De Grote Mercure Wijnen: de nieuwe wijnkaart is er!
Het proeven van de wijnen bij Mercure is veel meer dan een specialiteit : het is een kunst. De selectie van Grote Wijnen van Mercure, erkend door de wijnsector en de wijnliefhebber, is ieder jaar opnieuw verleidelijk vanwege de kwaliteit en de rijkdom van de wijnen en ...vanwege de prijzen. En dat al bijna 30 jaar lang.
De wijnen op de kaart van Mercure, die ons het komende jaar weelderige smaken zullen brengen. Dit jaar is de selectie voor België " blind " gekozen door oenologen en directeuren van de hotels en de restaurants van Mercure. Zij hebben een keuze gemaakt uit de Franse selectie van 60 wijnen geselecteerd onder andere door de " Echansons d'Or Mercure ", meesters op het gebied van de combinatie van wijn en smaak.
De nieuwe wijnkaart van de Grote Mercure Wijnen is tot eind april 2012 op alle tafels van de Mercure restaurants in België te vinden. Om de keuze voor de klant makkelijker te maken is het aanbod verdeeld in vier grote smaakcategorieën en worden de kwaliteiten en bijzondere eigenschappen van elke wijnsoort beschreven.
Op de kaart van de " Grote Mercure Wijnen " 2011-2012 in de Mercure vestigingen in België:
Drie frisse en smaakvolle wijnen : CONDRIEU 2009 - E. Guigal (Rhône vallei /Wit ) -
SANTENAY 1er CRU 2009 - Lucien Muzard et Fils (Bourgogne / Rood) en een ALSACE GRAND CRU SCHLOSSBERG 2008 - Domaine Blanck (Elzas / Wit
Drie lichte en fruitige wijnen : CHABLIS MONTMAINS 1er CRU 2009 - Domaine des Marronniers (Bourgogne / Wit) - SANCERRE LES BELLES VIGNES 2009 - Fournier Père et fils (Loire / Wit) en een BROUILLY CHÂTEAU DE PIERREUX MOMMESSIN 2009 - Famille des Grands Vins (Bourgogne / Rood).
Drie elegante en uitgebalanceerde wijnen: MINERVOIS LA SELECTION DU CHÂTEAU DE BAGNOLES 2007 - Jean Panis (Languedoc-Roussillon / Rood) - PESSAC LEOGNAN CHÂTEAU LE THIL COMTE CLARY 2008 - Scea de Laitre le Thil (Graves / Rood) en een LISTRAC CHÂTEAU CLARKE 2006 - Baron Edmond de Rothschild (Bordeaux /Rood).
Drie volle en krachtige wijnen : GEVREY CHAMBERTIN VIEILLES VIGNES 2009 - Frédéric Magnien (Bourgogne / Rood) - MOREY SAINT DENIS COEUR D'ARGILE 2007 - Frédéric Magnien (Bourgogne / Rood) en een NERO D'AVOLA CALATRASI 2008 - Pardela Wines (Sicilië, Italië / Rood).
Twaalf wijnen naar keuze te ontdekken tot eind april 2012 op de tafels bij de zeven Mercure Hotels in België - Brussel (Centrum en Airport), Luik, Leuven, Louvain-la-Neuve, Mechelen en Bergen.
Meer dan 35 jaar al, vertegenwoordigt Mercure binnen de groep Accor de gastvrijheid en vakkennis in dienst van een verblijf op maat. In ruim 50 landen over de hele wereld biedt Mercure hotels aan met een persoonlijke stijl, niet alleen op het vlak van interieur maar ook qua dienstverlening. De hôteliers van de 700 Mercure-hotels zijn ware professionals in gastvrijheid: toegewijd en attent, met aandacht en een luisterend oor voor elke klant. Zo bezorgen zij hun gasten aangename en ontspannende momenten in een warme, gastvrije omgeving met optimaal comfort. RVH.
www.mercure.com
CONDRIEU 2009 - E. Guigal (Rhône vallei /Wit )
Fles 39,00
Glas 7,50
Deze witte wijn heeft een neus van viool, gedroogde abrikoos en rijpe peer. Uitgebalanceerd en met een lange afdronk, uitstekende begeleider van asperges en schaaldieren, maar ook van vliegwild en exotische gerechten.
SANTENAY 1er CRU 2009 - Lucien Muzard et Fils (Bourgogne / Rood)
Fles 29,00
Glas 6,00
Met een robijnrode kleur en mooie glans en een neus van bessen, kersen en hout, geeft deze soepele en frisse wijn veel genoegen, vooral bij zoetwatervis en aspergegerechten.
ALSACE GRAND CRU SCHLOSSBERG 2008 - Domaine Blanck (Elzas / Wit)
Fles 23,00
Glas 6,00
Met verfijnde aroma's zowel in geur als in smaak heeft deze wijn uit de Elzas alle eigenschappen van een grote wijn en vormt een uitstekende combinatie met vlees, gevogelte en zoete gerechten.
Drie lichte en fruitige wijnen :
CHABLIS MONTMAINS 1er CRU 2009 - Domaine des Marronniers (Bourgogne / Wit) Fles 29,00
Glas 6,00
Deze jonge kwaliteitswijn biedt een goede harmonie tussen zuren en molligheid en heeft een lange afdronk. Zijn tonen van fruit, witte bloemen, kruiden en hazelnoot passen uitstekend bij visgerechten met saus, rood vlees en boerenkaas.
SANCERRE LES BELLES VIGNES 2009 - Fournier Père et fils (Loire / Wit)
Fles 25,00
Glas 5,00
Een prachtige Sancerre, edel en fruitig. De heerlijk soepele en volle smaak zorgt voor een verrijking van traditionele gerechten en stoofschotels.
BROUILLY CHÂTEAU DE PIERREUX MOMMESSIN 2009 - Famille des Grands Vins
(Bourgogne / Rood)
Fles 25,00
Glas 5,00
Ideaal om vrienden mee te verrassen zonder zelf meteen failliet te gaan, deze donkerrode
Bourgogne met het aroma van rijp zwart fruit die een plezierige lange indruk in de mond achterlaat. Heerlijk bij geroosterd vlees, bij vis of vlees en verrassend lekker bij Aziatische
gerechten.
Drie elegante en uitgebalanceerde wijnen:
MINERVOIS LA SELECTION DU CHÂTEAU DE BAGNOLES 2007 - Jean Panis (Languedoc-Roussillon / Rood)
Fles 25,00
Glas 5,00
Een mooie kersenrode kleur, een neus van rood fruit met tonen van hout en een snufje gekonfijte sinaasappel zijn de kenmerken van deze heerlijke, stevige wijn. Originaliteit verzekerd in combinatie met de keuken van de Maghreb.
PESSAC LEOGNAN CHÂTEAU LE THIL COMTE CLARY 2008 - Scea de Laitre le Thil
(Graves / Rood)
Fles 32,00
Glas 6,50
Een geweldige ontdekking, deze rode wijn met een complexe en krachtige neus, met het aroma van rijp rood fruit en met kruidige en rokerige tonen, mondvullend, een stevige textuur en elegante en geurige taninnes. Een uitgelezen begeleider van wildschotels, van rood vlees en van homard à l'américaine.
LISTRAC CHÂTEAU CLARKE 2006 - Baron Edmond de Rothschild (Bordeaux /Rood)
Fles 36,00
Glas 7,50
Deze karakteristieke wijn van grote klasse biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding voor een verfijnd en zijdezacht mondgevoel en rijpe tannines. Past uitstekend bij kwartel, bij een royale lendebiefstuk en bij kalfsragout.
Drie volle en krachtige wijnen :
GEVREY CHAMBERTIN VIEILLES VIGNES 2009 - Frédéric Magnien (Bourgogne / Rood)
Fles 36,00
Glas 7,00
Deze zware en krachtige wijn combineert een robijnrode kleur met een purperen glans en is een edele vertegenwoordiger van zijn appellation. Zijn zeer bloemige neus ontwikkelt zich naar tonen van rood fruit, zwart fruit en dan naar zoethout. Deze wijn die vol en elegant in de mond is en een fluwelige textuur heeft, past voortreffelijk bij wild of bij een mooi stuk gebraden vlees.
MOREY SAINT DENIS COEUR D'ARGILE 2007 - Frédéric Magnien (Bourgogne / Rood)
Fles 32,00
Glas 6,50
Purper van kleur, een neus van zeer zuiver rijp fruit en een soepel en een zalvend mondgevoel ondersteund door fijne en zijdeachtige tannines zijn de troeven van deze grote wijn. Elegant en persistent en een goede begeleider van kalfsvlees en kazen zoals "Epoisses".
NERO D'AVOLA CALATRASI 2008 - Pardela Wines (Sicilië, Italië / Rood)
Fles 25,00
Glas 5,00
Deze rode Italiaanse wijn die de geur heeft van rood fruit, zoethout, kruiden en rook, is geschikt om nu te drinken. Met de smaak van gekonfijt fruit, pruimen, chocola en zachte tannines. Perfect in combinatie met gerookte vleeswaren, harde kazen maar ook met gerechten met bospaddestoelen.
Twaalf wijnen naar keuze te ontdekken tot eind april 2012 op de tafels bij de zeven Mercure Hotels in België - Brussel (Centrum en Airport), Luik, Leuven, Louvain-la-Neuve, Mechelen en Bergen.
Meer dan 35 jaar al, vertegenwoordigt Mercure binnen de groep Accor de gastvrijheid en vakkennis in dienst van een verblijf op maat. In ruim 50 landen over de hele wereld biedt Mercure hotels aan met een persoonlijke stijl, niet alleen op het vlak van interieur maar ook qua dienstverlening. De hôteliers van de 700 Mercure-hotels zijn ware professionals in gastvrijheid: toegewijd en attent, met aandacht en een luisterend oor voor elke klant. Zo bezorgen zij hun gasten aangename en ontspannende momenten in een warme, gastvrije omgeving met optimaal comfort.
12-06-2011 om 00:00
geschreven door rvh ![](https://www.bloggen.be/Images/email_vriend.gif)
|