Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
27-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

OSTEND QUEEN

 

KERSTLUNCH

Zondag 25 december om 12 uur

 

Glaasje Champagne Brut Réserve

Drie feestelijke amuses van de Chef

 

Noordzeekrab – algen – komkommer – kaffir lime

 

Coquilles Saint-Jacques – kort gebakken – peterselie wortel – indien gewenst, bieden we u hierbij truffel uit Umbrië aan (15 euro/5 g supplement)

Fazant Brabançonne – op zijn geheel gebakken – witloof – huisgemaakte aardappelkroketjes

Croque en bouche

 

PRIJS: Kerstlunch met glaasje Champagne aan 75 euro

 

 

 

OUDEJAARSAVOND

Zaterdag 31 december om 19 uur

 

 

Glaasje Champagne Brut Réserve

Drie feestelijke amuses van de Chef

 

Noordzeekrab – algen – komkommer – kaffir lime

 

Sint-Jacobsvrucht – aardpeer – bulgur salade – kardemon

Hertenkalf zacht gegaard – fondant aardappel – rode biet – knolselder – jus van truffel

 

Black & White

 

Koffie of Thee & zoetigheden

 

PRIJS: Oudejaarsmenu met glaasje Champagne, gepaste kwaliteitswijnen, waters en koffie of thee: 155 euro

 

Reservatie noodzakelijk. Is slechts geldig na storting op rekening OSTEND QUEEN -  nr. BE 36 0016 6502 2881  met vermelding van het aantal personen. + melding Kerstlunch of Oudejaarsavond

 

OSTEND QUEEN

Kursaal

Westhelling 12

8400 Oostende

059 44 56 10

info@ostendqueen.be

www.ostendqueen.be

 








>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Restaurant THE LORD

Middelkerke

 

 

KERSTAVOND

Zaterdag 24 december


*Slaatje van Gerookte Eendenborst

*Romige Pompoensoep

* Parelhoen suprème
In Wintertooi met kroketjes

*Kerst Dessert


Prijs: 30 euro


Reservatie gewenst

 

 

 

 

OUDEJAAR

Zaterdag 31 december

 

Huisgemaakte aperitiefhapjes

Bloemkoolcrème met kruidencristini

Witlof met scampi
op een bedje van puree van aardpeer
met Noilly-Prat saus

Ossenhaas met bospaddenstoelen
en mosterd - portosaus

Dessert “Saint-Sylvestre”

Prijs: 60 euro

 

Reservatie gewenst

 

Restaurant THE LORD

 

Leopoldlaan 129

8430 MIDDELKERKE

059 31 22 84

Info@thelord.be

www.thelord.be

 

 






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

SALONS

DRIE KONINGEN BEAUVOORDE

 

 

Kerstmenu

 

Zaterdag 24 december om 19.30 u.

 

en Zondag 25 december om 12.30 u.

 

 

Drie hapjes

 

Tarbot, kort gebakken in sjalottenboter, zalf van pastinaak en gevogeltejus

 

Parelhoen gegaard op lagere temperatuur, boschampignons, gebakken ganzenlever en gratin Dauphinois

 

Trio van nagerechten Drie Koningen

 

Koffie met versnaperingen

 

 

Menu: 55 euro

Met gepaste wijnen: 68 euro

 

 

Wij verzoeken U vriendelijk dit bedrag voor 15 december over te schrijven op rekening nr KBC BE84  7380 1236 1559

Na uw telefonische reservatie op Tel: 058 29 90 12

 Fax 058 29.80.22

 

Kamers  beschikbaar in en rondom de feestzaal

 

Salons Drie Koningen Beauvoorde

 

Dehouck Xavier

 

 Wulveringemstraat 40

 

B-8630 Veurne (Beauvoorde)

 

GPS Veurne Kwadestraat

 

www.driekoningen.be e-mail info@driekoningen.be

 






>> Reageer (0)
26-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

 

VILLA HOTEL

 

 Kerst & Oudejaar 2016 | 2017

 

Carpaccio hertenkalf | Mascarpone crème | Kastanje | Balsamico | Truffelolie

 

Salade | Kreeft | Niçoise stijl

 

Consommé wild | Fazant | Shitake | Sherry

 

Schartong | Langoustines | Zeekraal | Prei | Coulis langoustines

 

Mojito sorbet

 

Eendenborstfilet | Eendenlever | Acaciahoning | Oude armagnac | Knolselderzalf | Meiknol | Pastinaak | Chioggia | Bospeen | Gekonfijte aardappelen

 

Dessert & Kaasbuffet

 

Koffie & Versnaperingen

 

Middernacht: Champagne

 

98,00 euro per persoon

 

VILLA HOTEL

Charles de Broquevillelaan 17

8434 Westende-Bad

0479 53 32 01

Reservatie: www.villahotel.be








>> Reageer (0)
24-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

 

Restaurant DE VLASCHAARD

 

Kerstmenu

Zondag 25 december

 

Champagne met zijn voorproevertjes

Kreeft, karnemelkstampers, radijs, schaaldierenjus

Scholfilet, garnaal,couscous M’Hamsa, courgette, kalamansi

Ree, rode kool, blue Hubdard pompoen, Luikse stroop

Citrus merengue

Peer, karamel, yuzu, chocolade

Koffie met versnaperingen

 

Prijs: 125 euro, geselecteerde wijnen door sommelier Kenzo Lauwereins inbegrepen

 

DE VLASCHAARD

Leopoldlaan 246

8430 Middelkerke

059 30 18 37

devlaschaard@skynet.be

www.de-vlaschaard.be


 

 

 

 






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

 

BISTRO DU PORT

 

KERSTAVOND

Zaterdag 24 december

 

Aperitief met hapjes

Oesters Fine Champagne

Open ravioli van strandmessen, tomaat, gember, citroengras en tomatencoulis

Blini’s met witte pens, spinazie, escargots en groene kruiden

Eendenborst à l’orange

Kerstbuche Leterme

 

Prijs: 80 euro per persoon – Menu per tafel

 

 

 

OUDEJAAR

Zaterdag 31 december

 

Aperitief met hapjes

Tomaat garnaal, kokkels, burata, guacamole en groene kruiden

Espuma van aardappel met truffel, king krab en strandmessen

Risotto met inktvis en tomatenfondue

Kalfsribstuk Petersfarm, kalfsjus met mosterd en wintergroenten

Gegratineerde sabayon met fruit en kokos

Koffie en zoetigheden

Glaasje Champagne om middernacht

 

Prijs: 110 euro per persoon

 

BISTRO DU PORT

Kaai 8 – 8620 Nieuwpoort

058 24 12 44

info@bistroduport.com

www.bistroduport.com

 

 






>> Reageer (0)
23-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Hotel

Restaurant SINT-LAUREINS

 

OUDEJAARSAVOND

Zaterdag 31 december – 19 uur

 

Champagne met een bordje vol mondgeneugten

 

Velouté van bosduif

 

Kreeft “Armoricaine”

Château Graville Lacoste 2013

 

Spoon

 

Fazant - Knolselder - Beukenzwammen

Château des Labourons Fleuri 2007

 

Kaas- en nagerechtenbuffet

 

Mokka

 

menu + wijnen + water

100 euro per persoon

 

 

 

BRUNCH

 

Zondag 1 januari 2017 vanaf 11 uur

  

35 euro per persoon

 

 

HOTEL-RESTAURANT

SINT-LAUREINS

Strandlaan 12

B-8434  WESTENDE

+32(58)23 39 58

info@st-laureins.com

www.st-laureins.com

 






>> Reageer (0)
18-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SCHAATSEN IN VEURNE

Vier weken schaatsplezier met

 

VEURNE ON ICE 2016-2017

 

 

Het is weer bijna zo ver. De schaatsen kunnen alvast van de zolder worden gehaald want op vrijdagmiddag 16 december gaat de schaatspiste op de Veurnse Grote Markt opnieuw open voor vier weken schaatsplezier.

 

Van vrijdagmiddag 16 december 2016 tot en met zondag 15 januari 2017 kan er op de Grote Markt van Veurne opnieuw naar hartenlust geschaatst worden op de overdekte schaatsbaan van zo maar eventjes 500m².

Een schaatsbeurt kost 6 euro, schaatsen inbegrepen. Wie een hele dag wil schaatsen, betaalt 7 euro voor een dagpas. Groepen van minimum 20 personen die op voorhand gereserveerd hebben betalen 4 euro per persoon. Vorig jaar genoten ruim 6.000 schaatsers, jong en oud, van de winterse schaatspret in een enig prachtig historisch kader.

 

HET PROGRAMMA

 

Vrijdag 16 december

 

·       Officiële  opening Veurne On Ice 2016 – 2017 met om

·       20 uur – Inleiding door de burgemeester en schepen van toerisme

·       20.15 uur – Optreden van Miel&Basil – Bekend van Belgium’s Got Talent – accordeon + beatbox

·       21.00 – DJ D-Lux

 

Vrijdag 23 december

 

·       20 uur – Optreden Aurelio XL - Aurelio Romagnani en Freddy Hommey twee gitaren en een stem. Zij brengen Nederlandse, Franse, Engelse, Italiaanse meezingers. Ambiance XL verzekerd.

 

Maandag 26 december

·       15 uur – Papa Chico Kerstshow met bezoek van dé Kerstman en sneeuw gegarandeerd!

·       20 uur – Demonstratie Line Dance

 

Vrijdag 30 december

·       20 uur - Shakin' Strings ft. Sticky Lee Slim – Arne Dufoor & Niels Cé – Ze speelden op Veurne La Fête 2016 en konden echt wel overtuigen!

 

Dinsdag 3 januari

·       19 uur – IJshockeytornooi 4 tegen 4 – organisatie en informatie : sportdienst@veurne.Be

 

Zaterdag 8 januari

·       20 uur – DJ TMB

 

Openingsuren :

 

Opening vrijdagmiddag 16 december. In het weekend (vrijdag 16/12, zaterdag 17/12, zondag 18/12) open van 11 uur  tot 21.30 uur.

 

Maandag 19 december tot donderdag 22 december van 11 tot 20 uur

 

Heel de kerstvakantie van vrijdag 23 december tot en met zondag 8 januari van 11 tot 21.30 uur.

 

Van maandag 9 januari tot en met donderdag 13 januari van 11 tot 18 uur.

 

Laatste weekend eventueel +/- 18 uur

 

Prijs :

1 schaatsbeurt: 6 euro – schaatsen inbegrepen

1 Dagpas : 7 euro (men mag 1 maal het ijs af en later diezelfde dag terugkomen)

Groepen van minimum 20 personen die op voorhand gereserveerd hebben bij Walter Vanheste op nummer 0476 98 58 01 betalen 4 euro

 

 

 

                                      Foto’s Stad Veurne








>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHAMPAGNEWEEKEND IN MIDDELKERKE

Vrijdag 9 tot en met zondag 11 december 2016

 

Salons VISMIJN NIEUWPOORT

 

KERSTCHAMPAGNE  @   NIEUWPOORT

 

Voor de derde keer op rij pakt Kerstchampagne @ Nieuwpoort uit met een fraai en sprankelend programma, gedompeld in Champagne. Voorzitter Bernard Vandamme is formeel: “Inderdaad, reeds voor de derde maal slaan we figuurlijk onze tenten op in de vismijn te Nieuwpoort. De standen zijn gevuld en er is de volle medewerking van het stadsbestuur. Wat niet ontbreekt is ook ons enthousiasme. Wij zullen er iets moois van maken. Ook de champagneproducenten brengen hun beste kwaliteit mee van over de landsgrenzen. Het publiek zal er alles kunnen leren en proeven over de verschillende cépages. En wat gezegd van de vele nevenstanden. Promoties op vlak van edele culinaire hoogstandjes. We zijn daarom de vele steunende handelaars bijzonder dankbaar. Zij helpen het succes van het Champagnefestival steunen. Meer nog, we zijn blij verrast te vernemen dat de hotelsector op volle toeren draait en al heel wat boekingen genoteerd worden, met het oog op het Champagnegebeuren. Het programma, keurig in goede banen geleidt door de onvervangbare Nancy, zorgt opnieuw voor elk wat wils, van muziek al over kunst tot het beste op culinair vlak, afgerond met… Champagne.”

 

DEELNEMENDE CHAMPAGNEHUIZEN

·       Champagne Lejeune

·       Champagne Philippe Moutardier

·       Champagne Lhuilier

·       Champagne Mongery

·       Champagne Guillette

·       Champagne William Saintot

·       Champagne Philippe Rouyer

·       Champagne Henri David-Heucq

·       Champagne Neret Vely

·       Champagne Louis Dehu

 

CHAMPAGNEMENU

 

Nieuw dit jaar is dat Horeca Nieuwpoort uitpakt met een authentiek Champagnemenu. Diverse restaurant serveren een uitgesproken menu, vergezeld met CHAMPAGNE LEJEUNE – DEL HOZANNE uit Aveny Val d’Or. Voeg daarbij dat de flessen voorzien zijn van een speciale capsule met daarop het logo van Horeca Nieuwpoort. Voor de placomusophilisten (verzamelaars van capsules) een unieke kans want er zijn slechts 300 stuks. Elk restaurant heeft zijn eigen menu-prijs.

 

DEELNEMENDE RESTAURANTS

Bistro du Port

Au Bistro

Café de Paris

Captain Nemo

De Ark

De Lanterfanter

De Roos

Feu d’Or

Galjoen

In de Luwte

Kaai 15

Nordex

’t Poortershuys

 

 

VOLLEDIG PROGRAMMA

 

• Bezoek aan het Kerstchampagne@nieuwpoort gebeuren:

In de bovenzaal van de vismijn bezoeken we dit groots champagnegebeuren in een ludieke kerstsfeer. Champagne, chocolade, oesters, muziek en zoveel meer .......

VRIJDAG 9 DECEMBER OPENING OM 17 UUR

• Doorlopende degustatie en catering van 17 tot 22 uur met live Music door Jo AREND.

 ZATERDAG 10 DECEMBER VANAF 10 uur.

• Ruilbeurs voor champagnecapsules van 10 tot 16 uur.

Reservatie gewenst – info: Nancy.Cattrysse@telenet.be

Doorlopende degustatie en catering van 10 tot 22 uur. Live Music met Jo AREND

ZONDAG 11 DECEMBER VANAF 10 uur.

  • Champagneontbijt in Sailor’s Bar (zie verder)
  • Doorlopende degustatie van 10 tot 18 uur
  • Muzikale omlijsting door Jo AREND

 

CHAMPAGNEONTBIJT

in SAILOR’S BAR

 

Het Champagneontbijt is te genieten in de Sailor”s Bar waar Lori Lasat en Willem Vermeire zich inzetten om hun kennis en ervaring van topontbijten te laten proeven. Hun team staat borg voor compleet genieten. Het is duidelijk:  Op het champagneontbijt is koken een kunst en veel méér.

Nadien kan men genieten van een boottocht met de YSERSTAR in de havengeul, jachthaven en sluizencomplex.

Deelnemen kost 25 euro per persoon terwijl een gedeelte van het bedrag geschonken wordt aan het goede doel De Katrol Oostende. Wie kiest voor Champagneontbijt + Boottocht + glas Champagne: 40 euro.

Vooraf inschrijven via Nancy.Cattrysse@telenet.be

 

Het geheel is ondersteund door:

 

Kunstwerken Hannes D’Haese

Juwelen Carino

Sailors’ Bar Seastar

Brasserie Au Roy Henry

Top Center

Steps Magazine

Meko – Alluminium en metaal – Poederlakken

Mooii Oostende

HIT FM Radio

Bowlingpaleis

Keurslager De Rycker

Les Saveurs d’ Antan

Nieuwpoortse Wijnhandel

O.T.O

Baker Bro

Golfkar Online

J.Hin 16

Stad Nieuwpoort

 

 

 

Foto 1: Nieuwpoor

Foto 2: Philip Averein (onder-voorzitter Horeca Nieuwpoort), Walter Thielemans (Carino), burgemeester Geert Vandenbroucke, Nancy Cattrysse (algemene leiding organisatie), Dominique Dulst (Top Center), Geert De Lombaerde (VMC), voorzitter Bernard Vandamme en Renilda Claeys (Carino).

 

Foto 3: Lori Lasat en Willem Vermeire die het ontbijt verzorgen in hun Seastar Sailors’ Bar, Nancy Cattrysse en Bernard Vandamme.

 

(Tekst & Foto’s: Georges Keters)










>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GAULT & MILLAU VEROVERT WESTKUST

 

Westkust verovert Gault&Millau

 

Willem Hiele Lunch & Gastentafel

Ontdekking van het jaar

 

Da Claudio en Flavie’s Tafel nieuwe toppers in Nieuwpoort

 

De voorstelling van de nieuwe culinaire gids Gault & Millau deed heel wat ogen richting Westkust kijken. Niet alleen werd Willem Hiele Lunch & Gastentafel, bekroond met de titel van Ontdekking van het jaar, meteen de grote blikvanger, maar ging heel wat aandacht naar Koksijde en naar Nieuwpoort. Vooral Koksijde gooide hoge ogen met liefst negen restaurants die mooie quoteringen op hun conto kregen. Hostellerie Le Fox in De Panne blijft aan de Westkust nog steeds de nummer één met 16/20 en goed voor 2 Michelinsterren.

 

Met Willem Hiele haalt Koksijde een nieuwe topper in huis. Enkele jaren geleden verbouwde de 35-jarige chef het  vissershuisje van zijn ouders om tot een onvergelijkbare gastentafel. Hij ontvangt er met zijn echtgenote alleen maar gasten op afspraak. Willem – eerder de rechterhand in de keuken van sterchef Iain Wittevrongel in restaurant Ten Bogaerde – ging zijn eigen weg in 2013 met het gekende resultaat: een talent op eigen benen die bewijst dat met wilskracht veel te bereiken valt. Vorig jaar niet eens in de gids, vandaag de Ontdekking van het jaar. Het staat hier als een paal boven water, Willem Hiele haalt met deze formule beslist nog meer prijzen. De 15/20 in de Gault & Millau is nog maar het begin.

KOKSIJDE SPANT DE KROON

Maar er viel nog meer te rapen op de voorstelling van de nieuwe Gault & Millau. Koksijde spant hierbij dan ook de kroon met andere toppers met restaurant Ten Bogaerde (15), restaurant De Kelle (14), restaurant Seahorse (14), 8Chef (13), OH Restaurant (13) en nieuwkomers Brasserie Edison (13) en en Julia Fish and Oysterbar (13). Edison is het product van de broers Olivier en Vincent Florizoone, die Au Grand Cabaret in Nieuwpoort intussen verliet. Restaurant Julia Fish and Oyserbar is evenzo een frisse verschijning in de gids. Koksijde duidelijk aan de top van de gastronomie aan de Westkust. Bistronomie Eglantier in Oostduinkerke boekt gestadig vorderingen en ziet zich opnieuw aanbevolen door Gault & Millau.

Carcasse van Hendrik Dierendonck zag met genoegen zijn puntenaantal verhogen. Aan de gevel hangen vandaag 14 punten, wat niet onaardig is gezien slager Hendrik met zijn formule Alles van kop tot staat heel wat gereputeerde huizen met succes achter zich laat.

NIEUWPOORT BLIJFT GROEIEN

Andere topper aan de Westkust is de stad Nieuwpoort. Gevestigde waarden Au Bistro (13), Bistro du Port (aanbevolen) en La Muse (aanbevolen) kregen drie nieuwe toppers naast zich. Mattias Maertens en Sofie Billiet bouwden in de Potterstraat 15 met MBistro een kleinschalig eethuis uit waar met veel passie eenvoudige en vooral smaakvolle gerechten op tafel komen. Mattias is hierbij niet aan zijn proefstuk toe en leerde de stiel bij sterchefs Iain Wittevrongel (Ten Bogaerde) en Axel Colona-Cesari (Centpourcent) zonder daarbij Stefaan Ghys te vergeten. Sofie is de gedroomde gastvrouw. In MBistro hebben we zeker het laatste nog niet gezien.

Met Flavie’s Tafel krijgt de Langestraat er een nieuwe smaakvolle tafel bij. Meteen goed voor 13/20. LadyChef Valerie is een autodidact die geen enkel gelegenheid laat voorbijgaan om bij te leren en de stiel compleet onder de knie te krijgen. In de zaal is echtgenoot Andy het ideale verlengstuk en zet de succulente schotels met liefde op tafel. De open keuken en de opvallende muurschilderijen zorgen voor extra pigment. Uitstekend adres voor vis en schaaldieren. Valerie en Andy dragen deze bekroning dan ook graag op aan hun familie die hen steeds bijstaat waar nodig.

ITALIE OP HET BORD IN DA CLAUDIO

De vraag naar een authentieke Italiaanse keuken is vandaag groter dan ooit. Claudio Aquaro en Vanessa Beyens vullen de wensen van lekkerbekkend Nieuwpoort sinds vorig jaar in de Markstraat 19 met ristorante da Claudio met liefde graag in. “We willen alvast aantonen dat de Italiaanse keuken veel meer is dan spaghetti, lasagne, pizza, mozarella of een bruschetta. We serveren graag Vitello sgombrato, Ossobucco, Risotto en zowat alle regionale bereidingen. We houden het bij simpele smaakvolle gerechten”, stelt Claudio – beste Sommelier 2010 en Maître Sommelier AIS (Associazione Italiana Sommelier), ook paraat met traiteurdiensten. Het idyllisch terras brengt u zo naar Italië. Ook Gault & Millau zag dat het goed en correct was en zette dit Italiaans huis meteen op een 13/20. “Vanessa en ikzelf zijn zeer blij met deze erkenning. Het stimuleert ons om nog beter te doen”, geeft Claudio Aquaro graag nog mee.

LE FOX VAANDELDRAGER

In Middelkerke en Westende blijft restaurant Marquize met 14/20 de nummer één voor Gault & Millau. Patrick Noël en Heidi Vandewalle staan intussen dertien jaar zij aan zij en zijn de culinaire vaandeldragers van de gemeente. Het leverde hen eerder al de titel van Meesterkok Orde 33 Meesterkoks van België Op. De restaurants La Tulipe en De Vlaschaard blijven aanbevolen.

Diksmuide weet zich met ’t Notarishuys nog steeds met een 15/20 te stellen en is hiermee de koploper in de boterstad. In Veurne dweept de gids met restaurant Olijfboom (13/20).

De absolute topper en vaandeldrager van de Westkust is en blijft nog steeds Le Fox waar meesterkok Stéphane Buyens  twee Michelinsterren aan de gevel ziet stralen. Gault & Millau zet hierover een 16/20, al lijkt dit ons sterk onderschat. Op naar minstens 17. In de schaduw van Le Fox zorgen Le Flore (13) en Merlot (aanbevolen) voor verdere uitstraling van culinair De Panne.

BISTRO MATHILDE IN OOSTENDE

In wat men vandaag Dé stad aan Zee noemt blijft het bij een schaarse oogst. Bistro Mathilda en restaurant Marina blijven bij 14/20 terwijl Agua del Mar, Bentley’s en Enoteca del Berebene aanbevolen worden. Savarin zag zijn chef Floris Pancoucke en ook zijn 14/20 verdwijnen. Ostend Queen – toprestaurant op het dak van het casino – blijft aanbevolen.

Iets verder op in Bredene weet restaurant L”Homard et la Moule zich te handhaven op 14/20. Hier bouwt Donald Deschagt gestadig verder aan zijn toekomst.

 

Hoe dan ook, onze regio zit sterk in de klasrijke restaurants. Heel wat jonge chefs hebben zich in de jongste jaren opgewerkt. Hun nieuwe visie, hun creativiteit werd dan ook her en der beloond. Straks op 21 november krijgen we de nieuwe sterrengids Michelin onder de ogen.

 

Georges Keters

 

Foto’s:

 

Vaandeldrager Westkust Stephan Buyens – Le Fox – De Panne

 

Heidi & Patrick in Marquize – Westende-Bad

 

Vanessa en Claudio in Da Claudio – Nieuwpoort

 

Tjörven en Thierry in De Kelle – Koksijde












>> Reageer (0)
17-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CASINO MIDDELKERKE

LAST CHANCE TO DANCE

 IN CASINO MIDDELKERKE

 

De sloop en de nieuwbouw van het casino is momenteel het gespreksonderwerp in de Champagnegemeente bij uitstek. Intussen zou men bijna vergeten dat het symbool van Middelkerke straks op 1 januari 2017 definitief de deuren sluit. Om nog één keer uit de bol te gaan pakken enkele muziekliefhebbers op zaterdag 26 november uit met een uniek concert en dansavond, de Last Change to dance in Baccarazaal.

 

De Baccarazaal is gedurende decennia het epicentrum geweest van alles wat zich in Vlaanderen artiest noemde. Voeg daarbij de onvergetelijke tv-uitzendingen Margriet aan Zee, 20 maal Champagneweekend, het jaarlijks optreden van Will Tura, de vele concerten met topartiesten, de Cravache d’Or, de Beste Junior Kok van België, de prestigieuze uitreiking van de Superprestige Cyclocross, de vele banketten met de Nacht van de Bakker en zo meer. “Dit komt nooit meer terug. Het einde van een tijdperk”, stelt Luc Crop, al dertig jaar als prominent portier van de speelzaal, mede-organisator van de Last Chance to Dance en vooral groot liefhebber van funk-muziek met James Brown als aartsvader, aansluitend de Jamal Thomas Band.

LAATSTE CONCERT

Op zaterdag 26 november schrijft men dus geschiedenis. Luc Crop vertelt: “Als die-hard fan van het radioprogramma Funkytown leerde ik er heel wat bij. Een van de topgroepen die me steeds naar de keel greep was de SOS-band uit Atlanta die met Just be good to me, The Finest, Weekend Girl en onder andere Tell me if you still care telkens goud behaalde. Toeval of niet, maar Jamal Thomas, voormalig drummer van de Band komt zich in Oostende vestigen, meer nog, hij komt zowat elke dag in een pand in mijn straat in Westende om er te repeteren. Een droom. Er ontstaat een hechte vriendschap. Hoe kunnen we de Baccarazaal voor de laatste keer beter vullen dan met een concert met de veelzijdige Jamal Thomas. Voeg daarbij het optreden van Boogie Boy en Boogie Phil, dat alles in een presentatie van Guy De Pré. Dat kan niet meer stuk en op die manier zullen velen zich de Last Dance in de Baccarazaal zeker nog lang herinneren.”

Last Chance to Dance op zaterdag 26 november om 20 uur in de Baccarazaal Casino Middelkerke. Inkom: 35 euro of 30 euro in vvk bij Casino Middelkerke, Artistic Flowers, Leopoldlaan 252, Middelkerke.

 

                                            00000000000000000000000000








>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPGASTRONOMIE

De gastronomische Nacht van het jaar

 

Grote Nacht Orde der 33 Meesterkoks van België

 

Op maandag 28 november pakt de Orde der 33 Meesterkoks van België voor de 54ste maal in het Oostendse Casino uit met hun majestueuze Grote Nacht en Magistraal Kapittel. Aansluitend worden drie nieuwe meesterkoks, enkele ambassadeurs en een reeks Compagnons de la Toque Blanche en ere-leden omwille hun verdiensten binnen gastronomie in de Orde opgenomen.

 

Eendracht maakt macht. Onder die nationale leuze staken begin de jaren zestig enkele gerenommeerde patroons aan het fornuis de koppen bij mekaar. Bedoeling was en is nog steeds de belangen van de patroons te behartigen en te verdedigen, ervaringen uit te wisselen, zodoende de kwaliteit van de Belgische keuken nog verder op te trekken. De Orde der 33 Meesterkoks van België werd naderhand gesticht in januari 1962. Omdat vriendschap primordiaal is, werd van meet af aan besloten de groep relatief klein te houden, minimum 3, maximum 33. Het sprak de sector meteen aan en de “33” is intussen een internationaal begrip geworden. De resultaten laten zich dan ook graag zien vandaag: de Belgische keuken behoort duidelijk tot de wereldtop.

MAGISTRAAL KAPITTEL

Om de vrienden, gastronomen, koks, sympathisanten en al wie direct of indirect met het beroep te maken heeft, werd de Grote Nacht en het Magistraal Kapittel op het getouw gezet. Deze Nacht is intussen uitgegroeid tot de culinaire climax van het jaar.  President van de Orde Stephan Buyens (Hostellerie Le Fox, De Panne) hierover: “Straks tekenen we voor de 54ste editie. Dit fenomeen is te danken aan de uitmuntende samenwerking tussen de Meesterkoks en de Compagnons de la Toque Blanche die voor de gelegenheid een heel bijzonder en uitgelezen banket voorschotelen. Tegelijk nemen we nieuwe leden in de Orde op die zich de jongste jaren verdienstelijk maakten binnen ’s lands grenzen van de gastronomie. Met Kristof Deprez (Mangerie, Brugge), Filip Cuvelier (Vijvershof, Wevelgem) en Eddy Van Tittelboom (Patisserie Lints) krijgen we drie nieuwe Meesterkoks. Met Axel Rousseau, Th. Declerck, Niko Tuyttens, Tom Vansteenkiste, Frank Verstraete en onder andere Steve Gery uit Koksijde krijgen we een mooie reeks nieuwe chefs Compagnons de la Toque Blanche. Om het feest af te ronden worden Louison Deuwel, kok op rust uit De Panne en Gwendoline Nys, vice-directeur Casino Oostende, in de Orde opgenomen als Ere-lid.

GROTE NACHT ORDE DER 33 MEESTERKOKS

Het moment suprême van de avond is uiteraard het banket. Het menu wordt bereid door de meesterkoks Lieven Demeestere, Tim en Frans Saint-Germain. Het culinair hoogtepunt van het jaar start met een Open window cooking waarbij diverse meesterkoks de Champagne Gosset Brut welig laten vloeien. Een waaier van succulente gerechten volgen mekaar gestadig op en bereiken een hoogtepunt met een dessert-creatie van meester banketbakker Nico Boelens. Ambassadeur William Mortelmans zorgt voor de gepaste selecte wijnen. Het geheel van de bediening wordt verzorgd door de leerlingen van Hotelschool Ter Duinen Koksijde en staat onder leiding van ambassadeur Olivier Willaert. De Soul Brothers zorgen voor de muzikale saus. Dat alles onder supervisie van president Stéphan Buyens.

Deelnemen kan tegen de prijs van 175 euro, all in. Info en inschrijven: gala33masters@gmail.com of bij algemeen secretaris Rik Baré, gsm 0495 22 09 42.

 

                                                           OOOOOOO

 

 






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MICHELIN BIB GOURMAND

Restaurant ’t Vistrapje

Bib Gourmand Michelin

 

KUST – Een week voordat de culinaire gids Michelin zijn nieuwe sterren in het bord legt, pakt de gids der gidsen alvast uit met zijn Big Gourmand 2017, Michelingids die de restaurants beloont die een uitstekend menu aan maximum 37 euro op tafel zetten, exclusief dranken.

België telt vandaag 165 Bib Gourmands, waarvan 25 nieuwelingen. Onze regio is magertjes bedient en we tellen met restaurant ’t Vistrapje in Oostende slechts één nieuw adres. Aan de Oostkust is Poincarré de enige nieuweling.

Verrassende, maar beslist verdiende neofiet, is restaurant ’t Vistrapje aan de Visserskaai 37. Dubbel leuk omdat ’t Vistrapje twee jaar geleden werd overgenomen door buren Albert Trips en Viviane Desaever, de toen op rust zijnde uitbaters van restaurant Au Vieux Port, Visserskaai 32. Een heel apart verhaal. “Op 9 maart 2014 sloten we deuren van ons restaurant Au Vieux Port, zaak die we samen met onze chef Danny Willequet achttien jaar uitbaatten. Wij dus met pensioen. Na vijf maand was ik het beu. Ik miste de sfeer en begon me te vervelen. Toen Noël Declercq en Marie-Anne Vanhooren, onze buren uit restaurant ’t Vistrapje, ons kwamen vragen of we de zaak – die intusen verkocht was aan een bouwpromotor – voor een paar jaar wilden overnemen, sprong ik een gat in de lucht. Onze kok Danny en Viviane juichten mee. En ja, van Au Vieux Port naar ’t Vistrapje was maar een wip. Ook voor mijn echtgenote Viviane was dit een heerlijk moment. Werken staat al sinds haar 12de jaar op de agenda. We konden het met pensioen zijn niet aan. Vandaag genieten we met volle teugen van onze zaak. Binnen een paar jaar wordt het pand gesloopt en gaan we (nog eens) met pensioen”, doet een lachende en genietende Albert Trips sappig zijn verhaal. Oh ja, een Bib Gourmand? Complete verrassing. We zijn momenteel met verlof en gaan er dan ook van genieten.”

BIB GOURMAND

De Bib Gourmands aan de kust zijn eerder dun gezaaid. Oostende telt er drie met restaurant Mathilda, Toi Moi et la Mer en de gloednieuwe laureaat restaurant ’t Vistrapje. Andere huizen die Michelin in de vorige jaren al op de lijst plaatste en hun Bib Gourmand blijven behouden zijn Casanova in De Haan, De Kruidemolen in Klemskerke, Kok sur Mer in Vlissegem, De Huifkar in Koksijde, Le Flore in De Panne, 8Chef in Sint-Idesbald en De Olijfboom in Veurne. Restaurant Triton uit Blankenberge en restaurant ’t Notarishuys verdwenen uit de bijbel.

 

                                      OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO






>> Reageer (0)
31-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPGASTRONOMIE IN MIDDELKERKE

Donderdag 10 tot en met zondag 13 november

CASINO MIDDELKERKE

 

 

Twintig jaar Champagneweekend Middelkerke

 

Toen directeur van Toerisme Peter Germonprez in 1997 het idee naar voor schoof om de vriendschapsbanden met Epernay nauwer aan te halen via het organiseren van een Champagneweekend bleken weinigen daarin te geloven. Men kreeg amper belangstelling van de Champagneboeren. Vandaag is er een wachtlijst. Of hoe inzet en volharding kan leiden tot de intussen jaarlijkse onnavolgbare hoogmis van de Champagneliefhebbers aan zee.

 

We schrijven 1 juli 1996. In opvolging van Camiel Vallaeys werd Peter Germonprez directeur van de Dienst Toerisme: “Ik kreeg de opdracht van Toerismeschepen Luc Dedecker om verbredende activiteiten op het getouw te zetten. Gezien de goede relaties met de Franse zusterstad Epernay dacht ik aan een champagneweekend in de zomer op de Zeedijk, waarbij de champagneboeren in strandkabines hun beste flessen konden voorstellen. Burgemeester Frank Verlinde en de schepenen Luc Dedecker en Pol Dierendonck zagen daar wel brood in. We trokken samen naar Epernay en het idee werd op tafel gegooid bij champagneboer Benoit Hennequin, al jaar en dag vriend van burgemeester Frank Verlinde en Marc Vereecke. We vernamen meteen dat de periode niet het gepast moment was, gezien te veel werk met de vendages (oogsten van de druiven). De familie Hennequin stond evenwel achter het idee, vooral ook omdat hierdoor het jumelagegebeuren een nieuw leven zou ingeblazen worden. Hij stelde voor om het eindejaar in petto te houden. En ja, in mei 1997 trokken we met Lucrèse Sonneville (voorzitter Cultuurraad) en Eddy Jonckheere (VVV) opnieuw naar Epernay. Dit keer om de champagneboeren warm te maken voor het project. Ten huize Hennequin kwamen we met het Jumelagecomité Epernay akkoord om van 25 tot en met 27 oktober een eerste editie op het getouw te zetten.”

AMPER VIER DEELNEMERS

Het aansporen tot deelname aan deze eerste editie verliep evenwel niet naar wens. “André Müller, Gisèle Féron en Lucrèce Sonneville kenden enkele viticulteurs persoonlijk zodat de huizen Hennequin, Maurice Chopin, Marcel Vautrain en Prévoteau-Perrier  hun deelneming alvast verzekerden. Maar daar bleef het jammer genoeg bij. Samen met André Muller, voorzitter Jumelagecomité Epernay-Middelkerke, dweilden we ettelijke dagen de Champagnestreek en tientallen huizen af, op zoek naar kandidaten. Het resultaat van die zware prospectie resulteerde in een magere deelname van vier champagneboeren: Champagne Maurice Choppin uit Damery, Champagne Marcel Vautrain uit Dizy,  Champagne Benoit Hennequin uit Arty-Venteuil en Champagne Prévoteau-Perrier uit Damery. Na al de tijd en energie dat we het project hadden gestoken waren we echt ontgoocheld met het resultaat”, geeft Peter Germonprez nog mee.

ONGEEVENAARD SUCCES

Het pionierswerk en nooit afgeven van Peter Germonprez en zijn medewerkers leverde in de daaropvolgende jaren evenwel mooie vruchten. Elk jaar steeg het aantal deelnemers en kent men vandaag zelfs een wachtlijst. Het was de bedoeling om het gezellig te houden, wat een succesformule bleek te zijn en is het jaarlijkse Champagneweekend een begrip geworden aan zee, danken aan de onverdroten inzet van de Dienst voor Toerisme, geleid door toenmalig schepen Luc Dedecker, burgemeester Frank Verlinde, de Handelaarsbond, de Horeca en het Jumelagecomité Middelkerke en Epernay. Intussen werd ook gewerkt aan het invoeren van een Champagnemenu te genieten in de beste restaurants, wat het aspect van de Champagne nog meer in de kijker stelt.

20ste CHAMPAGNEWEEKEND

Vandaag plukt men daarvan de vruchten en loopt nog tot en met zondag 13 november de 20ste editie van het Champagneweekend, in het casino. Elf Champagneboeren zijn present en in achttien restaurants wacht een uitgelezen Champagnemenu. De toegang is vrij, een glas koopt men aan 5 euro, de Champagne aan de prijs van de dag bij de champagneboer.

ERELIJST RIDDERS ORDE VAN DE CHAMPAGNE

 

Elk jaar worden een of meerdere personen – die Middelkerke in het algemeen en het toerisme in het bijzonder in de kijker zetten – benoemd tot Ridder in de Orde van de Champagne.

 

2001 Wendy van Wanten - Paul De Wyngaert

2002 Jo Lemaire - Ro Burms

2003 Michel Wuyts - Paul Geerts

2004 Louis De Pelsmaeker

2005 Dirk Somers - Luc Verschueren

2006 De Boarebreker - Stefan Vander Espt en Stefaan Lauwereins + Omer Sap & De Vlaamse Confrérie van de Gastronomie

2007 Nico Mattan

2008 Luc Caals

2009 Alain Bloeykens

2010 Peter Vandenabeele

2011 Carl Berteele

2012 Johan Töpke

2013 Rino Ver Eecke

2014 Günther Neefs

2015 Georges Keters

 

REISGIDS CHAMPAGNE

Op donderdag 10 november stelt de Dienst voor Toerisme in het Casino een gloednieuwe Chamapgnegids voor. Wijnspecialist Alain Bloeykens kroop voor de gelegenheid van de 20ste editie van het Champagneweekend in zijn beste pen en trok langsheen de elf champagneboeren die getrouw elk jaar te gast zijn in het Middelkerkse Casino.

De gids is te koop aan de prijs van 19,50 euro, inbegrepen een exclusieve champagnecapsule – met de beeltenis van het casino – die door de liefhebbers van placomusophilie (verzameling van capsules) sterk zal gewaardeerd worden. Om het exclusief te houden telt de Champagnegids een oplage van slechts 1.000 exemplaren. De gids is te koop in de toeristische kantoren van Middelkerke en Westende. Meer info na donderdag 10 november.

 

VITICULTEURS

 

Traditiegetrouw staan elf Champagneboeren of Viticulteurs in het Casino en schuiven u hun beste flessen naar voor:

De pioniers:

Champagne PREVOTEAU-PERRIER

Champagne Marcel VAUTRAIN

Champagne B. HENNEQUIN

De getrouwen:

Champagne ANDRE MOUSSY

Champagne DHONDT-GRELLET

Champagne MICHEL GENET

Champagne BOURDAIRE-GALLOIS

Champagne MANDOIS

Champagne PAUL CLOUET

Champagne BONNAIRE

Champagne ROBERT ALLAIT

 

CHAMPAGNEMENU’S

In tal van restaurants zetten de Chefs een succulent Champagnemenu op tafel:

VILLA HOTEL – Charles de Broquevillelaan 17 – Westende

CASINO IL CIRCO – Casino - Middelkerke

RAMBLAS – Oostendelaan 24 – Middelkerke

MARQUIZE – Henri Jasparlaan 175 – Westende

LA TEMPETE – Paul de Smet de Naeyerstr. 21 – Middelkerke

DE BANKIER – Zeedijk 72 – Middelkerke

BELLFEU – Lombardsijdelaan 184 – Lombardsijde

LOUNGE MIMOSA – Leopoldlaan 39 – Middelkerke

COLUMBUS – Zeedijk 217 – Middelkerke

HONFLEUR – Paul de Smet de Naeyerstraat 19 – Middelkerke

DE LANTEIRNE – Westendelaan 308 – Westende

VILLA MARIE-JOSEPH – Henri Jasparlaan 150 – Westende

CHAPLIN – Leopoldlaan 95 – Middelkerke

SIRENE – Leopoldlaan 67 – Middelkerke

DE LORD – Leopoldlaan 129 – Middelkerke

SCHUURKE – Distellaan 8 – Westende

RENTY – Louis Logierlaan 51 – Middelkerke

DE VLASCHAARD – Leopoldlaan 246 – Middelkerke

 

Een gids met alle details en menu’s ligt ter beschikking in de toerismekantoren en restaurants.

 

 

Georges Keters

 

 

20 jaar Champagneweekend in beeld

 

1.  Epernay – Welkom in Middelkerke

 

Pioniers:

2.  Champagne Prévoteau-Perrier

3.  Champagne Vautrain

4.  Champagne B. Hennequin

 

5.  Orde Ridder Champagne

 

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°












>> Reageer (0)
22-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FRANKRIJK

De week van de Haai in NAUSICAA

 

 in Boulogne-Sur-Mer

 

Tot 2 november 2016

 

 

 

Liefhebbers van alles wat in de zee leeft en wat daarmee gepaard gaat, zijn nog tot woensdag 2 november de koning te rijk in het Nationaal Zeecentrum Nausicaa in de Franse stad Boulogne-sur-Mer.

 

Sinds mensenheugenis heeft de haai de reputatie van een monterachtige jager, van een menseneter. De werkelijkheid is helemaal anders: van de 500 soorten die in de verschillende oceanen werden geteld, zijn slechts heel weinig echt gevaarlijk voor de mens en het is vaak zo dat ze die mens vrezen en wantrouwen. De haaien staan helemaal boven aan de voedselketen van de zee en zijn van cruciaal belang voor het evenwicht van de dierenpopulaties. De mens is de grootste vijand van de haai: hij doodt er meer dan 100 miljoen per jaar, in eerste instantie voor hun vinnen! De gevaarlijkste van de twee is dus uiteindelijk niet diegene die we dachten.

Dit jaar stelt NAUSICAA voor om op onderzoek te gaan naar dit uitzonderlijke dier. 

 

NAUSICAA zal de bezoeker op ludieke en pedagogisch verantwoorde wijze proberen te sensibiliseren met activiteiten voor het hele gezin, ontmoetingen met de haaienverzorgers, live-uitzendingen met correspondenten in de tv-studio van NAUSICAA. Sinds de opening in 1991 zwemmen er haaien in NAUSICAA en momenteel leven er meer dan 140 exemplaren, gaande van de zandtijgerhaai tot de luipaardhaai, de zebrahaai en de grijze haai.

 

Requinoscope (Haaienscoop)

Workshop voor het hele gezin 

 

Op maandag 24, dinsdag 25, woensdag 26, vrijdag 28 en maandag 31 oktober 2016 van 14.30 tot 16.00u in de hal van NAUSICAA zijn er workshops voor het hele gezin om de haaien op een andere manier te ontdekken, bijvoorbeeld door haaieneieren te observeren of onder een microscoop te bekijken wat sommige van de haaien eten. Aan het einde van de workshop wordt er een happertje gemaakt om zo de opgedane kennis over deze meesters van de zee te delen! 

 

Niet bang van haaien

Animatie voor het hele gezin

 

Donderdag 27 oktober van 14.00 tot 14.45u in de bioscoop van NAUSICAA: vind jij haaien indrukwekkend? Dan zal je hier meer te weten komen over haaien en hun belang voor de oceanen. We hebben nog zoveel te leren over deze fascinerende dieren. 

Reserveren bij de educatieve dienst van NAUSICAA op 03 21 30 99 83 of via education@nausicaa.fr.

2,80 euro per persoon en 1,40 euro voor de bezoekers van NAUSICAA. 

 

Ontmoeting met een haaienverzorger 

 

Van zaterdag 22 oktober tot woensdag 2 november 2016: elke dag komt er een haaienverzorger aan de bezoekers van NAUSICAA de verschillende aspecten van zijn beroep uitleggen, met name het duiken met deze dieren. Hij zal het ook hebben over de kwetsbaarheid van de haaien, over hun rol in het ecosysteem en over het belang van een beleid om deze vissen te beschermen. 

 

Duiken met de haaien, met commentaar van verzorger-duiker van NAUSICAA

 

In NAUSICAA gaan de verzorgers-duikers tweemaal per week met de haaien in bad. Kom kijken en luister naar de commentaar van een van de verzorgers die uitlegt hoe deze duiksessies, die nodig zijn om het glas van het bassin te reinigen en om de schikking van de decorstukken en de gezondheid van de bewoners te controleren, worden voorbereid en uitgevoerd. Er zullen beslist ook een paar leuke anekdotes over deze buitengewone duikactiviteit worden verteld! 

 

Nieuwe uitzendingen

in de tv-studio van NAUSICAA

 

Volg de reportages en live-uitzendingen met haaienliefhebbers om meer te weten te komen over deze dieren: hoelang leeft de grote witte haai, hoe planten haaien zich voort ? En probeer een haaientand te bemachtigen door deel te nemen aan de haaienquiz.

 

Afspraak met haaienverzorger en Bernard SERET, wetenschappelijk oceanograaf

 

Op woensdag 26 en donderdag 27 oktober 2016 om 14.15u: Bernard SERET, oceanograaf-bioloog van opleiding, is een viskundige, een gepensioneerd onderzoeker van het IRD (Institut de recherche pour le développement, instituut voor ontwikkelingsvraagstukken). Hij bestudeert al bijna 30 jaar de biodiversiteit van de vissengroep, hij heeft deelgenomen aan talrijke expedities en onderzoekscampagnes en hij is de auteur van zowat 200 publicaties, inclusief de beschrijving van 44 nieuwe soorten en ook werken voor het grote publiek. Hij houdt zich tevens bezig met biologie en de vangst van haaien en roggen. Vanuit zijn ervaring geeft hij raad aan nationale en internationale organisaties en hij heeft met name geholpen bij de uitwerking van diverse actieplannen voor het beheer en het behoud van de haaienpopulaties.

 

Bernard SERET

is  gast op de speciale Haaienavond

 

Woensdag 26 oktober 2016 om 19 u.: volgend op de uitzending van de film Méditerranée, le royaume perdu des requins (De Middellandse Zee, het verborgen koninkrijk van de haaien) van Stéphane GRANZOTTO en François SARANO deelt Bernard SERET zijn uitgebreide kennis over de haaien met het publiek: het aantal gekende soorten, de situatie van de populaties, recente ontdekkingen.  

Gratis activiteit – Inlichtingen en inschrijving op 03 21 30 99 99 of via evenementiel@nausicaa.fr.

 

Kapsels van haaieneieren

zoeken op het strand

 

Zoek en verzamel eikapsels van de hondshaai op de stranden van onze kust en breng ze naar NAUSICAA.

Zo kunnen de onderzoekers van Ifremer (Institut français de recherche pour l'exploitation de la mer, Frans onderzoeksinstituut voor exploitatie van de zee) deze hondshaai, een van de haaisoorten die bij ons voorkomen, beter leren kennen en bijgevolg ook beter beschermen.

 

Steun de vereniging LONGITUDE 181 door te klikken op internet

 

Om LONGITUDE 181 elke dag opnieuw te steunen zonder hierbij een eurocent uit te geven, volstaat het om je gewone zoekmotor op internet te vervangen door LILO. LILO is een antireclame-zoekmotor die de inkomsten uit publiciteit herverdeelt onder de NGO’s. Het principe: bij elke opzoeking krijg je waterdruppels en als je dit wenst, kun je deze druppels aan een project toekennen. Je kunt dus kiezen aan welk project jij je waterdruppels wilt geven en LONGITUDE 181 is een van die projecten. Elk kwartaal worden jouw waterdruppels omgezet in euro's. Voor meer informatie, surf naar www.longitude181.org

 

 

ALGEMENE INFORMATIE OVER DE HAAIEN VAN NAUSICAA

  • Aantal haaien in NAUSICAA: in NAUSICAA leven een honderdtal haaien.
  • Aantal verschillende soorten: NAUSICAA telt een tiental soorten haaien.
  • De volgende soorten zwemmen in de waterbassins van NAUSICAA: grijze haai, tijgerhaai, verpleegsterhaai, epaulethaai, gevlekte toonhaai, bakerhaai, luipaardhaai en zebrahaai.
  • De haaienruimte: de haaien zitten in de 'Open zee', in het Californische waterbassin, in de tropische lagune, in het aanraakbad (en ja, de roggen zijn familie van de haaien) of ook nog in de expositieruimte van de 'Eilandenverhalen'. 
  • De oudste kostgangers: 4 van onze haaien (1 zandhaai en 3 grijze haaien) verblijven al sinds 1991 in NAUSICAA. Haaien leven gemiddeld 30 jaar.
  • Borelingen: er worden in NAUSICAA regelmatig Europese haaien geboren (kleine en grote hondshaaien) en door de deelname van het centrum aan diverse kweekprogramma's zullen er hier binnenkort ook andere het levenslicht zien.

 

TOERISME IN BOULOGNE

Maak van de gelegenheid om tegelijk een bezoek te brengen aan de stad Boulogne. De kruisvaarder Godfried van Bouillon, Egyptoloog Auguste Mariette, antropoloog Ernest Hamy en de voetballers Jean-Pierre Papin en Franck Ribéry zijn er geboren: Boulogne-sur-Mer. Een heuse kleurrijke en levendige stad die alles in huis heeft om er een city trip van te maken, te smaken en vooral te genieten.

 

Boulogne is verdeeld in twee terrassen, opgebouwd tegen de omhooglopende kust. Enerzijds is er het boeiende leven in de haven, anderzijds de hoog gelegen oude stad waar stilte en nostalgie de troeven zijn en de sfeer van vroeger illustreren, binnen de 13de eeuwse oude stadsmuren. Ideale locatie voor wandelaars en lekkerbekken om te genieten van de tafelgeneugten in een van de vele restaurantjes en gezellige bistro’s.

BASILIEK DAK VAN BOULOGNE

De oude stad zit bol van de bezienswaardigheden. De Stormtoren dateert uit de 12de eeuw en is de vestingtoren van het oude Gravenkasteel, tevens het oudste monument van de stad. Boekenliefhebbers zullen zich in de handen wrijven bij een bezoek aan Les Annonciades, een voormalig klooster uit de 17de eeuw waar vandaag de stadsbibliotheek zich bevindt, goed voor ruim 300.000 boeken, exclusief eeuwenoude manuscripten en incunabula. Het stadhuis en het Kasteelmuseum zijn evenzo een bezoek waard. Topper is evenwel de basiliek van Onze-Lieve-Vrouw, in de 19de eeuw gebouwd op de ruïnes van de oude kathedraal. De koepel is honderd meter hoog en prijkt over de ganse stad. De crypte – uit het Romaanse tijdperk – laat een schatkamer zien gewijd aan zeelieden.

HOTEL – RESTAURANT LA MATELOTE

Wil je er een paar dagjes van maken, geen probleem, in Hotel-Restaurant LA MATELOTE – rechtover NAUSICAA – wordt je op onberispelijke manier onthaald. Het hotel is super en het restaurant is outstanding.

De familie van Chef Tony Lestienne en hun medewerkers leggen u in de watten. Je verblijf in Boulogne kan niet meer stuk. Meer info: www.la-matelote.com

 

Georges Keters










>> Reageer (0)
19-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SPECIALE ARRANGEMENTEN AAN ZEE IN ACCES HOTEL OOSTENDE

 

Herfst- eindejaar in Oostende

 

TOPARRANGEMENTEN IN

ACCES HOTEL ****

 

 

Van 31 oktober tot en met 6 november 2016 waait de herfst extra door Oostende. Misschien een leuke periode om er eens lekker tussenuit te zijn. ACCES HOTEL biedt u tal van aantrekkelijke kortingen en voordelen aan. Ook tijdens het eindejaar. Of, waarom niet, kijkt u al liever wat verder vooruit naar de eerste maanden van het nieuwe jaar? En ja, voor de sportliefhebbers wacht een extra met het Belgische Kampioenschap Veldrijden.

 

drie is twee

De mooie natuur laat ons in het najaar veel warme kleuren zien. Geniet bij ACCES HOTEL van de kleurrijke herfst. Trek er heerlijk op uit voor een lange strandwandeling of boswandeling tussen de prachtige herfstblaadjes.

Elke ochtend kan u aan het rijkelijk ACCES ontbijtbuffet hiervoor alle energie opdoen om dan op het einde van de dag na te genieten in de hotelbar met een heerlijke biertje of aperitief.

Wie tot 29 december drie nachten boekt, betaalt er slechts twee. Wees er snel bij want het aantal kamers per dag voor deze actie is beperkt.

Enkel geldig voor kamertype standaard, voor 2 personen inclusief ontbijt. Toeristenbelasting en administratieve kost van 2.50 euro per nacht dient wel voor de 3 nachten te worden betaald. De goedkoopste nacht is de gratis nacht.

Standaard kamer 2 personen inclusief ontbijt voor 3 nachten vanaf 196 euro

 

 

Kamer voor 2 personen

vanaf 69 euro

 

ACCES HOTEL: “Door rechtstreekse reservaties met het hotel kunnen wij u meer voordelige tarieven aanbieden. Voor uw beste prijs kan u steeds een simulatie online maken op onze website www.hotelacces.be. Martijn, Niels, Alain en Tom van ons reservatie team staan ter uwe beschikking voor al uw vragen via telefoon  059 804082  of per mail naar  info@hotelacces.be

En er is nog meer: Momenteel loopt een speciale actie van zondag 6 tot donderdag 10 november 2016: Budget kamer 2 persoon inclusief ontbijt: 69 euro per nacht.

Standaard kamer 2 personen inclusief ontbijt: 83 euro per nacht.

Comfort kamer 2 personen inclusief ontbijt: 112 euro per nacht

 

 

BELGISCH KAMPIOENSCHAP VELDRIJDEN

 

Op zaterdag 7 en zondag 8 januari 2017 organiseert vzw Veld -en Wegritcomité Hooglede-Gits in samenwerking met stad Oostende en Toerisme Oostende de 100ste editie van het BK Cyclocross in Oostende.

Combineer dit sportief weekend met een paar dagen aan zee.

Op vertoon van uw ticket kan u genieten van dit speciaal samengesteld arrangement in het ACCES hotel:

Arrangement 1 nacht vanaf 78 euro voor 2 personen inclusief ontbijt.

Arrangement 2 nachten  vanaf 150 euro voor 2 personen inclusief ontbijt.

 

Meer info:

 

ACCES HOTEL

Van Iseghemlaan 21

8400 Oostende

059 80 40 82

info@hotelacces.be

www.hotelacces.be

 

 

 






>> Reageer (0)
17-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.REIZEN LAUWERS

Op stap met Reizen Lauwers

 

Cruise op de Romantische Rijn

 

Cruisen, een vakantiegenot waarvan iedereen wel eens wil proeven. Voor velen ligt de drempel iets te hoog en denkt men dat men eerst de Lotto dient te winnen vooraleer aan een cruise te denken. Niks is minder waar. Daarbij wacht nog de schrik van het water, van een deinend, rollend of stekkend schip en uiteraard van zeeziek zijn. Niets van dat alles! Cruisen, zowel op zee als op een van de vele schitterende rivieren, is zalig en ontspannend. En je varend hotel brengt je vlekkeloos elke dag ergens anders.

 

Wie niet direct de wereldse oceanen met Seabourn, Silversea, Windstar Cruises, Hurtigenruten of onder andere Holland America Line wil invullen, kiest voor een riviercruise. Rustig op de Moezel, Donau, Douro, Rhone, Seine of onder andere de Rijn genieten van het voorbij varende landschap, uitkijken naar de uitstapjes in elke aanlegplaats of zich amuseren op het zonnedek, met boek of verrekijker, dat is top. Voeg daarbij een schitterende keuken en je gastronomische dromen gaan zo in vervulling.

ROMANTISCHE RIJN

REIZEN LAUWERS stelt in zijn brochure enkele prachtige riviercruises voor, de een al mooier dan de andere. Om te proeven van zo’n riviercruise kozen we voor de Cruise op de Romantische Rijn met start en aankomst in het Franse Straatsburg. Vijf dagen optimaal genieten met Koblenz, Rüdesheim, Mannheim, Straatsburg en onder andere Heidelberg als leuke tussenstopjes. Ideaal, rustig en weg van alle drukte.

STRAATSBURG

Pleisterplaats van CroisiEurope is het Franse Straatsburg, de hoofdstad van de Elzas en de officiële zetel van het Europees Parlement. Deze jonge dynamische stad kan tegelijk bogen op een flink stuk historisch erfgoed met La Grande Ile als Unesco-trekpleister. Straatsburg verkennen doe je best te voet of met de fiets. Je ontdekt mooie plekjes waar je met de wagen niet direct bij kunt. Elk hoekje van Straatsburg is een bezoek waard met de kathedraal Notre-Dame de Strasbourg, het fraaie stadscentrum met tal van vakwerkhuizen en met als klap op de vuurpijl La Petite France, de oude stad met tal van vestingwerken op het water. Unieke locatie om even enkele eeuwen terug weg te dromen. Als je dan nog het geluk hebt dat alles onder leiding van een gids als Raymond te mogen beleven, dan is een bezoek aan Straatsburg onvergetelijk.

KOBLENZ

Onze tocht op de Romantische Rijn brengt ons vanuit Straatsburg naar Koblenz, oude stad geklemd tussen de Moezel en de Rijn, goed voor ruim 100.000 inwoners. Koblenz was eertijds een groots knooppunt voor handelsverkeer, vandaag wijnstad en toeristenparel met de vesting Ehrenbreitsein, na Gibraltar de grootste rotsvesting in Europa en onder andere de Deutsche Eck. Hier vloeit de Moezel en de Rijn in mekaar met daarbij het immense standbeeld van keizer Willem als grote trekpleister. Laat niet na even de Sint-Kastorkerk te bezoeken. Hier is liefst zes eeuwen aan gewerkt en is zeer speciaal omwille zijn ruitvormig dakwerk. Dames worden in Koblenz extra in de watten gelegd. Op het vlak van uitzonderlijke winkels heeft deze historische stad heel wat te bieden.

RÜDESHEIM

Rüdesheim is ooit de eerste uitstap van onze ouders geweest. Gekend voor zijn wijnen, Asbach Uralt, de Bromersburcht uit de 10de eeuw, de Booseburcht met zijn schitterende kantelen en vooral de onvermijdbare Drosselgasse met zijn ontelbare Weinstuben, wijnkelders en de onnavolgbare Siegfried’s Musikkabinette. Boven dit alles troont op een sokkel van 38 meter een 12 meter grote Vrouwe Germania als beschermengel van de Rijn, een monument te bereiken met een stoeltjeslift, goed voor een ritje heen en terug van twee maal tien minuten, 225 meter bengelend boven de Rijn. Doen.

Rüdesheim biedt evenwel nog meer. Dit romantisch wijnstad telt ruim 10.000 inwoners, haalt jaarlijks miljoenen toeristen binnen zijn gemoedelijke stuben en laat een middeleeuws centrum bewonderen. Vakwerkhuizen, nauwe straatjes en een wirwar van winkeltjes, zijn schering en inslag. Liefhebbers van kerstversierselen kunnen hun geluk niet op en mogen een bezoekje aan Käthe Wohlfahrt in de Oberstrasse 35 niet links laten. Santa Claus, zijn trouwe Rudolf en een brede waaier van kerstballen en stalletjes lachen u het ganse jaar toe.

HEIDELBERG

Als er langs de Romantische Rijn één stad is die je niet mag missen is het Heidelberg. Op een boogscheut van Mannheim ligt deze universiteitstad met zijn beroemde Alte Brücke en indrukwekkende Schloss te wachten. Gelegen tussen de uitlopers van het Odenwald en de Neckar rivier bruist deze liefderijke stad met zijn Ich hab mein herz in Heidelberg verloren onvergetelijk. Het werk van de Oostenrijkse componist Raimund Friedrich Vesely, beter bekend als Fred Raymond, is niet alleen wereldbekend, maar tegelijk dé schlager waarbij de harten van onze ouders en grootouders vandaag nog even harder gaan slaan…

Neem vooral ook wat tijd om het Schloss Heidelberg te bezoeken. Dit is een van de meest bekende ruïnes in Duitsland, dateert uit de 17de eeuw en is opgetrokken uit de bekende rode Neckartäler zandsteen, wat het geheel nog uitgesproken aantrekkelijk maakt.

Verlaat Heidelberg niet zonder een glimp op te vangen van het Deutsches Apotheken Museum, een der mooiste renaissancewerken in historisch Duitsland. Het geeft je een kijkje in de geschiedenis van de apothekerswereld door de eeuwen heen.

MS SYMPHONY & CROISIEUROPE

Straatsburg is de pleisterplaats van de rederij CroisiEurope. We   klimmen aan boord van de MS Symphony, een van knappe rivierschepen van de ruim 40 schepen rijke CroisiEurope-vloot. Het schip is gebouwd in 1997 en meet 110 m bij een breedte van 10,14 m. Het telt 79 kajuiten, goed voor 160 passagiers.

CroisiEurope pakt uit met een ALL IN pakket aan boord. Een cruise omvat dan ook alles: vol pensioen vanaf het diner op de eerste dag tot het ontbijt op de dag van ontschepen. Daarbij komt nog dat alle dranken aan tafel en aan de bar (wijn, bier, water, koffie, thee, fruitsap – uitgezonderd Champagne en wijn aan de kaart – de ganse trip lang inbegrepen zijn. Voor de geïnteresseerden, er is gratis WiFi aan boord. Troeven die men zelden anders vindt.

Onderweg krijgt men de gelegenheid (tegen betaling) om mee op stap te gaan aan de wal. Een ervaren gids brengt u graag tot het centrum van de aanlegplaats en leert je alles omtrent het reilen en zeilen in bijvoorbeeld Bernkastel, Traben Trabach, Cochem, Bonn, Keulen of waar dan ook op Duitse wateren. In Frankrijk is het genieten van de mooiste steden als Bordeaux, Lyon, Parijs, Avignon, Sête, Marseille. De Loire, Rhone en onder andere de Garonne laten u intussen genieten van het schitterende landschap dat – gezeten op het zonnedek – aan het oog voorbij trekt. Dat en nog veel meer is in detail te beleven op www.croisieurope.be



               CRUISEN NAAR DE KERSTMARKTEN

 

Wie dit jaar nog aan boord wil klimmen en een riviercruise wil invullen kan dit nog in december met de Cruise naar de Duitse Kerstmarkten, vierdaagse cruises (drie nachten) met vertrek op zaterdag 10, dinsdag 13 en vrijdag 16 december 2016. Men vaart met de MS Rhine Princess.

 

                     OUDEJAARSCRUISE OP DE RIJN

 

Wie Oud naar Nieuw wil meemaken op een rivierschip, REIZEN LAUWERS helpt u graag aan boord van de MS EUROPE, een van de vele parels van CroisiEurope. Vertrek op woensdag 28 december  2016 (zes dagen, vijf nachten) en aankomst op 2 januari 2017 met aanlegplaatsen in Amsterdam, Nijmegen, Keulen, Köningswinter, Rüdesheim, Mannheim en onder andere Straatsburg.

 

MEER INFO en GRATIS BROCHURE

REIZEN LAUWERS

Bel:  070 35 08 18

 

 

Tekst & Foto’s:  Georges KETERS
















>> Reageer (0)
15-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CULINAIR

Gastronomie

 

KOKEN LANGS DE RADIO VIA HIT FM OOSTENDE 106.3

 

 DE ZEESTERRE CULINAIR IN DE HUISKAMER

 

 Sinds vrijdag 7 oktober loop op Hit FM Oostende, De Panne en Brugge een nieuw culinair radioprogramma in samenwerking met Supermarkt Spegelaere:

 

DE ZEESTERRE CULINAIR.

 

Stationmanager Geert De Lombaeerde: “In het voorjaar startten we met de wedstrijd De Zeesterre waarbij restaurants hun favoriet gerecht konden voorstellen. Er schreven  23 restaurants in voor deze wedstrijd die begin november afloopt. De tien populairste gerechten worden bekroond met De Zeesterre Award + een waardepakket van meer dan 2.000 euro. Door het grote succes van het aantal deelnemers en de stemmen die uitgebracht worden via de website www.zeesterre.be hebben we het idee opgevat om een culinair programma op te starten. Chef Sam Vancoppenolle van Jan’s Cafe in Oostende is de kok van dienst. Elke vrijdag serveert hij tussen 11 en 12 uur vooral eenvoudige gerechten die iedereen kan klaarmaken.”

 

CHEF SAM – JAN’S CAFE

 

Sam Vancoppenolle was meteen gewonnen voor dit project. Met plezier duikt hij voortaan elke vrijdag achter zijn fornuis in zijn Jans’ Café. Hij start met smaakvolle gerechten met Varkenswangetjes, Zeewolf, Steak Bearnaise en onder andere een Tartine van gebakken zeetong.

Chef Sam Vancoppenolle: “November wordt de maand van het wild en in december mikken we op de eindejaarsfeesten en hun typische gerechten. De gebruikte ingrediënten zijn te volgen bij Supermarkt Spegelaere in Oostende, Oudenburg, Eernegem en Jabbeke.”

 

HIT FM

 

Stationmanager Geert De Lombaerde – al jaar en dag in de weer met radiowerk – is in de wolken met deze nieuwe realisatie. “HIT FM Is het snelst groeiende radionetwerk in Vlaanderen. Met een marktaandeel van meer dan 4,6 % en 20 fm-radiostations, live stream en Telenet kanaal 941 scoort hit fm uitstekend. Hit fm is zeer actief op lokaal vlak en wil een platform bieden dicht bij de luisteraar.

Ook aan de kust groeit hit fm verder. Uitzendingen vanuit onze studio in de Versluys Dome aangevuld met live-uitzendingen op locatie zoals Late Night Shopping, basketwedstrijden van BCO en partnerships met de grootste evenementen in Oostende met daarbij Oostende voor Anker, Paulusfeesten, 3-Daagse van het Hazegras, Kleinkunstfestival, A l’Ostendaise en onder andere het Internationaal Vuurwerkfestival. Momenteel tellen wij in de regio Middenkust zowat 32.000 luisteraars. Te volgen op 106,3 in Oostende en op 104.9 in Brugge.

 

 Georges Keters 






>> Reageer (0)
06-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VLAAMSE ARTIESTEN TE GAST IN RESTAURANT OSTEND QUEEN

Artiesten reünie in Ostend Queen

 

 

Van Will Ferdi al over Johan Stollz en Yvette Ravell tot

Margriet Hermans en Paul Bruna

 

 

Onder impuls van de eeuwig jonge Yvette Ravell verzamelden ruim negentig Vlaamse artiesten zich rond de feestelijk gedekte tafels in Ostend Queen, toprestaurant op het dak van Oostende. Deze elfde reünie – de vierde in Oostende – liet het kruim zien van zij die ooit de hitlijsten in ons land sierden of nog sieren.

STERREN IN DE ZAAL

Voormalige twens zullen zeker hun hartje op halen bij namen als Will Ferdi (intussen 93), Johan Stolzz (80), Ignace Baert, Yvette Henneco, Liliane Saint Pierre, Ingriani, Fred Becky van The Pebbles, Danny Sinclair van The New Inspirations, Hugo Simons, Jacques Raymond, Maurice Dean, Lia Linda en onder ander Carine Setter, Norbert, Eric Flanders, Eric Marijsse, komiek Luc Caals, Margriet Hermans en Paul Bruna, vandaag nog steeds hoog Vlaamse hitlijsten. Tal van stemmen vulden Ostend Queen nog eens met eigen hits en covers, waarbij vooral Danny Sinclair en onder andere Paul Bruna de handen van de collega’s op elkaar kregen.

STERREN OP HET BORD

Het banket, onder leiding van Chef Tom Van Den Broeck (Hotelschool Ter Groene Poorte Brugge), bracht de Vlaamse artiesten nog dichter bij mekaar. De sublieme gerechten – met uiteraard vis als grote speler – werden vlekkeloos op tafel gezet door het onvermoeibare duo Patricia en Patrick en hun team.

Organisator Yvette Ravell was in de wolken: “Onze keuze voor Oostende en restaurant Ostend Queen hebben we nog geen seconde beklaagd. Unieke locatie maar tegelijk een smaakvolle keuken. Het gebeuren hier aan de boorden van de Noordzee is intussen uitgegroeid tot de jaarlijkse hoogmis van de Vlaamse artiesten. Op naar de 5de Oostendse editie in oktober 2017.”

OSTEND QUEEN

Restaurant OSTEND QUEEN mag dan wel op de mooiste locatie te genieten zijn, het huis is betaalbaar voor elke beurs. De directie is formeel: “We zetten alle middelen in om de Oostendenaar zowel als de toerist en fijnproever op zijn wenken te bedienen. Daarvoor kozen we voor een perfecte verhouding prijs-kwaliteit, want dat is de basis voor elke goede schotel. Daarnaast vinden ook grote betaalbare wijnen met klasse volt de weg in het glas, ook verkrijgbaar per glas. Kwaliteit en een topservice zijn de sleutelwoorden. Daar wijken we niet van af. OSTEND QUEEN wil een restaurant zijn voor iedereen, voor ieders beurs.”

 

OSTEND QUEEN

Kursaal Westhelling

8400 Oostende

059 44 56 10

www.ostendqueen.be

 

 

Georges Keters














>> Reageer (0)
04-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LUXEREIZEN

Reizen

 

Gloednieuwe brochure Winterzon

 

Etihad Airways te gast bij

Silverjet in Oostende

 

Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, met als basis Abu Dhabi, was te gast bij de Oostendse touroperator Silverjet. De reisagenten konden een kijkje nemen in de simulatie van de jongste airbus. Een droom op vleugels.

 

De zaakvoerders Wim David en Thierry Rayée, beiden doorgewinterd in de reiswereld, kozen voor hun opendeurdag voor een kopie van een van de kanjers van de rijke Etihad-vloot. “We werken al jaar en dag graag met Etihad en vliegen hiermee naar de mooiste bestemmingen van het Midden-Oosten en Noord-Amerika. De topservice is hier primordiaal”, zeggen de zaakvoerders Wim David en Thierry Rayée, geruggensteund door het ganse Oostendse team.

SILVERJET

Deze Oostendse touroperator heeft zich in een minimum van tijd opgewerkt tot een van de sterkhouders inzake luxe- en stijlvolle reizen met locaties naar ieders beurs, evenwel met de nadruk op onberispelijke kwaliteit. Thierry Rayée: “Er is keus te over: wil je zonnen, actief bezig zijn, winkelen of de regio verkennen, het kan allemaal. Kies je voor een design hotel, familiehotel met de kinderen of trek je liever met zijn tweetjes in een vijfsterrenhotel, geen nood, we hebben het in huis. Of toch liever golfen, surfen of duiken? Ook hier ruime keus. Uiteindelijk komen ook vanzelfsprekend de lekkerbekken aan hun trekken. Hotels met toprestaurants met daarbij veelal Michelin Chefs aan het fornuis, we maakten een vrij grote selectie van culinaire hoogstandjes inzake gastronomie, aansluitend niets dan tophotels.”

DUBAI

Het hoeft geen twijfel dat de bezoekers duidelijk genoten van de luxe aan boord van de Etihad Airbus. “Naast de economy is er de keus tussen de premium of comfort class, de business of de first class. Uiteraard hangt daaraan een prijskaartje, maar het comfort voor een luxevlucht is dan ook graag meegenomen. Onze vele vluchten naar het Midden-Oosten met Abu-Dhabi als terminus of tussenstop zijn dan ook een groot succes, dank zij de topservice van luchtvaartmaatschappij Etihad Airways. Dubai is dan ook een van de grote sterkhouders van SILVERJET.

WINTERZON

Tegelijk stelde Silverjet zijn winterbrochure voor. Thierry Rayéé: “Traditioneel krijgen onze luxe-reizen naar de Seychellen, Mauritius, Malediven en onder andere Sri-Lanka heel wat aandacht. Winterse toppers zijn uiteraard het Midden-Oosten met Dubai, Abu Dhabi, Ras Al Khaimah en Oman als speerpunten. Verzekerde zonvakanties zijn te vinden in The Gambia en Senegal terwijl Mexico en Miami in Noord-Amerika al jaren goed in de markt liggen. Dicht bij huis is het traditioneel genieten van de beste hotels in Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote en natuurlijk de Costa del Sol.

ZONZEKER AFRIKA

The Gambia is een zonzekere Afrikaanse parel die met hotels als Coco Ocean Resort & Spa, Ocean Bay Hotel, Ngala Lodge en The Coconut Residence unieke toppers invult. The Gambia ligt op amper zes uur vanuit Brussel en is een ideale bestemming voor de Afrika-beginner. Het aangenaam klimaat, de vriendelijke bevolking en kennismaking met een uitzonderlijke cultuur zijn de grote troeven van The Gambia, de onovertroffen Smiling Coast. Deze reis kan gecombineerd worden met een verblijf in Senegal waar de Hotel Neptune, Le Laantin Beach Hotel & Spa de toppers zijn.

CRUISES

SILVERJET gooit in het segment cruises hoge ogen. “We richten ons vooral op die groep consumenten die kiest voor de zekerheid van hoge kwaliteit, persoonlijke service en vooral flexibiliteit.  Gezien de prijzen van de cruises bijna dagelijks wijzigen – met veelal uitstekende voorwaarden – is het aan te raden een prijsofferte op te vragen aan uw vertrouwde reisagent zodat u steevast aan de beste voorwaarden op cruise kan vertrekken”, stellen zaakvoerders Thierre Rayée en Wim David.

Toppers binnen het cruiseaanbod zijn de kleinschalige luxueuze schepen met een maximum van 132 tot 540 passagiers. Zo bieden de rederijen Silversea en Seabourn alleen het beste inzake bestemmingen, uitstekende gastronomie en zijn de fooien zowel als de meeste dranken evenzo inbegrepen.

 

De kleurige brochure WINTERZON 2016-2017 is gratis te bekomen worden bij uw vertrouwde reisagent.

 

Georges Keters






>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs