De
hele wereld ontdekken, dat doe je met Costa Cruises en een deel van die wereld
kun je in het kader van de 65ste verjaardag deze zomer op een
prijsgunstige manier verkennen.
De
cruise met de Costa Favolosa op de Middellandse Zee is niet alleen
aantrekkelijk door de magie van de azuurblauwe zee maar ook omwille van de
interessante aanlegplaatsen. Tijdens de cruise van 8 dagen/7 nachten gaat het super
sfeervolle, gloednieuwe schip voor anker in de havens van Barcelona, Palma,
Valletta (Malta), Catania (Sicilië) en Napels. Deze reis wordt dus een
opeenvolging van onvergetelijke momenten: wandelen op de Ramblas of door de
nauwe straatjes van Palma de Mallorca, genieten van het panorama over de Etna
of van de pronkerige architectuur van Napels.
De
Costa Favolosa vertrekt in de haven van Savona, elke week van mei tot november.
Prijzen zijn afhankelijk van de reisperiode maar de kortingen (tot -70%) zijn
elke maand van toepassing,in functie
van de beschikbaarheid. Voorbeeld: afreisdatum 17 juni, binnenhut 399, buitenhut zeezicht 499, hut zeezicht
met balkon 599.
De
cruisereis met de Costa Magica naar de Griekse eilanden is al even verleidelijk
en ook hier liggen de promoprijzen beduidend lager dan de brochureprijzen. De
reis van 8 nachten/7 dagen begint in Venetië waarna richting Italië (Bari),
Olympia, Santorini, Corfu (Griekenland) en Dubrovnik (Kroatië) wordt gevaren.
Reisperiode:
elke week van mei tot november. Prijsvoorbeeld: afreisdatum 24 juni, binnenhut
399, buitenhut zeezicht 499, hut zeezicht met balkon 599.
Het
lente-zomerseizoen staat voor lekkers op ons bord Het is dé tijd van het jaar
om even lichte als heerlijke gerechten te bereiden. De oliën van Isio 4 zijn de
partner van uw gezondheid en laten u gezond genieten. Ze zijn de ideale gezel
voor al uw culinaire bereidingen.
De
dagelijkse consumptie van Isio 4-olie en/of Isio 4-olijfolie biedt u immers:
omega 3 en 6 , vetzuren die onmisbaar zijn voor de goede werking van het
organisme, vitamine E die ons beschermt tegen antioxidanten en vitamine D die
bijdraagt tot de natuurlijke weerstand.
Naast
hun voedingseigenschappen respecteren de Isio 4-oliën, die kunnen worden
gebruikt in koude, in warme of voor gefrituurde bereidingen, perfect de
natuurlijke smaak van de voedingsmiddelen, ongeacht het soort bereiding. Hun
delicate smaken maken ze tot de perfecte gezel in de meest heerlijke
bereidingen.
Zo
worden ze koud in het bijzonder aanbevolen voor het bereiden van vinaigrettes
(om salades en rauwkost op smaak te brengen), maar ook in marinades en
uiteraard voor de bereiding van emulsiesauzen zoals mayonaise en al haar
varianten
Wat
de warme bereidingen betreft, zijn de Isio 4-oliën geschikt voor verschillende
bereidingswijzen: in de braadpan of stoofpan om zowel groenten als vlees,
gevogelte of vis te stoven, te smoren of te sauteren of in de oven om te braden
of te roosteren, maar ook voor de bereiding van gebak Bovendien kan de Isio
4-olie perfect worden gebruikt in de friteuse voor elke bereiding, van frietjes
tot hartige of zoete beignets.
Verleid
door de voedings- en culinaire kwaliteiten van de Isio 4-oliën bedacht Patrick
Vandecasserie, welbekend bij de Belgische gastronomen, drie seizoensgebonden
recepten waarin de seizoensproducten extra worden opgewaardeerd aan de hand van
de Isio 4-oliën.
Topchef
Patrick Vandecasserie volgde zijn vader Freddy op aan het roer van de keuken
van de prestigieuze Villa Loraine, en beoefent nu zijn kunsten achter het
fornuis van restaurant De Mayeur in Ruysbroeck. Hij laat zich graag
inspireren door de waaier van aanlokkelijke producten die op de markt
verschijnen met de terugkeer van het zomerseizoen, en stelt het volgende menu
voor : Gebakken Mechelse asperges met smaakmakers, ribstuk van melkkalf met een
aromatische emulsie en uitgelekte kwark met rode vruchten en kruidensorbet .
Voor
Patrick Vandecasserie brengt het subtiele aroma van de Isio 4-olie
het rijke smakenpalet van deze lentebereiding extra tot zijn recht.
Het
is onvoorstelbaar hoeveel mensen met enthousiasme vertellen over de vakantie
die ze lang geleden in Zwitserland hebben beleefd. Ze trokken er toen met de mutualiteit
naartoe, bijvoorbeeld naar Disentis en Maloja, allebei in Graubünden. Waarom
zou je niet eens terugkeren naar de plaatsen waaraan je zon fijne
herinneringen hebt? Waarom niet nog een keer vakantie nemen in Graubünden, deze
keer met partner, familie of vrienden?
Wie
uitkijkt naar een zomervakantie in de bergen zit in Graubünden op de beste
plaats. In eerste instantie zal je er genieten van de onvoorstelbare rust en
van natuurschoon dat helemaal niet moet onderdoen voor andere plaatsen in het
Alpenland. Het bergland van Graubünden, met zijn vierduizend meter hoge toppen,
650 bergmeren en groene valleien is ronduit betoverend. Vandaar ook dat de
échte natuurvrienden voor Graubünden kiezen. Uniek voor de Alpen is de
combinatie natuurschoon en culturele rijkdom van Graubünden. Ietwat verborgen
in het zuidoostelijke hoekje van Zwitserland heeft dit kanton zijn
authenticiteit, tradities en zelfs zijn eigen taal, het Reto-Romaans, weten te
behouden.
In
Disentis bijvoorbeeld, waar zoveel Belgen destijds vakanties hebben
doorgebracht, is in al die jaren niet veel veranderd. Op het uitgestrekte
plateau troont als weleer het machtige benedictijnerklooster en als je vandaag
teruggaat naar Disentis ga je ook terug naar de-tijd-van-toen! Uiteraard is de
toeristische infrastructuur veel verbeterd, de hotels en restaurants, het
netwerk van bewegwijzerde wandelpaden, maar je zal de mooie, authentieke
plekjes van zoveel jaar geleden snel terugvinden zoals de gezellige, stokoude
Alte Bündnerstube Veglia Stiva Grischuna.
Jeugd-
en andere herinneringen kun je ook ophalen in Maloja. De Belvedere Toren staat
er nog altijd, het uitzicht op het Silsermeer is nog altijd imponerend, de
geesten van beroemde schilders zijn er nog steeds en het bankje onder de lariks
waar Friedrich Nietzsche zat weg te dromen staat er ook nog.
Het toerisme in Graubünden heeft een
lange traditie. Al 150 jaar lang worden mensen aangetrokken door het mooiste
natuurgebied van Zwitserland. Voor velen onder ons is Graubünden puur
jeugdsentiment want het was lange tijd een traditie om er de gezonde
berglucht op te zoeken. Vandaag is Graubünden nog altijd puur natuur en door
zijn veelzijdigheid goed voor een onvergetelijke vakantie, net als de in de tijd
van toen.
De
winter is achter de rug en de lente laat zich opmerken. Met de lente kondigen
zich mooie weekends aan, verlengde weekends en heuse vakanties. Nu nog naar
buiten en naar zee, naar Koksijde-Oostduinkerke waar je al die vrije dagen
heerlijk kunt vullen met beleven en bezoeken, van een fascinerende natuur tot
een boeiende cultuur!
Koksijde-Oostduinkerke
is de meest veelzijdige badplaats van de Kust, met een gigantisch en gevarieerd
toeristisch product, op maat van iedereen, met voor elk wat wils. Dit zijn de
lentekriebels van Koksijde-Oostduinkerke.
Wat
is er heerlijker dan de
natuur te zien ontluiken tijdens een weekend actief genieten!
Dat kan in Koksijde-Oostduinkerke als op geen andere plek omdat de oppervlakte
beschermd natuurgebied bijzonder groot is. Het natuurgebied Ter Yde bijvoorbeeld is 100 hectare groot en de
landschappelijke verscheidenheid is een unicum aan onze kust. Deze botanische
parel heeft een uitzonderlijke plantenrijkdom en de grote duinenpannen geven de
wandelaar/fietser een idee van hoe het kustgebied er een eeuw geleden uitzag.
In
Koksijde-Oostduinkerke heb je het programma voor een lente weekend of een
voorjaarsvakantie makkelijk klaar omdat er zoveel mogelijkheden zijn. Uiteraard
wil je de garnaalvissers te paard aan het werk zien. Ze zijn tot ver over onze
grenzen bekend. Ook het schitterende Abdijmuseum
Ten Duinen 1138 staat op het programma. Het bezoek aan de archeologische
site en aan het eigentijds museum is als een boeiende duik in het verleden
waarbij je als bezoeker kennis maakt met het dagelijkse leven in een
middeleeuwse cisterciënzerabdij.
Om
te wandelen ga je uiteraard naar het brede zandstrand maar ook in het boeiende
achterland en in de badstad zelf waar het Koksijdse erfgoedpatrimonium enorm verrast. Er zijn diverse wandelroutes, zelfs een iPod tocht, langs vissershuisjes,
cottages en art deco gebouwen.
Hij
heeft alles al en toch wil je hem op Vaderdag graag met iets origineels
verwennen? Wat dacht je van een stoere porto van 10 (15.05), 20 (43.50), 30
(76.95) of zelfs 40 jaar oud (124.45) in zon strakke, robuuste fles? De
Twanys van Grahams, zijn ongetwijfeld hét cadeau voor stoere papas.
En
een open fles blijft zeker 6 weken goed, dus zet hem in de koelkast en je hebt
er wekenlang plezier van. Grahams wordt in België verdeeld door The Nectar en
het assortiment is o.a. te koop bij Delhaize, Makro en de betere wijnhandelaar.
Vanaf
14 mei is de Tram Experience er weer voor nieuwe gastronomische avonturen.
Vorig jaar was dit project ongetwijfeld het belangrijkste evenement van
Brusselicious, dit jaar wordt Tram Experience nog aantrekkelijker, nog lekkerder
en nog emblematischer.
Vorig
jaar werden de Belgische tweesterrenkoks aangezocht om hun interpretatie te
geven aan gerechten uit onze nationale gastronomie. Dit jaar worden de
Brusselse sterrenkoks in de kijker geplaatst. Tijdens één enkele maaltijd kunnen
de passagiers
de keuken van twee of drie verschillende koks ontdekken, in een
vaak verrassende combinatie. Dankzij het principe van de quatre-mainskeuken
wordt de Tram Experience, waarvan het basisconcept al uniek is, dubbel uniek. Een andere vernieuwing: de Tram Experience
is niet meer alleen voorbehouden aan koks, van bepaalde menus worden de
desserts toevertrouwd aan onze beste banketbakkers en chocolatiers.
Brussel
is rijk aan culinair talent met zeer uiteenlopende stijlen en invloeden. Zich
beperken tot een handjevol koks zou dus jammer zijn. Elk seizoen wordt het menu
gecreëerd door een nieuw team van sterrenkoks, volgens het principe van de quatre-mainskeuken.
Een kok staat in voor de hapjes en het voorgerecht terwijl de andere het
hoofdgerecht verzorgt. En om de zes weken worden de rollen omgedraaid, voor
meer variatie en plezier. De kok van het hoofdgerecht legt zich dan toe op het
voorgerecht en zijn collega neemt het hoofdgerecht voor zijn rekening.
De
eerste tram rijdt uit op 14 mei, net zoals in 2012 worden het hele jaar lang
acht ritten georganiseerd, op dinsdag-, woensdag- en donderdagavond om 20 uur,
op vrijdag- en zaterdagavond om 18u30 en 21u30, op zondag om 12 uur. In de
zomer wordt ook een menu op zondag om 19 uur geserveerd. De prijs bedraagt 89
per persoon en omvat het driegangenmenu, de hapjes, de champagne, de wijn en
het water.
Online
reserveren via de websitewww.tramexperience.be of bij de
toeristische dienst Visitbrussels.
Dit
seizoen op het programma: nieuwe themas, nieuwe bars en nieuwe wijnen uit de
Bordeaux Coups de Coeur selectie om te ontdekken. Maar het idee blijft
hetzelfde: een glas Bordeauxwijn in een ontspannen en feestelijke sfeer.
In
2013 kunnen we wijnliefhebbers de unieke sfeer van de Apéros Bordeaux komen
opsnuiven volgens de themas food, music& art. Deze keer is het in Brussel en Antwerpen dat alles beweegt,
steden waar alle animatie splaatsvinden.
De
Apéros zijn bovenal een uitnodiging om Bordeaux te (her)ontdekken en de
vooroordelen omver te werpen dankzij een divers gamma van toegankelijke wijnen.
Met de Apéros Bordeaux linkt Bordeaux zich aan een culinaire workshop, onverwacht
hippe consumptiemomenten, een modeshow, een muzikale showcase of een
tentoonstelling.
Met
deze themas bewijzen de Apéros Bordeaux, dat Bordeuax, ver van het
traditionele gebeuren, innoveert en dat er voor elk moment een ideale Bordeauxwijn
bestaat. De Bordeaux Coups de Coeur is een unieke wijnselectie, blind geproefd
door een jury van wijnkenners, het is het bewijs van de diversiteit en de
toegankelijkheid van Bordeaux op de Belgische markt. De aangeboden wijnen zijn
allemaal verkrijgbaar voor prijzen tussen 4 en 20 euro per fles.
Apéros
Bordeaux, nieuwe wijnen met voor elk wat wils, een afwisseling van rood, droog
wit, zoet wit, rosé en bubbels, een assortiment te proeven in de laatste nieuwe
hotspots.
Restaurant Day - Een culinair carnaval voor iedereen!
Een nieuw internationaal concept komt op 18 mei 2013 naar
Brussel. Restaurant Day is een burgerinitiatief opgebouwd rond het delen en
elkaar ontmoeten in het kader van gastronomie.
Restaurant Day is een evenement dat deelnemers de kans en de
vrijheid biedt om gedurende één dag, hun eigen eet- en/of drinkgelegenheid te
runnen. Iedereen die dat wenst kan die dag namelijk zelf een restaurant , een
bar of een café openen. Thuis, in een atelier of bij vrienden. Een juice bar,
een cookiesbakkerij, een zes-gangen maaltijd Het kan die dag allemaal.
Reeds enkele jaren vindt dit culinaire carnaval
spontaan plaats in de straten van Helsinki. Waar het als eenmalig
initiatief begon, wordt het vandaag eenmaal per seizoen georganiseerd en
groeide het al vanaf zijn tweede editie uit tot een internationale
happening, met vandaag bijna 20 deelnemende landen. Van Tokyo tot New York, van
Helsinki over Parijs alle deelnemers staan vermeld op dezelfde website beschikbaar
in 15 talen.
Gezien de overeenkomst tussen de door dit evenementen en het
Brussels Hoofdstedelijk Gewest verdedigde waarden, besloot VISITBRUSSELS
de handen uit de mouwen te steken om van Brussel een van de meest
betrokken steden te maken bij dit project. Zo moedigt VISITBRUSSELS alle
aspirant-koks die willen deelnemen aan dit avontuur aan om zich te registreren
op de site www.restaurantday.org.