Hotel Crowne Plaza Antwerp aan de Gerard Le Grellelaan geeft de Belgische jazzlegende Toots Thielemans zijn eigen restaurant en eigen privé suite in Antwerpen.
Toots en het Crowne Plaza Antwerp zijn geen vreemden voor elkaar. Toots is immers peter van het tweejaarlijks jazzevenement, Jazz Middelheim en verblijft daarvoor regelmatig in het hotel aan de Gerard Le Grellelaan.
Begin 2007 startte het Crowne Plaza Antwerp met een restyling ter voorbereiding van een compleet renovatieplan. De vijf vergaderzalen op de gelijkvloers kregen een nieuwe inrichting en er werd besloten om ze van een nieuwe naam te voorzien met verwijzing naar jazz. Zo bestaat er o.a. de Norah Jones, Duke Ellington, Jamie Cullum en Louis Armstrong zaal.
Uiteraard moest Toots Thielemans een bijzondere ruimte toegewezen krijgen in het rijtje van internationale jazz furoren. Temeer ook omdat Toots dit jaar zijn 85ste verjaardag viert. Zo ontstond het idee om Bar Restaurant TOOTS te noemen. Toots was direct enthousiast om zijn 'personal touch' te kunnen geven aan een restaurant en bar.
De hulp van televisie en artiestenkok Jeroen De Pauw werd ingeroepen om de kaart van Bar Restaurant TOOTS samen te stellen met lievelingsgerechten van fijnproever Toots. Een moeilijke opdracht was dit niet, want Toots houdt eigenlijk van alles! Op de kaart worden de gerechten waar hij heel veel van houdt Toots favorieten genoemd. Dit zijn artisanale garnaalkroketten, Vlaamse stoverij met bruin bier gebonden met een boterham met mosterd, frietjes en huisgemaakte mayonaise, groene salade met dressing en voor dessert ijskoffie.
Naast Bar Restaurant TOOTS staat er continu een suite voor Toots Thielemans ter beschikking wanneer hij in Antwerpen verblijft.
Voortaan krijgt jong jazz talent maandelijks de mogelijkheid om een optreden te verzorgen in Bar Restaurant TOOTS. Op donderdag 24 januari zal de eerste jazz avond plaats- vinden waarbij de Antwerpse Marlyn Cane de spits af zal bijten.
Bar Restaurant TOOTS is geopend voor lunch & diner. Openingstijden: 12u - 14u en 18u - 22u, Gesloten: in het weekend voor de lunch. RVH.
Op 30 maart 2008 start Etihad Airways vanuit de thuisbasis Abu Dhabi, een nieuwe verbinding op met het Chinese Beijing. Wekelijks worden er 4 vluchten gepland, waarbij de luchtvaartmaatschappij meer dan heil ziet in de connectie met één van de snelst groeiende toeristische regios.
De vluchten vanuit Abu Dhabi gaan op maandag, woensdag, vrijdag en zondag met retours op maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag. Voor deze vluchten gebruikt Etihad Airways een Airbus A330-200 met 262 passagiers, zijnde 22 in business class en 240 in economy. Etihad Airways hoopt tegelijkertijd ook de cargolijn te kunnenontwikkelen. De met passagiers volgeladen toestellen kunnen bovendien ook nog 11 ton cargo transporteren.
De opening van de nieuwe lijn is enerzijds belangrijk net op de vooravond van de Olympische Spelen maar bezorgt anderzijds de zakenlui nieuwe mogelijkheden om de economisch belangrijke regios in China snel te bereiken. Bovendien zijn perfecte verbindingen voorzien met de andere belangrijke hubs van Etihad Airways zoals London, Dublin, Bahrain, Beirut en Jeddah. RVH.
InterContinental hotels group opende zopas in Soweto het eerste internationale hotel. IHG zet zijn expansie in Zuid-Afrika gestaag verder en participeert actief op de toeristische explosie die Zuid-Afrika momenteel meemaakt. IHG levert bovendien op deze manier een concrete bijdrage om de werkloosheid van de lokale bevolking deels op te vangen.
Het nieuwe hotel met 48 kamers, bevindt zich op de Freedom Square temidden de township van Kliptown, Soweto, een van de buitenwijken van Johannesburg die tijdens de vrijheidsstrijd wereldbelangstelling genoot. Het hotel stelt permanent een 40-tal personeelsleden tewerk maar heeft eveneens nood aan tijdelijke jobs en omkaderende diensten. Het is meteen een uitmuntende gelegenheid om de lokale bevolking warm te maken voor de vele jobs die in de hospitality-sector worden gecreerd.
Architecturaal is het hotel gebaseerd op een schetst van de gekende zwarte vrijheidsactivist Walter Sisulu en verwijst naar diverse Afrikaanse themas en de erfenis van Kliptown. Het interieur is een perfecte mix van oud en nieuw met verwijzingen naar de recente heropleving van Kliptown. We vinden er eveneens formica gecombineertd met klasiek Egyptisch katoen, talrijke fotos van Alf Kumalo maar ook werken van hedendaagse lokale kunstenaars.
Kliptown heeft zich intussen op de toeristische wereldkaart geplaatst en ontvangt jaarlijks meer dan 200.000 toeristen die zowel het stadje en inzonderheid Vilakazi street willen bezoeken. Vilakazi street is trouwens de enige straat ter wereld waar twee Nobelprijswinnaars woonden, nl. Nelson Mandela en Aartsbisschop Desmond Tutu. De bezoekers profiteren van deze buitenkans om ook met de lokale gemeenschap kennis te maken.
Holiday Inn Soweto is voor IHG slechts een tussenstap in de verdere groei in Zuid-Afrika, nog voor Nieuwjaar hoopt de keten een Express by Holiday Inn in Kaapstad te openen. De komende maanden wordt trouwens de opening van meerdere Holiday Inn en Crowne Plaza hotels in het vooruitzicht gesteld. RVH.
De Marriottbrand met wereldwijd ruim 500 luxehotels koos de dansexpressie als nieuw symbool. Meteen de uitstraling en demonstratie van de perfecte synchronisatie binnen de staff van de hotels.
De gedrevenheid van het personeel en de harmonie waarmee zowel aan de eisen van zakenlui als van leisuregasten wordt voldaan is, aldus Belinda Pote, Senior Vice President Marketing, een van de sterkste wapens van de keten. In de symboliek van het dansen zit naast een perfecte synchronisatie, evenzeer een visueel aspect maar ook een doorbraak van alle taalbarrières verborgen.
Voor de businessmen is het meteen een garantie dat alle meetings, waar ook ter wereld, kunnen rekenen op de steun én van het voltallige personeel én inzonderheid op de samenwerking met alle stafleden van de Marriotthotels. RVH.
Om mensen met een handicap te helpen in hun zoektocht naar een toegankelijk vakantieverblijf, lanceert Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois het toegankelijkheidslabel voor toeristische verblijven. 'Het is mijn bijdrage tot de internationale dag 4 december - voor mensen met een handicap', zegt hij.
Het bekende toegankelijkheidssymbool, de witte rolstoel op blauwe achtergrond, wordt te pas en te onpas gebruikt. Iedereen kan het aan zijn deur hangen, ook als de toegankelijkheid te wensen overlaat. Heel wat mensen met een beperking hebben er dan ook slechte ervaringen mee. Daarom lanceertGeert Bourgeois nu een label waarvan het gebruik strikt wordt gecontroleerd.
Toeristische verblijven die het toegankelijkheidslabel willen verwerven, worden onderworpen aan een doorlichting door specialisten. Deze doorlichting gebeurt aan de hand van een rist criteria. Verblijven die op alle essentiële criteria zondermeer positief scoren, krijgen van Toerisme Vlaanderen een A+ comfortlabel. Verblijven die op de essentiële criteria positief scoren, maar waar toch verbetering mogelijk is, krijgen een A basislabel.
Naast het A+ label en het A basislabel, is er nog het i label. Dat label wordt toegekend aan verblijven die voor sommige criteria een negatieve score halen. Toch kan hun accommodatie geschikt zijn voor bijvoorbeeld mensen met een beperkt gezichtsvermogen, of nog, voor mensen met kleine motorische beperkingen.
Begin januari wil Geert Bourgeois de eerste labels uitreiken. RVH.
MSC CRUISES : STEFANIA BUSCEMI BENOEMD TOT MARKETING MANAGER
Stephania Buscemi (25) startte in december 2005 bij de afdeling marketing van MSC Cruises Benelux en wordt thans gepromoveerd tot Marketing Manager.
Stephania Buscemi behaalde een licentiaatdiploma moderne talen en literatuur aan de Université Libre de Bruxelles en heeft ook een diploma Europese Studies op zak. Als Marketing Assistant bij MSC Cruises deed ze ervaring op met het coördineren van publicaties en evenementen alsook het verzorgen van de public relations van het bedrijf. Stephania spreekt vier talen (Frans, Italiaans, Engels en Nederlands) en haar opdracht zal bestaan uit de uitbouw van de marketingstrategie van de groep op Benelux-niveau en de ontwikkeling van gerichte marketingcampagnes. RVH.
Na de recente herkapitalisatie heeft Dolce International een aantal wijzigingen doorgevoerd in de organisatiestructuur van het senior management team met het oog op de uitvoering van de plannen om uit te breiden in heel Europa en om het merk verder uit te bouwen. Dolce is sinds begin deze maand ook actief in het Zuid-Oosten van de VS.
Mark DePiero wordt Senior Vice President Global Acquisitions & Development en zal een belangrijke rol spelen bij de expansie van Dolce International in Europa en Noord-Amerika. Met het oog op het vinden van geschikte locaties zal Mark samenwerken met Jan Janssen, Director of Acquisitions & Development Europe. De groep wil de portfolio van Dolce International uitbreiden in Europa en Noord-Amerika en wil nieuwe mogelijkheden verkennen in Azië. In Europa, focust Dolce zich op de volgende bestemmingen: Londen, Parijs, Milaan, Madrid, Amsterdam, Geneve en Wenen.
Chief Financial Officer Debra Bates werd benoemd tot Executive Vice President & Chief Financial Officer en combineert de verantwoordelijkheid voor Corporate Sales & Marketing met deze voor Finance en Acquisition & Development.
Steve Giblin, President en Chief Operating Officer, blijft verantwoordelijk voor Operations, inclusief Technology en Human Resources. Samen met Philippe Attia, Senior Vice President Operations Europe, en Dan OMalley, Senior Vice President Operations North America, zal hij zich vooral concentreren op de kwaliteit van de dienstverlening aan de klanten, op geslaagde operaties en op de financiële resultaten.
Dolce International breidt uit naar de conferentiemarkt in het zuidoosten van de VS met een nieuwe telg: het Dolce Atlanta-Peachtree in Peachtree City, Georgia. Dit wordt de 27ste vestiging in het gamma Hotel, Resort en Conference Destinations. Dolce zal instaan voor het gehele management en exploitatie van deze Conference Destination dat vroeger gekend stond als het Aberdeen Woods Conference Center. Voor Dolce International kadert deze nieuwe overname in een strategisch groeiplan voor de onderneming met het doel het merk Dolce uit te bouwen door uit te breiden naar nieuwe markten. Dit is de vierde opening en overname voor Dolce dit jaar na twee overnames in Noord-Amerika en één in Europa. RVH.
Het Crowne Plaza Antwerp is gelegen op de Gerard Le Grellelaan aan de Antwerpse ring, temidden van de groene gordel en slechts op enkele minuten van het historische stadscentrum. Het hotel telt 264 comfortabele, ruime standaard en superior hotelkamers met airconditioning en frisse hedendaagse inrichting.
Voor vergaderingen en evenementen biedt het 13 stijlvol ingerichte vergaderzalen waarvan 5 op de gelijkvloers en 8 op de 16de en hoogste verdieping met een panoramisch uitzicht over Antwerpen. De grootste zaal bevindt zich op de gelijksvloers en heeft een capaciteit tot 600 personen in theateropstelling. Alle zalen zijn uitgerust met modern audiovisueel materiaal.
Overige faciliteiten:
Business centre met kopieerservice, fax, internet en PC met office-toepassingen. Fitness centrum, zwembad, solarium, sauna, stoombad en jetstream, gratis voor hotelgasten.170 privé parkeerplaatsen en 700 extra parkeerplaatsen rondom het hotel
Met ingang van 1 januari 2008 verkrijgt de gast gratis WIFI hoge snelheid internet verbinding in de vergaderzalen en gastenkamers. RVH.
Met de aanstelling van Robert Gaymer als CEO voor de Sofitel-hotels binnen de Accorgroep, wordt meteen een herpositionering van deze luxe-hotels ingezet. Het is de bedoeling van de groep om de Sofitel-brand opnieuw de traditionele elegantie en charme van de oude luxueuze Franse hotels te bezorgen.
Traditioneel verenigt Sofitel een aantal elementen waarbij naast de Franse origine ook heel wat andacht wordt besteed aan de culturele omgeving waarin het hotel wordt ingeplant. De laatste jaren blijkt de harmonie tussen de elegantie, het culinaire en het culturele ietwat verwatert.
Binnen de Sofitelbrand worden in de toekomst drie strekkingen weergevonden. Sofitel Legend wordt een collectie van legendarische luxeverblijven die een rijk erfgoed en het gevoel van palacehotels uitstralen.
Sofitel wordt een aantal hotels met Franse elegantie waarin hedendaagse reizigers zich gewoonweg thuisvoelen. Deze strekking zal zich in het uppersegment van de hotelwereld positioneren.
Binnen So by Sofitel vinden we een collectie van nieuwe stijlvolle boutiquehotels. De trendy reiziger krijgt hier niet alleen een aangepast design, maar evenzeer een brede waaier van erg uiteenlopende levensgenoegens aangeboden. RVH.
Les Grandes Tables du Monde Traditions & Qualité, de organisatie van professionelen die de verantwoordelijken van de beste restaurants ter wereld verenigt, nomineerde een aantal nieuwe leden. Twee ervan bevinden zich in de Benelux.
De nieuwe leden zijn restaurant Patrick Jeffroy in Carantec, restaurant La Fourchette des Ducs van Nicolas Stamm en Serge Schaal in Obernai, beide in Frankrijk. Ook Spanje krijgt twee nieuwe leden, nl. hetrestaurant Sant Pau van Ruscalleda en Balam in Sant Pol de Mar en restaurant Akelare van Pedro Subijana in San Sebastian. Ook het restaurant Engo Gard van Per Hallundbaek Hansen in Tjome, Noorwegen, Didier de Courten in Sierre Zwitserland en het Hanner restaurant van Heinz Hanner in Mayerling, Oostenrijk vervoegen de Grandes Tables du Monde. De nieuwe Beneluxleden zijn restaurant Oud Sluis van Sergio Herman in Sluis Nederland en La Table des Guilloux van Pierrick Guilloux in Schouweiler, Groot Hertogdom Luxemburg.
De overige Beneluxleden in België zijn: Auberge du Moulin Hideux in Noirefontaine, De Bijgaarden in Groot Bijgaarden, Bruneau in Brussel, Clos st Denis in Kortessem, Comme chez Soi Brussel, De Karmeliet Brugge, Hof van Cleve in Kruishoutem, t Oud Konijntje Waregem, Sea Grill Radisson Sas Brussel en Villa Lorraine in Brussel.
In Nederland zijn dit De Librije in Zwolle, Manoir Inter Scaldes in Kruiningen en Parkheuvel in Rotterdam en in het Groot Hertogdom, restaurant Mosconi in Luxemburg. RVH.
Een der toprecepten uit de gastronomische bijbel LAir du Temps is ongetwijfeld de cannnelloni van witte chocolade en Royal Belgian Caviar Gold Label, die ook door de fijnproever zelf kan worden bereid. Hierna als leidraad het recept van de hand van meesterkok Sang Goon Degeimbre himself.
Voor 20 cannelloni:
100 g chocolade Blanc Ivoire Valrhona, 125 g mineraalwater, 1 onbespoten citroen,
2,25 g agar-agar, 80 g Royal Belgian Caviar Gold Label
Voor de garnering:
Shiso® Green, Maldonzout, sanshopeper
Bereiding:
Verwarm het mineraalwater op 80°, rasp er de citroen in met een fijne Microplane®, laat 2 à 3 minuten trekken en zeef.
Voeg er de chocoladechips bij en laat smelten. Voeg er de agar-agar aan toe van zodra de temperatuur 35° bereikt. Homogeniseer met een staafmixer. Breng aan de kook. Giet op een lauwwarm gemaakte roestvrijstalen gastronormplaat.
Strijk de vloeistof snel en gelijkmatig 1,5 mm dik uit over de hele oppervlakte. Laat stollen op kamertemperatuur. Verdeel in rechthoekjes van 6 cm x 3,5 cm. Leg 4 g kaviaar op elk strookje. Rol ze op tot cannelloni.
Bestrooi ze met wat sanshopeper, Maldonzout en topjes van shiso®.
De combinatie chocolade en kaviaar doet onmiddellijk denken aan Heston Blumenthal en zijn recept White chocolate and caviar buttons. Eigenlijk verschilt witte chocolade niet veel van room. Hij is rijk aan vetstoffen, terwijl het suikergehalte wel hoger ligt, maar dat is niet echt een handicap.
Sang Hoon bewerkt de witte chocolade zoals room en compenseert het hoge vetgehalte met water. De room is dus minder zoet. Een tijdlang werd deze chocoladeroom gewoon met zalmeieren opgediend. Door de agar-agar werd het echter mogelijk de chocolade als soepele cannelloni te bewerken en er kaviaar mee te combineren. De cannelloni brengen harmonie en een lichtzoete toets, die nog beter tot uiting komt door het zoute van de kaviaar.
Gesmolten ivoirechocolade is bijzonder vloeiend, een eigenschap die van pas komt om hem te bewerken voor dit recept. RVH.
InterContinental Hotel group, eigenaar van de Express by Holiday Inn brand, heeft met de Britse investeringsgroep Zinnia Hotels Properties holdings een contract afgesloten voor de bouw van 20 nieuwe Express by Holiday Inn hotels in Spanje. Het project voorziet in de opening van de nieuwe hotels binnen een maximale periode van 5 jaar en heeft een globale waarde van meer dan 180 miljoen Euro.
Momenteel beschikt de groep over een 15-tal hotels in Spanje met het Express by Holiday Inn op de luchthaven Madrid Barajas als laatste nieuwkomer. Een zestal andere hotels zijn volop in constructie.
Het nieuwe project omvat een aantal kusthotels maar de Spaanse steden worden evenmin vergeten met o.m. Algeciras, Barcelona, Bilbao, Logroño, Madrid, Oviedo, Sevilla en Vigo. De opening van Express by Holiday Inn in Bilbao, het eerste van de 20 nieuw te bouwen hotels, is gepland voor eind 2009. RVH.
De UBC is de beroepsvereniging van gemeenschapsrestaurateurs die zich ertoe verbonden hebben bepaalde ethische waarden na te leven evenals de milieu-en sociale wetgeving te respecteren. De UBC garandeert voorzieningen die zowel consumenten, als werknemers en klanten ten goede komen.
In 1989 beslisten de actoren uit de sector van de gemeenschapsrestauratie om hun krachten en competenties te bundelen en een beroepsvereniging op te richten, de Unie der Belgische Catering. De UBC, met haar vijf leden (Sodexho, Compass Group, Aramark, ISS Catering en BD Food), is een actief lid van FERCO (de Europese federatie van de gemeenschapsrestauratie).
Zowel in de bedrijven-, de onderwijs-als in de gezondheidssector zetten de 7500 mensen die in deze sectoren werken zich in om te voldoen aan de behoeften van de collectiviteiten door te investeren in voedselveiligheid en permanente vorming en door de opstelling van ethische regels en goede praktijken.
Het toenemende aantal gevallen van obesitas houdt ook de leden van de UBC bezig. Samen met de overheid nemen zij actief deel aan de opstelling van goede voedingsgewoonten die al van kindsbeen af toegepast kunnen worden.
De doelstellingen van de UBC zijn duidelijk: het imago van de sector helpen verbeteren, privé-en openbare markten openen die in zelfbeheer zijn, de goedkeuring van nationale voorschriften steunen die de uitbreiding van het beroep willen garanderen en de groei van haar leden en het welzijn van hun werknemers waarborgen. De UBC steunt tevens een proactieve aanpak van de voedselveiligheid.
De markt van de gemeenschapsrestauratie is voortdurend in beweging. In de nieuwe tendensen staat de consument meer dan ooit centraal. In het assortiment dat hem wordt aangeboden, ligt de nadruk op gezonde maaltijden en snacks, producten van zeer goede kwaliteit, welzijn, enz. Het personeel moet steeds polyvalenter en flexibeler zijn, opleiding is noodzakelijk, het contact met de klant is een topprioriteit, enz. De focus ligt op de consumenten en op de kwaliteit. De leden van de UBC hebben dat goed begrepen. RVH.
1920. Harlem, New York. Een gouden tijd. Wereldkampioen zwaargewicht Jack Johnson opent een Club de Luxe op de kruising van 142nd Street en Lenox Avenue in Harlem. De grootste zwarte muzikanten en artiesten uit die tijd, zoals Josephine Baker, Duke Ellington, Cab Calloway, Louis Armstrong en Ethel Waters, treden op in deze concertzaal. Deze chique club in hartje Harlem trekt beroemde feestgangers, zoals Jimmy Durante, George Gershwin, Mae West en de toenmalige burgemeester van New York.
In 1923 koopt smokkelaar en topgangster Owney Madden de club vanuit de gevangenis Sing Sing op en verandert de naam in Cotton Club. Deze treffende naam is tekenend voor de gezellige, exclusieve en warme sfeer die er heerst.
Het Grand Casino Brussels uitgaansgelegenheid bij uitstek opende op de 2e verdieping zijn nieuwe VIP-ruimte The Cotton Club. Deze feestzaal is precies ingericht zoals de oude Cotton Club in New York. De prachtige decoratie is speciaal gekozen om een intieme en ontspannen sfeer te creëren. Het rustgevende interieur gaat gehuld in het warme, oranjeachtige licht van de gedempte lusters boven de edelhouten tafeltjes in het midden van het prachtige parket.
Deze oogstrelende zaal met ruimte voor 150 gasten kan worden afgehuurd voor privé-feesten, desgewenst opgeluisterd door een menu of walking dinner uit de keukens van het Grand Casino Brussels.
Samen met de opening van de Cotton Club, lanceert het Grand Casino Brusselshet kaartspel Poker Texas Holdem. Dit Amerikaans kaartspel ontstond rond 1900 in een simpele vorm en groeide in de jaren 1960 uit tot een groot succes in Las Vegas. Poker Texas Holdem is wettelijk toegestaan in België en zal waarschijnlijk net als elk gokspel aan de belasting onderworpen worden. RVH.
De 2007 editie van BTExpo, de toeristische vakbeurs van België, wordt eleganter (het oog wil ook wat), creatiever en informatiever met voldoende ruimte voor tal van informatieve en creatieve ontspanningsmomenten.
Het verschaffen van een informatieplatform is een belangrijke doelstelling van BTExpo. Conferenties en workshops nemen ook dit jaar een centrale plaats in op de beurs. Het open 'Forum' in Hall 1 zal de bezoeker veel meer aansporen om aan de conferenties en evenementen actief deel te nemen. Miss België 2006, Virginie Claes wordt gedurende twee dagen de 'host' van het Forum, waar zich naast een 10-tal conferenties ook verschillende workshops afspelen.
Het eiland LA REUNION fungeert als Guest of Honour en is dan ook prominent aanwezig, zowel op het salon als op diverse omkaderende activiteiten. Er is een heuse opmars van buitenlandse exposanten die meer en meer het belang van BTExpo juist weten in te schatten. De volledige oppervlakte van de "Destination Village" is dan ook volzet met meerdere grote blokken.
Enkele prominente aanwezigen zijn o.m. Kameroen, Guest of Honour 2006 dat met vlag en wimpel terugkeert, net als India (Guest of honour 2005). Ook de Zuid-Italiaanse regio, "La Puglia", investeert in de Belgische markt, de Réceptifs Leaders, samen goed voor 22 bestemmingen, bekleden een belangrijke plaats terwijl ook Les Réceptifs Réunis hun bestemmingen aanbieden.
Temidden de vele nieuwkomers vinden we de diensten van toerisme van Abu Dhabi, Chili, Cabo Verde, Pakistan, Guyana, Tahiti en Oezbekistan. Een kleurrijke waaier aan DMC's komen over van Australië, Guatemala, Brazilië, Peru, Bolivia, Argentinië, Hong Kong, Tibet, Nepal, Bhutan, de Malediven, Iran, Mali, Birma, Tanzania, Vietnam, Zimbabwe en tal van anderen.
Een heuse opblaasbare structuur in de vorm van een koepel zal neerstrijken op BTExpo. Binnenin zal de bezoeker de laatste snufjes op gebied van technologie kunnen bekijken en betasten. Deze koepel biedt eveneens onderdak aan de business zone.
BTExpo loopt op 13 en 14 december in Tour en Taxis te Brussel. RVH.
Wim De Preter, sinds januari 2005, Sales & Marketing directeur in het Radisson SAS Park Lane Hotel, verlaat Antwerpen en gaat naar het Radisson SAS Hotel, Boulogne Parijs.
Wim wordt er Front Office Manager en zal er verantwoordelijk zijn voor het voltallige receptieteam, conciërges, .Hij heeft de bedoeling zijn operationele kennis uit te breiden en zo een stap verder te zetten in zijn carrière in de hotelwereld.
Sinds zijn komst in Antwerpen, versterkte hij het verkoopsteam grondig. Deborah Morcus neemt voorlopig zijn verantwoordelijkheden over.
Wim De Preter : Ik beleefde een leuke tijd in het Radisson SAS Park Lane Hotel in Antwerpen, ik zal de collegas dan ook missen. Er is echter een tijd van komen en gaan, en nu wil ik mijn kennis verder uitbouwen bij Radisson SAS in Parijs en zo verdere evolueren in mijn carrière. Ik bedank nog mijn team voor de leuke en productieve samenwerking de voorbije drie jaar.
Sterling Airlines, de Deense lagekostenmaatschappij, viert de start van haar eerste vluchten van Brussels Airport naar Scandinavië met tickets vanaf 35EUR!
Sinds 26 oktober is Sterling Airlines ook actief op de Belgische markt. De maatschappij voert vanaf Brussels Airport vluchten uit naar drie bestemmingen in Scandinavië: Kopenhagen in Denemarken, Stockholm in Zweden en Oslo in Noorwegen. Belgische klanten kunnen kennismaken met Sterling tegen uitzonderlijke tarieven vanaf 35 euro, enkele vlucht, alle taksen inbegrepen.
Sterling Airlines is de eerste lagekostenmaatschappij in Denemarken en verzorgt zowel chartervluchten als lijnvluchten. De maatschappij heeft een vloot van 25 toestellen van de types Boeing 737-800, -700 en-500. Sterling Airlines heeft haar zetel in Kopenhagen en maakt deel uit van de Northern Travel Holding. Zowel in 2005 als in 2006 werd Sterling Airlines tijdens de Danish Travel Award door de Deense consumenten uitgeroepen tot "Beste lagekostenmaatschappij".
Mevrouw Carole Arnaud-Battandier, International Marketing Manager bij Sterling Airlines, zegt: Het aantal klanten van Sterling Airlines in Europa blijft groeien. In onze dienstregeling voor het winterseizoen zijn 25 nieuwe routes opgenomen. In België is Sterling al gestart met nieuwe vliegverbindingen vanuit Brussels Airport. Ontdek de adembenemend mooie steden in Denemarken, Zweden en Noorwegen en geniet van de magische kerstsfeer die er momenteel heerst.
Volgens Carole Arnaud-Battandier verwacht Sterling Airlines op de drie routes vanaf Brussel meer dan 150.000 passagiers te mogen verwelkomen in het komende jaar. De verbinding Brussel Kopenhagen wordt 6 x per week aangevlogen (niet op zaterdag), de verbindingen met Stockholm en Oslo 4x per week ( maandag woensdag - vrijdag en zondag). Naargelang de verbinding wordt een Boeing 737-500 met 126 zetels of een Boeing 737-700 met 148 zetels ingezet.
Nieuwe horizonten ontdekken in Noord-Europa was nooit eenvoudiger! Sterling Airlines vliegt op grote luchthavens en haalt goede stiptheidscijfers. RVH.
Op 11 oktober jl. kondigde de nieuwe Belgische luchtvrachtmaatschappij Cargo B Airlines de officiële start aan. Inmiddels, één maand verder, mag men van een zeer geslaagde start spreken. Het vliegtuig bedient, met lijnvluchten vanuit Brussel, de Afrikaanse markten van Libreville, Johannesburg en Nairobi. Het werd ook meermaals ingezet voor chartervluchten naar Dar es Salam, Cairo en Addis Abeba.
Nu is ook het tweede vliegtuig te Brussel geland. Na het vervullen van de nodige formaliteiten en met de medewerking van het Ministerie van Mobiliteit Luchtvaart zal het binnen korte tijd operationeel zijn. Dit tweede toestel zal vooreerst de frequenties op de Afrikaanse bestemmingen opvoeren en later worden ingezet op de voorziene Zuid-Amerikaanse routes. Een derde vliegtuig wordt verwacht in het voorjaar 2008. Cargo B Airlines is exclusief eenvrachtcarrier die vanuit Brussel opereert en dit met voornamelijk Belgisch kapitaal.
Cargo B deelt mee dat naast de oprichters Rob Kuijpers, Niek van der Weide en Arno Broes- en de 3 bestuurders aangeduid door de investeerders van Petercam, QAT en PMV er nu ook een zevende onafhankelijk bestuurder is aangesteld, nl.Henny Essenberg die 35 jaar ervaring in luchtvaart meebrengt. Hij begon bij KLM, was er achtereenvolgens Vice President Cargo, Directeur Air UK en KLM Executive Vice President voor de passagiersafdeling. Later was hij verantwoordelijk voor de uitwerking van de samenwerking KLM met Northwest Airlines en actief in de fusie van KLM en Air France. Tot einde september 2007 was hij bestuurder van Kenya Airways. RVH.
Eurostar, de hogesnelheidstrein die België en Frankrijk met het Verenigd Koninkrijk verbindt, lanceert vanaf vandaag zijn diensten vanuit Ebbsfleet International. Dit nieuwe station van Eurostar ligt in het graafschap Kent, langs de eerste Britse hogesnelheidslijn High Speed 1. Het station is vooral een geschikte uitvalsbasis naar het zuiden van Engeland en het zuiden en oosten van Londen. Ebbsfleet International is het tweede Eurostarstation in Kent.
Ebbsfleet International geniet van een strategische ligging en bevindt zich dicht bij Dartford in het graafschap Kent en vlak bij de belangrijke verkeersassen: de M25 snelweg, de M20, de M2 en de A2. Samen met Ashford International wordt Ebbsfleet International de nieuwe toegangspoort tot Kent.
Vanuit Ebbsfleet International bereiken reizigers makkelijk East Londen, The Docklands, Essex (met Stansted) en Sussex (met Gatwick). Daarnaast is ook East Thames Corridor, een regio in volle ontwikkeling, makkelijk vanuit Ebbsfleet International te bereiken. In de komende jaren wordt verwacht dat deze regio talrijke nieuwe bedrijven zal aantrekken.
De reistijd tussen Brussel en Ebbsfleet International bedraagt 1u41, tussen Rijsel en Ebbsfleet International 1u10 en 2u05 tussen Parijs en Ebbsfleet International. Vanuit Brussel rijden er 5 treinen per dag naar Ebbsfleet International; 4 van hen stoppen in Rijsel. Vanuit Parijs rijden er 7 treinen per dag naar Ebbsfleet International. RVH.
Een nieuwe Upignac-generatie neemt de fakkel over. De tweelingbroers Jeremy en Raphaël Akili zijn de nieuwe gezichten van de beroemde Belgische foie gras in een speciaalzaak die net haar deuren opende in de buurt van het Flageyplein. Het is een avontuur tussen appelgroene muren, mahoniekleurige ramen en een grote tafel in blauwe hardsteen voor de kooklessen.
Op hun 31ste zijn de broers de jongste vestigingshouders van Upignac. Oorspronkelijk hadden ze een eigen bedrijf gespecialiseerd in events (geluid, licht, video), maar besloten hun onderneming over te laten om zich helemaal aan hun hobby te kunnen wijden: de keuken en fijne voeding. Terwijl zij op zoek waren naar een referentieproduct, wilde Upignac zijn toekomstige speciaalzaken net een nieuw imago meegeven. De gedroomde combinatie dus. Vooral omdat Jeremy en Raphaël dol zijn op foie gras en zich met jeugdig dynamisme op dit avontuur willen storten. Kortom, een wereld in het teken van gastronomische verfijning, veel meer dan alleen sublieme foie gras.
De krachtige appelgroene kleur geeft het ganse imago een absolute facelift waarbij dankzij luchtige maar tegelijkertijd imposante etalagekasten toch een waaier van verse producten binnen handbereik ligt. Keuze te over uit foie gras en producten van eendenborstfilet, eendenworst, pens, confit, terrine, mousse eendenvlees in al zijn aspecten. Daar vlak naast in het koelrayon bespeuren we diepgevroren foie gras in het gezelschap van een knap assortiment gevulde ravioli. De mahoniehouten kasten pronken met een royaal aanbod van foie gras in bokalen en fijne voeding, jam, olie, azijn, thee, koekjes en het complete gamma 2008 in zijn gloednieuwe verpakking.
In de wijnafdeling diverse referenties van champagne, rode wijn, zoete wijn en specifieke dranken die perfect bij foie gras passen, zoals de natuurlijke wijnen uit de biologische landbouw die trouw blijven aan hun terroir en de oorspronkelijke druivenrassen. Deze wijnen zonder scheikundige gisten zijn de trots van de twee jonge uitbaters, ze zijn gegarandeerd vrij van bewaarmiddelen en sluiten perfect aan op de filosofie van de moederonderneming. Bovendien beantwoorden ze aan een beleid van vernieuwing en authenticiteit, in de lijn van alle verse Upignac-producten, vrij van antioxidanten en bewaarmiddelen.
Met de eindejaarsfeesten in het vooruitzicht, heeft Upignac leuke ideetjes voor zowel particulieren als bedrijven in petto. Beide doelgroepen vinden hun gading in twee specifieke catalogi met een uitgebreid aanbod in een klein, medium of groot formaat, met een selectie volgens ieders smaak en budget. Opvallend in dit aanbod zijn de verse producten (bewaren tot max. 4°C, bewaartermijn beperkt tot 3 weken) en de gesteriliseerde producten in bokalen (lange bewaartermijn, koeling niet noodzakelijk).
Bedrijven vormen een gegeerde niche, maar Jeremy en Raphaël Akili gaan zelf langs om klanten te laten proeven. Die bedrijfsbezoeken maken het mogelijk om de collis perfect naar wens samen te stellen, een echt persoonlijke keuze te presenteren en advies te geven over de fiscale aftrekmogelijkheden (niet minder dan 12 collis van minder dan 50 euro excl. BTW). Bedrijven kunnen ook, net als particulieren uiteraard, terecht op de website om het aanbod te ontdekken.
Upignac Elsene is gespecialiseerd in persoonlijke geschenkcollis zonder meerprijs. Dit is de eerste speciaalzaak in het net die een online bestelsysteem opzette, net als een thuisleveringsdienst in de regio Brussel. Met Nicolas Logit, ex sous-chef van het restaurant Bon-Bon aan het culinaire roer tekenen de tweelingbroers alvast voor een beloftevolle en kwaliteitsvolle exploitatie. RVH.
Upignac Elsene Antoine Labarrestraat 24 1050 Elsene