40 jaar Restaurant OLD FISHER in Knokke-Heist
Betaalbare topgastronomie
Het gerenommeerd restaurant Old Fisher aan het
Heldenplein 33, in hartje Heist, viert dit jaar niet alleen zijn 40ste
verjaardag, maar maakte van de gelegenheid gebruik om het in een nieuw kleedje
te steken.
Chef en eigenaar Dirk Defruyt (45, en oud leerling Groene
Poorte Brugge) is bijzonder tevreden van het werk van binnenhuisarchitect
Anthony Boelaert: Toen vader Arnold, die Old Fisher uit de grond heeft
gestampt, in 2000 de zaak overliet aan ons zorgden we al voor een kleine
modernere aanpak. Helaas, we wilden met de tijd meegaan en samen met mijn eega
Véronique Noreille die de zaal voor haar rekening neemt besloten we recent
om Old Fisher een volledige gedaanteverwisseling te laten ondergaan. De
rookruimte werd omgetoverd tot veranda waar we graag kleine groepjes of privé
feestjes plaatsen. Het restaurant is nu goed voor een totaal van 70 couverts,
netjes gescheiden en plaats over voor gezellig samenzijn. De nieuwe inrichting
is volgens onze klanten meer dan geslaagd. Tegelijk verminderden we de kaart
zodat we meer aandacht kunnen schenken aan de bereiding van de dagverse
producten. Ook de wijnkaart is volledig in het nieuw gestoken en maandelijks
gepast aan de gerechten die we voorleggen aan onze wijnman.
HOMARIUM
En of de Chef gelijk heeft. Restaurant Old Fisher gaat er
tegelijk prat op dat geen enkele vissoort uit de diepvries komt. De gloednieuwe
homarium nodigt alvast uit tot degustatie van schelp- en schaaldieren. We hebben onze faam opgebouwd door
uitsluitend met verse vis en dito producten te werken. Tarbot, tong en paling
gekoppeld aan een Marktmenu of Suggestiebord zijn onze grote troeven. En wat
het vlees betreft, we werken vooral seizoensgericht met wild, klassieke keuken
met eigen toets, onderstreept Dirk Defruyt, in de keuken omringd door drie
sous-chefs, allen al even gedreven als de Chef.
BETAALBARE GASTRONOMIE
Chef Dirk Defruyt pakt met regelmaat van een klok uit met
nieuwe suggesties, de een al smaakvoller dan de andere. Een kleine greep uit de
kaart en het Marktmenu laat zien dat de combinaties steeds op elkaar afgesteld
zijn. Er is een ruime keus binnen de voorgerechten, hoofdgerechten en
nagerechten, zelf samen te stellen over drie of vier gangen, al dan niet met
passende wijnen, vanaf 40 euro, passende wijn vanaf 15 euro.
Restaurant OLD FISHER
Dirk
Defruyt & Véronique Noreille
Heldenplein
33
8301
Knokke-Heist
050
51 11 14
Gesloten
op maandag (enkel in vakantieperiode)
Gesloten op maandag en dinsdag (buiten vakantieperiode)
info@oldfisher.be
www.oldfisher.be
(Georges
Keters)

|