:-8)
Moramixml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Een familiedomein van ruim 130ha, sedert 1600 in handen van dezelfde familie, dat zich weet te onderscheiden door diverse kwalitatieve teelten. Onder impuls van Sabrina Morami, momenteel zaakvoerder, werd ook het concept agriturismo toegevoegd en kunnen gasten hier genieten van een 10-tal moderne en exclusieve kamers en appartementen.
Het domein zorgt voor granen, fruit en tomaten maar heeft ook olijfbomen in petto. Zowat 11ha van het globale domein worden aangewend om enkele typische maar behoorlijke kwalitatieve wijnen te produceren. De productie wordt doelbewust tot 3000 flessen per label beperkt omdat men op deze manier, de handgeplukte druiven het best kan selecteren en er tevens kan voor zorgen, dat volkomen aan de eisen van elk label wordt voldaan.
De Renaia 2007, Umbria Rosso IGT, is een mix van o.m. Merlot, Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon, die minimaal 12 maand aging meekrijgt in Franse eiken vaten en nadien minstens 18mnd op fles verder rijpt. Het resultaat is een volronde elegante rode wijn van 14.5% alcoholgehalte die een leuke aanvulling vormt bij voorgerechten en pasta. Ook kaas, wild en mixed grill vlees laat hij niet onverschillig.
De Podicerri 2010 Umbria Osso IGT, wordt geproduceerd met 70% Sangiovese en 30% Alicante, een mix die uitgroeit tot complexe parfums en geuren. De kleigronden op ruim 370m hoogte zijn onvermijdelijk met het smaakpatroon verbonden. De wijn, bij degustatie behoorlijk jong, geeft nu alvast enkele geheimpjes prijs en ontwikkelt zich wellicht tot de perfecte gezel van wild- en rode vleesschotels, maar ook bij de kaasplank is hij een fijne vennoot. Momenteel door zijn hoog alcoholgehalte reeds drinkbaar bij voorgerechten en pasta.
Pratolongo 2010 Umbria CGT, een creatie van 70% Grechetto en 30% Viognier-druiven, resulteert in een frisse witte wijn met bloemtoetsen en enkele fruitige noten. Ook hier, net als bij de andere wijnsoorten van het huis Morami, 4200 struiken per ha die een wijn van 13% alcoholgehalte afleveren. De jeudige mineraliteit die bij de proeverij wordt weergevonden is alleszins een leuke compagnon bij het aperitief, wit vlees en vis en zelfs bij enkele kaassoorten. RVH.
www.morami.it


|