Inhoud blog
  • Oman
  • Thomas Cook 'stunt'
  • oostkantons label bed en bike
  • Ontdek de speelsteden van de Rode Duivels
  • Nieuwe uniformen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    millesime
    gastronomie - liftestyle - toerisme
    20-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mercure Budapest
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mercure Budapest

     

     

     

    Het nieuwe Mercure Budapest city center hotel in de Hongaarse hoofdstad is een juweeltje geworden waarin traditionele eigenschapen en moderne hospitality mekaar perfect aanvullen.

     

    De lobby van het hotel werd een ‘figuurlijke’ shoppingstraat en verbindt twee belangrijke  handelswijken van Budapest. Ze biedt bovendien onderdak aan Hongaarse musici, typische eetgelegenheden en restaurants net als aan traditionele cafeetjes, aspecten die het historische facet van de stad op een unieke en bijzondere wijze symboliseren.

     

    Het hotel omvat 191 standardkamers, 14 Privelege rooms, 16 bio-privilege kamers, 2 kamers voor mensen met handicap en 4 junior suites. Mercure Budapest city center biedt bovendien 6 perfect uitgeruste meetingrooms zodat ook zakenlui maximaal rendement kunnen halen uit een bezoekje aan de Hongaarse hoofdstad. Niet alleen de Donau ligt voor het grijpen, maar ook de bijzonder aanlokkelijke poesta ligt amper een boogscheut verwijderd. RVH.

    www.mercure.com

     

    20-07-2008 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    19-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.thierry henry

    Va va Voom …Thierry Henry openhartig 

     

     

     

     

    Voetballegende Thierry Henry vertelde openhartig over zijn verleden en toekomst bij de start van het Europees voetbalkampioenschap....

     

    Iedereen weet dat je van mode houdt, maar zijn sneakers ook jouw ding?

     

    Ik heb echt wel iets met sneakers, maar ik denk dat dit voor iedereen geldt. Als je in mijn schoenenkast thuis kijkt, zal je zien dat ze gevuld is met sneakers. Het eerste dat ik 's morgens aantrek, zijn mijn sneakers. Ik probeer mijn kleren altijd aan te passen aan mijn sneakers. En met witte Reebok sportschoenen zit je altijd goed.

     

    Hoeveel paar Reeboks heb je thuis staan?

     

    Toch wel enkele, maar ik onderhoud mijn Reeboks goed  - de mensen stellen zich soms voor dat ik ze maar één keer aan doe, maar dat is niet zo. Het is niet omdat je de kans krijgt om een nieuw paar te krijgen wanneer je maar wil, dat je geen zorg moet dragen voor je schoenen. Mijn vader heeft mij zo opgevoed.

     

    Hoe was het om met Reebok samen te werken?

     

    Ik voel mij een lid van de hele Reebok familie. Ik ken iedereen en heb inspraak in het reilen en zeilen van het merk en natuurlijk van mijn schoenen, het is fantastisch.

     

     Wat betekent voetbal voor jou?

     

    Zelfs al zou ik er mijn kost niet mee verdienen, toch zou ik nog voetballen. Ik wil alleen maar voetbal spelen. En toevallig is voetbal de belangrijkste sport ter wereld. Toen ik een jonge snaak was, was er geen geld in het spel. Mijn vader zei me nooit dat ik professional moest worden zodat ik er geld kon mee verdienen. Pas later ontdekte ik dat er veel meer rond voetbal draaide. Maar het blijft een eenvoudig spel, weliswaar met veel camera’s die op de spelers gericht zijn. RVH.





    19-07-2008 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.carrefour

    Superior taste awards voor 64 Carrefour producten.

     

     

     

     

    Carrefour kondigde met enig trots aan dat een onafhankelijke jury meer dan 60 van hun producten een uitmuntende score toewees. Op basis van een aantal parameters bepaalt het proefpanel van het ITQI of de producten 1, 2 of 3 sterren krijgen.

    Alle geselecteerde Carrefour producten voldoen aan de strengste lastenboeken en ze worden daarop ook regelmatig gecontroleerd. Omdat enkel de allerbeste kwaliteit goed genoeg is, laat Carrefour Belgium jaarlijks ook een aantal van haar producten door deze onafhankelijke instantie beoordelen. Het gamma 2008 bestond uit producten uit het Carrefour, Carrefour Selection en Carrefour Bio segment, gaande van kaas en charcuterie tot koekjes en fruitsap. RVH.

     





    19-07-2008 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.soja remt prostaatkanker

     

    Soja remt progressie prostaatkanker

     

     

     

     

    Drie keer per dag een glas sojadrink nuttigen, kan helpen in de strijd tegen prostaatkanker. Uit een Amerikaans onderzoek komen aanwijzingen dat regelmatige sojaconsumptie de progressie van prostaatkanker afremt. Het onderzoek is gepubliceerd in het laatste nummer van BioMed Central Cancer.

     

    Voornamelijk West-Europese en Amerikaanse mannen worden geconfronteerd met prostaatkanker. Opmerkelijk dat Chinese en Japanse mannen veel minder aan deze aandoening lijden. Maar wanneer Aziatische mannen naar Amerika emigreren en daar de Westerse voedingsgewoonten overnemen, blijkt dat ook bij hen de kans op prostaatkanker snel toeneemt. 

    Wetenschappers vermoeden dat de voedingsgewoonten een rol spelen bij de ontwikkeling van prostaatkanker. In Azië wordt traditioneel veel soja gegeten. Soja bevat isoflavonen, waar veel wetenschappelijk onderzoek naar gebeurt. Voor de onderzoekers van de Universiteit van Florida was dit de aanleiding om de invloed van de consumptie van soja op de progressie van prostaatkanker te onderzoeken.

     

    Het onderzoek is uitgevoerd bij 20 mannen die reeds behandeld waren voor prostaatkanker, maar waarbij het gehalte aan PSA – een indicator voor prostaatkanker – in het bloed weer steeg, maw. een terugval van prostaatkanker. Een verdere stijging van het PSA is voor deze patiënten te verwachten. Gedurende één jaar dronken deze patiënten drie keer per dag sojamelk. Na dat jaar bleek het PSA-gehalte bij acht mannen minder sterk gestegen dan men normaal zou verwachten en bij zes mannen zelfs gedaald. Bij zes patiënten trad er geen verbetering op.

     

    De onderzoekers concluderen dat isoflavonen uit soja in staat zijn om de progressie van prostaatkanker af te remmen. Ze roepen op om grootschaligere studies te doen, waarbij patiënten ofwel isoflavonen, ofwel een placebo krijgen. Dit soort interventieonderzoeken zijn nodig om het effect nog meer wetenschappelijke draagkracht te geven.

     

    België behoort tot de landen waar prostaatkanker relatief veel voorkomt. In België is prostaatkanker de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen. RVH.

     

     

    19-07-2008 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keukenrobot

     

    Voor elke smaak een kleurrijke keukenrobot

     

     

     

     

    KitchenAid brengt de legendarische ‘Artisan®’ uit in nieuwe kleuren: pruim, chocolade en paarlemoeren brons. Robuust, betrouwbaar, krachtig, veelzijdig… Geen gebrek aan kwalificaties wanneer men denkt aan de mythische, multifunctionele keukenrobot Artisan® van KitchenAid. Mythisch maar nog altijd heel erg actueel. Het bewijs hiervan zijn de drie nieuwe collectiekleuren, die het kleurengamma op 19 brengen. Genoeg om voor elke keuken en elke smaak een robot te vinden…

     

     

    Deze keukenrobot bestaat al meer dan 80 jaar, maar is nog altijd even trendy. Hoewel het design van de keukenrobot Artisan® van KitchenAid dateert uit de jaren dertig, heeft het apparaat de tand des tijds met succes doorstaan. Wat de filosofie van KitchenAid het best weergeeft – namelijk professionalisme voor iedereen – doet vandaag meer dan één kok dromen. Met deze keukenrobot is talent verzekerd, ontstaan de ideeën en worden de recepten gecreëerd.

     

    De keukenrobot Artisan® is ontworpen voor mensen die gepassioneerd zijn door koken, maar is toegankelijk voor iedereen. Zijn kwaliteiten? Allereerst zijn stevigheid en duurzaamheid, dankzij zijn roestvrijstalen en gegoten metalen constructie. Vervolgens zijn betrouwbaarheid en zijn prestaties, dankzij het planetair kneedsysteem en zijn grote mengkom (4,83 l) met ergonomisch handvat en schenkschild. De keukenrobot is bovendien geruisloos door de motor met directe overbrenging. Ten slotte, zijn veelzijdigheid, dankzij de meer dan 10 optionele accessoires (voedselmolen, roterende groenteschaaf en -rasp, fruit- en groentezeef, roomijsmaker, citruspers, blikopener...) die een onbeperkte waaier aan culinaire mogelijkheden bieden. Om uiteindelijk zijn unieke en onmiddellijk herkenbare design niet te vergeten.

     

    Het eigentijdse design wordt nog versterkt met de komst van drie nieuwe kleuren die

    originaliteit en tijdloosheid verenigen. Dus naast het traditionele zwart, wit, grijs en rood en de meer innovatieve kleuren waaronder ijsblauw, roze en chroom, zijn er nu ook paarlemoeren brons, pruim en chocolade. Kortom, iedereen vindt beslist een Artisan®keukenrobot die perfect bij zijn keuken past. RVH.

    www.kitchenaid.be

     

     





    19-07-2008 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    18-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sorbets en ijsjes

    DE ZOMER IS AANGEBROKEN: HET IDEALE MOMENT OM VAN IJSJES EN SORBETS TE SMULLEN

     

     

     

     

     

    De nieuwe Delhaize-toppings zorgen voor een kleurige en fruitige toets. Zelfs al heeft de zomer op zich laten wachten, toch weten de ijsjes en sorbets onze smaakpapillen te prikkelen. Smeuïge ijsjes en fruitsorbets zorgen voor een aangename verfrissing tijdens de warme zomerdagen.

     

    Delhaize stelt haar klanten een ruim assortiment voor van ijsjes met authentieke smaken, de ene nog lekkerder dan de andere. Enkele voorbeelden die u onmiddellijk zullen doen watertanden: mini-ijsjes waar de kinderen verzot op zijn, overheerlijke hoorntjes (ijs met yoghurt en bosvruchtentopping, ijs met speculoos of met banaan, chocolade, chocoladesaus en chocoladeschilfers), heerlijk ijs in potjes (de nieuwe coupes espresso en latte macchiato, heel licht roomijs op basis van melk en koffie), bioijs (vanillesmaak), maar ook een uitgebreid ijsgamma in verpakkingen van 750 ml (frangipane, espresso, hazelnoot, karamel, banaan).

     

    Bovendien kiest Delhaize voor light met haar nieuw, 100% natuurlijk product: yoghurtijs met maar liefst 45% yoghurt, volle melk en een onweerstaanbare bosvruchtencoulis. De room werd vervangen door yoghurt met als resultaat een product dat slechts 1,5% vetgehalte bevat.

     

    Voor klanten die het liever iets frisser houden, heeft Delhaize een breed gamma sorbets, zonder kunstmatig aroma of toegevoegde suikers. Deze sorbets bevatten veel fruit (50% voor de smaken mango, passievrucht, framboos en bloedsinaasappel) en zijn eveneens rijk aan vitamines. Sorbet is met andere woorden het ideale dessert voor groot en klein door zijn bijdrage aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid fruit, zonder daarbij teveel calorieën te bevatten.

     

    In exclusiviteit stellen de Delhaize-winkels het nieuwe gamma Origin van Mövenpick of Switzerland voor, gamma dat nieuwe smaken uit alle uithoeken van de wereld laat  ontdekken. De drie exclusieve smaken zijn: Cacao criollo uit Ecuador met gember (fruitig en gekruid), Kokosnoot uit Sumatra met gegrilde sesamzaadjes (knapperig) en Whisky Single Malt van de Schotse Highlands met shortbread.

     

    Ook de ijsmakrons van Dagniaux zijn beschikbaar bij Delhaize met twee nieuwe smaken: karamel met gezouten boter en frambozensorbet. Ook de ijsrotsjes van Dagniaux (chocolade-ijs met stukjes nougat en karamel, op een laagje brownie en bedekt met melkchocolade en amandelstukjes) maken nog steeds deel uit van het assortiment.

     

    De grote nieuwigheid deze zomer zijn de toppings van Delhaize. De toppings of coulis die men over de ijsjes giet om hen extra smaak en kleur te geven, bestaan al geruime tijd. Vanaf nu presenteert Delhaize deze toppings in “squeeze” flessen, omgekeerde flessen die eenvoudig zijn in gebruik, zowel voor grote als kleine lekkerbekken! RVH.

    18-07-2008 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    17-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.spetterende zomercollecties

    Zomercollectie

     

     

     

    Tijdloze elegantie en glamour leveren ook dit seizoen weer een luxueuze lingerie- en badcollectie op. Spannende monokini’s met gewaagde uitsnijdingen, modieuze badpakken, nieuwe balconet en bandeau tops zijn items uit de nieuwe badcollectie. Ook zijn er trendy bijpassende accessoires te verkrijgen.

     

    Badpakken zijn dé trend en zijn daarom in veel verschillende modieuze modellen beschikbaar. Nieuw in de collectie is de spannende monokini, gekenmerkt door de gewaagde uitsnijdingen. Beschikbaar in de neutrale kleur bruin, maar voor nog een opvallender effect ook in de kleur fuchsia.

     

    De nieuwe collectie bestaat uit een groter aanbod van kleine en grote maten in badpakken, tops en bottoms. Ook blijft Hunkemöller de Mix & Match formule aanbieden, waardoor het mogelijk blijft om tops en bottoms los te verkrijgen in zowel de lingerie als badcollectie.

     

    Voor de nieuwe collectie lingerie zijn er twee nieuwe bh’s ontwikkeld, de ‘reverside bh’ en de ‘double layer bh’. De reversible is van twee kanten te dragen en hierdoor functioneel, de ‘double layer bh’ is aan de binnenkant voorzien van twee laagjes in verschillende kleuren wat de bh een zeer modieuze look geeft. Ook de body is terug, hij zit zeer comfortabel en zorgt ook nog eens voor een mooie strakke look. RVH.

    Info consumenten 03-232 66 50











    17-07-2008 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Forte parco

     

     

    ForteParco : natuur en cultuur in Valle d’Aosta

     

     

     

     

     

    De aantrekkingskracht van het Noord-Italiaanse Valle d’Aosta wordt bepaald door een uitzonderlijke combinatie van culturele en natuurlijke bezienswaardigheden. De historische rijkdom van Valle d’Aosta wordt omkaderd met het decor van de mooiste toppen van de Alpen.

    De mengeling van natuur en cultuur wordt nu extra in de verf gezet met het project ForteParco waarbij een van de belangrijkste historische sites én het grootste nationaal park van Italië worden geïntegreerd in één product.

     

    Het Fort van Bard domineert de smalle ingang van Valle d’Aosta. Op deze strategisch belangrijke plaats heeft het fort een grote rol gespeeld in duizend jaar geschiedenis. Het is een verhaal van succes en van ondergang, een plaats waarmee Napoléon, Stendhal, Cavour en andere grote namen zijn verbonden. Na meer dan tien jaar restauratiewerken heeft dit militaire bastion zijn grandeur van weleer terug. Het bezoek aan het Fort van Bard is een reis door de eeuwen in het hart van de Alpen.

    Het Nationaal Park Gran Paradiso is het oudste nationaal park van Italië. Het was ooit een koninklijk jachtgebied maar werd in 1922 een beschermd natuurgebied met een uitzonderlijke fauna en flora. De oppervlakte van het park bedraagt 70.000 ha en binnen de grenzen zijn er kastelen, oude landelijke huizen die als streekmuseum (o.a. over de alpen en alpinisten) zijn ingericht en prachtige botanische tuinen.

     

    Valle d’Aosta, ‘de zonnige kant van de Apen’, bekrachtigt met het project ForteParco zijn veelzijdig toeristisch aanbod. RVH.

     

    Bereikbaarheid

    Valle d’Aosta is makkelijk bereikbaar, ofwel via de Franse autoroutes, ofwel via de Duitse en Zwitserse snelwegen. De Alpen komt men door via de Mont Blanc-tunnel of de tunnel du Grand Saint-Bernard. Deze laatste is vlot bereikbaar via Basel, Bern en het meer van Genève naar Martigny.

    Luchtvaartmaatschappijen: www.easyjet.com en www.brusselsairlines.be

    www.fortedibard.it  www.lovevda.it

    17-07-2008 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    16-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.newtree

    NEWTREE chocolade

     

     

     

    Het nieuwe gamma Alpha van Newtree heeft indruk gemaakt op de smaakpupillen van de grootste chefs en koks van Europa. Het ITQI kende 3 Superior Taste awards toe aan de jongste 3 telgen van Newtree, de chocolades Alpha Noir, Alpha Thym en Alpha Piment.

     

    De Alpha-chocolades van Newtree combineren ongezien genot en innovatie. Ze zijn krokant dankzij het geroosterde lijnzaad en de gepofte rijst en bieden ons de intensiteit en langdurige smaak van echte pure chocolade van grote kwaliteit; ruiken heerlijk naar de Middellandse zee of prikkelen onze zintuigen. Ze zijn natuurlijk rijk aan Omega 3-vetzuren en bevatten 30% minder suiker dan een soortgelijke chocolade.

    Deze Alpha-chocolade zijn beschikbaar in de Delhaize-warenhuizen, sommige Carrefour-vestigingen en in de betere kruidenierszaken en verkrijgbaar in tabletten van 80g en pastilles van 23g. RVH.

    www.newtree.be

     







    16-07-2008 om 20:33 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oceade

     

    Océade opent leukste familieglijbaan van de Benelux

     

     

     

    Een uitzonderlijke grote glijbaan voor uitzonderlijke familiesensaties : de Anaconda is de enige glijbaan waarin de ganse familie wordt meegesleept. Het plezier van allen samen naar beneden te glijden wordt versterkt door de natuurlijke lichteffecten of de steeds  wissellende gekleurde ledverlichting. Binnen een straal van 700 km vind je nergens een even lang (130m) en breed exemplaar (2,5m).

     

    Océade, het subtropisch waterparadijs en exclusief kroonjuweel, serveerde twee primeurs in één klap: de splinternieuwe familieglijbaan werd uitgetest door het nieuw samengesteld vrouwelijk Belgisch bobsleeteam.

     

    De Anaconda maakt het dozijn waterglijbanen van Océade compleet. Dankzij het uitgesproken familiaal trekje van de Anaconda, bevestigd Océade zijn wil om het hart van de families te veroveren : een familiaal product waar het plezier, een aangename sfeer, animaties en een optimale aandacht voor veiligheid en hygiëne op de eerste plaats komen.

    De Anaconda kronkelt zich een weg doorheen de andere glijbanen waaronder o.a. de langste duobandenglijbaan de "Bountyraft", de "Cycloon" en de snelste glijbaan de ''Hurricane''. In een tijdsbestek van tien jaar zijn er de interactieve waterspeeltuin Aqua Fun House, het interactieve videospel Caribbean Madness en storm in het golfslagbad bijgekomen. En dit alles in een Antilliaans tropisch piratenkleedje.

     

    Océade denkt ook aan het milieu: zo wordt de toren van de glijbanen van een isolatielaag voorzien om geen onnodige warmte te verliezen. Eerder werd al één van de meest vooruitstrevende waterfiltersystemen die er op de markt zijn geïnstalleerd.

     

    Zwaard van Damocles

    De viering van het jubileumjaar en in verlengde daarvan de opening van de Anaconda geschieden helaas wat in mineur. Zo is er nog altijd onzekerheid over het voortbestaan van het waterpretpark. De huurovereenkomst loopt af in 2010 en het Brussels gewest jongleert met plannen om er een nieuw stadion, congres- en winkelcentrum te bouwen. RVH.

     

     





    16-07-2008 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mentos
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mentos’ Chewing gum pocket bottle

     

     

     

    Eén van de meest bekende en tot de verbeelding sprekende zinnen uit het Hollywood archief is ongetwijfeld:’ Is that a gun in your pocket or are you just happy to see me?’

    Uit een onderzoek dat Mentos Gum onlangs voerde blijkt dat heel wat mensen happy worden als ze pocket van hun vriendin, lief, collega of echtgenoot uitchecken. De kauwgommaker besloot om, na het succes van de Chewing gum bottle, een Chewing Gum Pocket bottle op de markt te brengen, een kleinood dat in je broekzak past en meteen de aandacht trekt.

    De Pocket bottle is een cool en zeer handig gadget voor je favoriete kauwgom. Door zijn strakke vormgeving past hij perfect in je broekzak, handtas of jas. ‘Wij hebben  bij de ontwikkeling van de Pocket bottle rekening gehouden met de plek waar de bottle gedragen kan worden’ aldus mevr. Carla Smeets, Group Brand Manager frismakers Benelux van Perfetti Van Melle.

     

    De Pocket Bottles zijn uiterst geschikt om mee te nemen als je op stap gaat, een blokje om wil lopen of naar je werk gaat. Mentos Gum Pocket bottle is even groot als een gsm en past dus perfect in je broekzak. Wie tijdens de zomer graag zelf uitgecheckt wil worden, steekt dus best een Mentos Gum Pocket Bottle in zijn of haar broekzak. Voor blozende blikken en een frisse adem. Het begin van elke mooie zomerliefde. RVH.

    www.mentos.be

    16-07-2008 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jasje voor kloppers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kloppers krijgen jasje

     

     

     

     

    Rösle is de mondiale niche voor topkoks. Zowel professioneel als thuis. Kenmerk is allereerst het materiaal. Stoer, degelijk en no nonsense roestvrij staal. Niets op af te dingen want van topkwaliteit. Maar dit jaar voegt Rösle een nieuwe specialiteit toe. De klopperserie met siliconenlaag. Binnenin de vertrouwde roestvrijstalen draad. Er omheen een ongekend stoere kwaliteit siliconen.

     

    Geen lichtzinnige kleurtjes voor Rösle. Het industrieel design blijft intact met zwarte zachtglanzende siliconendraden en het ergonomische roestvrijstalen handvat. Voordeel is er voor de open keuken. Want kloppen in pannen is nu letterlijk ongehoord. De coating dempt het geluid. Verkrijgbaar zijn de platte garde, de ovale ballongarde en de spiraalgarde.

     

    Alleskunner is de ovale ballongarde. Professionals gebruiken deze dienstklopper vooral om eiwit, slagroom en soortgelijke vloeistoffen gebonden tot stijf te kloppen. Meer toegespitst op specifiek gebruik is de platte garde. Halfhoog werkt deze perfect bij mengwerk in ondiepe schalen, een bord of braadpan. In het laatste geval bij uitstek geschikt om eieren te kloppen. De spiraalgarde daarentegen is een echte sausmenger. Met de driekwart spiraal komt deze garde mooi in de bodemranden van pannen. Het kunststof jasje rond de metaaldraden is, wetenschappelijk bewezen,  hittebestendig tot 260 graden Celsius.  Alle siliconen/roestvrijstalen gereedschap is voorzien van 5 jaar garantie en mag probleemloos in de vaatwasmachine. De gardes zijn te koop in 22 en 27 cm lengte. RVH.

    www.cookand.org

     

    16-07-2008 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radisson Marokko
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Nieuw Radisson Resort in Saîda/Marokko

     

     

     

    The Rezidor Hotel Group landt in Marokko en kondigt een nieuw Radisson Resort & Spa Saïdia aan – het hotel zal 384 kamers en 97 villas aanbieden en zal zijn deuren openen in het derde trimester van 2010. « Met deze laatste aanwinst, voegen we een nieuw land toe aan onze hotelportfolio die vanaf nu 53 landen in de EMEA regio telt », zegt Kurt Ritter, President en CEO Rezidor. « We beschikken momenteel over 47 hotels met ongeveer 11.500 kamers in beheer of ontwikkeling in het Midden-Oosten en Afrika – bewijs van ons engagement in dit deel van de wereld. »

     

    Het Radisson Resort & Spa Saïdia is een gemeenschappelijk project van Rezidor en Property Logic, de promotor van de Jardin de Fleur hotels in Marokko. « Wij zijn verheugd partner te zijn van een internationaal merk als Radisson met een uitstekende reputatie van kwaliteit en uitzonderlijke diensten binnen de sector. Onze bedrijven delen dezelfde visie van luxestandaarden die van het Saïdia hotelcomplex een toeristische bestemming met internationale klasse zullen maken,» vat Joop Huisman, Algemeen Directeur Property Logic samen.

     

    Mediterrania-Saïdia ligt in het noordoosten van Marokko aan de mediterraanse kust en is bekend voor haar 6 km beschermd strand. Bovenop de luxe suites en de villa residenties biedt het Radisson complex 4 restaurants, 3 bars, een Marrokaans geïnspireerde spa en thalassocentrum met een oppervlakte van 1.500 m², 5 buitenzwembaden en 1 binnenzwembad en 2 fitnesscentra inbegrepen, een kinderclub, boetieks, tennispleinen, een amfitheater en een beach club. De 1 500 m² conferentie- en vergaderruimte maken het hotel perfect, zowel voor zakenreizigers als toeristen. RVH.

    www.rezidor.com

     

    16-07-2008 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    15-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.cooking selexion

    COOKING SELEXION!

     

     

     

     

    Selexion stelt een kookboek samen aan de hand van recepten die door het publiek worden aangereikt.

    Op www.cookingselexion.be zijn alle gerechten welkom. Je lievelingsgerecht, inclusief de ingrediënten, de bereidingswijze en de geheime kneepjes zijn er welkom. Selexion is op zoek naar wat je geregeld klaarmaakt! Dus dagelijkse kost, authentieke schotels, bereidingen uit grootmoeders keuken of toch liever een moleculair experiment? Soepen, voorgerechten, salades, dessertjes, enz .. worden ingewacht.

     

    De chefs van gerenommeerde restaurants en brasseries maken een selectie van de recepten die de hedendaagse Belgische eetcultuur het beste vertegenwoordigen. Het kookboek zal niet in de handel verkrijgbaar zijn maar wordt via restaurants en brasseries verdeeld, evenals door de gespecialiseerde Selexion vakmannen die gepassioneerd zijn door de kookcultuur. RVH.

     

     

     

     

    15-07-2008 om 21:09 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maison du Boeuf

    Het blijde weerzien tussen de Maison du Boeuf en het Amerikaanse rundvlees!

     

     

     

     

     

    De Maison du Boeuf, het gastronomische restaurant van het hotel Hilton Brussels, rust niet op zijn lauweren en stelt zijn nieuwe, uiterst verleidelijke zomerkaart voor die werd opgesteld door de talentvolle Executive Chef Jacky Chartier. Prachtige kreeftmedaillons, heerlijke cannelloni van koningskrab, malse filets van zonnevis à la meunière of nog een gegrilde, mooie, jonge duif vormen een zeer brede waaier aan smaken op basis van de beste producten.

     

    Voor de trouwste klanten van de Maison du Boeuf zal het grootste nieuws echter zijn dat de Amerikaanse runderrib na een afwezigheid van 15 jaar voortaan weer op de kaart staat! In een zoutkorst gebraden en met mergpijp en ovengebakken aardappelen opgediend, vormt dit stuk vlees ongetwijfeld een van de lekkerste die in de hoofdstad van Europa kunnen worden geproefd.

     

    Deze heerlijke gerechten passen perfect bij de smaakvolle wijnen uitgekozen door wijnkelner Giuliano Gianotti (waaronder vrij veel nieuwigheden uit Italië) en kunnen het best worden gevolgd door een van de verrukkelijke desserts voorgesteld door Michel Babikov, de talentvolle patissier van het huis. Een maaltijd bij de Maison du Boeuf, in een van de lichtrijkste eetzalen van het land, vormt gegarandeerd een uitzonderlijke ervaring! RVH.

    15-07-2008 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    14-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eburon hotel tongeren

    EBURON HOTEL,

    de nieuwe schat van Tongeren

     

     

     

     

    Het oudste stadje van België heeft vanaf half juli een heus 4 sterren hotel en dan ook nog met bouwkundige en historische rijkdom: het EBURON HOTEL.

     

    In het voormalige ‘Sint Jacobsgasthuis’ heeft de Limburgse hotelgroep ‘Different Hotels gekozen om zich te vestigen en heeft het hotel vernoemd naar de eerste inwoners van Tongeren, de eburons. Het ‘Sint-Jacobsgasthuis’, gelegen in het hartje van de stad, dateert uit de 12de  eeuw en was toen een herberg voor pelgrims die op bedevaart gingen naar Santiago de Compostella. Het gasthuis kent nogal een bewogen verleden,  het gebouw en de kapel ontvingen er zieken, bejaarden en gelovigen.

     

    Vandaag de dag zijn er nog sporen van te vinden in de architectuur en fluisteren de ondergrondse gangen nog de verhalen van toen. Maar EBURON HOTEL zal vooral ook een hyper modern en trendy hotel zijn en past goed in de groep Different Hotels.

    Moderne architectuur gecombineerd met de rijke geschiedenis, design decoraties  en avant-garde hoteluitrusting karakteriseren het EBURON HOTEL.

    Het Genks architectenbureau Peter Cornoedus & Partners heeft de natuurlijke lichtinval schitterend aangevuld met een kleurkeuze van fuchsia, bruin, rood, oranje en vele witte tinten.

     

    Het hotel biedt 52 kamers van mooie ruimtes met hier en daar elementen van de vroegere architectuur. Sommige kamers hebben zelfs een oppervlakte van  60m² !

     

    Een vergaderzaal van 115 m²,  de gewelfde kelders met 2 ruimtes van 50 m² voor recepties en zaal van 225m² met indrukwekkende houten balkenconstructie maakt het mogelijk om evenementen tot 120 personen te ontvangen. 

     

    In Tongeren zelf ontdekt men de middeleeuwse gebouwen, de Onze Lieve Vrouwe Basiliek, het Begijnhof , wandelt men over de grootste antiek en vlooienmarkt van de Benelux op een zondagmorgen of maakt men een fietstocht in de regio. EBURON HOTEL zal een nieuwe aantrekkelijke uitnodiging zijn om het verblijf in Tongeren te verlengen en om zich te laten verrassen van een vernieuwende moderne vorm van hotellerie.

    Tot eind augustus 2008 is er een speciale openingsaanbieding

     

    Eburon Hotel - De Schiervelstraat 10 - 3700 TONGEREN

    Tel 32-12- 23 01 99 – fax 12- 26 13 70

    E: info@eburonhotel.be  www.eburonhotel.be



    14-07-2008 om 08:21 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KAI 10

    KAI 10

     

     

     

     

    KAI 10 is de vlottende meetingruimte van het Marcure hotel hamburg. In totaal zijn zowat 450m² meetingruimte voorhanden, dit zowel in, op als onder het water. KAI10 rust op twee stalen pontons en biedt drie vergaderzalen voor 350 deelnemers.

     

    KAI 10 is een onderdeel van het Mercure hotel Hamburg dat naast 187 kamers, diverse meetingfaciliteiten tot maximaal 600 personen aanbiedt. Het hotel ligt op wandelsafstand van het hartje van deze Duitse havenstad, de Deichtorhallen en het historische stadscentrum van Hamburg. De aantrekkingskracht van de nieuwe zalen wint hierdoor beduidend aan belang. RVH.

    www.mercure.com

     





    14-07-2008 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koelkastthermometer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

    Koel nieuws voor insiders

     

     

     

     

    Professioneel, maar gemaakt voor de consument, is de koelkast thermometer. Ooit geweten dat verschillende levensmiddelen op verschillende temperaturen bewaard dienen te worden? En dat elke koelkast per hoogte een andere temperatuur heeft? Sterker nog, wie weet dat  bijvoorbeeld eieren het beste op +8 graden worden bewaard terwijl vis bij +2 en bijvoorbeeld vlees bij +7 bereiding afwacht?

     

    Rösle vertelt het in een miniboekje. Als begeleiding van de koelkast thermometer. Een handig klein apparaat dat aan de koelkastrekken wordt gehangen. En vervolgens juist aangeeft wat de temperatuur op die hoogte gemeten binnen is. Zo kan de koelkast exact worden afgesteld. Voorbij is de tijd dat voor de zekerheid de koelkast te koud werd gezet. Meten is weten. En in veel gevallen stroom besparen.

     

    Belangrijker dan de centenkwestie is het gezondheids- en smaakvoordeel. Door bewaring bij de juiste temperatuur wordt bederf en daardoor ziekte en darmkwalen voorkomen. En wie een echte smulpaap is proeft het verschil. Door de juiste koeling wordt uitdrogen van levensmiddelen voorkomen en blijft de structuur van fijn vlees en vis intact. De koelkast thermometer geeft de temperatuur per plank correct en betrouwbaar weer. De Rösle koelkast thermometer is 11 cm hoog met een doorsnee van 2,5 cm en wordt geleverd met 5 jaar garantie.   RVH.

    www.cookand.org

    14-07-2008 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 26/09-02/10 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs