1920. Harlem, New York. Een gouden tijd. Wereldkampioen zwaargewicht Jack Johnson opent een Club de Luxe op de kruising van 142nd Street en Lenox Avenue in Harlem. De grootste zwarte muzikanten en artiesten uit die tijd, zoals Josephine Baker, Duke Ellington, Cab Calloway, Louis Armstrong en Ethel Waters, treden op in deze concertzaal. Deze chique club in hartje Harlem trekt beroemde feestgangers, zoals Jimmy Durante, George Gershwin, Mae West en de toenmalige burgemeester van New York.
In 1923 koopt smokkelaar en topgangster Owney Madden de club vanuit de gevangenis Sing Sing op en verandert de naam in Cotton Club. Deze treffende naam is tekenend voor de gezellige, exclusieve en warme sfeer die er heerst.
Het Grand Casino Brussels uitgaansgelegenheid bij uitstek opende op de 2e verdieping zijn nieuwe VIP-ruimte The Cotton Club. Deze feestzaal is precies ingericht zoals de oude Cotton Club in New York. De prachtige decoratie is speciaal gekozen om een intieme en ontspannen sfeer te creëren. Het rustgevende interieur gaat gehuld in het warme, oranjeachtige licht van de gedempte lusters boven de edelhouten tafeltjes in het midden van het prachtige parket.
Deze oogstrelende zaal met ruimte voor 150 gasten kan worden afgehuurd voor privé-feesten, desgewenst opgeluisterd door een menu of walking dinner uit de keukens van het Grand Casino Brussels.
Samen met de opening van de Cotton Club, lanceert het Grand Casino Brusselshet kaartspel Poker Texas Holdem. Dit Amerikaans kaartspel ontstond rond 1900 in een simpele vorm en groeide in de jaren 1960 uit tot een groot succes in Las Vegas. Poker Texas Holdem is wettelijk toegestaan in België en zal waarschijnlijk net als elk gokspel aan de belasting onderworpen worden. RVH.
De 2007 editie van BTExpo, de toeristische vakbeurs van België, wordt eleganter (het oog wil ook wat), creatiever en informatiever met voldoende ruimte voor tal van informatieve en creatieve ontspanningsmomenten.
Het verschaffen van een informatieplatform is een belangrijke doelstelling van BTExpo. Conferenties en workshops nemen ook dit jaar een centrale plaats in op de beurs. Het open 'Forum' in Hall 1 zal de bezoeker veel meer aansporen om aan de conferenties en evenementen actief deel te nemen. Miss België 2006, Virginie Claes wordt gedurende twee dagen de 'host' van het Forum, waar zich naast een 10-tal conferenties ook verschillende workshops afspelen.
Het eiland LA REUNION fungeert als Guest of Honour en is dan ook prominent aanwezig, zowel op het salon als op diverse omkaderende activiteiten. Er is een heuse opmars van buitenlandse exposanten die meer en meer het belang van BTExpo juist weten in te schatten. De volledige oppervlakte van de "Destination Village" is dan ook volzet met meerdere grote blokken.
Enkele prominente aanwezigen zijn o.m. Kameroen, Guest of Honour 2006 dat met vlag en wimpel terugkeert, net als India (Guest of honour 2005). Ook de Zuid-Italiaanse regio, "La Puglia", investeert in de Belgische markt, de Réceptifs Leaders, samen goed voor 22 bestemmingen, bekleden een belangrijke plaats terwijl ook Les Réceptifs Réunis hun bestemmingen aanbieden.
Temidden de vele nieuwkomers vinden we de diensten van toerisme van Abu Dhabi, Chili, Cabo Verde, Pakistan, Guyana, Tahiti en Oezbekistan. Een kleurrijke waaier aan DMC's komen over van Australië, Guatemala, Brazilië, Peru, Bolivia, Argentinië, Hong Kong, Tibet, Nepal, Bhutan, de Malediven, Iran, Mali, Birma, Tanzania, Vietnam, Zimbabwe en tal van anderen.
Een heuse opblaasbare structuur in de vorm van een koepel zal neerstrijken op BTExpo. Binnenin zal de bezoeker de laatste snufjes op gebied van technologie kunnen bekijken en betasten. Deze koepel biedt eveneens onderdak aan de business zone.
BTExpo loopt op 13 en 14 december in Tour en Taxis te Brussel. RVH.
Wim De Preter, sinds januari 2005, Sales & Marketing directeur in het Radisson SAS Park Lane Hotel, verlaat Antwerpen en gaat naar het Radisson SAS Hotel, Boulogne Parijs.
Wim wordt er Front Office Manager en zal er verantwoordelijk zijn voor het voltallige receptieteam, conciërges, .Hij heeft de bedoeling zijn operationele kennis uit te breiden en zo een stap verder te zetten in zijn carrière in de hotelwereld.
Sinds zijn komst in Antwerpen, versterkte hij het verkoopsteam grondig. Deborah Morcus neemt voorlopig zijn verantwoordelijkheden over.
Wim De Preter : Ik beleefde een leuke tijd in het Radisson SAS Park Lane Hotel in Antwerpen, ik zal de collegas dan ook missen. Er is echter een tijd van komen en gaan, en nu wil ik mijn kennis verder uitbouwen bij Radisson SAS in Parijs en zo verdere evolueren in mijn carrière. Ik bedank nog mijn team voor de leuke en productieve samenwerking de voorbije drie jaar.
Sterling Airlines, de Deense lagekostenmaatschappij, viert de start van haar eerste vluchten van Brussels Airport naar Scandinavië met tickets vanaf 35EUR!
Sinds 26 oktober is Sterling Airlines ook actief op de Belgische markt. De maatschappij voert vanaf Brussels Airport vluchten uit naar drie bestemmingen in Scandinavië: Kopenhagen in Denemarken, Stockholm in Zweden en Oslo in Noorwegen. Belgische klanten kunnen kennismaken met Sterling tegen uitzonderlijke tarieven vanaf 35 euro, enkele vlucht, alle taksen inbegrepen.
Sterling Airlines is de eerste lagekostenmaatschappij in Denemarken en verzorgt zowel chartervluchten als lijnvluchten. De maatschappij heeft een vloot van 25 toestellen van de types Boeing 737-800, -700 en-500. Sterling Airlines heeft haar zetel in Kopenhagen en maakt deel uit van de Northern Travel Holding. Zowel in 2005 als in 2006 werd Sterling Airlines tijdens de Danish Travel Award door de Deense consumenten uitgeroepen tot "Beste lagekostenmaatschappij".
Mevrouw Carole Arnaud-Battandier, International Marketing Manager bij Sterling Airlines, zegt: Het aantal klanten van Sterling Airlines in Europa blijft groeien. In onze dienstregeling voor het winterseizoen zijn 25 nieuwe routes opgenomen. In België is Sterling al gestart met nieuwe vliegverbindingen vanuit Brussels Airport. Ontdek de adembenemend mooie steden in Denemarken, Zweden en Noorwegen en geniet van de magische kerstsfeer die er momenteel heerst.
Volgens Carole Arnaud-Battandier verwacht Sterling Airlines op de drie routes vanaf Brussel meer dan 150.000 passagiers te mogen verwelkomen in het komende jaar. De verbinding Brussel Kopenhagen wordt 6 x per week aangevlogen (niet op zaterdag), de verbindingen met Stockholm en Oslo 4x per week ( maandag woensdag - vrijdag en zondag). Naargelang de verbinding wordt een Boeing 737-500 met 126 zetels of een Boeing 737-700 met 148 zetels ingezet.
Nieuwe horizonten ontdekken in Noord-Europa was nooit eenvoudiger! Sterling Airlines vliegt op grote luchthavens en haalt goede stiptheidscijfers. RVH.
Op 11 oktober jl. kondigde de nieuwe Belgische luchtvrachtmaatschappij Cargo B Airlines de officiële start aan. Inmiddels, één maand verder, mag men van een zeer geslaagde start spreken. Het vliegtuig bedient, met lijnvluchten vanuit Brussel, de Afrikaanse markten van Libreville, Johannesburg en Nairobi. Het werd ook meermaals ingezet voor chartervluchten naar Dar es Salam, Cairo en Addis Abeba.
Nu is ook het tweede vliegtuig te Brussel geland. Na het vervullen van de nodige formaliteiten en met de medewerking van het Ministerie van Mobiliteit Luchtvaart zal het binnen korte tijd operationeel zijn. Dit tweede toestel zal vooreerst de frequenties op de Afrikaanse bestemmingen opvoeren en later worden ingezet op de voorziene Zuid-Amerikaanse routes. Een derde vliegtuig wordt verwacht in het voorjaar 2008. Cargo B Airlines is exclusief eenvrachtcarrier die vanuit Brussel opereert en dit met voornamelijk Belgisch kapitaal.
Cargo B deelt mee dat naast de oprichters Rob Kuijpers, Niek van der Weide en Arno Broes- en de 3 bestuurders aangeduid door de investeerders van Petercam, QAT en PMV er nu ook een zevende onafhankelijk bestuurder is aangesteld, nl.Henny Essenberg die 35 jaar ervaring in luchtvaart meebrengt. Hij begon bij KLM, was er achtereenvolgens Vice President Cargo, Directeur Air UK en KLM Executive Vice President voor de passagiersafdeling. Later was hij verantwoordelijk voor de uitwerking van de samenwerking KLM met Northwest Airlines en actief in de fusie van KLM en Air France. Tot einde september 2007 was hij bestuurder van Kenya Airways. RVH.
Eurostar, de hogesnelheidstrein die België en Frankrijk met het Verenigd Koninkrijk verbindt, lanceert vanaf vandaag zijn diensten vanuit Ebbsfleet International. Dit nieuwe station van Eurostar ligt in het graafschap Kent, langs de eerste Britse hogesnelheidslijn High Speed 1. Het station is vooral een geschikte uitvalsbasis naar het zuiden van Engeland en het zuiden en oosten van Londen. Ebbsfleet International is het tweede Eurostarstation in Kent.
Ebbsfleet International geniet van een strategische ligging en bevindt zich dicht bij Dartford in het graafschap Kent en vlak bij de belangrijke verkeersassen: de M25 snelweg, de M20, de M2 en de A2. Samen met Ashford International wordt Ebbsfleet International de nieuwe toegangspoort tot Kent.
Vanuit Ebbsfleet International bereiken reizigers makkelijk East Londen, The Docklands, Essex (met Stansted) en Sussex (met Gatwick). Daarnaast is ook East Thames Corridor, een regio in volle ontwikkeling, makkelijk vanuit Ebbsfleet International te bereiken. In de komende jaren wordt verwacht dat deze regio talrijke nieuwe bedrijven zal aantrekken.
De reistijd tussen Brussel en Ebbsfleet International bedraagt 1u41, tussen Rijsel en Ebbsfleet International 1u10 en 2u05 tussen Parijs en Ebbsfleet International. Vanuit Brussel rijden er 5 treinen per dag naar Ebbsfleet International; 4 van hen stoppen in Rijsel. Vanuit Parijs rijden er 7 treinen per dag naar Ebbsfleet International. RVH.
Een nieuwe Upignac-generatie neemt de fakkel over. De tweelingbroers Jeremy en Raphaël Akili zijn de nieuwe gezichten van de beroemde Belgische foie gras in een speciaalzaak die net haar deuren opende in de buurt van het Flageyplein. Het is een avontuur tussen appelgroene muren, mahoniekleurige ramen en een grote tafel in blauwe hardsteen voor de kooklessen.
Op hun 31ste zijn de broers de jongste vestigingshouders van Upignac. Oorspronkelijk hadden ze een eigen bedrijf gespecialiseerd in events (geluid, licht, video), maar besloten hun onderneming over te laten om zich helemaal aan hun hobby te kunnen wijden: de keuken en fijne voeding. Terwijl zij op zoek waren naar een referentieproduct, wilde Upignac zijn toekomstige speciaalzaken net een nieuw imago meegeven. De gedroomde combinatie dus. Vooral omdat Jeremy en Raphaël dol zijn op foie gras en zich met jeugdig dynamisme op dit avontuur willen storten. Kortom, een wereld in het teken van gastronomische verfijning, veel meer dan alleen sublieme foie gras.
De krachtige appelgroene kleur geeft het ganse imago een absolute facelift waarbij dankzij luchtige maar tegelijkertijd imposante etalagekasten toch een waaier van verse producten binnen handbereik ligt. Keuze te over uit foie gras en producten van eendenborstfilet, eendenworst, pens, confit, terrine, mousse eendenvlees in al zijn aspecten. Daar vlak naast in het koelrayon bespeuren we diepgevroren foie gras in het gezelschap van een knap assortiment gevulde ravioli. De mahoniehouten kasten pronken met een royaal aanbod van foie gras in bokalen en fijne voeding, jam, olie, azijn, thee, koekjes en het complete gamma 2008 in zijn gloednieuwe verpakking.
In de wijnafdeling diverse referenties van champagne, rode wijn, zoete wijn en specifieke dranken die perfect bij foie gras passen, zoals de natuurlijke wijnen uit de biologische landbouw die trouw blijven aan hun terroir en de oorspronkelijke druivenrassen. Deze wijnen zonder scheikundige gisten zijn de trots van de twee jonge uitbaters, ze zijn gegarandeerd vrij van bewaarmiddelen en sluiten perfect aan op de filosofie van de moederonderneming. Bovendien beantwoorden ze aan een beleid van vernieuwing en authenticiteit, in de lijn van alle verse Upignac-producten, vrij van antioxidanten en bewaarmiddelen.
Met de eindejaarsfeesten in het vooruitzicht, heeft Upignac leuke ideetjes voor zowel particulieren als bedrijven in petto. Beide doelgroepen vinden hun gading in twee specifieke catalogi met een uitgebreid aanbod in een klein, medium of groot formaat, met een selectie volgens ieders smaak en budget. Opvallend in dit aanbod zijn de verse producten (bewaren tot max. 4°C, bewaartermijn beperkt tot 3 weken) en de gesteriliseerde producten in bokalen (lange bewaartermijn, koeling niet noodzakelijk).
Bedrijven vormen een gegeerde niche, maar Jeremy en Raphaël Akili gaan zelf langs om klanten te laten proeven. Die bedrijfsbezoeken maken het mogelijk om de collis perfect naar wens samen te stellen, een echt persoonlijke keuze te presenteren en advies te geven over de fiscale aftrekmogelijkheden (niet minder dan 12 collis van minder dan 50 euro excl. BTW). Bedrijven kunnen ook, net als particulieren uiteraard, terecht op de website om het aanbod te ontdekken.
Upignac Elsene is gespecialiseerd in persoonlijke geschenkcollis zonder meerprijs. Dit is de eerste speciaalzaak in het net die een online bestelsysteem opzette, net als een thuisleveringsdienst in de regio Brussel. Met Nicolas Logit, ex sous-chef van het restaurant Bon-Bon aan het culinaire roer tekenen de tweelingbroers alvast voor een beloftevolle en kwaliteitsvolle exploitatie. RVH.
Upignac Elsene Antoine Labarrestraat 24 1050 Elsene
Krachtig, speels en toch ingetogen chique; de nieuwe Poivre en Muscade gekleurde set van Emile Henrys geroemde Urban Colours combineert gemakkelijk en is smaakmaker aan huis. Met het inzetten van de herfst, maar ook in het vroege voorjaar blijven de Poivre- en Muscade kleuren warmte en gezelligheid uitstralen. Naast het uitgekiende uiterlijk staat de Urban Colours serie vooral bekend om haar ijzersterk gestel.
Het tijdloze uiterlijk met speelse vormen zorgt voor een warm gevoel bij de afternoon tea. Theepotjes en kannetjes om verliefd op te worden. Maar niet alleen bij de thee is Poivre en Muscade toonaangevend. Ovenschalen, prachtige ovalen borden, slanke kommetjes en bekers lijken zo weggelopen uit de 19e eeuw. Servies met de romantiek van vroeger en de technologie van nu.
Want de eigenschappen van Urban Colours zijn uiterst hoogwaardig. Krasbestendig en alles is even gemakkelijk in de vaatwasmachine als de microgolfoven te plaatsen en ook voor de koude diepvries is dit servies niet bang. Aardewerk met de eigenschappen van porselein en nog veel meer dus. Poivre en Muscade is voor geen kleintje vervaard. Bijkomend voordeel is dat deze kleuren met gemak passen bij de al bestaande onderdelen en kleuren van dit servies. RVH.
Brussels Airlines start vluchten naar Ljubljana Slovenië
Vanaf vandaag verbindt Brussels Airlines de Europese hoofdstad rechtstreeks met Slovenië. Brussels Airlines vliegt voortaan 6 keer per week naar Ljubljana. Met de opening van deze nieuwe route verwelkomt Brussels Airlines het nakende EU voorzitterschap van Slovenië. Een vliegticket voor een enkele reis, alle taksen inbegrepen is beschikbaar vanaf 49,99 euro .
De republiek Slovenië, lid van de EU sinds mei 2004, zal volgend jaar als eerste nieuwe EU lidstaat het voorzitterschap van de EU waarnemen. Het land voerde kort geleden de euro in en kent een bloeiende economische ontwikkeling. Ook de toeristische sector en de luchtvaart kennen een sterke groei. Redenen genoeg voor Brussels Airlines, dat haar thuisbasis heeft in de hoofdstad van Europa, om vanaf vandaag Ljubljana 6 keer per week te verbinden met Brussels Airport.
Het uurrooster is perfect geschikt voor zakenreizen, citytrips en korte vakanties met een vertrek vanuit Brussel s namiddags en een terugkeer vanuit Ljubljana in de vooravond. De maatschappij vliegt elke dag met uitzondering van zaterdag. De vluchttijd bedraagt 1 uur en 50 minuten.
Met zeer gunstige tarieven vanaf 49,99 euro voor een enkele reis in b.light economy klasse, alle taksen inbegrepen, biedt Brussels Airlines een zeer voordelige reisformule aan. Passagiers die op zoek zijn naar flexibiliteit, full service, extra bagage en de nieuwste voordelen op de luchthaven van Brussel zoals de fast lane security doorgang en de snelle check-in, kunnen de populaire b.flex economy plus klasse boeken. B.flex economy+ tickets zijn gemiddeld 50 percent goedkoper dan de business klasse van andere maatschappijen terwijl passagiers kunnen genieten van een hoge kwaliteitsservice.
Brussels Airlines gelooft sterk in het gevarieerd toeristisch potentieel van Slovenië met uitstekende skifaciliteiten in bekende resorts zoals Kranjska Gora, moderne wellness faciliteiten, wandelmogelijkheden en stranden langs de mooie Adriatische kust. Bovendien is een bezoek aan de hoofdstad Ljubljana zeer de moeite waard. Het aantal toeristen in Slovenië stijgt elk jaar met 6 percent. De luchthaven van Ljubljana heeft een hinterland van ongeveer 4 miljoen mensen en strekt zich uit tot Noord-Italië (Triëste regio), Zuid-Oostenrijk (Klagenfurt regio) en een deel van Kroatië. RVH.
Qbic Hotels is in de race voor een Internationale Award
Low service & design is innovatief en populair!! Nog geen half jaar na opening van het nieuwe hotelconcept, is Qbic Hotels genomineerd voor de tweede prestigieuze award de Worldwide Hospitality Award. Voor het zevende achtereenvolgende jaar organiseert MKG Group en HTR magazine deze Award avond in Parijs.
Het low cost en design hotel opende in het bijzijn van CNN haar deuren in juli 2007 in WTC Amsterdam, in oktober ontving Qbic Hotels de Hospitality & Style Award voor beste nieuwe hotelconcept. Wellicht nemen we 22 november ook in Parijs de internationale hotelprijs alsbest innovatieve concept in ontvangst .
Initiatiefnemer Paul Rinkens: Ik heb alle vertrouwen in het succes van Qbic Hotels, maar ben elke keer weer verrast door de aandacht, deze nominatie en over alle (inter-) nationale aandacht die we krijgen tot aan de New York Times.Qbic Hotels biedt voor de reizigers en voor investeerders en hoteliers een vernieuwend perspectief . De franchisenemer dient in principe alleen een onroerend goed investering te maken en Qbic Hotels zorgt voor de marketing, sales, revenue en distributie van de kamers.
Het belangrijkste element van Qbic Hotels is een kubusvormig meubel, genaamd de Cubi . Elke Cubi is opgebouwd als een uiterst praktische configuratie met recyclebare materialen; extra lang Hästens bed, design badkamer elementen, flat screen TV, radio, kluis, gratis draadloos internet en een opmerkelijke wine-and-dine set die een state-of-the-art omgeving creëren.
Qbic Hotels focust zich op een nieuwe reiziger, die tijdelijk aan de dagelijkse onrust en het ingrijpende mobiele leven wil ontsnappen. Qbic is vernieuwend, low cost, self service en design: no frills chique ook wel genoemd! Het is een nieuwe propositie voor de moderne mens, die zichzelf herkent in de woorden self-service, kwaliteit, luxe en balans.
Net als bij low-cost carriers geldt bij Qbic Hotels: hoe eerder de reservering wordt gemaakt, des te goedkoper is het tarief vanaf 39 euro per nacht. Vroegboekers zijn degenen die je bedrijf financieren. Wij belonen die loyaliteit, verduidelijkt Paul Rinkens. In 2008 gaat er een Qbic Hotel in Antwerpen en in Maastricht open. RVH.
Met de koude winter voor de deur, is een vakantie naar een zonnige bestemming een aantrekkelijk vooruitzicht. Dat kan nu extra voordelig met British Airways, die deze winter vluchten aanbiedt naar Sydney vanaf 1100 EUR, geldig van 8 december 2007 t/m/ 15 januari 2008.
Niet alleen is Sydney zelf meer dan de moeite waard, het is bovendien het ideale vertrekpunt om de interessante omgeving te verkennen. Zo is er het Sydney Opera House, een UNESCO werelderfgoed en de Skywalk, waarbij je door middel van een wandeling over daken de stad bezichtigt. Bovendien staat Sydney bekend om haar hippe en trendy uitgaansleven. En oudejaarsavond in Sydney is een onvergetelijke belevenis, die je samen beleeft met 1,5 miljoen mensen die jaarlijks aan de festiviteiten deelnemen!
De omgeving van Sydney is al niet minder interessant, met de Blue Mountains als een van de toppers om te bezoeken. Op een paar uur rijden van de stad, bieden de Blue Mountains spectaculaire uitzichten en wandelingen, restaurants en hotels. Australië staat ook bekend om haar wijnproductie en Hunter Valley is de wereldwijd bekende wijnstreek van New South Wales en zeker een bezoek waard.
British Airways vliegt 2 keer per dag naar Sydney vanuit Londen Heathrow. RVH.
De Michelingids 2008 bevat 1874 Belgische en Luxemburgse hotels en restaurants, waarvan België 1698 referenties opslorpt, zijnde 660 hotels en 1038 restaurants. In het Groot Hertogdom vindt de gids wel 97 notificeerbare hotels terug, maar konden slechts 79 restaurants de inspecteurs bekoren.
Met meer dan 750 hotels is de gids alleszins een handige leidraad voor mensen die in beide landen vaak op reis zijn. Een groot aantal plattegronden van diverse steden creëert een aanlokkelijke bredere informatieve waaier.
De sterrenparade 2008 zorgt andermaal voor de nodige commotie en soms zelfs onbegrip. De verliezers zijn meestal klassieke, traditionele restaurants die hun gasten nochtans bijzondere kwalitatieve maaltijden voorschotelen. Verrassing anderzijds bij de nieuwkomers, vooral jonge chefs die zweren bij een iets luchtigere, modernere bereiding, en met hun hedendaagse inventiviteit en creativiteit, de traditionele look van bepaalde gerechten onderuit durven te halen. Terecht of onterecht? Het enige middel om de waarde-appreciaties te achterhalen, is het zelf uittesten van de diverse restaurants waarbij niet mag worden vergeten dat elk restaurantbezoek, jammer genoeg slechts één enkele momentopname is.
t Zilte in Mol met chef Viki Geunes, promoveert als enig Belgisch restaurant van 1 naar 2 sterren, terwijl andere restaurants hun eerste ster veroveren. De nieuwkomers zijn Kasteel Withof in Brasschaat, De Koopvaardij in Stabroek, Le Cor de Chasse in Barvaux, De Jonkman in Sint Kruis Brugge, Bistrot du Mail in Elsene, Le Chalet de la Fôret in Ukkel, Marcus in Deerlijk, C-Jean in Gent, La Durée in Izegem, t Huis van Lede in Kruishoutem en Orangerie in St Martens Latem.
Bij de verliezers moet t Konijntje in Waregem voortaan met 1 ipv 2 sterren verder leven, terwijl een 10-tal andere restaurants hun ster moeten inleveren. Onder hen ook t Laurierblad in Berlare van meesterkok Guy Van Cauteren die decennia lang een absolute voorvechter en vaandeldrager was van de Belgische gastronomie. Een drietal sterrenrestaurants verdwijnen zelfs volledig uit de gids.
LAir du Temps van Sang-Hoon Degeimbrein Noville-sur-Mehaigne, kans in 2009 op een tweede ster en Sel Gris van Frederik Deceuninck in Duinbergen, in 2009 kans op zijn eerste ster, kroonden zich tot de beloften 2008.
Van de 1038 restaurants die in de gids 2008 worden weergevonden zijn er twee met drie sterren, nl het Hof van Cleve van Peter Goossens en de Karmeliet van Geert Van Hecke, er zijn 9 restaurants met twee sterren en tenslotte 78 restaurants met één ster. Bovendien telt ons land netgeteld 100 restos die met een Bib gourmand werden beloond en dit voor het opdienen van een maaltijd aan een schappelijke prijs.
Dit betekent dat nagenoeg 1 op de 5 restaurants in België (18.3%) door de rode gids, een of andere onderscheiding krijgt toebedeeld. Op zich een zeer behoorlijk resultaat waarbij we evenwel niet mogen vergeten dat geen enkele gids onfeilbaar is. Culinaire gidsen hoeven geen bijbels te zijn, voor de consument is elke gids een leidraad, een weergave van het beleven van momenten van gelukzalig genot. RVH.
LEpicerie Hotel Le Meridien biedt uniek Zweeds gastronomisch festival
Restaurant lEpicerie van het Brusselse hotel Le Meridien, luidt van 7 tot 20december 2007 alvast smakelijk uit.
Twee weken lang verkeert het Brusselse hotel Le Méridien in Scandinavische sferen dankzij het Zweedse culinaire festival. Het restaurant lEpicerie, werd in de jongste Gault & Millau beloond met een score van 16/20, en verwent zijn gasten bij deze gelegenheid zowel s middags als s avonds met een traditioneel Zweeds kerstbuffet.
Chef-kok Vincent Masson kan hierbij rekenen op de hulp van zijn collega Joakim Broström van het Sheraton in Stockholm, eveneens een onderdeel van de Starwood Hotels & Resorts-keten. Deze Zweedse topkok komt speciaal over uit het hoge noorden om ons van zijn nationale gastronomie te laten genieten.
Onder de koude suggesties voeren onder andere het haringtrio, de zalm met mierikswortel, het tunnbröd van gerookt rendiervlees met bieslook, maar ook de vleeswarenschotel en de kerstham het hoogste woord, terwijl de warme gerechten worden aangevoerd door typisch Zweedse schotels als ribbetjes met honing, ovenzalm, geroosterde kalkoenborst met kaneel en peer, Zweedse aardappels en hartige taart met ansjovis.
Al deze lekkernijen laten zich uitstekend smaken onder het genot van een glaasje Zweeds kerstbier, wodka en andere verkwikkende dranken. Afsluitend staan de gasten diverse verrukkelijke desserts te wachten, waaronder verschillende soorten cake, fruit en Zweedse kaas. Zelfs de zondagsbrunch hult zich in Zweedse kleuren.
Als aanvulling op het eigen menu trekken deze regelmatig terugkerende culinaire themaweken in het Brusselse hotel Le Méridien altijd weer volop belangstelling. De één laat zich graag eens verrassen door gerechten van verre, terwijl de ander zich in de watten laten leggen door het prachtige decor en de voortreffelijke bediening.
Op 12 december bereikt het festival s avonds een hoogtepunt. Op de vooravond van het bekende Santa Lucia-feest, de Zweedse tegenhanger van onze kerst, brengt een traditioneel Zweeds koor van prachtig uitgedoste meisjes met kaarsenkronen op, de betoverendste liederen ten beste.
Een al even aangename verrassing staat de winnaar van de speciale tombola te wachten: een schitterend weekend (2 nachten inclusief ontbijt en vlucht) voor 2 personen in het Sheraton in Stockholm.
Het tweeweekse festival in Le Méridien biedt u de kans om twee vliegen in één klap te slaan en behalve de pracht van een land op de poolcirkel tevens de geneugden te ontdekken van een restaurant waarvan de naam eerder aan exotische oorden doet denken.
Tijdens de Zweedse weken wordt de lunch of het diner u aangeboden voor 45 . Exclusief drankjes, maar wel een met glas beroemde glögg (glühwein) vooraf.
Een unieke kans om uw jas, muts en handschoenen achter te laten bij de garderobe van Le Meridien, én volop te genieten van de typische, hartverwarmende Zweedse gastronomie! RVH.
De Roemeense economie klimt langzamerhand uit het diepe dal met als bijzonder kenmerk een openbloeiende hotelsector. Dit betekent meteen dat het land zowel op industrieel als op leisure niveau, opnieuw van een ruime belangstelling geniet.
Nadat eerder de Accorgroep een nieuw standingvol Novotel opende, opent nu ook het Radisson SAS Bucarest in de lente van 2008 de deuren.
Het nieuwe hotel ligt in volle stadscentrum, temidden de shopping area, de zakenbuurt en diverse musea, op nauwelijks 20 minuten rijden van de Henri Coarda luchthaven (Otopeni).
Het Radisson SAS krijgt 424 kamers waarvan 10 voor minder validen, 74 business rooms en 39 suites. Wi-Fi is doorheen het ganse hotel beschikbaar, hotel dat ook over 4 restaurants beschikt met het Dacia Felix als topper en plaats voor 270 gasten. De Dark Bla Bar biedt de beste sigaren en cognacs van de stad terwijl het Light Bla terrace, als outdoor lounge fungeert.
De World Class Health academy die eveneens een onderkomen vindt in het hotel, beschikt over 2000m² met o.m. jaccuzzi, indoor zwembad, gymzaal en meerdere treatment rooms. Slijk en modderbaden en gezondheidsbehandelingen blijven een absolute Roemeense troef. Ook het grootste casino van Bucarest komt in het Radisson Sas terecht, net als een enorme shopping galerij.
Het Pleiade Congress center beschikt naast een opsplitsbare ballroom voor 500 gasten waarvan beide delen met de nodige technische infrastructuur zijn uitgerust, over een 10-tal break-outrooms, alle met daglicht en high-tech. Elk van deze meetingrooms biedt zowel voor vergadering, banketten als diners, plaats aan een 50-tal personen. RVH.
Geen feesttafel zonder kaarslicht. Gretig likkende vlammetjes van kaarsen en theelichtjes op tafel en in alle hoeken van de kamer zuigen meteen alle blikken naar zich toe: de feestdis komt helemaal tot zijn recht, de mooiste outfits lijken nog mooier, iedereen geniet van het samenzijn. Bij de oranjegele lichtgloed ontspinnen zich de beste gesprekken, de sfeer wordt zacht en intiem, de warmte grijpt om zich heen en de ambiance is diep intens. Terwijl buiten de temperatuur steeds dieper zakt, wordt het binnen alleen maar genoeglijker. En het gezelschap dat baadt in het kaarslicht, tot in de vroege uurtjes.
In 1853 gestart als lokale kaarsenfabrikant in Hamont, is Spaas Kaarsen vandaag, met de vijfde generatie aan het roer, uitgegroeid tot een belangrijke speler in de nationale en zeer zeker in de internationale kaarsenmarkt. Spaas is marktleider in België en heeft in tal van Europese landen een sterke positie uitgebouwd. Naast de productie-eenheid in Hamont is er ook een nieuwe fabriek in Polen; de Spaas-vestigingen in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk zijn louter salesgericht.
Op jaarbasis wordt er meer dan 15.000 ton kaarsen geproduceerd. Het uitgebreide assortiment omvat geurkaarsen, theelichten, rustieke kaarsen, cilinders, glaasjes, antitabakkaarsen, tafelkaarsen, tuinkaarsen en noveenkaarsen. Naast het eigen merk Spaas staat de fabrikant ook bekend als betrouwbare kwaliteitspartner voor private labels. Aan de basis van het succes van Spaas staat de uitmuntende kwaliteit van de kaarsen, de wisselende nieuwe collecties volgens de markttrends, een doordachte visie en strategie en uiteraard een flexibele service. RVH.
De Franse ferrymaatschappij SNCM die regelmatige verbindingen onderhoudt vanuit Marseille en Nice met Corsica en Sardinië is gestart met de reservaties voor de zomer 2008 en dit voor de periode 1 april tot 3 november 2008.
Op de lijnen naar Corsica biedt SNCM méér comfort en grotere rust. Het welzijn van de passagiers staat voorop. Het aantal plaatsen voor de reizigers wordt verhoogd en er is een grotere keuze aan vertrekdata en vertrekuren. De passagiers worden verwend met een brede variëteit aan reishutten. Voor het seizoen 2008 worden ook familiehutten met tweepersoonsbedden aangeboden. SNCM stelt daarenboven de Services Plus voor, de mogelijkheid om te reserveren voor het ontbijt aan een gereduceerd tarief. RVH.
Verrassende tafelstijlen by Maxwell and Williams
Af en toe is het goed de boel thuis weer eens flink op te frissen. Te beginnen met: de eettafel. Als het aan Maxwell and Williams ligt, krijgt die binnenkort een heel nieuwe uitstraling. Drie lijnen in topdesign geven swing aan de met liefde gedekte tafel. Met opvallende vormen en formaten in smetteloos wit of zwart/wit wordt het nu écht spannend aan tafel! Speels combineren mag, voet bij stuk houden in één stijl kan ook.
Topper in het assortiment is Cherry Blossom, dé trend met Aziatische roots. Ronde en vierkante vormen worden speels gekoppeld aan strak stylish ontwerp, hier en daar bestrooid met een zwarte bloemdecoratie. Cherry Blossom is evenals White Basics Sway, gemaakt uit New Porcelain, een veel lichtere maar ijzersterke variant op Fine Bone China. Sway geeft het komende seizoen eigenwijs glans aan de eettafel. De hippe trendrestaurants hebben de power & looks van beide serviezen inmiddels gespot. Zij serveren hun gasten, het liefst op de allergrootste schalen uit de collecties, heerlijke tapas, mezze en fingerfood! Na het grote genieten verdwijnt het servies gewoon in de vaatwasmachine!
Romance is tenslotte het succesnummer in kant waarop de makers graag speels voortborduren. Strakker van vorm, vol elegantie en glamour en voorzien van een gedistingeerde kantrant, maken de presenteerschalen en borden van elke afternoon tea of gastvrije dis een indrukwekkende, culinaire happening. Eten is volgens Maxwell and Williams een feest! Daar hoort het allermooiste servies bij! RVH.
Op 8 december 2007 opent het populaire attractiepark de Efteling opnieuw haar deuren met de Winter Efteling. Intussen kiezen steeds meer bedrijven voor de sprookjesachtige omgeving van de Efteling als locatie van hun zakelijk evenement. De komende weken is het attractiepark exclusief open voor zakelijke markt en vinden er exclusieve events plaats voor diverse bedrijven.
De laatste jaren is de Efteling ook een populaire bestemming geworden voor de zakelijke markt. Tussen het zomer- en winterseizoen biedt het Nederlandse attractiepark vlakbij de Belgische grens onderdak aan bedrijven voor relatie- of personeelsbijeenkomsten. Hierdoor wordt de Efteling bijna het hele jaar door bezocht. Met een capaciteit van 16.000 bezoekers is de Efteling geschikt voor grote groepen. Het minimale aantal voor een volledige uitkoop van het park met haar attracties en horecapunten, waardoor een exclusief bezoek mogelijk wordt, is 4.000 personen.
Op doordeweekse dagen biedt de Efteling een uniek decor voor congressen en zakelijke diners. Bedrijven kunnen gebruikmaken van ruime locaties zoals het Efteling Theater en het Fata Morgana Paleis. De Dioramazaal, bekend van het Anton Pieckdecor met treintjes, werd pas gerenoveerd en is opnieuw beschikbaar voor zakelijke doeleinden. Een bedrijfsevent in de Efteling is een onvergetelijke belevenis, de Wereld vol Wonderen biedt maar liefst 26 sfeervolle gethematiseerde locaties met een totale oppervlakte van 7.200 m² voor incentives, congressen of seminars, al dan niet met entertainment op maat. Formele en informele bijeenkomsten kunnen perfect gecombineerd worden in de Efteling. Combinaties met het Efteling Hotel en het Efteling Golfpark zijn natuurlijk ook mogelijk. RVH.
Didier Boehlen (°1977) heeft een uitgebreide ervaring in de hotelindustrie. Hij was o.a. Operations Manager in het Radisson SAS Resort in Taba (Egypte) waar hij meehielp bij de opening van het hotel in 2002. In 2003 werd hij getransfereerd naar het Radisson SAS Hotel in Muscat (Oman) als F&B Manager, in 2004 werd hij er gepromoveerd tot Executive Assistant Manager. In 2006 werd hij Algemeen Directeur van het Park Inn Thurrock in het Verenigd Koninkrijk. Nu keert hij terug naar België, zijn thuisland, als Algemeen Directeur van het Radisson SAS Hotel in Hasselt. Hij staat in voor het dagelijks beheer van het hotel en rapporteert rechtstreeks aan Han Oldenburger, Regionaal Directeur Benelux Rezidor.
Didier Boehlen behaalde een diploma Hotelmanagement aan de Hotelschool in Lausanne. Hij spreekt vloeiend Nederlands, Frans en Engels.
Didier volgt Pierre Verbeke op die gepromoveerd werd tot Directeur Toekomstige Openingen in het Rezidor hoofdkantoor in Brussel. RVH.
Johan Vanneste, Managing Director van VLM Airlines ontving vorig weekend de onderscheiding Man of the Year tijdens de jaarlijkse Travel Magazine Awards.Eerder die week won VLM Airlines de Anglo-Dutch Award for Enterprise van de NBCC.
De jaarlijkse Travel Magazine Awards worden uitgereikt door het vakblad Travel Magazine in het Hilton Hotel in Antwerpen. Travel Magazine is het grootste toeristische vakblad van België.Tijdens het gala evenement worden onder meer Belgische luchtvaartmaatschappijen, touroperators, hotelketens en toeristische diensten bekroond door de Belgische reissector.Johan Vanneste, Managing Director van VLM Airlines mocht dit jaar de Man of the Year Award in ontvangst nemen.Deze speciale award werd hem toegekend omdat VLM Airlines als zakelijke regionale luchtvaartmaatschappij onder zijn vleugels sterke groeicijfers heeft kunnen voorleggen, en al 9 jaar na elkaar winstgevend is gebleven.
Eerder vorige week won VLM Airlines de prestigieuze Anglo-Dutch Award for Enterprise van de NBCC (Nederlands-Britse Kamer van Koophandel).Deze award werd aan VLM Airlines overhandigd omwille van de sterke bijdrage die de onderneming in de jongste jaren leverde aan de economische ontwikkeling tussen beide landen.In 1994 startte VLM Airlines met de route Rotterdam-London City. Vandaag dertien jaar later biedt deze luchtvaartmaatschappij 17 vluchten per weekdag naar London City Airport vanuit drie verschillende luchthavens in Nederland: Amsterdam, Rotterdam en Groningen.
In januari 2006 kreeg VLM Airlines de titel van Regional Airline of the Year uitgereikt door het magazine Air Transport World. RVH.