Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
07-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BESTE JUNIOR KOK VAN BELGIE

Hotelschool Oostende zoekt Beste Junior Kok van België 2009xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Champagne Autréau parelend plezier

 

OOSTENDE & MIDDELKERKE – Op vrijdag 20 maart lauwert de Koninklijke Unie Oud-leerlingen Hotelschool Oostende voor de 39ste maal de Beste Junior Kok van België. Dit tijdens een uitgelezen Kapittelbanket in de Baccarazaal van het Middelkerkse Casino, na receptie overgoten met Champagne Autréau uit het Franse Champillion, op een steenworp van Epernay en al tien jaar ambassadeur van de school.

 

Vooraleer het zover is worstelen zes finalisten aan de fornuizen van de Oostendse Hotelschool met als inzet de titel van Beste Junior Kok van België 2009, na de wedstrijd Prosper Montagné Eerste Kok van België, de meest begeerde trofee in het wereldje van de jonge chefs. Het kapittelbanket wordt verzorgd door de leerlingen van het 5de en 6de jaar Hotel in samenwerking met de cursisten van de Avondschool onder leiding van chef Wim Casteleyn. Deelnemen kost 80 euro, alles inbegrepen, over te maken op rekening 068-2372447-48 Unie Oud-leerlingen Hotelschool Oostende. Vooraf inschrijven is noodzakelijk. De plaatsen zijn beperkt. Een live orkest zorgt voor de muzikale saus.

 

Champagne Autréau

 

Sinds Dom Pérignon in de 17de eeuw in het klooster van Hautvillers zowat de geschiedenis van de Champagne schreef is al heel wat veranderd. Waar vroeger deze gouden bubbels slechts bestemd waren voor de happy few van deze aarde, dan wordt vandaag zowaar bij elk feest die naam waardig, met veel genoegen een of meerdere flessen ontkurkt. Eric en Christine Autréau uit Champillion zijn al ruim tien jaar de vaste eregast op deze jaarlijkse hoogmis van de jonge Belgische chefs. “Oostende ligt ons nauw aan het hart. Het doet ons steeds plezier om deze culinair hoogstaande wedstrijd een duwtje in de rug te geven. De organisatoren met voorzitter Eddy Robaey gaan tijd noch moeite uit de weg om de jonge chefs, onze koks van morgen, de kans te geven zich in de kijker te werken. En daar doen we graag aan mee”, zegt Eric Autréau.

 

Grote namen

 

Vrijdagmorgen 20 maart worstelen zes finalisten in de keukens van de Oostendse Hotelschool met een warme bereiding van varkenshaas. De laureaat stevent met een grote graad van zekerheid af op een fraaie carrière. De erelijst laat dan ook enkele gekende namen zien: Patrick Devos, Koen Steenkiste, Christophe Snauwaert, Dave Lampole, Marc De Meester, Robby Van Toledo, Yvon Degraeve en onder andere de sterchefs Felix Alen en Philippe Serruys. “Naast de wedstrijd Culinaire Club Prosper Montagné is de Beste Junior Kok van België de meest gewaardeerde trofee. Zoveel is zeker. De prijs van de Oostendse Hotelschool heeft veel uitstraling”, stelt Philip Serruys uit sterrestaurant Den Gouden Harynck in Brugge en lareaat in 1977. Wie gaat vrijdag 20 maart met de trofee lopen?

 

Meer info: Eddy.Robaey@skynet.be

 

Georges Keters





Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs