Inhoud blog
  • Oman
  • Thomas Cook 'stunt'
  • oostkantons label bed en bike
  • Ontdek de speelsteden van de Rode Duivels
  • Nieuwe uniformen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    millesime
    gastronomie - liftestyle - toerisme
    09-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aquariaz, waterparadijs in de bergen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aquariaz, het grootste waterparadijs in de bergen.

     

     

     

    In juli 2012 opent in skioord Avoriaz 1800 het grootste waterparadijs in de bergen: Aquariaz, een realisatie van de groep Pierre & Vacances -­Center Parcs.

     

    Het waterparadijs, dat op een zeer knappe manier de typische architectuur van dit vakantieoord combineert met de sfeer van een exotisch landschap, heeft een totale oppervlakte van 2400m².

     

    Jacques Labro, architect van het vakantieoord, ontwierp ook dit complex. De architectuur sluit perfect aan bij de andere gebouwen in de omgeving, zodat het waterparadijs vlot in het skioord integreert. Het 17 meter hoge gebouw heeft grote glazen wanden die uitkijken op de vallei. Door de vensters kan het zonlicht overal binnenvallen. Verder is er een vrij uitzicht op de skiërsboulevard en de verschillende skipistes.

     

    Een paradox tijdens de wintersport: een tropisch waterparadijs in de bergen! Deze realisatie midden in Avoriaz 1800 is een nooit eerder gezien concept. De tropische sfeer wordt onder meer gecreëerd door een grote groene ruimte. Omdat de temperatuur varieert van 29° in het hoogseizoen tot 13° wanneer het station gesloten is, was het belangrijk om plantensoorten te kiezen die tegen zulke sterke schommelingen bestand zijn. Soorten die men aantreft op de Kilimanjaro, bijvoorbeeld.

     

    Jean Henkens, bioloog en landschapsarchitect van Center Parcs, sloot een overeenkomst met een boomkwekerij in Thailand voor meer dan 1570 planten, waarvan 183 bomen, goed voor meer dan 260 soorten. De exotische planten komen zeer mooi tot hun recht tussen de rotsen en de houtsculpturen.

     

    Een eerste deel, de Waterboom, is  speels en kleurrijk, speciaal voor de allerkleinsten.  Een tweede deel is bedoeld voor de waaghalzen: van meer dan 10 meter hoog glijd je hier via een spectaculaire halfpipe op een grote band naar beneden. Een derde deel is het centrale zwembad, voor alle leeftijden. RVH.

     

    09-03-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cycleurs de luxe

    Cycleur de Luxe, pionier in Vélocouture, stelt nieuwe schoenencollectie lente/zomer 2012 voor

     

     

     

    Cycleur de Luxe heeft zijn eigen Vélocouture-lijn sinds 2010 en is daarmee een trendsetter in een van de snelst groeiende “communities” ter wereld, het wielrennen. Met de lente/zomercollectie 2012 is Cycleur de Luxe al aan zijn derde seizoen toe.

     

    “Met Cycleur de Luxe gaan we voor pure nostalgie en trekken we de kaart van de Vlaamse wielercultuur,” vertelt Patrick Vanneste, brein achter het merk. “Cycleur de Luxe wil die specifieke sfeer en hype van toen meegeven in zijn actuele schoenencollecties.”

     

    De collectie van Cycleur de Luxe is sportief, mannelijk en eigentijds. Ze barst van karakter, oogt zowel hip als authentiek met een knipoog naar de oude fietsschoenen van weleer. Typerend zijn de V-vorm van het inzetstuk met veterogen, de hoekige tong en het geperforeerde leder. Qua design grijpen we terug naar de vintage stijl, maar dan wel met de beste kwaliteit voor wat betreft de gebruikte ledersoorten en de afwerking. De volledige collectie is in Portugal met de hand vervaardigd.

     

    Cycleur de Luxe ontstond in 2010 toen Patrick Vanneste, als amateurfietser en verdeler van verschillende schoenenmerken, de authentieke wereld van de Flandriens en het snelgroeiende modegebeuren in de wielersport opmerkte. Overal, van Taipei over Parijs, Londen en New York, ontmoette hij gepassioneerde wielerfans die hun uniek arsenaal aan materiaal en collectors’ items wilden delen.

     

    Cycleur de Luxe wil niet alleen ode brengen aan de Flandriens van weleer, maar ook aan iedereen die zich op een sportieve manier een weg door het leven baant. In het bijzonder richt Cycleur de Luxe zich tot de levensgenieters die hun wielersportpassie als een levensvisie beschouwen.

     

    Cycleur de Luxe is de pionier in Vélocouture sinds 2010. Het lifestyle schoenenmerk heeft als doel de nostalgie, hype en passie van het wielrennen te weerspiegelen in zijn hedendaagse schoenencollecties. RVH.

    www.vannestelifestylegroup.com en www.cycleurdeluxe.com





    09-03-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    08-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rhône en 4 deel 2
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Rhône en 4:/2

     

     

     

    Het wijngebied van de Gigondas wordt omzoomd door de Dentelles de Montmiral en bestaat voornamelijk uit kalkgronden die de Grenache een bijzondere mineraliteit meegeven die uitmondt in geraffineerde wijnen met een fris karakter. Dit zorgt meteen voor een serieuze diepgang met lange bewaartermijnen, wat niet wegneemt dat ook de jonge wijnen zeer aantrekkelijk zijn. De kalkgronden geven echter ook voldoende steun aan de teelt van de Syrah en Mourvèdre.

     

    De wijnboeren staan hier gekend voor hun koppig temperament dat tegelijk gastvrij en discreet is. Zij streven naar het behoud van de essentiële kenmerken van hun terroirs, zijn geduldig en zorgen voor uitmuntende bergwijnen. De cru Gigondas bestaat reeds meer dan 40 jaar en wordt geteeld op ruim 1250 ha. Met een opbrengst van 36hl/ha, globaal 40.000hl per jaar, is dit een van de laagste producties in Frankrijk wat niet wegneemt dat het resultaat uitvloeit in fruitige wijnen, licht houterig maar feilloos evenwicht.

     

    Het agrilo-zand ontsnapt niet aan de erosie waardoor een grote verscheidenheid een kenmerk wordt, de wijnranken moeten niet alleen de felle zomerse hitte trotseren, maar moeten tevens afrekenen met de mistralwinden, globaal kunnen ze toch op zowat 2800 zonuren per seizoen genieten.

     

    De rode wijnen gaan van rubis tot donker granaat, zorgen voor een fruitig boeket in de neus, soms met een tikkeltje rijp zwart fruit. In de mond hebben ze een krachtig, aromatisch palet met delicate kruidige toets en zijn een mooie complexe wijn.

    De rosé wijnen vertegenwoordigen slechts 1% van de globale productie, maar zorgen voor een verrassende ampleur in de mond met een parfum van amandelen.

     

    De eerste degustatietoetsen van de jaargang 2010 geven alvast aanwijzingen voor een krachtige, elegant wijn met verrassende frisheid die een mogelijke lange bewaarperiode laat doorschemeren. 

    www.gigondas-vin.com

     

    De Vacqueyraswijnen dragen sinds 1990 een AOC label en worden voornamelijk in het zuidelijke deel van de Rhônevallei geteeld. Deze regio geniet nog voor een groot deel van de uitlopers van de Dentelles de Montmiral en heeft dus vruchtbare ondergronden. Globaal staan hier ruim 1390 ha wijngaarden die goed zijn voor een jaarproductie van 44.000hl met een gereglementeerde productie van 36hl/ha.

     

    In tegenstelling met de andere regio’s van de Rhônevallei worden hier zowel voor de witte als voor de rode wijnen, meerdere druivenrassen weergevonden. Algemeen mag men evenwel stellen dat Vacqueyras symbool staat voor eerder krachtige wijnen die een mooie balans uitstralen.

     

    De rode en rosé wijnen worden bekomen door de druivenrassen Grenache Noir, Syrah, Mourvèdre en Cinsault. In de neus zorgen ze meestal voor een complex geheel met o.m. rode vruchten, zijn genereus en tonen bij de bewaarwijnen ook toetsen van vijg. In de mond proeven ze onmiddellijk als een volle krachtige wijn met subtiele vleugjes van witte peper die evenwel moet wijken voor de rode vruchten. Toch blijft ondanks de complexiteit van deze wijnen, het evenwicht mooi bewaard.

    De roséwijnen geven in de neus een mooi parfum en fris boeket, terwijl ze in de mond toch voldoende generositeit uitstralen die gepaard gaat met charme en frisheid met aantrekkelijk einderesultaat.

     

    De witte wijnen zijn divers, hebben een zekere frisheid al kunnen hier eerder moeilijk algemene conclusies worden getrokken, mede door de veelheid aan gebruikte druivenrassen: Grenache Blanc, Bourboulene, Clairette, Marsanne, Russanne en Viognier. RVH.

    www.vacqueyras.tm.fr

     

     

     

    08-03-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    07-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rhône en 4 deel 1
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Rhône en 4:

     

     

     

    De wijnen uit de Rhônevallei rusten op vier belangrijke pijlers, nl Crozes-Hermitage, Gigondas, Saint Joseph en Vacqueyras.

     

    Crozes-Hermitage is een prestigieuze cru uit deze vallei met een verleidelijke elegantie en met ruim 1430 ha wijngaarden ook de grootste appellatie van de Côte du Rhône. De aanplantingen bevinden zich hoofdzakelijk op keigronden uit de ijstijdperken Riss en Würms, soms gemengd met wit zand, soms ook bedekt met een laagje graniet met loess.

     

    De AOC Crozes-Hermitage werd reeds in 1937 toegekend en bevindt zich in het hart van het heuvellandschap van de Drôme. Toch moeten de wijnranken hun vruchtbare gronden delen met abrikozen- en perzikenboomgaarden. De jaarlijkse productie bedraagt zowat 60.000 hl waarvan 56.000 hl rode wijn en heeft een maximale opbrengst van 45hl/ha. De Syrahdruif speelt een hoofdrol en zorgt als nobel en autochtoon ras voor verfijnde rode wijnen. De rode wijn is hier enkel van de Syrah afkomstig; niet alleen de Syrah maar ook de Marsanne – edelmoedige witte wijnen – en de Roussanne – eerder geraffineerde witte wijnen evenals de boomgaarden genieten van de delicate zonnestralen die toch kwitsig over het landschap worden uitgestrooid.

     

    De rode wijnen geven een grote diversiteit in het glas, zijn meestal zacht met leuke en aangename florale toetsen zonder daarom van hun robuust karakter in te boeten. Het zijn mooie foodpairingwijnen die voor leuke verrassingen kunnen zorgen bij konijn, gevogelte en charcuterie, een pittig gevoel etaleren bij diverse kazen, maar vooral hun karaktereigenschappen etaleren bij eend, rood vlees en wild.

    De witte wijnen bieden ook florale toetsen maar vooral frisheid, zijn eerder droog van aard en passen perfect bij gegrilde vis.

    www.vins-rhone.com

     

    De wijnen van Saint Joseph doen terugdenken aan het vroeger verleden waarbij de Franse koningen voor de nodige pracht en praal zorgden en hierbij de wijnen bijzonder rijkelijk lieten vloeien. Een van de voorlopers van de Saint Josephwijnen is de Vin de Mauves, een wijn die liederlijk aan een lokale patroonheilige St Joseph werd aangemeten.

     

    Hierbij werd evenwel geen rekening gehouden met de Jezuïeten die ook deze wijn dronken. Zij vonden het ongehoord dat de wijn zo maar aan een patroonheilige werd toegewezen zonder de wijn zijn naam droeg. De wijn werd dan ook prompt herdoopt, een beslissing die zonder al te veel hinder ook de goedkeuring van de koningen kreeg.

     

    De regio waar de Saint Joseph, officiële appellatie sinds 1956, wordt geteeld bestaat uit vrij sterk hellende terrassen, die volop van de zon genieten al moeten de gronden af en toe wel enige drainage meekrijgen. Het is een langgerekte strook van zowat 50km die de verbinding maakt tussen Condrieu en Cornas.

     

    Hier wordt de rode wijn uitsluitend gemaakt van 100% Syrahdruiven op een oppervlakte van zowat 1200 ha, goed voor een jaarlijkse productie van 40.000 hl, 90% van de wijnen zijn rood, de rest bestaat uit witte wijnen. De rode Saint Joseph krijgt een stabiele dieprode kleur en is eerder aromatisch. De witte wijnen op basis van Roussanne en Marsannedruiven bezitten een evenwichtige smaak, evenwel met variërende structuren. RVH.

    www.vins-rhonecom

     

    07-03-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Canada culinair

    Ontdek de belangrijkste gastronomische producten van Canada

    in Sofitel Brussels “Europe” en “Le Louise"

                           

     

     

    Van 13 tot 17 februari 2012 staat Canada, en dan vooral de kwalitatie gastronomische producten,  in de schijnwerpers in de Sofitel-hotels van Brussel!

     

    In het kader van een reeks initiatieven ter bevordering van de Canadese gastronomie in 2012 werken de ambassade van Canada en de hotels Sofitel Brussels Europe en Sofitel Brussels Le Louise samen om enkele van de belangrijkste producten van de Canadese gastronomie onder de aandacht te brengen.

    ‘s Middags en ‘s avonds zullen de chefs van Sofitel Brussels Le Louise en Sofitel Brussels Europe volgens hun smaak en creativiteit een menu samenstellen met vier Canadese producten met wereldfaam: kreeft, rund, bizon en zwarte kabeljauw (“sablefish”).

     

    Een samenwerking tussen Sofitel en de ambassade van Canada lag voor de hand. Sofitel Europe verwelkomt immers talrijke Canadese delegaties en de chef van Sofitel Le Louise, dhr. Tjaco van Eijken, maakt deel uit van de delegatie van Franstalige chefs die uitgenodigd zijn om hun culinaire ervaringen te delen met chefs uit Québec, tijdens het evenement “Montréal en lumière”. Dit evenement zal van 16 tot 26 februari plaatsvinden in Montréal, met speciale aandacht voor de gastronomie uit Wallonië en Brussel. “We zijn verheugd van het prestige en de uitmuntendheid van Sofitel te mogen genieten om deze prachtige producten voor te stellen en de kwaliteit van onze landbouw te tonen”, aldus Zijne Excellentie de Heer Louis de Lorimier, ambassadeur van Canada in Brussel.

     

    Tijdens deze week zullen de chefs van Sofitel Europe en Sofitel Le Louise de meest befaamde producten van de Canadese gastronomie in de schijnwerpers plaatsen: kreeft uiteraard, maar ook rund, bizon en een grote nieuwigheid voor het Belgische publiek: zwarte kabeljauw.

     

    De zwarte kabeljauw leeft in de diepe wateren van de Noordelijke Stille Oceaan, op een diepte van 300 tot 2700 m. Deze soort onderscheidt zich door zijn donkere, fluweelachtige huid en zijn parelwitte vlees. Zijn hoge gehalte aan olie en in het bijzonder aan omega-3 zorgt voor een zachte textuur en een rijke en smeuïge smaak.

     

    Bizon behoorde al tot de basisvoeding ten tijde van de precolumbiaanse beschavingen in Noord-Amerika. De bizon was met uitsterven bedreigd aan het einde van de 19e eeuw, maar in het begin van de jaren ’90 slaagden Canadese fokkers er weer in om een aanzienlijke kudde op te bouwen. In tegenstelling tot het ruwe beeld dat de wilde Canadese bizon met zijn dikke vacht oproept, is het vlees fijn, mager en zeer lekker.

     

    Het Canadese rund is het resultaat van Britse en Europese rassen, befaamd om de superieure kwaliteit van hun vlees. Tot de populairste rassen in Canada behoren Angus, Hereford, Charolais en Simmental. Deze rassen zijn bekend om hun doorregen, mals en smakelijk vlees.

     

    De Canadese kreeft hoeft ongetwijfeld niet meer te worden voorgesteld. De zuivere en koude wateren van Canada garanderen hun absolute kwaliteit.

     

    Om deze typisch Canadese producten, bereid door de getalenteerde en creatieve chefs van het Sofitel, te ontdekken en te proeven, kunt u uw tafel reserveren in:  Sofitel Brussels Europe  tel 02 235 51 00 Canadees menu aan € 28 (2 gangen) en € 38 (3 gangen) of bij Sofitel Brussels Le Louise tel 02 514 22 00. RVH.







    07-03-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 26/09-02/10 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs