Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
17-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPGASTRONOMIE

De gastronomische Nacht van het jaar

 

Grote Nacht Orde der 33 Meesterkoks van België

 

Op maandag 28 november pakt de Orde der 33 Meesterkoks van België voor de 54ste maal in het Oostendse Casino uit met hun majestueuze Grote Nacht en Magistraal Kapittel. Aansluitend worden drie nieuwe meesterkoks, enkele ambassadeurs en een reeks Compagnons de la Toque Blanche en ere-leden omwille hun verdiensten binnen gastronomie in de Orde opgenomen.

 

Eendracht maakt macht. Onder die nationale leuze staken begin de jaren zestig enkele gerenommeerde patroons aan het fornuis de koppen bij mekaar. Bedoeling was en is nog steeds de belangen van de patroons te behartigen en te verdedigen, ervaringen uit te wisselen, zodoende de kwaliteit van de Belgische keuken nog verder op te trekken. De Orde der 33 Meesterkoks van België werd naderhand gesticht in januari 1962. Omdat vriendschap primordiaal is, werd van meet af aan besloten de groep relatief klein te houden, minimum 3, maximum 33. Het sprak de sector meteen aan en de “33” is intussen een internationaal begrip geworden. De resultaten laten zich dan ook graag zien vandaag: de Belgische keuken behoort duidelijk tot de wereldtop.

MAGISTRAAL KAPITTEL

Om de vrienden, gastronomen, koks, sympathisanten en al wie direct of indirect met het beroep te maken heeft, werd de Grote Nacht en het Magistraal Kapittel op het getouw gezet. Deze Nacht is intussen uitgegroeid tot de culinaire climax van het jaar.  President van de Orde Stephan Buyens (Hostellerie Le Fox, De Panne) hierover: “Straks tekenen we voor de 54ste editie. Dit fenomeen is te danken aan de uitmuntende samenwerking tussen de Meesterkoks en de Compagnons de la Toque Blanche die voor de gelegenheid een heel bijzonder en uitgelezen banket voorschotelen. Tegelijk nemen we nieuwe leden in de Orde op die zich de jongste jaren verdienstelijk maakten binnen ’s lands grenzen van de gastronomie. Met Kristof Deprez (Mangerie, Brugge), Filip Cuvelier (Vijvershof, Wevelgem) en Eddy Van Tittelboom (Patisserie Lints) krijgen we drie nieuwe Meesterkoks. Met Axel Rousseau, Th. Declerck, Niko Tuyttens, Tom Vansteenkiste, Frank Verstraete en onder andere Steve Gery uit Koksijde krijgen we een mooie reeks nieuwe chefs Compagnons de la Toque Blanche. Om het feest af te ronden worden Louison Deuwel, kok op rust uit De Panne en Gwendoline Nys, vice-directeur Casino Oostende, in de Orde opgenomen als Ere-lid.

GROTE NACHT ORDE DER 33 MEESTERKOKS

Het moment suprême van de avond is uiteraard het banket. Het menu wordt bereid door de meesterkoks Lieven Demeestere, Tim en Frans Saint-Germain. Het culinair hoogtepunt van het jaar start met een Open window cooking waarbij diverse meesterkoks de Champagne Gosset Brut welig laten vloeien. Een waaier van succulente gerechten volgen mekaar gestadig op en bereiken een hoogtepunt met een dessert-creatie van meester banketbakker Nico Boelens. Ambassadeur William Mortelmans zorgt voor de gepaste selecte wijnen. Het geheel van de bediening wordt verzorgd door de leerlingen van Hotelschool Ter Duinen Koksijde en staat onder leiding van ambassadeur Olivier Willaert. De Soul Brothers zorgen voor de muzikale saus. Dat alles onder supervisie van president Stéphan Buyens.

Deelnemen kan tegen de prijs van 175 euro, all in. Info en inschrijven: gala33masters@gmail.com of bij algemeen secretaris Rik Baré, gsm 0495 22 09 42.

 

                                                           OOOOOOO

 

 







Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs