Inhoud blog
  • Oman
  • Thomas Cook 'stunt'
  • oostkantons label bed en bike
  • Ontdek de speelsteden van de Rode Duivels
  • Nieuwe uniformen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    millesime
    gastronomie - liftestyle - toerisme
    19-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toskaanse wijnen 7

    Toscane 7

    Castellare : spaghettiwesterns en wijnen

     

     

     

     

    Het wijndomein Castellare di Castellina heeft een leuke filmgeschiedenis als toemaatje. De oude wijngaarden, decennia lang in handen van diverse families, werden in de jaren 70 overgenomen door de vrijwel onbekende familie Girolami, die haar naam in Castellani liet wijzigen.

     

    De fondsen voor aan aankoop zijn afkomstig van Enzo G Castellani, die bekendstaat als regisseur van allerhande spaghettiwesterns. Hij bracht net als enkele andere Italiaanse regisseurs o.a. Sergio Leone en muziek van Ennio Morricone, meer leven en humor in de traditionele western. Zijn laatste, en wellicht meest gekende klassieker, in dit genre is de film Keoma uit 1976 waarin hij gebruik maakt van slow motion, montagetrucs en ongewone camerastandpunten om een voltreffer van formaat te realiseren.

     

    Het wijndomein is goed voor een jaarlijkse productie van ruim 200.000 flessen opgesplitst in 7 rode en 3 witte wijnen. De opdracht voor de wijnmakers is duidelijk: alle eindproducten moeten enjoyable zijn, dwz. naast een leuke afdronk, ook smaak en karakter hebben. Alle wijnen sieren zich met een kwalitatief en modern etiket en gelden als bewaarwijnen met voldoende kleur en aroma in zich, omdat wijn nu eenmaal een volmaakt onderdeel van de moderne lifestyle vormt. Een niet zo makkelijke opdracht die nochtans met ferve wordt volbracht.

     

    Op de degustatietafel in een oude kapel die destijds de eer van de adellijke familie moest hoog houden, een ruim assortiment Castellarewijnen. In de catacomben van de kapel vinden we trouwens een unieke rijpingskelder terug.

    Aandacht alvast voor: Governi di Castellani 2005: Sangioverto en Canailodruif, gerijpt volgens traditionele methodes, een zacht en levendige wijn die in de zomer, goed gekoeld, een uitstekende dorstlesser is.

    Chianti Classico Reserva 2004: een mix van vier druivensoorten, Sangiovento, Canaiolo, Colorino en Malvesia, biedt een dieprode kleur met smaak van bessen en is een zeer elegante wijn.

    I Sodo di S Niccolo 2000: 90% Sangiovento en 10% Malvesia Nero, een zeer traditionele wijn met vinificatie in inox, nadien in eiken vaten en lange rijping op fles

    Coniale 2000, een 100% Cabernet Sauvignondruif, erg karaktervol met mooie tintelende eindtoetsen

    Poggio al Merli 2002: 100% Merlotdruif, deze prachtige wijn heeft weliswaar een beperkte productie, jaarlijks 5000 flessen, is zeer elegant met fijne zuiderse toetsen. RVH.

    www.castellare.it

     

     







    19-12-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    18-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toskaanse wijnen 6

    Toscane6

    Rocca delle Macie

     

     

     

    Rocca delle Macie’s belangrijkste kelder is middenin de Chianti Classico area gelegen tussen Siena en Florence, dichtbij het historische en artistieke centrum van Toscane dus. De oprichting van dit wijndomein, Italo Zingarelli kocht het wijngoed ruim 40 jaar geleden aan, betekende een nieuwe stap in de promotie van de regio. Het wijngoed bestaat uit een 14de eeuws complex dat destijds vrijwel een voltallige gemeente kon herbergen met de naam Macie en de naastgelegen Saint Alphonso’s farm.

     

    Vooraleer de exploitatie op te starten liet Italo het geheel grondig restaureren en renoveren met maximaal behoud van de eeuwenoude accenten en dit met het doel de wijnproductie in optimale omstandigheden te kunnen opstarten. De voorbije decennia is Rocca delle Macie uitgegroeid tot een gegeerd wijngebied waar tradtionele, maar vooral kwalitatieve Italiaanse Chianto wordt geproduceerd.

    Naast wijngaarden zijn er op het domein 15.000 olijfbomen die zorgen voor een behoorlijke productie van olijfolie, maar eveneens 11ha bloemen, die samen met de bijen aan de basis liggen van een ruime honigproductie. Sinds 1991 is er een jaarlijks evenement ‘Upcoming Stars’ waar vedetten in spe tijdens de wedstrijd ‘Opera Singing’ hun talenten kunnen etaleren, maar er zijn op het domein tevens heel wat culturele, sportieve en culinaire manifestaties.

     

    Proevertjes op de degustatietafel: Camponaccione Morellino di Scansano DOCG 2009, een jonge maar aantrekkelijke wijn met 90% Sangiovese, 5% Cabernet en 5% Merlot, heeft reeds mooie kleur met in de neus toetsen van rijp rood fruit, terwijl hij de smaakpapillen lange tijd kan begeesteren.

    Chianti Classico Tenuta Sant’Alphonso DOCG 2007: een 100% Sangiovesewijn, weliswaar traditioneel maar toch een licht bouquet van viooltjes, zachte tannines en mooi palet die goed gestructureerd is.

    Chianti Classico Riserva famiglia Zingarelli DOCG 2005: dieprode kleur met mooie aroma’s van cranberry, viooltjes en fijne eindbalans van rood fruit. Bekoort niet alleen rijkere vleesgerechten maar kan in de zomermaanden, bij een kruidige barbecue, wanneer hij fris wordt gedronken voor verrassende smaaktoetsen zorgen.

     

    Ser Toscana Gioveto IGT 2005: 100% Sangiovese van zorgvuldig geselecteerde druiven, wordt enkel in uitzonderlijke jaren geproduceerd en rijpt 9 tot 12 maanden in vaten van Franse eik van 50 gallon. Intens boeket en mooie aroma’s met lichte houttoets, heeft een warm uitgeblanceerd palet. Lange houdbaarheid, ideaal bij geroosterd vlees, wild en sterke, droge kazen.

    Roccato toscana IGT 2005: Mix van Sangiovese en Cabarnet Sauvignon druiven van uitzonderlijke wijnjaren. Rijpen afzonderlijk en worden na de mixing gedurende een 3-tal maand in vaten van 775gallons van franse eik gegaard. Eindrijping op fles.

    Elegant bouquet met intens rode kleur, fijne houttoets voor een zachte maar toch robuste wijn. Lange houdbaarheid. Past eveneens bij rood vlees, wild en droge kazen. RVH.

    www.roccadellemacie.com

     





    18-12-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kerst in Duinkerke
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Genieten over de grens: gastronomie en kerstsfeer in Duinkerke en regio

     

     

     

    Voor een stukje onvervalste kerst- en wintersfeer reis je de komende weken naar Duinkerke. Deze gezellige Franse stad ligt net over de grens en verrast elke bezoeker met zijn rijke gastronomie en zijn talrijke evenementen naar aanleiding van Kerst en Eindejaar.

     

    In Duinkerke is de sfeer levendig en zelfs tijdens de koude wintermaanden voel je de warme charme. Dit is op en top Frankrijk met zijn ‘art de vivre à la Française’ en dit op slechts enkele kilometers van de Belgische grens. In Duinkerke, met zijn sfeervolle haven en zijn mooie zandstranden, kan je die typische levenskunst het best ervaren via de gastronomie. Duinkerke is dé bestemming voor een gastronomische uitstap.

     

    Heel wat restaurants zijn omwille van de regionale keuken opgenomen in toonaangevende gastronomische gidsen zoals Michelin en Gault et Millau. In de Gault et Millau gids 2011 zijn recentelijk restaurant l’Estouffade (www.estouffade.com) en l’Atelier de Steff (www.atelierdesteff.com), beide in Duinkerke, toegevoegd en zijn zeker een proeverij waard. Tevens in het centrum van Duinkerke is het « S »  restaurant gelegen (tevens in Gault et Millau) met een moderne keuken waar de bezoeker letterlijk een kijkje in de keuken wordt gegund (www.s-restaurant.com). 

     

    Er zijn ook veel goede restaurants met een eerlijke keuken en dito prijs zonder vermelding in de bekende gastronomische gidsen. Een goed restaurant is Le Corsaire (www.lecorsaire-dk.com) waarvan de Duinkerkse chef zijn sporen heeft verdiend bij de Ritz. Het unieke uitzicht op de jachthaven van Duinkerke krijgt men er gratis bij.

     

    Voor de echte typische lokale keuken ga je naar ‘Au petit pierre’, bekend om zijn Vlaamse gerechten zoals waterzoi, joues de morue en crème brûlée à la chicorée (www.aupetitpierre.com). In de keuken van l’Auberge de Jules worden alleen streekproducten verwerkt. Wandel je door het centrum van Duinkerke dan kom je beslist in de levendige rue de l’amiral Ronarch met zijn oesterbar en wijnbar, zijn typische brasseries waar je de tripes en frites maison au gras de boeuf kan proeven. Hou je van mosselen dan moet je zeker naar Le Moule Rit waar de Duinkerkse mosselen op maar liefst zestig verschillende wijzen worden bereid (www.lamoulerit.com) . Tijdens je wandeling zal je beslist nog andere aantrekkelijke restaurants ontdekken en zal je kennismaken met de heerlijke patisserie zoals de doigts de Jean Bart en met de smaakvolle terrines zoals de West Cappeloises. Maak je een uitstap naar Bergues dan  koop je voor familie en vrienden thuis de typische worst en kaas van dit Noord-Franse stadje.

     

    In de omgeving van Duinkerke zijn er heel wat restaurants met gastronomische specialiteiten: La Taverne du Westhoek in Quaedypre, Au joyeux retour des Pêcheurs in Zuydcoote en het restaurant van Hotel La Meunerie in Teteghem waar je kan overnachten in één van de negen aantrekkelijke suites (www.lameunerie.fr). Dit en nog veel andere sfeervolle hotels zijn overigens ideaal voor een eindejaar break in Duinkerke.   

     

    Voor deze en voor nog veel meer geuren, smaken en eindejaarssfeer reis je de komende weken naar Duinkerke. ‘Reizen’ is veel gezegd want in geen tijd rijd je naar onze Franse buurstad..

    www.duinkerke.fr /  www.ot-dunkerque.fr/nl/  www.tourisme-gravelines.fr

    18-12-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    17-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toskaanse wijnen 5

    Toscane 5

    Castello Vicchiomaggio

     

     

     

     

    Dit schitterende gevalloneerd domein met diverse klassieke wijnen strekt zich uit over 130ha en situeert zich halverwege tussen Florence en Siena. Toch wordt de totale oppervlakte niet uitsluitend door wijngaarden in beslag genomen, maar biedt ook andere mogelijkheden op het vlak van agro-toerisme. In het kasteelgebouw kan men kamers, suites en appartementen huren waardoor een trip naar Toscane je laat proeven van alle vakantiefacetten. In het hoofdgebouw kunnen eveneens meetings en feesten plaatsvinden waardoor de populariteit erg groot is.

     

    De opstart van de wijnbouw in Castello Vicchiomaggio gaat terug tot het jaar 1400, sedertdien werd het domein gestadig uitgebouwd en zorgt het voor langsom meer gerenommeerde wijnen. In 1964 kwam het domein in handen van de familie Matta die tal van aanpassingen en nieuwe aanplantingen realiseerde. John Matta, meermaals uitgeroepen tot de Italiaanse wijnmaker van het Jaar, nam 20 jaar terug het beheer over samen met zijn echtgenote Paola en gaf het nieuwe impulsen.

     

    Afhankelijk van hun ligging herschikte John de indeling van de percelen waardoor Castello Vicchiomaggio zowel wijnen produceert op uiterst klassieke manier maar ook een avantgardische productie niet schuwt. Sommige wijngaarden zijn aldus John meer dan 100 jaar oud, wat betekent dat er tal van oude wijnstronken in worden weergevonden. Maar in deze percelen staan ook erg jonge stronken omdat de perfecte wijngaard slechts kan worden gerealiseerd wanneer oude afgestorven wijnstokken worden gerooid en vervangen door nieuwe exemplaren van dezelfde druivensoort. Op deze manier bekomt men een combinatie die zorgt voor een erg leuk eindproduct en smaakvolle, karaktervolle wijnen.

     

    De degustatie in Castello Vicchiomaggio bestond uit Chianti Classico en Toscana IGT wijnen. Bij de Chianti een erg jonge maar reeds pittige San Jacobo 2009 met traditionele Chiantismaak, bestaande uit 90% Sangiovesedruif, 5% Canaiolo en 5% Colorino. De Agostini Petri 2007, profileerde zich tot een mooie zachte wijn, 90% Sangiovesedruif, 5% Canaiolo en 5% Cabernet, terwijl de Vigna La Prima 2007, 100% Sangiovese met jaarlijks gelimiteerde productie van 5000 flessen, een sterk geconcentreerde wijn bleef met karakter en smaaktoetsen van rood fruit.

    Bij de Toscana IGT, een elegante Ripa delle Mandorle 2009, 75% Sangiovese en 25% Cabernet Sauvignon, een even elegante maar ook pittige Ripa delle More 2007 met 60% Sangiovese, 30% Cabernet Sauvignon en 10% Merlot, een wijn met lichte houttoetsen en perfect voor zowel restaurants als thuisverbruik. Tot slot een waardevolle FSM 2006, 100% Merlotdruif met delicate afdronk, fijne rijpe bessen en dieprode kleur, gewoonweg zalig RVH.

    www.vicchiomaggio.it







    17-12-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7de ETAP hotel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wat bracht de Sint ? Een 7e Etap Hotel!

     

     

     

     

    Dit jaar bracht Sinterklaas een groot cadeau naar de stad Brussel: een Etap Hotel! Het merk heeft er voor gekozen om haar 7e vestiging in Ruisbroek te openen, in navolging van Charleroi, Brussel, Luik, Antwerpen, Raeren en Brugge. Met meer dan 400 hotels is Etap Hotel Europees leider op het vlak van budgetvriendelijke hotels. Het merk biedt "het allerbeste tegen de laagste prijs" en gaat actief verder met haar ontwikkeling in Europa en vooral België.

     

    Het Etap Hotel Brussels South Ruisbroek ligt aan de westelijke ring rond Brussel en is dus gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en de wagen, zowel vanuit het centrum van de hoofdstad als vanuit Parijs. Het hotel is de ideale plaats voor een zakenreis of een toeristisch weekendje in Brussel en telt 124 kamers van de nieuwe 'Cocoon' generatie, die uitgedacht werd door designer Paul Priestman en het Innovations en Design team van de Accor groep. De combinatie tussen functionaliteit, optimaal gebruik van de ruimte en comfort geeft het Etap Hotel een eigentijdse designlook.

     

    124 'Cocoon' kamers : Rustgevende, zachte kleuren en een opwaardering van licht, volume en materialen liggen aan de basis van het gevoel van welzijn dat men meteen krijgt wanneer men een 'Cocoon' kamer binnenkomt. Door de vele led-lichtbronnen kunnen verschillende sferen gecreëerd worden en zelfs de douche beschikt over veranderbare, veelkleurige verlichting.

     

    Een ander pluspunt van dit concept: een flat-screen televisie, multimedia-aansluiting en satellietzenders, een dekbed en een fleece deken, een ruime douchecabine, een grote spiegel met ingewerkte kapstok, een antislip vloerbedekking, extra stopcontacten en een apart toilet.

     

    Het Etap Hotel Brussels South biedt twee types 'Cocoon' kamers, met twee of drie comfortabele bedden, en drie kamers voor personen met een handicap. Alle kamers hebben een 24/24 service en dat alles vanaf €49 per nacht. Dat is het allerbeste tegen de laagste prijs!

     

    Levendige kleuren, ledverlichting, spel van transparantie en ronde meubels, ... Ook de publieke ruimtes werden opnieuw uitgewerkt om meteen een gevoel van ruimte en openheid te creëren.

    De ontbijtzaal baadt in een moderne, kleurrijke en slim verlichte sfeer en biedt een kwaliteitsvol buffet à volonté voor de prijs van 7 euro per persoon. De ontvangstruimtes zijn uitgerust met een gratis WIFI-verbinding, een drank- en snackautomaat, comfortabele zetels en een infohoek. RVH.

    17-12-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    16-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toskaanse wijnen 4

    Toscane 4

    Azienda Agricola Lanciola

     

     

     

    De Lanciolawijnen zijn in handen van de familie Guarnieri, die in en rond Florence diverse eigendommen bezit gaande van landerijen, over restaurants, hotels en dus ook wijngaarden. De Azienda is in totaal 80 ha groot maar de wijnteelt beperkt zich tot een oppervlakte van zowat 30ha. De eerste bekende gegevens omtrent de wijnteelt op de azienda gaan terug tot 1587 toen het domein in handen was van de adlleijke familie dei Ricci.

     

    De productie van het wijnhuis Lanciola, zowel witte als rode wijnen,  spitst zich toe op de Chianti Colli Fiorentini en de Chianti Classico. Bovendien worden er eveneens enkele zoete dessertwijnen geproduceerd naast een pittige en hartversterkende grappa. De Sangiovesedruif overheerst, maar ook de wijnstokken Pinot Nero, Merlot, Cabernet sauvignon en Chardonnay zijn weliswaar in beperkte hoeveelheid aanwezig.

     

    Onze degustatie startte met een frisse en fruitige Bianco della Lanciola LGT 2004 bekomen door een mix van Malvasia, Chardonnay en Sauvignon blanc. De Ricciobianco Chardonnay 2007, met lichte houttoets door de fermentatie in eiken vaten, had een mooi karakter, ’n fijne afdronk waardoor men mooi kon nagenieten.

     

    Le Masse di Greve 2006 Chianti Classico, 100% Sangiovesedruif, kon ons onvoldoende bekoren, de Chianti Colli Fiorentini deed het heel wat beter en bewees dat ook Chiantiwijnen karakter en stijl kunnen aanbieden. Het domein van Greve, gelegen op een hoogte van 300m,  is zowat 14ha groot, 10 ervan zijn door hun zuidwestelijke ligging, specifiek voorbehouden voor de teelt van de Sangiovese. De opbrengst is behoorlijk en de rijping en fermentatie gebeurt met de grootste zorg zodat men jaarlijks een topproduct kan aflveren. De Riccionero LGT 2006 met mooi rode kleur, tintelende smaakpapillen en fijne afdronk bracht een fleurig boeket van doorrijpe rode vruchten.

     

    De Terricci LGT Toscane 2001, 80% Sangiovesedruif aangevud met Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc, werd een mooie dessertwijn die na 18 maand rijping uitgroeit tot een behoorlijk en bekoorlijke topwijn. RVH.

    www.lanciola.it







    16-12-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Upignac op de feesttafel

    Upignac op uw feesttafel…

     

     

    Upignac… Alleen al van de klank van dit woord, typisch voor het zuidwesten van Frankrijk, gaat een mens watertanden! En terecht, want de meest Belgische producent van foie gras rust niet op zijn lauweren en blijft zijn klanten verheugen met nieuwe producten.

    Voor de eindejaarsfeesten 2010-2011, kunnen lekkerbekken bij Delhaize drie nieuwe bereidingen proeven die ideaal zijn om diners en recepties een extra cachet te geven: reepastei met foie gras, speenvarkenpastei met foie gras en struisvogelpastei met foie gras!  Ze worden per twee sneetjes verkocht en zijn de perfecte oplossing voor een gastronomisch maar eenvoudig te bereiden voorgerecht.

    Maar laten we niet uit het oog verliezen dat Upignac ook staat voor een netwerk van
    26 winkels waar het hele gamma dat in Upigny bereid wordt, beschikbaar is. Men vindt er natuurlijk de foies gras “au torchon 100 % bordeaux”, maar ook enkele creaties, dit jaar bijvoorbeeld de zeer smakelijke foie gras met champignons en truffels. Zeker de ontdekking waard.

    Alle andere producten van de eend worden er eveneens aangeboden: verse of gerookte eendenborst, eendenhaasjes, eendenbillen en ingemaakte maagjes. Daarnaast is er ook al het nodige om deze producten perfect tot hun recht te laten komen: uienconfituur, smakelijke gelei en... de wijnen uit de Elzas René Meyer, de sauternes château Grillon ofde champagnes Etienne Lefèvre.

    Upignac verdeelt verder de uitstekende producten van Urbani, zonder twijfel de grootste specialist ter wereld op het vlak van truffels. Vers of in blik, natuur of verwerkt in een aantal smakelijke bereidingen... mogelijkheden te over om kennis te maken met wat door veel mensen als het meest ongelooflijke ingrediënt van de Europese keuken beschouwd wordt. RVH.

    www.upignac.be







    16-12-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    15-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toskaanse wijnen 3

    Toscane 3

    Selection of Tuscan Wines

     

     

     

     

    Voor de 9de keer reeds vond in Toscane de tweejaarlijkse wedstrijd en selectie van de regionale wijnen plaats. Voor de editie 2010 werden maar liefst 1364 wijnen ingediend voor een van de 11 categorieën die aan de keuring van een internationale jury werden onderworpen. Ruim 960 wijnen of 70 % van de ingediende wijnen kregen het aangevraagde label toegekend. De proeverijen vonden plaats in Siena terwijl aankopers en wijnexperten nadien in Florence gedurende de tweedaagse beurs ‘Buy wine’ met de nieuwe labels konden kennismaken. Het feit dat opmerkelijk veel jonge wijnboeren aan de wedstrijd deelnemen vloeit voort uit het concept, men hoeft immers geen inschrijvingsrechten te betalen waardoor jonge exploitaties de kwaliteit van hun wijnen makkelijk kunnen laten uittesten.

     

    De toskaanse wijnen worden geteeld om ruim 60.000 ha, 71.6% van de wijngaarden genieten van een beschermend oorsprongscertificaat. In totaal zijn een kleine 28.000 ondernemingen met wijnproductie bezig en ruim een kwart hiervan produceert een van de vele beschermde wijngaarden. Toch is er een groot verschil tussen de diverse provincies, Siena host maar liefst 31.7% van het aantal, Florence 28.4, Grosseto 14.4 en Arezzo 10.8%.

     

    Vorig jaar was de regio Toscane goed voor een productie van nagenoeg 3 miljoen hl wijn, 60% was afkomstig van de 36 wijngaarden die een DOC op hun etiket mogen vermelden en van de 6 exploitaties die een DOCG vermelding mogen dragen.

    De Chianti en Chianti Classico slorpen het leeuwenaandeel op gevolgd door de Nobile di Montepulciano, Brunello, Morellino di Scansano, Bolgheri, Vernaccia di San Gimignano, terwijl slechts 1.4% afomstig is van andere regio’s met beschermd label.

     

    De diversiteit in de geteelde druivensoort is vrij groot, bovenaan het lijstje staat de Sangiovese terwijl ook de Trebbiano Toscano druif, de Merlot, Cabernet sauvignon, Canaiolo, Syrah, Vermentino, Malvasia, Chardonnay en Vernacci di San Gimignano het lijstje afronden. Diverse combinaties zijn dus mogelijkheid en onderlijnen de grote variaties die worden aangeboden.

     

    Opmerkelijk is het feit dat de traditionele wijnprovincies hun hoge scores behouden, maar dat ook kleinere wijngebieden worden aangeprezen om hun opmerkelijke frisheid en kwaliteit. Rood houdt de bovenhand, maar wijn heeft in Italië duidelijk toekomst, te merken aan het grote aantal vrij jonge wijnboeren die meer dan tevreden op de selecties terugblikken. Livorno is de provincie met het grootste aantal jonge wijnboeren terwijl de provincie Prato het grootste aantal exploitaties kent die uitsluitend door vrouwen worden bemand.  RVH.







    15-12-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thomas Cook Discover
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    THOMAS COOK DISCOVER

     

     

     

    Thomas Cook Discover, dat is reizen op wereldniveau. Van klassieke reizen tot de meest exotische paradijzen, er is geen limiet op het ontdekkingsplezier.

     

    In groep reizen is goedkoper reizen en zorgeloos genieten. Thomas Cook Discover werkt samen met professionele partners en waar mogelijk zelfs met Belgische lokale agenten ter plaatse. Uniek op de Belgische reismarkt: gegarandeerde afreisdata, ook met een beperkt aantal deelnemers. Vaste prijzen: geen brandstoftoeslagen na boeking. Scherpe prijzen: permanent marktonderzoek garandeert een scherpe prijs Nederlands- en/of Franstalige reisbegeleiding. Georganiseerde reis, met zoveel mogelijk vrijheid: kies zelf de excursies waaraan je wil deelnemen

     

    Een aantal rondreizen uit de Thomas Cook Discover brochure kan je nu ook op individuele basis reserveren. Je reist op eigen houtje met een huurwagen en je bepaalt zelf het tempo. Het systeem is heel flexibel, je vertrekt wanneer je wilt, kiest zelf het type accommodatie en het type huurwagen en je bepaalt zelf wanneer je een stop inlast. Selfdrives zijn momenteel mogelijk voor volgende bestemmingen: IJsland, Namibi, Costa Rica & Nicaragua en Zuid-Afrika.

     

    Groepsrondreizen hebben heel wat voordelen en worden ook door heel wat reizigers bijzonder gesmaakt. Niet iedereen vindt hierin echter zijn gading. Met de expertise die Thomas Cook Discover in de loop der jaren opbouwde, bieden ze nu eveneens de mogelijkheid om op bepaalde bestemmingen rondreizen op individuele basis te beleven.

    Reizen in koppel, met een groepje gelijkgezinden, familie of vrienden. Het kan nu allemaal perfect met Thomas Cook Discover. Je volgt het circuit zoals beschreven in de prijzenbijlage, maar met een Engelstalige priv-gids/chauffeur zodat je je reisritme naar eigen wens kan aanpassen.

     

    Nieuwe bestemmingen:

    Roemenië: 8-daagse rondreis, de parel van de Karpaten

    El Salvador, Nicaragua en Hondureas: de brug tussen 2 continenten, 14-daagse rondreis.

    Brazilië: 16 dagen op de tonen van de Samba

    Zuid-Indië: Dravidische parfums, 14-daagse rondreis door het groenste deel van India

    Chili: In het spoor van Che Guevara, 17-daagse rondreis gericht op de natuur.

     

    Wie voor 17 januari 2011 reserveert, ontvangt een gratis Thomas Cook reiskoffer per

    dossier. Deze actie is geldig voor boekingen uit de volgende Thomas Cook brochures zomer 2011: Vliegvakanties, Exotische Vakanties, Discover, Cruises, USA, Frankrijk, Europa en Kampeervakanties.

    Boekt u voor 17 januari 2011, dan levert dit 100 euro voordeel per dossier op, bovenop de Thomas Cook reiskoffer. RVH.

    15-12-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thomas Coo citytrips
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    THOMAS COOK CITYTRIPS ZOMER 2011

     

     

    De Citytrips brochure van Thomas Cook wordt voor het tweede jaar op rij een jaarbrochure, bestaande uit een kleurenbrochure en een aparte prijzenbijlage.

     

    De kleurenbrochure is geldig voor afreizen van april 2011 tot april 2012. De prijzen worden gebundeld in een aparte prijzenbijlage die 2 keer per jaar zal verschijnen. Op deze manier kan Thomas Cook Citytrips sneller en flexibeler inspelen op prijsevoluties.

     

    Het rijtje bestemmingen omvat Amsterdam,  Athene,  Barcelona,  Berlijn,  Bilbao,  Boedapest,  Cordoba,  Dublin, Firenze,  Granada,  Helsinki,  Istanbul,  Keulen,  Kopenhagen,  Krakau,  Lissabon, Londen,  Lyon,  Madrid,  Malaga,  Malta,  Marrakech,  Milaan,  Moskou,  Napels,  New York,  Nice,  Parijs,  Porto,  Praag, Riga,  Rijsel,  Rome,  Sevilla,  St Petersburg, Stockholm,  Tallinn,  Valencia,  Venetië, Vilnius, Warschau en Wenen

     

    MOSKOU is dé nieuwkomer. "Moskou is zoveel meer dan de stad van Lenin en Stalin. De fascinerende metropool is het "hart van Rusland". Maak kennis met de absolute trekpleisters zoals het imposante Rode Plein en het statige Kremlin. Of laat je verleiden door de unieke kathedralen, de ontelbare musea, de mystieke kloosters en de gezellige sfeer in de Arbat. Moskou heeft voor elk wat wils. "

    Moskou, gelegen aan de Moska-rivier heeft een schat aan bezienswaardigheden. Het wordt niet voor niets vergeleken met een heus openluchtmuseum. De binnenstad

    herbergt de mooiste, architecturale pareltjes zoals het Kremlin en het Rode Plein met onder andere de Basilius-kathedraal en het Lenin-mausoleum. Goed voor een plaatsje op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

     

    De Xplore the city pakketten blijven populair. Een Xplore the City pakket omvat hotelverblijf, transport en een originele excursie.

     

    STEDENCOMBIS

    Sommige steden uit het aanbod van Thomas Cook Citytrips zijn gemakkelijk met elkaar te combineren. Bovendien komt een combi-trip goedkoper uit dan twee afzonderlijke citytrips.

    Mogelijke combi’s:

    Spaanse steden onderling combineren met vliegtuig OF trein (vb: Barcelona & Madrid of Andalousia: Granada, Sevilla, Cordoba & Malaga)

    Portugal: combineer Lissabon met Porto per trein

    Italië: combineer Firenze en Rome per trein of maak een andere combi per vliegtuig

    Rusland en de Baltische staten combineren met Helsinki (vb Tallinn-Helsinki per boot of Vilnius-Riga met Eurolines, St-Petersburg-Moskou met nachttrein)

    Centraal Europa: Boedapest, Praag en Wenen zijn perfect per trein te combineren . RVH

     

     

     

    15-12-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    14-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toskaanse wijnen 2

    Toscane 2

    Florentië, bakermat van de Renaissance

     

     

     

    Florence, vroeger steevast Florentië genoemd, is de hoofdstad van de regio en vindt haar oorsprong aan de oevers van de Arno-rivier. De stad is zonder meer een van de bekendste Europese cultuursteden waar uiteenlopende historische figuren werden geboren. Illustratief enkele namen, een opsomming vertoont immers altijd hiaten en voor Florence is het lijstje bijzonder lang, Leonardo da Vinci, Dante, Galileo Galilei, Michelangelo, Guccio Gucci, …

     

    Het was indertijd keizer Julius Caeser die de stad in 59 voor Christus oprichtte en liet uitbouwen volgens de structuur van een oerdegelijk militair Romeins legerkamp. Het rechthoekige stratenplan vinden we nog steeds terug in hartje Florence en dit in de buurt van de Piazza della Republica. Voor Caesar moest de stad een commercieel centrum worden en ook zijn opvolgers hielden deze traditie in ere. Karel De Grote blies de stad nieuw leven in en bij het afsluiten van het eerste millennium van onze hedendaagse geschiedenis wordt ze de hoofdstad van de regio. Door de terugval van Pisa wordt ze het onbetwistbare financiële centrum waarbij Florentijnse kooplieden  zelfs in onze regio’s filialen opzetten.

     

    Het bankiersgeslacht Medici creëert de fiorno d’oro, de gouden florijn, munt die ook in andere landen als betaaleenheid werd weergevonden.

     

    Florence bezoeken is kennismaken met kunst en cultuur, de Duomo ofte Santa Maria del Fiorekerk, de Palazzo Vecchio, Pitti en Medici-Riccardo. Musea die men absoluut moet bezoeken zijn het Uffizi, één van de beroemdste kunstmusea ter wereld met zeer veel werken van Italiaanse primitieven en renaissanceschilders, de Galleria dell’Accademeia, met o.m. Michelagelo’s wereldberoemde ‘David’ en Palazzo Pitti met de Galleria Palatina met o.m. de collectie van de Medici-familie, museum dat aan de prachtige Boboli-tuinen is gelegen.

     

    Florenze ontdekken is evenwel ook ronddolen in de vele kleine, smalle steegjes en genieten van de unieke sfeer. Een bezoek aan de Ponte Vecchio, een oude brug uit 1345, staat so wie so op de agenda. Kenmerkend voor de omgeving van de brug is de Corridoio Vasariani en op de brug moest men absoluut de sfeer opsnuiven in de vele kleine winkeltjes die op de oude fundamenten werden gebouwd. RVH.

     







    14-12-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reisenquete
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nationale reisenquête over de droomvakantie van de Belg:

    een Bourgondische all-in vakantieformule naar de zon met een portie  cultuur

     

     

                                                                                                                                                               

    Barre wintertijden staan voor de deur. Het ideale moment om weg te dromen en uit te kijken naar de volgende vakantiebestemming. Het  Italiaanse cruisebedrijf MSC Cruises  peilde naar de reisverwachtingen  van de Belg. Rondvraag bij 1.000 Belgen wijst uit dat hun  droomvakantie een all-in vakantieformule is naar een zonnige  bestemming (30,5%) met culturele ontdekkingen en lekker eten en  drinken: 6 Belgen op de 10 vindt dat cultuur een cruciale plaats verdient op vakantie en voor 7 Belgen op de 10 is lekker eten en  drinken onmisbaar. Het vakantiehuisje in het zuiden komt op de tweede  plaats (23,10%) en cruises sluiten de top 3 af (11,5%).

     

    Het is geen toeval dat 1 Belg op 10 droomt van een cruise. Steeds meer  vakantiegangers en ook jongeren laten zich verleiden tot deze trendy  vakantieformule. Cruisevakanties combineren immers alle voorwaarden  van een ideale vakantie. Cruiseschepen zijn als een rondvarend  vakantieresort waar je elke dag een nieuwe stad ontdekt in alle  comfort zonder je koffers steeds weer in en uit te pakken: 's avonds  vertrekken in Barcelona en  's ochtends wakker worden in Tunis op een  luxeschip. Je bent de hele dag vrij om actief op culturele  ontdekkingstocht te gaan of aan boord te genieten van alle  faciliteiten van een modern cruiseschip: binnen- en buitenzwembaden,  sport- en fitnesscentra, massage- en wellnesscentra MSC Aurea Spa,  theater of zelfs bowling, 4D cinema en de Formule 1 simulator, er is  voor ieder wat wils. Bovendien geniet je aan boord van de MSC Cruiseschepen van authentieke Italiaanse specialiteiten,  de verste  producten zoals heerlijk handgemaakt ijs en echte espresso.

     

    Andere leuke bevindingen van de reisenquête:

    3 Belgen op 10 (30,6%) beleefden al een romance op vakantie. Het overgrote merendeel van de Belgen gaat op vakantie om de  dagelijkse sleur te vergeten (72,2%) en voor totale ontspanning (66%);Mannen hechten meer belang aan lekker eten en drinken (75,6%) en  sporten (17,1%) op vakantie, terwijl vrouwen speciale activiteiten voor kinderen (14,5%) en wellnessbehandelingen (13,1%) belangrijker vinden.

    Het  zijn eerder mannen dan vrouwen die op vakantie op zoek zijn naar  quality time met hun partner (52,7%); vrouwen hechten dan weer meer  belang aan quality time met het hele gezin (35,7%). Op vakantie hebben Belgen het meeste hekel aan bestolen worden (39,2%)  en luidruchtige toeristen (21,6%).

     

    MSC Cruises heeft momenteel de modernste vloot ter wereld, bestaande  uit elf schepen: MSC Magnifica, MSC Splendida en MSC Fantasia (de  grootste schepen ooit gebouwd voor een Europese rederij), MSC Poesia,  MSC Orchestra, MSC Musica, MSC Opera, MSC Lirica,  MSC Sinfonia MSC  Armonia  en MSC Melody. De vloot vaart het ganse jaar over de  Middellandse Zee en seizoensgebonden in Noord-Europa, de Atlantische  Oceaan, de Caraïben, Noord-Amerika en Canada, Zuid-Amerika, de  Indische Oceaan en Zuid- en West-Afrika. MSC Cruises is de enige  rederij ter wereld die in het bezit is van de Six Golden Pearls-award, die uitgereikt wordt door Bureau Veritas ter onderstreping van het  hoge niveau van management en het beschermen van het milieu. Het  bedrijf kreeg ook de ISO9001 en ISO22000 certificering voor de  voedselkwaliteit en -veiligheid op alle aspecten van de catering,  zowel aan wal als aan boord.  RVH.

     

    14-12-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    13-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toskaanse wijnen

    Toscane 1

    Onontgonnen Toskaanse rijkdommen.

     

     

     

     

    Toscane, een regio in centraal-Italië, is een landstreek die bij ons Belgisch publiek een ruime bekendheid geniet. Vakantieregio bij uitstek en het paradijs voor talloze landgenoten biedt Toscane inderdaad een ruime waaier van mogelijkheden.

     

    De bekendste bestemmingen zijn ongetwijfeld steden zoals Florence(Firene), Pisa, Lucca, Maremma, Crete Senesi, San Gimignano en Siena. De regio stimuleert het agrotoerisme en is met zijn 12 natuurreservaten ook bij wandelaars een topitem.

     

    Als bakermat van de Italiaanse Renaissance vanaf de 14de eeuw kent de regio een ongeziene bloei met nog steeds talrijke topmonumenten. Naast het litteraire met o.m. Dante, Petrarca en Macchiavelli, straalt de regio vooral bekendheid uit met het geslacht De Medici, geslacht dat ook buitenlands respect en waardering opbouwde. In Toscane vindt men nog steeds een uniek artistiek erfgoed terug, niet alleen op architecturaal vlak, maar ook de schilderkunst en de beeldhouwkunst zijn in talloze musea terug te vinden. Bovendien deinden heel wat kunstwerken zoals de Mona Lisa in Parijs, wereldwijd uit en brengen overal getuigenis van de schitterende rijkdommen van de regio.

     

    Toscane omvat een 10-tal provincies: Arezzo, Grosseto, Florence, Livorno, Lucca, Massa-Carrara, Pisa, Pistoia, Prato en Siena, samen goed voor zowat 23.000 km² en een bevolking van zowat 4 miljoen inwoners. Tot de regio behoren eveneens de eilanden Elba, Montecristo, Giannutri, Giglio en Pianosa. De verschillende provincies bieden elk op zich een aantal culinaire specialiteiten, maar de regio is evenzeer een vruchtbare bodem voor diverse wijnsoorten. Insiders o.m. Voltaire beweren dat ‘s werelds beste wijn uit de provincie Siena afkomstig is en zweren bij de Vino Nobile di Montepulciano.

     

    Onze ontdekkingsreis, op initiatief van de FIJEV in samenwerking met de regione Toscane, de Associazione Enologi Enotecnoci Italiani, afgestemd op het wijn- en culinaire gebeuren, richtte zich evenwel in hoofdzaak op andere onbekende, maar verassende lekkere wijnen zoals de Chianti en de wijnen uit de omgeving van San Gimignano en Severeto, kortom een trip die deels een 3-tal van de ruim 20 verschillende wijnroutes in Toscane aandeed. RVH.

    www.turismo.intoscana.it





    13-12-2010 om 16:56 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'n heerlijk glaasje zondr schuldgevoel

    Een heerlijk glaasje zonder schuldgevoel met de nieuwe Tönissteiner Naranja Fit!

     

     

     

     

    Met de suikervrije Fit fruit limonades en vruchtensappen van Tönissteiner wordt elke maaltijd heerlijk licht. En toch even lekker. Zeker met de nieuwe Tönissteiner Naranja Fit: bloedsinaasappelsap met waardevol Tönissteiner mineraalwater zonder toevoeging van suiker! Deze nieuwe toevoeging aan het calorie-arme vruchtensapassortiment is rijk aan bloedsinaasappelen, wat zorgt voor een aromatische smaak.

     

    Tönissteiner vruchtensapdranken

    De calorienarme fruitige verfrissingen met 30% vruchtensap bevatten natuurlijke vitamine A, C en E en zijn rijk aan waardevol calcium en magnesium. Zonder kleurstoffen of bewaarmiddelen.  Ze passen perfect in jouw goede voornemens voor het nieuwe jaar en jouw afslankingsplan!

     

    Het Tönissteiner Vruchtenkorf vruchtensap is een multivitamine nectar met gereduceerd aantal calorieën op basis van fijn Tönissteiner mineraalwater met hoogwaardig sap van de sinaasappel, appel, abrikoos, maracuja, ananas, perzik, druif, papaja kiwi en banaan.

     

    Tönissteiner Berry Fit is een verfrissende dorstlesser met een mix van o.a. frambozen, bosbessen, aardbeien, druiven, aalbessen, vlierbessen en cranberries.  De cranberries bevatten veel vitamine C en hebben een zeer gezonde en helende werking.

     

    Fit Fruit limonades

     

    Naast de calorie-arme vruchtensappen  zijn er ook de Fit Fruit limonades. De Fit fruit limonades zijn een combinatie van het mineraal water en sappen (minimaal 10%), zonder kleurstoffen of bewaarmiddelen. De limonades bevatten geen toegevoegde suikers daarom passen ze perfect in een caloriearme maaltijd. In de Fit Fruit limonades vind je 4 heerlijke, verschillende smaken.

    Tönissteiner Orange Fit, een sprankelend fruitige verfrissing met natuurlijke sinaasappels.

    Tönissteiner Grape Fit, een grapefrisdrank met hoogwaardig Tönissteiner mineraalwater zonder toevoeging van suiker. Zeer geschikt in het kader van een afslankingsplan.

    Tönissteiner Ice Break Fit, een limonade met een subtiele  citroen- en limoensmaak.

    Tönissteiner Zitrone Fit, een citroenfrisse verfrissing met een vol, natuurlijk aroma. RVH.

    www.toenissteiner.be

     

     

     











    13-12-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 26/09-02/10 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs