Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
01-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOOPGASTRONOMIE AAN ZEE

Topgastronomie in OOSTENDE

VALENTIJN in OSTEND QUEEN


Van zaterdag 12 tot en met maandag 14 februari 2011

 

Apero

Champagne Romeo & Juliette

Oostendse oesters, gefrituurd; crème van bloemkool & caviar Caspian; Quenelle van mouse pata negra Pico Veleta

 

Tartaar van Sint-Jacobsvrucht en zee-egel & Calamansi dressing

Feudo dei Fiori Madrarossa 2009 – Sicilië

 

Poperinges hoppescheuten, handgepelde garnalen, witbiersabayon

Pinot Gris Réserve Lorentz 2008 – Alsace

 

Bresse duif, Bekegemse eendenlever en zuiderspek, groene kool en getuffelde saus

Château Fonbel Saint-Emillion Grand Cru 2007

 

Moscovite van origine chocolade 80% Uganda

 

Mokka of thee + Iets voor de zoetemondjes

 

Menu: 75 euro.

Menu all in – aperitief, wijnen, water en koffie of thee: 99 euro

 

OSTEND QUEEN

Kursaal Westhelling – Oostende

Reservatie: 059 44 56 10

Meer info: www.ostendqueen.be






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gastronomie aan Zee in Westende
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hotel-Restaurant St-Laureins Westende

 

 Valentijnsmenu

  12 – 14 februari 2011

Champagne met zijn wachtbordje 

  Kreeft "Armoricaine"

  Eendefilet met St-Amoursaus en zijn groentevla

  Zoetje van  Sint-Valentijn

 Mokka

 60 euro

 75 euro met gepaste wijnen en water

  


  Arrangement: 2 nachten + menu(zonder wijn) + 1 Champagne ontbijt

+  3de nacht gratis

 150,00 per persoon

 Hotel-Restaurant St-Laureins

Strandlaan 12

B-8434  WESTENDE – MIDDELKERKE

www.st-laureins.be

info@st-laureins.be

 


>> Reageer (0)
30-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STERRENKOKS IN KURSAAL OOSTENDE

Topgastronomie met The Flemish Primitives

Topchefs en sterren kijken in het Oostendse Kursaal

Gastronomen weten het al een tijdje en hebben de data zondag 13 maart en maandag 14 maart met rood aangestipt in hun culinaire agenda. Twee dagen lang zijn The Flemish Primitives immers te gast in het Oostende Kursaal. Twee dagen vol culinair plezier, te bewonderen via een waslijst topchefs aangevoerd door ’s werelds nummer één René Redzepi uit restaurant Noma in Kopenhagen.

The Flemish Primitives zijn aan hun derde editie toe. De jongste twee jaar vond dit culinaire hoogstaand evenement plaats in Brugge, maar is nu te bewonderen in het Oostendse Kursaal. Net zoals de gelijkwaardige evenementen in het Baskische San Sebastion en het Franse Deauville ligt ook Oostende aan de zee en heeft dus extra aantrekkingskracht. Het worden op zondag 13 en maandag 14 maart twee drukke dagen. Het puikje van ‘s werelds beste koks zal er haar talent via demonstraties laten bewonderen. Daarbij is het uiteraard uitkijken naar René Redzepi uit het Deense Noma, uitgeroepen tot de beste kok van de wereld, Hoston Blumenthal van The Fat Duck in Londen, Michel Bras uit Frankrijk, Jonnie Boer en Seregio Herman uit Nederland en een waslijst van Belgische toppers als Gert De Mangeleer, Kristof Coppens, Kobe Desramault, Filip Claeys,; Wouter Van der Vieren en onder andere onze chocolatier nummer één Dominique Persoone uit Brugge.

Meer info en inschrijving tot het volgen van de sessies: www.theflemishprimitives.com

(Georges Keters)






>> Reageer (0)
27-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE IN DE WESTHOEK
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Nieuwpoortse garnalen op World Economic Forum in Davos

“Europese leiders proeven van de Westhoek”

Tweesterrenchef Francky Vanderhaeghe uit restaurant St Nicolas in Elverdinge kookt op vrijdag 28 januari voor de Europese top op het 41ste World Economic Forum in het Zwitserse Davos. Hij verzorgt er de lunch en schotelt de internationale organisatie onder andere een bereiding van Nieuwpoortse garnaal voor. “We laten de Europese leiders proeven van de troeven van de Westhoek”, stelt Reginalt Lambersy.

Francky Vanderhaeghe vliegt met de lading garnaal door toedoen van visspeciaalzaak Saumon d’Or in Koksijde naar Davos. “Daar de garnaal geen bewaarmiddelen bevat dienen ze vers geleverd te worden. De garnaal werd gevangen door de bemanning van de N86 Surcouf. Het is onze bedoeling de Nieuwpoortse garnaal te promoten aan de Europese leiders zodat deze die op hun beurt onze producten uit de Westhoek kunnen aanbevelen bij hun respectievelijke keukenchefs. Onze garnaal is een topproduct en verdient ons inziens de nodige aandacht bij de Europese topchefs”, zegt Reginalt Lambersy, van Saumon d’Or in Koksijde.

RESTAURANT SAINT-NICOLAS

Sterrenchef Francky Vanderhaeghe, aan het fornuis in zijn restaurant Saint-Nicolas in Elverdinghe, is zonder meer in zijn nopjes. “We gaan er op vrijdag 28 januari de lunch verzorgen voor de top van het World Economic Forum, onafhankelijke organisatie die wereldtoppers uit het bedrijfsleven bijeenbrengt. Het is voor onze Westhoekproducten, de garnaal in het bijzonder, en mezelf een groot genoegen voor de Europese leiders te mogen koken”, gaf Francky Vanderhaeghe graag mee die hierbij een dertigtal staatshoofden culinair zal verwennen. Daarbij prinses Mathilde en prins Filip, Tony Blair, David Cameron, Rupert Murdoch, Angela Merkel en onder andere heel wat bedrijfsleiders van diverse banken en multinationals.

(Georges Keters)


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPHOTELS - WERELDWIJD

Tophotels

Hotel Prinsenhof Brugge

Wereld- en Europese top

Feestklokken luiden nog maar eens in het luxueuze 4-sterrenhotel Prinsenhof in de Ontvangersstraat 9 in Brugge. Eigenaars Thierry Lemahieu en eega Katrien Soenen werden door het prestigieuze beoordelingssite TripAdvisor zopas verkozen tot zesde beste ter wereld. In Europa mag het zich de nummer vijf noemen. Zij zijn hiermee het enige Belgische hotel op de gerenommeerde lijst.

 

Hiermee doet Hotel Prinsenhof nog beter dan voorheen. Eerder al wisten  ze  zich in 2006, 2008 en 2010 te nestelen binnen de eerste honderd beste hotels van de wereld, waarvan Hotel Golden Well in het Tsjechische Praag de nummer één mag noemen.

En of ze in Hotel Prinsenhof terecht fier en blij zijn met hun dubbele award. Het is duidelijk dat de inzet van het echtpaar Lemahieu moeite noch tijd spaart om het de gasten naar de zin te maken. Momenteel wordt tegelijk flink werk gemaakt van de uitbouw van een vijftal nieuwe luxueuze kamers en krijgen de bar, de keuken en het back office een nieuw kleedje aangemeten.

Meer nog, deze zomer viert Hotel Prinsenhof zijn 25ste verjaardag. Op 1 augustus 1986 openden Frans Soenen en Rosanne Vandeputte de deuren in de schaduw van het Kasteel Prinsenhof. In 1991 namen Thierry Lemahieu en Katrien Soenen het hotel in handen en zetten het pionierswerk met succes verder. Vandaag is Hotel Prinsenhof zonder meer een der mooiste (dé mooiste?) parel aan de Brugse hotelkroon. ‘Te danken aan onze liefde voor het vak én de onvoorwaardelijke inzet van onze medewerkers die we graag betrekken bij het behalen van de dubbele award. Dit is voor ons geen eindpunt, maar een stimulans om nog beter te doen. De klant is vandaag extra veeleisend en die wensen willen we graag invullen. Elke dag opnieuw”, stellen de terecht breedlachende Thierry Lemahieu en Katrien Soenen.

Hotel Prinsenhof - Ontvangersstraat 9 - 8000 Brugge - tel. 050 34 26 90

info@prinsenhof.be en www.prinsenhof.be

(Georges Keters)






>> Reageer (0)
22-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw schip P & O Ferries op het Kanaal

SPIRIT OF BRITAIN

maakt maidentrip op Kanaal

Het gloednieuwe schip van P&O Ferries, Spirit of Britain, goed voor een prijskaartje van 180 miljoen euro, maakte op vrijdag 21 januari zijn maidentrip van Dover naar Calais. De grootste en meest revolutionaire ferry ooit op de vaarroute tussen Calais en Dover heeft een capaciteit van maximum 2.000 passagiers en telt drie afzonderlijke voertuigdekken voor bijna vier kilometer voertuigen (na elkaar geparkeerd). Met deze reuze ferry start een nieuw tijdperk van reizen over het Kanaal.

Zijn revolutionair design, met een uniek ontwerp van de scheepsromp, beperkt de weerstand in het ondiepe water van het Kanaal en zorgt aldus voor een forse brandstofbesparing. P&O Ferries zal dubbel zoveel vracht kunnen vervoeren als vandaag het geval is op één schip, met dezelfde werkingskosten. De maatschappij wordt een stuk milieuvriendelijker en kan daarenboven de ticketprijzen laag houden.

COMFORT

De passagiers zullen een ongezien comfort ervaren aan boord van het grootste schip ooit op het Kanaal. Het is zo lang en zo breed in vergelijking met alle andere ferry’s op het Kanaal dat in de havens van Dover en Calais speciale faciliteiten vereist zijn om het te kunnen aanleggen. Chauffeurs hebben toegang tot het schip via hun eigen privédek met speciale stroken voor wie prioriteit bij het inchecken geniet. Er is ook ruimte voorbehouden voor klanten die gewoon op het schip parkeren om aan boord te shoppen in de uitgestrekte outlets. Wie wat meer luxe en stijl wenst, kan terecht in de exclusieve Club Lounge met een privédek in openlucht voorzien van teak meubilair in echte cruisestijl.

GASTRONOMIE

Dineren kan ofwel in ‘The Brasserie’, een restaurant met bediening en een uitgebreide kaart van Britse gerechten, ofwel in het selfservice ‘International Food Court’ met een ruime keuze van kant-en-klare gerechten en warme maaltijden, salades en desserts volgens de Britse, continentale of oosterse keuken.

KINDEREN AAN HET FEEST

De allerjongsten kunnen hun hartje ophalen in de speelruimte ‘Horizon Family Lounge’, die uitgerust is met tafels en stoelen voor peuters en kleine kinderen, terwijl tieners over hun eigen geluidsdicht lunapark beschikken.

VANAF £ 39

Het reusachtige nieuwe schip vaart vijf keer per 24 uur van Dover naar Calais. Een standaardticket is er al vanaf £39 enkele reis voor een auto en maximum negen passagiers. Helen Deeble, chief executive van P&O Ferries: “We zijn heel blij dit fantastische nieuwe schip te mogen verwelkomen. Het betekent grote vooruitgang qua omvang en kwaliteit van de constructie. Ik ben er absoluut zeker van dat het een fantastische ervaring zal zijn voor alle klanten die de komende jaren met het schip zullen varen.”

DOOP

De Spirit of Britain wordt eind maart officieel gedoopt door Olympisch kampioene, Dame Kelly Holmes. In september van dit jaar krijgt de vaarroute Calais-Dover het gezelschap van een zusterschip, de Spirit of France.

Voor meer informatie en reserveringen:

 www.POferries.be of 070/70 77 71

 






>> Reageer (0)
18-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE AAN ZEE

Restaurant CHAPLIN - Middelkerke

 

Valentijnsmenu

 

11 tot 15 februari 2011

 

Kir Royal en zijn hapjes

Filet van zeetong met emulsie van erwten en gewone kruiden

Bekegemse eendenborst in Luikse siroop

Panna-Cotta met rode vruchten

 

Menu: 53 euro

Menu met gepaste wijnen: 73 euro

Restaurant CHAPLIN – Leopoldlaan 95

8430 Middelkerke

059 – 31 06 38

www.restaurantchaplin – info@restaurantchaplin.be






>> Reageer (0)
17-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VAKANTIEWONINGEN IN KROATIE

Villa’s met zwembad te huur in Kroatië

Kindvriendelijk op vakantie met

 ID RIVA TOURS


U wilt uw vakantie dit jaar eens anders invullen met uw gezin of familie? ID Riva Tours – specialist op Kroatië – pakt uit met een breed assortiment vakantiewoningen. Benevens de schitterende ligging, gekoppeld aan alle mogelijke comfort wacht uw kindvriendelijke droomvilla voor het ganse gezin of familie, op een boogscheur  van de azuurblauwe kust.

De vakantievilla’s van ID RIVA TOURS liggen in een rustige omgeving, meestal op een groot domein en op een steenworp van de kust. Er zijn huizen en appartementen voor gezinnen maar ook voor groepen van tot 20 personen . Veel villa’s hebben een zwembad en niet zelden is er een uitzicht op het kristalheldere water van de Adriatische Zee. En makkelijk bereikbaar.

Ook op de eilanden voor de kust zoals Krk en Dugi Otok en verder langs de Dalmatische kust, richting cultuursteden Split en Dubrovnik, vind je bekorende vakantievilla’s. Zo is er bijvoorbeeld Villa Lauta, ideaal voor een gezin met twee kinderen. Het uitzicht van op het terras en van bij het zwembad op de azuurblauwe zee is adembenemend. Even voorbij Dubrovnik, in Cavtat, kan je met zijn tienen terecht in Villa Kameni Dvori. De paradijselijke omgeving en het comfort garanderen een onvergetelijke zonvakantie.

VAKANTIEDORPEN

Kinderen én ouders zullen enorm veel plezier beleven in de vakantiedorpen van ID RIVA TOURS. Het principe is eenvoudig: je huurt een vakantiewoning, een appartement, een wooneenheid op basis van het aantal vakantiegangers. In deze vakantiecomplexen geniet je van voldoende privacy, je kan zelfs gaan zonnen op een rustig strand even verderop en in het vakantiedorp kan je zo vaak en zo veel je maar wil profiteren van de infrastructuur en van de geboden service. Zwembaden, speeltuinen, sportvelden, golfterreinen, stranden, zonneterrassen, ligstoelen, kano’s, waterfietsen… kortom, alles is aanwezig om in ideale omstandigheden, luierend of actief, te genieten van de zomerse vakantie. Voor groot en klein zijn er animatieprogramma’s en de kinderen beleven er een tijd die ze nooit zullen vergeten want al zeer snel maken ze vriendjes, zelfs al spreken die een andere taal. Terwijl de kinderen zich goed amuseren of met ervaren monitoren gaan sporten kunnen de ouders zorgeloos hún programma afwerken.

VAKANTIE A LA CARTE

Een vakantie met ID RIVA TOURS in Kroatië in een vakantiewoning aan de Adriatische kust of in het prachtige binnenland is zeer snel en makkelijk geregeld. Je kan immers naar eigen wensen, à la carte, je vakantie samenstellen. Je reist met eigen vervoer of met het vliegtuig. Er zijn tal van keuzecriteria zoals de grootte en de ligging van de woning maar bijvoorbeeld ook de aanwezigheid van boerderijdieren of de combinatie van vakantiewoningen die op loopafstand van elkaar liggen. Dat is ideaal voor families die graag samen reizen, die dicht bij elkaar willen zijn en hun eigen privacy willen behouden.

Al die keuzemogelijkheden vind je in de vakantiebrochure Kroatië, Slovenië & Macedonië 2011. ID RIVA TOURS reikt met deze veelkleurige en inspirerende publicatie de bouwstenen aan voor een droomvakantie. Het enorme aanbod en de veelzijdigheid ervan, niet alleen voor vakantiewoningen maar ook voor hotels en campings, zorgen ervoor dat die droom ook werkelijkheid wordt.

De reisbrochure van I.D. Riva Tours is gratis verkrijgbaar bij de reisagent. Informatie en boekingen: tel. 02/219.41.11. www.IDRiva.be.






>> Reageer (0)
13-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EINDEJAAR MET ROMEO & JULIETTE
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Viert 2011 en Valentijn met Champagne, wijn en diamanten

Romantiek met

Champagne Romeo & Juliette

Op zoek naar een origineel geschenk of ideale plek voor een onvergetelijke romantische avond, dan schuift Denis Renty, foodconsultant en zaakvoerder F&B Premium Brands uit Middelkerke  je graag Champagne Romeo & Juliette, wijnen Château Bertrand Braneyre en de oogverblindende diamanten van Diamare voor.

Drie grote troeven die zowel de eindejaarsfeesten als Valentijn 2011 onvergetelijk maken. Champagne. Noem het luidop en er verschijnt steevast een glimlach op de lippen. Vraag blijft hoe het komt dat de ongekroonde koningin der dranken doet verlangen naar een intense knuffel, een zoen, een liefdevolle nacht onder de sterren? Hoe dan ook, maar Champagne blijft de zinnen beroeren zodat niemand kan weerstaan aan deze Grote Dame. Net zoals Romeo dit evenmin kon met Juliette. Expert Denis Renty: “Vandaar dat we met onze Champagne resoluut kozen voor de naam van Romeo & Juliette, aan onze brein ontsproten na een amoureuze ontknoping op een zwoele zomernacht.”

ESPACE PIERRE CARDIN

Champagne Romeo & Juliette werd vorig jaar feestelijk boven de doopvont gehouden in het prestigieuze Espace Pierre Carin, aansluitend receptie in Hotel Maxim’s, hartje Parijs. Dit ter gelegenheid van de jaarlijkse prijsuitreiking Prix Raimu, de Oscars van de Franse Comédiens, prestigieuze prijzen uitgedeeld aan de beste Franse theater- en cinema-acteurs van het voorbije jaar. Veel schoon volk uiteraard met blikvangers voorzitter Claude Brasseur, Charlotte Gainsbourg – dochter van – en onder andere de 80-jarige legende Pierre Cardin. “Hoe konden we hier beter starten dan bij dergelijk evenement”, vertelt een glunderende Denis Renty, hiernaast op de foto met filmgigant Claude Brasseur.

PASSIE MET DIAMARE

En er valt nog meer te beleven tijdens de komende eindejaarsfeesten en Valentijnsdag maandag 14 februari 2011. Liefhebbers van mooie en unieke dingen in het leven kennen de fonkelende juwelen van Diamare al langer. Zij maken dit keer deel uit van een trilogie, feest rond Champagne Romeo & Juliette.

CHATEAU BERTRAND BRANEYERE

Derde speerpunt in de trilogie van Denis Renty is Château Bertrand Braneyre, topwijn van Wijnen Cooreman met Ludwig Cooreman, gedelegeerd bestuurder van Wijnen Cooreman in Groot-Bijgaarden als groot bezieler.

3.500 EURO AAN PRIJZEN

Denis Renty pakt samen met Champagne Romeo & Juliette, wijnpartner Château Bertrand Braneyre en diamantair Diamare uit met een unieke formule waarbij ruim 3.500 euro aan prijzen te winnen zijn, daarbij een gouden ring bezet met diamanten ter waarde van 2.500 euro. Hoe deelnemen? Bestel nu uw Champagne en wijnen voor het eindejaar bij een van onze exclusief aangesloten handelaars of degusteer bij de aangesloten restauranthouders en ontvang bij elke consumptie of aankoop van 25 euro een deelnemingsformulier die u de kans geeft om een van de vijf topprijzen in de wacht te slepen. Meer info: www.romeojuliette.be

Denis Renty

F&B Premium Brands nv

Rietstraat 16-22

8434 Middelkerke

059 79 53 50

Bubbels@romeojuliette.com

www.romeojuliette.com

Georges Keters








>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE & MUZIEK IN OSTEND QUEEN OOSTENDE

Gastronomie & Muziek in Oostende

Ostend Queen

zet 75-jarige Johan Stollz in de bloemen

 

Totaal tot zijn grote verrassing werd Johan Stollz in restaurant Ostend Queen bij de start van zijn maandelijkse culinaire concerten gehuldigd voor zijn 75ste verjaardag. De immer jonge Johan Stollz blies op 2 januari 75 kaarsjes uit.

Chef Koenraad Steenkiste en zijn keukenteam schoven de jarige een reuzentaart voor, taart die door de doorgewinterde artiest zelf werd aangesneden en verdeeld onder de lekkerbekken. Het initiatief van Yves De Ridder, Bert Folens, Chef Koenraad Steenkiste en zaalmeester Patricia Swinnen loopt onder de noemer Johan Stollz Zondag Concerto’s elke eerste zondag van de maand, muzikale lunch met dans vanaf 13 uur, virtuoze stukken en herkenbare melodieën:

Zondag 13 februari: Sweet Valentine

Zondag 6 maart: Primeurs

Zondag 3 april: Spring is in the air

Zondag 1 mei: In mei….

Zondag 5 juni: Summertime

Meer info en reservatie: Ostend Queen, tel. 059 44 56 10, reservations@ostendqueen.be en www.ostendqueen.be

Ambiance verzekerd

 






>> Reageer (0)
12-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE & MUZIEK

Gastronomie & Muziek

Paul Bruna nummer 1 in Vlaamse Top Tien

nu ook  op TV

 Men had het niet voor mogelijk gehouden, maar Paul Bruna, de charmezanger uit Middelkerke staat deze week met Ik geniet van elk moment  op Nummer 1 in de Vlaamse Top Tien. Hij gaat hierbij Jo Vally, Wim Leys en onder andere de koningin van het Vlaamse lied Laura Lynn vooraf.

 Het nummer werd geschreven door Peter Keereman en voorzien van tekst van Johan Verstreken. De single draait ook nog steeds goed op tal van Vlaamse en Nederlandse radiostations. In Nederland haalde hij de eerste plaats bij de grootste piratenzender Radio Moonlight en was meerdere malen te gast in programma’s. De single is ook regelmatig te horen bij Radio 2 en werd ook al diverse malen gedraaid in het populaire verzoekplatenprogramma op zondagavond ‘Vragen staat vrij’. De single draait nu ook al wekenlang mee op Radio Mi Amigo en VBRO.

 Met zijn vorige single Als de morgen is gekomen stond Paul Bruna ook al 10 weken genoteerd in de Vlaamse Top 15 waaronder 2 weken op nummer 1.

Paul Bruna was ook te zien in het Focus-WTV-programma ‘Alles Goed’ en stelde zijn single voor op Ment TV. Op deze laatste zender die te bekijken is op TV via Kanaal 40 – Telenet Digital  wordt uitgepakt met een nieuw spelprogramma ‘Het uur van de waarheid’. In dat programma nemen twee panels het tegen elkaar op. Paul Bruna werd samen met de Kortrijkse zangeres Trisha uitgenodigd om vijf afleveringen in te blikken tegen het duo Margriet Hermans en Garry Hagger. Het programma wordt gepresenteerd door Kurt Willem (ex-Big Brother) en Lesley-Ann Poppe (Komen eten). Eén aflevering is inmiddels achter de rug. De volgende vier afleveringen zijn te zien op 17, 20 en 26 januari en op 1 februari, telkens om 20 uur. Het programma wordt de dag erop telkens nog eens uitgezonden om 6 en 12 uur.

Meer info over Paul Bruna is terug te vinden op www.paulbruna.be







>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VALENTIJN IN OOSTENDE

Viert Valentijn in

ACCES HOTEL OOSTENDE

Het 4-sterren ACCES HOTEL verwent de verliefden tijdens Valentijn met twee romantische arrangementen. Wat is er heerlijker dan een uitwaai wandeling af te ronden met een gezellig diner bij kaarslicht?

VALENTIJN AAN ZEE

Twee overnachtingen met ontbijtbuffet

Viergangendiner op de eerste avond

Romantisch 5-gangendiner met Champagneaperitief

Fles Champagne met roosje op de kamer, bij aankomst

Lekkere verrassing bij vertrek

Prijs per persoon:  185 euro

(geldig voor aankomsten in de maand februari, volgens beschikbaarheid)

VALENTIJN VOOR 1 DAG

Eén overnachting met ontbijtbuffet

Een fles Cava en bordje fruit bij aankomst

Romantisch 5-gangendiner met Champagne aperitief

Vrij gebruik van sauna en solarium

(geldig voor aankomsten in de maand februari, volgens beschikbaarheid – bij aankomst op vrijdag en zaterdag, minimum twee nachten.)

Op zaterdag 12 februari en zaterdag 19 februari diner met

live muziek.

 

ACCES HOTEL

Van Iseghemlaan 21-25 – 8400 Oostende

Tel.: 059 80 40 82 – Fax: 059 80 39 88

Reservatie: Ann.Coucke@hotelacces.be

Meer info: inf@hotelacces.be en www.hotelacces.be






>> Reageer (0)
07-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ONTWIKKELINGSHULP IN WEST AFRIKA

Hart voor Gambia Westende helpt arm West-Afrika

 Kinderen droog naar school dank zij gloednieuwe Calum’s Road

Helena Clybouw uit Westende en drijvende kracht achter de Noord-Zuid-vereniging Hart voor Gambia is net terug uit het 38° graden warme Sambelkunda waar ze samen met een veertigtal vrijwilligers uit Engeland, Ierland , Wales en Schotland de officiële inhuldiging meemaakte van de door hen gesponsorde Calum’s Road. “Eindelijk kunnen de kinderen tijdens het regenseizoen met droge voetjes naar school”, zegt Helena “Mama Gambia” Clybouw.

 De Westendse vereniging verzamelde de jongste jaren via tal van plaatselijke acties, in samenwerking met het Noord-Zuid-Comité Middelkerke heel wat fondsen om er in het arme Sambelkunda, een broussedorp in Gambia, West-Afrika, een weg aan te leggen die de leefgemeenschap van de arme zwartjes verbindt met het naburige dorp. “Tijdens het regenseizoen moest iedereen, kinderen incluis, zich een weg banen tussen het kniehoge water dat de weg blank zette. Onmenselijke toestanden. Samen met enkele liefdadige verenigingen in Groot-Brittannië werden centen verzameld om een weg aan te leggen zodat men droog naar school of kliniek kon gaan. De weg werd verhard en verhoogd en is voor deze dorpsgemeenschap een geschenk uit de hemel. Ze zijn er letterlijk en figuurlijk meer in de wolken mee”, vertelt Mama Gambia.

 CALUM’S ROAD

 De officiële inhuldiging van Calum’s Road werd door de plaatselijke bevolking met een groots feest ingezet. “Het mag een wonder heten wat hier in zeer korte tijd is gebeurd. Onder ruime belangstelling werd de opgehoogde weg letterlijk en figuurlijk ingeblazen door Schotse doedelzakspelers. Aangrijpend. De dierenartsen Patrick en David streelden hun violen en brachten muziek, speciaal voor de gelegenheid gecomponeerd door Mairi Leach. Na de festiviteiten werd genoten van een partijtje ezelvoetbal en werden de nieuwe schoolklasjes bezocht. Alle vrijwilligers kregen een kleurrijke bloes als aandenken. De dag werd op de koer van de naaischool afgesloten met een concert van Jaliba Kuyateh, schooltje waar onder andere Emmanuel Colleyn uit Middelkerke een leerling sponsort”, vertelt Mama Gambia, bijzonder blij dat én de weg én de school nu op punt staan.

Naast het openstellen van Calum’s Road stond het bezoek aan Gambia volledig in het teken tot het opvolgen van de diverse projecten die Hart voor Gambia Westende er de jongste jaren op het getouw zette. Helena Clybouw hierover: “We focussen ons om de projecten van Heather Armstrong Brewer mee verder uit te werken, met daarbij onder andere de Horse and Donkey Farm die zich ontfermt over zieke dieren, Stella’s School en het Alexander Edwards Hospital.

 DWARS DOOR DE WOESTIJN

 Ook Westendenaar Eric Duhamel, die samen met een tiental andere Nederlandse vrienden de reis Westende-Gambia met diverse wagens maakte dwars door de woestijn, voegde zich intussen bij de hulpverleners. Hij was hierbij niet aan zijn proefstuk toen. “Het is intussen de vijfde maal dat ik hulpgoederen – samen verzameld met Mama Gambia – overbreng naar Gambia en Senegal. Dit is een stuk goedkoper dan de goederen in container met vlucht of schip over te maken”, zegt Eric Duhamel. “Als je je gaat inleven met de plaatselijke bevolking en de geplogenheden aan de grensposten kent, loopt het vlotter dan je denkt. Het is en blijft Afrika. Geduld is hier de mooiste gave”, aldus nog de gewezen marineofficier.

 SCHOOL VOOR DOVEN

 Pas terug in Westende of Mama Gambia pakt alweer uit met een nieuwe extra project. “Hart voor Gambia Westende zal de doofstomme 14-jarige Ismail in de toekomst steunen bij zijn studies in de Sint John School in Kanifing, gespecialiseerde school voor doofstomme kinderen. Hierbij kunnen we alvast rekenen op de steun van het Noord-Zuid Comité Middelkerke. Samen met Marieline Dobbels en Annick Keters kijken we nu al naar formules om fondsen bijeen te harken, want er wachten ook nog de projecten van de groentetuinen, de waterputten en het aanplanten fruitbomen”, besluit Helena Clybouw, het kloppend hart van Hart voor Gambia Westende.

Meer info over de projecten: 0486 20 19 44.

 Georges Keters






>> Reageer (0)
04-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EERSTE KOK VAN BELGIE - PRIJS PROSPER MONTAGE
Klik op de afbeelding om de link te volgen

58ste Culinaire Prijs Prosper Montagné

Lode De Roover Eerste Kok van België 2011

 

In de keukens van de Hotel- en Toerismeschool Spermalie Brugge wist Lode De Roover uit het restaurant Eyckerhof in Bornem zich na een spetterende finale te kronen tot de Eerste Kok van België 2011. Pieter Verheyde, sommelier in het Hof van Cleve in Kruishoutem, zag zich na een slopende dag op zijn beurt gekroond tot Eerste Wijnschenker van België 2011. De laureaten werden naderhand tijdens een schitterend banket in de Salons Saint Germain in Diksmuide in de prijzen gezet. De Culinaire Prijs Prosper Montagné is tot nader order nog steeds de meeste gegeerde prijs binnen de horecawereld.

 

Deze bekroning kwam er na de finale, in een wedstrijd op het scherp van de snee. De vijf finalisten gaven blijk van uitzonderlijk vakmanschap. Voor de laureaten betekent deze overwinning een belangrijke stap in hun gastronomische carrière. Lode De Roover uit restaurant Eyckerhof in Bornem won uiteindelijk met klasse voor Christophe Nachtergaele restaurant Privé en chef aan huis, Landegem. De derde podiumplaats was voor Jean-Philippe uit I Cook, Bergen. De laureaten werden in de Salons Saint Germain in Diksmuide overladen met prachtige prijzen. De winnaar ging met een Renault Kangoo naar huis, aansluitend een schitterend juweel voor de partner.

EERSTE SOMMELIER

In de schaduw – maar daarom niet minder verdienstelijk – van de finale Eerste Kok van België ging het er niet minder hard aan toe om de titel van Eerste Wijnschenker 2011 in de wacht te slepen.  Oud-leerling Hotelschool Ter Duinen Koksijde Pieter Verheyde, sommelier in het restaurant Hof van Cleve in Kruishoutem, wist iedereen achter zich te houden en won voor Steven Wullaert uit restaurant Jan van de Bon in Gent. De derde podiumplaats was voor Pieter Fraeyman, restaurant Hertog Jan in Brugge. Eerste Wijnschenker Pieter Verheyde was dan ook de koning te rijk en de ontlading als winnaar was dan ook zeer groot. Pieter werkte eerder al enkele jaren in de Verenigde Staten en verbleef in de beste huizen in Parijs en Monaco en is intussen met Het Hof van Cleve al aan zijn zesde driesterrenrestaurant toe. De man droomt er later van om een eigen zaak op te starten, maar dan wel een restaurant dat special aandacht wijdt aan het wijngedeelte. Er wacht hem beslist een mooie toekomst.

HISTORIEK

De Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952 door Georges de Ramée, toenmalig concessionaris van het Oostendse Casino-Kursaal, met de bedoeling enerzijds het wintertoerisme wat op te krikken en anderzijds promotie te voeren voor de Belgische gastronomie. Om die stellingen kracht bij te zetten werd uitgepakt met een wedstrijd, kookwedstrijd die bekroond werd met de titel van Eerste Kok van België. In een later stadium werden de titels van Eerste Wijnschenker van België en Eerste Pasteibakker van België hier aan toegevoegd. Stichter Georges de Rammée werd als voorzitter in 1974 opgevolgd door huidig president Manu Desutter, toen burgemeester van Knokke-Heist. Hij blies de vereniging nieuw leven in, geruggensteund door provoost-generaal Willy Verdonck en onder andere provoost Eddy Van Maele.

UITVOEREND COMITE

Intussen werd de Prijs Prosper Montagné meer dan een begrip binnen de wereld van de horeca. Het Uitvoerend Comité staat onder leiding van voorzitter Manu Desutter, bijgestaan door provoost-generaal Eddie Van Maele en de provoosten Jean Van Brabant (penningmeester en provoost Visconsulenten), Michel Coppens (provoost Keukenchefs), Pierre Saey (provoost Banketbakkers), Guy Van Neste (provoost Wijnschenkers), Paul Puissant (provoost Traiteurs), Frans Saint Germain (provoost Restauranthouders) en Michel Van Tricht (provoost Kaasmeesters).

PROVOOST GUY VAN NESTE

In opvolging van Frank Desmedt, ’t Oud Konijntje Waregem, werd Guy Van Neste de nieuwe Provoost Wijnschenkers. De patroon aan het fornuis van restaurant ’t Pandreitje in Brugge is al jarenlang de eminente voorzitter van de Vereniging Vlaamse Sommeliers, ’s lands meest gerenommeerde wijnvereniging. Zijn kunde en kennis zullen er zeker toe bijdragen dat de Prijs Eerste Wijnschenker van België naar de absolute top zal groeien.

Georges Keters






>> Reageer (0)
03-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FESTIVAL VAN HET VARKENTJE 2011

Antonius Award 2011 op Zwientjeskermis

Meesterkok Frans Saint Germain:

“ Met dank aan Jean Berquin”

Frans Saint Germain, de ongeëvenaarde Chef aan het fornuis van de gelijknamige Salons Saint Germain in Diksmuide, krijgt op maandag 7 februari 2011 de Antonius Award, trofee geschonken door de Broederschap Sint-Antonius en VLAM (Vlaamse Dienst voor Agro-Marketing), een tweejaarlijkse prijs toegekend aan een professionele kok die het varken in al zijn glorie weet te promoten. “Dit doet me vooral deugd omdat ik hierdoor meteen in de voetsporen van wijlen Jean Berquin mag treden, de man die zijn volk varkensvlees leerde genieten. Een groot man waar velen van ons zeer veel hebben geleerd”, zegt Frans Saint Germain, bijzonder gelukkig met de toekenning.

 

Om varkensvlees te eten ga je toch niet op restaurant. Meer moest je niet zeggen om de betreurde Jean Berquin “op zijn paard” te krijgen. Jean was dan ook onverstoorbaar: “Ik spreek dat 200% tegen. Als ik varkensstaartjes in een gerecht verwerk of hersentjes stoof, dan smult men zich te pletter. Men gaat van het standpunt uit dat een varken vies is. Niet lekker dus. En daar gaat men dus niet voor op restaurant. Totaal verkeerd, want alles van het varken, maar dan ook alles, is lekker. Van kop tot staart. Het is tevens het enigste dier die we volledig kunnen genieten. Varkensvlees, dàt is pas gastronomie”, stelde Jean Berquin honderden keren. En of hij gelijk had! Jean stak zijn liefde voor het varken nooit onder stoelen of banken. Deze liefde uitte hij meer dan dertig jaar na elkaar met een uitgelezen Zwientjeskerremesse. Zijn “Cochonaille” was tot diep over de grens bekend. Van heinde en verre kwamen lekkerbekken genieten van zijn schotels, gerechten waar hij weken op voorhand mee bezig was. Alles ging door zijn handen. Jean Berquin was een meester in artisanale varkensbereidingen.

ODE AAN HET VARKEN

Helaas, Jean is niet meer, maar zijn vrienden, boezemvrienden als Frans Saint Germain, Rudi De Volder, Geert Van Hecke, Rudy Pattyn, Christian Melis, Ronny Venus, Fernand Feys, Etienne Waterloos, Philippe Van Gele, Guy Van Neste, Willy Veeckman, Steven Dehaeze, André “Tonton” Sonneville, Ludwig Bouckaert, Robby van Toledo, Koen Devos, Peter Hermans, Guido Neirynck, Lieven Putteman, Xavier Dehoucke en onder andere Bert Vermoere dragen hem verder diep in het hart. Onder impuls van Frans Saint Germain wordt de Zwientjeskermesse verder gezet, maandag 7 februari al voor de derde keer in zijn Salons, goed voor ruim honderden smulpapen !

LAUREATEN

Op de lijst van laureaten treffen we dan ook niets anders aan dan Chefs die het varken in het hart dragen: Karel De Wolf, De Snip (Waasmunster); Luc Van Lierde, De Mirage (nu La Tourbière) Aalst; Jean-Marie Smets, De Eiken (Malle); Herman De Boeck, De Franse Kroon (Diest); Lieven De Meester, Arenberg (Heverlee); Jean Berquin (†), Rust Roest (Roesbrugge); Geert Van Hecke, De Karmeliet (Brugge); David Martin, La Paix (Anderlecht) ; Guy Van Cauteren, Het Laurierblad (Berlare) en Frans Saint-Germain, Salons Saint Germain, Diksmuide.

FESTIVAL VAN HET VARKENTJE

De Antonius Award 2011 wordt tijdens het 6de Festival van het Varkentje op maandag 7 februari 2011 in de Salons Saint Germain uitgereikt. Dit feest is een ode aan het Varken zoals wijlen Jean Berquin het steeds gewild heeft. Driesterrenkok Geert Van Hecke (Karmeliet, Brugge), sterkok Rudi De Volder (’t Convent, Lo-Reninge), Rudy Pattyn en Meesterkok Orde 33 Meesterkoks van België Frans Saint Germain himself staan aan het fornuis. Ze worden in de zaal bijgestaan door KTA Slagerschool Diksmuide en de leerlingen van Hotelschool Ter Duinen Koksijde. Deelnemen kan tegen de prijs van 63 euro, all in. Reservatie: Salons Saint Germain, tel. 051 50 25 20.

Met de medewerking van de VLAM, Color Match Printing, Magazine De Zeeparel en Magazine Gastronomie & Toerisme.

SALONS SAINT GERMAIN

Frans en Ria Saint Germain

De Breyne Peelaertstraat 12

8600 Diksmuide - Tel.: 051-50 25 20 – Fax: 051-51 01 59

frans@salonssaintgermain.be & www.salonssaintgermain.be

Georges Keters






>> Reageer (0)
30-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MET EUROSTAR NAAR PRINSELIJK HUWELIJK

Met Eurostar naar hét huwelijk van 2011

 

Sprookjeshuwelijk van Kate & William

 

Op 29 april 2011 vindt in Londen hét huwelijk van het jaar plaats. Prins William stapt in het huwelijksbootje met Kate Middleton. Wie deze hartstochtelijke gebeurtenis wil volgen kan vanaf vandaag al boeken en volgt alles van op de eerst rij. EUROSTAR brengt er u probleemloos heen met vertrek vanuit Brussel-Zuid. Er zijn al tickets heen en terug vanaf 88 euro. U hoeft helemaal niet te zoeken naar een schaarse hotelkamer om te overnachten, EUROSTAR zet u af in centrum Londen, zodat u de overvolle metro en treinen die vanuit de diverse luchthavens kunt vermijden.

Uurrooster: vertrek uit Brussel-Zuid om 6.51 of 8.29 uur met respectievelijke aankomst in London St. Pancras om 7.56 en 9.26 u. Terug dezelfde dag om 18.34 of 19.34 uur met aankomst in Brussel om 21.33 of 22.33 u.

EUROSTAR tickets voor 29 april kunnen  vanaf nu gereserveerd worden via NMBS Euope :  www.nmbs-europe.com

Alle info in de NMBS-stations.

(Georges Keters)






>> Reageer (0)
28-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIJNEN

Wijnen & Champagne Louise Brison

Uitsluitend Franse kwaliteit in het glas

 

Haar passie voor de wijnen kent geen grenzen. Of toch, want Regine Verhoye beperkt zich tot de betere en minder bekende, doch uitstekende flessen uit Frankrijk, tot nader order nog steeds hét wijnland bij uitstek. Haar specialisatie leidt haar naar het beste onbekende uit Champagne, Bourgogne, Fronton, Lorraine, Alsace, Loise, Gaillac en Cahors.

 

Dank zij het rechtstreeks contact met de wijnbouwers – die allen respect hebben voor de natuur en als familiebedrijf alleen kwaliteit vooropstellen – kan Regine Verhoye de wijnen met deskundigheid uitkiezen. Voeg daarbij een uitstekende verhouding prijs/kwaliteit en je weet dat wijnen, getekend Louise Brison, schoonheid en klasse in het glas waarborgen.

CHAMPAGNE

De Champagne Louise Brison (50% Pinot Noir, 50% Chardonnay) die men op tafel zet zijn uitsluitend millesimé’s. Toppers daarbij zijn de 2005, de magnum 2002, de 2003 en de 2000, Cuvée Tendresse (100% Chardonnay).

WITTE WIJNEN

Uit het rijke gamma wit schuift Regine Verhoye met plezier ook hier quasi onbekende, doch pareltjes van wijnen naar voor. Het is dan ook genieten van de Bourgogne Côtes d’Auxerre 2006, Saint Bris 2008 (Coup de coeur Guide Hachette) en onder andere de Chalbis 1er Cru Beauroy 2002, allen van Domaine Verret. Ook top zijn Quincy 2007 en 2009 van het huis J.C. Borgnat uit de Loire.

 

RODE WIJNEN

Bij rood zwaaien Givry 1er Cru 2007 en 2008 van het huis Monneret Père & Fils de plak bij de Bourgognes en weet Saint Nicolas de Bourgeuil (Domaine Rocheahouard) de liefhebbers zonder meer te bekoren. Probeer ook eens Château les Bouysses (Côte d’Olt) uit Carhors. Vooral 2000 en 2001 zullen in de smaak vallen.

Regine Verhoye staat ook ter beschikking voor persoonlijk wijnadvies en organisatie van private degustaties voor verenigingen.

 

Wijnen & Champagne Louise Brison

Regine Verhoye

Velodroomstraat 17 – 8000 Brugge

050 38 20 17 – 0478 21 19 58

info@louise-brison.be – www.louise-brison.be

 

Georges Keters






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AAN TAFEL MET......

Aan tafel met coach Rode Duivels  

Georges Leekens:

“Heerlijk tafelen in OSTEND QUEEN”

Men mag van Georges Leekens zeggen wat men wil, een zaak moet je toegeven, hij is een optimist, puurt uit alles het maximum, blijft met zijn voeten op de grond en weet als niet een welk probleem dan ook te analyseren, te ontleden om tenslotte een oplossing naar voor te schuiven. Zo is het publiek geheim dat hij de Rode Duivels in 2014 in Brazilië naar de titel wil brengen. “We hebben opnieuw een enthousiaste ploeg en we moeten er in blijven geloven en alles proberen. We moeten ambitie tonen. Waarom geen wereldkampioen worden? Je moet het hoogste betrachten. En nu en dan eens dromen. Als je niet durft dromen ben je dood, zo simpel is dat”, zegt Georges Leekens, genietend van een parelend glas Champagne in de salons van het restaurant Ostend Queen, op het dak van het Kursaal in Oostende. Gastheer Yves De Ridder, rechterhand Patricia en Chef Koenraad Steenkiste halen het beste uit zichzelf om het de bondscoach Rode Duivels naar de zin te maken. “Niet nodig, want ik hou van de meest simpele dingen. Voor mij is het gezelschap en de sfeer al even belangrijk, zoniet primordiaal voor een leuke culinaire uitstap”, zegt Georges Leekens, in zijn rijke voetbalcarrière onder andere vijf maal Kampioen van België en Bekerwinnaar met Club Brugge.

EENVOUD OP HET BORD

Met Chefs heeft Georges Leekens nooit problemen. “Neen, want ik eet zo goed als alles en kies het liefst voor de simpele zaken. Mijn lievelingsmenu bestaat uit Garnaalkroketten, gevolgd door Kalfslever om af te sluiten met ijs met slagroom. Je mag dit alles ook vervangen door een serieuze portie Friet met mayonaise en – niet vergeten – ijs met slagroom. Of Softijs als het kan, want daar ben ik zot van. Als het dan eens exotisch mag zijn, dan kies ik graag voor een licht pikante Thaise schotel. Ook voor een avondje Japans tafelen ben ik wel eens te vinden. Voeg daarbij een leuk gezelschap en het feest is compleet. Neen, geen ingewikkelde toestanden, al ben ik uiteraard niet vies van een sterrenkeuken. Op dat vlak stel ik Danny Horseele in zijn gelijknamig restaurant in Lissewege als de absolute top, een grootmeester in het bereiden van langoustines en Sint-Jacobsnootjes. Héérlijk.”

COMMANDERIE IN HET GLAS

Als het over wijn gaat, dan zet Georges Leekens zich meteen recht. “Een groot wijndrinker ben ik niet, maar weet toch een mooi glas te waarderen. Ik ken vooral Château de la Commanderie uit Bordeaux en zeg niet neen tegen een glas Petrus. Ja, duur spul maar ik kan even goed genieten van een glas frisse rosé tijdens de zomer op een leuk terrasje. Een glas Chileense, Argentijnse, Australische of Californische wijn kan er ook wel in. Ik kies graag voor droge wijnen, want van nature ben ikzelf zoet hé. Champagne? Ja, maar niet direct dat ik het niet kan missen bij het aperitief. Ik proef graag eens van alles. En ja, geef me maar op tijd een frisse lekkere Vlaamse pint bier. Daar kan ik echt van genieten”, schuift de voetbalmonument Georges Leekens lachend naar voor.

GEEN VARKEN OP TAFEL

Dat onze nationale voetbal Numero Uno een (bijna) alleseter is mag dan wel zijn, is de waarheid geweld aan doen. Georges Leekens heeft een hekel aan alles wat van het varken komt: “Ja, dat mag je wel stellen. Voor mij zeker geen varkenspoten, oren, snuit, hersenen, dikke darmen of wat dan ook. Neen, dus ook geen hutsepot. Dat krijgt men er bij mij niet in. Ja, ik weet dat dit hét winters gerecht bij uitstek is, maar helaas, niet aan mij besteed. Jammer voor de Chef. Leuk voor het varken.”

BARBECUE: HAAT LIEFDE

Ook de klassieke barbecue is niet direct besteed aan onze voetbalcoach. “Alhoewel ik een speelse vogel ben – ik ben in feite student gebleven – kan je me niet aan het vuur van een barbecue krijgen. Daar wordt ik zot van. Maar... aanzitten aan dergelijk soort feest sla ik nooit af. Zelf worstelen met steaks, worst, gebakken banaan of gegrilde vis, neen dat laat ik over aan anderen. Dat roken en spoken is niet aan mij besteed. Al lust ik het wel graag, een frisse pint binnen handbereik. Of waarom niet een leuk rosé wijntje.”

KLEINE GEORGES

Onze lekkerbek verwijst tijdens het genieten van een flinke moot gegrilde tarbot, schitterend op het bord gelegd door Chef Koenraad Steenkiste, graag naar zijn jeugd. “Vader en moeder schonken mij een fantastische jeugd, ik kon me uitleven, studeren en wist elke schotel te waarderen. Per dag schoven we vier maal aan tafel: ontbijt, warm middagmaal, vieruurtje en avondeten. Het ontbijt, een spiegelei – wat een lekkernij ! – en of cornflakes (die ik nog dagelijks eet) en de dag kon niet meer stuk. Om 12 uur warm en om vier uur aten we pap. Bij het avondeten wachtte ons een berg belegde boterhammen. Hééérlijk. Als toetjes was ik ook zot van bananen met bruine suiker. Moet je eens proberen !”, vertelt Georges met fonkelende pretoogjes, wat de speelvogel in hem verraadt.

OSTEND QUEEN

Onder impuls van Bert Folens en Yves De Ridder, beiden doorgewinterd in de horeca, zetten een jaar terug Ostend Queen met grote klasse terug op de sporen. Ostend Queen kon eindelijk uitgroeien tot wat het dient te zijn: een leuke ontmoetingsplaats waar het gezellig kwalitatief tafelen is tegen een democratische prijs. De ganse equipe trok aan hetzelfde zeel. “Dergelijke mooie locatie – wellicht de mooiste van de kust – biedt zoveel mogelijkheden dat we alle middelen zullen inzetten om de Oostendenaar zowel als de toerist en fijnproever op zijn wenken te bedienen. Met een Chef als Koenraad Steenkiste zitten we sterk. Rondom hem is een team gevormd dat vooral oog heeft voor het hedendaagse, voor een eerlijke en smaakvolle keuken”, zegt Bert Folens, geflankeerd door Yves De Ridder.

ZICHT OP ZEE

Zij die er ooit al genoten hebben van de nieuwe Ostend Queen zullen het beamen : nooit eerder was het zo gezellig. De sterren liggen voortaan in het bord en zwemmen in het glas. Voeg daarbij het unieke uitzicht op zee en strand. Met wat geluk krijgt men er een adembenemende zonsondergang als toetje.

OSTEND QUEEN

Kursaal Westhelling

8400 Oostende

Tel. : 059 44 56 10

Reservations@ostendqueen.be

www.ostendqueen.be

Gesloten op dinsdag en woensdag tenzij voor banketten of feesten

Georges Keters

 








>> Reageer (0)
27-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

             Valle Aosta:  voor skiërs en niet-skiëers

 Nogal wat skiliefhebbers zouden maar al te graag hebben dat hun niet-skiënde partner of vrienden meegaan op winterreis. Maar in veel gevallen blijven ze thuis omdat je in de skioorden maar weinig kan uitrichten als je niet van skiën houdt. In het Italiaanse Valle d’Aosta is dat zeker niet het geval want voor niet-skiërs is er daar zoveel te beleven terwijl hun partner zich kan uitleven op de mooiste skipistes midden een subliem bergdecor.


Valle d’Aosta is makkelijk bereikbaar en niet eens zo ver als veel andere skioorden. Je moet trouwens over geen enkele bergpas. De autonome Italiaanse regio heeft enkele skistations met klinkende namen zoals Breuil-Cervinia en Courmayeur. Je kan er skiën tussen de hoogste toppen van de Alpen: Matterhorn, Mont Blanc, Monte Rosa. Maar er zijn ook tal van minder bekende, sympathieke, sfeervolle skidorpen met een degelijke infrastructuur voor eenieder die op zijn manier de skipret wil beleven.

 

Kenmerkend voor Valle d’Aosta is dat de niet-skiërs,  zowel in de skioorden met naam als in de kleinere stations, zich geen moment zullen vervelen. Daar zijn twee redenen voor. Eén: voor de niet-skiërs wordt van alles en nog wat georganiseerd. Twee: Valle d’Aosta is een kleine regio hetgeen betekent dat je vrij snel naar allerlei historische plaatsen kan rijden, naar de stad, met zijn musea, culturele activiteiten, winkelcentra, gezellige bars en restaurants.

 Alle skioorden in Valle d’Aosta investeren in wandelpaden die ook tijdens de winter goed worden onderhouden. Wie niet gaat skiën kan bijgevolg kijken naar zij die wel over de berghellingen glijden en vooral genieten van het imponerende landschap van de Alpen. De bergen, tot 4810 meter hoog, omsluiten Valle d’Aosta waardoor het gebied als het ware een imponerende arena wordt. Ook niet-skiërs zullen hiervoor in bewondering staan.

 Aosta is de hoofdstad van de regio, een historische plaats met tal van sporen van vroegere beschavingen, ondermeer Romeinse archeologische sites. Het is een levendig centrum met verkeersvrije straten waar het heerlijk is om te wandelen, te winkelen en te kijken naar de bergen in de verte.

 Het skioord Pila ligt op een steenworp van Aosta. Alpine skiërs genieten er van een moderne infrastructuur, van snelle liften die hen tot op een hoogte van 2700 meter brengen en van 70 kilometer sneeuwzekere pistes. Er is een rechtstreekse lift naar Aosta en dus kan je na de sportieve pret afspreken met je partner of vrienden voor een avondje uit, voor een diner met streekgerechten in een van de vele restaurants.

 Ook Cogne is een prima verblijfplaats waar je korte of lange wandelingen maakt, al of niet op sneeuwschoenen, en langlauft op de ‘gran fondo’, een cirkelvormige route van 45 kilometer lang. Cogne ligt in het hart van het natuurpark Gran Paradiso en in het stadje staan tal van typische huizen. De regio is ook bekend om zijn authenticiteit, oude gebruiken en tradities die tot op vandaag blijven bestaan.

 Als je naar Valle d’Aosta reist dan wil je uiteraard de Monte Cervino zien. Het icoon van de Alpen is 4478 meter hoog en ligt op de grens met Zwitserland. Terwijl de skiërs de avontuurlijke tocht maken naar Zermatt via het hooggelegen Monte Rosa plateau gaan de niet-skiërs de pracht van de omliggende dorpen ontdekken. Antey-St-André ligt op een zonnige bergflank en het dorp heeft een zeer lange geschiedenis, getuige de Romaanse kerk, de ruïnes van een fort en een aquaduct uit de zestiende eeuw. Van hieruit kan je naar andere pittoreske dorpjes wandelen, naar La Magdaleine bijvoorbeeld met zijn typische houten huizen en eeuwenoude watermolens. Wanneer ’s avonds de skiërs terug zijn van de onvergetelijke tocht naar Zwitserland kan je met zijn tweetjes of met de vrienden afspreken in een gezellig restaurant bij de knetterende open haard.

 De veelzijdigheid en de kleinschaligheid van Valle d’Aosta maken dat iedereen er aan zijn trekken komt, ook tijdens de winter. Een vakantie in de sneeuw is in deze Italiaanse regio ook voor niet-skiërs een boeiende aangelegenheid.

Info: www.visitaosta.be, www.lovevda.it : officiële websites van de regio Valle d’Aosta met informatie over bezienswaardigheden, evenementen, actieve vakanties, logiesaanbod, enz.






>> Reageer (0)
17-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gastronomie aan Zee
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Gastronomie aan zee in Westende

Kerst in DE ROTONDE

Kerstmenu

Wachtbordje

Carpaccio van Sint-Jacobsschelpen met krokante venkel, dille en mierikswortel

Heldere bouillon van fazant en fijne groentjes

Gevuld kalkoenwit met speculoos, dadels, notenmengeling en ahronstroop, sinaassausje met roze peper en aardappelrösti

Biscuitrolletje met vers fruit en advocaatstroom

 

Prijs:  40 euro

 

DE ROTONDE

Brasserie – Charmehotel

Zeedijk 300

Westende

Tel.: 059 30 04 95

info@rotonde.be

www.rotonde.be


>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs