Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
20-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ITALIAANSE DELICATESSEN

Italiaanse Delicatessen na twintig jaar in het nieuw als Ital Deli

 Claudio Acquaro uit Marina wijnconsulent

 

MIDDELKERKE – De Italiaanse delicatessenzaak aan de Oostendelaan 270 onderging zopas een ware metamorfose. Twintig jaar nadat de Italiaan  Gaetano Spampinato de zaak hier uit de grond stampte namen Stefaan Ciers en Kurt Vanhollebeke het heft in handen, noemen het nu Ital Deli, bouwden een gloednieuwe showroom met bodega en sloten Claudio Acquaro, topsommelier uit restaurant Marina, in de armen. “Een nieuw tijdperk is aangebroken. We opteren voor een totaalconcept waarbij de levensgenieter de grote winnaar moet worden”, stellen de nieuwe eigenaars.

 

Italiaanse Delicatessen werd in 1990 door de Italiaanse Belg Gaetano Spampinato gesticht met de bedoeling Italiaanse voedingswaren, dranken en delicatessen te importeren en door te schuiven naar de horeca, met speerpunten in Oost- en West-Vlaanderen. Intussen werd deze Middelkerkse Italiaanse gigant de marktleider in beide provincies. Toen de stichter het welletjes vond zagen Stefaan Ciers (40) en Kurt Vanhollebeke (43) daar brood in en lieten hun job in de textielnijverheid in Kortijk voor wat het was. “We keken samen als vrienden al een tijdje uit om  nieuwe lucht te snuiven. Deze delicatessenzaak leek ons ideaal. De Italiaanse producten zitten in de lift, zijn gewild en ja, zijn verduiveld lekker ook”, stelt het jonge ondernemende duo vol vuur en enthousiasme.

 

SHOWROOM

 

De intrede van de twee nieuwe bestuurders zorgde meteen voor een grondige herschikking. De stockageruimte werd heringericht, de burelen kwamen op de eerste verdieping en de benedenverdieping werd uitgebouwd  in een ontvangstruimte, bodega en showroom. “Het ligt in onze bedoeling om kleinschalige proeverijen op het getouw te zetten, zowel met wijn als delicatessen. Daar was wel ergens nood aan. Alhoewel we vooral leveren aan de horeca kan ook de particulier hier zijn gading vinden in het aanbod van ruim duizend verschillende artikelen waarvan pasta’s, wijnen en verse producten elk dertig procent voor hun rekening nemen. Door het uitbouwen van de showroom leren we de bezoekers de producten beter kennen”, vertelt Stefaan Ciers, die tegelijk aangeeft dat hij op zaterdag 3 en zondag 4 september de deuren open zet voor het grote publiek.

 

CLAUDIO ACQUARO

 

Topper bij Ital Deli is de aanwerving van de uit Puglia afkomstige Claudio Acquaro, tot voorheen zaalmeester en sommelier in het gereputeerde Italiaans restaurant Marina aan de Albert I Promenade. “Voor mij is dit een nieuwe bladzijde in mijn carrière. Italiaanse wijnen zijn zonder meer mijn grote passie. Mijn eerste taak in de nieuwe job is vooral contact te maken met de Italiaanse restaurateur en hen advies te geven bij de wijnaanbod in Ital Deli. Ik was meteen in de ban toen ik kennis maakte met de zaak. Ik zag flessen staan uit de beste regio’s van Italië met daarbij Fabiano (Veneto), Rocca delle Macie (Toscane), La Marca met hun Prosecco di Valdobbiadene (Treviso, Veneto) en onder andere Leone de Castris uit mijn eigen geboortestreek Puglia. Mijn honger naar het invullen van mijn taak is zeer groot. Nog te weinig mensen kennen de Italiaanse producten. Duur? Helemaal niet, want we kiezen juist die producten die voor iedere beurs haalbaar zijn. Lekker eten en drinken hoeft helemaal niet duur te zijn”, vertelt Claudio Acquaro, gediplomeerde in Italiaanse wijnen.

 

Italdeli – Italiaanse Delicatessen – Oostendelaan 270

 8430 Middelkerke – tel. 059 31 02 73 – www.italdeli.be

 

Foto: De gloednieuwe leiding van Itali Deli: Stefaan Ciers, Claudio Acquaro en Kurt Vanhollebeke.

 

(Georges Keters)







Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs