Vrijdag 9 tot en met
zondag 11 december 2016
Salons VISMIJN
NIEUWPOORT
KERSTCHAMPAGNE @
NIEUWPOORT
Voor de
derde keer op rij pakt Kerstchampagne @ Nieuwpoort
uit met een fraai en sprankelend programma, gedompeld in Champagne. Voorzitter
Bernard Vandamme is formeel: Inderdaad, reeds voor de derde maal slaan we
figuurlijk onze tenten op in de vismijn te Nieuwpoort. De standen zijn gevuld
en er is de volle medewerking van het stadsbestuur. Wat niet ontbreekt is ook
ons enthousiasme. Wij zullen er iets moois van maken. Ook de
champagneproducenten brengen hun beste kwaliteit mee van over de landsgrenzen.
Het publiek zal er alles kunnen leren en proeven over de verschillende cépages.
En wat gezegd van de vele nevenstanden. Promoties op vlak van edele culinaire
hoogstandjes. We zijn daarom de vele steunende handelaars bijzonder dankbaar.
Zij helpen het succes van het Champagnefestival steunen. Meer nog, we zijn blij
verrast te vernemen dat de hotelsector op volle toeren draait en al heel wat
boekingen genoteerd worden, met het oog op het Champagnegebeuren. Het
programma, keurig in goede banen geleidt door de onvervangbare Nancy, zorgt
opnieuw voor elk wat wils, van muziek al over kunst tot het beste op culinair
vlak, afgerond met
Champagne.
DEELNEMENDE CHAMPAGNEHUIZEN
· Champagne Lejeune
· Champagne Philippe Moutardier
· Champagne Lhuilier
· Champagne Mongery
· Champagne Guillette
· Champagne William Saintot
· Champagne Philippe Rouyer
· Champagne Henri David-Heucq
· Champagne Neret Vely
· Champagne Louis Dehu
CHAMPAGNEMENU
Nieuw dit
jaar is dat Horeca Nieuwpoort uitpakt met een authentiek Champagnemenu. Diverse
restaurant serveren een uitgesproken menu, vergezeld met CHAMPAGNE LEJEUNE
DEL HOZANNE uit Aveny Val dOr. Voeg daarbij dat de flessen voorzien zijn van
een speciale capsule met daarop het logo van Horeca Nieuwpoort. Voor de
placomusophilisten (verzamelaars van capsules) een unieke kans want er zijn
slechts 300 stuks. Elk restaurant heeft zijn eigen menu-prijs.
DEELNEMENDE RESTAURANTS
Bistro du
Port
Au Bistro
Café de
Paris
Captain
Nemo
De Ark
De
Lanterfanter
De Roos
Feu dOr
Galjoen
In de
Luwte
Kaai 15
Nordex
t
Poortershuys
VOLLEDIG PROGRAMMA
Bezoek aan het
Kerstchampagne@nieuwpoort gebeuren:
In de bovenzaal van
de vismijn bezoeken we dit groots champagnegebeuren in een ludieke kerstsfeer.
Champagne, chocolade, oesters, muziek en zoveel meer .......
VRIJDAG 9 DECEMBER OPENING OM 17 UUR
Doorlopende
degustatie en catering van 17 tot 22 uur met live Music door Jo AREND.
ZATERDAG 10 DECEMBER VANAF 10 uur.
Ruilbeurs voor
champagnecapsules van 10 tot 16 uur.
Reservatie gewenst info: Nancy.Cattrysse@telenet.be
Doorlopende
degustatie en catering van 10 tot 22 uur. Live Music met Jo AREND
ZONDAG 11 DECEMBER VANAF 10 uur.
- Champagneontbijt in Sailors Bar
(zie verder)
- Doorlopende degustatie van 10 tot
18 uur
- Muzikale omlijsting door Jo AREND
CHAMPAGNEONTBIJT
in
SAILORS BAR
Het Champagneontbijt is te genieten in de Sailors Bar waar Lori Lasat
en Willem Vermeire zich inzetten om hun kennis en ervaring van topontbijten te
laten proeven. Hun team staat borg voor compleet genieten. Het is duidelijk: Op het champagneontbijt is koken een kunst en
veel méér.
Nadien kan men genieten van een boottocht met de YSERSTAR in de
havengeul, jachthaven en sluizencomplex.
Deelnemen kost 25 euro per persoon terwijl een gedeelte van het bedrag
geschonken wordt aan het goede doel De Katrol Oostende. Wie kiest voor
Champagneontbijt + Boottocht + glas Champagne: 40 euro.
Vooraf
inschrijven via Nancy.Cattrysse@telenet.be
Het
geheel is ondersteund door:
Kunstwerken Hannes DHaese
Juwelen Carino
Sailors Bar Seastar
Brasserie Au Roy Henry
Top Center
Steps Magazine
Meko Alluminium en metaal Poederlakken
Mooii Oostende
HIT FM Radio
Bowlingpaleis
Keurslager De Rycker
Les Saveurs d Antan
Nieuwpoortse Wijnhandel
O.T.O
Baker Bro
Golfkar Online
J.Hin 16
Stad Nieuwpoort
Foto 1: Nieuwpoor
Foto 2: Philip
Averein (onder-voorzitter Horeca Nieuwpoort), Walter Thielemans (Carino),
burgemeester Geert Vandenbroucke, Nancy Cattrysse (algemene leiding
organisatie), Dominique Dulst (Top Center), Geert De Lombaerde (VMC),
voorzitter Bernard Vandamme en Renilda Claeys (Carino).
Foto 3: Lori Lasat en
Willem Vermeire die het ontbijt verzorgen in hun Seastar Sailors Bar, Nancy
Cattrysse en Bernard Vandamme.
(Tekst & Fotos: Georges Keters)


|