Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
18-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHAMPAGNEWEEKEND IN MIDDELKERKE

Vrijdag 9 tot en met zondag 11 december 2016

 

Salons VISMIJN NIEUWPOORT

 

KERSTCHAMPAGNE  @   NIEUWPOORT

 

Voor de derde keer op rij pakt Kerstchampagne @ Nieuwpoort uit met een fraai en sprankelend programma, gedompeld in Champagne. Voorzitter Bernard Vandamme is formeel: “Inderdaad, reeds voor de derde maal slaan we figuurlijk onze tenten op in de vismijn te Nieuwpoort. De standen zijn gevuld en er is de volle medewerking van het stadsbestuur. Wat niet ontbreekt is ook ons enthousiasme. Wij zullen er iets moois van maken. Ook de champagneproducenten brengen hun beste kwaliteit mee van over de landsgrenzen. Het publiek zal er alles kunnen leren en proeven over de verschillende cépages. En wat gezegd van de vele nevenstanden. Promoties op vlak van edele culinaire hoogstandjes. We zijn daarom de vele steunende handelaars bijzonder dankbaar. Zij helpen het succes van het Champagnefestival steunen. Meer nog, we zijn blij verrast te vernemen dat de hotelsector op volle toeren draait en al heel wat boekingen genoteerd worden, met het oog op het Champagnegebeuren. Het programma, keurig in goede banen geleidt door de onvervangbare Nancy, zorgt opnieuw voor elk wat wils, van muziek al over kunst tot het beste op culinair vlak, afgerond met… Champagne.”

 

DEELNEMENDE CHAMPAGNEHUIZEN

·       Champagne Lejeune

·       Champagne Philippe Moutardier

·       Champagne Lhuilier

·       Champagne Mongery

·       Champagne Guillette

·       Champagne William Saintot

·       Champagne Philippe Rouyer

·       Champagne Henri David-Heucq

·       Champagne Neret Vely

·       Champagne Louis Dehu

 

CHAMPAGNEMENU

 

Nieuw dit jaar is dat Horeca Nieuwpoort uitpakt met een authentiek Champagnemenu. Diverse restaurant serveren een uitgesproken menu, vergezeld met CHAMPAGNE LEJEUNE – DEL HOZANNE uit Aveny Val d’Or. Voeg daarbij dat de flessen voorzien zijn van een speciale capsule met daarop het logo van Horeca Nieuwpoort. Voor de placomusophilisten (verzamelaars van capsules) een unieke kans want er zijn slechts 300 stuks. Elk restaurant heeft zijn eigen menu-prijs.

 

DEELNEMENDE RESTAURANTS

Bistro du Port

Au Bistro

Café de Paris

Captain Nemo

De Ark

De Lanterfanter

De Roos

Feu d’Or

Galjoen

In de Luwte

Kaai 15

Nordex

’t Poortershuys

 

 

VOLLEDIG PROGRAMMA

 

• Bezoek aan het Kerstchampagne@nieuwpoort gebeuren:

In de bovenzaal van de vismijn bezoeken we dit groots champagnegebeuren in een ludieke kerstsfeer. Champagne, chocolade, oesters, muziek en zoveel meer .......

VRIJDAG 9 DECEMBER OPENING OM 17 UUR

• Doorlopende degustatie en catering van 17 tot 22 uur met live Music door Jo AREND.

 ZATERDAG 10 DECEMBER VANAF 10 uur.

• Ruilbeurs voor champagnecapsules van 10 tot 16 uur.

Reservatie gewenst – info: Nancy.Cattrysse@telenet.be

Doorlopende degustatie en catering van 10 tot 22 uur. Live Music met Jo AREND

ZONDAG 11 DECEMBER VANAF 10 uur.

  • Champagneontbijt in Sailor’s Bar (zie verder)
  • Doorlopende degustatie van 10 tot 18 uur
  • Muzikale omlijsting door Jo AREND

 

CHAMPAGNEONTBIJT

in SAILOR’S BAR

 

Het Champagneontbijt is te genieten in de Sailor”s Bar waar Lori Lasat en Willem Vermeire zich inzetten om hun kennis en ervaring van topontbijten te laten proeven. Hun team staat borg voor compleet genieten. Het is duidelijk:  Op het champagneontbijt is koken een kunst en veel méér.

Nadien kan men genieten van een boottocht met de YSERSTAR in de havengeul, jachthaven en sluizencomplex.

Deelnemen kost 25 euro per persoon terwijl een gedeelte van het bedrag geschonken wordt aan het goede doel De Katrol Oostende. Wie kiest voor Champagneontbijt + Boottocht + glas Champagne: 40 euro.

Vooraf inschrijven via Nancy.Cattrysse@telenet.be

 

Het geheel is ondersteund door:

 

Kunstwerken Hannes D’Haese

Juwelen Carino

Sailors’ Bar Seastar

Brasserie Au Roy Henry

Top Center

Steps Magazine

Meko – Alluminium en metaal – Poederlakken

Mooii Oostende

HIT FM Radio

Bowlingpaleis

Keurslager De Rycker

Les Saveurs d’ Antan

Nieuwpoortse Wijnhandel

O.T.O

Baker Bro

Golfkar Online

J.Hin 16

Stad Nieuwpoort

 

 

 

Foto 1: Nieuwpoor

Foto 2: Philip Averein (onder-voorzitter Horeca Nieuwpoort), Walter Thielemans (Carino), burgemeester Geert Vandenbroucke, Nancy Cattrysse (algemene leiding organisatie), Dominique Dulst (Top Center), Geert De Lombaerde (VMC), voorzitter Bernard Vandamme en Renilda Claeys (Carino).

 

Foto 3: Lori Lasat en Willem Vermeire die het ontbijt verzorgen in hun Seastar Sailors’ Bar, Nancy Cattrysse en Bernard Vandamme.

 

(Tekst & Foto’s: Georges Keters)











Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs