mei 1900 en werd toen opgenomen in het Guinness Book of Records. Het huis is eeuwen oud en is het enigste huisje dat gespaard is bij de sloop van een ganse rij vissershuisjes. Het is vandaag eigendom van Elisabeth Williams en is dagelijks te bezoeken. Het huisje omvat op het gelijkvloers een kolenbak, een schouw met kacheltje, stoel en tafel, op de eerste verdieping (sic) net plaats genoeg voor een eenpersoonsbed. Robert Jones, die het van de sloop redde, was de laatste bewoner tot het in 1900 opengesteld werd als “bezienswaardigheid” en tot vandaag al miljoenen bezoekers (één voor één, wegens zo klein) telde.

 

LANGSTE DORPSNAAM TER WERELD

 

Een van de leukste bijzonderheden te zien in Anglesey is zonder meer het stadje Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch op het eiland Anglesey. Oorspronkelijk heette het stadje Llanfairpwllgwyngyll, maar om toeristen aan te trekken maakte men er een 59-letterwoord van wat zich vertaalt in Saint Mary’s Church in the Hollow of White Hazel near a rapid Whirlpool and The Church of Saint Tysilio near the Red cave of De plaats van de kerk van de heilige Maria in een bos van witte hazelaars bij een draaikolk en bij de kerk van de heilige Tysyilio niet ver van de grote grot. Het woord is nauwelijks uit te lezen, laat staan uitspreken. De Welsh noemen het kortweg Llanfair P.G. Meteen goed voor een plaats in het Guiness Book of Records als het stadje met de langste naam in Europa, goed voor ruim 3.000 inwoners. De trein stopt er nog enkele keren per week en het treinstation is een van de drukst bezochte stations in Wales. Vlotte handelaars sloegen meteen de handen in mekaar en bouwden het station aan de Holyhead Road uit met een immense parking en het shoppingcenter James Pringle Weavers dat dagelijks tientallen bussen toeristen binnen de muren krijgt. Echter niet eerder nadat men al het stationnetje heeft bezocht, zonder twijfel het meest gefotografeerde station ter wereld.

 

TRE-YSGAWEN HALL

 

Verblijven op Anglesey kan men op diverse manieren. Wie wil genieten van absolute stilte, rust, aansluitend een fijne tafel, zit alvast goed in Country House Hotel & Spa Tre-Ysgawen Hall, een in 1882 opgetrokken landhuis dat in 2002 omgevormd en gerenoveerd werd tot luxueus hotel, inclusief binnenzwembad, whirlpool en volledige Spa.

De keuken is voortreffelijk en de schotels zijn met zorg en klasse bereid. Het ontbijt is verbluffend, ideale start voor een mooie dag op Isle of Anglesey.

Het hotel is tevens stichtend lid van de North Wales Hotel Group dat benevens Tre-Ysgawen Hall ook nog The Quay Hotel & Spa in Deganwy, Trearddur Bay Hotel in Anglesey en Soughton Hall in Northop telt.

Zonder meer een uitstekend adres om de adembenemende panorama’s van Anglesey onder een deken van complete rust met volle teugen te genieten. Diverse arrangementen met Spa of golf vervolledigen het plezier. Kamer en ontbijt vanaf £118.

Tre-Ysgawen Hall, Capel Cosh, Llangefni, Isle of Anglesey.

Enquiries@treysgawen-hall.co.uk en www.treysgawen-hall.co.uk

 

TREARDDUR BAY HOTEL

 

Iets verder in het noorden van het Eiland Anglesey vindt men, genesteld in de baai van Treardurr en op wandelafstand van het strand, het Trearddur Bay Hotel. Hier wachten in een onbeschrijflijk mooie omgeving, leuke kamers, uitstekend voor zowel verlof, midweek of short break. De keuken is voortreffelijk en laat de beste streekgerechten van Noord Wales proeven. Laat alvast de “Rack of Lamb” niet aan je voorbij gaan. Effenaf klasse en bijzonder smaakvol.

De omgeving nodigt uit tot wandelen en genieten van de fraaie natuur. Stevige schoenen zijn wel nodig wanneer men via de rotsige omgeving het strand wil bereiken. Het uitzicht verandert achter elk hoekje. Probeer deze wandeling bij zonondergang. Je gelooft je ogen nauwelijks.

Een verblijf in dit hotel – lid van de North Wales Hotel Group – doet al je zorgen vergeten. Stress moet hier nog uitgevonden worden.

Trearddur Bay Hotel, Trearddur Bay, Isle of Anglesey

Enquiries@trearddurbayhotel.co.uk en www.trearddurbayhotel.co.uk

 

CLEIFIOG UCHAF

 

Helemaal tot rust komen, dat is logeren in Country House Cleifiog Uchaf aan de Spencer Road in Valley, pas enkele maanden geleden geopend en jongste lid van de prestigieuze hotelketen Welsh Rarebits. Hier verwennen Sara, Prydwen, Adrienne en Steph je tot in de diepste vezels. Zowel de kamers als de appartementen getuigen van grote (betaalbare!) klasse. Elk van hen is anders ingericht en stralen rust en romantiek uit, dat alles uitgewerkt met comfort van de 21ste eeuw, in een knap gerenoveerd 16de eeuws pand. Het domein is “off road” te bereiken via een fraaie dreef. Over de keuken kunnen kort zijn: het is effenaf verbluffend. De gerechten zijn met zorg klaargestoomd en dragen de culinaire kracht van de regio uit. Ideale stek voor lekkerbekken, tortelduifjes en liefhebbers van een ongerepte natuur. Dit alles wacht reeds aan de prijs vanaf £43.50, B&B per persoon per nacht.

Cleifiog Uchaf, Off Spencer Road, Valley, Isle of Anglesey

CleifiogUchaf@btconnect.com en www.cleifioguchaf.co.uk

 

GASTRONOMIE

 

In tegenstelling tot wat men zou denken beschikt Wales over een schitterende keuken. In zowal alle tophotels staan topchefs aan het fornuis. Op het platteland mag elke lekkerbek niet voorbij de streekgerechten. Het is met volle teugen genieten van lam, schaap en rund (black beef) en van een resem mooie kazen. Aan de kust is het al vangverse vis en schaal- en schelpdieren wat de klok slaat. Met een kustlijn van zowat 1.200 km ben je in Wales nooit ver van de zee.

 

P&O FERRIES

 

Reizen naar Wales is een pretje. Vanuit Zeebrugge is er dagelijks om 19 uur afvaart naar Hull. De volgende morgen zet je na een nachtje rustig dobberen en stevig ontbijt om 8.30 uur voet op Britse bodem. Zowat 3,5 uur makkelijke snelweg later snuif je de Welsh lucht met volle teugen. Het genieten kan beginnen.

P&O Ferries is zonder meer de grootste ferry maatschappij en telt 50 afvaarden per dag naar Groot-Brittanië en dit op vier verschillende routes: Noord-Engeland (Zeebrugge-Hull en Rotterdam-Hull met bestemming York, Leeds, Lincoln of doorgang naar Wales, Ierland en Schotland) en Zuid-Engeland, met 46 kanaalovertochten per dag tussen Calais en Dover. De overvaart duurt amper 1.30 uur. Aan boord wacht met de Langan’s Brasserie een heerlijk à la carte restaurant of kan je in de Club Lounge in alle rust van je overtocht genieten.

Wie even uitkijkt, P&O Ferries pakt regelmatig uit met schitterende aanbiedingen en promoties.

Meer info: www.Poferries.be, 070 70 77 71 en in alle reisbureaus.

 

ALGEMENE INFO

 

Visit Wales (www.visitwales.com) en Luc Deketelaere  Luc.Deketelaere@greendestinations.com

 

Tekst & Foto’s:

Georges Keters






>> Reageer (0)
29-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOTELSCHOLEN

Hotelschool paradepaardje van

Ter Groene Poorte Brugge

 

Ons land telt enkele zeer opmerkelijke hotelscholen. Eén daarvan is alvast een buitenbeentje: Ter Groene Poorte Brugge, school dat naast opleiding hotel ook nog borg staat voor een Bakkerijschool en een Slagerijschool. Samen goed voor ruim duizend leerlingen, waarvan zowat de helft bestemd voor de afdeling Hotelschool, aansluitend een vijftigtal leerkrachten.

 

In Ter Groene Poorte is de opleiding tot kok en hotelier uiteraard de meest smaakvolle. Letterlijk dan. Vakkennis, gevoel voor verantwoordelijkheid en leiding geven, zin voor kwaliteit en vormgeving vormen de basis voor het uitbouwen van een job als kok of hotelier.

Technisch Adviseur en Coördinator Patrick Bruggeman hierover: “Voor de technische vakken diepen we de behandeling en bewerking van de grondstoffen uit, lessen gegeven door ervaren leerkrachten. De praktijkvakken vinden plaats in de instructierestaurants met ons restaurant Casserole als epicentrum. Na de basisopleiding kan men kiezen uit een breed gamma 7de Jaar Specialisatie Butler-Intendant, Grootkeuken-Catering, Specialisatierestauratie, Restaurantbedrijf & Drankenkennis en Restaurantpatisserie.”

 

INTERNAAT

 

Ter Groene Poorte beschikt over een eigentijds internaat. Modern ingerichte kamers verwennen leerlingen uit alle hoeken van Vlaanderen. Er is plaats voor ruim 400 studenten.

Het is duidelijk, Ter Groene Poorte staat niet per toeval hoog op de ranglijst van de Belgische hotelscholen. “We zijn dan ook blij met de groei en de bloei van de school. Het resultaat van hard werken door een ganse ploeg”, aldus algemeen directeur Raph Van Loocke.

 

PRIJZENKAPER

 

Ter Groene Poorte is niet alleen een van ’s lands koplopers inzake hotelscholen, ze staat ook haar mannetje als het op wedstrijden aan komt. Technisch Adviseur en coördinator Patrick Bruggeman: “Inderdaad, onze leerlingen worden door de leerkrachten aangemoedigd om mee te doen aan de wedstrijden. Dit scherpt niet alleen de geest aan, maar staat ook borg voor nieuwe creaties. Elk van de deelnemende leerlingen die geselecteerd wordt geniet onze volle steun. Hun uitslag geeft tenslotte de kwaliteit van onze school weer. Een goede uitslag betekent dan ook een onbetaalbare publiciteit voor onze school. Meer nog, voor de laureaten staat het winnen van een wedstrijd steeds mooi op het visitekaartje bij een latere solicitatie.”

Zopas wist Ter Groene Poorte zich liefst vier keer in de kijker te spelen tijdens het Nationaal Kampioenschap voor Beste Junior Sommelier en de Beste Commis Junior Sommelier 2009.

Van de zes finaleplaatsen gingen vier prijzen naar Brugge. Jan Rots (7de jaar restaurantbedrijf-drankenkennis) won de wedstrijd Junior Sommelier en kwam met de gouden medaille naar huis. Ann Van Halewyck uit dezelfde klas, werd tweede en won zilver.

Lieselot Jonckheere (6Tha) won de wedstrijd Commis Junior Sommelier voor de 6de jaars Hotel. Sven Temmerman, eveneens uit 6Tha, haalde hier zilver. Met twee gouden plakken en evenveel zilver stak de Hotelschool Ter Groene Poorte er op deze nationale wedstrijd met kop en schouders uit. “Het bewijst dat we met de deelnames een levend uithangbord zijn voor de kwaliteit van onze school. En daar zijn we met alle leerkrachten bijzonder blij om”, stelt algemeen directeur Raph Van Loocke.

 

DIRECTIE

 

Ter Groene Poorte staat onder de leiding van algemeen directeur Raph Van Loocke. Hij ontfermt zich over de Bakkerijschool, Slagerijschool en de Hotelschool, deze laatste zonder meer het paradepaardje van de school.

De directeur kan hierbij rekenen op de onvermoeibare inzet van zijn Technische Adviseurs Patrick Bruggeman, Lieuwe Ribbens, Carlos Cools, Lieven Casteleyn en Dirk Jacques.

Voor Patrick Bruggeman komt het einde van zijn loopbaan stilaan in zicht. De immer bezige bij heeft er straks liefst 36 jaar leerkracht op zitten. Op 31 december 2009 geeft hij de fakkel definitief over aan Lieuwe Ribbens. “Het is mooi geweest. Ik heb het geluk gehad me ten volle kunnen uitleven en ben blij dat de school in de jongste decennia zich tot de top van de hotelscholen in België wist op te werken. Ter Groene Poorte ligt me nauw aan het hart en wanneer ik dan zie dat onze leerlingen en of oud-leerlingen enerzijds mooie prijzen wegkapen op nationale en internationale wedstrijden, anderzijds zich in het beroepsleven een mooie loopbaan uitbouwen, dan ben ik meer dan tevreden. Alleen kan men niets, maar geruggensteund door een flinke schare toffe collega’s is het leuk werken”, geeft Patrick Bruggeman nog graag mee.

 

Hotelschool Ter Groene Poorte

Spoorwegstraat 14

8200 Brugge

Tel.: 050 40 30 20

Inlichting@tergroenepoorte.be

 

Georges Keters

 






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BESTE JUNIOR KOK VAN BELGIE

Koninlijke Unie Oud-Leerlingen Hotelschool Oostende

 

Pieter Clement

Beste Junior Kok van België 2009

 

Pieter Clement uit Oostvleteren, Chefkok in zijn eigen restaurant “PieterClement”, en oud-leerling Hotelschool Ter Duinen Koksijde, kroonde zich in een finale met zes tot Beste Junior Kok van België 2009. Hij won met klasse voor Kenny Danschotter die voor de tweede maal nipt de hoofdprijs aan zich zag voorbij gaan. Kenny, Chefkok aan het fornuis van restaurant ’t Oosthof in Snellegem kaapte evenwel vijf ere-prijzen weg. Sofie Roels uit restaurant Gloria (Hotel Andromeda) in Oostende werd knap vierde.

 

In de catacomben van de Oostendse Hotelschool worstelden zes finalisten een voormiddag lang met een varkenshaasje, aansluitend opgelegd werk. De jonge koks (maximum 25 jaar en oud-leerlingen van erkende Belgische Hotelscholen) werkten zich te pletter en schoven elk op hun beurt een klasrijke schotel naar voor. De jury kreeg het niet onder de markt en de eindresultaten liggen dan ook niet ver uit mekaar. Uiteindelijk wist Pieter Clement, chef met de meeste ervaring, de hand te leggen op de hoofdprijs: Beste Junior Kok van België 2009.

Voor de 24-jarige Peter Clement de kroon op zijn voorlopig nog jonge en veelbelovende carrière. “Ik kwam eerder toevallig binnen het wereldje van de horeca gerold. Ik kreeg de smaak echter te pakken door mijn vrienden Matthew en Sharon De Volder, kinderen van sterchef Rudi De Volder uit ’t Convent in Lo-Reninge. Ik liep naderhand school in Ter Duinen Koksijde, en volgde daarna stages bij diverse Franse sterrenchefs. Het was evenwel Sergio Herman uit het driesterrenrestaurant Oud Sluis in Sluis dat de passie pas helemaal open bloeide. Op voorstel van mijn vriendin Cléo Deneckere openden we een klein restaurant in Oostvleteren. We hebben slechts twaalf zitjes en kunnen alles runnen zonder personeel. Het loopt flink en ik specialiseer me in streekgebonden vis en schelpdieren”, vertelt een gelukkig ogende Pieter. Hij werd evenwel Beste Juniorkok van België met een knappe bereiding van varkenshaajse, label Meritus, wat er op wijst dat Pieter Clement een volbloed Chef in wording is. Van deze jonge Chef hebben we zeker het laatste nog niet gezien.

 

KENNY DANSCHOTTER

 

Groot en begrijpelijk was de ontgoocheling van Kenny Danschotter, die bij zijn vijfde deelname opnieuw tweede werd. “Maar dat neemt niet weg dat ik volgend jaar opnieuw zal deelnemen. Ik geef het niet op. Ik zie dat ik vooruitgang boek, ben pas 22 en kan nog enkele malen deelnemen. Ik weet intussen hoe de wedstrijd in mekaar steekt en dat helpt. In 2005 was ik zesde, in 2006 vijfde en in 2007 werd ik al eens tweede. Vorig jaar werd ik derde en nu opnieuw tweede. Maar goed, misschien volgend jaar beter”, gaf een optimistische en bijzonder sportieve Kenny Danschotter mee na de prijsuitreiking.

Kenny is actief in het gezellige restaurant ’t Oosthof van Mario Afschrift en Blandine Strubbe aan de Oostmoerstraat 1 in Snellegem. “Ik ben er graag en leer er elke dag bij. Koken is mijn passie. Ik ben een liefhebber van de klassieke keuken, aangevuld met een persoonlijke toets. Ik liep stages bij gerenommeerde chefs als Philippe Van Belle in Thermae Palace Oostende en onder andere Philippe Serruys, sterchef in Den Gouden Haerinck in Brugge. Ik ben gedreven aan het fornuis en wil elke dag wat bijleren. De nieuwe tweede plaats is een bewijs dat we goed bezig zijn. We laten ons niet ontmoedigen. Op naar 2010 zou ik stellen”, besluit Kenny Danschotter, alweer vooruit kijkend naar nieuwe culinaire belevenissen.

 

SOFIE ROELS

 

Andere aangename verrassing was de vierde plaats voor Sofie Roels. De 23-jarige jonge LadyChef staat vandaag aan de zijde van topchef Philippe Dewilde in het klassenrestaurant Gloria in Andromeda Hotel en Thalassa aansluitend Brasserie De Renommee aan de Albert I Promenade in Oostende. “Het is mijn eerste deelname en ik ben bijzonder blij met het resultaat. Door toedoen van F&B manager Jeffrey Lowyck – die me samen met algemeen directeur Sabine Friedrich – enorm steunde en stimuleerde ging ik ten volle in mijn wedstrijd op. Ik was al blij tot de finalisten te behoren. Bij de start van de wedstrijd was ik bijzonder zenuwachtig, maar eens goed op dreef, stond ik erg relax aan het fornuis. Je moet gewoon je ding doen en dan gaat het vanzelf. Ik wil volgend jaar beslist nog een poging wagen om mee te doen. Later uitkijken naar een eigen restaurant? Neen, ik ben best tevreden en gelukkig waar ik ben. Samen werken met een ploeg rond Chef Philippe Dewilde is een pretje. Ik leer enorm veel van de Chef. Tegelijk is de werksfeer in restaurant Gloria en Andromeda Hotel en Thalassa optimaal. Ik ben en werk er graag”, geeft een dolblije Sofie Roels nog mee.

 

ERE-PRIJZEN

 

Naast de fel begeerde trofee van Beste Junior Kok van België werden de finalisten nog bedolven onder twaalf ere-prijzen, beloningen voor hun inzet en werkkracht tot bevordering van de eigen producten en werkwijze. Hierbij liet Kenny Danschotter zich het sterkt opmerken. De talentrijke chef van restaurant ’t Oosthof in Snellegem ging liefst met vijf van de twaalf ere-prijzen lopen.

Bijzondere prijs van het GO – Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap voor creatieve en vernieuwende technieken: Kenny Danschotter.

Prijs Orde 33 Meesterkoks van België voor de beste presentatie op het bord: Pieter Clement.

Prijs Scholengroep 27 van het Gemeenschapsonderwijs voor het creatief werken tijdens de wedstrijd: Kenny Danschotter.

Prijs Vintage Club voor de beste integratie van wijn in het gerecht: Sofie Roels.

Prijs Ambassadeur Fernand Mestdagh voor de jongste finalist: Damien Hamelryck.

Prijs Catering Scholengroep 27 voor de beste schriftelijke inzending: Damien Hamelryck.

Prijs Schaal AMC – Huis Depuydt voor het beste klassieke opgelegde gerecht: Pieter Clement.

Prijs Horeca Vlaanderen voor het best werken volgens de HACCP-normen: Pieter Clement.

Ere-Prijs Horeca Revue voor de beste integratie van de Vlaamse producten: Kenny Danschotter.

Ere-Prijs Magazine Gastronomie & Toerisme voor de beste integratie van Belgisch bier in het gerecht: Kenny Danschotter.

Prijs Thermae Palace Ruben Loncke voor de beste finalist van de Hotelschool Oostende: Kenny Danschotter.

Prijs Horeca Middenkust voor het meest realiseerbare gerecht in kwantiteit: Sofie Roels.

 

Het geheel stond onder leiding van voorzitter Eddy Robaey, geflankeerd door zijn bestuur. Het Kapittelbanket liep in de Baccarazaal van het Middelkerkse Casino.

 

Georges Keters

 

 

 






>> Reageer (0)
15-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FOTOS SCHRIJVEN GESCHIEDENIS

Fotograaf is lang nog niet afgeschreven

 

Elke ALL FOTO schrijft geschiedenis

 

Met de komst van eerst de video, later de digitale fotografie wordt het beroep van fotograaf naar de achtergrond verdrongen. Zoveel is zeker. Op eender welk feest wordt er vandaag duchtig gefilmd en foto’s getrokken dat het een lieve lust is. Toch is foto’s “trekken” nog iets anders dan foto’s “maken”. De fotograaf blijft immers een vakman die men best in huis neemt wanneer men iets of wat op professionele basis voor het nageslacht wil bewaren.

 

Kiekjes zijn geen foto’s. Of toch?  Eén zaak is duidelijk, het beroep van fotograaf zal blijven bestaan, wat men ook naar voor schuift. “Elke foto schrijft immers geschiedenis”, zei ooit de betreurde Dries Van de Weghe, internationaal fotograaf en pionier inzake feestfotografie, stelling die ook Jan Bolle en Lieve Serruys beamen. Samen goed voor All Foto is dit dynamische duo alom present op feestelijkheden van allerlei aard, banketten, congressen en familiefeesten. Beide professionele fotografen hebben in de jongste decennia hun strepen dik verdient en zijn met All Foto een graag geziene gast op eender welk feest, die naam waardig.

Met een ploeg fotografen zorgen ze ervoor dat uw aanwezigheid op het feest vereeuwigd wordt op de best mogelijke manier. Samen met je vrienden, familie, een BV of zangvedette, aan tafel of bij het aperitief, het maakt niet uit, ALL FOTO legt het voor u vast. Meer nog: nog tijdens het feest of banket of congres worden de foto’s tentoongesteld en vrijblijvend te koop aangeboden, tegen een prikje. “Hierbij leveren we de foto’s desgewenst in een speciaal mapje met logo van de firma, sponsor, organisatie of wat dan ook. Elke foto wil hiermee een boodschap brengen, een herinnering zijn aan een leuke avond, aan een gezellig samenzijn, een aandenken. Foto’s worden bewaard, digitaal materiaal is ons inziens vluchtig en worden niet direct omgezet in foto’s. Vandaar dan ook dat we steeds succes kennen met onze formules. Tot groot genoegen van de bezoekers en organisatoren.

 

CULINAIRE FEESTEN

 

ALL FOTO met Jan Bolle en Lieve Serruys zijn dan ook veelal present op de grootse culinaire feesten en congressen aller aard. Organisatoren van schoolfeesten, seminaries, culinaire wedstrijden en allerhande galafeesten kennen het adres. De prestaties op de mooiste culinaire feesten als de Orde Prestigieuze Truffel Orde van België, Culinaire Orde Sint-Jacobsmossel Koksijde, Les Disciples d’Auguste Escoffier Benelux, Gala Oud-Leerlingen Hotelschool Oostende, Hotelschool Ter Duinen Koksijde, Orde der Bons Vivants Nieuwpoort en onder andere Gastronomische Club Prosper Montagné (zie foto Familie Hostellerie Renty – Middelkerke)  spreken duidelijk voor zich en zijn een visitekaartje voor dit eenmansbedrijf dat zich ter beschikking stelt al over het land. “In de regio maken we de foto’s kant en klaar in onze eigen vaste studio in Eernegem. Is de afstand te ver, dan verplaatsen we ons met de mobiele wagen, wat ons toelaat zeer vlug te werken en nog tijdens het feest de foto’s op tafel te leggen. Dat is onze grote troef”, geeft Jan Bolle, doorgewinterd in deze branche van de fotografie, graag mee.

 

HOTELS & RESTAURANTS

Met zijn mobiel labo is ALL FOTO evenzo goed thuis in heel wat feestzalen, restaurants en hotels: Ten Stuyver Oostende, Salons Ten Boogaerde Kortemark, Hotel Cortina Wevelgem, Hostellerie ’t Gravenhof Torhout, Domaine de la Blommerai Moeskroen, Feestzalen Vijverhof Wevelgem, Hilton Antwerpen, Royal Astrid Oostende en onder andere de Salons Saint Germain zijn slechts enkele van de leuke adressen waar Jan en Lieve met hun ploeg fotografen neerstrijken en de feestnummers een onvergetelijke herinnering bezorgen.

 

FOTO SCHRIJFT GESCHIEDENIS

Hoe dan ook, een foto is en blijft een stukje geschiedenis, vooral genomen op een leuk moment, een voorval dat in ons geheugen blijft hangen, maar naderhand tot leven komt bij het herbekijken en hergenieten ervan.

Het is duidelijk, tegen alle digitale fotografie in (wat een wonder!) blijft een échte foto nog steeds tot de verbeelding spreken. Men kan immer niet constant met de laptop in de boodschappentas op stap om, als fiere grootouder je jongste kleinkind aan de buren en kennissen te showen. Neen, je diept meteen een foto op. De leuke babbel over de spruit kan starten en als je weet dat oma’s steeds vinden dat hun kleinkinderen of achterkleinkinderen op hen gelijken, dan is precies die foto het sprekend bewijs. Leve de fotograaf.

 

Meer info: ALL FOTO, Jan Bolle en Lieve Serruys, tel. 059-29 93 47, gsm 0475 42 68 59 en 0476 98 16 27, www.allfoto.be

 

Georges Keters






>> Reageer (0)
07-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPHOTELS IN SPANJE - ANDALUSIE

 

Vijf Vlaamse tophotels met eigen karakter in provincie Cadiz

40 Jaar charme in Hotel Jerez

 

JEREZ DE LA FRONTERA – Op zoek naar een vakantieverblijf waar de klant nog steeds koning is en persoonlijk begeleid wordt, dan voelt men zich meteen thuis in een van de vijf hotels van de Hoteles Andaluces Con Encanto, Andalusische Hotels met Charme, eigendom van de familie Jan De Clerck die dit jaar 40 jaar op de bres staat om de klant een gepersonaliseerde service voor te schotelen.

 

“Meer nog, we willen daarbij de charme van het authentieke Andalusië laten proeven, wars van alle massatoerisme. Hierbij denken we aan de uitbouw van een excursiemanager die de klant persoonlijk begeleidt bij zijn trip naar de provincie Cadiz, zonder chauvinisme, wellicht de mooiste regio van Spanje. Hij wacht de klant op aan de luchthaven, brengt hem naar zijn keuzehotel van onze groep, stippelt leuke routes uit, vergezelt hen desnoods en laat hen daarbij de natuur en de bezienswaardigheden van Andalusië bewonderen. Onze vriendschapsbanden met diverse grootlandeigenaars, sherry-producenten, paarden- en stierenkwekers aangevuld met tal van authentieke festiviteiten staan borg voor een onvergetelijk verblijf in onze regio. De gastronomie in onze restaurants zet hierbij de kers op de vakantietaart. De persoonlijke benadering is heilig binnen ons bedrijf. We willen ernaartoe streven dat elke klant na afloop stelt: dit was nu onze mooiste vakantie ooit! Dan pas zijn we gelukkig en kijken uit naar een blij weerzien”, geeft bezige Jan De Clerck mee, die – als zijn drukke agenda – het maar even toelaat – graag zelf de klanten begeleidt bij hun uitstapjes in deze onvoorstelbaar mooie regio.

 

WEST-VLAAMSE WERKKRACHT

 

Het begon voor de familie Jan De Clerck uit Kortrijk allemaal in 1969, na terugkomst uit huwelijksreis in Hotel Playa de la Luz in Rota, sinds 1966 eigendom van de grote familie De Clerck. De toen 26 jaar jonge Jan zag dat er meer brood in dit hotel zat en nam er zijn intrek. Hij is er gebleven. Zijn passie voor het familiale hotelwezen liet hem nooit meer los en vandaag mag hij terugblikken op een schitterende loopbaan. Hij wordt hierin met klasse gevolgd door zijn drie kinderen. Sophie is directeur van Hotel Jerez en Villa Jerez, Ann houdt zich ledig met de decoraties van de vijf HACE-hotels en Stefaan is directeur van Hotel Playa de la Luz en Hotel Duque de Najera. Dat alles onder alziend oog van vader-voorzitter Jan. Samen goed voor de West-Vlaamse werkkracht in Andalusië.

 

CONSUL

 

Het is duidelijk, dank zij de inbreng van de familie Jan De Clerck kreeg Andalusië, de provincie Cadiz in het algemeen en Jerez de la Frontera in het bijzonder een West-Vlaams tintje mee. Meer nog, Jan De Clerck is sedert 1977 consul van België in het ere-consulaat van de provincie Cadiz. Hij is tussenpersoon voor de Belgen in de provincie of voor hen die op doorreis zijn, mochten er problemen zijn. Ook op protocolair gebied vertegenwoordigt hij België in Cadiz.

Hoe dan ook, volksmens Jan De Clerck blijft bij dit alles met beide voeten op de grond. “Het gaat er in de eerste plaats om dat de mensen die Andalusië komen bezoeken, zich thuis voelen. Ons personeel is zo getraind dat iedereen hier als een VIP behandeld wordt. Mensen helpen is ons motto.”

 

HOTEL JEREZ

 

Uit de fraaie parels van de HACE-groep is Hotel Jerez hét hotel bij uitstek voor een weekje verblijf in Jerez, voor zij die kiezen voor een verkenning van de regio. Het 5-sterrenhotel ligt aan de Alcalde Alvaro Domecq, de mooiste laan van Jerez en op een boogscheut van het centrum, op wandelafstand van de wereldvermaarde Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre, paardenschool bekend voor zijn museum en unieke shows, op amper 8 km van het racecircuit en op zeven km van de luchthaven en snelweg voor directe verbinding naar alle hoeken van Andalusië. Ideaal voor conferenties, vergaderingen, productvoorstellingen en allerhande manifestaties.

Hotel Jerez telt 126 kamers en suites met alles er op en eraan, binnen- en buitenzwembad, spa en onder andere een uitstekend A la Carte-restaurant.

 

Hotel Jerez, Avda. Alcalda Alvaro Domecq 35, Jerez de la Frontera, Cadiz. Tel.: +34 (956) 300 600, Reservas@jerezhotel.com en www.jerezhotel.com

 

VILLA JEREZ

 

Andere 5-sterrenparel van bloeiende HACE-groep is Villa Jerez en ligt op wandelafstand van het moederhotel Hotel Jerez. Uitgewerkt in de chique villawijk is dit een droom voor zij houden van absolute rust, gekoppeld aan restaurant Las Yucas, goed voor een avondje topgastronomie. Het hotel telt 16 luxueuze kamers en suites. De Jacaranda biedt plaats voor feesten, congressen, vergaderingen en productvoorstellingen tot 80 man.

 

Villa Jerez, Avda. de la Cruz Roja 7, Jerez de la Frontera, Cadiz. Tel.: +34 (956) 153 100, reservas@villajerez.com en www.villajerez.com

 

HOTEL PLAYA DE LA LUZ

 

Aan de boorden van de Atlantische Oceaan vinden we in Rota het Hotel Playa de la Luz, 4-sterren die regelrecht over het strand, het water en de duinen fonkelen. Geheel volgens de regels van de Andalusische architectuur telt het hotel slecht twee verdiepingen en is met zijn 228 kamers, verdeeld over twee grote exotische tuinen met patio-ruimtes, recent door toeristen over heel de wereld, verkozen binnen de 100 beste hotels van de wereld. Een ongelooflijke luxe aan zon en strand. Een hotel waar geen enkele zonneklopper aan kan weerstaan.

 

Hotel Playa de la Luz, Avda. De la Diputation, Rota (Cadiz), tel.: +34 (956) 810 500, reservas@hotelplayadelaluz.com en www.hotelplayadelaluz.com

 

HOTEL DUQUE DE NAJERA

 

Gelegen aan de rand van het stadje en aan het fijnzandstrand van Rota biedt dit 4-sterrenhotel 92 charmante kamers en junior suites. Ideaal voor families en zij die houden van wat uitstapjes in de buurt. Het hotel ligt aan zee en mag beschouwd worden als een der mooiste parels uit de regio. Het zwembad is een aangename verfrissing terwijl lekkerbekken zich te goed kunnen doen aan de rijke tafels van restaurant Embarcader, keuken dat jaarlijks primus is als Beste Visrestaurant uit de regio.

 

Hotel Duque de Najera, Calle Gravina 2, Rota (Cadiz), tel.: +34 (956) 846 020, reservas@hotelduquedenajera.com en www.duquedenajera.com

 

HOTEL GUADACORTE PARK

 

Omgeven door een 12.000 m² grote exotische tuin met wuivende palmbomen ligt dit 4-sterrenhotel in het hartje van de Algeciras baai, op slechts 15 min van de rots van Gibraltar, het Los Arcornocales Nature Park en via ferry amper een uurtje van het Afrikaanse Ceuto of Tanger. Het telt 126 kamers en junior suites, met zicht op de tuin. Het hotel viert dit jaar in oktober zijn 10de verjaardag. Golfliefhebbers zitten binnen het kwartier op een van de mooiste greens ter wereld. Het hotel is gespecialiseerd in huwelijksfeest.

 

Hotel Guardacorte Park, Los Barrios, reservas@hotelguardacortepark.com, www.hotelguardacortepark.com

 

BETAALBAAR

 

Elk van de hotels is inzetbaar voor zowel de particulier, de familie, de businessman of de congresganger. De HACE-hotels getuigen alle van grote klasse en het personeel plooit zich dubbel om u ter wille te zijn. Bovendien is de keuken in de vijf huizen van hoog niveau en zorgt het A la Carte restaurant telkens voor aangename culinaire verrassingen.

 

Georges Keters




>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BESTE JUNIOR KOK VAN BELGIE

Hotelschool Oostende zoekt Beste Junior Kok van België 2009

Champagne Autréau parelend plezier

 

OOSTENDE & MIDDELKERKE – Op vrijdag 20 maart lauwert de Koninklijke Unie Oud-leerlingen Hotelschool Oostende voor de 39ste maal de Beste Junior Kok van België. Dit tijdens een uitgelezen Kapittelbanket in de Baccarazaal van het Middelkerkse Casino, na receptie overgoten met Champagne Autréau uit het Franse Champillion, op een steenworp van Epernay en al tien jaar ambassadeur van de school.

 

Vooraleer het zover is worstelen zes finalisten aan de fornuizen van de Oostendse Hotelschool met als inzet de titel van Beste Junior Kok van België 2009, na de wedstrijd Prosper Montagné Eerste Kok van België, de meest begeerde trofee in het wereldje van de jonge chefs. Het kapittelbanket wordt verzorgd door de leerlingen van het 5de en 6de jaar Hotel in samenwerking met de cursisten van de Avondschool onder leiding van chef Wim Casteleyn. Deelnemen kost 80 euro, alles inbegrepen, over te maken op rekening 068-2372447-48 Unie Oud-leerlingen Hotelschool Oostende. Vooraf inschrijven is noodzakelijk. De plaatsen zijn beperkt. Een live orkest zorgt voor de muzikale saus.

 

Champagne Autréau

 

Sinds Dom Pérignon in de 17de eeuw in het klooster van Hautvillers zowat de geschiedenis van de Champagne schreef is al heel wat veranderd. Waar vroeger deze gouden bubbels slechts bestemd waren voor de happy few van deze aarde, dan wordt vandaag zowaar bij elk feest die naam waardig, met veel genoegen een of meerdere flessen ontkurkt. Eric en Christine Autréau uit Champillion zijn al ruim tien jaar de vaste eregast op deze jaarlijkse hoogmis van de jonge Belgische chefs. “Oostende ligt ons nauw aan het hart. Het doet ons steeds plezier om deze culinair hoogstaande wedstrijd een duwtje in de rug te geven. De organisatoren met voorzitter Eddy Robaey gaan tijd noch moeite uit de weg om de jonge chefs, onze koks van morgen, de kans te geven zich in de kijker te werken. En daar doen we graag aan mee”, zegt Eric Autréau.

 

Grote namen

 

Vrijdagmorgen 20 maart worstelen zes finalisten in de keukens van de Oostendse Hotelschool met een warme bereiding van varkenshaas. De laureaat stevent met een grote graad van zekerheid af op een fraaie carrière. De erelijst laat dan ook enkele gekende namen zien: Patrick Devos, Koen Steenkiste, Christophe Snauwaert, Dave Lampole, Marc De Meester, Robby Van Toledo, Yvon Degraeve en onder andere de sterchefs Felix Alen en Philippe Serruys. “Naast de wedstrijd Culinaire Club Prosper Montagné is de Beste Junior Kok van België de meest gewaardeerde trofee. Zoveel is zeker. De prijs van de Oostendse Hotelschool heeft veel uitstraling”, stelt Philip Serruys uit sterrestaurant Den Gouden Harynck in Brugge en lareaat in 1977. Wie gaat vrijdag 20 maart met de trofee lopen?

 

Meer info: Eddy.Robaey@skynet.be

 

Georges Keters




>> Reageer (0)
11-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CRUISE WERELD

 

 

Uniek aanbod voor Zonnekloppers & Natuurliefhebbers

 

Proeven van Griekse Eilanden

met MSC Musica

 

MSC Cruises pakt uit met enkele schitterende cruises die zowel de cultuurliefhebbers, de zonnekloppers als de amateurs van natuurschoon ten volle zullen bekoren.

 

Een daarvan is alvast een 8-daagse cruise (zeven nachten) naar de Griekse Eilanden van zondag 19 tot zondag 26 april 2009. Vertrek in Venetië met aanlegplaatsen in Bari, Korfoe, Santorini, Mykonos, Athene, Katakolon, Dubrovnik en terug naar Venetië.

Prijs: vanaf 1.199 euro per persoon

Cruise + vluchten Brussel-Venetië heen en terug inbegrepen.

 

Nog inbegrepen: kajuit in gekozen categorie, havengelden en brandstoftoeslag, Nederlandstalige begeleiding, drankenpakket aan tafel (wijnen, bieren, soft drinks en water) plus excursie naar Santorini en de Akropolis in Athene.

 

Reservatie via: Brussels Cruise Center, Haachsesteenweg 1840 – 1130 Haren – tel. 02 705 33 40

 

                                  *****************

Droomcruise naar NOORDKAAP

met de MSC Lirica

 

In een organisatie DE REISPAS loopt een 12-daagse cruise naar Noorwegen, de Noorse Fjorden en de Noordkaap, en dit zondag 31 mei tot donderdag 11 juni 2009.

Op de agenda: (Londen) Dover, Amsterdam, Bremershaven, Alesund, Honningsvag, Tromso, Bergen, Dover.

 

Prijs: vanaf 1.390 euro per persoon

 

Vlucht Londen heen en terug + vol pension, cocktail van de kapitein, gala diner, kuiers, animatie aan boord, haventaksen en reisbegeleiding inbegrepen.

 

Alle info: De Reispas – Pas 116 – 2440 Geel, tel. 014-59 09 02 en info@dereispas.be - www.dereispas.be

 

                                        ******************

TOFFE TOURS MET GARRY HAGGER OP CRUISE

 

MIDDELLANDSE ZEE

met MSC POESIA

 

Toffe Tours gaat met Garry Hagger van zaterdag 19 tot zaterdag 26 september 2009 aan boord van de MSC Poesia naar de Middellandse Zee: Venetië, Bari, Katakolon, Izmir, Istanbul, Dubrovnik en Venetië goed voor kennismaking met Italië, Turkije en Kroatië.

 

Prijs: vanaf 1.990 euro voor de eerste persoon,

 de tweede betaalt slechts 0,10 euro !

 

Inbegrepen: autocarvervoer heen en terug naar Venetië met verschillende opstapplaatsen: Brugge, Gent, Antwerpen en Hasselt, Nederlandstalige begeleiding, cruise in vol pension en optreden van Garry Hagger aan boord van de MSC Poesia.

 

Niet inbegrepen: annulatie en bijstandsverzekering, persoonlijke uitgaven, dranken tijdens de maaltijden en uitstappen ter plaatsen.

 

 

Alle info:  TOFFE TOURS – www.toffetours.be - 03 250 65 50

ALLE INFO MSC CRUISES: www.msccruises.be






>> Reageer (0)
09-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NEDERLAND BOVENBESTE BUUR
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Samenwerking zorgt voor promotie zakelijk Zeeland

Vanuit passie ontstaan voorspelbare wonderen

MIDDELBURG –  Op donderdag 5 februari is het eerste drukwerk van ZeeYou, Congresbureau Zeeland BV bij drs. Harry van Waveren gedeputeerde van de provincie Zeeland goed ontvangen. Vooral de gezamenlijke aanpak draagt hiertoe bij en is de enige weg tot succes. Het drukwerk wordt ingezet bij de promotie van Zeeland als zakelijke bestemming.

 

"Wij zijn trots dat wij dit eerste drukwerk namens het Zeeuwse bedrijfsleven aan de provincie kunnen overhandigen. Inmiddels hebben wij maar liefst 47 Zeeuwse bedrijven die aangesloten zijn bij het congresbureau. Voor Zeeland een unieke mijlpaal om in gezamenlijkheid Zeeland collectief te promoten als zakelijke bestemming. Ook uniek, omdat dit Zeeland breed wordt gedragen. Immers zonder uitzondering zijn alle "eilanden" vertegenwoordigd", stelt Chris den Dekker van het Zeeuwse Congresbureau.

 

Harry van Waveren gaf aan zeer verheugd te zijn met de initiatieven van de oprichting van het congresbureau in Zeeland en ziet dit eerste drukwerk als basis in de goede richting. Tevens beaamde hij de woorden van de heer Den Dekker, dat deze samenwerking als voorbeeld zou moeten dienen om Zeeland gezamenlijk naar buiten uit te dragen.

 

ZEEYOU DRUKWERK

Het drukwerk van het Zeeuwse Congresbureau bestaat uit een losbladig systeem, waarin alle Zeeuwse deelnemers staan vermeld. De oplage bedraagt 500 exemplaren. Dit drukwerk zal gericht worden verspreid onder de buitenlandse kantoren van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen, bedrijven en instanties die met regelmaat vergaderingen, congressen, symposia en (bedrijfs) feesten organiseren en de vakpers.

Het eerste exemplaar is Nederlandstalig, bestemd voor de Nederlandse- en Belgische markt. In de loop van 2009 zal ook een Engelstalige verschijnen, gevolgd door een Frans- en Duitstalige versie.

Dit drukwerk wordt ingezet voor de promotie van zakelijk Zeeland, naast de website www.zeeyou.nl, de diverse studiereizen naar Zeeland, beursdeelname aan vakbeurzen, advertenties en vrije publiciteit.

OPRICHTING ZEE YOU

Op 9 maart 2009 zal het Zeeuwse congresbureau officieel worden opgericht. Al in oktober 2006 nam Balth. Roessingh van het communicatie adviesbureau Junction Communication het initiatief om te komen tot een Zeeuws congresbureau. Hierbij werd een samenwerking gezocht met de Zeelandhallen te Goes. Inmiddels is het bureau volledig zelfstandig met financiële steun van de provincie Zeeland, Economische Impuls, diverse aandeelhouders en het Zeeuwse bedrijfsleven.

Het bureau heeft tot nu toe kans gezien om diverse vergaderingen en congressen naar Zeeland te halen. Zo hebben organisaties als KLM, Slow Food Nederland, het Wachttoren Genootschap, Slotmanifestatie van IPY-NL (International Polar Year Nederland), Erfgoed Nederland, congres Sport in Zeeland, World Environmental Education Congress in 2011 (WEEC), etc. reeds iets in Zeeland georganiseerd of hebben voornemens dat te gaan doen. Tevens zullen thema-gerichte seminars ingezet worden met onderwerpen als bedrijfsfinanciering en kredietcrisis problematiek.

De directie van het Zeeuwse congresbureau wordt gevormd door Chris den Dekker. De marketing en communicatie door Balth. Roessingh, eigenaar van Junction Communication.

 

Meer info: info@zeeyou.nl

 

(Georges Keters)


>> Reageer (0)
07-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ROMANTIEK IN OOSTENDE

Pikante Romantiek in Oostende

Het Pikante Romantiek arrangement biedt een hotelovernachting aan een voordeelprijs en een aantal extra’s. Zo krijgt men een erotisch verrassingspakket op de kamer.
Het XL Romance arrangement biedt dan weer een H2O verzorgingspakket aangeboden door Ici Paris XL.
Het Romantiek in Oostende arrangement tot slot werd speciaal ontwikkeld voor het gelijknamige evenement. Met de weekendpas kan men een heel weekend lang diverse voorstellingen bijwonen.

 

Pikante Romantiek

  • Geldig van 1 februari 2009 t.e.m.15 maart 2009.
  • 1 overnachting in een standaard tweepersoonskamer, inclusief ontbijt, in hotel Albert II.
  • Fles Cava op de kamer bij aankomst.
  • Erotisch verrassingspakket.
  • Informatiepakket van Toerisme Oostende vzw.
  • Prijs van het arrangement voor 2 personen in hotel Albert II**: 83 EUR.
  • Reservaties via Toerisme Oostende vzw volgens beschikbaarheid: www.specialoffers-oostende.be of 059/70.11.99.

XL Romance in Oostende

  • Geldig van 1 februari 2009 t.e.m.15 maart 2009 (weekend 14 en 15/02 min. 2 overnachtingen).
  • 1 overnachting in een executive tweepersoonskamer met zeezicht, inclusief ontbijt in Thermae Palace hotel.
    Of in een junior suite met zicht op de jachthaven, inclusief ontbijt in hotel Burlington.
  • H2O plus Verrassingspakket van Ici Parix XL.
  • Informatiepakket van Toerisme Oostende vzw.
  • Prijs van het arrangement voor 2 personen in hotel Thermae Palace****: 138 EUR
    Prijs
    van het arrangement voor 2 personen in hotel Burlington***: 105 EUR
  • Reservaties via Toerisme Oostende vzw volgens beschikbaarheid: www.specialoffers-oostende.be of 059/70.11.99.

Romantiek in Oostende arrangement

  • Geldig op 13 en 14 of 14 en 15 februari 2009.
  • 2 overnachtingen in een executive tweepersoonskamer met zeezicht, inclusief ontbijt in Thermae Palace hotel.
    Of in een junior suite met zicht op de jachthaven, inclusief ontbijt in hotel Burlington.
  • H2O plus verrassingspakket van Ici Parix XL.
  • 1 weekendpas p.p. voor het event ‘Romantiek in Oostende’.
  • Informatiepakket van Toerisme Oostende vzw.
  • Prijs van het arrangement voor 2 personen in hotel Thermae Palace****: 291 EUR
    Prijs
    van het arrangement voor 2 personen in hotel Burlington***: 225 EUR
  • Optioneel: 3-gangenmenu met aperitief en wijnen in Fort Napoleon aan 60 EUR p.p.
Reservaties via Toerisme Oostende vzw volgens beschikbaarheid: www.specialoffers-oostende.be of 059/70.11




>> Reageer (0)
25-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Restaurant DE KELLE – Koksijde

 

 

Valentijnmenu

 

Van vrijdag 13 tot maandag 16 februari 2009

 

 

Champagne Infini

 

Welkomsthapje Valentijn

 

Kreeft Belle-Vue op de wijze van de Chef, ganzenlever en gerookte paling, infusie van Zeeuwse oesters

 

Gebakken tongfilets als een soufflé met langoustine, sabayon van schorseneren met Chardonnay-azijn, hoopje hoppescheuten met kreukels

 

Tournedos van hertenkalf, taartje van kooltjes, pastinaak en witlof, bulgar met sesamzaadjes en boschampignons, vijg met accaciahonig, saus met oude graanjenever Filliers

 

Exotische taartje vol passie en chocolade, rode vruchten met gefrituurde pistache ijs

 

Koffie en versnaperingen

 

Menu met passende wijnen: 80 euro per persoon

 

 

Restaurant DE KELLE

Zeelaan 265

8670 Koksijde

tel. 058 51 18 55

info@dekelle.be

www.dekelle.be

 

 


>> Reageer (0)
24-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

VALENTIJN in Hostellerie-Restaurant RENTY

 

 

Als hapje: huisgemaakte terrine van Kemperkip met pistachenootjes en rucula

 

Twee Gillardeau-oesters, gelei van Tom a Bel tomaten en basilicumsorbet

 

Jonge kabeljauw Skrei, venusschelpen en kokkels, venkelmoesje en verse pasta

 

Roastbeef Blonde d’Aquitaine uit Damme, bintjespuree met ossenstaart, truffel, ganzenlever en oesterzwammetjes, vleeszalfje met Sixtus

 

Passie van bavarois met sorbet

 

Menu met halve fles Champagne Romeo & Juliette

en 2 glazen Saint Amour

 

65 euro per persoon.

 

 

Hostellerie-Restaurant RENTY

Louis Logierlaan 51 (Watertoren)

8430 Middelkerke

059 31 20 77

www.renty.be

www.romeojuliette.be

 

 

 

 


>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs