Hector
De la Rosa, Belgische kandidaat voor de internationale finale van Disaronno
Mixing Star!
In
februari lanceerde Disaronno de derde editie van haar internationale
cocktailwedstrijd. Deze verloopt in twee fases. In de eerste fase, die nu
afgelopen is, verkozen Italië, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland,
Frankrijk, Rusland, Spanje, Zweden, Finland, Australië, Nederland, de Verenigde
Staten, Canada en niet te vergeten - België, hun eigen kampioen!
De
15 Belgische cocktailartiesten namen het tegen elkaar op in het Aloft Brussels
Schuman Hotel. De uitdaging? Een origineel cocktailrecept op basis van
Disaronno uit hun mouw schudden, onder het alziend oog van de camera én een
professionele jury, samengesteld uit mixologen en journalisten.
In
België kregen de kandidaten - voor de eerste keer en exclusief voor Disaronno
Mixing Star - een snelcursus acteren. Gedurende enkele uren gaf acteur en
regisseur Patrick Ridremont de deelnemende bartenders tips en tricks om hun
cocktailact op de beste manier aan hun publiek en voor de camera te
presenteren. Het publiek entertainen en het shaken is een kunst op zich! Vooral
als de kandidaten zich hiervoor moeten baseren op een bekende film...
Om de Disaronno Mixing Star 2013 te worden, zijn dan ook twee kwaliteiten
noodzakelijk: je moet de show kunnen stelen en bovendien ook een nieuwe,
originele en lekkere cocktail op basis van Disaronno kunnen samenstellen. Deze
kwaliteiten had Hector De la Rosa, barman in het Brusselse hotel Le Thon EU,
duidelijk in huis. Hij overtuigde de jury moeiteloos dat hij de cocktailkunst
meester is en liet hen sprakeloos achter.
Zijn
recept Moonwalker, naar de gelijknamige film bevat 2,5 cl Disaronno, 4 cl groene Chartreuse, 3 cl limoensap, eiwit
en 2 koffielepels speculoospasta.
"Ik ben verheugd dat mijn cocktail de jury kon overtuigen, reageert Hector
De la Rosa. Ik
wou met mijn recept de bijzondere smaak van Disaronno versterken met een
speculoos en voegde er dan nog een toets limoen aan toe. Ik kijk nu al uit naar
de internationale finale en hoop dat de raad van Patrick
Ridremont me daar van pas zal komen !
Ook
Patrick Ridremont was vol lof over de winnaar van de Belgische finale. Ik ben
onder de indruk, vertelt de acteur/regisseur. Hector De la Rosa heeft gevoel
voor het entertainen van mensen en ik denk dat veel van de stamgasten van hotel
Le Thon in Brussel het daarover met me eens zijn. Hopelijk is de internationale
jury dat ook! Zijn cocktail is trouwens één van de beste die ik ook geproefd
heb ! »
Op
de tweede plaats eindigde Jan Van Ongevalle, bartender in bar Mascotte van het
Knokse casino. Zijn cocktail Jackie is geïnspireerd op de film Jackie Brown.
Het recept: 3 cl Disaronno, 3 cl Rhum
Havana Club anejo especial, 3 cl verse puree van ananas, 3 cl vers limoensap, 7 cl kaneel- en
anijssiroop, Angostura orange bitter, Bitter Truth, eiwit.
David
Gouaut, barman in de Loui Lounge & Bar van het Steigenberger Grand Hotel in
Brussel, vervolledigde het podium met zijn cocktail Smokey Pear. Inspiratie
voor het recept haalde hij in de film Django Unchained: 3 cl Disaronno, 3 cl
Bourbon whiskey, 3 cl perensap, 1 cl
spicy sirop, 0,5 cl citroensap en 3 scheutjes laphroaig van 10 jaar.
Op
3 juli dingt Hector De la Rosa samen met 13 andere kandidaten mee naar de titel
van DISARONNO MIXING STAR 2013 en maakt hij misschien net als George Bagos
(Griekenland) en Franceso Cione (Italië), deelnemers van vorige edities, naam
en faam in de cocktailwereld.
Mixing Star is een internationale wedstrijd voor alle professionele barmannen
ter wereld. Een wedstrijd die de talenten op vlak van internationale en moderne
cocktails naar voor schuift. Dit spel staat in het teken van de passie, de
vindingrijkheid en de ervaring van de barmannen, waarmee zij de kunst van de
mixologie levendig en verleidelijk houden. Deze professionals vertegenwoordigen
de essentie van Disaronno. Sinds de eerste editie in 2010 zijn er meer dan 2000
nieuwe cocktails ontwikkeld, wat bewijst dat de Italiaanse likeur veel in zijn
mars heeft.
De
winnaar van de internationale finale in Amsterdam zal op de 70ste editie van
het Filmfestival van Venetië de filmsterren van dichtbij zien... Hij maakt er
zijn eigen Disaronno Signature Cocktail voor de aanwezige beroemdheden!


15-05-2013 om 17:21
geschreven door rvh 
|