Inhoud blog
  • Oman
  • Thomas Cook 'stunt'
  • oostkantons label bed en bike
  • Ontdek de speelsteden van de Rode Duivels
  • Nieuwe uniformen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    millesime
    gastronomie - liftestyle - toerisme
    02-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michelingids 2008

    Michelingids 2008

     

     

     

     

    De Michelingids 2008 bevat 1874 Belgische en Luxemburgse hotels en restaurants, waarvan België 1698 referenties opslorpt, zijnde 660 hotels en 1038 restaurants. In het Groot Hertogdom vindt de gids wel 97 notificeerbare hotels terug, maar konden slechts 79 restaurants de inspecteurs bekoren.

     

    Met meer dan 750 hotels is de gids alleszins een handige leidraad voor mensen die in beide landen vaak op reis zijn. Een groot aantal plattegronden van diverse steden creëert een aanlokkelijke bredere informatieve waaier.

     

    De sterrenparade 2008 zorgt andermaal voor de nodige commotie en soms zelfs onbegrip. De verliezers zijn meestal klassieke, traditionele restaurants die hun gasten nochtans bijzondere kwalitatieve maaltijden voorschotelen. Verrassing anderzijds bij de nieuwkomers, vooral jonge chefs die zweren bij een iets luchtigere, modernere bereiding, en met hun hedendaagse inventiviteit en creativiteit, de traditionele look van bepaalde gerechten onderuit durven te halen. Terecht of onterecht? Het enige middel om de waarde-appreciaties te achterhalen, is het zelf uittesten van de diverse restaurants waarbij niet mag worden vergeten dat elk restaurantbezoek, jammer genoeg slechts één enkele momentopname is.

     

    ’t Zilte in Mol met chef Viki Geunes, promoveert als enig Belgisch restaurant van 1 naar 2 sterren, terwijl andere restaurants hun eerste ster veroveren. De nieuwkomers zijn Kasteel Withof in Brasschaat, De Koopvaardij in Stabroek, Le Cor de Chasse in Barvaux, De Jonkman in Sint Kruis Brugge, Bistrot du Mail in Elsene, Le Chalet de la Fôret in Ukkel, Marcus in Deerlijk, C-Jean in Gent, La Durée in Izegem, ’t Huis van Lede in Kruishoutem en Orangerie in St Martens Latem.

    Bij de verliezers moet ’t Konijntje in Waregem voortaan met 1 ipv 2 sterren verder leven, terwijl een 10-tal andere restaurants hun ster moeten inleveren. Onder hen ook ‘t Laurierblad in Berlare van meesterkok Guy Van Cauteren die decennia lang een absolute voorvechter en vaandeldrager was van de Belgische gastronomie. Een drietal sterrenrestaurants verdwijnen zelfs volledig uit de gids.

    L’Air du Temps van Sang-Hoon Degeimbre  in Noville-sur-Mehaigne, kans in 2009 op een tweede ster en Sel Gris van Frederik Deceuninck in Duinbergen, in 2009 kans op zijn eerste ster, kroonden zich tot de “beloften 2008”.

     

    Van de 1038 restaurants die in de gids 2008 worden weergevonden zijn er twee met drie sterren, nl het Hof van Cleve van Peter Goossens en de Karmeliet van Geert Van Hecke, er zijn 9 restaurants met twee sterren en tenslotte 78 restaurants met één ster. Bovendien telt ons land netgeteld 100 resto’s die met een “Bib” gourmand werden beloond en dit voor het opdienen van een maaltijd aan een schappelijke prijs.

    Dit betekent dat nagenoeg 1 op de 5 restaurants in België (18.3%) door de ‘rode gids’, een of andere onderscheiding krijgt toebedeeld. Op zich een zeer behoorlijk resultaat waarbij we evenwel niet mogen vergeten dat geen enkele gids onfeilbaar is. Culinaire gidsen hoeven geen bijbels te zijn, voor de consument is elke gids een ‘leidraad’, een weergave van het beleven van momenten van gelukzalig genot. RVH.

    02-12-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zweeds festival in L'Epicerie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

                                                              

     

    L’Epicerie – Hotel Le Meridien – biedt uniek Zweeds gastronomisch festival

     

     

     

     

    Restaurant “l’Epicerie” van het Brusselse hotel Le Meridien, luidt van 7 tot 20 december 2007 alvast smakelijk uit.

    Twee weken lang verkeert het Brusselse hotel Le Méridien in Scandinavische sferen dankzij het “Zweedse culinaire festival”. Het restaurant “l’Epicerie”, werd in de jongste Gault & Millau beloond met een score van 16/20, en verwent zijn gasten bij deze gelegenheid zowel ’s middags als ’s avonds met een traditioneel Zweeds kerstbuffet.

     

    Chef-kok Vincent Masson kan hierbij rekenen op de hulp van zijn collega Joakim Broström van het Sheraton in Stockholm, eveneens een onderdeel van de Starwood Hotels & Resorts-keten. Deze Zweedse topkok komt speciaal over uit het hoge noorden om ons van zijn nationale gastronomie te laten genieten.

     

    Onder de koude suggesties voeren onder andere het haringtrio, de zalm met mierikswortel, het tunnbröd van gerookt rendiervlees met bieslook, maar ook de vleeswarenschotel en de kerstham het hoogste woord, terwijl de warme gerechten worden aangevoerd door typisch Zweedse schotels als ribbetjes met honing, ovenzalm, geroosterde kalkoenborst met kaneel en peer, Zweedse aardappels en hartige taart met ansjovis.

     

    Al deze lekkernijen laten zich uitstekend smaken onder het genot van een glaasje Zweeds kerstbier, wodka en andere verkwikkende dranken. Afsluitend staan de gasten diverse verrukkelijke desserts te wachten, waaronder verschillende soorten cake, fruit en Zweedse kaas. Zelfs de zondagsbrunch hult zich in Zweedse kleuren.

     

    Als aanvulling op het eigen menu trekken deze regelmatig terugkerende culinaire themaweken in het Brusselse hotel Le Méridien altijd weer volop belangstelling. De één laat zich graag eens verrassen door gerechten van verre, terwijl de ander zich in de watten laten leggen door het prachtige decor en de voortreffelijke bediening.

     

    Op 12 december bereikt het festival ’s avonds een hoogtepunt. Op de vooravond van het bekende Santa Lucia-feest, de Zweedse tegenhanger van onze kerst, brengt een traditioneel Zweeds koor van prachtig uitgedoste meisjes met kaarsenkronen op, de betoverendste liederen ten beste.

    Een al even aangename verrassing staat de winnaar van de speciale tombola te wachten: een schitterend weekend (2 nachten inclusief ontbijt en vlucht) voor 2 personen in het Sheraton in Stockholm.

     

    Het tweeweekse festival in Le Méridien biedt u de kans om twee vliegen in één klap te slaan en behalve de pracht van een land op de poolcirkel tevens de geneugden te ontdekken van een restaurant waarvan de naam eerder aan exotische oorden doet denken.

    Tijdens de Zweedse weken wordt de lunch of het diner u aangeboden voor 45 €. Exclusief drankjes, maar wel een met glas beroemde “glögg” (glühwein) vooraf.

    Een unieke kans om uw jas, muts en handschoenen achter te laten bij de garderobe van Le Meridien, én volop te genieten van de typische, hartverwarmende Zweedse gastronomie! RVH.

     

    02-12-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radisson SAS Bucarest
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Radisson SAS Bucarest

     

     

     

     

     

    De Roemeense economie klimt langzamerhand uit het diepe dal met als bijzonder kenmerk een openbloeiende hotelsector. Dit betekent meteen dat het land zowel op industrieel als op leisure niveau, opnieuw van een ruime belangstelling geniet.

    Nadat eerder de Accorgroep een nieuw standingvol Novotel opende, opent nu ook het Radisson SAS Bucarest in de lente van 2008 de deuren.

     

    Het nieuwe hotel ligt in volle stadscentrum, temidden de shopping area, de zakenbuurt en diverse musea, op nauwelijks 20 minuten rijden van de Henri Coarda luchthaven (Otopeni).

    Het Radisson SAS krijgt 424 kamers waarvan 10 voor minder validen, 74 business rooms en 39 suites. Wi-Fi is doorheen het ganse hotel beschikbaar, hotel dat ook over 4 restaurants beschikt met het Dacia Felix als topper en plaats voor 270 gasten. De Dark Bla Bar biedt de beste sigaren en cognacs van de stad terwijl het Light Bla terrace, als outdoor lounge fungeert.

    De World Class Health academy die eveneens een onderkomen vindt in het hotel, beschikt over 2000m² met o.m. jaccuzzi, indoor zwembad, gymzaal en meerdere ‘treatment’ rooms. Slijk – en modderbaden en gezondheidsbehandelingen blijven een absolute Roemeense troef. Ook het grootste casino van Bucarest komt in het Radisson Sas terecht, net als een enorme shopping galerij.

     

    Het Pleiade Congress center beschikt naast een opsplitsbare ballroom voor 500 gasten waarvan beide delen met de nodige technische infrastructuur zijn uitgerust, over een 10-tal break-outrooms, alle met daglicht en high-tech. Elk van deze meetingrooms biedt zowel voor vergadering, banketten als diners, plaats aan een 50-tal personen. RVH.

    Info.Bucharest@radissonsas.com

     

    02-12-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Intiem belicht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Intiem belicht

     

     

     

    Geen feesttafel zonder kaarslicht. Gretig likkende vlammetjes van kaarsen en theelichtjes op tafel en in alle hoeken van de kamer zuigen meteen alle blikken naar zich toe: de feestdis komt helemaal tot zijn recht, de mooiste outfits lijken nog mooier, iedereen geniet van het samenzijn. Bij de oranjegele lichtgloed ontspinnen zich de beste gesprekken, de sfeer wordt zacht en intiem, de warmte grijpt om zich heen en de ambiance is diep intens. Terwijl buiten de temperatuur steeds dieper zakt, wordt het binnen alleen maar genoeglijker. En het gezelschap… dat baadt in het kaarslicht, tot in de vroege uurtjes.

     

    In 1853 gestart als lokale kaarsenfabrikant in Hamont, is Spaas Kaarsen vandaag, met de vijfde generatie aan het roer, uitgegroeid tot een belangrijke speler in de nationale en zeer zeker in de internationale kaarsenmarkt. Spaas is marktleider in België en heeft in tal van Europese landen een sterke positie uitgebouwd. Naast de productie-eenheid in Hamont is er ook een nieuwe fabriek in Polen; de Spaas-vestigingen in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk zijn louter salesgericht.

    Op jaarbasis wordt er meer dan 15.000 ton kaarsen geproduceerd. Het uitgebreide assortiment omvat geurkaarsen, theelichten, rustieke kaarsen, cilinders, glaasjes, antitabakkaarsen, tafelkaarsen, tuinkaarsen en noveenkaarsen. Naast het eigen merk Spaas staat de fabrikant ook bekend als betrouwbare kwaliteitspartner voor ‘private labels’. Aan de basis van het succes van Spaas staat de uitmuntende kwaliteit van de kaarsen, de wisselende nieuwe collecties volgens de markttrends, een doordachte visie en strategie en uiteraard een flexibele service. RVH.

                              

    02-12-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SNCM zomer 2008

     

    SNCM start reservaties zomer 2008

     

     

     

     

    De Franse ferrymaatschappij SNCM die regelmatige verbindingen onderhoudt vanuit Marseille en Nice met Corsica en Sardinië is gestart met de reservaties voor de zomer 2008 en dit voor de periode 1 april tot 3 november 2008.

     

    Op de lijnen naar Corsica biedt SNCM méér comfort en grotere rust. Het welzijn van de passagiers staat voorop. Het aantal plaatsen voor de reizigers wordt verhoogd en er is een grotere keuze aan vertrekdata en vertrekuren. De passagiers worden verwend met een brede variëteit aan reishutten. Voor het seizoen 2008 worden ook familiehutten met tweepersoonsbedden aangeboden. SNCM stelt daarenboven de Services Plus voor, de mogelijkheid om te reserveren voor het ontbijt aan een gereduceerd tarief. RVH.

    www.sncm.fr

    02-12-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tafelstijlen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Verrassende tafelstijlen ‘by Maxwell and Williams’

     

     

     

     

    Af en toe is het goed de boel thuis weer eens flink op te frissen. Te beginnen met: de eettafel. Als het aan Maxwell and Williams ligt, krijgt die binnenkort een heel nieuwe uitstraling. Drie lijnen in topdesign geven swing aan de met liefde gedekte tafel. Met opvallende vormen en formaten in smetteloos wit of zwart/wit wordt het nu écht spannend aan tafel! Speels combineren mag, voet bij stuk houden in één stijl kan ook.

     

    Topper in het assortiment is Cherry Blossom, dé trend met Aziatische roots. Ronde en vierkante vormen worden speels gekoppeld aan strak stylish ontwerp, hier en daar bestrooid met een zwarte bloemdecoratie. Cherry Blossom is evenals White Basics Sway, gemaakt uit New Porcelain, een veel lichtere maar ijzersterke variant op Fine Bone China. Sway geeft het komende seizoen eigenwijs glans aan de eettafel. De hippe trendrestaurants hebben de power & looks van beide serviezen inmiddels gespot. Zij serveren hun gasten, het liefst op de allergrootste schalen uit de collecties, heerlijke tapas, mezze en fingerfood! Na het grote genieten verdwijnt het servies gewoon in de vaatwasmachine!

     

    Romance is tenslotte het succesnummer in kant waarop de makers graag speels voortborduren. Strakker van vorm, vol elegantie en glamour en voorzien van een gedistingeerde kantrant, maken de presenteerschalen en borden van elke afternoon tea of gastvrije dis een indrukwekkende, culinaire happening. Eten is volgens Maxwell and Williams een feest! Daar hoort het allermooiste servies bij! RVH.

     

    02-12-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Efteling
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

    Efteling steeds populairder bij bedrijven

     

     

     

    Op 8 december 2007 opent het populaire attractiepark de Efteling opnieuw haar deuren met de Winter Efteling. Intussen kiezen steeds meer bedrijven voor de sprookjesachtige omgeving van de Efteling als locatie van hun zakelijk evenement. De komende weken is het attractiepark exclusief open voor zakelijke markt en vinden er exclusieve events plaats voor diverse bedrijven.

                                                  

    De laatste jaren is de Efteling ook een populaire bestemming geworden voor de zakelijke markt. Tussen het zomer- en winterseizoen biedt het Nederlandse attractiepark vlakbij de Belgische grens onderdak aan bedrijven voor relatie- of personeelsbijeenkomsten. Hierdoor wordt de Efteling bijna het hele jaar door bezocht. Met een capaciteit van 16.000 bezoekers is de Efteling geschikt voor grote groepen. Het minimale aantal voor een volledige uitkoop van het park met haar attracties en horecapunten, waardoor een exclusief bezoek mogelijk wordt, is 4.000 personen.

     

    Op doordeweekse dagen biedt de Efteling een uniek decor voor congressen en zakelijke diners. Bedrijven kunnen gebruikmaken van ruime locaties zoals het Efteling Theater en het Fata Morgana Paleis. De Dioramazaal, bekend van het Anton Pieckdecor met treintjes, werd pas gerenoveerd en is opnieuw beschikbaar voor zakelijke doeleinden. Een bedrijfsevent in de Efteling is een onvergetelijke belevenis, de ‘Wereld vol Wonderen’ biedt maar liefst 26 sfeervolle gethematiseerde locaties met een totale oppervlakte van 7.200 m² voor incentives, congressen of seminars, al dan niet met entertainment op maat. Formele en informele bijeenkomsten kunnen perfect gecombineerd worden in de Efteling. Combinaties met het Efteling Hotel en het Efteling Golfpark zijn natuurlijk ook mogelijk. RVH.

    www.efteling.com

     

    02-12-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Didier Boehlen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     


    Didier Boehlen benoemd tot

    Algemeen Directeur Radisson SAS Hotel in Hasselt

     

     

     

     

     

    Didier Boehlen (°1977) heeft een uitgebreide ervaring in de hotelindustrie. Hij was o.a. Operations Manager in het Radisson SAS Resort in Taba (Egypte) waar hij meehielp bij de opening van het hotel in 2002. In 2003 werd hij getransfereerd naar het Radisson SAS Hotel in Muscat (Oman) als F&B Manager, in 2004 werd hij er gepromoveerd tot Executive Assistant Manager. In 2006 werd hij Algemeen Directeur van het Park Inn Thurrock in het Verenigd Koninkrijk. Nu keert hij terug naar België, zijn thuisland, als Algemeen Directeur van het Radisson SAS Hotel in Hasselt. Hij staat in voor het dagelijks beheer van het hotel en rapporteert rechtstreeks aan Han Oldenburger, Regionaal Directeur Benelux Rezidor.

    Didier Boehlen behaalde een diploma “Hotelmanagement” aan de Hotelschool in Lausanne. Hij spreekt vloeiend Nederlands, Frans en Engels.

    Didier volgt Pierre Verbeke op die gepromoveerd werd tot Directeur Toekomstige Openingen in het Rezidor hoofdkantoor in Brussel. RVH.

    www.radissonsas.com

     

     

    02-12-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VLM airlines
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    VLM Airlines haalt belangrijke awards binnen

     

     

     

     

    Johan Vanneste, Managing Director van VLM Airlines ontving vorig weekend de onderscheiding ‘Man of the Year’ tijdens de jaarlijkse Travel Magazine Awards.  Eerder die week won VLM Airlines de ‘Anglo-Dutch Award for Enterprise’ van de NBCC.

     

    De jaarlijkse Travel Magazine Awards worden uitgereikt door het vakblad Travel Magazine in het Hilton Hotel in Antwerpen. Travel Magazine is het grootste toeristische vakblad van België.  Tijdens het gala evenement worden onder meer Belgische luchtvaartmaatschappijen, touroperators, hotelketens en toeristische diensten bekroond door de Belgische reissector.  Johan Vanneste, Managing Director van VLM Airlines mocht dit jaar de ‘Man of the Year’ Award in ontvangst nemen.  Deze speciale award werd hem toegekend omdat VLM Airlines als zakelijke regionale luchtvaartmaatschappij onder zijn vleugels sterke groeicijfers heeft kunnen voorleggen, en al 9 jaar na elkaar winstgevend is gebleven.

     

    Eerder vorige week won VLM Airlines de prestigieuze ‘Anglo-Dutch Award for Enterprise’ van de NBCC (Nederlands-Britse Kamer van Koophandel).  Deze award werd aan VLM Airlines overhandigd omwille van de sterke bijdrage die de onderneming in de jongste jaren leverde aan de economische ontwikkeling tussen beide landen.  In 1994 startte VLM Airlines met de route Rotterdam-London City. Vandaag dertien jaar later biedt deze luchtvaartmaatschappij 17 vluchten per weekdag naar London City Airport vanuit drie verschillende luchthavens in Nederland: Amsterdam, Rotterdam en Groningen.

     

    In januari 2006 kreeg VLM Airlines de titel van ‘Regional Airline of the Year’ uitgereikt door het magazine Air Transport World. RVH.


      
     

     

    02-12-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.First BA

     

    Ervaar echte luxe in FIRST van British Airways

     

     

     

     

     

    British Airways biedt Club World reizigers de mogelijkheid om de zeer exclusieve eerste klasse FIRST te ervaren.

     

    Iedereen die een Club World ticket heeft geboekt vóór 31 december 2007 en reist vóór 31 maart 2008 komt voor deze upgrade in aanmerking op één van de enkele reizen van een retourvlucht.

    Alle voordelen van FIRST liggen binnen handbereik. Sneller door de douane, toegang tot de exclusieve lounges, en een persoonlijke service aan boord. Zo kan men in een, bijna privé, afgeschermde zitplaats werken, slapen en à la carte eten wanneer het uitkomt. Het menu is met zorg samengesteld door British Airways' eigen 'culinary council' en bij het eten kan men genieten van een speciaal voor FIRST geselecteerde wijn of champagne. De stoel kan worden omgetoverd tot een bed van maar liefst 2 meter lang. Het cabinepersoneel in FIRST is speciaal opgeleid en biedt discretie en een hoog niveau van service.

     

    De Club World tickets die in aanmerking komen voor een upgrade naar FIRST dienen vóór 31 december geboekt te worden bij een reisagent of op het reserveringsnummer op 02- 7173217. RVH.

    02-12-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    01-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aosta ski
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

    Betere skimogelijkheden

     

     

     

     

     

    Winter in Valle d’Aosta betekent skiplezier voor jong en oud, voor de beginner en de ervaren skiër, voor de krachtpatser en de rustige genieter, voor de langlaufer en de alpine skiër. In Valle d’Aosta wordt de ski-infrastructuur voortdurend verbeterd en gemoderniseerd. Ook met het oog op het komende winterseizoen zijn talloze verbeteringen en uitbreidingen gerealiseerd of in volle uitvoering.

     

    In Estoul, Brusson, in Vallée d’Ayas, werd een nieuwe zetellift gebouwd met een debiet van 1200 personen per uur en met een afstand van 1149 meter. In La Thuile werd het pistenetwerk verbouwd opdat de skiërs op een veiliger manier zouden kunnen circuleren. In Cogne en op tal van andere plaatsen werden installaties voor de productie van kunstsneeuw geplaatst. Dit zijn maar enkele van de talloze investeringen die het skicomfort in Valle d’Aosta verbeteren.

    www.regione.vda.it

     

    01-12-2007 om 16:34 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aosta wijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

    Valle d’Aosta: wijnen

     

     

     

     

    Valle d’Aosta is bekend om zijn mousserende wijnen. De zesde nationale oenologische wedstrijd ‘Spumanti d’Italia 2007’ heeft een wijn uit Valle d’Aosta genomineerd met een bronzen medaille: Blanc de Morgex et de la Salle-Brut 2005.  De prijs werd toegekend tijdens het Forum Spumanti d’Italia 2007 in Valdobbiane nabij Treviso.

    ‘Spumanti d’Italia 2007’ is een beurs waar de beste mousserende wijnen van het land worden voorgesteld aan een publiek van kenners en liefhebbers. De bekroonde wijn uit Valle d’Aosta wordt volledig geproduceerd met de autochtone druiven Prié Blanc. De eerste gisting gebeurt in houten vaten. De sprankelende kwaliteitswijn bevat een mooi complex aroma. RVH.

    www.regione.vda.it

     

     

    01-12-2007 om 16:33 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quick megagiant
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    QUICK MEGAGIANT TOUR VAN 27.11.2007 TOT 14.01.2008

     

     

     

     

     

    Vanaf 27 november verklaart Quick de Mega Giant Tour voor geopend! Nooit eerder stond het paradepaardje van het menubord zo in de kijker. De drie Xtra uitzonderlijke

    formaten doen de Giant alle eer aan. Je kan kiezen: in de hoogte voor de Super Giant, in de breedte voor de Suprême Giant en in de lengte voor de Xtralong. Snel wezen is de boodschap, want iedere variant is telkens maar ongeveer veertien dagen te proeven.

     

    Echt Belgisch en binnenkort drie exclusieve varianten. Iedereen kent de Chicken Filet, de King Fish en de Big Bacon. Maar de enige echte keizer van de klassieke Quick-burgers is toch wel de Giant. Vanaf het begin is hij er al bij. Meer dan dertig jaar dus. Het recept bleef trouwens al die tijd onaangeroerd! En … vanaf 27.11.2007 heb je de keuze uit vier versies. De Giant, die nu al zonder twijfel tot het Belgische keukengeheugen behoort, zal een paar keer van gedaante veranderen.

     

    De Xtralong Giant bijt de spits af. Van 27 november tot 10 december schuift de Giant in de lengte uit. De Suprême Giant doet je watertanden van 11 tot 24 december. En van 25 december 2007 tot 14 januari 2008 lonkt de Super Giant naar dat rode dienblad! Alle drie deze varianten zijn groter dan de alom bekende Giant. Wie voor de Xtralong Giant of de Super Giant kiest, geniet van drie sneetjes vlees en twee sneetjes gesmolten chester-kaas, terwijl wie zijn tanden in de Suprême Giant zet meteen het Xtra formaat hamburger zal opvallen.Welke variant je ook kiest, de typische Giant -saus ontbreekt nooit.

    Uiteraard blijft de klassieke Giant ook van de partij de gehele periode. RVH.

    01-12-2007 om 14:46 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roseane Barros
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Roseane Barros da Silva wint finale “Rog, vis van het jaar”

     

     

     

     

     

    Voor de negentiende maal ging VLAM op zoek naar de professionele kok die het lekkerste en origineelste gerecht weet klaar te maken met de vis van jaar, nl. rog.

     

    Een vakjury maakte in oktober een voorselectie uit de ingestuurde recepten en weerhield vijf finalisten, nl. Tom de Four van brasserie-restaurant De Heeren van Liedekercke in Denderleeuw, Max De Blick van restaurant de Kaai in Antwerpen, John Lenaerts van brasserie Escouzy in Booischot, Michaël Mayerus van restaurant Le Sanglier des Ardennes in Durbuy en Roseane Barros da Silva van restaurant Aneth in Brugge.

    Na een spannende finale kroonde de jury voorgezeten door meesterkok Guy Van Cauteren, Roseane Barros tot winnares voor haar recept “Rog opgevuld met girollen, cantharellen en varkensoor, Havanaroom, Lardo di Clemente en krokante zuurdesem.” Zij ontving de ‘vis van het jaar’-trofee, ditmaal ontworpen door kunstenaar Tuur de Rijbel, naast enkele andere waardevolle prijzen. RVH.

     

    Het winnend recept is een bereiding voor 4 personen met volgende ingrediënten: 400 g rogvleugels, 20 g Lardo di Clemente.

    Vulling

    1 wit van prei, 100 g cantharellen,  100 g girollen, 30 g varkensoor, 50 g aardappelen (Bintjes), 1 dl groentebouillon, Peper en zout

    Krokant zuurdesem

    Zuurdesembrood, Olijfolie, Platte peterselie

    Saus

    1 dl gevogelteconsommé, 0.5 dl garnalenconsommé, 1 dl room gerookt met Havana, 35 g boter

     

    Bereiding

     

    Vulling

    Kook de varkensoren gaar in de groentebouillon, haal ze uit de bouillon en laat afkoelen. Versnijd ze in kleine blokjes. Kook de aardappelen in de bouillon volledig droog, plet tot puree met een beetje boter. Voeg de blokjes varkensoor toe. Snij de prei in halve ringen en stoof zeer kort aan. Maak de paddenstoelen schoon, stoof ze mee aan en meng onder de puree.

    Vis

    Fileer de rogvleugels en verwijder het vlies. Spoel kort onder water en dep zeer goed droog. Boter de inoxen ringen in, leg hierin de rogvleugels met de velkant naar boven. Kruid met peper en zout, leg de vulling erop en plooi toe. Laat 5 à 6 minuten stomen.

    Saus

    Kook de consommés samen met de gerookte room tot de helft in. Passeer, bind met boter en kruid met peper en zout. Mix luchtig met staafmixer.

    Krokant zuurdesem

    Snijd brood in plakjes van 1mm, schik op licht ingevette plaat. Leg siliconenmat erop tegen het krullen en bak krokant.

    Peterselie

    Was enkele plukken, fruit en leg op keukenpapier. Kruid met zout.

     

    Presentatie

     

    Lepel saus in een diep warm bord. Presenteer de rog in het midden en laat hierop de Lardo smelten. Werk af met zuurdesemtoast en gefruite peterselie.

     

     

     

     

     

     

     

     zie ook www.6minutes.be/a la carte

    01-12-2007 om 14:39 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maison du Boeuf
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

    De magnums van het Maison du Bœuf…

     

     

     

    Het hotel Hilton Brussels mag dan wel zijn veertigjarige bestaan vieren, het behoudt toch nog altijd zijn statuut van gastronomische aanbeveling in het hartje van de Europese hoofdstad.

     

    De nieuwe kaart van het gastonomisch restaurant Maison du Boeuf toont eens te meer aan dat inventiviteit en gevoel voor goede producten van zeer groot belang zijn voor de tevredenheid van de klanten. Chef-kok Jacky Chartier heeft zich als het ware uitgesloofd om aan zijn veeleisend kennerspubliek het beste te bieden.

    De onontkoombare gerechten als de tartaar van het Maison du Bœuf met kaviaar of de beruchte rundskotelet in zoutkorst geven de kaart een traditioneel karakter, terwijl de meer hedendaagse bereidingen als de “Koningskrab uit Alaska gebraden in schuimende boter, met  lichte Parmentier van Fines de Claires en kervelmousseline” of de “Tonijn met spinaziescheuten en citroenschilletjes, moes van espelettepeper en cedraat en melkrisotto” voor het innoverende tintje zorgen. En dan hebben we het nog niet over de kleine wonderen die patissier Michel Babikov als dessert bereidt...

     

    Zoals dit al vaak het geval is voor het Maison du Bœuf, komen de nieuwigheden niet enkel van de keuken, maar ook van de zaal. Giuliano Gianotti, de directeur van het restaurant, stelt naast een van de mooiste wijnboeken van de hoofdstad een prachtige magnumkaart voor die zelfs de meest veeleisende alcoholliefhebbers tevreden zal stellen. Van de 442 wijnreferenties die op de kaart staan, worden niet minder dan 39 flessen van 1,5 l weggegeven (13 wit en 26 rood).

     

    Op de kaart zowel zeer prestigieuze traditionele wijnen zoals een Pétrus of een Mouton Rothschild, als wijnen uit andere landen en meer bepaald uit Italië. Dit noemenswaardige pluspunt ten opzichte van een traditionele wijnkaart overtuigt er ongetwijfeld iedereen van dat een wijn in een fles van 1,5 l vaak van veel betere kwaliteit is dan een wijn uit een gewone fles van “75 cl” en dat dit bovendien goedkoper is dan twee flessen van dezelfde wijnsoort.

     

    Hieraan moet nog worden toegevoegd dat mensen met een grote dorst vier “jeroboams” op deze kaart zullen vinden. In de Champagne-streek verwijst deze term misschien naar een dubbele magnum, d.w.z. vier flessen of drie liter, maar in de streek rond Bordeaux verwijst het naar een volume van vijf liter!

     

    Voor de personen met een kleinere dorst zijn er nog altijd de 42 referenties in halve flessen... RVH.

     
    zieook www.6minutes.be a la carte

    01-12-2007 om 14:35 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Website GaultMillau

                 

    GaultMillau lanceert www.gaultmillau.be , eerste zoekmotor via restaurantquotering                                    

     

     

     

     

    GaultMillau Benelux lanceert officieel zijn website www.gaultmillau.be. Sedert enkele weken online kan de site reeds rekenen op een belangrijk aantal frequente bezoekers. Via de site is het mogelijk om snel een restaurant op te zoeken op basis van naam, postcode, gemeente maar vooral ook op basis van quotering. Een andere nieuwigheid is de GaultMillau Club die aan spotprijzen een aantal interessante gelegenheden aanbiedt op gebied van wijn en gastronomie.

     

    De leden van de GaultMillau Club kunnen de commentaren van de gids online lezen. Het groot publiek kan via de PC zowel de gegevens als de quoteringen opzoeken, maar heeft geen toegang tot de restaurantbesprekingen. Mits een abonnement waarbij de nieuwe gids 2008 aan huis wordt geleverd, wordt men lid van de Club, krijgt men de gids en kunnen thuis alle commentaren worden opgezocht.

     

    Tot slot biedt de GaultMillau Club ook een hoop originele recepten van grote chefs, de geschiedenis en beschrijving van zeldzame of vergeten producten, een wijnkelder met oude jaargangen, prestigieuze evenementen en degustaties, reizen in het teken van wijn en gastronomie met gerenommeerde chefs, dit het hele jaar door aangevuld met vele andere verrassingen. RVH.

    www.gaultmillau.be

     

     zie ook www.6minutes.be a la carte

    01-12-2007 om 14:34 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tony Van Helmont
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Forse uitbreiding InterContinental in Spanje.

     

     

     

     

    InterContinental Hotel group, eigenaar van de Express by Holiday Inn brand, heeft met de Britse investeringsgroep Zinnia Hotels Properties holdings een contract afgesloten voor de bouw van 20 nieuwe Express by Holiday Inn hotels in Spanje. Het project voorziet in de opening van de nieuwe hotels binnen een maximale periode van 5 jaar en heeft een globale waarde van meer dan 180 miljoen Euro.

     

    Momenteel beschikt de groep over een 15-tal hotels in Spanje met het Express by Holiday Inn op de luchthaven Madrid Barajas als laatste nieuwkomer. Een zestal andere hotels zijn volop in constructie.

    Het nieuwe project omvat een aantal kusthotels maar de Spaanse steden worden evenmin vergeten met o.m. Algeciras, Barcelona, Bilbao, Logroño, Madrid, Oviedo, Sevilla en Vigo. De opening van Express by Holiday Inn in Bilbao, het eerste van de 20 nieuw te bouwen hotels, is gepland voor eind 2009. RVH.

     

    01-12-2007 om 14:32 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SWASS

     

    De nieuwe filosofie “Service Starts With A Smile” van Ibis Belux gaat van start in Ibis Brussels Centrum - Zuidstation

     

     

     

     

     

    Op 29 en 30 november werden in het hotel Ibis Brussels Centrum – Zuidstation, één van de grootste hotels van de budgetketen in België, alle functies waargenomen door hoteldirecteurs en medewerkers van de zetel van Accor-hotels in de Belux.  Deze operationele challenge voor de directeurs en afdelingshoofden valt binnen het kader van de lancering van de nieuwe filosofie bij de teams van Ibis in België en het Groothertogdom Luxemburg: “Service Starts With A Smile” (SSWAS).

     

    Vandaag staat Ibis al wereldwijd gekend om de kwaliteit van het onthaal en de dienstverlening.  Met SSWAS wil Ibis Belux een stapje verder gaan in het anticiperen op de verwachtingen van de klanten. Het begrijpen en tevreden stellen van de medewerkers op alle niveaus zijn cruciaal om de tevredenheid van de gast te vergroten.

     

    Daarom is de SSWAS-filosofie gebaseerd op waarden en attitudes, niet op reglementen en procedures. De SSWAS-filosofie omvat een ervaringsgerichte opleiding die zelfstandig verkennen en praktische ervaring combineert. Bedienen begint wel met een glimlach, maar daar blijft het niet bij: alles moet gedaan worden met oprechte vriendelijkheid en warmte, met een aandachtig oor voor een vlotte reactie op de noden van de gast. Er zijn geen compromissen mogelijk als het op de dienstverlening aan de gast aankomt, dat is een toegevoegde waarde die echt het verschil maakt in een uiterst competitieve omgeving.

     

    In september werden de hoteldirecteurs en alle medewerkers van de zetel van Accor-hotels in de Belux uitgenodigd om zich in te schrijven voor een programma van opleidingen in verschillende hotelfuncties zoals kamermeisje, barman, receptioniste, kok, … met het oog op de praktijkdag op 29 en 30 november. Het was meteen een succes: niet minder dan 75 medewerkers (van de 109) schreven zich in voor het programma.  “Het leven van mijn kamermeisjes leren kennen zal mij in staat stellen om mijn teams nog beter te begeleiden, hun noden en problemen beter te begrijpen”, aldus Margot Ballesteros, Directrice van het Ibis-hotel Brussels Expo-Atomium en kamermeisje voor één dag. 

     

    De opleidingen werden gegeven door de medewerkers zelf.  Dat was een manier om hen bij het initiatief te betrekken, om hun functie naar waarde te schatten en een dieper contact te leggen tussen hen en hun oversten. “Ik had nooit gedacht dat ik nog eens mijn job zou moeten uitleggen aan de Directrice van de personeelsdienst.  Ik voel me nu nauwer verbonden met het personeel op de zetel.” – voegt Cathy Varela eraan toe. Zij is huishoudster bij Ibis Brussels Centrum-Zuidstation en opleidster housekeeping.

     

    Er is verder al een SSWAS-bijeenkomst gepland in maart 2008 om zo’n 500 werknemers in te wijden in SSWAS door hen ervaringen te laten beleven die hen in staat stellen in te zien hoe ze de waarden van de filosofie kunnen omzetten in hun dagelijkse praktijk.

     

     

     

     

    Ibis, grootste netwerk budget-hotels in Europa, gekend om zijn uitstekende verhouding tussen dienstverlening / kwaliteit / prijs.  Binnen Accor, bieden de 800 hotels van het Ibis-netwerk wereldwijd voor elke verplaatsing een kwalitatief verblijf aan een erg aantrekkelijke prijs. In België telt Ibis 20 hotels of 2115 kamers. RVH.

    www.ibishotel.com

     

     

    01-12-2007 om 14:21 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Accor hotels

    Hotels Accor-groep bekroond met de “Business Hotel Group 2007”-award.

     

     

     

     

     

    De hotels van de Accor-groep (Sofitel, Novotel, Mercure en Ibis), Europees en wereldwijd leider in de reissector, het toerisme en de dienstverlening aan bedrijven, werden bekroond met de “Business Hotel Group 2007”-Award van Travel Magazine.

    Al sinds 1997 organiseert Travel magazine elk jaar, in samenwerking met het West-Vlaams Economisch Studiebureau (WES), een grote enquête bij de reisbureaus. Daarbij worden een dertigtal awards uitgereikt aan bedrijven uit het toerisme en de reissector, van cruisemaatschappijen tot luchtvaartmaatschappijen,  vakantiecentra en hotelgroepen.

     

    Dit jaar werd de tiende enquête tussen augustus en september gehouden bij zo’n 800 reisbureaus uit het hele land.  Voor de award van “Business Hotel Group 2007” stemde een meerderheid van de reisbureaus voor de hotels van Accor, gevolgd door Sheraton Hotels & Resorts (2de plaats) en Radisson SAS (3de plaats).

     

    Deze onderscheiding beloont zowel de kwaliteit van het onthaal en de dienstverlening in de Accor-hotels als de innovaties van de Groep op het vlak van accommodatie, de organisatie van seminaries en de dienstverlening aan de klanten. RVH.

     

     

     

     

    01-12-2007 om 14:20 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    29-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantiesalon Antwerpen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

    6 DAGEN INTERNATIONAAL VAKANTIESALON ANTWERPEN.

     

     

    De 30ste editie van het Internationaal Salon voor Vakantie, Toerisme & Caravanning in Antwerpen gaat van start op vrijdag 25 januari 2008 en loopt tot en met woensdag 30 januari 2008. Deze 6-daagse wordt een feestelijk gebeuren, met heel wat nieuwe en vertrouwde exposanten die voor de jubileumeditie extra inspanningen leveren. Nieuwe reisformules en -producten worden voorgesteld op mooi aangeklede, kleurrijke stands én ook de vele wedstrijden zijn een aantrekkingspool voor de talrijke bezoekers.

     

    Organisator Sinva Exhibitions stelt dit jaar het prachtige en veelzijdige Griekenland voor als gastland. “Ieder jaar weer stellen we een nieuw gastland voor", aldus organisator Emmanuel Rubens. “We kloppen daarvoor aan bij bestemmingen die aantrekkelijk zijn voor een divers publiek. Met Griekenland zijn we daar zeker in geslaagd. Het is een zonnig land dat heel wat variatie biedt. Uiteraard is het de locatie voor een geslaagde strandvakantie, maar ook wie nieuwe culturele juweeltjes en authentieke dorpjes en landschappen wil ontdekken, komt aan zijn trekken. Bovendien zijn er heel wat mogelijkheden voor de sportieve reiziger om zich uit te leven in Griekenland!"

     

    De 30ste editie van het Internationaal Vakantiesalon Antwerpen gaat voor 6 dagen kwaliteit en variatie. De introductie van verschillende themadagen hoort daar zeker bij. Verdere opmerkelijke trend is de sterke aanwezigheid van Oost-Europese bestemmingen, met ondermeer de officiële diensten van toerisme van Slovenië en Slovakije. Kroatië - gastland van de editie 2007 – besloot zijn stand te vergroten.

    Ook Duitsland is goed vertegenwoordigd door de regionale diensten voor toerisme, terwijl Hall 2 traditioneel de stek van Maison de la France blijft, in Hall 3 kunnen de bezoekers terecht in een tijdelijk Provencaals dorp beplant met lavendel en mimosa.

     

    Maar ook cruises zitten duidelijk in de lift. In Hall 2 wordt dat duidelijk op de stand van Xenia Tours en Sunquest Cruises. Nieuw in 2008 op dit vlak is de stand van Cruise & Ferry World. Inspelend op de actuele trend naar meer outdoorvakanties, blijft het aanbod camping, caravanning en motorhomes goed vertegenwoordigd. Onder het motto 'vakantie is ontspannen en genieten' bieden een aantal exposanten op het Vakantiesalon spa & wellness-formules aan. RVH.

    www.vakantiesalon-antwerpen.be

    zie ook www.6minutes.be

    29-11-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    28-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

     

     

     

    Neusje spoelen en snuiten wordt kinderspel dankzij Qualiphar

     

     

     

     

     

     

    Elke dag kijken ouders verwonderd naar de vooruitgang van hun kind, maar pas vanaf 2 à 3 jaar kan hun oogappel zijn of haar neusje zelf snuiten. Een verstopt neusje kan bij baby’s en kinderen nochtans voor ernstige problemen zorgen. Een goede dagelijkse hygiëne van het neusje is daarom belangrijk.

     

    Qualiphar is al jarenlang een vertrouwde partner van vele ouders wanneer het gaat over het spoelen en reinigen van neusjes, oren en ogen. Producten zoals Physiologica® en Lyomer® Plus hebben hun nut al meer dan bewezen op dat vlak. Nu lanceert het merk een innovatieve elektrische neusreiniger die snel en gebruiksvriendelijk is en een optimale neusreiniging mogelijk maakt. Daarnaast ontwikkelde Qualiphar ook Physiologica® nasal, een hypertone steriele oplossing die helpt bij verstopte neusjes en verkoudheden. Baby’s neusje verzorgen wordt dus kinderspel.

     

    Met de elektrische neusreiniger van Physiologica® innoveert Qualiphar eens te meer. Deze neusreiniger ziet er niet alleen heel leuk en kindvriendelijk uit, hij helpt baby’s beter te ademen. Zijn ergonomische kop past zich perfect aan aan de neusgaten van de zuigeling, en dankzij de wegwerp opzetstukken is het toestel steeds steriel. Het is ook eenvoudig en snel: het zuigt het neusslijm weg in amper 5 seconden. RVH.

    www.qualiphar.be en www.physiologica.be

     

     

    28-11-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    27-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste oogst vlaamse mosselen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eerste oogst Vlaamse mosselen !

     

     

     

     

     

    Gisterochtend werd de eerste lading Vlaamse hangcultuurmosselen 'Flanders Queen Mussel', door de Musselboot I aangevoerd in de Nieuwpoortse haven, gratis uitgedeeld aan de eerste 3.000 mosselliefhebbers die zich aanmelden in de Nieuwpoortse visveiling. 

     

    De Vlaamse hangcultuurmosselen hebben dankzij hun uitmuntende kwaliteit onlangs het A-certificaat bekomen van het FAVV (Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen). De Flanders Queen Mussel komt rechtstreeks uit open zee in het bord van de consument terecht, waardoor de mosselen een zeer rijke en intense zilte smaak hebben. Het project mossel- en schelpdierenkweek kadert in een geleidelijke reconversie van de vissersvloot als gevolg van het verlies aan visgronden wegens de installatie van de farshore-windmolenparken (op o.a. de Thorntonbank).

     

    Het voorbije jaar werden de kweektechnieken voor de Vlaamse mossel getest en geoptimaliseerd, met een aantal opmerkelijke resultaten. De hangcultuurmossel zet zichzelf vast op speciale mosseltouwen die rond spoelvormige constructies gewikkeld worden. In tegenstelling tot de 'gewone' mosselen, die meestal in het slib gedijen en bijgevolg meer zand en andere bodemstoffen opnemen, komt de hangcultuurmossel niet in aanraking met slib en neemt ze enkel zeewater in zich op. Mosselen die volgens de hangcultuurmethode gekweekt worden moeten niet meer 'verwaterd' worden om zand en slib te verwijderen zoals bij de gewone mosselen wel het geval is. De Vlaamse mossel gaat rechtstreeks van de open zee naar de consument zonder te verwateren, met een rijkere en intensere "zeesmaak" tot gevolg.

     

    De hangcultuurmossel kan zich veel meer concentreren op het groeien i.p.v. op het filteren, en heeft bijgevolg tot 20 à 25 % meer vleesgehalte! Het resultaat was gewoonweg verbluffend, de eerste Vlaamse mosselen zijn bijzonder vlezig en kunnen de consument ongetwijfeld verwennen met hun intense smaak. Een nieuw kwaliteitsproduct dat voor diverse creatieve impulsen zal zorgen, als voorgerechtje met een fruitige mousse, gefrituurd als amuse bouche en vanzelfsprekend de mossel-natuur met een uitje, een takje selder en zelfs een schijfje citroengras.

     

    De 100 supplementaire kooien die nu uitgezet worden in de 4 concessies zullen naar verwachting in 2008 ± 675 ton mosselen opleveren. De hangcultuurmossel is bovendien ook vroeger klaar voor de oogst: waar men nu moet wachten tot pakweg de tweede week van juli zal de Vlaamse mossel vanaf eind mei haar weg vinden naar de consument. Dit betekent dat vanaf 2008, het mosselseizoen al begint met O.L.V. Hemelvaart of ten laatste met Pinksteren! Met een gunstige prijszetting, wordt de Vlaamse mossel een meer dan te duchten concurrent voor de Zeeuwse mosselen. RVH.

     
    zie ook www.6minutes.be a la carte

    27-11-2007 om 18:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Glamoureuze feestdagen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Glamoureuze feestdagen…

     

     

     

     

     

    Bij Hunkemöller staan de feestdagen dit jaar in het teken van luxe en plezier. Rijke decoratie, fijne stoffen en gedetailleerde afwerking staan garant voor een gevoel van weelde.

    De kerstcollecte van Hunkemöller straalt je dit jaar tegemoet. Strass details en ook het gebruik van gouden materialen zijn met recht overdadig te noemen. De luxe van de jaren ’50 komt terug bij Hunkemöller in de vorm van dierenprints en (nep)bont. Een zacht gevoerde bodywarmer van (nep)bont houdt je eerlijk warm. Een weelderige gewaarwording. Genoeg van het bonte gevoel op je huid? Dan is de bodywarmer tevens binnenstebuiten te dragen! Ook de accessoires binnen de kerstcollectie zijn volledig op het rijke thema van de feestdagen aangepast. Een zacht plaid met luipaardprint is zalig om op of onder te leggen. Je kunt het ook lekker om je heen slaan tijdens de lange winteravonden.

     

    Feestdagen zonder engelen? Ondenkbaar! En ze zijn natuurlijk ook terug te vinden binnen de feestcollectie van Hunkemöller. Sierlijke tekeningen van engelen, kerstballen en kristallen, in de frisse combinatie van muntgroen en roze, geven een jonge knipoog aan het kerstthema. Zo mooi, als uit de hemel gezonden… RVH.

     

    27-11-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Standaardboekhandel

     

    Primeur voor Vlaanderen Standaard Boekhandel opent allereerste boekhandel in een baanwinkelomgeving           

     

     

     

     

                             

    Met de opening van een boekhandel langs de A12 in Schelle (voorheen Woonboulevard Boomsesteenweg) zet Standaard Boekhandel een nieuwe stap in zijn groeistrategie en presenteert een innovatief boekhandelconcept aangepast aan een baanwinkelomgeving.

     

    Een retailbedrijf dat in een stagnerende tot licht groeiende markt (zoals de boekenmarkt) zijn bedrijfsresultaat op niveau wil houden, heeft geen andere keuze dan het realiseren van een groeistrategie. Vijfentwintig jaar geleden telde Standaard Boekhandel vierentwintig verkooppunten. Eind maart 2006 opende Standaard Boekhandel zijn honderdste winkel in het Vlaams-Brabantse Merchtem. Nu, anderhalf jaar later, opent Standaard Boekhandel zijn honderdentwaalfde winkel en daarmee ook zijn eerste baanwinkel.

     

    Naast de groei van het eigen winkelnetwerk groeit Standaard Boekhandel ook verder door samenwerking met partners. Dertien vestigingen van Fun herbergen vandaag reeds een Standaard Bookshop als "shop in de shop" met een boekenaanbod specifiek gericht op de klanten van Fun (kinder- en jeugdboeken en vrije tijd). Het is de bedoeling dat tegen eind mei 2008 alle zesentwintig Fun vestigingen over een Standaard Bookshop zullen beschikken. Enkele vestigingen van Kinepolis baten vandaag reeds een Standaard Shop uit waarin ze een aanbod van boeken, dvd's, cd's, en merchandisingproducten verkopen die gerelateerd zijn aan de in de Kinepolis vestigingen vertoonde bioscoopfilms. Het is eveneens de bedoeling om de samenwerking met Kinepolis nog verder uit te breiden.

     

    Of er nog meer baanwinkels zullen komen, hangt af van wat het management zal leren uit dit eerste initiatief dat uitdrukkelijk als een test wordt beschouwd. Met deze test wil Standaard Boekhandel nagaan of een baanwinkelomgeving een opportuniteit is voor boekenverkoop. Dit betekent zeker niet dat Standaard Boekhandel zijn aanwezigheid in de stadscentra niet verder zal uitbouwen, wel integendeel. Op korte termijn worden nieuwe vestigingen in de stadscentra van Nieuwpoort, Landen, Leuven (tweede winkel), Aartselaar, Malle, Lier (tweede winkel) en Sint-Andries Brugge voorzien. In een vijftal andere steden wordt momenteel actief gezocht naar een locatie. RVH.

     

     

    27-11-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterijs in oostende
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Winterijs in Oostende

     

     

     

     

     

    Vanaf 30 november wordt Oostende opnieuw de place to be tijdens de eindejaarsperiode. Op het programma staan talrijke kwalitatieve evenementen en typische animaties.

     

    Winterijs: Kerstmarkt & IJsschaatspiste – 30november 07 tot 6 januari 2008 – Wapenplein

    De ijsschaatspiste staat dit jaar opnieuw voor meer dan 1.000 m² schaatsplezier, meteen ook de tweede grootste ijsschaatspiste in België. De kleinsten kunnen opnieuw naar hartelust schaatsen op de aparte kinderijsschaatspiste. In de kerststalletjes kunt u terecht voor leuke geschenken of een typisch winterhapje en drankje: gebrande noten, poffertjes, lederwaren, decoratiemateriaal, … Het volledige Wapenplein baadt in een zee van licht en sfeervolle muziek. Daarnaast wordt ook een uitgebreid animatieprogramma voorzien.

     

    Het Leopoldpark wordt opnieuw omgetoverd tot een sfeervol eindejaarsdecor. De accenten liggen hier vooral op de kiosk en het Bloemenuurwerk. De ideale locatie voor een romantische wandeling.

     

    Queen of Proms Culinaire Kersthappening – 15 & 16/12/07 – Albert I-Promenade

    In het weekend van 15 & 16 december nodigt de Handelaarsbond ‘Queen of Proms’ iedereen uit voor een gezellig culinair evenement op de Albert I-Promenade.

    De plaatselijke handelaars stellen u graag hun specialiteiten voor. Tijdens deze winterse wandeling op de zeedijk kan u culinaire toppers degusteren in diverse eet- en drankstanden.

    Iedereen is welkom op zaterdag van 11.00 tot 22.00 uur en op zondag van 11.00 tot 21.00 uur. Misschien ontdekt u er het ideale restaurant voor uw kerst- of eindejaarsdiner…Toerisme Oostende vzw zorgt voor allerlei randanimatie. RVH.

    www.eindejaarinoostende.be  of www.toerisme-oostende.be

     

    27-11-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurostar

    EBBSFLEET INTERNATIONAL:

    HET NIEUWE STATION VAN EUROSTAR IN KENT

     

     

    Eurostar, de hogesnelheidstrein die België en Frankrijk met het Verenigd Koninkrijk verbindt, lanceert vanaf vandaag zijn diensten vanuit Ebbsfleet International. Dit nieuwe station van Eurostar ligt in het graafschap Kent, langs de eerste Britse hogesnelheidslijn High Speed 1. Het station is vooral een geschikte uitvalsbasis naar het zuiden van Engeland en het zuiden en oosten van Londen. Ebbsfleet International is het tweede Eurostarstation in Kent. Eurostar bedient immers reeds het station Ashford International.

     

    Ebbsfleet International geniet van een strategische ligging. Het station bevindt zich dicht bij Dartford in het graafschap Kent en vlak bij de belangrijke verkeersassen: de M25 snelweg (die toegang verleent tot het noorden en zuiden van Londen), de M20, de M2 en de A2. Samen met Ashford International wordt Ebbsfleet International de nieuwe toegangspoort tot Kent.

     

    Ebbsfleet International is een uiterst praktisch station: het beschikt over een parking voor 2500 wagens, een autoverhuurdienst, een regelmatige taxidienst, een overdekte fietsenstalling en binnenkort een dienst om auto's voor reizigers te parkeren of te wassen Op vertoon van hun Eurostarticket en identiteitskaart kunnen reizigers overigens gratis gebruik maken van de binnenlandse treinoperator Southeastern Trains of de busdienst Fastrack.

     

    Vanuit Ebbsfleet International bereiken reizigers makkelijk East Londen, The Docklands, Essex (met Stansted) en Sussex (met Gatwick). Daarnaast is ook East Thames Corridor, een regio in volle ontwikkeling, makkelijk vanuit Ebbsfleet International te bereiken. In de komende jaren wordt verwacht dat deze regio talrijke nieuwe bedrijven zal aantrekken.

     

    De reistijd tussen Brussel en Ebbsfleet International bedraagt 1u41, tussen Rijsel en Ebbsfleet International 1u10 en 2u05 tussen Parijs en Ebbsfleet International. Vanuit Brussel rijden er 5 treinen per dag naar Ebbsfleet International; 4 van hen stoppen in Rijsel. Vanuit Parijs rijden er 7 treinen per dag naar Ebbsfleet International. Reizigers die vanuit België naar Ashford wensen te reizen, dienen in Rijsel over te stappen. Voortaan is er immers geen rechtstreekse verbinding meer tussen Brussel en Ashford.

    Afgelopen woensdag 14 november, lanceerde Eurostar al zijn diensten naar en van zijn nieuwe eindstation in het hart van Londen, St Pancras International. Dankzij de voltooiing van de eerste Britse hogesnelheidslijn bevindt Londen zich nog op slechts 1u51 van Brussel, 1u20 van Rijsel en 2u15 van Parijs. RVH.

     

     

    27-11-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 26/09-02/10 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs