Inhoud blog
  • Oman
  • Thomas Cook 'stunt'
  • oostkantons label bed en bike
  • Ontdek de speelsteden van de Rode Duivels
  • Nieuwe uniformen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    millesime
    gastronomie - liftestyle - toerisme
    25-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta Commedia
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Pasta Commedia!

     

     

     

    Pasta Commedia, bis! Er waait een nieuwe wind door het repertoire van de mythische zaak
    bij uitstek die ooit één van de mooiste pagina’s schreef van het gastronomisch repertoire.
    Met de komst van twee nieuwe partners, een nieuwe Japanse chef en een zaaldirectrice, staat een volledig vernieuwd team vandaag in voor deze spectaculaire comeback op de planken. Je ziet hoezeer de ambities voortaan verder reiken dan de eenvoudige Republiek van de Pasta, in combinatie met een goed geoliede regie en opvallende toneelstukken als de Pasta Folies, met in een speciale voorstelling, verse pasta “à volonté”.

     

    De komst van deze nieuwe partners, tekent de echte vernieuwing van de zaak. Het geniale van dit nieuwe scenario is de aanwerving van Minoru Seino, een 34-jarige chef uit Hokaïdo die zijn ervaring heeft geperfectioneerd aan fornuizen in de vier hoeken van Frankrijk. Zo vinden we hem bij Bernard Loiseau, vervolgens in België bij Bruneau en in Hotel Conrad nadat hij in de Wasabi in Antwerpen heeft gewerkt. Zijn komst bovenaan de affiche van Pasta Commedia vertaalt zich in de wil om een fijne, lichte Italiaans-Franse keuken aan te bieden waarbij het belang van het product op de eerste plaats komt. Rungis troef dus, zowel voor het vlees als voor de vis, en een heuse openheid voor Japanse invloeden. Deze fusion-houding zit ook vervat in een alchemisch gebruik van verschillende azijnsoorten en een frequent gebruik van infusies. Franse, Italiaanse en fusion-keuken delen dus het toneel met een onverhulde voorliefde voor de Provence, een onvermijdelijke afkeer voor slagroom en een duidelijke voorkeur voor producten met Frans label.

     

    Of ze nu Italiaans, Frans of Japans is, de keuken van Minoru Seino valt vooral op door haar smaak, haar combinaties en de strenge selectie van de ingrediënten. Zo is de hele, verse wilde tonijn een indrukwekkend stuk waaruit tartaar, sushi, carpaccio en steak worden getoverd, deze laatste met een subtiel met soja gecarameliseerde rode wijnsaus. De carpaccio wordt op zijn beurt gecombineerd met een rood sausje van tomaten en mango en de roulade is geparfumeerd met aubergines onder een rode paprikacoulis. Van de andere delen van het dier wordt sushi gemaakt waarvan de absolute noodzaak van versheid ons bekend is.

     

    Waar tonijn voor het ogenblik onvermijdelijk is in het aanbod, vinden we bij de weeksuggesties een lunch van de dag en een menu van de chef met een voorgerecht, een hoofdgerecht en een dessert. Het voorgerecht is te kiezen uit : consommé van langoustines, Sint-Jakobsvruchten en wulken met een “timbale” van schelpdieren en witte asperges gedeglaceerd met balsamico-azijn via het rozet van San Danieleham en geconfijte foie gras. Dezelfde keuze geldt voor de hoofdschotels : geroosterde zeeduivelmedaillons, demi-glacée saus met kappertjes, kleine entrecôtes van hoevevarken bereid met schuimende boter en een met laurier geparfumeerde jus, of één enkel schijfje in de pan gebakken foie gras op een ossenstaartragôut en een bedje van aardappelen op tarufatta-wijze. Hetzelfde menu wordt afgesloten met een zachte chocolademousse of een champagnesorbet.

     

    Wat de kaart betreft, haalt Italië de bovenhand. Ze knoopt namelijk aan met de culinaire pracht en praal van vroeger. De omzoming van de kaart wordt ten slotte gevormd door de pasta. Alle grote kleppers van de pastakeuken vinden we erop terug, van de rigatoni all’arrabiata tot spaghetti vongole en risotto met schaaldieren. Een tiental variaties in totaal waaronder de ravioli met kreeft op een romige bisque en papardelle Pasta Commedia op
    de tonen van foie gras, boschampignons en zwarte olijven.

    Ten slotte is er bijzondere aandacht voor de kleine maagjes met de Kid’s Menu tegen
    8,50 euro voor een spaghetti naar keuze en een ijsje als dessert.

     

    Op de wijnkaart is het Italië boven met een volle pagina witte en rode wijn samen, reizend door Toscane, Piemonte, Sicilië en Friuli. In het voorbijrijden herkennen we een Poliziano Rosso de Montepulciano 2004, een Rosso Avignonesi 2003 maar ook een Nero d’Avola “Terra di Ginistra” 2004 en een Veneto La Cartigiana Sacchetto 2002.

    De tweede pagina knoopt aan bij de Sancerre, Saumur Champigny en Châteauneuf-du-Pape tegen beheerste prijzen.

     

    Met Bel Canto op de achtergrond herontdekken we verrukt het zware rode fluwelen behang dat de grote open keuken omkadert, die zich uitstrekt van de ene tot de andere kant van
    het podium. De schitterende spektakelkeuken demonstreert haar kunsten open en bloot aan
    het publiek zonder ook maar iets achter de schermen te verbergen. De grote zaal ertegenover heeft zijn pracht van vroeger teruggevonden met zijn fresco’s op een okerrode en “terre de sienne” achtergrond, zijn mozaïeken op de vloer en zijn licht houten meubilair dat uitnodigt om te ontspannen. In dezelfde sfeer baadt de halvemaan-vormige bar die
    het zijgedeelte bezet. In deze zomerse omgeving verlicht door smeedijzeren lichtbollen, zijn, net als in het theater, de eenheden van ruimte, tijd en plaats nauwgezet gerespecteerd, weerspiegeld in de grote spiegels aan de muren, met daarnaast koperen theatermaskers.

     

    In de marge van het aanbod van de kaart en de twee menu’s, wordt op twee aantrekkelijke dagen een festival van verse pasta aangeboden. Dit is de laatste toneelstunt van
    Pasta Commedia, Pasta Folies genaamd, enkel op dinsdagavond en zaterdagmiddag.
    Dan proeft men er, in een speciale voorstelling en tegen de forfaitprijs, een variatie pasta “à volonté”. Vergeet niet te reserveren want er wordt vaak voor een uitverkochte zaal gespeeld.

     

    Pasta Commedia - Jean & Pierre Carsoellaan 3 - 1180 Brussel Tel. : 02/372.06.07.

    Gesloten op zondagavond en maandag de hele dag

    www.pastacommedia.com

     

     

     

     

     

     

    25-11-2006 om 21:07 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Comté kazen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Comté,

    kaas met duizend gezichten.

     

     

    Franche Comté is een regio met erg rijke kaastraditie met de Comté als onbetwistbare topper. Het samengaan van de bijzondere rijke fauna en de Montbéliard koeien, een lokale rood-wit bergras, zorgt voor een uniek eindproduct dat talloze meesterkoks begeestert.

     

    Dit culinaire meesterwerk komt tot stand in regionaal functionerende coöperatieven, fruitières, die de productie vanaf de melk tot het eindproduct opvolgen. Comté is een grote, geperste en gekookte kaas van zowat 40kg die reeds in 1958 een AOC erkenning meekreeg. Voor de productie van één enkele Comté van 40 kg is er 450 l rauwe melk nodig, zijnde de dagproductie van maar liefst 23 koeien. Bij het aansnijden van de kaas komt een zeer rijk palet van zowat 80 aroma’s vrij, aroma’s die in een zestal categorieën worden samengebundeld en in ‘het rad van aroma’s’ werden vastgelegd. De toekenning van de AOC is gebaseerd op zeer strenge reglementeringen waarbij het middelgebergte van de Jura met zijn ongerepte natuur als basis fungeert. De producent, de kaasmaker, de affineur en de voorverpakker moet elk op zijn domein, een uitgebreid lastenboek volgen.

     

    De unieke smaak vloeit voort uit het typische voedsel van de Montbeliards dat ’s zomer bestaat uit de rijke lokale vegetatie, terwijl ze in de wintermaanden enkel hooi, eveneens afkomstig uit de eigen regio, waar nagenoeg 500 soorten planten en bloemen worden weergevonden, gevoederd krijgen. Ingekuild of gefermenteerd voedsel is volledig uit den boze. Om het unieke karakter van de Comté te vrijwaren, heeft elk koe recht op minstens 1 ha weide. Na rijping op de vurenhouten planken, een ander regionaal product, bekomt men een regelmatige, korrelige korst waarvan de kleur mooi geel kan zijn maar evenzeer naar bruin toeneigt met alle mogelijke tussentinten. Net als de kleurverschillen, is ook de smaak van elke Comté anders, verrassend, subtiel met overdonderende aroma’s.

     

    Topchefs:

     

    Elke Comté zorgt voor een aromatische verrassing, niet verwonderlijk dat fijnproevers er dol op zijn. Maar ook topchefs verwerken maar al te graag dit uniek palet in hun bereidingen. Bruno Lesbats, Le Mess, eert de sterke persoonlijkheid van de Comté en valt voor de geroosterde aroma’s, verse hazelnoot of muskaat die erin verborgen zit. Een bonbon van langoustines met Comté en basilicum is voor hem het aperitiefrecept bij uitstek. Voor Rocky Renaud, Le Passage, is vooral het gebruik van rauwe melk het overtuigende aspect. De rijkdom die de kaas uitstraalt moet hij enkel met een snuifje vakkennis aanvullen om  overheerlijke St Jacobsnoten met olijfolie op geprakte aardappel met Comté te presenteren. Artisanale bereidingen zijn voor Christophe Hardiquest Bon-Bon, een pluspunt voor originele recepten. Hij apprecieert bijzonder de discipline achter de Comté die zorgt voor een onberispelijk eindproduct. Zijn Parmentier van Comté, witloof en peer, is én origineel, én aromarijk en brengt ultieme hulde aan de Comté.

     

    Aurelia Chimier, Comité Interprofessionnel du Gruyère de Comté, is vol lof over de Belgische topchefs die de Comté in hun culinaire creaties verwerken. In eigen regio had ze met Laurent Peirano, la Maison d’Eusébia in Château-Chalon een gastronomische verrassing in petto. Zijn gerechten getuigen van regionale rijkdommen en een perfect samengaan van gerechten en Jurawijnen. Origineel en verrassend alleszins, zoals de ‘filet de harengs rôtis sur lit d’épinards frais juste blanchis, beurre de vin jaune, polenta crémeuse coeur de Comté’ of simpelweg in een aromarijke ‘déclinaison du Comté’.

     

    Comté bezit tientallen aroma’s en duizend gezichten en biedt elke chef ruimschoots de mogelijkheid om eigen inventiviteit en creativiteit volop te ontplooien. Fijnproevers worden telkens opnieuw verrast door de onuitputtelijke rijkdommen die ook onze nationale topchefs, in dit uniek artisanaal eindproduct terugvinden.

     

     

    25-11-2006 om 21:06 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gids Henry Lemaire 2007
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

    Culinaire Gids Henry Lemaire

     

     

    De dertigste uitgave van de Henry Lemaire Gids zorgt voor een nieuwe look en brengt tal van veranderingen. Voor deze speciale gelegenheid verzorgde de enige 100% Belgische gids een historische lunch in aanwezigheid van én de beste vorken van het Koninkrijk maar ook enkele vooraanstaande politici.

     

    De uitgave 2007 heeft zich ontdaan van de restaurantreclame alsook van maar liefst 184 etablissementen, die niet meer voldeden aan de gevraagde criteria en kwaliteiten. Niet minder dan 1149 eetgelegenheden zijn in deze uitgave hernomen en besproken, met daarbij 113 nieuwkomers uit Vlaanderen, Brussel, Wallonië en het Groothertogdom Luxemburg. In de gids is eveneens een palmares van de beste wijnkaarten van het land te vinden.

     

    De feestelijke maaltijd werd bereid door drie jonge chefs van de promotie 2007 voor de 16 “Majors” van de gids, in plaats van de 24 uit de vorige editie. Om het werk van de drie jonge chefs ietwat te vereenvoudigen verzorgde Dominque Michou van L’Alban Chambon, Brussel het voorgerecht, nl een terrine van ganzenlever met artisjok vergezeld van een kleine strudel met gekonfijte tomaten. Raphaël Adam, L’Essentiel in Temploux nam de visschotel voor zijn rekening en serveerde een knapzakje van Sint-Jakobsnootjes met truffel, snijbiet en gekonfijt wit van prei met emulsie van bloemkool. Dimitri Marit, restaurant Jacques Marit in Braine l’Alleud,  was verantwoordelijk voor het vleesgerecht en zorgde voor een opgevulde kwartel met eekhoorntjesbrood en kalfsvlees, fondue van uien, gekonfijte raapjes en een mousseline van pompen. Voor Julien Burlat, restaurant Dôme in Antwerpen bleef het dessert, dit werd een ananas gekonfijt met vanille, tapioca gemarineerd in oude rum en kokosmousse.

     

    Globaal een prettig samengaan van puike gerechten, smaakaroma’s, kleurschakeringen, kortom alle facetten die aantonen dat dagverse producten klaargemaakt door meesterkoks, zeg maar voedselkunstenaars, België meer dan terecht op de gastronomische wereldkaart plaatsen.

     

    Toch brengt de gids met al deze vernieuwingen ook enkele kinderziekten met zich. Her en der enkele foutieve vermeldingen van locatie, voor ingewijden wellicht geen probleem, maar buitenstaanders die de gids als leidraad gebruiken om ergens lekker te genieten en dan naar een foutieve buurgemeente worden verwezen, zorgt dit toch voor onnodig zoekwerk.

    De gids Lemaire creëert anderzijds een nieuwe Belgische provincie, terwijl Vlaams Brabant niet meer blijkt te bestaan. Nochtans beschikt deze provincie én over grote adressen, én over absolute toprestaurants én over grandioze en prestigieuze kaders. Uiteindelijk blijken ze opgenomen in de nieuwe provincie Waals Brabant die ridderlijk naast de provincie Brabant Wallon prijkt. Voor ons een kapitale flater wanneer men met heel wat verve en trots de nieuwe gids als een prachtige viertalige editie vooropstelt.

     

    Gelukkig blijft de culinaire gids Lemaire 2007 een prettig werkdocument. Of de elegantie en koketterie waarmee de nieuwe verantwoordelijken schermen inderdaad vernieuwende, maar vooral betrouwbare informatie brengt, wordt de komende weken en maanden opnieuw door duizenden gastronomen en lekkerbekken uitgetest.

     

     

     

     

     

     

    Met enige koketterie heeft de cover van de gids 2007 haar definitieve kleur gekozen en
    zullen er, voor het eerst, kleurenfoto’s te zien zijn op de pagina’s van de Henry Lemaire Gids.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    25-11-2006 om 21:04 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Dominican
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     THE DOMINICAN IN BRUSSEL WORDT EERSTE DESIGN HOTEL™ IN BELGIE

     

     

    The Dominican, het luxehotel dat in oktober 2007 in het hartje van Brussel haar deuren opent, wordt het eerste design hotel  in België.

    design hotels™ heeft wereldwijd zo'n 140 hotels met dit kwaliteitslabel bedeeld, waaronder bijvoorbeeld The Soho Hotel in Londen, het Kruisherenhotel in Maastricht en The Setai in Miami. Deze hotels worden alle gekenmerkt door hun individuele karakter, vooruitstrevende design en culturele authenticiteit. Het onderscheidend karakter van The Dominican gaf voor design hotels™ de doorslag om ook dit toekomstige Brusselse hotel als eerste in België het designlabel toe te kennen.

     

    In tegenstelling tot het grotendeels traditionele aanbod van internationale hotelketens in de Europese hoofdstad, wordt The Dominican een hotel met een sterk lokaal karakter. Het hotel is gevestigd in de Leopoldstraat, aan de achterzijde van het Munttheater en heeft veel aandacht voor deze unieke locatie en het rijke verleden van het pand. De hoge vertrekken en de kloostergangen die het hotel een bijzonder karakter geven, zullen doen herinneren aan het Dominicaanse klooster dat in de 15e eeuw op deze locatie stond. Later woonde de bekende Franse schilder Jacques-Louis David, overleden in Brussel in 1825, op deze plek en werd het huis naar hem genoemd. De originele gevel van het huis van Jacques-Louis David is intact gebleven en wordt in het nieuwe hotel behouden.

     

    Design

     

    Het Belgische Architectenbureau Lens Ass en het Nederlandse designersduo Colin Finnegan en Gerard Glintmeijer van FG Stijl zullen gezamenlijk het hotel vormgeven. FG Stijl won vorig jaar de prestigieuze prijs "Prix-Villegiature Paris" voor de categorie Best Interior Design in Europe. De rode draad doorheen het hele project van The Dominican is de combinatie van Brusselse tradities en de historiek van het pand met een zeer scherp, hedendaags design en ultiem comfort.

     

    design hotels™

     

    design hotels™ vertegenwoordigt een zorgvuldig geselecteerde collectie van meer dan 140 individuele hotels wereldwijd, die alle worden gekenmerkt door hun persoonlijke karakter, vooruitstrevende design en culturele authenticiteit. design hotels™ staat voor de meest geavanceerde ideeën in de hotelsector en bieden kosmopolitische reizigers nieuwe keuzes en inspiraties. Het bedrijf heeft haar hoofdkantoor in Berlijn en filialen in Londen, Barcelona, New York, Singapore, Bali en Tokio.

     

    The Dominican en Carlton Hotel Collection

     

     

    Carlton Hotel Collection zal het hotel zal inrichten en ook uitbaten. Momenteel exploiteert deze groep negen luxehotels met ongeveer 1000 hotelkamers, verspreid over Nederland en het Verenigd Koninkrijk. De groep werd opgericht in 1985, als onderdeel van het Engelse Hotel Management International Ltd, en heeft haar hoofdzetel in Utrecht. Carlton Hotel Collection streeft ernaar haar sterke positie in de hotelbranche te verstevigen door voortdurend te investeren in de kwaliteit en innovatie van huidige en toekomstige hotels.

     

    The Dominican krijgt 150 luxekamers en suites, een gym en een Grand Lounge en Brasserie. Met name met dat laatste richt The Dominican zich ook op de Brusselaar. Eten en drinken in een zeer eigentijdse omgeving, een combinatie van een moderne bar en een stijlvolle lounge, die de gehele dag en avond toegankelijk is.

    www.carlton.nl

    25-11-2006 om 21:03 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Le Neuf: nieuwe wijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

                                                                   DE NIEUWE WIJN: LE NEUF

                                   Leuker en lichter

     

    Le Neuf is een lekkere en zachte wijn met een alcoholpercentage van slechts 9°, waardoor men minder snel boven de alcohollimiet van 5 promille komt.

     

    Philippe Lievens was nauwelijks 42 toen hij in 2002 zijn hotels in Oostende verkocht en het drukke zakenleven de rug toekeerde om in de Franse Provence rust te zoeken en zich toe te leggen op zijn passie: zelf wijn en olijfolie maken. Philippe kon er in Barjols het domeintje Manon des Sources, naar het boek van Pagnol, kopen. Een wijn- en olijfgaard van zo’n twee ha, Philippe kon plukken, persen, bottelen… zijn eigen wijn maken! Heel bescheiden weliswaar, voor eigen gebruik, voor zijn vrouw Kate vooral… 

     

    En tussendoor was het in het charmante dorpje voor de vroegere Oostendse directeur van Toerisme vooral genieten van la douce Provence. ’s Morgens een koffie ‘chez Robert’, overdag zijn wijn en olijfolie à la Française en ’s avonds in het gezellige plaatselijke restaurantje ‘Le Petit Creux’ tafelen met ‘les Suds’.

     

    Simpel bijpraten over de mooie, kleine dingen des levens… En over wijn natuurlijk. Zo maakte hij kennis met Elodie, dochter van het gerenommeerde wijnhuis Dieudonné en evenals haar vader helemaal gepassioneerd door wijnmaken. Ze was een paar jaar eerder haar eigen wijnhuis begonnen, ‘Domaine de Cantarelle’, een akker van 65 hectare, hypermodern gemanaged.

     

    Tijdens de late uurtjes in Le Petit Creux… besloten Elodie en Philippe de wijnwereld te verrassen. Samen zochten ze een procédé voor het maken van een lekkere wijn van slechts negen graden, waardoor de wijnliefhebber na de wet-Sarkozy die de alcohollimiet op 5 promille terugbracht toch letterlijk van een glas meer zou kunnen genieten.

     

    Het lukte, door de druiven te oogsten net voor ze rijp zijn en door de temperatuur tijdens het hele vinificatieproces zo laag mogelijk, op maximum vier graden, te houden. Bovendien werd aan de wijn zo weinig mogelijk suiker toegevoegd, ,,het light-effect’’, grijnsde Elodie.

    Het resultaat is een bijzonder zonnige, lekkere wijn, rood, rosé en wit, optimaal indien gekoeld gedronken. Gepresenteerd in een hippe fles, zoals dat hoort voor een trendy wijn.

    Le Neuf werd een sensatie in Frankrijk, hèt land van de wijn. Kenners en pers, de televisiezender F3 voorop, noemden de nieuwe wijn ,,verrassend smaakvol’’  en al heel snel kondigde zich een hype aan. Qui veut encore un Neuf…?

     

    En toen dacht Philippe, bij het laatste glas Neuf in Le Petit Creux, heel nuchter: dat moet ik laten weten in mijn land… Le petit Belge van Barjols zou zijn landgenoten leren Neuf drinken… Kate knikte en zag dat het goed was…

     

    Le Neuf is nu ook in België verkrijgbaar en kent een behoorlijk succes. Speurneuzen vinden alle details op www.leneuf.info

     

    Le Neuf – Brabantstraat 2   - 8400 Oostende - Tel. 059/51 41 32 – 0475/47 12 38                    

         

     

    25-11-2006 om 18:37 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.julbord

     

     

     

     


    Julbord in het Radisson SAS Royal Hotel in Brussel

     

     

    Het Radisson SAS Royal Hotel in Brussel viert voor de zestiende keer op rij Kerstmis volgens Scandinavische gewoonte met een typische Julbord. Van zaterdag 9 december tot en met zondag 17 december 2006 wordt het Atrium Restaurant van het Radisson SAS Royal Hotel omgetoverd in een typisch Scandinavisch kerstdecor.

     

    Sinds zijn opening in 1990 is het Radisson SAS Royal Hotel bekend voor zijn innovatieve  creatieve en dynamische aanpak. Executive Chef Yves Mattagne verzorgt samen met zijn team de typisch Scandinavische buffetten, van voorgerecht tot dessert. Op het menu staan o.a. gerookte en gemarineerde zalm, verschillende soorten gemarineerde en gegratineerde haringfilets, kerstham, spare-ribs op z’n Zweeds, de befaamde Janssons’s Temptation, Pinneskof, rendiergebraad en niet te vergeten de Glögg.

     

    Alles wordt elke avond opgeluisterd door zangkoren in traditionele klederdracht in een authentiek kerstdecor, gecreëerd door het Belgische ontwerpbureau Cara Design. Het Zweedse Santa Lucia koor is van 9 tot en met 12 december te gast, het koor van de Scandinavian School of Brussels neemt over van 13 tot en met 17 december.

     

    Het traditionele Zweedse buffet met Welkomstglögg wordt iedere avond aangeboden aan de prijs van 58 EUR per persoon (zonder drank), voor 68 EUR per persoon zijn 2 Carlsberg en een Aalborg Aquavit inbegrepen. Op de zondagen 10 en 17 december wordt ’s middags een Julbord brunch aangeboden aan dezelfde prijzen.

    Reservaties tel. 02/227.30.48  –  restaurant.brussels@radissonsas.com

     

     

    25-11-2006 om 18:36 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diademas finas

    DIADEMAS FINAS,

    Davidoff’s eeuwfeestsigaren.

     

     

     

    Het eeuwfeest van de geboorte van sigarenlegende Zino Davidoff werd in Brussel op passende wijze gevierd. Johan Vercammen, directeur Zabia, invoerder van de Davidoff-sigaren, liet voor deze gelegenheid, Raymond Scheurer, senior vice-president van de Davidoff-groep overkomen.

     

    Zino Davidoff zuigt reeds bij zijn eerste ademtocht, de geuren op van de Oosterse tabak die zijn vader gebruikt om sigaretten te rollen. Wanneer de familie Rusland ontvlucht, en zich in Geneve vestigt, is Zino amper 5 jaar. Hier duiken tal van Russische vluchtelingen op en Zino heeft best prettige herinneringen aan slecht betalende klanten. Een van hen is Vladimir Iljitsj Oeljanov, die later wereldwijde bekendheid verwerft als Lenin.

     

    Zino ontdekt aldus Raymond Scheurer; in zijn wereldwijde zoektocht naar kwaliteit eerst de Zuid-Amerikaanse tabaksplantages maar wordt vooral verliefd op de weergaloze ‘puro’ tabak uit Cuba. Na zijn terugkeer in Geneve in 1930 ontwerpt Zino de eerste humidors om de tabak en sigaren op perfecte wijze te bewaren. De lekkere maar vooral kostbare tabaksoorten mogen aldus Zino immers niets van hun kwaliteit verliezen.

    Op het einde van WO II verbluft Zino zijn partners in Havanna met de creatie van de Grands Crus sigaren. Meteen de geboorte van een nieuwe legende en het ontstaan van de Château Lafite, Château Latour, Château Haut-Brion, Château Margaux en Château Yquem collecties. In 1970 doen op aanraden van zijn Cubaanse vrienden ook de Davidoff N°1, Davidoff N°2 en Ambassadrice hun intrede. Raymond Scheurer onderlijnt hierbij dat alle geruchten te spijt, Zino Davidoff de ‘Lider maximo’ zijnde Fidel Castro nooit heeft ontmoet. De zoektocht naar kwaliteit gaat onverdroten verder, problemen met de Cubaanse aanvoer zorgen ervoor dat Zino samen met de groep Oettinger aan wie hij zijn zaak heeft verkocht, een nieuwe verrassing in petto heeft.

    Zij doen immers reeds enkele jaren proeven met Dominicaanse tabak die zeer goede resultaten oplevert. Begin de jaren 1990 maken ze resoluut de overstap en creëren met tabak uit de Dominicaanse republiek, een ‘nieuwe generatie Davidoff sigaren’ waarbij Zino de ambassadeur wordt van zijn eigen merk. Bij zijn overlijden in 1994 heeft Zino een credo in petto: ‘Rook minder, maar beter en langer, een idee dat voor elke sigarenroker een cultus en filosofie is’.

     

    Kwaliteit blijft aldus Johan Vercammen, meer dan ooit het absolute kenmerk van de Davidoff sigaren. Ter herdenking van het eeuwfeest van de geboorte van Zino Davidoff werd trouwens een nieuwe handgerolde sigaar ontworpen van de allerfijnste Dominicaanse tabak, de ‘ Diademas Finas’. Deze sigaar van 17.2 cm lengte verwijst naar Zino’s creatie uit 1948, toen hij de ‘diademas’- sigaar liet aanmaken. Net als de sigaar uit 1948 is ‘diademas finas’ bandloos en wordt ze in een houten doos opgeborgen, verpakking die geïllustreerd wordt met een foto van Zino’s in Geneve anno 1940.

    25-11-2006 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Canada @Le Meridien

     

    Canada @ Le Méridien

    Van 6 tot 20 december 2006

     

     

    Een land dat zo uitgestrekt is als Canada, heeft uiteraard een rijke en gevarieerde keuken. Van de visrijke wateren van Newfoundland tot de vruchtbare boomgaarden van British Columbia, strekt zich een land uit met een gastronomische waaier van formaat.

    Canada wordt omringd door twee oceanen, de Zee van Labrador en de Hudsonbaai. Aan zeevruchten en zeeproducten is er dus zeker geen tekort. Uit die hoorn des overvloed rollen kamschelpen uit Digby, kreeft uit Nova Scotia, venusschelpen, oesters, krabben, Atlantische zalm…  In de provincies met uitgestrekte prairies zijn het bizon- en buffelvlees koning. Graangewassen zoals wilde rijst of geparelde gerst vergezellen er de heerlijke vleesschotels. Waar de Rocky Mountains en de prairies elkaar ontmoeten, kweekt men runderen die in de hele wereld gesmaakt worden. En dan zijn er nog de veenbessen, de bosbessen, de ahornsiroop… Bij al die gerechten wordt meestal een van de vele lokale bieren gedronken of Canadese wijn, die nog te vaak miskend wordt.

     

    Canadese vijftiendaagse

    Van woensdag 6 tot woensdag 20 december zet hotel Le Méridien in Brussel 2 weken lang Canada in de kijker met Canada@LeMéridien.Bruxelles. In samenwerking met de Canadese Ambassade wordt de gastronomie – uiteraard – maar ook de Canadese cultuur in het zonnetje gezet. Op het programma staan Canadees geïnspireerde menu’s en tentoonstellingen van Canadese kunstenaars: Heather Carrol (beeldhouwster), Louise Harvey (fotografe) en Michel Soucy (schilder).

     

    Geïnspireerd door de schitterende Canadese producten die hij leerde kennen, heeft Vincent Masson, de chef van l’Epicerie, een typisch Canadees menu samengesteld, dat zowel voor de ogen als de smaakpapillen een openbaring zal zijn.

    Het menu omvat voorproevertjes met kreeft en reuzekalabas; gebraden St. Jakobsnootjes met esdoornvinaigrette of krabschaar op ‘chowder soup’ wijze; zalmreepjes geparfumeerd met whisky en maïs of fijne bizonschijfjes met Cannebergeskruiden en groenten; taart met Pécannootjes en esdoornsiroop of beignet met marmelade van korenbloemen en graniet van ijswijn.

     

    Dit Canadeesmenu (hapjes, voorgerecht, gerecht, nagerecht, koffie) wordt aangeboden aan 52€, in Express formule (hapjes, gerecht, nagerecht, koffie) kost het 40 €, terwijl een Forfait van  Canadese wijnen aan 16€ wordt aangerekend.

     

    Winterpret

    In het kader van de ‘Winterpret’-animaties die het centrum van de stad opvrolijken tijdens de kerstperiode, plaatst Le Méridien vanaf 1 december een verwarmd terras aan de ingang van het hotel. Men zal er Canadese bieren, wijnen en mousserende wijnen kunnen proeven, samen met typische hapjes of kleine gerechtjes van over de Oceaan, zoals een kom ‘chowder’ (soep met zeevruchten, vis en schaaldieren), oesters of een sneetje brood met krab.

    Het terras Canada@LeMéridien zal dagelijks open zijn van 14 tot 20 u (op vrijdag en tijdens het weekend vanaf 11 u).

     

    Hotel Le Méridien Brussel - Europakruispunt 3 – 1000 Brussel

    Info & Reservatie :Tel : 02/548.41.81 – email : stan.gruijters@lemeridien.com

     

     

    25-11-2006 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    24-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.restaurant culinair
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    “CULINAIR”

     

     

    Ongetwijfeld een gedurfde naam voor een restaurant, een naam nochtans die de ingesteldheid van Steven Dehaeze perfect reflecteert. Hem wordt soms een eigenzinnige keuken verweten al moeten we toegeven dat ze soms verrassend overkomt maar toch zorgt voor fijne en aromarijke bereidingen.

     

    De stralend witte vensterlijnen in de bakstenen gevel laten de dubbelvleugelige villa nauwgezet tot hun recht komen. Het mansardedak geeft extra stijl terwijl de wimpel van het eethuis alle twijfels omtrent de bestemming wegneemt. Vlakbij diverse verbindingswegen geniet de villa langsheen een doodlopende straat toch van de nodige rust waardoor men er ontspannen kan wandelen maar evenzeer van het uitmuntende terras kan genieten.

     

    De orangerie van het huis is omringd dor bomen maar behoudt toch een heerlijk licht. Het uitzicht op de tuin verhoogt het gevoel zich in volle natuur te bevinden, uitzicht dat in de wintermaanden wordt verruimd door zicht op de uitgestrekte weiden met soms dartelende tamme reeën. Meteen het moment om voor een knapperend haardvuur te zorgen. De charme en poëzie van de orangerie wordt aangevuld met fraaie reproducties van werken van Paul Delvaux die zich in een aanpalende zaal bevinden.

     

    Steven Dehaeze krijgt in het ouderlijk restaurant én de smaak én de eerste ervaringen mee. In de hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge laat hij zich meer dan eens opmerken door zijn gedrevenheid naar kwaliteit en verse producten. Hij kaapt in diverse wedstrijden o.m. een eerste plaats weg voor het snijden van Parmaham, wordt beste leerling-kok van Oost-Vlaanderen en haalt de topvijf beste leerling-kok van België.

     

    Na zijn opleiding belandt hij aanvankelijk in restaurant Boxy’s in Kortrijk en vervolgens bij Eddy Vandekerckhoven in de Village gastronomique in Marke. De ontmoeting met Lisa Sibilla tekent meteen een nieuwe mijlpaal gezien ze spoedig besluiten hun eigen restaurant te openen en doelbewust opteren om de culinaire weelde van Kortrijk te verrijken.

     

    Culinair is een traditioneel à la carte restaurant alhoewel Steven als extra een keuzemenu aanbiedt dat zowel ’s middags als ’s avonds kan genuttigd worden. Fijnproevers kunnen opteren voor een ontdekkingsmenu en zelfs een Cooking X-periencemenu. Deze overvloed zorgde er in de beginfase voor dat de kooktijden niet altijd werden gerespecteerd en men soms onvaste smaken weervond, euvels die volledig zijn verdwenen al durft Steven eigenzinnige maar erg lekkere gerechten voorzetten. Rauwe Israëlische ganzenlever met eigen assortiment is een niet alledaagse suggestie die de jonge dertiger alvast gebruikt om een eigentijds culinair register te ontvouwen.

     

    Alvorens aan tafel te gaan kan men in de ‘wijnkamer’ genieten van het aperitief al gaat hiervoor onze voorkeur bij mooi weer onbetwistbaar uit naar het prachtige en bijzonder rustige terras. Toch blijft de wijnkamer geheel aan de godendrank gewijd, een aperitief in dergelijke omgeving draagt bij tot het openzetten van de maag. Na de maaltijd kan men er terugkeren om er een uitstekende koffie te drinken al dan niet vergezeld van een edel digestief.

     

    Wij genoten van een 5-tal voorproevertjes zoals een carpaccio van reuzenkalebas met Gandaham, een hoorntje met mousse van gerookte zeepaling, een St Jacobsvrucht met currysaus, een oester met zijn espuma en truffelschuim met gerookte eendenborst. Het menu was een selectie uit de à la carte suggesties en de verschillende menu’s. Als voorgerecht kregen we ganzenlever, als praline gepresenteerd met gelei van viooltjes, tartaar van Doyennepeer, chutney van rode kool en toast van peperkoek.  Volgde een reuzegarnaal in waterzooi met dooierzwam en ‘coeur de boeuf’-tomaat. Dan was een roggevleugel aan de beurt, gebakken als roulade in olijfolie, met messchelp, zeekraal en een sausje van gesmolten tomaat.

    Het hoofdgerecht, fijne schijfjes van reebout, gebakken kersappeltjes, groene kool en sausje van veenbessen was ronduit verrukkelijk. De gratin van geitenkaas met roquefortsaus was een echte uitdaging vooraleer het dessert aan te snijden, de ijsparfait van amarene-crisp met zoetig kersenkoekje en de chocolademoelleux met avocadoroom vielen ons te beurt.

    Het geselecteerde wijnassortiment zorgde voor een globaal evenwicht tussen smaak, aroma en geuren en bezorgde onze smaakpupillen heel wat werk. Een presentatie die duidelijk de mogelijkheden van deze jonge chef aantoonde en voluit bevestigde dat de regio Kortrijk heel wat gastronomisch potentieel in petto heeft.

     

    Culinair – Dronckaertstraat 508 – 8930 Lauwe – tel 056/42 67 33

    www.restaurantculinair.be

     

     

     

    24-11-2006 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    22-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fond de teint annayake
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    MATSURI, het feestelijk parfum.

     

     

    De uit de Shinto godsdienst overgehouden Matsuri, letterlijk “feesten” of “festivals” bepalen het ritme van het jaar in Japan aan de hand van de seizoenen en de cycli van de natuur.

    De eau de toilette Matsuri van Annayake is een eerbetoon aan de kunst van het feestvieren en viert alle blije momenten in het leven van een vrouw. Dit parfum is als een aanzoek, het ontroert en beroert, laat de passie trillen en de gevoelens tot uiting komen.

     

    Het feestelijk parfum van Matsuri zit in een intens rode flacon, waarin zijn naam is gegraveerd in goudkleurige letters, de andere kleur van de pracht die in het land van de rijzende zon wordt gevierd.

    Matsuri, bloemig, oosters en kruidig, de sensualiteit van een feestelijke nacht. Annayake heeft met Matsuri een intense, verleidelijke noot gecreëerd die met zijn onmiddellijke charme even sensueel en zwoel is als een heerlijke, lange feestnacht die vrouwen zo gelukkig weet te maken.

    Matsuri, een feestelijk parfum voor de avond, de liefde en plezier, bedoeld voor elke sensuele, stralende vrouw, een parfum dat haar meevoert in de stroom van het leven.

     

    22-11-2006 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    21-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.o à la bouche
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

    ‘L’O à la Bouche’

     

     

    Tegen het majestueuze decor van de Maasvallei, tussen Namen en Dinant, op een steenworp van de Tuinen van Annevoie en de abdij Maredsous, heeft Olivier Vanden Branden verkozen zijn restaurant te openen. Het heet L’O à la Bouche, met een verwijzing naar zijn initialen.

     

    Deze aannemerszoon was al heel jong bezeten van het koken en richtte zich, zodra hij zijn middelbare-schoolopleiding had voltooid, op het culinaire beroep. Tijdens een stage in ‘La Pichelotte’ werd hij ontdekt door Pascal Silman – u weet wel, dezelfde die ooit voor het succes van ‘La Maison de Maître’ in het Conrad Hotel van Brussel zorgde. Dit heeft tot resultaat dat onze bijzonder jonge kok voor zijn verdere ontwikkeling al snel zijn weg vindt in een circuit dat menige chef bij ons hem zou benijden. Het begint in België, waar hij onder andere bij de banketbakker Mahieu werkt. Dan volgt Frankrijk natuurlijk, met een periode in het ‘Hôtel de Paris’ en het onuitwisbare stempel van Alain Ducasse, maar ook Engeland en daarna Spanje, waar hij voor het eerst de volledige verantwoordelijkheid van een ‘chef de cuisine’ op zich neemt. Na deze indrukwekkende loopbaan vraagt Olivier, amper 26 jaar, zich af of het nu wel zo interessant is altijd voor de anderen te werken. En dan biedt zich de gelegenheid aan een gebouw over te nemen dat zijn familie toebehoort.

     

    Een van de laatste gebouwen van het aardige dorp Bioul, dat een oude, ontwijde kapel omvat, maakt deel uit van een complex dat door de vader van Olivier wordt gerenoveerd. De juiste bestemming van deze mooie plek is gauw gevonden: het oude heiligdom vormt na een geringe ingreep een volmaakte toegangspoort voor een etablissement dat al even elegant als gastvrij overkomt. De moeder van onze kookkunstenaar doet de rest dankzij haar talent als binnenhuisarchitecte. Met z’n charmante camaïeu van nuances in beige en wit, afgewisseld met het groen van zorgvuldig gekozen planten, heeft L’O à la Bouche een bijzonder warme en gedistingeerde sfeer.

     

    Men wordt ontvangen door Aline, Oliviers zuster die op een vriendelijke manier de suggesties van een menu à la carte presenteert. De keuze uit twee à drie voorgerechten, twee à drie hoofdschotels en twee à drie desserts wordt om de drie weken vernieuwd en kost niet meer dan de bescheiden som van € 30!

     

    De keuken van Olivier Vanden Branden, die zich ‘Frans en mediterraan’ noemt, kenmerkt zich door uitgesproken smaken. De chef-kok is duidelijk niet bang zijn karakter te laten spreken in zijn gerechten. Deze zijn gebaseerd op eersterangsproducten, maar het culinaire concept van de heer des huizes berust eveneens op een evidente beheersing van de gaartijden. De sobere en eenvoudige, maar eveneens zeer elegante en appetijtelijke opmaak van de borden doet de gerechten volmaakt tot hun recht komen. Ze zijn bereid met evenveel vakkennis als inzicht, volgens het goede beginsel dat ‘de keuken de ware aard van de dingen respecteert’. Het wijnaanbod is ingedeeld in ‘klassieke’ en ‘zonnige’ selecties. Ze omvatten menige mooie verrassing en heel wat verleidelijke flessen die ruim onder de € 25 geprijsd zijn.

     

    Wij kozen voor Bretoense St. Jacobsvruchten met velouté van bloemkool en een ricotta van met spinazie gevulde ravioli en garnituur van rivierkreeftjes. Volgde een wilde gebraden fazant met kardinaalsaus en garnituur van biet en vijgen, naast een everzwijnfilet, een croustillant van zwarte pens, mousseline van knolselder, opgevrolijkt door fantasiepeer en peperroomsaus. Het dessert, een huiscombinatie van peperkoek, jonagold en vanille-ijs was al evenmin te versmaden. Olivier heeft overduidelijk gastronomische kwaliteiten die af en toe nog iets verfijnd moeten worden wat niet wegneemt dat dit restaurant dat pas in november 2005 de deuren opende, talloze lekkerbekken zal betoveren.

     

    De schotels van ‘L’O à la Bouche’ kunnen ook worden afgehaald of kunnen eveneens bij u thuis bereid worden, want Olivier heeft reeds een flinke ervaring als thuiskok.

    L’O à la Bouche - 24 rue de Fraire - 5537 Bioul - Tel.: 071-30 79 04

     

    Olivier Vanden Branden is onmiskenbaar een sympathieke chef, een enthousiaste, jonge keukenmeester die graag experimenteert en ruim smakenpalet aanbiedt.

     

     

     

    21-11-2006 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.laurent perrier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    INVITATION GRAND SIECLE LAURENT-PERRIER

     

    Grand Siècle is een cuvée vol verleiding en emotie, die finesse combineert met kracht, complexiteit en evenwicht. Een champagne voor speciale momenten, voor sterke gevoelens.

    De ideale manier om dit plezier en zintuiglijk genot te uiten en te ervaren: de koffer Invitation Grand siècle cadeau doen, in ontvangst nemen, openen, …

     

    Om te beginnen is er het heel mysterieuze zwart, met daar rond gewoon het lint van Laurent-Perrier, als subtiel en zijdezacht teken van elegantie en raffinement. De koffer opent zich als het ware als een drieluik. Drie elementen springen meteen in het oog: in de twee zijdelen, twee identieke glazen. Ze hebben de perfecte tulpvorm om optimaal te genieten van de champagne, van alle aroma’s en van alle frisse accenten. De glazen zijn met de mond geblazen en het lint van Laurent-Perrier is er heel subtiel in gegraveerd.

     

    In het midden de champagne-emmer van Laurent-Perrier: het glanzend metaal ervan roept meteen de geest van een luxueus feest voor ogen. De gekromde vorm, ideaal aangepast om een fles Grand Siècle te koelen, valt meteen op.

     

    Grand Siècle, de essentie van de champagnekunst, een assemblage van de beste cru’s en van uitzonderlijke wijnjaren, kan zo opgediend worden in de emmer. De fles werd in een nieuw kleedje gestopt. Het groen – bijna zwart - van de fles wordt kracht bijgezet door de glans van het metaal en de glazen. Andere opvallende kenmerken zijn de zwarte capsule, hetzelfde lint als rond de koffer en het ovalen etiket met zilveren opdruk.

    21-11-2006 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    20-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.matsuri annayake
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    MATSURI, het feestelijk parfum.

     

     

    De uit de Shinto godsdienst overgehouden Matsuri, letterlijk “feesten” of “festivals” bepalen het ritme van het jaar in Japan aan de hand van de seizoenen en de cycli van de natuur.

    De eau de toilette Matsuri van Annayake is een eerbetoon aan de kunst van het feestvieren en viert alle blije momenten in het leven van een vrouw. Dit parfum is als een aanzoek, het ontroert en beroert, laat de passie trillen en de gevoelens tot uiting komen.

     

    Het feestelijk parfum van Matsuri zit in een intens rode flacon, waarin zijn naam is gegraveerd in goudkleurige letters, de andere kleur van de pracht die in het land van de rijzende zon wordt gevierd.

    Matsuri, bloemig, oosters en kruidig, de sensualiteit van een feestelijke nacht. Annayake heeft met Matsuri een intense, verleidelijke noot gecreëerd die met zijn onmiddellijke charme even sensueel en zwoel is als een heerlijke, lange feestnacht die vrouwen zo gelukkig weet te maken.

    Matsuri, een feestelijk parfum voor de avond, de liefde en plezier, bedoeld voor elke sensuele, stralende vrouw, een parfum dat haar meevoert in de stroom van het leven.

     

    20-11-2006 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 26/09-02/10 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs