Inhoud blog
  • Oman
  • Thomas Cook 'stunt'
  • oostkantons label bed en bike
  • Ontdek de speelsteden van de Rode Duivels
  • Nieuwe uniformen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    millesime
    gastronomie - liftestyle - toerisme
    30-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tignes

    IN TIGNES IS ER KEUZE TE OVER!

     

     

     

    “De Stoutmoedige” onthult haar aanbiedingen voor deze winter

    In Tignes duurt de winter echt superlang: het sportiefste skistation onthaalt de echte sneeuwliefhebbers van 1 oktober tot 8 mei! Ontdek Tignes, het skistation voor de dapperen (“de stoutmoedige”), in al zijn glorie, want met de interessante forfaits is er geen enkel excuus meer om geen koers te zetten naar de pistes. Wat denkt u van mooie aanbiedingen zoals een gratis appartement in de maand januari, of mooie kortingen voor vroege beslissers? Haal uw ski’s uit de kelder – Tignes verwacht u!

     

    Wist u dat de officiële site van “de stoutmoedige” tegenwoordig beschikbaar is in acht talen? De beste voorbereiding voor uw eerste sprong in de sneeuw! www.tignes.net

     

    In het hartje van de Savoie, in de noordelijke Alpen, onthaalt het skistation van Tignes u zowel ‘s winters als ‘s zomers. Freeride, BMX, golf, SPA… en dit alles in een internationale, kosmopolitische sfeer. Tignes is ook de thuishaven van de Winter X Games Europe, het onvergelijkelijke ski- en snowboard freestyle-evenement !

    Tignes: eenvoudigweg buitengewoon! RVH.

    Informatie en reserveringen: Tignes Réservation www.tignesreservation.net

    30-10-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    28-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Madrevite

    Cantina Madrevite

     

     

     

     

    Dit wijngoed vormt het sluitstuk in ons Umbrisch wijnkwartet. Madrevite zag het levenslicht in 2001 nadat het familiedomein, meerdere generaties in handen van de familie Chiucchiurlotto, van moderne structuren werd voorzien.

     

    Madrevite is ondergebracht in een oude boerdrij uit het familiedomein Podere Mastronuccio, locatie die in 1651 als farmhouse staat omschreven. Het nieuwe Madrevite strekt zich uit over zowat 20ha, de naamgeving is afkomstig van een oud instrument waarmee men destijds de kleine deurtjes van de grote eiken vaten afsloot, een instrument dat de link legt tussen moderne teelt- en vinificatiewijzen en het oude traditionele beroep, een link alleszins die voor prettige kwaliteitswijnen zorgt.

     

    Madrevite startte zijn productie in 2001 met kwalitatieve wijnen als doelstelling, een productie op basis van zowel oudere wijnstokken als nieuwe aanplantingen waarbij voor de regio eerder ongewone wijnstokken zoals Syrah, Montepulciano en Trebbiano Spoletino opdoken.

     

    De productie spitst zich toe op een roséwijn La Bisbetica, 100% Gamay de Trasimeno, een wijn met mooie zalmkleur, fris en een boeket frisse bloemen. Anderzijds is er een DOC Colli di Trasimeno, de Glanio, bestaande uit 70% Sangiovese, 20% Gamay en 10% Merlot. De zorgvuldige selectie van de druiven zorgt voor een leuke en intens volle rode wijn.

     

    Madrevite biedt ook 2 IGT Umbria wijnen, enerzijds de Che Syrah Sara, een 100% wijn van Syrahdruiven met mooie rode kleur, aangename tannines met fijn smaakpalet een wijn die men als 100% Italian style kan bestempelen. De Capotoco anderzijds is een blend van Gamay del Trasimeno, Merlot en Montepulciano. Deze wijn met een zogeheten spontane fermentatie biedt de nodige complexiteit en mooie structuren.

     

    Madrevite produceert eveneens kwalitatief hoogstaande extra virgin olijfolie en de Fagiolina del Trasimeno. Deze speiale bonensoort draagt tegelijkertijd bloem, groene sluimen en overrijpe vruchten. De opbrengst is erg beperkt, maar de eindafwerking is arbeidsintesnsief waardoor het product een absolute lekkernij vormt met eerder hoog prijskaartje. De Fagiolina, een van de meest traditionele regionale voedingproducten uit de regio Trasimeno is erg gegeerd in toprestaurants. RVH.

    www.madrevite.com

     







    28-10-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Costa cruises
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    BETOVERENDE CRUISES 2012 VAN COSTA

     

     

     

    Op de voorpagina van de zopas verschenen reisbrochure van Costa Cruises 2012 staat te lezen: “Ontdek de wereld met ons”. Dat is niet eens overdreven want met deze cruisemaatschappij kun je alle windrichtingen uit. De ruime keuze aan bestemmingen en de kwaliteit, gebouwd op jarenlange ervaring, zijn een garantie voor een onvergetelijke cruisereis.

     

    De nieuwe reisbrochure bevat een handige inhoudstafel met een overzicht van alle cruisebestemmingen, van november 2011 tot december 2012. Ieder deel van de wereld krijgt een apart kleur waardoor je makkelijk je weg vindt in de verleidende lectuur. Het gaat van de Middellandse Zee naar de Caraïben en Zuid-Amerika, naar de Rode Zee en de Emiraten, in zuidelijke richting over de Indische Oceaan naar droombestemmingen als Mauritius en La Réunion. Ook het Verre Oosten steekt in het aanbod van Costa en wie de wateren van Noord-Europa wil verkennen reist tijdens de lente en zomer van 2012 naar Noorwegen, Zweden, Rusland, de Baltische Staten. Een absolute topper in het aanbod is de Reis rond de Wereld, een cruise van 99 dagen tijdens het voorjaar van 2013, in de voetsporen van de grote zeevaarders.

     

    Er is een nieuwe route door het Midden Oosten. Ook de minicruises van vijf dagen zijn aantrekkelijk en makkelijk te organiseren met een vlucht naar Milaan of Nice, plus transfer naar de haven. Twee cruises vertrekken vanuit Pointe-à-Pitre op Guadaloupe waarbij je kunt gebruik maken van een chartervlucht in Paris-Charles de Gaulle. Je hebt er zelfs geen internationale reispas voor nodig.

     

    Kortom, Costa Cruises doorkruist zowaar alle zeeën en oceanen én biedt de cruisereizigers tevens de mogelijkheid om het land, met zijn volkeren en culturen, te ontdekken.

     

    Naast een ruim aanbod reisbestemmingen is er uiteraard ook de vloot van Costa met het grote comfort, de perfecte service en de talloze voorzieningen. In 2012 brengt Costa alweer een nieuw vlaggenschip in de vaart waarbij het totaal aantal schepen op 16 komt. De Costa Fascinosa is versierd met prachtige kunstwerken. RVH.

    www.costacroisieres.be 

     

     

    28-10-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    27-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eleonora

    Eleonora de Mendoza

     

     

     

     

    Een  privaat initiatief van het Comitato di San Domenico, waarbij de leegstaande kerk Chiesa di San Domenici in Castiglione del Lago tot een heus theater werd omgevormd, is een absolute trekpleister.

     

    Gans het verhaal draait rond een voormalige hertogin van het stadje. De kerk werd midden de 17de eeuw opgetrokken door de Corgna familie als dank voor de genezing van Eleonara. De eerste roots van deze familie worden in het stadje teruggevonden omstreeks 1550, de familie kreeg faam en aanzien maar hertogin Eleonara sukkelde met een ongeneeslijke arm die door godsvrucht en gebed op mirakuleuze wijze zou zijn genezen.

     

    Met dit theaterstuk opgevoerd in oude adellijke kledij wil de groep niet alleen de familiale karakters doen herleven, maar legt ze meteen een historische link naar de vele rijkdommen en tradities die de voorbije eeuwen in het stadje het levenslicht zagen. Het is een manier om de geschiedenis levendig te houden en de jeugd respect bij te bregen voor de historische ontwikkelingen.

     

    Het stuk kan in een afgeslankte versie worden beleefd, maar is pas op zijn best wanneer de vertoning wordt aangevuld met zang en dans, tal van poëtische teksten en diverse recitals. RVH.







    27-10-2011 om 09:20 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cuisipro ta,gen

    WAAROM DE CHEF-KOK ZE KNIJPT!

     

     

     

    De drie nieuwe serveertangen van Cuisipro zijn een onmisbare keukenhulp. Lekker koken is een kunst. Maar mooi serveren ook. Precies daarom ontwikkelde Cuisipro drie slimme tangen om je bord in alle stijl af te werken. Vergeet alle stress bij het omdraaien van een stukje vis. Maak komaf met het klassieke gepruts op de grill. En ontdek het gemak van een tang met tandjes.

     

    Cuisipro introduceert drie nieuwe serveertangen: voor panini, vis en vlees/groenten. Stuk voor stuk zijn het tangen met talent, zorgvuldig ontwikkeld voor een precieze taak in de keuken. Het resultaat is erg overtuigend: gebruiksgemak in een handomdraai. Dankzij het gepatenteerde ‘trek & sluit’-mechanisme kan je deze tangen gemakkelijk met één hand openen en sluiten. Bovendien kan je de gesloten tang compact opbergen in een lade of elegant aan een keukenrekje hangen.

     

    Zelfgemaakte panini smaken altijd beter. En met de nieuwe tang van Cuisipro haal je je broodje voortaan ook vlotjes van de grill – zelfs als je een extra smeuïg exemplaar met kaas maakt. Dankzij de verstelbare pinnen kan je de tang gemakkelijk aanpassen aan elk type grill en sluit je elke schade aan grill én gerecht uit.

     

    Een delicate vis mooi aan beide zijden bakken én in zijn geheel dresseren op een bord? Niet evident! Cuisipro verlost je van alle stress met de nieuwe vistang: even gemakkelijk om de vis te draaien als hem uit de pan… te vissen. De zachte onderkant van de tang (silicone) is voldoende breed om de vis te ondersteunen, terwijl de fijn afgewerkte bovenkant uit roestvrij staal je gerechtje met de grootste zorg behandelt.

     

    De tandjes op de nieuwe serveertang van Cuisipro bijten zich als het ware vast in het vlees of de groenten. Zo krijg je alles perfect op het bord geserveerd. Dankzij de hittebestendige silicone kan de tang makkelijk gebruikt worden bij de bereiding van al je gerechten. Ideaal om snel dichtgeschroeide stukjes vlees uit de pan te nemen zodat je je pan kan deglaceren voor een heerlijk sausje. RVH.

    www.cuisipro.com | www.demeyere.be

     

     

     





    27-10-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    26-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.morami

    Morami

     

     

     

     

    Een familiedomein van ruim 130ha, sedert 1600 in handen van dezelfde familie, dat zich weet te onderscheiden door diverse kwalitatieve teelten. Onder impuls van Sabrina Morami, momenteel zaakvoerder, werd ook het concept agriturismo toegevoegd en kunnen gasten hier genieten van een 10-tal moderne en exclusieve kamers en appartementen.

     

    Het domein zorgt voor granen, fruit en tomaten maar heeft ook olijfbomen in petto. Zowat 11ha van het globale domein worden aangewend om enkele typische maar behoorlijke kwalitatieve wijnen te produceren. De productie wordt doelbewust tot 3000 flessen per label beperkt omdat men op deze manier, de handgeplukte druiven het best kan selecteren en er tevens kan voor zorgen, dat volkomen aan de eisen van elk label wordt voldaan.

     

    De Renaia 2007, Umbria Rosso IGT, is een mix van o.m. Merlot, Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon, die minimaal 12 maand aging meekrijgt in Franse eiken vaten en nadien minstens 18mnd op fles verder rijpt. Het resultaat is een volronde elegante rode wijn van 14.5% alcoholgehalte die een leuke aanvulling vormt bij voorgerechten en pasta. Ook kaas, wild en mixed grill vlees laat hij niet onverschillig.

     

    De Podicerri 2010 Umbria Osso IGT, wordt geproduceerd met 70% Sangiovese en 30% Alicante, een mix die uitgroeit tot complexe parfums en geuren. De kleigronden op ruim 370m hoogte zijn onvermijdelijk met  het smaakpatroon verbonden. De wijn, bij degustatie behoorlijk jong, geeft nu alvast enkele geheimpjes prijs en ontwikkelt zich wellicht tot de perfecte gezel van wild- en rode vleesschotels, maar ook bij de kaasplank is hij een fijne vennoot. Momenteel door zijn hoog alcoholgehalte reeds drinkbaar bij voorgerechten en pasta.

     

    Pratolongo 2010 Umbria CGT, een creatie van 70% Grechetto en 30% Viognier-druiven, resulteert in een frisse witte wijn met bloemtoetsen en enkele fruitige noten. Ook hier, net als bij de andere wijnsoorten van het huis Morami, 4200 struiken per ha die een wijn van 13% alcoholgehalte afleveren. De jeudige mineraliteit die bij de proeverij wordt weergevonden is alleszins een leuke compagnon bij het aperitief, wit vlees en vis en zelfs bij enkele kaassoorten. RVH.

    www.morami.it







    26-10-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cantini fanini

    Cantini Fanini

     

     

     

     

    Deze wijngaarden liggen in een bijzondere regio op de grens met Toscane en in de figuurlijke schaduw van de Montepulcianowijnen. Het domein omvat een 12-tal ha die zich rond een oude residentie slingeren, dit neemt niet weg dat de wijnkelder zelf aan alle normen van een moderne exploitatie beantwoordt.

     

    Cantini Fanini opteert voor selectieve en kwalitatieve wijn met een persoonlijk karakter, dat met passie en bijzonder veel zorg wordt aangemaakt. Na diepgaande bodemanalyse worden de wijngaarden systematisch heraangeplant, 5000 stronken per ha, rekening houdende met geselecteerde rassen waarbij de Sagiovesedruif bijna figuurlijk de dominante en centrale druif wordt. Typerend voor de Catini Fanini is de link tussen de naamkeuze van de wijnen en de watervogels die de regio Trasimeno als brood- en leefplaats uitkiezen.

     

    Morello del Lago: een mix van Sangiovese met lokale wijnstronken zoals Gamay, Canaiolo, Malvesia, 5500 gekloonde stammen per ha, goed voor een jaarlijkse prodcutie van 24.000 flessen. Gebotteld na rijping van minstens 14maand op Franse eik en 6 maand extra in flessen.

     

    Robbiano: een 100% Chardonnay, 5500 gekloonde stronken/ha met selectie van zowel Franse als Italiaanse klonen. De jaarlijkse producten van 80hl biedt ruim 10.000 flessen die na fermentatie in Franse eik, zorgen voor een leuke, smaakvolle wijn, die nog steeds rekening houdt met de lokale wijntradities.

     

    Sangiovese dell’Umbria – Vigna la Pieve: een wijn 100% Sangiovesedruif met vrij hoge productie, 200hl/jaar goed voor 24.000 flessen. De fermentatie gebeurt in inox tanks van 60hl waarna de rijping minstens 12 maand in Franse eik plaatsvindt, plus een extra narijping van 6 maand op fles. Deze wijn is bijzonder lekker bij rood vlees en biedt een aantal sublieme smaaktoetsen.

     

    Merlo+T: een mix van 85% Merlot en 15% Cabernet Sauvignon. Volgens ons het ontegensprekelijke paradepaadje van het huis, een wijn afkomstig van wijnstokken die in 1997 werden aangeplant en zorgt voor een subliem aroma en intense ronde smaak. Elegant gemengd met rood fruit en een behoorlijk alcoholgehalte van 14.5% dat zorgt voor een onbetwistbare topwijn.

     

    De Abello del Lago is de benjamin in dit wijnhuis vermits de eerste botteling pas in 2010 gebeurde. Het is een mengeling van Pinot Blanc, 85%, Tocai Friulano 10% en Sangiovese, 5%.  Het resulttat is een leuke en frisse fruitige wijn van wijstokken die nochtans pas in 2006 werden aangeplant. Toch zorgt de wijn na fermentatie in inox tanks, voor een fris en tintelend gevoeld.

    www.cantinifanini.it





    26-10-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patapas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Patapas, 1000 hapjes met patatjes.

     

     

     

    De aardappel is ongemeen veelzijdig, zowel voor de dagelijkse keuken als voor een speciale gelegenheid. VLAM presenteert nieuwe eigentijdse aardappelrecepten in een gratis receptenfolder en op www.aardappel.be.


    De aardappel is hét basisingrediënt van een klassieke Vlaamse schotel. Maar deze voedzame knol past ook uitstekend in de hedendaagse moderne keuken. Moet het snel gaan, of is tijd geen beperkende factor, de aardappel biedt oneindig veel bereidingsmogelijkheden. In de oven, de microgolfoven, de wok of de stoomkoker. Met jasje aan, jasje uit, gepureerd, gefrituurd, gegrild of wat dan ook. Het kan allemaal met aardappelen.


    VLAM probeert echter altijd opnieuw te verrassen. Wat dacht je van Patapas ? Dit zijn smaakvolle hapjes op basis van aardappelen, met een knipoog naar de zuiderse tapas. Lekker, modern en ideaal om te serveren wanneer je een gezellig samenzijn in gedachten hebt. VLAM beveelt ze warm aan in zijn nieuwste aardappelcampagne. Die loopt van 17 oktober tot 6 november op Canvas en één. Ook in diverse culinaire programma’s en magazines komen ze aan bod. Tien recepten werden gebundeld in een mooie receptenbrochure, die gratis verdeeld wordt in Standaard Boekhandel.

    Op de campagnesite, www.patapas.be, loopt een wedstrijd. Wie zijn eigen pataparty organiseert met 5 vrienden, maakt kans op een set van 12 stijlvolle presenteerbordjes om te gebruiken op een volgende party. Deelnemers vinden volop inspiratie voor aardappelgerechtjes op de site. RVH.

    26-10-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ars Longa

    Ars Longa

     

     

     

    Liefhebbers van exclusief antiek en prachtige architectuur kunnen aan de Grote Zavel in Brussel terecht waar van 1 tot 4 december 2011 de vzw Sablon de eerste editie van de antiekbeurs ARS LONGA organiseert. Niet minder dan 25 bekende Europese antiekhandelaars tonen er het allerbeste van hun collecties. Tijdens deze vierdaagse staat de Grote Zavel volledig in het teken van kunst en antiek.

     

    De Zavelwijk is een van de meest pittoreske en gezelligste wijken van Brussel, de Grote Zavel is hierbij dé ontmoetingsplaats van de wijk. De Grote Zavel, bevindt zich vlakbij het Koninklijk Paleis en de belangrijkste musea van de hoofdstad, maar is vooral bekend en gewaardeerd omwille van de uitstekende restaurants, chocolatiers en kunstgalerijen. De echte Brusselaars associëren de Grote Zavel echter met de talrijke antiekhandelaars die deze wijk haar unieke sfeer geven.

     

    Ars Longa is het enige evenement in zijn soort in België. De organisatoren van dit prestigieuze salon hebben doelbewust gekozen voor een kleinschalige aanpak, waarbij een select publiek van gepassioneerde kenners en liefhebbers de kans krijgt enkele van ‘s werelds meest exclusieve en zeldzame werken van dichtbij te bewonderen.

    Naar aanleiding van ARS LONGA wordt centraal op de Grote Zavel een exclusief paviljoen van twee verdiepingen opgetrokken. Op de benedenverdieping van dit volledig transparante gebouw stellen de 25 antiekhandelaren hun collecties voor in een speciaal daarvoor ontworpen ruimte, terwijl de bezoekers op de 1ste verdieping van het adembenemende uitzicht kunnen genieten in een panoramisch restaurant (met sterrenkok) en een receptiezaal.

     

    Tijdens dit salon kan de bezoeker zich persoonlijk verdiepen in de wereld van de antiekhandelaars. Doordat de antiekmarkt vandaag de dag overspoeld wordt door kunst- en antiekvoorwerpen, stellen veel kopers hun aankoop uit. Ars Longa is dan ook een exclusieve beurs waar een select publiek in een intieme sfeer kan kennismaken met ’s werelds allerbeste kunst- en antiekvoorwerpen.

     

    De 1ste editie van “Ars Longa” loopt van vrijdag 2 tot en met zondag 4 december, dagelijks geopend van 11 tot 19u30. RVH.

    www.arslonga.be

     

     .

     

    26-10-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Art of taste

    Art of Taste

    Wanneer kunst en gastronomie elkaar ontmoeten …

     

     

     

     

    De Zavel, één van de mooiste mythische wijken van de hoofdstad, knoopt opnieuw aan bij de traditie en maakt zich klaar om zich tot een schatkist vol kunst te ontpoppen. In een tijdelijk paviljoen ontvangt de Zavel.Art of Taste', een uniek evenement waar 11 Belgische sterrenchefs en 13 gerenommeerde Huizen van de Zavel elkaar ontmoeten.

    Van donderdag 24 tot zondag 27 november 2011 zal Art of taste' de Grote Zavel en de straten rondom inpalmen. Het evenement is opgebouwd rond drie originele gastronomische activiteiten: het kunst- en fijnproeversparcours, de Fijnproevermarkt en het Diner van de chefs.

     

    Op de Zavel zal een transparant paviljoen van meer dan 2.000m² met twee verdiepingen worden opgetrokken. Op het gelijkvloers biedt de Fijnproevers Market een selectie van artisanale topproducten en tal van activiteiten. Op de eerste verdieping van het paviljoen - omgeven door de verlichte bomen op de Zavel - kunnen de bezoekers aan tafel schuiven voor het Diner van de chefs en zo het beste van de Belgische gastronomie ontdekken.

     

    De kunst van de gastronomie, dat zijn ook exquise artisanale producten. “Art of taste” wil ook die producten in de kijker zetten en stelt daarom op het gelijkvloers van het centrale paviljoen de Fijnproevermarkt voor, met een vijftiental van de beste producten in de fijne gastronomie.

    Producten om te ontdekken en te proeven en die misschien zelfs inspireren voor een feestmaal. Naast de proeverijen bij de handelaars en de door de chefs begeleide workshops organiseert de Fijnproevermarkt ook gastronomieworkshops. Leffe zal bezoekers leren om verschillende soorten bieren perfect te combineren met kazen en hapjes. Ook meesterpoelier “Slabbinck” werd uitgenodigd voor een demonstratie van erkende snijdtechnieken gecombineerd met een degustatie van terrines en ganzenlever, en nog zo veel meer ... Om volop van de markt te kunnen genieten, nodigen we de bezoekers bovendien uit hun aperitief mee te nemen terwijl ze langs de verschillende artisanale kraampjes kuieren.

     

    Voor een uitzonderlijk diner slaan drie sterrenchefs en een Huis van Haute Chocolaterie de handen in elkaar om de gasten het beste van Belgische gastronomie te laten ontdekken in een feeërieke omgeving, tussen de verlichting van de nocturnes van de Zavel in de kruinen van de bomen.

    Het tijdelijke restaurant zal worden ingericht op de eerste verdieping van het transparante paviljoen, volgens het principe van de gastentafel, met tafels van 10 personen. Dit is een uitgelezen kans om verrassende recepten van onze chefs te ontdekken en met volle teugen van hun talent te genieten! RVH.

    Informatie en voorverkoop vanaf 22 oktober via www.artoftaste.be

     

     

     

     

    26-10-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    25-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agraria Carini

    Azienda Agraria Carini

     

     

     

     

     

    Een vrij recent domein dat begin deze eeuw werd opgericht door Marco en Carlo Carini en zijn totaliteit ruim 140ha omvat. Belangrijk qua oppervlakte wordt nochtans slechts 10 ha aan wijngaarden en 9ha aan olijfbomen besteed. In het olijfbomenaureool worden rassen zoals Frantoio, Leccino, Dolce Agogia en Moraiolo weergevonden die zorgen voor pittige olijfolie met uiteenlopende smaaktoetsen. Voor het overige zijn er de traditionele landbouwproducten met enkele uitschieters naar de Cinta Senese, het zwartpootvarken, hier met vrije uitloop op zeer moeilijk toegankelijk en onvruchtbare stroken, waardoor vlees van hoge kwaliteit wordt bekomen.

     

    De wijngaarden liggen op een altitude tussen de 270 en 360m en genieten, op de uitlopers van de Mount Tezio van een heerlijk klimaat. Alle wijngaarden tellen om en bij de 5000 wijnstokken/ha wat goed is voor een opbrengst van circa 35hl/ha.

     

    De Carini’s spitsen zich toe op drie wijnen. Vooreerst is er de Poggio Canneto, een blend van Chardonnay en Pinot Blanc met een productie van 12000 flessen, deels met fermentatie in Franse eiken vaken. Geteeld op de lager gelegen mergel- en zandgronden krijgt deze complete witte wijn een mooi bloemig boeket met toetsen van acaciahonig mee. De intense witte kleur is leuk en lekker bij vis, cake, zeevruchten en wit vlees.

     

    De Oscana is een blend van Sangiovese en Gamay, 18.000 fl en drie maanden fermentatie. De kenmerkende ondergrond van deze teelt vnl. zand- en mergelachtig, wordt ook in de wijn weergevonden. Een mooie kleur wordt aangevuld door rood fruit, vegetale toetsen en zoete kruiden. Een mooie aanvulling bij voorgerechten, vleessauzen, groenten en wit vlees.

     

    Tot slot de Tegolaro, een mix van Cabernet Sauvignon en Merlot met een productie van 10.000 flessen, botteling na 12 maand fermentatie in vaten. De ondergrond voor de Tegolavo is verschillend van perceel tot perceel waardoor hij een intense en dieprode rubykleur meekrijgt. Bij afdronk een mooie, ronde en verfijnde wijn met een rijk palet rode vruchten en zachte kruiding. Bijzonder lekker bij geroosterd en gegrild vlees. RVH.

    www.agrariacarini.it





    25-10-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zeilen

    PANAMA  KANAAL - Zeilen tussen twee werelden !

     

     

     

    Cruisespecialist Star Clippers heeft in zijn veelzijdig aanbod enkele heel bijzondere aanbiedingen zoals de doortocht van het Panama Kanaal. Deze cruise is zo aantrekkelijk omdat de reizigers kennismaken met het Kruispunt van de Wereld, de plaats waar de Atlantische Oceaan en de Stille Oceaan met elkaar zijn verbonden. Er is daarenboven een leuk extraatje want na een kennismaking met het beroemde Kanaal zetten de schitterende zeilschepen Star Flyer en Star Clipper koers naar de tropische eilanden in de Caribische Zee.

     

    De Star Clipper en Star Flyer behoren tot de mooiste zeilschepen van de wereld. Het zijn super moderne cruiseschepen, gebouwd voor passagiers die van comfort houden maar ook van de traditie en de romantiek uit de legendarische periode van de grote vrachtzeilschepen. Star Clippers is dé specialist voor de beste zeilcruises en organiseert niet alleen reizen in het Caribische gebied maar ook op de Baltische Zee en de Middellandse Zee. Een andere topper uit het cruiseaanbod is de oversteek van de Atlantische Oceaan

     

    Het Panama Kanaal is een vitale schakel tussen de grootste oceanen, het is een wereldwonder dat je moet zien, dankzij het 81 km lange kanaal wordt de afstand van New York naar San Francisco overzee met maar liefst 13.000 km ingekort! De eerste doorsteek van het Panama Kanaal gebeurde in 1914. Vandaag kunnen de cruisereizigers van Star Clippers niet alleen genieten van de schitterende natuur maar worden ze ook geboeid door een fascinerende geschiedenis.

    De Star Clipper doet deze cruise van 21 januari tot 4 februari 2012 en de Star Flyer van 24 maart tot 7 april 2012.

     

    Praktisch

    Zeilvakanties op een van de Star Clippers zeilschepen kunnen geboekt worden bij reisagenten of direct bij Star Clippers. Verschillende touroperators bieden Star Clippers cruises aan, o.m. Arthema, ATC Cruise Travel, Classix, Cruisaway, Enjoy Paradise, Navicruise, Rainbow, Silverblue (Odysseus) & Thomas Cook. RVH.

    www.starclippers.com

     







    25-10-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Godiva

    Nieuw winkelconcept

    Chocolade-ervaring anders bekeken? Bij Godiva natuurlijk ...

     

     

     

    De nieuwe GODIVA-winkels verwelkomen chocoladeliefhebbers in een gloednieuw concept. Houd u klaar voor een niet te versmaden ervaring volledig in het teken van de afkomst van het merk ... Modernisering en een grondige herpositionering zetten België, het historische hart van GODIVA, extra in de verf. Ons Belgenland blijft dan ook steevast de belangrijkste afzetmarkt én bakermat van de geschiedenis en expertise van het merk.

     

    Zodra u een Godiva-winkel binnenstapt, kunt u de smaakvolle, gezellige en hartelijke sfeer opsnuiven. Het compleet vernieuwde design van de boetiek nodigt uit om even rustig rond te kijken: “Met dit nieuwe concept willen wij de klantervaring naar een hoger niveau tillen door onze producten op een veel toegankelijkere manier voor te stellen. Onze verkopers begeleiden de klanten in de eerste plaats doorheen hun bezoek. Naast het interieur hebben we ook onze medewerkers in een gloednieuw jasje gestoken,” aldus Guillaume de Foucault, Director Retail & Franchise in Brussel voor de zone EMEA (Europa, Midden-Oosten, Afrika).

     

    De etalage van dit koninkrijk is op en top art nouveau. Een spel van fijne lijnen herinnert eraan dat Brussel rond de overgang van de 19e naar de 20e eeuw de place to be was voor deze kunststroming. Slechts een paar jaar later, in 1926, opent Brusselaar Joseph Draps het huis GODIVA. Ook vandaag eist de bekende Lady Godiva steevast haar plaatsje op in de inrichting van de winkels en op de verpakkingen.

     

    De chocoladefanaten kunnen vrij rondlopen tussen de pralines, truffels en andere specialiteiten van het huis die in doorzichtige vitrinekasten of op een imposante marmeren tafel centraal in de winkel worden uitgestald. Deze opvatting stimuleert de zintuigen, eigen ontdekkingen en smaaksensaties ... Met deze nieuwe benadering wil Godiva chocolade nóg aantrekkelijker maken door de grens consument-chocolatier op te heffen, en de relatie tussen de consument en de meesterchocolatier in een ander daglicht te stellen.

     

    Met deze transformatie zet Godiva haar kernwaarden in de kijker: producten van superieure kwaliteit, uitstekende klantenservice, permanente innovatie ... en uiteraard haar Belgische roots. RVH.

    www.godiva.be





    25-10-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    24-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Strada del Vino

    Strada del Vino: Colli di Trasimeno

     

     

     

     

    Toeristen en vanzelfsprekend de wijlniefhebbers vinden in Umbrië, rondom het meer van Trasimeno een vijftal uitgestippelde wijnroutes die buiten de kennismaking met onverwachte wijngebieden, ook een link leggen met de geschiedenis en de typisch regionale eigenheden.

     

    De Tra i Campi di Annibale, langs de noodzijde van het meer draait vanzelfsprekend rond de strijd tussen de Romeinen en Hannibal, maar brengt ook de wijnen van La Casa Colonica, Azienda Montemelino en de Agriturismo I Capricci di Merion onder de aandacht.

     

    De Sulle Orme dei Cavalieri di Malta maakt de link met de ridders van Malta en slingert zich langs de oevers van het meer maar doet ook de stadjes Magione en Corciano aan.

    Op deze route worden de wijnhuizen Azienda Agraria ( Az Agr) Marco e Carlo Carini, Az Agr Castello di Magione, Az Agr Pucciarella Srl, Cantina Terre del Carpine en Il Toppello bezocht. Naast restaurant Al Battibecco ontdekt men de Az Agr Roberto Berioli, Az Agr Di Valvasone Massimiliano, Az Agr Sodalizio di San Martino en Torre dell’ Oliveto.

     

    De Nelle terre del ¨Perugino, andermaal langs de oevers van het meer maar ook door de stadjes Citta della Pieve, Paciano, Piegaro en Panicale staan op het programma. Qua wijnboeren biedt deze trip Duca della Corgna, Il Poggio, Az Agr La Querciolana di Campiori M Luisa en de Az Agr Paolo Biavati.

     

    De route Nel Marchesato di Asconia della Corgna heeft Castigliano del Lago als centraal punt en werpt een blik op de wijngaarden van Montepulciano.

    De Umbrische wijngebieden zijn Sociata Agricola La Cerrata, Cantina del Trasimeno, Cantini Fanini, Madrevite en Podere Marella.

     

    Le verdi valli della Memoria tra Castelli ad Abbezi loopt van Passignano sul Trasimeno via Umbertide naar de provinciehoofdstad Perugia.

    De belangrijkste wijngebieden zijn hier Biovitivinicola Colle del Sole, Cantina Sociale Perusia en Gritti SS, net als Le Torri di Bagnara, country resort. RVH.

    www.stradadelvinotrasimeno.it







    24-10-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Logeren in Vlaanderen

    LOGEREN IN VLAANDEREN: Het perfecte huwelijk tussen landelijk en stedelijk logies

     

     

     

     

    De vzw Plattelandstoerisme in Vlaanderen focust zich sinds haar oprichting in 2004 op de promotie en begeleiding van het hoevetoerisme en logies in een landelijke omgeving, met inbegrip van logies in dorpskernen. Rode draad doorheen dit verhaal is en blijft het gastheerschap, de kwaliteit en de kleinschaligheid van het logies.

     

    Om tegemoet te komen aan de huidige vraag naar (klein)stedelijk logiesaanbod verruimt de vzw Plattelandstoerisme naar kleinschalig logies in de Vlaamse regio’s en haar steden (met uitzondering van de kern van de 5 Kunststeden: Brugge, Gent, Antwerpen, Mechelen en Leuven).

     

    We geloven sterk in de meerwaarde van dit gedifferentieerd aanbod.Voor ieder wat wils. We zien een prachtige combinatie tussen platteland en stad: een weekendje weg kan op deze manier zowel shoppen of een museumbezoek inhouden en daarbij heerlijk culinair genieten, als zalig fietsen of wandelen in het nabijgelegen platteland.

     

    Landelijk en stedelijk logies hebben uiteraard veel gemeen, maar bereiken toch vaak een verschillend publiek. Zo is er de uitwisseling tussen beiden: plattelandsgasten verkennen de leuke steden in de omgeving, terwijl het vanuit deze steden maar een kleine stap is vooraleer men in een landelijk kader terechtkomt.

    De belevingselementen blijven belangrijk: het ontdekken van het platteland en de landbouw (actief hoevetoerisme), de fiets-en wandelnetwerken rond de dorpskernen, maar nu ook de beleving in en rond de kleinere en middelgrote steden via o.a. short city breaks.

     

    Nieuw is dus dat er vanaf nu ook stedelijke uitbatingen (mits uitzondering kern Kunststeden) kunnen aansluiten voor promotie. Nieuw is ook de naam:  Plattelandstoerisme in Vlaanderen wordt Logeren in Vlaanderen.

    Logeren in Vlaanderen blijft uiteraard met heel veel enthousiasme nog steeds inzetten op het getrouwe en veelgevraagde aanbod aan vakantie op de boerderij en logeren op het platteland.

    Het product ‘logeren in steden’ zal als nieuwkomer uiteraard extra aandacht krijgen. RVH.

    www.logereninvlaanderen.be 

     

    24-10-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 26/09-02/10 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs