Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
29-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ORDE 33 MEESTERKOKS VAN BELGIE

Orde 33 Meesterkoks van België

 

Joris Messiaen

Restaurant ’t Potje Paté

Toque Blanche

 

 

ALVERINGEM – Feest bij de familie Messiaen en het team van De Veurn’Ambachtse. Chef Joris Messiaen, chef van de horecazaak ’t Potje Paté, werd zopas opgenomen bij de Orde der 33 Meesterkoks van België als Toque Blanche, op één na de hoogste onderscheiding voor chefs.

De Veurn’Ambachtse en ’t Potje Paté zijn hiermee niet aan hun proefstuk toe. Joris Messiaen – bijzonder gelukkig met de intronisatie – vertelt: “Van alle erkenningen en awards die ons bedrijf de jongste jaren mocht ontvangen is de titel van Toque Blanche zonder meer een der belangrijkste voor ’t Potje Paté. De toekenning gebeurt immers door professionelen en collega’s restauranthouders. Ik draag deze erkenning dan ook graag op aan de keuken van ons restaurant, waar we voortdurend streven naar topkwaliteit uit eigen atelier en de Westhoek, maar tegelijk aan het voltallig team van De Veurn’Ambachtse die telkens klaarstaat om ons culinair te verwennen.”

 

PERFECTIE TROEF

 

Toque Blanche Joris Messiaen wil van ’t Potje Paté een ontmoetingsplaats voor smulpapen maken: “Ik stel me iedere dag in vraag. De menukaart is mijn evolutie in de keuken, een groeiende nieuwsgierigheid, elke dag op zoek naar de perfecte producten, foodpairing en nieuwe kooktechnieken die we proberen eenvoudig toe te passen. ’t Potje Paté wil The place to be for Foodies worden. Zoveel is zeker. Op onze kaart staan vanzelfsprekend de producten van ons atelier De Veurn’Ambachtse centraal. Ik probeer hier creatief mee om te springen op de meest eenvoudige manier. Maak het niet te ingewikkeld, want topproducten prijzen zichzelf. Het vers vlees wordt nog zoals het hoort enkele weken gerijpt. De binding van de eiwitten verandert en onder inwerking van enzymen worden de ketens korter en het vlees malser, terwijl de smaak zich verdiept. 't Potje Paté staat voor herontdekking van ambachtelijke streekproducten en gastronomische delicatessen. Daarom ook werd onder mijn initiatief de Orde van ons Potjesvlees opgericht, met dit jaar een Europese erkenning voor Potjesvlees uit de Westhoek.”

 

Meer info: Restaurant ’t Potje Paté – Kaatsspelstraat 5 – 8690 Alveringem - www.deveurnambachtse.be

 

Georges Keters






>> Reageer (0)
27-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE AAN ZEE




RESTAURANT THE LORD MIDDELKERKE


ACTIE BOUILLABAISSE - tot 22 MAART 2016




 Promo op onze heerlijke Bouillabaisse

Bestel één Bouillabaisse aan 21.00 euro en de tweede krijgt U voor slechts één Euro

 ENKEL OP RESERVATIE OP 059/31.22.84 (actie niet op zaterdagavond en zondagmiddag)

met vermelding : ACTIE BOUILLABAISSE

KLIK OP DE FOTO VOOR MEER INFORMATIE

Leopoldlaan 129 | 8430 Middelkerke | Tel (059) 31 22 84 | Fax (059) 30 63 48
www.thelord.be | info@thelord.be


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VALENTIJN AAN ZEE

BISTRO COLUMBUS - MIDDELKERKE

 

j0230876VALENTIJNMENU

 

 

Bubbels met mondstrelende hapjes

Y

Spies van scampi, hartverwarmend sausje

Y

Eendenborstfilet met rozemarijnsausje en warme garnituur

Y

Bord der geliefden

Y

Koffie met zoetigheden

 

 

Zonder aangepaste wijnen: € 34,00

Met aangepaste wijnen: € 44,00

te verkrijgen op 12,13 en 14 februari 2016

 

reservatie gewenst: 059/31.43.43 – 0495/304.581

 

 

COLUMBUS – ZEEDIJK 217

MIDDELKERKE

www.columbus-middelkerke.be

columbus.middelkerke@belgacom.net






>> Reageer (0)
22-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPHOTELS IN WEST-VLAANDEREN

HOSTELLERIE KEMMELBERG

Wint

 TRIPADVISOR TRAVELLERS’ CHOICE AWARD 2016

VOOR HOTELS

 

Hostellerie Kemmelberg uit het West-Vlaamse Kemmel-Heuvelland is zopas door TRIPADVISOR als winnaar in de categorie “De 25 beste kleine hotels in België” waarbij ze de fel begeerde trofee Travellers’ Choice™ Awards 2016 voor hotels in de wacht slepen.

 

TripAdvisor organiseerde voor de 14de maal deze prestigieuze prijs en zet hiermee ’s werelds beste gelegenheden op een rij, gebaseerd op de miljoenen beoordelingen en meningen die in een jaar zijn verzameld van reizigers uit de hele wereld. Er zijn winnaars geselecteerd in de categorieën Beste hotels, Voordeligste hotels, B&B’s en pensions, Luxehotels, Servicehotels en Kleine hotels. De kenmerken van Travellers' Choice-winnaars zijn opvallende service, kwaliteit en waarde.

DANK AAN TEAM

Philippe Vercoutter, die samen met Kristine De Loose Hostellerie Kemmelberg uitbaat, is bijzonder verheugd over deze prijs: “Sinds eind 2012 zijn we letterlijk dag en nacht bezig met de renovatie en uitbouw van ons charmehotel, dat een traditie van meer dan 60 jaar in gastvrijheid en gastronomie heeft. Het doet dan ook zonder meer deugd om te zien dat ’s werelds grootste reiswebsite dit ook opmerkt. Een TRIPADVISORPRIJS winnen is immers niet zo evident. Volgens TRIPADVISOR betekent dit dat je tot de top 1% behoort, of anders gezegd: 99% van de overige hotels scoren minder. We stijgen zelfs nog een plaatsje in vergelijking met vorig jaar en klimmen van de 20ste naar de 19de plaats. Tot op vandaag hebben maar liefst 88% van de gasten op TRIPTADVISOR aan gegeven dat we ofwel een zeer goed of een uitstekend hotel zijn. Kristine en ik wensen onze talrijke gasten en ons voltallig team, die dit allemaal mogelijk maakte, hiervoor hartelijk te danken. Dit is evenwel niet het einde, maar een nieuwe stap naar nog beter.”

TOPHOTEL

Barbara Messing, Chief Marketing Officer Tripadvisor, is blij met de kwaliteit van de gekozen tophotels: “We willen alle gelegenheden feliciteren die een Travellers’ Choice Award voor hotels hebben gewonnen.  Als reizigers overwegen waar ze hun volgende reis zullen boeken, zouden ze de winnaars van deze award moeten bekijken die al miljoenen leden van de TripAdvisor - community hebben overtuigd. Het is alvast een uitstekende leidraad.”  

Om TripAdvisor-reizigersbeoordelingen en –meningen van Hostellerie Kemmelberg te bekijken, gaat u naar http://tinyurl.com/hwugxj3 . Alle winnaars van de Travellers’ Choice Awards 2016 zijn te vinden op www.tripadvisor.nl/TravelersChoice-Hotels. 

En om het helemaal rond te maken, reizigers kunnen alles ook volgen op Twitter via #travellerschoice.

HOSTELLERIE KEMMELBERG****

& Gastro Resto

Kemmelbergweg 34

8956 KEMMEL

057 45 21 60

info@kemmelberg.be

www.kemmelberg.be

www.facebook.com/kemmelberg

 

 

Georges Keters








>> Reageer (0)
21-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPHOTELS IN WEST-VLAANDEREN

HOTEL PRINSENHOF

 

BESTE KLEINE HOTEL

&

BESTE SERVICE IN BELGIË

TRIPADVISOR AWARD 2016

 

Hotel Prinsenhof in hartje Brugge ontving van TripAdvisor voor het derde jaar op rij de titel Beste Kleine Hotel van België. De Travellers’ Choice Award wordt jaarlijks toegekend op basis van ruim 250 miljoen beoordelingen op de website. Van de 1854 reizigers die een beoordeling schreven, waren er 1631 die het hotel uitstekend vonden.

 

Hotel Prinsenhof, bekroond met het Q-label, werd in 2014 en 2015 door bezoekers van de Tripadvisor website ook al uitgeroepen als beste kleine hotel in België. Vandaag behaalt het Brugse hotel ook in de categorie Hotels met de beste Service de eerste plaats.

De zaakvoerders Thierry Lemahieu en Katrien Soenen zijn bijzonder verheugd om nog maar eens in de prijzen te vallen: “We zijn zeer verheugd met deze prijs. Het is een mooie bekroning voor al het werk van het afgelopen jaar. Gastvrijheid en klantentevredenheid liggen ons nauw aan het hart. Het doet deugd dat onze bezoekers daar ook zo over denken.

LUXUEUS GENIETEN

Ook al ben je slechts een dag, een weekend of zo maar even op toeristisch bezoek in Brugge, laat je dan tijdens je verblijf optimaal verwennen. En waar kan dat beter dan precies daar waar de Graven van Vlaanderen, Maria van Bourgondië en onder andere Filips II ooit geschiedenis schreven: in Hotel Prinsenhof, hartje stad.

Waar ooit het Kasteel Prinsenhof werd opgetrokken en hertogen en graven zich te goed deden aan de geneugten des levens, vertroetelen Katrien Soenen en Thierry Lemahieu vandaag de gasten met klasse in Hotel Prinsenhof. De historische plek dateert uit de 14de eeuw, het huidige gebouw begin 20ste eeuw, voormalig eigendom en gegoede Brugse kolenhandelaar. Het pand kwam in 1985 in handen van Frans Soenen en Rosanne Vandeputte. De immense woonst bracht hen op het idee om het om te vormen tot een hotel. Acht maanden later was Brugge op 1 augustus 1986 een parel rijker. Zes jaar later nam dochter Katrien de fakkel over. Samen met eega Thierry Lemahieu bouwden ze het historisch pand uit tot een luxueus hotel met zestien kamers.

TOPLUXE

Elke kamer heeft zijn eigen identiteit. Opgetrokken in de traditionele stijl zorgen de kleurcombinaties van de stoffen voor een rustgevend gevoel. De kamer is voorzien van alle moderne snufjes, inclusief lap-top safe, DVD-CD-speler en ruime badkamer, al dan niet met bubbelbad en regendouche. Het Bourgondisch interieur is rijk aan antieke kroonluchters, unieke wandtapijten en gelijste plafonds, een geheel dat bij het binnenstappen je meteen overspoelt met rust.

De eigenaars maken er een erezaak van om het hotel doorlopend aan te passen aan de noden van de veeleisende klant. Door de kleinschaligheid van het Prinsenhof bezorgen Katrien en Thierry de gast een perfecte en persoonlijke service. Zo is er iedere avond een turn-down service voorzien, zodat de gast na een avondje uit of gastronomisch feestje kan overnachten in een weerom perfecte kamer. Het weerbericht voor de volgende dag ligt op het bed en een snoepje helpt je meteen naar het dromenland. s’ Morgens brengt een verkorte versie van je vertrouwde krant het jongste nieuws. Een weelderig ontbijtbuffet met koude en warme gerechten zet de nieuwe dag knap in. Opgediend in de antiek gemeubelde en geclimatizeerde zaal, het einde.

EIGEN PARKING

Hotel Prinsenhof is een meester in het bezorgen van de nachtrust, privacy en gemoedsrust, maar waakt tegelijk in een afgesloten parkeerhaven over je wagen, met rechtstreekse toegang tot het hotel. Een weelde, hartje stad.

Is er geen restaurant – Brugge telt immers tientallen culinaire tempels – dan zorgt de 24 uur op 24 uur roomservice graag voor het stillen van de kleine honger.

 

 

 

Hotel Prinsenhof

 

Thierry Lemahieu en Katrien Soenen

Ontvangersstraat 9

8000 Brugge

Tel.: 050-34 26 90

Gsm: 0475 67 18 02

Info@prinsenhof.com

gm@prinsenhof.com

www.prinsenhof.com

 

 

 

Georges Keters








>> Reageer (0)
15-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPGASTRONOMIE IN DE WESTHOEK - POPERINGE

Poperinge paradijs voor de lekkerbekken

 

Hopscheuten zijn delicatesse

Ze zijn er weer, de heerlijke witte fragiele stengeltjes die in februari de kop opsteken en hopscheuten heten. Een vijftal Poperingse hopboeren zorgt jaarlijks voor enkele heerlijke culinair hoogstaande weken, vooral te genieten in de toprestaurants, maar niet in het minst bij de Chefs uit de regio met kleppers als Kris Pollentier (Manoir Ogygia in Poperinge), Stefaan Couttenye (’t Hommelhof in Watou), Bert Recour (Pegasus in Poperinge) en onder andere Gery Plancke in Gasthof De Kring in Poperinge.

 

Het hoeft geen betoog, Poperinge is de hoofdstad van de hopteelt en het goede leven. De hopboeren vertroetelen de hopplanten met als resultaat kwaliteitshop te gebruiken voor de bierbereiding. Hopscheuten is dan weer het witte goud en zijn de jonge ondergrondse scheuten van de hopplant. De hopscheuten worden in het prille voorjaar met de hand geplukt, wat zich dan ook vertaalt in een dure prijsklasse. Hopscheuten zijn de jonge uitlopers van de hopplant. Alles begint bij het snoeien van de wortelblokken. Daarna begraaft men ze onder zowat een halve meter aarde. Die worden buiten gekweekt maar gezien het nog te koud is om deze op het veld te oogsten vertroetelen de telers de hopscheuten in vloerverwarmde lokalen. Zo is het al mogelijk om in februari hopscheuten op tafel te leggen. Voor een kilogram hopscheuten mag je rekenen op zowat twee uur werk. Intense arbeid dus, wat de prijs van de hopscheuten zo duur maakt.

CULINAIR GENIETEN

Wie de hopscheuten op en top wil genieten kan nog tot eind maart 2016 terecht in onderstaande restaurants waar de hopscheuten dagelijks worden aangeleverd. Elk van deze Chefs is gek op hopscheuten en schotelt op zijn manier het beste uit de Westhoek naar voor.

HOTEL DE LA PAIX

Chef Koen Sambaer

Grote Markt 20 in Poperinge, info@hoteldelapaix.be en www.hoteldelapaix.be, tel. 057 33 95 78

 

RESTAURANT AMFORA

Chef Dominque Bondue

Grote Markt 36 in Poperinge, info@hotelamfora.be en www.hotelamfora.be, tel. 057 33 94 05

 

RESTAURANT PEGASUS

Chef Bert Recour

Guido Gezellestraat 7 in Poperinge, info@pegasusrecour.be en www.pegasusrecour.be, tel. 057 33 57 25

 

MANOIR OGYGIA

Chef Kris Pollentier

Veurnestraat 108 in Poperinge, info@ogygia.be en www.ogygia.be, tel. 057 33 88 38

 

GASTHOF DE KRING

Chef Gery Plancke

Burgemeester Bertenplein 7 in Poperinge, info@dekring.be en www.dekring.be, tel. 057 33 38 61

 

HOTEL CALLECANES

Chef Kurt Dufloucq

Callicannesweg 12 in Watou, info-reservatie@hotel-callecannes.be en www.hotel-callecannes.be, tel. 057 38 88 08

 

RESTAURANT DE PATERSTAFEL

Chef Daniëlle Carrupt

Watouplein 14 in Watou, depaterstafel@gmail.com en www.depaterstafel.eu, gsm: 0498 59 84 85

 

RESTAURANT ’T HOMMELHOF

Chef Stefaan Couttenye

Watouplein 17 in Watou, info@hommelhof.be, www.hommelhof.be, tel. 057 38 80 24

 

RESTAURANT ’T BLAUWERS HUYS

Chef Dirk Battheu

Hoge Noenweg 3 in Poperinge, info@tblauwershuys.be en www.tblauwershuys.be, tel.  057 36 46 11

 

RESTAURANT TERMINUS

Sommelier Pieter Verheyde

Callicannesweg 18 in Watou, info@restaurantterminus.be en www.restaurantterminus.be, tel. 057 38 80 87

PASSAGE

Fabienne Dekersgieter

Veurnestraat 11 in Poperinge, info@food-drinks.be en www.food-drinks.be, tel. 057 36 42 42

 

HOPSCHEUTENHAPPENING

 

Om de hopscheuten extra in de kijker te stellen pakt de Keurbroederschap De Witte Ranke uit met een exclusieve Hopscheutenhappening en dit zaterdag 19, zondag 20, donderdag 24 en zaterdag 26 maart 2016 voor de 18de keer uit om de weg van de hopscheuten te ontdekken. Je bezoekt een hopboerderij waar gidsen je alles vertellen over de hopteelt, de pluk en de verwerking. Tijdens de lunch serveert de Chef een overheerlijk hopscheutenmenu (af te spreken in welk restaurant), gevolgd door een culinaire wandeling door Poperinge met bezoek aan de keuken en of atelier van vier producenten. Een drink sluit de dag af. Deelnemen kan tegen de prijs van 68 euro per persoon. Alle info bij dewitteranke@gmail.com of www.dewitteranke.be. Inschrijven: Toerisme Poperinge, tel. 057 34 66 76 of toerisme@poperinge.be of via www.hopscheuten.be

 

Georges Keters

(Foto's: Georges Keters en Michael Blankaert)








>> Reageer (0)
25-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPHOTEL IN HARTJE BRUSSEL

Nieuwe parel aan Brusselse hotelkroon

 

The Augustin, puur genot in hartje Brussel

 

 

Trek in een dagje Brusselen met de voetjes in hartje stad? Dan kiest u beslist voor een een- of meerdaags super verblijf in The Augustin, gloednieuw gerenoveerd hotel aan de Stalingradlaan 25, op een paar honderd meter van de indrukwekkende Grote Markt. Laat ook de wagen thuis want het treinstation Brussel-Zuid bevindt zich op minder dan tien minuutjes wandelen van uw bestemming.

 

“The Augustin telt 47 ruime kamers, met zicht op de stad of het tuinterras. Er zijn verschillende kamer types, Classic Dubbel-Twin alsnog met twee queen bedden waar zelfs vier  volwassenen kunnen logeren of een Deluxe Double met een groot kingsize bed. In de meeste kamers kan nog een extra bed geplaatst worden. Ideaal voor een verblijf in Brussel met kinderen”, stelt manager Charles Prévost, vol terechte trots.

“Even verpozen kan in de Lounge Bar Augustino. Dit gezellig hoekje weerspiegelt The Augustin’s dubbele persoonlijkheid. Het barontwerp is van de getalenteerde kunstenares Laetitia Vidal-Cuzacq, de cocktailkaart is samengesteld door Parijse Barcaza Cocktail Club en de muziek werd special voor The Augustin samengesteld door DJ The Mekanism.

Een ideale plek om te werken of te relaxen. De ruimte is voorzien van gezellige en makkelijk zittende zetels en een open haard. Het terras van de stadstuin is ingericht en altijd open om van een beetje frisse lucht te genieten”, geeft manager Charles Prévost nog graag mee.

NEEM TIJD VOOR HET ONTBIJT

Nog een van die troeven van The Augustin is het ontbijt. De manager is er weg van: “Ontbijten is heel belangrijk. Vandaar dat we hieraan veel belang hechten. Eer uitgebreid warm en koud ontbijtbuffet mag dan ook niet ontbreken. Meer nog, wie op de website van het hotel direct een kamer boekt, wordt het ontbijt zelfs aangeboden.”

The Augustin beschikt niet over een eigen restaurant. Overdag kan je een kleine snack eten in de Augustino Bar Lounge of iets kiezen uit de vitrinekast naast de receptie. “Brussel zit bol van de uitstekende restaurant. Zo ligt het 2-sterrenrestaurant Comme Chez Soi, Chez Alexandre (één ster) en – zeer gezellig – Houtsiplou, brasserie met stripfiguren op de muur, doorspekt met internationale menu’s. Dat alles op het Rouppeplein, op amper honderd meter van het hotel”, stelt manager Charles Prévost.

INCENTIVES & RECEPTIES

Hotel The Augustin staat ook open voor vergaderingen, incentives, kleine feestjes, productvoorstellingen en onder andere recepties. Hierbij wordt het terras en de Augustino Lounge Bar betrokken zodat er een enorme ruimte ontstaat wat uw evenement nog meer kleur en gezelligheid geeft. Manager Charles Prévost: “Een grote troef is de makkelijke bereikbaarheid en de onmiddellijke nabijheid van de Grote Markt in het centrum van Brussel, wat inhoudt dat zowel de Europese wijk, het zakelijke gedeelte als restaurants, cafés, winkelstraatjes en bezienswaardigheden makkelijk te bereiken zijn.”

Op bezoek in Brussel – met pleisterplaats The Augustin – mag niet nalaten een bezoekje te brengen aan Mannenken Pis, het Atomium, de kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele, de antiekmarkt van de Grote Zavel, de Brusselse Striproute, het Jubelpark en onder andere het Koninklijk Paleis.

CHATEAUX & HOTELS COLLECTION

The Augustin maakt deel uit van Chateaux & Hotels Collection, een toonaangevend network van charmante hotels en gastronomische restaurants. De groep brengt meer dan 500 etablissementen samen in 16 landen, waarvan de meeste in Frankrijk en Italië. Sinds 1999 voorgezeten door Alain Ducasse promoot de Châteaux & Hôtels Collection onafhankelijke hotels en restaurants die de gast diversiteit en authenticiteit bieden.

 

THE AUGUSTIN

Stalingradlaan 25-31

1000 Brussel

T: +32 (0)2 548 98 38

info@theaugustin.com

www.theaugustin.com

www.facebook.com/theaugustinhotel

www.twitter.com/theaugustin_

www.pinterest.com/theaugustin

plus.google.com/+TheAugustinBruxelles

 

Georges Keters

 








>> Reageer (0)
18-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EINDEJAAR IN OOSTENDE

Viert Kerst & Oudejaar in

 

OSTEND QUEEN

Kursaal Oostende



Kerst

 

De culinaire brigade van restaurant OSTEND QUEEN verwelkomt u graag met een hapje van de Chef, waarna keuze uit een 4 of 5-gangen uitgelezen Kerstmenu

 

Terrine van fazant, eendenlever en Iberische ham, salade van witte kool en chutney van appel

 

Gegrilde Sint-Jacobsnootjes met gelakt buikspek, roergebakken groente en Oosterse saus

of

***    Kalfswang met krokante zwezerik, uienfondue en knolselder

 

Gebakken lengfilet met gestoofde rundstaart en peterseliewortel, aardappelmousseline en woudpaddenstoelen

 

Kerstdessert op basis van pure chocolade

 

Prijs 4-gangenmenu: 60 euro

Prijs 4-gangenmenu inclusief gepaste wijnen: 80 euro

***   Prijs extra gang: 15 euro

 

Of in

 

AGUA DEL MAR

Kursaal OOSTENDE

 

De culinaire brigade van restaurant AGUA DEL MAR verwelkomt u met een glaasje cava en drie hapjes van de Chef, waarna keuze uit een 3 of 4-gangen heerlijk Kerstmenu

 

Carpaccio van Sint-Jacobsnootjes, avocado, groene appel en gemarineerde tonijn

 

***   Gebraden eendenlever, chutney van appel en peer met balsamico dressing

of

***  Zeetongfilet, fregola, groene kruiden en schaaldierenjus

 

Hertenkalffilet met compote van pruimen, witlof en amandelkroketje

 

Buche van donkere chocolade

 

Prijs 3-gangenmenu: 65 euro

***   Prijs 4-gangenmenu: 75 euro

 

 

Reservatie voor beide Kerstmenu’s

events@aguadelmar.be of 059 29 50 52

 

 

VIERT EINDEJAAR IN

OSTEND QUEEN

Kursaal Oostende

 

 

Glas Champagne Brut

Amuses:

Coquille, gemarineerde runderstaartstuk, sojasaus, pinda, Noordzeekrab, curry gel, mierikswortel, groene appel, grijze garnalen, piccalilly, dubbel getrokken wildbouillon, groene kruiden, oester, duindoornbes, wakamé, bergamot

 

Geroosterd knorhaantje, schuimige vis- en schaaldierensoep, venkel, saffraan aardappeltjes en fijne groentjes

 

Jonge duifborst, stoverij van de billetjes, vandouvan, savooikool, zilveruitjes, Parijse paddenstoelen

 

Op vel gebakken kabeljauw met ossenstaart, eekhoorntjesbrood, winterpostelein en peterseliewortel

 

Hertenkalfilet, gebakken eendenlever, terrine van aardappel, sukade, knolselder, rauwe ham

 

Donkere pure chocolade, amandel, gekonfijt fruit

 

Glas Champagne Brut om middernacht

 

PRIJS: Oudejaarsavondmenu met glas Champagne 155 euro met gepaste kwaliteitswijnen, waters en koffie of thee + 40 euro

 

Reservatie

Uw reservatie is enkel geldig na storting op de rekening

001 6650228 81 met melding Oudejaar Ostend Queen (naam plus voornaam  van aantal personen)

 

INFO of RESERVEREN: 059 29 50 52

events@aguadelmar.be








>> Reageer (0)
06-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstchampagne @ Nieuwpoort

 

Vrijdag 11 tot en met zondag 13 december 2015

 

Salons VISMIJN NIEUWPOORT

 

KERSTCHAMPAGNE  @   NIEUWPOORT


 

 

Na een spetterend succes in 2014 pakt Kerstchampagne @ Nieuwpoort voor de tweede maal uit met een fraai en sprankelend programma, gedompeld in Champange. Voorzitter Bernard Vandamme is formeel: “Inderdaad, reeds voor de tweede maal slaan we figuurlijk onze tenten op in de vismijn te Nieuwpoort. Wat verleden jaar een verkenning was wordt deze keer de volledige lancering, een voltreffer. De zaal is er, de standen zijn gevuld en er is de volle medewerking van het stadsbestuur. Wat niet ontbreekt is ook ons enthousiasme. Wij zullen er iets moois van maken.

Ook de champagneproducenten brengen hun beste kwaliteit mee van over de landsgrenzen. Het publiek zal er alles kunnen leren en proeven over de verschillende cépages. Bijvoorbeeld over de Chardonnay druif die de fraicheur en de elegantie bijbrengt. Over de Pinot noir die de fruitigheid bijbrengt en de Pinot meunier die instaat voor de diepte, het karakter van de champagne.

En wat gezegd van de vele nevenstanden. Promoties op vlak van edele culinaire hoogstandjes. Van mode, muziek en kunst. Van de kunstveiling onder leiding van Axel Daeseleire. Van

de ruilbeurs van champagnecapsules op zaterdag.

Een beleving met een verhaal. Een verpozen met familie,vrienden en kennissen. Een samenkomst

met zakenpartners.”

 

DEELNEMENDE CHAMPAGNEHUIZEN

Marne:

 • Champagne Pertois-Lebrun Cramant

• Guillette-Brest Monthelon

• Philippe Rouyer Fleury-La-Rivière

• Henri David Heucq Fleury-La-Rivière

• Wiliam Saintot Avenay- Val D’Or

• Lejeune-Del’Hozanne Avenay- Val D’Or

• Neret-Vely Vauchamps

Aube:

• Mongery Landreveille

• L’Huillier Fontette

• Capa4You Chassenay D Arce Ville-Sur-Arce

 

Aisne:

• Philippe Moutardier Chezy sur Marne

 

CHAMPAGNEONTBIJT

 

ZONDAG 13 DECEMBER 2015

 

Prijs van het ontbijt = 25 euro (enkel op reservatie)

Met een rondvaart SEASTAR van ongeveer 1 uur

+ extra glaasje champagne = 40.00 euro

• 2 glazen champagne

• Vers fruit

• Fruitsap

• Yoghurt

• Assortiment brood

• Assortiment zoetigheden

• Kaasschotel

• Charcuterie

• Gebakken eieren

• Koffie en thee

• Confituur, chocopasta, enz

Een gedeelte van het bedrag wordt geschonken aan het goede doel. Maak uzelf en

de minder bedeelden gelukkig en kom genieten van het champagneontbijt.

 

Reserveren via : nancy.cattrysse@telenet.be

 

VOLLEDIG PROGRAMMA

• Bezoek aan het Kerstchampagne@nieuwpoort gebeuren:

In de bovenzaal van de vismijn bezoeken we dit groots champagnegebeuren in een ludieke kerstsfeer. Champagne, chocolade, oesters, foie gras en zoveel meer .......

Kunst, muziek en een veiling van kunstwerken met veilingmeester Axel Dasseleire;

 

VRIJDAG 11 DECEMBER OPENING OM 17 UUR

• Doorlopende degustatie en catering

 

ZATERDAG 12 DECEMBER VANAF 10 uur.

• Ruilbeurs voor champagnecapsules van 10 tot 16 uur.

Reservatie gewenst !

• Veiling van kunstwerken onder begeleiding van de

Vlaamse acteur Axel Daeseleire.

• Doorlopende degustatie en catering

• Bezoek van de kerstman

 

ZONDAG 13 DECEMBER VANAF 10 uur.

• Ontbijt

 

Seastar Sailers’s Bar laat u allen genieten van hun ervaring en marktkennis tijdens het onvolprezen

 

CHAMPAGNEONTBIJT

 

Gedreven serveren ze met kennis van de allernieuwste

foodprocessen en technieken het allerfijnste. Aroma’s, smaak en structuur, niets verliest men uit het oog. Traiteur Pierre geniet van de verbeelding en inzicht om van elk ontbijt een kunstwerk te maken. De bediening, met gratie en stijl, humor en efficiëntie. Op het champagneontbijt is koken een kunst en veel méér.

 

 

Het geheel is ondersteund door:

 

Villa Crombez Nieuwpoort

Foie gras Handsaeme

Mode & Accessoires Fragoli Fashion

Kunstwerken Hannes D’Haese

Juwelen Carino

Catering City Park Oostende

Sailors’ Bar Seastar

Capa4you

Mix & Match

Au Roy Henry

O.T.O

Top Center

De Lanterfanter Nieuwpoort

Hotel Cosmopolite

Steps

 

                             

(Georges Keters)

 

 

 








>> Reageer (0)
02-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHAMPAGNEWEEKEND MIDDELKERKE 13 NOVEMBER 2015

Champagneweekend Middelkerke 2015

Georges Keters

Ridder in de Orde van de Champagne

 

De 19e editie van het Champagneweekend werd in het Casino ingezet met de opname van culinair en toeristisch journalist Georges Keters als Ridder in de Orde van de Champagne. "Hij is al jarenlang een ware ambassadeur voor onze gemeente", zegt Michel Landuyt, schepen voor Toerisme.

 

Wie zich op een buitengewone wijze inzet voor de gemeente, hetzij op toeristisch of gastronomische vlak, de gemeente naambekendheid geeft of de promotie van de gemeente verheft, kom in aanmerking om opgenomen te worden in het selecte groepje van ridders. "Aangezien Georges Keters al jaar en dag op culinair en gastronomisch vlak een ware ambassadeur is voor onze gemeente, en ruim voldoet aan alle voorwaarden, is zijn intronisatie als Ridder in de Orde van de Champagne meer dan verdiend. Ook burgemeester Janna Rommel-Opstale bezorgde Georges Keters, geboren en getogen in Middelkerke, de gepaste versierselen van de ridderorde en een zilveren champagnesierstuk van de hand van kunstenaar Peter Vermander. Florist Wim Dierendonck bedacht de nieuwe ridder met bloemen, inclusief champagneglaasjes. Het Champagnehuis Prévoteau-Perrier uit Damery - een van de pioniers in Middelkerke - zette  Georges Keters als gloednieuwe Ridder in de Champagne en liet de godendrank naderhand welig vloeien. Het Champagneweekend dat eens te meer een overgroot succes werd, kon toen al niet meer stuk. Prosit! Op naar de 20ste editie.

ACHTTIEN DIPLOMA’S

"Ik ben uiteraard heel blij met deze erkenning, te meer daar het een erkenning is in eigen gemeente", zegt Georges Keters die zich nog eerdere ridders herinnert zoals onder meer sportjournalist Michel Wuyts, zangeres Jo Lemaire, fotograaf Johan Töpke, ontwerper van medailles en juwelen Gino Coens en wijnjournalist Alain Bloeykens. Georges vergaarde al in heel wat steden, ook vaak uit andere landen, diverse  erkenningen in de vorm van ambassadeur, ridder, erelid of compagnon. Goed voor 18 diploma's, oorkondes of charters. Een ontzagwekkend lijstje: Honoris Causa Orde der 33 Meesterkoks van België, Ambassadeur Prestigieuze Truffel Orde van België, Ambassadeur van de Westhoek, Ambassadeur Cercle Amis de Barton & Guestier - France, Ambassadeur Orde der Bon Vivants Nieuwpoort, Chevalier Confrérie de la Gastronomie de Flers - France, Officier Gastronomische Club Prosper Montagné, Maître-Sabreur - Champagne Epernay, Ridder Vlaamse Confrérie van de Gastronomie, Meester-Proever Orde Oost-Vlaamse Meester-Distillateurs, Chevalier Confrérie du Saint-Péray - Frankrijk, Erelid Orde Sint-Jacobsmossel Koksijde, Chevalier Confrérie de la Coquille St.-Jacques St.-Brieuc, Ridder Orde van Starrog Punijara – Zagreb - Kroatië, Ambassadeur Teliani Valley Wines - Georgië, Erelid Les Disciples d’Auguste Escoffier, Ambassadeur Culinaire Club Junior Hotelscholen België, Compagnon Confrérie de la Noix de Grenoble - France en laatst maar niet in het minst Ridder Orde van de Champagne Middelkerke. "Dit ridderschap is dan ook de figuurlijke kers op de taart. Zoveel zullen er nu immers niet meer bij komen. Of toch?", lacht Georges Keters.

DERTIG JAAR HORECA & CHAMPAGNE

Op onze vraag of deze erkenning nieuwe of andere deuren opent, antwoordt de ridder in de Orde van de Champagne: "Dat weet ik zo nog niet. Het betreft hier immers een vrij lokaal gebeuren dat zijn weerklank vindt binnen het horeca- en het champagnemilieu. Het feit dat ik al meer dan 30 jaar actief ben in de horeca- en toerismesector brengt me op veel plaatsen en ik wil er eerlijkheidshalve aan toevoegen dat de titels - er staan er een tiental op mijn visitekaartje - vlotjes deuren openen. Men weet onmiddellijk welk vlees ze in de kuip hebben als ik een of ander hotel of een  toeristische regio bezoek,  of een culinaire of toeristische persreis invul", aldus Georges.

HELENA GEEFT ME CARTE BLANCHE

Deze recente en reeds eerder behaalde titels zijn niet alleen de verdienste van de kersverse ridder. "Ik draag mijn titels voor een groot deel op aan mijn vrouw Helena. Ze zijn het product van onze goede verstandhouding. Helena gaf en geeft me de gelegenheid om dit alles mogelijk te maken. Zelf is ze niet meteen verzot op restaurantbezoek of reizen. Haar energie kan ze kwijt met de inzet voor de humanitaire vereniging Hart voor Gambia. De resterende vrije tijd besteedt mijn vrouw aan tuinieren", zegt Georges die van zijn vrouw carte blanche krijgt voor zijn interesse, zijn passie zeg maar. "Op uitnodiging van touroperators, hotels, restaurants, redacties van magazines, culinaire uitstappen of reizen kan ik ongelimiteerd ingaan. Zo was ik dit jaar al op stap in Schotland, Malta, Duitsland en diverse malen in Nederland en Frankrijk. Ik ben nu 72 jaar en ik geniet nog elke dag van het 'werk'. We gaan nog eventjes door", zegt Georges Keters wishful thinking.

 

Op de groepsfoto: Burgemeester Janna Rommel-Opstaele, Champagneridder Georges Keters, florist Wim Dierendonck, schepen voor Toerisme Michel Landuyt, champagnepioniers Delphine en Christophe Prévoteau en kunstenaar Peter Vermander, zetten het 19de Champagneweekend bruisend in.

 

Ludo Coulier

(Krant van West-Vlaanderen - 20 nov. 2015)








>> Reageer (0)
10-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GOSPEL & JAZZ IN CHARLES LINDSBERGH OOSTENDE

 

Vrijdag 20 November in CHARLES LINDBERGH

A Night at New Orleans

 

 

Lekkerbekken stippen alvast vrijdag 20 november aan in hun agenda. Charles Lindbergh in Oostende maakt er voor u een avondje NEW ORLEANS van, aanvullend een ALL YOU CAN EAT.

Aan wat denk je als je New Orleans hoort? Heerlijk eten, opzwepende Gospel- en Jazz, Mardi Gras en verfrissende cocktails. Op 20 november vliegen wij met Charles Lindbergh voor een avondje naar New Orleans. Geniet van All you can eat Yambolaya voor de prijs van 15 euro  per persoon. Proef zeker ook van de exclusieve Hurricane cocktails terwijl je danst op de leuke deuntjes van de New Orleans Stageband onder leiding van muzikale duizendpoot Jean-Pierre Severens.

Dit sprankelend evenement start om 19 uur.

Vooraf inschrijven is evenwel de boodschap via  info@charleslindbergh.be

Meer info: Charles Lindbergh, Nieuwpoortsesteenweg 945 Oostende –  www.charlesevents.be

 

 OOOOOOOO


>> Reageer (0)
02-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FIRMA CASTELEYN VIERT FEEST OP KV OOSTENDE

Firma Geert Casteleyn aan het feest op

Albertpark – OOSTENDE

 

Horeca smult van KVO-voetbal

 

Gerenommeerd toeleveraar van horecamateriaal Geert Casteleyn uit Leffinge haalde voor de gelegenheid een flink stuk horeca uit de middenkust en hinterland voor een avondje voetbal naar het Albertstadion met KVO – RC Genk als hoofdschotel. “Dank zij de uitstekende prestaties van KVO steekt de horeca bij elke wedstrijd een tandje bij en pikt hiermee uiteraard een graantje mee. Vandaar het idee om hen eens te belonen voor hun inzet”, stelt initiatiefnemer Geert Casteleyn.

Het is meteen duidelijk, de horeca smult van het vernieuwd Oostends voetbal. “Het is hier om de veertien dagen volle bak aan zee. Voetbal aan zee is dan ook de nieuwe slogan die KVO met succes de ether in slingert.  Vooraleer de wedstrijd op zaterdagavond of zondagmiddag bij te wonen genieten heel wat supporters van de bezoekende ploeg van een leuk dagje aan zee, zetten die in of sluiten die af met tafelwerk in de vele eethuizen van de stad”, zegt Geert Casteleyn, te midden van zijn genodigden. En of hij gelijk heeft. De horeca in zijn drie geledingen, hotel, restaurant en café ziet de resultaten van KVO resulteren in een hogere omzet. Bezoekende supporters kiezen gretig voor een weekendje Oostende-met-voetbal, boeken een hotelkamer en gaan ’s middags of ’s avonds lekker tafelen in een van de vele restaurants. Vooral de eethuizen om en bij het Albertpark genieten met volle teugen van de uitstekende uitslagen van KVO. De restauranthouders van Het Strandhuis, The North, Boucquet en onder andere El Rey hoor je dan ook niet klagen. De café’s vullen zich dan weer als vanouds met de op en top KVO supporters.

TEAROOM

Niet alleen de restaurants zitten op de KVO-golven, ook de tearooms zitten op rozen. “Ik zou zelfs durven stellen dat de tearooms, ijssalons al dan niet met terrassen, de hoofdvogel afschieten”, zegt Peter Vanhaecke, zaakvoerder Lunch & Grill De Markt op het Wapenplein in Oostende. “Terwijl de mannen in de namiddag de voetbaltempel van KVO bezoeken gaan de dames zich nestelen op een of ander terrasje om zich te goed te doen aan een ijscoupe, pannenkoek of een smaakvol punt taart. Dit zijn 100% extra’s voor elke zaak.”

VOETBAL-AAN-TAFEL

Niet alleen de plaatselijke horeca is bijzonder tevreden met de inpakt van het Oostendse voetbal, ook op KVO zelf ziet men de belangstelling voor het voetbal-aan-tafel gestadig groeien. Deze business diners vinden plaats aan de VIP-tribune. Exclusief voor de business-klanten verzorgt De Feestarchitect bij elke thuiswedstrijd een Culinair VIP Dinner met alles er op en eraan. Sales medewerker Danick Minne – in samenwerking met commercieel directeur Patrick Orlans en sales manager Geert Vergauwe – vult het VIP restaurant makkelijk met zo’n 500 man. “Bij de komst van SC Anderlecht, Club Brugge, Standard, RC Genk of AA Gent voorzien we zelfs bijna 800 plaatsen, allen aan tafel voor een uitgebreid diner, van aperitief tot en met de koffie. Na de match wordt a gogo aangeschoven voor een kaasbuffet. De belangstelling toont aan dat het voetbal in Oostende weer leeft. Tegelijk is dit voor de VIP’S een ideaal moment om hun netwerk uit te breiden”, stelt Danick Minne met brede glimlach.

TOTAALGEBEUREN

Het is meteen duidelijk, voetbal in Oostende is intussen een totaalgebeuren. Gastheer Geert Casteleyn en eega Nancy namen dan ook de gelegenheid te baat om heel wat vrienden binnen het horecawereldje uit te nodigen. Daar KVO steeds op zaterdag of zondag speelt kunnen veel horecalui nooit zelf de match bijwonen. Spelen op dinsdag kwam dus goed uit, voetbalfeest dat niet alleen afgerond werd met 3-2 eindscore, maar besloten werd met de overhandiging van een cheque ad 5.000 euro, het resultaat van een mega pronostiek en gewonnen door de familie Jonckheere, hotel-tearoom De Golf, Kapelstraat 73 in Bredene, bij afwezigheid overhandigd aan Johan Douchy, zaakvoerder Wijnen Douche. KVO-voorzitter Marc Coucke tenslotte ondersteunde het initiatief van Geert Casteleyn en loofde de inspanningen van de vele supporters om KVO dermate te steunen. “Ik ben slechts een klein stukje van KVO, het grootste part kom van mensen zoals Geert Casteleyn, gemotiveerde lui die via het voetbal hun wereld via netwerk omvormen tot een totaalgebeuren, hier in Oostende, de enige voetbalstad aan zee.”

Hoogtepunt van de avond, de pronostiekcheque Firma Casteleyn van 5.000 euro gewonnen door restaurant De Golf uit Bredene. Op de groepsfoto herkennen we Danick Minne, Geert Casteleyn, Johan Douchy, Nancy Casteleyn en KVO-voorzitter Marc Coucke.


Foto 2: Nancy Casteleyn - Marc Coucke - Geert Casteleyn

Foto 3: Danick Minne - Nancy Casteleyn - Patrick Orlans

Foto 4. Pascal Laplace (Casino Middelkerke) - Peter Vanhaecke (De Markt Oostende) en Dany Vanden Broele (Spijshuis Godelieve Gistel)

 

Georges Keters

 

 

 

 

 










>> Reageer (0)
01-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHAMPAGNEWEEKEND CASINO MIDDELKERKE

Vrijdag 13 tot en met zondag 15 november

 

19de Champagneweekend

CASINO MIDDELKERKE

 

Champagne en Middelkerke,

moeilijk te scheiden

 

Voor de 19de keer opent toeristisch Middelkerke het winterseizoen met niets dan Champagne. De kurken vliegen vanaf vrijdag 13 november om 20 uur volop in het rond. Het geknal eindigt op zondagavond 15 november na een bruisende sfeernamiddag om 20 uur. Bubbels en gezelligheid zijn de twee trefwoorden die in het casino straks aan de orde zijn. Het resultaat van meer dan veertig jaar jumelage met Epernay, de bakermat van de Champagne.

Elf ambachtelijke champagnebouwers uit Epernay en omgeving stellen in het Casino hun beste flessen voor. In de horeca zetten de chefs drie dagen lang uitgelezen menu’s op tafel. Het Champagneweekend is het resultaat van een vlotte samenwerking tussen de Handelaarsbond, de Horeca en het  Jumelagecomité van Middelkerke en Epernay, onder supervisie van Michel Landuyt, schepen voor Toerisme & Evenementen en Carine De Jonghe, voorzitter Directiecomité vzw Toerisme Middelkerke geruggensteund door burgemeester Janna Rommel-Opstaele.  De Champagnehuizen brengen hun beste flessen mee en die kunnen geproefd worden in de Champagnebeurs: Champagne Prévoteau-Perrier, Michel Genet, Marcel Vautrain, Paul Clouet, Bonnaire, Bourdaire-Gallois, Moussy Père et Fils, Bernard Hennequin, Henri Mandois, Robert Allait en Dhondt-Grellet. Bezoekers van de beurs kopen hun eigen champagneglas aan 5 euro. Zonder glas kan er immers niet gedegusteerd worden.

CHAMPAGNE OP TAFEL

In dertien restaurants zetten de chefs een Champagnemenu op tafel, een uitgelezen menu met Champagne in het glas, te genieten van 60 tot en met 90 euro. Een afzonderlijke brochure, gratis te bekomen bij de dienst voor Toerisme, laat nu alvast genieten van de menu’s in deze restaurants: Casino Il Circo, Ramblas, Marquize, Tempête, Eat & Sea, Columbus, Kapelle, Kristoffel, Lanteirne, Honfleur, Chaplin, La Tulipe en Villa Marie-Jopseph.

PROGRAMMA

Het driedaagse Champagnefeest start op vrijdagavond 13 november om 19.30 uur met om 20 uur de officiële opening, gevolgd door de inhuldiging van de Ridder in de Orde van de Champagne, titel sinds enkele jaren toegekend aan iemand die zich inzet voor Middelkerke op het gebied van toerisme en gastronomie. Een special guest zet de Baccarazaal vanaf 21 uur op stelten terwijl dj Tim de avond mag rondmaken tot 1 uur. Zondag 14 november verzorgt Jo Lemaire het aperitiefconcert om 11.30 u. en pakt Ignace Baert om 14 uur uit met pianocovers. Om 21 uur mag dj Paige de Champagneparty op gang trekken. Het aperitiefconcert op zondag 15 november start om 11.30 uur met Patrick Riguelle en Jan Hautekiet. Het Champagneweekend wordt afgerond met bruisende sfeernamiddag die loopt van 14 tot 20 uur, waarna afspraak tot op de jubileumeditie 20 Jaar Champagneweekend 2016.

CHAMPAGNE PREVOTEAU-PERRIER

U las het eerder al in deze krant, het Fonds van de Burgemeester pakt elk jaar ook uit met een speciale fles met exclusief etiket en dito capsule en dit tegen een democratische prijs. Het Fonds koos dit jaar voor een van de pioniers, intussen een meer dan gevestigde waarde.  Champagne Prévoteau-Perrier was er 19 jaar geleden ook al bij en weet zich elk jaar schitterend te ontplooien op het Champagneweekend.

Gesticht in 1946 door het echtpaar Henri Prévoteau-Perrier zetten Delphine Prévoteau en Christophe Boudard het pionierswerk vandaag met grote klasse verder. Intussen wist dit jonge echtpaar de harten van heel wat Vlamingen en Middelkerkenaars te winnen. Niet alleen bij de Middelkerkse horeca met daarbij onder andere Hostellerie Renty aan de Louis Logierlaan in de schaduw van de watertoren, maar ook bij de particulier die al ruim een decennia geniet van het parelende gelukzalig vocht dat Champagne Prévoteau-Perrier is. Het familiaal karakter van deze wijnbouwers is hier dan ook niet vreemd aan. “Een invoerder  in België hebben we niet en willen we ook niet. Het product dient voor zichzelf te spreken. Kwaliteit in de fles doet verkopen. We zijn de expliciete tegenpool van de supermarkt. Persoonlijk contact is voor ons heilig. Al onze klanten zijn intussen vrienden geworden”, vertelt Delphine Prévoteau, met ons op stap in de wijngaarden van het gezellige domein, 21 ha groot en jaarlijks goed voor zowat 200.000 flessen. (Meer info: www.champagne-prevoteau-perrier.fr)

 

19de Champagneweekend: meer info www.toerismemiddelkerke.be en toerisme@middelkerke.be

 

Georges Keters

 

 








>> Reageer (0)
27-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OVERWINTEREN IN GOZO - MALTA

West-Vlaming 35 jaar thuis op eiland

Gozo – Malta

 

DROOMHUIS OP EEN ROTS

 IN DE MIDDELANDSE ZEE

 

Zowat elkeen die ooit een voet zette op het eiland Gozo, dat deel uitmaakt van de archipel Malta, kent Amand Veranneman Van Hoeck. Geboren in Roeselare, maar met wieg en ouder onmiddellijk naar Knokke, weet hij op te groeien en carrière te maken in Antwerpen. Tot plots na een reis naar Malta hij er een nieuw leven zou beginnen. In de horeca. In geen tijd bouwde hij Chez Amand uit tot de place to be in Gozo. “Het was hard werken, maar we deden het graag. We verwenden de klanten – uiteraard heel wat Vlamingen – vooral met kreeft. Iedereen die Gozo bezocht wilde bij ons komen tafelen. Intussen werden we een dagje ouder en werd het voor ons te zwaar zodat we de zaak, met pijn in het hart, overlieten. De zaak blijft – tot onze grote tevredenheid – verder goed draaien”, vertelt een immer opgewekte Amand Veranneman Van Hoeck.

DHALIA REAL ESTATE SERVICES

Het zalig nietsdoen en genieten van de verdiensten van het harde labeur in Chez Amand, stierf bij de Antwerpse West-Vlaming uit als een kaarsje. “Stilzitten is niets voor mij. Na een paar maand kriebelde het weer en een van mijn vele vrienden hier in Gozo vroeg om als sales consultant te willen meehelpen aan de uitbouw van het prestigieus immobilien agentschap Dhalia Real Estate Services, dat zich vooral richt op Luxury Living and Select Homes op de Maltese Eilanden. Het eiland Gozo is niet alleen kleiner dan grote broer Malta, maar is ook groener en mooier. Hierdoor zit de vraag naar vastgoed de jongste jaren sterk in de lift. En daar zijn heel wat troeven voor. Wanneer U hier een vastgoed koopt of huurt voor een lange termijn kunt U genieten van voordelen aangeboden door de Maltese regering. Sterk gezocht is de formule Buy-to-Rent, een investering met een return van zowat 5% op het geïnvesteerde kapitaal”, geeft Amand Veranneman Van Hoeck graag mee.

 

PROPERTIES

En of onze West-Vlaming zich hier goed voelt. Zelf met pensioen ziet hij heel wat landgenoten en een brede waaier gepensioneerden naar Gozo afzakken voor een al dan niet lange of korte vakantie op het eiland. “Vanuit Zaventem brengt Air Malta je in zowat drie uur naar Luqa. Naderhand brengt de ferry Gozo Channel Line je vlekkeloos van Cirkewwa naar Mgarr. Heel wat gepensioneerden kijken hier uit om een of ander eigendom aan te kopen en de herfst of de winter van hun leven door te brengen in luxe op het eiland Gozo. Gezien de prijzen de jongste jaren alsmaar stijgen is nu aankopen de boodschap. Intussen vonden heel wat van hen hun droomhuis en dit in de vorm van een appartement, een penthouse of een mini-farm”, weet Dhalia sales consultant Amand Veranneman Van Hoeck.

LUXE TROEF

Een rondrit op het aantrekkelijke eiland Gozo leert ons meteen dat Dhalia heel wat luxe in de portefeuille heeft. “Neem nu de Kempenski Residences, goed voor een 5-sterren service, waar luxe het ordewoord is, geflankeerd door stilte en rust. Fort Chambray is dan weer een luxe project in een omgeving waar de Ridders van St. John geschiedenis schreven. En wat dacht je van het Hal-Saghtrija luxe project met unieke art flats met fantastische uitzicht op de Middellandse Zee en de mooie natuur van Gozo. Verder in onze portefeuille beheert Dhalia Select Homes Properties met daarbij onder andere luxueuze Farmhouses met zwembad, Townhouses, flats, Duplex and Maisonnettes en onder andere Houses of Caracter

AMAND’S OFFICE

Het is duidelijk, onze landgenoot Amand Veranneman van Hoeck voelt zich thuis op Gozo, zijn tweede thuis. Op bezoek in Gozo mag u hem steeds contacteren. “Inderdaad, we halen de belangstellenden op aan de ferry in Mgarr en laten hen Gozo en onze properties zien, uiteraard na afspraak”, besluit een glunderende Amand, samen met David, Amy en Sonia in het gelid om u wegwijs te maken op Gozo.

 

Meer info: Amand’s Office bevindt zich in Gozo Branch – The Duke Complex, 3de verdieping, Republicstreet, Victoria, Gozo VIC1017.  E-mail: amver@dhalia.com, Mobiel: 0035699423775, Office 0035621551984 en www.visitgozo.com, www.IslandofGozo.org en www.dhalia.com

 

 

SILVERJET

 

Wie intussen even wil genieten en proeven van de vele troeven van het eiland Malta en kleine broer Gozo, vindt ruim zijn gading bij Touroperator SILVERJET die niets dan klasrijke hotels en vakanties weet aan te bieden. The Westin Dragonara Resort, Hilton Malta en Kempenski Hotel San Lawrence zijn alvast de absolute toppers op beide eilanden. De gratis brochure valt in uw bus na oproep met tel. 050 700 965

Meer info: www.silverjet.be

 

Georges Keters










>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PUUR GENIETEN AAN TAFEL MET WIM VANDAMME

Gastronomie met stijl

 

Culinair genieten aan Wim’s Gastentafel

 

Op zoek naar een uitstekende tafel, een super organisatie in een uitzonderlijk concept, afgewerkt met de final touch van de meester, dan vindt u het zonder twijfel aan Wim’s Gastentafel, met sterchef Wim Vandamme aan het fornuis. Indien gewenst kan het ook bij u thuis of op de gewenste locatie. Wim Vandamme is niet alleen een fenomeen aan de stoof, maar tegelijk een begenadigd organisator, met alleen oog voor de absolute perfectie.

 

Men kent het fenomeen: vrienden uitnodigen in eigen huis, een tuinfeest of zo maar een proeverij van de beste streekproducten en wijnen, het vraagt heel wat tijd en een vlotte organisatie. Daarbij zelf kunnen genieten is haast onmogelijk, terwijl u toch het beste wenst voor uw gasten. Laat die zorgen vanaf nu over aan een op en top professionele chef die alles voor u tot in de puntjes verzorgd. De ideale manier om het beste van het leven te proeven en van uw feest een onvergetelijke gebeurtenis te maken.

STERCHEF WIM VANDAMME

Als er één chef onweerlegbare adelbrieven kan voorleggen is het Wim Vandamme. Ooit was hij de jongste Belgische chef met een Michelinster. In zijn restaurant Maison Vandamme in Zeebrugge wist hij elke gastronoom te verrassen met zijn eigen creaties en uitzonderlijke keuken. Als man van de zee is Wim een meester in visbereidingen en goochelt  hij graag met schaal- en schelpdieren en kaviaar. De chef is tegelijk kies als het om vlees gaat. Geen wonder dan ook dat het beste van kalfsrib-eye, hertekalffilet, jonge Bresse duif, het unieke Kobe-vlees en het onvergelijkbare Wagyu rundsvlees op het bord komt. “Wie een toptafel wenst kan alleen werken met topproducten. Daarom dat ik dan ook zeer zorgvuldig te werk ga inzake keuze van de ingrediënten. Enkel het beste komt op mijn werkblad. De veeleisende gastronoom heeft daar recht op”, geeft chef Wim Vandamme graag mee, wat met zich meebrengt dat de epicurist niet met klamme handen aan zijn diner begint en een speurtocht dient te ondernemen op ontdekking wat op het bord ligt. Raden naar wat op tafel staat is er bij chef Wim nooit bij. De ingrediënten zijn puur en behouden aldus hun uitgesproken smaken, wat de kwaliteit van het product in de kijker stelt. De producten zijn uiteraard seizoensgebonden en kraakvers.

XCLUSIVE DINING

Goed tafelen vraagt om een mooie omgeving, de grote stelling van Chef Wim Vandamme, lees Gastronomie met Stijl. Met hoofdletter. De sterkte van de chef is dat hij niet alleen graag uitpakt met Private Dining, hoogstaand koken op locatie, maar tegelijk lekkerbekken en smulpapen tot in de puntjes verwennend in eigen keuken. Dat kan met een gezelschap van vier tot zeg maar twintig man, volledig op maat van de klant. Exclusive starlevel Xperience, topgerechten met gepaste wijnen uit de beste kastelen, zijn hier de sleutelwoorden. Dat alles in alle discretie. Elk van deze Xclusive Dining projecten worden op maat en na gezamenlijk overleg samengesteld. Gedetailleerde briefing zorgt voor een exacte prijsindicatie, alles inbegrepen. Men komt nooit voor onaangename verrassingen te staan bij de eindafrekening. Steeds alles op vraag en maat van de klant. En ja, uw enige contact voor de samenstelling van het menu en of de locatie is chef Wim Vandamme himself. Geen tussenpersonen of geen agentschap wat zich laat uiten in een 100% persoonlijke bediening.

WIM'S TAFEL

Wim’s huis aan de Lievekaai 12 in het historische Gent wordt bij elke gelegenheid tot in de kleinste details aangekleed, van tafelsetting tot muziek, verwelkoming en belevenis in de keuken. Eigen wijnen meebrengen kan best. Uiteraard kan u ook beroep doen op de wijnkennis of wijnkelder van de chef. Naast de Xclusive Dining aan de Lievekaai biedt chef Wim Vandamme zijn topgastronomie ook aan op deze unieke locaties: Kasteel De Spycker in Sint-Kruis Brugge, Huis De Caese in Brugge, Paleis op de Meir en Huis Happaert in Antwerpen, Hotel Solvay in Brussel en uiteraard waar ook in binnen- en buitenland, op vraag van de klant.

Het is duidelijk: verrassend, veelzijdig, verfijnd, en verrukkelijk, dat is Wim's Tafel. Altijd een unieke Xperience van Xcellent niveau. Graag met smaak en met grote klasse geserveerd door topchef Wim Vandamme.

 

Wim’s Gastentafel

Lievekaai 12

9000 Gent

wimv@ndamme.be

www.wimvandamme.be
0475 605 700

 

Georges Keters







Bijlagen:
blogggWim + sommelier Bart Lobestael.jpg (144.8 KB)   


>> Reageer (0)
21-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHAMPAGNE - FONDS VAN DE BURGEMEESTER MIDDELKERKE

 

 

Kerstfeest voor alleenstaanden in de sporthal

Fonds Burgemeester Middelkerke

kiest voor

 Champagne Prévoteau-Perrier in het glas

 

Burgemeester Janna Rommel-Opstaele trok, in het kader van het Fonds van de Burgemeester, de Champagne-actie op gang en liet meteen de eerste flessen knallen. Het Fonds koos dit keer voor Champagne Prévoteau-Perrier, aansluitend label en capsule van het oud gemeentehuis Westende. Voor het eerst sedert het bestaan van het Fonds vindt het Kerstfeest voor de alleenstaanden niet plaats in het casino, maar wel in de gemeentelijke sporthal.

 

“Het viel ons de jongste jaren sterk op dat heel wat minder bedeelden het casino als locatie als een te hoge drempel zagen en bedankten voor de uitnodiging. Door ons naar de Middelkerkse sporthal te verplaatsen hopen we de drempelvrees in te dijken zodat de alleenstaanden en minder bedeelden vlot de nieuwe locatie zullen vinden en dat ze kunnen aanzitten aan een feestmaal, volledig geschonken door het Fonds”, stelt de burgemeester, geruggensteund door de tachtig koppen grote groep vrijwillige medewerkers die zich op Kerstavond donderdag 24 december ontfermen voor de ontvangst van zowat 420 Middelkerkenaars.

GEMEENTEHUIS WESTENDE-DORP

Voorzitter Fonds van de Burgemeester Johnny Devey neemt het voortouw en schuift 500 flessen Prévoteau-Perrier Brut naar voor tegen de prijs van 22 euro per fles of een karton van zes aan de prijs van 120 euro. “Daarnaast pakken we ook uit met een blokje collectors item van de vijf capsules van de eerste jaren. Hier zien we de beeltenis van de Watertoren (2008), Rotonde (2009), Dronkenput (2010), Casino (2011) en Gemeentehuis Middelkerke (2012), te koop tegen de prijs van slechts 20 euro, exclusief verzendingskosten. Dit jaar kozen we voor het Gemeentehuis Westende-Dorp als label en capsule. Deze jaarlijkse Champagne actie speelt vooral in op de noden van de inwoners die het met veel minder moeten stellen dan de gemiddelde Middelkerkenaar. Naast hulp na ongelukken, brand of onder andere bijstand voor ziekenhuisverblijf pakt het Fonds elk jaar uit met een voor hen onvergetelijk kerstfeest. En dat willen we in ere houden”, geeft voorzitter Johnny Devey nog mee.

CHAMPAGNE PREVOTEAU - PERRIER

De keuze van het Fonds van de Burgemeester is een schot in de roos. Champagne Prévoteau-Perrier is al jaar en dag een vertrouwd figuur in het glas in heel wat restaurants.

Gesticht in 1946 door het echtpaar Henri Prévoteau-Perrier zetten Delphine Prévoteau en Christophe Boudard het pionierswerk vandaag met grote klasse verder. Intussen wist dit jonge echtpaar de harten van heel wat Vlamingen en Middelkerkenaars te winnen. Niet alleen bij de Middelkerkse horeca met daarbij onder andere Hostellerie Renty aan de Louis Logierlaan in de schaduw van de watertoren, maar ook bij de particulier die al ruim een decennia geniet van het parelende gelukzalig vocht dat Champagne Prévoteau-Perrier is. Het familiaal karakter van deze wijnbouwers is hier dan ook niet vreemd aan. “Een invoerder  in België hebben we niet en willen we ook niet. Het product dient voor zichzelf te spreken. Kwaliteit in de fles doet verkopen. We zijn de expliciete tegenpool van de supermarkt. Persoonlijk contact is voor ons heilig. Al onze klanten zijn intussen vrienden geworden”, vertelt Delphine Prévoteau, op stap in de wijngaarden van het gezellige domein, 21 ha groot en jaarlijks goed voor zowat 200.000 flessen.

FEESTELIJKE BUBBELS

Toppers zijn alvast de standaard cuvée Brut Tradition (85% pinot noir en 15% chardonnay) – Champagne Fonds van de Burgemeester – met de Brut Rosé als leuke tegenhanger met dezelfde samenstelling. Tweemaal subliem als aperitief. Bij de maaltijd is de Grande Réserve Brut (33% pinot noir, 33% pinot meunier en 33% chardonnay) dan weer niet te versmaden. Als eerbetoon aan de beroemde actrice Adrienne Lecouvreur, geboren op 5 april 1692 in Damery is er nog La Cuvée Adrienne Lecouvreur. Een delicatesse.

PROEVEN IN DE KELDER

De kelders van Champagnehuis Prévoteau-Perrier in Damery zijn vrij te bezoeken. Genieten is  hier het ordewoord. De ontvangst is koninklijk en spontaan. Delphine Prévoteau is de charmante gastvrouw, bijgestaan door eega Christophe Boudard die de vinificatie voor zijn rekening neemt. Een bezoek aan de kelders is zalig en sfeervol. Het is dan ook genieten van ruim een miljoen flessen die op de consument liggen te wachten. Het bezoek staat open voor zowel de individueel als groepen, deze laatste graag op afspraak, waar een gezellige kelder wacht met de beste flessen.

Hoe dan ook Champagne Prévoteau-Perrier is niet meer weg te denken aan zee. Het persoonlijk contact met de klant heeft hen groot gemaakt. “Het is hard werken, dag en nacht als het moet, maar alleen op die manier kunnen onze producten in ideale omstandigheden leveren”, besluit Delphine Prévoteau.

Champagne Prévoteau-Perrier is in Middelkerke te genieten op het Champagneweekend van vrijdag 13 tot en met zondag 15 november 2015 elke dag vanaf 10 uur.

Champagne Prévoteau-Perrier

Delphine Prévoteau en Christophe Boudard

13-15 rue André Maginot

51480 Damery

Tel.: + 33 326 58 41 56

 

IDEAAL EINDEJAARSGESCHENK

De Champagne met speciaal etiket en capsule is te bekomen tegen de prijs van 22 euro per fles of 120 euro per karton van zes flessen. De flessen zijn enkel te verkrijgen bij: Aromi, Oostendelaan 2, Middelkerke, 059 30.46.49; De Tatsevoet, Paul de Smet de Naeyerstraat 14, Middelkerke 059 30.38.24; Kapsalon Cared, Leopldlaan 109, Middelkerke, 059 30.38.24; Café de Tennis bij Mario Declerck, Leopoldlaan 72, Middelkerke,  0472  30.14.08; Burgemeester Janna Rommel-Opstaele, Leffingestraat 23b, Leffinge; Restaurant Westhinder, Meeuwenlaan 26, 8434 Westende, Tel.: 059 30 85 00 en Verzekeringen & Beleggingen Natacha Lejaeghere, Westendelaan 285 bus 2, 8434 Westende, 0479  23 89 42.  Telefonisch bestellen kan via 0498 90 58 27 of via mail: Rita.Ramoudt@gmail.com

 

Georges Keters

 

 








>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PRE DINER KVO IN CHARLES LINDBERGH

Met CHARLES naar Playoff I

 

Dinsdag 27 oktober 2015

 

KVO PRE-VOETBAL DINER

30 EURO

 

 

 

Uitgebreide receptie met bubbels en een heerlijk diner inclusief wijnen en waters voor slechts 30 euro

 

Als jarenlange supporter van KV Oostende, biedt Charles Lindbergh geregeld voetbalarrangementen aan. Ditmaal nodigen wij iedereen uit om bij ons te genieten van onze PREVOETBALSTUNT

 

 Pré Diner KVO - Programma

 

18:00 uur

Uitgebreide Bubbels receptie

19:00 uur

Filet Charles met pepersaus, slaatje en frietjes

incl waters en aangepaste rode wijn Chateau Sipian Médoc

20:00 uur

Vertrek naar het stadium

 

Prijs: 30 euro

Inclusief aperitief, diner, aangepaste wijn en waters aan tafel

 

 

 ENKEL NA RESERVATIE VIA INFO@CHARLESEVENTS.BE OF 059 80 27 77.

FACTURATIE IS MOGELIJK.

 

 

CHARLES LINDBERGH

Nieuwpoortsesteenweg 945

8730 OOSTENDE

www.charlesevents.be

059 80 27 77

 






>> Reageer (0)
01-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPHOTELS

TOPHOTELS BRUGGE

Hotel Heritage zwemt in de Awards

Best Luxury Classic Hotel

Beste Hotelkamer van België

Belgisch Q-label voor Kwaliteit en Service

 

De zomer mag dan wel achter ons liggen, in het luxe Hotel Heritage blijft de zon schijnen en sluit men september af met een reeks prestigieuze prijzen. Zopas ontvingen eigenaars Johan en Isabelle Creytens tijdens een plechtige ceremonie in het schitterende Sandton Grand Hotel Reylof in Gent, de Award Best Hotel Room for the Corporate Traveller van België, gesponsord door de internationale Travel IT-specialist Amadeus. En dit voor de tweede keer op rij. Dit kan geen toeval meer zijn, maar alvast een bekroning van hard werken met een team dat dagdagelijks ten dienste staat van de klant.

 

Deze prestigieuze prijs wordt toegekend door een panel van drie onafhankelijke juryleden, experts in hoteldesign, technologie en marketing. Zij bezochten de deelnemende hotels en beoordeelden deze op basis van verschillende criteria met kwaliteit van het design, originaliteit, comfort en technologie als speerpunten, aansluitend gastvrijheid en het harmonieus combineren van klassieke charme met discrete hightech faciliteiten. Een mooie kroon op het werk, fraai opgebouwd en al 22 jaar een begrip in Unesco-stad Brugge.

RESTAURANT LE MYSTIQUE

En er is nog meer. Eerder ontvingen Johan en Isbelle Creytens het fel gewaardeerde Q-Label, uitgerekend door Westtoer en de Provincie West-Vlaanderen. Idem dito voor het restaurant Le Mystique die zich intussen met klasse naar de absolute culinaire top in Brugge wist op te werken.

En om de prijzenregen helemaal af te ronden bekroonde de internationale referentiegids The Luxury Travel Guide Hotel Heritage met het label Best Luxury Classic Hotel. “Dit is een enorme motivator voor jezelf en je gehele team en bevestigt de visie die we sinds 22 jaar uitdragen” zegt Johan Creytens, geflankeerd door een glunderende eega Isabelle.

RELAIS & CHATEAUX

Al die bekroningen komen er niet zo maar. Johan en Isabelle Creytens zetten zich elke dag opnieuw in om de verwachtingen van hun gasten te overtreffen met een uitzonderlijke kwaliteit en onberispelijke service. Samen met hun team mochten ze al heel wat onderscheidingen in ontvangst nemen.

Hotel Heritage maakt deel uit van de prestigieuze keten ‘Relais & Châteaux, meer dan 500 charmehotels en gastronomische restaurants over de hele wereld… All around the World, Unique in the World!

Alle 22 kamers beschikken over iPad met gratis high speed internet, Bose muziekinstallatie met iPod/iPhone dock, Nespresso koffie, Nilson bed met luxueus linnen en marmeren badkamers met Durance badproducten.

Chef Gregory Slembrouck tovert met smaken uit de regio in het stijlvolle charmante restaurant ‘Le Mystique’. Een keuken, omschreven door gastronomen als hedendaags met liefde voor streek –en seizoensgebonden producten in combinatie met World Flavors. Wie zijn culinaire avond relax wil afsluiten kan terecht in bar Le Magnum met privé bibliotheek en salon met open haard.

 

Relais & Château Hotel Heritage

 

Johan en Isabelle Creytens

Niklaas Desparsstraat 11

8000 Brugge

 050 444 444

0475 72 56 11

 Johan.Creytens@hotel-heritage.com

www.hotel-heritage.com


 

 

(Georges Keters)







>> Reageer (0)
29-09-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.REIZEN LAUWERS

Met Reizen LAUWERS naar het Firenze van het Noorden

 

Dresden en de Gouden Eeuw

 

Moezel, het Zwarte Woud, Eifel, de Rijn en steden als Keulen, Bonn en Berlijn zijn door de Belgen het best gekend als men over Duitsland praat. We zouden haast vergeten dat evenwel nog heel wat te bezoeken en te beleven valt in ons buurland. Of wat dacht je van Dresden, ooit een der allermooiste steden van Duitsland (van 1949 tot 1990 lid van de communistische DDR) en zo goed als volledig vernield tijdens de Tweede Wereldbrand. Maar onze oosterburen zijn doorbijters en bouwden Dresden steen per steen terug op tot wat het vandaag is: Werelderfgoed. Reizen LAUWERS brengt je probleemloos naar hartje Dresden en laat je kennis maken met een onvergelijkbare kunstverzamelingen, heerlijke historische hoekjes en unieke parken langs de Elbe.

Er is wellicht geen enkele stad die zoveel geschiedkundige en interessante bezienswaardigheden als Dresden. Vooraan staat alvast de Frauenkirch, fraaie barokkerk, tijdens Wereldoorlog 2 zo goed als volledig vernield, werd steen na steen terug opgebouwd volgens de oorspronkelijke – geen enkel detail ontbreekt bij zijn voorganger uit de 18de eeuw – en werd in 2005 terug opengesteld. Een staaltje van hoogtechnologie binnen de architectuur.

PALEIZEN

Wie gek is op porselein loopt niet voorbij de Zwinger, een voormalig paleis en onderdeel van het Dresden Fort, vandaag een museum met een schat aan antieke schilderijen, klokken, het mooiste en duurzaamste porselein en tal van onschatbare vooroorlogse instrumenten.

Operaliefhebbers kennen de Semperoper, voorheen de Sächische Staatoper in 1869 verwoest door brand en in 1945 nog maar eens met de grond gelijk gemaakt.

Nog een portie paleis is te vinden in het Residenzschloss, koninklijk paleis in het historische centrum, tegelijk het oudste gebouw van de voormalige DDR-stad. Vandaag eveneens uitgebouwd als museum met schatten aan tekeningen en schilderijen.

Het hart van de stad klopt op de Altmarkt waar de 92 m hoge Kreuzkirche staat te pronken in al zijn glorie. Tal van cafés, terrasjes en een resem winkeltjes zorgen voor de gezelligheid. Verlaat je de Altmarkt dan duik je zo het grote winkelcentrum binnen.

GOUDEN EEUW

Dresden kan bogen op de aanwezigheid van de Elbe, een rivier die door de eeuwen heen zeer belangrijk was voor handel en nijverheid. Vandaag kan je er diverse boottochten maken, mini-cruises met een stoomboot die de stad van een andere kant laten zien. Meer nog, flaneer gerust even op de Brühlsche Terrasse, ontmoetingsplaats van de Beau Monde. Het terras wordt als een der mooiste van Europa naar voor geschoven.

Dresden dank zijn rijkdom dan ook voor een flink stuk aan zijn gunstige ligging aan de Elbe. In 1485 koos hertog Albert van Saksen voor Dresden als residentie. Met August II (August de Sterke) brak in 1670 de Gouden Eeuw aan. Hij nodigde de meest bekende kunstenaars en architecten uit aan het hof. Eenmaal koning van Polen organiseerde hij grootse festiviteiten waar heel Europa op af kwam. De rijkdom vloeide overal. Getuige daarvan is het Moritzberg kasteel (dichtbij Dresden), jachtslot uit de 16de eeuw en later verworven door August De Sterke.

RODE LEGER

Dresden bleef tot 1918 een belangrijke cultuurstad. Helaas maakte de Tweede Wereldoorlog daar een einde aan. Dresden werd in de nacht van 13 op 14 februari 1945 door zowat 1.200 bommenwerpers voor ruim 80% verwoest door het oprukkende Rode Leger. Dresden was uitgeteld en telde na de oorlog nog nauwelijks mee. Maar er werd hard gewerkt aan de wederopbouw, met het gekende resultaat vandaag: opnieuw een van de mooiste Duitse steden en toerisme is nu de grote troef. Het zit duidelijk in de lift en inderdaad, Dresden (dat 600.000 inwoners telt) mag zich zonder meer het Firenze, het Florence van het Noorden noemen.

REIZEN LAUWERS

Wie deze schitterende stad zonder problemen wil bezoeken kan terecht bij Reizen LAUWERS die vanaf april tot eind september elke maand een of twee maal naar de voormalige Oost-Duitse stad, vandaag hoofdstad van Saksen.

KERST IN DRESDEN

Wie alvast Dresden wil bezoeken om en rond Kerstmis, kan met REIZEN LAUWERS vertrekken op 30 november of 7 december en vijf dagen genieten van de unieke sfeer op Striezelmarkt, de oudste kerstmarkt van Duitsland.

 

Alle info: www.lauwers.be en 070 35 08 18 alwaar een gratis brochure met alle reizen te bekomen is.

 

Georges Keters

 










>> Reageer (0)
19-09-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FRANKRIJK - FEEST VAN DE HARING IN BOULOGNE

City trip Boulogne-sur-Mer

 

Feest van de Haring & La Matelote

 

Trek in een midweek of weekend dicht bij huis. Dan kan dit je volgende uitstap zijn: kruisvaarder Godfried van Bouillon, Egyptoloog Auguste Mariette, antropoloog Ernest Hamy en de voetballers Jean-Pierre Papin en Franck Ribéry zijn er geboren: Boulogne-sur-Mer. Een heuse kleurrijke en levendige stad die alles in huis heeft om er een city trip van te maken, te smaken en vooral te genieten.

 

Boulogne is verdeeld in twee terrassen, opgebouwd tegen de omhooglopende kust. Enerzijds is er het boeiende leven in de haven, anderzijds de hoog gelegen oude stad waar stilte en nostalgie de troeven zijn en de sfeer van vroeger illustreren, binnen de 13de eeuwse oude stadsmuren. Ideale locatie voor wandelaars en lekkerbekken om te genieten van de tafelgeneugten in een van de vele restaurantjes en gezellige bistro’s.

BASILIEK DAK VAN BOULOGNE

De oude stad zit bol van de bezienswaardigheden. De Stormtoren dateert uit de 12de eeuw en is de vestingtoren van het oude Gravenkasteel, tevens het oudste monument van de stad. Boekenliefhebbers zullen zich in de handen wrijven bij een bezoek aan Les Annonciades, een voormalig klooster uit de 17de eeuw waar vandaag de stadsbibliotheek zich bevindt, goed voor ruim 300.000 boeken, exclusief eeuwenoude manuscripten en incunabula. Het stadhuis en het Kasteelmuseum zijn evenzo een bezoek waard. Topper is evenwel de basiliek van Onze-Lieve-Vrouw, in de 19de eeuw gebouwd op de ruïnes van de oude kathedraal. De koepel is honderd meter hoog en prijkt over de ganse stad. De crypte – uit het Romaanse tijdperk – laat een schatkamer zien gewijd aan zeelieden.

FEEST VAN DE HARING

Boulogne-sur-Mer is de grootste vissershaven van Frankrijk en telt een uitgebreide vloot met moderne trawlers, een 50-tal vissersvaartuigen en om en bij de 70 kustvissers, goed voor aanvoer van ruim 35.000 ton vis, schelp- en schaaldieren. Een bezoek aan de visafslag is een aanrader. Na het Feest van de Zee in juli en de Route du Poisson in september wordt Koning Vis op zaterdag 21 en zondag 22 november nog eens in de kijker gesteld met La Fête du Hareng, Feest van de Haring, twee folkloristisch getinte dagen die men niet mag missen.  Alle info en programma: www.ville-boulogne-sur-mer.fr en www.tourisme-boulognesurmer.com.

LA MATELOTE

Restaurant La Matelote is zonder meer een begrip in Boulogne waar Tony Lestienne als 24-jarige een bescheiden woning omtoverde tot zijn eigen restaurant in 1979. Zijn talent ontging de heren van de Michelin gids niet en drie jaar later fonkelde er een ster aan de gevel. Sindsdien ging het alleen maar hoger op. Tony Lestienne is een meester als het om bereidingen gaat met alles wat uit zee komt. Met de vismijn in zijn voortuin komt dan ook niets anders dan vangverse producten op het bord. Toppers daarbij zijn de schotels met zeeduivel, kabeljauw en onder andere de succulente tarbot. Kleppers op de kleurrijke kaart is zijn Menu Saveurs de la Mer en het Menu Degustation, zevengangen menu waarbij het beste van de regio op het bord komt. Dat alles aan betaalbare prijzen, onberispelijk voorgeschoteld door geroutineerd personeel onder leiding van maître d’hotel Sandy en Régine Lestienne in de zaal met Tony Lestienne en zijn brigade aan het fornuis.

Het hotel telt 35 kamers, allen gezellig uitgewerkt met alles er op en er aan: standaard, supérieur, prestige en junior suite. Zwembad, sauna, hammam en jacuzzi zijn gratis te gebruiken.

ARRANGEMENTEN

Hotel-restaurant La Matelote is dan ook de ideale locatie om Boulogne en de regio Côte d’Opale te verkennen. Daarom pakt Tony Lestienne graag uit met een aantal arrangementen en midweekverblijven. Voor gedetailleerde info, neem af en toe een kijkje op de website zodat je constant op de hoogte blijft van de beste promoties.

Hotel-restaurant La Matelote, 80 Boulevard Saint-Beuve, 62200 Boulogne-sur-Mer (vlak over Nausicaä) pakt tijdens de Haringfeesten uit met speciale arrangementen. Meer info: www.la-matelote.com, hotel@la-matelote.com en info@la-matelote.com

 

Georges Keters

Foto’s: Office de Tourisme Boulogne & Georges Keters










>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs