Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
14-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VAKANTIE IN EIGEN LAND

Unieke site voor totaal relaxen in

Belgische en Franse Ardennen

 

Domaine Château du Faucon

 

Trek om er eens een paar dagjes tussenuit te knijpen, een weekendje uitblazen of zo maar in alle stilte de batterijen terug opladen en dan nog liefst dicht bij huis, het kan perfect in de Franse Ardennen. Net voorbij ons eigen Bouillon even de grens over en via de snelweg Charleville-Mézières lacht een kwartiertje later je een 30 ha groot domein je toe: Domaine Château du Faucon in Donchery.

Eigenaar Jean-François Robin gaf het domein in 2011 zijn ziel terug. Het oudste stuk van het kasteel dateert uit de 18de eeuw. Op de benedenverdieping wachten restaurants, vergaderzalen, leeshoeken en een bibliotheek waar men in alle sereniteit kan genieten van complete rust. Op de eerste verdieping wachten 23 sfeervolle kamers en suites, allen uitgewerkt met dat ene doel voor ogen: volstrekte rust en genieten als het enige ordewoord.

ELKE DAG FEEST

Domaine Château de Faucon staat het jaar rond open voor de organisatie van allerlei feesten en festiviteiten. Het domein beschikt over diverse locaties uitgebouwd op het domein zodat de andere gasten geen nadeel ondervinden van de feestvierders en fuifnummers. Ideaal voor bruiloften, communie- en doopfeesten.

JONGE KUNSTENAARS

Meer nog, met de regelmaat van een klok vinden jonge kunstenaars ook de weg naar het fraaie domein. Deze krijgen een opendeur zodat ze zich kenbaar kunnen maken bij het grote publiek, een publiek die houdt van schoonheid en moderne kunst.

PARADIJS VOOR HET PAARD

Uiteraard zijn ook de paarden aan het feest. Met de regelmaat van een klok zijn er wedstrijden of een weekend met jacht en ontspanning. Paard en ruiter zijn hier de grote vrienden op het domein.

Domaine Château du Faucon is niet alleen een zegen voor de rustzoeker maar tegelijk een hemel op aarde voor de paardenliefhebber. Fonkelnieuwe stallen staan ter beschikking voor de eigenaars terwijl met de regelmatig diverse wedstrijden in verschillende disciplines op de agenda staan. Eigenaar Jean-François Robin is zelf een fervent paardenliefhebber en waakt er de klok rond dat de gasten zowel als hun paarden het optimaal naar de zin hebben in de privé paardenstallen, uitgerust met alleen maar het beste materiaal.

TOPGASTRONOMIE

Chef Christophe Quentin werd met restaurant Domaine Château du Faucon opgenomen als lid van het prestigieuze Collège de France, vereniging gesticht door Alain Ducasse en Joël Robuchon die uitermate belang hecht aan het gebruik van dagverse streekproducten.

De 43-jarige Chef Christophe Quentin (een pure Ardennees) leerde de stiel in de beste – vooral –  Parijse huizen en stond twee jaar aan de zijde van Philippe Legendre in restaurant Taillevent , drie jaar aan de stoof met Gérard Boyer in Aux Crayères, negen jaar aan de zijde van Alain Reix en nadien Alain Ducasse in restaurant Le Jules Verne op de tweede verdieping van de Eiffeltoren en werkte onder andere een jaar samen aan het fornuis met Arnaud Lallement in de legendarische George V. Vandaag dirigeert hij met een tiental man de keuken met Eric Depil als rechterhand, Guillaume Humbert (patissier), Gregory Faucon, Damien Nangniot, Mélanie Hobry, Cassandra Avelange en enkele extra’s bij banketten en feesten. “We halen de producten uit de dichtst omliggende zaken en kwekers. Vers en kwaliteit zijn hier de troeven van het huis”, onderstreept Chef Christophe Quentin.

KASTELEN IN DE REGIO

Een verblijf in Domaine Château du Faucon kan makkelijk gekoppeld worden aan een bezoek van twee andere kastelen: Kasteel van Bouillon en de Château Fort de Sedan. Gezien de ligging van Château de Faucon bevinden zich deze twee middeleeuwse vestigingen om minder dan een half uurtje met de wagen. Een dagje uit naar Sedan of Bouillon liggen zo voor het grijpen. Lees elders in deze rubriek alles over deze twee kastelen, monumenten die de geschiedenis van de regio in de Belgische zowel als de Franse Ardennen wisten te bepalen.

 

Georges Keters










>> Reageer (0)
13-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OP STAP IN FRANKRIJK

Puur genot in de Franse Ardennen (Deel 1)

 

Charlesville-Mézières bron van inspiratie

 

De Ardennen blijft voor elke Vlaming nog steeds een onverzadigbare aantrekking. Het veelzijdig aanbod voor een natuurlijke ontspanning, gekoppeld aan een verrukkelijke streekkeuken met een brokje cultuur als toetje, is de ideale uitlaatklep om er – dicht bij huis – even uit te zijn. We kozen dit keer voor de buren van “onze” Ardennen, trokken in Bouillon de grens over en we vertoefden meteen in een nog andere wereld: de Franse Ardennen.

Dichtbegroeide oevers in de valleien van de Maas en Semoy brengen ons probleemloos over de onzichtbare grens met ons land in een regio die sterk verankerd is met de tradities van lekker eten en drinken, van ontspanning midden de natuur, van aangename verrassingen tot onblusbaar verlangen naar rust en gezelligheid. Het palet om de Franse Ardennen met verve uit te smeren is doorspekt met een flinke hap natuur, een stevige beet cultuur wat energie opwekt bij zij die houden van het lieve leven. Van de oevers van de Maas in Givet tot aan de fontein op de monumentale Place Ducal in Charleville-Mézières, van het kasteel van Sedan tot het Dal van Semoy, altijd is het volop met volle teugen beleven van de Franse Ardennen.

CHARLEVILLE-MEZIERES

Charleville en Mézières, ooit twee oorspronkelijk afzonderlijke steden, zijn alleen om administratieve redenen samengevoegd en vormen vandaag het epicentrum van de Franse Ardennen. Charleville is een toonbeeld van de aantrekkelijke renaissance.  Het indrukwekkende Place Ducale, zonder twijfel een der mooiste pleinen van Europa, is opgericht door Charles de Gonzague, stichter van de stad, die ook zijn voornaam gaf aan de stad. Place Ducale is voor een flink stuk een afgietsel van Place des Vosges in Parijs, gebouwd door architect Métézeau. Alle handel en wandel vertrok ooit vanuit Place Ducal. De enorme arcadengalerij en de paviljoenen rond het plein zijn elke dag de ontmoetingsplaats van jong en minder jong. Charleville is duidelijk meer de stad van de handel en de bourgeoisie. Mézières daarentegen straalt de middeleeuwen uit, speelde altijd een militaire rol in de geschiedenis en is de oudste van de twee historische steden, samen goed voor zowat 50.000 inwoners. Beide steden zijn intussen onlosmakend met elkaar verbonden met de poëet Arthur Rimbaud die met zijn dichtbundel Une Saison en Enfer het harde leven van de havenarbeiders en de daarbij horende kroegen met een uitzonderlijke pen beschreef. En ja, menig leerling later op school teisterde met zijn dichtwerk. Neem alvast een kijkje in het gloednieuwe museum in de Oude Stadsmolen aan de Quai Rimbaud. Via licht, beeld en geluid wordt een impressie gegeven van de vele reizen die Arthur Rimbaud invulde, in alle hoeken van de wereld. Geniet tegelijk van de stoelen-met-gedichten op de stoep voor het museum.

Naast het Museum Rimbaud mag je niet nalaten even een blik te werpen naar de Horloge du Grand Marionetiste, een tien meter hoge speelklok die u van 10 tot 21 uur vergast met een prachtig klokkenspel in de hoekgevel op het pleintje dichtbij de Place Ducale. Op het uur wordt een klein stukje uit de Vier Heemskinderen opgevoerd. Om de twee jaar pakt men uit met een internationaal Marionettenfestival. Het museum bevat de grootste collectie marionetten van Europa.

Trek ook wat tijd uit voor een bezoekje aan het Musée de l’Ardenne aan de Place Ducale 31. Kunst, archeologie en een heuse brok geschiedenis passeren hier de revue, aansluitend een gloednieuwe zaal gewijd aan de marionettenkunst en een aan tijdelijke tentoonstellingen.

HÔTEL LE DORMEUR DU VAL

Ideale verblijfplaats, hartje Charleville-Mézières is het Hôtel Le Dormeur du Val. Moderne aankleding met een knipoog naar de toekomst. Jongelui vinden het hier hip en trendy terwijl de oudere hotelgasten wel wat meer ruimte wensen. Alles is voorhanden, maar afgemeten. De centrale ligging vergoed veel en is een sterk pluspunt. Er is geen restaurant maar wie genieten van een leuke leuken vindt zijn gading om de hoek in RESTAURANT SEL & POIVRE, zowel voor een vlugge snack als een hartige regionale schotel, dat alles tegen een zacht prijsje. Meer info: www.hotel-dormeur-du-val.com en www.charleville-mezieres.fr

 

Georges Keters








>> Reageer (0)
12-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OP STAP IN FRANKRIJK - FRANSE ARDENNEN

Puur genot in de Franse Ardennen (Deel 2)

 

Hoogovens en wolven

 

 We verlaten de historische stad Charleville-Mézières met pijn in het hart, maar met de wetenschap dat we – op weg naar die andere historische grootheid Sedan – ons hartje kunnen ophalen in twee niet te missen locaties: enerzijds het nog vrij jonge natuurpark van de Argonne in Olizy-Primat en anderzijds het indrukwekkende Domein van Vendresse, waar de 19de eeuw hand in hand loopt met het hedendaags amusement voor jong en minder jong. Twee bestemmingen waar men met de ganse familie een dagje zoet kan zijn. Liefhebbers van dieren en amateurs van een stevige brok historie zullen zich het bezoek aan de beide domeinen niet beklagen. Integendeel.

DOMAINE DE VENDRESSE

Op 20 km van Charleville-Mézières bevindt zich aan de rue du Haut Fourneau het Domaine de Vendresse. De site behoort niet alleen tot de inventaris van de Historische Monumenten maar is tegelijk een oase van plezier voor kinderen. Naast de geschiedenis van de hoogovens – die een stuk geschiedenis van onze grootouders naar voor schuiven en pas sinds amper een halve eeuw tot het verleden behoort – zijn er voor elke leeftijd speelmogelijkheden. Naast een enorme zandbak wacht nog heel wat speelmateriaal in hout en kunnen de ouders in de lommer van enkele eeuwenoude bomen rustig genieten. Daarnaast is er mogelijkheid tot vissen in diverse vijvers en is een rijke voorraad aan sierlijke Japanse koikarpers te bewonderen in verschillende vijvers. Op deze ontdekkingsreis door de waterfauna vindt men ruim dertig verschillende soorten vissen.

HOOGOVENS

Maar dé trekpleister is alvast een bezoek aan de hoogovens van Jean-Louis Gendarme, een acht meter hoge kubus bedekt met drie meter steen van Dom le Mesnil en de Franse Ardenner kwartsiet. Begin de 19de eeuw bracht dit monster (de metaalarbeiders hadden het steevast over La Bête – het beest) de regio naar de top van de industriële revolutie in Frankrijk. Vandaag is het allemaal te beleven in een verbazend sterk 20 min. durend klank- en lichtspel, waarbij de hard zwoegende metaalarbeiders het gesmolten staal vervangen hebben door virtuele projectie die er effectief realistisch uitzien. Een schitterend stukje industriële geschiedenis.

Meer info: infos@domaine-de-vendresse.fr en www.domaine-de-vendresse.fr

PARC ARGONNE DECOUVERTE

Op een uurtje met de wagen uit Charleville-Mézières of Sedan  wacht in Olizy-Primat het Parc Argonne Découverte (Nocturnia), een relatief jong dierenpark dat begin deze eeuw uit de grond werd gestampt en in 2005 de deuren opende. Intussen stijgt het aantal dieren elk jaar en weet men intussen zich stilaan naar de 50.000 bezoekers per jaar te werken. Vandaag is het park een niet meer weg te denken toeristische trekpleister in de Franse Ardennen. Het park is toegankelijk van februari tot november en dompelt je onder in de wereld van vleermuizen, uilen, gieren, oehoes, valken – met spektakels in volle vrijheid – ooievaars, allerlei huisdieren met geitjes, pony’s, ezeltjes, civetkatten, wasberen, varkentjes en onder andere kippen en konijnen. Voeg daarbij de kleinste knaagdieren, kikkers, egels en een waslijst van nachtelijke insecten en men beleeft alles wat zich afspeelt in de natuur.  Dat alles op een lap bosgrond van 13 ha.

FEEST MET DE WOLVEN

Grote troef en trekpleister van het Parc Argonne Découverte is de roedel met een vijftiental wolven die men vrij kan bewonderen en observeren. De roedel – met de wolf Gordon als dominante leider – beschikt over een bosruimte van ruim een hectare om zich te bewegen. Fascinerend is vooral het ogenblik dat de horde het eten krijgt toegestopt. Als leider zet Gorden het eerst zijn tanden in de hompjes vlees. Daarna krijgen de andere wolven en welpen hun portie onder de tanden. Indrukwekkend hoe dit ceremonieel verloopt.

Hoe dan ook, het park is zeker een bezoek waard. Een ideale bestemming voor een dagje vol buitenactiviteiten, voor de ganse familie. Meer info: www.parc-argonne-decouverte.fr

 

Georges Keters










>> Reageer (0)
11-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VAKANTIE IN FRANKRIJK - FRANSE ARDENNEN

Puur genot in de Franse Ardennen (Deel 3)

 

Snoepen van Sedan

 

De regio Charlesville-Mézières is pertinent verbonden met Sedan. Vandaar dat deze drie steden vlot in de mond liggen. Voeg daarbij het kasteel van Bouillon, net over de grens, en de liefhebber kan zijn kastelenhonger stillen. Niet alleen architecturaal maar tegelijk voor een verblijf, aansluitend genot aan de rijk gedekte tafels waar men graag oog heeft voor de seizoens- en streekgebonden producten. Toppers hierbij zijn alvast Hôtel Château Fort de Sedan in Sedan en Domaine Château du Faucon in Donchery.

KASTEEL VAN SEDAN

Op stap in de Franse Ardennen kan men niet naast Le Château de Sedan kijken. De Burcht, het Kasteel van Sedan – gebouwd in de eerste helft van de 15de eeuw –  is met zijn 35.000 m² wellicht de grootste van Europa, ooit een luxueus prinsenverblijf. Met zijn gigantische ommuring bewijst het vandaag zijn plaats in de geschiedenis. Vijf eeuwen lang werd het slot constant bijgewerkt, verbeterd en uitgebreid. De achtereenvolgende bouwheren gaven constant de voorkeur aan extra bemanteling of verdikking van de ommuring.

Het gigantische bouwwerk is uitgewerkt naar een idee van de steenrijke familie La Marck, landeigenaars uit Rijnland die met Evrard La Marck als hertog van Bouillon en prins van Sedan de scepter zwaaiden. We schrijven 1424. De opvolgers van Evrard breidden het kasteel systematisch uit tot een zo goed als niet in te nemen vesting. Duik bij een bezoek alvast een dagje in de middeleeuwen en schrijdt met het gezin doorheen het kasteel als een ware kasteelheer, de familie La Marck achterna. Meer info: www.chateau-fort-sedan.fr en www.hotels-patrimoine.fr

HOTEL LE CHATEAU FORT

Wil men het verhaal echt rondmaken, dan is Hôtel Le Château Fort de ideale verblijfplaats. Het hotel telt 54 kamers en suites, een gezellige bar, zaal voor seminaries en met La Tour d’Auvergne een uitstekend restaurant, uitgewerkt in de zaal waar ooit de vroegere Koninklijke Luitenant logeerde. Laat u alvast verwennen met het Degustatiemenu van Chef Terry Soulard en zijn brigade. Een verrukking én: betaalbaar. Het open haardvuur zorgt voor extra gezelligheid. Wie kiest voor een snelle hap kan elke middag terecht in Le Bistro. Meer info: contact.sedan@hotels-patrimoine.fr

HAYBES LA JOLIE

Wil je even loskomen uit de middeleeuwen, dan ligt op een klein half uurtje het lieflijke plaatsje Haybes op je te wachten, dorpje gelegen in de Pointe de Givet en goed voor zowat 2.000 inwoners. Haybes is rijk aan geschiedenis en werd zwaar geteisterd door de oorlog, maar weet zich – met dank aan de unieke ligging in de Maasvallei en omringd door het groen van de Franse Ardennen – aan de toerist optimaal en uiterst gastvrij op te stellen. Hun bijnaam Haybes La Jolie spreekt dan ook boekdelen.

HOTEL LE SAINT HUBERT

Een leuk adresje om te verpozen en te genieten van een heerlijke tafel is Hôtel Le Saint Hubert. Hier zetten Julien en Delphine Dejente hun beste beentje voor. Het hotel telt tien kamers, voorzien van het strikte minimum. Het restaurant laat je genieten van de specialiteiten van de regio, bijzonder smaakvol klaargestoomd. Meer info: www.hotel-en-ardennes.fr en hotelsainthubert@orange.fr

LE CLOS BELLE ROSE

Op enkele stappen van hun hotel hebben Julien en Delphine Dejente met hun gîte Le Clos Belle Rose een villa in Napoleontische stijl uitgewerkt tot een keizerlijk verblijf met vijf kamers, de meeste met parketvloer en open haard en of hemelbed. De grote hobby van Julien is evenwel bier brouwen. En dat doet hij met grote klasse. In het eerste weekend van mei waren nog 20 ambachtelijke brouwerijen present om hun jongste brouwsels aan het grote publiek voor te stellen. Een boottochtje op de Maas maakte het feest compleet. Alles over dit Arden Brew Fest op www.fetedelabiere.com, www.le-clos-belle-rose.com en dejente@free.fr

 

Meer info: www.tourisme-sedan.fr  en contact@tourisme-sedan.fr - Voor groepen: groupes@tourisme-sedan.fr

 

 

Georges Keters










>> Reageer (0)
13-03-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHAMPAGNEFESTIVAL IN HIPPODROOM OOSTENDE

Vrijdag 18 – Zaterdag 19 en Zondag 20 maart 2016

 

CHAMPAGNEFESTIJN

IN HIPPODROOM OOSTENDE

 

 

 

Het Champagnefestijn – Het feest van de Goede Smaak – is terug thuis. Na een schrikkeljaar in 2015 is de vzw Champagnefestival terug in de Hippodroom om van het champagnefestijn een waar feest te maken. Genieten van lyfestyle en gastronomie. Dat alles van vrijdag 18 tot en met zondag 20 maart 2016.

 

Op wandelafstand van het strand en met een fantastisch zicht op zee, bevindt zich de renbaan Hippodroom Oostende. Goed bereikbaar met de kusttram en met een ruime parking op amper 100 meter nodigt dit decor uit om er een groots event te plannen.

 

PROGRAMMA

Vrijdag 18 maart – vanaf 17u

Doorlopende degustaties, catering en genieten van al het nieuwe tot 23 uur.

Live muziek door Jo Arend

Optreden Filip D’Haese (Swoop), rasecht entertainer en zanger

Vip receptie voor genodigden (enkel op uitnodiging) om 20u.

Zaterdag 19 maart – vanaf 10u

Ruilbeurs voor de capsuleverzamelaars tot 16u. Tafel reserveren kan via nancy.cattrysse@telenet.be

Doorlopende degustaties en catering tot 22u

Live muziek door Jo Arend

Zondag 20 maart – vanaf 9u CHAMPAGNE ONTBIJT

Om 9 uur champagne ontbijt tvv De Katrol.
Citypark zal u verwennen met een schitterend buffet. 25 euro per persoon met inbegrip van 2 glazen champagne.  Live-achtergrondmuziek door Jo Arend.
Enkel op reservatie via nancy.cattrysse@telenet.be

Om 15u komt Axel Daeseleire de veiling in goede banen leiden.  Hij zal meerdere kunstwerken met naam en faam veilen

 

VITICULTEURS – CHAMPAGNE PRODUCENTEN

Champagne l’Huiller Fontette
11 bis Rue de l’École, 10360 Fontette – FR 

Champagne Mongery Landreville
2 bis  Rue du Moulin, 10110 Landreville – FR 

Champagne La Fée d Arlette
7 Route National, 10200 Arsonval – FR

Champagne Philippe Moutardier
Route de Pavant 7 – 02310 Charly-sur-Marne – FR 

Champagne Camus-Sartore Villedommange
19 Rue de l’Aurore , 51390 Ville-Dommange – FR

Champagne Derouillat-Monthelon 
23 Rue des Chapelles, 51530 Monthelon –  FR 

Champagne Guilette Brest Monthelon
14 Rue Gaston Poittevin, 51530 Monthelon – FR 

Champagne Chateau Lourdaux Epernay 
8 Quai de l’ile Belon, 51200 Epernay – FR

Champagne Louis Dehu Venteuil
10 Boulevard Saint-Michel, 51480 Venteuil – FR 

Champagne Vve Lanaud Avize
3, place Léon Bourgeois, 51190 Avize – FR 

Champagne Pierre Trichet Trois Puits
11 Rue du Petit Trois Puits, 51500 Trois-Puits – FR

Champagne Philippe Rouyer Fleury La Rivière
11 Rue des Chauffours, 51480 Fleury-la-Rivière – FR

Champagne Henry David Heucq Fleury La Rivière
3 Rue de Romery, 51480 Fleury-la-Rivière– FR

Champagne Neret Vely Vauchamps
333 Rue des Sources, 51210 Vauchamps – FR

Champagne Lejeune Del Hozanne Avenay Val D’or
6 Allée du Mont Aigu, 51160 Avenay-Val-D’or – FR

Champagne William Saintot Avanay Val D’or
4 Rue Charles de Gaulle, 51160 Avanay-Val-D’or – FR

 

STANDHOUDERS

LIFESTYLE & GASTRONOMIE

 

Woow-jewellery bvba Pielsa Benelux
St Sebastiaanstraat 37 – Oostende – +32 59 803 520
Mooie, aantrekkelijke en stijlvolle juwelen voor de modebewuste vrouw. 

Carino Jewels
Heikant 42 – Meerhout – +32 14 309 805
KLASSEVOL, duurzaam en van de hoogste kwaliteit. Voor de vrouw met oog voor detail en stijl.

Hannes Dhaese sculpturen en schilderijen
Rubensplein – 8300 Knokke-Heist – + 32 495 74 09 26
Gek, leuk en origineel. Kunst met een knipoog! En heel betaalbaar. Geeft kleur aan je interieur

Catering Citypark
Koninginnelaan 83 – Oostende
Een snelle hap, een uitgebreide menu, een zakendiner of romantische etentje,  In de winter aan de gezellige open haard, in de zomer op het terras, City Park staat steeds garant voor een leuk en qlinair moment

Les Saveurs d Antan, gekend van kazen, tapenades en olijven. Elke zoetekauw vindt er zijn of haar gading

Hansaeme Foie Gras
Ambachtelijk bedrijf sinds 1990 die dezelfde traditionele kweek- en productiemethode hanteert als in de Périgord

Artisanale chocolade uit Veurne
Een jong en dynamisch bedrijf met lekkere aperitiefkoekjes voor bij de champagne.  Verse truffels en verse boterwafeltjes

J.Hin 16 
Een nieuw artisanaal en West-Vlaamse topproduct met 16 kruiden.  Een topper van formaat

Belgian MUM
Een nieuw artisanaal en West-Vlaams bier met chrysantenextracten.  Een treling voor de tong.

Kunstenares Miett
Miett, werkt met powertex wat een prachtig effect geeft: stone art. In haar werk zit heel veel werk, passie en liefde. Daar gaat het over in het leven.

Golfkaronline
Golfkarren vind je al lang niet  enkel meer op de golfbaan.

Garage Nissan – Geert Brackx
Service, kwaliteit en voor ieders beurs

Chineur de Champagne
Een nieuw concept dat u elke maand de champagne thuis levert.

Anarel
Les douceurs de la champagne, confituren, gelei, etc… Artisanaal product gebruikt door franse topchefs.

Cocktails
Er zijn tal van cocktails te proeven op onze beurs.

Monbazillac
Wijnen uit de Monbazillacstreek – zoete dessertwijnen –Chateau du Haut Pezaud, propriétaire Christine Borgers.

King’s Koffie
Ambachtelijke hoge kwaliteitskoffie uit Oudenburg.

Mooii

Een topadres voor de verzorging van je handen en je nagels om te toveren tot echte juweeltjes.

 

 

TOMBOLA VOOR HET GOEDE DOEL

DE KATROL OOSTENDE

 

Tijdens de Champagne-events van de vzw Champagnefestival wordt er telkens een tombola georganiseerd ten voordele van een goed doel. Het goede doel dit jaar is De KATROL uit Oostende.

U kunt een steentje bijdragen door deel te nemen aan de tombola en het Champagne-ontbijt op zondagmorgen.

De Katrol Oostende werkt, hoofdzakelijk, aan de hand van blokstages. Dit houdt in dat de stagiair voltijds op stage komt en meerdere gezinnen kan ondersteunen. De lintstages of deeltijdse stages doen normaliter slechts 1 gezin en dit naast hun schoolse activiteiten.  Een blokstagiair of voltijdse stagiair biedt tijdens de schooluren ondersteuning bij de ouders. Zij ondersteunen hen bij hun vraag naar het aanleren van de Nederlandse taal, aanleren van het rijbewijs, ondersteuning bij zoeken van oplossingen bij opvoedingsvragen, zoeken naar een woonst.

Na de schooluren dienen de stagiairs ondersteuning te bieden bij de kinderen. Elke student krijgt gemiddeld een 5 – tal gezinnen die zij gedurende hun ganse stageperiode dienen te ondersteunen.

Daarnaast krijgen de stagiairs een voormiddag terugkommoment waarbij in een vorm van interdisciplinair overleg (alle studenten samen uit verschillende hogescholen en diverse opleidingen) ervaringen, tips en advies worden gedeeld.
De studenten krijgen een halve dag vorming per week. Tijdens deze vorming krijgen de studenten meer verdieping in de methodieken die in De Katrol worden gehanteerd.

Wekelijks heeft elke student ook een individueel coachingsmoment met zijn/haar ankerfiguur, waarbij de nadruk wordt gelegd op het individueel leerproces.

 

        Kunstenaar  HANNES D’HAESE

Stelt ten toon

 

&

 

Jo Arend

Muzikale duizendpoot Jo Arend zorgt voor de gezellige noot

 

 

 

 

CHAMPAGNEMENU

ROY HENRY

 

Tot en met 31 mei 2016 kan genoten worden van dit exquis Champagmenu in

Restaurant Henry

Albert I Promenade 65 – Oostende – reservatie 059 51 87 50

 

Duo van zalm – warm & koud

Cappuccino van waterkers & langoustine

Le Colonel

Coq au vin De Bresse – pommes Dauphines

Huisgemaakte tarte tatin en honing ijs

 

Prijs: 55 euro per persoon

 

                                          OOOOOOOOOO

Voorzitter Bernard Vandamme en secretaris-generaal Nancy Cattrysse en hun bestuur verwelkomen u graag op 18 – 19 en 20 maart 2016 in de HIPPODROOM OOSTENDE

Meer info: www.champagnefestijn.be

 

 

Georges Keters

 

 








>> Reageer (0)
08-03-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HANDELAARS & HORECA BEREIKBAAR IN WESTENDE-DORP

 

 

Volg mij naar Westende-Dorp

HBWD wapent zich tegen hinder gigantische wegeniswerken

 

WESTENDE – De dorpskern en de doortocht Middelkerke naar Lombardsijde is momenteel een grote bouwwerf. De kern van het dorp ligt volledig lam terwijl de handelszaken met moeite bereikbaar zijn. De Handelaarsbond Westende-Dorp (HBWD) blijft evenwel niet bij de pakken zitten en zet samen met de ruim zestig leden een actie op het getouw teneinde de klanten met gereglementeerde borden de weg naar hun vertrouwde winkel te leiden: Volg mij naar Westende-Dorp.

 

Het zat er aan te komen. Na de werken tussen de Badenlaan en het pompstation – waarbij nieuwe nutsvoorzieningen ondergronds werden gebracht – werd zopas ook gestart met ingrijpende werkzaamheden aan de bovenlaag van de Westendelaan, iets voorbij de Badenlaan naar het kruispunt met de Henri Jasparlaan. Deze werken zullen naar verluidt duren tot het bouwverlof. Daarna volgt de verdere afwerking tot aan de Baronstraat. Bij de aanvang van werken zorgde schepen voor Openbare Werken Liliane Pylyser-Dewulf ervoor dat de voetpaden voorlopig te betreden zijn zodat de winkels – weliswaar via soms acrobatische inspanningen – enigszins nog bereikbaar zijn. “We doen er alles aan om de werken zo vlot mogelijk te laten verlopen. Weet dat we momenteel ingrijpende werken uitvoeren waarbij de bewoners later de grote winnaars zullen zijn. Hierbij zal onder andere nieuwe riolering aangelegd worden”, stelt schepen Liliane Pylyser-Dewulf.

ACTIE HANDELAARSBOND

Onder impuls van voorzitter Jochen Rotsaert stak het bestuur van de HBWD de koppen bij mekaar en zocht naar een oplossing om de toegang tot de winkels en handelaars beter in de hand te kunnen werken. “We weten best ook dat men geen pannenkoeken kan bakken zonder eieren te breken. Daarom starten we uit met enkele ludieke acties die hopelijk vruchten afwerpen. Intussen staan op de invalwegen al een dertigtal plakkaten met de niet mis te verstane boodschap Volg mij naar Westende-Dorp, met pijlaanduiding langs waar men zich het best kan begeven om in bepaalde winkel te geraken. Daarnaast komt de slogan eveneens nog eens op zes enorme spandoeken om de klanten extra te informeren qua richting of oriëntatie. Op tal van wagens kan men er een sticker aantreffen met hopelijk de ideale boodschap”, stelt Jochen Rotsaert, die tegelijk Jochen Van Parijs in de kijker stelt als designer van de ludieke borden.

TWEE JAAR PLOETEREN

De handelaars zijn dan ook in hun nopjes met de inspanningen die de HBWD zich getroost. “Werken van die omvang moeten nu eenmaal gebeuren. Het komt er op aan dat we onze leden zo goed mogelijk kunnen informeren en begeleiden opdat hun zaak op de best mogelijke manier te bereiken is. Na de huidige ingreep komen er nog andere zodat we voor zowat twee jaar her en der afgesloten zullen zijn van onze normale activiteiten. Maar we doen er alles aan om samen te werken naar een zo goed mogelijke oplossing”, zegt Ann Rigolle van het Deurencentrum, geflankeerd door haar overbuur Sandra Deryckere,  Couleurs de Provence. “Voor onze artikel is dit een drama. Onze goederen kunnen niet meer tot aan de winkel gebracht worden. Het worden lastige maanden van ploeteren en vooral van veel geduld. Gelukkig kunnen de klanten en leverancier nog enigszins hun wagen kwijt op de intussen overvolle parking op het marktplein”, stelt Sandra Deryckere.

VOLG ONS NAAR WESTENDE-DORP

Hoe dan ook, het is duidelijk dat het bestuur van de Handelaarsbond Westende-Dorp zich de naad uit het lijf werkt om haar leden zo goed mogelijk ter hulp wil snellen opdat de bereikbaarheid enigszins kan verbeterd worden. “Makkelijk is dit niet, want de grootte van de werken en de noodzakelijk ervan doet ons allen samen zoeken naar de beste oplossingen. De actie met de bewegwijzering is slechts een begin, we kijken intussen ook nog uit om onze leuze Volg ons naar Westende-Dorp verder uit te werken”, besluit voorzitter Jochen Rotsaert, geflankeerd door zijn bijzonder actieve bestuursleden An Rigole, Rudi Debruyne, Sandra Deryckere, Jochen Van Parijs, Emely Derinck, Wim Deceuninck en Peter Willems.

 

Georges Keters

 

 










>> Reageer (0)
01-03-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.REIZEN LAUWERS

Naar zon & bergen met Reizen Lauwers

 

Zomers paradijs in Tirol

 

Tirol en Oostenrijk roepen vooral sneeuw- en skivakanties op. Wandelaars, natuurgenieters, fietser en levensgenieters weten Tirol vooral ook te genieten in de zomer. Een azuurblauwe hemel, panoramische vergezichten, uitgestrekte weiden waar het vee rustig graast, kabbelende riviertjes, dat alles omringd door een majestueus gebergte, voor hen de ideale formule om te relaxen en optimaal te genieten van de pure lucht.

 

REIZEN LAUWERS staat er garant voor dat je deze zomer op je wenken bedient wordt. Met de trip Zomerparadijs Tirol vult men een onvergetelijke 8-daagse vakantie in. De luxe-bus brengt je vlekkeloos naar Nassereith, op een boogscheut van Innsbruck, hoofdstad van Tirol. Op de agenda tal van bijzonder aantrekkelijke uitstapjes met de bus. Genieten is de boodschap.

NASSEREITH

REIZEN LAUWERS kiest al jaren voor het stille Nassereith, dorpje aan de voet van de Fernpass, en het hotel Gurgltalblick als pleisterplaats. Hier zorgt de familie Roland Schaber ervoor dat het je aan niets ontbreekt. Uitstekende buffetontbijten en dito verzorgd tafelen na een leuke dag te midden natuur en gezonde lucht. En ja, voor de fuifnummers, zowat elke avond is er iets te beleven wat je nergens anders vindt: Tiroler muziek met Edelweissstemming, show, dans en billengeklets. Wie zich niet geroepen voelt om Anton aus Tirol in de ether te slingeren kan rustig verpozen in de gezellige stube, al dan niet bij een schuimende pint gerstenat (lees: Grosze Biere), aangevuld van een stevige hap pure Tiroolse worst van het huis.

Hotel Gurgltalblick is tegelijk ideaal gelegen voor rustige uitstapjes naar Innsbruck, Mittenwald, Galtür en onder andere het mondaine Seefeld waar volgend jaar het Nordic Ski Festival plaats vindt.

Nassereith mag zich met carnaval ook om de drie jaar opstellen voor de organisatie van de Schellerlaufen, een pittoresk  gebeuren dat het ganse dorp in de ban houdt. Hierbij zijn de mannelijke dorpsbewoners verkleed en dragen houten maskers en zorgen voor klokkengelui en muziek met de meest verscheidene instrumenten. Een volksfeest dat verwijst naar een oude traditie en dat in februari 2019 opnieuw op de agenda staat. Een belevenis van de bovenste plank.

INNSBRUCK

Liggen uitstapjes naar de Fernsteinsee, Ehrwald, Imst of onder andere het prachtige Oetztal voor het grijpen, dan mag een dagje Tiroolse hoofdstad niet ontbreken. Innbruck is met zijn zowat 150.000 inwoners de grootste stad van West-Oostenrijk. Het is omgeven door imposante bergen en ligt aan de Inn, stroom dat zijn naam gaf aan de stad. De binnenstad is een juweel voor kunstliefhebbers. Toppers zijn alvast de Fürstenburg, 15de eeuws kasteel met het gekende Golden Dachl, Gouden Dakje, met dank aan hertog Friedrich IV  – de hertog met de lege beurs – die het dakje liet beleggen met – naar verluidt – 2657 vergulde koperplaten. In de zon schitteren ze als goud. Wellicht het meest gefotografeerd monument van Tirol. Verder is het genieten van de Hofkirche, de Maria-Theresia Strasse winkelstraat, de imposante Triumphpforte, het barokke Altes Landhaus en onder andere het Helblinghaus met unieke rococogevel. Het is meteen duidelijk, de Altstadt (oude binnenstad) is op zich al een dagbezoekje waard.

Alhoewel Innsbruck niet direct een museumstad is kunnen liefhebbers alvast hun hartje ophalen in het imposante Schloss Ambras, het Tiroler Volksmuseum en niet te missen, het Zeughaus, een afdeling van het Tiroler Landesmuseum Fernandeum.

Voor de sportliefhebbers is Innsbruck alvast een begrip. In 1964 en 1976 vonden er de Olympische Winterspelen plaats. Het is duidelijk, een tripje naar het Zomerparadijs Tirol zorgt alleen maar voor verpozing.

AGENDA 2016

De trip naar het Zomerparadijs Tirol vult REIZEN LAUWERS dit jaar graag in met een 8-daagse reis met verblijf in het hotel Gurghtalblick in Nassereith met vertrek op 29 mei, 12 en 26 juni, 24 juli, 8 en 21 augustus en 18 september. Meer info en gratis brochure: www.lauwers.be en 070 35 08 18

 

Georges Keters












>> Reageer (0)
08-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BAL DU RAT MORT IN OOSTENDE

CHARLESTON DANSEN OP

 

BAL DU RAT MORT

 

 

Het Kursaal van Oostende wordt ondergedompeld in de sfeer van de kaskraker ‘The Great Gatsby, een avond vol glitter en glamour met fotoshoots in prachtige decors, dansinitiaties, een heuse 'Beauty Boudoir' waar de dames zich kunnen laten opmaken, een accordeonist en een dj met een echte grammofoon, een live Big Band en uiteraard... een streepje Burlesque als special act.

De zalen van het Kursaal worden in de glitter en glamour van de jaren ‘20 gegoten.
Denk aan Art Deco, Black&Gold, grote kristallen luchters, pluimen, oldtimers en tonnen glitter.

POP-UP BISTRO

Aan eten en drank geen gebrek, want ook daar hebben de jaren ‘20 niets dan goeds te bieden. Een glaasje champagne, al dan niet in combinatie met een oestertje of een cocktail op basis van (legale) whisky of gin brengt je in de juiste sfeer. In de charmante pop-up bistro “Chambon” kan een hapje gegeten worden, want een lege maag feest niet graag.

KOSTUUMWEDSTRIJD

De dresscode is helemaal in het thema van die roerige periode met voor de dames een mooie jurk met bijhorend kort bob-kapsel. De heren-garderobe bestond in de meeste gevallen uit een verzameling van keurige maatpakken en smokings, leren Oxford veterschoenen en een vilten hoed.
Een kostuumwedstrijd zet de bezoekers met de mooiste outfits in de prijzen.
Breng samen met Bal Rat Mort het bloeiende uitgaansleven van de roaring twenties weer tot leven en ga volledig los op de Charleston!

Meer info:   www.balratmort.eu

 

ACCES HOTEL

Het ACCES hotel is slechts op 200 meter van het Kursaal Oostende gelegen (zelfde straat).
De ideale plaats dus om te overnachten voor en na het feestvieren.

BAL DU RAT MORT

ARRANGEMENT

HOTEL ACCES

·         aankomst zaterdag 5 maart 2016

·         1 overnachting in een kamertype naar keuze

·         uitgebreid ontbijtbuffet

·         welkomstdrink

·         toegangsticket voor Bal Du Rat Mort Kursaal Oostende

·         late check out op zondag 6/3/2016 om 17u (ipv 11u)


Prijs 1 persoon: 89 euro (in plaats van 131 euro )
Prijs 2 personen: 119 euro (in plaats van 202 euro )

 

Extra nacht(en) kamer ontbijt is mogelijk:

Prijs extra nacht 1 persoon: 74 euro
Prijs extra nacht 2 personen: 88 euro

Kamers zijn op basis van beschikbaarheid.
Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting 2.50 euro per kamer per nacht

 

Reservaties kunnen ook telefonisch  059 80 40 82 of per mail naar info@hotelacces.be

 








>> Reageer (0)
29-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ORDE 33 MEESTERKOKS VAN BELGIE

Orde 33 Meesterkoks van België

 

Joris Messiaen

Restaurant ’t Potje Paté

Toque Blanche

 

 

ALVERINGEM – Feest bij de familie Messiaen en het team van De Veurn’Ambachtse. Chef Joris Messiaen, chef van de horecazaak ’t Potje Paté, werd zopas opgenomen bij de Orde der 33 Meesterkoks van België als Toque Blanche, op één na de hoogste onderscheiding voor chefs.

De Veurn’Ambachtse en ’t Potje Paté zijn hiermee niet aan hun proefstuk toe. Joris Messiaen – bijzonder gelukkig met de intronisatie – vertelt: “Van alle erkenningen en awards die ons bedrijf de jongste jaren mocht ontvangen is de titel van Toque Blanche zonder meer een der belangrijkste voor ’t Potje Paté. De toekenning gebeurt immers door professionelen en collega’s restauranthouders. Ik draag deze erkenning dan ook graag op aan de keuken van ons restaurant, waar we voortdurend streven naar topkwaliteit uit eigen atelier en de Westhoek, maar tegelijk aan het voltallig team van De Veurn’Ambachtse die telkens klaarstaat om ons culinair te verwennen.”

 

PERFECTIE TROEF

 

Toque Blanche Joris Messiaen wil van ’t Potje Paté een ontmoetingsplaats voor smulpapen maken: “Ik stel me iedere dag in vraag. De menukaart is mijn evolutie in de keuken, een groeiende nieuwsgierigheid, elke dag op zoek naar de perfecte producten, foodpairing en nieuwe kooktechnieken die we proberen eenvoudig toe te passen. ’t Potje Paté wil The place to be for Foodies worden. Zoveel is zeker. Op onze kaart staan vanzelfsprekend de producten van ons atelier De Veurn’Ambachtse centraal. Ik probeer hier creatief mee om te springen op de meest eenvoudige manier. Maak het niet te ingewikkeld, want topproducten prijzen zichzelf. Het vers vlees wordt nog zoals het hoort enkele weken gerijpt. De binding van de eiwitten verandert en onder inwerking van enzymen worden de ketens korter en het vlees malser, terwijl de smaak zich verdiept. 't Potje Paté staat voor herontdekking van ambachtelijke streekproducten en gastronomische delicatessen. Daarom ook werd onder mijn initiatief de Orde van ons Potjesvlees opgericht, met dit jaar een Europese erkenning voor Potjesvlees uit de Westhoek.”

 

Meer info: Restaurant ’t Potje Paté – Kaatsspelstraat 5 – 8690 Alveringem - www.deveurnambachtse.be

 

Georges Keters






>> Reageer (0)
27-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE AAN ZEE




RESTAURANT THE LORD MIDDELKERKE


ACTIE BOUILLABAISSE - tot 22 MAART 2016




 Promo op onze heerlijke Bouillabaisse

Bestel één Bouillabaisse aan 21.00 euro en de tweede krijgt U voor slechts één Euro

 ENKEL OP RESERVATIE OP 059/31.22.84 (actie niet op zaterdagavond en zondagmiddag)

met vermelding : ACTIE BOUILLABAISSE

KLIK OP DE FOTO VOOR MEER INFORMATIE

Leopoldlaan 129 | 8430 Middelkerke | Tel (059) 31 22 84 | Fax (059) 30 63 48
www.thelord.be | info@thelord.be


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VALENTIJN AAN ZEE

BISTRO COLUMBUS - MIDDELKERKE

 

j0230876VALENTIJNMENU

 

 

Bubbels met mondstrelende hapjes

Y

Spies van scampi, hartverwarmend sausje

Y

Eendenborstfilet met rozemarijnsausje en warme garnituur

Y

Bord der geliefden

Y

Koffie met zoetigheden

 

 

Zonder aangepaste wijnen: € 34,00

Met aangepaste wijnen: € 44,00

te verkrijgen op 12,13 en 14 februari 2016

 

reservatie gewenst: 059/31.43.43 – 0495/304.581

 

 

COLUMBUS – ZEEDIJK 217

MIDDELKERKE

www.columbus-middelkerke.be

columbus.middelkerke@belgacom.net






>> Reageer (0)
22-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPHOTELS IN WEST-VLAANDEREN

HOSTELLERIE KEMMELBERG

Wint

 TRIPADVISOR TRAVELLERS’ CHOICE AWARD 2016

VOOR HOTELS

 

Hostellerie Kemmelberg uit het West-Vlaamse Kemmel-Heuvelland is zopas door TRIPADVISOR als winnaar in de categorie “De 25 beste kleine hotels in België” waarbij ze de fel begeerde trofee Travellers’ Choice™ Awards 2016 voor hotels in de wacht slepen.

 

TripAdvisor organiseerde voor de 14de maal deze prestigieuze prijs en zet hiermee ’s werelds beste gelegenheden op een rij, gebaseerd op de miljoenen beoordelingen en meningen die in een jaar zijn verzameld van reizigers uit de hele wereld. Er zijn winnaars geselecteerd in de categorieën Beste hotels, Voordeligste hotels, B&B’s en pensions, Luxehotels, Servicehotels en Kleine hotels. De kenmerken van Travellers' Choice-winnaars zijn opvallende service, kwaliteit en waarde.

DANK AAN TEAM

Philippe Vercoutter, die samen met Kristine De Loose Hostellerie Kemmelberg uitbaat, is bijzonder verheugd over deze prijs: “Sinds eind 2012 zijn we letterlijk dag en nacht bezig met de renovatie en uitbouw van ons charmehotel, dat een traditie van meer dan 60 jaar in gastvrijheid en gastronomie heeft. Het doet dan ook zonder meer deugd om te zien dat ’s werelds grootste reiswebsite dit ook opmerkt. Een TRIPADVISORPRIJS winnen is immers niet zo evident. Volgens TRIPADVISOR betekent dit dat je tot de top 1% behoort, of anders gezegd: 99% van de overige hotels scoren minder. We stijgen zelfs nog een plaatsje in vergelijking met vorig jaar en klimmen van de 20ste naar de 19de plaats. Tot op vandaag hebben maar liefst 88% van de gasten op TRIPTADVISOR aan gegeven dat we ofwel een zeer goed of een uitstekend hotel zijn. Kristine en ik wensen onze talrijke gasten en ons voltallig team, die dit allemaal mogelijk maakte, hiervoor hartelijk te danken. Dit is evenwel niet het einde, maar een nieuwe stap naar nog beter.”

TOPHOTEL

Barbara Messing, Chief Marketing Officer Tripadvisor, is blij met de kwaliteit van de gekozen tophotels: “We willen alle gelegenheden feliciteren die een Travellers’ Choice Award voor hotels hebben gewonnen.  Als reizigers overwegen waar ze hun volgende reis zullen boeken, zouden ze de winnaars van deze award moeten bekijken die al miljoenen leden van de TripAdvisor - community hebben overtuigd. Het is alvast een uitstekende leidraad.”  

Om TripAdvisor-reizigersbeoordelingen en –meningen van Hostellerie Kemmelberg te bekijken, gaat u naar http://tinyurl.com/hwugxj3 . Alle winnaars van de Travellers’ Choice Awards 2016 zijn te vinden op www.tripadvisor.nl/TravelersChoice-Hotels. 

En om het helemaal rond te maken, reizigers kunnen alles ook volgen op Twitter via #travellerschoice.

HOSTELLERIE KEMMELBERG****

& Gastro Resto

Kemmelbergweg 34

8956 KEMMEL

057 45 21 60

info@kemmelberg.be

www.kemmelberg.be

www.facebook.com/kemmelberg

 

 

Georges Keters








>> Reageer (0)
21-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPHOTELS IN WEST-VLAANDEREN

HOTEL PRINSENHOF

 

BESTE KLEINE HOTEL

&

BESTE SERVICE IN BELGIË

TRIPADVISOR AWARD 2016

 

Hotel Prinsenhof in hartje Brugge ontving van TripAdvisor voor het derde jaar op rij de titel Beste Kleine Hotel van België. De Travellers’ Choice Award wordt jaarlijks toegekend op basis van ruim 250 miljoen beoordelingen op de website. Van de 1854 reizigers die een beoordeling schreven, waren er 1631 die het hotel uitstekend vonden.

 

Hotel Prinsenhof, bekroond met het Q-label, werd in 2014 en 2015 door bezoekers van de Tripadvisor website ook al uitgeroepen als beste kleine hotel in België. Vandaag behaalt het Brugse hotel ook in de categorie Hotels met de beste Service de eerste plaats.

De zaakvoerders Thierry Lemahieu en Katrien Soenen zijn bijzonder verheugd om nog maar eens in de prijzen te vallen: “We zijn zeer verheugd met deze prijs. Het is een mooie bekroning voor al het werk van het afgelopen jaar. Gastvrijheid en klantentevredenheid liggen ons nauw aan het hart. Het doet deugd dat onze bezoekers daar ook zo over denken.

LUXUEUS GENIETEN

Ook al ben je slechts een dag, een weekend of zo maar even op toeristisch bezoek in Brugge, laat je dan tijdens je verblijf optimaal verwennen. En waar kan dat beter dan precies daar waar de Graven van Vlaanderen, Maria van Bourgondië en onder andere Filips II ooit geschiedenis schreven: in Hotel Prinsenhof, hartje stad.

Waar ooit het Kasteel Prinsenhof werd opgetrokken en hertogen en graven zich te goed deden aan de geneugten des levens, vertroetelen Katrien Soenen en Thierry Lemahieu vandaag de gasten met klasse in Hotel Prinsenhof. De historische plek dateert uit de 14de eeuw, het huidige gebouw begin 20ste eeuw, voormalig eigendom en gegoede Brugse kolenhandelaar. Het pand kwam in 1985 in handen van Frans Soenen en Rosanne Vandeputte. De immense woonst bracht hen op het idee om het om te vormen tot een hotel. Acht maanden later was Brugge op 1 augustus 1986 een parel rijker. Zes jaar later nam dochter Katrien de fakkel over. Samen met eega Thierry Lemahieu bouwden ze het historisch pand uit tot een luxueus hotel met zestien kamers.

TOPLUXE

Elke kamer heeft zijn eigen identiteit. Opgetrokken in de traditionele stijl zorgen de kleurcombinaties van de stoffen voor een rustgevend gevoel. De kamer is voorzien van alle moderne snufjes, inclusief lap-top safe, DVD-CD-speler en ruime badkamer, al dan niet met bubbelbad en regendouche. Het Bourgondisch interieur is rijk aan antieke kroonluchters, unieke wandtapijten en gelijste plafonds, een geheel dat bij het binnenstappen je meteen overspoelt met rust.

De eigenaars maken er een erezaak van om het hotel doorlopend aan te passen aan de noden van de veeleisende klant. Door de kleinschaligheid van het Prinsenhof bezorgen Katrien en Thierry de gast een perfecte en persoonlijke service. Zo is er iedere avond een turn-down service voorzien, zodat de gast na een avondje uit of gastronomisch feestje kan overnachten in een weerom perfecte kamer. Het weerbericht voor de volgende dag ligt op het bed en een snoepje helpt je meteen naar het dromenland. s’ Morgens brengt een verkorte versie van je vertrouwde krant het jongste nieuws. Een weelderig ontbijtbuffet met koude en warme gerechten zet de nieuwe dag knap in. Opgediend in de antiek gemeubelde en geclimatizeerde zaal, het einde.

EIGEN PARKING

Hotel Prinsenhof is een meester in het bezorgen van de nachtrust, privacy en gemoedsrust, maar waakt tegelijk in een afgesloten parkeerhaven over je wagen, met rechtstreekse toegang tot het hotel. Een weelde, hartje stad.

Is er geen restaurant – Brugge telt immers tientallen culinaire tempels – dan zorgt de 24 uur op 24 uur roomservice graag voor het stillen van de kleine honger.

 

 

 

Hotel Prinsenhof

 

Thierry Lemahieu en Katrien Soenen

Ontvangersstraat 9

8000 Brugge

Tel.: 050-34 26 90

Gsm: 0475 67 18 02

Info@prinsenhof.com

gm@prinsenhof.com

www.prinsenhof.com

 

 

 

Georges Keters








>> Reageer (0)
15-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPGASTRONOMIE IN DE WESTHOEK - POPERINGE

Poperinge paradijs voor de lekkerbekken

 

Hopscheuten zijn delicatesse

Ze zijn er weer, de heerlijke witte fragiele stengeltjes die in februari de kop opsteken en hopscheuten heten. Een vijftal Poperingse hopboeren zorgt jaarlijks voor enkele heerlijke culinair hoogstaande weken, vooral te genieten in de toprestaurants, maar niet in het minst bij de Chefs uit de regio met kleppers als Kris Pollentier (Manoir Ogygia in Poperinge), Stefaan Couttenye (’t Hommelhof in Watou), Bert Recour (Pegasus in Poperinge) en onder andere Gery Plancke in Gasthof De Kring in Poperinge.

 

Het hoeft geen betoog, Poperinge is de hoofdstad van de hopteelt en het goede leven. De hopboeren vertroetelen de hopplanten met als resultaat kwaliteitshop te gebruiken voor de bierbereiding. Hopscheuten is dan weer het witte goud en zijn de jonge ondergrondse scheuten van de hopplant. De hopscheuten worden in het prille voorjaar met de hand geplukt, wat zich dan ook vertaalt in een dure prijsklasse. Hopscheuten zijn de jonge uitlopers van de hopplant. Alles begint bij het snoeien van de wortelblokken. Daarna begraaft men ze onder zowat een halve meter aarde. Die worden buiten gekweekt maar gezien het nog te koud is om deze op het veld te oogsten vertroetelen de telers de hopscheuten in vloerverwarmde lokalen. Zo is het al mogelijk om in februari hopscheuten op tafel te leggen. Voor een kilogram hopscheuten mag je rekenen op zowat twee uur werk. Intense arbeid dus, wat de prijs van de hopscheuten zo duur maakt.

CULINAIR GENIETEN

Wie de hopscheuten op en top wil genieten kan nog tot eind maart 2016 terecht in onderstaande restaurants waar de hopscheuten dagelijks worden aangeleverd. Elk van deze Chefs is gek op hopscheuten en schotelt op zijn manier het beste uit de Westhoek naar voor.

HOTEL DE LA PAIX

Chef Koen Sambaer

Grote Markt 20 in Poperinge, info@hoteldelapaix.be en www.hoteldelapaix.be, tel. 057 33 95 78

 

RESTAURANT AMFORA

Chef Dominque Bondue

Grote Markt 36 in Poperinge, info@hotelamfora.be en www.hotelamfora.be, tel. 057 33 94 05

 

RESTAURANT PEGASUS

Chef Bert Recour

Guido Gezellestraat 7 in Poperinge, info@pegasusrecour.be en www.pegasusrecour.be, tel. 057 33 57 25

 

MANOIR OGYGIA

Chef Kris Pollentier

Veurnestraat 108 in Poperinge, info@ogygia.be en www.ogygia.be, tel. 057 33 88 38

 

GASTHOF DE KRING

Chef Gery Plancke

Burgemeester Bertenplein 7 in Poperinge, info@dekring.be en www.dekring.be, tel. 057 33 38 61

 

HOTEL CALLECANES

Chef Kurt Dufloucq

Callicannesweg 12 in Watou, info-reservatie@hotel-callecannes.be en www.hotel-callecannes.be, tel. 057 38 88 08

 

RESTAURANT DE PATERSTAFEL

Chef Daniëlle Carrupt

Watouplein 14 in Watou, depaterstafel@gmail.com en www.depaterstafel.eu, gsm: 0498 59 84 85

 

RESTAURANT ’T HOMMELHOF

Chef Stefaan Couttenye

Watouplein 17 in Watou, info@hommelhof.be, www.hommelhof.be, tel. 057 38 80 24

 

RESTAURANT ’T BLAUWERS HUYS

Chef Dirk Battheu

Hoge Noenweg 3 in Poperinge, info@tblauwershuys.be en www.tblauwershuys.be, tel.  057 36 46 11

 

RESTAURANT TERMINUS

Sommelier Pieter Verheyde

Callicannesweg 18 in Watou, info@restaurantterminus.be en www.restaurantterminus.be, tel. 057 38 80 87

PASSAGE

Fabienne Dekersgieter

Veurnestraat 11 in Poperinge, info@food-drinks.be en www.food-drinks.be, tel. 057 36 42 42

 

HOPSCHEUTENHAPPENING

 

Om de hopscheuten extra in de kijker te stellen pakt de Keurbroederschap De Witte Ranke uit met een exclusieve Hopscheutenhappening en dit zaterdag 19, zondag 20, donderdag 24 en zaterdag 26 maart 2016 voor de 18de keer uit om de weg van de hopscheuten te ontdekken. Je bezoekt een hopboerderij waar gidsen je alles vertellen over de hopteelt, de pluk en de verwerking. Tijdens de lunch serveert de Chef een overheerlijk hopscheutenmenu (af te spreken in welk restaurant), gevolgd door een culinaire wandeling door Poperinge met bezoek aan de keuken en of atelier van vier producenten. Een drink sluit de dag af. Deelnemen kan tegen de prijs van 68 euro per persoon. Alle info bij dewitteranke@gmail.com of www.dewitteranke.be. Inschrijven: Toerisme Poperinge, tel. 057 34 66 76 of toerisme@poperinge.be of via www.hopscheuten.be

 

Georges Keters

(Foto's: Georges Keters en Michael Blankaert)








>> Reageer (0)
25-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPHOTEL IN HARTJE BRUSSEL

Nieuwe parel aan Brusselse hotelkroon

 

The Augustin, puur genot in hartje Brussel

 

 

Trek in een dagje Brusselen met de voetjes in hartje stad? Dan kiest u beslist voor een een- of meerdaags super verblijf in The Augustin, gloednieuw gerenoveerd hotel aan de Stalingradlaan 25, op een paar honderd meter van de indrukwekkende Grote Markt. Laat ook de wagen thuis want het treinstation Brussel-Zuid bevindt zich op minder dan tien minuutjes wandelen van uw bestemming.

 

“The Augustin telt 47 ruime kamers, met zicht op de stad of het tuinterras. Er zijn verschillende kamer types, Classic Dubbel-Twin alsnog met twee queen bedden waar zelfs vier  volwassenen kunnen logeren of een Deluxe Double met een groot kingsize bed. In de meeste kamers kan nog een extra bed geplaatst worden. Ideaal voor een verblijf in Brussel met kinderen”, stelt manager Charles Prévost, vol terechte trots.

“Even verpozen kan in de Lounge Bar Augustino. Dit gezellig hoekje weerspiegelt The Augustin’s dubbele persoonlijkheid. Het barontwerp is van de getalenteerde kunstenares Laetitia Vidal-Cuzacq, de cocktailkaart is samengesteld door Parijse Barcaza Cocktail Club en de muziek werd special voor The Augustin samengesteld door DJ The Mekanism.

Een ideale plek om te werken of te relaxen. De ruimte is voorzien van gezellige en makkelijk zittende zetels en een open haard. Het terras van de stadstuin is ingericht en altijd open om van een beetje frisse lucht te genieten”, geeft manager Charles Prévost nog graag mee.

NEEM TIJD VOOR HET ONTBIJT

Nog een van die troeven van The Augustin is het ontbijt. De manager is er weg van: “Ontbijten is heel belangrijk. Vandaar dat we hieraan veel belang hechten. Eer uitgebreid warm en koud ontbijtbuffet mag dan ook niet ontbreken. Meer nog, wie op de website van het hotel direct een kamer boekt, wordt het ontbijt zelfs aangeboden.”

The Augustin beschikt niet over een eigen restaurant. Overdag kan je een kleine snack eten in de Augustino Bar Lounge of iets kiezen uit de vitrinekast naast de receptie. “Brussel zit bol van de uitstekende restaurant. Zo ligt het 2-sterrenrestaurant Comme Chez Soi, Chez Alexandre (één ster) en – zeer gezellig – Houtsiplou, brasserie met stripfiguren op de muur, doorspekt met internationale menu’s. Dat alles op het Rouppeplein, op amper honderd meter van het hotel”, stelt manager Charles Prévost.

INCENTIVES & RECEPTIES

Hotel The Augustin staat ook open voor vergaderingen, incentives, kleine feestjes, productvoorstellingen en onder andere recepties. Hierbij wordt het terras en de Augustino Lounge Bar betrokken zodat er een enorme ruimte ontstaat wat uw evenement nog meer kleur en gezelligheid geeft. Manager Charles Prévost: “Een grote troef is de makkelijke bereikbaarheid en de onmiddellijke nabijheid van de Grote Markt in het centrum van Brussel, wat inhoudt dat zowel de Europese wijk, het zakelijke gedeelte als restaurants, cafés, winkelstraatjes en bezienswaardigheden makkelijk te bereiken zijn.”

Op bezoek in Brussel – met pleisterplaats The Augustin – mag niet nalaten een bezoekje te brengen aan Mannenken Pis, het Atomium, de kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele, de antiekmarkt van de Grote Zavel, de Brusselse Striproute, het Jubelpark en onder andere het Koninklijk Paleis.

CHATEAUX & HOTELS COLLECTION

The Augustin maakt deel uit van Chateaux & Hotels Collection, een toonaangevend network van charmante hotels en gastronomische restaurants. De groep brengt meer dan 500 etablissementen samen in 16 landen, waarvan de meeste in Frankrijk en Italië. Sinds 1999 voorgezeten door Alain Ducasse promoot de Châteaux & Hôtels Collection onafhankelijke hotels en restaurants die de gast diversiteit en authenticiteit bieden.

 

THE AUGUSTIN

Stalingradlaan 25-31

1000 Brussel

T: +32 (0)2 548 98 38

info@theaugustin.com

www.theaugustin.com

www.facebook.com/theaugustinhotel

www.twitter.com/theaugustin_

www.pinterest.com/theaugustin

plus.google.com/+TheAugustinBruxelles

 

Georges Keters

 








>> Reageer (0)
18-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EINDEJAAR IN OOSTENDE

Viert Kerst & Oudejaar in

 

OSTEND QUEEN

Kursaal Oostende



Kerst

 

De culinaire brigade van restaurant OSTEND QUEEN verwelkomt u graag met een hapje van de Chef, waarna keuze uit een 4 of 5-gangen uitgelezen Kerstmenu

 

Terrine van fazant, eendenlever en Iberische ham, salade van witte kool en chutney van appel

 

Gegrilde Sint-Jacobsnootjes met gelakt buikspek, roergebakken groente en Oosterse saus

of

***    Kalfswang met krokante zwezerik, uienfondue en knolselder

 

Gebakken lengfilet met gestoofde rundstaart en peterseliewortel, aardappelmousseline en woudpaddenstoelen

 

Kerstdessert op basis van pure chocolade

 

Prijs 4-gangenmenu: 60 euro

Prijs 4-gangenmenu inclusief gepaste wijnen: 80 euro

***   Prijs extra gang: 15 euro

 

Of in

 

AGUA DEL MAR

Kursaal OOSTENDE

 

De culinaire brigade van restaurant AGUA DEL MAR verwelkomt u met een glaasje cava en drie hapjes van de Chef, waarna keuze uit een 3 of 4-gangen heerlijk Kerstmenu

 

Carpaccio van Sint-Jacobsnootjes, avocado, groene appel en gemarineerde tonijn

 

***   Gebraden eendenlever, chutney van appel en peer met balsamico dressing

of

***  Zeetongfilet, fregola, groene kruiden en schaaldierenjus

 

Hertenkalffilet met compote van pruimen, witlof en amandelkroketje

 

Buche van donkere chocolade

 

Prijs 3-gangenmenu: 65 euro

***   Prijs 4-gangenmenu: 75 euro

 

 

Reservatie voor beide Kerstmenu’s

events@aguadelmar.be of 059 29 50 52

 

 

VIERT EINDEJAAR IN

OSTEND QUEEN

Kursaal Oostende

 

 

Glas Champagne Brut

Amuses:

Coquille, gemarineerde runderstaartstuk, sojasaus, pinda, Noordzeekrab, curry gel, mierikswortel, groene appel, grijze garnalen, piccalilly, dubbel getrokken wildbouillon, groene kruiden, oester, duindoornbes, wakamé, bergamot

 

Geroosterd knorhaantje, schuimige vis- en schaaldierensoep, venkel, saffraan aardappeltjes en fijne groentjes

 

Jonge duifborst, stoverij van de billetjes, vandouvan, savooikool, zilveruitjes, Parijse paddenstoelen

 

Op vel gebakken kabeljauw met ossenstaart, eekhoorntjesbrood, winterpostelein en peterseliewortel

 

Hertenkalfilet, gebakken eendenlever, terrine van aardappel, sukade, knolselder, rauwe ham

 

Donkere pure chocolade, amandel, gekonfijt fruit

 

Glas Champagne Brut om middernacht

 

PRIJS: Oudejaarsavondmenu met glas Champagne 155 euro met gepaste kwaliteitswijnen, waters en koffie of thee + 40 euro

 

Reservatie

Uw reservatie is enkel geldig na storting op de rekening

001 6650228 81 met melding Oudejaar Ostend Queen (naam plus voornaam  van aantal personen)

 

INFO of RESERVEREN: 059 29 50 52

events@aguadelmar.be








>> Reageer (0)
06-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstchampagne @ Nieuwpoort

 

Vrijdag 11 tot en met zondag 13 december 2015

 

Salons VISMIJN NIEUWPOORT

 

KERSTCHAMPAGNE  @   NIEUWPOORT


 

 

Na een spetterend succes in 2014 pakt Kerstchampagne @ Nieuwpoort voor de tweede maal uit met een fraai en sprankelend programma, gedompeld in Champange. Voorzitter Bernard Vandamme is formeel: “Inderdaad, reeds voor de tweede maal slaan we figuurlijk onze tenten op in de vismijn te Nieuwpoort. Wat verleden jaar een verkenning was wordt deze keer de volledige lancering, een voltreffer. De zaal is er, de standen zijn gevuld en er is de volle medewerking van het stadsbestuur. Wat niet ontbreekt is ook ons enthousiasme. Wij zullen er iets moois van maken.

Ook de champagneproducenten brengen hun beste kwaliteit mee van over de landsgrenzen. Het publiek zal er alles kunnen leren en proeven over de verschillende cépages. Bijvoorbeeld over de Chardonnay druif die de fraicheur en de elegantie bijbrengt. Over de Pinot noir die de fruitigheid bijbrengt en de Pinot meunier die instaat voor de diepte, het karakter van de champagne.

En wat gezegd van de vele nevenstanden. Promoties op vlak van edele culinaire hoogstandjes. Van mode, muziek en kunst. Van de kunstveiling onder leiding van Axel Daeseleire. Van

de ruilbeurs van champagnecapsules op zaterdag.

Een beleving met een verhaal. Een verpozen met familie,vrienden en kennissen. Een samenkomst

met zakenpartners.”

 

DEELNEMENDE CHAMPAGNEHUIZEN

Marne:

 • Champagne Pertois-Lebrun Cramant

• Guillette-Brest Monthelon

• Philippe Rouyer Fleury-La-Rivière

• Henri David Heucq Fleury-La-Rivière

• Wiliam Saintot Avenay- Val D’Or

• Lejeune-Del’Hozanne Avenay- Val D’Or

• Neret-Vely Vauchamps

Aube:

• Mongery Landreveille

• L’Huillier Fontette

• Capa4You Chassenay D Arce Ville-Sur-Arce

 

Aisne:

• Philippe Moutardier Chezy sur Marne

 

CHAMPAGNEONTBIJT

 

ZONDAG 13 DECEMBER 2015

 

Prijs van het ontbijt = 25 euro (enkel op reservatie)

Met een rondvaart SEASTAR van ongeveer 1 uur

+ extra glaasje champagne = 40.00 euro

• 2 glazen champagne

• Vers fruit

• Fruitsap

• Yoghurt

• Assortiment brood

• Assortiment zoetigheden

• Kaasschotel

• Charcuterie

• Gebakken eieren

• Koffie en thee

• Confituur, chocopasta, enz

Een gedeelte van het bedrag wordt geschonken aan het goede doel. Maak uzelf en

de minder bedeelden gelukkig en kom genieten van het champagneontbijt.

 

Reserveren via : nancy.cattrysse@telenet.be

 

VOLLEDIG PROGRAMMA

• Bezoek aan het Kerstchampagne@nieuwpoort gebeuren:

In de bovenzaal van de vismijn bezoeken we dit groots champagnegebeuren in een ludieke kerstsfeer. Champagne, chocolade, oesters, foie gras en zoveel meer .......

Kunst, muziek en een veiling van kunstwerken met veilingmeester Axel Dasseleire;

 

VRIJDAG 11 DECEMBER OPENING OM 17 UUR

• Doorlopende degustatie en catering

 

ZATERDAG 12 DECEMBER VANAF 10 uur.

• Ruilbeurs voor champagnecapsules van 10 tot 16 uur.

Reservatie gewenst !

• Veiling van kunstwerken onder begeleiding van de

Vlaamse acteur Axel Daeseleire.

• Doorlopende degustatie en catering

• Bezoek van de kerstman

 

ZONDAG 13 DECEMBER VANAF 10 uur.

• Ontbijt

 

Seastar Sailers’s Bar laat u allen genieten van hun ervaring en marktkennis tijdens het onvolprezen

 

CHAMPAGNEONTBIJT

 

Gedreven serveren ze met kennis van de allernieuwste

foodprocessen en technieken het allerfijnste. Aroma’s, smaak en structuur, niets verliest men uit het oog. Traiteur Pierre geniet van de verbeelding en inzicht om van elk ontbijt een kunstwerk te maken. De bediening, met gratie en stijl, humor en efficiëntie. Op het champagneontbijt is koken een kunst en veel méér.

 

 

Het geheel is ondersteund door:

 

Villa Crombez Nieuwpoort

Foie gras Handsaeme

Mode & Accessoires Fragoli Fashion

Kunstwerken Hannes D’Haese

Juwelen Carino

Catering City Park Oostende

Sailors’ Bar Seastar

Capa4you

Mix & Match

Au Roy Henry

O.T.O

Top Center

De Lanterfanter Nieuwpoort

Hotel Cosmopolite

Steps

 

                             

(Georges Keters)

 

 

 








>> Reageer (0)
02-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHAMPAGNEWEEKEND MIDDELKERKE 13 NOVEMBER 2015

Champagneweekend Middelkerke 2015

Georges Keters

Ridder in de Orde van de Champagne

 

De 19e editie van het Champagneweekend werd in het Casino ingezet met de opname van culinair en toeristisch journalist Georges Keters als Ridder in de Orde van de Champagne. "Hij is al jarenlang een ware ambassadeur voor onze gemeente", zegt Michel Landuyt, schepen voor Toerisme.

 

Wie zich op een buitengewone wijze inzet voor de gemeente, hetzij op toeristisch of gastronomische vlak, de gemeente naambekendheid geeft of de promotie van de gemeente verheft, kom in aanmerking om opgenomen te worden in het selecte groepje van ridders. "Aangezien Georges Keters al jaar en dag op culinair en gastronomisch vlak een ware ambassadeur is voor onze gemeente, en ruim voldoet aan alle voorwaarden, is zijn intronisatie als Ridder in de Orde van de Champagne meer dan verdiend. Ook burgemeester Janna Rommel-Opstale bezorgde Georges Keters, geboren en getogen in Middelkerke, de gepaste versierselen van de ridderorde en een zilveren champagnesierstuk van de hand van kunstenaar Peter Vermander. Florist Wim Dierendonck bedacht de nieuwe ridder met bloemen, inclusief champagneglaasjes. Het Champagnehuis Prévoteau-Perrier uit Damery - een van de pioniers in Middelkerke - zette  Georges Keters als gloednieuwe Ridder in de Champagne en liet de godendrank naderhand welig vloeien. Het Champagneweekend dat eens te meer een overgroot succes werd, kon toen al niet meer stuk. Prosit! Op naar de 20ste editie.

ACHTTIEN DIPLOMA’S

"Ik ben uiteraard heel blij met deze erkenning, te meer daar het een erkenning is in eigen gemeente", zegt Georges Keters die zich nog eerdere ridders herinnert zoals onder meer sportjournalist Michel Wuyts, zangeres Jo Lemaire, fotograaf Johan Töpke, ontwerper van medailles en juwelen Gino Coens en wijnjournalist Alain Bloeykens. Georges vergaarde al in heel wat steden, ook vaak uit andere landen, diverse  erkenningen in de vorm van ambassadeur, ridder, erelid of compagnon. Goed voor 18 diploma's, oorkondes of charters. Een ontzagwekkend lijstje: Honoris Causa Orde der 33 Meesterkoks van België, Ambassadeur Prestigieuze Truffel Orde van België, Ambassadeur van de Westhoek, Ambassadeur Cercle Amis de Barton & Guestier - France, Ambassadeur Orde der Bon Vivants Nieuwpoort, Chevalier Confrérie de la Gastronomie de Flers - France, Officier Gastronomische Club Prosper Montagné, Maître-Sabreur - Champagne Epernay, Ridder Vlaamse Confrérie van de Gastronomie, Meester-Proever Orde Oost-Vlaamse Meester-Distillateurs, Chevalier Confrérie du Saint-Péray - Frankrijk, Erelid Orde Sint-Jacobsmossel Koksijde, Chevalier Confrérie de la Coquille St.-Jacques St.-Brieuc, Ridder Orde van Starrog Punijara – Zagreb - Kroatië, Ambassadeur Teliani Valley Wines - Georgië, Erelid Les Disciples d’Auguste Escoffier, Ambassadeur Culinaire Club Junior Hotelscholen België, Compagnon Confrérie de la Noix de Grenoble - France en laatst maar niet in het minst Ridder Orde van de Champagne Middelkerke. "Dit ridderschap is dan ook de figuurlijke kers op de taart. Zoveel zullen er nu immers niet meer bij komen. Of toch?", lacht Georges Keters.

DERTIG JAAR HORECA & CHAMPAGNE

Op onze vraag of deze erkenning nieuwe of andere deuren opent, antwoordt de ridder in de Orde van de Champagne: "Dat weet ik zo nog niet. Het betreft hier immers een vrij lokaal gebeuren dat zijn weerklank vindt binnen het horeca- en het champagnemilieu. Het feit dat ik al meer dan 30 jaar actief ben in de horeca- en toerismesector brengt me op veel plaatsen en ik wil er eerlijkheidshalve aan toevoegen dat de titels - er staan er een tiental op mijn visitekaartje - vlotjes deuren openen. Men weet onmiddellijk welk vlees ze in de kuip hebben als ik een of ander hotel of een  toeristische regio bezoek,  of een culinaire of toeristische persreis invul", aldus Georges.

HELENA GEEFT ME CARTE BLANCHE

Deze recente en reeds eerder behaalde titels zijn niet alleen de verdienste van de kersverse ridder. "Ik draag mijn titels voor een groot deel op aan mijn vrouw Helena. Ze zijn het product van onze goede verstandhouding. Helena gaf en geeft me de gelegenheid om dit alles mogelijk te maken. Zelf is ze niet meteen verzot op restaurantbezoek of reizen. Haar energie kan ze kwijt met de inzet voor de humanitaire vereniging Hart voor Gambia. De resterende vrije tijd besteedt mijn vrouw aan tuinieren", zegt Georges die van zijn vrouw carte blanche krijgt voor zijn interesse, zijn passie zeg maar. "Op uitnodiging van touroperators, hotels, restaurants, redacties van magazines, culinaire uitstappen of reizen kan ik ongelimiteerd ingaan. Zo was ik dit jaar al op stap in Schotland, Malta, Duitsland en diverse malen in Nederland en Frankrijk. Ik ben nu 72 jaar en ik geniet nog elke dag van het 'werk'. We gaan nog eventjes door", zegt Georges Keters wishful thinking.

 

Op de groepsfoto: Burgemeester Janna Rommel-Opstaele, Champagneridder Georges Keters, florist Wim Dierendonck, schepen voor Toerisme Michel Landuyt, champagnepioniers Delphine en Christophe Prévoteau en kunstenaar Peter Vermander, zetten het 19de Champagneweekend bruisend in.

 

Ludo Coulier

(Krant van West-Vlaanderen - 20 nov. 2015)








>> Reageer (0)
10-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GOSPEL & JAZZ IN CHARLES LINDSBERGH OOSTENDE

 

Vrijdag 20 November in CHARLES LINDBERGH

A Night at New Orleans

 

 

Lekkerbekken stippen alvast vrijdag 20 november aan in hun agenda. Charles Lindbergh in Oostende maakt er voor u een avondje NEW ORLEANS van, aanvullend een ALL YOU CAN EAT.

Aan wat denk je als je New Orleans hoort? Heerlijk eten, opzwepende Gospel- en Jazz, Mardi Gras en verfrissende cocktails. Op 20 november vliegen wij met Charles Lindbergh voor een avondje naar New Orleans. Geniet van All you can eat Yambolaya voor de prijs van 15 euro  per persoon. Proef zeker ook van de exclusieve Hurricane cocktails terwijl je danst op de leuke deuntjes van de New Orleans Stageband onder leiding van muzikale duizendpoot Jean-Pierre Severens.

Dit sprankelend evenement start om 19 uur.

Vooraf inschrijven is evenwel de boodschap via  info@charleslindbergh.be

Meer info: Charles Lindbergh, Nieuwpoortsesteenweg 945 Oostende –  www.charlesevents.be

 

 OOOOOOOO


>> Reageer (0)
02-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FIRMA CASTELEYN VIERT FEEST OP KV OOSTENDE

Firma Geert Casteleyn aan het feest op

Albertpark – OOSTENDE

 

Horeca smult van KVO-voetbal

 

Gerenommeerd toeleveraar van horecamateriaal Geert Casteleyn uit Leffinge haalde voor de gelegenheid een flink stuk horeca uit de middenkust en hinterland voor een avondje voetbal naar het Albertstadion met KVO – RC Genk als hoofdschotel. “Dank zij de uitstekende prestaties van KVO steekt de horeca bij elke wedstrijd een tandje bij en pikt hiermee uiteraard een graantje mee. Vandaar het idee om hen eens te belonen voor hun inzet”, stelt initiatiefnemer Geert Casteleyn.

Het is meteen duidelijk, de horeca smult van het vernieuwd Oostends voetbal. “Het is hier om de veertien dagen volle bak aan zee. Voetbal aan zee is dan ook de nieuwe slogan die KVO met succes de ether in slingert.  Vooraleer de wedstrijd op zaterdagavond of zondagmiddag bij te wonen genieten heel wat supporters van de bezoekende ploeg van een leuk dagje aan zee, zetten die in of sluiten die af met tafelwerk in de vele eethuizen van de stad”, zegt Geert Casteleyn, te midden van zijn genodigden. En of hij gelijk heeft. De horeca in zijn drie geledingen, hotel, restaurant en café ziet de resultaten van KVO resulteren in een hogere omzet. Bezoekende supporters kiezen gretig voor een weekendje Oostende-met-voetbal, boeken een hotelkamer en gaan ’s middags of ’s avonds lekker tafelen in een van de vele restaurants. Vooral de eethuizen om en bij het Albertpark genieten met volle teugen van de uitstekende uitslagen van KVO. De restauranthouders van Het Strandhuis, The North, Boucquet en onder andere El Rey hoor je dan ook niet klagen. De café’s vullen zich dan weer als vanouds met de op en top KVO supporters.

TEAROOM

Niet alleen de restaurants zitten op de KVO-golven, ook de tearooms zitten op rozen. “Ik zou zelfs durven stellen dat de tearooms, ijssalons al dan niet met terrassen, de hoofdvogel afschieten”, zegt Peter Vanhaecke, zaakvoerder Lunch & Grill De Markt op het Wapenplein in Oostende. “Terwijl de mannen in de namiddag de voetbaltempel van KVO bezoeken gaan de dames zich nestelen op een of ander terrasje om zich te goed te doen aan een ijscoupe, pannenkoek of een smaakvol punt taart. Dit zijn 100% extra’s voor elke zaak.”

VOETBAL-AAN-TAFEL

Niet alleen de plaatselijke horeca is bijzonder tevreden met de inpakt van het Oostendse voetbal, ook op KVO zelf ziet men de belangstelling voor het voetbal-aan-tafel gestadig groeien. Deze business diners vinden plaats aan de VIP-tribune. Exclusief voor de business-klanten verzorgt De Feestarchitect bij elke thuiswedstrijd een Culinair VIP Dinner met alles er op en eraan. Sales medewerker Danick Minne – in samenwerking met commercieel directeur Patrick Orlans en sales manager Geert Vergauwe – vult het VIP restaurant makkelijk met zo’n 500 man. “Bij de komst van SC Anderlecht, Club Brugge, Standard, RC Genk of AA Gent voorzien we zelfs bijna 800 plaatsen, allen aan tafel voor een uitgebreid diner, van aperitief tot en met de koffie. Na de match wordt a gogo aangeschoven voor een kaasbuffet. De belangstelling toont aan dat het voetbal in Oostende weer leeft. Tegelijk is dit voor de VIP’S een ideaal moment om hun netwerk uit te breiden”, stelt Danick Minne met brede glimlach.

TOTAALGEBEUREN

Het is meteen duidelijk, voetbal in Oostende is intussen een totaalgebeuren. Gastheer Geert Casteleyn en eega Nancy namen dan ook de gelegenheid te baat om heel wat vrienden binnen het horecawereldje uit te nodigen. Daar KVO steeds op zaterdag of zondag speelt kunnen veel horecalui nooit zelf de match bijwonen. Spelen op dinsdag kwam dus goed uit, voetbalfeest dat niet alleen afgerond werd met 3-2 eindscore, maar besloten werd met de overhandiging van een cheque ad 5.000 euro, het resultaat van een mega pronostiek en gewonnen door de familie Jonckheere, hotel-tearoom De Golf, Kapelstraat 73 in Bredene, bij afwezigheid overhandigd aan Johan Douchy, zaakvoerder Wijnen Douche. KVO-voorzitter Marc Coucke tenslotte ondersteunde het initiatief van Geert Casteleyn en loofde de inspanningen van de vele supporters om KVO dermate te steunen. “Ik ben slechts een klein stukje van KVO, het grootste part kom van mensen zoals Geert Casteleyn, gemotiveerde lui die via het voetbal hun wereld via netwerk omvormen tot een totaalgebeuren, hier in Oostende, de enige voetbalstad aan zee.”

Hoogtepunt van de avond, de pronostiekcheque Firma Casteleyn van 5.000 euro gewonnen door restaurant De Golf uit Bredene. Op de groepsfoto herkennen we Danick Minne, Geert Casteleyn, Johan Douchy, Nancy Casteleyn en KVO-voorzitter Marc Coucke.


Foto 2: Nancy Casteleyn - Marc Coucke - Geert Casteleyn

Foto 3: Danick Minne - Nancy Casteleyn - Patrick Orlans

Foto 4. Pascal Laplace (Casino Middelkerke) - Peter Vanhaecke (De Markt Oostende) en Dany Vanden Broele (Spijshuis Godelieve Gistel)

 

Georges Keters

 

 

 

 

 










>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs