Stukje Thailand in De Panne
Mama Thai
Liefhebbers van de Thaise
keuken hoeven niet direct richting Hua Hin, Pattaya, Bangkok of Chian Mai te
vliegen om de authentieke keuken te proeven. In de voormalige DOude Stove
schuift de in Phitsanulok (nabij Bangkok) geboren LadyChef Kanteeya Seetrairat
je het beste uit haar land naar voor. In de zaal zorgt echtgenoot en gastheer
Laurenzo Moerman voor een vlekkeloze bediening.
Omwille haar kookkunsten
werd Kanteeya recent opgenomen als Compagnon de la Toque Blanche bij de Orde
der 33 Meesterkoks van België. Zij zowaar tussen de kookpotten geboren en
leerde de stiel van haar moeder. Laurenzo en Kanteeya werken zoveel mogelijk met
pure Thaise ingrediënten, die ze rechtstreeks via twee invoerders uit Thailand
naar hier halen. Vis en vlees komen van bij de beste leveranciers uit de regio
. Alleen wie met verse producten werkt kan een goede keuken leveren. Onze
Thaise keuken is hiervoor wereldbekend en we zijn blij het hier te kunnen laten
proeven, vertelt Kanteeya Seetrairat, terwijl ze met vaardige handen een
salade Som-Tam-Thai klaarstoomt.
Het is dan ook volop
genieten van Dim Sum, Kaew Tod (varken), Loop Moo, salades en diverse
wok-gerechten om te besluiten met een Klow-Tod (banaan met ijs) als nagerecht.
Alle gerechten zijn mild
pikant. Op vraag kunnen ze uiteraard pittiger bereid worden.
Mama Thai
Veurnestraat
309
8660
De Panne
058 62.80.01
www.mama-thai.be
Open
van 12 tot 13.45 u. en van 18.15 tot 22.30 u.
Woensdag
en donderdag gesloten.
Georges
Keters


|