Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
04-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VLAAMSE MOSSELEN - TOFFE MOSSELEN

Eerste Noordzeemosselen aan de wal

 xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Belgica Mossel verovert kust

 

In tal van restaurants aan zee kan men vanaf nu de Belgica Mossel 2009 proeven, genieten en waarderen. José Reynaert, Willy Versluys en Kenneth De Gruyter stelden de mossel in stijl voor in het Mondo Hotel, Leon Spilliaertstraat 1 in Oostende. De conclusie is vlug gemaakt: de heerlijkheden zijn zandvrij, mals, zacht, zilt en vol vlees.

 

Mosselpionier José Reynaert en zijn medevennoot reder Willy Versluys, beiden doorgewinterd in de zeevisserij, geflankeerd door Kenneth De Gruyter, directeur Marketing & Sales zijn dan ook de koning te rijk. Het is steeds de droom geweest van zowel Reynaert als Versluys om aan de kust een eigen Vlaamse mossel op de markt te brengen. “Inderdaad, na meer dan een kwart eeuw denken en kweken zijn we er de jongste jaren in geslaagd om een goed en kwalitatief sterk product voor te stellen. De unieke waterkwaliteit voor de kust tussen Nieuwpoort en de grens met Duinkerke zorgt voor een mossel met een fijnere smaak die enigszins verschilt van hun Zeeuwse soortgenoten. De maritieme kennis van José Reynaert zorgt er sinds 1996 voor dat we vandaag met de Belgica Mossel een mooi product neerzetten. De mossel wordt gekweekt volgens de hangcultuur zodat deze steeds zandvrij te genieten zijn”, vertelt een gelukkig ogende Willy Versluys.

 

RESTAURANTMOSSEL

 

Het laat zich makkelijk raden, de komst van de eerste mosselen dit jaar – laat de stellingen van de maanden met een “R” even terzijde – op groot gejuich zijn onthaald. De Belgica mossel leent zich uitstekend voor tal van bereidingen. Het is daarenboven een echte restaurantmossel. Meteen wordt mosselen eten opnieuw een culinaire belevenis in de breedste zin van het woord. De Belgica Mossel kan alvast genuttigd worden in De Mosselbeurs in Oostende, Brasserie Faro, De Oesterput en Hippocampus in Blankenberge, In Den Plezanten Hof in Ichtegem, Channel 16 in Zeebrugge, Oud Gemeentehuis in Moen, Spijshuis Leffinge in Leffinge en onder andere in Hostellerie Renty, Galaxy en De Mosselpan in Middelkerke.

Voor de particulier wacht de Belgica Mossel in Ostendia Fish, Vishandel Luk en Vishandel Saskia in Oostende, MosselCentrale in Nieuwpoort, Vishandel Azuur en onder andere Mosselhandel Bart in Blankenberge. Meer info: www.belgica-mossel.be

 

MET KEYTEBIER

 

Elke lekkerbek zal het met ons eens zijn, de Belgica mossel weet zich graag te genieten met een heerlijk glas Keytebier, een tripelbier, gefilterd, niet gepasteuriseerd, hergist in de fles en gebrouwen door Brouwerij Strubbe uit Ichtegem, in opdracht van de Oostendse Bierjutters.

Voor kenners als Denis Renty, gewaardeerd foodconsultant en met Koen Inghelram, producer van Sensual Cooking op de Britse TV, geflankeerd door presentatrice Tineke Van Ghyseghem is het duidelijk: “Deze Belgica mossel heeft enorm veel mogelijkheden. Het zou fijn zijn mocht die straks ook in Londen te proeven zijn. De zwarte heerlijkheden smelten in de mond, hebben een ziltig licht zoutig tintje die het totaal hemels doet smaken”, onderstreept Denis Renty, foodconsultant op de Britse markt. Meer info: www.sensual-cooking.co.uk

 

Foto: David Demeyere, Kenneth De Gruyter, José Reynaert, Tineke Van Ghyseghem, Willy Versluys en Denis Renty.

 

Georges Keters


Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs