Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
26-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE AAN ZEE

Finalist Prosper Montagné aan het fornuis in Andromeda Hotel

 Stijn Cornelis nieuwe Chef in

restaurant Gloria in Oostende

 De 32- jarige Stijn Cornelis uit Oostduinkerke is sinds deze week de nieuwe chef in restaurant Gloria, gastronomische tempel binnen het 4-sterren Andromeda Hotel & Thalassa.  De leerling van Marcel Geerts ziet hierin een eerste bekroning van zijn streven naar de top. “Ik ben blij deze kans te krijgen en grijp ze dan ook met beide handen. Mijn credo “alleen verse marktproducten zorgen voor klassenschotels” willen we in onze keukenploeg hoog in het vaandel laten wapperen”, zegt de kersverse nummer één aan het fornuis van de Gloria.

Kenners weten het al langer, het gastronomische restaurant Gloria binnen de muren van Andromeda Hotel & Thalassa, behoort tot de top van culinair Oostende. Chef Philip De Wilde kreeg zopas de kans om in Brussel een nieuwe uitdaging aan te gaan zodat directeur Sabine Friederichs op zoek moest naar een nieuwe eerste kok. “We gingen niet over één nacht ijs en kregen tal van chefs over de vloer. Onze keuze ging uiteindelijk naar Stijn Cornelis, tot gisteren sous-chef in het klasrijke Kempinski Hotel Dukes’ Palace in Brugge. De man heeft meerdere pijlen op zijn boog en wist zich dit jaar nog tot finalist te koken op de prestigieuze kookwedstrijd Gastronomische Club Prosper Montagné. Hij is een fervent voorstander van de klassieke Franse keuken. Dat is precies wat we zoeken”, stelt een Sabine Friederichs, blij met de nieuwe aanwinst.

  

Na zijn middelbare studies Economie en Moderne Talen trok hij naar het fornuis waar hij via een stagecontract restauranthouder al vrij snel begreep dat zijn toekomt aan de stoof te vinden was. “Ik kook zeer graag en ben bijzonder leergierig. Op al mijn stageplaatsen over het hele land (Beluga, Leuven; Salade Folle, Rumst, Karmeliet, Brugge) opende ik de ogen en wist ik veel te leren van mijn chefs. Ik heb vooral heel wat te danken aan Marcel Geerts, Eerste Kok van België Prosper Montagné 1977, die me de knepen van het vak leerde. Ook van Ivan Verhaeghe, executive chef Kempenski Hotel Dukes’ Palace Brugge stak ik heel wat op. In restaurant Gloria wil ik die kennis ontplooien en het niveau betrachten van mijn leermeersters”, vertelt Stijn Cornelis.

MARKTMENU TROEF

Als er één zaak is die Stijn Cornelis leerde is dat hij in de keuken met dagverse producten de beste resultaten aan het fornuis weet te behalen. “Dit is steeds mijn credo geweest en ik trek dan ook graag deze lijn door. Vandaar dat we onmiddellijk de kaart hebben aangepakt en een Marktmenu creëerden. We zijn kieskeurig op onze ingrediënten, want deze vormen de basis voor het succes in de keuken. Elk seizoen heeft zijn eigen rijkdom en wat is er mooier dan te koken met seizoensgebonden producten. Hierdoor gaat niets van de smaak verloren. Voeg daarbij dat keuken en zaal op elkaar dienen ingespeeld te zijn. De zaalmeesters zijn het perfecte verlengstuk van het werk in de keuken. Met William Van Daele en Didier Hamers zitten we goed. En in de keuken kan ik rekenen op een uitstekende Charlotte Plovie, al jaren vertrouwd met de Gloria-keuken”, stelt de ambitieuze Stijn Cornelis.

ESCOFFIER IN RESTAURANT GLORIA

De komst van een jong talent als Stijn Cornelis kan alleen positief zijn voor culinair Oostende. De Stad aan Zee bulkt niet van de toprestaurants en het is nog steeds wachten op een ster of hoge quotatie in de Gault Millau. “Onze betrachting is zo hoog mogelijk te klimmen met dien verstand dat we in de eerste plaats willen zorgen voor een smaakvolle tafel. We hebben een zwak voor de keuken van Escoffier aangevuld met een lichte oosterse toets bij dewelke men het product als dusdanig nog steeds optimaal terugvindt in het bord. We houden er niet van dat de lekkerbek dient te raden wat hij eet. Daarom kiezen we voor eerlijke en dagverse producten. Zodoende hopen we mee te kunnen helpen aan het opwaarderen van de gastronomisch keuken van restaurant Gloria”, besluit Stijn Cornelis.

 

Foto:  Chef Stijn Cornelis geflankeerd door sous-chef Charlotte Plovie en directeur Andromeda Hotel & Thalassa Sabine Friederichs.

(Georges Keters – Culinair Journalist)

Restaurant Gloria – Andromeda Hotel & Thalassa

Kursaal Westhelling – Albert I Promenade 60

8400 Oostende

Tel.  059 80 66 11

www.restaurantgloria.be







Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs