Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
24-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPGATRONOMIE IN LUIK

Vijf jaar super tafelen op eiland in Wanze (Luik)

Hemels genot in La Gastronomie du Mayeur

 

Wielerliefhebbers kennen de regio op hun duim terwijl de renners er een hekel aan hebben: de Muur van Hoei is niet direct een verkeersdrempel van formaat, maar veelal de onverbiddelijke scherprechter in de wielerklassieker De Waalse Pijl waarbij de gemeente Wanze een grote rol speelt. Gastronomen hebben evenwel een ander gevoel bij deze kuitenbijter: met restaurant La Gastronomie du Mayeur telt Wanze een tafel waar superlatieven te kort schieten.

 

Het huis op zich is al een bijzonderheid. Omringd door de rivier Méhaigne bevindt het restaurant zich op het eilandje Chanteleau. De riante villa is een kopie van het stulpje dat de Franse acteur Jean Marais ooit bezat in Marne-la-Cocquette. Hier stampte Chef Jean-Luc Lambotte en zijn eega Mireille Marchand in 2006 restaurant Gastronomie du Mayeur uit de grond, genoemd naar zijn grootvader, voormalig bewindvoerder van deze kleine entiteit. Het geheel, goed voor een vijftigtal zitjes, is uitgewerkt in drie compartimenten dat de mogelijkheid biedt om zowel kleine groepen als de tête à tête liefhebbers in alle sereniteit en rust te laten genieten van al dat moois dat Chef Lambotte uit zijn oven tovert. Bij mooi weer kunnen nog eens zoveel lekkerbekken op het terras genieten, tegelijk de tuin te bewonderen. Een fraaie parkeerhaven laat toe de wagen in alle rust even uit te blazen tussen het groen.

AUTODIDACT

Jean-Luc Lambotte (42) mag dan wel een laatbloeier zijn, hij wist in minimum van zijn tijd zijn kooktalent te verzilveren. Afkomstig uit een familie waarbij traditiegetrouw transport en politiek de scepter zwaaiden ging de interesse van Jean-Luc eerder naar eigen ontdekkingen, wat scheidkunde en wetenschappelijke opzoekingen vooraleer zich in 1993 als complete leek te storten in het wereldje van de restauratie. In eerst  Auberge du Hoyoux, later in Jardins de Pauline, beide restaurants in Modave, ontpopte de leergierige Jean-Luc Lambotte zich al spoedig tot een meester aan het fornuis met het resultaat dat hij in 2006 met Gastronomie du Mayeur zijn eigen restaurant op poten zette. Met succes, want intussen is het huis tot ver buiten de grenzen van het Luikse bekend als gastronomische tempel.

CREATIEVE KEUKEN

Met eega Mireille Marchand als elegante en joviale gastvrouw is de ontvangst warm en hartelijk. In de zaal wordt zij geflankeerd door Jonathan Fallais en Claude Vincent, twee jonge knapen die de knepen van het vak al duchtig onder knie hebben. In de keuken laat de Chef zich bijstaan door vooral stagiaires die hier hun kennis komen verrijken.

Elk bord, getekend Jean-Luc Lambotte, is een lust voor het oog en een ode aan de smaak. De creatieve keuken zorgt voor subtiele en verrukkelijke gerechten, vol streling voor het verhemelte en genieten alle aandacht. De passende wijnen, geplukt uit een ruim 2.500 tellende flessenrijke kelder, maken het feest compleet.

CARTE BLANCHE

Met zijn klassiekers Menu Découverte, Menu Dégustation, Menu Homard Blue en Menu Saveurs du Japons laat Chef Jean-Luc Lambotte zijn talent optimaal bewonderen. Het wordt evenwel helemaal te gek als je hem Carte Blanche geeft. Een reeks succulente schotels passeren de culinaire revue, de een al smaakvoller dan de andere. Tonijn, ganzenlever, oester, langoustine, kreeft en onder andere baars of tong krijgen een andere dimensie wanneer men Jean-Luc zijn zin laat doen. Het is duidelijk, hier heeft men het laatste nog niet gezien. Wanze beschikt niet alleen over een flink stuk geschiedenis om en rond de wielerklassieker Waalse Pijl, maar kan met restaurant Gastronomie du Mayeur de hele culinaire wereld aan. Geen wonder dat de bonzen van Euro Toques en Chaine des Rotisseurs dit adres op hun ledenlijst hebben staan. Een adres om zeker op zak te hebben, eens op stap aan de andere kant van ons leuke landje.

La Gastronomie du Mayeur

Jean-Luc Lambotte en Mireille Marchand

Chaussée de Tirlemont, 1C

4520 Wanze

Tel.: 085 41 34 57

www.gastronomiedumayeur.be

Gesloten op zaterdagmiddag, maandag en dinsdag.

Georges Keters – Culinair Journalist

 









Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs