PALM innoveert met de lancering van PALM Hopper Limited Edition en de aanleg van een eigen hopveld
In de afgelopen vijf jaar evolueerde PALM Breweries van een duo-productstrategie - met PALM & RODENBACH - naar een multi-nichestrategie. Hierdoor zagen een aantal nieuwe bieren het licht, vele als Line Extension, sommige als nieuw merk. Voor de volgende vijf jaar toont PALM Breweries zich opnieuw ambitieus.
De aanleg van een eigen hopveld getuigt hiervan. DeHallertauMittelfrüh hop, die wordt aangeplant, zorgt op termijn voor het invullen van de eigen hopbehoefte, het heeft de brouwers nu reedsgeïnspireerd voor een eerste nieuwe seasonal, de PALM Hopper, die dit jaar als Limited Edition wordt uitgetest.
Binnen de uitgetekende multi-nichestrategie resulteerde het strategische partnership met VikiGeunes, Patron Cuisinier van restaurant t Zilte (**) in het Antwerpse MAS, in de creatie van de RODENBACH Caractère Rouge. Maar er staan nog projecten, binnen productinnovatie en productontwikkeling, op stapel, onder andere ook op gebied van Beer & Food Pairing.
Hop is Hip, maar meer dan een hype !
Als brouwer van rasbieren voelt PALM Breweries zich prima met de hernieuwde belangstelling voor hop en bitterheid in bier. Hop en bier zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden : hop is één van de vier ingrediënten in bier en, op enkele uitzonderingen na, is bier het enige product waarin hop gebruikt wordt. De voorbije decennia is, door toedoen van de verhoogde vraag naar sterk gezoete dranken, de bitterheid in bier jaar na jaar gedaald. Waar een Belgische pils in de jaren 60 en 70 vlot 30 bittereenheden had, volstaat nu mondiaal gemiddeld 4 à 5 gram alfazuren per hectoliter, waardoor sommige bieren een bitterheid hebben nauwelijks boven de smaakdrempel.
Hetzelfde fenomeen voltrok zich in de US, de grote Amerikaanse biermerken hebben hun bitterheid extreem laag laten zakken. Dit fenomeen ligt daarentegen mee aan de basis van het succes van craftbeers in de Verenigde Staten, In hun, sterk gehopte, bieren vinden we zelfs bitterheden die van 50 tot boven de 100 gaan! Hun verdienste is dat zij hop terug onder de aandacht brengen, ook in Europa : zowel de dosering van de hop, als het gebruik van verschillende aromavariëteiten, als het moment van toediening tijdens het brouwproces. De grote keuze in hopvariëteiten geeft de brouwer van speciaal bieren een prachtig instrument om met smaak te spelen. Hop is voor bier wat de cépage is voor een wijn. Hop wordt klassiek ingedeeld in bittersoorten en aromavariëteiten. Hun aroma wordt omschreven als citrus, floraal, groen, kruidig en hoppig
PRESTIGIEUS ST ERMINS HOTEL IN LONDEN SLUIT ZICH AAN BIJ MGALLERY-COLLECTIE
MGallery opent zijn eerste vestiging in het Verenigd Koninkrijk. De opening van het eerste hotel van dit merk in Londen is een bijzonder moment voor MGallery-ambassadrice Kristin Scott Thomas, die erg op Londen gesteld is en de stad goed kent. Zij was dan ook aanwezig bij de openingsceremonie van het hotel.
St Ermins ligt in het centrum van Londen in de wijk St James, tussen Buckingham Palace en Westminster Abbey. Op enkele minuten lopen bevinden zich de beroemde theaters van West End en vele historische locaties. Het hotel is een oase van rust in het drukke stadscentrum. St Ermins speelde ook een rol in de geschiedenis van Londen: tijdens de Tweede Wereldoorlog kwamen de Britse premier Sir Winston Churchill en zijn staf regelmatig in dit hotel bijeen om geheime operaties te bespreken.
Het hotel telt 331 kamers en is gebouwd volgens een uitzonderlijk ontwerp van architecte Dayna Lee, die eigentijdse decoratieve elementen en een klassieke stijl heeft gecombineerd tot een vriendelijke en gedistingeerde omgeving. Het hotel heeft drie restaurants: Caxton Grill serveert de verfijnde Europese keuken. Het restaurant biedt plaats aan 70 gasten en beschikt over een besloten eetzaal. - Caxton Terrace biedt een ontspannen sfeer met uitzicht op de binnenplaats, terwijlCaxton Bar een informelere omgeving biedt, waarin een groot assortiment van drankjes wordt geschonken en de menukaart een wat meer traditioneel karakter heeft.
Het hotel beschikt over alle denkbare voorzieningen voor zowel vakanties als zakenreizen, zoals een fitnessruimte met sportuitrusting en een krachthonk, en 14 vergaderruimten voor in totaal 200 deelnemers. Het hotel is bovendien een uitgelezen locatie voor bruiloften en partijen. U kunt zelfs een beroep doen op een professionele ceremoniemeester die uw privébijeenkomsten geheel naar wens organiseert.
MGallery bestaat sinds 2008 en telt inmiddels 45 kwaliteitshotels verspreid over de hele wereld. Al deze hotels zijn uitzonderlijk fraai gelegen op historische locaties. Doordat ze allemaal een eigen identiteit, een ziel, een unieke stijl en een onberispelijke service kennen, zullen ze zelfs de meest veeleisende reizigers aanspreken. Het merk blijft zich op alle vijf continenten uitbreiden en streeft ernaar 150 vestigingen te hebben in 2015. Het richt zich voornamelijk op individuele reizigers met een voorliefde voor bijzondere nieuwe locaties. De collectie telt verder een aantal unieke resort hotels, zoals het Kuta Beach Heritage & Spa op Bali of het Medina Essaouira Thalasso Sea & Spa in Marokko. MGallery opent ook hotels in stadscentra, zoals het Hotel Muse Bangkok in Thailand en het Auckland Lighter Quay Hotel in Nieuw-Zeeland. RVH.
De Benelux-leden van Relais &Châteaux hebben uit hun midden Johan Agricola benoemd tot nieuwe voorzitter van de Benelux.Agricola is directeur/eigenaar van Kasteel Engelenburg in Brummen- Nederland.
Relais &Châteaux Benelux bestaat momenteel uit tien leden; vier in Nederland, twee in Luxemburg en vier in België: LAuberge du Moulin Hideux (Noirefontaine), lHostellerie Lafarque (Pepinster), la Butte aux Bois (Lanaken) en Hôtel Heritage (Brugge).
Tijdens het congres in Lissabon, dat van 13 tot 15 november wordt gehouden, zullen vier nieuwe Benelux leden bekend worden gemaakt, één in België, twee in Nederland, en één in Luxemburg.
JaumeTàpies, International President van Relais &Châteaux beschouwt de Benelux als een belangrijke markt: De opening van onze Benelux-vertegenwoordiging in Brussel vorig jaar was de eerste stap in onze strategie. We zullen onze inspanningen voortzetten om deze markt te ontwikkelen, vooralin België, waar we binnen de 2 jaar een tiental leden hopen te tellen.
Met een nieuwe voorzitter is ook een nieuw bestuur aangetreden dat een goede afspiegeling vormt van de Benelux. Vice-voorzitter is Julien Lahire van Moulin Hideux in de Ardennen (Wallonië). Julien is de derde generatie in Moulin Hideux. De familie is al 50 jaar lid van Relais &Châteaux en was in 1961 het eerste lid buiten Frankrijk. Penningmeester is Marc Alofs, directeur van La Butte aux Bois in Lanaken (Belgisch-Limburg), net over de grens bij Maastricht.
We hebben als nieuw bestuur voor 2012 een aantal mooie evenementen en promotieactiviteiten in de planning staan. Daarmee willen we Relais &Châteaux in België, Luxemburg en Nederlandmeer onder de aandacht brengen, aldus voorzitter Agricola.RVH.
ABSOLUT zet opnieuw een stapje in de modewereld met de lancering van de beperkte editie van een nieuwe fles ABSOLUT MODE EDITION. De lancering gaat gepaard met een grensverleggende campagne van fotograaf Sharif Hamza, met in de hoofdrol supermodel Shannan Click. ABSOLUT MODE is de opvolger van ABSOLUT GLIMMER die vorig jaar een groot succes kenden. Daarvoor waren er onder meer nogABSOLUT MASQUERADE en ABSOLUT ROCK, eindejaarsedities die stuk voor stuk een gigantische succes werden.
Het opzet van de ABSOLUT MODE EDITION is eenvoudig. De stijlvolle gefacetteerde fles is gemaakt uit hoogkwalitatief kristal en is omwikkeld in een band uit midnight blue zijde waarop een tekst geborduurd is. Bedoeling is de glamoureuze modewereld te weerspiegelen.
Voor de campagne deed ABSOLUT beroep op fotograaf Sharif Hamza, bekend van zijn werk voor onder meer Vogue Paris en Dazedand Confused. Hamza liet zich duidelijk inspireren door de vorm van de fles:hij bouwde er een grote kopie van met spiegelende vlakken, en plaatste er supermodel Shannan Click midden in, gekleed in midnight blue creaties.
ABSOLUT MODE EDITIONpast perfect bij het rijke erfgoed die het merk in de modewereld doorheen de jaren heeft opgebouwd. In het begin van de 1990s, werkte ABSOLUT samen met enkele van de meest succesvolle modeontwerpers, zoals Tom Ford en Versace. Daarna is de mode één van de vaste creatieve uitdrukkingsvormen geworden die ABSOLUT in samenwerking met designers zoals Stella McCartney en Jean-Paul Gaultier met succes verkend heeft.
De ABSOLUT MODE EDITION fles wordt wereldwijd in tachtg markten gelanceerd in beperkte oplage. De aanbevolen verkooprijs is 14.4 euro (zelfde prijs als een gewone fles ABSOLUT). RVH.
Op basis van de feedback en interesses van klanten heeft Celebrity Cruises beslist haar Europees vaarschema voor 2012 deels aan te passen. De belangrijkste nieuwigheid wordt een reeks wijncruises. Tussen september en november 2012 zal Celebrity Constellation na haar zomerseizoen vanuit Amsterdam maar liefst zeven twaalfnachtencruises aanbieden langs befaamde wijnregios in Frankrijk, Spanje en Portugal. Op het programma staan onder meer degustaties van Rioja-wijnen, champagne-brunches, rondritten langs de kastelen van de Bordeaux en bezoeken aan portkelders. Aan boord van het schip worden diners aangeboden met aangepaste wijnen alsook bijzondere proeverijen in de Cellar Masters-wijnbar.
Deze wijncruises vertrekken vanuit Southampton op 7 en 19 september, 1, 13 en 25 oktober, 6 en 18 november 2012. De afvaart van 7 september wordt voorafgegaan door een tweenachtencruise tussen Amsterdam en Southampton. Gasten die de wijncruise van 7 september boeken, krijgen de twee nachten gratis aangeboden (exclusief havengelden 84 euro pp) indien geboekt voor 16 december 2011. Deze tweenachtencruise is ook afzonderlijk te reserveren en meteen een ideale gelegenheid om kennis te laten maken met Celebrity Cruises. Deze minicruise is te boeken vanaf 142 euro per persoon (binnenhut in dubbele bezetting).
Verder heeft Celebrity Cruises vijf Heilig Land-cruises in het najaar 2012 vervangen door bijkomende vaarschemas langs de Italiaanse en Kroatische kusten. Volgend jaar zet Celebrity Cruises niet minder dan zes schepen in Europa in, waaronder de vijf vaartuigen van de Celebrity Solstice-klasse. RVH.
Valle dAosta lanceert deze winter Pink woensdag
Met fikse kortingen voor vrouwelijke wintersporters
Komend winterseizoen is het elke woensdag feest voor vrouwen op- en om de pistes in het Italiaanse Valle dAosta. Op Pink woensdag gelden er speciale tarieven voor vrouwelijke wintersporters bij de liften en voor de Pré-Saint-Didier Spa. Ook shopaholics komen in Valle dAosta aan hun trekken door de vele Italiaanse boetiekjes in de hoofdstad Aosta.
Pink woensdag: Elke winter woensdag staat het Aostadal compleet in het teken van vrouwen en dat gaat verder dan enkel op de pistes. Op woensdag kunnen vrouwen voor slechts 25 euro een dagpas kopen die geldig is in de vijf grote skigebieden van de regio. Denk aan skiën in het mondaine Courmayeur, grensoverschrijdend skiën met Zwitserland of Frankrijk, ongekende off piste mogelijkheden in Monterosa Ski en de combinatie van Aosta stad met de pistes van Pila. Deze speciale actie geldt voor het ganse winterseizoen 2011-2012 met uitzondering van 7 december, 28 december en 4 januari.
Wellness in de sneeuw: Naast een goedkopere skipas kunnen vrouwen op Pink woensdag ook genieten van wellness aan een lager tarief. Dé ideale manier om spieren te verwennen na een dag op de pistes. De bekendste Spa van de regio ligt in Pré-Saint-Didier met een ruime keuze uit verschillende behandelingen. Op woensdag krijgen vrouwen een fikse korting op twee behandelingen: Woensdag voor vrouwen en Woensdag de luxe voor vrouwen. Deze behandelingen bestaan uit een schoonheidstherapie, massages en uiteraard gebruik van alle Spa faciliteiten. En voor slechts 25 euro kunnen vrouwen op woensdag vanaf 16.00 gebruik maken van de Spa faciliteiten van de termen van Pré Saint Didier. Zalig relaxen met spectaculair uitzicht op de Mont Blanc.
Shop till you drop: Voor shoppen moeten vrouwen naar de hoofdstad Aosta. De winkelstraten zijn hier autovrij en boordevol Italiaanse boetiekjes. Of het nu om tassen, schoenen of kleding gaat: de wintergarderobe is hier zo aangevuld met de nieuwste wintercollectie. Groot voordeel is ook de gondel die vanuit Aosta naar skigebied Pila vertrekt, waardoor de combinatie skiën en shoppen naadloos in elkaar overgaat. RVH.
Brussels Airlines verhoogt vluchtfrekwenties naar Moskou
Vanaf het winterseizoen, dat eind oktober van start gaat, verhoogt Brussels Airlines haar vluchtfrekwenties tussen Brussels Airport en Moskou Domodedovo luchthaven. Brussels Airlines zal voortaan tien keer per week de Russische hoofdstad verbinden met Brussel. Nieuwkomers in de nieuwe winterdienstregeling zijn Bamako (Mali) en de Marokkaanse bestemmingen Agadir en Marrakech.
Tot de junimaand vloog Brussels Airlines zeven keer per week naar Moskou Domodedovo. Sindsdien werd een achtste frekwentie toegevoegd aan het aanbod. Vanaf het winterseizoen worden nog twee bijkomende vluchten gelanceerd. Brussels Airlines zal vanaf dan tien keer per week vliegen tussen Moskou Domodedovo en Brussels Airport. De nieuwe vluchten zijn mogelijk geworden dankzij de uitbreiding van het bilateraal luchtvaartakkoord tussen België en Rusland enerzijds en de toegenomen marktvraag anderzijds.
De bijkomende frekwenties zijn gepland op zondag-, dinsdag- en donderdagavond met een laatavond vertrek in Brussel en een vroeg ochtendvertrek op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend vanuit Moskou. De uurregeling laat vlotte connecties toe via Brussel Airport naar talrijke andere Brussels Airlines bestemmingen in Europa en Afrika.
In de winterdienstregeling prijken ook nieuwe Afrika bestemmingen. Bamako (Mali) wordt sinds 7 september twee keer per week rechtstreeks aangevlogen door Brussels Airlines en is de 21ste bestemming op het Afrikaanse kontinent. Ook Marrakech en Agadir zijn nieuwe Brussels Airlines winterbestemmingen.
Een andere nieuwigheid van de winterdiensteregeling 2011-2012 is dat Brussels Airlines in vergelijking met het winterseizoen 2010-2011 op talrijke routes grotere vliegtuigtypes met meer zetelcapaciteit inzet. Dat is ondermeer het geval voor de lijndiensten naar Hamburg, Berlijn, Geneve, Kopenhagen, Wenen, Londen Heathrow en Tel Aviv. Deze zetelgroei is mogelijk dankzij de vlootvervanging waarbij enkele Boeing 737 en AVRO Jets werden vervangen door grotere Airbus A 319 en Airbus A 320 toestellen. Deze Airbus vliegtuigen zijn uitgerust met nieuwe ergonomische zetels die meer beenruimte garanderen.
Op talrijke routes verbetert ook de uurrgeling zodat nog vlottere combinaties met andere Brussels Airlines vluchten mogelijk worden. Dat is ondermeer het geval met de dagelijkse vluchten naar Athene en Lissabon.
Omwille van de lage marktvraag worden enkele lijndiensten naar typische zomerse zonbestemmingen niet aangeboden of wordt de vluchtfrekwentie gereduceerd. RVH.
Met P&O Ferries naar York, de kerstmishoofdstad van Groot-Brittannië
De historische stad York maakt zich op om vanaf eind november de titel van kerstmishoofdstad van Groot-Brittannië alle eer aan te doen.
Vanaf 17 november gaat in York de kerstverlichting aan. St. Nicholas Fayre (24-27 november) is een populaire kerstmarkt waarop de deelnemers uitsluitend producten uit Yorkshire te koop aanbieden. De gewone Christmas Fayre loopt van 3 tot 18 december en van 1 tot 18 december staat op St. Sampsons Square de Made in Yorkshire Christmas Market. Op 10 & 11 december is The Quarter (de buurt tussen Swinegate, Back Swinegate en Grape Lane) het decor voor Festival of Angels. Op 21 december wordt daar een boerenmarkt in kerstmisstijl gehouden.
En overal wordt muziek gemaakt: in straten en op pleinen, in historische gebouwen en musea. Wie houdt van traditionele Christmas carols, moet van 6 tot en met 10 december en op 13 december zeker eens langsgaan in het York Castle Museum. Voor alle informatie over de kerstsfeer in York: www.visityork.org/christmas
P&O Ferries is uw uitgelezen partner voor een dagje (of meer) kerstmissfeer in York. Een minicruise uit Zeebrugge kan al vanaf 69 euro per persoon. Na de nachtelijke overtocht naar Hull in een comfortabele cabin op de Pride of York of de Pride of Bruges brengt een bus u naar York voor een hele dag kerstmissfeer. In de late namiddag wordt u teruggebracht naar Hull, voor de terugvaart naar Zeebrugge. Wie liever met de eigen auto naar York rijdt, wint wat tijd en hoeft geen meerprijs te betalen om zijn voertuig mee te nemen! RVH.
Studio Nendo in Tokio is opgericht door Oki Sato. De studio heeft een voorliefde voor eenvoud met een vleugje humor. Hoewel de ontwerpen zijn genspireerd op de kleine details uit ons dagelijks leven, ligt er een doordacht concept aan ten grondslag met als uitgangspunt dat de objecten een specifieke rol moeten spelen in het leven van hun bezitters. Er zweeft een onverwachte geur door de lucht, afkomstig uit een pot kruiden met een miniatuurmond die het Japanse woord voor peper vormt, van een salontafel die balanceert op een voet in de vorm van een sneeuwvlok, of van een klimmuur waar de gebruikelijke klimgrepen zijn vervangen door fotolijstjes, spiegels ofvogels.
IN HET VOETSPOOR VAN DE CHARDONNAY
De Chardonnay-druif is lichtgoud van kleur met een subtiel sprankje smaragdgroen. Hij voegt elegantie toe aan de Ruinart Blanc de Blancs, die exclusief van deze intense druivensoort is gemaakt. De keldermeester gebruikt daarvoor een blend van verschillende druivenoogsten. Deze tere, zeldzame druif wordt door het Maison geroemd om zijn delicate tonen, die zich tijdens het proeven geleidelijk openbaren. De eerste neus van fruitige frisheid met een vleugje exotische kruiden en citrusvruchten maakt plaats voor een subtielere tweede neus, die lichte, levendige tonen van bloemen en wit fruit onthult. Ondanks zijn aromatische complexiteit is de frisse smaak perfect in balans, rond en soepel. Door zijn uitbundige frisheid past hij uitstekend bij delicatessen als witvis of zeevruchten.
MAISON RUINART
Maison Ruinart, opgericht in 1729, is het oudste champagnehuis ter wereld. De producten danken hun hoge kwaliteit aan strenge productienormen, meesterschap en durf. De voortreffelijke champagne heeft een kenmerkende puurheid en dat heeft alles te maken met de Chardonnay-druif die hier op een voetstuk staat en in alle cuves terugkomt. RVH.
Marie Michiels brengt vernieuwing in de kunst van het leven en het zalige genieten: ze creëerde een houten boomhut zeven meter boven de grond. Dit wel heel bijzondere project ontstond een jaar geleden op het domein van het Château de la Rocq, dat wordt uitgebaat door het familiebedrijf Restauration Nouvelle.
Even afstand nemen, dichter bij de natuur komen, jezelf losmaken van onze maatschappij waarin overconsumptie heer en meester is om beter te kunnen herbronnen: dat is wat velen van ons willen. Het verklaart wellicht ook waarom de boomhutten steeds meer succes kennen. Bijgestaan door haar man, Alexandre Leen, maakte Marie op haar 27e een kinderdroom waar: een echte boomhut, La Cabane de Marie.
Deze cocon vol luxe voor twee personen biedt het comfort van een hotelkamer en alle bijbehorende voorzieningen: een tweepersoonsbed (2 x 2 m), verwarming, airconditioning, een iPod-speler en zelfs een minibar, een fruitmand en een Nespresso-apparaat, waarvan de gasten gratis gebruik kunnen maken. De badkamer heeft een bad, een douche, een elektrische handdoekwarmer, een haardroger, kleine attenties, badjassen en een apart toilet.
Verrassend is ook het terras, gebouwd rond de stam van een oude eik. De gasten vinden er een tafel, stoelen en fauteuils, om in elke periode van het jaar te genieten van het uitzicht en met het hoofd in de wolken heerlijk weg te dromen.
Een verblijf in deze boomhut betekent kiezen voor een originele manier om een unieke vorm van intimiteit terug te vinden, en jezelf even helemaal af te sluiten van de wereld op een privéplekje. Als je graag voor totale discretie gaat, kunnen de maaltijden (diverse menusuggesties en een uitgebreide wijnkaart) al vóór de aankomst van de gasten worden klaargezet. Een overnachting in deze Cabane is ongetwijfeld een geschenk om nooit te vergeten. Om een verjaardag of andere feestelijke gelegenheid te vieren, werd een speciale cadeaucheque ontworpen in een enveloppe in de vorm van een boom. RVH.
Les Cabanes de Marie, Château de la Rocq, rue Omer Lion, 7181 Arquennes.
Tel.: 02 381 03 22. Prijs: 300 euro per nacht voor twee personen, ontbijt inbegrepen.
In de Champagne staan de eerste bloemen in bloei. Regendruppels blijven op de nog bladloze uitlopers van de wijnstokken liggen. De winter trekt zich terug en de wijnstok ontwaakt langzaam. Een zwerm zwaluwen schiet kwetterend de lucht in, waar zij hun dans voortzetten tot de eerste druiven worden geoogst. Eindelijk schijnt de zon weer.
Het beroemde Maison Ruinart, omringd door Chardonnay-wijngaarden, viert de terugkeer van het zomerseizoen elk jaar weer met een inspirerende giftbox waarin het zijn vermaarde Blanc de Blancs presenteert. De zachtgroene schoonheid van het platteland, dat zich vredig uitstrekt tot aan de dorpen, komt op een speciale manier terug in het esthetische ontwerp van de Japanse studio Nendo, die dit jaar is gevraagd om deze nieuwe creatie te ontwerpen.
KOTOLI VAN NENDO
Als schepper van eigentijdse, dromerige creaties heeft Studio Nendo de Kotoli ontworpen, een houten giftbox met een strakke belijning die genspireerd is op de architectuur en de geometrische beeldhouwwerken van de kunstenaar Kiichi Sumikawa. De minutieuze precisie van de vorm contrasteert met het materiaal: warm, sensueel hout, dat doet denken aan de bast van de wijnstokken uit de Champagne.
De giftbox wordt geopend met behulp van een vouwsysteem dat vergelijkbaar is met de beweging van Japanse kamerschermen, waarna drie gestapelde, rechthoekige vakken zichtbaar worden. Deze afzonderlijke delen zijn uit paulowniahout gehakt, een buigzame en duurzame houtsoort die in Japan zeer geliefd is voor het maken van dozen, kistjes en traditionele sandalen.
Wanneer de Kotoli uit zijn omhulsel wordt geschoven zien we een ondeugende knipoog naar de vogels die boven de wijngaarden van de Champagne cirkelen: een stop in de vorm van een tak, weggeborgen in een van de vakken. Wanneer deze metalen tak op de fles Ruinart Blanc de Blancs wordt geplaatstdie zich in het bovenste vak bevindtkunnen er twee prachtige champagnefltes op neerstrijken. Als deze wervelende stop niet op de fles zit, kunnen de fltes ook op de platte kast van de Kotoli worden neergezet, of op de metalen stang die als handgreep dient.
Deze creatie is niet alleen een eerbetoon aan de natuur en het wisselen der seizoenen, maar zij herinnert ons ook aan fijnproevers die een bijzonder moment delen, waarbij hun fltes langs elkaar strijken, samen klinken en dan tot rust komen om van de subtiele tonen van de Ruinart Blanc de Blancs te genieten. RVH.
Elke week eten 10 miljoen mensen de salades die door Pierre Martinet werden samengesteld. Vanaf nu kunnen zij kennismaken met nieuwe sensaties dankzij de Smoothies van Pierre Martinet. Hij pompte 10 miljoen euro in R&D, gebouwen, materialen en marketing voor zijn nieuwe producten.
In onze productie komen veel groenten te pas: tomaten, worteltjes, bieten. We kennen deze verse en in Frankrijk geteelde groenten goed. Samen met dr. Frédéric Saldmann en chef-kok Guy Savoy werkten we aan een innovatie: we bieden nu combinaties aan van groente en fruit die door de verfijnde mengelingen en de complexiteit van zoet en hartig zeker in de smaak zullen vallen bij smaakprofessionals, net zoals een sommelier, verklaart de traiteur intraitable. Bietjes, druiven, wortelen, appel, komkommer, tomaat, munt, citroen, sinaasappel, framboos en groene thee worden gemengd. Alle texturen, kleuren en smaken verhogen nog het genot. Het fruit brengt als het ware de groente op smaak. Door de zure toets komt de smaak van de groente beter tot zijn recht. Het fruit geeft ook smaak maar domineert niet, benadrukt Guy Savoy. Een Smoothie van Pierre Martinet is eigenlijk een evenwichtige en volledige maaltijd die je zelfs achter de PC kan nuttigen!
De Smoothies dragen bij tot een evenwichtige voeding. Ze vormen een bron van fitheid en energie, geeft dokter Hervé Robert aan. De groenten en het fruit leveren een antioxiderend effect op dat de cellen beschermt tegen de effecten van vrije radicalen. Ze bevatten bovendien onoplosbare vezels die de transit bevorderen.
De smoothies van Pierre Martinet voldoen volledig aan de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO die aanraadt om minstens 5 porties fruit en groente per dag te eten. De mensen worden zo aangezet om meer vezels en vitaminehoudende producten tot zich te nemen.
Het gamma Smoothies van Pierre Martinet bestaat uit 5 recepten: Tomaat, sinaasappel, framboos; Rode biet en witte druif;Komkommer, munt en citroen; Wortel, appelen groene thee en een Multigroente- en fruit
De flesse Smoothie hebben een inhoud van 250 mlAanbevolen verkoopprijs: 1,99,Verkrijgbaar in de versafdeling. RVH.
De Stoutmoedige onthult haar aanbiedingen voor deze winter
In Tignes duurt de winter echt superlang: het sportiefste skistation onthaalt de echte sneeuwliefhebbers van 1 oktober tot 8 mei! Ontdek Tignes, het skistation voor de dapperen (de stoutmoedige), in al zijn glorie, want met de interessante forfaits is er geen enkel excuus meer om geen koers te zetten naar de pistes. Wat denkt u van mooie aanbiedingen zoals een gratis appartement in de maand januari, of mooie kortingen voor vroege beslissers? Haal uw skis uit de kelder Tignes verwacht u!
Wist u dat de officiële site van de stoutmoedige tegenwoordig beschikbaar is in acht talen? De beste voorbereiding voor uw eerste sprong in de sneeuw! www.tignes.net
In het hartje van de Savoie, in de noordelijke Alpen, onthaalt het skistation van Tignes u zowel s winters als s zomers. Freeride, BMX, golf, SPA en dit alles in een internationale, kosmopolitische sfeer. Tignes is ook de thuishaven van de Winter X Games Europe, het onvergelijkelijke ski- en snowboard freestyle-evenement !
Tignes: eenvoudigweg buitengewoon! RVH.
Informatie en reserveringen: Tignes Réservation www.tignesreservation.net
Dit wijngoed vormt het sluitstuk in ons Umbrisch wijnkwartet. Madrevite zag het levenslicht in 2001 nadat het familiedomein, meerdere generaties in handen van de familie Chiucchiurlotto, van moderne structuren werd voorzien.
Madrevite is ondergebracht in een oude boerdrij uit het familiedomein Podere Mastronuccio, locatie die in 1651 als farmhouse staat omschreven. Het nieuwe Madrevite strekt zich uit over zowat 20ha, de naamgeving is afkomstig van een oud instrument waarmee men destijds de kleine deurtjes van de grote eiken vaten afsloot, een instrument dat de link legt tussen moderne teelt- en vinificatiewijzen en het oude traditionele beroep, een link alleszins die voor prettige kwaliteitswijnen zorgt.
Madrevite startte zijn productie in 2001 met kwalitatieve wijnen als doelstelling, een productie op basis van zowel oudere wijnstokken als nieuwe aanplantingen waarbij voor de regio eerder ongewone wijnstokken zoals Syrah, Montepulciano en Trebbiano Spoletino opdoken.
De productie spitst zich toe op een roséwijn La Bisbetica, 100% Gamay de Trasimeno, een wijn met mooie zalmkleur, fris en een boeket frisse bloemen. Anderzijds is er een DOC Colli di Trasimeno, de Glanio, bestaande uit 70% Sangiovese, 20% Gamay en 10% Merlot. De zorgvuldige selectie van de druiven zorgt voor een leuke en intens volle rode wijn.
Madrevite biedt ook 2 IGT Umbria wijnen, enerzijds de Che Syrah Sara, een 100% wijn van Syrahdruiven met mooie rode kleur, aangename tannines met fijn smaakpalet een wijn die men als 100% Italian style kan bestempelen. De Capotoco anderzijds is een blend van Gamay del Trasimeno, Merlot en Montepulciano. Deze wijn met een zogeheten spontane fermentatie biedt de nodige complexiteit en mooie structuren.
Madrevite produceert eveneens kwalitatief hoogstaande extra virgin olijfolie en de Fagiolina del Trasimeno. Deze speiale bonensoort draagt tegelijkertijd bloem, groene sluimen en overrijpe vruchten. De opbrengst is erg beperkt, maar de eindafwerking is arbeidsintesnsief waardoor het product een absolute lekkernij vormt met eerder hoog prijskaartje. De Fagiolina, een van de meest traditionele regionale voedingproducten uit de regio Trasimeno is erg gegeerd in toprestaurants. RVH.
Op de voorpagina van de zopas verschenen reisbrochure van Costa Cruises 2012 staat te lezen: Ontdek de wereld met ons. Dat is niet eens overdreven want met deze cruisemaatschappij kun je alle windrichtingen uit. De ruime keuze aan bestemmingen en de kwaliteit, gebouwd op jarenlange ervaring, zijn een garantie voor een onvergetelijke cruisereis.
De nieuwe reisbrochure bevat een handige inhoudstafel met een overzicht van alle cruisebestemmingen, van november 2011 tot december 2012. Ieder deel van de wereld krijgt een apart kleur waardoor je makkelijk je weg vindt in de verleidende lectuur. Het gaat van de Middellandse Zee naar de Caraïben en Zuid-Amerika, naar de Rode Zee en de Emiraten, in zuidelijke richting over de Indische Oceaan naar droombestemmingen als Mauritius en La Réunion. Ook het Verre Oosten steekt in het aanbod van Costa en wie de wateren van Noord-Europa wil verkennen reist tijdens de lente en zomer van 2012 naar Noorwegen, Zweden, Rusland, de Baltische Staten. Een absolute topper in het aanbod is de Reis rond de Wereld, een cruise van 99 dagen tijdens het voorjaar van 2013, in de voetsporen van de grote zeevaarders.
Er is een nieuwe route door het Midden Oosten. Ook de minicruises van vijf dagen zijn aantrekkelijk en makkelijk te organiseren met een vlucht naar Milaan of Nice, plus transfer naar de haven. Twee cruises vertrekken vanuit Pointe-à-Pitre op Guadaloupe waarbij je kunt gebruik maken van een chartervlucht in Paris-Charles de Gaulle. Je hebt er zelfs geen internationale reispas voor nodig.
Kortom, Costa Cruises doorkruist zowaar alle zeeën en oceanen én biedt de cruisereizigers tevens de mogelijkheid om het land, met zijn volkeren en culturen, te ontdekken.
Naast een ruim aanbod reisbestemmingen is er uiteraard ook de vloot van Costa met het grote comfort, de perfecte service en de talloze voorzieningen. In 2012 brengt Costa alweer een nieuw vlaggenschip in de vaart waarbij het totaal aantal schepen op 16 komt. De Costa Fascinosa is versierd met prachtige kunstwerken. RVH.
Eenprivaat initiatief van het Comitato di San Domenico, waarbij de leegstaande kerk Chiesa di San Domenici in Castiglione del Lago tot een heus theater werd omgevormd, is een absolute trekpleister.
Gans het verhaal draait rond een voormalige hertogin van het stadje. De kerk werd midden de 17de eeuw opgetrokken door de Corgna familie als dank voor de genezing van Eleonara. De eerste roots van deze familie worden in het stadje teruggevonden omstreeks 1550, de familie kreeg faam en aanzien maar hertogin Eleonara sukkelde met een ongeneeslijke arm die door godsvrucht en gebed op mirakuleuze wijze zou zijn genezen.
Met dit theaterstuk opgevoerd in oude adellijke kledij wil de groep niet alleen de familiale karakters doen herleven, maar legt ze meteen een historische link naar de vele rijkdommen en tradities die de voorbije eeuwen in het stadje het levenslicht zagen. Het is een manier om de geschiedenis levendig te houden en de jeugd respect bij te bregen voor de historische ontwikkelingen.
Het stuk kan in een afgeslankte versie worden beleefd, maar is pas op zijn best wanneer de vertoning wordt aangevuld met zang en dans, tal van poëtische teksten en diverse recitals. RVH.
De drie nieuwe serveertangen van Cuisipro zijn een onmisbare keukenhulp. Lekker koken is een kunst. Maar mooi serveren ook. Precies daarom ontwikkelde Cuisipro drie slimme tangen om je bord in alle stijl af te werken. Vergeet alle stress bij het omdraaien van een stukje vis. Maak komaf met het klassieke gepruts op de grill. En ontdek het gemak van een tang met tandjes.
Cuisipro introduceert drie nieuwe serveertangen: voor panini, vis en vlees/groenten. Stuk voor stuk zijn het tangen met talent, zorgvuldig ontwikkeld voor een precieze taak in de keuken. Het resultaat is erg overtuigend: gebruiksgemak in een handomdraai. Dankzij het gepatenteerde trek & sluit-mechanisme kan je deze tangen gemakkelijk met één hand openen en sluiten. Bovendien kan je de gesloten tang compact opbergen in een lade of elegant aan een keukenrekje hangen.
Zelfgemaakte panini smaken altijd beter. En met de nieuwe tang van Cuisipro haal je je broodje voortaan ook vlotjes van de grill zelfs als je een extra smeuïg exemplaar met kaas maakt. Dankzij de verstelbare pinnen kan je de tang gemakkelijk aanpassen aan elk type grill en sluit je elke schade aan grill én gerecht uit.
Een delicate vis mooi aan beide zijden bakken én in zijn geheel dresseren op een bord? Niet evident! Cuisipro verlost je van alle stress met de nieuwe vistang: even gemakkelijk om de vis te draaien als hem uit de pan te vissen. De zachte onderkant van de tang (silicone) is voldoende breed om de vis te ondersteunen, terwijl de fijn afgewerkte bovenkant uit roestvrij staal je gerechtje met de grootste zorg behandelt.
De tandjes op de nieuwe serveertang van Cuisipro bijten zich als het ware vast in het vlees of de groenten. Zo krijg je alles perfect op het bord geserveerd. Dankzij de hittebestendige silicone kan de tang makkelijk gebruikt worden bij de bereiding van al je gerechten. Ideaal om snel dichtgeschroeide stukjes vlees uit de pan te nemen zodat je je pan kan deglaceren voor een heerlijk sausje. RVH.
Een familiedomein van ruim 130ha, sedert 1600 in handen van dezelfde familie, dat zich weet te onderscheiden door diverse kwalitatieve teelten. Onder impuls van Sabrina Morami, momenteel zaakvoerder, werd ook het concept agriturismo toegevoegd en kunnen gasten hier genieten van een 10-tal moderne en exclusieve kamers en appartementen.
Het domein zorgt voor granen, fruit en tomaten maar heeft ook olijfbomen in petto. Zowat 11ha van het globale domein worden aangewend om enkele typische maar behoorlijke kwalitatieve wijnen te produceren. De productie wordt doelbewust tot 3000 flessen per label beperkt omdat men op deze manier, de handgeplukte druiven het best kan selecteren en er tevens kan voor zorgen, dat volkomen aan de eisen van elk label wordt voldaan.
De Renaia 2007, Umbria Rosso IGT, is een mix van o.m. Merlot, Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon, die minimaal 12 maand aging meekrijgt in Franse eiken vaten en nadien minstens 18mnd op fles verder rijpt. Het resultaat is een volronde elegante rode wijn van 14.5% alcoholgehalte die een leuke aanvulling vormt bij voorgerechten en pasta. Ook kaas, wild en mixed grill vlees laat hij niet onverschillig.
De Podicerri 2010 Umbria Osso IGT, wordt geproduceerd met 70% Sangiovese en 30% Alicante, een mix die uitgroeit tot complexe parfums en geuren. De kleigronden op ruim 370m hoogte zijn onvermijdelijk methet smaakpatroon verbonden. De wijn, bij degustatie behoorlijk jong, geeft nu alvast enkele geheimpjes prijs en ontwikkelt zich wellicht tot de perfecte gezel van wild- en rode vleesschotels, maar ook bij de kaasplank is hij een fijne vennoot. Momenteel door zijn hoog alcoholgehalte reeds drinkbaar bij voorgerechten en pasta.
Pratolongo 2010 Umbria CGT, een creatie van 70% Grechetto en 30% Viognier-druiven, resulteert in een frisse witte wijn met bloemtoetsen en enkele fruitige noten. Ook hier, net als bij de andere wijnsoorten van het huis Morami, 4200 struiken per ha die een wijn van 13% alcoholgehalte afleveren. De jeudige mineraliteit die bij de proeverij wordt weergevonden is alleszins een leuke compagnon bij het aperitief, wit vlees en vis en zelfs bij enkele kaassoorten. RVH.
Deze wijngaarden liggen in een bijzondere regio op de grens met Toscane en in de figuurlijke schaduw van de Montepulcianowijnen. Het domein omvat een 12-tal ha die zich rond een oude residentie slingeren, dit neemt niet weg dat de wijnkelder zelf aan alle normen van een moderne exploitatie beantwoordt.
Cantini Fanini opteert voor selectieve en kwalitatieve wijn met een persoonlijk karakter, dat met passie en bijzonder veel zorg wordt aangemaakt. Na diepgaande bodemanalyse worden de wijngaarden systematisch heraangeplant, 5000 stronken per ha, rekening houdende met geselecteerde rassen waarbij de Sagiovesedruif bijna figuurlijk de dominante en centrale druif wordt. Typerend voor de Catini Fanini is de link tussen de naamkeuze van de wijnen en de watervogels die de regio Trasimeno als brood- en leefplaats uitkiezen.
Morello del Lago: een mix van Sangiovese met lokale wijnstronken zoals Gamay, Canaiolo, Malvesia, 5500 gekloonde stammen per ha, goed voor een jaarlijkse prodcutie van 24.000 flessen. Gebotteld na rijping van minstens 14maand op Franse eik en 6 maand extra in flessen.
Robbiano: een 100% Chardonnay, 5500 gekloonde stronken/ha met selectie van zowel Franse als Italiaanse klonen. De jaarlijkse producten van 80hl biedt ruim 10.000 flessen die na fermentatie in Franse eik, zorgen voor een leuke, smaakvolle wijn, die nog steeds rekening houdt met de lokale wijntradities.
Sangiovese dellUmbria Vigna la Pieve: een wijn 100% Sangiovesedruif met vrij hoge productie, 200hl/jaar goed voor 24.000 flessen. De fermentatie gebeurt in inox tanks van 60hl waarna de rijping minstens 12 maand in Franse eik plaatsvindt, plus een extra narijping van 6 maand op fles. Deze wijn is bijzonder lekker bij rood vlees en biedt een aantal sublieme smaaktoetsen.
Merlo+T: een mix van 85% Merlot en 15% Cabernet Sauvignon. Volgens ons het ontegensprekelijke paradepaadje van het huis, een wijn afkomstig van wijnstokken die in 1997 werden aangeplant en zorgt voor een subliem aroma en intense ronde smaak. Elegant gemengd met rood fruit en een behoorlijk alcoholgehalte van 14.5% dat zorgt voor een onbetwistbare topwijn.
De Abello del Lago is de benjamin in dit wijnhuis vermits de eerste botteling pas in 2010 gebeurde. Het is een mengeling van Pinot Blanc, 85%, Tocai Friulano 10% en Sangiovese, 5%.Het resulttat is een leuke en frisse fruitige wijn van wijstokken die nochtans pas in 2006 werden aangeplant. Toch zorgt de wijn na fermentatie in inox tanks, voor een fris en tintelend gevoeld.
De aardappel is ongemeen veelzijdig, zowel voor de dagelijkse keuken als voor een speciale gelegenheid. VLAM presenteert nieuwe eigentijdse aardappelrecepten in een gratis receptenfolder en op www.aardappel.be.
De aardappel is hét basisingrediënt van een klassieke Vlaamse schotel. Maar deze voedzame knol past ook uitstekend in de hedendaagse moderne keuken. Moet het snel gaan, of is tijd geen beperkende factor, de aardappel biedt oneindig veel bereidingsmogelijkheden. In de oven, de microgolfoven, de wok of de stoomkoker. Met jasje aan, jasje uit, gepureerd, gefrituurd, gegrild of wat dan ook. Het kan allemaal met aardappelen.
VLAM probeert echter altijd opnieuw te verrassen. Wat dacht je van Patapas ? Dit zijn smaakvolle hapjes op basis van aardappelen, met een knipoog naar de zuiderse tapas. Lekker, modern en ideaal om te serveren wanneer je een gezellig samenzijn in gedachten hebt. VLAM beveelt ze warm aan in zijn nieuwste aardappelcampagne. Die loopt van 17 oktober tot 6 november op Canvas en één. Ook in diverse culinaire programmas en magazines komen ze aan bod. Tien recepten werden gebundeld in een mooie receptenbrochure, die gratis verdeeld wordt in Standaard Boekhandel.
Op de campagnesite, www.patapas.be, loopt een wedstrijd. Wie zijn eigen pataparty organiseert met 5 vrienden, maakt kans op een set van 12 stijlvolle presenteerbordjes om te gebruiken op een volgende party. Deelnemers vinden volop inspiratie voor aardappelgerechtjes op de site. RVH.