Inhoud blog
  • Oman
  • Thomas Cook 'stunt'
  • oostkantons label bed en bike
  • Ontdek de speelsteden van de Rode Duivels
  • Nieuwe uniformen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    millesime
    gastronomie - liftestyle - toerisme
    18-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VLM airlines nog steeds de snelste

    VLM Airlines nog steeds veruit de snelste naar Londen

     

     

     

     

    Eurostar lanceerde haar versnelde dienstregeling naar Londen. VLM Airlines is niet onder de indruk: al jarenlang is deze luchtvaartmaatschappij de allersnelste manier om het zakelijke hart van Londen te bereiken.

     

    Vanaf 14 november maakt Eurostar gebruik van een nieuw stuk hogesnelheidslijn in Engeland. Slechts 1 van de 10 treinen naar Londen en 3 treinen op 10 naar Brussel zullen het traject in 1 uur en 51 minuten afleggen. Toch blijft VLM Airlines de snelste manier om in Londen te geraken. Ultrakorte check-in tijden, nauwelijks een uurtje vliegen, landen in London City Airport, de enige luchthaven vlakbij het centrum van Londen, en vervolgens meteen op het Londense metronet; het kan niet sneller. Diverse vergelijkende tests in de afgelopen jaren met deurwaarders en media hebben dit keer op keer bewezen. Dat zal niet veranderen.

     

    VLM Airlines vliegt immers naar London City Airport, de enige luchthaven die ècht in Londen ligt. Daardoor landen passagiers vlak bij het zakelijke hart van Londen. Alle andere Londense luchthavens liggen immers ver buiten de stad. De eveneens ultrakorte check-in tijd van slechts 15 minuten op London City weet de zakenreiziger te bekoren. Daarom is London City met 62% zakelijke passagiers dé luchthaven bij uitstek voor het zakelijke segment. London City Airport heeft sinds eind 2005 ook zijn eigen Underground station, in 2 minuten bereikbaar vanaf de aankomsthal.

     

    “Naar de City, meer bepaald naar het Bank metrostation of ‘The Bank  of England’ is men met VLM Airlines tot 2 uur en 28 minuten sneller per heen- en terugreis. Naar Canary Wharf, het Manhattan van Londen, is VLM Airlines tot 2 uur en 56 minuten sneller per heen- en terugreis. Passagiers die bijvoorbeeld vanuit Antwerpen naar Londen gaan, stappen uit aan het Bank metrostation wanneer de Eurostar nog niet eens is aangekomen in St Pancras” zegt Johan Vanneste, Managing Director van VLM Airlines.

     

    De turboprop Fokker 50 vliegtuigen zijn bovendien de meest milieuvriendelijke vliegtuigen voor de korte afstand. Met een vol vliegtuig verbruikt de Fokker 50 3,24 liter kerosine per passagier per 100 km, veel minder dan de zuinigste auto maar wel 5 keer zo snel. Bovendien is de CO2 uitstoot met 92 gram CO2 per passagier per km bijzonder laag, minder dan een Smart auto en de helft van een gemiddelde gezinswagen. De Fokker 50 presteert vele malen beter dan straalvliegtuigen op zo’n korte afstand. In deze tijden van Global Warming is dat een argument van formaat. RVH.

     

     

    18-11-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Website grijze garnaal
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nieuwe website ‘grijze garnaal’

     

     

     

     

    Op zoek naar culinaire inspiratie, zo vlak voor de feesten? De nieuwe website www.grijzegarnaal.be van het Nederlands Visbureau, brengt je op tal van smakelijke ideeën en wijdt je tegelijk in, in de wereld van de Noordzeegarnalen.

    Deze nieuwe website koppelt heel wat informatie aan culinaire inspiratie terwijl je in een paar muisklikken helemaal wordt ingewijd in het garnalenuniversum. Je vindt er tal van weetjes over Noordzeegarnalen terwijl de receptendatabase meer dan vijftig garnalenrecepten bevat met telkens de bereidingstijd, het aantal calorieën en de voedingswaarde.

     

    Trek in een granalentruffel?

    Benodigdheden voor 12-15 balletjes:

    100 g grijze garnalen, 150 g verse roomkaas op kamertemperatuur, 1 eetlepel fijngeknipte bieslook, 50 g gepelde pistachenootjes of 3-4 eetlepels fijngeknipte bieslook, versgemalen peper

     

    Bereidingswijze ( ca 15 minuten)

    Dep de garnalen droog met keukenpapier en hak ze grof. Meng de garnalen in een kom met de roomkaas en bieslook. Breng het mengsel op smaak met peper. Hak de pistachenootjes fijn in de keukenmachine. Vorm het garnalenmengsel tot balletjes ter grootte van een okkernoot en wentel ze rondom door de pistachenootjes of bieslook, zodat ze omhuld worden met een dun groen laagje. Leg de garnalentruffels op een schaal en laat ze in de koeklkast opstijven. RVH.

     

     

    18-11-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Palm breweries

     

    PALM Breweries bekroond als ‘professioneel geleid familiebedrijf’

     

     

     

    PALM Breweries werd donderdag 8 november 2007 bekroond als ‘professioneel geleid familiebedrijf’. Deze prijs is een initiatief van het ‘Instituut voor het Familiebedrijf’ en ING en wordt uitgereikt ter gelegenheid van de vijfde Dag van het Familiebedrijf. De prijs gaat naar een Vlaams familiebedrijf dat sterk scoort op het vlak van professioneel management.

    Na een uitgebreide selectieprocedure - die vertrok van een longlist van 50 bedrijven - weerhield de jury 3 potentiële winnaars. PALM Breweries - een familiebedrijf in de 10de generatie, opgericht in 1747 - haalde de hoogste scores. De andere genomineerden waren Reynaers Aluminium (2e generatie) en Schoenen Torfs (3e generatie).

    De jury roemt Palm omdat het de laatste 5 jaar sterk focuste op de professionalisering van het totale bedrijfsbeleid. Bovendien beschikt Palm over een zeer degelijk governancebeleid waarin veel aandacht gaat naar familiale governance en financiële rapportering. De sterk uitgebouwde raad van bestuur wordt geleid door een externe voorzitter. Ook op HR-vlak doet Palm grote inspanningen. De brouwer werkt met prestatiegebonden verloning en zowel voor arbeiders als voor bedienden wordt er periodiek een externe ‘benchmark’ van de remuneratiepakketten doorgevoerd.

    Met dit alles scoort Palm hoog op een checklist van 5 cruciale domeinen die bij de verkiezing worden onderzocht: governance, familiale governance, financieel en fiscaal management, operationeel management en HR-management. De jury noemde Palm “een bedrijf waar corporate en familiale governance hand in hand gaan”. RVH.

    18-11-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    17-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flagstoreship Stijn Helsen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Flagshipstore Stijn Helsen.

     

     

     

    Er is lang over gepraat, maar eindelijk is het zover: de nieuwe Stijn Helsen flagshipstore opende de deuren. In een compleet nieuw pand aan de Diesterstraat laat de Belgische ontwerper zijn kledinglijnen zien, in combinatie met een uitgelezen selectie andere merken én meubelen.

     

    Stijn Helsen is een eerste klas kleermaker die het vak leerde in Milaan, en nadien werkte bij Vivienne Westwood in Londen en Valentino in Rome. Ook voor Joseph Ettedgui creëerde Stijn Helsen enkele seizoenen terug een herenlijn. Hij werkte in Hollywood mee aan de filmkostuums van onder meer Spiderman en Sea Biscuit. Tegelijk werkte hij zijn eigen collecties verder uit.

    De Stijn Helsen herencollectie is ‘classic with a twist’ – getuige daarvan details als een fuchsia voering in een klassiek kostuumvest. In de nieuwe zaak lopen ready to wear en maatwerk hand in hand. De ‘su misura’ lijn is veelbelovend, omdat alles kan: de mooiste stoffen, knopen en voering naar keuze, naam in de voering, etc. Heren kunnen zich verheugen op een heel aparte omgeving op de eerste verdieping die lijkt op een hedendaagse versie van de dressing. Nieuw is de sportlijn SH4U, met sportieve T-shirts en hemden, en sportschoenen. Een toegankelijke collectie voor jongeren die Helsen-minded zijn.

     

    De dameslijn van Stijn Helsen is op de benedenverdieping te vinden, net als een mooie selectie andere merken: Loewe (leder jasjes en handtassen), Viktor & Rolf (dameslijn), Jil Sander (herenlijn) en een schare accessoires van diverse ontwerpers.

    Heel nieuw is dat Stijn Helsen ook designobjecten in de winkel aanbiedt. Dingen die hij mooi vindt en ook voor zichzelf zou willen kopen: dat gaat van een grote spiegel tot een bijzondere vaas en zelfs een fitness-toestel.

     

    De winkel is een ontwerp van Stijn Helsen zelf, in samenspraak met architect Guy Marie Huys, een vriend van de familie Helsen. Stijn bedacht een concept verdeeld over twee verdiepingen. De sfeer is duidelijk jaren dertig met een hedendaagse touch. De flair van Chicago met zijn wit-zwart cool-factor en tegelijk warme uitstraling. “Ik wou een grootstedelijk gevoel”, zegt Stijn. “En tegelijk een plek waar service centraal staat.” Dus koos hij voor imposante zuilen buiten en in de winkel, grote, moderne glaspartijen aan de voorkant, en niet voor de hand liggende materialen die toch een luxueus aspect meegeven. Van travertin tot wit beton en zwarte steen. Op de benedenverdieping steelt de toonbank de show: zwevend haast en dus een huzarenstukje op zich.

     

    Wie zich naar de eerste verdieping begeeft, ontmoet op de trappen vier woorden die de wereld van Stijn Helsen omarmen: intuïtie, fantasie, emotie, evolutie. Eens boven zorgt een koepel met gebombeerd glas voor daglicht en een niet te missen ruimtegevoel.  

    De Stijn Helsen flagshipstore is tekenend voor hedendaags Hasselt. Het is de plek die de ontwerper bewust gekozen heeft, om er thuis te komen na alweer een verre reis. Allicht wordt de nieuwe zaak een referentie. En niet alleen in de modewereld. RVH.

    www.stijnhelsen.com

    17-11-2007 om 18:56 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toerisme Limburg 'autoroutes'
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Nieuwe auto- en motorroutes leiden je door ‘Katarakt’-land

     

     

     

     

    Toerisme Limburg heeft de vier bestaande auto- en motorroutes door Haspengouw helemaal vernieuwd. Elke lus heeft zijn eigenheid. Golvende landschappen, fruitbomen, pittoreske kerkdorpjes, droomkastelen, stoere vierkantshoeves, goudgele akkers, verrassende fauna en flora, heerlijke streekproducten ... Je komt het onderweg allemaal tegen. Een verrassende kennismaking met het oogverblindende decor waar de nieuwste VRT-reeks ‘Katarakt’ werd opgenomen.

     

    “Al jaren staat Limburg in binnen- en buitenland bekend als hét fietsparadijs bij uitstek. Maar natuurlijk heten wij ook alle autorijders en motorfans van harte welkomzegt de provinciaal gedeputeerde van Toerisme Sylvain Sleypen in het voorwoord tot de nieuwe brochure. “Daarom hebben wij de bestaande routes geactualiseerd en verder verbeterd. De vier lussen voeren je langs de hoogtepunten van deze verrassende regio.”

     

    De vier uitgestippelde auto- en motorroutes brengen je tot in de ziel van Haspengouw. Achter elke bocht, langs elke weg ontdek je wel een kenmerk van deze verrassende regio. Majestueuze kastelen, statige vierkantshoeven, glooiende landschappen, vruchtbare boomgaarden, pittoreske kerkdorpjes ... Ook aan historiek geen gebrek. Steden zoals Borgloon, Bilzen, Sint-Truiden en Tongeren herbergen een schat aan historische gebouwen en verhalen. Maar nodigen u ook uit om eens lekker te shoppen of heerlijk te genieten van een streekbier of streekgerecht.

     

    Lus 1 (70 km) vertrekt en eindigt op de Grote Markt van Sint-Truiden. Je verkent de gemeenten Sint-Truiden, Gingelom, Heers, Borgloon en Wellen.

    Lus 2 (102 km) vertrekt ook op de Grote Markt van Sint-Truiden. Ze voert je dwars door tal van pittoreske kerkdorpen en Haspengouwse decors. Ook de kastelen, kapelletjes en vierkantshoeves ontbreken niet. Op het programma staan de gemeenten Sint-Truiden, Nieuwerkerken, Hasselt, Alken, Kortessem, Wellen en Borgloon.

    Lus 3 (100 km) start en eindigt op het Vrijthof in Tongeren. Romeinse en middeleeuwse invloeden, waterburchten … Onderweg bezoek je de gemeenten Tongeren, Riemst, Eben-Emael, Bilzen, Hoeselt, Diepenbeek en Kortessem.

    Lus 4 (74 km) start en eindigt op het Speelhof in Borgloon. Na deze tocht door Borgloon, Sint-Truiden, Heers, Tongeren en Kortessem staat het landelijke karakter van Haspengouw voor eeuwig op je netvlies gebrand.

     

    De vernieuwde auto- en motorroute Haspengouw kost 5 euro en is verkrijgbaar bij de toeristische infokantoren in Haspengouw en bij Toerisme Limburg. Bij de brochure zit ook een handige overzichtskaart. Hierop staan de vier lussen duidelijk gemarkeerd. Maar ook lokale natuurgebieden, trekpleisters en de lokale toeristische diensten worden aangeduid. RVH.

    info@toerismelimburg.be, www.toerismelimburg.be

    17-11-2007 om 18:22 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spa Foundation
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    INTERNATIONALE PRIJS VAN DE SPA FOUNDATION

     

     

     

    Op 9 november ontving Olivier Devuyst, Hoogleraar in Fysiologie en Geneeskunde aan de Faculteit Geneeskunde van de Université Catholique de Louvain ( UCL), ter gelegenheid van het 10e Congres voor Voeding & Gezondheid, de internationale Prijs van de SPA FOUNDATION 2007.

    Deze wetenschappelijke en tweejaarlijkse prijs, georganiseerd onder toezicht van het Nationaal Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek (NFWO), beloont dit jaar « een onderzoeker die zich heeft onderscheiden met experimenteel onderzoek dat aantoont hoe belangrijk een optimale hydratatie is bij veroudering ».

     

    We vergeten het vaak, maar water vormt ongeveer twee derde van ons lichaamsgewicht. We beschikken over een heel nauwkeurig regulatiesysteem voor het constant houden van de water- en zoutconcentraties in ons lichaam. Maar dit systeem kan ontregeld raken. Bejaarden zijn bijvoorbeeld veel gevoeliger voor dehydratatie en voornamelijk in risicosituaties: bewustzijnsproblemen, hevige warmte, koorts enz. Bovendien kan het moeilijker zijn om aan water te geraken omwille van een verminderde beweeglijkheid. Andere elementen, zoals een nierfunctie die verloren gaat door de leeftijd of door bepaalde aandoeningen (diabetes, hypertensie, …) of door de werking van bepaalde geneesmiddelen (vooral de diuretica) kunnen ook een belangrijke rol spelen in de verstoring van de vochtbalans van bejaarden. Uitgaande van deze vaststellingen heeft de internationale Prijs van de Spa Foundation 2007 het werk van een onderzoeker rond het thema « water en veroudering » willen belonen.

     

    De jury heeft de internationale Prijs van de Spa Foundation 2007 toegekend aan Professor Devuyst van de Université Catholique de Louvain, voor zijn werk over de moleculaire mechanismen die betrokken zijn bij het water- en elektrolytentransport in de nieren. Dit onderzoek heeft het mogelijk gemaakt om in eerste instantie verscheidene aangeboren ziekten van de nier die kunnen verergeren door dehydratatie en nierinsufficiëntie beter te begrijpen, en om in tweede instantie de behandeling van deze patiënten te verbeteren.

     

    Onder toezicht van het Nationaal Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek (NFWO) worden in 1983 ter gelegenheid van de 400e verjaardag van de uitvoer van het Spawater wetenschappelijke prijzen van de Spa Foundation gecreëerd. In 2000 wordt een algemeen thema gedefinieerd : « water throughout the life cycle », water doorheen de levenscyclus.

    Sindsdien werden vier Prijzen toegekend voor werken over water en zwangerschap, water en groei, de gezondheidsvoordelen van water drinken en ten slotte in 2007 water en veroudering. RVH.

     

     

    17-11-2007 om 18:21 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe hofleveranciers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Nieuwe Gebrevetteerde Hofleveranciers

     

     

     

    Zoals de traditie wil, wordt elk jaar op 15 november, de dag van het Feest van de Dynastie, de lijst opgesteld van de personen die het Zijne Majesteit koning Albert II van België heeft behaagd de titel van Gebrevetteerd Hofleverancier van België te verlenen.

     

    Veertien personen verschijnen als vertegenwoordigers van elf nieuwe huizen op de lijst waaronder de hh Philippe Dehennin voor BMW Belgium Luxembourg s.a., Auguste De Haes voor Buvetex n.v., Jan Crobeck voor Crolux, Olivier Demoulin voor Etac s.a., Dominique Schouterden voor Nikon BeLux, André Verheggen voor Canon Belgium NV. Mevrouw Ariane Vaxelaire voor Easy Living s.a. is de enige vrouwelijke nieuwkomer in het gezelschap.

    Drie brevetten werden niet hernieuwd zodat de vereniging nu 113 leden telt. In totaal zijn er nochtans meer dan 3000 leveranciers, waarvan het merendeel ongetwijfeld niet op de hoogte is van de te volgen procedure, grootste struikelblok is wellicht het feit dat de leverancier zelf een aanvraag tot erkenning moet indienen.

     

    Hoe dan ook, deze eretitel is voornamelijk naar buitenlandse klanten en export toe, een prestigieuze onderscheiding die nog steeds hoge waarderingscijfers meekrijgt. RVH.

    www.degebrevetteerdehofleveranciers.be

     

     

    17-11-2007 om 17:17 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sleepy
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sleepy: op naar een comfortabele kerst !

     

     

     

     

    Het lijkt misschien nog veraf, maar stilaan komen de eindejaarsfeesten eraan. Een heerlijke tijd ware er niet de eeuwige stress om tijdig leuke cadeautjes te vinden. Keuze genoeg, maar je moet toevallig ook de nodige inspiratie hebben of een beetje creatief zijn. Maak je maar niet ongerust: Sleepy gaat je helpen. Wedden dat je bovendien complimentjes krijgt over jouw originele presentjes ?

     

    Waarom zou je je wagen aan de zoveelste sjaal, het foute parfum of de weinig creatieve boekenbon? Waarom verwen je diegenen die je lief hebt eens niet met … comfort? Een knusse kamerjas, een luxueuze deken, een handig reiskussen of een prachtige overtrek misschien… Bij Sleepy vind je werkelijk de mooiste en meest originele cadeaus. RVH.

    www.sleepy.com

     

    17-11-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    16-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterseizoen

     

    Winterseizoen 2007-2008 diverse nieuwe bestemmingen vanop Brussels Airport

     

     

     

    Nieuwe bestemmingen die deze winter voor het eerst aangevlogen worden zijn Chennai (India), Aqaba (Jordanië) en Wroclaw (Polen). Daarnaast is op een groot aantal intercontinentale en Europese bestemmingen de frequentie aanzienlijk verhoogd. Nieuwe luchtvaartmaatschappijen deze winter zijn Sterling Airlines op Kopenhagen, Oslo en Stockholm, Blue Air op Boekarest en MyAir op Bari.

     

    Een overzicht van alle bestaande en nieuwe routes vindt de reiziger op de luchthavenwebsite www.brusselsairport.be en in een gloednieuwe gedrukte timetable voor het winterseizoen. Hier vindt de passagier ook alle nuttige informatie om zijn reis op de meest aangename en efficiënte manier te doen verlopen.

     

    Het aanbod van lagekostenbestemmingen wordt opnieuw uitvoerig toegelicht in een overzichtelijke folder met tarieven. Voor de tweede keer verzorgt Brussels Airport hiermee een document dat de reiziger de weg toont naar alle bestemmingen die rechtstreeks vanaf Brussels Airport kunnen aangevlogen worden voor 99 euro of minder, taksen inbegrepen. Elke week worden 86 verschillende steden aangevlogen binnen dit lagekostentarief (van 26,99 tot 99 Euro), in totaal betreft het aanbod 1472 lagetarievenvluchten per week.

     

    Hiermee bevestigt Brussels Airport zijn gesegmenteerd aanbod. Naast het ruime aanbod in langeafstandsvluchten en Europese bestemmingen met full-service luchtvaartmaatschappijen, overstijgt de keuze aan lagekostenbestemmingen drie keer het samengetelde low-fare aanbod van alle andere Belgische luchthavens samen. Daarmee is Brussels Airport niet enkel een belangrijke low-fare luchthaven in eigen land, maar een volwaardige speler in het Europese low-fare landschap.

     

    Vracht

    Vanaf volgend jaar wordt een sterke terugval verwacht in het aantal nachtvluchten door herschikkingen bij koerierbedrijf DHL. Brucargo ziet al enkele maanden een forse groei in het aantal dagvluchten dat uitgevoerd wordt met volvrachtvliegtuigen. Die trend wordt voortgezet. De nieuwe Belgische full freight maatschappij Cargo B start met drie wekelijkse vluchten op Afrika. Cathay Pacific Cargo brengt voortaan zeven wekelijkse volvrachtverbindingen naar Hong Kong terwijl Royal Jordanian Cargo zijn wekelijkse frequentie naar Amman verhoogt van 5 naar 7 vluchten. Tap Portugal Cargo start met een wekelijkse volvrachtvlucht naar Lissabon, tenslotte voorziet Ethiopian Airlines Cargo een forse uitbreiding van zijn zes wekelijkse vluchten naar Addis Abeba.  RVH.

     

     zie ook www.6minutes.be mice

    16-11-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    15-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Dominican
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

    DESIGN HOTEL™ THE DOMINICAN IN BRUSSEL OPENT DEUREN

     

     

     

    The Dominican, het gloednieuwe designhotel™ in hartje Brussel opent haar deuren voor het publiek. Het hotel onderscheidt zich door haar lokale karakter en zal een trekpleister worden voor zowel zakelijke, leisure als Brusselse gasten.

     

    Anderhalf jaar na de eerstesteenlegging in maart 2006, werden zopas de laatste details afgewerkt. The Dominican is het eerste hotel in België met het kwaliteitslabel van design hotels™. Het onderscheidend karakter van het hotel gaf hierbij de doorslag.

     

    Het hotel is vormgegeven door het Belgische Architectenbureau Lens Ass en het Nederlandse designersduo Colin Finnegan en Gerard Glintmeijer van FG Stijl, dat vorig jaar de prestigieuze prijs "Prix-Villegiature Paris" voor de categorie Best Interior Design in Europe won. De rode draad doorheen het hele project van The Dominican is de combinatie van Brusselse tradities en de historiek van het pand met modern design.

     

    In tegenstelling tot het grotendeels traditionele aanbod van internationale hotelketens is The Dominican een hotel met een sterk onderscheidend lokaal karakter. Het hotel is gevestigd in de Leopoldstraat, aan de achterzijde van het Munttheater. De hoge vertrekken en de kloostergangen doen herinneren aan het Dominicaanse klooster dat in de 15e eeuw op deze locatie stond. Later woonde de bekende Franse schilder Jacques-Louis David, overleden in Brussel in 1825, op deze plek en werd het huis naar hem genoemd. De originele gevel van het huis van Jacques-Louis David is intact gebleven en werd in het nieuwe hotel behouden.

     

    De Grand Lounge en de Lounge Bar vormen het hart van het hotel en zijn een unieke ontmoetingsplek voor hotelgasten, voorbijgangers en Brusselaars die er de hele dag door in een gezellige en ontspannen sfeer terechtkunnen voor een hapje en een drankje. De voorzijde van de Lounge Bar heeft zicht op het Munttheater, de achterzijde kijkt uit op de binnentuin. De ruimte ademt een en al design uit door het samenspel van hoge plafonds, grote ramen, veel licht, moderne vormgeving en metaalwerk. Met een DJ wordt de lounge op vrijdag- en zaterdagavond een echte 'place to be'.

     

    De 150 kamers en suites werden elk individueel ontworpen en kijken uit op de centrale binnentuin. Het interieur in de kamers is een mix van zeer strak, hedendaags design, gestileerde meubelen, rijke stofferingen, warme kleuren, maar bovenal verzekerd van ultiem comfort. Het begrip 'thuisvoelen' staat centraal. Voor meetings zijn er 3 multifunctionele salons beschikbaar met een capaciteit tot 300 personen.

     

     

     

    design hotels™ vertegenwoordigt een zorgvuldig geselecteerde collectie van meer dan 140 hotels wereldwijd. Het zijn individuele hotels die alle worden gekenmerkt door hun persoonlijke karakter, vooruitstrevende design en culturele authenticiteit. design hotelstm staat voor de meest geavanceerde ideeën in de hotelsector en bieden kosmopolitische reizigers nieuwe keuzes en inspiraties. Het bedrijf heeft haar hoofdkantoor in Berlijn en filialen in Londen, Barcelona, New York, Singapore, Bali en Tokio.

     

    The Dominican is een hotel van Carlton Hotel Collection. Momenteel exploiteert deze groep negen luxehotels met ongeveer 1000 hotelkamers, verspreid over Nederland en het Verenigd Koninkrijk. De groep werd opgericht in 1985, als onderdeel van het Engelse Hotel Management International Ltd, en heeft haar hoofdzetel in Utrecht. Carlton Hotel Collection streeft ernaar haar sterke positie in de hotelbranche te verstevigen door voortdurend te investeren in de kwaliteit en innovatie van huidige en toekomstige hotels. RVH.

    www.thedominican.be

     

     

     

     zie ook www.6minutes.be mice

    15-11-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mangia, Mangia
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    “Mangia Mangia!”

     

     

     

    Tijdens de Week van de Smaak organiseert het BELvue museum de tentoonstelling “Mangia Mangia! Italiaanse Belgen en hun keuken”, die op 17 november haar deuren opent en tot 9 december 2007 loopt.

     

    Deze bescheiden tentoonstelling zal aan de hand van een tiental panelen en een videovoorstelling speciale aandacht besteden aan de invloed van de Italiaanse inwijkelingen op onze keuken. Er worden ook verscheidene bekende ‘Italiaanse Belgen’ verwacht, zoals Maria Tarantino of Marie Arena, die niet alleen anekdotes zullen vertellen maar ook enkele van hun keukengeheimen zullen prijsgeven! Gezien het belang en de impact van de Italiaanse immigratie op onze samenleving, biedt het BELvue museum, dat volledig aan de Belgische geschiedenis gewijd is, het perfecte kader voor het thema van de invloed van de Italiaanse keuken op de Belgen.

     

    Tijdens de Week van de Smaak zullen de bezoekers echter ook de gelegenheid krijgen hun smaakpapillen aan het werk te zetten. In samenwerking met het Italiaans cultureel centrum worden twee proeverijen van typische producten georganiseerd op zaterdag 17 en zaterdag 24 november, telkens van 14u tot 17u (deelname op presentatie van een BELvue toegangsticket).

     

    Het BELvue museum, in het hart van de Kunstbergwijk, opende zijn deuren in 2005 en wordt door de Koning Boudewijnstichting beheerd. De bezoekers ontdekken er niet alleen documenten, foto’s, filmfragmenten en historische voorwerpen die de geschiedenis van België van 1830 tot vandaag illustreren, ze kunnen er genieten van de smaakvolle presentatie en het prachtige18e-eeuwse kader van het hotel Bellevue waarin het museum is ondergebracht. RVH.

     

     

    15-11-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    14-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pyros pelletkachels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    DE PYROS PELLETKACHELS VAN PATERNO !

     

     

    ...lekker warm bijdragen aan een minder snelle opwarming van ons klimaat

    Met de komst van de Pyros Pelletkachels komt er eindelijk schot in de Belgische markt voor pelletkachels. Het Italiaanse bedrijf PATERNO s.r.l. is al een decennium één van de pioniers in houtpelletkachels en koos nu voor Dutry & Co als exclusief invoerder voor de Benelux en Frankrijk. Het Belgische bedrijf Dutry & Co is bij het grote publiek vooral bekend als de importeur van de Tulikivi speksteenkachels uit Finland.

    De PYROS pelletkachels branden op houtkorrels gemaakt van geperst houtzaagsel. Deze hernieuwbare brandstof biedt een prima antwoord op de opwarming van de aarde, want ze is grotendeels CO2-neutraal.

    Opvallend bij de PYROS pelletkachels is de uitgelezen kwaliteit van alle onderdelen. Zo bijvoorbeeld het gebruik van de zeer bedrijfszekere en geruisloze “EBM” ventilatoren en ook de duurzame brandkorf in chroom-nikkel gietijzer. Alle PYROS kachels zijn ISO 9001 gekeurd, met uitgebreide fabrieksgarantie en een doordachte service. De PYROS kachels branden de houtpellets schoon en efficiënt, met een verbrandingsrendement van 85 tot 87 %. Ze zijn gebruiksvriendelijk en volledig thermostatisch geautomatiseerd, met afstandsbediening. Het regelbare vlammenspel achter het luchtgespoelde glasraam biedt extra gezelligheid. De “soft design” is naar italiaanse stijl, met keuze uit vele kleuren staal, ceramiek en spekteen en een warmhoudvak als optie. Ze kunnen ook zonder schoorsteen via de gevel aangesloten worden, eventueel met een rookgas-waterfilter. RVH.

    www.dutry.com

     

    14-11-2007 om 21:45 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomo
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    TOMO

     

     

     

    Het is de sensuele geur van de varenplant, die TOMO – een oosterse harmonie met bos- en ambergeuren – de Annayake man tot in de late uren van de nacht vergezelt …

    In Japan wordt het donker, de schaduw en de schemering nog altijd geassocieerd met intimiteit, privacy, geheim en de meest persoonlijke dingen in het leven.  Daarom gaat TOMO, de eau de toilette voor mannen, vanzelfsprekend in het zwart gekleed.

     

    In eerste instantie komt de geurigheid van TOMO  fris en vol energie op u af, met een dynamiserend samenspel van frisse en sissende tonen: rozemarijn, lavendel en citrusvruchten.

    Nadien openbaart zich het intense en warme hart met de gloed van palissanderhout omgeven door meeslepende en diepe tonen van blonde tabak, korianderbessen en salie.

    Uiteindelijk onthult TOMO haar intense en mysterieuze basis, samengesteld uit nobele houtsoorten gehuld in betoverende tonen van tonkabonen, benzoëhars, citrus en muskus … zwarte muskus, dat spreekt voor zich.

     

    TOMO, eau de toilette voor de nacht, voor de man… RVH.

     

    14-11-2007 om 21:43 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Katima'a
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    KATIMA’A

     

     

     

     

    Katima’a (vrouw die een geheim deelt) is geboren door een ontmoeting met de berbervrouwen, die de houders zijn van een wonderlijk schoonheidsgeheim: de Arganolie. De traditionele vervaardiging van deze olie heeft bij ons de eerbied afgedwongen voor deze voorvaderlijke knowhow, eerbied waaruit ook de wil ontstond om de ontwikkelingsprojecten van deze vrouwen te ondersteunen.

     

    Onder het gamma van zestien hoogkwalitatieve producten van Katima’a is de ‘nachtverzorging’ zonder twijfel een echte verheerlijking voor de huid. Een huid die gedurende de ganse dag veelvoudige agressies ondergaat, moet vanaf 35 jaar, terug gehydrateerd en in de diepte behandeld worden.

    Door zijn samenstelling, rijk aan Arganolie, meristem van de eikenwortel, aloë vera en actieven afkomstig van de zee, helpt de ‘nachtverzorging’ van Katima’a de huid efficiënt te beschermen en de gevolgen van de tijd te voorkomen. RVH.

     

     

    14-11-2007 om 21:42 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arnhem

     

     

    Arnhem uitgeroepen tot Beste Binnenstad van Nederland!

     

     

     

    Arnhem is een creatieve en inspirerende stad. Arnheim Fashion, Introdans, Burgers’ Zoo, People of the Labyrinths, ArtEZ hogeschool voor de kunsten vinden hun oorsprong in Arnhem, maar ook spraakmakende evenementen als de Mode Biënnale en World Statues. Gelegen midden in een spectaculaire groene omgeving, met aan de ene kant de Veluwe en aan de andere kant het uiterwaardengebied, ligt het bruisende winkelhart van de stad. Een winkelhart dat onlangs is uitgeroepen tot de beste binnenstad van Nederland!

     

    Modeliefhebbers kunnen in Arnhem hun hart ophalen. Arnhem schaart zich moeiteloos in de top van vaderlandse modesteden. De modeacademie van ArtEZ heeft een grotere invloed op de stad dan je op het eerste gezicht zou denken. Of zou deze hoogstaande academie een voortvloeisel zijn van de interesse in mode van de Arnhemmers zelf? Wat het ook is, de stad herbergt veel bijzondere modewinkels. Mode in termen van kleding, sieraden, tassen, horloges, schoenen, brillen, eigen winkels van designers, alles is er. Ook voor kinderen.

     

    De winkelstraten zijn knus, vlak bij elkaar en overzichtelijk. In Arnhem gaat oud en nieuw moeiteloos samen. Het nieuwe, mondaine Musiskwartier heeft een passage, intieme straatjes en een prachtig plein. Het oude winkelgebied Het Eiland heeft karakteristieke winkels met een rijke historie. De straatjes rond Het Eiland behoren onmiskenbaar tot de meest sfeervolle winkelplekken van de stad.


    Tijdens het Warme Winter Weekend, op 15 en 16 december, is de binnenstad het decor voor Winterstraattheater, Kerstmannenorkesten en het NK Icecarving. Arnhem biedt o.a. leuke shoppping en culinaire arrangementen en bezienswaardigheden. RVH.

    www.vvvarnhem.nl

                                                  

    14-11-2007 om 21:38 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Goedendag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Goedendag.

     

     

     

     

    Lissewege, het witte polderdorpje op een boogscheut van de Noordzee, kon alhoewel het nagenoeg werd platgewalst door Brugge en Zeebrugge, gelukkig grotendeels zijn authenticiteit bewaren.

     

    Het kleine gehuchtje in volle Zwinstreek blijft een uitzonderlijk koesterplaatsje waar je haast de geschiedenis kan proeven. De 13de eeuwse vroeg-gotische Onze-Lieve-Vrouw-Bezoekingskerk met spitse kerktoren, was de eerste halte aan de Vlaamse kust voor de pelgrims uit het Noorden op hun weg naar het Spaanse Santiago de Compostella. In de schaduw van de imposante toren, ligt een mooie pastorie, compleet met typische tuin. De kerk domineerde eveneens het Lisseweegsvaartje, een oude waterweg die in de 13de eeuw werd gegraven als verbinding met Brugge.

     

    Restaurant ‘De Goedendag’ gelegen aan het Lisseweegsvaartje, is een andere aantrekkingspool van het authentieke sfeerdorpje. Ruim 16 jaar geleden nam Luc De Winter het beleid van dit restaurant over, restaurant dat ondertussen meer dan een begrip is geworden bij de smulpapen en gastronomen. Luc durft  al eens schertsend te stellen dat Lissewege een streling voor het oog is, terwijl restaurant De Goedendag, een streling is voor de smaakpupillen.

     

    Luc volgde de hotelschool ‘Ter Groene Poorte’ en was nadien actief in een aantal gerenommeerde regionale tophuizen zoals de Wielingen in Duinbergen, Le Chalut in Zeebrugge en De gouden Harynck in Brugge.

    Hij gaf ‘De Goedendag’ alvast een uitgesproken culinair accent mee en profileerde het restaurant dat zowat 40 jaar geleden officieel werd geopend door de toenmalige Prins Albert, nu Koning Albert II, als perfecte gastronomische pleisterplaats.

    Naast de diverse à la carte gerechten, zorgt Luc voor een schitterend menuboekje waarbij de gasten vooraf kunnen kiezen uit een aantal prachtige menu’s die een perfect evenwicht tussen smaak, kleur en geur aanbieden. Al deze heerlijkheden worden door het keukenteam olv. Jan Demeester, met vaardige hand bereid.

     

    In de eetzaal met uitgesproken Vlaamse stijl en klasse, kunnen ook banketten en feesten worden georganiseerd. Binnentredend in de zaal kan de klant meteen kennismaken met de indrukwekkende wijnkelder die volledig achter glas werd uitgebouwd.

     

    Op zondagmiddag heeft Luc een extraatje in petto, een pianovirtuoos zorgt voor klassieke en populaire deuntjes waardoor de degustatieve gerechten nog beter tot hun recht komen. RVH.

     

    De Goedendag – Lisseweegsvaartje 2 – 8380 Lissewege – tel 050-54 53 35

    zie ook www.6minutes.be a la carte

    14-11-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Les Foudres
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Les Foudres

     

     

     

     

    Buiten de platgetreden paden en toch op een boogscheut van de Generaal Jacqueslaan bevindt zich ongetwijfeld het meest pittoreske restaurant van Brussel.

     

    Het ligt genesteld in de oude gewelfde kelders van het Huis Mouchart en deelt zijn warme en gezellige ruimte met een collectie van 38 eikenhouten vaten waarvan de grootste een indrukwekkende inhoud van 22.000 liter hebben. Deze unieke wijnkelder, een zeldzame en ongerepte plek is een alledaagse afspraak gewijd aan het plezier van de tafel, zoveel is zeker. Deze afspraak kent vandaag een heuse boom, wat tot voor kort nog een adres voor insiders was, trekt nu ook een jong, trendy en kosmopolitisch cliënteel. Een pluspunt inzake sfeer en charme is ongetwijfeld de verlichting die via dimmers, het geheel tot een business lounge of locatie voor sentimentele onderonsjes omvormt.

     

    Begin jaren ’80 wordt de oude degustatiezaal van Huis Mouchart een restaurant waarvan de gastronomische ambities al snel de wijk overstijgen. Het is ingericht als één enkele, aaneengesloten zaal en wordt van de vaten gescheiden door een glasplaat. Discrete halogeenverlichting verandert in een lichtpenseel dat de flanken van de reusachtige vaten streelt. In de schaduw van dit altijd durende spektakel, is elke tafel voorzien van een individuele schemerlamp zodat een opeenvolging van nachtlampjes het oog begeleidt naar een klein salon met haard. Tegenover deze gang waar de verlichte vaten schitteren, bevinden zich de keuken en, vlakbij, de ingangsdeur in de vorm van een … vat. Zo zal u ze zeker niet verwarren met die van de keukens, die in dit opzicht de titel “open keukens” dubbel en dik verdienen.

     

    Sinds de zaak werd overgenomen door Pascal Fissette, mikt het huis op een zeer ontspannen keuken met tweegangen-lunch tegen 15 euro en een maandmenu met de beste geprijsde ingrediënten van het moment tegen 30 euro, een menu met verschillende keuzes waarbij men zich altijd kan beperken tot het ene of het andere gerecht.

    Alhoewel de chef-kok toegeeft dat zijn keuken schatplichtig is aan het decor, erkent hij dat hij neigt tot de Franse culinaire traditie in de edelste betekenis van het woord, met de nauwgezetheid die dit met zich brengt. Deze aanpak weet het beste wild van het seizoen naar waarde te schatten: reebout en -filet, hazenrug en fazant met cantharellen, elk stuk doortrokken van marinades die zorgvuldig werden gemaakt op basis van huisgemaakte fonds. Maar er wordt ook aandacht besteed aan het alledaagse repertoire, met bijvoorbeeld een in cocotte gebraden tamme duif met gebakken foie gras verzacht met esdoornsiroop of dikke gamba’s doorprikt met Bourbon-vanille vergezeld van gebakken peren met gember. Op de kaart sluiten voorgerechten, vlees en vis de rangen met de nadruk op groenten en delicate garnituren. Tal van specialiteiten vallen op zoals de cassolette van “Petit gris de Namur”, het taartje van eendenlever, poulardefilet met rivierkreeftjes, fazantenhaan in cocotte en tongfilets in waterzooi.

    Kortom, de keuken blijft permanent gericht op uitstekende seizoensproducten en zorgt momenteel voor een ruime pleiade van allerlei wildbereidingen.

     

    Op zo’n geïnspireerde plek moet de wijnkaart wel onberispelijk zijn, hoewel de vijftien jaar oude flessen vandaag hebben plaatsgemaakt voor lekker wegdrinkende wijnen die een meer hedendaagse rotatie toelaten. Het nieuwe repertoire, met een ruim aanbod Franse wijn, wil dus rijk aan omwegen en ontdekkingen zijn terwijl het huis gehecht blijft aan zijn vaste leverancier, in dit geval het huis Mouchart van de vierde generatie. Dankzij deze mooie verstandhouding kunnen elke maand weer andere wijnen van het huis worden aangeboden tegen een uitstekende prijs. Deze zijn verkrijgbaar per halve fles of glas, vanaf 4 euro. Een nauwgezette selectie van de wijnen van het moment mag trouwens deelnemen aan de maandelijkse rotatie van het menu.

     

    Bijzonder verrassend in deze drukke omgeving is de private parking waarover het restaurant beschikt. Op de binnenkoer van het voormalige wijnhuis is trouwens plaats voor een 30-tal wagens. RVH.

    Les Foudres – Eugène Cattoirstraat 14 – 1050 Brussel  - tel 02/647 36 36

    www.lesfoudres.be - lesfoudres@skynet.be

    zie ook www.6minutes.be

    14-11-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Delicious: passion for food
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Delicious: passion for food

     

     

                 

     

    Constant zijn er nieuwe veranderingen en evoluties op gastronomisch vlak, invloeden van verschillende werelddelen doen al jaren hun intrede, de omkadering van eten neemt een steeds belangrijkere plaats in… maar één ding blijft een constante: lekker eten spreekt iedereen aan!

     

    “Delicious” is een evenement dat deze trends dichter bij de mensen wil brengen en restaurateurs een draagvlak wil geven om hun kunnen te tonen.

    Gedurende vier dagen 15 tot 18 november wordt de waagnatie omgetoverd tot een exclusief evenement waar verschillende restaurants (van Japanse top-keuken tot hippe fusion-keuken) en evenveel lifestyle standen ( etenswaren, keukenaccessoires, keukenarchitectuur…) aanwezig zijn. Verspreid over de verschillende dagen zal er ook show-coocking worden gedemonstreerd door Dolce Far Tutto. Opening op donderdag met groentenkok Frank Fol. Open op donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 17 uur , op zondag vanaf 12 uur.

     

    De bezoeker krijgt de kans om bij de verschillende restaurateurs een voor-, hoofd- en nagerecht te nuttigen. De gerechten worden geserveerd onder de vorm van verfijnde tapas. Dit concept werd bedacht om de bezoeker aan te moedigen voor een volledige maaltijd verschillende restaurants aan te doen.

    Op de lifestyle standen maken de bezoekers kennis met verschillende producten en merken. Sommige standen bieden ook een gamma aan dat gekocht kan worden.

     

    Op zaterdagavond wordt er samengewerkt met de organisatie “fashion model contest”. Jaarlijks organiseren zij een wedstrijd waarbij vrouwen en mannen een modellencontract in de wacht kunnen slepen. Na de exclusieve locatie van het Antwerps station vorig jaar hebben ze nu gekozen voor de waagnatie. De bezoeker van “Delicious” kan dus deze drie uur durende show bijwonen. Op zondag werkt Delicious samen met de organisatie van miss Diamant. Deze wil op zondag hun verkiezing laten doorgaan op dit evenement. RVH.

    14-11-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    13-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.L'Air du temps
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    L’AIR DU TEMPS

     

     

     

     

    Sang Hoon Degeimbre opende zijn restaurant L’Air du Temps in Noville-sr-Méhaigne in 1997. De man die aanvankelijk apotheker wilde worden, werd eerst sommelier, om uiteindelijk furore te maken als kok. De 10de verjaardag kreeg een gans apart maar bijzonder feestelijk tintje door de publicatie van een culinair meesterwerk.

     

    Sang Hoon Degeimbre en Jean-Pierre Gabriel inspireerden zich voor het concept van het boek “L’Air du Temps” op het restaurant en zijn chef. Ook hier gaat het immers om creativiteit en de behoefte om deze met anderen te delen.

     

    Het eerste deel Cooking biedt een selectie van 100 recepten. Een culinaire caleidoscoop die een perfect beeld geeft van de visie van Sang Hoon Degeimbre. Geen klassieke indeling evenwel, maar de recepten zijn verdeeld over 7 hoofdstukken volgens het jaar van hun creatie. Dit biedt de lezer de mogelijkheid om de keuken en de ontwikkeling van L’Air du Temps op de voet te volgen.

    We starten met ‘groene asperges’, zoete-wijnjus, perzik en viooltjes en belanden uiteindelijk bij een ijskoude cryomeringue van cacao en munt. De foto’s van Jean-Pierre Gabriel laten de gerechten perfect tot hun recht komen, dit in een fusie van esthetiek, gourmandise en emotie. Het is zonder meer een aansporing om van al het lekkers te genieten waarbij de smaakpupillen letterlijk en figuurlijk op de proef worden gesteld.

     

    Kookkunst betekent voor Sang Hoon Degeimbre ook ‘ de tijd nemen’ om te luisteren naar de producten die hij gebruikt. Daarom is er boekdeel 2 ‘Casting’ met een eerbetoon aan de leveranciers van L’Air du Temps. In 16 portretten vertelt Casting, met de nodige schroom en fijngevoeiligheid, het verhaal van deze vakbekwame  mannen en vrouwen. Zij spannen zich elke dag weer in om de kwaliteiten en smaken van de natuur te eren en te respecteren. Casting licht meer dan een tipje van de sluier van de kostprijs van al deze kwaliteitsproducten.

     

    L’Air du Temps biedt twee boekdelen in een zwart koffetje. Meer nog dan een mooi boek, is het een subliem object dat deze meesterkok volop tot zijn recht laat komen. De bij de lancering horende degustatie bood een 25-tal savoureuse hapjes met o.m. een canneloni van witte chocolade en kaviaar, bretoense kreeft, ei 63° met Belgische kaviaar en citroenmousse, een munsterkaas met rozengelei en litchies, een wafeltje muscovado met witte chocolade en estragon.

     

    Jean-Pierre Gabriel, co-auteur en fotograaf van Cooking en Casting, is een bevoorrechte waarnemer van de wereld van gastronomie en eetcultuur. Hij publiceerde reeds tal van artikelen in binnen- en buitenland en is tevens de auteur van diverse boeken, zoals Wittamer: de heerlijkste uren en dagen, De finesses van het stoomkoken (met Yves Mattagne) en Cook + Book (met Alain Coumont). RVH.

     

    Het koffertje L’Air du temps, bevat twee boekdelen, formaat 23 x 30 cm, ingenaaid:

    Deel 1: Cooking, 272 blz, quadri – 100 receptepten, met toelichting en 90 foto’s

    Deel 2: Casting, 96 blz, quadri – de producten, met portretten van de leveranciers.

    Het koffertje, 85 €, is verkrijgbaar in het Frans en in het Nederlands, en is een uitgave van Françoise Blouard.

     

    zie ook www.6minutes.be - a la carte

    13-11-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eclats
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eclats

     

     

     

    Het eerste boek van Pierre Marcolini ‘Eclats’ is een ode aan het wordingsproces van chocolade, van de zoektocht naar de beste cacaobonen tot de creatie van parels van pralines en van verrassende vormen in chocolade. Telkens weer een heerlijke ontdekking voor de chocoladeliefhebbers met oog voor kunst. Want ‘Eclats’ is ook een kunstboek met prachtige zwart-wit fotografie van Serge Anton. De teksten zijn van de hand van Marianne Comoli, coryfee van de Franse gastronomische journalistiek. Zij zorgt voor boeiende informatie die het water in de mond doet komen.

    Zwart-wit, net als de chocolade, en vierkant, dat zijn de vormelijke eigenschappen van ‘Eclats’.

     

    Het boek wordt begin december 2007 gelanceerd en is te koop in de winkels van Pierre Marcolini aan 75 euro incl. BTW. Het boek in driekleurendruk ( twee zwarten, een grijs), telt 220 pagina’s en heeft een formaat van 300 x 300 mm.

    Op 9 december zijn er signeersessies gepland, van 11 tot 13 uur bij Pierre Marcolini in de Miniemenstraat en van 15 tot 17 uur in boekhandel Filigranes aan de Kunstlaan in Brussel. RVH.

    13-11-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kerst in ierland

    Kerst in Ierland

     

     

     

    In Ierland is het kerstfeest een bijzonder gebeuren. Het is verweven met oude tradities die de Ieren maar al te graag in ere houden. Het kerstseizoen begint al op 8 december en duurt tot 6 januari. Overal in het land zijn er evenementen die een hoogtepunt bereiken op de avond van 24 december. Kerst in Ierland is veel meer dan kerstmarkten alleen. Wie tijdens de maand december naar het groene eiland reist, zal als nergens anders fantastische evenementen meemaken.

     

    Het plaatsen van een brandende kaars voor het raam op kerstavond of het versieren van de voordeur met een krans van hulst is in Ierland nog steeds een algemeen gebruik. In sommige streken wordt na de kerstmaaltijd de keukentafel opnieuw gedekt met brood, rozijnen, melk en een brandende kaars. Daarna zet men de deur op een kier zodat Jozef en Maria of een andere zwerver zich aan het eten kunnen te goed doen.

    Een uniek traditioneel gebeuren vindt plaats op 26 december, St. Stephens Day. Dan komen duizenden mensen op straat met maskers en kostuums gemaakt van stro. Ze worden begeleid door muzikanten. Het is een optocht die refereert naar de oude traditie van de jacht op de wren. De wren of wran is een kleine vogel die vroeger overal voorkwam in Ierland. De vogel heeft volgens de overlevering de Ierse soldaten verraden tijdens de strijd tegen de Noormannen en dit door met zijn kleine vleugels tegen de schilden te slaan. De carnavaleske stoet trekt door de staten en men gaat van deur tot deur een cent vragen, om de wren te begraven.

     

    In Belfast wordt van 21 november tot 8 december de Christmas Continental Market georganiseerd. Het is een evenement met een Europees tintje en verschillende landen van Europa zijn vertegenwoordigd met hun typische producten en muziekgroepen (www.discovernorthernireland.com).

    In Killarney start de aanloop naar het kerstfeest begin december en de ganse maand is er een rijk gevuld programma van feestelijkheden en shows waarbij de kinderen zeker niet vergeten worden (www.christmasinkillarney.com).

    In Dublin wordt van 12 tot 23 december Christmas’ Festival at Docklands georganiseerd, bekend om zijn unieke sfeer (www.dublindocklands.ie).

    Het is een bijzondere ervaring om in het gezelschap van talloze Ieren de laatste zonsondergang van het jaar mee te maken, op 31 december, op het meest westelijk gelegen plekje van Europa. Daarvoor moet u naar Achill Island reizen in County Mayo. Na de zonsondergang wordt er gefeest en op Nieuwjaarsdag staat eenieder die het koude water wil trotseren op het strand voor de New Year’s  Swim (www.achilltourism.com/newyear.html).

     

    www.discoverireland.com, Tourism Ireland, Louizalaan 66, 1050 Brussel,

    Tel 02 275 01 71, e-mail: info.be@tourismireland.com

    13-11-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    12-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ricotta & Parmesan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    RICOTTA & PARMESAN

     

     

     

     

    Het team van Ricotta & Parmesan viert feest en besloot de gasten nog meer dan vroeger te verwennen. Er is een nieuwe kaart die nog altijd de grote klassiekers van het huis bevat maar die zich ook richt op nog meer authenticiteit qua smaken en geuren. Een creatievere aanpak dus die ook in de suggesties wordt weergevonden met recepten en producten die steevast uit Italië komen.

     

    ‘Ricotta & Parmesan’ staat sinds het begin en nu meer dan ooit, voor een eerlijke, authentieke, echte Italiaanse keuken met recepten van het huis. Naargelang je smaak, kan je genieten van heerlijke canelloni gevuld met verse geitenkaas en krokante pacetta met acaciahoning op een kaviaar van aubergines, een leuke ballontine van mozzarella in een jasje van gerookte zalm op een carpaccio van gegrilde courgettes met room, een volmaakte aubergine alla parmagiana, scampi’s Ricotta & Parmesan bereid met room, een Napolitaans sausje, paddestoelen en dragon. Mogelijk bezwijk je voor de verleiding van een ‘met z’n tweetjes in een Italiaans bord’, een assortiment van zonovergoten bereidingen die je met z’n tweeën uit een en hetzelfde groot bord kan eten.

     

    Vlees, vis en deegwaren zijn in Ricotta & Parmesan uiteraard van de partij: de enige echte tartaar op Italiaanse wijze met gebakken gnochetti in plaats van frietjes, de traditionele osso bucco, gegrilde zeebrasemfilet geserveerd met een risotto van asperges en parmezaankrulletjes en naturlijk ook de zelfgemaakte lasagne.

     

    De formule van de traditionele Parmesanavonden wordt lichtjes gewijzigd. Het enorme wiel van Parmezankaas waarin verse deegwaren, paddestoelen, gedroogde tomaten en andere ingrediënten werden gemengd blijft bestaan. Toch zal de bereiding voortaan vooral omwille van de hygiëne in de keuken gebeuren. De nieuwigheid zijn thema-avonden waarbij parmesan de rode draad blijft,  al worden tal van nieuwe creaties ten tonele gevoerd.

     

    De wijnkaart van ‘Ricotta & Parmesan’ combineert ontdekkingen en plezier, een kelder gevuld met mooie verrassingen. Italiaanse wijnen die in de eerste plaats gekozen werden omwille van hun volheid, dit naast enkele wereldwijnen en grands crus classés, tegen redelijke prijzen. De wijn van de maand staat op elke tafel en kost zowat 25 euro, terwijl een meer dan degelijke huiswijn slechts 18 euro kost.

     

    Bij Ricotta & Parmesan heerst er meteen sfeer, een stijl die iets weg heeft van een Spaanse bodega, een Milanese trattoria, Parijse bistro of trendy café en dit achter een prachtige art-nouveaugevel. Het gebouw op enkele passen van het Muntplein was lange tijd een wapenfabriek, uit deze periode dateert de prachtige vitrine van hout en glas, mooi geaccentueerd en gelukkig bewaard. De vitrine herbergt een klein deel van de bijzondere collectie keukengerei van onze grootmoeders. Elders in het restaurant ontdek je een set pannen, een arsenaal van pureestampers, een lappendeken van wafelijzers, slingers van eierkloppers, flesopeners en tal van andere oude en ontroerende getuigen van de keuken van weleer.

    In feite geen nostalgie, maar een knipoogje tussen de warme bakstenen muren en de oranje tafels, getuigen van een joviale, levendige en vrolijke sfeer.

     

    Toch blijft Renaud bij zijn uitgangspunt dat men de gasten niets wil opleggen. Ze kunnen nog steeds vrijelijk hun bord samenstellen. Renaud biedt een volledig assortiment van deegwaren en sauzen waaruit de gast gewoonweg kiest.

    Ricotta & Parmesan – Schildknaapstraat 31 – 1000 Brussel – tel 02/502 80 82

    zie ook www.6minutes.be a la carte

    12-11-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Vierschaere
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Vierschare

     

     

     

     

    Net als wielerkampioenen wedijveren de laatste authentieke polderdorpjes met elkaar qua aantrekkingskracht en pittoreske natuurlijke decors. Op amper een figuurlijke boogscheut van Lissewege, pronkt ook Oostkerke (Damme) met een lieflijke entourage die menig schilder en kunstenaar kan bekoren.

     

    Langsheen de ommegang van de kerk, liggen enkele prachtige oude woningen verscholen,  in een van hen, het voormalige Gemeentehuis van Oostkerke, vond het restaurant De Vierschare een onderkomen. Door de uitbouw van enkele sfeervolle kamers mag het restaurant eveneens het etiket ‘charme hotel’ dragen. Het werd na een grondige renovatie van de oude woning, begin 2002 geopend.

     

    Chef eigenaar Rik, oud leerling van de Hotelschool Ter Groene Poorte, baat samen met zijn zus Mireille het complex uit. Ervaring heeft Rik alleszins zat, jarenlang kookte hij aan de zijde van meesterkok Pierre Fonteyne en was naderhand o.m. in Ter Dycke en de Oosthoek actief.

     

    Het rustige decor van Oostkerke is voor hem een absolute inspiratiebron om een creatieve keuken, die uitpuilt van dagverse producten aan zijn gasten aan te bieden. Het is een polderkeuken à la carte met inventieve bereidingen die bol staan van erg lekkere aroma’s.

    Dé specialiteit van het huis is een “menu van den echte Belg”! Uitdaging en challenge waaraan we niet konden weerstaan. Het huisaperitief kreeg het gezelschap van een quiche van kaas, een mousse van zalm en een carpaccio van tonijn. Nadien verraste Luc ons alleszins met een feilloze gazpacho en huisgemaakte – en handgepelde- garnaalkroketten.

    Hoofdschotel zoals het hoort, de slibtongetjes van de laatste sleep met een saladeassortiment, frietjes en geurige huisgemaakte mayonaise, een gerecht dat meer dan een symbolische pluim verdient. Uit pure nieuwsgierigheid ruilden we de traditionele ‘dame blanche’ voor een ‘café glacé’, ruil, waarop we enkel positieve commentaar kunnen geven.

    Dit unieke menu loopt trouwens het ganse jaar, omdat men zoals Luc stelt, ‘Belg is en blijft’. Dus moet men volop genieten van de traditionele keuken en de nationale specialiteiten.

     

    De schitterende ligging langsheen enkele begeesterende fietsroutes inspireerde de exploitanten trouwens om fietsen ter beschikking te stellen van hun hotelgasten. In feite dus ‘Rust’-arrangementen die men naar hartelust kan combineren met fijne ‘gastronomische’-arrangementen van 1 tot 3 overnachtingen. Lekkerbekken kunnen hierbij naast de keuken van De Vierschare, kennismaken met de culinaire rijkdommen van restaurant De Oosthoek of Le Jardin Tropical, beide in het nabije Knokke.

     

    De Vierschare combineert op een meer dan voortreffelijke wijze de charme, sfeer en authenticiteit van lieflijke polderdorpjes met de aroma’s van de keuken in het ‘menu van den echten Belg’ maar evenzeer met absolute gastronomische toprestaurants. RVH.

     

    De Vierschare – Processieweg 1 – 8340 Oostkerke – tel 050/60 60 10

    zie ook www.6minutes.be a la carte

    12-11-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kwaliteitslabel ‘Belgian Family Brewers’.

     

     

     

     

    Het ambacht van het bier brouwen is een passie die door enkele Belgische families al eeuwenlang van generatie op generatie wordt doorgegeven. De internationale uitstraling die onze bieren vandaag kennen in het buitenblad, is dan ook voor een groot deel te danken aan deze vakmensen. Daarom verdienen de authentieke Belgische bieren, die reeds tientallen jaren door dezelfde families worden gebrouwen, een volwaardige erkenning. Net zoals bestaat voor wijn, wil de vereniging Belgian Family Brewers een kwaliteitslabel in het leven roepen dat garanties biedt aan de consument betreffende de herkomst en ambachtelijke productie van de authentieke Belgische bieren. Tot de vzw Belgian Family Brewers behoren vooralsnog 12 Belgische brouwerijen, die allen reeds minstens 50 jaar ononderbroken bier brouwen in België. Samen vertegenwoordigen zij 15% van de Belgische bierbrouwerijen, met in totaal meer dan 1500 jaar ervaring in het brouwen van bier op een traditionele wijze.

     

    België kent meer dan 500 verschillende bieren, maar krijgen de consumenten wel altijd het bier dat ze denken te kopen? Wat met de etiketbieren die tot verwarring kunnen leiden? Hoe kan de bierdrinker weten waar het bier in zijn glas vandaan komt? Voor bier bestaat er immers geen label dat als waarborg kan dienen naar de consument toe, zoals dat bestaat voor champagne of wijn. Daar brengt de vereniging Belgian Family Brewers nu verandering in, met het Belgian Family Brewers kwaliteitslabel. Met deze erkenning willen de leden van BFB ook de internationale uitstraling van de Belgische bieren vergroten, en een aanspraak maken op het ‘Belgische’ karakter van hun bieren. De opkomst van Amerikaanse bieren onder de noemer ‘Belgian style’ toont eens te meer aan dat een ‘Belgisch’ label een toegevoegde waarde zal hebben. Het logo van BFB geeft de consument de mogelijkheid om de echte, originele Belgische bieren te herkennen.

     

    De leden van BFB engageren zich formeel om de historische en onafhankelijke familiebrouwerijen te promoten en te ondersteunen. Het traditionele, authentieke karakter van de Belgische familiaal gebrouwen bieren wordt door middel van het label erkend en beschermd. Het label wordt trouwens aan het bier op zich en niet aan de brouwerij toegekend, bovendien kan het niet dat een brouwer voor een van zijn bieren zou bekomen, om eenzelfde bier anderzijds evenzeer via een private label op de markt te brengen.

    De 12 aangesloten brouwerijen produceren samen 75 verschillende bieren waaronder De Koninck, Bush, Ename, Wittekerke, Kriek Max, Tripel Karmeliet, Moinette, Sint Bernardus, Hommelbier, Duchesse de Bourgogne, Kasteelbier en Gouden Carolus. Onderhandelingen met tal van andere brouwerijen zijn lopende gezien in totaal zowat 35 à 40 brouwerijen tot dit label zouden kunnen toetreden. RVH.

    Informatie over de brouwerijen en de bieren die het label zullen dragen is beschikbaar op www.belgianfamilybrewers.be

     

     zie ook www.6minutes.be a la carte

    12-11-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grijze garnaal in feesteditie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    GRIJZE GARNAAL IN FEESTEDITIE

     

     

     

    Is het dit jaar jouw beurt om vrienden te trakteren op onvergetelijke eindejaarshapjes? Giovani Oosters creëerde voor het Nederlands visbureau enkele variaties van klassiekers … met garnalen, nl dauphinaardappelen met grijze garnalen in een loempiavelletje en gefrituurd ei met garnalen.

     

    De Noordzeegarnaal wordt bij ons grijze garnaal genoemd. De ruim 200 Nederlandse garnaalkotters brengen jaarlijks ruim 10 miljoen kilo Noordzeegarnalen aan land. Hun aanvoer is het grootst in het vroege voorjaar en de herfstmaanden.

    Het pellen van de garnalen met de hand gebeurt sinds het verbod op thuiswerk in Nederland, voornamelijk in Marokko, maar ook in mindere mate in Oost-Europa (Polen). Onder leiding van het Nederlands management zijn inmiddels meer dan vierduizend pelsters in de Marokkaanse ateliers aan de slag aan roestvrijstalen werktafels.

    Per jaar komen vanuit de pelstations ongeveer 9 miljoen kilo Noordzeegarnalen terug naar de verwerkende bedrijven in Nederland. Een klein deel komt daar diepgevroren vandaan, de rest gaat zonder één onderbreking van het koelproces de verpakking in voor verdere distributie.

     

    Dauphin-aardappelen met grijze garnalen in een loempiavelletje:

     

    Benodigdheden voor 4 personen:

    Grijze garnalen, brickdeeg, 1 kg aardappelen, 2.5 dl water, 100 g boter, 200g bloem, 4 eieren, peper, zout en nootmuskaat

     

    Bereidingswijze:

    Maak de pommes souflées door eerst een puree te maken van de aardappelen. Breng de puree op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Maak een soezenbeslag door de boter te smelten in het water, voeg de bloem toe en roer tot alles gemengd is. Meng nu de eieren er één na één door. Zet terug op het vuur en droog onder voortdurend roeren tot een homogene bol. Meng de pure met het soezenbeslag, voeg de garnalen toe en laat afkoelen. Leg een loempiavel open. Spuit met behulp van een spuitzak, een gelijke rol op het brickdeeg. Maak de loempia’s door het brickdeeg in te rollen met de pommes souflées. Plak ze op het einde aan elkaar met een mengsel van bloem en water. Snij de rollen in gelijke stukken en frituur ze.

     

    Gefrituurd ei met garnalen:

     

    Benodigdheden voor 4 personen:

    Grijze garnalen, 4 eieren, 4 sneden zuurdesembrood, rucola, olijfolie, peper, zout

     

    Bereidingswijze:

    Neem 4 kommetjes en breek in elk een ei. Kruid met peper en zout. Zet de friteuse op 170° en laat de eieren er voorzichtig één na één inglijden. Bak gedurende één minuut en vorm regelmatig bij met een lepel. Het is de bedoeling dat het eiwit het eigeel volledig omringd en dat het eigeel vloeibaar blijft. Haal uit de friteuse met een schuimspaan en laat uitlekken op een stukje keukenpapier. Strooi de grijze garnalen erover en serveer met een crostini met rucola en rozenblaadjes. RVH.

     

     zie ook www.6minutes.be

    12-11-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 26/09-02/10 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs