Inhoud blog
  • Oman
  • Thomas Cook 'stunt'
  • oostkantons label bed en bike
  • Ontdek de speelsteden van de Rode Duivels
  • Nieuwe uniformen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    millesime
    gastronomie - liftestyle - toerisme
    31-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vertrek slim op skireis met Maeva

    Vertrek slim op skireis met Maeva!

     

     

     

    Zin om door de Franse Alpen te flitsen zonder al te diep in je portemonnee te tasten,

    dan is Maeva de gepaste oplossing voor jouw skivakantie!

     

    Grote skigebieden aan kleine prijzen:

    Maeva biedt heel wat ideeën om zelf met een beperkt budget op skivakantie te gaan

    in de bekende skigebieden door bestemmingen voor te stellen die aan je verwachtingen en budget voldoen.

    Eén en al voordelen voor vakantiegangers aangezien ze profiteren van een betere prijs/kwaliteit verhouding terwijl ze tevens genieten van alle voordelen van de bekende skigebieden: Paradiski, Les 3 Vallées, …

     

    De appartementen van Maeva zijn instapklaar met volledig ingerichte keuken zodat je volledig kan genieten van je eigen onafhankelijkheid en tevens je budget extra in de gaten kan houden: je betaalt enkel wat je verbruikt. Voor wie gebruik wil maken van extra services, er is een uitgebreide keuze uit heel wat ‘à la carte’ producten. Onder andere de service om uw boodschappen op het appartement te leveren en de Kerstboom met versiering, nieuw voor deze winter!

     

    SKIGEBIED PARADISKI: 425 km skipistes – 158 km langlaufpistes

    Te midden van het bekende skigebied Paradiski (La Plagne & les Arcs) met meer dan 425km pistes en tegenover de Mont Blanc, ligt les Coches, een echt Savoyaards dorpje op 1450m hoogte. De residentie « Le Hameau du Sauget » bestaat uit 9 kleine gebouwen in hout en leisteen volledig in harmonie met de regionale stijl. Ze geniet een bevoorrechte ligging op 100m van de skipistes en tevens in de buurt van centrum en animatie.

    Wie na het skiën nog op zoek is naar een adrenaline boost, test dan eens de Olympische bobsleepiste, uniek in Europa! Dit loont zeker en vast de moeite!

     

    Nieuw voor deze winter: formule “Anim’Incluse”, waarbij ski en activiteiten gecombineerd worden zoals een avondwandeling met sneeuwschoenen, degustatie van regionale producten, fondue avonden.

     

    SKIDOMEIN LES 3 VALLEES: 600km skipistes – 120 Langlaufpistes

    Gelegen in de Savoie, te midden van een mooi dennenwoud ligt het autovrij skistation ‘La Tania’ op een hoogte van 1400m. Dit is een familiaal skioord perfect geschikt voor natuurliefhebbers.

    Tevens zijn er vanuit La Tania talrijke verbindingen voorzien naar Val Thorens, Les Ménuires & Meribel.

     

    De volledig gerenoveerde residentie ‘Le Britania’ is opgetrokken in hout en biedt ruime en comfortabele appartementen met balkon die een schitterend vergezicht bieden over het ‘Massif de la Vanoise’. Het skigebied grenst aan het Vanoisepark en is het startpunt voor sneeuwschoenwandelingen of hors-piste ski in de “Vallon des Avals” richting de meren van Merlet. Ook zijn er mogelijkheden voor parapente, sledehondentochten of  sneeuwscooteren.

     

    Volg ‘Les Chemins du Baroque’ en bewonder deze kunst door een bezoek te brengen aan de kerken in Valleien van Maurienne, Tarentaise en Beaufortain die zich uitstrekken over meer dan 500km. ! RVH.

     

    Informatie en Reserveringen:

    België: www.pv-holidays.be of 0900 00 009 (0,45€/min)

     

    31-10-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feestdagen met Lu en Cote d'Or

    DE FEESTDAGEN SMAAKTEN NOG NOOIT ZO HEERLIJK ZOET MET DE NIEUWE CÔTE D’OR EN LU COLLECTIE

     

     

     

    Wat vliegt een jaar voorbij! Nog even en daar zijn de feestdagen weer! Tijd om te genieten van een feestmaal met familie en vrienden en tevens om heerlijke chocoladelekkernijen te delen. LU en Côte d’Or komen met een nieuwe collectie speciaal voor de feesten waaronder 4 exclusieve geschenkdozen tegen een zacht prijsje.

    De chocoladekoekjes verwelkomen 2 nieuwe smaken in beperkte editie: “Fine & Intense Melk Hazelnoot” en “Biscuit Intense Melk”. De feestelijke assortimentsdozen zijn ideaal als heerlijke afsluiter van een diner of als lekker extraatje om uw gastvrouw of gastheer te bedanken. Côte d’Or verwent u ook met 2 exclusieve eindejaarsassortimenten van Mignonnette. en van Bouchées. Een ware streling voor het oog en voor de smaakpapillen!

     

    In maart verenigden LU en Côte d’Or hun expertise en lanceerden de allereerste chocoladekoekjes die de unieke smaak van LU koekjes combineren met het intense aroma van Côte d’Or chocolade. Dit nieuwe gamma werd Intense gedoopt. De koekjes zijn een ongekend succes. Naast de bestaande Biscuit Intense Puur-Hazelnoot en Biscuit Intense Melk-Hazelnoot variëteiten wordt u de komende eindejaarsfeesten extra verwend met een nieuw recept in beperkte editie: de Biscuit Intense Melk, verpakt in een luxueuze metalen geschenkdoos.

     

    Ook het assortiment Fine & Intense krijgt een kerstekindje! Naast Fine & Intense Puur-Orange en Fine & Intense Puur wordt Fine & Intense Melk-Hazelnoot als beperkte editie aan de bestaande variëteiten toegevoegd.

     

    Côte d’Or verwent dit eindejaar de Belgen met 2 exclusieve assortimenten van Mignonnette. en Bouchées. De Mignonnette. werd in 1935 gecreëerd in het kader van de wereldtentoonstelling in Brussel. Aanvankelijk werd Mignonnette gebruikt als staal om de Côte d’Or producten te laten proeven. Het tabletje werd een onverwacht succes. Ontdek nu deze unieke uitvoering met 5 heerlijke chocoladevariëteiten: Melk, Hazelnoot, Mokka, 70%, Puur. Leuk extraatje: in de doos ontdekt u nuttige tips over het combineren van wijn en chocolade.

     

    De Bouchées, in de volksmond ook wel eens ‘muisjes’ genoemd, zijn één van de populairste Côte d’Or chocolaatjes. De Côte d’Or fabriek in Halle produceert dagelijks maar liefst 400.000 Boucheés! Het assortiment van 10 Bouchées met 4 verschillende variëteiten: Melk,Truffé,Wit en Hazelnoot, is een overheerlijke aanrader tijdens de eindjaarsfeesten.

     

    De exclusieve Côte d’Or en LU eindejaarscollectie is verkrijgbaar vanaf eind november. RVH.

    www.cotedor.be

     

    31-10-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opendeurdagen Pessac Leognan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Opendeurdagen Pessac Léognan.

     

     

     

     

    Op 4 en 5 december openen de kasteelheren van het wijngebied Pessac Léognan, hun deuren voor het grote publiek.

     

    Meteen een unieke gelegenheid voor gastronomen en wijnliefhebbers om een kijkje te nemen achter de schermen van dit wijngebid waar passie, geschiedenis en vakmanschap samenvloeien, maar ook om de diverse domeinen te ontdekken en het talent van de wijnboeren via hun assortiment te leren kennen.

     

    Nieuwsgierigen kunnen hun kennis over het bordeels wijnpatimonium aanscherpen en de rijke kleurenpracht en uniek smaakpalet van de witte en rode wijnen uittesten. De appelatie Pessac Léognan strekt zich uit over een 10-tal gemeenten: Cadaujac, Canéjan, Gradignan, Léognan, Martillac, Mérignac, Pessac, St Médard d’Eyrans, Talence en Villenave d’Ornon, en is goed voor een wijngebied van ruim 11.000 ha.

     

    Naast de unieke ondergrond speelt ook het microklimaat waarvan de regio geniet een belangrijke rol in de groei en ontwikkeling van de druiven. In totaal maken 75 kastelen waarvan 16 Crus Classés de Graves, deel uit van dit wijngbied.

    Aan de opendeurdagen nemen 41 kastelen, waarvan 5 Grand Crus, deel. Met de medewerking van het Syndicat van de Pessac Léognan wijnen, kunnen bezoekers wijnen en magnums van deze wijnen winnen.

     

    Als extraatje bieden 7 kastelen: Château Bardins, Château Bouscaut, Château Carbonnieux, Château Couhins-Lurton, Château La Garde, Château Larrivet-Haut-Brion en Château Luchey-Halde, op 4 december een uniek degustatiemenu aan. Voor 60€ krijgt men naast de wijnen een aantal aangepaste gerechten en hapjes aangeboden in een typische regionale en conviviale sfeer. RVH.

    www.pessac-leognan.com

     

    31-10-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    30-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paris Hilton

     

    Paris Hilton wintercollectie

     

     

     

    De nieuwe collectiestukken liggen volledig in de lijn der verwachtingen, de kledinglijn volgt de kenmerken die de lijn groot maakten en brengen raffinement, gemak, een kleurig geheel, kortom een ‘pink Paris’ met uitzonderlijk oog voor glamour details.

     

    De wintercollectie ontworpen door het Italiaanse huis Diciotto 18 brengt de elegantie van de 80-er jaren subtiel vermengd met uiteenlopende glamourelementen. RVH.

    Consumer informatie 03- 231 98 78

     













    30-10-2010 om 13:23 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lunch garden

    Lunch Garden steekt haar restaurants in een nieuw kleedje

     

     

     

     

    Lunch Garden evolueert. Stap voor stap krijgen alle restaurants een trendy make-over in het kader van een grondige vernieuwingsoperatie. Dankzij een modernere inrichting van zijn restaurants wil Lunch Garden de klant nog beter aanspreken in een aangename omgeving. Het restaurant in Sint-Agatha-Berchem beet e spits af.

     

    We maken het allemaal wel eens mee: geen tijd of zin om zelf te koken door onze overvolle agenda. Dan rekenen we erop om tegelijk snel en gezond buitenhuis te kunnen eten. Lunch Garden biedt al jarenlang dé ideale oplossing, met zijn formule van lekkere, evenwichtige gerechten aan een betaalbare prijs. Bovendien heeft Lunch Garden een sterke reputatie opgebouwd wat betreft de lievelingsgerechten van de Belg (zoals de vol-au-vent en de steak met frieten).

     

    Bij de uitwerking van zijn vernieuwingsoperatie is Lunch Garden uiteraard trouw gebleven aan deze basisformule. Het kader waarin de klant, vaak in familieverband, komt eten wordt nu een stuk aangenamer, frisser zeg maar. Het nieuwe concept voert gerichte en functionele wijzigingen in de aankleding van de restaurants door, maar brengt geen grote omwenteling. Bovendien zal Lunch Garden ook nieuwe producten (zoals pasta’s en allerlei wok- en grillgerechten) lanceren. Tot slot krijgen de technische installaties een grondige opknapbeurt met het oog op energiebesparing.

     

    De nieuwe inrichting combineert op ideale wijze snel tafelen en gezelligheid in een eigentijds kader. De nieuwe fauteuils en tafeltjes scheppen een aangename, huiselijke sfeer die ervoor zorgt dat men lekker ontspannen kan bijpraten met familie en vrienden. Het nieuwe winkelconcept wil bij klanten vooral het beeld beklemtonen van een plek waar men gezond en evenwichtig kan eten in een verlichte en energieke sfeer, zonder stresstoestanden.

     

    De restaurants in de Galeria Inno concentreren zich daarnaast op de pauzemomenten. De klanten kunnen er terecht in een knusse koffiehoek voor een pauze tijdens het winkelen.

     

    Annick Van Overstraeten, gedelegeerd bestuurder van Lunch Garden vertelt: “Het is met trots dat ik dit nieuwe concept vandaag voorstel in Sint-Agatha-Berchem. Lunch Garden gaat voor een evolutie, geen revolutie. Met deze renovatie willen wij nog beter inspelen op de behoeften van onze klanten. “RVH.

     









    30-10-2010 om 13:21 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amsterdam The Grand

    AMSTERDAM THE GRAND HEEFT HET BESTE INTERIEUR IN EUROPA

    Nederlands vijfsterrenhotel wint begeerde internationale prijs

     

     

     

    Sofitel Legend The Grand Amsterdam heeft de begeerde Villegiature Award gewonnen als Best Hotel Interior Design in Europe 2010 (hotel met het beste interieur in Europa 2010). De jury, die bestond uit prominente journalisten en hotelmanagers, besliste unaniem om The Grand te bekronen met deze titel. “De voorbije jaren hebben we lang en intensief gewerkt aan het perfecte interieurontwerp voor ons hotel. We zijn dan ook enorm trots dat we deze prijs in ontvangst mogen nemen als erkenning voor onze inspanningen,” zegt Robert-Jan Woltering, General Manager van The Grand.

     

    De prijsuitreiking vond plaats in het Park Hyatt Paris Vendôme Hotel in Parijs in het bijzijn van alle genomineerden, de jury en een selecte groep eregasten, waaronder vele sponsors en Executive Managers van toonaangevende Europese luxehotels. De jaarlijkse Villegiature Awards werden in 2003 gelanceerd om de beste hotels in Europa in de bloemetjes te zetten. De jury maakte de winnaars van 2010 bekend in verschillende categorieën, waaronder Best Hotel Architecture in Europe, Best Terrace in a Hotel en Best Service in a Hotel. The Grand wist in de categorie voor het beste interieur onder andere Le Meurice in Parijs en Grand Hotel du Lac in Zwitserland achter zich te laten. Het Amsterdamse vijfsterrenhotel was de enige Nederlandse genomineerde in deze categorie en The Grand was zelfs het enige Nederlandse hotel in de hele wedstrijd.

     

    Het interieur van The Grand is ontworpen onder leiding van de Franse architecte Sybille de Margerie. Voor het stijlvolle interieur van restaurant Bridges liet zij zich inspireren door de levendige kleuren van de bekende wandschildering van Cobra-kunstenaar Karel Appel, die te bezichtigen is aan de ingang van het restaurant. De rijke geschiedenis van het hotel is ook in de architecturale details verwerkt. Zo gebruikten studenten van de gerenommeerde Design Academy in Eindhoven beroemde personen die het gebouw in het verleden bezochten als inspiratiebron voor hun creatieve bijdragen aan de kamers, waaronder de 52  suites, die elk beschikken over elegant meubilair en een verfijnde inrichting. De Margerie bracht Franse elegantie en pracht in het hotel, dat werd omgetoverd tot een waar stadspaleis. General Manager Robert-Jan Woltering ziet de prestigieuze Villegiature Award als een groot compliment. “Het is een grote eer om deze prijs in ontvangst te mogen nemen na de ingrijpende verbouwing van de afgelopen jaren. Dit is een bijzondere erkenning van het uitzonderlijke en comfortabele interieur waarmee The Grand zich onderscheidt”, zegt Woltering.

     

    Sofitel Legend The Grand Amsterdam - Oudezijds Voorburgwal 197 - 1012 EX Amsterdam - www.thegrand.nl  - www.sofitel.com

     





    30-10-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    28-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marva grijpt de macht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Marva grijpt de macht in Walibi tijdens Halloween

    Jullie kennen haar nog niet, maar zij verafschuwt jullie nu al !

     

     

     

     

    Draco maakte er in 2009 een echt zootje van. Dit jaar neemt Marva met haar weerzinwekkende monsters de touwtjes in handen. Na een lange trip vanuit Rusland strijkt Marva samen met haar woonwagen neer in Walibi voor het Halloween Monster Festival. De walgelijke Marva die jarenlang een befaamde circusartieste was, heeft ondertussen heel wat pluimen verloren. Deze oude dame is haatdragend, hypocriet, manipulatief … De bezoekers zijn gewaarschuwd!

     

    Dit jaar viert Walibi zijn 11de Halloween-editie. Hiermee bevestigt het park zijn pioniersplaats door 5 gethematiseerde zones, enkele vernieuwde zones, 3 haunted houses, 2 shows, 1 parade en 5 nocturnes aan te bieden !

     

    Marva Land  bevindt zich in het hartje van Walibi. De bezoeker wordt getrakteerd op angstaanjagende woonwagens, vogelverschrikkers en talloze kleurrijke maar walgelijke monsters. Draco Village : Omwille van de puinhoop die Draco vorig jaar veroorzaakte, besliste Marva om hem op te sluiten in een gruwelijke zone.

    Clown’s River : Marva waarschuwt: het is ontzettend leuk, vochtig en angstwekkend … hier krijgt u ongetwijfeld kippenvel van. Zoo Terror : Misschien durft u wel een kijkje nemen in deze monsterzoo ? Wees wel voorzichtig, misschien komt u hier nooit levend uit.

    Monster Circus by Marva : Marva drukt schaamteloos haar stempel op het Monster Circus : bloed, skeletten, een bos vol met monsters … in dit haunted house kan niets haar tegenhouden. Halloween Explosia : Gekleurde confetti’s worden  oranje of zwart. De vlinders poppen zich om tot vleermuizen. Ook Marva zal verschijnen, wat had u gedacht ? Monsters in the street:  Een 60-tal verschillende soorten monsters zullen zich allemaal verplaatsen op een wel vreemde manier ….

     

    Halloween in Walibi. Elk weekend vanaf 23 oktober, en iedere dag van 30 oktober tot 7 november van 10u. tot 18u. Halloween nocturnes tot 21u. op 31 oktober en op 1, 4 en 5 november.RVH.

    www.walibi.be

    28-10-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Campari kalender 2011

    CAMPARI STELT KALENDER 2011 VOOR

    THE RED AFFAIR: INTRIGE, PASSIE EN BENICIO DEL TORO

     

     

     

    Sesto San Giovanni, 21 oktober 2010 – Het Italiaanse aperitiefmerk Campari heeft  in Milaan de nieuwe kalender 2011 voorgesteld. Speciaal voor de gelegenheid werd de rode loper uitgerold voor Benicio Del Toro, de ster van de nieuwe kalender, en voor Michel Comte, die de oscarwinnende acteur prachtig in beeld bracht. The Red Affair is al de twaalfde editie van de prestigieuze kalender.

     

    Benicio Del Toro, geboren in Puerto Rico, is sinds het ontstaan van de Campari kalender het eerste mannelijke model. De kalender kreeg als titel “The Red Affair”. Benicio Del Toro speelt er de rol van een charismatisch kunstkenner die via verschillende mysterieuze berichtjes van het ene fascinerende avontuur in het andere rolt. Dit alles om het illegale circuit van kunsthandelaars te doorbreken en om een zeer mooie vrouw te redden. The Red Affair tracht zijn publiek te fascineren door middel van een pakkend en intrigerend cinematografisch verhaal, weergegeven in een opeenvolging van stilstaande beelden. Om dit te realiseren wou Campari een bekend acteur naast haar ‘rode drankje’ opvoeren die evenveel passie en oprechtheid in een foto kon leggen zoals hij dat kan in een film. Benicio Del Toro leek dan ook geknipt voor de rol al was het poseren voor de camera een heel nieuwe ervaring.

     

    Internationaal gelauwerd fotograaf Michel Comte maakte deze kalender in zijn gekende stijl: klassiek en direct. Hij heeft een cinematografische sfeer in de kalender gelegd door momenten van drama en intimiteit vast te leggen zoals deze zich voordeden. Michel Comte zocht in zijn productie vooral naar beelden die de verwachtingen overtreffen en passie en oprechtheid centraal zetten. Dit werd het best geïllustreerd in de voorlaatste scène, waar het vrouwelijke hoofdpersonage een glas Campari over haar vijand uitgiet.

     

    Voor Campari’s 150ste verjaardag koos Campari om het vaste patroon van zijn kalender te doorbreken. Het hoofdpersonage van de twaalfde editie werd voor de eerste maal vertolkt door een man. Benicio Del Toro werd zo de eerste Campari man ooit, en neemt de rol over van ’s werelds mooiste vrouwen, waaronder de ster van 2010 – Bond girl Olga Kurylenko – maar ook Salma Hayek, Eva Mendes en Jessica Alba.

     

    Er zullen slechts 9,999 exemplaren van de Campari kalender in omloop gebracht worden. Deze worden niet verkocht, maar verdeeld onder de internationale vriendenkring van Campari. RVH.

    www.campari.com 

     

     

     

     





    28-10-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    27-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BergHOFF smakelijk design

    BergHOFF: smakelijk design!

     

     

     

     

    Een trendy design fruitmand is een esthetische aanvulling voor elk interieur. Het is daarbij een uitermate origineel cadeau, waar je iedereen een groot plezier mee kan doen. Het is ook een perfecte manier om je dagelijkse dosis fruit binnen hand bereik te hebben.

     

    BergHOFF introduceert de tweedelige fruitmand 'Zeno' van Belgisch ontwerptalent Frederik Aerts. In deze fruitmand, vervaardigd uit inox en kunststof, kan je behoorlijk wat fruit kwijt. Niet enkel in de smaakvolle kom, maar ook in de strakke schaal kan je allerhande fruit leggen. Zo kan je verschillende fruitsoorten gescheiden houden waardoor het fruit lekker lang vers blijft en het rijpproces optimaal kan plaatsvinden. Je kan beide delen ook apart van elkaar gebruiken.

    De smaakvolle kom heeft onderaan een afgevlakt oppervlak, waardoor het ook zonder de steun kan blijven staan. Heb je een leuk etentje gepland? Gebruik de strakke schaal als serveerschaal voor de aperitiefhapjes. Spannende film op televisie? Vul de schaal met een krokante portie nachos en pikante dipsaus. De mogelijkheden zijn eindeloos!

     

    Over Frederik Aerts, designer van de gelauwerde Neo lijn

    Veelzijdig Belgisch ontwerptalent. Zijn doorgedreven technische kennis en een sterk gevoel voor vorm laten hem toe zijn creativiteit ten volle te benutten. Zijn betrokkenheid bij het project van eerste schets tot afgewerkt product, en zelfs nog verder, garandeert unieke producten van hoge kwaliteit. In 2009 werd hij uitgeroepen tot een van de 40 beste ontwerpers ter wereld onder 40 jaar. Eerder won hij  de Design Preis Deutschland, de Henry van de Velde Prijzen, de I.F. Product Design Award, de Good Design Award en de Red Dot Award. RVH.

    www.berghoffworldwide.com        





    27-10-2010 om 18:13 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aalst doet smaakbom barsten

    Aalst doet smaakbom barsten tijdens Week van de Smaak

     

     

     

    Dat Aalstenaars levensgenieters zijn die houden van feesten, lekker eten en drinken is geen geheim. Het is dan ook meer dan terecht dat Aalst dit jaar de titel ‘Stad van de Smaak’ mag dragen. Tijdens de Week van de Smaak van 11 tot 21 november 2010 haalt de ajuinenstad het onderste uit de kookpot. Aalst laat iedereen meegenieten van haar rijke culinaire patrimonium en dit reikt verder dan enkel Aalsterse vlaaien en ajuinsoep.

    Naar aanleiding van ‘Aalst, Stad van de Smaak’ werd er zelfs een kookboek vol recepten en smakelijke anekdotes samengesteld. De Ajuinen mogen dan wel chauvinistisch zijn, ze staan ook open voor andere culturen. Zo vormt Spanje de rode draad doorheen de Week van de Smaak die maar liefst 102 activiteiten telt.


    Filips II, de koning van Spanje,  drukte vijf eeuwen geleden zijn stempel op Aalst door zijn lijfspreuk ‘Nec Spe Nec Metu’ (zonder hoop noch vrees) aan te brengen op het belfort. De komst van de Spaanse koning en zijn gevolg is lang op de maag van de Aalstenaars blijven liggen. Maar met de tijd hebben ze zich met hun Spaanse verleden verzoend. Vijf eeuwen later kleurt Alosta zuiderser dan ooit. Op de rotonde op de Grote Markt staat een grote zwarte stier die de stad meteen in de ‘olé olé’-sfeer brengt. De Nieuwstraat waant zich even Las Ramblas en pakt uit met straattheater en heerlijke kraampjes waarlangs het fijn flaneren is. Van 11 tot en met 21 november worden allerlei Spaanse proeverijen gekruid met cultuur, van de verhalen van Don Quichote en een tentoonstelling van kunstige affiches die alle aspecten van Spanje in beeld brengen, over de poëzie van Garcia Lorca tot initiaties in flamencodansen.


    Op 11 november start Week van de Smaak. Net op die dag vindt ook de Sint-Maartensjaarmarkt  plaats. Die lokt traditiegetrouw duizenden mensen naar Aalst. Sint-Maarten, de patroonheilige van de stad, deelt samen met zijn zwarte pieten lekkers uit aan de kinderen. Dit jaar verwacht Aalst nog meer bezoekers dan anders dankzij de vele activiteiten rond de ‘Week van de Smaak’. In de Pontstraat is er een markt met streekproducten. Ook het nieuwe kookboek ‘Over vlaaien en ajuinsoep. Aalst in verhalen en recepten’ wordt er die dag voorgesteld.

     

    Het goedgevulde programma wordt op 21 november afgesloten met een spetterend slotfeest dat al om 10 uur ’s morgens begint met workshops ‘groenten en fruit inmaken’ in het ontmoetingshuis De Brug.

    Om 15 uur kan je op de Grote Markt terecht voor openlucht kookdemo’s van sterrenkok Geert Van Der Bruggen van restaurant De Lijsterbes en Christer Elfving, de Zweedse tv-kok. Geert houdt van de natuurlijke keuken. Hij werkt vaak met vergeten groenten die hij koopt bij bioboerderij De Loods. Geert combineert streekproducten met exotische specerijen en past naast de traditionele kookmethodes ook de modernste technieken toe.

     

    De programmabrochure ‘Aalst, Stad van de Smaak 2010’ kan  afgehaald worden bij het Onthaal, het toerismekantoor in het belfort, het cultuurcentrum De Werf en ’t Gasthuys – Stedelijk Museum. Je kan ook het programma online raadplegen. RVH. www.aalst.be/stadvandesmaak







    27-10-2010 om 07:45 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    26-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daimler en Europcar lanceren car2go
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Daimler en Europcar lanceren car2go in Hamburg

    Het unieke car2go mobiliteitsconcept start in Hamburg

     

     

     

    Initiële vloot van 300 smart fortwo car2go edition klaar voor verhuur in het voorjaar van 2011. car2go, het nieuwe mobiliteitsconcept van Daimler, wordt in het voorjaar van 2011 gelanceerd in Hamburg. Dat werd aangekondigd in de Hanzestad door Daimlerdochter car2go GmbH en het in Hamburg gevestigde Europcar Autovermietung GmbH.

     

    Vanaf het voorjaar 2011 zullen de inwoners van Hamburg overal en op elk moment in een auto kunnen stappen en wegrijden. In een eerste fase zullen er 300 smart fortwo’s worden ingezet voor het car2go-programma in de Hanzestad. Het gaat om tweezitters smart car2go edition modellen die worden uitgerust met gesofistikeerde telematica voor gedeeld autorijden en een zonnedak zoals dat in wereldpremière werd voorgesteld op het Parijse autosalon. De twee ondernemingen bundelen hun krachten in car2go Hamburg GmbH, hun eigen operationele onderneming waarin Europcar een meerderheidsbelang heeft.

     

    Na de succesvolle lancering van car2go in Ulm (Baden-Württemberg, Duitsland) en Austin, de hoofdstad van Texas (USA), wordt Hamburg de eerste stad waar car2go wordt geïntroduceerd als onderdeel van de geplande internationale marktlancering. De lancering is gepland voor het einde van het eerste kwartaal 2011, te beginnen met 300 auto’s. Daarna zal de vloot verder uitgebreid worden naargelang de vraag. De Eerste Burgemeester van de Vrije en Hanzeatische Stad Hamburg, Christoph Ahlhaus, juicht het nieuwe mobiliteitsconcept toe: “Ik ben verheugd dat wij de eerste stad ter wereld met meer dan een miljoen inwoners zijn die car2go introduceert. De mensen in Hamburg staan traditioneel zeer open voor nieuwe ideeën. Daarom ben ik ervan overtuigd dat car2go een groot succes wordt voor Hamburg en haar inwoners.”

     

    Overal vrij parkeren

     

    Het gebied waarin de car2go auto’s kunnen gehuurd worden, hetzij spontaan, hetzij door vooraf te reserveren, zal initieel het centrum van Hamburg omvatten – een gebied van ongeveer 65 vierkante kilometer. Bovendien maken de smart auto’s optimaal gebruik van de beschikbare parkeerruimte.

     

    In tegenstelling tot klassiek autodelen en autohuren kunnen car2go auto’s overal in het werkingsgebied gevonden en onmiddellijk gehuurd worden door klanten zonder dat ze moeten reserveren. Aan het einde van de huur kunnen de auto’s geparkeerd worden in publieke parkings die onbeperkt parkeren toelaten. Ze kunnen ook achtergelaten worden op parkings van de stad of op plaatsen waar normaal een parkeerschijf moet worden gebruikt of waar parkeermeters staan zonder dat de schijf dient geplaatst te worden of zonder dat betaald hoeft te worden. De parkeerkosten worden verrekend in de huurprijs. Een car2go parkeren verloopt dus even zorgeloos als ermee rijden. RVH.

     

     

    26-10-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grimbergen varieteiten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    HET GRIMBERGEN BIER – VARIËTEITEN

     

     

     

     

    De abdij van Grimbergen bleef door de eeuwen heen niet gespaard van oorlogen, struikrovers en branden. Ze werd zelfs drie keer totaal verwoest. Telkens werd ze heropgebouwd, zoals een feniks die uit zijn as herrijst.

     

    De heilige Norbertus stichtte de abdij van Grimbergen in 1128. Amper 9 jaar oud werd Nobertus van Xanten al novice, bereidde hij zich voor op het priesterschap en onderwierp hij zich aan strenge regels. Zijn neef Hendrik de Vijfde haalde hem op zijn achttiende weg uit die wereld van gebed. Norbertus leidde van toen af een lichtzinnig en mondain leven. Enkele jaren later was Nobertus het mondaine leven moe. Hij deed afstand van al zijn bezittingen en keerde terug naar het kloosterleven.

    Samen met veertig volgelingen stichtte hij de orde van de norbertijnen (ook gekend onder hun andere naam: premonstratenzers). In die periode vroegen de heren van Grimbergen hem om een abdij te stichten. Volgens de verhalen was Norbertus een karaktervol iemand. Zoals het bier dat zijn abdij al snel begon te brouwen.

     

    Grimbergen Blond : door de oordeelkundige selectie van de ingrediënten verleidt Grimbergen Blond met zijn okerblonde kleur, rijke en dichte schuimkraag en licht fruitige smaak. Alcoholgehalte: 6,7%.

     

    Grimbergen Dubbel: is een bier met karakter dat door zijn dubbele gisting een dieprode bourgognekleur en een genereuze smaak krijgt – bitterzoet en vol. Alcoholgehalte: 6,5%.

     

    Grimbergen Goud: verfijning en karakter liggen hier aan de basis. Het resultaat is een sterk bier, karaktervol, goudkleurig en met een lekkere hoptoets in de afdronk. Alcoholgehalte: 8%.

     

    Grimbergen Optimo Bruno : de tegelijk zachte en bittere, maar vooral volronde smaak van de Grimbergen Optimo Bruno biedt een krachtige en alcoholrijke afdronk – een mooie densiteit met rijke en intense smaak. Alcoholgehalte: 10%.

     

    Grimbergen Tripel : Een bier met een genereuze, volle smaak en hartelijke afdronk. Grimbergen Tripel behoudt de typische smaak van blonde kandijsuiker en een subtiele mengeling van zoete en bittere hopvarianten. De nagisting op de fles versterkt het smaakpalet tot perfecte harmonie. Deze tripel dankt zijn diepe okerkleur aan de heldere moutsoorten. Alcoholgehalte: 9%. RVH.

    www.grimbergenbier.be

     

     

    26-10-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daniel Ost: Christmas Days
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Daniël Ost: Christmas Days

    Sint-Niklase stadhuis zoals u het nooit heeft gezien ...

     

     

     

     

    Doorheen zijn rijkgevulde carrière verwierf bloemensierkunstenaar Daniël Ost wereldfaam. Dat de man echter ook zijn roots in het Waasland trouw blijft, bewijst hij eens te meer met een project in thuisstad Sint-Niklaas. Twee jaar na Daniël Ost @ Home, en met de eindejaarsfeesten in het vooruitzicht, zal hij van 11 tot en met 14 november 2010 opnieuw een ongeziene bloemen- en plantenpracht creëren. Deze keer wordt het stadhuis van Sint-Niklaas zijn droomdecor.

     

    Het prachtige neogotische bouwwerk zal baden in een zee van bloemencreaties. Ook bij deze gelegenheid verwacht men duizenden bezoekers. In de originele bloemstukken zal u niet alleen de typische signatuur van de meester herkennen, u zal er ook inspiratie vinden voor de komende eindejaarsfeesten. Rijkversierde feesttafels, decoratieve en monumentale bloemendecoraties, maar ook kleine kunstige bloemsierstukken. U ziet vast wel enkele creaties naar uw smaak!

     

    De stijl die Daniël  Ost hanteert is zonder meer uniek te noemen. Dat is ook de reden dat tal van regeringen, vorstenhuizen, emiraten, wereldwijde organisaties en verenigingen een beroep doen op zijn creativiteit om bij diverse gelegenheden aangepaste bloemen- en plantendecoraties uit te werken. Als perfectionist laat hij niets aan het toeval over. Voor de geplande Christmas Days zullen ca. 25 Japanse leerlingen worden overgevlogen die dag en nacht, in de ateliers van Daniël  Ost, alle voorbereidende werkzaamheden zullen uitvoeren met een engelengeduld en vooral met kennis van zaken. Op de tentoonstelling zijn tal van nieuwe bloemenvariëteiten te zien, verwerkt in betoverende creaties om bij weg te dromen.

     

    Omdat de Daniël Ost Christmas Days samenvallen met de intocht van Sinterklaas in zijn residentiestad, zal de bloemensierkunstenaar ook hieraan aandacht besteden en enkele van de hoogstaande kwalitatieve fruitsoorten van Cibel verwerken in een heuse Sinterklaastafel die zal worden opgesteld in de vredeszaal.

     

    Daniël  Ost maakt voor al zijn creaties enkel en alleen gebruik van topmaterialen. De Belgische groothandel Agora verleent haar medewerking aan het unieke kerstproject en wordt de Agora Special Roses in heel wat kerstcreaties geïntegreerd. Deze rozen werden in opdracht van Agora geteeld door gespecialiseerde rozenkwekerij Wim Van Kampen uit Nederland. Tot de Agora Special Roses behoren zowel een collectie nostalgische rozen, als enkele nieuwe rozenvariëteiten. Nostalgische rozen zijn weer in, nadat ze de voorbije jaren uit de markt verdwenen waren als gevolg van een verschraling in het assortiment. Eén van de meest opvallende nieuwe soorten is ongetwijfeld Ivanhoe, een uitzonderlijk mooie warmrode roos met groen hart. Naast deze unieke look, is ook de lange levensduur van Ivanhoe een troef.

     

    Data Publiekstentoonstelling : donderdag 11 november, vrijdag 12 november, zaterdag 13 november en zondag 14 november telkens van 10 tot 18 uur in het  Stadhuis Sint-Niklaas - Grote Markt 1 - 9100 Sint-Niklaas. Inkomprijs 12 EURO (incl. 1 drankje per persoon) - kinderen jonger dan 12 jaar gratis. RVH.

    26-10-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 26/09-02/10 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs