Educadomo is het eerste Belgische netwerk van individuele studiecoaching aan huis en dit voor alle vakken. Een beschikbare en bekwame bijlesleerkracht vinden, lijkt soms een echte strijd! Educadomo is een netwerk voor individuele studiecoaching waarvan het eerste kantoor in april 2005 in Leuven de deuren opende. Gesterkt door haar succes besliste Educadomo haar kantorennetwerk uit te breiden naar andere steden.
Het Educadomo-netwerk dat reeds kantoren heeft in Leuven, Antwerpen en Gent, opende nu ook een kantoor in Brussel. Hier kunnen de Brusselse gezinnen en gezinnen uit de Brusselse rand, en dit zowel Nederlandstaligen als Franstaligen, terecht voor professionele studiecoaching voor hun scholieren bij hen aan huis.
Educadomo biedt gepersonaliseerde studiecoaching aan in de vorm van individuele coaching voor scholieren van 6 tot 18 jaar, voor alle vakken die in het lager en secundair onderwijs worden onderwezen. Meer dan 700 studiecoaches werden geselecteerd omwille van hun vakinhoudelijke en pedagogische kwaliteiten.
Het gloednieuwe restaurant van Sofitel Brussels Europe
behaalt een score van 89/100
Het gastronomische restaurant van Sofitel Brussels Europe, Spuds, dat eind september 2006 werd geopend, werd door de beroemde Guide Henry Lemaire geselecteerd als één van de beste adresjes van Brussel. Het restaurant krijgt een score van 89/100.
De Guide Henry Lemaire is een onbetwistbare referentie in de Belgische en Luxemburgse gastronomie. Boven alles bewondert de gids de erg hedendaagse inrichting van Spuds waarmee de Aziatische toetsen van de hand van de jonge chef Aurélien Poirot perfect versmelten.
De gids benadrukt vervolgens de kwaliteiten van de chef. Diens beroemde mentor, Alain Senderens, zal hem zeker niet lang moeten begeleiden. Senderens coacht Spuds en steunt zo Aurélien Poirot bij het opstellen van een hedendaagse en originele kaart, geïnspireerd op de vrijheid en de creativiteit die heersen bij Senderens, een grote naam uit de Parijse gastronomie.
Het feit dat het bord past bij de wijn en niet omgekeerd wordt aangehaald als een troef van het restaurant dat tal van de beste crus en uitzonderlijke geestrijke dranken schenkt.
Tenslotte wordt de aztec van aardappelen en vanille uit Tahiti met cacao geselecteerd als absolute must van de kaart.
Een nieuwe interpretatie van de typisch Italiaanse koffiebar
Voor het eerst werd een espressamente illy geopend in de lobby van een hotel. Deze eer viel te beurt aan het Sheraton Hotel in Brussel, Rogierplaats 3.
Aan de grondslag van het Espressamente illy concept ligt de overtuiging dat een koffiebar niet alleen een plaats is om te consumeren, maar ook een plaats is om te ontspannen en te genieten, waar reflectie en creativiteit gestimuleerd worden. Al deze elementen passen perfect in het thuis gevoel dat Sheraton zijn gasten tijdens hun bezoek aan of hun verblijf in het hotel wil laten ervaren. Wereldwijd bestaan er meer dan 130 espressamente illy bars van New York tot Rome, van Brussel tot Shanghai. De klanten kunnen er van illy genieten samen met een lichte snack, een soepje of salade.Ze kunnen er de nieuwste illy art collection, heerlijke gemalen koffie en state of the art koffiemachines bewonderen en kopen.
Elke espressamente illy bar is even uniek als de stad waarin hij ligt. Nochtans hebben alle bars iets gemeen: die compromisloze aandacht voor design en detail.Ze hebben alle een niveau van service en stijl die onmiskenbaar illy zijn. Bij de aangeboden producten, stuk voor stuk Italiaans geïnspireerd en van Italiaanse kwaliteit, hoort de koffiekaart. Deze kaart biedt niet alleen espresso en cappuccino in alle mogelijke varianten aan, maar ook vernieuwende en op koffie gebaseerde bereidingen en cocktails die door de Università del Caffè werden ontwikkeld. Snelle maaltijden, snacks en desserts vormen het menu. Binnen de espressamenteilly koffiebars bevindt zich ook een shoppingruimte.Daar worden niet enkel koffie en andere illy-producten aangeboden, de klant kan er ook terecht voor boeken, espressomachines, design- en barproducten die geschikt zijn voor huishoudelijk gebruik. De diensten van Espressamente illy staan ook ter beschikking van de gebruikers van Link @ Sheraton, deze bevindt zich net naast de bar in de lobby van het hotel. De Link @ Sheraton, is een unieke en handige online beleving in een speciaal daartoe ontworpen lounge omgeving, voorzien van meerdere breedband Internet werkstations, compleet met gratis Wi-Fi en PrintMe.
Het Sheraton Brussels Hotel is fier om producten aan te bieden die uitsluitend met de fijnste ingrediënten bereid worden. Daarom hebben zij beslist met illycaffè te werken, daarom staan zij erop dat uw cappuccino met verse melk wordt klaargemaakt; een overheerlijk maar zeldzaam festijn voor uw smaakpapillen. illys en Sheratons gezamenlijke passie voor kwaliteit en uitmuntendheid zullen in de toekomst ongetwijfeld nog veel projecten voortbrengen.
Een project dat het volledig spectrum doorkruist
Design speelt een fundamentele rol in het totstandkomen van de architecturale modellen voor alle vestigingen van espressamente illy, en is verantwoordelijk voor de vertaling en interpretatie van de ruimte in de koffiebar in een Italiaanse stijl die over heel de wereld gewaardeerd wordt.
Het ontwerp van deze espressamente illy werd toevertrouwd aan Luca Trazzi, Italiaans architect met wereldfaam. Trazzi gebruikt roestvrij staal als belangrijkste materiaal om de vorm van de bar te accentueren.Op de muur plaatst hij grote, verlichte afbeeldingen die het verhaal van de koffieproductie vertellen. In grote uitstalramen stelt hij het aanbod tentoon aan voedsel, geschenken en producten die met koffie te maken hebben (vb. illy art collection).
Espressamente illy in het Sheraton hotel bevindt zich op de gelijkvloerse verdieping aan de hoek van de Rogierplaats. De bar is geopend zijn van maandag tot vrijdag, telkens van 7 tot 18 uur.
De naam espressamente illy
Het begrip espressamente heeft twee betekenissen. Enerzijds refereert het duidelijk naar espresso koffie, het product dat centraal staat in het project. Het toont de klanten duidelijk aan dat de bar met het espressamente opschrift een plaats is waar de koffiecultuur wordt beoefend, en waar het maken van koffie een verheven wetenschap en kunst is, die wordt bedreven tot genoegdoening en plezier van de consument.
Anderzijds wordt het, in associatie met het merk illycaffè, espressamente illy, wat betekent dat dit type bar behoort tot de illy standaard voor authenticiteit, karakter en kwaliteit, drie intrinsieke waarden die over heel de wereld worden erkend en gewaardeerd door consumenten en zakenpartners.
De traditionele jaarlijkse wedstrijd beste ambachtelijke kok van België georganiseerd door de Vereniging van Meesterkoks van België werd andermaal tijdens Horeca-expo in Gent, georganiseerd.
Het thema van de wedstrijd was een vrij recept met schelvis ( vis van het jaar ) met 3 garnituren: schorseneren, krabjes en groene kool; een verplicht recept : caneton braisé à lorange, pommes Anna ( naar A.Escoffier ) en een vrij dessert :waarin weliswaar witte en zwarte chocolade met koffie en amandelen diende verwerkt.
Voor de finale die onder de leiding stond van voorzitter Robert Van Duüren, waren vier finalisten geselecteerd. Na een spannende strijd en deliberatie van de jury werd Christophe Nachtergaele van Gastronomie aan huis uit Gent tot laureaat gekroond.
De laureaat is o.a. in de leer geweest bij Georges Blanc (Vonnas) en Alain Ducasse (Plaza Athenée en Louis XV in Monaco). Het Concept van de winnaar is gastronomie bij de consumenten thuis brengen, in zijn privé restaurant in Landegemkan hij slechts een beperkt aantal gasten ontvangen (enkel mogelijk na reservatie).
Christophe organiseert ook kooksessies over de hedendaagse keuken. In 2004 was hij geselecteerd om België te vertegenwoordigen op de BOCUSE DOR in Lyon, maar mocht niet deelnemen omdat hij geen openbaar restaurant had. Opmerkelijk aan de wedstrijd was dat de zoon van Christophe dienst deed als commis, net op de dag dat hij 15 jaar werd!
Het ministerie van Middenstand herkent de titel vanBeste Ambachtelijke kok van België en maakt de titel evenwaardig aan de titelMeilleur Ouvrier de France (M.O.F.). Marc De Jongh, restaurantLa Palette Gourmande uit Brussel werd tweede geklasseerd. Ook de andere finalisten, Nicolas Leveaux uit Brussel en Mario Aerts uit Olen, werden door de jury geprezen om hun schitterende bereidingen.
Diverse waardebons van vooraanstaande producenten van dranken en keukenmateriaal zoals Champagne Ruinart, Mandarine Napoleon, wijnhuis Gusto World, Robot Coupe, ISPC Gent, een gastronomisch weekend in Castel du Val dOr in Ocquier werden tussen de finalisten verdeeld.
Diverse media meldden verkeerdelijk dat de Chinese luchtvaartmaatschappij Hainan Airlines zijn vluchtenaanbod tussen Brussel en Beijing tijdens het winterseizoen tot de helft terugschroeft. Tijdens de zomer worden vier wekelijkse vluchten geboden op deze route, tijdens de winter zijn dat er drie. Vanaf het komende zomerseizoen wordt de frequentie opnieuw tot vier vluchten per week opgetrokken. Aan deze afspraken is niets gewijzigd.
Het winterseizoen betreft de periode eind oktober tot eind maart: vliegtuigschedules wijzigen twee maal per jaar op dezelfde dag waarop zomer- en wintertijd omschakelen. Gedurende een gedeelte van deze winter (15 december tot 24 maart) wordt door Hainan vanaf Brussels Airport een beperkte schedule aangeboden van drie wekelijkse vluchten. Voor gedetailleerde vluchtgegevens : www.brusselsairport.be.
De Brussels-Beijing route, die zeer belangrijk is voor Brussels Airport en voor de hele Belgische economie, kent veel bijval bij de reiziger. De bezettingsgraad van deze vluchten ligt nu reeds hoger dan 70 procent en de Chinese maatschappij zijn zeer opgetogen met hun keuze van Brussel als bestemming. Ook voor de Belgische code-share partner SN Brussels Airlines Geert Sciot is Beijing een belangrijke troefkaart. Vice President Communicatie bij SN Brussels Airlines, stelt bovendien : "Beijing is een erg populaire bestemming, zowel voor zakenpassagiers als vakantiereizigers. Deze rechtstreekse vlucht verlaagt in belangrijke mate de drempel voor reizigers in beide richtingen, zowel voor het toenemende zakenverkeer tussen ons land en de Chinese economie, als voor reizigers die tijdens hun vakantie het nieuwe China willen verkennen. De schedules van deze Beining-vlucht zijn trouwens uitstekend afgestemd voor aantrekkelijke transferts op ons netwerk binnen Europa en naar Afrika".
Voor het komende zomerseizoen werden inmiddels ook bijkomende lange-afstandsbestemmingen aangekondigd vanaf Brussels Airport. De Amerikaanse maatschappij Northwest Airlines voorziet vanaf mei 2007 dagelijkse vluchten naar Detroit. De prestigieuse Indische luchtvaartmaatschappij Jet Airways vliegt vanaf de komende zomer dagelijks van Brussel naar Mumbai (Bombay), en dagelijks van Brussel naar New York. Hiermee wordt het bestaande totaalaanbod van dagelijkse vluchten naar de VS uitgebreid van zes naar acht. Met de dagelijkse vlucht naar Indië en vier wekelijkse vluchten naar Beijing zijn de twee belangrijkste groeipolen in de wereld rechtstreeks verbonden met Brussels Airport.
BELGISCHE VERENIGING VOOR PNEUMOLOGIE SLUIT EERSTE OVEREENKOMST MET DOLCE LA HULPE BRUSSELS
In Dolce La Hulpe Brussels werd de eerste definitieve overeenkomst ondertekend. De Belgische Vereniging voor Pneumologie, meteen overtuigd van de mogelijkheden van de site, koos het conferentie- en hotelcentrum als locatie voor haar congres dat plaatsvindt van 31 november tot 3 december 2007. Naast de indrukwekkende conferentie- en tentoonstellingsruimte zal de Belgische Vereniging voor Pneumologie ook gebruik kunnen maken van de talrijke andere faciliteiten van de locatie dat op 1 februari 2007 haar deuren opent.
SN Brussels Airlines verhoogt vluchtaanbod tussen Brussel en Boedapest
SN Brussels Airlines breidt het vluchtaanbod tussen de Europese hoofdstad en Boedapest gevoelig uit. Vanaf 19 februari wordt het vluchtschema tussen Brussel en de hoofdstad van Hongarije geoptimaliseerd dankzij bijkomende dagelijkse vluchten en de inzet van grotere vliegtuigen.
Sinds Hongarije lid werd van de Europese Unie in 2004 zit het zakenverkeer tussen Brussel en Boedapest in de lift. De handelsrelaties tussen Hongarije en de rest van de Europese Unie nemen toe en tientallen Hongaarse expats streken neer in Brussel om voor de EU Commissie of één van de vele andere Europese instellingen en organisaties te komen werken.
Ook steeds meer city trippers ontdekken de prachtige historische rijkdommen, het thermale kuuraanbod en de zeer gevarieerde en aantrekkelijk geprijsde hotelinfrastructuur van de Hongaarse hoofdstad. Volgens de cijfers van de Belgische vereniging van touroperators ABTO is Boedapest dan ook één van de snelst stijgende citytrip bestemmingen op de Belgische vakantiemarkt.
Redenen genoeg voor SN Brussels Airlines om het vluchtaanbod tussen Brussel en Boedapest gevoelig uit te breiden en om ook de uurregeling te optimaliseren. Vanaf 19 februari biedt SN Brussels Airlines een vroeg ochtendvertrek aan naar Boedapest en een avondvlucht met vertrek in Brussel in de vooravond en een terugkeer vanuit Hongarije s avonds.
De nieuwe uurregeling is zowel aantrekkelijk voor zakenreizigers als voor toeristen die een hele dag in Boedapest of Brussel willen spenderen.Het zetelaanbod neemt dankzij dezefrequentieverhoging en de inzet van Boeing 737 toestellen voor bepaalde vluchten gevoelig toe. Dankzij de samenwerking met partner Malev Hungarian Airlines, die eveneens twee dagelijkse vluchten verzorgt, hebben SN Brussels Airlines klanten voortaan de keuze uit vier retourvluchten per dag. De vluchturen van partner Malev liggen mooi verspreid tussen de vluchten van SN Brussels Airlines.
Brussels Airlines
Tot en met 24 maart worden alle vluchten door SN Brussels Airlines uitgevoerd. Vanaf 25 maart wordt het vluchtschema overgenomen door Brussels Airlines.
Brussels Airlines, ontstaan uit het samengaan van full servicemaatschappij SN Brussels Airlines en low costmaatschappij Virgin Express, biedt tickets aan naar Budapest vanaf 59 euro enkele reis, alle taksen inbegrepen. Klanten hebben vanaf 25 maart de keuze uit de full service b.flex reisformule die tijdswinst en ticketflexibiliteit garandeert of kunnen kiezen voor de lowcost b.light formule. Meer informatie op de website www.brusselsairlines.com
British Airways vliegt vanaf 1 december ook op Calgary
Vanaf 1 december 2006 wordt de Canadese stad Calgary toegevoegd aan het uitgebreide netwerk van British Airways. De luchtvaartmaatschappij zal 5 keer per week naar deze populaire bestemming vliegen.
Calgary is vooral bekend van de Olympische Winterspelen die er in 1988 hier plaatsvonden. Echter, weinig kennen de stad echt. Calgary is na Toronto, Montreal en Vancouver de grootste stad van Canada met bijna 1 miljoen inwoners. De stad is een populaire wintersportbestemming voor zowel Canadezen als Amerikanen en steeds meer Europeanen weten de weg naar Calgary te vinden, ook buiten het wintersportseizoen.
Vanuit Brussel, kunnen reizigers nu met British Airways naar de volgende bestemmingen in Canada vliegen via Londen Heathrow : dagelijks naar Vancouver, 2 keer per dag naar Toronto, dagelijks naar Montreal en 5 keer per week naar Calgary. Het totaal aantal bestemmingen van British Airways vanuit Londen Heathrow komt nu op 142.
Op www.ba.com kunnen reizigers naast vliegtickets naar Calgary ook hotel accommodatie boeken.
Simware is sinds meer dan 10 jaar Europas grootste gespecialiseerde detailhandel in simulatieproducten. Voortaan organiseert Simware eveneens adembenemende en originele bedrijfsincentives.
Dankzij Simware, gespecialiseerd in simulatieproducten, worden onze kinderdromen werkelijkheid. Iedereen heeft er wel eens van gedroomd om het stuur van een airbus A320 over te nemen.
Dit droom kan nu uitkomen. Een Vliegtuig, een trein of een schip leren besturen is voortaan mogelijk. Dankzij de zeer geperfectioneerde softwares, simulatoren, kan iedereen de magische wereld van de luchtvaartsimulatie ontdekken.
De simulatoren die Simware aanbiedt, hebben zulk een hoog realiteitsgehalte dat ze voor een perfecte vliegillusie zorgen en zowel liefhebbers van videospelen als beroepspiloten tevredenstellen. Kortom, een onvergetelijke ervaring om thuis achter uw PC te beleven of zelfs in een echte trainingscockpit tijdens buitengewone incentives en trainingssessies voor particulieren.
Voortaan biedt EDPnet streamingoplossingen aan, rekening houdend met de specifieke vraag/behoefte van de klant.Streaming, zowel audio- als videostreaming, zit sinds enige tijd duidelijk in de lift.Een groot aantal radiostations biedt reeds (audio)streaming aan op hun website.Het scala aan toepassingsmogelijkheden is zeer ruim: concerten, events zoals beurzen of congressen, uitzendingen op internet van tv-zenders, speciale thema-zenders op het internet, voorstellingen van huizen door immokantoren, video-brochures in toeristische sector, productvoorstellingen op bedrijfswebsites, online reclamecampagnes, ...
Wat houdt streaming in?Streaming is het aanbieden van multimedia-fragmenten (audio- of videofragmenten) op het internet.Er zijn eigenlijk drie soorten streaming: on-demand streaming, live streaming (of webcasting) en downloaden (of podcasting).
DYMO heeft een grote reputatie op het gebied van labelmakers. Vanaf januari 2007 introduceert DYMO speciaal voor thuisgebruik de elektronische LetraTag. Met dit innovatieve apparaat kunt u snel en eenvoudig labels maken voor DVDs, boeken, kleding, gereedschap, speelgoed en nog veel meer! De DYMO LetraTag is de vernieuwde uitvoering van de uiterst succesvolle DYMO LetraTag XR. Het nieuwe model biedt enkele belangrijke voordelen:
De ergonomie van de nieuwe LetraTag is geoptimaliseerd. Door de verbeterde vormgeving ligt het apparaat uitstekend in de hand. Het LCD-display is maar liefst twee keer zo groot geworden als voorheen. Hierop kunt u precies zien hoe het te printen label er uit zal gaan zien: WYSIWYG (What You See Is What You Get).
Het maken van labels is heel eenvoudig dank zij de extra navigatietoetsen. Hiermee bladert u gemakkelijk door de gebruiksvriendelijke menus. De LetraTag heeft veel geavanceerde functies zoals een geheugen voor 10 labels, de mogelijkheid om op 1 of 2 regels af te drukken, 5 lettergroottes, 8 kaderstijlen, 195 symbolen en een afdrukresolutie van 160 DPI. Interessante extras zijn de datum/tijdweergave en de meertalige RACE-technologie, waarmee u karakters met accenten via het SMS-systeem kunt invoeren.
In het Théâtre du Vaudeville in Brussel vond de verkiezing plaats van Damart superster van het jaar. Een initiatief van Damart als eerbetoon aan de vitaliteit, het dynamisme en het talent van de hedendaagse vrouwen die ook de centrale waarden van Damart delen: innovatie, teamgeest en passie voor anderen.
Trendwatcher Herman Konings wees erop hoe belangrijk deze nieuwe generatie van senioren wel is, de generatie die hij zelf medioren noemt. Een generatie die trouwens niet meer te vergelijken is met de generaties van vroeger, de hedendaagse vrouwelijke senioren kenmerken zich immers door hun dynamisme en hun vele activiteiten. Hun levensstijl, verwachtingen en vrijetijdsbestedingen zijn er een mooie weerspiegeling van.
De gelukkige winnares werd Mevrouw Ingrid Lossy uit Merelbeke. Volgens de jury was zij degene die het beste de nieuwe generatie vrouwen vertegenwoordigt alsook de filosofie en de waarden die Damart centraal stelt. Ingrid Lossy is een dynamieke vrouw en fervente fietsster. In haar vrije tijd probeert ze ook zoveel mogelijk tijd te spenderen met haar kleinkinderen die dol en fier op haar zijn.
In navolging van de succesvolle series Iana L. en Iana L.II brengt JAB Anstoetz teppiche nu Iana L.III uit, een collectie van zes hoogpolige tapijten uit de beste Nieuw-Zeelandse wol. Dat Iana L.III niet moet onderdoen voor zijn voorgangers, mag duidelijk zijn. Vernieuwende designs, trendy kleuren en een ultramoderne techniek liggen aan de basis van deze eigenzinnige reeks die voor drie modellen de prestigieuze productieprijs Red Dot Award kreeg toegekend.
Elegant én gedurfd, dat zijn de zes tapijten van de nieuwe langharige collectie Iana L.III van JAB Anstoetz Teppiche. Op één na, zijn alle modellen hoogpolig. De gebruikte garens zijn niet alleen lang, maar ook dik, zacht en soepel, vaak heel kleurrijk en met een bijna organische look.
Symbiose van vernieuwing, traditie en originaliteit
Jori, de producent van hedendaagse zitmeubelen in kwaliteitsleder, zet zn zoektocht naar vernieuwing verder. Verrassend genoeg vindt de Belgische meubelproducent die in een onverwachte hoek: zijn traditie.
Originals is het merk van de Jori klassiekers. Originals staat synoniem voor klassiek moderne fauteuils en sofas, ontworpen door topontwerpers, met een tijdloos hedendaags design dat beantwoordt aan de hoogste eisen inzake luxueuze materialen, een gedetailleerde afwerking én een ultiem zitcomfort.
Originals bundelt de krachtlijnen van Jori en verenigt alle Jori klassiekers, waaronder sofas, relaxen en fauteuils onder één noemer. Originals staat niet alleen voor een wandeling langs de bekendste tijdloze Jori-klassiekers, maar staat tevens synoniem voor vernieuwing.
Rocky Renaud, bekend als de bezieler van een uiterst creatieve keuken, behield ondanks de ravage in het Brussels gastronomisch landschap zijn Michelinster, overigens volkomen terecht. Al ruim elf jaar maakt hij het mooie weer in dit restaurant dat tot een heuse instelling is uitgegroeid en naam en faam maakt tot ver buiten de Ukkelse Sint-Jobwijk.
Zijn klassieke keuken in de meest pure vorm is een oerdegelijke garantie dat elk ingrediënt zijn eigenheid behoud. Topprioriteit is en blijft voor Rocky een onberispelijke kwaliteit, gekoppeld aan het principe van betaalbare topgastronomie. Indien men permanent hoogstaande gerechten wil serveren, moet men aldus Rocky quasi blindelings kunnen vertrouwen op de leveranciers, aan de door hem gestelde kwaliteitseisen kan dan ook onder geen enkel beding worden getornd. Het principe van betaalbare gerechten trekt Rocky door naar een nochtans zeer aanlokkelijke wijnkaart.
De gerechtenbeschrijving onthult geenszins de ongeëvenaarde vitaliteit van de meesterkok maar maakt de degustatie des te heerlijker. Critici vinden de omschrijving te summier omdat dit teveel mogelijkheden openlaat. Toch snoert Rocky hen de mond, weliswaar zonder woorden of protest, maar door ervoor te zorgen dat de gerechten telkenmale opnieuw getuigenis brengen van een constante kwaliteit en uiterst verfijnde bereidingen. Het succes van de keuken is mede te danken aan de opleiding en ervaring van Rocky, hij stond o.m. ooit zeven jaar lang achter jet fornuis in Villa Lorraine. Rockys keukengeheimen krijgen des te meer allure door de extreme waakzaamheid van Pierre Duqué, Rockys rechterhand, die nauwlettend toekijkt én op het onthaal én op de service aan de klanten.
Het kleinste sterrenrestaurant van Brussel biedt plaats aan 35 gasten. De eetzaal, verspreid over twee niveaus, is getooid in tabaksbruin, grijs en roomkleur, met Amerikaanse stores in dezelfde tint, terwijl een rij van zwartwitfotos uit gastronomische werken voor de nodige verfrissende accenten zorgt. De netjes op een lange rij opgehangen fotos wordennog extra in de verf gezet door enkele wandlampen, terwijl een paar orchideeën voor een fleurig contrast zorgen.
Op de bovenverdieping, afgescheiden door een smeedijzeren reling, vinden we dezelfde zachte inrichting rond de bar, waar vlakbij ook een hoge tafel staat. Het meubilair in dezelfde tinten zorgt voor nog meer eenheid. Die lijn wordt zelfs doorgetrokken tot de tafelkleedjes en de dressoirs, waar enkele waardevolle flesjes staan te pronken. Bij mooi weer kunnen nog eens zoveel mensen terecht op een heerlijk terras in de tuin.
Tijdens de middag wordt er een lunch geserveerd met voorproevertjes en keuze uit twee voorgerechten en twee hoofdschotels, vlees of vis (25 Euro). s Avonds biedt het menu van de maand een koud voorgerecht, een warm voorgerecht, een hoofdgerecht en een dessert (45 Euro), terwijl het degustatiemenu 60 Euro kost. Vanzelfsprekend kan men ook uitsluitend à la carte eten. En u kan ervan op aan dat evenveel aandacht wordt besteed aan de kwaliteit van de nagerechten: mini-baba met rum en gekonfijte roze pompelmoes, gratin van mango met lavendelhonig en amandelen of een ijssouflé met mandarijn, perencompote met saffraan en Mandarine Napoleon.
Rockys herfstkaart brengt eens te meer een pleiade van schitterende wildbereidingen die fijnproevers-gastronomen zonder de minste twijfel zullen bekoren. Tussen de voorgerechten o.m. Gillardeau oesters, ganzenlever met gekonfijte vijgen en perenchutney, rundscarpaccio met brisure van truffels,ganzenleversnippers en parmezaan of st jacobsnootjes in schuimige groentenbrunoise en dito citroenbouillon.
Bij de hoofdgerechten een Racanduifje met boschampignons, patrijs met herfstgroenten of nootjes van reebokfilet met jeneverbes, witloofstronkjes en aardappel met uienringen en spek. Tussen de visgerechten selecteerden we een verse tarbot in kokosmelk met Rieslingmousseline en grijze garnalen en gebraden St. Jacobsvruchten met ganzenlever, Comtékaas en geparfumeerd met oude balsamico.
Prijs, plezier en kwaliteit zijn de absoluut sterke troeven van Rocky Renaud die door GaultMillau met een 17/20 wordt beloond terwijl Henry Lemaire 90/100 toekent en het restaurant o.i. terecht, tussen de absolute toppers rangschikt.
Le Passage J& P Carsoullaan 13 1180 Ukkel -tel 02.374 66 94
Genesteld aan het mooie onderwindse strand van Boucan-Canot op La Réunion, bekoort het charme- en prestigehotel Saint Alexis door zijn originaliteit, gezelligheid en comfort een veeleisend cliënteel dat vooral gecharmeerd is door de traditionele waarden van gastvrijheid.
De charme van het hotel werd vooral nautisch geïnspireerd door het schip dat varende langsheen de specerijenroute, de eerste Franse veroveraars naar het eiland bracht. Andere bekende passanten waren Dina Morgabim, Santa Appolonia, Mascerenbas, Bourbon en Bonaparte. De opeenvolgende naamswijzigingen kwamen in 1848 tot halte toen het eiland definitief Réunion werd. Een 60-tal elegante en comfortabele kamers verwennen de gasten die er beschikkien over airco, telefoon, safes, minibar, satelliettelevisie, haardrogers en vele andere attenties. De suites zijn ontworpen als echte appartementen, terwijl talrijke kamers een rechtstreekse toegang bieden tot het unieke zwembad. De ruime badkamers in Saint-Alexis zijn uitgerust met een jacuzzi wat extra charme meegeeft.
De fitness ruimte van het hotel bevindt zich onder het rotondeterras en baadt in een duikbootsfeer door toedoen van de grote patrijspoorten, deze doorkijkvensters geven zicht onder de waterspiegel van het zwembad. Dit complex volledig gewijd aan relaxatie, biedt naast een echte fitnessruimte ook een hammam, sauna, douches en kleedkamers.
Tafelen kan er in een van de vele restaurants of leuke panoramische balkons die ofwel uitzicht bieden op het zwembad of de idyllische kust met indrukwekkend oceaanzicht als decor hebben. Fijnproevers kiezen uit een verbeeldingsrijke kaart die uitnodigt tot intense degustatie, de creatieve meesterkoks zorgen voor een wekelijks wijzigend ontdekkingsmenudat los staat van de andere ontdekkingen. Alles nodigt uit tot ontspannend relaxeren, zwembad, individuele terrassen of de kamerbalkons, de patio, terwijl de tuin het hotel omarmt zowel aan de strandzijde, de binnenpatio of het deck een immens panoramisch terras door palmbomen is omringd. Men reikt er ahw. vanuit het hartje van het hotel de hand aan de oceaangasten.
In dit exotische kader zorgt het hotel Saint Alexis voor unieke meetingfacilities. Er zijn drie geacclimatiseerde vergaderruimtes waar men incentives, vergaderingen, seminaries, meetings en tentoonstellingen tot 80 personen kan organiseren. De twee grootste ruimtes, La rose des Vents en Le Grand Largue bieden klas, theater, U of rechthoekvormmeetings. Elke ruimte beschikt over een complete standaarduitrusting die op eenvoudig verzoek met laserwijzer, videoprojector en andere high tech apparatuur kunnen uitgerust worden.
Een infrastructuur die communicatie als trefwoord heeft en de incentivetrip ongetwijfeld meer dynamisme meegeeft. De Saint-Alexis, aanwezig in het landschap van La Réunion sedert 1993, biedt de mogelijkheid om sterke emoties te beleven, kent bijzonder goed de rijkdommen van het eiland. Deze smeltkroes van grote etnische en culturele verscheidenheid naast de veelheid van vrijetijdsmogelijkheden maakt van elke meeting een voltreffer van formaat.
De omgevingstemperatuur schommelt tijdens de zomer tussen de 28 en 35°, in de winter loopt hij ietwat terug tussen 21 en 29°, gezien La Réunion in de zuidelijke hemisfeer ligt zijn de seizoenen net het tegenovergesteld van onze Westerse klimaten. Het strandwater schommelt tussen de 24° in de winter en 28° in de zomer. Toeristen krijgen wel de raad om tijdens de winteravonden een iets warmere kledij te voorzien vermits de temperatuur mogelijk beneden de 21° C terugvalt.
Het eiland Réunion is een jonge, exotische en nieuwe toeristische bestemming diede gasten de kans biedt om zorgeloos van de meetings, de zon en het strand te genieten. De combinatie vergaderen, zonnekloppen en actieve do-meetings is perfect mogelijk.
Een mini-cruise op zoek naar dolfijnen zorgt voor een fijne verrassing, een tochtje per ULM over een der drie gigantische keteldalen (calderas of cirques) en het strand, is een onvergetelijke belevenis met exclusieve vergezichten. Een wandeling naar de krater van de Piton de La Fournaise, een vulkaan die reeds meerdere honderden jaren is ingeslapen mag evenmin gemist worden. Vakantiegangers die een absolute kick willen beleven moeten naar Cilaos, een bergdorpje dat aan het einde ligt van een haarspeldroute met meer dan 400 bochten en kunnen hier aan canyoning doen. Een afdaling langsheen de bergwand, doorheen een waterval, een riviertje en een meertje.