Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
14-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VAKANTIE IN EIGEN LAND

Unieke site voor totaal relaxen in

Belgische en Franse Ardennen

 

Domaine Château du Faucon

 

Trek om er eens een paar dagjes tussenuit te knijpen, een weekendje uitblazen of zo maar in alle stilte de batterijen terug opladen en dan nog liefst dicht bij huis, het kan perfect in de Franse Ardennen. Net voorbij ons eigen Bouillon even de grens over en via de snelweg Charleville-Mézières lacht een kwartiertje later je een 30 ha groot domein je toe: Domaine Château du Faucon in Donchery.

Eigenaar Jean-François Robin gaf het domein in 2011 zijn ziel terug. Het oudste stuk van het kasteel dateert uit de 18de eeuw. Op de benedenverdieping wachten restaurants, vergaderzalen, leeshoeken en een bibliotheek waar men in alle sereniteit kan genieten van complete rust. Op de eerste verdieping wachten 23 sfeervolle kamers en suites, allen uitgewerkt met dat ene doel voor ogen: volstrekte rust en genieten als het enige ordewoord.

ELKE DAG FEEST

Domaine Château de Faucon staat het jaar rond open voor de organisatie van allerlei feesten en festiviteiten. Het domein beschikt over diverse locaties uitgebouwd op het domein zodat de andere gasten geen nadeel ondervinden van de feestvierders en fuifnummers. Ideaal voor bruiloften, communie- en doopfeesten.

JONGE KUNSTENAARS

Meer nog, met de regelmaat van een klok vinden jonge kunstenaars ook de weg naar het fraaie domein. Deze krijgen een opendeur zodat ze zich kenbaar kunnen maken bij het grote publiek, een publiek die houdt van schoonheid en moderne kunst.

PARADIJS VOOR HET PAARD

Uiteraard zijn ook de paarden aan het feest. Met de regelmaat van een klok zijn er wedstrijden of een weekend met jacht en ontspanning. Paard en ruiter zijn hier de grote vrienden op het domein.

Domaine Château du Faucon is niet alleen een zegen voor de rustzoeker maar tegelijk een hemel op aarde voor de paardenliefhebber. Fonkelnieuwe stallen staan ter beschikking voor de eigenaars terwijl met de regelmatig diverse wedstrijden in verschillende disciplines op de agenda staan. Eigenaar Jean-François Robin is zelf een fervent paardenliefhebber en waakt er de klok rond dat de gasten zowel als hun paarden het optimaal naar de zin hebben in de privé paardenstallen, uitgerust met alleen maar het beste materiaal.

TOPGASTRONOMIE

Chef Christophe Quentin werd met restaurant Domaine Château du Faucon opgenomen als lid van het prestigieuze Collège de France, vereniging gesticht door Alain Ducasse en Joël Robuchon die uitermate belang hecht aan het gebruik van dagverse streekproducten.

De 43-jarige Chef Christophe Quentin (een pure Ardennees) leerde de stiel in de beste – vooral –  Parijse huizen en stond twee jaar aan de zijde van Philippe Legendre in restaurant Taillevent , drie jaar aan de stoof met Gérard Boyer in Aux Crayères, negen jaar aan de zijde van Alain Reix en nadien Alain Ducasse in restaurant Le Jules Verne op de tweede verdieping van de Eiffeltoren en werkte onder andere een jaar samen aan het fornuis met Arnaud Lallement in de legendarische George V. Vandaag dirigeert hij met een tiental man de keuken met Eric Depil als rechterhand, Guillaume Humbert (patissier), Gregory Faucon, Damien Nangniot, Mélanie Hobry, Cassandra Avelange en enkele extra’s bij banketten en feesten. “We halen de producten uit de dichtst omliggende zaken en kwekers. Vers en kwaliteit zijn hier de troeven van het huis”, onderstreept Chef Christophe Quentin.

KASTELEN IN DE REGIO

Een verblijf in Domaine Château du Faucon kan makkelijk gekoppeld worden aan een bezoek van twee andere kastelen: Kasteel van Bouillon en de Château Fort de Sedan. Gezien de ligging van Château de Faucon bevinden zich deze twee middeleeuwse vestigingen om minder dan een half uurtje met de wagen. Een dagje uit naar Sedan of Bouillon liggen zo voor het grijpen. Lees elders in deze rubriek alles over deze twee kastelen, monumenten die de geschiedenis van de regio in de Belgische zowel als de Franse Ardennen wisten te bepalen.

 

Georges Keters











Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs