Hotelschool Oostende zoekt Beste Junior Kok van België 2009xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Champagne Autréau parelend plezier
OOSTENDE & MIDDELKERKE Op vrijdag 20 maart lauwert de Koninklijke Unie Oud-leerlingen Hotelschool Oostende voor de 39ste maal de Beste Junior Kok van België. Dit tijdens een uitgelezen Kapittelbanket in de Baccarazaal van het Middelkerkse Casino, na receptie overgoten met Champagne Autréau uit het Franse Champillion, op een steenworp van Epernay en al tien jaar ambassadeur van de school.
Vooraleer het zover is worstelen zes finalisten aan de fornuizen van de Oostendse Hotelschool met als inzet de titel van Beste Junior Kok van België 2009, na de wedstrijd Prosper Montagné Eerste Kok van België, de meest begeerde trofee in het wereldje van de jonge chefs. Het kapittelbanket wordt verzorgd door de leerlingen van het 5de en 6de jaar Hotel in samenwerking met de cursisten van de Avondschool onder leiding van chef Wim Casteleyn. Deelnemen kost 80 euro, alles inbegrepen, over te maken op rekening 068-2372447-48 Unie Oud-leerlingen Hotelschool Oostende. Vooraf inschrijven is noodzakelijk. De plaatsen zijn beperkt. Een live orkest zorgt voor de muzikale saus.
Champagne Autréau
Sinds Dom Pérignon in de 17de eeuw in het klooster van Hautvillers zowat de geschiedenis van de Champagne schreef is al heel wat veranderd. Waar vroeger deze gouden bubbels slechts bestemd waren voor de happy few van deze aarde, dan wordt vandaag zowaar bij elk feest die naam waardig, met veel genoegen een of meerdere flessen ontkurkt. Eric en Christine Autréau uit Champillion zijn al ruim tien jaar de vaste eregast op deze jaarlijkse hoogmis van de jonge Belgische chefs. Oostende ligt ons nauw aan het hart. Het doet ons steeds plezier om deze culinair hoogstaande wedstrijd een duwtje in de rug te geven. De organisatoren met voorzitter Eddy Robaey gaan tijd noch moeite uit de weg om de jonge chefs, onze koks van morgen, de kans te geven zich in de kijker te werken. En daar doen we graag aan mee, zegt Eric Autréau.
Grote namen
Vrijdagmorgen 20 maart worstelen zes finalisten in de keukens van de Oostendse Hotelschool met een warme bereiding van varkenshaas. De laureaat stevent met een grote graad van zekerheid af op een fraaie carrière. De erelijst laat dan ook enkele gekende namen zien: Patrick Devos, Koen Steenkiste, Christophe Snauwaert, Dave Lampole, Marc De Meester, Robby Van Toledo, Yvon Degraeve en onder andere de sterchefs Felix Alen en Philippe Serruys. Naast de wedstrijd Culinaire Club Prosper Montagné is de Beste Junior Kok van België de meest gewaardeerde trofee. Zoveel is zeker. De prijs van de Oostendse Hotelschool heeft veel uitstraling, stelt Philip Serruys uit sterrestaurant Den Gouden Harynck in Brugge en lareaat in 1977. Wie gaat vrijdag 20 maart met de trofee lopen?
Meer info: Eddy.Robaey@skynet.be
Georges Keters

|