29 zoete zondes
De trots van de ambachtelijke chocolaterie Benoît Nihant zijn de ganaches, een uitzonderlijk geparfumeerde, delicaat versierde streling voor het oog en de smaakpupillen.
De van oorsprong Caraïbische Samana is een exotische, originele chocolade met rijke toetsen van zoethout en rood fruit. Madong wordt geteeld op de vulkaangrond van Papoea-Nieuw-Guinea en geurt heerlijk sensueel naar leder en vers gemaaid gras. De Ecuadoriaanse Rio Guayas is een nonchalante, charmante chocolade met een overvloed aan thee- en bloemenaromas.
Occumare is een intense chocolade met een lange nasmaak en een aangenaam zuur toetsje vervaardigd met Criollo-bonen, de originele Venezolaanse cacao uit de Maya-periode. Santo Antonio tot slot, verrast ons met zijn aromas van gras en bloemen en met zijn krachtige, unieke smaak die zo typisch is voor zijn geboorteland Sao Tomé en Principe.
Het Nihant chocoladepalet omvat 24 parfums vol verrassende smaken en totaal onverwachte maar bijzonder aantrekkelijke aromas zoals de Cannelle de Ceylan, Massepain suprème, Tonka, Réglisse, Sesam en Sechuanpeper.
Het huis Nihant stelt ook drie luxueuze en avant-gardistische koffertjes voor Prélude met 20 chocolaatjes, Audace met 42 chocolaatjes en Sensations met 56 chocolaatjes.
Andere huisbereide pareltjes zijn de Délicubes waarbij de donkere chocolade uit Venezuela als omhulsel wordt gebruikt. Er zijn de orangettes, gekonfijte sinaasappelschil, de Citronettes, gekonfijte citroenschil en de Clementines confites, gekonfijte clementinepartjes. Ook de croustillat damandes, gebrande amandelschilfers en karamel horen in dit segment thuis. RVH.
www.benoitnihant.be
![](http://blogimages.bloggen.be/ted/1119-94b1094e86a59540e276b8965fa270f7.jpg)
![](http://blogimages.bloggen.be/ted/1119-48916deac595c26a7a060b5b971d4637.jpg)
![](http://blogimages.bloggen.be/ted/1119-2f14d44bea09ef955edae75ba3bb38ca.jpg)
31-03-2008 om 00:00
geschreven door rvh ![](https://www.bloggen.be/Images/email_vriend.gif)
|