:-D
PALM innoveert met de lancering van PALM Hopper Limited Edition en de aanleg van een eigen hopveldxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
In de afgelopen vijf jaar evolueerde PALM Breweries van een duo-productstrategie - met PALM & RODENBACH - naar een multi-nichestrategie. Hierdoor zagen een aantal nieuwe bieren het licht, vele als Line Extension, sommige als nieuw merk. Voor de volgende vijf jaar toont PALM Breweries zich opnieuw ambitieus.
De aanleg van een eigen hopveld getuigt hiervan. DeHallertauMittelfrüh hop, die wordt aangeplant, zorgt op termijn voor het invullen van de eigen hopbehoefte, het heeft de brouwers nu reedsgeïnspireerd voor een eerste nieuwe seasonal, de PALM Hopper, die dit jaar als Limited Edition wordt uitgetest.
Binnen de uitgetekende multi-nichestrategie resulteerde het strategische partnership met VikiGeunes, Patron Cuisinier van restaurant t Zilte (**) in het Antwerpse MAS, in de creatie van de RODENBACH Caractère Rouge. Maar er staan nog projecten, binnen productinnovatie en productontwikkeling, op stapel, onder andere ook op gebied van Beer & Food Pairing.
Hop is Hip, maar meer dan een hype !
Als brouwer van rasbieren voelt PALM Breweries zich prima met de hernieuwde belangstelling voor hop en bitterheid in bier. Hop en bier zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden : hop is één van de vier ingrediënten in bier en, op enkele uitzonderingen na, is bier het enige product waarin hop gebruikt wordt. De voorbije decennia is, door toedoen van de verhoogde vraag naar sterk gezoete dranken, de bitterheid in bier jaar na jaar gedaald. Waar een Belgische pils in de jaren 60 en 70 vlot 30 bittereenheden had, volstaat nu mondiaal gemiddeld 4 à 5 gram alfazuren per hectoliter, waardoor sommige bieren een bitterheid hebben nauwelijks boven de smaakdrempel.
Hetzelfde fenomeen voltrok zich in de US, de grote Amerikaanse biermerken hebben hun bitterheid extreem laag laten zakken. Dit fenomeen ligt daarentegen mee aan de basis van het succes van craftbeers in de Verenigde Staten, In hun, sterk gehopte, bieren vinden we zelfs bitterheden die van 50 tot boven de 100 gaan! Hun verdienste is dat zij hop terug onder de aandacht brengen, ook in Europa : zowel de dosering van de hop, als het gebruik van verschillende aromavariëteiten, als het moment van toediening tijdens het brouwproces. De grote keuze in hopvariëteiten geeft de brouwer van speciaal bieren een prachtig instrument om met smaak te spelen. Hop is voor bier wat de cépage is voor een wijn. Hop wordt klassiek ingedeeld in bittersoorten en aromavariëteiten. Hun aroma wordt omschreven als citrus, floraal, groen, kruidig en hoppig
www.palm.be
|