Inhoud blog
  • Oman
  • Thomas Cook 'stunt'
  • oostkantons label bed en bike
  • Ontdek de speelsteden van de Rode Duivels
  • Nieuwe uniformen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    millesime
    gastronomie - liftestyle - toerisme
    28-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Bibliotheek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    DE BIBLIOTHEEK

     

     

     

     

    Met de opening van hun restaurant ‘De Bibliotheek’  op 17 september 1992, ging voor Ben Vanderbiest en zijn echtgenote Isabelle Janssens een droom in vervulling.

     

    Zij bouwden het voormalige café en feestzaal Lindenhof uit tot een gezellig en erg sfeervol restaurant waar men naar hartelust kan genieten van een Belgisch-Franse keuken met diverse internationale invloeden. De kasten vol boeken dragen bij tot de intieme sfeer temeer daar alles, van pasta tot brood, huisbereide producten zijn. Voor Ben is het uiterst belangrijk dat enkel dagverse kwaliteitsproducten worden verwerkt waardoor de keuken optimaal de seizoenen kan volgen. Met de opkomst van de wereldkeuken komen in Ben’s bereidingen ook enkele aangenaam verrassende Spaanse, Italiaanse en zelfs Oosterse invloeden aan bod, maar opnieuw wordt er uiterst zorg voor gedragen dat de natuurlijke smaak van elk van de ingrediënten tot uiting komt.

     

    Kasten en boeken hebben vanzelfsprekend hun deel in de naamgeving van het restaurant. De kasten werden nog voor de opening van het restaurant aangekocht op aanraden van Bens vader, een antiquair, terwijl de boeken via Isabelle’s tante die een oude boekenwinkel in Leuven uitbaatte, bij het echtpaar terechtkwamen.

     

    Na zijn opleiding aan de hotelschool van Wemmel kwam Ben in enkele Brusselse restaurants terecht, waar hij onmiddellijk aanvoelde dat de assistent-kok, nagenoeg geen enkele inspraak heeft in de samenstelling van het menu, noch in de keuze van de ingrediënten. Hem wordt alleen een uitvoerende taak toegewezen en de inventiviteit wordt aan banden gelegd, vastellingen die zijn beslissing om een eigen restaurant op te starten enkel meer draagkracht gaven. Ook een tijdelijk en erg korte overstap naar zijn vaders antiquairszaak versterkte de drang naar een eigen restaurant.

     

    De wijnkaart wordt verzorgd door Isabelle die een aangename selectie Franse, Spaanse, Italiaanse, Chileense en Australische wijnen samenbracht. Isabelle vervult haar taak als sommelier perfect, na de opstart van het restaurant volgde ze meerdere wijncursussen én bij Sopexa én bij het CERIA in Brussel. In haar prachtige wijnkaart groepeert ze enerzijds de wijnen per kleur en druivensoort, terwijl ze in een tweede deel, de wijnen per land rangschikt.

     

    Op onze culinaire ontdekkingstocht lieten we Ben de vrije hand en konden van diverse specialiteiten met erg uiteenlopende rijkdommen genieten. Als voorgerecht kwam er een Schots kussentje van huisgerookte zalm, gevuld met koningskrab, slaatje van krokante appeltjes, geroosterde pijnboompitjes en hazelnootparfum en een kreeftensalade ‘Bibliotheek. Volgde een pensje van kreeft en snoekbaars met prei en Champagne en anderzijds een consommé van tarbot met fijne plakjes st-jacobsnoot met parfum van saffraan en zachte kerrie.

    Het hoofdgerecht was een suprème van parelhoen gevuld met ganzenlever, risotto van Bombarijst met paddestoelen, lichte jus met eekhoorntjes brood en een persillade Royale van kreeft. Om af te ronden verraste Ben ons met een kleine gratin van perzik met heerlijke zomersmaken.

     

    Restaurant De Bibliotheek stelt eveneens een volledig uitgeruste banketzaal ter beschikking voor seminaries en feesten tot 90 personen. Eerstdaags vangen enkele uitbreidingswerken aan waardoor restaurant De Bibliotheek vanaf de lente 2008 ook een vijftal kamers en een appartement zal aanbieden die zowel openstaan voor de traditionele gebruikers maar evenzeer voor researchers die enkele weken hun ervaring in het nabijgelegen researchpark van Haasrode komen bijschaven.

     

    De veelzijdigheid van Ben laat geen enkele fijnproever onberoerd terwijl hij evenzeer kan genieten van lekkere wijnen. Een bezoek aan De Bibliotheek groeit dan ook telkenmale uit tot een feestelijke lekkernij.

     

    De Bibliotheek – Gemeentestraat 12 – 3054 Vaalbeek (Oud-Heverlee)

    Tel 016/40 05 58 – www.debibliotheek.be - info@debibliotheek.be

    zie ook www.6minutes.be

    28-10-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Brussels Airlines start vluchten naar Ljubljana Slovenië

     

     

     

     

    Vanaf 19 november zal Brussels Airlines de Europese hoofdstad rechtstreeks met Slovenië verbinden. De maatschappij vliegt 6 keer per week naar Ljubljana’s “Aerodrom Joze Pucnik”. Met de opening van deze nieuwe route verwelkomt Brussels Airlines het nakende EU voorzitterschap van Slovenië. Een vliegticket voor een enkele reis, alle taksen inbegrepen is beschikbaar vanaf 49,99 euro .

     

    De republiek Slovenië, lid van de EU sinds mei 2004, zal volgend jaar als eerste “nieuwe EU lidstaat” het voorzitterschap van de EU waarnemen. Het land voerde kort geleden de euro in en kent een bloeiende economische ontwikkeling. Ook de toeristische sector en de luchtvaart kennen een sterke groei.

     

    Redenen genoeg voor Brussels Airlines, dat haar thuisbasis heeft in de hoofdstad van Europa, om Ljubljana 6 keer per week te verbinden met Brussels Airport. Het uurrooster is perfect geschikt voor zakenreizen, citytrips en korte vakanties.

     

    Passagiers die op zoek zijn naar flexibiliteit, full service, extra bagage en de nieuwste voordelen op de luchthaven van Brussel zoals de fast lane security doorgang en de snelle check-in, kunnen de populaire b.flex economy plus klasse boeken. B.flex economy + tickets zijn gemiddeld 50 percent goedkoper dan de business klasse van andere maatschappijen terwijl passagiers kunnen genieten van een hoge kwaliteitsservice.

     

    Brussels Airlines gelooft sterk in het gevarieerd toeristisch potentieel van Slovenië met uitstekende skifaciliteiten in bekende resorts zoals Kranjska Gora, moderne wellness faciliteiten, wandelmogelijkheden en stranden langs de mooie Adriatische kust. Bovendien is een bezoek aan de hoofdstad Ljubljana zeer de moeite waard. Het aantal toeristen in Slovenië stijgt elk jaar met 6 percent. De luchthaven van Ljubljana heeft een hinterland van van ongeveer 4 miljoen mensen en strekt zich uit tot Noord-Italië (Triëste regio), Zuid-Oostenrijk (Klagenfurt regio) en een deel van Kroatië. RVH.

     

     

    28-10-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    SOFITEL METROPOLE HANOI

     

     

     

     

    Het Sofitel Metropole Hanoi werd zopas door de lezers van het prestigieuze tijdschrift Business Traveller Asia Pacific, uitgeroepen tot het perfecte business hotel.

     

    De normering van het tijdschrift houdt onder andere rekening met de locatie, de kamerfaciliteiten, de dienstverlening en hospitality, de technische uitrusting van kamers en vergaderruimtes en het globale food en beverage aanbod van het hotel.

     

    Een bekroning voor het hotel dat over 363 kamers en suites beschikt en de zakenlui anderzijds 5 perfect uitgeruste vergaderzalen aanbiedt. Eind 2007 komt er met de ‘Opera Wing’ een extra vergaderzaal bij die de voorloper wordt van de technische uitrusting anno 2010 en meetingorganisatoren nieuwe faciliteiten zal aanbieden. RVH.

    www.sofitel.com

    28-10-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gruzenberg wordt Kortrijk Xpo Meeting Center

     

     

     

     

    Sinds meer als 10 jaar gaat het congres-en seminariecentrum van Kortrijk Xpo als een afzonderlijke entiteit door het leven onder de naam ‘Gruzenberg’. Bij de start in ’94 werd de oud-Vlaamse naam ‘Gruzenberg’ gekozen (een vestigingstoren ten tijde van de Guldensporenslag) in analogie met de middeleeuwse context van de toenmalige ‘hallen Kortrijk’. Sinds de omvorming in 2000 van ‘Hallen Kortrijk’ naar ‘Kortrijk Xpo’ was de logica en link tussen beide namen enigszins zoek. Om deze nauwe band opnieuw te herstellen en tevens te versterken wordt nu ook werk gemaakt van een nieuwe benaming voor het seminariecentrum.

     

    De nieuwe voernaam wordt KORTRIJK XPO MEETING CENTER. Met deze nieuwe naam wordt niet alleen de merknaam ‘Kortrijk Xpo’ ondersteund, het maakt voor nieuwelingen in de regio die een seminarie volgen in het Meeting Center meteen ook duidelijk dat ze wél degelijk de campus van Kortrijk Xpo moeten oprijden om hun seminariezaal terug te vinden. Geen twijfel meer mogelijk: het Meeting Center is zowel logistiek als operationeel een onlosmakelijk deel van Kortrijk Xpo!

     

    In het kader van de volledige restyling van Kortrijk Xpo werd ook het Meeting Center onderworpen aan een volledig nieuwe stijl en update van zijn look. De nieuwe huiskleuren worden rood gecombineerd met verschillende grijstinten, een stijl die uiteraard naadloos aansluit bij de nieuwe corporate stijl van Kortrijk Xpo.

    Ook de nieuwe baseline “You have the idea, we have the space” is volledig van toepassing voor het Kortrijk Xpo Meeting Center : met ‘space for seminars’ en ‘space for catering’ komen de hoofdactiviteiten van het centrum duidelijk aan bod. Maar ook bij ‘space for events’ en ‘space for fairs’ laten ze zich niet onbetuigd: het Meeting Center blijkt immers het ideale lanceerplatform voor kleinere evenementen, die wanneer ze succesvol blijken, moeiteloos naar de grote expo-hallen kunnen overgaan.

     

    Gedragen door deze frisse wind wordt het Kortrijk Xpo Meeting Center meer dan ooit de place to be voor alle meetings, seminars, congressen, banketten, product-en/of bedrijfsvoorstellingen, walking dinners, … De uitbating van het centrum blijft in handen van de n.v. Koresto, Kortrijks restauratiebedrijf die ook in de toekomst zal garant staan voor optimale kwaliteit en service. RVH.

     

     

    28-10-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    27-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La Tour d'y Voir
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Restaurant la Tour d’y Voir:

    Onverholen, nieuwe ambities

     

     

    De eeuwenoude wenteltrap baant zich een weg in de brede muren uit
    de 15de eeuw... Méér dan een toren zonder draak op het beroemde Zavelplein,
    is la Tour d'y Voir vooral een van de meest typische restaurants in onze hoofdstad. Nieuwe eigenaar-chef, Bruno Landana, weet heel goed dat dit indrukwekkende kader niet primeert. Hij houdt de kerk liever in het midden en relativeert daarom
    het vermeende bezoek van paus Clemens V aan dit historisch beladen gebouw.

     

    Bruno Landana heeft zijn vaste stek al meer dan tien jaar op de Zavel, maar deze
    38-jarige autodidact kent de Brusselse 'keukenscène' als geen ander. Van Le Vieux
    St Martin tot Le Saint Louis over het Café de la Gare: hij stond lange tijd achter verschillende lokale fornuizen vóór hij in dienst ging bij Pascal Anciaux. Hij was
    zijn trouwe rechterhand tot hij de zaak zelf overnam met de vastberaden overtuiging om het restaurant uit de anonimiteit en vergeten ligging te halen

    Het is Bruno’s bedoeling om de zaak voort te zetten in de lijn van de beroemde verrassingsmenu’s geïntroduceerd door zijn voorganger, terwijl de smaak van verse, huisgemaakte producten hoog in het vaandel staat, net als een uitgekiend evenwicht tussen een traditionele Franse keuken en meer exotische accenten.

     

    De twee zalen van het restaurant, de kapittelzaal en de kapel, lijken recht uit een geschiedenisboek te komen. Logisch dat de nieuwe chef deze Romaanse sfeer angstvallig beschermt in een sobere eenvoud. De schoonheid van de oude muren en de haast heilige sfeer benadrukken de natuurlijke gastvrijheid van deze ruimte die in de zomer volledig geklimatiseerd wordt. Net als zijn voorgangers beperkte Bruno Landana de inrichting van dit middeleeuwse gebedsoord tot een doordachte belichting, zoals de achterlangs belichte glas-in-loodramen in de kapel. Eenvoud primeert tussen de oorspronkelijke stenen, muuropeningen en kapitelen. Een vergulde spiegel is het perfect tegenwicht voor de koepelgewelven, net als enkele selecte decoratie-elementen, zoals de wandkandelaars of de schetsen van Ferdinand Pire. De kapittelzaal biedt plaats aan 22 gasten en de aansluitende kapel aan 34 gasten, hoewel tijdens banketten hier 42 genodigden kunnen plaatsnemen. Beide zalen kunnen ook als één geheel ingericht worden voor maar liefst 70 gasten die tijdens het feest al snel de indruk krijgen dat ze deel uitmaken van een vooraanstaande orde.

     

    Hoe dan ook, de menusamenstelling in La Tour d’y Voir is allesbehalve sober. U heeft de keuze uit een “verrassingsmenu” , het “prestigemenu” en zelfs een “speciaal prestigemenu”. Naast het aantal gangen, wordt het prijsverschil ook verklaard door de productkeuze. U laat zich gewoon leiden door de keuzes voorgesteld op de kaart, zodat de chef rekening kan houden met uw wensen en voorkeuren.

    Misschien kiest u voor de meer klassieke gerechten, zoals carpaccio van sint-jakobsvruchten met truffeljus, kalfszwezeriken met boleten, filet pur van rund met biersaus, filet van zonnevis, fondue van prei en coulis van schaaldieren met dragon. Of misschien houdt u meer van de gedurfdere gerechten, zoals ganzenlever op een tompoes van rode bietjes, struisvogel met bospaddestoelen, halfgegaarde zalm en cannelloni van aubergines met zachte geitenkaas en crème van kurkuma.

    Op de kaart vindt u tevens enkele vegetarische bereidingen en seizoenssuggesties. Wilde eend mocht uiteraard niet ontbreken, evenmin als everjong, reebok gebakken in een kruidenkorst of een tournedos van hert met peperkoek. Naar aanleiding van een stevig gevierde verjaardag stelt het restaurant ook  een jubileummenu voor.

    In de lijn van de overname werd ook de wijnkaart volledig aangepast. Vandaag liggen er een veertigtal etiketten in de kelder, waarbij alle wijnstreken van onze zuiderburen netjes aan bod komen. Enkele goede flessen uit Italië, Chili, Australië en Zuid-Afrika mochten niet ontbreken.

    Het restaurant La Tour d’y Voir, anno 2007, opent graag zijn deuren voor banketten, feesten en verjaardagen. Slechts weinig etablissementen kunnen dan ook bogen op zo’n authentiek kader in het hartje van Brussel. De gasten kunnen bovendien natafelen in de rooksalon waar u van de betere havanna’s geniet in een heerlijk bonte, comfortabele sfeer, genesteld in de authentieke fauteuils, met zicht op de bar
    in hout en metaal. Een andere interpretatie van feestvieren op een gewijde plek.

     

    Restaurant Tour d’y Voir - Grote Zavel 8-9 - 1000 Brussel

    Tel.: 02 511 40 43 - website: www.tourdyvoir.be

    27-10-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

     

    Conrad Brussel: 5 Star Diamond award.

     

     

     

     

    Het Conradhotel Brussel werd zopas door de lezers van het Britse Condé Nast Traveller uitgeroepen tot het ‘beste overzeese business hotel 2007’. Deze ranking wordt opgemaakt op basis van diverse voldoeningsfactoren die door businessmen worden aangestipt.

    Anderzijds keeg het hotel en dit reeds voor het zevende jaar op rij, een vijfsterren Diamond Award vanwege de American Academy of Hospitality Services. RVH.

    www.conradhotels.com

     

    27-10-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AOC Côtes du Roussillon Les Aspres

     

    AOC Côtes du Roussillon les Aspres,

    de prachtige wijnstok groeit tussen keien en stenen.

     

     

     

    De regio 'Aspres' ligt als een schrijn in een uitzonderlijk gebied, aan de voet van de majestatische Canigou en afgeboord door het massief van Albères en de valleien van de Têt en de Tech. Maar liefst 37 gemeentes tussen heuvels en hoogvlaktes zetten de kroon op het werk van deze verrassende wijngaarden.


    De bodem van de wijngaarden is bedekt met keien, eeuwenoude stenen die de wijnstok een perfecte waterhuishouding garanderen. Het mediterraan klimaat biedt een hele waaier van zachtheid en warmte. De droge zomer, de lente- en herfstregens of de winter waarvan het reliëf de koude wind mildert... allen maken ze van de Aspres een gebied waar de zon volop haar werk kan doen.


    Aspres in het catalaans betekent «droog». Niet toevallig dus dat deze AOC Côtes du Roussillon les Aspres al zijn grootheid put uit de zon. Sinds 15 jaar  ijveren de wijnbouwers uit de Roussillon ervoor, met hun notie van een kwalititatieve terroir, om de waarde van hun wijnrassen te laten kennen: Grenache Noir, Syrah, Mourvèdre en Carignan. Tenminste drie van de druivenrassen moeten groeien op deze afgebakende zone.

     

    Ze worden geteeld met een maximale opbrengst van 45 hl/ha (33 hl/ha in 2006) op de geselecteerde percelen, worden gevinifieerd en één jaar opgevoed én op het domein gebotteld. Zo dragen deze wijnen maximaal bij tot de uitmuntende faam van de Côtes du Roussillon les Aspres.

     

    Deze wijn zal een subtiele, verfijnde en elegante begeleider zijn van rood vlees, gegrild of met een sausbereiding. Ook bij wild of bij gemarineerde vleesschotels komen bij de wijnen van de Côtes du Roussillon les Aspres, de smaken en aroma's van het gerecht erg ten goede. RVH.

     

    27-10-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip Tajine
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kip Tajine

    met geconserveerde citroen en olijven

     

    Ingrediënten voor 6 personen :

    1 kip van 1,5 kg, in stukken gesneden, 2 geconserveerde citroenen, 200 g groene olijven, 3 gehakte uien, 1 tl gedroogde gember, 1 tl saffraan, 1 bosje peterselie, 10 fijngehakte korianderblaadjes, het sap van een citroen, 5 el olijfolie, 1 el boter, zout, peper

     

    Doe de olie en de boter in de Emile Henry Tajine. Bak de kipstukken in de hete boter, voeg uien, peterselie, gember, saffraan, zout en peper toe. Voeg 50 cl water en de gesneden geconserveerde citroenen toe. Dek af en laat 30 minuten koken. Giet er zonodig tijdens het koken wat water bij. Af en toe doorroeren. Voeg het citroensap en de helft van de koriander toe en laat nog 15 minuten koken. Voeg aan het eind van de kooktijd de olijven en de resterende koriander toe. Direct aan tafel serveren.

     

    Het conserveren van citroenen

    In zout geconserveerde citroenen vormen een belangrijk onderdeel van de Marokkaanse keuken. Het conserveren is eenvoudig en maakt de citroenen meerdere maanden houdbaar.

    Neem 1 kg gewassen citroenen. Wrijf deze in met zout. Bedek ze met 1 kg zout en laat ze 12 uur staan. Doe ze daarna in een pot met zout, bedek dit met water. Voeg 15 cl azijn toe zodat de citroenen niet gaan verkleuren. Voeg ook wat laurierbladeren en 10 eetlepels arachideolie toe. Laat dit een week staan bij kamertemperatuur. RVH.

     

    27-10-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La Amarilla de Ronda La
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    LA AMARILLA DE RONDA LA

     

    De bio olijfolie la Amarilla de Ronda La, hoort nu al bij de wereldtopmerken dankzij een samenwerking met de grootse smaak-, gezondheids- en designspecialisten (Philippe Starck !) ter wereld.

    Na de ontdekking van de Spaanse wijnen wordt nu de kwaliteit van de olijfolie uit het Iberisch schiereiland beter bekend. Dankzij een unieke kwaliteit die ze van anderen onderscheidt, is La Amarilla de Ronda La lekker, gezond en mooi om te zien. Daarbij komt dat ze als natuurlijk bioproduct nog gezond is ook.

     

    De consument eist vandaag olijfolie van een bepaalde afkomst, samengesteld met de beste variëteiten olijven en met duidelijke eigenschappen. Maar om in de keuken een aparte olie te gebruiken voor verschillende gerechten, een om te bakken, een voor de slaatjes, een voor de patisserie, enz., daar zijn we nog niet aan toe.

    La Amarilla de Ronda La is een voorloper op dit gebied en dit met het commercialiseren van twee types bio-olijfolies, zacht en intens, die, net zoals witte en rode wijn, voor een apart gebruik bedoeld zijn. Om deze twee types van Andalusische olijfolie te creëren heeft La Amarilla de Ronda La specialisten van internationale faam ingeschakeld. De oenoloog Michel Rollanden en Cristino Lobillo, die bekend staat als een van de beste proevers en ‘oleologen’ van Europa.

     

    De extra zachte fijne olijfolie doet ondanks een lichte zuurgraad denken aan amandel en braamstruikbladeren. Deze zachte olie wordt hoofdzakelijk met Arbequine olijven gemaakt. Ze is ideaal voor slaatjes met gerookte of gezouten ingrediënten en met ganzenlever, maar ook voor sausgerechten met sterke smaak. Deze olie is tevens ideaal voor patisserie.

     

    De extra intense fijne olijfolie is sterker van smaak maar soepel en met aromatische eigenschappen die aan tomatengroen doen denken of aan appel en haagdoorn. De smaak verwijst ook naar droog fruit, vooral naar noten. Ze geeft kracht aan de gerechten en dringt haar persoonlijkheid op. Deze olie wordt samengesteld met de variëteiten Picual, Hojivlanca en Arbequine en is bestemd voor zachtere gerechten waarin de smaak van de olijf tot haar recht mag komen. Aangeraden op brood, met sla, met gebakken of gegrilde vis, met ragouts van wit vlees alsook voor moderne bereidingen van ijsjes.

     

    De olijven van La Amarilla de Ronda La groeien op het domein van een grote boerderij in hartje Andalusiê, middenin een vallei die de juiste omgeving aanbiedt voor het kweken van gezonde, natuurlijk en bio olijven. Ze worden trouwens als dusdanig erkend door het Andalusisch Comité voor ecologische landbouw, een instantie die goedgekeurd wordt door de communautaire wet 20/92 omtrent biologische landbouw.

    Het plukken gebeurt uitsluitend ‘al vuelo’: alleen de olijven die nog aan de boom hangen worden meegenomen. Wat op de grond ligt is verloren. Het sap van de olijven wordt vervolgens in stalen kuipen bewaard, waarin het tegen licht en temperatuursverschillen beschermd wordt, zodat alle diëtische en voedzame eigenschappen behouden worden. Voordat de olie gebotteld wordt, ondergaat ze alle nodige controles via chemische en sensoriele analyses.

     

     

    Extra fijne olijfolie heeft, ten opzichte van andere voedzame vetten, het voordeel dat ze een geconcentreerde bron van energie is dankzij essentiële vetzuren en de natuurlijke in vet oplosbare vitamines die ze bevat. Haar eigenschappen gaan de vertering vergemakkelijken, de intestinale opname van cholesterol verhinderen, de bloeddruk reguleren, de veroudering van de cellen tegengaan en vermindert het risico van cardiovasculaire ziekten en aderverkalking.

     

    Philippe Starck heeft deelgenomen aan het La Amarilla de Ronda La project, met het ontwerpen van exclusieve aluminium verpakkingen. Starck hield rekening met de water- en lichtdichtheid alsook met de speciale beschermlaag binnenin de recipiënt zodat de eigenschappen van de olie intact blijven. Het resultaat is een recipiënt dat naast zijn aantrekkelijk design ook aan alle eisen van de sector voldoet. De olie is beschikbaar in recipiënten van 250ml, 500ml en 3L. Philippe Starck heeft ook gedacht aan een handig kleiner formaat voor het gebruik aan tafel. RVH.

     

     

     zie ook www.6minutes.br / a la carte

     

     

     

     

    27-10-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    26-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dyson airblade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

               

     

                    Dyson Airblade™: de snelste, meest hygiënische handdroger

                                                                                     

     

     

    Dyson lanceert een nieuwe handdroger, de Dyson Airblade™ en laat meteen een frisse wind door België waaien. Airblade is volgens de ontwerpers, hygiënischer, sneller en zuiniger dan andere handdrogers.

     

    James Dyson zegt: “ Eindeloos wachten tot het water verdampt is hoeft niet meer - Dyson Airblade™ maakt gebruik van een supersnel “blad” van lucht, dat op milde wijze je handen droogt. Zeer snel én erg schoon.”

     

    De meeste handdrogers zijn gebaseerd op een 60 jaar oude technologie op verdamping om handen te drogen. De lucht in een wc, die fecale sporen bevat en vol bacteriën zit, wordt verhit en geblazen over de schoenen, kleding en...  de pas gewassen handen van mensen. Mensen wrijven hun handen over elkaar om het langzame droogproces met erg veel energieverbruik te versnellen maar research toont aan dat dit juist bacteriën uit diepe huidlagen en vingernagels omhoog haalt. De meeste mensen raken gefrustreerd en gaan weg met vochtige handen.

     

    Vochtige handen vergroten de kans op kruisbesmetting ten opzichte van droge handen. Dyson Airblade™droogt de handen volledig en het Hepa filter zuivert de lucht; het verwijdert 99.9% van de bacteriën. Dyson Airblade™ is onderworpen aan uitgebreide biologische en wetenschappelijke tests door Dyson’s in-house microbiologen, evenals aan research uitgevoerd door toonaangevende universiteiten in het UK.

     

    De Dyson Digitale Motor (DDM) produceert een luchtstroom van 640 km/u en blaast onverhitte lucht door een kier van 0.3 mm, zo dun als een wimper. Een blad van lucht werkt als een onzichtbare ruitenwisser en veegt zo het vocht van handen, die volledig droog worden in slechts 10 seconden. Toch verbruikt Dyson’s duurzame en energiezuinige Digitale Motor tot 80% minder energie dan conventionele handdrogers.

    Het gebruik van slechts één Dyson Airblade™ handdroger, 200 keer per dag, kan per jaar 146.000 papieren handdoeken besparen of een kostenbesparing van meer dan €1400 per jaar. Gegevens gebaseerd op 200 gebruiksmomenten per dag gedurende 12 maanden en €0.01/handdoek en 2 handdoeken/droogbeurt. Dyson Airblade™ is op diverse publieke locaties getest en kreeg zeer enthousiaste reacties.

     

    Dyson hoopt alleszins dat het nieuwe apparaat de algemene hygiëne in België opkrikt, 25% van de Belgen wast de handen niet altijd na een bezoek aan het toilet. Dit is het laagste percentage van heel Europa! (ter vergelijking: 92% van de Duitsers wast hun handen altijd!). Toch droogt 33% van de Belgen de handen liefst met een elektrische handdroger, maar meer dan driekwart van de Belgen vindt dat het drogen met een handdroger te lang duurt en 1 op de 2 vindt dat handdrogers de handen niet volledig drogen.

     

    Dyson Airblade™ is vanaf november verkrijgbaar in België via Dyson BV met een verkoopprijs van €999. RVH.

    Info op 070 233 974 of www.dyson.com/airblade

    26-10-2007 om 22:53 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rezidor: 100ste park inn


    Rezidor groep tekent 100ste Park Inn contract.

     

    Het 100ste Park Innhotel van de Rezidorgroep wordt in de zomer 2009 geopend in het Schotse Aberdeen. In hartje Aberdeen, krijgt dit nieuwe hotel 184 kamers, een bar, restaurant, 8 vergaderzalen en een fitnesscenter mee. Meteen onderlijnt Rezidor zijn streven om de Park Inn hotels als middenklasse hotels in Schotland een dominante rol toe te bedelen. Momenteel lopen er reeds projecten in Springfield Quays, Glasgow en op de luchthaven van Edinburg.

     

    De  successtory Park Inn startte in 2003 met de opening van het 1006 kamers tellende Park Inn Alexanderplatz in Berlijn, van waaruit men een uniek uitzicht heeft over de Duitse Bundeshoofdstad. Nadien kwamen er o.m. het Park Inn Zurich Airport (208 kamers in 2003), het Park Inn Nice (150 kamers ook 2003), het Park Inn London Heathrow met de grootste vergaderruimte op Heathrow (867 kamers in 2004) en het Park Inn Resort in Sharm El Sheikh (opent nog dit jaar met 401 kamers). Ook In Sint Petersburg is Park Inn aanwezig met Park Inn Pulkovskaya (840 kamers) en Park Inn Pribaltiskaya (1200 kamers). In België opende Park Inn in maart een 100 kamers tellende vestiging op de luchthaven van Luik.

     

    Andere projecten zijn in volle realisatie met diverse hotels in Groot Brittannië, Duitsland en Scandinavië. Het Park Inn congres centrum in Stockholm voorziet naast 420 kamers eveneens een vergaderruimte voor 3000 personen. Het ganse complex moet begin 210 operationeel zijn. In het Midden Oosten staan projecten in Al Khobar in Saoudi Arabië (2007), Muscat in het Sultanaat Oman (2008) en Mekka Saoudi Arabië (2009) op stapel. RVH.

     

    26-10-2007 om 21:43 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hotel metropole
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

    Hotel MEtropole heeft een nieuwe Algemeen Directeur:

    RODOLPHE VAN WEYENBERGH

     

     

    17 september jongstleden heeft de Raad van Bestuur van de NV Hôtel Métropole, Rodolphe
    Van Weyenbergh benoemd tot Algemeen Directeur. De Raad van Bestuur van de NV Hôtel Métropole wenst bijgevolg het professionalisme, de ervaring, energie en het jonge dynamisme van Rodolphe Van Weyenbergh in dienst te stellen van het Hôtel Métropole.

     

    Rodolphe Van Weyenbergh vervolgt zijn logische parcours binnen het Brusselse hotel en neemt met veel vertrouwen deze hoge functie op. Hij heeft de intentie de tot op heden gevolgde politiek binnen het hotel te volgen, essentieel gebaseerd op traditie, luxe en kwaliteit. RVH.

     

    26-10-2007 om 21:38 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.elemis, partner British airways
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Elemis, wellnesspartner van British Airways.

     

     

     

     

    Om zijn passagiers maximaal te verwennen ging British Airways een samenwerking aan met het Britse wellness- en verzorgingsmerk Elemis, dit voor zijn wellnesscentra op de luchthavens. Vanaf nu zal Elemis voor de komende vijf jaar British Airways passagiers laten ontspannen voor hun vlucht en doen verkwikken bij aankomst.

     

    Beide partners brengen hun expertise samen om het reizen zo ontspannend mogelijk te maken. Elemis zal instaan voor de wellnesscentra van British Airways in Terminals 1 en 4 van London Heathrow (aankomst en vertrek), in Terminal 7 in New York JFK (vertrek) en in de toekomstige Terminal 5 van Heathrow (aankomst en vertrek)  waar zich het grootste wellnesscentum van British Airways zal bevinden en dit vanaf de opening van de Terminal in maart 2008. Deze wellnesscentra zijn toegankelijk voor First en Club World reizigers en Gold Executive Club kaarthouders op lange afstandsvluchten.

     

    Klanten krijgen de mogelijkheid van een 15 minuten durende wellness-behandeling te genieten door ervaren Elemis masseurs in een ‘intelligente’ massagestoel. Ze kunnen kiezen uit een selectie van 4 behandelingen waaronder een gelaats-, voet-, hand- en hoofdverzorging.

    De Elemis produkten zijn voortaan ook beschikbaar in de Club World tasjes aan boord en bevatten o.m. de Eyes Awake recovery gel, Pro-Coll Marine cream, Lip revive en Rehydrating Ginseng skin tonic evenals sokken en een oogmasker.RVH.

     

    26-10-2007 om 21:38 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sofitel Wanda Beijing

     

    Sofitel Wanda Beijing

     

     

     

    Met de opening van het Sofitel Wanda Beijing brengt de Accor groep andermaal een stukje Franse charme over naar het Verre Oosten. Als vlaggeschip van de groep in China straalt het hotel een perfecte mix uit tussen de Chinese en Franse cultuur met onder andere verwijzingen naar de Chinese Tang Dynasty.

    Dit 20ste Sofitel in China ligt op de Jiango road, in hartje Beijing, nauwelijks 30 minuten rijden van de internationale luchthaven. Tal van interessante toeristische items liggen vlakbij zoals de Tiananmen Square en de Verboden Stad.

     

    Het 27 verdiepingen hoge hotel telt 417 kamers en suites alsmede een Club Sofitel executive lounge. De technische uitrusting van de kamers beantwoordt volledig aan alle moderne eisen met o.m. draadloos internet, ruime werktafel voor zakenlui eva. snufjes.

    Meetings, seminaries en/of conferenties kunnen in een van de 10 vergaderzalen plaatsvinden, deze bevinden zich alle op dezelfde verdieping hetgeen de organsiatie van werkgroepen vergemakkelijkt. De Grand Ballroom, zuilenvrij, meet 1368m² en kan desgewenst in drie kleinere units worden opgesplitst.

     

    Het hotel herbergt een zestal restaurants met Le Pré Lenôtre als absolute blikvanger. Het legendarische Franse gastronomische huis verzorgt er de absolute topgastronomie

    Met topkok Fredric Meynard aan het roer. De andere restaurants zoals VIC (Voyage of international cuisine), Vous Lobby Lounge, The Farm House (Cantonese keuken), Kagoya Hachibay (Japanese BBQ) en de M Bar, cocktail lounge en nachtclub, staan onder de leiding van Executive Chef Michael Rettenwender. RVH.

     

     

     

    26-10-2007 om 21:37 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

     

     

    40 jaar Hilton in Brussel

     

     

    40 jaar uitmunten op het vlak van gastvrijheid en gastronomie, dat vier je niet elke dag … Ter gelegenheid van zijn veertigjarig bestaan organiseert hotel Hilton Brussels dan ook een tentoonstelling met foto’s uit heden en verleden, en dit tot 12 november. De foto’s worden elk op een persoonlijke manier ingekaderd en aan het eind van de tentoonstelling bij opbod verkocht. De opbrengst gaat naar de hotelschool Cardijn in Laken (school die kok- en patissieropleidingen geeft voor jongeren met leermoeilijkheden), waar het hotel al vele jaren mee samenwerkt.

     

    Maar 40 jaar Hilton, dat is meteen ook het 40-jarige bestaan van de eerste grote internationale ketenhotel die geloofde in de toekomst van Brussel – toen de Europese hoofdstad in spe - en zich ging vestigen in het hoger gelegen gedeelte van een stad die zou uitgroeien tot de draaischijf die het nu is.

    40 jaar Hilton, dat is ook 40 jaar van culinaire innovaties, meer dan 16 miljoen gerechten, die uiteindelijk een mentaliteitswijziging bij het grote publiek teweegbrachten. Onder impuls van Willem Sprokkreeff - de eerste algemeen directeur van het hotel, die een ware revolutie ontketende in het Brusselse banketconcept – zouden de Belgische fijnproevers algauw tot het besef komen dat je ook in een groot hotel heel lekker kunt eten.

     

    40 jaar Hilton, dat is niet minder dan 4,3 miljoen overnachtingen, of een gemiddeld bezettingspercentage van 69% over 40 jaar maar evenzeer de geweldige dansavonden in de prachtige zaal met de heel toepasselijke naam “En plein ciel”, de plaats bij uitstek om je verjaardag op gastronomische wijze te vieren. 40 jaar Hilton, dat is 40 jaar van anekdotes en ontmoetingen, zoals die 23 staatshoofden, koningen, vorsten en eerste ministers die er in 1993 samen hun verdriet deelden na het plotse overlijden van koning Boudewijn. 40 jaar Hilton, dat is het succes van een indrukwekkend gebouw dat ontworpen werd door architectenbureau Herpain en van zowat overal in de stad te zien is.

     

    40 jaar Hilton, dat zijn negen directeurs die elkaar in de loop der jaren opgevolgd hebben: Willem Sprokkreef, Hans Weishaupt, Fernand David, Robert Maslen, Bart van de Winkel, Peter van der Vliet, Rico de Schepper, Jocham-Jan Sleiffer.

     

    40 jaar Hilton, dat is minstens nog evenveel jaren te komen, feest dat van start gaat met een ongelooflijk brunchprogramma: 21 oktober Brunch Chocolade, 18 november Brunch Wild, 9 december Brunch Bee Movie (in het decor van de nieuwe film 'Bee Movie' van DreamWorks), 25 december Brunch Kerstmis en de Nieuwjaarsbrunch op 1 januari 2008. Tot de zomer 2008 zijn er nog een zestal andere feestelijke verjaardagsbrunchen gepland. RVH.

     

     

    26-10-2007 om 21:28 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Verleiding van Chocolade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    DE VERLEIDING VAN CHOCOLADE.

     

     

     

    Niet elke firma heeft het geluk zijn 150ste verjaardag te vieren. Na de lancering van de unieke collectie ‘chefs-pralines’ zorgt Neuhaus voor een nieuwe verrassing.

     

    De verleiding van chocolade is een reis doorheen de wereld van de chocolade, zijn geschiedenis, zijn verschillende kleuren en geuren, zijn magische krachten. Dit boek van de hand van Jacques Mercier, vertelt de fantastische geschiedenis van de chocolade aan de hand van smakelijke details, onuitgegeven verhalen, adembenemende foto’s en mythische anekdotes.

     

    Neuhaus, uitvinder van de praline, afkomstig van het franse werkwoord ‘praliner’ hetgeen zoveel betekent als het enroberen van de stammen en wortels van bomen om hen tegen de winter en ander onheil te beschermen, werd door Neuhaus voor het eerst gebruikt om weer te geven dat een unieke kern, de ziel van een product, omhuld werd met een ander luxeproduct, nl. de chocolade.

     

    De verleiding van chocolade verwijst naar twee legendarische pralines uit het assortiment van Neuhaus: Tentation en Caprice. Ze zijn driehoekig en worden met veel zorg en liefde met de hand gemaakt. Bovendien zijn ze gevuld met een laagje nougatine en vanilleboterslagroom of koffiegranache. De praline Tentation is bedekt met melkchocolade, Caprice met pure chocolade. De benamingen van de pralines vinden hun oorsprong in een film.

    Volgens een kleine anekdote zou een afstammeling van de familie Neuhaus, Pierre de Gavre, deze woorden hebben gehoord in een film van 1958. Ze werden destijds op een bijzonder sensuele manier uitgesproken door zijn toenmalig idool: Brigitte Bardot!

     

    De verleiding van chocolade is meteen een boek om van te smullen dat gelijktijdig in vier talen verschijnt: Nederlands, Frans, Duits en Engels. Voor deze realisatie sloegen de uitgeverijen Racine en Lannoo de handen in mekaar en zorgen ze voor een spetterende Belgische creatie. Het boek telt 240 pagina’s en maar liefst 300 kleurenillustraties. RVH.

    26-10-2007 om 21:24 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hof ter leie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    HOF TER LEIE

     

     

     

     

    De boorden van de Leie inspireerden talloze woordkunstenaars, maar profileerden zich vooral als inspiratiebron van ontelbare schilders. De Latemse school kreeg dan ook wereldberoemdheid, en net aan de boorden van de Leie vinden we restaurant Hof ter Leie op enkele stappen van het huis van Albert Servaes.

     

    De woning heeft een bijzondere serene sfeer en lijkt op te doemen uit de nevelen van een droom. Destijds stond het bekend als ’t Oude Veer en kwam men erheen om verfijnd te tafelen in de zonnige eetzaal of in de tuin aan de Leie. Het zicht op de mooie huizen aan de overzijde van het water, genieten van het rustig kabbelende water, of van boten die langsdrijven en het welige groen, verschaft telkens weer een weldadig gevoel van rust. Een geslaagde maaltijd van aperitief tot koffie, verruimt dit gevoel tot een intens genot.

     

    Het Hof ter Leie wordt gerund door Greta van Mensel en Jérôme De Vriese, de enige restauranthouders van het land die tegelijkertijd veerman zijn. Ze exploiteren immers de veerpont die hier de rivier oversteekt en vrijwel aan hun deur aan wal komt. Beiden hebben bovendien een gevoel voor huisinrichting hetgeen blijkt uit de manier waarop ze de grote eetzaal hebben ontworpen. De houten en bakstenen elementen die ze samenbrachten, zorgen voor een onmiskenbare warmte, voor een huiselijke sfeer, terwijl de tafels met stijlvolle tafelrokken, met heel wat smaak worden gedekt. Men zou zelfs bang zijn om een servet open te vouwen uit vrees dat men de harmonie zou verstoren.

     

    Jérôme is de zoon van Julien De Vriese die fietsenmaker was van Eddy Merckx, Greg Lemond, Lance Armstrong en vele anderen. Hij was een goede amateur-wielrenner maar koos toch voor de keuken, zijn ware roeping. Zijn creativiteit en hoogst persoonlijke bereidingen worden trouwens door tal van sportmensen en wielerkampioenen naar hartelust gesavoureerd en gedegusteerd.

     

    In zijn leertijd was Jérôme onder andere actief in de Cordial in Gent, in Relais St Christophe in Deurle, Horlebeek in Merelbeke en Apicus in Gent. Hier was hij meer dan drie jaar de naaste medewerker van Willy Slawisky. Nog steeds is hij een van diens meest overtuigde discipelen. Vooraleer eigenaar te worden van ’t Oude Veer, was hij baas van de Grasleie in Gent waar hij eveneens aan het fornuis stond. Jérôme doopte ’t Oude Veer eveneens om tot ‘Hof ter Leie’.

     

    Greta en Jérôme hebben gekozen voor een perfecte gezinsformule: mevrouw is baas in de zaal, mjnheer deelt in de keuken de lakens uit. Hier wordt hij bijgestaan door een paar jongeren, o.m. zijn zoon, zodat het restaurant tegen alle omstandigheden is opgewassen.

    Hof ter Leie biedt diverse menusuggesties maar evenzeer een aanlokkelijke kaart met zeer fijne seizoensbereidingen. Op onze ontdekkingstocht maakten we kennis met st jacobsoesters met puree van knolselder, gefrituurde pastinaak en sausjes van Ginoester. Volgde een natuurzeebaars met gestoomde venkel, gedroogde tomaat en basilicumsausje. De patrijs met witloof en eekhoorntjesbrood heerlijk tijdloos, kortom een verrukkelijk gerecht. De kaasschotel en de moelleux au chocolat met een coulis van hibiscus en mousse van bosvruchten zorgden zo mogelijk voor een nog grotere verruiming van het smaakpalet.

     

    De in elkaar overvloeiende salons met open haard verwelkomen de gasten voor het aperitief en de koffie, maar dienen evenzeer als rooksalon en gsm-gesprekken.

     

    Hof ter Leie werd trouwens verruimd met een drietal luxueuze hotelkamers, weldra komen er nog enkele kamers bij. Het gevoel voor sfeercreatie en de fijngevoeligheid van de exploitanten voor de binnenhuisinrichting komen ook hier ruimschoots aan bod. Het geruis van de kabbelende Leie dringt nauwelijks tot de gastenkamers door, maar toch vormen ze een oase van heilzame rust en verpozing. RVH.

     

    Hof ter Leie – Baarle Frankrijkstraat 90 – 9830 Sint-Martens-Latem

    Tel 09/281 05 20 – www.hofterleie.be

     

     

     zie ook www.6minutes.be / a la carte

    26-10-2007 om 21:22 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 26/09-02/10 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs