Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
03-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPHOTELS IN ZEELAND

Hotelparel in Zeeland

 

Flechter Hotel-Restaurant

Duinzicht in Ouddorp

 

Wie er even wil uit zijn, wat uitwaaien of zo maar even genieten van al dat moois dat onze Noorderburen te bieden hebben, dan zit je goed in verrassend heerlijk Zeeland, dat kan bogen op een brede waaier schiereilanden. Een daarvan is Goeree-Overflakkee, gekneld tussen de Haringvliet en Grevelingen. Een ideale plek om te onthaasten.

 

Zoek net lang naar een geschikte locatie, vlakbij het strand op de kop van het eiland Goeree-Overflakkee ligt het prachtige nieuwe Fletcher Hotel-Restaurant Duinzicht in het knusse dorpje Ouddorp, in 2007 uitgeroepen tot de Beste Badplaats in Nederland. Luxe, comfort en ontspanning voeren hier de boventoon. Het luxe 4-sterren hotel beschikt over diverse faciliteiten waaronder mooie kamers, een culinair hoogstaand restaurant, een gezellige bistro met bar, een sfeervol loungeterras en vijf Duinvilla’s. Tevens is dit hotel een officiële trouwlocatie.

GASTRONOMIE TROEF

Fletcher Hotel-Restaurant Duinzicht ligt – via een uitstekend wandelpad – op minder 10 minuten stappen naar het prachtige zandstrand waar heerlijke strandwandelingen zijn te maken. Ook het gezellige haventje van Ouddorp of Rien Poortvliet Museum in Korendijk liggen binnen bereik. Zijn dit voor zich sprekende troeven dan wacht er nog het restaurant met een tafel om u tegen te zeggen. Hotel manager Elles van Dongen is formeel en geniet: “De Chef bereidt iedere dag met liefde en passie diverse culinaire gerechten voor zijn gasten. Dat onder het motto “Iedereen verwennen met de mooiste regionale producten af te werken via culinaire hoogstandjes. Alle gerechten worden in eigen keuken bereid, waarbij passie en vakmanschap de sleutelwoorden zijn. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van seizoensgebonden producten uit de streek. Zo komen de garnaaltjes steevast uit Stellendam en het rund uit Maas-Rijn-IJssel. Dichter bij huis is eens zo lekker.”

BISTRO

Naast het gastronomisch tafelwerk zorgt een gezellige bistro met sfeervol loungeterras dagdagelijks voor een smakelijke lunch, een kop koffie met huisgemaakt gebak of een smakelijk gerecht na een heerlijke stranddag. Net als in het restaurant worden de gerechten bereid met eerlijke, verse en pure ingrediënten. Het staat als een paal boven water dat hotel-restaurant Duinzicht zich optimaal inzet op het vlak van gezelligheid, relax, rust en een uitstekende tafel.

KLASRIJKE KAMERS

Hotel-Restaurant Duinzicht beschikt over 50 comfortabele en moderne hotelkamers, waaronder 4 suites. Alle kamers beschikken over comfortabele bedden, flat screen televisie, telefoon, gratis draadloos internet en een badkamer met douche of bad en toilet. De suites zijn ruime kamers met een prachtig uitzicht op de duinen en beschikken over een extra zitje en een badkamer met dubbel ligbad, aparte douche, toilet en föhn.

DUINVILLA’S

Voor wie het nog meer intiem wil maken, vlak achter het hotel bevindt zich een schitterend park met luxe duinvilla’s. Deze vakantievilla’s zijn omgeving door rust en ruimte en ideaal voor families en vriendengroepen. Gasten kunnen indien gewenst gebruik maken van de faciliteiten en service van het hotel, zoals een uitgebreid ontbijtbuffet, boodschappenpakketten, uitgebreide diners en fietsarrangementen. “Niets te is veel veel voor onze bezoekers. We willen gewoon dat men zich hier in Duinzicht meteen thuis voelt.” aldus nog hotel manager Ellen van Dongen.

AANBIEDINGEN

Het is uiteraard steeds nuttig vooraf te reserveren. Fletcher Hotel-Restaurant Duinzicht pakt evenwel regelmatig uit met speciale aanbiedingen en of Last Minutes. Daarom is het vooral nuttig om af en toe even een blik te werpen op de website waar een actueel overzicht van tal mogelijkheden zich aanbiedt. Het is duidelijk, Fletcher Hotel-Restaurant staat jaar in jaar uit klaar met telkens iets verbluffends.

 

Fletcher Hotel-Restaurant Duinzicht

 Oude Nieuwlandseweg 13

3253 LL Ouddorp

0187 - 68 00 00

www.fletcherhotelduinzicht.nl

info@fletcherhotelduinzicht.nl

 

Georges Keters








>> Reageer (0)
02-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOP IN GREAT BRITAIN : SCHOTLAND

Schotland ontdekken start in Edinburgh

 

Schotland. Dat is synoniem voor aan whisky, haggis, doedelzak, kilt, Loch Ness, Highlands, Robert Burns en uiteraard een flinke brok geschiedenis waar oorlogen en invasies schering en inslag waren. Dat allemaal omwille zelfstandigheid, met als topper de vele verhalen om en rond William Wallace en Robert de Bruce (te beleven in de film Braveheart 1995 met Mel Gibson) die in de 13de eeuw de Schotse clans aanspoorden om samen strijd te leveren tegen de Engelse overheersing van King Eduard I. Maar vergeet de gevechten en geniet van de onvergelijkbare pracht de natuur en vooral van de onnavolgbare flair en gezelligheid, eigen aan het pure Schotse volk.

 

Met Glasgow, Aberdeen en Edinburgh tellen we de grootste steden. Alvorens koers te zetten naar het idyllische eiland Arran (zie verder in dit nummer) genieten we van de vele troeven die Edinburgh, de Schotse hoofdstad, te bieden heeft. Hier voelen de liefhebbers van cultuur zich in hun nopjes, met Edinburgh Castle als trekpleister. Deze bruisende stad staat bol van de activiteiten en bijzonderheden. Neem gerust je tijd om even te verwijlen in de unieke Princess Street, de gelijknamige wandeltuinen met het indrukwekkende standbeeld van Sir Walter Scott als wegwijzer. Klim via de Royal Mile via de vele pittoreske stalletjes, winkeltjes, pubs en restaurantjes richting Castle waar je met je bezoek al vlug een paar uurtjes zoet bent. Het panoramisch zicht over de imposante stad is je beloning. Geniet verder ook van een bezoek aan de St Giles, Blackness Castle en onder andere de Camera Obscura op de Outlook Tower. Geen tijd voor verveling in Edinburgh, zoveel is zeker.

THE RUTLAND HOTEL

Edinburgh zit bol van de leuke en knusse hotels. Eentje daarvan is The Rutland aan de Rutlandstreet 1 – 3, gezellig boetiekhotel, hartje centrum aan de voet van de lange Princess Street en Edinburgh Castle. De kamers zijn top en de decoratie snuift naar geschiedenis waar koningen en ridders zich thuis voelden. Verwen jezelf in The Huxley, een van de meest sfeervolle bars in de stad, waar een indrukwekkende ginkaart je stoutste verwachtingen inlost, met klasse voorgesteld door sommelier David. Gepassioneerd als hij is, wordt je, via The Gin Experience, totaal ondergedompeld in de wereld van gin. Dineren kan in het romantische Kyloe restaurant & grill waar de riddertafel het beste van Schotland laat proeven. Wanneer het feestmaal dan nog opgefleurd wordt met een authentieke Bagpipe (doedelzakspeler) dan kan de avond niet meer stuk. Meer info: www.therutlandhotel.com, www.edinburghgindistillery.co.uk en www.kyloerestaurant.com

THE BALMORAL

Top of the bill is het 5-sterrenhotel The Balmoral aan Princess Street 1, een van de absolute toppers van de Rocco Forte Hotels, met residenties in St. Petersburgh, Brussel, Londen, Berlijn, Frankfurt, Wenen, Firenze, Sciacca en Jeddah en eigendom van Sir Rocco Forte die het eind de jaren tachtig kocht als de North British Hotel, restaureerde, renoveerde en omdoopte tot The Balmoral. Het prestigieus hotel telt 188 super de luxe kamers, 20 suites, twee restaurants en bars. Het restaurant Number One telt één Michelster en wordt met vaste hand geleid door Head Chef Brian Grigor. Pittig detail: op minder dan 200 km bevindt zich Balmoral Castle in Aberdeenshire, kasteel waar de Britse koningin verblijft wanneer ze in Schotland huist. Zorgt bij de toerist nog al eens verwarring.

EDINBURGH CASTLE

Een must is alvast een bezoek aan indrukwekkende kasteel, gebouwd op Castle Rock. Trek er zeker enkele uurtjes voor uit want zowat de hele Schotse geschiedenis rolt voor de ogen. In de Royal Palace kan je de kroonjuwelen en de Stone of Scone, steen waarop de koningen van Schotland gekroond werden, bewonderen. Genieten is het ook in de St. Margaret’s Chapel met onder ander het gigantische glasraam met de beeltenis van onafhankelijkheidsstrijder William Wallace.

Meer info: www.welcometoscotland.com, www.edinburghguide.com, www.edinburgh.org, www.visitscotland.com

 

Georges Keters

Foto’s: Visit Scotland en Georges Keters

 

 








>> Reageer (0)
01-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE IN SCHOTLAND

 

Aan tafel in Schotland

Snoepen van Isle of Arran

 

Tafelen in Groot-Brittannië in het algemeen en in Schotland in het bijzonder, doet vele wenkbrauwen fronsen. Wie nooit in Schotland is geweest kent het land alleen maar van de whisky, haggis en doedelzakspelers in een kilt. Maar er is veel meer culinair te beleven bij de Schotten. Niet alleen bezit het een brede waaier van voor ons ongekende producten maar levert kwaliteitsvol vlees, vis, zeevruchten en een grote verscheidenheid aan fruit en groenten.

 

Tafelen kan zowat overal in Schotland, van de kleinste pub al over een gezellig bistro tot een sterrenrestaurant. Juist, want ook de Schotten tellen ei zo na twintig Michelsterren. Met dank aan de vele Chefs die alleen maar kiezen voor topkwaliteit. Deze halen vooral hun producten bij de lokale boerenmarkten en vissers, bij bosjes te vinden op de vele eilanden en dorpjes, zo weggelopen uit een luxe foto album. Voeg daarbij een resem festivals waar met veel liefde de lokale producten ten toon worden gespreid.

HAGGIS

Meer nog, het lopend jaar staat met Year of Food & Drink Scotland 2015 volledig in het teken van de gastronomie,  op het eiland Arran extra in de kijker gesteld door Big Tastes from a small Scottish Island (meer info: www.taste-of-arran.co.uk) die we graag extra onder de loep nemen. Wellicht denkt u meteen aan de onvermijdelijke Haggis, de Schotse delicatesse bij uitstek. Haggis (schapenmaag gevuld met gemalen ingewanden als long, hart, lever, rundniervet, havermeel, uien en gedroogde kruiden, aangevuld met een flinke scheut whisky) is de topper in de keuken. Tot voor kort authentiek opgediend als eerbetoon aan de Schotse dichter Robert Burns, vandaag eerder klaargestoomd als stevige moten gehakt. Ook de zee en de landbouwers zorgen voor topproducten met een brede waaier van vis, schaal- en schelpdieren met kreeft, oesters, mosselen en onder andere langoustines. Met Angus rund ligt het beste vlees op het bord. Voeg daarbij de diverse kazen, aangevuld met een wijntje en je lunch of avondfeest kan niet meer stuk. Verwacht evenwel niet direct de beste verfijnde Franse of Belgische keuken, maar eenvoudige, stevige en vooral smaakvolle maaltijden.

ARRAN KAAS

Kaasliefhebbers zijn hier aan het feest: in The Arran Chees Shop kan je niet alleen het proces van het kaasmaken meemaken, maar kan je ook proeven van het beste wat op het eiland Arran te vinden is. Heel wat cheddar-kazen krijgen de smaak van whisky, gerookt look, gerookte eik of onder andere Chilipeper toegemeten. Verrassend lekker.  Meer info: www.arrancheese.com

GEROOKTE ZALM

Wie het neusje van de zalm onder de zalm wil genieten krijgt ruim zijn gading bij Tim en Fran James. In hun home farm Creelars of Arran in Brodick schuiven ze u al 24 jaar topkwaliteit inzake gerookte lokale producten naar voor, met de zalm als speerpunt. Tim trekt zelf naar zee met zijn eigen vaartuig en vangt naast zalm ook nog kreeft, krab en langoustines. Daarnaast kan men deze producten genieten in hun restaurant. U vindt Restaurant & Smokehouse Creelers of Arran in het Visitors Centre, hartje Brodick.

ARRAN CHOCOLADE

Ons land mag dan wel de beste chocolade ter wereld leveren, op het eiland Arran overtreft Kat in haar Arran Chocolat Factory in Brodick met haar James of Arran iedereen. Vooral de James’ After Dinner Selection is een streling voor oog en tong. Liever de James’ Fresh Cream Truffles? Jonge paartjes kennen het adres voor hun onverbeterlijke Wedding Favour Boxes. Meer info: www.jamesofarran.com

ARRAN BIER

Schotland mag dan wel het land bij uitstek zijn omtrent whisky, er wordt aardig wat bier gedronken. In The Isle of Arran Brewery zorgt manager director Gerald Michaluk voor de beste ales. Genesteld tussen Goatfell, de grootste bergketen van Arran, en het imposante Brodick Castle staat hij borg voor heerlijk geestrijk vocht als de Arran Sunset, Arran Sleeping Warrior, Arran Red Squirrel en onder andere de Arran Milestone Special. Meer info: www.arranbrewery.com en voor Year of Food & Drink Scotland 2015: www.visitscotland.com

Slainte !   Laat het u smaken.

 

Georges Keters

Foto’s: Visit Scotland & Georges Keters








>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GREAT BRITAIN : SCHOTLAND EILAND ARRAN

Isle of Arran

Schotland in het klein

 

Wie kennis wil maken met het échte Schotland en niet direct de tijd vindt om grootsteden als Edinburgh, Glasgow of Aberdeen in te vullen, kan na summiere kennismaking met de hoofdstad meteen richting Arran kiezen, een eiland in de Firth of Clyde dat klein maar bijzonder fijn is. Niet zonder trots stellen de zowat 5000 inwoners van het eiland dat men hier Schotland in het klein bezoekt. En of zij gelijk hebben.

 

Arran – 30 km lang en 16 km breed – ligt braafjes aan de westkust van Schotland te zonnen naast haar tweelingzusje Isle of Bute. Beide kunnen genieten van de Golfstroom dat zorgt voor extra warm klimaat, met dank aan het Mull of Kintyre (door Beatle Paul McCartney in 1977 in de kijker gezet), de landtong die Bute en Arran beschermd zodat er palmbomen groeien op het eiland. Arran mag er prat op gaan zowat alles te hebben met zowel Lowland in het zuiden als Highland in het westen met de Goatfell met zijn 874 meter de hoogste berg. Vandaar Het Kleine Schotland. Arran is vlot te bereiken vanuit Ardrossan alwaar de veerboot Caledonian MacBrayne je in 55 min. naar Brodick brengt, meteen de meest belangrijke plaats op het eiland.

GLENISLE HOTEL BISTRO

Als pleisterplaats kozen we voor het warme kleine Glenisle Hotel Bistro in Lamlash (National Winner 2014 – Small Country Hotel of the Year). Een vijftiental kamers en luxesuite met zicht op zee en het piepkleine Holy Island waar nog enkele monniken het klooster bevolken. Het eiland is te bezoeken via kleine veerboot vanuit Lamlash. De keuken van Glenisle Hotel Bistro is bijzonder smaakvol met een ode aan de lokale producten waarbij Smokel Salmon, Arran Cheese, Arran Haggis Croquettes, Arbroath Smokie Haddock en de sweets als Sticky Toffee Fusion en Arran Ice Creams nooit ver weg zijn. Uiteraard wacht voor de vleesliefhebbers de uitstekende Angus Sirlion Steak en de Arran Haggis, de Schotse delicatesse. Een ideaal adres om van daar uit de natuurpracht van dit schitterende eiland te ontdekken, met deze extra attractie: de weersomstandigheden kunnen plots veranderen. Niet zelden beleeft men de vier seizoenen op één dag. Een unieke belevenis. Sheila Gilmore, executive director VisitArran & The Arran trust vertelt: “Het leven op Arran is anders dan anders. Iedereen kent iedereen en leeft met mekaar. Het eiland heeft nog steeds een eigen bakker, een eigen slager, een chocolatier, prachtige stranden, ruige rotspartijen, diverse golfterreinen, kortom alles wat men van een vakantie kan verlangen. En dan heb ik het nog niet over vele mogelijkheden tot vissen, festivals en onder andere Higland Games in augustus.” Meer info: www.glenislehotel.com en www.visitarran.com

WHISKY

Een Schot zonder whisky is al een café zonder bier. Schotten zijn al eeuwen meester van de pure onversneden single malt whisky. Een van eilandjes die zich de jongste jaren sterk in de kijker wist te stellen inzake destillatie is… Arran. Hoog in het noorden ligt tegenover het Lochranza Castle de distilleerderij ARRAN waarbij de Arran Single Malt zich groot maakt dank zij het water afkomstig van de Loch na Davie. Pas opgericht in 1995 door Harold Currie wist de whisky zich al een aardige plaats op de markt te veroveren. Met dank aan de Queen die de stokerij persoonlijk kwam openen in 1998. Sindsdien genieten de prinsen William en Harry van het gouden vocht dat Arran Single Malt heet.

SPOOKWANDELINGEN

Schotland is zonder meer een van die landen waar spoken, monsters en magie hoogtij vieren. Geen dorpje, hoe klein ook, bezit zijn spookhuis, dito oud kasteel of geheime kelder in een van de duizenden pubs, waar spoken zich thuis voelen. Zo staat Brodick Castle al eeuwen garant voor spectaculaire spookwandelingen, paranormale en bovennatuurlijke activiteiten. Wil je het persoonlijk meemaken, trek dan zeker naar Arran en geniet van het evenement Ghosts & Ghouls tussen 24 oktober en 27 november 2015. Om en rond de Goatfell in de Highlands en in Brodick Castle zorgen de avondlijke wandelingen voor onverwachte verrassingen, evenwel niet geschikt voor kinderen en hartlijders.

Meer info: www.visitarran.com en www.visitscotland.com

 

Georges Keters

Foto’s: Visit Scotland & Georges Keters

 








>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE AAN ZEE

Maandmenu

vanaf Pasen tot 4 mei à € 52 per persoon

OF € 75 met halve fles Champagne Prévoteau-Perrier en hapje inbegrepen
OF 1 glas Champagne en biowijn

 


 

Halve kreeft, bio salades-tomaat, twee sausjes

 
 

Zeetong gebakken in bioboter, lentegroenten en biofrietjes

of

Natuurrundsvlees rechtstreeks van de hoeve, gebakken met dragon, lentegroenten en biofrietjes


Soufflé glacé van Grand Marnier


Paasweekend: zaterdagavond en zondagmiddag & -avond
+ 1 mei-weekend: zaterdagavond en zondagmiddag enkel deze menu mét Champagne

 

 

RESERVATIE NOODZAKELIJK

 

HOSTELLERIE RENTY

Louis Logierlaan 51

8430 Middelkerke

   059-31 20 77






>> Reageer (0)
22-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DELICATESSEN UIT WEST-VLAANDEREN

Poperinge paradijs voor de smulpapen

 

Hopscheuten zijn delicatesse


Ze zijn er weer, de heerlijke witte fragiele stengeltjes die in februari de kop opsteken en hopscheuten heten. Een vijftal Poperingse hopboeren zorgt jaarlijks voor enkele heerlijke culinair hoogstaande weken, vooral te genieten in de toprestaurants, maar niet in het minst bij de Chefs uit de regio met kleppers als Kris Pollentier (Manoir Ogygia in Poperinge), Stefaan Couttenye (’t Hommelhof in Watou), Bert Recour (Pegasus in Poperinge) en onder andere Gery Plancke in Gasthof De Kring in Poperinge.

 

Het hoeft geen betoog, Poperinge is de hoofdstad van de hopteelt en het goede leven. De hopboeren vertroetelen de hopplanten met als resultaat kwaliteitshop te gebruiken voor de bierbereiding. Hopscheuten is dan weer het witte goud en zijn de jonge ondergrondse scheuten van de hopplant. De hopscheuten worden in het prille voorjaar met de hand geplukt, wat zich dan ook vertaalt in een dure prijsklasse. Wie het allemaal wil volgen kan terecht op de hopboerderij van Wout Desmyter en Benedikte Couttigny. Deze laatste is een meesteres in de vertelkunst. Op haar Bezoekboerderij ’t Hoppcruyt in Proven (www.hoppecruyt.be) – inmiddels aan de vierde generatie toe, laat ze u meeleven met het reilen en zeilen omtrent het kweken, telen en klaarstomen voor de verkoop van dagvers geplukte hopscheuten. “Hopscheuten zijn de jonge uitlopers van de hopplant. Alles begint bij het snoeien van de wortelblokken. Daarna begraven we ze onder zowat een halve meter aarde. Die worden buiten gekweekt maar gezien het nog te koud is om deze op het veld te oogsten vertroetelen we de hopscheuten in onze voormalige vloerverwarmde varkensstallen. Zo kunnen we al in februari hopscheuten op tafel brengen. Voor een kilogram hopscheuten mag je rekenen op zowat twee uur werk. Intense arbeid dus, wat de prijs van de hopscheuten zo duur maakt.

 

CULINAIR GENIETEN

Wie de hopscheuten op en top wil genieten kan nog tot eind maart 2015 terecht in onderstaande restaurants waar de hopscheuten dagelijks worden aangeleverd. Elk van deze Chefs is gek op hopscheuten en schotelt op zijn manier het beste uit de Westhoek naar voor.

HOTEL DE LA PAIX

Chef Koen Sambaer

Grote Markt 20 in Poperinge, info@hoteldelapaix.be en www.hoteldelapaix.be, tel. 057 33 95 78

 

RESTAURANT AMFORA

Chef Dominque Bondue

Grote Markt 36 in Poperinge, info@hotelamfora.be en www.hotelamfora.be, tel. 057 33 94 05

 

RESTAURANT PEGASUS

Chef Bert Recour

Guido Gezellestraat 7 in Poperinge, info@pegasusrecour.be en www.pegasusrecour.be, tel. 057 33 57 25

 

MANOIR OGYGIA

Chef Kris Pollentier

Veurnestraat 108 in Poperinge, info@ogygia.be en www.ogygia.be, tel. 057 33 88 38

 

GASTHOF DE KRING

Chef Gery Plancke

Burgemeester Bertenplein 7 in Poperinge, info@dekring.be en www.dekring.be, tel. 057 33 38 61

 

HOTEL CALLECANES

Chef Kurt Dufloucq

Callicannesweg 12 in Watou, info-reservatie@hotel-callecannes.be en www.hotel-callecannes.be, tel. 057 38 88 08

 

RESTAURANT DE PATERSTAFEL

Chef Daniëlle Carrupt

Watouplein 14 in Watou, depaterstafel@gmail.com en www.depaterstafel.eu, gsm: 0498 59 84 85

 

RESTAURANT ’T HOMMELHOF

Chef Stefaan Couttenye

Watouplein 17 in Watou, info@hommelhof.be, www.hommelhof.be, tel. 057 38 80 24

 

RESTAURANT ’T BLAUWERS HUYS

Chef Dirk Battheu

Hoge Noenweg 3 in Poperinge, info@tblauwershuys.be en www.tblauwershuys.be, tel.  057 36 46 11

 

RESTAURANT TERMINUS

Sommelier Pieter Verheyde

Callicannesweg 18 in Watou, info@restaurantterminus.be en www.restaurantterminus.be, tel. 057 38 80 87

 

 

HOPSCHEUTENHAPPENING

 

Om de hopscheuten extra in de kijker te stellen pakt de Keurbroederschap De Witte Ranke uit met een exclusieve hopscheutenhappening en dit op 21, 22, 26 en 28 maart, een dagarrangement om duimen en vingers af te likken.

Je bezoekt een hopboerderij waar gidsen je alles vertellen over de hopteelt, de pluk en de verwerking. Tijdens de lunch serveert de Chef een overheerlijk hopscheutenmenu (af te spreken in welk restaurant), gevolgd door een culinaire wandeling door Poperingen met bezoek aan de keuken en of atelier van vier producenten. Een drink sluit de dag af. Deelnemen kan tegen de prijs van 68 euro per persoon. Alle info bij dewitteranke@gmail.com of www.dewitteranke.be. Inschrijven: Toerisme Poperinge, tel. 057 34 66 76 of toerisme@poperinge.be of via www.hopscheuten.be

 

Georges Keters








>> Reageer (0)
10-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OP STAP IN FRANS-VLAANDEREN

Vakantie over de Schreve

 

Pays de Flandres

een paradijs in Frans-Vlaanderen

 

 

Wie houdt van een korte break of een weekendje uit dicht bij huis, vindt ruim zijn gading in de Pays de Flandres, net over de Frans- West-Vlaamse grens met de lieflijke stekjes als Bergues, Cassel of onder andere Hondschoote als leuke bestemmingen, vol sfeer en een uitstekende keuken, een regio waar Vlamingen zich thuis voelen.

 

Pays de Flandres staat voor de regio tussen Rijsel, Duinkerke, Ieper en Saint-Omer met tal van dorpen waar het Vlamsch nog als streektaal gevoerd wordt. Niet moeilijk als men weet dat dit gebied tot de 17de eeuw behoorde tot de Nederlanden waarna Lodewijk 14 het afhandig maakte en het Vlaams verving door het Frans. Vandaag hoort men evenwel in Belle (Bailleuil), Sint-Winoksbergen (Bergues), Kassel (Cassel), Ekelsbeke (Esquelbecq), Hazebroek (Hazebrouck), Waten (Watten), Volckeringshove, Steenvoorde en onder andere in Wormhout nog Frans-Vlaams praten, wat het eens zo gezellig maakt.

STREEKPRODUCTEN

Tafelen en smullen zijn een van de vele geneugten die men in Pays de Flandres hoog in het vaandel draagt. Laat niet na om even de voetjes onder tafel te steken in Estaminet Le Kerelshof in Cassel, gezellig café dat dateert uit 1742. Hout en hop zorgen voor extra sfeer aansluitend dampende potten waterzooi met kip, spek en beenham of de typische Frans-Vlaamse keuken, te doorspoelen met keus uit een ruim assortiment gerstenat.

Iets verder op in Bergues zorgen Jean-Pierre en Valérie in hun Maison d’Hôte Bienvenue chez nous niet alleen voor heerlijk smulwerk, maar tegelijk voor een verkwikkende nachtrust. Deze B&B telt vier fraai gedecoreerde kamers met alles er op en eraan. Meer info: www.bienvenuecheznousabergues.fr

Met Hondschoote op uw programma zit je evenzo goed in restaurant Les Jardins de l’Haezepoël, een charmant optrekje waar je tafelt met zicht op een amoureus knetterend haardvuur, dat zorgt voor kwaliteitsvolle grillades. In de zomer smaken de schotels op het terras nog eens zo lekker.

STREEPJE CULTUUR

Het mooie aan Pays de Flandre is de grote concentratie cultuurhistorische bezienswaardigheden. In die streek moet je dus nooit grote afstanden afleggen om iets moois te zien. Het kan heel divers zijn zoals de schitterende Moulin de la Roome in Terdeghem of de Beiaard en de St-Vaast kerk van Hondschoote. Je kan in een handomdraai een boeiend reisparcours samenstellen, langs tal van plaatsen waar de bezienswaardigheden getuigen van een rijke geschiedenis zoals in Renescure, Watten, Warhem, Oxelaëre, Godewaersvelde en Berthen. Ook niet te missen zijn onder meer de abdij Notre Dame du Mont in Watten, het Ecomuseum in Ghyvelde, het Wijnmuseum in Hondschoote, de kasteeltuinen in Nieppe en het Radiomuseum in Boeschepe.

FIETSERSPARADIJS

Het landelijk karakter van Pays de Flandres, zeg maar Frans-Vlaanderen, leent zich uitstekend tot wandelen en fietsen. Glooiende landschappen, heuvels en rustig kabbelende riviertjes maken van elke fietstocht een plezier. De tientallen uitgestippelde fietsroutes brengen je met je stalen ros naar de leukste hoekjes uit de regio. De venijnige heuveltjes bijten weliswaar in de kuiten maar verzachten de pijnen bij het verpozen op een van de vele terrasjes die zorgen voor een verfrissend glas.

Parel uit de vele fietsroutes is zonder twijfel de Vlasroute, goed voor 30 km landelijk fietswerk tussen de vlasgaarden. Rustiger kan het niet.

 

LEUKE DORPJES

 

En er is nog meer moois te beleven in de Frans Westhoek en Le Pays de Flandres. Trek er eens op uit met de wagen (voor de sportievelingen uiteraard de fiets) en maak kennis met de leukste dorpjes. Berthen, een paradijs voor wandelaars, Herzeele met zijn kapellen, retabels en gerestaureerde kleurrijke huizen, Godewaersvelde gelegen aan de voet van de Katsberg en onder andere Noordpeene met zijn historisch slagveld waarop Vlaanderen in 1677 door Lodewijk 14 geannexeerd werd.

 

 

Voor meer info: contacteer de Pays de Flandre toerisme op tel. 0033 328 48 61 54, www.frans-vlaanderen.be en www.paysdeflandres.fr

 

 

 

Maria Goranti






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WINTERAMUSEMENT AAN ZEE

Warme winter, vier weken animatie, muziek en amusement in MIDDELKERKE

 

Langste ijsglijbaan van het land op Epernayplein

 

“Mag het iets meer zijn?” hoor je steevast bij de slager. Mooie slogan dacht Daisy Sturtewagen van taverne The Corner en pakt in samenwerking met Toerisme Middelkerke en het gemeentebestuur van vrijdag 19 december tot en met zondag 4 januari 2015 uit met Ice-Fest@Middelkerke, een vier wekend durend winterspektakel voor het ganse gezin.

 

Toerismeschepen Michel Landuyt, geflankeerd door burgemeester Janna Rommel-Opstaele en voorzitter directiecomité Toerisme Carine De Jonghe, was niet weinig tevreden met het voorstel van Daisy Sturtewagen, zodoende de inwoners, tweede verblijvers en toeristen vier weken lang te vergasten op een spetterend winterfeest. “Om het even op een andere boeg te gooien en vernieuwende ideeën te ontdekken schreven we een bestek uit waarop alle horeca-uitbaters uit Middelkerke konden intekenen met de bedoeling dat het beste en mooiste voorstel de organisatie van het wintergebeuren op de Zeedijk mocht in handen nemen. Het voorstel van Daisy van The Corner sprong er mijlenver uit. Na schoorvoetend vorig jaar een en ander op het getouw te hebben bezet overtrof ze zichzelf dit jaar. Zij zorgt met Ice-Fest@Middelkerke voor een zeer gevuld programma vol animatie aansluitend een pleiade van Vlaamse vedetten”, schuift Michel Landuyt naar voor.

SUPER LANGE IJSGLIJBAAN

Het eindejaarsprogramma start met een Shopping Weekend op zaterdag 13 en zondag 14 december waarbij de handelaars van Middelkerke, Westende en Lombardsijde tal van speciale acties op het getouw zetten. Shoppers kunnen zich gratis laten vervoeren met de Tuk-Tuks en het Kersttreintje. Een week later start Ice-Fest@Middelkerke. Daisy Sturtewagen vertelt: “In samenwerking met Dirk Bauters, Vanessa Chinitor, traiteur Mi Gusta, Toerisme Middelkerke en het gemeentebestuur (die zorgt voor logistieke steun) pakken we uit met een mega-programma op het Epernayplein, uitgebouwd rond diverse verwarmde chalets, festihutten, waar handelaars hun goederen en drankjes kunnen voorstellen. Topper wordt de 35 meter lange ijsglijbaan, wellicht de langste van het land en enig aan zee. In de hoofdfest zorgen Vanessa Chinitor, Dirk Bauters, Wendy Van Wanten, Wim Soetaer, Margriet Hermans, Connie Neefs en onder andere Yves Segers voor spetterende optredens. Verder zorgen de Great Pretenders – met bas bariton Marc Meersman – voor een aperitiefconcert op kerstdag en brengt evergreens. Overdag zijn de kinderen volop aan het feest. Voor 5 euro kan men de ganse dag genieten van de glijbaan.Het is onze bedoeling om het Epernayplein om te toveren tot niet weg te denken place to be aan zee.”

STERREN AAN ZEE

En er in nog meer te beleven. Het Normandpark wordt op vrijdag 26 december opnieuw ingenomen door Sterren aan Zee, feestelijke animatie die via een fakkeltocht eindigt met een vuurshow op de Zeedijk ter hoogte van het casino. Op zaterdag 27 en zondag 28 december is er van 10 tot 18 uur in de straten van Westende-Bad een winterbraderie. Ook in het hinterland wordt kerst gevierd. Met Mannekesvere smult met Kerst zorgt dj Yves op zaterdag 27 december vanaf 17 uur op de overdekte kerstmarkt voor sfeer en gezelligheid. De plaatselijke verenigingen pakken uit met standjes waarbij glühwein, warme chocomelk, jenever, soep, gebakken worst, Noordzeevis en nog zoveel meer kan genuttigd worden, dat alles getekend Gino, patroon Oud Mannekensvere.

Het jaar wordt verder uitgewuifd met een fikse erfgoedwandeling op zondag 28 december, een oudejaarsparty op woensdag 31 december op het Epernayplein, met Sylvestervuren  in Westende en Middelkerke. Het volledig programma is te vinden in de fraaie brochure, te bekomen bij de dienst voor Toerisme. Het is duidelijk, er is geen tijd voor verveling, vier weken lang.

 

Foto: De organisatoren met burgemeester Janna Rommel-Opstaele, Toerismeschepen Michel Landuyt, Daisy Sturtewagen (The Corner) en Carine De Jonghet, voorzitter directiecomité Toerisme.

 

Meer info: www.toerismemiddelkerke.be

 

(Georges Keters)






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.REIZEN LAUWERS - REIZEN IN STIJL

12de REIZEN LAUWERS

REIS- EN INFOBEURS

 

 

Zaterdag 17 & zondag18 januari 2015

van 10 tot 18 uur in

 

Kinepolis Antwerpen
Groenendaallaan 394,
2030 Antwerpen

 

GRATIS TOEGANG

 

Reisbeurs – Workshops – Voordrachten – Reisfilms  Reisvoorstellingen

 Taverne - Restaurant

 

 

Dat alles in een 3.500 m² beursruimte, makkelijk te bereiken, aansluitend vlotte parkeerhaven.

 

Naast de 150 standen wacht een grote zaal met films over eigen reizen, drie zalen met voorstelling van diverse reizen met PowerPoint en onder andere voordrachten van onderlegde reisleiders en leidsters.

 

Om eventueel honger en dorst te stillen is er een heel ruime taverne met lekkere maaltijden, snacks en overheerlijke dranken.

 

Ideale voorbereiding tot uw volgende vakantie in familieverband, met zijn tweetjes, in groep of romantisch verblijf in de mooiste hoekjes van de wereld. Liever een cruise in de Middellandse Zee of een riviercruise op de Donau, Rhone of in de Po-Vallei ? Het kan allemaal.

 

 

Voor meer informatie www.lauwers.be

 










>> Reageer (0)
08-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.REIZEN LAUWERS - RIVIERCRUISES

Riviercruise met Reizen Lauwers op de Seine

 

Romantisch genieten tussen

Champs-Elysées en Honfleur

 

Wie er even tussenuit wil en maar over een paar dagen beschikt ziet al zijn wensen ingewilligd met een riviercruise op de Seine, tussen Parijs en Honfleur. Romantischer kan haast niet. Reizen LAUWERS laat niets onverlet om u vijf dagen lang te laten proeven en genieten van al dat moois, te ontdekken tussen de legendarische Champs-Elysées en het pittoreske haventje in Honfleur.

 

Vooraleer aan boord te stappen van de MS Renoir van de gereputeerde rederij CroisiEurope, brengen we een bezoekje aan Parijs, de Lichtstad die al eeuwen tot de verbeelding spreekt. De rondrit langs de legendarische Champs Elysées brengt ons onder andere langs de Olympia, waar ooit de grootste artiesten het podium sierden, nemen we een kijkje op de Place Vendôme waar de duurste parfums en juwelen te vinden zijn, tegelijk het Ritz Hotel, voormalig thuisfront van Coco Chanel en wijlen Lady Di. Een bezoek aan de Eiffeltoren ontbreekt evenmin net als een kijkje in het Louvre, de Place Concorde met de granieten obelisk uit het Egyptische Luxor en de Arc de Triomphe.

MS RENOIR

Met de MS Renoir wacht ons drijvend hotel. De ontvangst is hartelijk en staat borg voor een gezellige vijfdaagse. De cabines zijn voorzien van al het nodige en de keuken is perfect. De bediening gaat vlot en de stemming heerst vanaf minuut één. Tijdens de nacht worden we varend naar onze volgende bestemming gebracht zodat we na het uitgebreid ontbijt optimaal kunnen genieten van de regio en de stad waar aangemeerd wordt.

VERSAILLES

In Conflans Saint-Honorine zetten we voet aan wal voor een gezoek aan het Kasteel van Versailles, in 1624 gebouwd door Lodewijk 13 en naderhand ook het optrekje was van Lodewijk 14, 15 en 16, waarna de revolutie uitbrak. Intussen blijft Versailles een monument vol geschiedenis met als laatste groot historisch feit de ondertekening van de Vrede van Versailles in 1919 in de indrukwekkende Spiegelzaal. In 1979 werd het Kasteel van Versailles opgenomen in de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Vandaag haalt het kasteel ruim tien miljoen bezoekers per jaar.

ROUEN

Op weg naar Rouen is het genieten van de natuur en de lieflijke Franse dorpjes die ons oog voorbij schrijdt. Rouen, een van de belangrijkste havens van Frankrijk, is alvast goed voor een flinke portie geschiedenis, niet in het minst omdat hier Jeanne d’Arc in 1431 op de brandstapel stierf. Niet te missen is de kathedraal, het binnenhof van Saint-Maclou, de rue de l’Horloge, symbool van vrijheid. Werp ook een kijkje in de moderne kerk op de Place du Vieux Marché, opgetrokken op de plaats waar Jeanne d’Arc terechtgesteld werd, wegens ketterij. Geniet intussen van de vele schitterende huizen in vakwerk.

HONFLEUR

Nauwelijks bekomen van de leuke wandeling in het historische Rouen of de MS Renoir legt aan in het gezellige en door kunstschilders zo geliefde Honfleur. Het pittoreske haventje, de nauwe straatjes en de Sainte Cathérinekerk (helemaal in hout !) zijn de absolute blikvangers.

DAUVILLE

Reizen Lauwers maakt hierbij van de gelegenheid om tegelijk kennis te maken met de naburige badplaatsen Trouville en Dauville, twee mondaine stranden die de Parijzenaars aan het hart koesteren, met het imposante casino en twee paardenrenbanen als trekpleisters.  Anderhalve eeuw geleden was Deauville nog een boerendorpje, vandaag schuifelen de grote mondiale filmsterren maal al te graag over de promenade.

OPAALKUST

Na de obligate avond van de kapitein volgt de ontscheping en smaken we verder van de onvergelijkbare Opaalkust met Cap Blanc Nez, Griz Nez en Boulogne, met zijn gezellige oude binnenstad, als speerpunten.

Hoe dan ook, al bij al een heerlijke mini riviercruise die doet smaken naar nog. Ideale inleiding voor wie het later wil wagen op de zeecruises waar Reizen Lauwers onder andere mee uitpakt op de Middellandse Zee, de Griekse Eilanden en de Noorse Fjorden. Meer info over deze zeecruises, aansluitend een reeks gezellige riviercruises:  www.lauwers.be

 

Georges Keters

 

 

 








>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE AAN DE KUST

GASTRONOMIE IN MIDDELERKE

 

Jong talent ontpopt zich in

restaurant De Vlaschaard

 

Restaurant De Vlaschaard, het culinair paradijsje van Chef Stefaan Lauwereins en gastvrouw Tineke aan de Leopoldlaan 246 in Middelkerke, ziet met genoegen twee jonge talentrijke medewerkers zaal en keuken versterken, beide afgestudeerd aan de gerenommeerde hotelschool Ter Duinen in Koksijde: zoon Kenzo Lauwereins en Axelle Vemandele uit Slijpe.

 

Ervaring en jong talent wil automatisch leiden naar hoger op. Een mix die restaurant De Vlaschaard binnen afzienbare tijd kan doen uitgroeien tot een absolute topper aan zee. In de zaal zien we sinds kort Kenzo Lauwereins met klasse en flair de gasten ontvangen en hen – ook al is hij pas 20 lentes jong – voorlichten omtrent de gepaste wijnen bij de succulente gerechten die de keuken weet te leveren. Kenzo is zonder meer een natuurtalent. Afgestudeerd in Koksijde liep hij onder andere stages in het 5-sterrenhotel & restaurant La Reserve Ramatuelle in het Franse Saint-Tropez en als sommelier in ’t Hof van Cleven in Kruishoutem. Evenwel voor Kenzo nog niet voldoende want vandaag loopt hij nog extra school in Ter Groene Poorte in Brugge waar hij zijn oog liet vallen op het diploma Butler & Events, kwestie van protocol en service optimaal in de vingers te krijgen. Tijdens het weekend staat hij als sommelier in het 3-sterrenrestaurant Hertog Jan – waar hij enorm veel opsteekt van wijnexpert Guido Francque – en geeft hij les Wereldwijn in Syntra West. “Het is mijn grote droom om met de opgedane kennis mijn passie, onthaal en wijn, optimaal uit te bouwen in het restaurant van mijn ouders en het huis tegelijk naar hoger niveau te brengen en wie weet met zicht op een Michelinster. De lat hoog leggen is een van onze prioriteiten. De klant optimaal verwennen is ons motto”, stelt Kenzo Lauwereins, een talent die kan uitgroeien tot een diamant in de zaal.

KEUKENPRINSES

Zorgt Kenzo voor een upgrade in de zaal dan ziet Chef Stefaan in de keuken de 20-jarige Axelle Vermandele (geboren uit een familie waar horeca het ordewoord is) dag na dag ontpoppen tot een Ladychef  die – nadat ze er eerder stage liep – sinds augustus in vast verband aan de stoof in De Vlaschaard kokkerelt. “Net als Kenzo een jong talent, maar dat zich liever ontplooit in de keuken dan in de zaal, en mijns inziens al flink voorligt op haar leeftijdsgenoten. Ze heeft heel wat in haar mars. Sprankelende ideeën, nieuwe technieken en een drang naar steeds beter is haar streefdoel”, aldus Stefaan Lauwereins.

TOEKOMST

Hoe dan ook, in restaurant De Vlaschaard waait een frisse vernieuwende wind, een absolute meerwaarde die het knappe pionierswerk van Chef Stefaan en gastvrouw Tineke de jongste tijd al flink wist op te trekken. En het jonge geweld is nauwelijks te stoppen: “Het is leuk werken bij een dynamisch duo als dit, ze geven ons de kans om ons verder te ontwikkelen. Het is een uitdaging voor ons om dit culinair adres via onthaal, nieuw interieur,  protocol en onder andere wijnkennis naar een hoger niveau te tillen. Samen kunnen we veel”, stellen Kenzo in smetteloos pak en Axelle, glunderend aan het fornuis.

Het is duidelijk, meer dan ooit weten Chef Stefaan, Gastvrouw Tineke en hun nieuwe ploeg u tot in de diepste vezels gastronomisch te verwennen. Vis is de grote troef, te proeven via een fraai Maandmenu en een succulent Gastronomisch Menu. Veel tafelplezier !

 

Restaurant De Vlaschaard

Leopoldlaan 246

8430 Middelkerke

vlaschaard@telenet.be

www.de-vlaschaard.be

Gesloten op maandag en dinsdag

059 30 18 37

 

(Georges Keters)

 

 






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OUDEJAARSAVOND IN OOSTENDE

OSTEND QUEEN

 

OUDEJAARSMENU WOENSDAG 31 DECEMBER 2014

 

Champagne

3 Luxe amuses getekend Chef RAOUL

Licht gerookte gasconne rund met oesters, ansjovis, zeewier en bloemkool

Gekonfijte eendenlever, krokant van kippenvel  en marmelade van passievrucht en banaan

Op de huid gebakken rode poon, rouille, schaaldierensaus, venkel en saffraan

Gegrilde tarbot met ossenstaart, winterpostelein, peterseliewortel en zacht kalfsjus

Wilde eend met vadouvansaus, gepofte quinoa, rode biet, oerwortel en zilverajuin

Pré dessert van gin tonic, pompelmoes en kaffir limoen

Dessert van de Chef, pure chocolade en duinroosbes

Koffie – thee en zoetigheden

 

Menu, gepaste kwaliteitswijnen, water en koffie:

 195 euro per persoon

 

Reservatie pas geldig na storting op OSTEND QUEEN rekening  001 6650228 81  met vermelding Oudejaarsavond  Ostend Queen + naam en aantal personen.

 

OSTEND  QUEEN

Kursaal Westhelling  12

 – 8400 Oostende – 059 29 50 52 – info@ostendqueen.be

www.ostendqueen.be

 

 

 

 

AGUA DEL MAR

 

OUDEJAARSMENU WOENSDADG 31 DECEMBER 2014

 

Champagne

Drie amuses van de Chef

Ravioli gevuld met gekonfijte eendenborst, cantharellen, eendenlever en truffel

Nage van kreeft, Chinese kool, wortel, rettich, lamsoren, kokos en curry

Granité van Mombasa Club Gin

Hertenkalf, bospaddenstoelen, cranberries, rösti aardappel en wildjus

Praliné dessert 2015, mascarpone, chocolade, marshmellows, gember ijs

Koffie, thee en zoetigheden

 

 

Reservatie pas geldig na storting van 145 euro per persoon op rekening op rekening  001 6650228 81  met vermelding Oudejaarsavond Agua Del Mar + naam en aantal personen.

 

AGUA DEL MAR

Westhelling 12 – 8400 Oostende

059 29 50 52

www.aguadelmar.be

info@aguadelmar.be

 

 

 

 

 








>> Reageer (0)
02-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RIVIERCRUISEN MET REIZEN LAUWERS

Riviercruise op de Maas met Reizen Lauwers

 

Cultureel proeven van België en Nederland

Wat hebben topsteden als Hasselt, Luik en Maastricht met elkaar gemeen? Juist: de 950 km lange rivier de Maas doorkruist Frankrijk, België en Nederland vooraleer ze uitmondt in de Noordzee. Reizen Lauwers laat u proeven van de culturele genoegens die genoemde drie steden ons weten voor te schotelen. Dat alles via het varend hotel, de MS Prinses Juliana van de River Cruise Line, driesterren rivierschip, comfortabel, goed voor ruim zestig kajuiten en een uiterst vriendelijke en attente bemanning.

MAASTRICHT

Vakantiestemming meteen bij het aan boord klimmen van de zowat honderd meter lange rivierboot. Kapitein Eddy Duqueine, een volbloed Gentenaar, en hotelmanager Edwin Bulthuis en assistent hotelmanager Marnella Maan ontvangen je met open armen in Maastricht waarmee we naderhand kennis maken. Gids Cinthia Hamaeckers neemt je meteen op sleeptouw en loodst je tot in het hart van deze geschiedkundige stad aan de Maas waar de Romeinen ooit aan de voet van de Sint-Pietersberg de stad uitbouwden als Mosae Trjactum (later werd dat Maastricht) of de plek waar men de Maas kon oversteken. En om de geschiedenis helemaal van onder het stof te halen, na de val van Napoleon vormden België en Nederland een koninkrijk. In 1830 scheidde België zich evenwel af en wist Nederland Maastricht te behouden, intussen de hoofdstad van Limburg, goed voor zowat 120.000 zielen. Hoogtepunten van deze unieke wandelstad zijn alvast de oude stadwallen met de Onze-Lieve-Vrouwwal als trekpleister, de Jekertoren en de Helpoort, de oudste stadspoort van Nederland. Maastricht is tegelijk de pleisterplaats van André Rieu en het Vrijthof. Enne… let vooral op de fietsers, die zijn Koning in Nederland. Maar dat wist u beslist al.

LUIK

Wandelen in de Vurige Stede is stappen in de geschiedenis. Te voet ontdekt men tal van schatten met daarbij de kapittelkerk van Saint-Batholémy, het Urselineklooster, het Marktplein, de oude kerk Saint-André, de Place Saint-Lambert, het Paleis van de Prinsbisschoppen, de Coteaux de la Citadelle (groene ruimte hartje stad) en uiteraard het Perron, het monument dat de vrijheden van het Luikse volk symboliseert. De tientallen terrasjes hartje stad laten u toe om heerlijk te verpozen en te genieten van de Luikse culinaire geneugten. Voor de fijnproevers wacht de gids Liège Gourmande met daarin de beste adresjes. Laat u alvast verleiden tot het nuttigen van de Luikse balletjes met friet, de onvermijdelijke Luikse wafels of een Luikse koffie. Af te sluiten met een heerlijke Pèkèt, plaatselijke jenever.

HASSELT

De hoofdstad van de provincie Limburg floreert als nooit te voren. Het is ooit anders geweest. Tot halfweg de 19de eeuw zaten de Hasselaars onder de knoet van de Nederlanders. Toen was het genoeg wrongen zich los van de Hollanders. Op slag groeide Hasselt als kool en onderging een ware metamorfose met eerst de mijnbouw, later de samenwerking met de hi-tech Japanse stad Itami. Geniet tegelijk van een bezoekje aan het stadhuis, de Sint-Quintenskathedraal en onder andere de Virga Jessebasiliek. Voetballiefhebbers nemen een kijkje in brasserie Wembley, de voormalige stek van Wilfried Van Moer, een van s’lands absolute topspelers in de jaren 60 tot 80. Wat uitbuiken kan met een fikse wandeling in het Kapermolenpark.

SMAAKVOLLE KEUKEN

Wandelen en genieten van al dat moois maakt hongerig. En dat vult de crew van Chef Albert van der Hoeven en hotelmanager Edwin Bulthuis schitterend in. Verwacht geen culinaire ingewikkelde schotels, maar een bijzonder smaakvolle eerlijke keuken, met aandacht voor sfeer en gezelligheid. En of dat nog niet genoeg is, de keukencrew staat bol van de verrassingen en pakt geregeld uit met aangename smaakvolle verrassingen. Zo weet een Piratendiner de avond letterlijk in vuur en vlam te zetten.

Hoe dan ook, al bij al een heerlijk mini riviercruise die doet smaken naar nog. Ideale inleiding voor wie het later wil wagen op de echte cruises waar Reizen Lauwers mee uitpakt op de Middellandse Zee, de Griekse Eilanden en onder andere de Noorse Fjorden. Meer info:  www.lauwers.be

 

 

Georges Keters








>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VEILIG NAAR DE ZON MET SILVERJET

Veilig en voordelig en zonzeker

 

Altijd zomer in The Gambia

 

 

The Gambia – zeg maar Gambia – met als hoofdstad Banjul, ligt aan de westkust van Afrika, op beide oevers van de Gambia rivier en helemaal omsloten door buurland Senegal. Gambia bekoort met prachtige stranden, grote natuurparken en veel couleur locale. Het is een voordelige en veilige reisbestemming, op zowat zes uur vliegen vanuit Brussel. Gambia is een unieke ervaring en ideaal voor wie voor het eerst met het echte Afrika wil kennismaken. Bovendien is het er elke dag zomer met een gemiddelde temperatuur van 30° C. Zalig.

 

Om dat alles nog eens extra in de verf te zetten kwam de Gambiaanse  minister van Toerisme en Cultuur Benjamin A. Roberts, geflankeerd door Bakary K. Jammeh, voorzitter van de Gambia Tourist Board, naar ons land om er de troeven van zijn land naar voor te schuiven. “The Gambia is zonder meer een bijzonder veilig land, waar we onbezorgd kunnen genieten van al dat moois. Buurland Senegal en Gambia moeten niet beschouwd worden als een gevaar voor de volksgezondheid. De toeristencurve liep gunstig, tot voor kort ebola de kop opstak en de wereld deed opschrikken. In 2011 kregen we zowaar bijna 100.000 toeristen over de vloer en een jaar later stond de tellen op ruim 150.000 maar voor dit jaar liggen de cijfers een stuk minder door de negatieve berichtgevingen. We begrijpen de toeristen ten volle, maar – met de hand op het hart – Gambia is volledig veilig. Onze droom is de toeristenbezetting tegen 2020 op te trekken naar 500.000. Belgische toeristen ? Dat waren er vorig jaar méér dan 5.000 of zowaar het dubbele van de jongste jaren. We zitten in de lift en daar zijn we zeer blij meer en danken hiervoor graag onze Belgische vakantiegangers, touroperators en reisagenten”, stelt minster van Toerisme Benjamin A. Roberts.

 

TOP 5 VAN GAMBIA

In Gambia is naast zon en strandplezier zoveel te zien dat we voor u graag een top vijf naar voor schuiven, zaken die men, als het kan, zien en beleven wil je het mooiste kleine land van Afrika echt ontdekken.

1. Veelkleurige markten

De markten zijn er levendig, vibrerend, kleurrijk en je maakt er kennis met het echte leven van Gambia. Toppers zijn de Albert Markt in de hoofdstad Banjul en de bruisende markt van Serekunda, een doolhof van honderden straatjes waar je best met een lokale gids op stap gaat.

2. Tropische wouden

Gambia ligt dichtbij de evenaar en heeft hierdoor uitgestrekte tropische wouden, onvoorstelbaar rijk aan fauna en flora. Breng een bezoekje aan het Makasutu Cultural Forest, een schoolvoorbeeld van hoe toerisme en natuurbescherming hand in hand kunnen gaan. Maak een boottocht door de mangrove bossen of klim net als de palmwijntappers in een boom en proef de straffe Jungle Juice.

3. Gambia rivier

Het kleine Gambia wordt in twee delen gesplitst door de Gambia rivier die uitmondt in de Atlantische Oceaan. De rivier is niet alleen de levensader van het land maar ook een fantastische reisweg. Van op het water zie je het schitterende natuurlijke decor en overal waar je aan land gaat, wacht je een verrassing: een authentiek dorp met vriendelijke mensen, een wandelpad door het woud tot bij een fantastische lodge midden overweldigend natuurschoon

4. De vriendelijke bevolking

Na een vakantie in Gambia weet je wat gastvrijheid betekent. Het is tekenend voor de sfeer en de opgewektheid van de mensen. Het is alsof de vriendelijkheid van de Gambianen zit ingebakken in de genen.

5. Gambia Tours

Op stap in Gambia is Gambia Tours de ideale partner voor al vervoer, bezoeken, dagtrips en algemene verkenning van dit nog ongerepte vakantieland bij uitstek. Gambia Tours staat als sinds 1986 ten dienste van zowel de touroperator als de particulier die op eigen ritme Gambia wil verkennen. Managing director Charbel Hobeika staat borg voor een onberispelijke service en brengt u vlekkeloos naar de vele bezienswaardigheden in Gambia. Meer info: www.gambiatours.gm

SILVERJET

Reizen naar Gambia is eens zo heerlijk met touroperator Silverjet die al jaren thuis is in het kleine landje in West-Afrika. Alle info in de gloednieuwe brochure, gratis te bekomen bij uw reisagent of via www.silverjet.be

 

Georges Keters










>> Reageer (0)
02-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OP STAP IN DE SEYCHELLEN MET EEN VLAMING

Nieuwe parel bij touroperator SILVERJET

 

Bredenaar Kristof Van Der Schueren maakt met

Bat-O-Blue mooie weer in Seychellen

 

 

BREDENE – Sinds 2007 peddelt hij het ganse jaar door tussen Bredene en Mahé, hoofdeiland stad in de Seychellen, ontegensprekelijk zijn tweede thuis: Kristof Van Der Schueren. Hij is er co-eigenaar van Bat-O-Bleu, een chartermaatschappij met een kleine vloot hypermoderne catamarans die hij ter beschikking stelt voor cruises en waterplezier, in een van de mooiste streken ter wereld.

 

Kristof Van Der Schueren steekt het niet onder stoelen of banken dat hij verzot is op deze archipel. Hij gaf ons tekst en uitleg, net voor hij nog maar eens vertrok naar Mahé, zijn vaste stek aan de boorden van de Indische Oceaan. Hij is afkomstig uit De Pinte maar woont al zowat 15 jaar in Bredene . “Als jonge student maakte ik tijdens een vakantie kennis met de Seychellen en het werd liefde op het eerste gezicht. Meer nog, de aangename bevolking, het immer mooie weer, de grote levenskwaliteit, de uitstekende keuken en geen spoor van enige stress, allemaal elementen die me naar hier lokten, met niet meer kunnen loslaten. Meer nog, samen met de lokale Jeffrey Boucary stampten we Bat-O-Blue uit de grond. We startten in 2007 met één catamaran. Vandaag zijn we eigenaars van vier klasrijke vaartuigen. We kregen intussen al flink wat volk over de vloer, met vooral Fransen, Duitsers, Italianen, Britten, Russen en zowat 10% Belgen, meestal Vlamingen. We zijn er blij mee en kijken uit naar de komende maanden, in Mahé is het momenteel volop zomer”, vertelt een gelukkig ogende Kristof Van Der Schueren, in de gezellige tuin in Bredene geflankeerd door eega Ann Debranter, dochter Mahé (12) en zoontje Emiel (10) die tijdens de vakantiemaanden uiteraard te vinden zijn in de ongerepte archipel die de Seychellen is. “De liefde voor het gezin houdt ons in Bredene, maar we maken van elke gelegenheid gebruik om samen te genieten van de geneugten in de Seychellen, zonder meer ons tweede thuis”, voegt Kristof, tot voor enkele jaren nog projectleider bij de Firma Verhelst.

SILVERJET

Intussen groeit Bat-O-Blue zienderogen. “Enkele touroperators volgen ons en schuiven onze producten naar voor, niet in het minst Silverjet uit Oostende waar zaakvoerders Thierry Rayée en Wim David het eens zijn: “Met Kristof Van Der Schueren uit Bredene pakken we met de chartermaatschappij Bat-O-Blue uit met achtdaagse zeilreizen om en rond de eilanden Praslin, Mahé. De catamarans staan borg voor een comfortabele en zorgeloze zeilcruise zoals men die zelden meemaakt. De super modern uitgeruste vloot van Bat-O-Blue laat u genieten van snorkelen, vissen, kajakken en alles wat de watersporter belieft. Of liever een verblijf op de palmstranden van Mahé en Praslin, het kan allemaal.”

EIGEN CREW

Kristof Van De Schueren is pas gelukkig als zijn bezoekers dat ook zijn: “Bat-O-Blue staat borg voor een zorgeloze vakantie. Elk van onze catamarans wordt verhuurd met onze eigen crew. Zij zorgen voor een onberispelijke service zodat de vakantiegangers enkel dienen te genieten. Het is ook zo dat we niet enkel zeilliefhebbers aan boord krijgen, maar heel wat gasten die eerder nooit een watervakantie planden. Vandaar de belangrijkheid van een eigen crew, zodat men ten volle kan genieten. Bovendien kan elke gast zijn eigen programma uittekenen van drie, vijf of zeven dagen, al dan niet te verlengen met een strandvakantie op een van de ongerepte eilandjes, wat het vakantiegevoel nog extra aanzwengelt.”

Meer info: info@bat-o-bleu.com en www.bat-o-bleu.com en op pagina 152 van de gloednieuwe brochure SILVERJET, te bekomen bij de reisagent of via www.silverjet.be

 

Georges Keters

 

 

 

 








>> Reageer (0)
25-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE AAN DE BELGISCHE KUST

40 jaar Restaurant OLD FISHER in Knokke-Heist

Betaalbare topgastronomie

Het gerenommeerd restaurant Old Fisher aan het Heldenplein 33, in hartje Heist, viert dit jaar niet alleen zijn 40ste verjaardag, maar maakte van de gelegenheid gebruik om het in een nieuw kleedje te steken.

 

Chef en eigenaar Dirk Defruyt (45, en oud leerling Groene Poorte Brugge) is bijzonder tevreden van het werk van binnenhuisarchitect Anthony Boelaert: “Toen vader Arnold, die Old Fisher uit de grond heeft gestampt, in 2000 de zaak overliet aan ons zorgden we al voor een kleine modernere aanpak. Helaas, we wilden met de tijd meegaan en samen met mijn eega Véronique Noreille – die de zaal voor haar rekening neemt – besloten we recent om Old Fisher een volledige gedaanteverwisseling te laten ondergaan. De rookruimte werd omgetoverd tot veranda waar we graag kleine groepjes of privé feestjes plaatsen. Het restaurant is nu goed voor een totaal van 70 couverts, netjes gescheiden en plaats over voor gezellig samenzijn. De nieuwe inrichting is volgens onze klanten meer dan geslaagd. Tegelijk verminderden we de kaart zodat we meer aandacht kunnen schenken aan de bereiding van de dagverse producten. Ook de wijnkaart is volledig in het nieuw gestoken en maandelijks gepast aan de gerechten die we voorleggen aan onze wijnman.”

HOMARIUM

En of de Chef gelijk heeft. Restaurant Old Fisher gaat er tegelijk prat op dat geen enkele vissoort uit de diepvries komt. De gloednieuwe homarium nodigt alvast uit tot degustatie van schelp- en schaaldieren.  “We hebben onze faam opgebouwd door uitsluitend met verse vis en dito producten te werken. Tarbot, tong en paling gekoppeld aan een Marktmenu of Suggestiebord zijn onze grote troeven. En wat het vlees betreft, we werken vooral seizoensgericht met wild, klassieke keuken met eigen toets”, onderstreept Dirk Defruyt, in de keuken omringd door drie sous-chefs, allen al even gedreven als de Chef.

BETAALBARE GASTRONOMIE

Chef Dirk Defruyt pakt met regelmaat van een klok uit met nieuwe suggesties, de een al smaakvoller dan de andere. Een kleine greep uit de kaart en het Marktmenu laat zien dat de combinaties steeds op elkaar afgesteld zijn. Er is een ruime keus binnen de voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten, zelf samen te stellen over drie of vier gangen, al dan niet met passende wijnen, vanaf 40 euro, passende wijn vanaf 15 euro.

 

 

Restaurant OLD FISHER

Dirk Defruyt & Véronique Noreille

Heldenplein 33

8301 Knokke-Heist

050 – 51 11 14

Gesloten op maandag (enkel in vakantieperiode)

Gesloten op maandag en dinsdag (buiten vakantieperiode)

info@oldfisher.be

www.oldfisher.be

 

(Georges Keters)






>> Reageer (0)
14-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOOISTE ADRESSEN IN GROOT-BRITTANNIE

Kent is veel meer dan alleen Canterbury

 

Genieten van kustparels in

graafschap Kent

 

Zij die houden van een uitstapje naar Engeland kiezen na het ontschepen in Dover of het verlaten van de Chunnel, meteen richting Londen en laten de White Cliffs meteen voor wat ze zijn en snorren de M20 op. Dover en het graafschap Kent, dat op amper anderhalf uur cruisen ligt uit Calais, laat men 99% links liggen.

Inderdaad, Kent is door de massa vooral gekend omwille de wereldberoemde kathedraal, de eeuwenoude vakhuizen, de smalle gezellige straatjes en de onvergelijkbare kerstmarkten van Canterbury. More British kan het immers niet. En toch is Kent véél meer dan alleen maar Canterbury. Neem nu Dover, een van de dertien districten van Kent, al eeuwen een maritieme stad die via het Nauw van Kales (Het Kanaal) op amper 34 km uit Frankrijk verwijderd is. De stad telt zowat 40.000 inwoners en leeft van de visserij en de economie om en rond de haven, met de White Cliffs of Dover als handelsmerk.

DOVER CASTLE

Al even imposant als de witte krijtrotsen is Dover Castle, een van de machtigste en grootste burchten van Engeland. Het kasteel ligt op een heuvel en werd al diverse eeuwen gebruikt als fort. Het werd gebouwd door Henry II in 1180 en is tot voor kort steeds de ontmoetingsplaats geweest voor militaire besprekingen. Een goed bewaard tunnelsysteem – onder het kasteel verwerkt in de krijtrotsen – werd tot voor kort beheerd door het ministerie van Landsverdediging. Twee begeleide wandelingen in de tunnels getuigen van een flinke brok militaire geschiedenis. Vandaar ook dat een bezoek aan Dover Castle niet afgerond is zonder kennis te maken met de Dover Secret War Tunnels en The Underground Hospital, twee wandelingen in de buik van de White Cliffs waar we tegelijk kennis maken met Operatie Dynamo, actie in mei 1940 tijdens de Tweede Wereldoorlog om de Britse troepen in Duinkerke te evacueren, audiovisueel schitterend weergegeven. Men komt terug tot de bewoonde wereld na een klimpartij in de kazematten.

Dover Castle is dagelijks te bezoeken en is zonder meer de moeite waard. Naast de tunnels wacht ook nog de Church of St. Mary-in-Castro, kerkje van vele oorlogen, gebouwd rond de jaren 1.000 en na quasi volledige vernieling in 1720 terug opgetrokken, in de schaduw van de ruïnes van de Romeinse vuurtoren. Meer info: www.english-heritage.org.uk

Hoe dan ook, maak – op weg naar andere oorden in Groot-Brittannië – plaats voor een lange stop in Dover. Naast het historische belangrijke kasteel is de badplaats Dover doorspekt met leuke stekjes en gezellige plekjes.

WALMER CASTLE

Iets verderop Dover wacht nog een kanjer van een kasteel: Walmer Castle, ooit het geliefde optrekje van de Queen Mum, overleden op 101-jarige leeftijd, echtgenote van King George VI en moeder van de huidige Britse Queen Elisabeth II. Zij verbleef er vele zomers. De vertrekken en de tuinen – speciaal aangelegd voor de Queen Mum bij haar 95-ste verjaardag – zijn vandaag te bezoeken. Het kasteel werd opgetrokken door Hendrik VIII.

DEAL CASTLE

Aan de kustlijn van Kent is het in Deal, ooit een belangrijke haven, genieten van nog een stuk historische bouwwerk. Deal Castle is immers de grootste van drie forten die destijds in Kent opgetrokken werden door Hendrik VIII. Het kasteel heeft een bijzonder vorm met rond de centrale toren tweemaal zes halve cirkelvormige bastions, zodat het grondplan een blaadje van de Tudor roos laat bewonderen, het familiewapen van Hendrik VIII Door zijn constructies was het mogelijk alles op zee meteen onder controle te houden. Een kasteel is het niet direct in die benaming, laat het ons eerder een vesting noemen, een verdedigingsfort. Met allure, weliswaar. Meer info: www.english-heritage.org.uk

ZEEHONDJES

Liefhebbers van rust en natuur mogen een uitstapje met de Sandwich River Bus niet missen. Vanuit het idyllische Middeleeuwse haventje Sandwich pakt Captain Colin Carr – tevens havenmeester – met zijn Seahawke uit met uitstapjes op de rivier Stour, richting zee, bestemming strand aan de monding waar een 70-tal zeehondjes het mooie weer maken. De Seal Spotting riviertocht vertrekt aan de Toll Bridge, duurt ruim twee uur en neemt u mee naar waar ooit een flink stuk industrie gevestigd was. Onderweg ontdek je her en der nog enkele scheepswrakken met de marinelegendes Lord Waverley en Lord Devonport als bekendste. De zeehondjes zijn evenwel de grote attractie van deze boottocht. Meer info: www.sandwichriverbus.co.uk

WIJNGAARDEN

Men houdt het als fervente wijnliefhebber niet voor mogelijk maar het is zo: in zuidoost Kent weet de familie Graham, Lorna, Michael en Avril Wilks met succes in Hawkinge nabij Folkestone, de wellicht kleinste Britse wijngaard met klasse naar voor te schuiven. De handgeplukte Rondo, Dornfelder en Bacchus druiven zorgden de jongste jaren telkenmale met hun Sparkling White en Sparkling Rosé voor talrijke prijzen op de Britse en Welsh wijnsalons. De oogst 2014 is intussen achter de rug – met de hulp van vrienden en familie – en worden nu op de traditionele wijze verwerkt. Het wijnhuis is opnieuw te bezoeken vanaf het voorjaar 2015. Aangename verrassing zijn de drie luxueuze B&B kamers die Lorna met Saxon Shore, Caesar’s Camp en Manor Rose ter beschikking stelt tussen april en oktober. Logeren tussen de wijngaarden, een unieke locatie om op en top tot rust te komen. Meer info over de wijnen en de luxe B&B: www.terlinghamvineyard.co.uk en info@terlinghamvineyard.co.uk

RELAX IN KENT HOTELS

Kent zit bol van de leuke hotelletjes aan zee, zodat de keuze niet makkelijk wordt. Luxueus is het genieten in Mansion House in Hythe (zie verder) maar al even gezellig zijn de hotels van de groep Relax in Kent, zes huizen die de handen in mekaar sloegen en zo goed als het kan met hetzelfde stramien werken: The Bell Hotel in Sandwich; The George Hotel in Cranbrook; The Royal Albion Hotel in Broadstairs; The Marine Hotel in Whitstable, The Royal Hotel in Deal en The Botany Bay Hotel in Broadstairs.

THE ROYAL HOTEL

We genoten alvast van de prima service en uitstekende keuken van The Royal Hotel in Deal waar general manager Natasha Franz zorgt voor een warm onthaal. Het hotel ligt aan zee, met een van de mooiste vergezichten, inclusief op de pier. In de bar kan men niet alleen genieten van een fris glas, maar tegelijk de kleine honger stillen. In het restaurant wacht een uitgelezen British Cuisine, met alles wat uit de zee komt als grote troef. The Royal Hotel heeft zijn naam duidelijk niet gestolen: de ontvangst, bediening en verblijf zijn inderdaad koninklijk. Een adres om op zak te hebben op stap in Kent.

THE BOTANY BAY HOTEL

Andere topper binnen Relax in Kent is The Botany Bay Hotel in Broadstairs, district Thanet, met zicht op de schitterende krijtrotsen en kliffen van Kingsgate. Hier zwaaien Ian en Alison Farlane met verve de scepter. Aan de balie zorgt Sophie voor een zonnige ontvangst. Het hotel straalt warmte en de keuken is er effenaf knap te noemen. Het zicht op zee en de kliffen is het aangename toetje op een fraai verblijf aan de boorden van de Noordzee. Wandelen op het strand met de krijtrotsen als gezel is het einde.  Meer info: www.relaxinkent.co.uk

NAAR KENT MET P&O FERRIES

Het graafschap Kent is makkelijk te bereiken via de ferry Calais-Dover met de diensten van P&O Ferries. Er zijn elke dag 23 afvaarten tussen deze twee havens. Uw uitstap begint aan boord van een der fraaie schepen van P&O Ferries. De overtocht duurt anderhalf uur, ruimschoots de tijd om iets lekkers te nuttigen, wat uit te buiken in de Lounge of zo maar genieten op dek en uitkijken naar de opduikende krijtrotsen van Dover. Na het ontschepen ligt Dover aan je voeten en in amper een half uurtje is het al genieten van Deal, Broadstairs, Sandwich, Hawkinge of onder andere Hythe en Folkestone. Meer info en reservaties: 070 70 71 77 en www.POferries.be

Meer info: www.visitkent.co.uk

 

Georges Keters

 

 












>> Reageer (0)
13-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOOISTE ADRESSEN IN GROOT-BRITTANNIE - KENT

 

Port Lympne Wild Animal Park in Kent

Safari met Siberische tijgers en giraffen

 

Een van de meest merkwaardige plekjes in Kent is het Port Lympne Wild Animal Park in het voormalig havenstadje Hythe, op een steenworp van Folkestone. Onder impuls van The Aspinall Foundation is dit dierenpark door toedoen van John Aspinall sinds 1970 uitgegroeid tot een van ’s werelds meest gelauwerde dierenparken en alvast een van de meest gerenommeerde van het Verenigd Koninkrijk. Vandaag trekt Port Lympne Reserve elke dag duizenden bezoekers en laat op een open ruimte van zowat 300 ha ruim 400 verschillende dierensoorten van alle slag bewonderen. De giraffen, zebra’s, struisvogels, neushoorns, sneeuwluipaarden, Bengaalse tijgers, cheeta’s, Siberische tijgers, leeuwen en tientallen soorten apen met de bonobo’s, de gorilla’s, de baboons, de gibbons en uiteraard de onvergelijkbare zilverrug zijn van zeer dichtbij of dichtbij te bewonderen.

SHORT BREAKS

Topper in Port Lympne is de mogelijkheid om er één, twee, drie of zeven dagen te verblijven in tenten of in uiterst verzorgde lodges met alle mogelijke comfort om je heen, dat alles onder de noemer van Short Breaks, onder de supervisie van manager Gary Gould. De Elephant Lodge (luxueuze tent) biedt mogelijkheid om tot acht personen te logeren en dit vanaf begin april tot eind oktober. De Livingstone Cottage (het ganse jaar open) en de Livingstone Lodge (open van begin april tot eind oktober) zorgen voor een unieke Afrikaanse belevenis, met mogelijkheid tot volledige catering. Ideaal voor kleine groepen of families. Van op de respectievelijke terrassen is het niet alleen genieten van een schitterende panoramisch zicht, maar is bij mooi weer de kust van Frankrijk te zien. Voeg daarbij een traag voorbij stappende giraf of zebra en het uitzicht is onbetaalbaar.

Momenteel wordt de hand gelegd aan het bouwen van nieuwe budgetvriendelijke logies met daarbij een Treehouse Hotel (luxueus houten constructie op de bergtop) en Pinewood, houten slaapplaatsen voor twee of vier personen. Na deze uitbreiding beschikt Port Lympne over een brede waaier van verblijfsmogelijkheden, zowel voor families, koppels, scholen of groepen.

PORT LYMPNE MANSION HOTEL

En er is nog meer. Wie een bezoek aan Port Lympne in alle luxe wil invullen krijgt zijn wensen ingevuld via verblijf in een van de zes ruime kamers suites in The Mansion Hotel, gevestigd in Mansion House, de voormalige residentie van Sir Philip Sassoon die er Sir Winston Churchill, Prince Edward Lawrence of Arabië en onder andere Charlie Chaplin over de vloer kreeg als gast. Het Mansion Hotel telt vandaag met The Rex Whistler Room, The Chaplin Bridal Suite, The Sir Herbert Baker Room, The Sir Winston Churchill Room, The TE Lawrence Room en The Sir Philip Sassoon Bridal Suite unieke kamers met alle mogelijke luxe. In de Glyn Philpot Bar laten de lederen Chesterfields je genieten van je geliefkoosd aperitief en of Afternoon tea. ’s Avonds zorgt de keuken er voor een succulent diner.

SAFARIS

Los van elk van deze verblijfsaccommodaties kunnen safaris geboekt worden, met toppers Out of Africa Sunset, de Rhino Safari en onder andere de Night Safari. Telkenmale een onvergetelijke belevenis met de dieren tegelijk als acteur en decor. Meer info over deze safaris: www.aspinallfoundation.org

P&O FERRIES

Port Lympne Wild Animal Park is makkelijk te bereiken via de ferry Calais-Dover met de diensten van P&O Ferries. Er zijn elke dag 23 afvaarten tussen deze twee havens. Uw uitstap begint aan boord van een der fraaie schepen van P&O Ferries. De overtocht duurt anderhalf uur, ruimschoots de tijd om iets lekkers te nuttigen, wat uit te buiken in de Lounge of zo maar genieten op dek en uitkijken naar de opduikende krijtrotsen van Dover. Na het ontschepen richting Folkestone en Hythe met Port Lympne op een half uurtje uit Dover. Meer info en reservaties: 070 70 71 77 en www.POferries.be

Meer info: www.visitkent.co.uk

 

Georges Keters

 

 

 

  










>> Reageer (0)
11-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE AAN ZEE

CULINAIR OOSTENDE

 

Champagne aan Zee

 

4de Champagneweekend

ACCES HOTEL OOSTENDE

 

Lekkerbekken mogen het niet missen. Van vrijdag 21 tot en met zondag 23 november loopt in HOTEL ACCES, Van Iseghemlaan in Oostende, voor de 4de opeenvolgende maal het CHAMPAGNEWEEKEND, overgoten met Champagne Joël Chevillet uit Baslieux sous Chatillion, op een boogscheut van Epernay.

 

Onder het motto CHAMPAGNE AAN ZEE pakt ACCES HOTEL uit met een


CHAMPAGNE ARRANGEMENT


Naast degustatie op zaterdag 22 november, van 15 tot 18 uur in de salons van Acces Hotel, die voor iedereen openstaat, is er gelegenheid tot het genieten van een Champagne arrangement, inhoudend:

  • 2 nachten in een hotelkamer
  • elke  ochtend ontbijtbuffet met bubbels
  • bij aankomst een fles Champagne op de kamer
  • viergangendiner op vrijdagavond
  • Champagne degustatie op zaterdagnamiddag
  • op zaterdagavond een Champagne vijfgangendiner met live muziek met Glenn Degeselle
  • tijdens diner op zaterdag deelname aan Mister en Miss Champagne verkiezing

 

Totale prijs 1 pers: 235 euro
Totale prijs 2 pers: 350 euro

 

ACCES HOTEL ****

Van Iseghemlaan 21-25

8400 OOSTENDE

Tel.:  059 80 40 82

info@hotelacces.be

www.hotelacces.be

 

 

 






>> Reageer (0)
09-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE AAN ZEE

CULINAIR  NIEUWPOORT

 

Vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 oktober

5de Oesterbeurs

 

Na de knappe realisaties van de vorige jaren tekent de goede samenwerking tussen het Nieuwpoortse stadsbestuur, de vzw Promovis en organisator de Nieuwpoortse Blauwe Boei van vrijdag 24 tot en met zondag 26 oktober in de lokalen van de Nieuwpoortse Vismijn voor de 5de OESTERBEURS, uniek in de regio.

Onder impuls van Greet Ardies zorgen de medewerkers van de Nieuwpoortse Blauwe Boei voor heerlijke oesters afkomstig van Ria d’Etel uit Morbihan waarbij oesterkweker J. Yvon en zijn medewerkers de oesters voor u hapklaar maken.

OESTERBAR

Het geheel speelt zich af in de benedenzaal van de vismijn. Greet Ardies: “Men kan er niet alleen terecht voor een heerlijke warme of koude schotel oesters, maar ook voor een verfrissende Noorse schotel, gebakken vis, Nieuwpoortse garnaalsoep of – waarom niet – een charcuterieschotel of heerlijk streepje ganzenlever. Het wordt werkelijk smullen, volgende week in Nieuwpoort. Uiteraard wachten aan de bar diverse dranken. Mede de samenwerking met het stadsbestuur en Promovis willen we de culinaire troeven van Nieuwpoort extra in de kijker stellen.”

Openingsuren:

Vrijdag 24 oktober: van 16 tot 24 uur

Zaterdag 25 oktober: van 10 tot 24 uur

Zondag 26 oktober: van 10 tot 18 uur.

 

GOED DOEL

De opbrengst van de oesterbeurs wordt geschonken aan een of meerdere goede doelen. Tegelijkertijd met de Oesterbeurs vindt ook de Nieuwpoort International Boatshow, de voormalige Cap°Okaz, plaats in de VVW-Jachthaven, elke dag vanaf 10 uur.

 

SHUTTLE SERVICE

Het geheel wordt drie dagen lang opgefleurd met randanimatie en muzikale omlijsting.

Het toeristisch treintje zorgt voor transport tussen Nieuwpoort Bad (Hendrikaplein) en de Oesterbeurs en Nieuwpoort Internationaal Boatshow.

 

GASTRONOMIE & TOERISME

Het is duidelijk, het worden opnieuw drie dolle culinair hoogstaande dagen, aangevuld met een flinke moot toerisme, watertoerisme die de vele mogelijkheden van Nieuwpoort extra in de kijker weet te stellen. Toerismeschepen Bert Gunst en Schepen Visserij Kris Vandecasteele zijn alvast in de wolken met dit initiatief. Indien de weergoden nu ook nog trek hebben in een schotel oesters of wat plezier op het water, dan zit het helemaal snor.

 

Georges Keters

 

 

 

 






>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs