Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
25-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPHOTEL IN HARTJE BRUSSEL

Nieuwe parel aan Brusselse hotelkroon

 

The Augustin, puur genot in hartje Brussel

 

 

Trek in een dagje Brusselen met de voetjes in hartje stad? Dan kiest u beslist voor een een- of meerdaags super verblijf in The Augustin, gloednieuw gerenoveerd hotel aan de Stalingradlaan 25, op een paar honderd meter van de indrukwekkende Grote Markt. Laat ook de wagen thuis want het treinstation Brussel-Zuid bevindt zich op minder dan tien minuutjes wandelen van uw bestemming.

 

“The Augustin telt 47 ruime kamers, met zicht op de stad of het tuinterras. Er zijn verschillende kamer types, Classic Dubbel-Twin alsnog met twee queen bedden waar zelfs vier  volwassenen kunnen logeren of een Deluxe Double met een groot kingsize bed. In de meeste kamers kan nog een extra bed geplaatst worden. Ideaal voor een verblijf in Brussel met kinderen”, stelt manager Charles Prévost, vol terechte trots.

“Even verpozen kan in de Lounge Bar Augustino. Dit gezellig hoekje weerspiegelt The Augustin’s dubbele persoonlijkheid. Het barontwerp is van de getalenteerde kunstenares Laetitia Vidal-Cuzacq, de cocktailkaart is samengesteld door Parijse Barcaza Cocktail Club en de muziek werd special voor The Augustin samengesteld door DJ The Mekanism.

Een ideale plek om te werken of te relaxen. De ruimte is voorzien van gezellige en makkelijk zittende zetels en een open haard. Het terras van de stadstuin is ingericht en altijd open om van een beetje frisse lucht te genieten”, geeft manager Charles Prévost nog graag mee.

NEEM TIJD VOOR HET ONTBIJT

Nog een van die troeven van The Augustin is het ontbijt. De manager is er weg van: “Ontbijten is heel belangrijk. Vandaar dat we hieraan veel belang hechten. Eer uitgebreid warm en koud ontbijtbuffet mag dan ook niet ontbreken. Meer nog, wie op de website van het hotel direct een kamer boekt, wordt het ontbijt zelfs aangeboden.”

The Augustin beschikt niet over een eigen restaurant. Overdag kan je een kleine snack eten in de Augustino Bar Lounge of iets kiezen uit de vitrinekast naast de receptie. “Brussel zit bol van de uitstekende restaurant. Zo ligt het 2-sterrenrestaurant Comme Chez Soi, Chez Alexandre (één ster) en – zeer gezellig – Houtsiplou, brasserie met stripfiguren op de muur, doorspekt met internationale menu’s. Dat alles op het Rouppeplein, op amper honderd meter van het hotel”, stelt manager Charles Prévost.

INCENTIVES & RECEPTIES

Hotel The Augustin staat ook open voor vergaderingen, incentives, kleine feestjes, productvoorstellingen en onder andere recepties. Hierbij wordt het terras en de Augustino Lounge Bar betrokken zodat er een enorme ruimte ontstaat wat uw evenement nog meer kleur en gezelligheid geeft. Manager Charles Prévost: “Een grote troef is de makkelijke bereikbaarheid en de onmiddellijke nabijheid van de Grote Markt in het centrum van Brussel, wat inhoudt dat zowel de Europese wijk, het zakelijke gedeelte als restaurants, cafés, winkelstraatjes en bezienswaardigheden makkelijk te bereiken zijn.”

Op bezoek in Brussel – met pleisterplaats The Augustin – mag niet nalaten een bezoekje te brengen aan Mannenken Pis, het Atomium, de kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele, de antiekmarkt van de Grote Zavel, de Brusselse Striproute, het Jubelpark en onder andere het Koninklijk Paleis.

CHATEAUX & HOTELS COLLECTION

The Augustin maakt deel uit van Chateaux & Hotels Collection, een toonaangevend network van charmante hotels en gastronomische restaurants. De groep brengt meer dan 500 etablissementen samen in 16 landen, waarvan de meeste in Frankrijk en Italië. Sinds 1999 voorgezeten door Alain Ducasse promoot de Châteaux & Hôtels Collection onafhankelijke hotels en restaurants die de gast diversiteit en authenticiteit bieden.

 

THE AUGUSTIN

Stalingradlaan 25-31

1000 Brussel

T: +32 (0)2 548 98 38

info@theaugustin.com

www.theaugustin.com

www.facebook.com/theaugustinhotel

www.twitter.com/theaugustin_

www.pinterest.com/theaugustin

plus.google.com/+TheAugustinBruxelles

 

Georges Keters

 








>> Reageer (0)
18-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EINDEJAAR IN OOSTENDE

Viert Kerst & Oudejaar in

 

OSTEND QUEEN

Kursaal Oostende



Kerst

 

De culinaire brigade van restaurant OSTEND QUEEN verwelkomt u graag met een hapje van de Chef, waarna keuze uit een 4 of 5-gangen uitgelezen Kerstmenu

 

Terrine van fazant, eendenlever en Iberische ham, salade van witte kool en chutney van appel

 

Gegrilde Sint-Jacobsnootjes met gelakt buikspek, roergebakken groente en Oosterse saus

of

***    Kalfswang met krokante zwezerik, uienfondue en knolselder

 

Gebakken lengfilet met gestoofde rundstaart en peterseliewortel, aardappelmousseline en woudpaddenstoelen

 

Kerstdessert op basis van pure chocolade

 

Prijs 4-gangenmenu: 60 euro

Prijs 4-gangenmenu inclusief gepaste wijnen: 80 euro

***   Prijs extra gang: 15 euro

 

Of in

 

AGUA DEL MAR

Kursaal OOSTENDE

 

De culinaire brigade van restaurant AGUA DEL MAR verwelkomt u met een glaasje cava en drie hapjes van de Chef, waarna keuze uit een 3 of 4-gangen heerlijk Kerstmenu

 

Carpaccio van Sint-Jacobsnootjes, avocado, groene appel en gemarineerde tonijn

 

***   Gebraden eendenlever, chutney van appel en peer met balsamico dressing

of

***  Zeetongfilet, fregola, groene kruiden en schaaldierenjus

 

Hertenkalffilet met compote van pruimen, witlof en amandelkroketje

 

Buche van donkere chocolade

 

Prijs 3-gangenmenu: 65 euro

***   Prijs 4-gangenmenu: 75 euro

 

 

Reservatie voor beide Kerstmenu’s

events@aguadelmar.be of 059 29 50 52

 

 

VIERT EINDEJAAR IN

OSTEND QUEEN

Kursaal Oostende

 

 

Glas Champagne Brut

Amuses:

Coquille, gemarineerde runderstaartstuk, sojasaus, pinda, Noordzeekrab, curry gel, mierikswortel, groene appel, grijze garnalen, piccalilly, dubbel getrokken wildbouillon, groene kruiden, oester, duindoornbes, wakamé, bergamot

 

Geroosterd knorhaantje, schuimige vis- en schaaldierensoep, venkel, saffraan aardappeltjes en fijne groentjes

 

Jonge duifborst, stoverij van de billetjes, vandouvan, savooikool, zilveruitjes, Parijse paddenstoelen

 

Op vel gebakken kabeljauw met ossenstaart, eekhoorntjesbrood, winterpostelein en peterseliewortel

 

Hertenkalfilet, gebakken eendenlever, terrine van aardappel, sukade, knolselder, rauwe ham

 

Donkere pure chocolade, amandel, gekonfijt fruit

 

Glas Champagne Brut om middernacht

 

PRIJS: Oudejaarsavondmenu met glas Champagne 155 euro met gepaste kwaliteitswijnen, waters en koffie of thee + 40 euro

 

Reservatie

Uw reservatie is enkel geldig na storting op de rekening

001 6650228 81 met melding Oudejaar Ostend Queen (naam plus voornaam  van aantal personen)

 

INFO of RESERVEREN: 059 29 50 52

events@aguadelmar.be








>> Reageer (0)
06-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstchampagne @ Nieuwpoort

 

Vrijdag 11 tot en met zondag 13 december 2015

 

Salons VISMIJN NIEUWPOORT

 

KERSTCHAMPAGNE  @   NIEUWPOORT


 

 

Na een spetterend succes in 2014 pakt Kerstchampagne @ Nieuwpoort voor de tweede maal uit met een fraai en sprankelend programma, gedompeld in Champange. Voorzitter Bernard Vandamme is formeel: “Inderdaad, reeds voor de tweede maal slaan we figuurlijk onze tenten op in de vismijn te Nieuwpoort. Wat verleden jaar een verkenning was wordt deze keer de volledige lancering, een voltreffer. De zaal is er, de standen zijn gevuld en er is de volle medewerking van het stadsbestuur. Wat niet ontbreekt is ook ons enthousiasme. Wij zullen er iets moois van maken.

Ook de champagneproducenten brengen hun beste kwaliteit mee van over de landsgrenzen. Het publiek zal er alles kunnen leren en proeven over de verschillende cépages. Bijvoorbeeld over de Chardonnay druif die de fraicheur en de elegantie bijbrengt. Over de Pinot noir die de fruitigheid bijbrengt en de Pinot meunier die instaat voor de diepte, het karakter van de champagne.

En wat gezegd van de vele nevenstanden. Promoties op vlak van edele culinaire hoogstandjes. Van mode, muziek en kunst. Van de kunstveiling onder leiding van Axel Daeseleire. Van

de ruilbeurs van champagnecapsules op zaterdag.

Een beleving met een verhaal. Een verpozen met familie,vrienden en kennissen. Een samenkomst

met zakenpartners.”

 

DEELNEMENDE CHAMPAGNEHUIZEN

Marne:

 • Champagne Pertois-Lebrun Cramant

• Guillette-Brest Monthelon

• Philippe Rouyer Fleury-La-Rivière

• Henri David Heucq Fleury-La-Rivière

• Wiliam Saintot Avenay- Val D’Or

• Lejeune-Del’Hozanne Avenay- Val D’Or

• Neret-Vely Vauchamps

Aube:

• Mongery Landreveille

• L’Huillier Fontette

• Capa4You Chassenay D Arce Ville-Sur-Arce

 

Aisne:

• Philippe Moutardier Chezy sur Marne

 

CHAMPAGNEONTBIJT

 

ZONDAG 13 DECEMBER 2015

 

Prijs van het ontbijt = 25 euro (enkel op reservatie)

Met een rondvaart SEASTAR van ongeveer 1 uur

+ extra glaasje champagne = 40.00 euro

• 2 glazen champagne

• Vers fruit

• Fruitsap

• Yoghurt

• Assortiment brood

• Assortiment zoetigheden

• Kaasschotel

• Charcuterie

• Gebakken eieren

• Koffie en thee

• Confituur, chocopasta, enz

Een gedeelte van het bedrag wordt geschonken aan het goede doel. Maak uzelf en

de minder bedeelden gelukkig en kom genieten van het champagneontbijt.

 

Reserveren via : nancy.cattrysse@telenet.be

 

VOLLEDIG PROGRAMMA

• Bezoek aan het Kerstchampagne@nieuwpoort gebeuren:

In de bovenzaal van de vismijn bezoeken we dit groots champagnegebeuren in een ludieke kerstsfeer. Champagne, chocolade, oesters, foie gras en zoveel meer .......

Kunst, muziek en een veiling van kunstwerken met veilingmeester Axel Dasseleire;

 

VRIJDAG 11 DECEMBER OPENING OM 17 UUR

• Doorlopende degustatie en catering

 

ZATERDAG 12 DECEMBER VANAF 10 uur.

• Ruilbeurs voor champagnecapsules van 10 tot 16 uur.

Reservatie gewenst !

• Veiling van kunstwerken onder begeleiding van de

Vlaamse acteur Axel Daeseleire.

• Doorlopende degustatie en catering

• Bezoek van de kerstman

 

ZONDAG 13 DECEMBER VANAF 10 uur.

• Ontbijt

 

Seastar Sailers’s Bar laat u allen genieten van hun ervaring en marktkennis tijdens het onvolprezen

 

CHAMPAGNEONTBIJT

 

Gedreven serveren ze met kennis van de allernieuwste

foodprocessen en technieken het allerfijnste. Aroma’s, smaak en structuur, niets verliest men uit het oog. Traiteur Pierre geniet van de verbeelding en inzicht om van elk ontbijt een kunstwerk te maken. De bediening, met gratie en stijl, humor en efficiëntie. Op het champagneontbijt is koken een kunst en veel méér.

 

 

Het geheel is ondersteund door:

 

Villa Crombez Nieuwpoort

Foie gras Handsaeme

Mode & Accessoires Fragoli Fashion

Kunstwerken Hannes D’Haese

Juwelen Carino

Catering City Park Oostende

Sailors’ Bar Seastar

Capa4you

Mix & Match

Au Roy Henry

O.T.O

Top Center

De Lanterfanter Nieuwpoort

Hotel Cosmopolite

Steps

 

                             

(Georges Keters)

 

 

 








>> Reageer (0)
02-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHAMPAGNEWEEKEND MIDDELKERKE 13 NOVEMBER 2015

Champagneweekend Middelkerke 2015

Georges Keters

Ridder in de Orde van de Champagne

 

De 19e editie van het Champagneweekend werd in het Casino ingezet met de opname van culinair en toeristisch journalist Georges Keters als Ridder in de Orde van de Champagne. "Hij is al jarenlang een ware ambassadeur voor onze gemeente", zegt Michel Landuyt, schepen voor Toerisme.

 

Wie zich op een buitengewone wijze inzet voor de gemeente, hetzij op toeristisch of gastronomische vlak, de gemeente naambekendheid geeft of de promotie van de gemeente verheft, kom in aanmerking om opgenomen te worden in het selecte groepje van ridders. "Aangezien Georges Keters al jaar en dag op culinair en gastronomisch vlak een ware ambassadeur is voor onze gemeente, en ruim voldoet aan alle voorwaarden, is zijn intronisatie als Ridder in de Orde van de Champagne meer dan verdiend. Ook burgemeester Janna Rommel-Opstale bezorgde Georges Keters, geboren en getogen in Middelkerke, de gepaste versierselen van de ridderorde en een zilveren champagnesierstuk van de hand van kunstenaar Peter Vermander. Florist Wim Dierendonck bedacht de nieuwe ridder met bloemen, inclusief champagneglaasjes. Het Champagnehuis Prévoteau-Perrier uit Damery - een van de pioniers in Middelkerke - zette  Georges Keters als gloednieuwe Ridder in de Champagne en liet de godendrank naderhand welig vloeien. Het Champagneweekend dat eens te meer een overgroot succes werd, kon toen al niet meer stuk. Prosit! Op naar de 20ste editie.

ACHTTIEN DIPLOMA’S

"Ik ben uiteraard heel blij met deze erkenning, te meer daar het een erkenning is in eigen gemeente", zegt Georges Keters die zich nog eerdere ridders herinnert zoals onder meer sportjournalist Michel Wuyts, zangeres Jo Lemaire, fotograaf Johan Töpke, ontwerper van medailles en juwelen Gino Coens en wijnjournalist Alain Bloeykens. Georges vergaarde al in heel wat steden, ook vaak uit andere landen, diverse  erkenningen in de vorm van ambassadeur, ridder, erelid of compagnon. Goed voor 18 diploma's, oorkondes of charters. Een ontzagwekkend lijstje: Honoris Causa Orde der 33 Meesterkoks van België, Ambassadeur Prestigieuze Truffel Orde van België, Ambassadeur van de Westhoek, Ambassadeur Cercle Amis de Barton & Guestier - France, Ambassadeur Orde der Bon Vivants Nieuwpoort, Chevalier Confrérie de la Gastronomie de Flers - France, Officier Gastronomische Club Prosper Montagné, Maître-Sabreur - Champagne Epernay, Ridder Vlaamse Confrérie van de Gastronomie, Meester-Proever Orde Oost-Vlaamse Meester-Distillateurs, Chevalier Confrérie du Saint-Péray - Frankrijk, Erelid Orde Sint-Jacobsmossel Koksijde, Chevalier Confrérie de la Coquille St.-Jacques St.-Brieuc, Ridder Orde van Starrog Punijara – Zagreb - Kroatië, Ambassadeur Teliani Valley Wines - Georgië, Erelid Les Disciples d’Auguste Escoffier, Ambassadeur Culinaire Club Junior Hotelscholen België, Compagnon Confrérie de la Noix de Grenoble - France en laatst maar niet in het minst Ridder Orde van de Champagne Middelkerke. "Dit ridderschap is dan ook de figuurlijke kers op de taart. Zoveel zullen er nu immers niet meer bij komen. Of toch?", lacht Georges Keters.

DERTIG JAAR HORECA & CHAMPAGNE

Op onze vraag of deze erkenning nieuwe of andere deuren opent, antwoordt de ridder in de Orde van de Champagne: "Dat weet ik zo nog niet. Het betreft hier immers een vrij lokaal gebeuren dat zijn weerklank vindt binnen het horeca- en het champagnemilieu. Het feit dat ik al meer dan 30 jaar actief ben in de horeca- en toerismesector brengt me op veel plaatsen en ik wil er eerlijkheidshalve aan toevoegen dat de titels - er staan er een tiental op mijn visitekaartje - vlotjes deuren openen. Men weet onmiddellijk welk vlees ze in de kuip hebben als ik een of ander hotel of een  toeristische regio bezoek,  of een culinaire of toeristische persreis invul", aldus Georges.

HELENA GEEFT ME CARTE BLANCHE

Deze recente en reeds eerder behaalde titels zijn niet alleen de verdienste van de kersverse ridder. "Ik draag mijn titels voor een groot deel op aan mijn vrouw Helena. Ze zijn het product van onze goede verstandhouding. Helena gaf en geeft me de gelegenheid om dit alles mogelijk te maken. Zelf is ze niet meteen verzot op restaurantbezoek of reizen. Haar energie kan ze kwijt met de inzet voor de humanitaire vereniging Hart voor Gambia. De resterende vrije tijd besteedt mijn vrouw aan tuinieren", zegt Georges die van zijn vrouw carte blanche krijgt voor zijn interesse, zijn passie zeg maar. "Op uitnodiging van touroperators, hotels, restaurants, redacties van magazines, culinaire uitstappen of reizen kan ik ongelimiteerd ingaan. Zo was ik dit jaar al op stap in Schotland, Malta, Duitsland en diverse malen in Nederland en Frankrijk. Ik ben nu 72 jaar en ik geniet nog elke dag van het 'werk'. We gaan nog eventjes door", zegt Georges Keters wishful thinking.

 

Op de groepsfoto: Burgemeester Janna Rommel-Opstaele, Champagneridder Georges Keters, florist Wim Dierendonck, schepen voor Toerisme Michel Landuyt, champagnepioniers Delphine en Christophe Prévoteau en kunstenaar Peter Vermander, zetten het 19de Champagneweekend bruisend in.

 

Ludo Coulier

(Krant van West-Vlaanderen - 20 nov. 2015)








>> Reageer (0)
10-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GOSPEL & JAZZ IN CHARLES LINDSBERGH OOSTENDE

 

Vrijdag 20 November in CHARLES LINDBERGH

A Night at New Orleans

 

 

Lekkerbekken stippen alvast vrijdag 20 november aan in hun agenda. Charles Lindbergh in Oostende maakt er voor u een avondje NEW ORLEANS van, aanvullend een ALL YOU CAN EAT.

Aan wat denk je als je New Orleans hoort? Heerlijk eten, opzwepende Gospel- en Jazz, Mardi Gras en verfrissende cocktails. Op 20 november vliegen wij met Charles Lindbergh voor een avondje naar New Orleans. Geniet van All you can eat Yambolaya voor de prijs van 15 euro  per persoon. Proef zeker ook van de exclusieve Hurricane cocktails terwijl je danst op de leuke deuntjes van de New Orleans Stageband onder leiding van muzikale duizendpoot Jean-Pierre Severens.

Dit sprankelend evenement start om 19 uur.

Vooraf inschrijven is evenwel de boodschap via  info@charleslindbergh.be

Meer info: Charles Lindbergh, Nieuwpoortsesteenweg 945 Oostende –  www.charlesevents.be

 

 OOOOOOOO


>> Reageer (0)
02-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FIRMA CASTELEYN VIERT FEEST OP KV OOSTENDE

Firma Geert Casteleyn aan het feest op

Albertpark – OOSTENDE

 

Horeca smult van KVO-voetbal

 

Gerenommeerd toeleveraar van horecamateriaal Geert Casteleyn uit Leffinge haalde voor de gelegenheid een flink stuk horeca uit de middenkust en hinterland voor een avondje voetbal naar het Albertstadion met KVO – RC Genk als hoofdschotel. “Dank zij de uitstekende prestaties van KVO steekt de horeca bij elke wedstrijd een tandje bij en pikt hiermee uiteraard een graantje mee. Vandaar het idee om hen eens te belonen voor hun inzet”, stelt initiatiefnemer Geert Casteleyn.

Het is meteen duidelijk, de horeca smult van het vernieuwd Oostends voetbal. “Het is hier om de veertien dagen volle bak aan zee. Voetbal aan zee is dan ook de nieuwe slogan die KVO met succes de ether in slingert.  Vooraleer de wedstrijd op zaterdagavond of zondagmiddag bij te wonen genieten heel wat supporters van de bezoekende ploeg van een leuk dagje aan zee, zetten die in of sluiten die af met tafelwerk in de vele eethuizen van de stad”, zegt Geert Casteleyn, te midden van zijn genodigden. En of hij gelijk heeft. De horeca in zijn drie geledingen, hotel, restaurant en café ziet de resultaten van KVO resulteren in een hogere omzet. Bezoekende supporters kiezen gretig voor een weekendje Oostende-met-voetbal, boeken een hotelkamer en gaan ’s middags of ’s avonds lekker tafelen in een van de vele restaurants. Vooral de eethuizen om en bij het Albertpark genieten met volle teugen van de uitstekende uitslagen van KVO. De restauranthouders van Het Strandhuis, The North, Boucquet en onder andere El Rey hoor je dan ook niet klagen. De café’s vullen zich dan weer als vanouds met de op en top KVO supporters.

TEAROOM

Niet alleen de restaurants zitten op de KVO-golven, ook de tearooms zitten op rozen. “Ik zou zelfs durven stellen dat de tearooms, ijssalons al dan niet met terrassen, de hoofdvogel afschieten”, zegt Peter Vanhaecke, zaakvoerder Lunch & Grill De Markt op het Wapenplein in Oostende. “Terwijl de mannen in de namiddag de voetbaltempel van KVO bezoeken gaan de dames zich nestelen op een of ander terrasje om zich te goed te doen aan een ijscoupe, pannenkoek of een smaakvol punt taart. Dit zijn 100% extra’s voor elke zaak.”

VOETBAL-AAN-TAFEL

Niet alleen de plaatselijke horeca is bijzonder tevreden met de inpakt van het Oostendse voetbal, ook op KVO zelf ziet men de belangstelling voor het voetbal-aan-tafel gestadig groeien. Deze business diners vinden plaats aan de VIP-tribune. Exclusief voor de business-klanten verzorgt De Feestarchitect bij elke thuiswedstrijd een Culinair VIP Dinner met alles er op en eraan. Sales medewerker Danick Minne – in samenwerking met commercieel directeur Patrick Orlans en sales manager Geert Vergauwe – vult het VIP restaurant makkelijk met zo’n 500 man. “Bij de komst van SC Anderlecht, Club Brugge, Standard, RC Genk of AA Gent voorzien we zelfs bijna 800 plaatsen, allen aan tafel voor een uitgebreid diner, van aperitief tot en met de koffie. Na de match wordt a gogo aangeschoven voor een kaasbuffet. De belangstelling toont aan dat het voetbal in Oostende weer leeft. Tegelijk is dit voor de VIP’S een ideaal moment om hun netwerk uit te breiden”, stelt Danick Minne met brede glimlach.

TOTAALGEBEUREN

Het is meteen duidelijk, voetbal in Oostende is intussen een totaalgebeuren. Gastheer Geert Casteleyn en eega Nancy namen dan ook de gelegenheid te baat om heel wat vrienden binnen het horecawereldje uit te nodigen. Daar KVO steeds op zaterdag of zondag speelt kunnen veel horecalui nooit zelf de match bijwonen. Spelen op dinsdag kwam dus goed uit, voetbalfeest dat niet alleen afgerond werd met 3-2 eindscore, maar besloten werd met de overhandiging van een cheque ad 5.000 euro, het resultaat van een mega pronostiek en gewonnen door de familie Jonckheere, hotel-tearoom De Golf, Kapelstraat 73 in Bredene, bij afwezigheid overhandigd aan Johan Douchy, zaakvoerder Wijnen Douche. KVO-voorzitter Marc Coucke tenslotte ondersteunde het initiatief van Geert Casteleyn en loofde de inspanningen van de vele supporters om KVO dermate te steunen. “Ik ben slechts een klein stukje van KVO, het grootste part kom van mensen zoals Geert Casteleyn, gemotiveerde lui die via het voetbal hun wereld via netwerk omvormen tot een totaalgebeuren, hier in Oostende, de enige voetbalstad aan zee.”

Hoogtepunt van de avond, de pronostiekcheque Firma Casteleyn van 5.000 euro gewonnen door restaurant De Golf uit Bredene. Op de groepsfoto herkennen we Danick Minne, Geert Casteleyn, Johan Douchy, Nancy Casteleyn en KVO-voorzitter Marc Coucke.


Foto 2: Nancy Casteleyn - Marc Coucke - Geert Casteleyn

Foto 3: Danick Minne - Nancy Casteleyn - Patrick Orlans

Foto 4. Pascal Laplace (Casino Middelkerke) - Peter Vanhaecke (De Markt Oostende) en Dany Vanden Broele (Spijshuis Godelieve Gistel)

 

Georges Keters

 

 

 

 

 










>> Reageer (0)
01-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHAMPAGNEWEEKEND CASINO MIDDELKERKE

Vrijdag 13 tot en met zondag 15 november

 

19de Champagneweekend

CASINO MIDDELKERKE

 

Champagne en Middelkerke,

moeilijk te scheiden

 

Voor de 19de keer opent toeristisch Middelkerke het winterseizoen met niets dan Champagne. De kurken vliegen vanaf vrijdag 13 november om 20 uur volop in het rond. Het geknal eindigt op zondagavond 15 november na een bruisende sfeernamiddag om 20 uur. Bubbels en gezelligheid zijn de twee trefwoorden die in het casino straks aan de orde zijn. Het resultaat van meer dan veertig jaar jumelage met Epernay, de bakermat van de Champagne.

Elf ambachtelijke champagnebouwers uit Epernay en omgeving stellen in het Casino hun beste flessen voor. In de horeca zetten de chefs drie dagen lang uitgelezen menu’s op tafel. Het Champagneweekend is het resultaat van een vlotte samenwerking tussen de Handelaarsbond, de Horeca en het  Jumelagecomité van Middelkerke en Epernay, onder supervisie van Michel Landuyt, schepen voor Toerisme & Evenementen en Carine De Jonghe, voorzitter Directiecomité vzw Toerisme Middelkerke geruggensteund door burgemeester Janna Rommel-Opstaele.  De Champagnehuizen brengen hun beste flessen mee en die kunnen geproefd worden in de Champagnebeurs: Champagne Prévoteau-Perrier, Michel Genet, Marcel Vautrain, Paul Clouet, Bonnaire, Bourdaire-Gallois, Moussy Père et Fils, Bernard Hennequin, Henri Mandois, Robert Allait en Dhondt-Grellet. Bezoekers van de beurs kopen hun eigen champagneglas aan 5 euro. Zonder glas kan er immers niet gedegusteerd worden.

CHAMPAGNE OP TAFEL

In dertien restaurants zetten de chefs een Champagnemenu op tafel, een uitgelezen menu met Champagne in het glas, te genieten van 60 tot en met 90 euro. Een afzonderlijke brochure, gratis te bekomen bij de dienst voor Toerisme, laat nu alvast genieten van de menu’s in deze restaurants: Casino Il Circo, Ramblas, Marquize, Tempête, Eat & Sea, Columbus, Kapelle, Kristoffel, Lanteirne, Honfleur, Chaplin, La Tulipe en Villa Marie-Jopseph.

PROGRAMMA

Het driedaagse Champagnefeest start op vrijdagavond 13 november om 19.30 uur met om 20 uur de officiële opening, gevolgd door de inhuldiging van de Ridder in de Orde van de Champagne, titel sinds enkele jaren toegekend aan iemand die zich inzet voor Middelkerke op het gebied van toerisme en gastronomie. Een special guest zet de Baccarazaal vanaf 21 uur op stelten terwijl dj Tim de avond mag rondmaken tot 1 uur. Zondag 14 november verzorgt Jo Lemaire het aperitiefconcert om 11.30 u. en pakt Ignace Baert om 14 uur uit met pianocovers. Om 21 uur mag dj Paige de Champagneparty op gang trekken. Het aperitiefconcert op zondag 15 november start om 11.30 uur met Patrick Riguelle en Jan Hautekiet. Het Champagneweekend wordt afgerond met bruisende sfeernamiddag die loopt van 14 tot 20 uur, waarna afspraak tot op de jubileumeditie 20 Jaar Champagneweekend 2016.

CHAMPAGNE PREVOTEAU-PERRIER

U las het eerder al in deze krant, het Fonds van de Burgemeester pakt elk jaar ook uit met een speciale fles met exclusief etiket en dito capsule en dit tegen een democratische prijs. Het Fonds koos dit jaar voor een van de pioniers, intussen een meer dan gevestigde waarde.  Champagne Prévoteau-Perrier was er 19 jaar geleden ook al bij en weet zich elk jaar schitterend te ontplooien op het Champagneweekend.

Gesticht in 1946 door het echtpaar Henri Prévoteau-Perrier zetten Delphine Prévoteau en Christophe Boudard het pionierswerk vandaag met grote klasse verder. Intussen wist dit jonge echtpaar de harten van heel wat Vlamingen en Middelkerkenaars te winnen. Niet alleen bij de Middelkerkse horeca met daarbij onder andere Hostellerie Renty aan de Louis Logierlaan in de schaduw van de watertoren, maar ook bij de particulier die al ruim een decennia geniet van het parelende gelukzalig vocht dat Champagne Prévoteau-Perrier is. Het familiaal karakter van deze wijnbouwers is hier dan ook niet vreemd aan. “Een invoerder  in België hebben we niet en willen we ook niet. Het product dient voor zichzelf te spreken. Kwaliteit in de fles doet verkopen. We zijn de expliciete tegenpool van de supermarkt. Persoonlijk contact is voor ons heilig. Al onze klanten zijn intussen vrienden geworden”, vertelt Delphine Prévoteau, met ons op stap in de wijngaarden van het gezellige domein, 21 ha groot en jaarlijks goed voor zowat 200.000 flessen. (Meer info: www.champagne-prevoteau-perrier.fr)

 

19de Champagneweekend: meer info www.toerismemiddelkerke.be en toerisme@middelkerke.be

 

Georges Keters

 

 








>> Reageer (0)
27-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OVERWINTEREN IN GOZO - MALTA

West-Vlaming 35 jaar thuis op eiland

Gozo – Malta

 

DROOMHUIS OP EEN ROTS

 IN DE MIDDELANDSE ZEE

 

Zowat elkeen die ooit een voet zette op het eiland Gozo, dat deel uitmaakt van de archipel Malta, kent Amand Veranneman Van Hoeck. Geboren in Roeselare, maar met wieg en ouder onmiddellijk naar Knokke, weet hij op te groeien en carrière te maken in Antwerpen. Tot plots na een reis naar Malta hij er een nieuw leven zou beginnen. In de horeca. In geen tijd bouwde hij Chez Amand uit tot de place to be in Gozo. “Het was hard werken, maar we deden het graag. We verwenden de klanten – uiteraard heel wat Vlamingen – vooral met kreeft. Iedereen die Gozo bezocht wilde bij ons komen tafelen. Intussen werden we een dagje ouder en werd het voor ons te zwaar zodat we de zaak, met pijn in het hart, overlieten. De zaak blijft – tot onze grote tevredenheid – verder goed draaien”, vertelt een immer opgewekte Amand Veranneman Van Hoeck.

DHALIA REAL ESTATE SERVICES

Het zalig nietsdoen en genieten van de verdiensten van het harde labeur in Chez Amand, stierf bij de Antwerpse West-Vlaming uit als een kaarsje. “Stilzitten is niets voor mij. Na een paar maand kriebelde het weer en een van mijn vele vrienden hier in Gozo vroeg om als sales consultant te willen meehelpen aan de uitbouw van het prestigieus immobilien agentschap Dhalia Real Estate Services, dat zich vooral richt op Luxury Living and Select Homes op de Maltese Eilanden. Het eiland Gozo is niet alleen kleiner dan grote broer Malta, maar is ook groener en mooier. Hierdoor zit de vraag naar vastgoed de jongste jaren sterk in de lift. En daar zijn heel wat troeven voor. Wanneer U hier een vastgoed koopt of huurt voor een lange termijn kunt U genieten van voordelen aangeboden door de Maltese regering. Sterk gezocht is de formule Buy-to-Rent, een investering met een return van zowat 5% op het geïnvesteerde kapitaal”, geeft Amand Veranneman Van Hoeck graag mee.

 

PROPERTIES

En of onze West-Vlaming zich hier goed voelt. Zelf met pensioen ziet hij heel wat landgenoten en een brede waaier gepensioneerden naar Gozo afzakken voor een al dan niet lange of korte vakantie op het eiland. “Vanuit Zaventem brengt Air Malta je in zowat drie uur naar Luqa. Naderhand brengt de ferry Gozo Channel Line je vlekkeloos van Cirkewwa naar Mgarr. Heel wat gepensioneerden kijken hier uit om een of ander eigendom aan te kopen en de herfst of de winter van hun leven door te brengen in luxe op het eiland Gozo. Gezien de prijzen de jongste jaren alsmaar stijgen is nu aankopen de boodschap. Intussen vonden heel wat van hen hun droomhuis en dit in de vorm van een appartement, een penthouse of een mini-farm”, weet Dhalia sales consultant Amand Veranneman Van Hoeck.

LUXE TROEF

Een rondrit op het aantrekkelijke eiland Gozo leert ons meteen dat Dhalia heel wat luxe in de portefeuille heeft. “Neem nu de Kempenski Residences, goed voor een 5-sterren service, waar luxe het ordewoord is, geflankeerd door stilte en rust. Fort Chambray is dan weer een luxe project in een omgeving waar de Ridders van St. John geschiedenis schreven. En wat dacht je van het Hal-Saghtrija luxe project met unieke art flats met fantastische uitzicht op de Middellandse Zee en de mooie natuur van Gozo. Verder in onze portefeuille beheert Dhalia Select Homes Properties met daarbij onder andere luxueuze Farmhouses met zwembad, Townhouses, flats, Duplex and Maisonnettes en onder andere Houses of Caracter

AMAND’S OFFICE

Het is duidelijk, onze landgenoot Amand Veranneman van Hoeck voelt zich thuis op Gozo, zijn tweede thuis. Op bezoek in Gozo mag u hem steeds contacteren. “Inderdaad, we halen de belangstellenden op aan de ferry in Mgarr en laten hen Gozo en onze properties zien, uiteraard na afspraak”, besluit een glunderende Amand, samen met David, Amy en Sonia in het gelid om u wegwijs te maken op Gozo.

 

Meer info: Amand’s Office bevindt zich in Gozo Branch – The Duke Complex, 3de verdieping, Republicstreet, Victoria, Gozo VIC1017.  E-mail: amver@dhalia.com, Mobiel: 0035699423775, Office 0035621551984 en www.visitgozo.com, www.IslandofGozo.org en www.dhalia.com

 

 

SILVERJET

 

Wie intussen even wil genieten en proeven van de vele troeven van het eiland Malta en kleine broer Gozo, vindt ruim zijn gading bij Touroperator SILVERJET die niets dan klasrijke hotels en vakanties weet aan te bieden. The Westin Dragonara Resort, Hilton Malta en Kempenski Hotel San Lawrence zijn alvast de absolute toppers op beide eilanden. De gratis brochure valt in uw bus na oproep met tel. 050 700 965

Meer info: www.silverjet.be

 

Georges Keters










>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PUUR GENIETEN AAN TAFEL MET WIM VANDAMME

Gastronomie met stijl

 

Culinair genieten aan Wim’s Gastentafel

 

Op zoek naar een uitstekende tafel, een super organisatie in een uitzonderlijk concept, afgewerkt met de final touch van de meester, dan vindt u het zonder twijfel aan Wim’s Gastentafel, met sterchef Wim Vandamme aan het fornuis. Indien gewenst kan het ook bij u thuis of op de gewenste locatie. Wim Vandamme is niet alleen een fenomeen aan de stoof, maar tegelijk een begenadigd organisator, met alleen oog voor de absolute perfectie.

 

Men kent het fenomeen: vrienden uitnodigen in eigen huis, een tuinfeest of zo maar een proeverij van de beste streekproducten en wijnen, het vraagt heel wat tijd en een vlotte organisatie. Daarbij zelf kunnen genieten is haast onmogelijk, terwijl u toch het beste wenst voor uw gasten. Laat die zorgen vanaf nu over aan een op en top professionele chef die alles voor u tot in de puntjes verzorgd. De ideale manier om het beste van het leven te proeven en van uw feest een onvergetelijke gebeurtenis te maken.

STERCHEF WIM VANDAMME

Als er één chef onweerlegbare adelbrieven kan voorleggen is het Wim Vandamme. Ooit was hij de jongste Belgische chef met een Michelinster. In zijn restaurant Maison Vandamme in Zeebrugge wist hij elke gastronoom te verrassen met zijn eigen creaties en uitzonderlijke keuken. Als man van de zee is Wim een meester in visbereidingen en goochelt  hij graag met schaal- en schelpdieren en kaviaar. De chef is tegelijk kies als het om vlees gaat. Geen wonder dan ook dat het beste van kalfsrib-eye, hertekalffilet, jonge Bresse duif, het unieke Kobe-vlees en het onvergelijkbare Wagyu rundsvlees op het bord komt. “Wie een toptafel wenst kan alleen werken met topproducten. Daarom dat ik dan ook zeer zorgvuldig te werk ga inzake keuze van de ingrediënten. Enkel het beste komt op mijn werkblad. De veeleisende gastronoom heeft daar recht op”, geeft chef Wim Vandamme graag mee, wat met zich meebrengt dat de epicurist niet met klamme handen aan zijn diner begint en een speurtocht dient te ondernemen op ontdekking wat op het bord ligt. Raden naar wat op tafel staat is er bij chef Wim nooit bij. De ingrediënten zijn puur en behouden aldus hun uitgesproken smaken, wat de kwaliteit van het product in de kijker stelt. De producten zijn uiteraard seizoensgebonden en kraakvers.

XCLUSIVE DINING

Goed tafelen vraagt om een mooie omgeving, de grote stelling van Chef Wim Vandamme, lees Gastronomie met Stijl. Met hoofdletter. De sterkte van de chef is dat hij niet alleen graag uitpakt met Private Dining, hoogstaand koken op locatie, maar tegelijk lekkerbekken en smulpapen tot in de puntjes verwennend in eigen keuken. Dat kan met een gezelschap van vier tot zeg maar twintig man, volledig op maat van de klant. Exclusive starlevel Xperience, topgerechten met gepaste wijnen uit de beste kastelen, zijn hier de sleutelwoorden. Dat alles in alle discretie. Elk van deze Xclusive Dining projecten worden op maat en na gezamenlijk overleg samengesteld. Gedetailleerde briefing zorgt voor een exacte prijsindicatie, alles inbegrepen. Men komt nooit voor onaangename verrassingen te staan bij de eindafrekening. Steeds alles op vraag en maat van de klant. En ja, uw enige contact voor de samenstelling van het menu en of de locatie is chef Wim Vandamme himself. Geen tussenpersonen of geen agentschap wat zich laat uiten in een 100% persoonlijke bediening.

WIM'S TAFEL

Wim’s huis aan de Lievekaai 12 in het historische Gent wordt bij elke gelegenheid tot in de kleinste details aangekleed, van tafelsetting tot muziek, verwelkoming en belevenis in de keuken. Eigen wijnen meebrengen kan best. Uiteraard kan u ook beroep doen op de wijnkennis of wijnkelder van de chef. Naast de Xclusive Dining aan de Lievekaai biedt chef Wim Vandamme zijn topgastronomie ook aan op deze unieke locaties: Kasteel De Spycker in Sint-Kruis Brugge, Huis De Caese in Brugge, Paleis op de Meir en Huis Happaert in Antwerpen, Hotel Solvay in Brussel en uiteraard waar ook in binnen- en buitenland, op vraag van de klant.

Het is duidelijk: verrassend, veelzijdig, verfijnd, en verrukkelijk, dat is Wim's Tafel. Altijd een unieke Xperience van Xcellent niveau. Graag met smaak en met grote klasse geserveerd door topchef Wim Vandamme.

 

Wim’s Gastentafel

Lievekaai 12

9000 Gent

wimv@ndamme.be

www.wimvandamme.be
0475 605 700

 

Georges Keters







Bijlagen:
blogggWim + sommelier Bart Lobestael.jpg (144.8 KB)   


>> Reageer (0)
21-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHAMPAGNE - FONDS VAN DE BURGEMEESTER MIDDELKERKE

 

 

Kerstfeest voor alleenstaanden in de sporthal

Fonds Burgemeester Middelkerke

kiest voor

 Champagne Prévoteau-Perrier in het glas

 

Burgemeester Janna Rommel-Opstaele trok, in het kader van het Fonds van de Burgemeester, de Champagne-actie op gang en liet meteen de eerste flessen knallen. Het Fonds koos dit keer voor Champagne Prévoteau-Perrier, aansluitend label en capsule van het oud gemeentehuis Westende. Voor het eerst sedert het bestaan van het Fonds vindt het Kerstfeest voor de alleenstaanden niet plaats in het casino, maar wel in de gemeentelijke sporthal.

 

“Het viel ons de jongste jaren sterk op dat heel wat minder bedeelden het casino als locatie als een te hoge drempel zagen en bedankten voor de uitnodiging. Door ons naar de Middelkerkse sporthal te verplaatsen hopen we de drempelvrees in te dijken zodat de alleenstaanden en minder bedeelden vlot de nieuwe locatie zullen vinden en dat ze kunnen aanzitten aan een feestmaal, volledig geschonken door het Fonds”, stelt de burgemeester, geruggensteund door de tachtig koppen grote groep vrijwillige medewerkers die zich op Kerstavond donderdag 24 december ontfermen voor de ontvangst van zowat 420 Middelkerkenaars.

GEMEENTEHUIS WESTENDE-DORP

Voorzitter Fonds van de Burgemeester Johnny Devey neemt het voortouw en schuift 500 flessen Prévoteau-Perrier Brut naar voor tegen de prijs van 22 euro per fles of een karton van zes aan de prijs van 120 euro. “Daarnaast pakken we ook uit met een blokje collectors item van de vijf capsules van de eerste jaren. Hier zien we de beeltenis van de Watertoren (2008), Rotonde (2009), Dronkenput (2010), Casino (2011) en Gemeentehuis Middelkerke (2012), te koop tegen de prijs van slechts 20 euro, exclusief verzendingskosten. Dit jaar kozen we voor het Gemeentehuis Westende-Dorp als label en capsule. Deze jaarlijkse Champagne actie speelt vooral in op de noden van de inwoners die het met veel minder moeten stellen dan de gemiddelde Middelkerkenaar. Naast hulp na ongelukken, brand of onder andere bijstand voor ziekenhuisverblijf pakt het Fonds elk jaar uit met een voor hen onvergetelijk kerstfeest. En dat willen we in ere houden”, geeft voorzitter Johnny Devey nog mee.

CHAMPAGNE PREVOTEAU - PERRIER

De keuze van het Fonds van de Burgemeester is een schot in de roos. Champagne Prévoteau-Perrier is al jaar en dag een vertrouwd figuur in het glas in heel wat restaurants.

Gesticht in 1946 door het echtpaar Henri Prévoteau-Perrier zetten Delphine Prévoteau en Christophe Boudard het pionierswerk vandaag met grote klasse verder. Intussen wist dit jonge echtpaar de harten van heel wat Vlamingen en Middelkerkenaars te winnen. Niet alleen bij de Middelkerkse horeca met daarbij onder andere Hostellerie Renty aan de Louis Logierlaan in de schaduw van de watertoren, maar ook bij de particulier die al ruim een decennia geniet van het parelende gelukzalig vocht dat Champagne Prévoteau-Perrier is. Het familiaal karakter van deze wijnbouwers is hier dan ook niet vreemd aan. “Een invoerder  in België hebben we niet en willen we ook niet. Het product dient voor zichzelf te spreken. Kwaliteit in de fles doet verkopen. We zijn de expliciete tegenpool van de supermarkt. Persoonlijk contact is voor ons heilig. Al onze klanten zijn intussen vrienden geworden”, vertelt Delphine Prévoteau, op stap in de wijngaarden van het gezellige domein, 21 ha groot en jaarlijks goed voor zowat 200.000 flessen.

FEESTELIJKE BUBBELS

Toppers zijn alvast de standaard cuvée Brut Tradition (85% pinot noir en 15% chardonnay) – Champagne Fonds van de Burgemeester – met de Brut Rosé als leuke tegenhanger met dezelfde samenstelling. Tweemaal subliem als aperitief. Bij de maaltijd is de Grande Réserve Brut (33% pinot noir, 33% pinot meunier en 33% chardonnay) dan weer niet te versmaden. Als eerbetoon aan de beroemde actrice Adrienne Lecouvreur, geboren op 5 april 1692 in Damery is er nog La Cuvée Adrienne Lecouvreur. Een delicatesse.

PROEVEN IN DE KELDER

De kelders van Champagnehuis Prévoteau-Perrier in Damery zijn vrij te bezoeken. Genieten is  hier het ordewoord. De ontvangst is koninklijk en spontaan. Delphine Prévoteau is de charmante gastvrouw, bijgestaan door eega Christophe Boudard die de vinificatie voor zijn rekening neemt. Een bezoek aan de kelders is zalig en sfeervol. Het is dan ook genieten van ruim een miljoen flessen die op de consument liggen te wachten. Het bezoek staat open voor zowel de individueel als groepen, deze laatste graag op afspraak, waar een gezellige kelder wacht met de beste flessen.

Hoe dan ook Champagne Prévoteau-Perrier is niet meer weg te denken aan zee. Het persoonlijk contact met de klant heeft hen groot gemaakt. “Het is hard werken, dag en nacht als het moet, maar alleen op die manier kunnen onze producten in ideale omstandigheden leveren”, besluit Delphine Prévoteau.

Champagne Prévoteau-Perrier is in Middelkerke te genieten op het Champagneweekend van vrijdag 13 tot en met zondag 15 november 2015 elke dag vanaf 10 uur.

Champagne Prévoteau-Perrier

Delphine Prévoteau en Christophe Boudard

13-15 rue André Maginot

51480 Damery

Tel.: + 33 326 58 41 56

 

IDEAAL EINDEJAARSGESCHENK

De Champagne met speciaal etiket en capsule is te bekomen tegen de prijs van 22 euro per fles of 120 euro per karton van zes flessen. De flessen zijn enkel te verkrijgen bij: Aromi, Oostendelaan 2, Middelkerke, 059 30.46.49; De Tatsevoet, Paul de Smet de Naeyerstraat 14, Middelkerke 059 30.38.24; Kapsalon Cared, Leopldlaan 109, Middelkerke, 059 30.38.24; Café de Tennis bij Mario Declerck, Leopoldlaan 72, Middelkerke,  0472  30.14.08; Burgemeester Janna Rommel-Opstaele, Leffingestraat 23b, Leffinge; Restaurant Westhinder, Meeuwenlaan 26, 8434 Westende, Tel.: 059 30 85 00 en Verzekeringen & Beleggingen Natacha Lejaeghere, Westendelaan 285 bus 2, 8434 Westende, 0479  23 89 42.  Telefonisch bestellen kan via 0498 90 58 27 of via mail: Rita.Ramoudt@gmail.com

 

Georges Keters

 

 








>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PRE DINER KVO IN CHARLES LINDBERGH

Met CHARLES naar Playoff I

 

Dinsdag 27 oktober 2015

 

KVO PRE-VOETBAL DINER

30 EURO

 

 

 

Uitgebreide receptie met bubbels en een heerlijk diner inclusief wijnen en waters voor slechts 30 euro

 

Als jarenlange supporter van KV Oostende, biedt Charles Lindbergh geregeld voetbalarrangementen aan. Ditmaal nodigen wij iedereen uit om bij ons te genieten van onze PREVOETBALSTUNT

 

 Pré Diner KVO - Programma

 

18:00 uur

Uitgebreide Bubbels receptie

19:00 uur

Filet Charles met pepersaus, slaatje en frietjes

incl waters en aangepaste rode wijn Chateau Sipian Médoc

20:00 uur

Vertrek naar het stadium

 

Prijs: 30 euro

Inclusief aperitief, diner, aangepaste wijn en waters aan tafel

 

 

 ENKEL NA RESERVATIE VIA INFO@CHARLESEVENTS.BE OF 059 80 27 77.

FACTURATIE IS MOGELIJK.

 

 

CHARLES LINDBERGH

Nieuwpoortsesteenweg 945

8730 OOSTENDE

www.charlesevents.be

059 80 27 77

 






>> Reageer (0)
01-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPHOTELS

TOPHOTELS BRUGGE

Hotel Heritage zwemt in de Awards

Best Luxury Classic Hotel

Beste Hotelkamer van België

Belgisch Q-label voor Kwaliteit en Service

 

De zomer mag dan wel achter ons liggen, in het luxe Hotel Heritage blijft de zon schijnen en sluit men september af met een reeks prestigieuze prijzen. Zopas ontvingen eigenaars Johan en Isabelle Creytens tijdens een plechtige ceremonie in het schitterende Sandton Grand Hotel Reylof in Gent, de Award Best Hotel Room for the Corporate Traveller van België, gesponsord door de internationale Travel IT-specialist Amadeus. En dit voor de tweede keer op rij. Dit kan geen toeval meer zijn, maar alvast een bekroning van hard werken met een team dat dagdagelijks ten dienste staat van de klant.

 

Deze prestigieuze prijs wordt toegekend door een panel van drie onafhankelijke juryleden, experts in hoteldesign, technologie en marketing. Zij bezochten de deelnemende hotels en beoordeelden deze op basis van verschillende criteria met kwaliteit van het design, originaliteit, comfort en technologie als speerpunten, aansluitend gastvrijheid en het harmonieus combineren van klassieke charme met discrete hightech faciliteiten. Een mooie kroon op het werk, fraai opgebouwd en al 22 jaar een begrip in Unesco-stad Brugge.

RESTAURANT LE MYSTIQUE

En er is nog meer. Eerder ontvingen Johan en Isbelle Creytens het fel gewaardeerde Q-Label, uitgerekend door Westtoer en de Provincie West-Vlaanderen. Idem dito voor het restaurant Le Mystique die zich intussen met klasse naar de absolute culinaire top in Brugge wist op te werken.

En om de prijzenregen helemaal af te ronden bekroonde de internationale referentiegids The Luxury Travel Guide Hotel Heritage met het label Best Luxury Classic Hotel. “Dit is een enorme motivator voor jezelf en je gehele team en bevestigt de visie die we sinds 22 jaar uitdragen” zegt Johan Creytens, geflankeerd door een glunderende eega Isabelle.

RELAIS & CHATEAUX

Al die bekroningen komen er niet zo maar. Johan en Isabelle Creytens zetten zich elke dag opnieuw in om de verwachtingen van hun gasten te overtreffen met een uitzonderlijke kwaliteit en onberispelijke service. Samen met hun team mochten ze al heel wat onderscheidingen in ontvangst nemen.

Hotel Heritage maakt deel uit van de prestigieuze keten ‘Relais & Châteaux, meer dan 500 charmehotels en gastronomische restaurants over de hele wereld… All around the World, Unique in the World!

Alle 22 kamers beschikken over iPad met gratis high speed internet, Bose muziekinstallatie met iPod/iPhone dock, Nespresso koffie, Nilson bed met luxueus linnen en marmeren badkamers met Durance badproducten.

Chef Gregory Slembrouck tovert met smaken uit de regio in het stijlvolle charmante restaurant ‘Le Mystique’. Een keuken, omschreven door gastronomen als hedendaags met liefde voor streek –en seizoensgebonden producten in combinatie met World Flavors. Wie zijn culinaire avond relax wil afsluiten kan terecht in bar Le Magnum met privé bibliotheek en salon met open haard.

 

Relais & Château Hotel Heritage

 

Johan en Isabelle Creytens

Niklaas Desparsstraat 11

8000 Brugge

 050 444 444

0475 72 56 11

 Johan.Creytens@hotel-heritage.com

www.hotel-heritage.com


 

 

(Georges Keters)







>> Reageer (0)
29-09-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.REIZEN LAUWERS

Met Reizen LAUWERS naar het Firenze van het Noorden

 

Dresden en de Gouden Eeuw

 

Moezel, het Zwarte Woud, Eifel, de Rijn en steden als Keulen, Bonn en Berlijn zijn door de Belgen het best gekend als men over Duitsland praat. We zouden haast vergeten dat evenwel nog heel wat te bezoeken en te beleven valt in ons buurland. Of wat dacht je van Dresden, ooit een der allermooiste steden van Duitsland (van 1949 tot 1990 lid van de communistische DDR) en zo goed als volledig vernield tijdens de Tweede Wereldbrand. Maar onze oosterburen zijn doorbijters en bouwden Dresden steen per steen terug op tot wat het vandaag is: Werelderfgoed. Reizen LAUWERS brengt je probleemloos naar hartje Dresden en laat je kennis maken met een onvergelijkbare kunstverzamelingen, heerlijke historische hoekjes en unieke parken langs de Elbe.

Er is wellicht geen enkele stad die zoveel geschiedkundige en interessante bezienswaardigheden als Dresden. Vooraan staat alvast de Frauenkirch, fraaie barokkerk, tijdens Wereldoorlog 2 zo goed als volledig vernield, werd steen na steen terug opgebouwd volgens de oorspronkelijke – geen enkel detail ontbreekt bij zijn voorganger uit de 18de eeuw – en werd in 2005 terug opengesteld. Een staaltje van hoogtechnologie binnen de architectuur.

PALEIZEN

Wie gek is op porselein loopt niet voorbij de Zwinger, een voormalig paleis en onderdeel van het Dresden Fort, vandaag een museum met een schat aan antieke schilderijen, klokken, het mooiste en duurzaamste porselein en tal van onschatbare vooroorlogse instrumenten.

Operaliefhebbers kennen de Semperoper, voorheen de Sächische Staatoper in 1869 verwoest door brand en in 1945 nog maar eens met de grond gelijk gemaakt.

Nog een portie paleis is te vinden in het Residenzschloss, koninklijk paleis in het historische centrum, tegelijk het oudste gebouw van de voormalige DDR-stad. Vandaag eveneens uitgebouwd als museum met schatten aan tekeningen en schilderijen.

Het hart van de stad klopt op de Altmarkt waar de 92 m hoge Kreuzkirche staat te pronken in al zijn glorie. Tal van cafés, terrasjes en een resem winkeltjes zorgen voor de gezelligheid. Verlaat je de Altmarkt dan duik je zo het grote winkelcentrum binnen.

GOUDEN EEUW

Dresden kan bogen op de aanwezigheid van de Elbe, een rivier die door de eeuwen heen zeer belangrijk was voor handel en nijverheid. Vandaag kan je er diverse boottochten maken, mini-cruises met een stoomboot die de stad van een andere kant laten zien. Meer nog, flaneer gerust even op de Brühlsche Terrasse, ontmoetingsplaats van de Beau Monde. Het terras wordt als een der mooiste van Europa naar voor geschoven.

Dresden dank zijn rijkdom dan ook voor een flink stuk aan zijn gunstige ligging aan de Elbe. In 1485 koos hertog Albert van Saksen voor Dresden als residentie. Met August II (August de Sterke) brak in 1670 de Gouden Eeuw aan. Hij nodigde de meest bekende kunstenaars en architecten uit aan het hof. Eenmaal koning van Polen organiseerde hij grootse festiviteiten waar heel Europa op af kwam. De rijkdom vloeide overal. Getuige daarvan is het Moritzberg kasteel (dichtbij Dresden), jachtslot uit de 16de eeuw en later verworven door August De Sterke.

RODE LEGER

Dresden bleef tot 1918 een belangrijke cultuurstad. Helaas maakte de Tweede Wereldoorlog daar een einde aan. Dresden werd in de nacht van 13 op 14 februari 1945 door zowat 1.200 bommenwerpers voor ruim 80% verwoest door het oprukkende Rode Leger. Dresden was uitgeteld en telde na de oorlog nog nauwelijks mee. Maar er werd hard gewerkt aan de wederopbouw, met het gekende resultaat vandaag: opnieuw een van de mooiste Duitse steden en toerisme is nu de grote troef. Het zit duidelijk in de lift en inderdaad, Dresden (dat 600.000 inwoners telt) mag zich zonder meer het Firenze, het Florence van het Noorden noemen.

REIZEN LAUWERS

Wie deze schitterende stad zonder problemen wil bezoeken kan terecht bij Reizen LAUWERS die vanaf april tot eind september elke maand een of twee maal naar de voormalige Oost-Duitse stad, vandaag hoofdstad van Saksen.

KERST IN DRESDEN

Wie alvast Dresden wil bezoeken om en rond Kerstmis, kan met REIZEN LAUWERS vertrekken op 30 november of 7 december en vijf dagen genieten van de unieke sfeer op Striezelmarkt, de oudste kerstmarkt van Duitsland.

 

Alle info: www.lauwers.be en 070 35 08 18 alwaar een gratis brochure met alle reizen te bekomen is.

 

Georges Keters

 










>> Reageer (0)
19-09-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FRANKRIJK - FEEST VAN DE HARING IN BOULOGNE

City trip Boulogne-sur-Mer

 

Feest van de Haring & La Matelote

 

Trek in een midweek of weekend dicht bij huis. Dan kan dit je volgende uitstap zijn: kruisvaarder Godfried van Bouillon, Egyptoloog Auguste Mariette, antropoloog Ernest Hamy en de voetballers Jean-Pierre Papin en Franck Ribéry zijn er geboren: Boulogne-sur-Mer. Een heuse kleurrijke en levendige stad die alles in huis heeft om er een city trip van te maken, te smaken en vooral te genieten.

 

Boulogne is verdeeld in twee terrassen, opgebouwd tegen de omhooglopende kust. Enerzijds is er het boeiende leven in de haven, anderzijds de hoog gelegen oude stad waar stilte en nostalgie de troeven zijn en de sfeer van vroeger illustreren, binnen de 13de eeuwse oude stadsmuren. Ideale locatie voor wandelaars en lekkerbekken om te genieten van de tafelgeneugten in een van de vele restaurantjes en gezellige bistro’s.

BASILIEK DAK VAN BOULOGNE

De oude stad zit bol van de bezienswaardigheden. De Stormtoren dateert uit de 12de eeuw en is de vestingtoren van het oude Gravenkasteel, tevens het oudste monument van de stad. Boekenliefhebbers zullen zich in de handen wrijven bij een bezoek aan Les Annonciades, een voormalig klooster uit de 17de eeuw waar vandaag de stadsbibliotheek zich bevindt, goed voor ruim 300.000 boeken, exclusief eeuwenoude manuscripten en incunabula. Het stadhuis en het Kasteelmuseum zijn evenzo een bezoek waard. Topper is evenwel de basiliek van Onze-Lieve-Vrouw, in de 19de eeuw gebouwd op de ruïnes van de oude kathedraal. De koepel is honderd meter hoog en prijkt over de ganse stad. De crypte – uit het Romaanse tijdperk – laat een schatkamer zien gewijd aan zeelieden.

FEEST VAN DE HARING

Boulogne-sur-Mer is de grootste vissershaven van Frankrijk en telt een uitgebreide vloot met moderne trawlers, een 50-tal vissersvaartuigen en om en bij de 70 kustvissers, goed voor aanvoer van ruim 35.000 ton vis, schelp- en schaaldieren. Een bezoek aan de visafslag is een aanrader. Na het Feest van de Zee in juli en de Route du Poisson in september wordt Koning Vis op zaterdag 21 en zondag 22 november nog eens in de kijker gesteld met La Fête du Hareng, Feest van de Haring, twee folkloristisch getinte dagen die men niet mag missen.  Alle info en programma: www.ville-boulogne-sur-mer.fr en www.tourisme-boulognesurmer.com.

LA MATELOTE

Restaurant La Matelote is zonder meer een begrip in Boulogne waar Tony Lestienne als 24-jarige een bescheiden woning omtoverde tot zijn eigen restaurant in 1979. Zijn talent ontging de heren van de Michelin gids niet en drie jaar later fonkelde er een ster aan de gevel. Sindsdien ging het alleen maar hoger op. Tony Lestienne is een meester als het om bereidingen gaat met alles wat uit zee komt. Met de vismijn in zijn voortuin komt dan ook niets anders dan vangverse producten op het bord. Toppers daarbij zijn de schotels met zeeduivel, kabeljauw en onder andere de succulente tarbot. Kleppers op de kleurrijke kaart is zijn Menu Saveurs de la Mer en het Menu Degustation, zevengangen menu waarbij het beste van de regio op het bord komt. Dat alles aan betaalbare prijzen, onberispelijk voorgeschoteld door geroutineerd personeel onder leiding van maître d’hotel Sandy en Régine Lestienne in de zaal met Tony Lestienne en zijn brigade aan het fornuis.

Het hotel telt 35 kamers, allen gezellig uitgewerkt met alles er op en er aan: standaard, supérieur, prestige en junior suite. Zwembad, sauna, hammam en jacuzzi zijn gratis te gebruiken.

ARRANGEMENTEN

Hotel-restaurant La Matelote is dan ook de ideale locatie om Boulogne en de regio Côte d’Opale te verkennen. Daarom pakt Tony Lestienne graag uit met een aantal arrangementen en midweekverblijven. Voor gedetailleerde info, neem af en toe een kijkje op de website zodat je constant op de hoogte blijft van de beste promoties.

Hotel-restaurant La Matelote, 80 Boulevard Saint-Beuve, 62200 Boulogne-sur-Mer (vlak over Nausicaä) pakt tijdens de Haringfeesten uit met speciale arrangementen. Meer info: www.la-matelote.com, hotel@la-matelote.com en info@la-matelote.com

 

Georges Keters

Foto’s: Office de Tourisme Boulogne & Georges Keters










>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HORECA NIEUWPOORT - NIEUW ITALIAANS RESTAURANT

Culinair Nieuwpoort

 

Italië op uw bord in

da Claudio

 

Liefhebbers van een Italiaanse authentieke Orecchiette alla Pugliese, Ravioli van Burrata of een onvergelijkbare Ossobuco van kalfsvlees kunnen vanaf nu terecht in restorante da Claudio in de Marktstraat. Smullend Nieuwpoort krijgt hier het pure échte Italië op het bord.

 

De vraag naar een authentieke Italiaanse keuken is vandaag groter dan ooit. De uit het Italiaanse Puglia afkomstige Claudio Aquaro en Vanessa Beyens die drie jaar geleden lekkerbekkend Nieuwpoort via hun traiteurzaak VinoFilia, in de Markstraat, lieten genieten van de pure Italiaanse producten, trokken zopas een streep onder deze schitterende zaak en openden aan de overkant (in het voormalig hotel Ter Zilte) met Restaurante da Claudio een op en top Italiaans restaurant. De kaart schuift een uitmuntende Italiaanse keuken naar voor. “We konden niet weerstaan aan de vraag om een pure Italiaanse keuken uit te bouwen. In VinoFilia was dit niet mogelijk. Toen het pand in het voormalig hotel Ter Zilte vrij kwam te staan sloten we VinoFilia en pakken we uit met een volwaardig Italiaanse restaurant”, geeft Claudio, geflankeerd door Vanessa graag mee.

ITALIE TROEF

“We willen alvast aantonen dat onze keuken veel meer is dan spaghetti, lasagne, pizza, mozarella of een bruschetta. We serveren graag Gambero du Mazzara del Vallo, risotto en zowat alle regionale bereidingen. Limoncello en Crema di Limoncello met vanille van Madagaskar wordt in huis gemaakt. De Italiaanse chefs Vito en Ekos zorgen samen met Vanessa voor het keukenplezier. We houden het bij simpele smaakvolle gerechten, te genieten in een sfeerrijk midden of ons leuke zonneterras.”, stelt Claudio Aquaro – beste Sommelier 2010 en Maître Sommelier AIS (Associazione Italiana Sommelier).

ZON IN HET BORD

Het staat buiten kijf, restaurante da Claudio brengt de Italiaanse zon in het bord. Afkomstig uit het zonnige Puglia weet Claudio de rijkdom aan tomaten (pomodori), spinazie (spinaci), linzen (lenticchi), aubergines (melanzane) en het niet te versmaden groene goud of olijfolie (olio d’oliva) in de kijker te stellen. Voeg daarbij de vangsten in de Adriatische Zee zowel als in de Mare Picolo (Ionische Zee, de Kleine Zee) en je hebt het beste uit de regio op je bord. Liever wat vlees (carne)? Dan zullen lam, geit en het everzwijnvarken u zeker bevallen. Uit de Mare Picolo is het genieten van kwalitatieve hangmosselen (cosse) en oesters (ostriche), inktvis (calamaro), karper (carpa) en onder andere ombervis (maigre). Bij dat alles hoort een regionale fles met aandacht voor een Copertine (een rode parel uit Lecce), een Castel del Monte (stevig rood) of een jonge Salento, in wit, rood of rosé.

ALBEROBELLO

Smullen van Italië doet meteen dromen van een bezoek aan dit unieke land van zon, pasta, pesto, leuke wijnen en olijfbomen. Moment – suprême in Puglia is zonder twijfel een bezoek aan de Zona Monumentale dei Truli in Alberobello, een leuke portie Werelderfgoed. Enig in de wereld zijn deze huisjes opgetrokken in grote blokken wit gekalkte steen en kegelvormig dak, al dan niet versierd met een of andere mysterieus motief dat verwijst naar vruchtbaarheid, zomer, god of liefde. Een trullo telt meestal slechts een of twee vertrekken en zijn daarenboven piepklein. Op de top van het dorpje waakt Sint Antonio in het kerkje over de bewoners, vooral ingepalmd door tweede verblijvers. Al bij al goed voor een paar uurtjes rondslenteren en genieten van dit wereld wonder waarvan men de oorsprong tot op vandaag nog niet heeft ontdekt.

DEGUSTATIE IN DA CLAUDIO

Om de Italiaanse en keuken uit Puglia extra in de kijker te stellen pakt het keukenteam van da Claudio uit met een uitgelezen Degustatiemenu. Hierbij kunnen de smulpapen genieten van een Vitello, Orechiette, Lamskoteletten om af te ronden met een onvervalste Pannacotta. Speciale op maat gemaakte gerechtjes wachten op het jonge geweld. Of wat dacht je van een Spaghetti Lucas, een Hamburger di Pesce of een Scaloppina Nathan? En ja, er staat ook glutenvrije pasta op het bord. Tot straks in da Claudio? Dat alles aan betaalbare prijzen.

 

Restorante da Claudio

Marktstraat 19

8620 Nieuwpoort

058 – 24 33 74

Keuken: van 12 tot 14 uur en van 18.30 tot 22 uur.

Gesloten op zondag en maandagmiddag.

 

 Georges Keters








>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HORECA MIDDENKUST - MIDDELKERKE

Unicum in de horeca

 

Chef Willy

 30 jaar aan de stoof in De Lekpot

 

Feest in restaurant De Lekpot op de Zeedijk 138 in Middelkerke. Niet direct om er het goede seizoen mee uit te wuiven, wel omdat chef Willy Matthys (net 52) nu al ononderbroken dertig jaar aan de stoof staat van dit huis. Hij overbrugt hierbij twee generaties Van Parijs. Een unicum binnen het horecawereldje.

 

Toen Eddy en Roos Van Parijs – De Pla dertig jaar geleden met De Lekpot 2 op de wijk De Krokodiel een tweede zaak opende mocht de toen 21-jarige Willy Matthys meteen in de keuken  de scepter zwaaien. En of hij er gelukkig mee was. “Ik kwam pas uit de COOVI – hotelschool en had net mijn legerdienst (bij de commando’s en een beetje in de keuken) en deze kans kon ik niet laten liggen. Ik greep ze met beide handen. Het moet zijn dat de eigenaars Eddy en Roos best tevreden waren, want na verloop van tijd mocht ik overstappen naar De Lekpot 1, het huidig adres”, vertelt een gelukkig ogende chef, met de glimlach roerend in de potten in zijn spiksplinternieuwe keuken.

TWEEDE GENERATIE VAN PARIJS

Twee jaar geleden gaven Eddy en Roos Van Parijs – De Pla op 2 augustus de fakkel over aan zoon Jochen die vandaag met zijn team het succes van zijn ouders knap verder zet. “Wat goed is bleven we in eer houden, wat kon verbeteren deden we. Jongeren hebben wel eens een andere visie dan hun ouders. Groot struikelpunt was onze keuken, uitgebouwd in de kelder. Bij de herinrichting voorbije winter brachten we de keukeninfrastructuur naar de benedenverdieping en vervingen we wat keukentoestellen zodat we vandaag over een hypermoderne installatie beschikken. Deze transformatie bespaart ons niet allen veel stappen richting kelder en terug, maar laat toe makkelijker en gezelliger te werken. We zijn zeer blij met de beslissing die we voorbij winter namen”, vertelt Jochen Van Parijs, steeds met een kijk op de praktische aanpak. “Wanneer het werk makkelijker wordt is dit een zegen voor ons allen, vooral op bijzonder drukke en lange zomer dagen.”

MODERNE EVOLUTIE

Dertig jaar kokkerellen in hetzelfde huis zonder zelf eigenaar te zijn blijkt voor Willy Matthys geen struikelbrok te zijn. “Neen, helemaal. Ik voel me goed bij de familie Van Parijs. Ik ben vrijgezel wat betekent dat ik mijn tijd kan invullen hoe ik dat wil. Service coupé of niet, er wacht geen gezinsleven. Niet dat ik asociaal ben, helemaal niet, want ik kan rekenen op een schare heerlijke vrienden waarmee we op tijd en stond onze lusten botvieren na een voetbalmatch – liefst waar SC Anderlecht speelt en wint – of een zware dag werken. Mocht ik getrouwd zijn, dan had ik misschien na een tiental jaar aan een eigen zaak gedacht. Maar neen, ik voel me uitstekend hier. En zal er hopelijk nog lang kunnen blijven. Werken voor bazen als Eddy, Roos of Jochen is een plezier. Jochen leidt de zaak met vaste hand en in de keuken mag ik mijn ding doen. Iedereen zijn verantwoordelijkheid. Wellicht het succes van De Lekpot.

GEEN TIERLANTIJNTJES

Koken in 1985 of potten roeren in 2015, dat zorgt steevast voor een verandering in eetgewoonten. “Als we even de klok terugdraaien zien we eigenlijk dat er eigenlijk niet zoveel verandert is. Mosselen in het seizoen en tong met een portie friet is nog steeds de nummer één van onze toeristen en dagjesmensen. Wel is het zo dat we hier in De Lekpot ons toeleggen op kwaliteit en royale porties. We geven de klanten waar voor hun duur verdiende centen. Geen tierlantijntjes, tubetjes, espuma’s noch ingewikkelde gerechten. Neen, daar zijn ander huizen voor gespecialiseerd. Wel komt men vandaag meer af met extra vragen omtrent allergieën, glutenvrije maaltijden, zoutarme groenten en ja, de onvermijdelijke vijanden van vis of vlees. Steevast dienen we gewapend te zijn tegen volbloed vegetariërs. Soms moeilijke eters. Maar ook hier passen we daar met de glimlach een mouw aan”, besluit chef Willy die – eens hij zelf de voetjes onder tafel kan steken – zich met hart en ziel stort op een heerlijke zeevruchtenschotel. “En zet maar een goede fles Chablis bij!”

 

Restaurant DE LEKPOT

Jochen Van Parijs en Sandra Derycke

Zeedijk 138 - 8430 Middelkerke - 059 30 38 25

www.delekpot.be

 

 Georges Keters

 

 








>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPTROEVEN VAN SILVERJET

Parel Silverjet in de Caraïben

 

Jamaica,

 meer dan Bob Marley

 

Jamaica, een exotisch eiland, een tropisch ongeschonden schoonheid, zonovergoten stranden, een paradijs voor romantici, de onomkeerbare smaragd in de Caraïben. Harry Bellafonte en de al even legendarische Bob Marley deden er nog een schepje op door via hun calypso en reggae dit eiland extra van parels te voorzien.

 

Ook dat alles is reisgigant SILVERJET niet ontgaan. De gloednieuwe winterbrochure (gratis te bekomen via www.silverjet.be) laat niets aan de verbeelding over en laat je meteen wegdromen in een wereld waar zon, schoonheid en rust de scepter zwaaien.

Hoe mooi Bellafonte en Marley Jamaica via hun muziek wereldkundig maakten, Christoffel Columbus had het bij de ontdekking van dit eiland in 1494 al eerder gezien: “Jamaica is het mooiste eiland dat ik ooit heb mogen aanschouwen”, zei de in Genua geboren Italiaan die Amerika ontdekte. Vandaag is de fauna en flora er nog steeds even fabelachtig als toen. Voeg daarbij de immer vriendelijke en uitnodigende bevolking en je weet meteen waarom Jamaica zo speciaal is. Zo uniek ook.

EILANDENPAREL

Met zijn ruim 2,5 miljoen inwoners ligt Jamaica als een eilandenparel te pronken tussen het Cuba van Castro, de Domenicaanse Republiek en Haïti. Het meet 11.425 vierkante km, is ruim 200 km lang, slechts 70 km breed en bezit een enig mooie kustlijn van iets meer dan duizend km, grillig en rotsachtig, doorspekt met wellicht de mooiste stranden ter wereld. Deze zijn vooral te vinden in Montego Bay, Ochos Rios, Runaway Bay, Negril en onder andere Falmouth en Port Antonio. Jamaica kan bogen op een heerlijk klimaat, het ganse jaar is het er constant 25 graden, in een tropisch zeeklimaat dat regenachtig en vochtig is. Dwars doorheen het groene land loopt een bergketen met de 2.256 meter hoge Blue Mountain Peak als blikvanger. Een festival van ruim honderd watervallen zorgt voor een extra toeristische noot. Topper ervan is de geliefde Dunn’s River Falls, die het pracht stuk natuur zo haast in twee splijt. Deze Falls laat toe de rotsen te beklimmen over een afstand van zowat 200 meter hoog. Een unieke belevenis waarbij je het gevoel krijgt midden in de jungle te zitten. Kletsend water, beklimbare rotsen, immens groen en een hemelse temperatuur: een aanrader voor elke recreatieve sporter.

VAN OOCHI TOT BLUE LAGOON

Wie niet direct de ganse dag aan het strand, de bar of het zwembad wil vertoeven, kan genieten van enkele geleide uitstappen. We starten onze tocht in Montego Bay en stappen op een raft voor een relaxerende tocht op de Martha Brea River. Zalig peddelen tussen groen en ongerept exotisch natuurschoon. Op weg naar Ocho Rios – zeg maar Oochi, stellen de Jamaicanen – neuzen we even in het Columbus Museum waarna we met de 4 x4 koers, via talrijke bananenplantages, koers zetten naar Port Antonio en The Blue Lagoon, de plek waar de legendarische gelijknamige romantische film van producer Randal Kleiser werd opgenomen en Brooke Shields en Christopher Atkins zich onsterfelijk maakten. Zwemmen in de Blue Lagoon betekent immers eeuwige jeugd, wat we sterk aanbevelen. Verder is het genieten van een uitstap naar Sangster, Kingston en Port Royal, ooit een vervaarlijke pleisterplaats van piraten en zeeschuimers, vandaag een vredig vissersdorpje. Onze tocht houdt halt in Negril, de meest geliefde plaats met witte stranden en luxueuze vier- en vijfsterrenhotels.

HALF MOON, A ROCK RESORT

Topper van Silverjet in Jamaica is het indrukwekkende Half Moon, a Rock Resort, een van de meest gerenommeerde hotels met alles er op en er aan: ruime keuze aan kamers en suites en sportmogelijkheden met een 18-hole golfbaan, dertien tennisbanen en onder andere een ultra moderne Spa. Dat alles uitgesmeerd aan een drie km lang privaat strand.

Andere parels zijn de 5-sterrenhotels Secrets St. James en Jamaica Inn met het 5-sterren-de-luxe Golden Eye als extra, waar de geest van geheim agent James Bond nog ronddwaalt. Hier schreef Ian Flemming immers zijn legendarische 007-boeken.

                                   Meer info: Silverjet – tel. 050 700 965 en www.silverjet.be

 

Georges Keters








>> Reageer (0)
18-09-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FRANKRIJK - AUVERGNE - CANTAL

Puur natuur in Frankrijk (1)

 

Auvergne

 land van vlees, kazen en vulkanen

 

Frankrijk telt  22 regio’s verdeeld in tientallen departementen. Eén regio steekt er alvast bovenuit: Auvergne. Men ontdekt het meteen, het landschap laat heel wat andere zaken zien die de ander departementen niet hebben: de 80 vulkanen zorgen voor een uniek beeld en het is dan ook geen wonder te noemen dat de Fransen deze regio het Parc Naturel Régional des Volcans d’Auvergne hebben gedoopt. De natuur opent zich hier voor u helemaal alleen: het water, de bossen, de lucht, alles ademt hier puurheid en schoonheid. Het is duidelijk, Auvergne is een land van vlees, kazen en vulkanen. Zonder twijfel een der mooiste streken van Frankrijk, maar helaas te weinig gekend.

 

Inderdaad, want voor de meeste reizigers op weg naar het zuiden is de Auvergne slechts een tussenstop. Verkeerd, want deze regio heeft zo goed als alles te bieden. Benevens de onnavolgbare natuur zijn de weergoden je tijdens de zomer gunstig gezind met hoge temperaturen. In het voor- en najaar zorgen regenbuien ervoor dat het groen zijn kleur blijft behouden. In de winter is wit troef want dank zij de hevige sneeuwval is wintersport niet veraf. Zestig km pistes laten in Le Lioran alpineskiën en snowboarden toe en er wachten zowat 30 km loipen op de langlaufers.

CANTAL

Een der departementale toppers in de Auvergne is alvast Cantal, het meest bergachtige, met het middeleeuwse Aurillac als hoofdstad. Deze bergketens zijn de resten van een reusachtige massieve vulkaan, oorspronkelijk misschien 3000 meter hoog met een doorsnede van 70 km, de grootste van Europa. Gletsjers uit de ijstijd sleten de toppen af tot wat ze nu zijn en puys genoemd worden, met de Puy-de-Sancy en de Puy Mary, aan de voet van de Col du Pas de Peyrol, als effectieve kuitenbijters, goed voor een hoogte van 1855 meter.  Voor de sportievelingen of getrainde lichamen, de beklimming van de Puy Mary is niet te missen. Je kan tot een flink stuk met de wagen de flanken oprijden. Daarna trekt met best goede stapschoenen aan, reken ruim een uurtje om heen en terug naar de top te stappen, om uiteindelijk met volle teugen te genieten van het 360 graden panorama dat door Moeder Natuur wordt aangeboden. A-d-e-m-b-e-n-e-m-e-n-d! Het unieke vulkaangebied, de gapende kraters en het onmetelijk groen brengen u tot rust. Jammer dat men dit stukje paradijs maar al te veel links laat liggen op weg naar het zuiden. Hou alvast in de toekomst een paar dagjes vrij om de Cantal en zijn vulkanen te bezoeken. Het is tegelijk een verademing op weg naar de drukke Azurenkust. En dan hebben we het nog over die andere departementen van Auvergne met Allier, Haute-Loire en Le Puy-du-Dôme. Meer info: www.auvergne-tourisme.info

KOEIEN EN KAZEN

Naast natuur is de Cantal een oase van gastronomische delicatessen. Auvergne wordt dan ook voor niets het land van de koeien en vulkanen genoemd. Koeien die luisteren naar de naam Salers. Met dank aan Tyssandier d’Escous, inwoner van Salers, die het stoere ras met het smaakvolle vlees over de grenzen heen bekend maakte en daarvoor een borstbeeld op zuil kreeg op zijn Grand Place Tyssandier d’Escous, hartje Salers.

Koeien geven melk wat dan weer garant staat voor kaas. Naast het Salers–vlees pronkt men in Auvergne dan ook graag met de Salers–kazen, hoevekaas die enkel geproduceerd mag worden in het seizoen dat de koeien op de bergweide staan en kunnen genieten van het verse gras, wat de speciale smaak geeft, aan het vlees, zowel aan de kaas.

MIDDELEEUWEN

Behoudens de immense en weidse groene vlakten, meren en onbeschrijflijke mooie natuur valt ook nog heel wat te beleven in Auvergne. Eeuwenoude sierlijke kerkjes, zo weggeplukt uit sprookjesboeken, en aantrekkelijke middeleeuwse dorpjes zorgen er voor dat je ogen te kort komt. Saint-Flour, Murat en onder andere Salers hebben alvast de geschiedenis getrotseerd. Voeg daarbij de viaduct van Garabit en de barrage van Grandval, twee kunstwerken die het wilde kraterslandschap om en rond Saint-Flour bepalen, en je verblijf in Cantal kan niet meer stuk.

Meer info: www.auvergne-tourisme.info

Met dank aan Véronique Beauvois (CB Communications) en Anissa Guenfoud (Auvergne)

 

Georges Keters

 








>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FRANKRIJK - AUVERGNE - CANTAL

Puur natuur in Frankrijk (2)

 

Saint-Flour

parel op weg naar het zuiden

 

Gebouwd op en met vulkanisch gesteente is Saint-Flour de grootste stad in Oost-Cantal. Het mag dan amper om en bij de 7.000 inwoners tellen, de stad is rijk aan variatie en geschiedenis. Op sportief vlak werd Saint-Flour in 1999, 2004 en 2011 extra in de kijker gezet als aankomst plaats voor de Ronde van Frankrijk. Voor een stopover naar het zuiden, het is de ideale pleisterplaats om de regio te verkennen. Met speerpunten als de viaduct van Garabit, de stuwdam van Grandval en tal van imposante kratermeren en gorges (kloven) is men al vlug enkele dagen zoet om alles onder het oog te nemen.

Liefhebbers van heerlijke hoekjes, van ongerepte natuur, van kabbelende beekjes, van uitgestrekte meren en onmetelijk groen voelen zich hier uitstekend. Saint-Flour dankt zijn naam aan Florus, bisschop van Lodève die in de 4de eeuw vocht voor het katholicisme tegen het protestantisme, met de gotische kathedraal Saint-Pierre als herinnering, stroef en zo goed als geen versiering, noch buiten noch binnen. Soberheid troef. De kathedraal werd gebouwd in 1396. De voltooiing duurde tot diep in de 15de eeuw. Niet te missen is het groot houten kruisbeeld van de zwarte Christus, aansluitend voor de liefhebbers, een reliekschrijn van verguld brons met de stoffelijke resten van Sint-Florus (Saint-Flour) en enkele fraaie fresco’s die hemel en hel symboliseren.

GENTIANE

Saint-Flour mag dan niet direct de grote stad zijn die jaarlijks de massa naar zich toetrekt, de regio heeft veel te bieden. Het stadje is verdeeld in Basse Ville en Haute Ville. Beide zijn levendig overdag, maar ’s avonds valt er boven in de oude stad bitter weinig te beleven. Men zakt naar de benedenstad om er te genieten van de vele specialiteiten die Cantal en Auvergne te bieden hebben op tafel. Om te starten met de Gentiane, een uitstekend aperitiefje, gebrouwen uit de wortels van de gele gentiaanplant. Let wel, de gentiane heeft een aparte bijzondere smaak, die niet iedereen lust. Maar laat u evenwel niet afschrikken  en laat u verrassen door een lekker glaasje Gentiane-Salers, het meest bekende merk.

VIADUCT GARABIT

Wie Saint-Flour inbouwt als een stop-over naar het zuiden kan makkelijk twee tot drie dagjes rondtoeren in de regio en er kennis maken met ongerepte natuurpracht, aansluitend enkele unieke bouwwerken met de Viaduct de Garabit als stalen blikvanger. Alhoewel het de Franse architect Léon Boyer was die de bouw in handen had, blijft het werk steeds verbonden met Gustav Eiffel, ook al was die alleen verantwoordelijk voor de stalen constructie waaraan men van 1882 tot 1884 werkte, zodoende de gorge (kloof) van de rivier Truyère te overbruggen. De viaduct meet 554 meter en bevindt zich zowat 120 meter boven het water. Het project Garabit bleek later als ontwerpmodel te dienen voor de bouw van de Eiffeltoren in Parijs, neergepoot als symbool van de wereldtentoonstelling in 1889.

BARRAGE GRANDVAL

Naast de Viaduct van Garabit wacht iets verder op, tussen Saint-Flour en Chaudes-Aigues, ook nog de Barrage van Grandval, stuwdam gebouwd in 1959. Het meer zette meteen de deur open voor tal van watersporten. Op de terugweg naar Saint-Flour is het best genieten van een blik op Château de’Alleuze, mysterieuze ruïne uit de 13de eeuw, waarvan de buitenmuren overeind bleven. Aan de voet van het kasteel wacht een prachtig middeleeuws kapelletje waar, bij  uitzonderlijke gelegenheden, nog diensten worden ingevuld.

LA MAISON D’ADELAîDE

Wie een paar dagen wil doorbrengen in Saint-Flour krijgt ruim de keuze uit enkele hotels en gastenkamers. Laat u verleiden door de schoonheid van de middeleeuwse bovenstad en neem je intrek in La Maison d’Adelaïde, stijlvol herenhuis die Fabienne Testu in amper een jaar heeft uitgebouwd tot een niet meer weg te denken accommodatie, hartje stad. De vier kamers zijn stuk voor stuk pareltjes en beschikken over alles wat nodig is voor een heerlijk en rustig verblijf. Het ontbijt is daarenboven verrukkelijk. Parkeren kan op honderd meter op de Place d’Arme. Meer info: www.maisonadelaide.com

 

Meer info: www.auvergne-tourisme.info

Met dank aan Véronique Beauvois (CB Communications) en Anissa Guenfoud (Auvergne)

 

Georges Keters

 








>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FRANKRIJK - AUVERGNE - CANTAL

Puur natuur in Frankrijk (3)

 

Smullen van Buron de Bâne

op het dak van Cantal

 

Wie op zoek is naar het absolute einde, mag op weg van Saint-Flour naar Salers niet nalaten even om te rijden en halt te houden in Pailherols en kennis te maken met de familie Combourieu, al vijf generaties eigenaar van de hotelaccommodaties Les Demeures de Montagne – eerder een Maison d’Amis – onderverdeeld in diverse compartimenten met de Buron de Bâne als absolute topper, op het dak van Cantal.

 

Toen Jean Combourieu in 1895 L’Auberge des Montagnes uit de grond stampte zal hij nooit gedacht hebben dat zijn pionierswerk  zou uitgroeien tot een super gezellig complex dat vandaag verder uitgebouwd wordt door zijn directe nazaten, goed voor L’Auberge des Montagnes (met wellness), Le Chalet de Jean, Le Clos des Gentianes en sinds kort ook nog de Buron op de Puy de Bâne, 1464 meter hoog, een parel in de ongerepte natuur met uniek zicht op de regio. Een buron is een voormalige hut op de flanken van de vulkanen waar herders na de koeien gemolken te hebben, de melk verwerkten tot kazen. De herders bleven er de ganse week en sliepen in hutjes naast de buron. André Combrieu vertelt: “Samen met de familie hebben we de ruïne van de buron in 2000 gekocht en naderhand volledig uitgewerkt tot korte verblijfsplaats. Men kan de hut huren voor een dag – met pick nick mand – of er zelfs overnachten. Bij het ontwaken zorgen we voor goed gevulde ontbijtmand. Heerlijk. De buron kan men al wandelend klimmend bereiken. Indien gewenst brengen we de huurders met de 4x4 1464 m boven de zeespiegel. Een van onze jaarlijkse bezoekers voor een kort verblijf is Tourbaas Christian Prudhomme die hier komt uitbuiken na de slopende Ronde van Frankrijk. Heerlijke man.”

PANORAMA

Het uitzicht van uit de buron de Bâne is fenomenaal. “Het lag niet in onze bedoeling om de buron uit te bouwen als extra overnachtingsplaats, wel om de liefhebbers van absolute rust te laten genieten van het pure, van groen, hout, steen en vuur. De open haard zorgt voor extra gezelligheid. Men kan er kleinschalig koken. Slapen doet men in een van de drie afzonderlijke herdershutjes, telkens goed voor twee man. Men wordt gewekt door het loeien van de grazende koeien. Het uitzicht op de flanken van de slapende groene vulkanen is onbetaalbaar”, aldus André Combourieu met brede glimlach.

LES DEMEURES DE MONTAGNE

Het complex telt zeven compartimenten, allen beheerd door de familie Combourieu, zonen en dochters en hun respectievelijke echtgenoten. L’Auberge des Montagnes is uitgewerkt in karaktervolle charmekamers, met aan de overzijde La Ferme de Détente, Spa, binnen- en buitenzwembad, jaccuzi, massage en eigen Fleurs de Montagne producten. Directrice Coralie Combourieu leidt  alles in goede banen. In Le Restaurant de l’Auberge zwaait eega Stéphane Dubois met de pollepels. In Le Chalet de Jean wachten vier volledig in hout uitgewerkte kamers, compleet met baldakijn. Vincent en Maryline Fages ontfermen zich dan weer over het reilen en zeilen van Le Clos des Gentianes, fraaie kamers met uniek zicht op het meer en het hinterland. Ze verwennen de gasten in het restaurant Au Fourneau de Marie, smullen met zicht op het water. En dan is er nog de reeds eerder geciteerde Buron de Bâne op meer dan 1400 meter hoogte. Schoonheid, zuiverheid en intens beleven zijn hier de grote troeven. Beleef bij uw verblijf in Les Demeures de Montagne alvast een dagje op deze historische plaats en geniet van de grootsheid van de natuur. Doen!

STREEKGASTRO

De Chefs in Les Demeures de Montagne zetten vooral Auvergniaanse producten op tafel. Stevige porties ook. De traditie van hard werken op het land wil ingevuld worden met heerlijke schotels Pounti (terrine van varkensvlees en groenten), Chou farci (groene kool gevuld met spek, biet en kruiden) en onder andere Aligot (puree met verse wrongel van Cantal) af te ronden met een Farinade (pannenkoek met frambozen of bosbessen. Hmmmm.

 

Les Demeures de Montagne

Familie Combourieu – 15800 Pailherols – Frankrijk

info@auberge-des-montagnes.com

www.auberge-des-montagnes.com

 

Meer info: www.auvergne-tourisme.info

Met dank aan Véronique Beauvois (CB Communications) en Anissa Guenfoud (Auvergne)

 

Georges Keters







>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs