Inhoud blog
  • Oman
  • Thomas Cook 'stunt'
  • oostkantons label bed en bike
  • Ontdek de speelsteden van de Rode Duivels
  • Nieuwe uniformen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    millesime
    gastronomie - liftestyle - toerisme
    03-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Skien Canada
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    SKIEGEBIEDEN IN CANADA NOG NOOIT ZO VROEG OPEN

     

     

    Marmot Basin, gelegen in het natuurpark Jasper en Lake Louise in Banff National Park, zijn nu al operationeel. Nog nooit eerder in de geschiedenis zijn skigebieden in Canada zo vroeg geopend.

     

    Zeer vroege sneeuwval in combinatie met machinaal vervaardigde sneeuw, heeft de skigebieden in Canada in een wit jasje gestoken. Tijdens de openingsdagen waren alle skiliften in gebruik. Lake Louise had bovendien een heel stuntteam die de opening verzorgde. De verse sneeuw die in deze periode al is gevallen maakt de skigebieden nog aantrekkelijker.

     

    In Marmot Basin zijn veel investeringen gedaan: zo is er een nieuwe Magic Carpet skilift in het oefengebied, een nieuwe piste in het Eagle Ride gebied en een geavanceerde skishop. Alle restaurants zijn gerenoveerd. Verder is er een state-of-the-art sneeuwmachine geïnstalleerd, op de lager gelegen hellingen van Marmot Basin.

     

    Het vroege openingsseizoen van Marmot Basin en Lake Louise, gecombineerd met de perfecte sneeuwcondities, brengt skiërs en snowboarders naar Canada, voordat het vakantieseizoen begint.

     


    03-12-2006 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barsey
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    TERRAS ‘ONDER DE STERREN’

     

     

     

    Luxehotels hebben het voorrecht enkele privileges in petto te hebben… Als zomerse verademing stelt Barsey, het vooraanstaande restaurant van het Warwick Barsey Brussels, alle epicuristen de weergaloze troeven voor van een terras dat niet alleen goed verscholen ligt maar ook trendy is!

     

     

    Men vergeet er het stadsverkeer en men verliest er ook de tijd uit het oog, die maar al te snel voorbijvliegt.

    Want zoals de patio’s in zuiderse steden openbaart het terras van Barsey zich ook enkel aan de ingewijden. Eerst ervaart u al een waar genot als u door de prachtige ingang in Franse steen van het kleine luxehotel stapt. Dit wordt nog kracht bijgezet als u voorbij de bar en het restaurant komt, waar u kunt genieten van de rijkelijke, theatrale inrichting van de hand van Jacques Garcia. Een groot venster geeft uit op de onverwachte tuin van het luxehotel. Het rustgevende geluid van stromend water in de fontein, statige standbeelden met italianiserende allure, lommerrijke frisheid en een ware bloemenpracht… Onder grote terracottakleurige parasols staan tafels bedekt met smetteloos linnengoed die plaats bieden aan een veertigtal gasten. De sfeer is sereen en precies voldoende geraffineerd om te genieten van de onzegbare lichtheid van de zomeruren. Men komt hier om als lunch te genieten van een schotel Romeinse tomaten met parmezaan, een Barsey-salade of overheerlijke gebakken zeetongetjes. Voor het diner kan men zich laten verleiden tot langoustines, een emulsie van mierikswortel met bieslook, Sint-Jakobsschelpen met truffelvinaigrette, de beroemde rundcarpaccio van Harry’s Bar in Venetië, of de gebraden lamsfilet met saus op basis van paarse mosterd. Chef Jean-Philippe Bruneau heeft een elegante kaart samengesteld, waarvan de luxueuze eenvoud in de verf wordt gezet door zorgvuldig geselecteerde producten waarmee nieuwe samenstellingen en gevarieerde bereidingen te voorschijn worden getoverd.  

     

    Chef Jean-Philippe Bruneau, zoon van de sterrengrootmeester Bruneau, serveerde als voorgerecht een intense emincé van langoustines met fijn sausje en een toast van tonijn en ganzenlever met pittige olijfoliedruppels. De St Jacobsoester die als hoofdgerecht werd opgediend, kreeg een prachtig garnituur van witte Mechelse asperges en enkele fijne preisnippers, terwijl de fijne feilloze slibtongetjes, fruitige en goudgele frietjes als decoratie meekregen.

    De ontdekking van een Yarden Chardonnay 2003 uit de Israëlische Golan Heights, verhoogde zo mogelijk nog de culinaire rijkdom. De sterke natuurlijke druivensmaak leverde een gezegende afdronk die door de intense goudgele kleur werd bevestigd. Met een rijke moelleux au chocolat en een brioche van chocolade bewees de chef dat deze heerlijke Belgische specialiteit, ook in volle zomer menigeen kan bekoren

     

    Het terras van Barsey is ’s zomers de ideale plaats voor een aperitiefje en een avondje uit onder de sterren. Jean-Philippe Bruneau doet hier schitterend werk waardoor het Barsey hoe dan ook voor gastronomen en fijnproevers een aanbevolen adres blijft.

     

     

    Barsey

    Louizalaan 381-383, 1000 Brussel. Tel. 02 641 51 36  www.barsey.be

     

    03-12-2006 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    02-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.cuis'easy
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eigentijds koken met Cuisin’Easy van Soubry
    Pasta’s voor de microgolfoven: makkelijk én gezond in 2 minuten

     

    Koken gebeurt anders dan vroeger. Want niemand wil nog uren in de keuken staan zoals vroeger, en al zeker niet tijdens de week. Omdat men niet altijd veel tijd heeft om te koken, brengt Soubry met Cuisin’Easy vier verschillende pasta’s in individuele verpakkingen. Deze vernieuwende en handige producten zijn bestemd voor de microgolfoven en zijn klaar in 2 minuten. Consumeer de producten als stand-alone snack of combineer ze met vis, vlees of groenten tot een volwaardige maaltijd: snel, licht, lekker én gezond.


    ‘Convenient’ koken heet de nieuwe trend. Een snelle en gemakkelijke manier van koken, die ons bovendien toestaat om te eten waar en wanneer we willen, door de handige individuele porties en verpakkingen.

    Met Cuisin’Easy brengt Soubry een gamma van pasta’s op de markt speciaal voor de microgolf, en klaar in maximaal twee minuten. Met saus kan je er als stand-alone snack van genieten. De versie zonder saus is dan weer perfect te combineren met groenten en een stukje vlees of vis. Of met de overschotjes uit de koelkast, natuurlijk, of een sausje uit de diepvries. Snelle snack of volwaardige maaltijd, met Cuisin’Easy kan je lekker alle kanten uit.

    Er zijn 4 varianten, waarvan momenteel al Soubry spirelli natuur 225 g (zonder saus) en spirelli arrabiata 280 g op de markt. Heel binnenkort volgen ook spaghetti natuur 225 g en spaghetti napolitana (280 g).  Als verpakking werd gekozen voor een gebruiksvriendelijke en afvalbesparende ‘pouch’: een rechtopstaand zakje dat microgolfbestendig is. De bereiding is dan ook erg eenvoudig: de pasta wordt in zijn verpakking opgewarmd in de microgolf. Twee minuten en … klaar!


    Cuisin’ Easy is de perfecte oplossing voor de momenten waarop je weinig tijd of zin hebt in boodschappen doen of koken. Studenten, drukbezette ouders, professionelen met een drukke job … iedereen die weet hoe de microgolfoven te bedienen kan ermee aan de slag. Soubry Cuisin’Easy zorgt voor de ideale maaltijd voor tal van momenten: als lichte lunch of  als aanvulling bij het avondmaal, rechtopstaand in de keuken, als vieruurtje of hap voor de tv, op het werk, of als gezond alternatief voor pizza, friet of pita.



     



     

    02-12-2006 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Le Petit Prince
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Le Petit Prince.

     

     

    Restaurants die onafgebroken, gedurende 30 jaar met dezelfde uitbater, een groeiend cliënteel aantrekken zijn eerder zeldzaam. Francis Lefèvre runt sinds 1976 de Ukkelse ‘Petit Prince’ en dankt zonder enige discussie het overleven van zijn zaak aan het feit dat hij al die tijd, een uitzonderlijk enthousiasme tentoonspreidde maar vooral nooit het direct contact met zijn gasten verloor.

     

    Het buurtrestaurant met huiselijke sfeer dat Francis in 1976 opende, werd in de loop der jaren in een groter complex geïntegreerd. Het huiselijke, landelijke, met houtvuur en schouw bleef evenwel en is nog steeds bijzonder geschikt voor speciale gelegenheden zoals intieme grillparties. De aankoop van een aanpalende woning in 1986 geeft meer armslag en de bouw van een veranda enkele jaren nadien, zorgt ervoor dat “Le Petit Prince” in meerder zaaltjes kan worden opgesplitst, elk met eigen sfeer en charme, waardoor tegelijkertijd, een zeer verscheiden publiek van de uitgebreide menukaart kan genieten.

     

    De naamgeving verwijst voor één keer niet naar het verhaal van Saint-Exupéry, maar wel naar de Prins de Ligne, eveneens klein van gestalte. Charles-Joseph de Ligne was raadsheer van keizer Jozef II en van keizerin Catherina II en was tevens een briljant figuur. Met het typische kosmopolitisme van de 18de eeuw zorgde hij voor een erg genuanceerde analyse van het Ancien Régime samengebundeld in een 34-delig boekwerk “ Mélanges militaires, littéraires et sentimentaux”, een werk dat trouwens nog altijd wordt herdrukt.

     

    De keuken van Le Petit Prince is al even indrukwekkend en getuigt overduidelijk van mediterrane invloeden al duiken ook regelmatig exotische aroma’s en dito kleurschakeringen op. Kruiden en specerijen worden vakkundig gebruikt en resulteren o.m. in een brochette van St. Jakobsschelpen  met zoutbloempjes uit Noirmoutier, een shii-take met Thaise curry en kokosmelk, en fazant op traditioneel Brabantse wijze of een exotisch Paaslam. Toch blijft elke overdreven “fusion” van ingrediënten achterwege en kiest Francis Lefèvre doelbewust voor de basisprincipes van de Frans-Belgische keuken met dagverse kwalitatieve producten. Kroketten met grijze garnalen uit Zeebrugge of een Belgisch kusttongetje, bewijzen ook hier het perfecte vakmanschap.

     

    De uitgebreide wijnkaart, zowat 250 vermeldingen, getuigt van een mengeling van traditie en nieuwe wereldwijnen. Een intense mix dus van de rijkdom van Franse en andere Europese wijngaarden met ontluikende  en geapprecieerde aroma’s uit Argentinië, Chili, Australië en andere nieuwe wijnlanden.

    De menukaart van Le Petit Prince laat tal van persoonlijke keuzes toe, gaande van een eenvoudige schotel tot de absolute bestseller, het gastronomisch menu. Ook het marktmenu met een keuze uit 5 voorgerechten, 5 hoofdschotels en 5 desserts is een voltreffer, kostprijs 25€, met bijhorende wijnen 35€ en met aperitief en koffie 42€.

     

    Degusteren in het nieuwe okerkleurige decor van Le Petit Prince is zonder meer leuk. De Zuiderse ambiance imponeert onmiddellijk en laat de nodige ruimte voor eigen harmonieuze interpretaties zoals Italiaanse parfums en Provençaalse aroma’s. Meubilair, verlichting, wanddecoraties o.m. een collectie prachtige doeken van Fabienne Christyn, zorgen voor zonnige, culinaire momenten.

     

    Le Petit Prince, 16 Prins de Lignelaan, 1180 Brussel (Ukkel). Tel 02-374 73 03

    Open van 12 tot 14 uur en van 19 tot 22h30. Gesloten op zondagavond en maandag de ganse dag. www.lepetitprince.be

    Aangenaam en leuk decor, verrassende presentaties van aromarijke maar vooral smaakvolle gerechten met klassiek mediterraan tintje. Prijs/kwaliteit absoluut aanvaardbaar. 

    02-12-2006 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rooden Scilt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    ROODEN SCILT

     

    Reeds als jonge knaap was Hans-Jürgen Porteman door het koken en de keuken begeesterd. Dat als hij als jongeling resoluut opteerde voor een koksopleiding verraste dan ook niemand, opleiding die hij trouwens met succes in de hotelschool van Koksijde doorliep.

     

    Leergierig en overtuigd dat de school slechts een eerste introductie was, bleek hij kieskeurig bij het zoeken naar werk. Gedreven leerlingen vinden evenwel snel een baan en als geboren Westvlaming kon hij zowaar in de Brusselse Pomme Cannelle terecht, enkele maanden later vinden we hem terug in Le Moulin des Ramiers in Crupet, om nadien korter bij huis in restaurant D’Hulhaege in Deinze aan de slag te gaan.

    Zijn gedrevenheid lag evenwel hogerop, zeker na zijn kennismaking met Regine, zijn latere echtgenote. Hans-Jürgens begeestering voor de kookkunst en klassieke gastronomie was dermate groot dat hij haar meteen wist te overtuigen. Zij schoof haar opleiding haartooi terzijde en schreef zich meteen in voor een zes maanden durende opleiding horeca die destijds door Horeca Oostende werd georganiseerd; cursus die ze zonder problemen afwerkte.

    Nu nog zegt Hans-Jürgen dat hij destijds sceptisch stond tegenover deze kortlopende opleiding maar het eindresultaat mocht er best wezen. Door het specifieke zomerseizoen was Horeca Oostende bestendig op zoek naar nieuwe krachten die tijdens de pieken konden inspringen, zowel in de zaal als in de keuken. Tafelzetting, tafeldecoratie maar ook de zaalbereidingen en zaalversnijdingen maakten deel uit van de cursus. Facetten waarvan Regine nog steeds handig gebruik maakt.

     

    Maxim’s Brussel was een nieuwe uitdaging, snel gevolgd door Maxim’s Parijs. Samen trokken Hans-Jürgen en Regine naar Parijs, hij voor het grote werk in sterrenrestaurants, zij voor nieuwe horeca-ervaringen in het vooruitzicht van een mogelijk eigen restaurant, al bleek snel dat ook in de Lichtstad de Oostendse horeca-opleiding erg werd gewaardeerd. De sterrenervaring die Hans-Jürgen hier opdoet, kan hij vervolledigen bij Boyer in Reims en vormt een prettige introductie voor het Congressenpaleis in Luzerne en Hotel de la gare in Digoin in de Bourgognestreek.

    Toch aarzelde Hans-Jürgen geen ogenblik om Luzerne en andere sterren de rug toe te keren toen hij in 1986 als chef in La Maison du Seigneur in Waterloo aan de slag kon, meer dan 5 jaar bleef hij trouwens chef-kok in dit gerenommeerde restaurant. Hans deelname aan de Prosper Montagnéprijs in 1987 leverde hem een 2de plaats op en een eerste kennismaking met Guy Pauwels, laureaat van deze prijs in 1977, jurylid en uitbater van het Rooden Scilt. Tijdens een tweede deelname aan deze wedstrijd werden de banden tussen Guy Pauwels en Hans-Jürgen Porteman aangehaald en ontdekte Hans-Jürgen het Rooden Scilt.

    Guy Pauwels zag in Hans-Jürgen een gedroomde opvolger terwijl het ietwat rustieke dorpsplein van Erps Kwerps voor Hans-Jürgen een complete uitdaging was. Vermits beide chefs mekaar erg goed begrepen, verliepen de overnamebesprekingen erg vlot en konden Hans-Jürgen en Regine zich in 1991 in hun eigen restaurant nestelen.

     

    Droomlocatie:

     

    Het Rooden Scilt was voor Hans-Jürgen een droomlocatie. Een historisch, rustiek gebouw met een degelijke traditionele keuken, kortom een locatie die hij zeer snel tot een sterrenrestaurant wou uitbouwen. Het gezellige, intieme salon en een zaal voor een 25-tal gasten waren onbetwistbare pluspunten.

     

    Jammer genoeg liep de belangstelling voor de uitgebreide 7 en 8-gangenmenu’s, mede door de hogere kostprijs, begin der 90-er jaren plots terug, waardoor de klandizie eerder beperkt bleef. Het behalen van de Delta d’Or in 1992 als meest beloftevolle jonge kok betekende wel de doorbraak, maar toch opteerden de meeste gasten voor een à la cartedegustatie of een beperkt menu.

     

    Hans-Jürgen twijfelde geen ogenblik, hij zou een nieuw succesvol concept opbouwen waarbij een betaalbare gastronomie centraal stond. Zijn concept was eenvoudig, op de middagen in de week, een menu aan een vaste prijs aanbieden met keuzes uit 3 voorgerechten, 3 hoofdgerechten en 3 desserts. De klant heeft hierbij de keuze uit een all-in formule waarin aperitief, wijnen, water en koffie/thee zijn begrepen of maakt uit de drankenkaart een eigen keuze van alle dranken.

    Een dergelijk concept maakte het aldus Hans-Jürgen mogelijk om enerzijds het product-assortiment te beperken zonder evenwel toegevingen te moeten doen op de kwaliteit van de producten. Anderzijds biedt dit het voordeel dat de gasten een ietsje sneller kunnen worden bediend, facet dat vooral de zakenmensen ten goede komt.

     

    Anderzijds is voor Hans-Jürgen het respect van de klanten voor zijn gerechten erg belangrijk, zijn verkiezingen als laureaat van de Knackacties midden de jaren 90 bewijzen ten volle deze waardering. Toen Trends in 2005 een enquête bij 14.000 zakenmensen organiseerde kreeg het Rooden Scilt een 5de stek toegewezen, na 2 Oost-Vlaamse en 2 West-Vlaamse restaurants. Dit betekent aldus Hans-Jürgen dat hij in een zeer grote regio rond Brussel, Leuven en Mechelen boven aan de waarderingsschaal staat. Deze enquête werd begin 2006 overgedaan en andermaal scoort het Rooden Scilt als primus in dezelfde regio’s. Zijn concept wordt aldus Hans-Jürgen bijzonder gewaardeerd door de zakenlui en hij besloot om voortaan een zelfde concept op zaterdagmiddag toe te passen.

     

    Dertig jaar Rooden Scilt waarvan 15 jaar in eigen beheer vormen geen aanleiding om een eenmalig feest te organiseren. Toch gooit hij ahw. de remmen los en verruimt zijn concept in zoverre dat de gasten zowel ’s middags als ’s avonds het menu kunnen nuttigen en dit tot eind 2006. Het menu op zich, voorgerecht, hoofdschotel en dessert, kost 30€, voor de all-in betaal je 15€ extra. Als feestelijk verjaardagstintje krijgt iedereen die voor de all-in formule opteert, eveneens tot eind 2006, tijdens het dessert een glas champagne aangeboden.

     

    Toekomstgericht focust Hans-Jürgen Porteman zich op de verdere uitbouw van zijn menu-concept met dagverse kwaliteitsproducten en lekkere wijnen. Ondertussen heeft Hans-Jürgen Porteman zijn sterrendroom opgeborgen en neemt hij afstand van vlugklare hapjes en brasserietoestanden. Hij opteert voor een oerdegelijke traditie en klassieke keuken die wordt geapprecieerd én door de zakenman én de door klanten van middelbare en gouden leeftijd. Het Rooden Scilt biedt een erg klassiek trio van Franse topgastronomie, een klassiek historisch pand en fijnproevers-gastronomen als klant. De gagsronomische gidsen 2007 komen tot de vaststelling van Hans-Jürgen Porteman onder het motto ‘betaalbare gastronomie’, nog steeds bijzonder lekkere gerechten en bereidingen voorzet.

    Het Rooden Scilt – Dorpsplein 7 – 3071 Erps Kwerps – tel 02-759 94 44

    info@roodenscilt.be - www.roodenscilt.be

      

     

    02-12-2006 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    01-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.super oma
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    INNOCENT LANCEERT SUPEROMA PROJECT

    Goedgemutste smoothies voor het goede doel

     

    In december van dit jaar lanceert innocent drinks het SuperOma project. Door de innocent smoothies in bepaalde lunchrooms en broodjeszaken van mutsjes te voorzien, hoopt innocent een berg geld te verdienen voor het goede doel. Voor elke smoothie die met mutsje wordt verkocht, geeft innocent namelijk € 0,50 aan Joka.

     

    SuperOma is een initiatief van innocent drinks: innocent kwam op het idee om mutsjes voor haar smoothies te breien en voor elke smoothie die met een mutsje wordt verkocht € 0,50 aan het goede doel te schenken. De goedgemutste smoothies zullen worden verkocht in een aantal lunchrooms en broodjeszaken. De opbrengst van het SuperOma project gaat naar Joka.

     

    Joka jongerenkampen

    Tijdens de vakanties blijven ouderen vaak alleen in het rusthuis achter en krijgen ze maar weinig bezoek. Om toch voor een gezellige zomer te zorgen, organiseert Joka, de jongerenwerking van Caritas Gemeenschapsdienst, tijdens de paasvakantie en de zomermaanden kampen in diverse Vlaamse zorginstellingen. De Joka-jongeren leven een week ter plaatse, geven de bewoners extra aandacht en organiseren animatieactiviteiten. Zo bezorgt Joka de Vlaamse ouderen een uniek vakantiegevoel.

    Met de opbrengst van de SuperOma actie kunnen de Joka-jongeren onze bejaarden ook in de toekomst een onvergetelijke vakantie bezorgen. 

     

    Hulp

    Vele superoma’s, supertantes en supermama’s, maar ook superpapa’s en superopa’s zijn al in actie geschoten en zijn volop mutsjes voor de innocent smoothies aan het breien. Omdat innocent en Joka echter duizenden mutsjes nodig hebben, is alle hulp meer dan welkom.

    Heb jij nog ergens een bolletje wol liggen of wordt het hoog tijd de breinaalden weer eens ter hand te nemen? Vraag dan het breipatroon op via Joka en brei een paar mutsjes voor het goede doel.

    01-12-2006 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Business class British airways
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    BRITISH AIRWAYS ONTHULT NIEUWE BUSINESS CLASS!

     

     

    British Airways onthulde zopas haar nieuwe business class voor langeafstandsvluchten (Club World), uitgerust met het nieuwste generatie 'flat bed'. De luchtvaartmaatschappij maakte hiervoor een investering van £100 miljoen (meer dan 145 miljoen euro).

    Het nieuwe Club World-bed is 25 procent breder en biedt meer privacy en comfort, en is bovendien voorzien van extra opbergmogelijkheden.

     

    Deze aankondiging past binnen het pakket investeringen in producten en diensten van de luchtvaartmaatschappij, o.m. verbeteringen van de First Class-cabine en de introductie van een on-demand in-flight entertainmentsysteem voor elke cabine bij langeafstandsvluchten.

    Diverse verbeteringen op het gebied van ontwerp, technologie en materiaalgebruik hebben het 'flat bed'-concept van British Airways naar een hoger niveau getild. En daarbij past ook het nieuwe interieur van de cabine.

     

     

    Belangrijkste kenmerken:

    Een nog comfortabeler en volledig horizontaal bed van 1,85 m, de nieuwe 'z'-bedpositie vergroot de lengte tot maar liefst 2,0 m en zorgt ervoor dat het lichaam een houding kan aannemen vergelijkbaar met een volledige gewichtsloosheid, ideaal voor het bekijken van films, elektronisch bediende individuele videoschermen met een innovatieve matte afwerking, bestaande uit een speciale Lumisty-laag, een afsluitbare laptopopbergruimte waarin reizigers elektronische apparatuur, een kleine tas en schoenen kunnen opbergen, een in de stoel ingebouwde standaard stroomaansluiting van 110V (voor de aansluiting van apparatuur is mogelijk een speciale adapter vereist), een on-board Club Kitchen waar reizigers tussen de maaltijden door kunnen genieten van warme en koude snacksen tot slot een verbeterd in-flight entertainmentsysteem dat reizigers in staat stelt om meer dan 100 films en tv-programma's te bekijken, stop te zetten, door te spoelen en terug te spoelen. Daarnaast kunnen op het grote digitale scherm van 26 cm ook games worden gespeeld .

     

    Willie Walsh, Chief Executive bij British Airways: "British Airways heeft in 2000 binnen onze industrie de toon gezet met de introductie van het eerste volledig horizontale bed voor zakelijke reizigers. Met ons nieuwe Club World 'flat bed' bevestigen we onze positie als marktleider. Onze premium cabines zijn het meest winstgevende segment, en dat is ook de reden dat we de indeling van een deel van onze vloot hebben aangepast. We hebben de Club World capaciteit uitgebreid met 8 procent; en dat betekent een toename van 38 naar 52 stoelen bij een aantal van onze Boeing 747's. Wij geven onze klanten wat ze willen: geen gimmicks en gadgets, maar een comfortabele en flexibele omgeving met veel privacy en een dienstverlening die aan al hun verwachtingen voldoet."

     

    Het nieuwe interieur is voorzien van nieuwe verlichting en een zachter kleurenpallet met neutrale grijstinten en fraaie blauwe en donkerblauwe kleuren, wat zich vertaalt in een rustige en stijlvolle omgeving. De dikkere donkergrijze dekens, het nieuwe beddengoed en de nieuwe kussens ­ allemaal van Osborne en Little ­ maken het plaatje compleet.

     

    Tegelijkertijd zal de luchtvaartmaatschappij een aantal verbeteringen doorvoeren met betrekking tot de service in de First Class, zoals een nieuwe 'Turndown Service' op vluchten met een vertrektijd na 19.30 uur, een nieuwe Anya Hindmarch-toilettas en nieuwe nachtkleding. En voor het eerst ontvangen alle klanten nu ook een paar slippers. De nieuwe catering wordt geïntroduceerd vanaf januari 2007. Deze verbeteringen, die van toepassing zijn op alle langeafstandsvluchten, zullen zichtbaar zijn vanaf 14 november 2006 en vormen de eerste aanzet voor de geplande volledige herziening van de First Class-cabine.

     

     

    01-12-2006 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terre de Lune
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

    Terre de Lune.

     

     

    Een zestal maanden terug nam een nieuwe directie de touwtjes in handen van het restaurant “Terre de Lune” en dit met het vaste voornemen zo snel mogelijk binnen te dringen in de hitlijst van de betere eethuizen. Nadat de sfeer, de kleuren en de verlichting werden aangepakt, wordt nu ook de onzichtbare zijde van “Terre de Lune”, maar ook de meest belangrijke, nl de keuken, onthuld aan de fijnproevers.

     

    Binnen treden in het satijnzachte interieur is meteen ondergedompeld worden in een sfeer van rust. De twee zalen, respect. 34 en 14 zitplaatsen, zijn door de grote doorkijkbar van mekaar gescheiden en worden beide geïnspireerd door een driekleurencombinatie: kwartsgrijs, frambozenrood en gebroken wit. Deze eenheid van kleur wordt nog kracht bijgezet door de kaart die in een grijze basistint is getooid, evenals door het strokleurige tafellinnen dat een perfecte harmonie vormt met het geheel. De ambiance is knus en verfijnd, de pasteltinten zorgen voor een subtiel cachet, net als het plafond met zijn gebroken witte gewelven die dankzij de intieme wandverlichting perfect tot hun recht komen. Al deze elementen creëren dan ook een bijzonder hoge culinaire verwachting…

     

    De nieuwe bazen, die overigens geen huwelijksband hebben, maar wel bogen op een 30-jarige vriendschap, hebben elk een heel eigen beroepscarrière achter de rug en besloten hun krachten in een gemeenschappelijk project te bundelen dat volledig losstaat van hun vroegere beroepservaringen. Andrie Harvie komt uit de filmwereld en was hoger kaderlid in een wereld van glitter en glamour, Gisele Hotek commercieel directrice in de petrochemie, had evenmin directe bindingen met de horeca. Wel hebben beide diverse toprestaurants bezocht en besloten met hun eigen project diverse tekortkomingen weg te werken en de gasten een gastronomisch festijn aan te bieden afgerond met een hoogstaand onthaal en puike gerechtpresentaties.

     

    Een opdracht met ongetwijfeld tal van valkuilen. Hun gastronomische keuken moet van hoogstaande kwaliteit zijn en daarom werden meerdere prioriteiten bepaald: contact met hun klanten, waarbij welzijn en comfort de trefwoorden worden in hun aanpak. Een moeilijk te bewandelen gulden middenweg tussen familiariteit en het koele, stijfdeftige. Op het bord krijgen de gasten verse kwaliteitsproducten aangeboden terwijl hun gezamenlijke passie voor de fijn Franse en Italiaanse wijnen ook tot ontwikkeling komt, al schuwen ze evenmin de nieuwe wereldwijnen zodat een kaart ontstaat met diverse exclusiviteiten. Extra element is het feit dat ze de prijzen redelijk en doordacht willen houden met als referentie een “menu van ’t moment” voor 35€. Andere projecten zitten in een studiefase zoals het organiseren van kookcursussen, een wijnseminarie op verjaardagen, wijncursussen op maat edm.

     

    Achter het fornuis van Terre de Lune staat Frederic Robin, afkomstig uit Pauillac en opgegroeid in het restaurantmilieu. Ondanks zijn jeugdige leeftijd, 29, heeft hij in Frankrijk tal van culinaire watertjes doorzwommen bij meerdere gastronomische sterren, om na een ommetje in Corsica, in Brussel te belanden, waar hij bij Bruneau aan de slag ging. Terre de Lune is zijn 2de Belgische vestiging, nu kan hij, met succes trouwens, zijn eigen prioriteitenlijstje samenstellen: zuivere smaken, kwaliteitsproducten, vindingrijkheid met de klemtoon op het gebruik van fijne sauzen en olijfolie, het herontdekken van vergeten groenten en de visuele presentatie op het bord.

    Het zorgvuldige vakwerk toont zijn voorliefde voor de smaken van de Sud-Ouest en de Méditerranéé, waarbij traditie wordt opgefleurd met een vleugje fantasie en enkele Oosterse accenten met het contrast van zoet en zout.

    Twee menu’s vormen de kers op de taart van een aantrekkelijke en overheerlijke kaart: het ‘menu van het moment’ bestaat uit drie gangen naar keuze voor 35 euro, terwijl het gastronomisch creatief 5-gangenmenu met bijpassende wijnen, voor amper 55 euro wordt aangeboden. Wat meteen opvalt is dat er niet de minste herhaling te bespeuren valt in de producten en toespijzen, en dat de beschrijvingen bewust, bondig werden gehouden.

    De voorgerechten roepen een sfeer op van verfijning: gegrilde poonfilets met curryboter en fijn zanddeeggebakje met snijbieten en venkel of een carpaccio van paarse artisjokken en kreeft met hazelnootemulsie en krokant parmezaankoekje. De hoofdgerechten worden gekenmerkt door hetzelfde universele karakter met o.m. een Noordzeetong met boulangère van topinambours of een jonge duif met groenten van weleer en Maderasaus. Geen enkel element van de presentatie is verwisselbaar, elk product met eigen sausje: de tartaar van scheuten en braadvocht voor de ongletbiefstuk met sechuanpeper, of het mangosap bij de gebakken kalfsreepjes. Ook bij de desserts is vindingrijkheid troef, wie kan een krokant gebakje met frambozen en limoen met honingsausje of een maracujasoufflé met een emulsie van pistachenoten weigeren?

     

    Onze gastronomische ontdekkingsmenu bestond uit een carpaccio van langoustines met emulsie van passievruchten als proevertje, als eerste voorgerecht kregen we een julienne van asperges, hoppescheuten en courgettes met balsamico en fijne ganzelevercarpaccio. De St. Jacobsnootjes met kleine kaasravioli en bijhorend tomatenemulsie was een onbetwistbare delicatesse, de tot dusver erg smaakvolle Sauvignon blanc, 2004, Pays d’Oc Domaine de Valensac werd hier geruild voor een Chardonnay Monte Chieti 2003 van het huis Caldera. Deze wijn werd een uitstekende cavalier voor de Dorade royale in zijn korst van zeezout, rozemarijn en fijne seizoensgroentjes. De kalfsfilet met morillen, ganzenlever en een kruidige tagliatelle kreeg een Crianza 2000 van het huis San Pedro in Rioja als gezel. Wijn die ook uitstekend samenging met het dessert, nl een met peper van Sechouan gebakken banaan gerijpt in een speculoossaus.  Smaakaroma’s, kleurschakeringen, presentatie en bediening, een vlekkeloos parcours, dat zonder overdrijving een 9/10 verdient.

     

    Terre de Lune is geen dagdromerij bij maneschijn meer fraaie benamingen zonder inhoud. Integendeel tijdens dit gastronomisch creatief menu, genoten we volop van heerlijke, harmonieuze soms verrassende gerechten, aangeboden in prachtige kleurcombinaties met het onontbeerlijke koloriet als diepgang. Zonder meer aanbevelenswaardig en heerlijk degustatief genieten. Met een 14/20 bij GaultMillau en 82/100 bij Henry Lemaire scoort deze nieuwkomer bijzonder goed.

     

    Terre de Lune, Prekelindenlaan 25 , 1200 Brussel, tel 02-732 18 37

    Open van maandag tot vrijdag van 12 tot 14.30 en van 19 tot 22u30, zaterdagavond van 19 tot 22u30, gesloten op zondag. www.terredelune.be

      

    01-12-2006 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Le Fourneau
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    LE FOURNEAU,

    het Fornuis waarvan Evan droomde…

     

     

     

    Evan Triantopoulos verleidde al heel wat gastronomen in zijn ‘Grill aux Herbes d’Evan’ in Wemmel… bracht al menige fijnproever in verrukking in zijn ‘Empire des Sens’,  gaf het een publiek weer een gevoel voor smaakcombinaties in zijn ‘Switch’ aan de Vlaamsesteenweg… En nu vestigt Evan Triantopoulos opnieuw de aandacht op zich met zijn ‘Le Fourneau’ op het Sint-Katelijneplein.

     

    Het fornuis van het beroemde merk Charvet is speciaal op maat gemaakt voor dit restaurant. En het staat midden in de ruimte die vroeger de bekende drogisterij Desmecht vormde. Je vindt hier, net als in het ‘Atelier’ van Joel Robuchon (een Franse grootmeester en sterrenkok voor wie hij een zekere bewondering koestert, grootmeester die er trouwens bij elke gelegenheid in slaagt om de meest onverwachte smaakcombinatie tot overheerlijke aquarellen uit te bouwen) eigenlijk geen echte tafels - op twee na voor de onverbeterlijken die intimiteit zoeken of voor kleine groepjes. Wat je wel vindt, is een lange toog, waar je een mooie kijk hebt op de bezigheden van de medewerkers van Evan die zich onvermoeibaar richten naar uw mate van honger, klein of groot. Want behalve met deze speciale inrichting onderscheidt ‘Le Fourneau’ zich ook door het systeem van de kaart. Hier geen klassieke schotels met hun garnituur. Hier een opeenvolging van kleine hapjes, die per stuk of per gewicht geprijsd zijn. Ze worden verdeeld over de rubrieken ‘Principal’ (basisgerechten), ‘Indispensable’ (het onvermijdelijke garnituur) en ‘Superflu’ (de heerlijkheden die het hele verschil uitmaken).

     

    Het concept berust op de waarachtige gastronomische drie-eenheid, die Evan in het begin van zijn loopbaan is ingefluisterd door zijn leermeester Michel Haquin en die altijd zijn culinaire credo is gebleven: gerecht, garnituur, saus. Afhankelijk van de seizoenen worden in deze originele en toch erg aantrekkelijke ruimte uitsluitend de edelste en oorspronkelijkste ingrediënten gepresenteerd. Van één principe wijkt men niet af: de eenvoudige bereiding, waarmee men de oorspronkelijke smaak van het product maximaal tot zijn recht wenst te laten komen. Het absolute respect voor de gaartijden vormt hier inderdaad de voornaamste culinaire troef, hetgeen een subtiel gebruik van kruiden niet in de weg staat, zolang deze meer dienen om de ware aard van de dingen te onderstrepen dan om die te verdoezelen.

               

    Uitgaand van deze filosofie is alles mogelijk: een licht en luchtig dineetje in een moderne versie van de tapas of daarentegen een al even rijkelijke als originele culinaire ervaring. Ieder vindt wat hij zoekt, naar zijn appetijt en zijn middelen. Hebt u heel eenvoudig zin in een pastahapje en een kleine lamskotelet uit Pauillac of lekker royaal in een smeuïge aardappelpuree in de stijl van Robuchon en boontjes met truffel? Voor alles wordt gezorgd in ‘Le Fourneau’ om aan uw eisen van het moment te voldoen…

    Al die wonderen die voortkomen uit de fantasie van Evan, worden bereid onder het toeziend oog van Laurent Fouquet, een jonge chef-kok die onder meer onder Alain Deluc in ‘Barbizon’ heeft gewerkt en onder Yves Mattagne in het Radisson SAS Hotel.

     

    Opdat hierbij de juiste wijnen worden gedronken, geeft het restaurant opnieuw blijk van eenzelfde verbeelding. Men stelt een mooie reeks wijnen per glas voor. Ze komen uit alle klassieke wijnstreken uiteraard, maar de heer des huizes heeft, zoals je verwachten kon, ook een zwak voor een aantal ten onrechte miskende en verleidelijke wijnen uit zijn geboorteland Griekenland…

     

    Iedereen met veeleisende smaakpapillen alsook een ludieke instelling zal hier aan zijn trekken komen. En dan ook nog met de prettige gedachte dat hij precies kan eten op de manier en in de hoeveelheid die hem bevalt…

    De fijne individuele porties, de kleur en smaak van de producten, maar ook de uitbouw van het ganse concept, krijgen zeer degelijke waarderingen in de editoes 2007 van de culinaire gidsen.

     

    Le Fourneau, Sint-Katelijneplein 8, 1000 Brussel, tel. 02-513 10 02.

    Geopend van 12.00 tot 14.30 en van 18.30 tot 23.00 uur.

    Gesloten op zondagmiddag en dinsdag.

    01-12-2006 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    30-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Casino Bru feesten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

                                                                                     

     

     

     

      Grand Casino Brussels

     

    Kerst en nieuwjaar worden een sprookje!

     

    Kom tussen 24 en 31 december langs

    voor een glas champagne met z’n tweetjes, onder vrienden of met collega’s

     

     

     

    Kerst en nieuwjaar staan alweer bijna voor de deur… De magische periode van de feestdagen breekt weer aan! Het Grand Casino Brussels hult zich eind december in 1000 schitteringen, want met kerst en oud en nieuw worden de bezoekers ontvangen in een sprookjesachtige sfeer vol licht en kleuren.

     

    De versiering wordt oogverblindend. Bij de ingang van het casino zal een grote verlichte kerstboom de bezoekers welkom heten, terwijl binnen in de speelzaal een schitterende 6 meter hoge kerstboom een stralend middelpunt zal vormen. De met dennentakken versierde balustrades van de halfverdieping worden behangen met prachtig glinsterende lichtslingers… Betoverender kan haast niet!

     

    Niet alleen het oog wordt verwend. Vanaf 20u wordt in restaurant La Madeleine, gelegen op een halfverdieping met uitzicht over de grote speelzaal, een verrukkelijk “Kerstmenu” voor slechts 49 € (inclusief ½ flesje wijn) geserveerd. Uiteraard krijgt u vooraf eerst het traditionele glas champagne met een kleine verwennerij aangeboden.

     

    En omdat kerstmis natuurlijk ondenkbaar is zonder de kerstman, komt deze gulle gever in de loop van de avond langs met zijn 2 rendieren om originele kerstballen met het logo van het casino uit te delen. Een groep professionele zangers brengt de hele avond sfeervolle muziek.

    Voor wie kerst altijd in gezinsverband viert, is dit een mooie gelegenheid om de magische sfeer te proeven van deze tempel vol spel en amusement, waar altijd wel iets te doen is.

    En alleenstaanden kunnen er allerlei interessante mensen ontmoeten.

     

    Tussen kerst en oud en nieuw kunt u met z’n tweetjes, onder vrienden of met collega’s op elk moment van de dag (tijdens de openingsuren) van een glaasje champagne komen genieten. Een fles Taittinger of Devenoge kost dan namelijk slechts 31 €. Een bruisende verrassing!

     

    De intocht van het nieuwe jaar wordt vanzelfsprekend het feestelijke hoogtepunt in het Grand Casino Brussels. Het confettikanon staat al klaar voor een dwarrelende kleurenregen!

    Om de feestelijkheden goed te beginnen en alvast in de sfeer te komen, presenteert chef-kok Michel Doukissis van La Madeleine een speciaal menu voor 93 € (bijpassende wijnen inbegrepen), voorafgegaan door een glas champagne. De avond komt in het teken te staan van “wereldmuziek” en wordt klank gegeven door een enthousiaste presentator.

     

    Vanaf 22u gaan de voetjes van de vloer op muziek uit alle hoeken van de wereld, gedraaid door de bekende DJ  Sugar Charlie (Open Tropen, Polé Polé, Petrol enz.). Na het diner treedt er een Braziliaanse dansgroep op met een spetterende show vol glans en glitter.

    Nieuwjaar begint traditioneel met wat meer “vuurwerk”. Iedereen kan zich dan tot in de vroege uurtjes uitleven op de dansvloer.

     

    reserveren (verplicht) voor het restaurant La Madeleine:  tel. 0800 097777

     

     

    Toegang tot het casino:

    De toegang tot het casino is altijd gratis. Identiteitskaart vereist. Minimumleeftijd: 21 jaar.

    Kledingvoorschrift voor het casino: casual, geen korte broek, trainingspak of sportschoenen.

     

    30-11-2006 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ming
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

    Ming Dynasty verlegt zijn grenzen…

     

     

    Op 5 juni 1990 openden Mevrouw Chang-Ying Wu en de heer Peh-Fo Pak het restaurant Ming Dynasty te Leuven. Het was het begin van een culinair succesverhaal. De reden voor dit succes ? Het zakelijk instinct van Chang-Ying, de verfijnde kookkunst van Peh-Fo, de vakbekwame bediening en de gezellige sfeer! Ming Dynasty te Leuven werd door culinaire liefhebbers al bestempeld als een "Oosters toprestaurant in België" waar meesterkoks culinaire hoogstandjes voorstelden.

     

    Ming werd een compleet succesverhaal, hier mochten de woorden Chinees en gastronomie in één zin gebruikt worden met weidse erkenning door het grote publiek. De formule was vrij eenvoudig, lekkere gerechten, verzorgde bediening, een aanzienlijke wijnkaart, oog voor detail in een aangenaam modern Chinees kader. Het werkte, naast Leuven, ook in Brussel en Keerbergen.

     

    Na meer dan 15 jaar was het echter tijd voor vernieuwing… "De Oude Markt is erg veranderd en de Ming Dynasty voldeed niet meer aan de eisen van de moderne consument", zegt Chang-Ying. "Inderdaad", valt haar echtgenoot en kok Peh-Fo haar bij, "onze keuken werd nog wel gewaardeerd, maar we voelden een absolute noodzaak aan nieuwe ideeën, niet alleen op het vlak van interieur maar ook in het bord." En zo ontstond het idee voor de eerste Oosterse lounge: Ming Restaurant & Bar.

     

    De grootste uitdaging voor een renovatie lag op de Oude Markt zelf. De Leuvense Oude Markt is immers een onvervalst horecabegrip, een status die evenwel wordt bedreigd door het steeds kleiner wordende aantal parkeerplaatsen in de onmiddellijke omgeving. Dus moest het iets speciaal worden, iets bijzonder waarvoor mensen naar de Oude Markt afzakken. Grenzen werden verlegd, zowel qua keuken als inrichting, naar de uitbouw van een nieuw concept.

     

    Het volledige interieur werd in een jong en hip kleedje gestoken. Architect Ludo van Tichelen en interieurarchitecte Marianne de Jaeger kozen een modern, strak interieur met sobere maar klassevolle Oosterse accenten. “Deze verbouwing was voor mij een échte uitdaging”, stelt Marianne. “Het was niet alleen een radicale ommezwaai qua interieur, het vernieuwde decor moest ook perfect passen binnen het lounge concept.” De grootste uitdaging lag op de Oude Markt zelf, het aantal parkeerplaatsen wordt steeds kleiner alhoewel de Oude Markt een onvervalst horecabegrip is.

     

    Ook op culinair vlak komt Ming vernieuwend uit de hoek. Het keukenteam werd uitgebreid met Japanse koks die  exquise Teppanyaki- en wokgerechten "nieuwe stijl" bereiden. Gerechten die opvallen door hun bijzondere combinatie van smaken en hun oogstrelende eigentijdse presentatie. “Natuurlijk staan er nog steeds een aantal klassiekers zoals kreeft met gember of gelakte eend op de kaart”, vertelt Peh-Fo enthousiast, “maar je kan nu ook genieten van gerechten zoals gesauteerde St. Jacobsvruchten of Teppanyaki van pangavis."

     

    Daarnaast staat de nieuwe toog niet alleen letterlijk centraal, vanaf nu staat Ming ook volledig open voor mensen die een verzorgd glas willen komen drinken in een aangename, stijlvolle omgeving. Daarvoor werd een uitgebalanceerde drankenkaart samengesteld met o.a. veel oog voor wereldwijnen, waarvan een mooie selectie ook per glas te verkrijgen is. Er wordt uitgepakt met een primeur voor Leuven, de Enomatic, het meest moderne snufje inzake wijnconservering. En voor wie daarbij toch nog iets wil knabbelen is er een uitgekiend assortiment Aziatische tapa’s, ook buiten de normale keukenuren. Want wie van deze omgeving wil genieten, kan dat nu tot in de vroege uurtjes, op de tonen van de coolste deuntjes, waarbij de danslustigen zich niet moeten inhouden.

     

    Na de hertekening en herinrichting, biedt Ming Restaurant & Bar plaats aan zo’n 80 gasten. De kaart vormt een doorgedreven mix van zowel Chinese als Japanse gerechten en zorgt ongetwijfeld voor verrassende combinaties temidden het unieke decor van de Leuvense Oude Markt.

    Ming restaurant – Oude Markt 9 –10 – 3000 Leuven – tel 016-29 20 20

    www.ming.be - info@ming.be

    30-11-2006 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Le Mess
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    LE MESS:

    Officers and gentlemen.

     

    In 1998 gingen de gebroeders en boezemvrienden Serge en Pascal Van Hamme samen de uitdaging aan om een restaurant in te richten buiten het traditionele circuit, in een historisch gebouw dat op dat moment volkomen vervallen was. Hun keuze viel op een pand dat volgens sommige architecten-historici, vroeger deel uitmaakte van het kazernecomplex aan de Brusselse kleine ring.

     

    Ze renoveerden het gebouw en gaven daarmee Le Mess zijn vermoedelijke oorspronkelijke functie terug. Vandaag zijn niet alleen officieren maar ook gentlemen – én hun ladies – welkom in dit etablissement, dat is uitgegroeid tot een heuse referentie bij zakenlui en fijnproevers, enerzijds om al het lekkers op de kaart, anderzijds voor het plekje met uniek origineel kader. Kwaliteit, verscheidenheid en smaak behoren tot de prioriteiten van het huis, waar zowel in het glas als op het bord de hele wereld aan bod komt. Uiteindelijk is de wereld immers weinig meer dan een groot dorp.

     

    Voor de binneninrichting werd gewerkt rond het militaire thema al blijft de algemene sfeer eerder afgestemd op een cosy geheel, officieren verlangden destijds ook in hun “mess” een beetje huiselijke warmte, die nauw aanleunde bij de waarde van de bourgeoisie. Doorheen de drie zalen op het gelijkvloers kan men mooie kersenhouten lambriseringen bewonderen die getuigen naar de drang van weelde en verburgerlijking om te ontsnappen aan de soberheid van het kazerneleven. Dit comfort wordt extra onderstreept door de verlichting en het meubilair van de hand van Philippe Stark. Er wordt ook leuk gespeeld met volumes terwijl de oorspronkelijk voorziene plankenvloer door een gepolijste betonvloer werd vervangen, vloer die door menig bezoeker als arduin wordt aanzien. Ook aandacht voor de akoestiek, om de meest rumoerige momenten op te vangen werd de onderkant van de tafels bedekt met speciaal geluiddempend schuim.

    Op de bovenverdieping zijn er twee zalen, met aan de terraszijde een traditionele serre die de voorkeur kreeg op een moderne luifel. Een erg goede keuze aangezien het authentieke karakter van de glazen serre, de ganse zaal in weeldering licht laat baden. Dat deze plek iedereen bevalt bewijst de wingerd die er tegen het glas groeit en trots uitpakt met enkele druiventrosjes.

     

    Le Mess was lange tijd een restaurant dat vooral was toegespitst op het middagpubliek door de nabijheid van kantoren, winkels en universiteit, maar trekt de jongste tijd ook ’s avonds een groeiend cliënteel aan. Gastronomen zoeken immers steeds nieuwe cosy eetplekjes, ze wensen andere kaarten en smaken te ontdekken. Het aantrekkelijke architecturale concept van de Mess wordt extra in de verf gezet door de bijzondere verlichting. Het samenspel van deze elementen geeft de kaart een extra dynamiek, kaart die met de grootste zorg is uitgewerkt en de aandacht heeft voor de desiderata van de klant.

     

    De vertrekbasis is een brasseriekeuken doorspekt met fusionelementen. Toch blijft de rode draad doorheen alle gerechten, het gebruik van verse degelijke producten die met het vereiste vakmanschap worden klaargemaakt. De dubbelzijdige kaart biedt aan de ene kant een overzicht van de vaste voorgerechten, hoofdschotels en nagerechten, die evenwel variëren naargelang de seizoenen. De andere kant geeft een overzicht van de talrijke suggesties en de lunch. Ook hier ruime aandacht voor verse producten en primeurs. Er zijn een aantal wijnsuggesties maar wie de ruime flessencollectie van het huis wil raadplegen krijgt een kaart boordevol witte en rode klassewijnen, zowel uit Frankrijk als wereldwijnen.

    Bij de voorgerechten vinden we momenteel o.m. een sashimi van tonijn met zeewier en kervel en een ravioli met kreeft op een bedje van spinazie met blanke boter terug.  De klassiekers van het huis bio-lamsvlees van Gaumes of tussenribstuknootjes met béarnaise worden aangevuld met een rundstartaar met aromatische oliën of een koningskabeljauw met stro-aardappeltjes en mousselinesaus. Een dame blanche of een ‘colonel’ ronden als dessert het volwaardig menu af. Als suggestie vonden we een tartaar van groene en witte asperges met scampi, kreeftenvingers op een slaatje van groene linzen uit Puy en een foie gras met gestoofd witloof. Talloze gerechten om figuurlijk je duimen en vingers af te likken.

     

    Meesterkok Bruno Lesbats, afkomstig uit de Landes, zwaait nu vijf jaar de plak in de keuken van Le Mess. Voor de constante kwaliteit die hij al die jaren op het bord toverde verdient hij ongetwijfeld alle eer. Hij is de kapitein van een keuken die vandaag haar volle maturiteit heeft bereikt en erkend wordt om haar verdienstelijke eenvoud, haar zin voor smaak en haar openheid van geest.

    Bruno Lesbats is een volwaardig lid van Eurotoques en de laatste leerling van Maurice Isabal, waarna hij bij Guy Savoy aan de slag ging. Hier ontdekte hij de rechtlijnigheid van de keuken en de productgerichte aanpak in de uitwerking van een compleet menu. Toch liet hij enkele Aziatische en Italiaanse invloeden zijn keuken binnensluipen maar blijft permanent zijn team motiveren.

     

    Samen met de gebroeders Van Hamme wil Bruno Lesbats verder werk maken van een constante vernieuwing van de kaart van Le Mess en tegelijkertijd het beste blijven halen uit de fusionkeuken en de kwalitatieve dagverse producten. De nieuwe culinaire gidsen staan enerzijds positief tegenover de vernieuwde zoektocht naar Franse wijnen, terwijl anderzijds het stijlvolle en strakke decor wordt geprezen.

    Le Mess, L.Schmidtlaan 1 , 1040 Brussel – tel 02-734 03 36

     

     

    30-11-2006 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    29-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.purusgarnaal
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


     

    Carrefour steunt Belgische visserij:

    Hypermarktketen biedt als eerste grootdistributeur Purus garnaal nationaal aan

     

    Dagelijks verse aanvoer authentieke Vlaamse grijze garnalen via Vlaamse Visserij Vereniging.

    Vanaf woensdag 29 november kan de consument terecht bij Carrefour voor de Purus garnalen, authentieke grijze garnalen die in de Noordzee worden gevangen door Belgische vissers en worden gekookt volgens een aloud, uniek recept. Het gaat om een nieuw kwaliteitslabel dat de vangsten aanbiedt van de Vlaamse Visserij Vereniging, een organisatie die Belgische vaartuigen uit Oostende, Nieuwpoort en Zeebrugge verenigt die nog op ambachtelijke wijze op garnaal vissen. Met dit merk, dat voor de ongepelde garnalen ook het label "streekproduct" toegekend heeft gekregen van de VLAM, willen de Belgische garnaalvissers hun broodwinning veilig stellen.

     

    Carrefour koopt de Purus garnalen rechtstreeks aan bij de Vlaamse Visserij Vereniging aan een vaste prijs. Ze zullen voorlopig enkel bij de hypermarktketen nationaal worden verkocht. Aldus verleent Carrefour niet enkel zijn steun aan de Belgische vissers, maar zorgt de grootdistributeur er ook voor dat klanten in heel het land voor de eerste maal dit unieke product kunnen ontdekken.

     

    Kwaliteitslabel Purus promoot Vlaams streekproduct en garandeert broodwinning Belgische vissers

     

    Het merk "Purus" behoort toe aan de Vlaamse Visserij Vereniging, een organisatie die vaartuigen uit Oostende, Nieuwpoort en Zeebrugge overkoepelt die nog op traditionele wijze aan garnaalvangst doen. Het initiatief kent een tweeledig doel: de grijze garnaal als Vlaams streekproduct promoten en de broodwinning van de Belgische vissers garanderen. De Belgische grijze garnaal heeft de afgelopen jaren immers sterke concurrentie ondervonden van de "buitenlandse" garnalen. Tegelijk hebben de vissers te kampen met stijgende kosten, die vooralsnog niet worden gecompenseerd door de prijzen op de veiling.

     

    De Purus garnalen moeten voldoen aan vier voorwaarden: ze moeten gevangen worden door een Belgisch vissersvaartuig, het vissen mag niet langer dan 24 uur duren, de garnalen moeten, meteen na de vangst, aan boord op aloude wijze - mét zout - worden gekookt en bij het koken mogen geen additieven of bewaarmiddelen worden toegevoegd

     

    Na het koken, worden de ongepelde Purus garnalen gekoeld. Tot ze aan land worden verpakt, mag deze koudeketen niet worden onderbroken. Eens verpakt - zonder bewaarmiddelen maar wel zeevers - blijven de ongepelde Purus garnalen ongeveer vijf dagen vers. Alle Purus garnalen worden overigens enkel voorverpakt verkocht.

     

    Enkel nationaal te verkrijgen bij Carrefour

    De Purus garnalen werden deze zomer gelanceerd. Pas vanaf vandaag echter worden ze aan de Belgische consument nationaal aangeboden. Dit gebeurt door de Carrefour-hypermarkten, die de garnalen rechtstreeks aankopen bij de Vlaamse Visserij Vereniging tegen een vaste prijs. Ze worden dagelijks vers aangevoerd via deze organisatie. De ongepelde Purus garnalen zullen worden verkocht in pakjes van 200 gr, de gepelde in schaaltjes van 250 en 500 gr. De klant herkent ze aan het logo met het lachend garnaaltje.

     

     

    29-11-2006 om 18:34 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.purusgarnaal
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    29-11-2006 om 18:33 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Château Braneyre

    Château Bertrand Braneyre

     

     

    Château Bertrand Braneyre is een 18ha groot domein, waarvan 15,5 ha in productie. Dit domein is sinds 1993 eigendom van Ludwig Cooreman, die reeds 45 jaar het beroep van wijnhandelaar uitoefent.

     

    De bodem van het domein bestaat uit een mengsel van grind, oude zandlagen, kalk en klei, terwijl de druivenrassen verdeeld zijn over Cabernet Sauvignon, 65%, Merlot noir 2O%, Cabernet franc 10% en 5% Petit Verdot. Deze wijnstokken zijn gemiddeld 30jaar oud, per ha worden tussen de 5.000 en 8.000 wijnstokken aangeplant. Château Braneyre produceert jaarlijks gemiddeld 80.000 flessen.

    Elk jaar wordt drastisch gesnoeid, want hoe lager het rendement, hoe geconcentreerder en hoe kwalitatiever de wijn. Dat rendement schommelt gemiddeld rond de 40 tot 50 hl per ha. De druiven worden enkel geplukt als ze optimaal rijp zijn. Ze worden uitsluitend met de hand geplukt, tot tweemaal toe geselecteerd en vervolgens ontritst. Na een gisting van 2 tot 3 weken aan een gecontroleerde temperatuur van 30 graden in roestvrij stalen kuipen, rijpt de wijn 12 tot 15 maanden in eikenhouten vaten. Een derde van deze vaten zijn nieuw, tijdens de oogst en de vinificatie wordt steeds gelet op de optimale rijpheid van de tannines, een strenge temperatuurcontrole tijdens de eerste gisting, een goede melkzuurgisting en een perfect evenwicht van de wijn met nadruk op harmonie en elegantie.

     

    Bij de aankoop startte Ludwig met een tienjarenplan waarbij hij alles in het werk stelt om van Château Bertrand Braneyre een kwaliteitswijn te maken. Wijnkelders en vinificatiekelders worden hernieuwd. Hij laat een nieuwe voorraadkelder bouwen met een opslagcapaciteit topt 400.000 flessen. Veel aandacht gaat naar de nieuwste vinificatietechnieken, waaronder de aankoop van klimaatgecontroleerde roestvrijstalen gistingstanks en nieuwe eikenhouten vaten.

     

    Het aanbod bestaat uit een Château Bertrand Braneyre Vieilles vignes, Château Bertrand Braneyre Cuvée Evelyne, Château Braneyre Cuvée la Mouline en Médoc Les Prés Salés, la sélection Braneyre.

    Château Bertrand Braneyre vieilles vignes is een klassieke Médoc gemaakt van 30 jaar oude wijnstokken. Het is een elegante wijn die geurt naar kersen, bessen, zoethout met lichte vanilletoets. Hij is fris en evenwichtig met ronde tannines en kan tot 15 jaar worden bewaard.

    Château Bertrand Braneyre cuvée Evelyne is een assemblage van jonge wijnstokken die een fruitige, aromatische jonge wijn produceren met een complex boeket van rijp fruit. Deze wijn wordt best binnen de 7 jaar gedronken.

     

    Château Bertrand Braneyre Cuvée la Mouline is de ‘cuvée prestige’ van het huis, afkomstig van een 2 ha groot perceel beplant met 45 jaar oude wijnstokken Cabernet Sauvignon, op een kalkachtige leembodem vermengd met grind en zand. Deze topcuvée wordt tot in de puntjes verzorgd: de druiven worden tijdens de pluk voorzichtig in kleine kratjes gelegd, het sap ondergaat een gekoelde gisting zonder koolzuurgas. De opbrengsten liggen niet hoger dan 10 à 15 hl/ha. Zo’n 70% van deze cuvée rijpt in nieuwe eikenhouten vaten. Deze geconcentreerde wijn heeft een neus van rode bessen en zwart kers met een vanilleaccent. In de mond is hij zacht en elegant, met een uitgesproken kruidigheid. Hij bezit de structuur en charme van een grote Pauillac.

    Médoc les Prés salés, la sélection de Braneyre is een speciale selectie van de wijngaard ‘les prés salés’ gelegen aan de Gironde. Hij wordt gemaakt op basis van 60% Merlot en 40% Cabernet Sauvignon en rijpt gemiddeld 10 maanden in eikenhouten vaten. Het is een voluptueuze Médocwijn met ronde tannines en intense aroma’s van truffel en viooltjes.

     

     

     

    Fijnproevertjes:

     

    Godelieve Cooreman zorgt voor enkele schitterende gerechten die afhankelijk van het seizoen perfect bij deze wijnen aansluiten. Als lentegerecht is er “agneau du Château” waarvoor men een lamsschouder van uitmuntende kwaliteit nodig heeft, naast 100 gr broodkruimels van oud brood, peterselie, zout, peper, olijfolie, boter en sjalotten. In de zomer gaat de voorkeur uit naar een “poulet estival de Braneyre”. Hiervoor neemt ze een grote kip, 1 à 2 kroppen sla, 1/2 fles Château Bertrand Braneyre, de ingewanden van de kip met nog 3 à 4 extra levers, bouillon, 1 dessertlepel honig, notenolie, olijfolie en 50 gr ganzenlever.

     

    In de herfst worden de “noisettes de Marcassin du Vendangeur” bereid. Hiervoor gebruikt ze een everzwijnfilet van circa 800 gr, boter, witte wijn, vette room, zout, peper, 1 dessertlepel zacht paprikapoeder, 500 gr champignons, look, peterselie en 1 witte selder zonder blad. Ook het wintergerecht verwijst naar de wijn, nl. “ cailles de la vigneronne”. Net als de andere gerechten geldt ook deze bereiding voor 4 personen en neemt met 8 kwartels, boter, zout, peper, muskaatnoot, 100 gr fijngesneden spek, 2 dl room, 1 groene kool, 8 sneetjes brood zonder korst, 2 dl rode wijn en bouillon.

     

    Ludwig Cooreman heeft nog tal van plannen met zijn wijngoed. Nieuw is de combinatie wijn en cultuur. In twee van zijn kelders met wijnvaten organiseert hij een expositie van Belgische kunstenaars met internationale faam: Carlos Alberto uit Ecaussines en Bert de Keyzer uit Dilbeek zijn er momenteel te gast.

    Belgische wijnliefhebbers worden na afspraak graag op het kasteel ontvangen, ook groepen tot 30 personen zijn welkom, eveneens na afspraak. www.bertrand-braneyre.com

     

     

     

     

    29-11-2006 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    28-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Culinaire sterren tussen Maas en Rijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Culinaire sterren tussen Maas en Rijn

     

     

    Zopas verscheen bij Stichting Kunstboek “Culinaire sterren tussen Maas en Rijn” in het Duits en het Nederlands.

     

    De Euregio Maas-Rijn is een van de oudste grensoverschrijdende samenwerkingsverbanden in Europa en biedt een platform voor culturele en economische uitwisseling over de landsgrenzen. Deze regio, die gekenmerkt wordt door een rijk historisch erfgoed en schitterende landschappen, verenigt een aantal provincies/Kreisen/gemeenschappen uit drie landen, namelijk België, Nederland en Duitsland. De regionale bestuursorganen en overkoepelende instanties bundelen hun krachten en middelen om de toeristische en economische kwaliteiten en de vele troeven van de Euregio te promoten. Een troefkaart is alvast het hoogstaande culinaire aanbod en de talrijke streekproducten die de regio rijk is.

     

    Zes sterrenchefs uit de Euregio Maas-Rijn (Detlef Rams van Charlemagne in Aken, Rainer Hensen van Burgstuben-Residenz in Heinsberg, Michel Kagenaar van D’n Dillegaard in Nuth, Bart Ausems van Tout à fait in Maastricht, Bert Meewis van Slagmolen in Opglabbeek en Tony Robijns van Hoeve Sint Paul in Lummen) brengen in deze uitgave acht heerlijke creaties met een knipoog naar de overvloed aan producten uit eigen regio: aardbeien uit Brommelen, kersen uit Bemelen, lam en grottenham uit het Geuldal, appelstroop uit Schinnen, biogroenten uit Jülich, asperges en geitenkaas uit Limburg, Chardonnaywijn uit Gors-op-Leeuw, biologisch Limousin rundvlees uit Aken, om er maar enkele op te noemen. Elke chef ging daarbij op zoek naar een lokale, ambachtelijke producent of teler van kwaliteitsvolle en inspirerende ingrediënten die extra in the picture wordt gebracht.

     

    De inleidende teksten van de culinaire sterren zijn van de hand van Henri Wijnants, de chefs met hun entourage zowel als de culinaire hoogstandjes die ze bereiden, werden in beeld gebracht door Joris Luyten.

    De Euregio Maas-Rijn als ‘proeftuin’ voor de Europese integratie heeft alvast op culinair vlak zijn doel bereikt met deze uitgave die zes schitterende professionals uit de drie Euregiolanden samenbrengt. Je ‘proeft’ dat zonder meer als je deze uitgave doorneemt, maar dan wel in de andere betekenis van het woord.

     

    “Culinaire sterren tussen Maas en Rijn, een uitgave van Stichting kunstboek, ISBN 90-5856-181-X, € 49,90”. www.stichtingkunstboek.com

     

     

     

     

    28-11-2006 om 21:43 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 26/09-02/10 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs