Inhoud blog
  • Oman
  • Thomas Cook 'stunt'
  • oostkantons label bed en bike
  • Ontdek de speelsteden van de Rode Duivels
  • Nieuwe uniformen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    millesime
    gastronomie - liftestyle - toerisme
    26-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toskaanse wijnen 14

    Toscane 14

    Rubbia al Colle

     

     

     

     

    Een wijngaard gespecialiseerd in rode wijnen die in totaal zowat 80 ha omvat. De wijnkelder is volledig ondergronds gebouwd, de heuvel werd eerst afgegraven, de ruwbouwwerken afgewerkt en het geheel werd terug onder de aarde bedolven. Het is een rijke Etruskische archeologische regio met rijke ondergrond waar destijds ook meerdere wijnen werden weergevonden. Niet ten onrechte wordt de Val di Cornia waarin de wijngaarden zijn gelegen omschreven als Italië’s groentetuin.

     

    De nieuwe kelders die zich over meer dan 10.000m² uitstrekken zijn uitgerust met alle moderne apparatuur, straalt nochtans een enorm respect voor de natuur uit. De globale exploitatie is zelf bedruipend inzake energie door het gebruik van zonne-straling. Rubbia al Colle produceert acht verschillende rode wijnen, drie Sangiovese, drie Bordeaux blended en twee wijnen waaraan geen sulfieten werden toegevoegd, specifiek om het eigen regionaal karakter te onderlijnen.

    Ondanks het feit dat voor elke wijn dezelfde druivensoort wordt gebruikt, is smaak en intensiteit verschillend en afhankelijk van de percelen op zich, meerdere genieten immers van een microklimaat dat toch zorgt voor een eigen persoonlijkheid en als dusdanig de diversiteit aanwakkert.

     

    Op de degustatietafel de Tuttu Natura IGT Toscana Sangiovese, Rumpotino Val di Cornia Suverto Sangiovese DOC, Vigna Usilio Val di Cornia Suvereto Sangiovese DOC en Vigna Molisso Val di Cornia Suvereto DOC.

    De Tutto Natura, een fruitige ietwat plakkerige wijn met paarsachtige kleur is afkomstig van een wijngaard waarin geen chemische stoffen worden gebruikt. Zijn jeugd wordt gekleurd door mooie aroma’s die fijn uitlopen.

     

    De Rumpotini Van di Cornia Suvereto Sangiovese DOC 2004, 90% Sangiovese en 10% Ciliegiolo heeft zijn natuurlijke karaktertrekken, jeugd en frisheid weten te bewaren. Deze wijn is aangemaakt uit stronken die in de 90-er jaren van een oude wijngaard werden gerecupereerd. De mooie tannines worden subtiel versterkt door de lichte houttoets en tonen van rode vruchten.

     

    Vigna Usilio Val di Cornia Suvereto Sangiovese DOC 2003 wordt aangemaakt met druiven die van overvloedige zonneschijn konden genieten, jammer genoeg is er slechts één perceel voor deze wijnen aanwezig. Het droge klimaat geeft de wijn een mooie volle smaak met erg lichte tannines, een lichte toets van nootmuskaat en rijpe rode vruchten met lange aangename afdronk.

     

    De Vigna Molisso Val di Cornia Suvereto DOC 2004 is een blend van Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot en Syrah, die alle op de hoogst gelegen gronden werden aangeplant. De rotsachtige ondergrond zorgt voor de donkerrode kleur, in de neus toetsen van rode vruchten met fijne smaakpaletten in de mond. RVH.

    www.arcipelagomuratori.it







    26-12-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    25-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ibis antwerpen centrum

    ibis Antwerpen Centrum exposeert Antwerpse kunstenaars...

     

     

     

     

    Een origineel initiatief: om de drie maanden mag een lokale kunstenaar zijn werk tonen in de lobby van het hotel. Leuk voor jong talent dat zich op die manier mag verheugen op een internationale belangstelling, terwijl het hotel de openbare ruimtes een eigen karakter geeft.

     

    Kunstenares Denitsa Todorova, bijt de spits af en mag tot 28 februari 2011 haar werken ophangen in het ibis hotel Antwerpen Centrum. Ze heeft hiervoor een twaalftal werken uitgekozen, olie op doek maar ook een paar aquarellen. Van jongs af aan is ze geboeid door religieuze rites en symbolen, herinneringen uit haar kindertijd in Bulgarije. Met lichteffecten en subtiele toetsen probeert ze haar eigen sprookjeswereld uit te beelden. Elk schilderij is een zoektocht naar een tijdloze dialoog, een illusie over de eindigheid der dingen.

     

    Denitsa Todorova is van Bulgaarse origine en ontdekte Antwerpen ter gelegenheid van een Erasmus uitwisseling in de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen. Ze vond de metropool een bijzonder prettige stad en heeft zich na haar studies permanent in de regio gevestigd. Eerder dit jaar was haar werk te bewonderen in Bozar in Brussel.

     

    Vanaf 1 maart 2011 is het de beurt aan Tom De Boeck om te exposeren in ibis Antwerpen Centrum. Deze jonge schilder van 28 jaar was al aanwezig in galerie Amalgamates en nam ook deel aan het evenement Open Ateliers 2009.

     

    Van september tot november 2011 is het werk van Jo Vanderwulst te bewonderen, samengesteld uit schilderijen en reliëfs. RVH.

    Ibis Antwerpen Centrum, Meistraat, 39, 2000 Antwerpen

     

     

    25-12-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oneworld

    oneworld krijgt nieuwe CEO en verplaatst hoofdkantoor naar New York

     

     

     

    Bruce Ashby volgt John McCulloch op als CEO van ‘s werelds meest toonaangevende luchtvaartalliantie, de verhuizing van het hoofdkantoor brengt het centrale alliantieteam temidden van ‘s werelds grootste luchtvaartmarkt. Het nieuwe kantoor wordt gedeeld met American Airlines, British Airways en andere alliantieleden

     

    oneworld® gaat binnenkort haar hoofdkantoor verplaatsen van het Canadese Vancouver naar New York. Tegelijkertijd komt er ook een nieuwe CEO aan het roer. Dit is de meest recente stap om oneworld te positioneren als de meest toonaangevende luchtvaartalliantie in een jaar dat als het “jaar van de doorbraak” kan worden bestempeld.

     

    Dankzij de verhuizing van Vancouver naar New York zal het centrale alliantieteam gemakkelijk de vinger aan de pols kunnen houden van de grootste markt voor passagiersluchtvervoer ter wereld, want ruim 110 miljoen reizigers  maken jaarlijks gebruik van de New Yorkse luchthavens.

    Tien van de veertien bestaande en toekomstige oneworld leden vliegen naar tenminste één van de luchthavens van New York (de drie hoofdluchthavens JFK, LaGuardia en Newark, en vier andere luchthavens in de staat New York). Hierdoor is New York de bestemming met meer vluchten van oneworld partners dan welke andere stad ter wereld dan ook. New York is bovendien één van de vijf hubs van American Airlines, die de hoekstenen vormen van haar Amerikaans netwerk, en tezelfdertijd een heel belangrijke luchthaven is voor de American Airlines vluchten naar Europa, Azië en Latijns-Amerika. 

     

    Naar aanleiding van de nakende verhuizing  heeft oneworld Managing Partner John McCulloch de Raad van Bestuur van oneworld ingelicht dat hij wegens familiale redenen moeilijk kan verhuizen en dat nu – na 10 jaar  deel te hebben uitgemaakt van het centrale alliantieteam, waarvan de laatste 7 jaar als Managing Partner – het moment is gekomen om de fakkel door te geven.

     

    Hij zal worden opgevolgd door luchtvaartveteraan Bruce Ashby, die het centrale alliantieteam onmiddellijk vervoegt als Chief Executive van oneworld. Na 16 jaar voor Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen te hebben gewerkt, onder andere als Senior Vice-President Alliances en vervolgens als Executive Vice-President Marketing bij US Airways, heeft Ashby de voorbije vijf jaar luchtvaartmaatschappijen in India en het Midden-Oosten geleid, als Chief Executive van IndiGo en nadien van SAMA Airlines. RVH.

     

     

    25-12-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toskaanse wijnen 13

    Toscane 13

    Bolgheri Vini di Toscana

     

     

     

    In prachtige kuststrook langsheen de Middellandse zee met monumenten en historische plaatsen in de nabijheid zoals San Gimignano en het eiland Elba, maar ook met aangename klimatologische omstandigheden die een verblijf er quasi het ganse jaar door erg aangenaam maken.

     

    Proeven van Bolgheri is niet alleen genieten van het landschap en het luilekkere vakantieleven maar is eveneens de culinaire geneugten ontdekken en voornamelijk kennismaken met de regionale druiven en wijnen. Naar onze smaak vindt menig toerist hier ongetwijfeld enkele leuke ontdekkingen terug.

     

    Temidden de veelheid aan wijngaarden aandacht voor drie specieke wijnboeren die elk op zich zorgen voor aantrekkelijke en smaakveroverende wijnen.

    Fornacelle langsheen de Etruskische wijnroute, werd uitgebouwd vanaf het einde van de 19de eeuw. In 1998 nam Stefano Billi, de exploitatie over van zijn grootvader en zorgde voor nieuwe aanplantingen, ook zijn echtgenote Silvia is actief in het bedrijf. Het domein van 15ha bestaat uit 8 ha wijngaarden en 7ha olijfbomen, Stefano heeft vooral oog voor kwaliteit met de Bolgheri Classic en een Artistic collection. Wij kozen voor de Guarda Boschi 2006 die op een middelharde kleibodem met steenstructuur wordt verbouwd. De percelen zijn eerder klein, de wijn wordt samengesteld uit 60% Cabernet en 40% Merlot. In de neus lichte toetsen van verse kruiden en aroma’s van mineralen terwijl fijne tannines zorgen voor een frisse afdronk. Ideaal bij rood vlees, wild en kazen. www.fornacelle.it

     

    Vini Meletti Cavallari is een erg jong bedrijf dat in 2002 door Giorgio Meleti werd opgericht. Geboren en getogen temidden de wijngaarden besliste hij op zijn 24ste om zijn eigen cultuur op te starten en beschikt nu over zowat 10ha, een uitbreiding met 3ha enkel voor witte wijnen is in volle voorbereiding. Uit kwalitatief oogpunt blijft de productie beperkt tot 6000kg druiven per ha.

    De Impronte is een elegante, imponerende wijn van 70% Cabernet Sauvignon en 30% Cabernet Franc, licht Bordeaux getint, mede door de rijping in eiken vaten. De Impronte heeft een mooie rode kelur en geeft in de neus een intens bouquet van rode vruchten en munt. In de mond blijft hij zacht aromatisch met karakter en mooi evenwichtige tannines. www.giorgiomeletticavallari.it 

     

    De Cipriana farm wordt sinds 1975 door de Fabianabroers uitgebaat, hun wijnen sleepten reeds heel wat bekroningen in de wacht. Wij werden bekoord door de Paguro Vermentino Bolgheri, een leuke, lichtgele maar fleurige en fruitige wijn die best als aperitef kan worden gedronken, maar ook bij visgerechten erg hoog scoort.

    De San Martino Bolgheri rosso Superiore samengesteld uit Cabernet Sauvignon, Petit Verdot en Altri is een leuke mix met intense smaak, dieprode kleur en harmonieuze afdronk. Rood vlees, wild en sterke kazen zij ideale compagnons. RVH.

    www.lacipriani.it





    25-12-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    24-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bianca herteman
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ´Bianca Harteman naar Restaurant La Source´

     

     

     

    Aan het ambitieuze team van Restaurant 'La Source' ( het Restaurant van Relais & Chateaux La Butte aux Bois te Lanaken ) is Bianca Harteman als Gastvrouw - Maître toegevoegd.

     

    Bianca is geen onbekende in de culinaire wereld. Eerder exploiteerde ze Restaurant 'De Boterbloem' * te Heerlen en verwierf ze een Bib Gourmand in Restaurant 'La Goccia'. De komst van Harteman onderstreept eens te meer de culinaire ambities die eigenaar Eric Bullens, Directeur Marc Alofs en Chef kok Danny Vanderhoven koesteren.

     

    Vanderhoven stapte 1,5 jaar geleden over naar ´La Source´ na een grondige opleiding van 4 jaar bij Alex Clevers * en Luc Bellings **. De wijnen blijven in de vertrouwde handen van Sommelier Loek Bastin.

     

    Eerder dit jaar werd aan ´La Source´ een rustgevende lounge met open haard toegevoegd en werd voor ´La Source´ een compleet nieuwe en separate keuken ingericht, losstaand van de keuken voor hotelgasten en banquetting.

     

    ´La Source´ maakt deel uit van de Relais & Chateaux Hostellerie La Butte aux Bois te Lanaken en kijkt uit over de prachtige parkachtige tuinen en het Nationaal Park Hoge Kempen. In de zomermaanden maken ruim opgezette terrassen buiten lunchen en dineren mogelijk.

    Ter kennismaking bereidt Chef Vanderhoven dagelijks een Menu du Marché ( Lunch 55,-, Diner 65,- inclusief wijnen, waters en mokka ). RVH.

    Tel 89-739770 - www.labutteauxbois.be

    24-12-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toskaanse wijnen 12

    Toscane 12

    Grattamacco

     

     

     

    Met de Grattamacowijnen komen we terecht in een regio waar de Bolgheridruif hoogtij viert. Deze wijnrank verkiest een warm en droog klimaat op lage hoogte en is bestand tegen weelderige en soms te overvloedige zonnewarmte.

     

    Grattamacco strekt zich uit over 33ha waarvan 12ha wijngaarden en 5 ha olijfbomen, de aanpalende groene boszone heeft alleszins een matigende invloed. Tijdens de oogst gebeurt een zorgvuldige selectie zodat de fermentatie in eiken vaten van 700l makkelijk kan verlopen. De malolactie fermentatie in vaten van franse eik geeft een eigen accent aan de wijnen, accent dat zich tijdens het rijpingsproces 12-18 maand  versterkt. De eindrijping op fles duurt minimaal 6 maand. Voor het rijpingsproces beschikt het domein over een unieke rijpingskelder, 8m onder de grond, waarbij de vochtigheidsgraad via kuntsmatige kanalen die naast de kelder werden gegraven, gevuld worden met eik zodat het water langzaam naar beneden sijpelt en er zonder enige moeite voor zorgt dat de vochtigheid perfect op niveau wordt gehouden.

     

    De aanplantingen op het heuvelachtige parcour gebeuren rekening houdende met de 7 microzones en bestaan uit 55% Cabernet Sauvignon, 15% Sangiovese, 10% Cabernet Franc en 5% Petit Verdot; voor de witte wijnen beperkt het domein Grattamacco zich uitsluitend tot de aanplanting van de Vermentinodruif.

     

    Op de proeftafel Grattamacco Bianco 2008: 1.5ha op kalkachtige gronden met 4500 ranken per ha en zowat 8ton trossen per ha van gemiddeld 15 jaar. Deels gevinifieerd in inox, deels in eik, na de mixing van beide nog minstens 8maand in eik.

    Bolgheri Vermentino DOC: 100% Vermentino, 14% alc. In de neus citrus en geel fruit overgaand in hazelnoot, elegante wijn en goed uitgeblanceerd. Ideaal bij vis maar dank zij aroma ook bij antipasti, crostine en zachte kazen.

    Grattamacco Rosso 2007: 10ha op kalkachtige zandgronden, 4500 ranken, gemiddeld 20 jaar. Vinificatie in open eiken vaten, malolactie fermentatie in gesloten vaten. Deze Bolgheri rosso Superiore DOC geeft lichte balsamicotoetsen en zwarte bessen met elegante afdronk. Wild, gestoofde bereidingen van rood vlees en kaas

    L’Alberello 2007: 2 ha op kleigrond met vinificatie in open vaten. De Bolgheri rosso Superiore DOC heeft 70% Cabernet Sauvignon, 25% Cabernet Franc en 5% Petit Verdot. Smaak van intens rood fruit met elegante pittigheid en goede balans tussen acciditeit en mineralen met toch zachte tannines

    Bolgheri Rosso 2008: 10 ha kalkachtige zandgronden 4500 tot 5400 ranken per ha van gemiddeld 15 jaar. Bestaat uit 60% Cabernet Sauvignon, 20% Cabernet Franc, 10% Merlot en 10% Sangiovese. Geeft een zachte pittige smaak van zwarte bessen met lichte tannines, past ondanks zijn complexiteit perfect bij typisch toskaanse gerechten.

    Aleatico Dell’Elba: wijngaard op 170m hoogte op het eiland Elba, 2ha op ietwat granietachtige gronden met 20hl/ha. Dieprode kleur, prima parfums van bloemen. De complexiteit zorgt voor prettig evenwicht in finale. Opsteker bij chocolade, taart en sterke kazen. RVH.

    www.collemassari.it







    24-12-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    23-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mercure Paris Voltaure
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mercure Paris Voltaire.

     

     

     

    Het nieuwe Mercure Parijs Voltaire Quartier Bastille hotel is de ideale pleisterplaats voor een betoverend  weekendje Parijs, ongeacht of je uit bent op shoppen, gastronomische ontdekkingen, culturele evenementen of gewoonweg wil relaxen.

     

    Het gloednieuwe hotel temidden een eigentijds kwartier, dat tegelijkertijd een barokke sfeer, boordevol poëtische elegantie uitstraalt, ligt centraal temidden tal van toeristische trekpleisters zoals de Bastille en Marais.

     

    De 52 comfortabele kamers zorgen voor een cocongevoel, terwijl de bovenste verdiepingen een blik werpen over Parijs, Montmartre en de Eifeltoren. De 5 ‘prestige’ kamers zijn extra ruim en bieden hotitems zoals een espressomachine, mini bar en extra amenities in kamer en badkamer.

     

    Net als de andere Mercure hotels biedt Mercure Parijs Voltaire Quartier Bastille speciale wintercondities tot 40% korting op de normale prijs. Het nieuwe hotel is onbetwistbaar een unieke gelegenheid om een charmant, winters maar toch altijd aantrekkelijk Parijs te ontdekken. RVH.

    www.mercure.com

    23-12-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toskaanse wijnen 11

    Toscane 11

    Pietrafitta en Poderi Arcangelo

     

     

     

     

    Twee wijndomeinen die binnen de agro-toeristische ontwikkeling naast wijngaarden ook overnachtingsmogelijkheden in kamers, op de boerderij en in stijlvolle countryhouses aanbieden. De nabijheid van de Middellandse zee zorgt niet alleen voor een aangenaam klimaat maar biedt de toeristen de kans op een all-round ontdekking van Toscane.

     

    Beide wijndomeinen zijn eveneens lid van het Consortium Vernaccia di San Gimignano dat werd opgericht in 1972 op intiatief van enkele wijnboeren en zich de verdediging en versteviging van deze oorsprongsbenaming tot doel stelt. Dit kan enkel door een bestendige uitbouw van het imago, een promotie van de regio en onderzoek en ontwikkeling van de wijnproductie om een nog betere eindkwaliteit te bereiken. In totaal zijn een 90-tal wijnboeren lid van het consortium. Als een van de oudste wijnregio’s uit Italië moet dit absolute voorrang krijgen en wordt de benaming enkel toegekend aan die wijnen die minstens 90% Vernaccia in het eindproduct opnemen. In 2006 liep de totale productie van het consortium op tot zowat 2.920 miljoen liter Vernaccia.

     

    Temidden de veelheid van producten die het Consortium ter degustatie aanbood, toch enige aandacht voor deze specifieke domeinen. Pietrafitta zorgt o.m. voor een leuke La Costa, 100% Vernaccia met aroma van rijp fruit en gedroogde bloemen. De Il Poggio-wijn verenigt 50% Sangiovese en 50% Canaiolo dank zij een sterk geconcentreerde fermentatie die borg staat voor een elegant, harmonieus en gebalanceerd eindproduct. De Borghetto eveneens 100% Vernaccia heeft het aroma van plattelandsbloemen en vers fruit, terwijl La Sughera, 80% Sangiovese en 20% Merlot, een robijnrode kleur heeft, fijn gestructureerd is met lichte cacaotoetsen.

     

    Proeven van de producten van de Azienda Agricola Poderi Arcangelo, is genieten van producten die zijn gemaakt met een uitzonderlijke liefde voor de streek, respect voor de natuur, een eigenschap die de familie Mora opbrengt sinds ze in het wijnconcept stapte. Een strikt biologische teelt, zonder compromissen, zorgt voor een gerespecteerd bedrijf. Bijzonder opmerkelijk is het feit dat de Azienda gerund en bewerkt wordt door uitsluitend vrouwelijk personeel dat erin slaagt een eigentijds en waardig product af te leveren.

    Binnen de IGT-wijnen, indicatie van de geografische herkomst, treffen we enkele tafelwijnen aan van hoge kwaliteit met een oerdegelijke prijs-kwaliteit-verhouding. Toch gaat heel wat aandacht naar de productie van DOCG-wijnen met een zeer hoge kwaliteit en waardevolle natuurlijke kenmerken die bewaard blijven gedurende het ganse verwerkingsproces. Tot dit assortiment behoren de Vernaccia base en de Selezione Terra del Lago, maar ook de Chianto DOGC en de Chianti Colle Senesi, prachtwijnen die niet alleen in een huiselijke sfeer kunnen worden gedronken, maar wijnen die de kaart van menig toprestaurant sieren. RVH.

    www.pietrafitta.com

    www.poderiarcangelo.it ( ook Nederlandstalige website)







    23-12-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    22-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kerststemming Brussels airlines

    Brussels Airlines brengt passagiers in feeststemming tijdens deze kersttijd

     

     

     

     

    In de aanloop naar de kerst- en eindejaarsperiode brengt Brussels Airlines alvast haar passagiers in de feeststemming met traditionele kerstgerechten en zoetigheden aan boord en kerstdecoraties in de Brussels Airport lounges.

     

    Brussels Airlines passagiers die in business class interkontinentaal vliegen worden verwend met culinaire ‘hoogstandjes’ aangepast aan het feestseizoen. Niet enkel aan boord wordt een kerstsfeer gecreëerd, ook de Brussels Airlines airport lounges zetten de toon met een feestelijke decoratie en aagepaste zoete hapjes en drankjes.

     

    Menu’s met Belgische touch op alle korte-, medium haul en langeafstandsvluchten

     

    Brussels Airlines serveert deze decembermaand ruim 5.000 aangepaste business class feestmaaltijden tijdens de long haul vluchten. Passagiers kunnen relaxend in hun comfortabele zetels genieten van macadamia noten in curry en mini profiteroles. Ze kunnen kiezen uit twee voorgerechten (wildpastei met peperkoek en vijgenconfituur of St Jacobsschelpen met cajun kruiden op een bedje van prei gestoofd in witte wijn). Als hoofdgerecht is er de keuze uit herteragout uit de Hoge Venen met appel, veenbessen en aardappelgratin of heek in een safraansausje met een tapanade van broccolli en jonge worteltjes ofwel rode tortelline pasta in een tomaten/kruidensausje.

     

    Uiteraard ontbreekt ook de kerststronk of de klassieke Belgische chocolademousse, deze maand op smaak gebracht met geconfijte appelsien, niet. Een assortiment Belgische kazen vervolledigt het feestmenu.

     

    Alle passagiers krijgen ook chocolade in aangepaste kerstverpakking van Neuhaus, de officiele leverancier van het Belgische Koninklijke Paleis en van Brussels Airlines, aangeboden. En wie, genietend van het in-flight entertainment, een versnapering wil kan ook kennis maken met Leonidas ijscrème. Op de korte en middelange afstandsvluchten wordt ook de b.business en b.flex service aangepast. Zo staat er in b.flex ondermeer kalkoen in zoetzure saus met aardappelgratin, gebakken appeltjes en amandelen, rozijnen en veenbessen op het menu.

     

    Ook de wijnselectie is door het eindejaarsstemming geïnspireerd. Op lange afstand kan ondermeer kennis worden gemaakt met een witte Pouilly Fuissé (Les Vieux Mûrs, 2008 Frankrijk), een rode Pessac Léognan (Château de Cruzeau, 2005 Frankrijk), een Australische Sauvignon Blanc (Omrah, Plantagenet 2009) of Jurancon (Clos Uroulat, 2008). RVH.

    www.brusselsairlines.com.

     

     

    22-12-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.toskaanse wijnen 10

    Toscane 10

    Capella Sant’Andrea

     

     

     

     

    Deze wijngaard in de jaren 50 opgestart door het broederpaar Giovanno en Reneto Leoncini, wordt momenteel beheerd door Francesco en Flavia Del Seta, een jong koppel dat in 1997 hun eerste wijn produceerde.

     

    De vruchtbare gronden zorgen zowel voor witte als voor rode wijnen en maken evenzeer een normale landbouwexploitatie mogelijk. De nieuwe kelder werd in de jaren 90 door Antonella Leoncini gebouwd samen met haar dochter Flavia. De wijnproductie gebeurt hier op een erg traditionele manier met ruim respect voor de natuur en de aarde. Van hun grootouders erfde het jonge paar een aantal werktuigen die ze in een mini museum samenbrachten als herinnering aan de heroïsche tijden die de wijnteelt destijds in Italië beleefde. Temidden de biologisch geteelde landbouwproducten is een pittige olijfolie wellicht de meest aantrekkelijke uitschieter.

     

    Op de proeftafel vooreerst de Vernaccia di San Gimignano DOCG, de eerste Toskaanse wijn die het begeerde DOGC label kreeg toegewezen. Het wijnproces verloopt met fermentatie onder sterk gecontroleerde temperatuur ten einde het bouquet en de smaak optimaal te behouden. De wijn met licht gouden kleur biedt een fruitig en aangenaam bouquet, is harmonieus met karaktervolle afdronk en heeft 13% alc volume. Gedronken op een temperatuur van 10 à 12°c is hij ideaal bij alle vis, maar ook bij wit vlees en het bekende ‘rabbit in Vernaccia’.

     

    De Rialto Vernaccia di San Gimignano DOCG wordt gemaakt van zorgvuldig geselecteerde druiven, hiervan worden jaarlijks 22.000 flessen geproduceerd. Na de rijping in vaten, krijgt de wijn uiteindelijk in de fles zijn aroma mee. Intens en sterk geel gekleurd blijft het een harmonieuze wijn van 13.5% alc die heerlijk smaakt bij voorgerechten, gekookt vlees en visgerechten, wanneer hij wordt geserveerd op 14 à 16°C. De Rialto 2006 leek ons iets te droog met sterke smaaktoetsen, terwijl de Rialto 2007 een rijkelijke mooie afdronk in petto had; het fijn fruitige boeket met lichte vanilletoetsen zorgde voor een mooi eindresultaat.

     

    De Serreto San Gimignano Rosso DOC werd geproefd in de jaargangen 1997, 2001 en 2004. Voor de jaargang 1997 werd 50% Sangiovese gemengd met 50% Merlot wat zorgt voor een donkerrode, stevige en karaktervolle wijn. Voor de latere jaren werd gezorgd voor 75% Sangiovese en 25% Merlot met een iets lichtere kleur als resultaat. Deze wijnen die hun maturatie gedurende een jaar op Franse eik doormaken ontwikkelen een elegante en karaktervolle wijn, harmonieus met toetsen van bosfruit en heel zacht vanille-aroma. Op het smaakpalet ook een vleugje hout wat de wijn mooi laat afronden. Deze Serreto, ideale serveertemperatuur 18 à 20°C,  is een ideale gezel bij rood vlees, stoomschotels, wild en sterke kaassoorten. RVH.

    In België voorradig via wijnhandels Op de Beeck Duffel en Divino

    www.cappellasantandrea.it







    22-12-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    21-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johan vanneste

    Johan Vanneste verlaat VLM airlines

     

     

     

    Tijdens de Raad van Bestuur van VLM Airlines dd. 15 december 2010 werd overeengekomen dat de Johan Vanneste VLM Airlines zal verlaten.

    In de periode dat hij CEO was van VLM Airlines, heeft Johan Vanneste veel bijgedragen tot het imgao van de maatschappij, in het bijzonder met betrekking tot de opening van verscheidene nieuwe routes, awards die de luchtvaartmaatschappij in de loop der jaren wist in de wacht te slepen als de ontwikkeling van een sterke merknaam in combinatie met een stevige en trouwe klantenbasis.

     

    Vanaf 16 december 2010 neemt Mevrouw Christine Ourmières de algemene beleidsverantwoordelijkheid op zich als Chief Executive Officer van zowel VLM Airlines als van Cityjet. Zij wordt tijdelijk ook accountable manager van VLM Airlines. RVH.

    www.cityjet.com

    21-12-2010 om 16:44 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Absolute vodka

    ABSOLUT® VODKA LANCEERT  DRINK APP VOOR IPAD

    Drinkspiration iPad app helpt iedereen thuis de perfecte cocktail te maken met een interactieve gids voor de iPad.

     

     

    ABSOLUT® VODKA lanceert Drinkspiration Home Edition by ABSOLUT – een gratis drink app voor de iPad. Met meer dan 3.000 cocktailrecepten is Drinkspiration Home Edition de perfecte app om een feestje te bouwen. Blader er doorheen om nieuwe recepten te ontdekken en deel je eigen favoriete cocktailcollecties op Facebook. Drinkspiration Home Edition is meer dan een cocktailcatalogus! Je kan de mixing assistant ter hulp roepen, de HOW TO video’s bekijken en de app stelt ook jouw boodschappenlijstje samen. Voor elke cocktail krijg je stap-voor-stap mixinstructies en leuke tips.  Drinkspiration Home Edition voor iPad is vanaf nu te downloaden in de App Store.

     

    “We proberen bij ABSOLUT steeds in te pikken op de recentste digitale evoluties. Met deze app willen we de lat hoger leggen als het gaat om zelf thuis cocktails te maken. De iPad is het perfecte platform om van drankjes mixen een sociale happening te maken,” zegt Fredrick Tallroth, Senior Manager Interactive Marketing, bij The Absolut Company.

    “Eerder pakten we al uit met de Drinkspiration Bar Edition voor de iPhone maar het moet gezegd, het concept is eigenlijk nog meer fascinerend nu het geoptimaliseerd is voor de iPad. Blader door de kleurrijke cocktailbeelden en je zal merken hoe drankjes mixen tot leven komt door ze simpelweg aan te toetsen met de vingertoppen. Met videodemonstraties en instructies om duizenden cocktailrecepten succesvol te mixen, is Drinkspiration Home Edition de ideale tool voor iedereen die het leuk vindt om gasten te ontvangen – zowel voor beginners als meer ervaren cocktailshakers. “

     

    De app heeft zes voorgeïnstalleerde ABSOLUT COLLECTIONS, zes cocktailcollecties volgens zes thema’s: Red, Celebrating, Prohibition, Summer, Classics en Pre-Party. Je kan ook je eigen cocktailcollectie samenstellen en die delen via Facebook of op absolutdrinks.com. Wil je specifieke tips om bijvoorbeeld met ingrediënten die je in huis hebt, cocktails te maken dan is ook dat mogelijk. Heb je juist niet voldoende gerief in huis, dan maakt Drinkspiration Home Edition jouw persoonlijke boodschappenlijstje klaar en e-mailt het naar jou.

     

    Drinkspiration Home Edition bevat meer dan 3000 recepten. Het gaat niet uitsluitend om cocktails op basis van vodka maar even goed zijn er recepten voor cocktails op basis van gin, rum, tequila en andere sterke dranken vermeld, evenals niet-alcoholische cocktails.

    Drinkspiration Home Edition is uitsluitend bedoeld voor mensen vanaf 18 jaar. Door de app te downloaden, bevestigen de gebruikers dat ze 18 jaar oud of ouder zijn en gaan ze akkoord om de recepten uitsluitend te delen met meerderjarigen. RVH.

    www.ABSOLUT.com - www.pernod-ricard-belgium.com

    21-12-2010 om 16:43 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toskaanse wijnen 9

    Toscane 9

    San Gimignano

     

     

     

     

    Een klein, druk en lieftallig stadje, bijzonder gegeerd door de toeristen die er zich gedurende de zomermaanden verdringen om een glip van een van de vele historische gebouwen op te vangen. Bovendien autoluw, een stadje dus om gezellig te kuieren.

     

    Het stadje ligt op een heuvel zowal 334m boven de zeespiegel en priemt zich met zijn vele torens doorheen de blauwe Toskaanse lucht. Het overheerst trouwens de vallei van de Elsarivier en is reeds van verre merkbaar. Opgericht tijdens de Etruskische periode, bloeide het dorpje pas in de 10de eeuw open nadat het volgens de legende van de overheersing van de Barbaren werd gered door de bisschop van Modena, St Gimignano.

     

    In de Middeleeuwen kende het stadje een onverwachte bloei en gold het als een rustplaats op de pelgrimsroute Via Francigena die naar Rome liep. De welvaart steeg de adellijke en rivaliserende families naar het hoofd en iedereen bouwde een toren. Zo zouden er op een bepaald ogenblik meer dan 70 torens gestaan hebben en wordt het stadje geregeld omschreven als het middeleeuws Manhattan. De torens dienden niet alleen als woning maar vormden evenzeer een versterking tegen mogelijke rivalen. Opmerkelijk is dat sommige overblijvende torens in meerdere steensoorten werden opgetrokken wat er volgens historici op wijst dat men de eigen toren verhoogde, wanneer een concurrent een hogere toren inplantte. Naast de torens dacht men ook aan kunst en cultuur en werden talloze kerken en musea opgetrokken.

     

    In 1199 kreeg het stadje een aantal vrijheidsrechten die het tegen indringers beschermde, zo kwam het o.m. in opstand tegen de bisschop van Voltera die de stadsrechten wou beknotten. De weelde was evenwel oorzaak van een aantal interne vetes en kreeg men twee clans, enerzijds de Guelphs rondom de familie Ardinghelli en anderzijds de Ghibelliens rondom de familie Salvucci.

     

    Wanneer de pest er in 1348 uitbreekt slinkt het aantal inwoners zienderogen en raakt het stadje in verval, reeds in 1353 is elke weerstand gebroken en moet het in de stad Florence zijn meerdere erkennen. De besmettelijke ziekte is tevens de aanleiding om een andere pelgrimsroute uit te tekenen, problemen die het stadje niet meer te boven komt waardoor het momenteel enkel op zijn historisch erfgoed kan terugvallen.

     

    Tot de te bezoeken momumenten alvast de collegiale kerk ofte Duomo, het paleis van het volk, het museum van kerkelijke kunstschatten, het archeologische museum, de kerk St Agostino, het fort Montestaffoli eva. RVH.

    www.sangimignano.com







    21-12-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    20-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toskaanse wijnen 8

    Toscane 8

    Villa Cusona : Guicciardini Strozzi

     

     

     

     

    Dit wijngoed bestaat reeds meer dan 1000 jaar, het oudste document dat het bestaan ervan bevestigt, dateert immers uit het jaar 994. Het domein omvat ruim 530 ha gelegen in de mooie en prachtige toskaanse valleien in de onmiddellijke nabijheid van het middeleeuwse Manhatten, nl. San Gimignano.

     

    De politieke en economische invloeden van de families Guicciardini en Strozzi, herhaaldelijk door een bloedlijn verbonden, stralen zich meermaals uit doorheen de ontwikkeling van Toscane, Italië en eveneens Europa.

     

    Macchiavelli was bij de start van zijn carrière, secretaris van Franceso Guicciardini, terwijl de bankiersfamilie Strozzi als de grootste rivaal gold van het geslacht Di Medici. Tot de familie behoort eveneens Lisa Gherardini del Giocondo ofte La Gioconda of dé Mona Lisa die door Leonardo Da Vinci werd vereeuwigd. Prinses Natalia Strozzi, 15de of 16de nageslacht van la Gioconda, thans medebeheerder van het domein, is trouwens de Gioconda van de 21ste eeuw en duikt met haar sprekende gelijkenis, regelmatig op in de Italiaanse media.

     

    Het is in het begin van de 70-er jaren dat prins Girolamo Strozzi, Natalia’s vader, de commercialisatie van het domein ter harte nam, samen met zijn echtgenote Irina, ondertussen bijgestaan door hun dochters Natalia en Irina jr. Hij is eveneens de stichter van het consortium van de Vernacciawijnen waardoor deze wijnen volop in de belangstelling komen te staan. Op het domein Tenute Guiicciardini Strozzi worden 22 verschillende wijnen geproduceerd, waaronder de prestigieuze Vernaccia di San Gimignano, voor het eerst geproduceerd in het jaar 1200. Dit was de lievelingswijn van Dante, Michelangelo, Boccace, hijwerd gedronken aan het hof De Medici en door hen aan de Paus bezorgd. Girolamo’s vader, dierf het als jongeling in 1933 aan om deze wijnen in een typische fles ‘bordelese’ te bottelen.

     

    Op de degustatietafel: Cusona brut: 100% Vernaccia di San Gimignano, met fijne en delicate fruitigheid, mooie gele kleur en erg sprankelend. Erg leuke aperitiefwijn.

    Vernaccia di San Gimignano: 100% Vernacciadruif, droge witte wijn, fruitig en intens met een harmonieuze, lichtjes bittere maar fijne afdronk

    Millanni: geproduceerd naar aanleiding van het 1000-jarig bestaan van het domein, een mix van Sangiovese, Cabernet sauvignon en Merlot met 12 maand rijping in eiken vaten, elegante parfums en intensief rode kleur

    Poggio Moreto: 100% Sangiovese, 6 maand rijping in eigen vaten, pittig, dieprode kleur en boeket van rijpe rode vruchten, ideaal bij rood vlees, wild en geurige kazen

    Ocra: bijnaam ‘het bloed der aarde’, mix van Cabernet sauvignon, Syrak en Merlot en 12 maand rijping. Donkerrood fruit blijft nazinderen, is een typische Bolgheriwijn

    Grappa: fris en bloemrijk bouqet met kristalheldere kleur, een mooie aromatische smaak en ideaal om een maaltijd af te sluiten. RVH.

    Beschikbaar in het assortiment van Delhaize.

    www.guicciardinistrozzi.it







    20-12-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 26/09-02/10 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs