Inhoud blog
  • Oman
  • Thomas Cook 'stunt'
  • oostkantons label bed en bike
  • Ontdek de speelsteden van de Rode Duivels
  • Nieuwe uniformen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    millesime
    gastronomie - liftestyle - toerisme
    17-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sri Lankian airways

    SriLankan Airlines gaat toetreden tot oneworld

     

     

     

    SriLankan Airlines wordt lid van oneworld®, waardoor ‘s werelds toonaangevende kwaliteitsluchtvaartalliantie met een van de snelst groeiende Aziatische luchtvaartmaatschappijen wordt uitgebreid.

               

    Dat deze luchtvaartmaatschappij verkozen zou worden tot toekomstig lid van oneworld werd aangekondigd toen de Chief Executives van de maatschappijen die lid zijn van de alliantie samenkwamen voor een vergadering van de raad van bestuur van de groep. Deze vond plaats in de marge van de IATA 2012 World Air Transport Summit, die vandaag in Beijing van start gaat.  

    Het lidmaatschap van SriLankan Airlines zou tegen eind volgend jaar geïmplementeerd moeten worden, waarmee de maatschappij zich aansluit bij enkele van de grootste en beste merken in de luchtvaartsector. Cathay Pacific zal fungeren als peter voor de toetreding tot oneworld en zal de luchtvaartmaatschappij bijstaan in het implementatieprogramma tot de alliantie.

     

    SriLankan Airlines heeft al codeshare-akkoorden met toekomstig oneworld-lid Malaysia Airlines – en kondigde een principeakkoord aan om ook te codesharen met de oneworld-partners Royal Jordanian en S7 Airlines. SriLankan Airlines verdubbelde nagenoeg in omvang nu er sinds drie jaar opnieuw vrede heerst in het thuisland. De maatschappij is van plan om de vloot en het netwerk de komende jaren verder uit te breiden.

     

    Ze beschikt nu over een vloot van 21 vliegtuigen en vervoerde verleden jaar 3,5 miljoen passagiers  tussen de thuisbasis in Colombo en 34 bestemmingen in 22 landen, verspreid over Azië, Europa en het Midden-Oosten, met inbegrip van de oneworld-hubs Hong Kong, Londen-Heathrow, Kuala Lumpur, Moskou-Domodedovo en Tokyo-Narita, alsook met Bangkok en Singapore.

    SriLankan Airlines is niet alleen de nationale luchtvaartmaatschappij, het is ook de grootste internationale maatschappij die de nabijgelegen Malediven aandoet en die ook in Zuid-India zeer actief is.

     

    Op dit ogenblik vliegen twee gevestigde oneworld-leden naar Sri Lanka. Cathay Pacific vliegt er dagelijks heen vanuit zijn hub in Hong Kong en Royal Jordanian vliegt er drie keer per week heen vanuit zijn basis in Amman. Ook de grootste stad van het land, Colombo, maakt deel uit van het oneworld-netwerk van toekomstig lid Malaysia Airlines. Terwijl SriLankan Airlines zich voorbereidt op de toetreding, wordt er onderzocht in welke mate er mogelijkheden zijn om de dekkingsgraad van het land door de alliantie te verhogen.

     

    Door de toetreding van SriLankan Airlines komen er drie nieuwe bestemmingen in het oneworld-netwerk, allemaal in Zuid-India - Kochi, Tiruchirapalli and Thiruvananthapuram -, waardoor de wereldwijde dekking van oneworld op ca. 850 bestemmingen komt, verspreid over meer dan 150 landen, met een gecombineerde vloot van bijna 2500 vliegtuigen die ca. 9000 vluchten uitvoeren en dagelijks bijna een miljoen passagiers vervoeren, wat een jaarlijkse omzet van meer dan 100 miljard USD genereert.

    17-06-2012 om 10:59 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    16-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thomas Cook

    THOMAS COOK BELGIUM WERKT HARD VERDER AAN INNOVATIE MET DUIDELIJKE RESULTATEN

     

     

     

    Thomas Cook Belgium is positief gestemd over de 2 vakantiemaanden juli en augustus. De Belgische reisorganisatie noteert voor het komende hoogseizoen een mooie groei van het aantal klanten die hun zomervakantie al hebben gereserveerd.

     

    Ook over de bezettingsgraad van haar vluchten is Thomas Cook Belgium positief gestemd. Daar noteert de reisorganisatie eveneens een stijging tegenover vorig jaar voor de 2 zomermaanden.

     

    Volgend op beide positieve resultaten verwacht Thomas Cook Belgium een goed resultaat voor beide zomermaanden. Dit bevestigde Frank Meysman, voorzitter van Thomas Cook Group, ook afgelopen weekend in diverse binnenlandse en buitenlandse media, door te benadrukken dat “het bedrijf het in België, Scandinavië en Duitsland heel goed doet.”

     

    Met deze positieve resultaten investeert Thomas Cook Belgium fors en intens in de verdere innovatie van haar aanbod en producten. Concrete realisaties hiervan zijn het feit dat de touroperator vanaf eind oktober met de eigen Thomas Cook vloot vliegt naar 11 exotische bestemmingen, én dit 29x per week. Thomas Cook Belgium beklonk dit akkoord net met zustermaatschappij Condor en zal zich hiermee onderscheiden met een kwalitatief zeer sterk product. Nieuw in het winteraanbod zijn 4 nieuwe lange afstandsbestemmingen nl Puerto Plata en Santo Domingo op de Dominicaanse republiek, Rio de Janeiro in Brazilië en Havanna in Cuba.

     

    Premium-touroperator Pegase lanceerde haar eigen website op www.pegase.be, tot nu toe deelde Pegase de Thomas Cook website. In de zeer nabije toekomst plant Thomas Cook Belgium nog eens de introductie van niet minder dan 4 nieuwe bestemmingen voor deze winter.

     

    In de kantlijn maakt de reisorganisatie de bemerking dat haar aanbod nog voldoende groot is om op de vraag van klanten en reisagenten te voldoen, voor de meeste bestemmingen en afreisdata in juli en augustus. Gelet op bovenstaande positieve tendensen adviseert zij de beslissing niet lang meer uit te stellen, aan wie zijn zomervakantie nog niet gereserveerd heeft.

     

     

     

    16-06-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.thomas Cook

    THOMAS COOK BELGIUM WERKT HARD VERDER AAN INNOVATIE MET DUIDELIJKE RESULTATEN

     

     

     

    Thomas Cook Belgium is positief gestemd over de 2 vakantiemaanden juli en augustus. De Belgische reisorganisatie noteert voor het komende hoogseizoen een mooie groei van het aantal klanten die hun zomervakantie al hebben gereserveerd.

     

    Ook over de bezettingsgraad van haar vluchten is Thomas Cook Belgium positief gestemd. Daar noteert de reisorganisatie eveneens een stijging tegenover vorig jaar voor de 2 zomermaanden.

     

    Volgend op beide positieve resultaten verwacht Thomas Cook Belgium een goed resultaat voor beide zomermaanden. Dit bevestigde Frank Meysman, voorzitter van Thomas Cook Group, ook afgelopen weekend in diverse binnenlandse en buitenlandse media, door te benadrukken dat “het bedrijf het in België, Scandinavië en Duitsland heel goed doet.”

     

    Met deze positieve resultaten investeert Thomas Cook Belgium fors en intens in de verdere innovatie van haar aanbod en producten. Concrete realisaties hiervan zijn het feit dat de touroperator vanaf eind oktober met de eigen Thomas Cook vloot vliegt naar 11 exotische bestemmingen, én dit 29x per week. Thomas Cook Belgium beklonk dit akkoord net met zustermaatschappij Condor en zal zich hiermee onderscheiden met een kwalitatief zeer sterk product. Nieuw in het winteraanbod zijn 4 nieuwe lange afstandsbestemmingen nl Puerto Plata en Santo Domingo op de Dominicaanse republiek, Rio de Janeiro in Brazilië en Havanna in Cuba.

     

    Premium-touroperator Pegase lanceerde haar eigen website op www.pegase.be, tot nu toe deelde Pegase de Thomas Cook website. In de zeer nabije toekomst plant Thomas Cook Belgium nog eens de introductie van niet minder dan 4 nieuwe bestemmingen voor deze winter.

     

    In de kantlijn maakt de reisorganisatie de bemerking dat haar aanbod nog voldoende groot is om op de vraag van klanten en reisagenten te voldoen, voor de meeste bestemmingen en afreisdata in juli en augustus. Gelet op bovenstaande positieve tendensen adviseert zij de beslissing niet lang meer uit te stellen, aan wie zijn zomervakantie nog niet gereserveerd heeft.

     

     

     

    16-06-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    15-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.skip hop

    Samen op reis met de nieuwe Trolley van Skip Hop

     

     

     

     

    Onderweg met je kleine schat naar de luchthaven voor een verre reis? Of gewoon oma een bezoekje brengen? Dan zorgt deze stevige trolley van Skip Hop voor aangenaam vertier. Hij is zowel geschikt voor dagelijks gebruik als voor langeafstandsreizen. De verstelbare schouderbandjes van deze trolley zorgen ervoor dat mama of papa de trolley kan dragen wanneer je kind wat moe is.

    Verkrijgbaar in hond, aap, bij en uil. Prijs: 49,90 euro

    www.hebeco.be

     

     

     





    15-06-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Perniso

    PERNISO®, het voedingssupplement barstensvol Omega 3

     

    PERNISO®, een voedingssupplement met extracten van groenlippige mosselen uit Nieuw- Zeeland, uiterst rijk aan Omega 3, helpt bij het goed functioneren van het metabolisme in de gewrichten en de preventie van cardiovasculaire stoornissen. De in-vitro studies bij dieren heeft de sterke anti-inflammatoire werking van PERNISO® aangetoond, wat daarna ook bevestigd werd bij de mens via meerdere wetenschappelijke studies. PERNISO® is 100% natuurlijk, zonder toegevoegde kunststoffen, noch melk, gist of gluten.

    De eigenschappen van deze groenlippige mossel (Perna Canaliculus) werden door de onderzoekers van de NASA ontdekt. Die hebben kunnen vaststellen dat deze mosselen sterke anti-inflammatoire bestanddelen bevatten.

    Vooraleer PERNISO® op de markt gebracht werd, zijn het de astronauten van de NASA die van de eigenschappen van deze Nieuw-Zeelandse mosselen hebben kunnen genieten. Een garantie voor het succes van dit voedingssupplement dat meer en meer van zich laat horen.

    Het staat tegenwoordig goed voor bepaalde evenwichtige voedingsproducten om de nadruk te leggen op hun Omega 3-gehalte. Dan nog moeten we weten om welke dosis het werkelijk gaat. Die zijn al te vaak zeer gering en hebben meer resultaat via voedingssupplementen, het ene al overbodiger dan het andere. PERNISO® maakt echter deel uit van een nieuwe generatie voedingssupplementen die heel anders is. Het Omega 3 dat het in het lichaam verspreidt, is uiterst performante. PERNISO® is erkend door artsen en apothekers en is natuurlijk alleen verkrijgbaar in apotheken.

    PERNISO® bestaat uit een unieke groep zeelipiden die verschillende niet-polaire lipiden en poly-onverzadigde Omega 3-vetzuren uit groenlipmosselen van Nieuw-Zeeland (Perna canaliculus) bevatten. Bij de productie van PERNISO® wordt een gepatenteerd extractieproces gebruikt dat ontwikkeld werd voor een stabiele productie zonder chemische resten. PERNISO® wordt gestabiliseerd door de inkapseling in capsules in aanwezigheid van natuurlijke antioxidantia (Vitamine E). PERNISO® is een uniek gepatenteerd extract van zeelipidenolie en mag niet in verband worden gebracht of vergeleken worden met de poeders van groenlipmosselen uit Nieuw-Zeeland.

    Innemen bij de maaltijd. Niet innemen als vervanging van een correct dieet.
    Is geen vervangmiddel voor een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl. Volg de aanbevelingen van uw arts voor de dosering en de duur.
    Het is doorgaans aanbevolen om in eerste instantie 2 capsules per dag in te nemen. Vervolgens kan minder worden ingenomen, 1 capsule per dag, om goede gewrichten te behouden.

    Voorzorgen: PERNISO® wordt doorgaans heel goed verdragen. Licht ongemak ter hoogte van de maag (dikwijls voorbijgaand) kan optreden. Dit kan worden vermeden door het middel bij de maaltijd in te nemen. www.perniso.com

    15-06-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Skip hop

    Samen op reis met de nieuwe Trolley van Skip Hop

     

     

     

     

    Onderweg met je kleine schat naar de luchthaven voor een verre reis? Of gewoon oma een bezoekje brengen? Dan zorgt deze stevige trolley van Skip Hop voor aangenaam vertier. Hij is zowel geschikt voor dagelijks gebruik als voor langeafstandsreizen. De verstelbare schouderbandjes van deze trolley zorgen ervoor dat mama of papa de trolley kan dragen wanneer je kind wat moe is.

    Verkrijgbaar in hond, aap, bij en uil. Prijs: 49,90 euro

    www.hebeco.be

     





    15-06-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Perniso

    PERNISO®, het voedingssupplement barstensvol Omega 3

     

    PERNISO®, een voedingssupplement met extracten van groenlippige mosselen uit Nieuw- Zeeland, uiterst rijk aan Omega 3, helpt bij het goed functioneren van het metabolisme in de gewrichten en de preventie van cardiovasculaire stoornissen. De in-vitro studies bij dieren heeft de sterke anti-inflammatoire werking van PERNISO® aangetoond, wat daarna ook bevestigd werd bij de mens via meerdere wetenschappelijke studies. PERNISO® is 100% natuurlijk, zonder toegevoegde kunststoffen, noch melk, gist of gluten.

    De eigenschappen van deze groenlippige mossel (Perna Canaliculus) werden door de onderzoekers van de NASA ontdekt. Die hebben kunnen vaststellen dat deze mosselen sterke anti-inflammatoire bestanddelen bevatten.

    Vooraleer PERNISO® op de markt gebracht werd, zijn het de astronauten van de NASA die van de eigenschappen van deze Nieuw-Zeelandse mosselen hebben kunnen genieten. Een garantie voor het succes van dit voedingssupplement dat meer en meer van zich laat horen.

    Het staat tegenwoordig goed voor bepaalde evenwichtige voedingsproducten om de nadruk te leggen op hun Omega 3-gehalte. Dan nog moeten we weten om welke dosis het werkelijk gaat. Die zijn al te vaak zeer gering en hebben meer resultaat via voedingssupplementen, het ene al overbodiger dan het andere. PERNISO® maakt echter deel uit van een nieuwe generatie voedingssupplementen die heel anders is. Het Omega 3 dat het in het lichaam verspreidt, is uiterst performante. PERNISO® is erkend door artsen en apothekers en is natuurlijk alleen verkrijgbaar in apotheken.

    PERNISO® bestaat uit een unieke groep zeelipiden die verschillende niet-polaire lipiden en poly-onverzadigde Omega 3-vetzuren uit groenlipmosselen van Nieuw-Zeeland (Perna canaliculus) bevatten. Bij de productie van PERNISO® wordt een gepatenteerd extractieproces gebruikt dat ontwikkeld werd voor een stabiele productie zonder chemische resten. PERNISO® wordt gestabiliseerd door de inkapseling in capsules in aanwezigheid van natuurlijke antioxidantia (Vitamine E). PERNISO® is een uniek gepatenteerd extract van zeelipidenolie en mag niet in verband worden gebracht of vergeleken worden met de poeders van groenlipmosselen uit Nieuw-Zeeland.

    Innemen bij de maaltijd. Niet innemen als vervanging van een correct dieet.
    Is geen vervangmiddel voor een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl. Volg de aanbevelingen van uw arts voor de dosering en de duur.
    Het is doorgaans aanbevolen om in eerste instantie 2 capsules per dag in te nemen. Vervolgens kan minder worden ingenomen, 1 capsule per dag, om goede gewrichten te behouden.

    Voorzorgen: PERNISO® wordt doorgaans heel goed verdragen. Licht ongemak ter hoogte van de maag (dikwijls voorbijgaand) kan optreden. Dit kan worden vermeden door het middel bij de maaltijd in te nemen. www.perniso.com

    15-06-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    14-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lignavita

    Lignavita ijs: heerlijk (fris) én goed voor de lijn

     

        

             

    Op je lijn letten en toch genieten van een heerlijk smeuiig ijsje? Het lijkt onmogelijk maar dat is het niet. Om niet de hele zomer te leven van één appel en een glas water, heeft Lignavita de perfecte oplossing bedacht. Geniet probleemloos en zonder je schuldig te voelen dankzij het heerlijke Lignavita ijs.

     

    Het Lignavita ijs is rijk aan eiwitten en ook arm aan calorieën, koolhydraten en vetten. Het bevat enkel natuurlijke kleur- en smaakstoffen , geen bewaarmiddelen en is eenvoudig te bereiden.

     

    Bereidingswijze : Shake 40 gr ijspoeder (ongeveer 2 afgestreken maatlepels) met 75 ml water (of ongezoete sojamelk) tot alles goed opgelost en voldoende is gedikt (15 seconden). Giet dit in een vorm en plaats dit in de diepvries gedurende 4 uur of langer. Voor een heerlijk romige textuur 15 min. vóór gebruik uit de diepvries halen.

    Verkrijgbaar in 3 heerlijke smaken en handig verpakt in potten van 400 gr: chocolade met schilfers chocolade, vanille met stukjes hazelnoot en aardbei. Prijs: 32 euro

     

    De beste shaker sinds de garde: Magic Shaker

    Deze nieuwe Magic Shaker is even effectief als uniek en zal moeiteloos en klontervrij je eiwitsupplementen mixen. Daarnaast is hij ook zeer geschikt voor het mengen van zelfgemaakte dressings en marinades, yoghurt, smoothies en nog veel meer! Perfect om je zomers slaatje wat op te vrolijken, een pittige toets te geven aan je barbecuesteak of je tussendoortje een extra toets te geven!

    Het geheim is de unieke garde bal. Hij is gemaakt van gepolijst chirurgisch roestvrij staal en beweegt zich vrij door de shaker. Doe eenvoudig de garde bal met de ingrediënten in de shaker en je kan zonder enige moeite de ingrediënten klontervrij, licht en luchtig mengen. Geen batterijen of elektriciteit nodig, draagbaar en betrouwbaar. Je leven gaat een heel stuk beter smaken. Prijs: 14 euro

    www.lignavita.be

     

     

     

    14-06-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lignavita ijs

    Lignavita ijs: heerlijk (fris) én goed voor de lijn

     

        

             

    Op je lijn letten en toch genieten van een heerlijk smeuiig ijsje? Het lijkt onmogelijk maar dat is het niet. Om niet de hele zomer te leven van één appel en een glas water, heeft Lignavita de perfecte oplossing bedacht. Geniet probleemloos en zonder je schuldig te voelen dankzij het heerlijke Lignavita ijs.

     

    Het Lignavita ijs is rijk aan eiwitten en ook arm aan calorieën, koolhydraten en vetten. Het bevat enkel natuurlijke kleur- en smaakstoffen , geen bewaarmiddelen en is eenvoudig te bereiden.

     

    Bereidingswijze : Shake 40 gr ijspoeder (ongeveer 2 afgestreken maatlepels) met 75 ml water (of ongezoete sojamelk) tot alles goed opgelost en voldoende is gedikt (15 seconden). Giet dit in een vorm en plaats dit in de diepvries gedurende 4 uur of langer. Voor een heerlijk romige textuur 15 min. vóór gebruik uit de diepvries halen.

    Verkrijgbaar in 3 heerlijke smaken en handig verpakt in potten van 400 gr: chocolade met schilfers chocolade, vanille met stukjes hazelnoot en aardbei. Prijs: 32 euro

     

    De beste shaker sinds de garde: Magic Shaker

    Deze nieuwe Magic Shaker is even effectief als uniek en zal moeiteloos en klontervrij je eiwitsupplementen mixen. Daarnaast is hij ook zeer geschikt voor het mengen van zelfgemaakte dressings en marinades, yoghurt, smoothies en nog veel meer! Perfect om je zomers slaatje wat op te vrolijken, een pittige toets te geven aan je barbecuesteak of je tussendoortje een extra toets te geven!

    Het geheim is de unieke garde bal. Hij is gemaakt van gepolijst chirurgisch roestvrij staal en beweegt zich vrij door de shaker. Doe eenvoudig de garde bal met de ingrediënten in de shaker en je kan zonder enige moeite de ingrediënten klontervrij, licht en luchtig mengen. Geen batterijen of elektriciteit nodig, draagbaar en betrouwbaar. Je leven gaat een heel stuk beter smaken. Prijs: 14 euro

    www.lignavita.be

     

     

     

    14-06-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    13-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bier en kaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nog meer nieuwigheden om van te genieten

     

     

     

    Als dé bierspecialist, maakt Delhaize er een erezaak van om haar assortiment regelmatig uit te breiden met nieuwe producten en om lokale, Belgische producten te steunen. De distributeur verdeelt sinds kort bijvoorbeeld verschillende nieuwe producten die deel uitmaken van de rijkdom van de Belgische bierbrouwerij. Het nationale assortiment bij Delhaize bestaat vandaag uit meer dan 150 bieren. Daarbij komt nog het assortiment van lokale bieren, die eigen zijn aan een streek in België. Zo vinden de klanten in hun supermarkt bier dat in een lokale brouwerij gebotteld werd.

     

    Malheur Brut, een van de enige twee brutbieren ter wereld, wordt gebrouwen in Buggenhout, bij Dendermonde. De brutbieren, een echte nieuwigheid in de bierwereld, ondergaan hetzelfde gistingsproces als champagne, namelijk drie gistingen in de fles, gevolgd door de lozing. Deze methode zorgt voor een verfijnd en sprankelend bier met een pittige schuimkraag en een elegante smaak. Dit bier is perfect als aperitief, dessert of digestief. Prijs: € 10,99 / 75 cl, beschikbaar vanaf 7 juni.

     

    Brouwerij Oud Beersel, een van de laatste authentieke lambiekbrouwerijen, staat bekend voor de artisanale lambiek die er gebrouwen wordt volgens oude traditionele processen en bekroond werd met verschillende internationale prijzen. Delhaize verkoopt als enige de Oude Geuze Oud Beersel - Oude Kriek Oud Beersel en Framboise Oud Beersel.

     

    Seefbier, een herontdekking na 80 jaar stilte. Sinds maart dit jaar wordt Seefbier (opnieuw) verkocht. Dit is een witbier met een delicate, kruidige smaak en maakte veel ophef bij de lancering in maart 2012. Dit Antwerpse bier stroomde tot 1930 nog overvloedig en werd daarna 80 jaar lang verloren gewaand maar zag dit jaar opnieuw het licht dankzij het werk van gerenommeerde brouwers. Dat werk werd erkend door internationale experts en beloond met de Gouden medaille op de World Beer Cup Award 2012 in de categorie “Other Belgian-Style Ale”. Seefbier is exclusief

    verkrijgbaar in de Delhaizesupermarkten in Vlaanderen en Brussel.

     

    Tot slot nog twee bieren van de familiebrouwerij van de Halve Maan, die sinds begin dit jaar bij Delhaize verkocht worden: het bruine Straffe Hendrik Quadrupel en blonde Straffe Hendrik Tripel.

     

     

     

     

    13-06-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Delhaize & trapistenbier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    DELHAIZE NEEMT IN EXCLUSIVITEIT HET ZEVENDE TRAPPISTENBIER OP IN ASSORTIMENT

     

     

    Delhaize, dé bierspecialist, die steeds op zoek is naar nieuwe producten om haar klanten mee te verrassen en verwennen, lanceert als eerste grootdistributeur het bier La Trappe. Dit trappistenbier is het zevende bier dat het erg gegeerde “Authentic Trappist Product Label” mag dragen. Naast dit exclusieve bier en meer dan 150 referenties in het nationale bierassortiment van Delhaize, vallen er nog meer soorten gerstenat te ontdekken: bieren met verrassende smaken en brouwtechnieken, bekroond met talrijke internationale prijzen. Delhaize organiseert bovendien een bier-en kaasfestival, samen met degustaties in de supermarkten.

     

    La Trappe was voordien enkel beschikbaar in gespecialiseerde winkels maar doet bij Delhaize nu zijn intrede in de grootdistributie. Dit is het enige niet-Belgische bier dat het prestigieuze Authentic Trappist Product Label draagt en wordt gebrouwen in het Nederlandse Brabant, in de O.L.V.-abdij van Koningshoeven.

     

    Delhaize biedt als enige grootdistributeur twee bieren aan die in deze abdij gebrouwen worden: La Trappe Quadrupel en La Trappe Isid’Or. La Trappe Quadrupel is een trappistenbier met een prachtige amberkleur en een warme, intense smaak die goed uitgebalanceerd is. De gisting in eikenhouten vaten geeft het bier een nog intensere smaak met een uitgesproken houtaroma, net zoals dat van rode wijn die in houten vaten gerijpt is.

    La Trappe Isid’Or, een ode aan broeder Isidorius, de eerste brouwer van de abdij, is een lichtzoetig amberbier met een karameltoets, ongefilterd, met een intense en licht bittere smaak en een fruitige afdronk. De trappistenbroeders van Koningshoeven gebruiken de opbrengst van hun producten om de projecten in hun kloosters in Indonesië en Oeganda te financieren.

    La Trappe Quadrupel: € 5,65 / 4x33 cl en La Trappe Isid’Or € 4,99 / 4x33 cl

     

    Een limited editionkist met zes trappistenbieren voor vaderdag

    Delhaize brengt voor vaderdag een limited editionkist met trappistenbier uit, zowel voor kenners van trappistenbier als voor wie de kunst van het bierbrouwen wil ontdekken. Deze kist is een uniek initiatief in de distributiesector. Het nieuwe trappistenbier La Trappe Quadrupel zit ook in de kist. De prachtige houten bierkrat bevat zes trappisten (Achel blond, Chimay blauw, Orval, Rochefort 8, La Trappe Quadrupel en Westmalle Tripel), twee glazen (een Achelglas en een La Trappeglas) en een boekje met uitleg over de brouwerijen en trappistenbieren. Een mooi collector’s item met beperkt aanbod, voor € 16,99.

    13-06-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recreatief wandelen

    Recreatief fietsen en wandelen in Zwitsers Graubünden

     

     

    Dat het Zwitserse kanton Graubünden, vakantiegebied nr 1. van Zwitserland met zijn indrukwekkende bergwereld, een paradijs is voor de wandelaar zal niemand verwonderen. Dat het ook een prachtige reisbestemming is voor de recreatieve fietser lijkt minder evident. En toch, recreatieve wandelaars en fietsers vinden in Graubünden niet alleen het mooiste van de Alpen maar kunnen er op een vrij makkelijke manier die natuurpracht ontdekken.

     

    Via www.webwandern.ch, wat zoveel betekent als webwandelen, kun je 10 verschillende wandeltochten op verschillende hoogtes en niveaus vanuit je sofa thuis ‘bewandelen.’ De toeristische dienst van Graubünden riep de website in het leven om hun reizigers voor hun vakantie reeds van de natuur te laten genieten en te laten zien wat ze mogen verwachten. Het gaat om wandelroutes tussen Tirano in het zuidwesten van het kanton en Thusis in het noordwesten. Zo reis je langs Preda, St. Moritz en de befaamde Bernina Pass. De wandelroutes lopen deels parallel langs het spoor van de Bernina Express van de Rhätische baan, een van de topattracties van het kanton. Het spreekt voor zich dat het webwandelen niet dezelfde ervaring geeft als in real life, de schone lucht en het pure landschap ervaar je pas echt als je er in eigen persoon doorheen wandelt.

     

    In een wereld van vierduizend meterhoge bergen liggen schitterende dorpen en stadjes, fantastische uitvalsbasissen voor wandelingen, op maat van iedereen.

    Op http://nl.graubuenden.ch/wandelen vind je alle informatie over alle wandelpaden per streek, over de beste reistijd en je kunt ook kaarten downloaden Er zijn ook meerdaagse wandeltochten en het is zelfs mogelijk om een oude pelgrimsroute, de Jakobsweg, richting Santiago de Compostela te volgen (www.jakobsweg-gr.ch).  Deze doorkruist de mooiste natuur van het kanton met als vertrekplaats Mustair in Engadin en eindigend op de Oberalppas, even voorbij Disentis. Belangrijke plaatsen onderweg zijn Scuol, Davos en Chur. Er zijn in totaal 19 etappes. Het is ook mogelijk een volledig georganiseerde wandelreis in Graubünden te boeken, bijvoorbeeld langs oude smokkelwegen in het gebied van de Bernina of door Oberengadin (www.tevoet.be).

     

    Naargelang de wensen van de stapper of fietser kan een actieve vakantie in Graubünden op verschillende manieren worden beleefd. Het is mogelijk om zelf je bagage te vervoeren of om de bagage telkens naar de volgende etappeplaats te laten brengen. De rode treintjes van de Rhätische Bahn bieden tevens de mogelijkheid om de wat moeilijkere etappes te vermijden en die trajecten per trein af te leggen.

    Het wat meer avontuurlijke type kan kiezen voor overnachten in het stro, zelfs dat is mogelijk, of voor een tocht naar een berghut waar je in internationaal gezelschap de avond kunt doorbrengen. Er worden streekgerechten opgediend en slapen kun je in absolute stilte. Nog voor het ontbijt wagen de koene wandelaars en fietsers zich aan een duik in het heldere maar frisse water van een bergmeer.

    Andere actieve recreanten zullen eerder kiezen voor een verblijf in een luxueus hotel of wellness resort. Na de fysieke inspanning volgt daar het heerlijke ontspannen bij lekkere gerechten en bij een smaakvolle wijn van eigen bodem.

     

    Als je wilt testen welk soort wandel- of fietsvakantie in Graubünden het beste bij je past, biedt Graubünden Toerisme nu een test op bijzonder.graubünden.ch waar je kunt ontdekken wat voor jou de meest geschikte formules zijn met na de test een reisprogramma op maat.

     

    13-06-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    12-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsen vanaf de bron van de Rijn

    Fietsen vanaf de bron van de Rijn

     

     

     

    Wie uitkijkt naar een fietsvakantie hoeft zich niet per se laten afschrikken door de Alpen, zeker niet door de bergen van Graubünden. Heel wat bewegwijzerde fietsroutes lopen door de prachtige dalen waar het heerlijk is om te fietsen op vlakke paden, weg van het gemotoriseerd verkeer.

     

    Graubünden wordt in alle richtingen doorkruist door lange afstandfietspaden (www.veloland.ch) .  Een aanrader is de Rheinroute – voor elke recreatieve fietser een haalbare kaart – met als vertrekplaats Disentis, waar de bron van de Rijn ontspringt. Het fietspad doorkruist bos en dal, weg van het gemotoriseerd verkeer, en gaat via de cultuurstad Chur naar de Bündner Herrschaft waar je langs kasteelruïnes en door wijngaarden fietst. Deze route wordt als een georganiseerde achtdaagse vakantie aangeboden door Belgian Biking (www.belgianbiking.be).

     

    Ook als het bergop gaat zijn er verschillende mogelijkheden. Ofwel ga je de uitdaging aan en beklim je de schitterende Alpenpassen zoals de onbeschrijfelijk mooie Albulapas, ofwel zet je de fiets op de trein. In Graubünden kun je zeer makkelijk een fiets-treinvakantie organiseren want op de treinstellen van de Rhätische Bahn (www.rhb.ch) zijn er zelfs speciale plaatsen voor fietsen. Reizen met de trein in Graubünden is een ronduit fantastische belevenis en sommige treintrajecten zijn als Werelderfgoed erkend. Kortom, wordt het te lastig om te fietsen dan reis je een stuk met de trein waarna je de fietsreis verder zet.

     

    Wie, bij wijze van spreken, met een duwtje in de rug door Graubünden wil fietsen kan gebruikmaken van een elektrische fiets. Deze elektrobikes kun je op verschillende plaatsen huren of de batterij omwisselen. Met een volle accu kun je tot 30 kilometer rijden en mits een kleine inspanning haal je zelfs een snelheid van 25 kilometer per uur. Goede startplaatsen, tevens verhuurplaatsen, zijn de vakantieoorden Savognin, Surselva, Flims en Lenzerheide (http://nl.graubuenden.ch/mountainbiken).

     

    12-06-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsen vanaf de bron

    Fietsen vanaf de bron van de Rijn

     

     

     

    Wie uitkijkt naar een fietsvakantie hoeft zich niet per se laten afschrikken door de Alpen, zeker niet door de bergen van Graubünden. Heel wat bewegwijzerde fietsroutes lopen door de prachtige dalen waar het heerlijk is om te fietsen op vlakke paden, weg van het gemotoriseerd verkeer.

     

    Graubünden wordt in alle richtingen doorkruist door lange afstandfietspaden (www.veloland.ch) .  Een aanrader is de Rheinroute – voor elke recreatieve fietser een haalbare kaart – met als vertrekplaats Disentis, waar de bron van de Rijn ontspringt. Het fietspad doorkruist bos en dal, weg van het gemotoriseerd verkeer, en gaat via de cultuurstad Chur naar de Bündner Herrschaft waar je langs kasteelruïnes en door wijngaarden fietst. Deze route wordt als een georganiseerde achtdaagse vakantie aangeboden door Belgian Biking (www.belgianbiking.be).

     

    Ook als het bergop gaat zijn er verschillende mogelijkheden. Ofwel ga je de uitdaging aan en beklim je de schitterende Alpenpassen zoals de onbeschrijfelijk mooie Albulapas, ofwel zet je de fiets op de trein. In Graubünden kun je zeer makkelijk een fiets-treinvakantie organiseren want op de treinstellen van de Rhätische Bahn (www.rhb.ch) zijn er zelfs speciale plaatsen voor fietsen. Reizen met de trein in Graubünden is een ronduit fantastische belevenis en sommige treintrajecten zijn als Werelderfgoed erkend. Kortom, wordt het te lastig om te fietsen dan reis je een stuk met de trein waarna je de fietsreis verder zet.

     

    Wie, bij wijze van spreken, met een duwtje in de rug door Graubünden wil fietsen kan gebruikmaken van een elektrische fiets. Deze elektrobikes kun je op verschillende plaatsen huren of de batterij omwisselen. Met een volle accu kun je tot 30 kilometer rijden en mits een kleine inspanning haal je zelfs een snelheid van 25 kilometer per uur. Goede startplaatsen, tevens verhuurplaatsen, zijn de vakantieoorden Savognin, Surselva, Flims en Lenzerheide (http://nl.graubuenden.ch/mountainbiken).

     

    12-06-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    11-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ommegangbier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het nieuwe Ommegang-bier van Keizer Karel behaalt 3 sterren!

     

     

     

    De Keizer Karel-bieren werden recentelijk uitgebreid: Ommegang vervoegt de bestaande Goud Blond en Robijn Rood. De naam van het bier verwijst naar het gelijknamige evenement dat elke zomer plaatsvindt op de Brusselse Grote Markt. Een professionele, internationale jury bekroonde Ommegang met 3 sterren op de uitreiking van de Superior Taste Awards.

     

    Brouwerij Haacht steunt al meer dan 10 jaar de Ommegang van Brussel, die jaarlijks de blijde intrede van Keizer Karel met zijn gevolg in 1549 opnieuw tot leven brengt. Voor de editie 2011 werd een speciaal Ommegang ‘feestbier’ gebrouwen, uitsluitend

    te verkrijgen tijdens het evenement. Door de grote interesse (meer dan 5.000 bezoekers registreerden zich als fan in een maand tijd) werd dit uitzonderlijke bier inmiddels ook permanent op de markt gebracht.

     

    Sinds begin april werd de Ommegang succesvol geïntroduceerd in meer dan 5.000 Belgische, Franse en Nederlandse horecazaken en sinds kort is het permanent en exclusief in het bierassortiment van de Colruyt-supermarkten en Haacht-drankenhandelaars opgenomen.

     

    Dit nieuwe bier werd ook bekroond met 3 sterren op de jaarlijkse Superior Taste Awards: een unieke internationale erkenning, op basis van blinde testen die uitgevoerd werden door 120 gerenommeerde chefs en sommeliers. Enkel producten die een score behaalden van 90% of meer, werden bekroond met 3 sterren.

     

    Bij de lancering van dit nieuwe bier werd het volledige Keizer Karel-gamma onder handen genomen: naast de nieuwe Keizer Karel-fles kregen ook de etiketten een nieuwe stijl aangemeten. Tegelijk werd de website www.keizerkarel.be in een vernieuwend en gebruiksvriendelijk kleedje gestoken.

     

     

     

     

    11-06-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Delhaize kaas en bier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nog meer nieuwigheden om van te genieten

     

     

     

    Als dé bierspecialist, maakt Delhaize er een erezaak van om haar assortiment regelmatig uit te breiden met nieuwe producten en om lokale, Belgische producten te steunen. De distributeur verdeelt sinds kort bijvoorbeeld verschillende nieuwe producten die deel uitmaken van de rijkdom van de Belgische bierbrouwerij. Het nationale assortiment bij Delhaize bestaat vandaag uit meer dan 150 bieren. Daarbij komt nog het assortiment van lokale bieren, die eigen zijn aan een streek in België. Zo vinden de klanten in hun supermarkt bier dat in een lokale brouwerij gebotteld werd.

     

    Malheur Brut, een van de enige twee brutbieren ter wereld, wordt gebrouwen in Buggenhout, bij Dendermonde. De brutbieren, een echte nieuwigheid in de bierwereld, ondergaan hetzelfde gistingsproces als champagne, namelijk drie gistingen in de fles, gevolgd door de lozing. Deze methode zorgt voor een verfijnd en sprankelend bier met een pittige schuimkraag en een elegante smaak. Dit bier is perfect als aperitief, dessert of digestief. Prijs: € 10,99 / 75 cl, beschikbaar vanaf 7 juni.

     

    Brouwerij Oud Beersel, een van de laatste authentieke lambiekbrouwerijen, staat bekend voor de artisanale lambiek die er gebrouwen wordt volgens oude traditionele processen en bekroond werd met verschillende internationale prijzen. Delhaize verkoopt als enige de Oude Geuze Oud Beersel - Oude Kriek Oud Beersel en Framboise Oud Beersel.

     

    Seefbier, een herontdekking na 80 jaar stilte. Sinds maart dit jaar wordt Seefbier (opnieuw) verkocht. Dit is een witbier met een delicate, kruidige smaak en maakte veel ophef bij de lancering in maart 2012. Dit Antwerpse bier stroomde tot 1930 nog overvloedig en werd daarna 80 jaar lang verloren gewaand maar zag dit jaar opnieuw het licht dankzij het werk van gerenommeerde brouwers. Dat werk werd erkend door internationale experts en beloond met de Gouden medaille op de World Beer Cup Award 2012 in de categorie “Other Belgian-Style Ale”. Seefbier is exclusief

    verkrijgbaar in de Delhaizesupermarkten in Vlaanderen en Brussel.

     

    Tot slot nog twee bieren van de familiebrouwerij van de Halve Maan, die sinds begin dit jaar bij Delhaize verkocht worden: het bruine Straffe Hendrik Quadrupel en blonde Straffe Hendrik Tripel.

     

     

     

     

    11-06-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VAL, bekroond met 3 sterren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    VAL, Belgisch natuurlijk mineraalwater, bekroond met 3 sterren

     

     

    Het iTQi heeft VAL, het natuurlijk mineraalwater van Brouwerij Haacht, bekroond met 3 sterren op de Superior Taste Awards 2012. Voor de toekenning van deze awards worden honderden voedingsmiddelen en dranken tijdens blinde testen op hun smaak beoordeeld door een culinaire vakjury. Producten die een score behalen van 90% of meer, worden bekroond met 3 sterren.

     

    VAL is het huismerk van Brouwerij Haacht. Sinds 1989 is het water erkend door het Ministerie van Volksgezondheid als natuurlijk mineraalwater, een erkenning die berust op de hoogste kwaliteitsvereisten. Het water dient 100% van ondergrondse oorsprong en zuiver te zijn. De bron moet beschermd zijn tegen elk risico van vervuiling en besmetting. En de botteling ten slotte moet rechtstreeks aan de bron gebeuren zonder chemische of microbiologische behandeling. Een belangrijk verschil met zogenaamd bronwater is de constante minerale samenstelling die opgelegd wordt bij natuurlijk mineraalwater. Hierdoor zijn kwaliteitsschommelingen uitgesloten en smaakt het water steeds hetzelfde.

     

    Het VAL-assortiment beperkt zich niet tot water met een natuurlijke en bruisende variëteit (25cl, 75cl en 1l). De 6 frisdranken maken het assortiment compleet en worden één voor één geproduceerd met VAL natuurlijk mineraalwater. Met het VAL-gamma richt de brouwerij zich hoofdzakelijk tot het horecakanaal en speelt ze in op de vraag van de veeleisende consument. Bovendien is het een Belgisch kwaliteitsmerk dat louter en alleen al door het kortere transport een lagere milieu-impact heeft dan de ingevoerde mineraalwaters en limonades uit het buitenland.

     

    Recentelijk onderging VAL een restyling. De alom gekende blauwe druppelvormige waterfles werd behouden, maar nieuwe etiketten en kroonkurken zorgen voor een frissere, modernere look. De frisdranken kregen ook een nieuwe fles. De etiketten van de frisdranken ogen kleurrijk en speels, maar stralen ook kwaliteit uit. Het V-vormig beeldmerk is een terugkerend element. Het symboliseert de vallei en de vreugde die men ervaart bij het drinken en werkt samen met de naam ‘VAL’ aan een betere samenhang van het gamma.

    www.brouwerijhaacht.be

     

     

     

    11-06-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recreratief fietsen

    Recreatief fietsen en wandelen in Zwitsers Graubünden

     

     

    Dat het Zwitserse kanton Graubünden, vakantiegebied nr 1. van Zwitserland met zijn indrukwekkende bergwereld, een paradijs is voor de wandelaar zal niemand verwonderen. Dat het ook een prachtige reisbestemming is voor de recreatieve fietser lijkt minder evident. En toch, recreatieve wandelaars en fietsers vinden in Graubünden niet alleen het mooiste van de Alpen maar kunnen er op een vrij makkelijke manier die natuurpracht ontdekken.

     

    Via www.webwandern.ch, wat zoveel betekent als webwandelen, kun je 10 verschillende wandeltochten op verschillende hoogtes en niveaus vanuit je sofa thuis ‘bewandelen.’ De toeristische dienst van Graubünden riep de website in het leven om hun reizigers voor hun vakantie reeds van de natuur te laten genieten en te laten zien wat ze mogen verwachten. Het gaat om wandelroutes tussen Tirano in het zuidwesten van het kanton en Thusis in het noordwesten. Zo reis je langs Preda, St. Moritz en de befaamde Bernina Pass. De wandelroutes lopen deels parallel langs het spoor van de Bernina Express van de Rhätische baan, een van de topattracties van het kanton. Het spreekt voor zich dat het webwandelen niet dezelfde ervaring geeft als in real life, de schone lucht en het pure landschap ervaar je pas echt als je er in eigen persoon doorheen wandelt.

     

    In een wereld van vierduizend meterhoge bergen liggen schitterende dorpen en stadjes, fantastische uitvalsbasissen voor wandelingen, op maat van iedereen.

    Op http://nl.graubuenden.ch/wandelen vind je alle informatie over alle wandelpaden per streek, over de beste reistijd en je kunt ook kaarten downloaden Er zijn ook meerdaagse wandeltochten en het is zelfs mogelijk om een oude pelgrimsroute, de Jakobsweg, richting Santiago de Compostela te volgen (www.jakobsweg-gr.ch).  Deze doorkruist de mooiste natuur van het kanton met als vertrekplaats Mustair in Engadin en eindigend op de Oberalppas, even voorbij Disentis. Belangrijke plaatsen onderweg zijn Scuol, Davos en Chur. Er zijn in totaal 19 etappes. Het is ook mogelijk een volledig georganiseerde wandelreis in Graubünden te boeken, bijvoorbeeld langs oude smokkelwegen in het gebied van de Bernina of door Oberengadin (www.tevoet.be).

     

    Naargelang de wensen van de stapper of fietser kan een actieve vakantie in Graubünden op verschillende manieren worden beleefd. Het is mogelijk om zelf je bagage te vervoeren of om de bagage telkens naar de volgende etappeplaats te laten brengen. De rode treintjes van de Rhätische Bahn bieden tevens de mogelijkheid om de wat moeilijkere etappes te vermijden en die trajecten per trein af te leggen.

    Het wat meer avontuurlijke type kan kiezen voor overnachten in het stro, zelfs dat is mogelijk, of voor een tocht naar een berghut waar je in internationaal gezelschap de avond kunt doorbrengen. Er worden streekgerechten opgediend en slapen kun je in absolute stilte. Nog voor het ontbijt wagen de koene wandelaars en fietsers zich aan een duik in het heldere maar frisse water van een bergmeer.

    Andere actieve recreanten zullen eerder kiezen voor een verblijf in een luxueus hotel of wellness resort. Na de fysieke inspanning volgt daar het heerlijke ontspannen bij lekkere gerechten en bij een smaakvolle wijn van eigen bodem.

     

    Als je wilt testen welk soort wandel- of fietsvakantie in Graubünden het beste bij je past, biedt Graubünden Toerisme nu een test op bijzonder.graubünden.ch waar je kunt ontdekken wat voor jou de meest geschikte formules zijn met na de test een reisprogramma op maat.

    11-06-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lights, camera, action!

    “LIGHTS! CAMERA! ACTION!” VAN JAN VERHEYEN IN PREMIERE OP FFO 12 OP 8 SEPTEMBER

     

     

     

    De afgelopen maanden werkte Jan Verheyen aan een solovoorstelling geïnspireerd op zijn boek “Alles wat je eigenlijk zou moeten weten over film volgens Jan Verheyen”.  In zijn voorstelling “Lights! Camera! Action!” gidst Jan Verheyen de filmliefhebber door de geschiedenis van de cinema. De voorstelling gaat in première op zaterdag 8 september op het Filmfestival Oostende.  Tickets kunnen in voorverkoop aan 8,5 EUR worden aangekocht.  De online ticketverkoop gaat binnenkort van start.

     

    Na een aantal try-outs  in Vlaanderen staat de voorstelling nu op punt.
    “Lights! Camera! Action!”  heeft als basis het filmboek van Jan Verheyen, maar werd ook geïnspireerd door de documentaire “A personal Journey Through American Films with Martin Scorsese” en door de roemruchte “Nachten van de Wansmaak” waarmee Verheyen al een paar keer de Lage Landen onveilig maakte.


    Het is een persoonlijke reis door de geschiedenis van de film geïllustreerd met massa’s fragmenten, weetjes, verhalen, anekdotes en uiteraard ruime aandacht voor de Vlaamse film, een  terugblik op Hollywood’s Golden Age en een onderdompeling in de wilde en bizarre jaren ’60 en ’70. Ook met zijn boekvoorstelling “Alles wat je eigenlijk zou moeten weten over film” was Jan Verheyen te gast op FFO 11.
    De voorstelling “LIGHTS! CAMERA! ACTION!” gaat in première op zaterdag 8 september op FFO 12 en gaat daarna op tournee in 45 Vlaamse theaters en culturele centra.

    Tickets voor Filmfestival Oostende kunnen binnenkort  aangekocht worden: Online www.filmfestivaloostende.be, Telefonisch +32(0)59 70 11 99, Ticketbalie Toerisme Oostende vzw – Monacoplein 2 - Avant-Premières € 8,5 - Abonnement 5 avant-premières voor € 35

     

     

    11-06-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chimay 150
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    DE BIEREN VAN CHIMAY BESTAAN 150 JAAR: EEN UNIEK PARCOURS MET EEN SUBTIEL EVENWICHT TUSSEN TRADITIE EN MODERNITEIT

     

     

     

    In het jaar 1862 ziet het eerste trappistenbier in Chimay het licht. Sindsdien heeft de brouwerij de cisterciënzerabdij nooit meer verlaten. Vandaag worden de bieren van Chimay, die ook ver buiten onze landsgrenzen bijzonder populair zijn, hier nog steeds gebrouwen onder het toeziend oog van de monniken. Uiteraard is de technologie ondertussen geëvolueerd wat de kwaliteit en de eeuwenoude brouwerijtraditie enkel ten goede komt, terwijl de unieke smaak van de Chimay-bieren in alle eenvoud wordt bewaard.

     

    Om deze verjaardag op gepaste wijze te vieren, heeft de brouwerij het Chimay-bier «Spéciale Cent Cinquante » ontwikkeld: een vol maar tegelijk geraffineerd blond bier dat verkrijgbaar is in een beperkte oplage van 150.000 flessen.

     

    Het verhaal begint in 1844 wanneer Jean-Baptiste Jourdain, pastoor van het dorpje Virelles, de Prins van Chimay overtuigt zijn steun te verlenen aan de bouw van een cisterciënzerabdij op een open plek in Scourmont. De Prins ziet dit als een gelegenheid om de moerassen te bewerken; deze ontgonnen gronden die in een arme streek als weiland dienst deden en die de bewoners niet langer bebouwden.

     

    Aldus komen er in 1850 in Chimay 17 monniken aan, afkomstig van de Sint-Sixtusabdij in Westvleteren. Deze monniken behoren tot de cisterciënzerorde van «La Trappe » en wijden zich volledig aan het monastieke leven volgens de lijfspreuk « Ora et Labora »: de Heer loven maar eveneens werken om inkomsten te vergaren en de hen omringende gemeenschap te helpen.

     

    De monniken leggen zich eerst toe op het bewerken van de aarde om haar vruchtbaar te maken. Al snel droomt de overste, Pater Hyacinthe Bouteca, ervan het  klooster van een brouwerij te voorzien. Op 28 november 1861 wordt de officiële goedkeuring gegeven door koning Leopold I en zijn minister van Financiën Frère-Orban. In 1862 is het eerste gebouw van de brouwerij voltooid en in datzelfde jaar wordt er het eerste trappistenbier gebrouwen. Naast het bier produceren de monniken ook koolzaadolie en bouwen ze een melkfabriek, een kaasfabriek en een bakkerij, zodat de groeiende kloostergemeenschap kan worden onderhouden.

     

    In 1944 is de economie verwoest door de oorlog en de jarenlange bezetting. Aangezien de abdij tijdens de oorlog bezet was geweest, was ze ernstig beschadigd. De bevolking en de monniken van Chimay werken samen aan de heropbouw van hun streek en moderniseren hun activiteiten en in het bijzonder de brouwerij.

     

    Onder impuls van Dom Anselme en dankzij de verworven kennis van Pater Théodore  beslissen ze alles te herzien in functie van de beste knowhow afkomstig van de gekende brouwerijschool van de Université de Louvain en Professor Jean De Clercq, wereldvermaard op het vlak van de Landbouwwetenschappen.

     

    De opties die ontstaan zijn gedurende deze periode van hard werk –– en vooral de tweede fermentatie die eigen is aan Chimay – bepalen vandaag nog steeds het originele karakter van het bier, dat trouw is gebleven aan zichzelf sinds het proto type-brouwsel dat met Pasen in 1948 werd geproduceerd. Het is in datzelfde jaar dat Pater Théodore de gist isoleert die sindsdien ongewijzigd is gebleven en aan het Chimay-bier de specifieke smaak geeft. De receptuur is identiek gebleven sinds begin 1862 en is vandaag 150 jaar oud.

     

    Ter gelegenheid van deze verjaardag heeft de brouwerij van Chimay een nieuw bier samengesteld dat in gelimiteerde oplage verkocht zal worden: 150.000 flessen van dit 100% natuurlijke brouwsel zullen verdeeld worden, waarvan ongeveer de helft in België. Dit speciale bier werd naar het voorbeeld van de andere Chimay-bieren gebrouwen in de abdij en heeft een krachtige en tegelijk delicate smaak. Het is samengesteld uit 100% natuurlijke ingrediënten, heeft een lichtblonde kleur, parelt zoals champagne en heeft een mooie witte schuimkraag.

     

    Zijn uniek en origineel parfum bevat zeer fruitige en complexe noten afkomstig van de Chimay-gist, en is in harmonie met de delicaat gekruide smaken en de nobele geur van verse hop. Met een alcoholgehalte van 10% heeft het Chimay-bier «Spéciale Cent Cinquante » een krachtige en complexe smaak, die tevens lichtzuur en verfrissend is en eindigt op een bruisende toets van hop, tot groot genot van de smaakpapillen.

     

    Het Chimay-bier « Spéciale Cent Cinquante » zal vanaf begin juli verkocht worden in de HORECA en ligt vanaf het einde van het jaar in de winkel. De speciale editie zal enkel beschikbaar zijn in flessen van 75 cl versierd met een zeefdruk van een originele tekening gemaakt door Pater Omer ter gelegenheid van deze verjaardag. Zo snel mogelijk proeven is de boodschap!

     

    De abdij van Chimay-Scourmont behoort tot de Orde van de Cisterciënzers van de Strikte Observantie en inspireert zich op de leefregels van de Trappisten die in de 17de eeuw werden opgesteld door de Abt van Rancé in zijn abdij "La Grande Trappe" in Normandië. Deze monastieke stroming vindt haar oorsprong in de regels en traditie die Sint-Bernardus in de 6de eeuw heeft bepaald. De Trappisten legden een gelofte van soberheid af en wijdden zich aan het bidden en handenarbeid. Dit verzekerde in hun levensonderhoud en liet hen toe humanitaire hulp te verlenen, zowel in hun streek als via stichtingen over de hele wereld.

     

    De trappistenbieren van Chimay worden gebrouwen in de abdij en geproduceerd onder het toeziend oog van de monniken. Ze worden gebrouwen op basis van volledig natuurlijke grondstoffen. Het water dat noodzakelijk is voor de productie van het bier, is voor 100% afkomstig uit de waterbronnen van de abdij. De kwaliteit van dit water draagt bij tot de unieke smaak van de Chimay-bieren. De gist werd op zijn beurt en enkel voor dit doeleinde in 1948 geïsoleerd door Pater Théodore. Het nauwgezette en unieke productieproces bezorgt de Chimay-bieren het label van Authentic Trappist Product. Om dit te bekomen, dient het bier geproduceerd te worden in de trappistenabdij en gebrouwen onder controle van de monniken. Bovendien moeten de inkomsten grotendeels gaan naar liefdadigheidswerken.

     

    11-06-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VAL bekroond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    VAL, Belgisch natuurlijk mineraalwater, bekroond met 3 sterren

     

     

    Het iTQi heeft VAL, het natuurlijk mineraalwater van Brouwerij Haacht, bekroond met 3 sterren op de Superior Taste Awards 2012. Voor de toekenning van deze awards worden honderden voedingsmiddelen en dranken tijdens blinde testen op hun smaak beoordeeld door een culinaire vakjury. Producten die een score behalen van 90% of meer, worden bekroond met 3 sterren.

     

    VAL is het huismerk van Brouwerij Haacht. Sinds 1989 is het water erkend door het Ministerie van Volksgezondheid als natuurlijk mineraalwater, een erkenning die berust op de hoogste kwaliteitsvereisten. Het water dient 100% van ondergrondse oorsprong en zuiver te zijn. De bron moet beschermd zijn tegen elk risico van vervuiling en besmetting. En de botteling ten slotte moet rechtstreeks aan de bron gebeuren zonder chemische of microbiologische behandeling. Een belangrijk verschil met zogenaamd bronwater is de constante minerale samenstelling die opgelegd wordt bij natuurlijk mineraalwater. Hierdoor zijn kwaliteitsschommelingen uitgesloten en smaakt het water steeds hetzelfde.

     

    Het VAL-assortiment beperkt zich niet tot water met een natuurlijke en bruisende variëteit (25cl, 75cl en 1l). De 6 frisdranken maken het assortiment compleet en worden één voor één geproduceerd met VAL natuurlijk mineraalwater. Met het VAL-gamma richt de brouwerij zich hoofdzakelijk tot het horecakanaal en speelt ze in op de vraag van de veeleisende consument. Bovendien is het een Belgisch kwaliteitsmerk dat louter en alleen al door het kortere transport een lagere milieu-impact heeft dan de ingevoerde mineraalwaters en limonades uit het buitenland.

     

    Recentelijk onderging VAL een restyling. De alom gekende blauwe druppelvormige waterfles werd behouden, maar nieuwe etiketten en kroonkurken zorgen voor een frissere, modernere look. De frisdranken kregen ook een nieuwe fles. De etiketten van de frisdranken ogen kleurrijk en speels, maar stralen ook kwaliteit uit. Het V-vormig beeldmerk is een terugkerend element. Het symboliseert de vallei en de vreugde die men ervaart bij het drinken en werkt samen met de naam ‘VAL’ aan een betere samenhang van het gamma.

    www.brouwerijhaacht.be

     

     

     

    11-06-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lights! Camera! Action!

    “LIGHTS! CAMERA! ACTION!” VAN JAN VERHEYEN IN PREMIERE OP FFO 12 OP 8 SEPTEMBER

     

     

     

    De afgelopen maanden werkte Jan Verheyen aan een solovoorstelling geïnspireerd op zijn boek “Alles wat je eigenlijk zou moeten weten over film volgens Jan Verheyen”.  In zijn voorstelling “Lights! Camera! Action!” gidst Jan Verheyen de filmliefhebber door de geschiedenis van de cinema. De voorstelling gaat in première op zaterdag 8 september op het Filmfestival Oostende.  Tickets kunnen in voorverkoop aan 8,5 EUR worden aangekocht.  De online ticketverkoop gaat binnenkort van start.

     

    Na een aantal try-outs  in Vlaanderen staat de voorstelling nu op punt.
    “Lights! Camera! Action!”  heeft als basis het filmboek van Jan Verheyen, maar werd ook geïnspireerd door de documentaire “A personal Journey Through American Films with Martin Scorsese” en door de roemruchte “Nachten van de Wansmaak” waarmee Verheyen al een paar keer de Lage Landen onveilig maakte.


    Het is een persoonlijke reis door de geschiedenis van de film geïllustreerd met massa’s fragmenten, weetjes, verhalen, anekdotes en uiteraard ruime aandacht voor de Vlaamse film, een  terugblik op Hollywood’s Golden Age en een onderdompeling in de wilde en bizarre jaren ’60 en ’70. Ook met zijn boekvoorstelling “Alles wat je eigenlijk zou moeten weten over film” was Jan Verheyen te gast op FFO 11.
    De voorstelling “LIGHTS! CAMERA! ACTION!” gaat in première op zaterdag 8 september op FFO 12 en gaat daarna op tournee in 45 Vlaamse theaters en culturele centra.

    Tickets voor Filmfestival Oostende kunnen binnenkort  aangekocht worden: Online www.filmfestivaloostende.be, Telefonisch +32(0)59 70 11 99, Ticketbalie Toerisme Oostende vzw – Monacoplein 2 - Avant-Premières € 8,5 - Abonnement 5 avant-premières voor € 35

     

     

    11-06-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 26/09-02/10 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs