Minicruise
Zeebrugge-Hull-Zeebrugge
Whisky & Gin proeven
op de golven met
P & O Ferries
Wie de
nachtelijke overtocht met P&O Ferries van Zeebrugge naar het Britse
Hull in Noord-Engeland maakt kan in het najaar
genieten van een whisky + gin proeverij op tafel gezet onder de kundige leiding
van Filip Verleye (Belgian Whisky Ambassador 2007 & 2009), doorgewinterde
whisky- en ginkenner van het zuiverste ras. Deze mini-cruises van P&O
Ferries zijn een unieke kans om in alle gezelligheid kennis te maken met een
van de edelste dranken op deze aardbol, annex genieten van de gin & tonic
hype, zegt Filip Veleye met de breedst mogelijke glimlach.
Filip
Verleye is gek van en gebeten door het Schotse vocht. Tijdens een van onze
whiskyproeverijen kwamen we op het idee om het whisky proeven eens voor te
stellen aan de rederij P&O Ferries, die dagelijks de Noordzee oversteken.
Met twee overnachtingen aan boord en een volle dag ter plaatse, voor bezoek aan
de stad Hull, laten we de deelnemers zowel op de heen- als de terugreis,kennis
maken met de geneugten van de whisky. Onze tastings bestaan
uit een verrijkende maar zeer luchtige uiteenzetting. Er wordt gefocust op
exclusieve gins en single malts uit Schotland, hét whiskyland bij uitstek,
vertelt whiskyvirtuoos Filip Verleye.
WHISKY & GIN IN
KLARE TAAL
De
West-Vlaming heeft intussen al heel wat vaarten en proeverijen achter de rug en
kijkt met veel genoegen terug op heel wat interessante en leerrijke
belevenissen. Bij elke overtocht kunnen we rekenen op 60 tot 100 man, die we
verdelen in twee groepen om het gezellig te maken en iedereen aan bod te laten
komen die vragen wil stellen over alles wat met whisky te maken heeft. We maken
het zeer eenvoudig en verstaanbaar, pakken niet uit met stadhuiswoorden zodat
iedereen meteen weet waarover het gaat. De materie whisky is al ingewikkeld
genoeg, want net als met wijn kan men er dagenlang over discussiëren . Wat is
whisky of gin, hoe wordt het gemaakt, alcoholgehalte, soorten, productie- en
rijpingsproces, botteling en uiteraard degusteren, aldus Filip Verleye,
intussen al jaren thuis met zijn whisky op de overvaarten vanuit Zeebrugge naar
Hull. Ook niet kenners hebben een duidelijke boodschap aan de whisky mini-
cruise, zodat het op de heen en terugreis telkens genieten wordt
LEERRIJKE ERVARING
De sfeer
aan boord zit er meteen in. De uiteenzetting van Filip Verleye is op mensenmaat
geschreven. Geen hoogdravende onverstaanbare technische termen, maar klare
taal. De overtocht begint meteen met een proeverij waarbij spreker start met
een reeks goede whiskys en gins met als toetje wat summiere geschiedenis en
welke toepassingen de whisky & gin kan krijgen bij het bereiden van
gastronomische schotels. Whisky en gerecht, er is heel wat mee te beginnen en
zorgt voor spectaculaire gerechten. En wees gerust, met deze unieke drankjes
valt heel wat heerlijks te beleven in de keuken.
P&O MINICRUISE
PRAKTISCH
Dit najaar
start P&O Ferries met een nieuwe reeks whisky mini-cruises Zeebrugge Hull
Zeebrugge gepland met vertrek op de vrijdagen 14 oktober, 11 november en 9
december. Men vertrekt op vrijdag in Zeebrugge om 19 uur en is terug op zondag
om 9 uur. De rederij P&O Ferries biedt voor deze gelegenheid een all-in
prijs aan van 199,50 euro per persoon, omvattend op heen- en terugreis: de
nachtelijke overtocht in een 2-persoons inside cabin (met douche en toilet),
een heerlijk 5-gangen buffetdiner, een verkwikkend Engels ontbijt, twee whisky
& ginproeverijen en de transfer per bus naar het centrum van Hull en terug.
En er is nog meer: alcohol wordt steeds duurder. De overtocht brengt u in de
gelegenheid om deze aan boord aan een veel goedkopere prijs aan te schaffen.
En voor
hen die met de wagen naar Zeebrugge komen, deze kan men kwijt op de gratis
beschermde parkeerhaven, op enkele passen van uw P&O Ferries schip. Meer
info: www.POferries.com
Georges Keters
(Fotos: P&O Ferries & Georges Keters)




|