Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
15-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CULINAIR

Gastronomie

 

KOKEN LANGS DE RADIO VIA HIT FM OOSTENDE 106.3

 

 DE ZEESTERRE CULINAIR IN DE HUISKAMER

 

 Sinds vrijdag 7 oktober loop op Hit FM Oostende, De Panne en Brugge een nieuw culinair radioprogramma in samenwerking met Supermarkt Spegelaere:

 

DE ZEESTERRE CULINAIR.

 

Stationmanager Geert De Lombaeerde: “In het voorjaar startten we met de wedstrijd De Zeesterre waarbij restaurants hun favoriet gerecht konden voorstellen. Er schreven  23 restaurants in voor deze wedstrijd die begin november afloopt. De tien populairste gerechten worden bekroond met De Zeesterre Award + een waardepakket van meer dan 2.000 euro. Door het grote succes van het aantal deelnemers en de stemmen die uitgebracht worden via de website www.zeesterre.be hebben we het idee opgevat om een culinair programma op te starten. Chef Sam Vancoppenolle van Jan’s Cafe in Oostende is de kok van dienst. Elke vrijdag serveert hij tussen 11 en 12 uur vooral eenvoudige gerechten die iedereen kan klaarmaken.”

 

CHEF SAM – JAN’S CAFE

 

Sam Vancoppenolle was meteen gewonnen voor dit project. Met plezier duikt hij voortaan elke vrijdag achter zijn fornuis in zijn Jans’ Café. Hij start met smaakvolle gerechten met Varkenswangetjes, Zeewolf, Steak Bearnaise en onder andere een Tartine van gebakken zeetong.

Chef Sam Vancoppenolle: “November wordt de maand van het wild en in december mikken we op de eindejaarsfeesten en hun typische gerechten. De gebruikte ingrediënten zijn te volgen bij Supermarkt Spegelaere in Oostende, Oudenburg, Eernegem en Jabbeke.”

 

HIT FM

 

Stationmanager Geert De Lombaerde – al jaar en dag in de weer met radiowerk – is in de wolken met deze nieuwe realisatie. “HIT FM Is het snelst groeiende radionetwerk in Vlaanderen. Met een marktaandeel van meer dan 4,6 % en 20 fm-radiostations, live stream en Telenet kanaal 941 scoort hit fm uitstekend. Hit fm is zeer actief op lokaal vlak en wil een platform bieden dicht bij de luisteraar.

Ook aan de kust groeit hit fm verder. Uitzendingen vanuit onze studio in de Versluys Dome aangevuld met live-uitzendingen op locatie zoals Late Night Shopping, basketwedstrijden van BCO en partnerships met de grootste evenementen in Oostende met daarbij Oostende voor Anker, Paulusfeesten, 3-Daagse van het Hazegras, Kleinkunstfestival, A l’Ostendaise en onder andere het Internationaal Vuurwerkfestival. Momenteel tellen wij in de regio Middenkust zowat 32.000 luisteraars. Te volgen op 106,3 in Oostende en op 104.9 in Brugge.

 

 Georges Keters 






>> Reageer (0)
06-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VLAAMSE ARTIESTEN TE GAST IN RESTAURANT OSTEND QUEEN

Artiesten reünie in Ostend Queen

 

 

Van Will Ferdi al over Johan Stollz en Yvette Ravell tot

Margriet Hermans en Paul Bruna

 

 

Onder impuls van de eeuwig jonge Yvette Ravell verzamelden ruim negentig Vlaamse artiesten zich rond de feestelijk gedekte tafels in Ostend Queen, toprestaurant op het dak van Oostende. Deze elfde reünie – de vierde in Oostende – liet het kruim zien van zij die ooit de hitlijsten in ons land sierden of nog sieren.

STERREN IN DE ZAAL

Voormalige twens zullen zeker hun hartje op halen bij namen als Will Ferdi (intussen 93), Johan Stolzz (80), Ignace Baert, Yvette Henneco, Liliane Saint Pierre, Ingriani, Fred Becky van The Pebbles, Danny Sinclair van The New Inspirations, Hugo Simons, Jacques Raymond, Maurice Dean, Lia Linda en onder ander Carine Setter, Norbert, Eric Flanders, Eric Marijsse, komiek Luc Caals, Margriet Hermans en Paul Bruna, vandaag nog steeds hoog Vlaamse hitlijsten. Tal van stemmen vulden Ostend Queen nog eens met eigen hits en covers, waarbij vooral Danny Sinclair en onder andere Paul Bruna de handen van de collega’s op elkaar kregen.

STERREN OP HET BORD

Het banket, onder leiding van Chef Tom Van Den Broeck (Hotelschool Ter Groene Poorte Brugge), bracht de Vlaamse artiesten nog dichter bij mekaar. De sublieme gerechten – met uiteraard vis als grote speler – werden vlekkeloos op tafel gezet door het onvermoeibare duo Patricia en Patrick en hun team.

Organisator Yvette Ravell was in de wolken: “Onze keuze voor Oostende en restaurant Ostend Queen hebben we nog geen seconde beklaagd. Unieke locatie maar tegelijk een smaakvolle keuken. Het gebeuren hier aan de boorden van de Noordzee is intussen uitgegroeid tot de jaarlijkse hoogmis van de Vlaamse artiesten. Op naar de 5de Oostendse editie in oktober 2017.”

OSTEND QUEEN

Restaurant OSTEND QUEEN mag dan wel op de mooiste locatie te genieten zijn, het huis is betaalbaar voor elke beurs. De directie is formeel: “We zetten alle middelen in om de Oostendenaar zowel als de toerist en fijnproever op zijn wenken te bedienen. Daarvoor kozen we voor een perfecte verhouding prijs-kwaliteit, want dat is de basis voor elke goede schotel. Daarnaast vinden ook grote betaalbare wijnen met klasse volt de weg in het glas, ook verkrijgbaar per glas. Kwaliteit en een topservice zijn de sleutelwoorden. Daar wijken we niet van af. OSTEND QUEEN wil een restaurant zijn voor iedereen, voor ieders beurs.”

 

OSTEND QUEEN

Kursaal Westhelling

8400 Oostende

059 44 56 10

www.ostendqueen.be

 

 

Georges Keters














>> Reageer (0)
04-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LUXEREIZEN

Reizen

 

Gloednieuwe brochure Winterzon

 

Etihad Airways te gast bij

Silverjet in Oostende

 

Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, met als basis Abu Dhabi, was te gast bij de Oostendse touroperator Silverjet. De reisagenten konden een kijkje nemen in de simulatie van de jongste airbus. Een droom op vleugels.

 

De zaakvoerders Wim David en Thierry Rayée, beiden doorgewinterd in de reiswereld, kozen voor hun opendeurdag voor een kopie van een van de kanjers van de rijke Etihad-vloot. “We werken al jaar en dag graag met Etihad en vliegen hiermee naar de mooiste bestemmingen van het Midden-Oosten en Noord-Amerika. De topservice is hier primordiaal”, zeggen de zaakvoerders Wim David en Thierry Rayée, geruggensteund door het ganse Oostendse team.

SILVERJET

Deze Oostendse touroperator heeft zich in een minimum van tijd opgewerkt tot een van de sterkhouders inzake luxe- en stijlvolle reizen met locaties naar ieders beurs, evenwel met de nadruk op onberispelijke kwaliteit. Thierry Rayée: “Er is keus te over: wil je zonnen, actief bezig zijn, winkelen of de regio verkennen, het kan allemaal. Kies je voor een design hotel, familiehotel met de kinderen of trek je liever met zijn tweetjes in een vijfsterrenhotel, geen nood, we hebben het in huis. Of toch liever golfen, surfen of duiken? Ook hier ruime keus. Uiteindelijk komen ook vanzelfsprekend de lekkerbekken aan hun trekken. Hotels met toprestaurants met daarbij veelal Michelin Chefs aan het fornuis, we maakten een vrij grote selectie van culinaire hoogstandjes inzake gastronomie, aansluitend niets dan tophotels.”

DUBAI

Het hoeft geen twijfel dat de bezoekers duidelijk genoten van de luxe aan boord van de Etihad Airbus. “Naast de economy is er de keus tussen de premium of comfort class, de business of de first class. Uiteraard hangt daaraan een prijskaartje, maar het comfort voor een luxevlucht is dan ook graag meegenomen. Onze vele vluchten naar het Midden-Oosten met Abu-Dhabi als terminus of tussenstop zijn dan ook een groot succes, dank zij de topservice van luchtvaartmaatschappij Etihad Airways. Dubai is dan ook een van de grote sterkhouders van SILVERJET.

WINTERZON

Tegelijk stelde Silverjet zijn winterbrochure voor. Thierry Rayéé: “Traditioneel krijgen onze luxe-reizen naar de Seychellen, Mauritius, Malediven en onder andere Sri-Lanka heel wat aandacht. Winterse toppers zijn uiteraard het Midden-Oosten met Dubai, Abu Dhabi, Ras Al Khaimah en Oman als speerpunten. Verzekerde zonvakanties zijn te vinden in The Gambia en Senegal terwijl Mexico en Miami in Noord-Amerika al jaren goed in de markt liggen. Dicht bij huis is het traditioneel genieten van de beste hotels in Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote en natuurlijk de Costa del Sol.

ZONZEKER AFRIKA

The Gambia is een zonzekere Afrikaanse parel die met hotels als Coco Ocean Resort & Spa, Ocean Bay Hotel, Ngala Lodge en The Coconut Residence unieke toppers invult. The Gambia ligt op amper zes uur vanuit Brussel en is een ideale bestemming voor de Afrika-beginner. Het aangenaam klimaat, de vriendelijke bevolking en kennismaking met een uitzonderlijke cultuur zijn de grote troeven van The Gambia, de onovertroffen Smiling Coast. Deze reis kan gecombineerd worden met een verblijf in Senegal waar de Hotel Neptune, Le Laantin Beach Hotel & Spa de toppers zijn.

CRUISES

SILVERJET gooit in het segment cruises hoge ogen. “We richten ons vooral op die groep consumenten die kiest voor de zekerheid van hoge kwaliteit, persoonlijke service en vooral flexibiliteit.  Gezien de prijzen van de cruises bijna dagelijks wijzigen – met veelal uitstekende voorwaarden – is het aan te raden een prijsofferte op te vragen aan uw vertrouwde reisagent zodat u steevast aan de beste voorwaarden op cruise kan vertrekken”, stellen zaakvoerders Thierre Rayée en Wim David.

Toppers binnen het cruiseaanbod zijn de kleinschalige luxueuze schepen met een maximum van 132 tot 540 passagiers. Zo bieden de rederijen Silversea en Seabourn alleen het beste inzake bestemmingen, uitstekende gastronomie en zijn de fooien zowel als de meeste dranken evenzo inbegrepen.

 

De kleurige brochure WINTERZON 2016-2017 is gratis te bekomen worden bij uw vertrouwde reisagent.

 

Georges Keters






>> Reageer (0)
29-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Magazine De Boarebreker

Gastronomie & Toerisme


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WANDELEN & SMULLEN IN DE OOSTKANTONS

Wandelen en smullen

 

 

EDEN GOURMET - TOUR

 

 

Fijnproevers op stap in unieke wandeltochten in Waimes

 

Wandelaars en liefhebbers van een goede keuken, zeg maar fijnproevers, kunnen in oktober hun hartje ophalen in Le Pays du Haute Fagnes – Waimes, Oostkantons. Op een keuze tussen zes wandeltochten kunnen ze terecht in de beste restaurants die elk een succulent menu op tafel zetten. Dat alles onder de noemen Oh le Gout !

 

 

Dit unieke aanbod vindt plaats op de zondagen 2, 9, 16 en 30 oktober 2016. Bij mooi weer kan getafeld worden op het terras. Let: hondjes die meestappen zijn in het restaurant niet toegelaten.

 

WANDELTOCHTEN

 

Er is een keuze tussen 2 km, 2,4 km, 4 km, 6,5 km, diverse tochten langs de oevers van de Lac van Robertville of door de wouden en platteland

 

 

 

INSCHRIJVEN

 

Deelnemen kan via reservatie en vooraf inschrijven, ten laatste de vrijdag voor de gekozen wandeltocht

 

Deelnamen kost 47 euro (bevat menu + aperitief) – andere dranken niet inbegrepen.

 

Bedrage vooraf over te maken op het banknummer

 

Eden Gourmet Tour Waimes

 

IBAN : BE29 0682 1863 2064 • BIC : GKCCBEHB

 

 

 

 

 

 

PROEVERIJEN ONDERWEG

 

 

 

RESTAURANT LA MENUISERIE

Champagne 12 – 4960 Waimes

www.lamenuiserie.eu

 

1 Michelinster – 15/20 GaultMillau – 2 Toques

 

 

Op tafel: Champagne & Hapjes van het huis

 

 

 

 

HOTEL DES BAINS

Pont de Haelen 2, 4950 Lac de Robertville

www.hoteldesbains.be

 

3 Vorkjes Michelin – GaultMillau: zeer aanbevolen

 

Op tafel: Haasje van ever op lage temperatuur gebakken, mousseline van potimarron en gepaste jonge groentjes.

 

 

 

 

HOTEL-RESTAURANT LE CYRANO

Rue de la Gare 23 – 4960 Waimes

www.cyrano.be

 

1 vorkje Michelin – GaultMillau 15/20 – 2 Toques

 

Op tafel:  Bol chocolade, vers vanille ijs

 

 

 

 

 

Meer info: Dienst voor Toerisme – VVV – Pays des Hautes Fagnes – Waismes

 

tourisme@waimes.be en 080 32 98 67

 

 Georges Keters – culinair journalist






>> Reageer (0)
25-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OOSTDUINKERKE - NAVIGO

OP STAP IN KOKSIJDE - OOSTDUINKERKE

 

 

Nationaal Visserijmuseum Oostduinkerke

 

 in de kijker

 

 

 

Op stap in Koksijde-Oostduinkerke mag een bezoek aan het NAVIGO, het Nationaal Visserijmuseum in Oostduinkerke niet ontbreken. Dit najaar staan er weer enkele boeiende evenementen gepland voor jong en oud. Daarnaast loopt de expo Engelen van de zee – de indringende portretreeks van Stephan Vanfleteren – nog tot en met maandag 28 november. Daarnaast is er nog heel wat te beleven met als toetje de DAG VAN DE WETENSCHAP op zondag 27 november.

 

 

 

FEEST MET PAARDENVISSERS EN PIEPKES

 

Zaterdag 22 oktober wordt ongetwijfeld een topdag in het NAVIGO-museum want dan is er het Feest met de Paardenvissers en de Piepkes, ideaal voor een leuke gezinsuitstap. De feestelijkheden beginnen aan het museum van waar het om 11u30 richting strand gaat, met een leuk treintje. Je ziet er de paardenvissers aan het werk waarna het terug richting museum gaat, uiteraard met de vers gevangen garnalen. In en rond het museum is er de ganse namiddag van alles te beleven voor de ganse familie: garnaalproeven, knutselworkshops, grime, meeslepende verhalen en om 16 u begint het denderende Manifeest met de Piepkes. Zeker weten dat niet alleen de kinderen de eigenzinnige kinderliedjes meezingen maar dat ook de ouders luidkeels mee doen.

 

 

EXPO ENGELEN VAN DE ZEE

 

De expo Engelen van de zee loopt nog tot en met maandag 28 november. Voor de foto’s van Stephan Vanfleteren zou je speciaal naar zee rijden want de portretreeks is indringend en aandoenlijk. Kwetsbare jongeren van zes tot zestien jaar uit de maritieme school Koninklijk Werk IBIS in Bredene worden geportretteerd in hun traditionele zeemanskostuumpjes (rondleiding elke zaterdag om 16 u, prijs in toegangsticket).

 

 

DAG VAN DE WETENSCHAP

 

Zondag 27 november is het Dag van de Wetenschap, het grootste wetenschapsevenement in Vlaanderen en Brussel. NAVIGO – Nationaal Visserijmuseum doet hier op passende wijze aan mee met een evenement dat niet alleen ouders maar ook jongeren vanaf 14 jaar zal boeien. Patrick Van Craeynest, gedurende 17 jaar zelf aan het roer van een schoolschip, geeft les over Positiebepaling op Zee. Het mag dan over cartografie en allerlei technieken gaan maar moeilijk wordt het niet want Patrick zal deze complexe materie uitleggen in een begrijpbare taal. De les gaat door in de locatie waar de expo Engelen van de zee van Stephan Vanfleteren zich bevindt. Uniek om mee te maken.

 

De activiteit is gratis, begint om 16 u, inschrijven via 058 51 24 68 of onthaal@navigomuseum.be . Museum gratis toegankelijk van 14 tot 16 u.

 

Meer info: www.visitkoksijde.be en www.navigomuseum.be

 

 

Georges Keters

 










>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CRUISEWERELD - RIVIERCRUISES

 

SPECTACULAIRE RIVIERCRUISES

MET CRUISE SELECTION

 

CEO Rony Broun: Cruises voor elk budget

 

De ene riviercruise is de andere niet. Dat weet niemand beter dan Rivercruises.be. De gespecialiseerde tour operator heeft net een nieuwe 100-pagina's-dikke papieren brochure uitgebracht, met een spectaculair aanbod aan riviercruises.

 

Rony Broun, CEO van Travel in Style en Rivercruises.be is bijzonder trots op de nieuwe brochure. "Er zijn heel wat nieuwe bestemmingen en schepen bijgekomen. Dank zij dit erg brede aanbod kunnen toekomstige gasten op basis van bestemming, duur van de reis en budget hun ideale vakantie uitkiezen."

 

WAAROM EEN RIVIERCRUISE

 

·       Het is feeëriek om van op het water rustig de landschappen voorbij te zien glijden. Er is altijd wat te zien. Het varen op rivieren doet iets met een mens. Het aparte ritme creëert een heerlijk relax gevoel.

·       Een riviercruiseschip is als een boetiekhotel, maar elke dag word je wakker op een andere plaats, zonder dat je moet zwoegen met koffers. Het is er nooit druk en er is een vriendelijke, ongecompliceerde sfeer.

·       Heerlijk eten is een van de basiskenmerken van riviercruises. De grote panoramische ramen van de restaurants en de bars geven elk diner een extra dimensie door het zicht op het voorbij kabbelende water.

·       Elk bemanning weet precies hoe ze het de gasten naar hun zin kunnen maken. Door het kleine aantal passagiers is de service veel persoonlijker.

·       Grote rivieren zijn vaak de culturele en historische slagader van de regio's waar ze doorheen stromen. Er valt zoveel te ontdekken, van beroemde wijngaarden en imposante kastelen tot de mooiste kunststeden.

·       Nog nooit werd zoveel geïnvesteerd in nieuwe schepen als in de riviercruise sector. De meeste schepen zijn nieuw of erg jong.

 

VOOR WIE IS EEN RIVIERCRUISE BESTEMD

·       De moderne riviercruise passagier is actiever, en weet het goede leven te appreciëren. Daarnaast valt de uitgesproken interesse voor de cultuur en de geschiedenis van de bestemming op.

·       De persoonlijke vrijheid in een omgeving met een hoog serviceniveau is voor hem of haar belangrijk.

·       Er zijn cruises voor elk budget, voor elke smaak, voor elke leeftijd.

 

WAAR NAARTOE

Als je de nieuwe brochure van www.rivercruises.be openslaat zijn de mogelijkheden verbazend.

Naast de klassieke Rijn- en Moezelcruises kan je praktisch op alle grote waterlopen van Europa een aantal verschillende schepen vinden.

·       In Frankrijk zijn dat de Seine, de Rhône, de Gironde met de Bordeaux wijnstreek.

·       In Portugal biedt Cruise Selection de Douro aan.

·       Een must-do is de Donau, die maar liefst door tien landen stroomt. Er zijn heel wat verschillende schepen, met verschillende reisformules.

·       De Wolga brengt je van Moskou naar Sint Petersburg.

 

NAAR AZIE, AMERIKA en AFRIKA

 

CEO Ronny Broun hierover:

·       Om Cambodja en Vietnam te ontdekken is een Mekongcruise ideaal.

·       Wat dacht je van kleurrijk Indië via de Ganges?

·       De Yangtze en de Irrawaddy zijn rivieren waarop je respectievelijk China en Myanmar kan exploreren.

·       In zuidelijk Afrika zijn er cruises op de Zambesi rivier, in combinatie met safari’s, de Victoria watervallen en Kaapstad of Johannesburg.  

·       Avontuurlijk cruisen op de Amazone en Peru exploreren.

 

GROEPSREIZEN

Voor wie graag in groep reist organiseert www.rivercruises.be twee volledig Nederlandstalige chartercruises.

·       25 maart 2017: lentecruise van Keulen naar Amsterdam, Nijmegen, Düsseldorf.

·       16 oktober 2017: herfstcruise op Rijn en Moezel vanuit Keulen.

·       Gasten worden per bus opgehaald in Oostende, Gent, Antwerpen en Hasselt.

 

Voor welke formule je ook kiest, www.rivercruises.be is de specialist om te helpen de juiste keuze te maken.

 

Meer info: tel. 03 313 77 61 en www.rivercruises.be

 

Georges Keters










>> Reageer (0)
22-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OP STAP IN FRANKRIJK - BRETAGNE

Op stap met Reizen LAUWERS

 

Degemer mad e Breizh – Welkom in Bretagne

 

Paradijs voor de natuurliefhebber

 

 

Bretagne is niet zomaar een “stukje” Frankrijk, Bretagne is een legendarisch schiereiland met kilometerslange ruwe en woeste kust, bezaaid met zandstranden en rotsachtige baaien, ingeleid door duizenden kleine eilandjes, de een al indrukwekkender dan de andere. Voeg daarbij de ontelbare prehistorische plaatsen overspoeld met menhirs, rechtopstaande stenen, stille getuigen van een roemrijke Keltische geschiedenis met de Côte de Granit Rose (Roze Granieten Kust) als wellicht de mooiste en meest indrukwekkende. Degemer mad e Breizh – Welkom in Bretagne.

 

Het schitterende schiereiland bestaat uit de departementen Finistère, Côtes d’Armor, Loire Atlantique, Ille et Vilaine (met de Mont Saint-Michel) en Morbihan met topsteden als Saint-Malo, Dinard, Saint-Brieuc, Rennes, Quimper, Nantes, Vannes, Lorient en onder andere de marinehaven Brest. REIZEN LAUWERS koos voor een heerlijke verkenning van de Côte d’Armor met de Côte de Granit Rose en de Côte des Légendes en voor het departement Finistère met het schiereiland Crozon, Pointe du Raz, de stad Quimper en onder andere het pittoreske middeleeuwse stadje Locronan.

POINTE DU RAZ

Eens op stap in Bretagne loert er om elke hoek een nieuw stuk natuur, het een al mooier dan de andere. Niet te missen zijn alvast Pointe du Van en Pointe du Raz.  REIZEN LAUWERS koos voor deze laatste, zonder twijfel de mooiste. Het zicht op zowel de indrukwekkende rotspartijen en de kabbelende (en soms weerzinwekkend woedende) zee is fenomenaal. Als toetje krijg je er het zicht op het eilandje Ile de Sein bij. Al ligt het eilandje op amper acht km van de Pointe du Raz, toch duurt de overtocht met veerboot vanuit Audierne ruim een uur. Leuke belevenis.

De wandelpaden om en rond de Pointe du Raz zijn goed begaanbaar, maar blijf binnen de aangeduide ruimtes. Pointe du Raz vormt met de Pointe du Van de scheidingslijn van het Kanaal en de Atlantische Oceaan.

MENHIRS OP SCHIEREILAND CROZON

Andere topper is Presqu’Île de Crozon, met Camaret-sur-Mer en de Pointe de Pen-Hir als trekpleister. De schrikwekkende kliffen zijn niet direct de aangewezen plaats voor bewonderaars met hoogtevrees. Het uitzicht op de zee en de ruige en ruwe rotsen is evenwel fabuleus met als klap op de vuurpijl de panoramische vergezichten van op de Pointe de Pen-Hir (met immens herdenkingsmonument voor de gesneuvelde Bretoenen) en de Menhirs van Lagatjar.

PORT DE MORLAIX

Alhoewel de stad niet aan zee ligt beschikt Morlaix over een ruime jachthaven. De zee is evenwel niet ver weg want de stad loopt uit tot in de Baai van Morlaix. Als tweede grootste stad van Finistère, na Brest, heeft de stad veel te danken aan de voormalige handel in linnen. Een wandeling (eens zo gezellig met een leuk treintje) in de oude binnenstad laat tal van unieke vakwerkhuizen, statige herenhuizen en uiteraard de monumentale stenen spoorviaduct, 60 meter boven de stad hangend en zowat 300 meter lang, bewonderen. Draai de tijd even terug en maak een bezoek aan de huizenrijen in de rue Haute en de rue Basse en wip even binnen in La Maison de la Duchesse Anne en La Maison à Pondalez. Pure geschiedenis. Klim ook eens tot op de eerste verdieping van de spoorviaduct en ontdek hoe mooi de jachthaven en de redershuizen van Le Port de Morlaix zijn.

CAIRN DE BARNENEZ

Nog in de Baai van Morlaix bevindt zich in Carentec de tumulus (grafheuvel) van Barnenez, een versie van de beroemde megalithische monumenten in Carnac. De Keltische grafheuvel (Cairn) zou 7.000 jaar oud zijn. Het monument meet zeventig bij tien meter en is volledig uitgebouwd met gestapelde onregelmatige stenen, zonder enige vorm van toevoeging van cement of klei. Het geheel telt elf grafkamers. Ondanks alle wetenschappelijk onderzoek is er evenwel nooit enige aanwijzing geweest dat er mensen zouden begraven zijn. Niettemin trekt de Cairn de Barnenez jaarlijks duizenden bezoekers. De site op zich is indrukwekkend en biedt een uitzicht op de baai.

QUIMPER

Even weg van de steile kliffen en ruwe rotspartijen is het aangenaam vertoeven in het middeleeuwse Quimper, derde stad van Bretagne, goed voor bijna 70.000 inwoners en gelegen aan de oevers van de Odet. Imposant is de gotische kathedraal St-Corentin, met tussen de twee torens koning Gradlon te paard. Binnen laten zich heel wat kleurrijke glas- en loodramen, unieke schilderijen en sacrale beelden bewonderen. De straten om en rond de kathedraal vormen het oude centrum van de stad, al eeuwen gekend voor zijn keramiek. Ook hier wijzen de statige herenhuizen, de vakwerkhuizen, de puntgevels en riante ateliers op de eertijdse rijkdom van de stad. De bruggetjes over de Odet, die de in twee verdeelde stad met elkaar verbinden, zijn een streling voor het oog. Cultuurliefhebbers maken zeker tijd om het Musée des Beaux Arts (Museum voor Schone Kunsten) te bezoeken.

LOCRONAN

Op een boogscheut van Quimper kan je in Locronan even tot algehele rust komen. Dit werkelijk unieke stadje werd in de 5de eeuw gesticht door de Ierse monnik Ronan, die er later bisschop werd, wat uitdeinde in de huidige benaming van Loc Ronan. Hij vond er de stilte om te mediteren. Vandaag is het stadje zo goed als bewaard gebleven, met eresaluut aan de wevers en ambachtslieden uit de 17de eeuw. Locronan was intussen uitgegroeid tot het epicentrum van de handel in vlas. Men zou kunnen stellen dat het stadje is opgebouwd door filmregisseurs. Niets in minder waar, wel zo goed als gemaakt voor filmwerk. Het stadje trok intussen wel al tientallen filmmakers aan die het geheel als decor voor hun rolprenten gebruikten. Het centrum met de authentieke waterput en daar rond gebouwde ambachtshuizen doen de klok alvast enkele eeuwen terugdraaien. De wevers hebben intussen de stad verlaten. In hun ateliers schuilen nu tal van plaatselijke en regionale kunstenaars van diverse pluimage. Een dorp als filmdecor. Zo moesten er meer zijn.

ROSCOFF

Wie nog een portie redershuizen, middeleeuwse straatjes, pittoreske gotische kerkjes of een grote diversiteit aan vissersboten en jachten wil bewonderen richt de steven naar Roscoff, havenstad aan de Kanaal, aansluitend het eiland Batz dat te voet te bereiken is bij eb. Net als de andere havens en grootsteden in Bretagne was ook Roscoff ooit het mekka van weelde en rijkdom. Roscoff is ten allen tijde sterk verbonden geweest met Groot-Brittannië, tegelijk de meest Britse Franse stad. Vooral de handel met ajuinen tussen beide landen vierde hoogtijd in de 19de eeuw. Vandaag houdt de bevolking zich ledig met vissen (de vloot telt een 90-tal schepen) en toerisme. Een ferry zorgt voor geregelde verbinding   naar het Britse Plymouth en het Ierse Cork.

GUILMIAU

Maak ook even tijd voor een bezoekje aan een piepklein kerkje in het arrondissement Morlaix. In het lieflijke dorpje Guimiliau domineert de 16de eeuws Eglise Notre-Dame en zijn parochiale omgeving, annex eeuwenoude kerkhof, het hele dorpje, 2000 zielen rijk. Zowel buiten als binnen bezit dit kerkje een schat aan waardevol beeldhouwwerk, schilderijen en tabernakels. Een bezoek overwaard, al was het maar om te zien hoe dit eeuwen oude monumentje de tand des tijd wist te doorstaan.

Het dorpje herbergt vandaag in de voormalige piepkleine arbeidershuisjes een groep van zestien kunstenaars die Bretoense karakteristieken met charme naar voor weten te schuiven.

CÔTE DE GRANIT ROSE

Kroon op het werk op stap in Bretagne is een onvoorstelbaar mooie wandeling aan de Côte de Granit Rose, twintig km kust van Perros-Guirec tot Trébeurden. We nemen de wandeling langs de Sentier des Douaniers die vanaf Perros-Guirec je tot Ploumanac’h in vervoering brengt. Elk van de door de eeuwen uitgeslepen rotsen is anders. Met een ietsje verbeelding ontdek je in zowat elk brok graniet een of andere figuur. Een dobbelsteen, een leeuwenkop, een slapende schildpad, een grimmig doodshoofd, een kwakende kikvors of de steek van Napoleon, dat alles in een grijs, oker of koper kleurtje al naar gelang de zon er zich gaat mee bemoeien. Het neusje van de zalm voor de natuurliefhebber, het walhalla voor de fotografen. Zeg maar: Bretagne op zijn best.

MAGISCH ZEEWIER

Naast de schitterende natuur heeft REIZEN LAUWERS ook aandacht voor de lokale economie. De visserij en landbouw zijn ruim bekend, minder in het oog springend is de verwerking van zeewier, weg te plukken uit de riviermonden. In de vissersstad Roscoff weet de firma ALGOPLUS al zowat twintig jaar zeewier te winnen en de algen te verwerken tot gewild ingrediënt in de keuken zowel als binnen de schoonheidsproducten. Vissoep van zeewier, mosterd algen, rillettes en andere delicatessen, aansluitend cosmetica met verzachtende zeepjes, douche gel, zeezout voor bad en een brede waaier van zalfjes en crèmes, perfect voor gezichts- en andere massages. Meer info: www.algoplus-roscoff.fr

BRETOENSE TAAL

Dat Bretagne anders is dan de rest van Frankrijk staat buiten kijf. Bretagne is Keltisch en heeft zijn eigen manier van leven. Eigenzinnig, soms uitdagend, maar steeds correct en toegankelijk. Ze spreken dan ook hun eigen taal en houden voet bij stek als het om hun levenswijze gaat. Zonder overdreven chauvinisme zijn ze niettemin trots op hun “land”, keuken, muziek en ja – uiteraard – de onnavolgbare mooie natuur. Ze houden dan ook bijzonder veel van hun taal, het Bretons, een Keltische taal verwant met het Welsh, Cornish en onder andere Gaelic. Het werd lang onderdrukt in Frankrijk, maar sinds geruime tijd wordt het opnieuw aangeleerd in de scholen, tot groot genoegen van de doorgewinterde Bretoenen.

BRETOENSE GALETTE

Eten en drinken is in Bretagne een plezier. Het wemelt er van de Créperies, Salons de thé, Fritures en uiteraard bistro’s en restaurants. Wie kiest voor een Menu krijgt vlot een driegangen menu aan zeer aantrekkelijke prijzen.

Topper in Bretagne is de Bretoense Galette, een pannenkoek waarin tal van ingrediënten verwerkt zijn. Deze worden vervaardigd met boekweitmeel, eieren, volle melk, gesmolten boter, aangevuld met ham en kaas met een spiegelei als kers op de taart. De galette wordt op tafel gezet als lunch, namiddaghapje of diner, maar dan in grotere en diverse vorm waarbij ook groeten, vis, mosselen en of vlees gebruikt wordt.

HOTEL CAP OUEST

Wie Finistère, Côte des Légendes, Côte de Granit Rose en onder andere de Côte d’Armor op zijn best en in alles rust wil vereren met zijn bezoek, vindt in Plouescat het drie sterren rijke Hôtel CAP OUEST, goed voor zowat 40 kamers al dan niet met zicht op zee, verwarmd binnenzwembad, sauna, gratis WiFi, private parking en een uitstekend restaurant. En voor de liefhebbers en gokkers, het casino ligt op wandelafstand. Meer info: www.hotelcapouest.fr

 

REIZEN LAUWERS

pakt elk jaar uit met enkele flink georganiseerde reizen naar BRETAGNE en alle mooie hoekjes van de wereld.

Vraag de GRATIS de brochure aan via www.lauwers.be of tel. 070 35 08 18

 

Kenavo e Breizh – Tot ziens in Bretagne.

 

 

Tekst & Foto’s: Georges Keters
















>> Reageer (0)
07-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

NIEUWPOORT

DUIKT IN

DE BELLE EPOQUE

 

 

Op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 september wordt Nieuwpoort-Bad terug gegooid naar de Belle Epoque – de Franse, en bij uitbreiding Europese, periode tussen 1870 en 1914.

 

De dienst Toerisme biedt dat weekend een gevarieerd programma aan:

 

Vrijdag 16 september:

 

Baron Crombez ontvangt de gasten voor de feestelijke opening van het Belle Epoqueweekend in zijn villa Barkentijn om 20 u. Vrije toegang voor iedereen.

 

Zaterdag 17 september:

 

In brasserie Chagall, Albert I-laan 342 kan men vanaf 19 u genieten van een uitgebreid Belle Epoque diner met muzikale omlijsting. Kostprijs € 55 (excl. dranken) vooraf inschrijven in Chagall via T 058/23 76 51.

 

Zondag 18 september:

 

Een 40-tal exclusieve oldtimers doen hun intrede in Nieuwpoort. De trotse eigenaars worden om 9 u onthaald in de stadshalle terwijl hun bolide op het marktplein zal te bewonderen zijn. Om 10 u vertrekken ze voor een rondrit. Tussen 13 u en 16 u kan men de voertuigen uitgebreid bekijken op de zeedijk t.h.v. de Lefevrestraat . Om 16 u vertrekken ze in een parade via de Lombardsijdelaan doorheen de Albert I-laan waarna ze om 17 u terug door het stadsbestuur ontvangen worden in de stadshalle. Wie kan hieraan deelnemen? Iedereen in het bezit van een gemotoriseerd voertuig gebouwd vóór 1940. Inschrijvingen worden ingewacht tot 12 september bij vzw Tocar – T 050/ 21 65 24 of toc.torhout@gmail.com

 

BELLE EPOQUE DORP

 

Op zaterdag en zondag wordt ter hoogte van de Barkentijn een heus Belle Epoquedorp gecreëerd met oude ambachten, volksspelen, een kindercarrousel, een concertorgel, en dit van 10u30 tot 18u30. Het doorgaand verkeer in de Albert I-laan wordt omgeleid via het Hendrikaplein naar de Franslaan waar via de Veurnestraat de Albert I-laan opnieuw kan bereikt worden. Op de zeedijk is er vanaf 8 u een brocantemarkt. Inschrijven hiervoor via info@brocanterie.be.

 

Op zaterdag (10u30, 14 u en 16u30), alsook op zondag (10u30 en 14 u) organiseert de dienst toerisme een theaterwandeling. Deelname: € 1, vooraf inschrijven bij Toerisme Nieuwpoort of ter plaatse inschrijven en betalen in het Belle Epoque-dorp (groene chalet in Albert I-laan t.h.v. de Barkentijn)

Met de zon van de partij is een ritje per koets ongetwijfeld een zalig idee: dit kan doorlopend zaterdag en zondag van 10u30 tot 12u30 en van 13u30 tot 18u30. Er zijn 2 standplaatsen: Albert I-laan ter hoogte van de Barkentijn en Albert I-laan ter hoogte van de Lefebvrestraat. Deelname: € 2,5 p.p. (per zitplaats) voor koets € 1,50 p.p. (per zitplaats) voor Parijse omnibus. De rit voor kinderen is enkel gratis als ze op de schoot zitten.

 

GRATIS RIT MET OUDE TRAM

 

Voor wie het een tikkeltje sneller mag kan een gratis rit maken tussen de badplaats en Nieuwpoort-stad met oude tram. De tram vertrekt telkens op het uur – tussen 12 u en 17 u - aan de keerdriehoek in de Vlaanderenstraat ter hoogte van de Elisalaan; op zondag is er om 18 u ook nog een ritje mogelijk. Op- en afstappen is mogelijk aan alle haltes tussen Nieuwpoort-Bad en Nieuwpoort-stad. De tram rijdt tot aan het bezoekerscentrum Westfront en keert daar terug.

 

 

MEER INFO: Toerisme – 058/23 39 23 of 058/22 44 44

 

 


>> Reageer (0)
05-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOERISME IN VLAANDEREN

Logeren in

 

VLAANDEREN VAKANTIELAND

 

 

Vlaamse logies trakteren tijdens de

Nacht van de Gast

op 24 september 2016

Voor de tweede keer op rij slaan Unizo en Logeren in Vlaanderen Vakantieland de handen in elkaar om je extra in de watten te leggen. In het weekend van de Dag van de Klant (24 september) krijg je niet enkel een bedankje van de handelaars, ook de logiessector verwent met een speciale editie van de ‘Nacht van de Gast’. Dit jaar krijg je naast je overnachting ook een unieke beleving cadeau, aangeboden door de gastheren en -vrouwen van Vlaanderen. De speciale pakketten variëren van een workshop chocolade maken tot een aperitiefconcert en van relaxerende voetmassage tot een workshop pottenbakken. Het aanbod is beperkt en alleen te reserveren via de website http://www.logereninvlaanderenvakantieland.be/nl/nacht-van-de-gast/.

UNIZO zet tijdens de Dag van de Klant meer dan 2 miljoen klanten in de bloemetjes met een kleine attentie. De logiessector blijft niet achter en bedankt haar klanten dit jaar door een unieke beleving aan te bieden. Speciaal voor de Nacht van de Gast stelden de gastheren en -vrouwen een pakket samen dat alleen te reserveren is in het weekend van 24 september.

Bekijk op www.logereninvlaanderenvakantieland.be/nl/nachtvandegast welke B&B, hotel of vakantiewoning meedoet aan ‘Nacht van de Gast’ én welke unieke pakketten nog te reserveren zijn. Het aanbod is beperkt, dus wees er snel bij!

Een korte selectie met voorbeelden per provincie:

Limburg
B&B Campola

Verzot op chocolade? Na een uitgebreid ontbijt biedt B&B Campola een workshop chocolade aan door een échte chocolatier. Op zaterdagavond bereiden de gastheer en -vrouw een heerlijk marktmenu. Op en top verwennerij in Tongeren!
Prijs: € 260,00 per tweepersoonskamer op 23 en 24 september

Vlaams-Brabant
Hotel Les Eleveurs

In het Pajottenland kan je heerlijk fietsen, maar soms zijn er pittige heuvels. Voor het gemak biedt Hotel Les Eleveurs je gratis gebruik van een elektrische fiets aan én een lunchpakket.
Prijs: € 180,00 per tweepersoonskamer op zaterdag 24 september

West-Vlaanderen
Main Street Hotel

Tijdens je verblijf in Main Street Hotel mag je de handen uit de mouwen steken tijdens een workshop pottenbakken. Wie weet schuilt er wel een verborgen talent als ambachtsman of -vrouw in jou? Na de workshop kom je bij in de luxekamer die speciaal gereserveerd is.
Prijs: € 220,00 per tweepersoonskamer op zaterdag 24 september

Oost-Vlaanderen
Vakantiewoning De Oude Notelaer

Verblijf met vrienden of familie in vakantiewoning De Oude Notelaer en krijg er een gratis bezoek aan brouwerij Roman bij! Tijdens de rondleiding mag je enkele bieren proeven en neem je een geschenkpakket mee naar huis. Ideaal om ´s avonds te openen op het open zonneterras.
Prijs: vanaf € 175 per woning (2 pers.) voor 23, 24 en 25 september

Antwerpen
B&B Domus Silva

Een aperitiefconcert tijdens je ontbijt? Dat is nog eens zalig wakker worden. Speciaal voor de Nacht van de Gast organiseren de gastheer en - vrouw een akoestisch concert met muziek uit de jaren 60/70. Zondagnamiddag krijg je nog een extra traktatie: een kaasschotel met Belgische kazen en streekbiertjes.
Prijs: € 140,00 per tweepersoonskamer op zaterdag 24 september

Via Radio 2 kunnen luisteraars 3 verblijven winnen ter waarde van € 250,00.

Contactinfo
Suzanne de Lange
Marketingconsulent Logeren in Vlaanderen
Tel. 016 28 60 32
suzanne.delange@logereninvlaanderen.be

Saskia Van Laere
Directeur Logeren in Vlaanderen
Tel. 016 28 60 38 / GSM 0476 65 27 42
Saskia.van.laere@logereninvlaanderen.be

 


 

Logeren in Vlaanderen vzw is een publiek-private samenwerking tussen de 5 Provinciale Toeristische Organisaties (Toerisme Provincie Antwerpen, Toerisme Limburg, Toerisme Oost-Vlaanderen, Toerisme Vlaams-Brabant, Westtoer) en de private logiessector (Vlaamse Federatie voor Hoeve- en Plattelandstoerisme vzw en Horeca Vlaanderen)


>> Reageer (0)
30-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE OP DE GOLVEN

Minicruise Zeebrugge-Hull-Zeebrugge

 

Whisky & Gin proeven

op de golven met

P & O Ferries

 

Wie de nachtelijke overtocht met P&O Ferries van Zeebrugge naar het Britse Hull  in Noord-Engeland maakt kan in het najaar genieten van een whisky + gin proeverij op tafel gezet onder de kundige leiding van Filip Verleye (Belgian Whisky Ambassador 2007 & 2009), doorgewinterde whisky- en ginkenner van het zuiverste ras. “Deze mini-cruises van P&O Ferries zijn een unieke kans om in alle gezelligheid kennis te maken met een van de edelste dranken op deze aardbol, annex genieten van de gin & tonic hype”, zegt Filip Veleye met de breedst mogelijke glimlach.

Filip Verleye is gek van en gebeten door het Schotse vocht. “Tijdens een van onze whiskyproeverijen kwamen we op het idee om het whisky proeven eens voor te stellen aan de rederij P&O Ferries, die dagelijks de Noordzee oversteken. Met twee overnachtingen aan boord en een volle dag ter plaatse, voor bezoek aan de stad Hull, laten we de deelnemers zowel op de heen- als de terugreis,kennis maken met de geneugten van de whisky. Onze tastings bestaan uit een verrijkende maar zeer luchtige uiteenzetting. Er wordt gefocust op exclusieve gins en single malts uit Schotland, hét whiskyland bij uitstek”, vertelt whiskyvirtuoos Filip Verleye.

WHISKY & GIN IN KLARE TAAL

De West-Vlaming heeft intussen al heel wat vaarten en proeverijen achter de rug en kijkt met veel genoegen terug op heel wat interessante en leerrijke belevenissen. “Bij elke overtocht kunnen we rekenen op 60 tot 100 man, die we verdelen in twee groepen om het gezellig te maken en iedereen aan bod te laten komen die vragen wil stellen over alles wat met whisky te maken heeft. We maken het zeer eenvoudig en verstaanbaar, pakken niet uit met stadhuiswoorden zodat iedereen meteen weet waarover het gaat. De materie whisky is al ingewikkeld genoeg, want net als met wijn kan men er dagenlang over discussiëren . Wat is whisky of gin, hoe wordt het gemaakt, alcoholgehalte, soorten, productie- en rijpingsproces, botteling en uiteraard degusteren”, aldus Filip Verleye, intussen al jaren thuis met zijn whisky op de overvaarten vanuit Zeebrugge naar Hull. Ook niet kenners hebben een duidelijke boodschap aan de whisky mini- cruise, zodat het op de heen en terugreis telkens genieten wordt

LEERRIJKE ERVARING

De sfeer aan boord zit er meteen in. De uiteenzetting van Filip Verleye is op mensenmaat geschreven. Geen hoogdravende onverstaanbare technische termen, maar klare taal. De overtocht begint meteen met een proeverij waarbij spreker start met een reeks goede whisky’s en gins met als toetje wat summiere geschiedenis en welke toepassingen de whisky & gin kan krijgen bij het bereiden van gastronomische schotels. Whisky en gerecht, er is heel wat mee te beginnen en zorgt voor spectaculaire gerechten. En wees gerust, met deze unieke drankjes valt heel wat heerlijks te beleven in de keuken.

P&O MINICRUISE PRAKTISCH

Dit najaar start P&O Ferries met een nieuwe reeks whisky mini-cruises Zeebrugge – Hull – Zeebrugge gepland met vertrek op de vrijdagen 14 oktober, 11 november en 9 december. Men vertrekt op vrijdag in Zeebrugge om 19 uur en is terug op zondag om 9 uur. De rederij P&O Ferries biedt voor deze gelegenheid een all-in prijs aan van 199,50 euro per persoon, omvattend op heen- en terugreis: de nachtelijke overtocht in een 2-persoons inside cabin (met douche en toilet), een heerlijk 5-gangen buffetdiner, een verkwikkend Engels ontbijt, twee whisky & ginproeverijen en de transfer per bus naar het centrum van Hull en terug. En er is nog meer: alcohol wordt steeds duurder. De overtocht brengt u in de gelegenheid om deze aan boord aan een veel goedkopere prijs aan te schaffen.

En voor hen die met de wagen naar Zeebrugge komen, deze kan men kwijt op de gratis beschermde parkeerhaven, op enkele passen van uw P&O Ferries schip. Meer info: www.POferries.com

 

Georges Keters

 

(Foto’s: P&O Ferries & Georges Keters)












>> Reageer (0)
29-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.REIZEN LAUWERS - WINTER 2017

 

Sneeuwplezier met Reizen Lauwers

 

Tirol, een paradijs in de winter

 

 

Wie niet direct de onmogelijkste slaloms wil later bewonderen op zwarte pistes, een sprong wil maken van op een of andere schans of zich als een razende met een bobslee naar beneden wil storten, maar toch verzot is op winterpret, sneeuw, wandelen en Oostenrijkse gezelligheid in de aldaar niet weg te denken Stube, dan zorgt REIZEN LAUWERS ervoor dat je de komende wintermaanden (ook al zijn die nog wat veraf) op je wenken bedient wordt. Kijk dan alvast uit naar de trip die je naar het Winterparadijs in het onovertroffen Tirol, tot nader order nog steeds het walhalla van de wintervakantie.

 

Gezelligheid is er steeds troef en tijd voor verveling is er niet. Je hoeft geen Olympisch medaillewinnaar te zijn om te genieten van de weidse maagdelijke sneeuwvelden, de sfeer is er in elk hotel, pension of B&B optimaal. Wie wel wil skiën of zich te goed doen aan ijspret – lees schansspringen, Stockschützen en of curling – vindt ruim zijn gading in Innsbruck, de hoofdstad van Tirol. Zij die optimaal willen genieten in de ware zin van het woord kiezen voor een rustig stekje, net buiten het grote geweld. Een busje brengt je feilloos naar de pure wintersporten.

NASSEREITH

REIZEN LAUWERS kiest al jaren voor het stille Nassereith, dorpje aan de voet van de Fernpass, en het hotel Gurgltalblick. Hier zorgt de familie Roland Schaber ervoor dat het je aan niets ontbreekt. Uitstekende buffetontbijten en dito verzorgd tafelen na een leuke dag te midden natuur en gezonde lucht. En ja, voor de fuifnummers, zowat elke avond is er iets te beleven wat je nergens anders vindt: Tiroler muziek met Edelweissstemming, show, dans en billengeklets. Wie zich niet geroepen voelt om Anton aus Tirol in de ether te slingeren kan rustig verpozen in de gezellige stube, al dan niet bij een schuimende pint gerstenat (lees: Grosze Biere), aangevuld van een stevige hap pure Tiroolse worst van het huis.

Hotel Gurgltalblick is tegelijk ideaal gelegen voor rustige uitstapjes naar Innsbruck, Mittenwald, Galtür en onder andere het mondaine Seefeld waar volgend jaar het Nordic Ski Festival plaats vindt.

Nassereith mag zich ook om de drie jaar opstellen voor de organisatie van de Schellerlaufen, een carnavalesk gebeuren dat het ganse dorp in de ban houdt. Hierbij zijn de mannelijke dorpsbewoners verkleed en dragen houten maskers en zorgen voor klokkengelui en muziek met de meest verscheidene instrumenten. Een volksfeest dat verwijst naar een oude traditie en dat in februari 2019 opnieuw op de agenda staat. Een belevenis van de bovenste plank.

INNSBRUCK

Liggen uitstapjes naar Galtür, Ehrwald, Mittenwald of onder andere Dormitz voor het grijpen, dan mag een dagje Tiroolse hoofdstad niet ontbreken. Innbruck is met zijn zowat 150.000 inwoners de grootste stad van West-Oostenrijk. Het is omgeven door imposante bergen en ligt aan de Inn, stroom dat zijn naam gaf aan de stad. De binnenstad is een juweel voor kunstliefhebbers. Toppers zijn alvast de Fürstenburg, 15de eeuws kasteel met het gekende Golden Dachl, Gouden Dakje, met dank aan hertog Friedrich IV  – de hertog met de lege beurs – die het dakje liet beleggen met – naar verluidt – 2657 vergulde koperplaten. In de zon schitteren ze als goud. Wellicht het meest gefotografeerd monument van Tirol. Verder is het genieten van de Hofkirche, de Maria-Theresia Strasse winkelstraat, de imposante Triumphpforte, het barokke Altes Landhaus en onder andere het Helblinghaus met unieke rococogevel. Het is meteen duidelijk, de Altstadt (oude binnenstad) is op zich al een dagbezoekje waard.

Alhoewel Innsbruck niet direct een museumstad is kunnen liefhebbers alvast hun hartje ophalen in het imposante Schloss Ambras, het Tiroler Volksmuseum en niet te missen, het Zeughaus, een afdeling van het Tiroler Landesmuseum Fernandeum.

Voor de sportliefhebbers is Innsbruck alvast een begrip. In 1964 en 1976 vonden er de Olympische Winterspelen plaats.

WINTERPRET 2017 – SPECIALE ACTIE

Het is duidelijk, een tripje naar het Winterparadijs Tirol zorgt alleen maar voor verpozing.

De trip naar het Winterparadijs Tirol vult REIZEN LAUWERS in met een 7-daagse reis (zes nachten) met verblijf in het hotel Gurghtalblick in Nassereith met vertrek op 21 en 28 januari, 4 en 11 februari en 11 maart 2017.

 

Let ook op de SPECIALE ACTIE:

op de basisprijs

Tweede Persoon Gratis – code 06201701.

 

Meer info, gratis brochure en exclusief inschrijven: www.lauwers.be en 070 35 08 18

 

Georges Keters












>> Reageer (0)
28-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Magazine

 de BOAREBREKER

Gastronomie & Toerisme






>> Reageer (0)
15-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHAMPAGNE PREVOTEAU-PERRIER IN MIDDELKERKE

Champagne Collectors item

 

Champagne Prévoteau-Perrier

voor Fonds van de Burgemeester

 

MIDDELKERKE – Het Fonds van de Burgemeester – dat sinds 2001 een gratis kerstfeest organiseert voor alleenstaande Middelkerkse senioren – koos voor haar editie 2016 voor het Champagnehuis Prévoteau-Perrier, een van de drie pioniers die het Champagneweekend al twintig jaar invullen. Het etiket en de capsule toont dit jaar het oud gemeentehuis van Leffinge. Een nieuw collectors item.

 

Het Fonds van de Burgemeester is in Middelkerke een vertrouwd gegeven. Sinds 2001 pakt de werkgroep uit met tal van initiatieven om de kas te spijzen. Een daarvan is de jaarlijkse verkoop van speciale exclusieve Champagne. Burgemeester Janna Rommel-Opstaele: “Elk jaar kiezen we uit een van de Champagneboeren die deelnemen aan het Champagneweekend in november. Dit jaar viel de keuze op het huis Prévoteau-Perrier uit Damery. Voor de verzamelaars wachten enkel fraaie verrassingen. Er is niet alleen het etiket en de capsule maar de fles staat dit jaar ook in het teken van twintig jaar Champagneweekend. Om het nog exclusiever te maken zijn slechts 500 flessen gebotteld. Het laat zich raden de flessen sterk in de markt zullen liggen.”

GRATIS KERSTFEEST VOOR ALLEENSTAANDEN

De opbrengst van deze actie gaat integraal naar de organisatie van het jaarlijkse kerstfeest. Burgemeester Janna Rommel-Opstaele: “Hierbij spelen we vooral in op de noden van de inwoners die het met veel minder moeten stellen dan de gemiddelde Middelkerkenaar. Naast hulp na ongelukken, brand of onder andere bijstand voor ziekenhuisverblijf pakt het Fonds elk jaar uit met een voor hen onvergetelijk kerstfeest. En dat willen we in ere houden met een Champagneactie waarbij elk jaar een ander etiket plus capsule de aantrekkelijkheid nog vergroot. In het verleden sierden intussen al de Dronkenput, de Rotonde, de Watertoren, het Casino, het Gemeentehuis Middelkerke,  het oud-gemeentehuis van Lombardsijde en vorig jaar het oud gemeentehuis van Slijpe.”

CHAMPAGNE PREVOTEAU-PERRIER

Champagne Prévoteau-Perrier is geen onbekende in Middelkerke. Het huis werd gesticht in 1946 door het echtpaar Henri Prévoteau-Perrier. Vandaag zetten Delphine Prévoteau en Christophe Boudar het levenswerk van haar ouders met groot succes verder. Intussen wisten zij de harten van heel wat Vlamingen te winnen. Dit jaar vieren ze hun 70ste verjaardag, zijn 20 jaar te gast op het Champagneweekend en staat in voor de unieke 500 flessen Fonds van de Burgemeester. Delphine Prévoteau: “We tellen 22 ha wijngaarden, jaarlijks goed voor 280.000 flessen, verkoop aan huis en via mond aan mond reclame. Een invoerder in België hebben we niet. Het product dient voor zichzelf te spreken. Kwaliteit in de fles doet verkopen. Persoonlijk contact is voor ons heiliger dan heilig. Veel van onze klanten zijn intussen vrienden geworden”, weet Delphine Prévoteau nog mee te geven.

Meer info:

www.champagneprevoteau-perrier.fr en champagneprevoteau-perrier@wanadoo.fr

TE KOOP AAN 5 + 1

De flessen Fonds van de Burgemeester, die uiteraard een echt collectors-item zijn, zijn te verkrijgen tegen 25 euro per fles of 125 euro per karton (dus 5 plus 1 gratis). Deze kunnen besteld worden bij  burgemeester Janna Rommel-Opstaele (0474/888019), De Tatsevoet (059/303170), Fotografie Mario Declerck – Café de Tennis (0475/252074), Kapsalon Cared (059/303824), Architectenkantoor ARoMi (059/304649), Mia Gheeraert (0478/740388) of Michel Landuyt via contact@michellanduyt.be

 

Georges Keters










>> Reageer (0)
14-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BUBBELS AAN ZEE IN MIDDELKERKE

 Mousserende topwijnen op Epernayplein in Middelkerke

Les fine Bulles de Loire

bubbelende topper aan zee

 

MIDDELKERKE – De vierde editie van Bubbels aan Zee is uitgegroeid tot een gigantisch succes. Organisator Alain Bloeykens mag terugblikken op een schitterende vierdaagse waarvan velen nog niet zijn uitgepraat. Met dank aan Claire Duchêne, de leading-lady van de Loire.

 

De opening in de VIP-tent op het aangelegde mousserende dorp rond Bubbels aan Zee zorgde alvast voor de eerste zet: iedereen wilde genieten van deze Franse godendrank. Alain Bloeykens, geflankeerd door Claire Duchêne, Baudouin Havaux en onder andere Sophie Dierickx stond borg voor het proeven van een paar honderd mousserende wijnen. “We zijn vooral blij dat we hier dank zij Alain in Middelkerke onze mousserende troeven kunnen laten genieten. En dat in een schitterende locatie”, gaf Claire Duchêne graag mee.

VIER DAGEN FEEST

De toon was meteen gezet. Het werden vier dagen feest op het Epernayplein. De flessen Crémant de Loire, Vouvray en vooral de Saumur verwisselden vlot van eigenaar, wat de gezelligheid en de gemoederen leuk oplaaiden. Op het feestpodium zorgde een bruisend animatieprogramma voor exotische muziek met het beste uit Cuba, aangevuld met een onvervalste Soirée Française, voor de muzikale saus. Het bubbelend feest kon toen al lang niet meer stuk. De zitjes voor de 5de editie in 2017 zijn nu al besteld. Met dank aan Alain Bloeykens.








>> Reageer (0)
12-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE AAN ZEE IN OOSTENDE

Culinair genieten op het dak van de zee in

Ostend Queen

 

Culinair genieten met het mooiste zicht op zee en strand aan de kust of romantiek ten top bij een ondergaande zon, dat kan alleen maar in restaurant OSTEND QUEEN zijn, de ontmoetingsplaats van lekkerbekken en epicuristen. Hier zijn versheid en topkwaliteit de ordewoorden. Met een jonge en gedreven Chef als Tom Van Den Broeck mag je het beste uit de Noordzee en de Polders op uw bord verwachten.

 

Als oud-leerling van de hotelschool Ter Groene Poorte Brugge wist de jonge Chef zich al een flinke weg te banen tussen potten en pannen. Onder de vleugels van Peter De Clercq, eigenaar en Chef in zijn restaurant Elckerlijc in Maldegem en later mee aan het fornuis met Michelinster Sergio Herman, wist hij een eigen visie op de keuken te creëren. Zijn liefde voor de echte pure smaak is onverzettelijk: “Ook al streef ik constant naar vernieuwing en verfijning, toch wil dat een zeetong naar zeetong smaakt en een moot kabeljauw naar kabeljauw. Schuimpjes en topjes zijn niet direct aan mij besteed. Ik wil dat de klant ziet, weet en smaakt wij hij op het bord ziet. Dat is voor mij topgastronomie. Geen tierlantijntjes al wil ik wel dat het bord een streling voor het oog wordt. Culinair genieten doe je ook met de ogen.

BETAALBAAR

Restaurant OSTEND QUEEN mag dan wel op de mooiste locatie te genieten zijn, het huis is betaalbaar voor elke beurs. De directie is formeel: “We zetten alle middelen in om de Oostendenaar zowel als de toerist en fijnproever op zijn wenken te bedienen. Daarvoor kozen we voor een perfecte verhouding prijs-kwaliteit, want dat is de basis voor elke goede schotel. Daarnaast vinden ook grote betaalbare wijnen met klasse volt de weg in het glas, ook verkrijgbaar per glas.

STERREN IN HET BORD

In de zaal is Patricia Swennen het gedroomde verlengstuk van het werk in de keuken. Zij kent de klappen van de zweep. Haar jarenlange ervaring in de wijnsector en gastronomie komen hier duidelijk tot uiting. “Kwaliteit en een topservice zijn de sleutelwoorden. Daar wijken we niet van af. OSTEND QUEEN wil een restaurant zijn voor iedereen, voor ieders beurs”, geeft zaalmeester Patricia Swinnen graag mee. En of zij gelijk heeft, de kaart staat borg voor enkele succulente schotels. Uw bezoek aan OSTEND QUEEN kan alvast niet meer stuk.

Meer info: www.ostendqueen.be

 

 

 

OSTEND QUEEN

Kursaal Westhelling

8400 Oostende

Tel. : 059 44 56 10

www.ostendqueen.be

 

Georges Keters












>> Reageer (0)
11-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CRUISEWERELD ANTWERPEN

 

Op zaterdag 24 & zondag 25 september 2016

 

 

CRUISE EVENT ANTWERPEN

 

 

Op zaterdag 24 en zondag 25 september kan men in Antwerpen kennis maken met de cruisewereld. Cruisen of zeereizen zijn al lang niet meer voorbehouden aan de happy few. Deze zijn intussen betaalbaar geworden. En wees gerust: ergens naartoe reizen per schip, daar kan niks aan tippen. Elke dag een nieuwe haven binnenvaren, en misschien wel een nieuw land, dat is uniek, telkens weer. Daarom is het niet te verwonderen dat de belangstellig voor zee- en riviercruises blijft groeien.

 

Ondertussen is het welbekend dat cruises sterk geëvolueerd zijn, en dat er heel veel verschillen bestaan. Net zoals je boetiekhotels, luxe kastelen of resorts hebt kan je in het cruise aanbod heel wat variatie vinden, voor elk wat wils:

·     Drijvende vakantieparadijzen met zwembaden, glijbanen, sportcentra, theaters, discotheken, tien of meer restaurants...

·       Exclusieve cruisejachten.

·    Expeditieschepen om op een avontuurlijke manier regio's te verkennen waar je anders niet kan komen: Antarctica, Groenland, de Amazone..

·       Grote zeilschepen. Super comfortabele vier- en vijfmasters.

·       Schepen waar de nadruk ligt op gastronomie, de beste service, de mooiste suites.

·   Rivierschepen die als mobiele boetiekhotels op de mooiste rivieren ter wereld varen: de Donau, de Mekong, de Loire, de Mississippi etc..

·       Een Trans-Atlantische liner, speciaal gebouwd om de Atlantische Oceaan over te steken.

·       IJsbrekers die je tot aan de Noordpool brengen.

 

Tijdens deze derde editie van het Cruise Event in Antwerpen kan je al die verschillen zelf ontdekken. Ongeveer alle aanbieders van cruises – rederijen, gespecialiseerde reisagenten en touroperators – zullen verenigd zijn onder één dak. Dat is hét moment om documentatie te verzamelen, om vragen te stellen aan de specialisten, om presentaties bij te wonen, om te leren welk cruiseproduct dat het best bij jou past, en vooral, om inspiratie op te doen. Een bezoek aan boord van een van de Holland America Line cruiseschepen leert je er alles van.

Naast de professionals kan je ook kennis maken met onafhankelijke, ervaren cruisereizigers die met plezier jouw vragen zal beantwoorden.

WAAR

Het Cruise Event vindt plaats in het weekend van 24 en 25 september in Antwerpen, langs de Schelde (Waagnatie, Rijnkaai 150). Gratis parkeren.

Wie zich vooraf registreert krijgt 25 % korting op de toegangsprijs,  7,5 euro in plaats van 10 euro.

Meer info: www.cruise-event.be

 

Georges Keters










>> Reageer (0)
09-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE IN EIGEN LAND

Stefaan Couttenye pionier bier aan het fornuis

 

Topgastronomie met bier

in restaurant ’t Hommelhof in Watou

 

 

Lang voordat de hype van streekbieren in zowat elke regio de kop opstak kookte hij al met bier en schuift hij in gasthof-restaurant ’t Hommelhof in Watou al 32 jaar topgastronomie op tafel: Stefaan Couttenye, in de wieg gelegd om te koken.

 

Nog rondlopend in korte broek maakte hij samen met zijn ouders en twee zusjes met de regelmaat van een Zwitserse klok kennis met de gastronomie. “Mijn ouders waren lekkerbekken die graag een restaurantje meepikten. Ik was meteen gefascineerd door het reilen en zeilen ervan. Dat wou ik later ook wel doen, dacht ik. Vader en moeder zagen me liever – net als mijn zussen – naar de universiteit trekken. Ik trok naar de Hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Tegen de zin van mijn ouders, maar ik was niet tegen te houden”, vertelt Stefaan Couttenye, decennia later nadat hij zich vestigde in het West-Vlaamse Watou.

KOKEN MET BIER

Na zijn stages en werkplaatsen in Antwerpen – waar hij veel van de stiel opstak bij Marc Paesbrugghe in het toenmalig sterrenhuis Sir Anthony Van Dyck – kreeg hij de kans om zich in zijn geboortestreek in Watou te vestigen. We noteren 1984 en vandaag staat hij nog aan het fornuis van ‘t Hommelhof. Met veel bravoure, met vallen en opstaan, bouwde hij het huis uit tot een culinaire tempel waar gastronomen en epicuristen zich thuis voelen. Niet om er bijna onherkenbare gerechten – de huidige grote trend bij veel sterrenchefs – te nuttigen, wel om er met verve te genieten van klassieke schotels, afgewerkt en in combinatie met streekbier, aangevuld met een eigen toets. Koken met bier dus. Met Stefaan Couttenye als de absolute pionier in de Westhoek. Streekbier kreeg meteen een hoofdrol binnen het culinaire gebeuren aan het fornuis van deze onnavolgbare bierkoning.

VAN PAULUS TOT SINT BERNARDUS PRIOR

Gerecht en bier, de grote passie van Stefaan Couttenye. Als bierliefhebber kookte hij met bier en zette in plaats van wijn, het passende bier bij de schotel. Even proeven? Laat je alvast verwennen met Jonge duif uit Steenvoorde in Sint Bernardus Prior, met erwtenpuree en asperges. SUBLIEM. “Dit abdijbier uit ons eigen dorp Watou zorgt voor een moutfruitige, volle smaak en zoetbittere nasmaak. De ingetogen soepelheid van het bier stimuleert het sappig aspect van het jonge duifje”, stelt de meesterkok.

Ook met Paulus, oud bruin van Brouwerij Het Sas in Boezinge, doet Stefaan wonderen op het bord. Kalfskop met kwarteleitjes, rauwe hopscheuten en mayonaise van Paulusbier of een Gepocheerd hoeve-eitje met hopscheuten zijn klassiekers bij de hoppepluk, in het voorjaar.

Westvleteren Blond, Kriek Vandewalle, Oerbier, Reninge Bitter Blond, Boskeun, Keikop Blond, Arabier en onder andere Antiek Blond 8, Poperings Hommelbier of Kapittel Prior zijn allemaal streekbieren waar Stefaan Couttenye zijn inspiratie haalt om met lam, kreeft, tong, stoofpot, scampi, Sint-Jacobsvruchten, hopscheuten en onder andere Westvlaams rund, een inventieve bierkeuken uit te werken. Tot groot jolijt van de fijnproevers.

’T HOMMELHOF

Intussen is ’t Hommelhof niet alleen een begrip geworden in de Westhoek, maar tegelijk de pleisterplaats waar men naast een flinke portie kunst – waar al meer dan dertig jaar de Kunstzomer de onvervalste cultuurminnaars in grote getale bezoeken – ook de regio, de streekbieren en het toerisme over de Schreve weet te smaken. Meesterkok Stefaan Couttenye is de gedroomde ambassadeur: “We liggen op de grens met Frankrijk waar de Kommiezen en de Blauwers ooit hoogtij vierden, terwijl Duinkerke, Rijsel, de Zwarte Berg, Kemmelberg en Cassel binnen handbereik liggen. In de Westhoek wachten de historische steden Ieper, Poperinge, Diksmuide en Veurne.”

Kortom, Watou, streekbier, seizoensproducten, ’t Hommelhof, de Westhoek, dit is toerisme en gastronomie op zijn best, met Stefaan Couttenye aan het fornuis en Jurgen Dumont – al 23 jaar de rechterhand van de meester – in de zaal. Men bezoekt Watou en restaurant ’t Hommelhof niet alleen om er te eten, maar vooral om te genieten, om er de sfeer van deze unieke regio te beleven en te proeven. In al zijn vormen.

 

 

Gasthof-Restaurant ’t HOMMELHOF

Meesterkok Stefaan Couttenye

Watouplein 17

8978 WATOU

057 38 80 24

info@hommelhof.be

www.hommelhof.be

Open: maandagmiddag, donderdagmiddag, vrijdag, zaterdag en zondag.

 

 

Georges KETERS












>> Reageer (0)
07-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE AAN ZEE

Proef de Provence in DE PANNE

 

10 Jaar KOMMILFOO

 

Feest in De Panne! Chef Dominique Buyse en eega Carine Veryepe verwennen de lekkerbekken al tien jaar. Het duo werkt zich al een decennium te pletter om hen het beste voor te schotelen. Chef Dominique is intussen voor hen een synoniem geworden van een (h)eerlijke keuken, een keuken die alle harten beroerd, bereid met dagverse producten en met eerbied voor de vier seizoenen.

De openstelling van de aperitieftuin en het zonneterras doet onverwijld aan de Provence denken. Onder de parasol is het in de voortuin genieten van een apero, om naderhand bij mooi weer volop genieten van de schotels in de achtertuin. Bij iets minder weer, wacht een gezellig interieur, met liefde uitgewerkt om ten volle te genieten van de fraaie klassieke en smaakvolle schotels die gastvrouw Carine op tafel schuift.

De kaart zowel als de wijnkaart laat heerlijke klassieke dingen zien aan democratische prijzen, toegankelijk voor elke beurs. Neen, in Brasserie wordt geen aanslag gepleegd op je beurs. De eerlijke keuken van Chef Dominique is niet voor niets al tien jaar lang de grootste troef van dit al even heerlijke huis.

 

 

Brasserie Kommilfoo

Dominique Buyse en Carine Vereype

Veurnestraat 83

8660 De Panne

058 41 28 58

Brasserie.Kommilfoo@telenet.be

www.brasserie-kommilfoo.be

Gesloten op dinsdag en woensdag.

Tijdens schoolvakantie enkel gesloten op woensdag.

 

 










>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAAR VLAMINGEN THUIS ZIJN

Vlamingen thuis in Wimereux – Côte d’Opale

 

Jo Arend, Muziek en Gastronomie

in Hôtel Atlantic

 

Even ontsnappen uit de dagelijkse sleur? Dan wenkt al snel de Côte d’Opale, op ruim een uurtje met de wagen vanuit onze kust wacht in Wimereux Hotel Altantic. De familie Delpierre heeft alles in huis om u te verwennen. Naast de brasserie L’Aloze wacht het gastronomisch restaurant La Liègeoise. Vlamingen zijn er al jaren thuis.

 

Meer nog, zowel de keuken, de brasserie als het gastronomisch restaurant kregen een totaal nieuw kleedje. Alain en Benjamin Delpierre worstelen sinds enkele maanden in een gloednieuwe en super moderne open keuken. “Samen met de ganse ploeg is het prettig werken in deze nieuwe locatie”, stelt Chef Alain.

Door de inplanting van de open keuken kreeg brasserie L’Aloze meteen ook een nieuwe look. Het culinair en toeristisch genot is hier een perfect huwelijk. Men geniet tweemaal: enerzijds zich tegoed doen aan het lekkers uit de keuken met zicht op de altijd imponerende Noordzee, anderzijds genieten van het werk van de Chefs aan de fornuizen.

LA LIEGEOISE

Ook het gastronomisch restaurant La Liégeoise op de eerste verdieping kreeg een nieuw modern pak aangemeten. Innovatief is het minste wat men kan stellen. Zij die het restaurant kennen, zullen het beamen: dit is totaal iets anders. Modern, speels en super gezellig. Het geheel doet denken aan de altijd in beweging zijnde golven van de zee. Tegelijk tafelen met zicht op die onmetelijke plas water doet dubbel genieten van de culinaire hoogstandjes die de Chefs uit de oven toveren.

MUSIC MAESTRO

Wie er ook kind aan huis is, is de Oostendse musicus JO AREND. Hij is er een graag geziene gast tijdens de Candle Light Dinners die met de regelmaat van een klok op de agenda staan. Chef Alain Delpierre is vol lof over de talentrijke Oostendenaar: “Wanneer Monsieur Jo hier komt spelen loopt de zaak steevast vol. Onze gastronomen kijken er steeds naar uit. Hij zorgt zonder meer voor een meewaarde aan tafel. Muziek en gastronomie gaan hier hand aan hand. Een perfect huwelijk, zowaar. Waar vindt men dat nog.”

Inderdaad, Jo Arend is van alle markten thuis. Music was my First love van John Miles zou best kunnen als levensmotto van Jo Arend. Zowel met de blokfluit die hij van zijn vader kreeg, als met de klarinet die er vrij vlug op volgde, speelde hij de radiodeuntjes na. Muziek is hem ingeboren en na studies in De Panne, Veurne en Gent is hij spoedig een veel gevraagd muzikant in de talrijke live-orkesten van toen. Eens de legerdienst achter de rug start hij in De Panne met een eigen zaak Taverne 1900, een soort café-chantant, ondertussen ook huismuzikant van het Melipark waar een gevarieerd aanbod livemuziek voor daverende ambiance zorgt.

Maar in hem schuilt ook de jazzmusicus. Jacques Pelzer en Marc Alleyn zetten hem aan daarin volop te experimenteren. Jazz wordt zijn grote liefde, wat niet wegneemt dat hij elk muziekgenre met evenveel vakkennis brengt. Daarbij ontpopt hij zich in zijn Taverne 1900 ook als zanger en leert wat entertainen is: uw enthousiasme overdragen aan het publiek.

MUZIEK & GASTRONOMIE

Goede wijn behoeft geen krans. Zo ook Jo Arend. Zowel als solist als met zijn combo is hij een graag geziene gast op de meest uiteenlopende gelegenheden. De veelzijdige muzikant is de grondlegger van de Tributenconcerten, waarmee hij al hulde bracht aan de allergrootsten. In Hotel Atlantic, annex restaurant Liégeoise, is Jo Arend voor de eigenaars Alain en Benjamin Delpierre kind aan huis. “Wanneer Monsieur Jo hier komt spelen loopt de steevast zaak vol. Onze gastronomen kennen hem hier zeer goed. Hij zorgt steevast voor een meerwaarde aan tafel en fleurt het geheel op. Muziek en gastronomie gaan hier telkens weer hand in hand. Een perfect huwelijk, zeg maar”, geeft keukenchef Alain Delpierre graag mee.

 

CANDLE LIGHT DINNER: 21 + 22 OKTOBER

Jo Arend verzorgt elk jaar enkele muzikale diners in het gastronomisch restaurant La Liégeoise. Wie hem straks aan het werk wil zien kan nu al reserveren voor vrijdag 21 en zaterdag 22 oktober. Meer info en reservatie: zie www.atlantic-delpiere.com en www.joarend.be

 

 

Georges Keters












>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs