Inhoud blog
  • Oman
  • Thomas Cook 'stunt'
  • oostkantons label bed en bike
  • Ontdek de speelsteden van de Rode Duivels
  • Nieuwe uniformen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    millesime
    gastronomie - liftestyle - toerisme
    18-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dossier batibouw 2
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    KEUKEN:

    van kookplek naar leefruimte

     

     

    Een keuken, daar kook je. Althans, dat zou je verwachten als je afgaat op de betekenis van het woord. Een kleine rondvraag leert echter dat de meesten onder ons veel meer doen in hun keuken dan enkel het bereiden van eten. Langzaamaan veranderen we onze traditionele kookplaats in een leefruimte, en koppelen we het nuttige aan het aangename. De keuken wordt zo een leefkeuken, waar een groot deel van het gezinsleven zich afspeelt. Het lijkt hypermodern, maar eigenlijk keert de keuken terug naar haar wortels...

     

    Lang geleden, toen er van een keuken nog geen sprake was, werd er eten bereid op een open vuur in het midden van een hut. En aangezien die kookplek tegelijkertijd ook warmte voorzag, was het logische gevolg dat een groot deel van het gezinsleven zich rond die ‘keuken’ avant la lettre afspeelde. Tijdens de maaltijden kwam iedereen samen rond het vuur, en werd er gepraat, gelachen, gediscussieerd. Met de komst van de stenen huizen evolueerde het open vuur naar een open haard, en later naar een fornuis. De keuken kreeg een aparte plek, en werd zo een soort werkkamer. Aangrenzend was er een eetplaats, waar het gezin samen at. Al waren kookplek en eetplaats gescheiden, die twee ruimtes bleven uiteraard een centrale rol spelen in het gezinsleven, simpelweg omdat het de plek was waar je elkaar trof binnenshuis. De keuken is met andere woorden altijd een spil geweest in het gezinsleven. Toch is er een duidelijk evolutie merkbaar. Terwijl het bereiden van het maal aan de ene kant en het eten zelf aan de andere kant vroeger veeleer gescheiden waren, zien we nu dat die twee plekken versmelten, en één leefruimte worden.

     

    De evolutie naar een leefkeuken uit zich op verschillende manieren. Eerst en vooral wordt de plaats zelf uiteraard groter. In oude huizen zie je meestal dat de keuken zich situeert in een soort bijgebouw achteraan. De meeste verbouwers geven de keuken meer ruimte op een andere plaats, of het bijgebouw wordt op z’n minst uitgebreid. De keuken is niet langer een bijplaatsje, onttrokken aan het zicht van bewoners, maar wordt een centrale plaats toegekend.

     

    De leefkeuken is het centrum van het huis, waar verschillende functies geïntegreerd worden. Er wordt natuurlijk nog gekookt, maar er is ook ruimte om te spelen, de kinderen maken er hun huiswerk, er kan gelezen worden, muziek beluisterd... Deze plaats is niet langer louter een werkplek, het is ook een ontspanningsruimte. Het verklaart onder meer de populariteit van het zogenaamde kookeiland, waarbij het eigenlijke vuur niet tegen een wand, maar midden in de ruimte wordt geplaatst. Op die manier kan de kok van dienst makkelijk contact houden met de anderen, en bijvoorbeeld koken terwijl de gasten gezellig bijzitten. Sowieso staat de keuken in verbinding met de andere leefruimtes in huis, en zelfs buitenshuis. Vaak geven keuken en eetplaats uit op de tuin, zodat bij mooi weer de schuifdeuren kunnen worden opengezet, en de grens tussen buiten en binnen vervalt. De keuken is daardoor ook niet langer het unieke werkterrein van de kok. Iedereen is welkom.

     

    Gestroomlijnde ovens

    Dat de keuken een -letterlijk- grotere rol speelt in de woning, en niet langer louter werkplek is, zorgt uiteraard ook voor een vernieuwde interesse voor de inrichting ervan. Een plek die dient om te ontspannen, willen we ook aangenaam inrichten. Bovendien is het werkgedeelte zichtbaar vanuit de andere woonruimtes, zodat ook daar het ontwerp van belang is, en er gestreefd wordt naar eenheid voor de totale ruimte. Voor de werkplek wordt er inspiratie gehaald bij de professionele keukens, en blijft inox nog altijd erg populair. Maar ook nieuwe materialen, zoals volkunststof, raken stilaan ingeburgerd. Dat materiaal heeft het voordeel dat het in alle mogelijke kleuren te verkrijgen is, en dat het naadloos en in alle gewenste vormen verwerkt kan worden. Een spoelbak hoeft bijvoorbeeld niet langer van inox te zijn, maar kan naadloos geïntegreerd worden in het werkblad. Het is duidelijk dat de keuken mag opvallen in huis, getuige de trend van donkere, soms zelfs diepzwarte tinten voor de kasten, of net spierwit. Zelfs functionele toestellen als fornuis en afzuigkap ontsnappen niet aan de designtrend. Alles in het plaatje moet kloppen. Materialen zijn duurzaam en esthetisch, de afwerking erg gedetailleerd, en de apparaten worden zoveel mogelijk aan het zicht onttrokken... of net in de spotlights geplaatst als ze te mooi zijn om weg te stoppen. Steeds meer merken van huishoudapparatuur besteden immers aandacht aan het design van hun producten. Denk maar aan de overvloed aan stijlvolle espressomachines die tegenwoordig op de markt zijn. Ook microgolfovens, kookplaten... zelfs mixers wordt een hip, modern jasje aangemeten.

     

    “Beehiven” in de leefkeuken

    Al die prachtig vormgegeven apparaten worden uiteraard niet alleen in huis gehaald omdat ze een streling voor het oog zijn. De keuken mag dan al een echte leefruimte geworden zijn, dat betekent niet dat er wordt ingeboet aan functionaliteit. Technische snufjes allerhande doen hun intrede: een Amerikaanse koelkast mèt ijsblokjesmachine is niet uitzonderlijk, stoomovens gaan vlotjes over de toonbank, en een vaatwasmachine behoort bijna tot de standaard uitrusting. Nog een stapje verder is domotica in de keuken. Wat tot voor kort nog verre toekomstmuziek leek, wordt stukje bij beetje geïntegreerd in de woning. Dat we zo tuk zijn op al die techniek, lijkt nochtans paradoxaal. Door het gebrek aan tijd zou je verwachten dat er tegenwoordig nog nauwelijks gekookt wordt, en dat er dus ook geen hypermoderne apparaten nodig zijn. Maar het is net om tijd te winnen dat mensen al die snufjes in huis halen. Om goed en snel te koken, heb je immers efficiënte toestellen nodig. Bovendien doen diezelfde hightech apparaten ook perfect dienst als er uitgebreid gekokkereld wordt, in het weekend bijvoorbeeld. Aangezien de keuken open en ruim is, leent zich dat goed tot een groepsessie koken met vrienden. De trend om groepsactiviteiten te plannen, in plaats van individueel af te spreken, kreeg overigens de naam "beehiven", naar de bijenkorf waar alles in groep gedaan wordt. Op die manier wordt de schaarse vrije tijd optimaal benut.

    Efficiëntie betekent ook aandacht voor ergonomie, een punt waaraan in de moderne keuken opnieuw aandacht wordt geschonken. Alles moet snel gaan, en dan wil je je niet nog eens ergeren aan te hoge kastjes waarvoor je je helemaal moet uitrekken, werkbladen die te laag zijn, keihard dichtslaande deurtjes, of een gebrek aan opbergruimte. Ook tijdens het kookproces willen we ‘quality time’. En als we na een vlekkeloos verlopen kookproces een heerlijke maaltijd hebben klaargestoomd, wordt die verorberd... in diezelfde keuken.

     

    Samengaand met de evolutie van keuken naar leefkeuken, is er immers de verdwijning van de eetplaats als aparte entiteit. De eetplek bevindt zich niet in een andere kamer, maar hoort simpelweg bij de keuken. De eettafel doet naast eetplek ook dienst als werkplek, speelplek, vergaderplek... De aparte ruimtes van weleer zijn versmolten tot één leefruimte, een soort atrium binnenshuis. Bovenal is de moderne leefkeuken een ontmoetingsplek waar iedereen van het gezin en daarbuiten opnieuw -soms letterlijk- rond het vuur samenkomt, precies zoals het ooit lang geleden begonnen is.

     

     

    18-02-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    17-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.batibouw divers video
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    17-02-2007 om 21:44 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.batibouw keuken franke
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    MYTHOS

     

     

     

    FRANKE heeft steeds een vernieuwende rol gespeeld inzake nieuwe ontwikkelingen en het verhogen van de functionaliteit van  spoeltafels. De carrière van de spoeltafel begon als een plaats om de vaat te wassen. In de loop der jaren verdrongen nieuwe toepassingen de oorspronkelijke functie van de spoeltafel naar de achtergrond.

    Anno 2007 is de spoeltafel een volwaardige keukenwerkplek geworden waar groenten en fruit gespoeld en versneden worden, voedingswaren ontdooien, voedselbereiding plaatsvindt, etc.

     

    De nieuwste MYTHOS-spoeltafel die FRANKE lanceert op Batibouw 2007 illustreert deze filosofie perfect. Kenmerkend voor MYTHOS is de strakke, zuivere belijning, ontdaan van elk overbodig detail. De spoeltafel is beschikbaar in 6 modellen, waarvan 4 zijn vervaardigd van roestvrij staal en 2 van Fragranit DuraKleen®.  Zowel roestvrij staal als Fragranit DuraKleen® (combinatie van natuurlijke kwartsdeeltjes en acryl beschikbaar in 6 verschillende kleuren) zijn robuuste, hygiënische en onderhoudsvriendelijke materialen met een lange levensduur.

     

    De modellen verschillen van elkaar qua aantal spoelbakken en de plaats van het royale afdruipvlak. Alle spoeltafels, zelfs de versie met maar 1 –weliswaar grote- spoelbak, blinken uit in gebruiksvriendelijkheid. Deze versie is namelijk voorzien van een aparte afloop waarin u restjes uitgiet of dooiwater rechtstreeks laat weglopen terwijl het water in de spoelbak proper blijft. De grote en diepe spoelbak is handig om grote potten of een bakplaat af te wassen.

     

    Bij MYTHOS horen 3 praktische accessoires die van de spoeltafel een dynamische keukenwerkplek maken: een glazen snijplank, een inox vaatwerkkorf en een inox inzetbakje. De accessoires zijn perfect op elkaar afgestemd en vergroten daardoor de mogelijkheden van de spoeltafel aanzienlijk.

    Zo verschuift de glazen snijplank over de volledige lengte van de spoeltafel, ideaal om extra werkruimte te creëren. De snijplank en het inzetbakje lenen zich uitstekend tot teamwerk: op de snijplank snijdt u de groenten in stukjes,  de gesneden groenten schuift u met één beweging in het inzetbakje om ze te spoelen, en van het inzetbakje kunnen de groenten direct in de pan, zonder dat u extra vaat heeft.

    Het inzetbakje past zowel op de grote als op de kleine spoelbak. De vaatwerkkorf gebruikt u om nat vaatwerk te laten uitlekken.

    17-02-2007 om 18:16 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.batibouw keuken blum
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    BLUM : ERGONOMISCHE HANGKASTEN

     

     

    Blum, marktleider inzake functioneel meubelbeslag, ontwikkelde een concept voor maximale functionaliteit en optimale ergonomie in de keuken: Dynamic Space.

     

    Een keuken getuigt van een maximale functionaliteit wanneer ze wordt ingedeeld in 5 zones: opslaan van voorraad, opbergen, spoelen en afvalsortering, voorbereiding, koken & bakken. De verschillende zones dienen vervolgens in een logische volgorde te worden geplaatst en doordacht ingericht.

    Optimale functionaliteit en ergonomie maken komaf met nutteloos heen-en weergeloop en belastende bewegingen zoals bukken, strekken en buigen.

     

    Volgens het Dynamic Space–principe is de zone ‘opbergen’ de meest aangewezen plaats om borden, bestek, glazen, kopjes, voorraaddozen, enz. een plaats te geven. Voor het opbergen van glazen en kopjes geven vele de voorkeur aan een hangkast met draaideuren. Omwille van de ergonomische beperkingen, het feit dat draaideuren vaak in de weg zitten en het ontbreken van het overzicht op de (bovenste) inhoud van de kast, past een dergelijk kasttype niet in een ergonomische Dynamic Space keuken.

     

    Op Batibouw 2007 pakt Blum uit met een Aventos-klapbeslag voor bovenkasten. Er zijn 4 types klapbeslag beschikbaar: het gewone klapbeslag Aventos HK, vouwklapbeslag Aventos HF, zwenkbeslag Aventos HS en liftklapbeslag Aventos HL.

     

    17-02-2007 om 18:15 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.batibouw keuken siemens
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    SIEMENS: LEKKER EN GEZOND STOMEN

     

     

     

     

    Op Batibouw pakt Siemens uit met een gloednieuwe combistoomoven die op het eerste gezicht niet verschilt van een andere inbouwoven. Achter het frontpaneel van de HB36D570 schuilt echter een veelzijdig huishoudapparaat dat zich perfect leent voor het bereiden van smaakvolle culinaire hoogstandjes. De combistoomoven valt ongetwijfeld in de smaak bij liefhebbers van gezonde voeding én bij keukenpieten voor wie bakken en braden geen geheimen meer heeft.

     

    De combistoomoven vervolledigt het bestaande gamma inbouwapparaten van het concept “compact45” van Siemens. Kenmerkend voor dit concept is de inbouwhoogte van 45 cm, daardoor passen de inbouwtoestellen probleemloos in elke standaard keukennis.

    De nieuwe combistoomoven verenigt de kwaliteiten van een warmeluchtoven met een stoomfunctie. Daardoor zijn de mogelijkheden van de oven groot: klassiek bakken en braden met behup van warme lucht (30-230°C), koken met stoom (40-100° C) of een combinatie van beide kookmethodes.

     

    17-02-2007 om 18:12 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.batibouw keuken bosch
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    BOSCH : STERALLURES

     

     

     

     

    Op Batibouw 2007 lanceert koelspecialist BOSCH een gloednieuwe tweedeurs side-by-sidekoelkast die ongetwijfeld in de smaak zal vallen bij liefhebbers van royaal koel- en vriescomfort én van stijlvol design : de KAN 58A50 PIANO BLACK.

     

    De KAN 58A50 PIANO BLACK is een imposant toestel dat grote klasse uitstraalt. Kenmerkend zijn de elegante vormgeving en de opvallende, glanzend zwarte uitvoering.

    De afmetingen (1,8 m hoog, 90 cm breed en 73 cm diep) zijn niet miniem, maar het gebruikscomfort is dat evenmin. De totale inhoud bedraagt maar liefst 504 liter.

     

    Het koelgedeelte met automatische ontdooiing bevindt zich rechts en heeft een inhoud van 334 liter. Het Multi Airflow System zorgt voor een gelijkmatige én constante verdeling van de koude lucht op alle niveaus van de koelruimte. Daardoor heerst er steeds een optimale koeltemperatuur en drogen de voedingswaren niet uit.

    De indeling van het koelgedeelte is praktisch dankzij in de hoogte verstelbare legrekken van veiligheidsglas, groentenbakken met uitneembare scheidingswand om verschillende soorten groenten en fruit afzonderlijk te kunnen bewaren, flessenvak en een bewaarvak voor eieren in de deur.

     

     

    17-02-2007 om 18:11 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.batibouw keuken alno
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ALNO SCHITTERT

     

     

    Hoogglans is in, ook voor je keuken. En als innovatieve designproducent heeft Alno zijn  brede assortiment keukenmeubilair hier helemaal op afgestemd. Het resultaat is een hedendaags concept dat stijlvol en soms gedurfd oogt. Op Batibouw stelt Alno de nieuwe hoogglanskleuren uitgebreid voor, samen met andere nieuwigheden zoals een ingebouwde tv of LED-verlichting.

     

    Met 5 extra kleuren in hoogglans speelt Alno in op de actuele kleurentrends. Nieuwe tinten zijn allereerst glanzend wit en zwart - elegant, stijlvol en tijdloos. Verder zorgt cappuccino voor een verrassende keuken met een heel moderne look, inclusief spiegeleffect. En als felle schakering is er voortaan energiek mango en gedurfd pistache. Anderzijds werd het houtassortiment gevoelig uitgebreid: de Alno-keukendeurfronten zijn nu ook te verkrijgen in olijf, teak en es – een uniek houtpatroon gegarandeerd.

    17-02-2007 om 18:09 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.batibouw keuken

     

    De keuken: van kookplek naar leefruimte

     

     

    Een keuken, daar kook je. Althans, dat zou je verwachten als je afgaat op de betekenis van het woord. Een kleine rondvraag leert echter dat de meesten onder ons veel meer doen in hun keuken dan enkel het bereiden van eten. Langzaamaan veranderen we onze traditionele kookplaats in een leefruimte, en koppelen we het nuttige aan het aangename. De keuken wordt zo een leefkeuken, waar een groot deel van het gezinsleven zich afspeelt. Het lijkt hypermodern, maar eigenlijk keert de keuken terug naar haar wortels...

     

    De evolutie naar een leefkeuken uit zich op verschillende manieren. Eerst en vooral wordt de plaats zelf uiteraard groter. In oude huizen zie je meestal dat de keuken zich situeert in een soort bijgebouw achteraan. De meeste verbouwers geven de keuken meer ruimte op een andere plaats, of het bijgebouw wordt op z’n minst uitgebreid. De keuken is niet langer een bijplaatsje, onttrokken aan het zicht van bewoners, maar wordt een centrale plaats toegekend. Niet zelden is de keuken zelf het uitgangspunt van het volledig bouwplan. Het is hier immers dat een groot deel van het gezinsleven zich afspeelt, en waarrond de gezinsleden als het ware “circuleren”. De leefkeuken is het centrum van het huis, waar verschillende functies geïntegreerd worden. Er wordt natuurlijk nog gekookt, maar er is ook ruimte om te spelen, de kinderen maken er hun huiswerk, er kan gelezen worden, muziek beluisterd... Deze plaats is niet langer louter een werkplek, het is ook een ontspanningsruimte. Het verklaart onder meer de populariteit van het zogenaamde kookeiland, waarbij het eigenlijke vuur niet tegen een wand, maar midden in de ruimte wordt geplaatst. Op die manier kan de kok van dienst makkelijk contact houden met de anderen, en bijvoorbeeld koken terwijl de gasten gezellig bijzitten.

     

    Dat de keuken een -letterlijk- grotere rol speelt in de woning, en niet langer louter werkplek is, zorgt uiteraard ook voor een vernieuwde interesse voor de inrichting ervan. Een plek die dient om te ontspannen, willen we ook aangenaam inrichten.

    Efficiëntie betekent ook aandacht voor ergonomie, een punt waaraan in de moderne keuken opnieuw aandacht wordt geschonken. Alles moet snel gaan, en dan wil je je niet nog eens ergeren aan te hoge kastjes waarvoor je je helemaal moet uitrekken, werkbladen die te laag zijn, keihard dichtslaande deurtjes, of een gebrek aan opbergruimte. Ook tijdens het kookproces willen we ‘quality time’.

    Bovenal is de moderne leefkeuken een ontmoetingsplek waar iedereen van het gezin en daarbuiten opnieuw -soms letterlijk- rond het vuur samenkomt, precies zoals het ooit lang geleden begonnen is.

     

    17-02-2007 om 18:07 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dossier batibouw
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    BATIBOUW laat ons dromen van geluk!

     

     

    Van donderdag 22 februari tot zondag 4 maart is het weer al bouw wat de klok slaat. Dan kan al wie met bouwen en verbouwen bezig is weer dromen van geluk met een bezoek aan Belgiës grootste bouwbeurs. Elf dagen staat de bouwsector in de schijnwerpers. En ook andere sectoren kennen het BATIBOUWeffect: Banken, media, hotels, om er maar enkelen te noemen, allen voelen ze de baksteen in hun buik.

     

    Donderdag 22 en vrijdag 23 februari zijn uitsluitend voorzien voor de professionals uit de sector. Van zaterdag 24 februari tot zondag 4 maart is ook het groot publiek er welkom. Om lange files aan de kassas te vermijden is de reservatie van toegangskaarten reeds mogelijk op www.batibouw.com. Particulieren genieten bovendien van de gereduceerde voorverkoopprijs van 10 € (12 € aan de kassa).

     

    BATIBOUW gaat mee met zijn tijd, de drie actuele thema’s bevestigen dit nog maar eens. De “Keuken” die zijn centrale plaats in zowel de woning als het gezinsleven weer inneemt, de nieuwe “Akoestische norm” die dit jaar wordt ingevoerd alsook “Veiligheid & Comfort” staan dit jaar centraal.

     

    BATIBOUW is de afspraak van de bouw. Heel wat partners uit de bouwsector maken van de kracht van de beurs gebruik om er debatten, infosessies en andere evenementen te organiseren. Zo organiseert de Confederatie Bouw er het Bouwforum en gooit de Orde van Architecten er de verplichte verzekering van alle bouwpartners als thema op tafel. Ook BATIBOUW zelf organiseert themadebatten rond “Duurzaam Bouwen” .

    Naast de ernstige zaken is er op BATIBOUW natuurlijk ook plaats voor plezier en tijd om wie dat toekomt in de bloemetjes te zetten. De “Gouden Baksteen”, de “Belgian Building Awards”, de “Communication Awards", de “Milieu Award”, de “Energy Saving Award” en, nieuw dit jaar, de eretekens Eliten van de Arbeid voor de architecten, ze worden allemaal tijdens de 11 dagen uitgedeeld.

     

    BATIBOUW is het jaarevenement in België waar nieuwigheden kunnen worden ontdekt, en dat is dit jaar niet anders. Menig exposant stelt deze editie nieuwe producten voor. Naar jaarlijkse gewoonte, werden de interessantsten opgenomen in het “Innovatieparcours”. De drie meest innovatieve nieuwigheden werden genomineerd voor de Innovatie Award die tijdens de Belgian Building Awards zal worden uitgereikt.

    Ook het Milieuparcours, alsook de bijgaande Milieu Award en Energy Saving Award, wordt dit jaar georganiseerd. Staatssecretaris voor duurzame ontwikkeling Els Van Weert en federaal milieuminister Bruno Tobback zullen ze uitreiken. Folders met de deelnemende standen aan beide parcours zullen aan de ingangen en verschillende infopunten van de beurs worden uitgedeeld.

     

    Een belangrijke nieuwigheid voor BATIBOUW 2007 is de volledig vernieuwde Patio. Deze heet vanaf nu officieel het “adviespaleis” en richt zich vooral tot iedereen die in de beginfase van (ver)bouwwerken zit. U vindt er onder meer alle informatie van de verschillende overheden, een overzicht van de belangrijkste bouwpremies en fiscale voordelen, een vertegenwoordiging van de belangrijkste bouwfederaties, architectenverenigingen en bouwonderzoekscentra in België. Het adviespaleis is het ideale startpaleis voor wie binnenkort gaat bouwen of verbouwen.

     

    De zwangere vrouw die dit jaar symbool staat voor de BATIBOUW publiciteitscampagne, kreeg als slogan mee:”Bouwen aan geluk”. Het kan in Brussels Expo, vanaf 22 februari tot en met 4 maart.

    Alle info over de beurs - maar ook over uw (ver)bouwproces - vindt u op www.batibouw.com

    17-02-2007 om 18:01 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.museumbrasserie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen :roll
    :

    Museumfood:

    Een concept dat alle verwachtingen overtreft

    Naar het voorbeeld van andere toonaangevende cultuurhuizen in het buitenland, waren ook de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België het aan hun stand verplicht om hun faciliteiten uit te breiden met een culinair aanbod van hoge kwaliteit.

     

    Het concept dat daarbij uitgedokterd werd, en zelfs de meest stoutmoedige verwachtingen overtreft, draagt de naam MuseumFood. Een trilogie, Gespreid over een MuseumCafe, een MuseumBrasserie et een MuseumShop, betekent het project niet alleen een bijkomende troef voor één van de belangrijkste aantrekkingspolen is van de Europese Hoofdstad, maar zal het ongetwijfeld ook het cultureel en zakelijk toerisme in Brussel zelf, een sterke impuls en nieuwe dynamiek weten mee te geven.

     

    Talent huwt talent

    Koken, tafelen enerzijds, en de manier waarop men dat alles in een passende omgeving zo goed mogelijk tot zijn recht kan laten komen,  anderzijds - niemand die nog zal ontkennen dat het hier gaat om heel bijzondere kunstvormen. Van daaruit is het maar een kleine stap naar de overtuiging van Fernand David dat in Brussel een instelling als de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België het heiligdom bij uitstek was waar het huwelijk tussen beiden kon worden voltrokken.

     

    Fernand David was onvoorwaardelijke aanhanger van de keuken van de met drie sterren bekroonde Peter Goossens, al van toen deze laatste met zijn Hof van Cleve zijn eerste stappen als chef in de gastronomie gezet had. Hij was bovendien een even grote fan van de al even begaafde als befaamde interieurarchitect Antoine Pinto, met wie hij het concept voor de Ostend Queen had uitgewerkt.

    Directeur-generaal Michel Draguet van de Koninklijke Musea, zag onmiddellijk de meerwaarde die dit MuseumFood project voor zijn instelling kon opleveren. Voeg daar ook de savoir faire aan toe van de grote smaakmaker in de Belgische catering, traiteur Jean-Michel Loriers, die ondermeer prat kan gaan op de titel van hofleverancier, en de ervaring van Eric Boschman, de meest befaamde Belgische sommelier.

    Het team ter plekke

    Met ervaring in projecten Rosa en Genval-les-Bains, had Jean-Philippe Kriers eerder ook een al flinke reputatie verworven met een serie druk bijgewoonde cursussen in koken. Het is een bezigheid die meteen ook zijn passie voor een publiek duidelijk maakt. Gewapend met een inventiviteit die nooit ten koste van de kwaliteit gaat, bleek deze jonge chef de ideale persoon om de dagdagelijkse coördinatie op zich te nemen van dit toch wel uiterst veeleisende project.

    Xavier Aldon , die ook bij de opening van de Belga Queen de leiding van de keuken op zich nam, beheerst volmaakt het gastronomisch repertoire dat in culinaire kringen intussen als belgo-belge naam heeft verworven. Dat maakt van hem een gedroomde chef om de interpretatie die Peter Goossens van de locale keuken heeft vooropgesteld, ook in dagdagelijkse praktijk om te zetten.

     

    Het culinaire aanbod

    Leidraad bij het uitwerken van het concept voor het MuseumCafe was voor Peter Goossens het feit dat hij museumbezoekers, eerder toevallige passanten, of andere klanten die enkel naar het museum komen om met het MuseumFood concept kennis te maken het beste van het beste wil serveren.

    Naast broodjes, waarvan de samenstelling een ode is aan de verbeelding, en die zelfs de meest gehaaste gasten even tot rust brengen, kan men er zich ook te goed doen aan sushi rolls, soepen, Italiaanse pasta, een zakje frieten met pickles of mayonaise, een authentieke Belgische steak met frieten, en een keuze aan de salades die voor de ogen van de klant worden bereid. Naar het einde van de middag toe transformeert de ruimte zich in een tearoom.

    Wie over meer tijd beschikt en de echte smaak van België wil herontdekken, kan in de MuseumBrasserie terecht, waar Peter Goossens zijn hoogstpersoonlijke interpretatie brengt van de culinaire traditie van de eigen streek. Eén van de troeven van deze plek is de “TartaarBar”, waar niet alleen het rundvlees, maar ook tonijn, langoustines en zalm kraakvers en à la minute tot tartaar worden versneden.

    Naast deze nieuwigheid, bevat de kaart een serie Belgische klassiekers, die door Goossens naar zijn hand werden gezet, en helemaal herdacht. Zo zijn er de garnaalkroketten, de paling in het groen, en het gepocheerde ei, begeleid door garnalen en een puree die met karnemelk werd bereid. Daarnaast zijn er uiteraard ook nog de gepocheerde kabeljauw en de rundsfilet met friet en béarnaisesaus. Of heeft men ook nog de keuze uit kalfsniertjes met Gentse mosterd, de salade van ossenstaart, de roggevleugel met kappertjes en citroen, gegrilde kip, karbonades, blanket, vol au vent à la Riche, en natuurlijk ook – want dit is tenslotte Brussel- gebraden piepkuikens.

    Bij de zoeternijen kan men zich ondermeer door de wafels laten verleiden, Brussels of Luiks, roomsoezen en smoutebollen, rijstpap, flan met karamel, pannenkoeken, jubilee kersen of de Tiramisu op zijn Belgisch, op basis van speculoos. En uiteraard zijn er nog de vele variaties met chocolade, onvermijdelijk in een Belgische context, en opgediend als mousse, taart of in trio.

    In het verlengde van de boekhandel, en door een riant verlichte trap met de MuseumBrasserie verbonden, vormt de Mezzanine CoffeeLounge een uitgelezen plek voor het organiseren van evenementen. Ideaal voor wie tijdens het museumbezoek even een korte pauze wil inlassen, in een al even ontspannen als elegant decor, en dit in het gezelschap van overheerlijke zoetigheden.

    Zelf omschrijft Peter Goossens de culinaire filosofie die hij in deze nieuwe constellatie hanteert als volgt:  « Met meer smaak maar lichter, lichter verteerbaar ook, wordt het geheel in wit vaatwerk gepresenteerd, om ook die manier de ingrediënten nog meer tot hun recht te laten komen…”

    Een en al eenvoud, en toch…

    MuseumFood praktisch:

    MuseumBrasserie, Koningsplein 3, 1000 Brussel

    MuseumCafe & MuseumShop, Regentschapsstraat 3, 1000 Brussel

     www.fine-arts-museum.be  en  www.museumfood.be

    17-02-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    16-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chaine des rotisseurs
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

    GASTRONOMISCH RESTAURANT LA MADELEINE

    ONTVANGT ORDETEKEN VAN DE CHAINE DES ROTISSEURS.

     

     

    La Madeleine, het VIP-restaurant van het Grand Casino Brussels, is op nauwelijks één jaar tijd, uitgegroeid tot een vast adres voor iedere fijnproever. Niet voor niets zijn de hele week door alle tafels bezet. Wie er terecht wil, moet van tevoren reserveren.

     

    Als liefhebbers van het goede leven en van culinair genot waken de leden van de Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs sinds jaar en dag over datgene wat de gastronomie kenmerkt: de kunst van het tafelen. Dankzij de lunches en diners die de Confrérie regelmatig in gerenommeerde restaurants organiseert, wordt er menige voortreffelijke keuken en talentvolle kok ontdekt.

     

    Restaurant La Madeleine is uniek gelegen in het Grand Casino Brussels, op een halfverdieping met een schitterend uitzicht op de speelzaal, en staat onder de kundige leiding van Michel Doukissis. In 1997 won deze keukenmeester de Prosper Montagné-prijs en werd daarmee uitgeroepen tot de beste kok van België.

    Het restaurant heeft een open keuken, waar de gasten met eigen ogen kunnen volgen hoe de kok hun schotels bereidt. De specialiteit van het restaurant bestaat uit streekgerechten, die dan ook tot in de puntjes worden verzorgd. Bovendien stelt de chef-kok er een eer in bijzonder decoratieve gerechten te bereiden waarin de dagverse ingrediënten volop tot hun recht komen.

     

    Al deze inspanningen gaven de leden van de Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs, voldoende elementen om de kandidatuur van la Madeleine te onderzoeken. Er werd een eenparig gunstig advies uitgebracht en de onderscheiding toegekend. Het ordeteken van de Chaîne des Rôtisseurs is een eervolle erkenning en getuigt van de hoogstaande kwaliteit die in het restaurant wordt aangeboden en dit zowel op het vlak van wijnen en gerechten, maar ook van onthaal en bediening.

     

    Voor een intiem diner, een etentje onder vrienden of een zakenmaal bent u altijd aan het juiste adres bij La Madeleine, een bijzonder restaurant waar u en uw genodigden van harte welkom zijn van 19u tot 1u ’s nachts.

     

    Het Grand Casino Brussels biedt vermaak en verrassing, maar ook opperst culinair genot, kortom een trendy uitgaangsgelegenheid!

    La Madeleine - Grand Casino Brussels - Duquesnoystraat 14 te 1000 Brussel

     

     

     

     

     

    16-02-2007 om 18:09 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gallery
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    GALLERY

     

     

     

    In 1988 realiseerde Tam Nguyen haar eerste hightech Aziatisch restaurant volgens de traditionele waarden met opgedofte interieurs, verplichte draken en rode tinten. De Gallery etaleerde grote glaspartijen en metaal met overwegend blauwe en grijze mozaïeken. Met het nieuwe Millennium gaf ze het restaurant Gallery evenwel een prachtige designstijl mee en herschikte de kaart. Ietwat beknopter spitste ze zich toe op dagsuggesties zonder daarbij evenwel de natuurlijke smaken van de eigen Vietnamese keuken en de geur van Thaise kruiden opzij te schuiven.

     

    Het decor en meubilair, door de eigenaar ontworpen in samenwerking met een architectenbureau uit Saigon, trekt de minimalistische, gedempte kaart zonder het comfort over het hoofd te zien. Uit het verleden werden slechts enkele elementen bewaard, in de nieuwe homogeniteit zijn de zetels bekleed met beige leder temidden een meubilair in zwart beuken en wit marmer. De rijk aandoende combinatie van zwart en wit worden in het midden van de zaal hernomen, hier wordt het centraal bankje opgesmukt met schilderijen van Boeddha in zwarte, houten kaders. Het derde deel van het restaurant herneemt dit thema in het licht van de zwarte banieren, bedrukt met het logo van de Gallery. Achteraan de zaal, maakt een aparte ruimte, omgeven door lederen bankjes, meer vertrouwelijke bijeenkomsten mogelijk.

     

    Dit nieuwe gevoel voor volume geeft de kaart de nodige marge om zich anders te ontplooien. In de kaart vinden we accenten terug van een gemengde, natuurlijk of pikantere keuken, ze werd onder toezicht van de charmante Lanh, de echtgenote van Tam Nguyen, in een nieuw jasje gestoken en biedt ook diverse suggesties zoals de raviolisoep met langoustines op ‘Pakse’-wijze, een gesauteerde kip met cajounoten en verse ananas of gegrilde Angus beef met ‘lop’-bladeren, dit recept wordt eveneens een Saigonversie aangeboden. De suggesties omkaderen een korte, precieze en geparfumeerde kaart. Alle huisspecialiteiten zijn onderverdeeld in dim-sum, soepen, zeevruchten, gevogelte, vlees, rijst en groenten. Bij de uitbouw werd absolute prioriteit gegeven aan een perfecte prijs-kwaliteitverhouding.

     

    Verse vruchten en kruiden krijgen de voorkeur. Net als gegrild, gesauteerd, gelakt en gestoomd. De langoustines worden op Indische wijze gegrild, met citroenkruid, of bereid met groene curry in een halve ananas; de zeeduivel wordt opgediend in satévorm in limoenblaadjes of als filet in een caquelon op Saigonwijze. Gegrilde kip en gesauteerde eend worden bereid met kokos en curry, met vers citroenkruid of Sechouanpeper zonder echter de gelakte Pekingeend of de tchi tchi-saus naar de achtergrond te verdringen.

     

    Bij de voorgerechten vinden we op de juiste plaats de dim-sum, nems met krab en langoustines en andere gefrituurde “Gallery”-assortimenten, ook een smakelijke Vietnamese carpaccio op basis van nuoc-nam, limoensap, gegrilde pindanoten en fijngesnipperde basilicumblaadjes, geeft present. Daarnaast vinden we verscheidene Thaise soepen en zeevruchtenbereidingen met kokos of rode curry.

    Alhoewel de suggesties deel uitmaken van de nieuwe initiatieven blijft de lunch heel aantrekkelijk want hij omvat een voorgerecht en hoofdschotel voor 9.5 Euro.

     

    Tijdens onze degustatie werden we bij het voorgerecht alvast heerlijk verrast door een schitterend assortiment Dim Sum heerlijke Keizerlijke krabkroketten. De aspergesoep met krab was bijzonder lekker, maar onze smaakpupillen werden vooral begeesterd door de soep Tom Kha Kai met kip en kokosmelk. Zowel de kip met gele curry en aubergines met rijst als de gelakte Pekingeend gaven ruime bevestiging van het rijke smakenpalet van de Gallery. Bij de wijn hadden we iets minder geluk, de eerste fles Chardonnay Walter Blass 2003 droeg overduidelijke stopselsporen, ze werd evenwel prompt en zonder morren door een andere vervangen. Een degelijke keuze bleek achteraf want de combinatie van het rijke aroma en kruidenpalet van de Vietnamese-Aziatische keuken met wijnen uit de Australische regio werd een voltreffer van formaat.

     

    In de Gallery hebben vooral de Loire, Elzas en Provence recht op roséwijnen, terwijl qua rode wijnen, de meest passende bij de Aziatische keuken werden geselecteerd: Saumur Champigny, château de Villeneuve; Sancerre rouge Henri Brochard; Beaujolais Brouilly, Pisse Viel de Loron & fils. Bij de Bordeaux vinden we bovendien de 1ers côtes de Blaye, Medoc cru Bourgeois evenals een Pauillac 5ème cru classé château Haut Bages Liberal. Ook enkele wereldwijnen uit Chili, Argentinië, Australië en Zuid-Afrika sieren de kaart. Men kan er eveneens Champagne Deutz proeven of genieten van een hele horde cocktails zoals Mai Thai, Mojito of Saigon Sunset.

     

    Uitgesproken pluspuntjes van de Gallery zijn de kwaliteit van de service en het sympathieke onthaal dat model staat voor de nauwe familiebanden die ook binnen het bedrijf van kracht zijn. Tam Nguyen en zijn echtgenote Lanh, leiden de zaak en staan achter het fornuis terwijl Ngoc, Tam’s broer de bar en de zaal beheert.

    Gallery – Grote Hertstraat 7 – 1000 Brussel – tel 02/511 80 35

     

     

     

     

     

    16-02-2007 om 18:05 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ciccio bello
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    CICCIO BELLO

     

     

     

    Het Léopold Wienerplein in Watermaal-Bosvoorde wordt door talloze mensen omschreven als het “Gemeenteplein”, niet ten onrechte trouwens. Hier huist het Gemeentehuis en het plein straalt nog heel wat provinciale charmes uit. Schuin tegenover het Gemeentehuis en het Hooghuis, staat een herenhuis met mansardedak, dat met grote zorg in een Italiaans restaurant werd omgetoverd. De woorden ‘pizza, pasta, vino’ zeggen voldoende over Ciccio Bello. Rare naam? Gewoonweg een personage uit de commedia dell’arte, een pop, die je in Venetië gewoon kan aankopen….

     

    Italianen hebben de reputatie dat ze geraffineerde vormen weten te kiezen, niet alleen in de mode maar ook in de architectuur. De eetzalen van Ciccio Bello, die zich over twee verdiepingen uitstrekken, zijn dan ook ingericht met een opvallend frisse smaak. Op de benedenverdieping, waar twee niveaus in elkaar overgaan, laten de okergele muren met sjablonen zeer goed het ruwe hout uitkomen, dat knap gemodelleerd is en enkele fresco’s in pasteltinten omlijst. Ook op de bovenverdieping dezelfde art deco-zuilen. Men kan zich voorstellen hoe de binnenhuisarchitect hier al zijn inspiratie heeft gebruikt om een resultaat te bereiken dat in de smaak valt bij een cliënteel dat gevoel heeft voor echte ambachtskunst. Ook het balkon met gietijzer en hout dat we via een tussenverdieping betreden, getuigt van een identieke inrichting.

     

    Ciccio Bello bestaat reeds een aantal jaren, maar toen de grote aanpalende bakkerij op de hoek van het plein definitief werd gesloten, was dat de gedroomde gelegenheid op het restaurant dat meer dan eens met plaatsgebrek kampte, te vergroten. Dit kon gewoonweg door een tussenmuur te verwijderen. In de nieuwe, lange zaal kan men extra gasten ontvangen en er was ook plaats voor een bar en, voor Italianen niet onbelangrijk, een enorme pizza-oven. Deze zaal baadt door de talrijke ramen in een aangenaam daglicht.

     

    Marie Fanara staat sedert acht jaar een het roer van Ciccio Bello. Haar vader, Vincenzo Fanara, stichtte indertijd in de Vredestraat in Elsene ‘A zia teresa’, destijds een van de beste Italiaanse restaurants in Brussel. Nadien vervolmaakte ze zich in Pasta Commedia in Ukkel. Ook van moederszijde kreeg Marie ruime horeca inspiratie vermits zij destijds Les Jardins d’Agrippine in Overijse oprichtte en leidde.

     

    Keukengeheimpjes:

     

    Laten we niet vergeten dat Lucullus in Rome leefde. Heel wat auteurs uit de Oudheid hebben uitvoerig over de gastronomie geschreven, waarbij soms wel wat te ver gegaan werd. In ‘het gelag bij Trimalchio’ van Petronius kondigt Rabelais zich reeds aan. En de gasten van Agathon in ‘Het gastmaal’ van Plato waren niet bepaald ondervoed. Op deze antieke vraatzucht moest wel de overwogen etenswijze van de Renaissance volgen. Toch raakt de Italiaanse keuken vooral bekend in Frankrijk, en nadien ook in onze contreien, vooral toen Catherina de Medici met haar Florentijnse koks naar Parijs afzakte.

    Wat de pasta betreft die hier overvloedig wordt aangeboden: het goed bereiden daarvan is een grotere kunst dan wel eens gedacht. Weinigen weten het toch zo belangrijke onderscheid te maken tussen de macaroni van Napels, de tortellini van Bologna of de spaghetti zoals die bv. in Venetië geserveerd wordt. Twee leuke actrices hebben boeken gewijd aan de keuken van de Italiaanse zon, nl Sophia Loren met ‘Koken op z’n Italiaans’ en Macha Méril met ‘Vrolijke Pasta’. Terwijl de Italianen en de Aziaten nog steeds redetwisten over wie de uitvinder is van de pasta, heeft dit product ondertussen een geweldige internationale bekendheid gekregen en verschijnt die nu in alle landen van de wereld op tafel.

    Pasta is niet langer een garnituur, maar speelt een voorname rol in tal van hoofdschotels. Zowel de zachte als de neutrale smaak ervan laat immers de overige ingrediënten volledig tot hun recht komen. Pasta is origineel en past overal bij, in die mate zelfs, dat ook de traditionele Franse keuken plaats voor de pasta heeft vrijgemaakt.

     

    Armando staat aan het fornuis sinds het restaurant acht jaar geleden werd opgericht. Hij begon zijn loopbaan in ‘Arlecchino’, waar hij drie jaar werkte alvorens in dienst te worden genomen in “Au Repos des Chasseurs”. Bij de opening van Ciccio Bello maakte hij meteen zijn overstap. Armando maakte tevens naam met de bereiding van specialiteiten uit de klassieke Italiaanse keuken.

     

     

    Ciccio Bello – Leopold Wienerplein 4 – 1170 Watermaal Bosvoorde – 02/672 32 30

     

    16-02-2007 om 18:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.croquante finesse
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Croquant Finesse, een nieuw lekker en licht tussendoortje …

     

     

    Gayelord Hauser is geen legende, maar een vermaarde diëtist en de grondlegger van de moderne dieetleer in de jaren 50. De dieetproducten van Gayelord Hauser hebben 4 onmiskenbare voordelen: doeltreffendheid, snelheid, vitaliteit en begeleiding.

     

    Het nieuwste product van het assortiment heet Croquant Finesse. Dit is een krokant en mager tussendoortje met granen en chocolade dat ons weg doet smelten van plezier. Deze kleine chocoladereep heeft nog meer in zijn mars: met minder dan 45kcal verschaft Croquant Finesse intens genot dankzij de smaak van donkere chocolade en krokante granen van gepofte rijst.

    Naast de lekkere smaak draagt Croquant Finesse bij tot een goed voedingsevenwicht door de toevoer van magnesium, ijzer en vitamine C.

    www.gayelord-hauser.be

     

    16-02-2007 om 17:59 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de proosdij
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Proosdij

     

     

    Ruim 15 jaar terug vestigde Anny Smets zich als restaurateur na een drukke loopbaan als traiteur-beenhouwer, in een historisch pand in hartje Diest. Het restaurant kreeg de wel zeer toepasselijke naam ‘De Proosdij’, verwijzend naar de oorspronkelijke historische functie van de woning, nl een kerkelijk gerechtshof.

     

    Dit kerkelijk gerechthof is voltooid verleden tijd en vorige eeuw nog kende het pand een eerste binding met de culinaire wereld toen er een brouwerij werd ondergebracht. Samen met haar man François Didden, toverde Anny dit pand om tot een zeer stemmig en sfeervol restaurant waar muren, zoldering en stoffen pronken met de intense tonen van groen, paars en blauw. De prachtige schilderijen van Bart Verschaeren accentueren voor zover dit nog nodig mocht zijn, het gevoel voor culinair welbehagen.

     

    Bij de aankoop van het pand in 1992 werd aanvankelijk een restaurant met een 60-tal couverts uitgetekend en uitgewerkt met in het achterhoofd de overtuiging dat zoon Luc na het einde van zijn studies en opdoen van enige ervaring, het geheel zou overnemen. Enkele onverwachte complicaties zorgden er evenwel voor dat dit project niet kon worden gerealiseerd. Dit is trouwens de basisreden waarom eind vorig jaar enkele veranderingen werden doorgevoerd en het restaurant werd uitgebouwd tot een knus en gezellig salon met een 20-tal couverts.

     

    Kwalitatief kan Anny bogen én op haar ervaring in de beenhouwerij en bijhorende traiteurszaak én op haar extra opleiding die ze kreeg bij de Zuidfranse topchef Roger Vergé. Hier kon Anny zich als gastkok, de praktijk en geheimen van de vinaigrettes en sauzen eigen maken, maar ontdekte ze tevens alle keukengeheimen van de Provençaalse gerechten. Andere keukengeheim ontdekte ze bij Alain Ducasse en Yves Thuries in de “Cordes du Ciel”.

    Anny zorgt voor een verrassend veelzijdige keuken met puike combinaties van natuurlijke ingrediënten. Haar liefde voor de Provence komt in fijne gerechten tot uiting die met een extra sausprikje tot fijne kunstwerken uitgroeien.

     

    Haar kwalitatieve keuken kent dan ook een ruime belangstelling en ging evenmin voorbij aan de organisatoren van de wedstrijd “Food from Britain”. Een absolute challenge voor Anny om als 5de generatie beenhouwers, gerechten op punt te stellen met Quorn als basisingrediënt. Qourn is immers een plantaardige vleesvervanger absoluut cholesterolarm, die bovendien weinig calorieën en vetten bevat, maar wel rijk is aan vezels. Toch biedt het product diverse mogelijkheden en Anny zorgde voor een perfecte uitstraling met enkele verrassende gerechten. De titel ‘Lady Chef of the year’ is zonder meer een bekroning voor haar niet aflatende inzet en verdere uitbouw van kwalitatieve gerechten. Tevens een aanmoediging om de culinaire en gastronomische rijkdommen te koppelen aan eenvoud, aromarijke gerechten en fijne presentaties.

     

    De perfecte zaalservice wordt ingevuld door François Didden die tezelfdertijd als zeer deskundig sommelier optreedt. Wijnen zijn steeds een passie geweest voor François die alle vrije tijd opofferde aan studies over wijnen, wijndegustaties en wijncursussen. François’ keuze gaat naar de dieprode Bordeauxwijnen die hij meteen centraal plaatste in zijn aanbod. Ook tal van andere betere Franse wijnen sieren de kaart die vrij recent van 350 tot 280 referenties werd gereduceerd. Deels uit noodzaak omdat enkele wijnen zijn uitgeput en  anderzijds omdat sommige wijnen aldus Francois onbetaalbaar worden. Hij blijft erbij dat Frankrijk het wijnland bij uitstek is, maar verrijkte de kaart met erg lekkere Duitse, Spaanse,  Australische, Italiaanse en andere wereldwijnen. Smaken en preferenties durven aldus François al eens verschillen en een restaurant moet in ruime mate beantwoorden aan de verwachtingen van de gasten. Het globale wijnaanbod bevat naast de toppers ook kwalitatief degelijke en populaire wijnen die binnen een beperkter economisch budget thuishoren. De stelling dat de wijnen in de Proosdij gewoonweg ‘te duur’ zijn is alleszins een globale misvatting.

     

    Wij hadden het genoegen om nog voor de bekroning als “ladychef” enkele andere specialiteiten te degusteren. De ganzenlever op toast werd vergezeld van een schitterende Sauternes, La Tour Blanche 1996, zoet en fruitig maar perfect op temperatuur, een zachte streling voor de tong en smaakpupillen. De reefilet met puree van knolselder, appel met veenbessen en gekarameliseerd witloof vormde een terechte voltreffer qua smaakpalet, sauscombinaties en aroma’s. De Pomerol, Château la Pointe 1995, gaf extra dimensie aan dit prachtig gerecht en was meer dan een bekoring om alle Bobcampagnes een halt toe te roepen. Hij deed het trouwens perfect als metgezel van het notenijs met Xeres en bleef met zijn fijne afdronk, gewoonweg nakleven.

     

    Het ‘Lady Chef menu 2007’ bestaat uit een mousseline van palmharten met tartaar van verse en gerookte Schotse zalm, geserveerd met een Chardonnay 2004 Vins du Pays vendage de Nuits. Een cappuccino van wintreprei met Quorn-snippers met identieke wijnselectie. Als hoofdschotel is ern een medaillon van Engels lamsgigot met lasagne van zuiderse groentjes en tijmbordelaise waarbij een A.O. Minervois C. Château du Donjon “Cuvée prestige” 2003 wordt aangeboden. Een torentje van chocolade met Engelse room en schotse whisky (Single Lowland Malt Glenkinchie) en mokka met versnaperingen, gelden als afsluiter.

     

    Vijftien jaar culinaire ervaring getuigen in de Proosdij alvast van Anny’s heerlijke keuken en vormen steeds opnieuw een onweerstaanbare drang om al het lekkers bij herhaling te proeven en degusterend maximaal te genieten.

    De Proosdij – Cleynaertstraat 14 – 3290 Diest – tel 013/31 20 10

    www.deproosdij.be

     

     

     

     

    16-02-2007 om 17:55 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    14-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.la fille d'emma
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    LA FILLE D’EMMA

     

     

    In een van de langste verkeersaders van Brussel, de Vanderkinderestraat, bevindt zich een charmante bistro die met een eindeloze charme, grootmoeders keuken uitstraalt. De streekgerechten en gerechten van vroeger vallen erg in de smaak van het hedendaags publiek. Niet alleen de gerechten, maar ook de eeuwenoud klinkerweg, naast het terras, intrigeert velen. Dit stukje Ukkel, de Groene Jagerswijk, ontsnapte tot dusver aan de interesse van historici, maar krijgt ooit voldoende interesse om de oorsprong van deze unieke klinkerweg en enkele andere getuigenissen te achterhalen.

     

    La Fille d’Emma wordt gerund door Dany Burgeon en Martine Pauwen, de dochter van Emma. Dany kreeg zijn opleiding op het COOVI en wordt na zijn studies onmiddellijk in dienst genomen in L’Huitrière, enige tijd nadien door de meest authentieke figuur uit het Brusselse horecamilieu, Jef de Gelas, net bij de opstart van L’Auberge des Chapeliers.

    Met reeds enige ervaring in het achterhoofd durft Dany ‘Il Giardino’ in Ukkel overnemen, enige tijd later verplaatst hij zijn interesse naar La ferme Rouge op de hoek van de Dolezlaan. Toch komt hij opnieuw bij Jef terecht wanneer deze La Roue d’Or opent. De drang om een eigen zaak te runnen blijft bij Dany voor onrust zorgen, hetgeen resulteert in de opening van Evergreen in Evere in 2004. Jacques Veulemans, de dynamische patroon van ‘Aux Armes de Bruxelles’ treedt op als raadgever wanneer Dany beslist om samen met Martine Pauwen het restaurant ‘La Fille d’Emma’ te exploiteren.

     

    Martine is inderdaad de dochter van Emma die samen met haar ouders La Ligne Droite in de Beenhouwersstraat hebben uitgebaat. Haar vader, Emile Pauwen, was de slager die de winkel ‘Le Grain d’Or’ in de Predikherenstraat runde en tevens een van de oprichters van de Vrije Gemeente van het Ilot sacré, en dit samen met Jean Van Calck, Polle Bunne, Léon Demol en Stans, alle meer dan legendarische personages van het Oude Brussel. Martine, groot geworden in de wereld van de restauratie, heeft dat milieu nooit verlaten.

     

    De kleine eetzaal van la Fille d’Emma, roept herinneringen op van romantische plekjes van vroeger. De wanden in pasteltinten en de kleine witte bar met een sierlijke benaming, zorgen voor een gezellige intieme sfeer. Het zwart houten meubilair met het wit-roze tafellinnen brengt dan weer een frisse noot.

    Ter bevestiging dat La Fille d’Emma in het oude Brussel ligt, meerdere oude stadsgezichten aan de muur die o.m. de Eikstraat, de Kandelaarstraat en de Sint Nicolaaskerk voorstellen, beelden die stuk voor stuk de verbondenheid met het oude rasechte Brussel bevestigen. Ook het schilderij van Vertong verstevigt die band, het werk geeft de charme van het Sint Kathelijneplein weer met de door Poelaert ontworpen kerk.

    Bijzonder kleurig is dan weer de aardige collecte borden met veelkleurige afbeeldingen van vogels, collectie die de huiselijke sfeer van het restaurant onderlijnt. ‘Huiselijk’ is wellicht de beste term om La Fille d’Emma te omschrijven, aangezien naast Dany en Martine, ook Gaëtan, de zoon van Dany en zijn echtgenote in het restaurant werkzaam zijn, zij nemen de bediening in de zaal voor hun rekening.

     

    Dany staat aan het fornuis en is verantwoordelijk voor de dagsuggesties en de Brusselse, maar Franse streekkeuken al durft hij af en toe een Italiaans accentje in zijn bereidingen verankeren. Rasechte Brusselaars vallen bij de voorgerechten, voor de bloedpens à la bruxelloise en de escargots de bourgogne. Tussen hoofdgerechten zitten o.m. de stoemp van de dag met worst, balletje smet tomatensaus en l’onglet met sjalot. Heerlijk is evenzeer het geitenkaasje met tijm en honig en de ‘echte’ Brusselse garnaalkroketten. Jammer genoeg zijn de kikkerbilletjes in Provençaalse saus bij het serveren uitgedanst, maar toch  bezorgen ze de smaakpupillen een subtiel aroma. Aanraders te over dus, zelfs al zorgt Dany ervoor dat de kaart erg regelmatig wijzigt vermits hij zijn specialiteiten tegelijkertijd én aan hun regio én aan versheid van de seizoenen wil koppelen.

    Zonder evenwel erg grote wijnen te vermelden, biedt de wijnkaart een ruim overzicht van de belangrijkste Franse wijnregio’s en werden we bij onze degustatie, meer dan eens verrast door de fijne aroma’s en verantwoorde afdronk. Prijs-kwaliteit alleszins een voltreffer, al doemt het spook van mogelijke controles bij elke restaurantganger op. Matig genieten verwent evenwel evenzeer de levensgeneugten.

    La Fille d’Emma – Vanderkinderestraat 406 –1180 Ukkel - Tel 02/343 39 69

     

     

    14-02-2007 om 18:02 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.croquant finesse
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Croquant Finesse, een nieuw lekker en licht tussendoortje …

     

     

    Gayelord Hauser is geen legende, maar een vermaarde diëtist en de grondlegger van de moderne dieetleer in de jaren 50. De dieetproducten van Gayelord Hauser hebben 4 onmiskenbare voordelen: doeltreffendheid, snelheid, vitaliteit en begeleiding.

     

    Het nieuwste product van het assortiment heet Croquant Finesse. Dit is een krokant en mager tussendoortje met granen en chocolade dat ons weg doet smelten van plezier. Deze kleine chocoladereep heeft nog meer in zijn mars: met minder dan 45kcal verschaft Croquant Finesse intens genot dankzij de smaak van donkere chocolade en krokante granen van gepofte rijst.

    Naast de lekkere smaak draagt Croquant Finesse bij tot een goed voedingsevenwicht door de toevoer van magnesium, ijzer en vitamine C.

    www.gayelord-hauser.be

     

    14-02-2007 om 18:01 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.center parcs
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

    Xavier ‘Jack’ de Longueville komt aan het hoofd van

    Marketing & Sales bij Center Parcs Belux

     

     

    Center Parcs, marktleider in kortverblijven, kondigt de benoeming aan van Xavier ‘Jack’ de Longueville (36 jaar) tot Marketing & Sales Director Belux. Hij krijgt de opdracht om bij Center Parcs nieuwe ideeën te ontwikkelen om de naambekendheid van Center Parcs in Wallonië op te voeren en het marktaandeel in het noorden van het land te consolideren.

     

    Na zijn studies in de Verenigde Staten en België ging Jack aan het werk in de ICT-sector. Eerst bij IBM, vervolgens bij Belgacom en Banksys, waar hij instond voor de lancering van nieuwe projecten voor het marketingdepartement en waarbij “change management” telkens een belangrijke rol speelde. Vandaag neemt hij een bocht van 180° en maakt hij zijn intrede in de toeristische sector.

     

    Deze benoeming kadert in de ontwikkeling van de Belgische entiteit. Center Parcs Belgium wordt een volwaardige Business Unit en het is in deze context dat het departement Marketing & Sales zijn intrek neemt in de nieuwe kantoren in Diegem. Jack zal eerst commerciële medewerkers en marketeers aanwerven om zijn team te versterken en zich daarna toeleggen op de ‘lancering’ en de promotie van het nieuwe park van Lac d’Ailette in Laon, op een twintigtal kilometer van Reims.

     

    Over Center Parcs

    Sinds meer dan dertig jaar neemt Center Parcs een toonaangevende positie in op de Europese markt van de kortverblijven in uitgestrekte vakantieparken in de volle natuur. De groep bezit 16 vakantieparken waarvan 8 in Nederland, 2 in België, 2 in Frankrijk en 4 in Duitsland.

    Center Parcs staat voor een uniek concept in de recreatiesector door accommodatie op hoog niveau aan te bieden in combinatie met uitgebreide sport- en recreatiemogelijkheden, boetieks, bars en restaurants, en dit het hele jaar door. De vakantieparken van Center Parcs Europe worden elk jaar bezocht door 3,2 miljoen gasten.

     

    14-02-2007 om 18:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.coca cola light man
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

    NIEUWE COCA-COLA LIGHT MAN

    DOET VROUWENHARTEN SNELLER SLAAN

     

     

     

    De onbekende acteur Xavier François is op nauwelijks twee weken tijd razend populair geworden in Groot-Brittannië. De Franse acteur werd er in no time de chouchou van het publiek.

     

    De reden van die plotse hype? Xavier François is de nieuwe Coca-Cola light man in de nieuwe ‘Coke light. Live life light’ campagne van Coca-Cola light. Xavier treedt hiermee in de voetsporen van de eerste Coca-Cola light man, Lucky Vanous, die in 1996 wereldberoemd werd. Uit consumentenonderzoek bleek dat de vrouwelijke doelgroep terug naar een nieuwe Coca-Cola light man verlangde. Daarom besloot Coca-Cola hem na 8 jaar afwezigheid eindelijk terug te brengen.

     

    De zoektocht naar de nieuwe Coca-Cola light man heeft zes maanden geduurd. De ideale opvolger voor het succesnummer uit 1996 werd uiteindelijk gevonden in de sexy maar timide 28 jarige Xavier François uit Rijsel. Met deze man wil Coca-Cola light opnieuw de harten van de vrouwen veroveren.

     

     

    Volgens trendguru Nina De Man is het succes van de nieuwe Coca-Cola light man niet te verwonderen. ‘Xavier is drop-dead gorgeous! Hij beantwoordt helemaal aan het nieuwe manbeeld: een twintiger die spontaan door het leven gaat en toch de volle verantwoordelijkheid neemt voor z’n daden. Hij ziet er intelligent, sportief en gevoelig  uit. En hij heeft vooral een goed gevoel voor humor. Voor die combinatie smelten vrouwen gewoon.’

     

    Nina is er gerust in dat de nieuwe Coca-Cola light man ook in België een succes wordt. ‘Vrouwen in België zijn niet zoveel anders dan in de UK. De ideale man is een universeel gegeven. En laten we eerlijk zijn: hij heeft hét echt wel.’

     

    Vergeet dus de nieuwe man. Hier is de nieuwe Coca-Cola light man!

     

     

    14-02-2007 om 17:59 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.business

     

    BCD Travel:

    Top business bestemmingen 2006

    New York nummer 1 bestemming voor zakenreizigers

     

     

    BCD Travel, marktleider in zakenreismanagement, geeft een lijst vrij van populairste bestemmingen bij Belgische zakenreizigers. In de top-vijf van het afgelopen jaar vinden we verschillende bank- en financiële centra terug: New York staat op nummer één, gevolgd door Frankfurt en Munchen. Londen volgt op plaats vier en de top-vijf wordt vervolledigd door het Zwitserse Zurich.                             

    In vergelijking met 2005 spelen de eerste twee steden haasje-over, stijgt Munchen drie plaatsen, moet Londen één plaats terrein geven en wint Zurich aan populariteit. De steden Madrid en Milaan doen het nog iets beter dan in 2005 wat het aantrekken van zakenreizigers betreft terwijl Praag en Washington DC een paar plaatsen zakken. Tenslotte verdringt nieuwkomer Genève Tokyo uit de top-tien.    

     

     

    De volledige lijst of rangschikking met meest bezochte zakenreisbestemmingen voor 2005 – 2006:

     

     

    2005

     

    2006

    1

    Frankfurt

    1

    New York

    2

    New York

    2

    Frankfurt

    3

    Londen

    3

    Munchen

    4

    Washington DC

    4

    Londen

    5

    Praag

    5

    Zurich

    6

    Munchen

    6

    Madrid

    7

    Zurich

    7

    Praag

    8

    Madrid

    8

    Washington DC

    9

    Tokyo

    9

    Milaan

    10

    Milaan

    10

    Genève

     

    Als vooraanstaand leverancier van zakenreismanagement vereenvoudigt en geeft BCD Travel vorm aan het reisgebeuren op wereldschaal. Dit bezorgt de klant op ieder vlak een voordeel: van de resultaatgerichte tot de doorwinterde zakenreiziger. BCD Travel is werkzaam in 90 landen, verspreid over 5 continenten, realiseert een totale omzet van 12 miljard en stelt wereldwijd meer dan 12.000 mensen tewerk. BCD Travel maakt deel uit van BCD Holdings NV.  www.bcdtravel.com

     

    14-02-2007 om 17:58 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    13-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.luchtahven brussel

    Brussels Airport: stevige groei in 2006

     

     

     

    Brussels Airport toont gezonde groeicijfers voor 2006. Een toenemend aantal directe bestemmingen en verhoogde vliegfrequenties hadden, samen met het verbeterde winkelaanbod en de introductie van nieuwe producten en diensten, een positieve impact op de inkomsten.

     

    The Brussels Airport Company maakte haar voorlopige jaarresultaten bekend. De inkomsten voor 2006 bedroegen € 347,1 miljoen, een stijging van 6,9% vergeleken met 2005. De operationele kosten stegen met 1% terwijl de winst voor aftrek van rente, belastingen, aflossingen en afschrijvingen met 12,8% steeg tot € 183,1 miljoen.

    De resultaten voor 2006 zijn voornamelijk toe te schrijven aan de bijzondere aandacht van het management voor kostenefficiënte operaties, een verbeterd winkel- en parkeeraanbod, de upgrade van de eet- en drankgelegenheden, en ook aan de recordcijfers voor lokale passagiers en vracht.

     

    De commerciële inkomsten profiteerden van de toegenomen publicitaire activiteit op de luchthaven en het verbeterde parkeeraanbod, waaronder de opening van een gloednieuw parkeergebouw FP3. Ook een aantal projecten op het vlak van retail droegen bij tot dit succes: de renovatie en upgrading van de bestaande eet- en drankgelegenheden en de opening van verschillende nieuwe gespecialiseerde verkooppunten. Door deze ingrepen verbeterden het algemene aanbod, de kwaliteit en de dienstverlening voor de passagiers beduidend. In 2006 werd vooral geïnvesteerd in de aankomsthal en pier B. In 2007 zullen de aankomsthal en de commerciële zone van pier A bijzondere aandacht krijgen. De optimalisering van de veiligheidscontrole leidde tot kortere wachtrijen wat een gunstige invloed had op de verkoopsactiviteiten.

     

    De toename van de luchtvaartgebonden inkomsten in 2006 weerspiegelt een gezonde verkeersgroei en de aanpassing van de vergoedingen aan de verbruikersindex in het kader van de tariefafspraken op lange termijn. Hierbij moet opgemerkt worden dat de luchtvaartgebonden inkomsten ook beïnvloed worden door de manier waarop de luchthaven de recent aangekondigde verhoging van de beveiligingskosten in rekening brengt. De procedure voor de doorrekening van de bijkomende beveiligingskosten verhoogt zowel de luchtvaartgebonden inkomsten als de kosten.

     

    Het aantal bestemmingen dat rechtstreeks vanaf Brussels Airport wordt aangevlogen nam in 2006 aanzienlijk toe met onder meer non-stopvluchten naar Beijing, Addis Abeba, Palermo, Krakow en Durham Tees Valley. Ook de vliegfrequentie naar een aantal reeds bestaande bestemmingen werd opgetrokken.

     

    Wilfried Van Assche, CEO van Brussels Airport licht toe: “Het nieuwe Brussels Airport merk dat we in oktober vorig jaar hebben gelanceerd, zal ons helpen om een sterkere marktpositie voor Brussels Airport uit te bouwen. Op het vlak van luchtvaart liggen onze topprioriteiten voor 2007 in een verhoogd aanbod van langeafstandsvluchten en lagetarievenvluchten. Voor het zomerseizoen konden we al een aantal nieuwe langeafstandsbestemmingen aankondigen en het nieuwe jaar is nog maar pas begonnen. Verhoogde marketinginspanningen, zowel naar de luchtvaartmaatschappijen als de reissector, beamen een groter marktaandeel in low cost, waarbij we rechtstreeks concurreren met de hogesnelheidstrein en low cost nicheluchthavens. In 2007 zullen we Brussels Airport op de kaart zetten als de luchthaven met het ruimste en meest aantrekkelijke lagetarievenaanbod op de Europese markt”.

     

    Opmerking: Jet Airways kondigde voor de zomer van 2007 de opstart aan van dagelijkse vluchten van Brussel naar Mumbai en New York. Northwest Airlines plant dagelijkse vluchten naar Detroit en US Airways zal een dagelijkse vliegverbinding naar Philadelphia verzorgen. Dit betekent dat het dagelijkse vluchtaanbod naar de Verenigde Staten vanaf komende zomer directe vliegverbindingen voorziet naar: Atlanta, Chicago, Detroit, New York JFK (2x), New York Newark (2x), Philadelphia en Washington.

    Het lagetarievenaanbod vanaf Brussels Airport telt meer dan 100 bestemmingen tegen tarieven van minder dan 100 euro (one-way, vergoedingen inbegrepen).  

     

     

    13-02-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    12-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.skrei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Noorse Skrei

    in liefdesnestje

     

     

    Voorbereiding: 30 min. - Rusten: 2 u - Bereiding: 15 min.

     

    Ingrediënten voor 2 geliefden:

    • 300 gr Noorse Skrei -  100 gr Noorse Garnalen - 2 tomaten -  1 kleine courgette • 1 kleine aubergine • 1 ui • 1 gekonfijte citroen • 40 gr Parmezaanse kaas • 5 cl olijfolie • 3 gelatineblaadjes • 2 eetlepels mayonaise • 2 eetlepels vloeibare room • Zout en peper van de molen

     

    Bereiding:

    • Verwarm de oven voor op 240°C (th7).

    • Olie een bakplaat met antikleeflaag in en verdeel er 2 kleine hoopjes Parmezaanse kaas op in een schijfje en schuif ongeveer 10 min in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

    • Pel de Noorse garnalen en spoel ze.

    • Hak de ui, de courgette en de aubergine in kleine blokjes en stoof ze samen met de garnalen snel aan in wat olijfolie. Voeg anderhalve tomaat in kwartjes toe, kruid met zout en peper en laat gedurende 20 min tot moes sudderen.

    • Week de gelatineblaadjes in koud water en wring ze uit wanneer ze zacht geworden zijn. Vermeng ze in de moes en laat in de pan lauw worden. Giet deze bereiding in kleine ronde vormpjes en laat koud worden.

    • Spoel ondertussen de Noorse Skrei, laat uitlekken en snij de vis in grote stukken. Doe de vis in een pan. Giet er water bij tot de vis bedekt is. Breng aan de kook, zet daarna het vuur wat zachter en laat zachtjes sudderen gedurende 5 min. Laat de vis in het kookvocht afkoelen.

    • Snij de gekonfijte citroen in dunne plakjes en leg ze als bloemblaadjes op de serveerborden. Ontvorm daarna de moes en leg bovenop het geheel het uitgelekte en losgewerkte skreivlees.

    • Meng de room met de mayonaise en meng er 1 eetlepel fijngehakte gekonfijte citroen en kleine tomatenkubusjes door. Kruid met zout en peper.

    • Leg een koekje van Parmezaanse kaas op de vis en werk af met enkele kubusjes tomaat. Breng rondom rond het bord een streepje saus aan en versier met een blaadje basilicum.

     

    Smakkelijk.

    www.poissons-de-norvege.com

     

     

    12-02-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.summer in the city
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    BRUNO ANTOGNINI:

    ‘Summer in the city!’

     

     

    Het is zomer, de lucht vol vrolijk dansende stofdeeltjes die het felle zonlicht weerkaatsen. We bevinden ons in een klassieke balletschool uit de jaren 50, waar het summum van vrouwelijke elegantie wordt bereikt. Met ingetogen bewegingen voeren de jongedames hun oefeningen uit tot in de perfectie.

    De nieuwe zomercollectie van Bruno Antognini baadt in een zee van licht en luchtigheid. Met een onnavolgbare zin voor detail brengt het merk een melancholische sfeer van ultieme vrouwelijkheid en elegantie tot stand. De kleuren zijn ingetogen, de stoffen fijn en gevarieerd. Wat is het een luxe om een vrouw te mogen zijn…

     

    Bali. De sfeer van een kosmopolitische stad in het putje van de zomer. Dat is de inspiratiebron die aan de basis ligt van de zomercollectie. Schoonheid schuilt vaak in de eenvoud. In het klare contrast tussen zwart en wit. Het benadrukt de innerlijke tegen-stellingen in het hart van elke vrouw. Blij maar melancholisch, trots maar ook narcistisch … Een broos evenwicht tussen jin en jang. Steeds elegant en vrouwelijk, maar altijd met een knipoog naar haar stoere kantje.

     

    Parijs: de stad van liefde en romantiek. De magie leeft voort in de betoverende jurkjes van de Bruno Antognini zomercollectie, zoals dat éne fijne kleedje poederroze stof.

    Aanvullend op de romantische Bruno Antognini-collectie, is er de Antognini Jeans-lijn die de sportiever geklede dames aanspreekt.

    www.b-antognini.be

     

     

    12-02-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 26/09-02/10 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs