:!:
Nieuwe website grijze garnaalxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Op zoek naar culinaire inspiratie, zo vlak voor de feesten? De nieuwe website www.grijzegarnaal.be van het Nederlands Visbureau, brengt je op tal van smakelijke ideeën en wijdt je tegelijk in, in de wereld van de Noordzeegarnalen.
Deze nieuwe website koppelt heel wat informatie aan culinaire inspiratie terwijl je in een paar muisklikken helemaal wordt ingewijd in het garnalenuniversum. Je vindt er tal van weetjes over Noordzeegarnalen terwijl de receptendatabase meer dan vijftig garnalenrecepten bevat met telkens de bereidingstijd, het aantal calorieën en de voedingswaarde.
Trek in een granalentruffel?
Benodigdheden voor 12-15 balletjes:
100 g grijze garnalen, 150 g verse roomkaas op kamertemperatuur, 1 eetlepel fijngeknipte bieslook, 50 g gepelde pistachenootjes of 3-4 eetlepels fijngeknipte bieslook, versgemalen peper
Bereidingswijze ( ca 15 minuten)
Dep de garnalen droog met keukenpapier en hak ze grof. Meng de garnalen in een kom met de roomkaas en bieslook. Breng het mengsel op smaak met peper. Hak de pistachenootjes fijn in de keukenmachine. Vorm het garnalenmengsel tot balletjes ter grootte van een okkernoot en wentel ze rondom door de pistachenootjes of bieslook, zodat ze omhuld worden met een dun groen laagje. Leg de garnalentruffels op een schaal en laat ze in de koeklkast opstijven. RVH.
|