Inhoud blog
  • Oman
  • Thomas Cook 'stunt'
  • oostkantons label bed en bike
  • Ontdek de speelsteden van de Rode Duivels
  • Nieuwe uniformen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    millesime
    gastronomie - liftestyle - toerisme
    25-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gids Henry Lemaire 2007
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

    Culinaire Gids Henry Lemaire

     

     

    De dertigste uitgave van de Henry Lemaire Gids zorgt voor een nieuwe look en brengt tal van veranderingen. Voor deze speciale gelegenheid verzorgde de enige 100% Belgische gids een historische lunch in aanwezigheid van én de beste vorken van het Koninkrijk maar ook enkele vooraanstaande politici.

     

    De uitgave 2007 heeft zich ontdaan van de restaurantreclame alsook van maar liefst 184 etablissementen, die niet meer voldeden aan de gevraagde criteria en kwaliteiten. Niet minder dan 1149 eetgelegenheden zijn in deze uitgave hernomen en besproken, met daarbij 113 nieuwkomers uit Vlaanderen, Brussel, Wallonië en het Groothertogdom Luxemburg. In de gids is eveneens een palmares van de beste wijnkaarten van het land te vinden.

     

    De feestelijke maaltijd werd bereid door drie jonge chefs van de promotie 2007 voor de 16 “Majors” van de gids, in plaats van de 24 uit de vorige editie. Om het werk van de drie jonge chefs ietwat te vereenvoudigen verzorgde Dominque Michou van L’Alban Chambon, Brussel het voorgerecht, nl een terrine van ganzenlever met artisjok vergezeld van een kleine strudel met gekonfijte tomaten. Raphaël Adam, L’Essentiel in Temploux nam de visschotel voor zijn rekening en serveerde een knapzakje van Sint-Jakobsnootjes met truffel, snijbiet en gekonfijt wit van prei met emulsie van bloemkool. Dimitri Marit, restaurant Jacques Marit in Braine l’Alleud,  was verantwoordelijk voor het vleesgerecht en zorgde voor een opgevulde kwartel met eekhoorntjesbrood en kalfsvlees, fondue van uien, gekonfijte raapjes en een mousseline van pompen. Voor Julien Burlat, restaurant Dôme in Antwerpen bleef het dessert, dit werd een ananas gekonfijt met vanille, tapioca gemarineerd in oude rum en kokosmousse.

     

    Globaal een prettig samengaan van puike gerechten, smaakaroma’s, kleurschakeringen, kortom alle facetten die aantonen dat dagverse producten klaargemaakt door meesterkoks, zeg maar voedselkunstenaars, België meer dan terecht op de gastronomische wereldkaart plaatsen.

     

    Toch brengt de gids met al deze vernieuwingen ook enkele kinderziekten met zich. Her en der enkele foutieve vermeldingen van locatie, voor ingewijden wellicht geen probleem, maar buitenstaanders die de gids als leidraad gebruiken om ergens lekker te genieten en dan naar een foutieve buurgemeente worden verwezen, zorgt dit toch voor onnodig zoekwerk.

    De gids Lemaire creëert anderzijds een nieuwe Belgische provincie, terwijl Vlaams Brabant niet meer blijkt te bestaan. Nochtans beschikt deze provincie én over grote adressen, én over absolute toprestaurants én over grandioze en prestigieuze kaders. Uiteindelijk blijken ze opgenomen in de nieuwe provincie Waals Brabant die ridderlijk naast de provincie Brabant Wallon prijkt. Voor ons een kapitale flater wanneer men met heel wat verve en trots de nieuwe gids als een prachtige viertalige editie vooropstelt.

     

    Gelukkig blijft de culinaire gids Lemaire 2007 een prettig werkdocument. Of de elegantie en koketterie waarmee de nieuwe verantwoordelijken schermen inderdaad vernieuwende, maar vooral betrouwbare informatie brengt, wordt de komende weken en maanden opnieuw door duizenden gastronomen en lekkerbekken uitgetest.

     

     

     

     

     

     

    Met enige koketterie heeft de cover van de gids 2007 haar definitieve kleur gekozen en
    zullen er, voor het eerst, kleurenfoto’s te zien zijn op de pagina’s van de Henry Lemaire Gids.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    25-11-2006 om 21:04 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Dominican
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     THE DOMINICAN IN BRUSSEL WORDT EERSTE DESIGN HOTEL™ IN BELGIE

     

     

    The Dominican, het luxehotel dat in oktober 2007 in het hartje van Brussel haar deuren opent, wordt het eerste design hotel  in België.

    design hotels™ heeft wereldwijd zo'n 140 hotels met dit kwaliteitslabel bedeeld, waaronder bijvoorbeeld The Soho Hotel in Londen, het Kruisherenhotel in Maastricht en The Setai in Miami. Deze hotels worden alle gekenmerkt door hun individuele karakter, vooruitstrevende design en culturele authenticiteit. Het onderscheidend karakter van The Dominican gaf voor design hotels™ de doorslag om ook dit toekomstige Brusselse hotel als eerste in België het designlabel toe te kennen.

     

    In tegenstelling tot het grotendeels traditionele aanbod van internationale hotelketens in de Europese hoofdstad, wordt The Dominican een hotel met een sterk lokaal karakter. Het hotel is gevestigd in de Leopoldstraat, aan de achterzijde van het Munttheater en heeft veel aandacht voor deze unieke locatie en het rijke verleden van het pand. De hoge vertrekken en de kloostergangen die het hotel een bijzonder karakter geven, zullen doen herinneren aan het Dominicaanse klooster dat in de 15e eeuw op deze locatie stond. Later woonde de bekende Franse schilder Jacques-Louis David, overleden in Brussel in 1825, op deze plek en werd het huis naar hem genoemd. De originele gevel van het huis van Jacques-Louis David is intact gebleven en wordt in het nieuwe hotel behouden.

     

    Design

     

    Het Belgische Architectenbureau Lens Ass en het Nederlandse designersduo Colin Finnegan en Gerard Glintmeijer van FG Stijl zullen gezamenlijk het hotel vormgeven. FG Stijl won vorig jaar de prestigieuze prijs "Prix-Villegiature Paris" voor de categorie Best Interior Design in Europe. De rode draad doorheen het hele project van The Dominican is de combinatie van Brusselse tradities en de historiek van het pand met een zeer scherp, hedendaags design en ultiem comfort.

     

    design hotels™

     

    design hotels™ vertegenwoordigt een zorgvuldig geselecteerde collectie van meer dan 140 individuele hotels wereldwijd, die alle worden gekenmerkt door hun persoonlijke karakter, vooruitstrevende design en culturele authenticiteit. design hotels™ staat voor de meest geavanceerde ideeën in de hotelsector en bieden kosmopolitische reizigers nieuwe keuzes en inspiraties. Het bedrijf heeft haar hoofdkantoor in Berlijn en filialen in Londen, Barcelona, New York, Singapore, Bali en Tokio.

     

    The Dominican en Carlton Hotel Collection

     

     

    Carlton Hotel Collection zal het hotel zal inrichten en ook uitbaten. Momenteel exploiteert deze groep negen luxehotels met ongeveer 1000 hotelkamers, verspreid over Nederland en het Verenigd Koninkrijk. De groep werd opgericht in 1985, als onderdeel van het Engelse Hotel Management International Ltd, en heeft haar hoofdzetel in Utrecht. Carlton Hotel Collection streeft ernaar haar sterke positie in de hotelbranche te verstevigen door voortdurend te investeren in de kwaliteit en innovatie van huidige en toekomstige hotels.

     

    The Dominican krijgt 150 luxekamers en suites, een gym en een Grand Lounge en Brasserie. Met name met dat laatste richt The Dominican zich ook op de Brusselaar. Eten en drinken in een zeer eigentijdse omgeving, een combinatie van een moderne bar en een stijlvolle lounge, die de gehele dag en avond toegankelijk is.

    www.carlton.nl

    25-11-2006 om 21:03 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Le Neuf: nieuwe wijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

                                                                   DE NIEUWE WIJN: LE NEUF

                                   Leuker en lichter

     

    Le Neuf is een lekkere en zachte wijn met een alcoholpercentage van slechts 9°, waardoor men minder snel boven de alcohollimiet van 5 promille komt.

     

    Philippe Lievens was nauwelijks 42 toen hij in 2002 zijn hotels in Oostende verkocht en het drukke zakenleven de rug toekeerde om in de Franse Provence rust te zoeken en zich toe te leggen op zijn passie: zelf wijn en olijfolie maken. Philippe kon er in Barjols het domeintje Manon des Sources, naar het boek van Pagnol, kopen. Een wijn- en olijfgaard van zo’n twee ha, Philippe kon plukken, persen, bottelen… zijn eigen wijn maken! Heel bescheiden weliswaar, voor eigen gebruik, voor zijn vrouw Kate vooral… 

     

    En tussendoor was het in het charmante dorpje voor de vroegere Oostendse directeur van Toerisme vooral genieten van la douce Provence. ’s Morgens een koffie ‘chez Robert’, overdag zijn wijn en olijfolie à la Française en ’s avonds in het gezellige plaatselijke restaurantje ‘Le Petit Creux’ tafelen met ‘les Suds’.

     

    Simpel bijpraten over de mooie, kleine dingen des levens… En over wijn natuurlijk. Zo maakte hij kennis met Elodie, dochter van het gerenommeerde wijnhuis Dieudonné en evenals haar vader helemaal gepassioneerd door wijnmaken. Ze was een paar jaar eerder haar eigen wijnhuis begonnen, ‘Domaine de Cantarelle’, een akker van 65 hectare, hypermodern gemanaged.

     

    Tijdens de late uurtjes in Le Petit Creux… besloten Elodie en Philippe de wijnwereld te verrassen. Samen zochten ze een procédé voor het maken van een lekkere wijn van slechts negen graden, waardoor de wijnliefhebber na de wet-Sarkozy die de alcohollimiet op 5 promille terugbracht toch letterlijk van een glas meer zou kunnen genieten.

     

    Het lukte, door de druiven te oogsten net voor ze rijp zijn en door de temperatuur tijdens het hele vinificatieproces zo laag mogelijk, op maximum vier graden, te houden. Bovendien werd aan de wijn zo weinig mogelijk suiker toegevoegd, ,,het light-effect’’, grijnsde Elodie.

    Het resultaat is een bijzonder zonnige, lekkere wijn, rood, rosé en wit, optimaal indien gekoeld gedronken. Gepresenteerd in een hippe fles, zoals dat hoort voor een trendy wijn.

    Le Neuf werd een sensatie in Frankrijk, hèt land van de wijn. Kenners en pers, de televisiezender F3 voorop, noemden de nieuwe wijn ,,verrassend smaakvol’’  en al heel snel kondigde zich een hype aan. Qui veut encore un Neuf…?

     

    En toen dacht Philippe, bij het laatste glas Neuf in Le Petit Creux, heel nuchter: dat moet ik laten weten in mijn land… Le petit Belge van Barjols zou zijn landgenoten leren Neuf drinken… Kate knikte en zag dat het goed was…

     

    Le Neuf is nu ook in België verkrijgbaar en kent een behoorlijk succes. Speurneuzen vinden alle details op www.leneuf.info

     

    Le Neuf – Brabantstraat 2   - 8400 Oostende - Tel. 059/51 41 32 – 0475/47 12 38                    

         

     

    25-11-2006 om 18:37 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.julbord

     

     

     

     


    Julbord in het Radisson SAS Royal Hotel in Brussel

     

     

    Het Radisson SAS Royal Hotel in Brussel viert voor de zestiende keer op rij Kerstmis volgens Scandinavische gewoonte met een typische Julbord. Van zaterdag 9 december tot en met zondag 17 december 2006 wordt het Atrium Restaurant van het Radisson SAS Royal Hotel omgetoverd in een typisch Scandinavisch kerstdecor.

     

    Sinds zijn opening in 1990 is het Radisson SAS Royal Hotel bekend voor zijn innovatieve  creatieve en dynamische aanpak. Executive Chef Yves Mattagne verzorgt samen met zijn team de typisch Scandinavische buffetten, van voorgerecht tot dessert. Op het menu staan o.a. gerookte en gemarineerde zalm, verschillende soorten gemarineerde en gegratineerde haringfilets, kerstham, spare-ribs op z’n Zweeds, de befaamde Janssons’s Temptation, Pinneskof, rendiergebraad en niet te vergeten de Glögg.

     

    Alles wordt elke avond opgeluisterd door zangkoren in traditionele klederdracht in een authentiek kerstdecor, gecreëerd door het Belgische ontwerpbureau Cara Design. Het Zweedse Santa Lucia koor is van 9 tot en met 12 december te gast, het koor van de Scandinavian School of Brussels neemt over van 13 tot en met 17 december.

     

    Het traditionele Zweedse buffet met Welkomstglögg wordt iedere avond aangeboden aan de prijs van 58 EUR per persoon (zonder drank), voor 68 EUR per persoon zijn 2 Carlsberg en een Aalborg Aquavit inbegrepen. Op de zondagen 10 en 17 december wordt ’s middags een Julbord brunch aangeboden aan dezelfde prijzen.

    Reservaties tel. 02/227.30.48  –  restaurant.brussels@radissonsas.com

     

     

    25-11-2006 om 18:36 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diademas finas

    DIADEMAS FINAS,

    Davidoff’s eeuwfeestsigaren.

     

     

     

    Het eeuwfeest van de geboorte van sigarenlegende Zino Davidoff werd in Brussel op passende wijze gevierd. Johan Vercammen, directeur Zabia, invoerder van de Davidoff-sigaren, liet voor deze gelegenheid, Raymond Scheurer, senior vice-president van de Davidoff-groep overkomen.

     

    Zino Davidoff zuigt reeds bij zijn eerste ademtocht, de geuren op van de Oosterse tabak die zijn vader gebruikt om sigaretten te rollen. Wanneer de familie Rusland ontvlucht, en zich in Geneve vestigt, is Zino amper 5 jaar. Hier duiken tal van Russische vluchtelingen op en Zino heeft best prettige herinneringen aan slecht betalende klanten. Een van hen is Vladimir Iljitsj Oeljanov, die later wereldwijde bekendheid verwerft als Lenin.

     

    Zino ontdekt aldus Raymond Scheurer; in zijn wereldwijde zoektocht naar kwaliteit eerst de Zuid-Amerikaanse tabaksplantages maar wordt vooral verliefd op de weergaloze ‘puro’ tabak uit Cuba. Na zijn terugkeer in Geneve in 1930 ontwerpt Zino de eerste humidors om de tabak en sigaren op perfecte wijze te bewaren. De lekkere maar vooral kostbare tabaksoorten mogen aldus Zino immers niets van hun kwaliteit verliezen.

    Op het einde van WO II verbluft Zino zijn partners in Havanna met de creatie van de Grands Crus sigaren. Meteen de geboorte van een nieuwe legende en het ontstaan van de Château Lafite, Château Latour, Château Haut-Brion, Château Margaux en Château Yquem collecties. In 1970 doen op aanraden van zijn Cubaanse vrienden ook de Davidoff N°1, Davidoff N°2 en Ambassadrice hun intrede. Raymond Scheurer onderlijnt hierbij dat alle geruchten te spijt, Zino Davidoff de ‘Lider maximo’ zijnde Fidel Castro nooit heeft ontmoet. De zoektocht naar kwaliteit gaat onverdroten verder, problemen met de Cubaanse aanvoer zorgen ervoor dat Zino samen met de groep Oettinger aan wie hij zijn zaak heeft verkocht, een nieuwe verrassing in petto heeft.

    Zij doen immers reeds enkele jaren proeven met Dominicaanse tabak die zeer goede resultaten oplevert. Begin de jaren 1990 maken ze resoluut de overstap en creëren met tabak uit de Dominicaanse republiek, een ‘nieuwe generatie Davidoff sigaren’ waarbij Zino de ambassadeur wordt van zijn eigen merk. Bij zijn overlijden in 1994 heeft Zino een credo in petto: ‘Rook minder, maar beter en langer, een idee dat voor elke sigarenroker een cultus en filosofie is’.

     

    Kwaliteit blijft aldus Johan Vercammen, meer dan ooit het absolute kenmerk van de Davidoff sigaren. Ter herdenking van het eeuwfeest van de geboorte van Zino Davidoff werd trouwens een nieuwe handgerolde sigaar ontworpen van de allerfijnste Dominicaanse tabak, de ‘ Diademas Finas’. Deze sigaar van 17.2 cm lengte verwijst naar Zino’s creatie uit 1948, toen hij de ‘diademas’- sigaar liet aanmaken. Net als de sigaar uit 1948 is ‘diademas finas’ bandloos en wordt ze in een houten doos opgeborgen, verpakking die geïllustreerd wordt met een foto van Zino’s in Geneve anno 1940.

    25-11-2006 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Canada @Le Meridien

     

    Canada @ Le Méridien

    Van 6 tot 20 december 2006

     

     

    Een land dat zo uitgestrekt is als Canada, heeft uiteraard een rijke en gevarieerde keuken. Van de visrijke wateren van Newfoundland tot de vruchtbare boomgaarden van British Columbia, strekt zich een land uit met een gastronomische waaier van formaat.

    Canada wordt omringd door twee oceanen, de Zee van Labrador en de Hudsonbaai. Aan zeevruchten en zeeproducten is er dus zeker geen tekort. Uit die hoorn des overvloed rollen kamschelpen uit Digby, kreeft uit Nova Scotia, venusschelpen, oesters, krabben, Atlantische zalm…  In de provincies met uitgestrekte prairies zijn het bizon- en buffelvlees koning. Graangewassen zoals wilde rijst of geparelde gerst vergezellen er de heerlijke vleesschotels. Waar de Rocky Mountains en de prairies elkaar ontmoeten, kweekt men runderen die in de hele wereld gesmaakt worden. En dan zijn er nog de veenbessen, de bosbessen, de ahornsiroop… Bij al die gerechten wordt meestal een van de vele lokale bieren gedronken of Canadese wijn, die nog te vaak miskend wordt.

     

    Canadese vijftiendaagse

    Van woensdag 6 tot woensdag 20 december zet hotel Le Méridien in Brussel 2 weken lang Canada in de kijker met Canada@LeMéridien.Bruxelles. In samenwerking met de Canadese Ambassade wordt de gastronomie – uiteraard – maar ook de Canadese cultuur in het zonnetje gezet. Op het programma staan Canadees geïnspireerde menu’s en tentoonstellingen van Canadese kunstenaars: Heather Carrol (beeldhouwster), Louise Harvey (fotografe) en Michel Soucy (schilder).

     

    Geïnspireerd door de schitterende Canadese producten die hij leerde kennen, heeft Vincent Masson, de chef van l’Epicerie, een typisch Canadees menu samengesteld, dat zowel voor de ogen als de smaakpapillen een openbaring zal zijn.

    Het menu omvat voorproevertjes met kreeft en reuzekalabas; gebraden St. Jakobsnootjes met esdoornvinaigrette of krabschaar op ‘chowder soup’ wijze; zalmreepjes geparfumeerd met whisky en maïs of fijne bizonschijfjes met Cannebergeskruiden en groenten; taart met Pécannootjes en esdoornsiroop of beignet met marmelade van korenbloemen en graniet van ijswijn.

     

    Dit Canadeesmenu (hapjes, voorgerecht, gerecht, nagerecht, koffie) wordt aangeboden aan 52€, in Express formule (hapjes, gerecht, nagerecht, koffie) kost het 40 €, terwijl een Forfait van  Canadese wijnen aan 16€ wordt aangerekend.

     

    Winterpret

    In het kader van de ‘Winterpret’-animaties die het centrum van de stad opvrolijken tijdens de kerstperiode, plaatst Le Méridien vanaf 1 december een verwarmd terras aan de ingang van het hotel. Men zal er Canadese bieren, wijnen en mousserende wijnen kunnen proeven, samen met typische hapjes of kleine gerechtjes van over de Oceaan, zoals een kom ‘chowder’ (soep met zeevruchten, vis en schaaldieren), oesters of een sneetje brood met krab.

    Het terras Canada@LeMéridien zal dagelijks open zijn van 14 tot 20 u (op vrijdag en tijdens het weekend vanaf 11 u).

     

    Hotel Le Méridien Brussel - Europakruispunt 3 – 1000 Brussel

    Info & Reservatie :Tel : 02/548.41.81 – email : stan.gruijters@lemeridien.com

     

     

    25-11-2006 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    24-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.restaurant culinair
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    “CULINAIR”

     

     

    Ongetwijfeld een gedurfde naam voor een restaurant, een naam nochtans die de ingesteldheid van Steven Dehaeze perfect reflecteert. Hem wordt soms een eigenzinnige keuken verweten al moeten we toegeven dat ze soms verrassend overkomt maar toch zorgt voor fijne en aromarijke bereidingen.

     

    De stralend witte vensterlijnen in de bakstenen gevel laten de dubbelvleugelige villa nauwgezet tot hun recht komen. Het mansardedak geeft extra stijl terwijl de wimpel van het eethuis alle twijfels omtrent de bestemming wegneemt. Vlakbij diverse verbindingswegen geniet de villa langsheen een doodlopende straat toch van de nodige rust waardoor men er ontspannen kan wandelen maar evenzeer van het uitmuntende terras kan genieten.

     

    De orangerie van het huis is omringd dor bomen maar behoudt toch een heerlijk licht. Het uitzicht op de tuin verhoogt het gevoel zich in volle natuur te bevinden, uitzicht dat in de wintermaanden wordt verruimd door zicht op de uitgestrekte weiden met soms dartelende tamme reeën. Meteen het moment om voor een knapperend haardvuur te zorgen. De charme en poëzie van de orangerie wordt aangevuld met fraaie reproducties van werken van Paul Delvaux die zich in een aanpalende zaal bevinden.

     

    Steven Dehaeze krijgt in het ouderlijk restaurant én de smaak én de eerste ervaringen mee. In de hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge laat hij zich meer dan eens opmerken door zijn gedrevenheid naar kwaliteit en verse producten. Hij kaapt in diverse wedstrijden o.m. een eerste plaats weg voor het snijden van Parmaham, wordt beste leerling-kok van Oost-Vlaanderen en haalt de topvijf beste leerling-kok van België.

     

    Na zijn opleiding belandt hij aanvankelijk in restaurant Boxy’s in Kortrijk en vervolgens bij Eddy Vandekerckhoven in de Village gastronomique in Marke. De ontmoeting met Lisa Sibilla tekent meteen een nieuwe mijlpaal gezien ze spoedig besluiten hun eigen restaurant te openen en doelbewust opteren om de culinaire weelde van Kortrijk te verrijken.

     

    Culinair is een traditioneel à la carte restaurant alhoewel Steven als extra een keuzemenu aanbiedt dat zowel ’s middags als ’s avonds kan genuttigd worden. Fijnproevers kunnen opteren voor een ontdekkingsmenu en zelfs een Cooking X-periencemenu. Deze overvloed zorgde er in de beginfase voor dat de kooktijden niet altijd werden gerespecteerd en men soms onvaste smaken weervond, euvels die volledig zijn verdwenen al durft Steven eigenzinnige maar erg lekkere gerechten voorzetten. Rauwe Israëlische ganzenlever met eigen assortiment is een niet alledaagse suggestie die de jonge dertiger alvast gebruikt om een eigentijds culinair register te ontvouwen.

     

    Alvorens aan tafel te gaan kan men in de ‘wijnkamer’ genieten van het aperitief al gaat hiervoor onze voorkeur bij mooi weer onbetwistbaar uit naar het prachtige en bijzonder rustige terras. Toch blijft de wijnkamer geheel aan de godendrank gewijd, een aperitief in dergelijke omgeving draagt bij tot het openzetten van de maag. Na de maaltijd kan men er terugkeren om er een uitstekende koffie te drinken al dan niet vergezeld van een edel digestief.

     

    Wij genoten van een 5-tal voorproevertjes zoals een carpaccio van reuzenkalebas met Gandaham, een hoorntje met mousse van gerookte zeepaling, een St Jacobsvrucht met currysaus, een oester met zijn espuma en truffelschuim met gerookte eendenborst. Het menu was een selectie uit de à la carte suggesties en de verschillende menu’s. Als voorgerecht kregen we ganzenlever, als praline gepresenteerd met gelei van viooltjes, tartaar van Doyennepeer, chutney van rode kool en toast van peperkoek.  Volgde een reuzegarnaal in waterzooi met dooierzwam en ‘coeur de boeuf’-tomaat. Dan was een roggevleugel aan de beurt, gebakken als roulade in olijfolie, met messchelp, zeekraal en een sausje van gesmolten tomaat.

    Het hoofdgerecht, fijne schijfjes van reebout, gebakken kersappeltjes, groene kool en sausje van veenbessen was ronduit verrukkelijk. De gratin van geitenkaas met roquefortsaus was een echte uitdaging vooraleer het dessert aan te snijden, de ijsparfait van amarene-crisp met zoetig kersenkoekje en de chocolademoelleux met avocadoroom vielen ons te beurt.

    Het geselecteerde wijnassortiment zorgde voor een globaal evenwicht tussen smaak, aroma en geuren en bezorgde onze smaakpupillen heel wat werk. Een presentatie die duidelijk de mogelijkheden van deze jonge chef aantoonde en voluit bevestigde dat de regio Kortrijk heel wat gastronomisch potentieel in petto heeft.

     

    Culinair – Dronckaertstraat 508 – 8930 Lauwe – tel 056/42 67 33

    www.restaurantculinair.be

     

     

     

    24-11-2006 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    22-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fond de teint annayake
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    MATSURI, het feestelijk parfum.

     

     

    De uit de Shinto godsdienst overgehouden Matsuri, letterlijk “feesten” of “festivals” bepalen het ritme van het jaar in Japan aan de hand van de seizoenen en de cycli van de natuur.

    De eau de toilette Matsuri van Annayake is een eerbetoon aan de kunst van het feestvieren en viert alle blije momenten in het leven van een vrouw. Dit parfum is als een aanzoek, het ontroert en beroert, laat de passie trillen en de gevoelens tot uiting komen.

     

    Het feestelijk parfum van Matsuri zit in een intens rode flacon, waarin zijn naam is gegraveerd in goudkleurige letters, de andere kleur van de pracht die in het land van de rijzende zon wordt gevierd.

    Matsuri, bloemig, oosters en kruidig, de sensualiteit van een feestelijke nacht. Annayake heeft met Matsuri een intense, verleidelijke noot gecreëerd die met zijn onmiddellijke charme even sensueel en zwoel is als een heerlijke, lange feestnacht die vrouwen zo gelukkig weet te maken.

    Matsuri, een feestelijk parfum voor de avond, de liefde en plezier, bedoeld voor elke sensuele, stralende vrouw, een parfum dat haar meevoert in de stroom van het leven.

     

    22-11-2006 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    21-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.o à la bouche
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

    ‘L’O à la Bouche’

     

     

    Tegen het majestueuze decor van de Maasvallei, tussen Namen en Dinant, op een steenworp van de Tuinen van Annevoie en de abdij Maredsous, heeft Olivier Vanden Branden verkozen zijn restaurant te openen. Het heet L’O à la Bouche, met een verwijzing naar zijn initialen.

     

    Deze aannemerszoon was al heel jong bezeten van het koken en richtte zich, zodra hij zijn middelbare-schoolopleiding had voltooid, op het culinaire beroep. Tijdens een stage in ‘La Pichelotte’ werd hij ontdekt door Pascal Silman – u weet wel, dezelfde die ooit voor het succes van ‘La Maison de Maître’ in het Conrad Hotel van Brussel zorgde. Dit heeft tot resultaat dat onze bijzonder jonge kok voor zijn verdere ontwikkeling al snel zijn weg vindt in een circuit dat menige chef bij ons hem zou benijden. Het begint in België, waar hij onder andere bij de banketbakker Mahieu werkt. Dan volgt Frankrijk natuurlijk, met een periode in het ‘Hôtel de Paris’ en het onuitwisbare stempel van Alain Ducasse, maar ook Engeland en daarna Spanje, waar hij voor het eerst de volledige verantwoordelijkheid van een ‘chef de cuisine’ op zich neemt. Na deze indrukwekkende loopbaan vraagt Olivier, amper 26 jaar, zich af of het nu wel zo interessant is altijd voor de anderen te werken. En dan biedt zich de gelegenheid aan een gebouw over te nemen dat zijn familie toebehoort.

     

    Een van de laatste gebouwen van het aardige dorp Bioul, dat een oude, ontwijde kapel omvat, maakt deel uit van een complex dat door de vader van Olivier wordt gerenoveerd. De juiste bestemming van deze mooie plek is gauw gevonden: het oude heiligdom vormt na een geringe ingreep een volmaakte toegangspoort voor een etablissement dat al even elegant als gastvrij overkomt. De moeder van onze kookkunstenaar doet de rest dankzij haar talent als binnenhuisarchitecte. Met z’n charmante camaïeu van nuances in beige en wit, afgewisseld met het groen van zorgvuldig gekozen planten, heeft L’O à la Bouche een bijzonder warme en gedistingeerde sfeer.

     

    Men wordt ontvangen door Aline, Oliviers zuster die op een vriendelijke manier de suggesties van een menu à la carte presenteert. De keuze uit twee à drie voorgerechten, twee à drie hoofdschotels en twee à drie desserts wordt om de drie weken vernieuwd en kost niet meer dan de bescheiden som van € 30!

     

    De keuken van Olivier Vanden Branden, die zich ‘Frans en mediterraan’ noemt, kenmerkt zich door uitgesproken smaken. De chef-kok is duidelijk niet bang zijn karakter te laten spreken in zijn gerechten. Deze zijn gebaseerd op eersterangsproducten, maar het culinaire concept van de heer des huizes berust eveneens op een evidente beheersing van de gaartijden. De sobere en eenvoudige, maar eveneens zeer elegante en appetijtelijke opmaak van de borden doet de gerechten volmaakt tot hun recht komen. Ze zijn bereid met evenveel vakkennis als inzicht, volgens het goede beginsel dat ‘de keuken de ware aard van de dingen respecteert’. Het wijnaanbod is ingedeeld in ‘klassieke’ en ‘zonnige’ selecties. Ze omvatten menige mooie verrassing en heel wat verleidelijke flessen die ruim onder de € 25 geprijsd zijn.

     

    Wij kozen voor Bretoense St. Jacobsvruchten met velouté van bloemkool en een ricotta van met spinazie gevulde ravioli en garnituur van rivierkreeftjes. Volgde een wilde gebraden fazant met kardinaalsaus en garnituur van biet en vijgen, naast een everzwijnfilet, een croustillant van zwarte pens, mousseline van knolselder, opgevrolijkt door fantasiepeer en peperroomsaus. Het dessert, een huiscombinatie van peperkoek, jonagold en vanille-ijs was al evenmin te versmaden. Olivier heeft overduidelijk gastronomische kwaliteiten die af en toe nog iets verfijnd moeten worden wat niet wegneemt dat dit restaurant dat pas in november 2005 de deuren opende, talloze lekkerbekken zal betoveren.

     

    De schotels van ‘L’O à la Bouche’ kunnen ook worden afgehaald of kunnen eveneens bij u thuis bereid worden, want Olivier heeft reeds een flinke ervaring als thuiskok.

    L’O à la Bouche - 24 rue de Fraire - 5537 Bioul - Tel.: 071-30 79 04

     

    Olivier Vanden Branden is onmiskenbaar een sympathieke chef, een enthousiaste, jonge keukenmeester die graag experimenteert en ruim smakenpalet aanbiedt.

     

     

     

    21-11-2006 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.laurent perrier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    INVITATION GRAND SIECLE LAURENT-PERRIER

     

    Grand Siècle is een cuvée vol verleiding en emotie, die finesse combineert met kracht, complexiteit en evenwicht. Een champagne voor speciale momenten, voor sterke gevoelens.

    De ideale manier om dit plezier en zintuiglijk genot te uiten en te ervaren: de koffer Invitation Grand siècle cadeau doen, in ontvangst nemen, openen, …

     

    Om te beginnen is er het heel mysterieuze zwart, met daar rond gewoon het lint van Laurent-Perrier, als subtiel en zijdezacht teken van elegantie en raffinement. De koffer opent zich als het ware als een drieluik. Drie elementen springen meteen in het oog: in de twee zijdelen, twee identieke glazen. Ze hebben de perfecte tulpvorm om optimaal te genieten van de champagne, van alle aroma’s en van alle frisse accenten. De glazen zijn met de mond geblazen en het lint van Laurent-Perrier is er heel subtiel in gegraveerd.

     

    In het midden de champagne-emmer van Laurent-Perrier: het glanzend metaal ervan roept meteen de geest van een luxueus feest voor ogen. De gekromde vorm, ideaal aangepast om een fles Grand Siècle te koelen, valt meteen op.

     

    Grand Siècle, de essentie van de champagnekunst, een assemblage van de beste cru’s en van uitzonderlijke wijnjaren, kan zo opgediend worden in de emmer. De fles werd in een nieuw kleedje gestopt. Het groen – bijna zwart - van de fles wordt kracht bijgezet door de glans van het metaal en de glazen. Andere opvallende kenmerken zijn de zwarte capsule, hetzelfde lint als rond de koffer en het ovalen etiket met zilveren opdruk.

    21-11-2006 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    20-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.matsuri annayake
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    MATSURI, het feestelijk parfum.

     

     

    De uit de Shinto godsdienst overgehouden Matsuri, letterlijk “feesten” of “festivals” bepalen het ritme van het jaar in Japan aan de hand van de seizoenen en de cycli van de natuur.

    De eau de toilette Matsuri van Annayake is een eerbetoon aan de kunst van het feestvieren en viert alle blije momenten in het leven van een vrouw. Dit parfum is als een aanzoek, het ontroert en beroert, laat de passie trillen en de gevoelens tot uiting komen.

     

    Het feestelijk parfum van Matsuri zit in een intens rode flacon, waarin zijn naam is gegraveerd in goudkleurige letters, de andere kleur van de pracht die in het land van de rijzende zon wordt gevierd.

    Matsuri, bloemig, oosters en kruidig, de sensualiteit van een feestelijke nacht. Annayake heeft met Matsuri een intense, verleidelijke noot gecreëerd die met zijn onmiddellijke charme even sensueel en zwoel is als een heerlijke, lange feestnacht die vrouwen zo gelukkig weet te maken.

    Matsuri, een feestelijk parfum voor de avond, de liefde en plezier, bedoeld voor elke sensuele, stralende vrouw, een parfum dat haar meevoert in de stroom van het leven.

     

    20-11-2006 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    18-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oogschaduw annayake
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    OOGSCHADUW van Annayake

     

     

    Annayake heeft voor zijn oogschaduw inspiratie gevonden in de meest waardevolle elementen uit Japan en creëerde een oogschaduw in zachte kleuren voor een subtiele, geraffineerde make-up.

     

    6 kleuren met een lichte parelmoerglans zorgen voor een heldere blik met een zachte gloed. Bovendien voelt de zachte, fluweelachtige textuur van deze oogschaduw aangenaam aan op de huid en vereenvoudigt het aanbrengen. Door de verwantschap met de huid, kunnen de kleuren erg makkelijk gelijkmatig worden aangebracht en zorgen ze voor een stralend resultaat. Lichte kleuren geven een heldere oogopslag, de donkere kleuren verdiepen de blik.

     

    De oogschaduw van Annayake maakt het mogelijk om de make-up aan uw stemming aan te passen. Als lichte voile biedt zij een glanzende natuurlijke make-up en wanneer men grotere hoeveelheden aanbrengt is het resultaat fluweelachtig en stralend. Oogschaduw van Annayake zorgt voor een intense blik en stralende ogen.

     

    18-11-2006 om 21:47 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.annayake pour lui
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

    ANNAYAKE, Pour Lui

     

    In de geurfamilie ‘frisse varens’ bestaande uit Earl Greythee, bamboestengel en sandelhout, brengt Annayake een nieuwe aftershave uit in een druppelflacon van 100 ml. De klassieke, traditionele en gedistingeerde man die zich laat beïnvloeden door de Zen-filosofie vindt hierin ongetwijfeld absolute voldoening.

     

    Een plezierig gebaar dat de huid een fris, weldadig gevoel geeft. De allantoïne, een extrait uit bruin vlas, en de Pro-vitamine B5 kalmeren het branderig gevoel na het scheren en geven een zachte, aangenaam aanvoelende huid.

     

    Pour Lui, een druppelflacon dat zorgt voor een ideale dosering, is een aanrader voor elke Zen-fanaat.

     

     

    18-11-2006 om 21:46 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    16-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sanglier des ardennes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

    AU SANGLIER DES ARDENNES

     

     

     

    Thiérarchie is vooral in Noord Frankrijk gekend als een regio waar de kerken werden uitgebouwd tot versterkte burchten en als dusdanig een onderkomen boden aan de verzetstrijders tegen de diverse overheersers. Thiérachie heeft eveneens uitlopers in de grillige maar erg mooie valleien in het Zuiden van  de provincie Namen.

     

    In Oignies-in-Thiérachie huizen niet alleen enkele oude vestigingen en een kerk met nog ongekende gangen, maar vindt ook het restaurant Au Sanglier des Ardennes van Jacky Buchet een onderkomen. Traditie en respect voor overleveringen zijn hier erg gewaardeerde grondvesten waarop trouwens ook het restaurant is gevestigd. Niet verwonderlijk trouwens als men weet dat dit restaurant bestaat sinds 1950 en vroeger een dorpscafé was. De familie Buchet verzorgt er reeds drie opeenvolgende generaties een uitmuntende keuken. De traditie wil dan ook dat hier sinds mensengeheugenis, geen enkele teleurgestelde klant het restaurant heet verlaten. Ook het interieur stoelt ondanks enkele vernieuwingen en aanpassingen, nog steeds op typische Ardense kenmerken, die voor een gemoedelijke en serene sfeer zorgen.

     

    Alle respect voor traditie ten spijt, beantwoordt de keuken van Jacky Buchet aan alle moderne haccp-normen en is ze een voorbeeld van professionele inrichting. In de keuken zwaait Jacky sinds jaren de scepter al laat hij zich nu bijstaan door zijn zoon Rudy, zodat ze samen zorgen voor verrukkelijke gerechten en heerlijke composities. Echtgenote Marie-Rose zorgt met enige terughoudendheid zodat de privacy van de klant ongeschonden blijft, voor een feilloze bediening. Zij worden bijgestaan door Erwin Selvais die zich reeds tijdens zijn opleiding in de hotelschool van Fleurus tot prima wijnkenner ontpopte. Hij heeft de wijnkaart van de Sanglier des Ardennes extra prestige meegegeven en verrijkt met enkele van zijn persoonlijke lievelingswijnen.

     

    De kaart van dit restaurant brengt het ganse jaar door getuigenis van de rijkdommen die in de Ardennen worden weergevonden, al twijfelt Jacky geen ogenblik om én aan nationale import én aan internationale import van kwaliteitsproducten te doen. Een combinatie van verse producten uit eigen regio met andere Belgische specialiteiten leidt tot smaakmakende gerechten. Ganzenlever, jonge duif en truffels zijn buiten het jachtseizoen slechts enkele van de vaste waarden. Het restaurant is trouwens opgesmukt met enkele jachttrofeeën van de familie, figuurlijk kan men zelfs zeggen dat everzwijnen er klant aan huis zijn.

     

    Het jachtmenu vormt elk jaar opnieuw een subliem hoogtepunt, menu dat trouwens tot eind januari 2007 loopt. De editie 2006 bestaat uit hesp van everzwijn als proevertje, mousse van wilde eend met Armagnac, houtduif met schuimige saus op basis van jenever, balletje van fazant in een winterse consommé met fijne groentjes. Een traditionele ‘trou’ Bourguignon zorgt voor enige verpozing   alvorens het grotere wild aan te pakken. Reebok met wilde bospaddestoelen, haas met worteltjes in saus op basis van trappistenbier en een gegrilde filet van jong everzwijn met tuinkruiden en witloofsalade vormden de volgende triptiek. De kaasschotel wordt naar eigen keuze samengesteld maar biedt zowel regionale kazen als zeer fijne Franse kazen, romig, hard of enig exotisme met geiten of schapenkaas, totaal vrije keuze. Het slotakkoord voor de koffie bestaat uit een ijsgekoelde soufflé met kastanje en peer, overgoten met een oude Chartreuse VEP.

     

    Zonder meer een zware opdracht. Talloze fijnproevers genieten telkens weer van de heerlijkheden die Jacky en Rudy bereiden, het wekt dan ook geen verwondering dat reserveren een absolute must is.

     

    Gelukkig bezit het restaurant ook een zevental kamers zodat het jachtmenu ook tijdens de weekdagen kan worden aangeboden.

    Meteen de gelegenheid om ongedwongen van al het heerlijks te genieten terwijl Jacky voor de belangstellenden een prachtige rondrit doorheen de provincie Namen maar ook diverse plaatsjes in het Franse deel van Thiérachie tour heeft uitgewerkt. Een wandeling met de wagen die je enkele uren bezighoudt en je volop laat kennismaken met de rijkdommen van de natuur en de pracht van de uitgestrekte wouden.

     

    Al deze faciliteiten ten spijt, is het restaurant en ook het hotel, op maandag en dinsdag gesloten. Jacky stelt de noodzakelijke rust van alle teamleden als belangrijkste reden voorop, al bieden de sluitingsdagen hem de perfecte gelegenheid om zijn geliefkoosde sport, de jacht, te beoefenen. 

    Au Sanglier des Ardennes – rue Jean Baptiste Périquet 4 – 5670 Oignies-en-Thiérarche

    Tel  060-39 90 89 www.ausanglierdesardennes.be

     

    Indrukwekkend jachtmenu zonder enige restrictie aan te bevelen.

     

     

     

     

    16-11-2006 om 16:52 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.restaurant de bondt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bart de Bondt:

     

    Deze jonge kok opende vrij recent in een oude maar zeer prachtige patriciërswoning in het centrum van Tienen een restaurant dat zijn naam meekreeg. Zowel Bart als zijn echtgenote Nathascha volgde een opleiding aan de hotelschool in Wemmel. Mogelijk kunnen we zelfs gewagen van enige voorbestemdheid gezien Barts grootouders en Nathascha’s ouders in de horeca actief waren en hen ongetwijfeld de roots voor een horecabedrijf meegaven.

     

    Bart, alleenheerser en meester in de keuken, opteert voor een Frans getinte en klassieke keuken en doet hiervoor een beroep op de betere kwalitatieve producten. Tweemaal per week trekt hij naar de Brusselse vroegmarkt om er persoonlijk zijn ingrediënten te selecteren. Zodoende passen ze volkomen bij zijn kaart die hij seizoensgebonden uittekent maar er toch nog tal van variaties in verwerkt. Los van de à la carte gerechten verzorgt hij eveneens enkele suggestieve menu’s. Klanten weten precies wat ze van zijn keuken kunnen verwachten, maar toch blijft hij erg flexibel in het aanbod en laat toe dat de menusuggesties ook kunnen gecombineerd met de overige gerechten.

     

    Wij kozen uit het ruime assortiment voor o.m. St Jacobsvruchten, ganzenlever, hindefilet en patrijs. Bart serveerde uiteindelijk een pleiade van culinaire verrassingen. Als proevertjes kregen we een kippenbout, een mousse van zalm en gerookte paling. De selderroomsoep met gevulde ravioli en champignons was een extra inleiding. De St Jacobsvruchten met een fijn speklaagje omgord, werden geserveerd met groene asperge, gebraden witloof en heerlijke roomsaus, terwijl de ganzenlever met gebakken appeltjes met schuimige siroopsaus was overgoten en zo tot heelrijke degustatie leidde. De rosé gebakken hindenfilet en wilde patrijs kregen een kroket van peer, aardappelgratin en zwarte truffel als decoratie met extra portie wilde champignons en knolselderpuree. De Château du Pavillon 2001, Canon Fronsac was gewoonweg heerlijk.

     

    Dessertjes proeven is meer dan eens verrast worden door exclusieve combinaties en vooral onverwachte presentaties. Een crunch Destrooper is nog min nog meer een harmonieus huwelijk van al het lekkers dat wordt aangeboden, maar ook de javanais met witte chocolade en Brugse kletskoppen, laat zich best smaken. Kwamen dan nog de naproevertjes met huisgebakken koekjes, een crème brulée en een duo van avocado en witte chocolade.

     

    De zaal en de wijnkelder zijn het domein van Bart’s echtgenote Nathascha Lens. De wijnkelder bevat reeds een 200-tal referenties, voornamelijk Franse wijnen, maar wordt stelselmatig uitgebouwd. Naast de echt grote wijnhuizen gaat Nathascha ook op zoek naar kleinere maar enthousiaste wijnboeren waarvan het domein net naast de grote roemrijke broeders ligt. Dit biedt het voordeel dat men een degelijke wijn aan een acceptabele prijs kan degusteren. In de verdere uitbreiding van het wijnassortiment wil Nathascha trouwens ook de betere wereldwijnen betrekken.

     

    Ook het interieur krijgt in de uitbouw voldoende aandacht, tegen de eindejaarsfeesten met forse allures zelfs. Overgordijnen moeten de glasramen accentueren terwijl de tafels linnen tafelrokken tot op grond meekrijgen. Het bestek wordt gewisseld, de inox 18/8 couverts ruimen plaats voor mooi weliswaar klassiek zilverwerk en dit naast nieuwe kristallen glazen.

     

    Restaurant De Bondt tekent doelbewust voor kwaliteit, service en een prijsbewust aanbod van dagverse basisproducten die in eigen keuken perfect worden bewerkt.

    Bart De Bondt – Broekstraat 9 –3300 Tienen -  tel 016/82 75 50

     

    Een mogelijke Bib gourmand betekent ongetwijfeld voor Bart en zijn echtgenote een extra stimulans in hun streven naar een absolute topgastronomie. 

     

    16-11-2006 om 16:32 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.champagne gosset
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    GOSSET CELEBRIS TROFEE

    voor de beste Champagnewijnkaart

     

    Aÿ-1584, het oudste Wijnhuis van Champagne, reikte de GOSSET CELEBRIS TROFEE voor het eerst uit in 1995. De wedstrijd werd oorspronkelijk alleen in Frankrijk gehouden, maar in 1999 werden België en het Groothertogdom Luxemburg bij de trofee betrokken, in 2000 werd ze uitgebreid met Groot-Brittannië, in 2002 met Duitsland en Oostenrijk en in 2003 met Zwitserland. In 2004 voegde Nederland zich bij België en Luxemburg: voor die drie werd toen de Gosset CELEBRIS Benelux Trofee ingesteld.

     

    De GOSSET CELEBRIS TROFEE voor de beste Champagnewijnkaart werd in het leven geroepen om de restaurants te belonen die op hun wijnkaart een mooie keuze van champagnewijnen aanbieden en die champagne promoten als begeleiding van de maaltijd maar ook als een wijn als zodanig. Of Champagne Gosset op de kaart voorkomt of niet heeft geen enkele invloed op de jury die samengesteld is uit deskundigen in wijn en gastronomie.

     

    De editie 2006 had als thema «de superwinnaar». De laureaten van vorige uitgaven, uit de Benelux, Groot-Brittannië, Duitsland-Oostenrijk en Zwitserland werden uitgenodigd om deel te nemen. De restaurants legden hun champagnewijnkaart voor aan een internationale jury. Die kwam bijeen in Parijs en hield een werkvergadering in Hotel de Crillon.

     

    Erelijst Europatrofee:

    1ste prijs: Restaurant Zur Traube Duitsland, Chef-kok Dieter Kaufmann, 2de prijs: restaurant ’t Oud Konijntje Benelux, chef-kok Patricia Desmedt en 3de prijs Restaurant ’t Molentje Benelux, chef-kok Danny Horseele

     

    2de Prijs Europatrofee - 1ste Prijs Benelux 2006 ’T OUD KONIJNTJE – BENELUX

     

    Laureaat GOSSET CELEBRIS TROFEE België-Groothertogdom Luxemburg 2001

    In 1953 ging restaurant ’t Oud Konijntje in Waregem open en sindsdien heeft John Desmedt een van de mooiste wijnkaarten van het land opgebouwd. Net zoals zijn vader geeft Frank Desmedt de voorkeur aan de Champagne en zijn wijnen. De wijnkaart  is een ware lofzang op de «Wijn der Koningen». Talrijke bladzijden van uitzonderlijke waarde zijn eraan gewijd tot grote waardering van de liefhebber die opkijkt van heel wat bijzonderheden: van het aantal referenties tot de presentatie, van de juiste keuze tot de originaliteit en de vreugde om enkele uiterst zeldzame flessen te ontdekken. De tekst blijkt rijk aan details en aan impressies en is doorspekt met subtiele allusies: Frank Desmedt heeft zijn kaart opgesteld met een buitengewone kennis en hij heeft er zijn hart ingelegd. Die kundigheid is in harmonie met de gastronomische kunst van Patricia Desmedt. Aan het fornuis volgde ze Thérèse, haar moeder, op, een autodidacte met grote ervaring. Die gaf aan haar dochter haar liefde voor het vak door en de meest door de wol geverfde fijnproevers waarderen het onvergelijkelijke culinaire fingerspitzengefühl van Patricia. Twee Michelin-sterren bekronen een van de beste tafels van het land.

    ’t Oud Konijntje – Bosstraat 53 – 8790 Waregem – Tel: 056 60 19 37 – www.oudkonijntje.be

     

    3de Prijs Europatrofee   ’T MOLENTJE – BENELUX

     

    Laureaat GOSSET CELEBRIS TROFEE Benelux 2004

    ’t Molentje is bekroond met twee Michelin-sterren en wordt beschouwd als het beste restaurant aan de Belgische kust. Het  biedt plaats aan een dertigtal couverts. Uit de creatieve, verfijnde en eigentijdse kaart blijkt dat de chef-kok culinaire perfectie nastreeft. Danny Horseele beschikt over een gedegen kennis van de klassieke gastronomie en kan zich veroorloven te innoveren, zijn creativiteit de vrije loop te laten. De nabijheid van de zee is af te lezen van de kaart: de meesterkok verleidt de fijnproever met schaaldieren waarvan hij de gaartijd zo kort mogelijk houdt. De wijnkelder van restaurant ’t Molentje wordt bestempeld als een «kelder voor epicuristen». De wijnkaart is een eerbetoon aan de Champagne: met haast 3 000 flessen in de kelder en meer dan 200 referenties op de kaart. De selectie is scherp en prestigieus naar het beeld van het huis. Jaarlijks worden 2 600 tot 2 900 flessen geschonken. In ’t Molentje wordt champagne uiteraard als aperitief gesmaakt. Een keuze van twee tot vier referenties die «per coupe» worden aangeboden, wordt gepresenteerd op een dienwagentje; die selectie wisselt om de twee à drie weken. Champagne wordt ook voorgesteld ter begeleiding van bepaalde gerechten of van de hele maaltijd en komt speciaal aan bod tijdens zes jaarlijkse evenementen in het gezelschap van de keldermeesters. Dat zijn heuglijke momenten die de cliënten bijzonder waarderen!

    ’t Molentje – Baron de Maerelaan 211 – 8380 Zeebrugge – Tel: 050 54 61 64 – www.molentje.be

     

     

    16-11-2006 om 16:31 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.leo
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    LEO IN EEN DOOS!

    Elke twee seconden bezwijkt er een Belg voor LEO

     

     

    Al bijna 60 jaar beleven België en LEO een heuse liefdesgeschiedenis. En terecht! Dat heerlijke, lichte en krokante wafeltje in een jasje van zachte Milka chocolade heeft het hart van heel wat generaties kinderen en volwassenen doen smelten...

    De cijfers liegen niet: in 2005 werden er in België bijna 50 miljoen LEO's verkocht en werd er om de twee seconden een LEO gegeten. De fabriek produceert overigens 1.400 LEO's per minuut!

     

    Lekkerbekken hebben ongetwijfeld al wel eens een pak van 10 stuks gekocht. Maar dan hebt u misschien ook dat vervelende ongelukje gehad, waarbij u machteloos moest toezien hoe de wafeltjes op de grond belandden omdat u het pak iets te snel wou openen! Deze vervelende ervaring is nu verleden tijd omdat de verpakking van Leo een complete verandering heeft ondergaan. Vanaf nu is Leo beschikbaar in een kartonnen doos met een nieuw en orgineel openingssysteem!

     

    Bij het verwijderen van het voorgeperforeerde stripje op de achterzijde, opent de doos zich in twee gelijke delen. Eén keer “kraken” en u kunt uw doos met uw gezin of vrienden delen. Beter nog, met dit nieuwe systeem kunt u de doos gemakkelijker in de kast opbergen!

    Het vernieuwde logo roept ook de versheid en de smaak op die door de nieuwe individuele verpakking gegarandeerd worden. Bovendien presenteert het chocoladewafeltje  zich nu nog smakelijker. LEO bestaat in twee smaken om u nog meer genot te bezorgen: met melkchocolade of met witte chocolade zodat elke lekkerbek aan zijn trekken komt.

     

    Leo Go!, een stevig tussendoortje dat men overal kan meenemen.

     

    16-11-2006 om 16:30 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.laurent perrier millesimé
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    CHAMPAGNE LAURENT-PERRIER BRUT MILLESIME 1997

     

     

    Achter een grote champagne schuilt een complexe alliantie tussen de wijngaard, de grond en de knowhow van de mens. Men spreekt van een groot wijnjaar als het klimaat opmerkelijk gunstig was en als zowel de tijd als het weer een buitengewoon positieve invloed hadden.

    Laurent-Perrier heeft zich altijd voorgenomen slechts zelen een millésimé uit te brengen en enkel de allerbeste jaren te kiezen. Dit garandeert dat enkel een unieke en uitzonderlijke wijn gekwalificeerd kan worden als Brut Millésimé. De millésimés van Laurent-Perrier zijn ook uitstekend geschikt om verder te rijpen.

     

    1997 werd ingezet met Siberische koude, gevolgd door strenge voorjaarsvorst, onweer en hagelbuien. Maar de mooie bloeitijd en de uiterst warme maand augustus zorgden voor een prachtige oogst en goede zuurgraad. Dankzij zijn elegantie en finesse behoort de oogst van het jaar 1997 tot de uiterst selectieve lijst die weerhouden werd door Laurent-Perrier.

     

    Deze millésimé, 50% pinot noir en 50% chardonnay van de meest prestigieuze wijngaarden, heeft een uitgesproken goudgele kleur en fijne lang aanhoudende belletjes. Hij zorgt voor een elegante neus met een combinatie van citrusaroma’s, rijp fruit en gekonfijt fruit. Hij biedt een subtiele maar tegelijkertijd ronde smaak. De evolutieve smaak zorgt voor subtiliteit, raffinement en een lange zachte finesse met langdurige frisheid. De serveertemperatuur ligt tussen de 9° en 11°C.

    16-11-2006 om 16:29 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.willem vander zee
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

     

    Willem van der Zee benoemd tot Algemeen Directeur

    Radisson SAS Royal Hotel in Brussel

     

     

    Willem van der Zee keert terug naar Brussel als Algemeen Directeur van het Radisson SAS Royal Hotel in Brussel. Hij volgt er Jesper Henriksen op die Algemeen Directeur wordt van het Radisson SAS Hotel Disneyland Resort Paris®.

     

    Na het beëindigen van zijn hogere hotelstudies aan het PIVA in Antwerpen in 1990, begon Willem van der Zee zijn professionele carrière in het Hilton Park Lane Hotel in Londen. In 1991 kwam hij terug naar België om in het Radisson SAS Royal Hotel in Brussel als Restaurant Manager te beginnen. Na een overstap naar het Hilton International Hotel en het Astrid Park Plaza Hotel in Antwerpen, vond hij zijn geprefeerde werkgever Radisson SAS terug. In 1998 werd hij Food & Beverage Manager in het Radisson SAS Royal Hotel in Brussel.

     

    In oktober 2000 vroeg de directie hem om de overname van het Radisson SAS Balmoral Hotel in Spa te leiden. In mei 2001 werd hij officieel benoemd tot General Manager van het Radisson SAS Balmoral Hotel in Spa. Ondertussen werd begonnen met de bouw van het nieuwe Radisson SAS Palace Hotel in het centrum van Spa. In september 2003 werd Willem van der Zee gepromoveerd tot City General Manager verantwoordelijk voor beide Radisson SAS Hotels in Spa. Functie die hij tot vandaag uitoefende.

     

    Sinds 1 november 2006 is Willem terug in zijn oude thuishaven aan de Wolvengracht in Brussel als Algemeen Directeur van het Radisson SAS Royal Hotel. Hij zal instaan voor het dagelijks beheer van het hotel en rapporteren aan Han Oldenburger, Regionaal Directeur Benelux.

    Willem van der Zee : “ Ik kijk met een enorm goed gevoel terug op de fantastische  jaren in Spa, maar ik heb ook het volste vertrouwen in het bestaande team om een uitstekende job te blijven doen. Tegelijkertijd kijk ik ook uit naar het weerzien met mijn collega’s in het Radisson SAS Royal Hotel in Brussel en verheug ik mij op een uitstekende samenwerking met hen!”

    www.radissonsas.com.

     

    16-11-2006 om 16:26 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.duits wijninstituut
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Monika Reule benoemd tot directrice van het Duits Wijninstituut.

    Mevrouw Reule neemt de bedrijfsleiding van het Duits Wijninstituut vanaf 1 april 2007 over.

     

    De Raad van Bestuur van het Duits Wijnfonds (DWF) heeft Monika Reule, landbouwbiologe, op 26 oktober 2006 in Mainz met eenparigheid van stemmen tot directrice benoemd. Vanaf 1 april 2007 start ze in haar nieuwe functie starten en neemt de bedrijfsleiding van het Duits Wijninstituut (DWI) en andere nevenmaatschappijen over. Ze lost Holger Kirsten af die deze functie sinds juli 2006 interim uitoefent.

    Voor het DWF is het belangrijk dat de nieuwe directie over uitstekende leidinggevende kwaliteiten en over een goede teamgeest beschikt, alsook over goede vaardigheden voor interne en externe communicatie, creativiteit en doorzettingsvermogen. Monika Reule zal van bij het begin meewerken aan de nieuwe strategische oriëntering van de gemeenschapsmarketing, die gebaseerd is op een effectieve samenwerking tussen DWF/DWI en de wervingen van gebiedswijnen.

    Monika Reule verheugt er zich op zich in de komende maanden snel in de thematiek in te werken en aansluitend samen met de medewerkers en medewerksters en met de comités van DWF en DWI, toekomstgerichte concepten en maatregelen met het oog op de versterking van de positie van de Duitse wijnen in binnen- en buitenland te ontwikkelen en om te zetten.

    www.duitsewijn.be

     

     

    16-11-2006 om 16:23 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 26/09-02/10 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs