:roll:
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Canada @ Le Méridien
Van 6 tot 20 december 2006
Een land dat zo uitgestrekt is als Canada, heeft uiteraard een rijke en gevarieerde keuken. Van de visrijke wateren van Newfoundland tot de vruchtbare boomgaarden van British Columbia, strekt zich een land uit met een gastronomische waaier van formaat.
Canada wordt omringd door twee oceanen, de Zee van Labrador en de Hudsonbaai. Aan zeevruchten en zeeproducten is er dus zeker geen tekort. Uit die hoorn des overvloed rollen kamschelpen uit Digby, kreeft uit Nova Scotia, venusschelpen, oesters, krabben, Atlantische zalm
In de provincies met uitgestrekte prairies zijn het bizon- en buffelvlees koning. Graangewassen zoals wilde rijst of geparelde gerst vergezellen er de heerlijke vleesschotels. Waar de Rocky Mountains en de prairies elkaar ontmoeten, kweekt men runderen die in de hele wereld gesmaakt worden. En dan zijn er nog de veenbessen, de bosbessen, de ahornsiroop
Bij al die gerechten wordt meestal een van de vele lokale bieren gedronken of Canadese wijn, die nog te vaak miskend wordt.
Canadese vijftiendaagse
Van woensdag 6 tot woensdag 20 december zet hotel Le Méridien in Brussel 2 weken lang Canada in de kijker met Canada@LeMéridien.Bruxelles. In samenwerking met de Canadese Ambassade wordt de gastronomie uiteraard maar ook de Canadese cultuur in het zonnetje gezet. Op het programma staan Canadees geïnspireerde menus en tentoonstellingen van Canadese kunstenaars: Heather Carrol (beeldhouwster), Louise Harvey (fotografe) en Michel Soucy (schilder).
Geïnspireerd door de schitterende Canadese producten die hij leerde kennen, heeft Vincent Masson, de chef van lEpicerie, een typisch Canadees menu samengesteld, dat zowel voor de ogen als de smaakpapillen een openbaring zal zijn.
Het menu omvat voorproevertjes met kreeft en reuzekalabas; gebraden St. Jakobsnootjes met esdoornvinaigrette of krabschaar op chowder soup wijze; zalmreepjes geparfumeerd met whisky en maïs of fijne bizonschijfjes met Cannebergeskruiden en groenten; taart met Pécannootjes en esdoornsiroop of beignet met marmelade van korenbloemen en graniet van ijswijn.
Dit Canadeesmenu (hapjes, voorgerecht, gerecht, nagerecht, koffie) wordt aangeboden aan 52, in Express formule (hapjes, gerecht, nagerecht, koffie) kost het 40 , terwijl een Forfait van Canadese wijnen aan 16 wordt aangerekend.
Winterpret
In het kader van de Winterpret-animaties die het centrum van de stad opvrolijken tijdens de kerstperiode, plaatst Le Méridien vanaf 1 december een verwarmd terras aan de ingang van het hotel. Men zal er Canadese bieren, wijnen en mousserende wijnen kunnen proeven, samen met typische hapjes of kleine gerechtjes van over de Oceaan, zoals een kom chowder (soep met zeevruchten, vis en schaaldieren), oesters of een sneetje brood met krab.
Het terras Canada@LeMéridien zal dagelijks open zijn van 14 tot 20 u (op vrijdag en tijdens het weekend vanaf 11 u).
Hotel Le Méridien Brussel - Europakruispunt 3 1000 Brussel
Info & Reservatie :Tel : 02/548.41.81 email : stan.gruijters@lemeridien.com
|