Inhoud blog
  • Oman
  • Thomas Cook 'stunt'
  • oostkantons label bed en bike
  • Ontdek de speelsteden van de Rode Duivels
  • Nieuwe uniformen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    millesime
    gastronomie - liftestyle - toerisme
    04-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.museumbrasserie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Museumfood:

    Een concept dat alle verwachtingen overtreft

    Naar het voorbeeld van andere toonaangevende cultuurhuizen in het buitenland, waren ook de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België het aan hun stand verplicht om hun faciliteiten uit te breiden met een culinair aanbod van hoge kwaliteit.

     

    Het concept dat daarbij uitgedokterd werd, en zelfs de meest stoutmoedige verwachtingen overtreft, draagt de naam MuseumFood. Een trilogie, Gespreid over een MuseumCafe, een MuseumBrasserie et een MuseumShop, betekent het project niet alleen een bijkomende troef voor één van de belangrijkste aantrekkingspolen is van de Europese Hoofdstad, maar zal het ongetwijfeld ook het cultureel en zakelijk toerisme in Brussel zelf, een sterke impuls en nieuwe dynamiek weten mee te geven.

     

    Talent huwt talent

    Koken, tafelen enerzijds, en de manier waarop men dat alles in een passende omgeving zo goed mogelijk tot zijn recht kan laten komen,  anderzijds - niemand die nog zal ontkennen dat het hier gaat om heel bijzondere kunstvormen. Van daaruit is het maar een kleine stap naar de overtuiging van Fernand David dat in Brussel een instelling als de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België het heiligdom bij uitstek was waar het huwelijk tussen beiden kon worden voltrokken.

     

    Fernand David was onvoorwaardelijke aanhanger van de keuken van de met drie sterren bekroonde Peter Goossens, al van toen deze laatste met zijn Hof van Cleve zijn eerste stappen als chef in de gastronomie gezet had. Hij was bovendien een even grote fan van de al even begaafde als befaamde interieurarchitect Antoine Pinto, met wie hij het concept voor de Ostend Queen had uitgewerkt.

    Directeur-generaal Michel Draguet van de Koninklijke Musea, zag onmiddellijk de meerwaarde die dit MuseumFood project voor zijn instelling kon opleveren. Voeg daar ook de savoir faire aan toe van de grote smaakmaker in de Belgische catering, traiteur Jean-Michel Loriers, die ondermeer prat kan gaan op de titel van hofleverancier, en de ervaring van Eric Boschman, de meest befaamde Belgische sommelier.

    Het team ter plekke

    Met ervaring in projecten Rosa en Genval-les-Bains, had Jean-Philippe Kriers eerder ook een al flinke reputatie verworven met een serie druk bijgewoonde cursussen in koken. Het is een bezigheid die meteen ook zijn passie voor een publiek duidelijk maakt. Gewapend met een inventiviteit die nooit ten koste van de kwaliteit gaat, bleek deze jonge chef de ideale persoon om de dagdagelijkse coördinatie op zich te nemen van dit toch wel uiterst veeleisende project.

    Xavier Aldon , die ook bij de opening van de Belga Queen de leiding van de keuken op zich nam, beheerst volmaakt het gastronomisch repertoire dat in culinaire kringen intussen als belgo-belge naam heeft verworven. Dat maakt van hem een gedroomde chef om de interpretatie die Peter Goossens van de locale keuken heeft vooropgesteld, ook in dagdagelijkse praktijk om te zetten.

     

    Het culinaire aanbod

    Leidraad bij het uitwerken van het concept voor het MuseumCafe was voor Peter Goossens het feit dat hij museumbezoekers, eerder toevallige passanten, of andere klanten die enkel naar het museum komen om met het MuseumFood concept kennis te maken het beste van het beste wil serveren.

    Naast broodjes, waarvan de samenstelling een ode is aan de verbeelding, en die zelfs de meest gehaaste gasten even tot rust brengen, kan men er zich ook te goed doen aan sushi rolls, soepen, Italiaanse pasta, een zakje frieten met pickles of mayonaise, een authentieke Belgische steak met frieten, en een keuze aan de salades die voor de ogen van de klant worden bereid. Naar het einde van de middag toe transformeert de ruimte zich in een tearoom.

    Wie over meer tijd beschikt en de echte smaak van België wil herontdekken, kan in de MuseumBrasserie terecht, waar Peter Goossens zijn hoogstpersoonlijke interpretatie brengt van de culinaire traditie van de eigen streek. Eén van de troeven van deze plek is de “TartaarBar”, waar niet alleen het rundvlees, maar ook tonijn, langoustines en zalm kraakvers en à la minute tot tartaar worden versneden.

    Naast deze nieuwigheid, bevat de kaart een serie Belgische klassiekers, die door Goossens naar zijn hand werden gezet, en helemaal herdacht. Zo zijn er de garnaalkroketten, de paling in het groen, en het gepocheerde ei, begeleid door garnalen en een puree die met karnemelk werd bereid. Daarnaast zijn er uiteraard ook nog de gepocheerde kabeljauw en de rundsfilet met friet en béarnaisesaus. Of heeft men ook nog de keuze uit kalfsniertjes met Gentse mosterd, de salade van ossenstaart, de roggevleugel met kappertjes en citroen, gegrilde kip, karbonades, blanket, vol au vent à la Riche, en natuurlijk ook – want dit is tenslotte Brussel- gebraden piepkuikens.

    Bij de zoeternijen kan men zich ondermeer door de wafels laten verleiden, Brussels of Luiks, roomsoezen en smoutebollen, rijstpap, flan met karamel, pannenkoeken, jubilee kersen of de Tiramisu op zijn Belgisch, op basis van speculoos. En uiteraard zijn er nog de vele variaties met chocolade, onvermijdelijk in een Belgische context, en opgediend als mousse, taart of in trio.

    In het verlengde van de boekhandel, en door een riant verlichte trap met de MuseumBrasserie verbonden, vormt de Mezzanine CoffeeLounge een uitgelezen plek voor het organiseren van evenementen. Ideaal voor wie tijdens het museumbezoek even een korte pauze wil inlassen, in een al even ontspannen als elegant decor, en dit in het gezelschap van overheerlijke zoetigheden.

    Zelf omschrijft Peter Goossens de culinaire filosofie die hij in deze nieuwe constellatie hanteert als volgt:  « Met meer smaak maar lichter, lichter verteerbaar ook, wordt het geheel in wit vaatwerk gepresenteerd, om ook die manier de ingrediënten nog meer tot hun recht te laten komen…”

    Een en al eenvoud, en toch…

    MuseumFood praktisch:

    MuseumBrasserie, Koningsplein 3, 1000 Brussel

    MuseumCafe & MuseumShop, Regentschapsstraat 3, 1000 Brussel

     www.fine-arts-museum.be  en  www.museumfood.be

    04-03-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gallery
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    GALLERY

     

     

     

    In 1988 realiseerde Tam Nguyen haar eerste hightech Aziatisch restaurant volgens de traditionele waarden met opgedofte interieurs, verplichte draken en rode tinten. De Gallery etaleerde grote glaspartijen en metaal met overwegend blauwe en grijze mozaïeken. Met het nieuwe Millennium gaf ze het restaurant Gallery evenwel een prachtige designstijl mee en herschikte de kaart. Ietwat beknopter spitste ze zich toe op dagsuggesties zonder daarbij evenwel de natuurlijke smaken van de eigen Vietnamese keuken en de geur van Thaise kruiden opzij te schuiven.

     

    Het decor en meubilair, door de eigenaar ontworpen in samenwerking met een architectenbureau uit Saigon, trekt de minimalistische, gedempte kaart zonder het comfort over het hoofd te zien. Uit het verleden werden slechts enkele elementen bewaard, in de nieuwe homogeniteit zijn de zetels bekleed met beige leder temidden een meubilair in zwart beuken en wit marmer. De rijk aandoende combinatie van zwart en wit worden in het midden van de zaal hernomen, hier wordt het centraal bankje opgesmukt met schilderijen van Boeddha in zwarte, houten kaders. Het derde deel van het restaurant herneemt dit thema in het licht van de zwarte banieren, bedrukt met het logo van de Gallery. Achteraan de zaal, maakt een aparte ruimte, omgeven door lederen bankjes, meer vertrouwelijke bijeenkomsten mogelijk.

     

    Dit nieuwe gevoel voor volume geeft de kaart de nodige marge om zich anders te ontplooien. In de kaart vinden we accenten terug van een gemengde, natuurlijk of pikantere keuken, ze werd onder toezicht van de charmante Lanh, de echtgenote van Tam Nguyen, in een nieuw jasje gestoken en biedt ook diverse suggesties zoals de raviolisoep met langoustines op ‘Pakse’-wijze, een gesauteerde kip met cajounoten en verse ananas of gegrilde Angus beef met ‘lop’-bladeren, dit recept wordt eveneens een Saigonversie aangeboden. De suggesties omkaderen een korte, precieze en geparfumeerde kaart. Alle huisspecialiteiten zijn onderverdeeld in dim-sum, soepen, zeevruchten, gevogelte, vlees, rijst en groenten. Bij de uitbouw werd absolute prioriteit gegeven aan een perfecte prijs-kwaliteitverhouding.

     

    Verse vruchten en kruiden krijgen de voorkeur. Net als gegrild, gesauteerd, gelakt en gestoomd. De langoustines worden op Indische wijze gegrild, met citroenkruid, of bereid met groene curry in een halve ananas; de zeeduivel wordt opgediend in satévorm in limoenblaadjes of als filet in een caquelon op Saigonwijze. Gegrilde kip en gesauteerde eend worden bereid met kokos en curry, met vers citroenkruid of Sechouanpeper zonder echter de gelakte Pekingeend of de tchi tchi-saus naar de achtergrond te verdringen.

     

    Bij de voorgerechten vinden we op de juiste plaats de dim-sum, nems met krab en langoustines en andere gefrituurde “Gallery”-assortimenten, ook een smakelijke Vietnamese carpaccio op basis van nuoc-nam, limoensap, gegrilde pindanoten en fijngesnipperde basilicumblaadjes, geeft present. Daarnaast vinden we verscheidene Thaise soepen en zeevruchtenbereidingen met kokos of rode curry.

    Alhoewel de suggesties deel uitmaken van de nieuwe initiatieven blijft de lunch heel aantrekkelijk want hij omvat een voorgerecht en hoofdschotel voor 9.5 Euro.

     

    Tijdens onze degustatie werden we bij het voorgerecht alvast heerlijk verrast door een schitterend assortiment Dim Sum heerlijke Keizerlijke krabkroketten. De aspergesoep met krab was bijzonder lekker, maar onze smaakpupillen werden vooral begeesterd door de soep Tom Kha Kai met kip en kokosmelk. Zowel de kip met gele curry en aubergines met rijst als de gelakte Pekingeend gaven ruime bevestiging van het rijke smakenpalet van de Gallery. Bij de wijn hadden we iets minder geluk, de eerste fles Chardonnay Walter Blass 2003 droeg overduidelijke stopselsporen, ze werd evenwel prompt en zonder morren door een andere vervangen. Een degelijke keuze bleek achteraf want de combinatie van het rijke aroma en kruidenpalet van de Vietnamese-Aziatische keuken met wijnen uit de Australische regio werd een voltreffer van formaat.

     

    In de Gallery hebben vooral de Loire, Elzas en Provence recht op roséwijnen, terwijl qua rode wijnen, de meest passende bij de Aziatische keuken werden geselecteerd: Saumur Champigny, château de Villeneuve; Sancerre rouge Henri Brochard; Beaujolais Brouilly, Pisse Viel de Loron & fils. Bij de Bordeaux vinden we bovendien de 1ers côtes de Blaye, Medoc cru Bourgeois evenals een Pauillac 5ème cru classé château Haut Bages Liberal. Ook enkele wereldwijnen uit Chili, Argentinië, Australië en Zuid-Afrika sieren de kaart. Men kan er eveneens Champagne Deutz proeven of genieten van een hele horde cocktails zoals Mai Thai, Mojito of Saigon Sunset.

     

    Uitgesproken pluspuntjes van de Gallery zijn de kwaliteit van de service en het sympathieke onthaal dat model staat voor de nauwe familiebanden die ook binnen het bedrijf van kracht zijn. Tam Nguyen en zijn echtgenote Lanh, leiden de zaak en staan achter het fornuis terwijl Ngoc, Tam’s broer de bar en de zaal beheert.

    Gallery – Grote Hertstraat 7 – 1000 Brussel – tel 02/511 80 35

     

     

     

     

     

    04-03-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    03-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.grega broodrolletje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

    Aperitiefhapje 1. Broodrolletjes met Pata Grega Royal en Tuinkruiden

     

    Ingrediënten

    - 1 wit brood

    - 100gr verse tuinkruidenboter (boter met peterselie en bieslook)

    - 12 sneden Pata Grega Royal

     

    Bereiding

    Verwijder de korsten van het brood, besmeer het brood met kruidenboter en schik hierop de Pata Grega Royal. Rol de sneden brood op in de lengte tot je een cilinder bekomt.

    Verpak in zilverpapier en laat opstijven in de koelkast.

     

    Afwerking

    Snijd de broodrolletjes in schijfjes en presenteer deze op een schotel.

     

     

    03-03-2007 om 21:03 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pasta
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nieuwigheid uitgelekt: de pasta-inzet van Demeyere

     

     

     

    Lang konden ze hun geheim keukenwapen bij Demeyere niet verbergen. Logisch, want de nieuwe pasta-inzetten zijn uiterst handig, veilig én flexibel. Of je nu spaghetti bolognese, tagliatelle met zalm of penne all’arrabbiata maakt. Of... prei blancheert.

     

     

    De meeste mensen koken hun pasta rechtstreeks in de kookpot, gieten hem af als hij gaar is en serveren vervolgens. Niets mis mee, al is een grote pot kokend water omdraaien niet altijd even handig en veilig. De praktische pasta-inzetten van Demeyere maken hiermee komaf. Bovendien kan je in een mum van tijd pasta bijmaken als de honger van je gasten nog niet gestild is. En je hoeft je – dankzij de hoge randen – geen zorgen te maken dat het schuim op de spaghetti gaat overkoken.

     

     

    De inzetten zijn heel comfortabel om pasta te koken, maar lenen zich ook bij uitstek om grote hoeveelheden groenten te blancheren. Na het blancheren neem je de inzet gewoon uit de soeppot en laat je het water eruit lopen.

     

    De pasta-inzetten hebben een kwaliteit getekend Demeyere. Zo zijn ze gemaakt uit roestvrij staal 18/10. Voor elke Demeyere-reeks (Atlantis, Apollo, Sirocco en Mistral) is er een speciale pasta-inzet ontwikkeld, die dezelfde grepen en oppervlaktebehandeling heeft als de bijhorende soeppotten van die reeks. Alle pas-ta-inzetten hebben gelaste grepen uit roestvrij staal, zijn geschikt voor oven en vaatwasser en worden gele-verd met 30 jaar garantie.

     

    03-03-2007 om 21:02 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vlm 1 miljoen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    VLM Airlines viert één miljoenste passagier op de route Antwerpen – London City

     

     

     

    VLM Airlines bereikte zopas een belangrijke mijlpaal in haar geschiedenis met het vervoeren van de miljoenste passagier op de lijn Antwerpen – London City.  Schepen voor cultuur en toerisme van Antwerpen, Dhr. Philip Heylen was aanwezig om de passagier te feliciteren.

     

    VLM Airlines opereerde haar allereerste vlucht van Antwerpen naar London City in 1993. Vandaag, 14 jaar later, viert de luchtvaartmaatschappij de één miljoenste passagier op deze gevestigde route. Hiermee onderstreept VLM Airlines het belang van de regionale Antwerpse luchthaven en de steeds groeiende populariteit van korte afstandsvluchten bij zakelijke reizigers.  De miljoenste passagier, Mevr. Louise Clifton werd verwelkomd door Schepen voor cultuur en toerisme van Antwerpen, Dhr. Philip Heylen en Dhr. Johan Vanneste, Managing Director van VLM Airlines.  Dhr. Eddy Cleirbaut, luchthavencommandant van de luchthaven van Antwerpen was tevens aanwezig bij deze feestelijke gebeurtenis.

     

    Mevr. Louise Clifton landde vorige week vrijdag in Antwerpen om hier een weekend met haar familie door te brengen en zei: “Antwerpen is werkelijk een schitterende stad met een waaier aan musea, winkels en restaurants.  Ik was aangenaam verrast door wat deze stad allemaal te bieden heeft en zal Antwerpen zeker aanraden bij familie en vrienden als ideale citytrip.  Ze voegt eraan toe: ‘De verbinding tussen London City en Antwerpen is bovendien ideaal en super snel, zeker omdat deze luchthaven zo dicht bij het centrum van de stad ligt.”

     

    De één miljoenste passagier ontving een fles champagne en een weekend trip voor twee in de Antwerpse stad inclusief twee retourtickets van VLM Airlines en een overnachting in het vier-sterren hotel Prinse Hotel. 

     

    Schepen voor cultuur en toersime van Antwerpen, Dhr. Philip Heylen onderstreept het belang van deze luchtverbinding voor Antwerpen en zegt: “Antwerpen wordt hoe langer hoe meer ontdekt als ideale citytrip en dankzij VLM Airlines kunnen wij een uitstekende verbinding aanbieden voor engelse toeristen. Onlangs werd Antwerpen  omschreven als ‘A gem of a city’ in een bekende engelse krant, wat niet minder dan edelsteen betekent en dus duidelijk maakt dat Antwerpen als stad heel wat troeven in handen heeft.” 

     

     

    VLM Airlines biedt de keuze uit zeven dagelijkse retourvluchten op weekdagen, één vlucht op zaterdag en twee vluchten ’s zondags van Antwerpen naar het centrum van de Britse hoofdstad. VLM Airlines biedt vanuit Antwerpen tevens rechtstreekse vluchten aan naar Manchester: vanuit Antwerpen wordt op weekdagen twee keer naar Manchester gevlogen en één keer op zondag.  De luchtvaartmaatschappij die de snelste verbinding naar het centrum van Londen aanbiedt en een uitstekende punctualiteit kan voorleggen, ziet het aantal passagiers steeds verder stijgen tussen deze twee steden. 

    www.flyvlm.com

     

    03-03-2007 om 21:01 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.frietkot
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Trakteer je vrienden op een frietkot!

    Devos Lemmens schrijft wedstrijd uit en geeft 10 frietkoten weg

     

     

     

    Fans van knapperige goudgele frietjes verenigt u! Want vanaf 1 maart schrijft Devos Lemmens een onweerstaanbare wedstrijd uit. De inzet? Een écht frietkot bij je thuis, op smaak gebracht met de Frit’kot-sausjes van Devos Lemmens...

     

    Frietjes eten is altijd fun. En dus roept Devos Lemmens de fans van het eerste uur op om deel te nemen aan een ‘spraak/smaakmakende’ wedstrijd. Bedoeling is om een foto van jou en je familie, vrienden of collega’s in te sturen die onbetwistbaar bewijst dat je fan bent van Devos Lemmens. Hoe creatiever, gekker of leuker, hoe beter. Want een jury zal de tien grootste fans eren met een mobiel frietkot bij hun thuis – inclusief de nieuwe Frit’kot-sauzen van Devos Lem-mens. De winnaars mogen tot 80 vrienden uitnodigen om drie uur ongestoord te smikkelen en smullen van de échte frietkotsfeer bij hun thuis.

     

    Geldig deelnemen kan door je foto uiterlijk 16 april 2007 aan Devos Lemmens te bezorgen, via de website www.winafritkot.be of samen met het inschrijvingsformulier te sturen naar PB 10010 in 1160 Oudergem Hankar. Deze formulieren zijn te verkrijgen in de verschillende winkelpunten. De winnaars worden eind april telefonisch gecontacteerd om een datum af te spreken.

     

    De wedstrijd wordt op smaak gebracht met de nieuwste Frit’kot-sauzen van Devos Lemmens: Special, Mammout, Brasil en Samourai. Een troost voor wie niet wint: ze zijn ook gewoon verkrijgbaar in de winkel!

     

     

    03-03-2007 om 21:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    28-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ba first class

     

    VLIEGEN IN FIRST VAN BRITISH AIRWAYS NU NOG EXCLUSIEVER

     

     

     

     

    Reizen in luxe en van alle gemakken voorzien, dat is reizen in FIRST van British Airways. De perfecte dienstverlening in deze reisklasse is onlangs nog verder verbeterd, zodat vliegen met FIRST een unieke ervaring wordt.

     

    Het is alsof je in een hotel overnacht: dankzij de nieuwe 'Turndown Service' kunnen reizigers nu aan het cabinepersoneel vragen om op ieder moment hun bed op te maken met beddengoed van luxueus Egyptisch katoen. Een nieuwe superzachte matras zorgt voor extra comfort en met de vernieuwde voetensteun is het bed nu nog platter. Verder kan zelfs je kussen worden opgefrist met een aromatherapie spray die zorgt voor een ontspannen nachtrust. De passagiers ontvangen nieuw ontworpen nachtkleding, een paar slippers en een vernieuwde Anya Hindmarch-toilettas met producten van Kiehl's Since 1851 om zich na een heerlijke nacht slaap weer op te kunnen frissen.

    De Turndown service is beschikbaar op alle langeafstandsvluchten die na 19.30 uur vertrekken, op vluchten die langer dan 10 uur duren en op en aantal geselecteerde vluchten

     

    Ook het menu is verbeterd en biedt nu een uitgebreide keuze uit de Britse en internationale keuken, van complete haute cuisine maaltijden tot lichtere snacks en luxueuze tussendoortjes. Er is iedere dag een selectie verse vis beschikbaar, de 'Catch of the Day' en er staat zelfs kreeft op het menu!

     

    Surf eens naar http://www.britishairways.com/travel ......en beleef de 'First Experience'.

     

     

    British Airways is Best Airline volgens lezers van Amerikaans reismagazine

     

    Lezers van het Amerikaanse reistijdschrift Global Traveler USA hebben British Airways uitgeroepen tot Best Airline in the World. Lezers waren vooral onder de indruk van de nieuwe Club World van British Airways en prezen de gemakkelijke check-in en Fast Bag Drop waardoor zakenreizigers weinig tijd nodig hebben op het vliegveld.

    Ook de nieuwe flat bed in Club World doet het goed bij reizigers. Het bed is 25% breder en maar liefst twee meter lang. Club World won Best Business Class in 2004 en 2005.

    www.ba.com

     

     

    British Airways vliegt vanaf maart 2007 op Sarajevo en Dresden

     

    Vanaf maart 2007 voegt British Airways twee bijzondere bestemmingen toe aan haar reeds uitgebreide lijst van bestemmingen. Vanaf dan vliegt de luchtvaartmaatschappij dagelijks naar de Duitse stad Dresden en driemaal weeks naar de Bosnische stad Sarajevo, dit vanaf de luchthaven London Heathrow. Beide steden kenmerken zich door een geschiedenis van bombardementen en wederopbouw.

     

    28-02-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    27-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.creneau
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Creneau International wordt ‘hof’leverancier

    Botanisch interieurconcept doet omzet C-Point verdubbelen

     

     

    Vogels spotten aan de kassa? Je omkleden in het struikgewas? Of de gepaste jeans uitzoeken op een denimkoer? Kan allemaal in 'the garden of fashion'. Voor de denim store C-Point in Aartselaar ontwikkelde Creneau International dit uniek interieurconcept. Met succes, want amper een week na de heropening groeide de omzet als onkruid.

     

    Voor een totaal nieuwe identiteit schakelde C-Point in Aartselaar de 'Atmosphere Architects' van Creneau International in. Met als duidelijke boodschap: klanten aantrekken. Voor de concrete invulling kreeg het concept- en designbureau carte blanche.

     

    "If Adam and Eve would live today, they would wear denim. Vandaar 'the garden of fashion'", zegt Kurt Carmans, ontwerper bij Creneau International. "Tot voor kort had C-Point een winkel, nu hebben ze een verhaal."

     

    En dat verhaal is een botanisch universum van tuinen, bossen, struikgewas én vogels. De mannen kunnen terecht in een stoer prieel, uitgewerkt als een witgelakte stalen kooi volledig uitgevoerd in gietijzeren deurmatten. Voor de vrouwen is er de rozentuin, met wanden van bedrukt tapijt, plantenhekken en rozenguirlandes. Contrasterende betonnen afscheidingen en metalen structuren zorgen voor een duidelijke afbakening.

     

    Achteraan in de winkel creëerde Creneau International de 'denimkoer': betonnen panelen doen dienst als wandsysteem en bakenen zo de binnentuin af. De grasperken, tuintafels en verlichting maken de setting compleet. Tot in de paskamers met bosprint, witgelakte blokhutdeuren, een boomstam als zitje en takjes als kleerhanger.

     

    'The garden of fashion' groeide uit tot een succesverhaal en C-Point besliste om het designconcept op termijn ook in zijn andere winkels te integreren.

     

    Over Creneau International

     

    Met twee gevleugelde apen in het huislogo en 'Hacitur ad astra' als baseline, ben je gewaarschuwd: de 'Atmosphere Architects' van Creneau International zijn een klasse apart. Op een eigenwijze manier drukken ze via 'ideas of the anti-ordinary' hun stempel op visuele communicatie wereldwijd - van designconcepten over interieurinrichting en merkbeleving tot grafisch werk.

    Thuisbasis is het hoofdkantoor in Hasselt, met een creatieve cel en logistiek team, een afdeling Sales & Account en een divisie voor franchiseconcepten die wereldwijd geïmplementeerd worden (zoals de Belgian Beer Cafés en het Aziatisch restaurantconcept Cho Gao). Recent werd ook een nieuw kantoor in Dubai geopend. Verder worden de Atmosphere Architects vertegenwoordigd via een account in Sydney (Australië). Creneau International wordt vandaag geleid door Werner Vanherle die het bedrijf (opgericht in 1989) overnam in 2001.

     

    27-02-2007 om 22:47 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.batibouw neff
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    LOVE COOKING

     

     

     

    NEFF ontwikkelt huishoudapparaten voor echte foodies die gepassioneerd koken, enkel genoegen nemen met de beste ingrediënten, en houden van een gezellige tafel, zonder daarbij het kleinste detail uit het oog te verliezen. In deze context lanceert de Duitse fabrikant het concept “LOVE COOKING” waarbij de liefde voor koken en bakken centraal staat.

     

    De inbouwovens voldoen aan alle kwaliteiten om het “LOVE COOKING”-label te dragen. De toestellen combineren performante bak- en braadfuncties met een hoge functionaliteit, veiligheid, onderhoudsgemak en een stijlvol design. Ze zijn uitgerust met diverse slimme oplossingen die echte kookliefhebbers zullen kunnen bekoren en mogen gerust het toppunt van kookcomfort worden genoemd.

     

    Dat de LOVE COOKING-inbouwovens van NEFF functionaliteit, kwaliteit en design combineren, is ook het Designcentrum Nordrhein Westfalen niet ontgaan. Het topmodel werd bekroond met de “Red Dot Award”, een internationale erkenning voor functioneel design.

     

    De Circotherm®-technologie is dé troef van de inbouwovens van NEFF. Deze technologie werd recent gelauwerd met een onderscheiding door de Duitse stichting “Warentest” . Het krachtige heteluchtsysteem zorgt voor een optimale, gecontroleerde circulatie van de hete lucht op elk bakniveau. Daardoor is het perfect mogelijk om de drie bakniveaus tegelijkertijd te gebruiken zonder dat er sprake is van smaak- of geuroverdracht. Kenmerkend voor de techniek is dat de warmte niet rond de gerechten wervelt maar zeer gericht rond de verschillende bakniveaus wordt geleid. De hoge efficiëntie van Circotherm® maakt dat u een perfect resultaat bereikt bij een lagere temperatuur.

     

    Met de inbouwovens van NEFF beschikt u over maar liefst 14 verschillende kookmethodes om een perfect  bak-, braad-, grill- en gratineerresultaat te bekomen of zelfs een volledig menu te bereiden. Dankzij de  pizzastand, de broodbakstand, de ontdooistand, de boven- en onderwarmte, de apart regelbare onderwarmte, de gaarstand,  de functie zacht garen,  de grote grill, de spaargrill, de thermogrill, de warmhoudfunctie, de voorverwarmstand en de stoomfunctie bereidt u elk gerecht volgens de regels van de kookkunst en is het resultaat steeds perfect.

     

    De NEFF-inbouwovens onderscheiden zich van hun soortgenoten door o.a. diverse handige gebruiks- en bedieningskenmerken.

     

    Zoals van hedendaagse huishoudapparaten mag verwacht worden, springt het volledige assortiment inbouwovens van NEFF zuinig om met energie. Alle ovens verdienen een energielabel A.

     

    27-02-2007 om 22:45 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.truffels leonidas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    NIEUWE CHOCOLADETRUFFELS:

    100% LEONIDAS TRADITIE

     

     

     

    Het is algemeen geweten dat de artisanale chocolatiers van Leonidas telkens weer blijven verrassen en innoveren. Ditmaal zijn het de truffels die in de kijker worden gezet. Een heerlijke lekkernij … voor een nog intenser genot …

     

    Aangezien chocolade een lekkernij is die zich makkelijk aan verschillende smaken aanpast, heeft Chocolatier Leonidas er eens te meer voor gekozen om onze zintuigen te prikkelen, door nieuwe smaken toe te kennen aan een product dat hun zeer dierbaar is, de truffel.

     

    Maar wat is het geheim van deze nieuwe chocoladesmaken die door Leonidas als ware schatten worden beschermd? Hét symbool van zachtheid is de Truffel natuur, die gevuld met een ganache van zwarte- en melkchocolade en gehuld in zwarte chocolade en cacaopoeder, letterlijk smelt in de mond.

    De truffel Koffie-Karamel is op haar beurt gevuld met een ganache van zwarte- en melkchocolade met een koffie-karamel-smaak, en is gehuld in zwarte chocolade en een laagje kristallen cacaopoeder. Zeker niet te vergeten is de Zwarte truffel, die is samengesteld uit een ganache van zwarte chocolade en 72% Sao Tomé, en gehuld is in zwarte chocolade en zwart cacaopoeder.

    Kortom, een voluptueus recept dat ontegensprekelijk furore zal maken, temeer omdat Leonidas altijd haar producten bereidt op basis van de meest verse ingrediënten.

     

    27-02-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.batibouw de tremmerie giulia
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

    ONDERSCHEIDENDE MEUBELEN VAN DETREMMERIE

     

     

     

    Badmeubelfabrikant Detremmerie gunt de bezoekers van Batibouw 07 de primeur van zijn nieuwe badmeubelen.  Nu ook in combinatie met Tv scherm. De meubelen Giulia enMiami worden voor het eerst aan het publiek getoond maar worden nu al door critici heel positief onthaald. Detremmerie verrast enerzijds door Miami met onderscheidend design en durf én anderzijds door Giulia : een eigentijdse klassieker.

     

     

    GIULIA

     

    Het Giulia meubel vult de klassiekere collectie van Detremmerie goed aan. Naast Atlantic Beach, At long Island en Orphee vervolledigt het het iets klassiekere meubelsegment. De meeste  Detremmerie ontwerpen zijn echter strak en modern, maar met dit meubel bewijzen wij ook dat de ontwerpers van Detremmerie in deze stijl ook iets kunnen betekenen.

     

    Het keramische wastafelblad met ingewerkte wastafel(s) zal in elk geval de keramiek freaks bekoren. Ook hier is een ruime aflegmogelijkheid voorzien.

     

    De praktisch ingewerkte handgrepen geven een heel stijlvolle touch aan het meubel.  De robuuste poten houden dit retro meubel goed van de grond.

     

    Heel sfeerbepalend is de verlichting.  Een halogeenlamp in glazen houder met stoffen kap. Belangrijk voor de veiligheid in de badkamer is dat hier geen normale gloeilamp voorzien is maar een IP gekeurde halogeenlamp die gekeurd is voor de badkamer en spatwaterdicht. Deze sfeerbrenger is heel nieuw in de badkamer, maar deed al jaren geleden zijn intrede in het woongedeelte.

     

    Het meubel is leverbaar op 105 cm enkele wastafel en 145 cm dubbele wastafel. Kolomkasten hoog en 50 cm breed.

     

    Ook reeds lang vertrouwd in de woonkamer, slaapkamer, keuken en recent ook in auto’s e.d. is het LCD-scherm. Voortaan kan ook dit in elke reeks worden ingewerkt.  Zo kan u in uw badkamer de beursberichten, het nieuws of een leuke muziek DVD bekijken. Tevens kan u met een leuke tekenfilm de kinderen lekker lang de tanden laten poetsen. Netjes ingewerkt in de spiegel  plaatst dit super makkelijk in de badkamer en hebt u een heel trendy snufje erbij.

     

     

     

     

    27-02-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.asperges zeewolf
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Feestelijke lenterecepten met Breydelham & Breydelspek:

    Asperges op het menu

     

     

    Pakketje van zeewolf in Breydelham met zongedroogde tomaten en Mechelse asperges in hun jus

    Recept van Guido Neirinck, restaurant De Gouden Klokke, Waarmaarde-Avelgem

     

     

    • Ingrediënten voor 4 personen:

    600 g zeewolf

    6 dunne sneden Breydelham

    16 blaadjes koningskruid

    2 sneden wit brood voor korstjes

    16 Mechelse asperges

    100 g zongedroogde tomaten

    2 sneden Breydelspek

    4 kerstomaatjes

    ¼ liter room

     

    • Bereiding:

    Schil de witte asperges en breek het harde uiteinde af. Kook de asperges in licht gezouten water met een weinig suiker en laat ze afkoelen in hun jus.

    Kook de uiteindes en de schillen van de asperges met de room en enkele blaadjes koningskruid. Laat dit een half uur trekken en haal het vervolgens door een fijne zeef.

    Mix de gedroogde tomaatjes in een mixer of blender met wat olijfolie en een snuifje Provençaalse kruiden.

    Snij 2 sneden Breydelham overlangs in twee en laat deze in een oven van 120°C tussen twee ovenplaten drogen gedurende een klein uurtje.

    Maak met het brood hele fijne korstjes en bak af in wat boter. Snij het Breydelspek eveneens heel fijn en bak kort af in een weinig boter. Voeg de korstjes en het Breydelspek samen en laat het geheel uitlekken in een zeef om later te gebruiken als garnituur.

    Wrijf de zeewolf in met de pesto van tomaten en verpak dit in een fijne snede Breydelham. Bak dit af in een antikleefpan met wat olijfolie. Laat mooi kleuren aan beide kanten.

    Vervolgens laat je dit nog een 8 tal minuten verder garen in een oven van 200°C.

     

    • Afwerking:

    Verwarm grote diepe borden. Op de bodem verdeel je de schuin versneden asperges, de jus van de asperges laat je kort inkoken en je werkt af met enkele klontjes boter. Mix dit kort schuimig en verdeel over de asperges.

    Leg de vis er middenin en geef een inkeping.

    Werk af met een gedroogde snede Breydelham, een kerstomaatje met een takje gefrituurd koningskruid. Bestrooi het geheel rijkelijk met korstjes en Breydelspek.

     

    Over vleeswarenproducent Antonio

    De bvba Antonio, sinds 1989 gevestigd in het Oost-Vlaamse Gavere, legt de nadruk op productie van Breydelham en Breydelspek. Met deze ambachtelijke, ovengebakken specialiteiten heeft de onderneming haar positie op de Belgische markt fors versterkt. Naast de binnenlandse markt wint ook de export aan belang, met als voornaamste afzetlanden Frankrijk, Nederland, Duitsland en Ierland.

    Bij Breydelham en Breydelspek primeert kwaliteit boven kwantiteit. Zorgvuldig geselecteerde ingrediënten, een zelf samengestelde kruidenmix en een artisanale bereidingswijze zijn de basiskenmerken van dit succesverhaal.

    Door het ver doorgedreven productiecontrolesysteem voldoen deze specialiteiten aan de hoogste normen op het vlak van voedselveiligheid.

    www.breydelham.be of www.breydelspek.be            

    27-02-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    26-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mondial du pain
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mondial du pain

     

     

     

     

    Voor de eerste maal werd “Mondial du pain” georganiseerd tijdens “SIRHA” één van de grootste voedingsbeurzen van Frankrijk, zelfs van Europa. Enkele M.O.F bakkers onder de naam “Ambassadeurs de la Boulangerie” staken de handen in elkaar om dit nieuwe evenement te organiseren.

     

    Met hun initiatief willen ze uitbreiden naar de rest van de wereld om zo tot een internationale vereniging te komen. Het is hierbij de absolute bedoeling om ook de bakker, naast de banketbakker als volwaardig vakman te beschouwen.

     

    Aan de wedstrijd die twee dagen duurde, namen 12 landenteams uit de 5 continenten deel, op zich reeds een hoogdag voor de bakkerswereld. De ploegen werden samengesteld uit een ervaren iemand en een leerling. Hierdoor konden ook de jongeren proeven én van de wedstrijdstress en konden ze internationale ervaring opdoen.

    Ons land werd vertegenwoordigd door Guido Devillé en Sabrina Vranken, beide van hotelschool Elishout in Anderlecht. In de toekomst zal de selectie trouwens gekoppeld worden aan het “Belgian championship aspirant baker”. Een van de finalisten zal samen met zijn mentor deelnemen onder de vlag van”Aspirant baker”. Mondial du pain wordt ook om de twee jaar georganiseerd.

    Guido en Sabrina behaalden een verdienstelijke vierde plaats. Op het podium, Italië, Zwitserland en Frankrijk, alle drie met bijzonder traditionele producten. Een croissant, een chocoladebroodje en koeken uit een vierkant zijn de winnende producten. België zoekt het aldus Guido Devillé, wellicht net iets te ver en wil te vernieuwend werken.

     

    Op artistiek vlak stak de Belgische presentatie met kop en schouder boven de concurrenten uit. België profileren met“Manneke Pis”, friet en bier is ongetwijfeld een voltreffer. Ook Sabrina viel op bij de organisatie en jury, die haar als een visitekaartje voor het beroep typeerde. Eerst en vooral knap, maar ook de uitstraling, nuchterheid en inzet en de manier van communiceren met gelijk wie in gelijk welke taal. Ze kreeg een paar aanbiedingen om in het buitenland stages te gaan lopen, zelfs een werkaanbieding. Beloningen die een podiumplaats  waard zijn. Sabrina verduidelijkt: “Voor mij is dit een interessant leertraject, met wat ontgoocheling voor de 4de plaats, maar gesterkt om de dag nadien er weer tegenaan gaan. Als 20-jarige heb ik nog heel wat tijd om bij te leren en hoopvol naar de toekomst te kijken”

     

    Voor Guido was dit de laatste wedstrijd. Hij gaat zich nu vooral bezighouden met de promotie van het beroep van bakker, en de begeleiding van jongeren naar bakkerij-wedstrijden toe. De internationale ervaring, het zoekwerk en uitwisselingen zijn een rijkdom zowel voor de jongeren als voor de begeleider, die ze je niet meer kunnen afpakken.

     

    Vanaf juni start de voorbereiding van het Europees kampioenschap voor jongeren dat dit jaar in Zweden doorgaat. Daar zullen Wim Cardon en Sabrina Vranken deel uitmaken van de Belgische ploeg.

     

    26-02-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ba best

     

     

    British Airways vliegt vanaf maart 2007 op Sarajevo en Dresden

     

     

     

    Vanaf maart 2007 voegt British Airways twee bijzondere bestemmingen toe aan haar reeds uitgebreide lijst van bestemmingen. Vanaf dan vliegt de luchtvaartmaatschappij dagelijks naar de Duitse stad Dresden en driemaal weeks naar de Bosnische stad Sarajevo, dit vanaf de luchthaven London Heathrow. Beide steden kenmerken zich door een geschiedenis van bombardementen en wederopbouw.

     

    Dresden

     

    Dresden is een relatief onbekende stad in het Oosten van Duitsland. De stad is de hoofdstad van de deelstaat Saksen. Een bombardement door Engelse geallieerden verwoestte grote delen van de stad waaronder ook historisch belangrijke gebouwen. Inmiddels heeft Dresden door een bijzondere wederopbouw haar grandeur van voor de Tweede Wereldoorlog weer terug.

     

    Sarajevo

     

    Sarajevo is de hoofdstad van Bosnië en Herzegovina, dat in 1992 onafhankelijk werd van Joegoslavië. Na 4 jaar van bombardementen en beschietingen, is in 1996 wanneer de belegering officieel eindigt, bijna geen gebouw onbeschadigd. Tegenwoordig zijn echter alle ruines opgeknapt en kenmerkt Sarajevo zich door een niet te stuiten enthousiasme en optimisme. De stad bruist aan alle kanten en is weer het toneel van internationale festiviteiten zoals het Sarajevo Filmfestival. Bovendien heeft Sarajevo zich kandidaat gesteld voor de Winterspelen van 2014.

     

    Op www.ba.com kunnen reizigers naast vliegtickets naar Dresden en Sarajevo ook hotelaccommodatie boeken. Tevens kunnen passagiers hier online inchecken en hun boarding pass uitdraaien.

     

     

    26-02-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.batibouw gypbox
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    GYPROC BIEDT INNOVATIEVE GELUIDSISOLATIEOPLOSSINGEN

    VOOR RENOVATIE EN VOOR NIEUWBOUW

     

     

    Binnenkort wordt de nieuwe geluidsnorm NBN S01-400-1 gepubliceerd. Die norm formuleert de akoestische eisen voor nieuwbouw-woningen en sluit beter aan bij de huidige verwachtingen inzake comfort. Om te kunnen voldoen aan de strengere eisen in deze norm biedt Gyproc kant-en-klare, exclusieve en voorgerekende oplossingen aan, zowel voor renovatie als voor nieuwbouw.

     

    Geluidshinder is een thema waar meer en meer mensen oren naar hebben. Wie stoort zich niet aan de radio of de televisie van de buren, de luidruchtige bezoekers in de traphal of het geronk uit de liftkoker? Dagelijkse onhebbelijkheden die ervoor zorgen dat de woonsfeer niet optimaal is en de bewoners op gespannen voet leven. Een optimale geluidsisolatie is de enige oplossing om lawaaihinder tegen te gaan en vervelende geluidsinvloeden te bannen. Daarom formuleert de nieuwe geluidsnorm NBN S01-400-1 de akoestische eisen voor nieuwbouw-woningen en sluit ze beter aan bij de huidige verwachtingen inzake akoestisch comfort en bij de eisen die reeds in onze buurlanden gelden. Het gaat om de geluidsisolatie van zowel aangrenzende woningen of appartementen als binnenin de woning zelf. De norm stelt strengere eisen voor twee prestatieniveaus: normaal en verhoogd akoestisch comfort. Ontwerpers en uitvoerders dienen dus voor beide comfortniveaus veel aandacht te besteden aan de gebouwindeling, de te gebruiken isoleeroplossingen en de detaillering.

     

    GypBox - de oplossing op maat voor renovatieprojecten

     

    Met GypBox biedt Gyproc een totaaloplossing om snel en efficiënt woningen of appartementen te renoveren en aan te passen aan de hedendaagse comforteisen. Dankzij GypBox is het mogelijk de waarde van een vastgoed een enorme meerwaarde te geven, aangezien het een belangrijke bijdrage levert aan het wooncomfort. Oudere woningen en appartementen scoren vaak zwak wat geluidsisolatie betreft. Door de doos-in-doos-oplossing van Gyproc, GypBox, is het ook voor renovatieprojecten mogelijk te beantwoorden aan de eisen van de nieuwe geluidsnorm NBN S01-400 voor nieuwbouwwoningen. In de holle ruimte van de Gyproc-systemen kan men bovendien probleemloos nieuwe technische leidingen leggen. Resultaat: een vernieuwde binnenafwerking en veel hoger comfortniveau.

     

    Het GypBox-principe bestaat uit het inbouwen van een ‘Gyproc-doos’ in een bestaande woning, appartement of kamer. De inbouw-Gyproc-doos bestaat uit een combinatie van Gyproc verlaagde plafonds, voorzetwanden en droge zwevende vloeren.

     

    Gyproc heeft aan de hand van uitgebreide testen en calculaties door het WTCB en onafhankelijke akoestische bureaus de basis gelegd voor een GypBox-oplossing op maat voor constructies op basis van massieve vloeren en wanden. Deze oplossingen werden verwerkt in een handige GypBox gids die u toelaat te bepalen hoe de inbouwdoos opgebouwd moet worden om het gewenste resultaat te bereiken en verstrekt tegelijkertijd alle richtlijnen met betrekking tot detaillering en uitvoering.

     

    GypBox biedt talrijke voordelen: Uitzonderlijke akoestische prestaties, Snel en droog, Gefaseerd renoveren, Leidingen niet slijpen, Duurzaam bouwen - Respect voor het milieu en een oplossing op maat

     

    Gyproc voorzetwanden of verlaagde plafonds voor nieuwbouw appartementen

     

    Het is niet evident om aan de nieuwe eisen te voldoen voor wat betreft woningscheidende wanden tussen appartementen. Deze eisen vertalen zich respectievelijk in normaal akoestisch comfort en verhoogd akoestisch comfort. Bij massieve wanden is de luchtgeluidsisolatie bijna volledig bepaald door de oppervlaktemassa van de wand*. Traditionele massieve woningscheidende wanden moeten erg dik worden uitgevoerd om de streefwaarden te kunnen realiseren, waardoor ze zeer kostelijk worden en een zwaardere fundering vereisen. Dit kan men verhinderen dankzij Gyproc, door een slankere massieve woningscheidende wand te combineren met bijvoorbeeld een Gyproc‑voorzetwand. Op identiek dezelfde wijze kan men de noodzaak om zeer zware vloerplaten te voorzien omzeilen door een lichtere vloerplaat uit te voeren in combinatie met een verlaagd Gyproc-plafond. Een betere geluidsisolatie verwezenlijken met een lichtere en kostenbesparende constructie, dat is Gyproc.

    26-02-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 26/09-02/10 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs