Diamant aan de kroon van Ardennen
Koninklijk verblijf in
Château dHassonville
Aye, deelgemeente van Marche-en-Famenne,
je vindt het niet op je doorreis naar of op weg naar je vakantieverblijf in de
Ardennen of het Groot-Hertogdom Luxemburg. En toch mag je het niet missen, Aye,
zalig stekje waar Château dHassonville, neergepoot in een 55 ha groot groen
domein garant staat voor een koninklijk verblijf. Voor rustzoekers, gastronomen
en liefhebbers van het goede leven, een pleisterplaats. Om graag te komen. En
terug te komen.
Na het oprijden van de hectometers lange groene inrit
ontplooit het kasteel zich in al zijn glorie als een sprookje. Château dHassonville,
zonder meer een der pure diamanten aan de kroon van ons te veel onderschatte
Ardennen. De ontvangst op de binnenkoer alleen al is koninklijk. Alexander
Rodrigues die met de familie het kasteel bezit komt je persoonlijk
begroeten. Duivel-doet-veel Philippe ontfermt zich over je bagage. Je verblijf
kan beginnen. Het 17de eeuwse kasteel werd door de Zonnekoning Lodelijk
XIV in 1675 opgetrokken als jachtverblijf. Nadat het in de loop der eeuwen
diverse eigenaars had gekend kocht de familie Rodrigues-Van Eyck het kasteel in
1986 en bouwde het om tot een hotel-restaurant met 20 luxueuze kamers,
inclusief enkele suites. Aan de authenticiteit van dit landjuweel werd niet
getornd. Op de binnenkoer werd een gezellige bar uitgewerkt, aansluitend plaats
voor kleine seminaries tot dertig man, een snookerzaaltje en plaats voor wat
leesgenot. De knetterende haarden op diverse plaatsen zorgen voor extra sfeer
en rust.
TOPGASTRONOMIE
Wordt de bezoeker stilaan herboren, dan zorgt restaurant
Le Grand Pavillon voor culinaire hoogstandjes die mening Michelin-chef in de
kou zet. Chef Olivier De Laere zwaait sinds 2008 de scepter in het restaurant.
De ervaring die hij opdeed in diverse tophuizen met minstens één Michelin-ster,
is vandaag terug te vinden in het bord. Lekkerbekken schuiven dan ook graag aan
voor het hemels Menu Clé dOr, een zesgangendiner, een opeenvolging van
succulente schotels, stuk voor stuk parels alleen te vinden op de beste tafels.
ARRANGEMENTEN
Tekenen voor een op en top belevenis is genieten van een
Gastronomisch Weekend Arrangement: Menu Châtelaine (4 gangen), overnachting en
ontbijtbuffet, Menu Clé dOr (6-gangen), overnachting en ontbijtbuffet: 265
euro per persoon logerend in een tweepersoonskamer met zicht op binnenkoer, 314
euro per persoon in tweepersoonskamer met zicht op het park of annexe.
MIDWEEK
Voor een verblijf in de week stelt Château dHassonville
bovenstaand arrangement voor met inbegrip van Champagne aperitief, wijnen en
mokka bij de twee diners aan 540 euro voor een kamer binnenkoer en aan 640 euro
voor een kamer of annexe en dit voor TWEE personen logerend in
tweepersoonskamer.
Het is duidelijk, een verblijf op het domein van Château
dHassonville, hoe kort ook, is een ideaal oord van verkwikking, van absolute
rust en het terugvinden van zichzelf. Tot straks in Château dHassonville?
Hotel-Restaurant Château dHassonville
Familie
Rodrigues
Route
dHassonville 105
6900
Marche-en-Famenne (Aye)
084
31 10 25
info@hassonville.be
www.hassonville.be
Restaurant
gesloten op maandag en dinsdag
Georges
Keters

|