:!::wink:
Cantina Madrevitexml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Dit wijngoed vormt het sluitstuk in ons Umbrisch wijnkwartet. Madrevite zag het levenslicht in 2001 nadat het familiedomein, meerdere generaties in handen van de familie Chiucchiurlotto, van moderne structuren werd voorzien.
Madrevite is ondergebracht in een oude boerdrij uit het familiedomein Podere Mastronuccio, locatie die in 1651 als farmhouse staat omschreven. Het nieuwe Madrevite strekt zich uit over zowat 20ha, de naamgeving is afkomstig van een oud instrument waarmee men destijds de kleine deurtjes van de grote eiken vaten afsloot, een instrument dat de link legt tussen moderne teelt- en vinificatiewijzen en het oude traditionele beroep, een link alleszins die voor prettige kwaliteitswijnen zorgt.
Madrevite startte zijn productie in 2001 met kwalitatieve wijnen als doelstelling, een productie op basis van zowel oudere wijnstokken als nieuwe aanplantingen waarbij voor de regio eerder ongewone wijnstokken zoals Syrah, Montepulciano en Trebbiano Spoletino opdoken.
De productie spitst zich toe op een roséwijn La Bisbetica, 100% Gamay de Trasimeno, een wijn met mooie zalmkleur, fris en een boeket frisse bloemen. Anderzijds is er een DOC Colli di Trasimeno, de Glanio, bestaande uit 70% Sangiovese, 20% Gamay en 10% Merlot. De zorgvuldige selectie van de druiven zorgt voor een leuke en intens volle rode wijn.
Madrevite biedt ook 2 IGT Umbria wijnen, enerzijds de Che Syrah Sara, een 100% wijn van Syrahdruiven met mooie rode kleur, aangename tannines met fijn smaakpalet een wijn die men als 100% Italian style kan bestempelen. De Capotoco anderzijds is een blend van Gamay del Trasimeno, Merlot en Montepulciano. Deze wijn met een zogeheten spontane fermentatie biedt de nodige complexiteit en mooie structuren.
Madrevite produceert eveneens kwalitatief hoogstaande extra virgin olijfolie en de Fagiolina del Trasimeno. Deze speiale bonensoort draagt tegelijkertijd bloem, groene sluimen en overrijpe vruchten. De opbrengst is erg beperkt, maar de eindafwerking is arbeidsintesnsief waardoor het product een absolute lekkernij vormt met eerder hoog prijskaartje. De Fagiolina, een van de meest traditionele regionale voedingproducten uit de regio Trasimeno is erg gegeerd in toprestaurants. RVH.
www.madrevite.com


|