Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
30-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE OP DE GOLVEN

Minicruise Zeebrugge-Hull-Zeebrugge

 

Whisky & Gin proeven

op de golven met

P & O Ferries

 

Wie de nachtelijke overtocht met P&O Ferries van Zeebrugge naar het Britse Hull  in Noord-Engeland maakt kan in het najaar genieten van een whisky + gin proeverij op tafel gezet onder de kundige leiding van Filip Verleye (Belgian Whisky Ambassador 2007 & 2009), doorgewinterde whisky- en ginkenner van het zuiverste ras. “Deze mini-cruises van P&O Ferries zijn een unieke kans om in alle gezelligheid kennis te maken met een van de edelste dranken op deze aardbol, annex genieten van de gin & tonic hype”, zegt Filip Veleye met de breedst mogelijke glimlach.

Filip Verleye is gek van en gebeten door het Schotse vocht. “Tijdens een van onze whiskyproeverijen kwamen we op het idee om het whisky proeven eens voor te stellen aan de rederij P&O Ferries, die dagelijks de Noordzee oversteken. Met twee overnachtingen aan boord en een volle dag ter plaatse, voor bezoek aan de stad Hull, laten we de deelnemers zowel op de heen- als de terugreis,kennis maken met de geneugten van de whisky. Onze tastings bestaan uit een verrijkende maar zeer luchtige uiteenzetting. Er wordt gefocust op exclusieve gins en single malts uit Schotland, hét whiskyland bij uitstek”, vertelt whiskyvirtuoos Filip Verleye.

WHISKY & GIN IN KLARE TAAL

De West-Vlaming heeft intussen al heel wat vaarten en proeverijen achter de rug en kijkt met veel genoegen terug op heel wat interessante en leerrijke belevenissen. “Bij elke overtocht kunnen we rekenen op 60 tot 100 man, die we verdelen in twee groepen om het gezellig te maken en iedereen aan bod te laten komen die vragen wil stellen over alles wat met whisky te maken heeft. We maken het zeer eenvoudig en verstaanbaar, pakken niet uit met stadhuiswoorden zodat iedereen meteen weet waarover het gaat. De materie whisky is al ingewikkeld genoeg, want net als met wijn kan men er dagenlang over discussiëren . Wat is whisky of gin, hoe wordt het gemaakt, alcoholgehalte, soorten, productie- en rijpingsproces, botteling en uiteraard degusteren”, aldus Filip Verleye, intussen al jaren thuis met zijn whisky op de overvaarten vanuit Zeebrugge naar Hull. Ook niet kenners hebben een duidelijke boodschap aan de whisky mini- cruise, zodat het op de heen en terugreis telkens genieten wordt

LEERRIJKE ERVARING

De sfeer aan boord zit er meteen in. De uiteenzetting van Filip Verleye is op mensenmaat geschreven. Geen hoogdravende onverstaanbare technische termen, maar klare taal. De overtocht begint meteen met een proeverij waarbij spreker start met een reeks goede whisky’s en gins met als toetje wat summiere geschiedenis en welke toepassingen de whisky & gin kan krijgen bij het bereiden van gastronomische schotels. Whisky en gerecht, er is heel wat mee te beginnen en zorgt voor spectaculaire gerechten. En wees gerust, met deze unieke drankjes valt heel wat heerlijks te beleven in de keuken.

P&O MINICRUISE PRAKTISCH

Dit najaar start P&O Ferries met een nieuwe reeks whisky mini-cruises Zeebrugge – Hull – Zeebrugge gepland met vertrek op de vrijdagen 14 oktober, 11 november en 9 december. Men vertrekt op vrijdag in Zeebrugge om 19 uur en is terug op zondag om 9 uur. De rederij P&O Ferries biedt voor deze gelegenheid een all-in prijs aan van 199,50 euro per persoon, omvattend op heen- en terugreis: de nachtelijke overtocht in een 2-persoons inside cabin (met douche en toilet), een heerlijk 5-gangen buffetdiner, een verkwikkend Engels ontbijt, twee whisky & ginproeverijen en de transfer per bus naar het centrum van Hull en terug. En er is nog meer: alcohol wordt steeds duurder. De overtocht brengt u in de gelegenheid om deze aan boord aan een veel goedkopere prijs aan te schaffen.

En voor hen die met de wagen naar Zeebrugge komen, deze kan men kwijt op de gratis beschermde parkeerhaven, op enkele passen van uw P&O Ferries schip. Meer info: www.POferries.com

 

Georges Keters

 

(Foto’s: P&O Ferries & Georges Keters)













Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs