Met de eerste sneeuwval komt de noodzaak van degelijk materiaal opnieuw op de voorgrond. Wolf-Garten biedt eenvrij grote diversiteit met als absolute blikvanger de sneeuwschop voor zonnepannelen.
Enkele ideeen:
Sneeuwschop voor het dak SRM60 - breedte: 60 cm.
In combinatie met een telescopische steel vormt dit het ideale gereedschap om zonder enige moeite sneeuw van voltaÏsche panelen, verandas, enz. te verwijderen.
Geschikt voor het scheppen van sneeuw. Sterke schuifrand en voetsteunen van aluminium. Bestand tegen -30° en strooizout. Gebruiksvriendelijk door zijn lichte gewicht en zijn vorm die de sneeuw tegenhoudt. Consumentenprijs: 34,90
Speciale borstel voor de sneeuw. Bezit harde en lange haren om de sneeuw beter weg te vegen. Consumentenprijs: 23
Sneeuwfrees Select SF61E: zelftrekkende frees, 6 versnellingen vooruit en 2 achteruit, motor WOLF-Garten 70H OHV / 3,9 kW / 208 cc, elektrostart. Stekker voor koude start, werkbreedte: 61 cm en werkhoogte: 53 cm.
Tweetrapsuitworp, uitwerpkanaal tot 180° draaibaar d.m.v. een hendel, tot 6 meter maximale uitwerpafstand en tot 3 meter max uitwerphoogte, halogeenverlichting.
Consumentenprijs: 899 - er is al een WOLF-Garten sneeuwfrees vanaf 529 .
Bordeaux, dé partner voor een glamoureus nieuwjaarsfeest
Een frisse noot, een robuuste toets of een glamoureus accent toevoegen aan je feestmenu? Met de Coups de Coeur van Bordeaux kan het allemaal. Deze rijke selectie wijnen, blind geproefd door een professionele jury, is de uitgelezen partner voor een geslaagd menu, van amuse tot dessert.
Bordeaux omvat immers meer dan de vertrouwde rode wijn. In het assortiment vind je net zo goed witte wijnen (droog en zoet), roséwijnen en zelfs schuimwijnen, allemaal verkrijgbaar op de Belgische markt voor zachte prijzen van 4 tot 20 euro per fles.
Wie zijn gasten dit eindejaar een inventief menu wil voorschoten, laat zich dus inspireren door de Coups de Coeur. Net als Maxime Collard, sterrenchef en een van de Coups de Coeurs-ambassadeurs van 2012. Maxime was vijf jaar sous-chef in het Brugse De Karmeliet en tovert tegenwoordig topgerechten op tafel in zijn eigen restaurant, La Table de Maxime in Our. Hij stelde een feestmenu samen van vijf gangen, die telkens harmonieus samengaan met een van de Coups de Coeur-wijnen. Met nieuwjaar kan je zelf je gasten verrassen met dit imposante menu.
Tongfilet met bloemkoolpuree en een emulsie van gepocheerde platte oester op een toast met olijfolie - Serveren met Château Villa Bel Air 2010 Graves
Gebakken eendenlever, crumble van kruiden en pistache, salade van raap, cranberry en limoen - Serveren met Château 1ère Brumes de Closiot 2009 Sauternes
Patrijs in de braadpan met wijnstokbladeren, gekarameliseerd witloof met eekhoorntjesbrood - Serveren met Château Savoie 2009 Castillon Côtes de Bordeaux
Hertenkalffilet uit de Ardennen, puree van zoete aardappelen en kleine herfstgroenten en boschampignons - Serveren met Château Rollan de By 2009 Médoc
Mandarijn en mango met peperkoek en een grand cru van chocolade - Serveren met Château Roumieu 2009 -Sauternes
BÜL in Brussels - Poëzie en lichtspel in de Bovenstad, Stefaniaplein
Ter gelegenheid van de eindejaarsfeesten onthaalt het Stefaniaplein 'Bül', een artistieke licht- en geluidsinstallatie recht uit Montréal, Québec. Elke avond bij het vallen van de nacht zullen er gigantische lichtbellen aangestoken worden en een groots spektakel plaatsvinden voor jong en oud. Elke avond van 13 december 2012 tot 7 januari 2013 bij het vallen van de nacht zullen er gigantische bellen - waarvan er sommige wel 7 meter groot zijn - het Stefaniaplein verlichten.
Het is een dromerig spektakel waarbij de bellen van kleur veranderen en een licht- en geluidschoreografie vormen, geleid door Bernard Duguay en zijn team van Lucion Media, een bedrijf uit Montréal. Het hoogtepunt van het spektakel zijn ongetwijfeld de
schaduwspelen:een mise-en-scène in het teken van de buurt, Brussel, elegantie, kinderdromen... BÜL biedt een dromerig universum waarbij je je in één-twee-drie in het verhaal laat meeslepen. Het is een vernieuwendd concept dat uitnodigt tot reizen en dromen.
Een sterk project voor de Bovenstad
Al jaren droomde de Bovenstad van een pilootproject voor de Bovenstad.Voor de eindejaarsfeesten bieden de grote wereldsteden een waaier aan schitterende lichtspelen aan hun bezoekers aan, en Brussel als hoofdstad van Europa moet dus absoluut in dat rijtje passen.Daarom organiseert Winterpret al verschillende jaren een programma waarin verlichting en winteranimaties centraal staan in het stadscentrum. De Bovenstad bleef nog aan te pakken. In de lijn van Montréal, Lyon en Gent, Brussels Louise, de vzw die instaat voor de activering van de Bovenstad - en die onder andere ook de Louise Night en de Vendanges Louise organiseert -wenste voor de Louizabuurt en voor Brussel een klank- en lichtspel te organiseren, een gezellige ontmoetingsplaats voor de passanten.
Voor de organisatie van BÜL heeft Brussels Louise zich omringd met partners uit de openbare en privésector. Op regionaal niveau hebben VisitBrussels en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (dat al 5 jaar lang de heropleving van de sector ondersteunt) zich bij het project gevoegd om onze hoofdstad te laten schitteren. BÜL wist ook het elegante champagnehuis Laurent-Perrier als grootste partner bij zich te scharen, om de bubbels in de hele buurt te laten bruisen. Maar ook talrijke andere partners omkaderen het project. Onder andere, en niet van de minste, de Algemene Delegatie van Québec in Brussel, die haar 40 jaar van aanwezigheid in onze regionen viert, en op nog veel meerdere jaren van vriendschap klinkt. "Samen maken al deze partners BÜL tot een geheel: een internationaal project in het hart van Brussel dat openstaat voor iedereen met een elegante en dynamische identiteit, die net zo specifiek is voor de Bovenstad", legt Valérie Fourneau, coördinatrice van de vzw Brussels Louise ons uit.
Een afspraak...Die helemaal gratis is: kom het spektakel elke dag van 13 december tot en met 7 januari bekijkenvan 16 uur tot middernacht.
Er staat een avontuurlijk wintersportweekend voor de deur!
Winterplezier in de OostkantonsHet komende weekend (08.12. + 09.12.) staat in de Oostkantons helemaal in het teken van de wintersport. De winter heeft het vakantieoord helemaal in zijn greep. Dankzij een sneeuwlaag van 15 cm en aanhoudende vriestemperaturen zullende meeste langlaufpistes in Eupen, de Hoge Venen, de Belgische Eifel, Malmedy, Weismes, het Ourdal en St.Vith open zijn.
Alpineskiën kan in Ovifat. Wie van snelheid houdt, kan genieten van een ritje met de sneeuwscooter in Baugnez/Malmedy. Ook wandelen met sneeuwschoenen is in de Oostkantons heel trendy. Wie van de natuur houdt, kan genieten van een verkwikkende wandeling in het prachtige sneeuwlandschap.
De ijspiste in Malmedy opent op 7 december de deuren. Nog meer sneeuw op vrijdag en een zonnig weekend zijn ideale omstandigheden om met de hele familie te genieten op de pistes van de Oostkantons.
Omdat er voldoende sneeuw is wordt op Mont-Rigi de eerste langlaufwedstrijd georganiseerd (15 km free style). Inschrijven kan op zondag vanaf 9u15. Het Toeristisch Agentschap Oost-België biedt u verschillende mogelijkheden om informatie in te winnen over de wintersportgebieden, de sneeuwlaag en de actuele toestand van de pistes:
De domeinen van Center Parcs kleden zich extra mooi aan en bezorgen de hele familie onvergetelijke feestdagen. Een subtropische Kerst ? Center Parcs doet een voorstel : ontvlucht de koude winter en neem je familie mee naar Aqua Mundo, maak een wandeling op de mini-Kerstmarkt, geniet van de kerstliederen bij de kerstboom, verwarm je aan het haardvuur in je cottage, of begin het Nieuwe Jaar met een heus vuurwerkspektakel
Van november tot februari kan je in Center Parcs genieten van gezellige winterdagen
dankzij tal van (hart)verwarmende activiteiten die je met de hele familie kan beleven !
Kerstboom Service: Om trouw te blijven aan de traditie, kan elke familie haar kerstboom reserveren die zal klaarstaan bij aankomst in de cottage. Iedereen mag mee helpen versieren en zal zich snel thuisvoelen !
Kids Winter Parade: Het gezichtje van onze allerjongste gasten zal oplichten bij het zien van de grote winterparade. Bovendien worden ze in de Market Dôme getrakteerd op een verhaaltje voor het slapengaan door de Winterkoning of Winterkoningin.
Atelier Kids Winter Parade: Dit atelier laat het creatieve talent van ieder kind ten volle
werken. Speciaal voor de feestparade knutselen ze zelf iets in elkaar. Zo vertrekken de kinderen met een prachtig souvenir naar huis !
Family Winter Game Night: De hele familie beleeft een gezellige winterse avond vol spelplezier ! Tijdens de Family Winter Game Night kan je genieten van urenlang spelplezier, dans en muziek.
Beleef smaakvolle feestdagen bij Center Parcs. Bij Kerst en Nieuwjaar kan je jezelf verwennen met smaakvolle feestarrangementen : à la carte tafelen of onbeperkt genieten van een uitgebreid luxe buffet. Center Parcs bezorgt je onvergetelijke decemberdagen !
Sneeuwpret verzekerd in De Kempervennen : overdekte pistes voor iedereen
Skiën of snowboarden, je hoeft er helemaal niet voor naar de Alpen te reizen. Op een goed uur rijden van Brussel, kan je je favoriete wintersport gewoon beoefenen in De Kempervennen. Het Montana Snowcenter heeft 5.500 m2 echte sneeuw en is zomer en winter geopend. Ideaal dus voor als je tijdens je verblijf voor het eerst op de latten of het board wil proberen te staan. Er zijn heel wat arrangementen voor skiërs en snowboarders beschikbaar, en ook skilatten en snowboards zijn te huur.
HOLLAND AMERICA LINE KOMT MET EXTRA ALASKA PROGRAMMA VOOR 2013
Uniek verblijf van 3 nachten in National Park Denali en Sampler tours
In 2013 zal Holland America Line haar cruiseprogramma in Alaska uitbreiden met onder andere 3 nieuwe Triple Denali routes en vier nieuwe Sampler tours. De Triple Denali routes bieden de unieke kans te overnachten in het bijzondere Denali National Park in Alaska. De korte Sampler tours die toegevoegd kunnen worden aan een bestaand programma zijn speciaal gecreëerd om deelnemers met weinig tijd toch de mogelijkheid te geven zich onder te dompelen in enkele van de meest adembenemende landschappen van Alaska.
"Als marktleider in Alaska de afgelopen 65 jaar, is Holland America Line bedreven in het creëren van persoonlijke vakantie-ervaringen die de bekende highlights van Alaska combineren met haar pure en onontdekte natuurschoon, zegt Richard Meadows, executive vice president marketing, sales en gast-programmas voor Holland America Line. "Onze CruiseTours zijn de perfecte keuze voor mensen die Alaska op een intensieve manier willen ontdekken, omdat ze de mogelijkheid krijgen Alaska niet alleen vanaf een schip te verkennen maar ook over land.
De CruiseTours duren 10 tot 20 dagen en zijn allemaal inclusief een landprogramma. Tijdens het landprogramma wordt Alaskas wildernis, de wilde dieren, inheemse cultuur en geschiedenis ervaren. Zes van de reizen doen ook Canada's Yukon Territory aan met zijn Klondike Gold Rush erfgoed en ongerepte nationale parken zoals Kluane National Park en Tombstone Park. Tijdens de gedeeltes overland wordt gebruik gemaakt van McKinley Explorer koepeltreinen, met een glazen koepel, ruime leren stoelen, eersteklas beenruimte en niet meer dan 44 inzittenden. De begeleiding wordt verzorgd door professionele gidsen.
Hoogtepunten van de nieuwe Triple Denali routes zijn onder andere de Tundra Wilderness Tour, de Bears en Wilderness CruiseTour, De Glacier Discovery Route met haar met ijs bezaaide fjorden vanuit Vancouver naar Anchorage, en Ketchikan, een unieke haven in Alaska, beroemd om zijn rijke inheemse cultuur, zalmvisserij en geweldige Misty Fjords.
De Alaska ervaring wordt ook op culinair gebied doorgetrokken. Holland America Line maakt veel furore als het gaat om de culinaire ervaringen aan boord van haar cruiseschepen. Aan boord en tijdens het landprogramma zullen op Alaska-geïnspireerde gerechten geserveerd worden. Ook kan er een beroep gedaan worden op goed geïnformeerde tolken, tour conciërges en gidsen uit Alaska op de meeste CruiseTours en Alaska cruises. De Park Rangers bij Glacer Bay National Park bieden uitgebreide informatie en begeleide programma's.
De ms Amsterdam zal in 2013 de ms Volendam en de ms Zuiderdamop bepaalde CruiseToursversterken in Alaska.
Primeur voor België - Vertrek vanuit Zeebrugge op wereldreis met een oceaanreus van Cunard
Het luxe cruiseschip Queen Victoria zal op 9 januari 2013 opnieuw aanmeren in de haven van Zeebrugge. Dit is echter een bijzonder bezoek, want het is de allereerste keer dat passagiers vanuit Zeebrugge met een oceanliner van de Cunard-rederij op wereldreis kunnen vertrekken.
De Queen Victoria doet tijdens de 109-daagse reis rond de wereld talrijke tot de verbeelding sprekende plaatsen aan zoals New York, Fort Lauderdale, Montego Bay (Jamaica), Cartagena (Colombia), het Panama kanaal, San Francisco, Hawaii, West Samoa, Auckland, Sydney, Brisbane, Bali, Manila, Shanghai, Hong Kong, Ho Chi Minh Stad (Vietnam), Bangkok, Singapore, Kuala Lumpur, Colombo (Sri Lanka), Mumbai, Muscat (Oman), Akaba (Jordanië), Sharm El Sheikh, het Suezkanaal, Rome, Lissabon en Southampton. De ontscheping is voorzien in Hamburg. Tickets voor deze wereldreis zijn er vanaf 17.375 EUR per persoon (inclusief een on board credit van 1.420 EUR per persoon).
Het is niet zonder trots dat wij voor het eerst in de geschiedenis cruiseliefhebbers een wereldreis kunnen aanbieden waarbij zij in Zeebrugge kunnen inschepen aan boord van een van de mooiste luxe cruiseschepen ter wereld. Een cruise-ervaring met Cunard is dan ook iets heel bijzonder, aldus Rony H. Broun, directeur van Cunard Benelux. Tal van prachtige steden werden in het programma van deze reis rond de wereld opgenomen. En dit alles met vertrek vanuit een haven die vlakbij de deur ligt.
Wie in Zeebrugge aan boord gaat, kan ook kiezen voor een kortere trip. Tickets voor de 9-daagsetrans-Atlantische oversteek naar New York zijn er al vanaf 925 EUR per persoon. De 25-daagse cruise van Zeebrugge naar San Francisco met doortocht via het Panama kanaal wordt aangeboden vanaf 3.725 EUR per persoon.
De Queen Victoria werd te water gelaten in december 2007 en bracht tijdens haar maidenvoyage een bezoek aan België. Sindsdien deed het schip reeds meermaals de Zeebrugse haven aan. De laatste keer was in mei dit jaar samen met het zusterschip Queen Elizabeth.
De Queen Victoria weegt 90.000 ton en is het op één na grootste Cunard-schip dat ooit werd gebouwd. Het zwart en rood op de scheepsromp geven al aan dat het geen alledaags cruiseschip is. De oceaanreus combineert de legendarische scheepstraditie van Cunard met moderne luxe. Sommige publieke ruimten zijn twee of drie dekken hoog en werden afgewerkt met kostbaar houtwerk, mozaïeken en fraaie kroonluchters. Aan boord bevinden zich o.a. het Royal Court Theatre, het eerste drijvende museum Cunardia met kunstvoorwerpen en memorabilia van Cunard, een bibliotheek van twee verdiepingen met een wenteltrap en een grote serre in koloniale stijl met een dak dat kan geopend worden.
Met een aanbod van 3000 km langlaufroutes en Tsjechische gastvrijheid
Langlaufliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Tsjechië, dat in totaal 3000 km geprepareerde en goed bewegwijzerde langlaufpaden biedt. Betaalbare wintersport, de ongerepte natuur en gezellige authentieke chalets en berghutten maken Tsjechië een geliefde bestemming voor langlaufers.
Het Boheems-Moravisch Hoogland (Vysočina) is het paradijs voor langlaufers, zowel voor beginners als voor gevorderden. Kloppend hart van dit gebied is de stad Nové Město na Moravě. Professionele langlaufers komen hier samen om deel te nemen aan de wereldkampioenschappen langlaufen. Tevens vormt de stad dé kweekvijver voor Tsjechisch talent.
Maar ook als je geen jarenlange ervaring hebt op de latten kun je je prima vermaken. Je vindt hier 100 km aan langlaufpaden, zowel op beginnersniveau als op wedstrijdniveau. Liever skiën? Dat kan ook in het kleine skigebied Snowpark Harusův Kopec met 1 stoeltjeslift en een blauwe piste van 500 meter.
Winters plezier in het Reuzengebergte: Alternatief voor het Boheems-Moravisch Hoogland is het Reuzengebergte in het noorden van Tsjechië. De omgeving staat bekend als wintersportgebied waar je naast skiën ook erg goed kunt langlaufen.
Neem bijvoorbeeld de langlaufroute van 13 km van St. Peter naar het skigebied Spindleruv Mlyn. Of geniet van het uitzicht van de bergtoppen en maak een tocht over de 30 km lange Reuzengebergte skiweg van Harrachov over de gebergtekam tot aan pindleruv Mlyn.
CzechTourism is de officiële toerismeorganisatie van Tsjechië. Het hoofdkantoor bevindt zich in Praag, de BeNeLux wordt vanuit het kantoor in Amsterdam bediend. CzechTourism BeNeLux richt zich met offline en online marketing- en PR-activiteiten op de pijlers UNESCO (Tsjechië telt 12 werelderfgoederen), natuur, gastronomie, wellness, wintersport en familievakanties.www.czechtourism.com
GENIET VAN EEN DUVEL IN EEN INTERACTIEF HISTORISCH KADER
Historium Brugge en brouwerij Duvel Moortgat openen Duvelorium Grand Beer Café op de Grote Markt in Brugge. Duvelorium biedt net zoals Historium een unieke beleving aan. Op de eerste verdieping zal iedereen kunnen kennis maken met een selectie van de beste Belgische bieren in een zeer eigenzinnig kader met een prachtig terras met zicht op de Brugse Grote Markt. Het Antwerpse designbureau Puresang richtte de bar en shop vakkundig in. Vanaf 25 november is Duvelorium open voor het grote publiek.
Op 25 november opende Historium op de Grote Markt in Brugge. Daarmee krijgt Brugge een toeristische attractie van formaat bij en dat is niet alleen leuk nieuws voor de 4 miljoen toeristen die Brugge jaarlijks bezoeken, ook de Belg kan er zeker iets opsteken. Historium is namelijk geen gewoon museum maar een echte belevingsattractie waarin de bezoeker een fascinerende reis maakt naar het roemrijke Brugge anno 1435. Een teletijdsmachine die je meevoert naar historisch Brugge maar je tegelijkertijd het Brugge van vandaag beter leert begrijpen.
Genieten met de 5 zintuigen en daarbij wordt smaak op een zeer originele manier uitgelicht. In dit prachtige historische pand zal namelijk een uniek Grand Beer Café huizen, gedoopt Duvelorium waar een selectie van de beste bieren van België worden geserveerd en waar iedereen kan genieten van het prachtige zicht op de Brugse Grote Markt. Duvelorium is een unieke samenwerking tussen Historium en brouwerij Duvel Moortgat.
Michel Moortgat, CEO Duvel Moortgat legt uit: Brugge heeft een zeer rijke geschiedenis en kan hier dat verhaal op een originele manier vertellen. De vele bezoekers maken kennis met Belgische traditie en vakmanschap. Dit is dan ook het uitgelezen moment om hen te laten genieten van een andere Belgische trots, namelijk onze speciaalbieren.
Belgische bieren
De vijf zintuigen worden geprikkeld door middel van film, decor en speciale effecten. Proeven en genieten van verschillende Belgische speciaalbieren, dat kan in het Duvelorium. Onder meer Duvel, Vedett, Maredsous, Brugse Zot, de bieren van brouwerij Achouffe, Liefmans en De Koninck zullen er geserveerd worden. Het balkon biedt een adembenemend uitzicht op de Grote Markt van Brugge. In de shop kunnen bezoekers de bieren en speciale pakketten aankopen. Voor Historium werd er een Historium Duvel glas ontwikkeld dat enkel te koop wordt aangeboden in het museum. Een mooi souvenir en een must have voor elke Duvel liefhebber.
Iedereen is elke dag welkom in het Duvelorium. Het is de perfecte plaats om een dagje cultuur, shoppen of Historium af te sluiten of te starten. Beleven, tot rust komen en ten volle genieten van een prachtige omgeving en uitzicht.
Häagen-Dazs brengt je in Hogere sferen met ICE MOON
Als het aan Häagen-Dazs ligt, start het nieuwe jaar straks onder een gunstig gesternte. De nieuwe ijscreatie ice moon brengt je alvast in hemelse sferen. Buitenaards mooi dankzij de verrassende vormgeving van het ontwerpersduo Doshi Levien, en onweerstaanbaar lekker dankzij de succulente smaken van Häagen-Dazs, waaronder het nieuwe salted Caramel, een extra feestelijke variant voor de klassieke kerststronk!
Voor het vijfde jaar op rij schakelde Häagen-Dazs gerenommeerd designtalent in om een exclusieve roomijscreatie te ontwerpen. Dit jaar viel het indiase-schotse ontwerpersduo Doshi Levien die eer te beurt. en het resultaat mag er zijn: een verleidelijk stukje universum, in twee versies.
The Full ICE MOON vertrekt van de gesmaakte macadamia nut brittle, gecombineerd met het krokante van meringue en het frisse van framboossorbet, afgewerkt met een
pistachekoekje.
The Harvest ICE MOON brengt klassieker vanilla harmonieus samen met nieuwkomer salted Caramel, overgoten met een karamelsausje op basis van gezouten boter en afgewerkt met krokante chocoladecrisps en gekaramelliseerde pecannoten.
De ontwerpers Nipa Doshi en Jonathan Levien vonden hun inspiratie voor dit poëtisch ijs in een simpele beweging, die van de lepel die in een pot ijs duikt om er een heerlijke hap uit te scheppen. Daarbij was de abstracte reliëfkunst van de Armeniër Léon Tutundjian een inspiratiebron, net als de franse film Le voyage dans la Lune van Georges Méliès. Het ontwerpersduo geeft elke creatie graag een eigenzinnige twist, cultureel getint en met een vleugje humor.
Het was bijzonder leuk om deze ijscreaties te ontwerpen met het team van Häagen-Dazs. Het bolvormige design en de kraters waren een echte uitdaging, maar we zijn heel tevreden met het resultaat. We zien deze ijscreatie al in het midden van de feesttafel pronken! Voor ons was het ook een primeur, want voor de eerste keer in ons leven hebben we van ons prototype geproefd en het moet gezegd: overheerlijk!
De kunstzinnige hemellichamen van Häagen-Dazs zijn ambachtelijk gemaakt, exclusief voor de eindejaarsfeesten. Het roomijs bevat enkel natuurlijke ingrediënten, zonder toevoeging van kunstmatige kleur- en smaakstoffen. De ijstaarten ice moon (6-8 personen) zijn van 3 december 2012 tot 2 januari 2013 verkrijgbaar in de winkels Häagen-Dazs in België:
Het designersduo Doshi Levien bestaat uit Nipa Doshi (geboren in Bombay, India) en haar echtgenoot Jonathan Levien (geboren in Elgin, Schotland). Nipa en Jonathan leerden elkaar kennen aan het Royal College of art in Londen en werken sinds 2000 samen. Vandaag zijn ze wereldwijd gekend om hun typische stijl die de perfecte mix vormt van industrieel design, ambacht, technologie en verbeelding.
Dean Masschelein van restaurant Boury is Viskok van het Jaar 2013
Dean Masschelein van restaurant Boury is de winnaar van de Nationale Horecawedstrijd van VLAM en krijgt de titel Viskok van het jaar 2013. Al voor de 24ste maal daagde VLAM alle Belgische professionele koks uit om een zo lekker en origineel mogelijk gerecht in te sturen met de Vis van het Jaar, rode poon, als hoofdingrediënt.
Een vakjury maakte een voorselectie uit de ingestuurde recepten. Vijf finalisten werden weerhouden om het live tegen elkaar op te nemen in de demonstratiekeuken van Horeca Expo. Deze finalisten waren Danny Bervoets van Restaurant The Dining Room in Lippelo, Michael Mayérus van Restaurant Le Sanglier des Ardennes in Durbuy, Willem Koopman van Hostellerie le Fox in De Panne, David Crabbe van restaurant Aneth in Bruggeen Dean Masschelein van restaurant Boury in Roeselare
De professionele jury samengesteld uit vertegenwoordigers van de belangrijkste Belgische restaurateursverenigingen werd voorgezeten door Guy Van Cauteren. Dean Masschelein van restaurant Boury maakte de meeste indruk op de jury en won
de wedstrijd met 'Rode poon in 2 bereidingen: fris gemarineerd, raapjes, koolrabi, quinoa en bergamot en gelakt, gefermenteerde look en pompoen jus van sesam'.
De winnaar ontving de trofee van de Viskok van het jaar, ontworpen door kunstenaar Tuur De Rijbel, een cheque ter waarde van 1.250, een dinerkaart voor twee personen bij Hof van Cleve in Kruishoutem, en een waardebon van 250 van Flanders Expo, te besteden bij het ISPC. De laureaten ontvingen elk: een 'Vis van het jaar'-diploma, een dinerkaart voor twee personen in t Laurierblad in Berlare.
Françoise Gri wordt Algemeen Directrice bij de Pierre & Vacances Center Parcs Group
Françoise Gri, van 2008 tot 2012 algemeen directrice van de Manpower Group Frankrijk en Zuid-Europa, begint binnen de algemene directie van de Pierre & Vacances Center Parcs Group, aan de zijde van Gérard Brémond, President Directeur van de groep.
De 54 jarige Françoise Gri heeft haar diploma behaald aan de ENSIMAG (Nationale Hogeschool voor Informatica en Wiskunde in Grenoble) en heeft het grootste deel van haar carriere gewerkt bij de groep IBM waar zij in 2001 Algemeen President Directeur werd voor Frankrijk. Zij was in het vooral verantwoordelijk voor de transformatie van de activiteiten van verkoop van informatica materieel naar dienstverlening en maakte hiermee het bedrijf marktleider op technologisch gebied binnen Frankrijk.
In 2007 begon zij bij Manpower als President Directrice en maakte door haar Hervorming van deze uitzendgigant een groep die gespecialiseerd is in arbeidsmarktoplossingen. Ze heeft zich sterk gemaakt voor die transformatiemissie van een entiteit die met 5 miljard euro omzet de belangrijkste markt van de groep vormde. Dit deed ze door middel van vereenvoudiging van processen, herstructurering van bepaalde functies en het opzetten van nieuwe activiteiten. Deze transformatiemissie bleek een succes voor het bedrijf en in 2011 werd Françoise Gri dan ook President Directrice van de ManpowerGroup Frankrijk en Zuid-Europa.
Françoise Gri begint per 2 januari 2013 bij de Pierre & Vacances Center Parcs Group, maar zal vanaf 6 november 2012 betrokken worden bij structurele beslissingen binnen het bedrijf.
« Ik ben verheugd om Françoise Gri als Algemeen Directrice te mogen verwelkomen bij de Pierre & Vacances Center Parcs Group », aldus Géréard Brémond. Mijn keuze is gemotiveerd door haar werkervaring en behaalde successen binnen IBM en Manpower, maar ook door haar capaciteit om de visie van een bedrijf te kunnen uitbreiden en promoten in binnen- en buitenland.
Samen met de leden van de Raad van Bestuur zal Françoise Gri als missie hebben om de actiepunten die de afgelopen maanden zijn ingezet, verder te implementeren, om zo de resultaten van de groep te verbeteren en om de ontwikkeling van de groep te blijven stimuleren.
« Ik ben heel enthousiast, zei Françoise Gri, dat ik bij de Pierre & Vacances Center Parcs Group kom werken en wil graag mijn evaring inzetten voor dit bedrijf, dat altijd heeft weten te innoveren en waarvan het potentieel nu gebruikt moet worden om een nieuwe ontwikkelingsfase in te gaan.
Ik kijk ernaar uit om samen te werken met Gérard Brémond, President Directeur van deze groep, die ik bewonder om zijn creativiteit en zijn lange termijn visie voor het bedrijf. Wij zijn er beiden van overtuigd dat moeilijke periodes de juiste tijd zijn om de meest vruchtbare strategieën te ontwikkelen en te implementeren ».
Het feestelijke samenspel van het mooie landschap, de alomtegenwoordige sneeuw en de vrolijke kerstlichtjes maakt van elke Zuid-Tiroolse kerst een unieke belevenis. Maar ook de Zuid-Tirolers zelf dragen bij aan de holiday cheer! Maak kennis met vier mensen die met hun persoonlijke aanpak, hun inzet en hun passie net dat beetje extra magie toevoegen aan de eindejaarsfeesten.
Thea Schuster : Meesterwerken in de kerstboom
Thea is een verwoed hobby-pottenbakster, maar haar gegeerde kerstballen deelt ze niet zomaar aan eender welke klant uit. Wie zijn kerstboom wil tooien met haar creaties, nodigt ze bij haar thuis uit voor een persoonlijk gesprek. Vervolgens maakt deze autodidacte uit Vetzan in Val Venosta/Vinschgau (dichtbij de Zwitserse grens) een ontwerp op basis van de ideeën die geopperd werden tijdens het gesprek. Thea voorziet al haar kerstballen van een unieke touch en laat zich niet snel afleiden van haar eigen esthetiek. befehlhof@akfree.it.
Richard Schwienbacher : Tradities op de feesttafel
Fruitgebak gemaakt volgens het originele Bolzano/Bozen-recept heeft historisch gezien wortels in zowel het arme Alpenland als in de rijke handelssteden van het Adriatische gebied. Het gebak is dus een smakelijk voorbeeld van de gastronomische mengelmoes van alpiene en mediterraanse invloeden die zo typisch is voor Zuid-Tirol. www.ultnerbrot.it (enkel beschikbaar in Duits of Italiaans).
Ivan Gross
Al tien jaar zorgt Ivan Gross ervoor dat de beste sneeuw op het juiste moment valt. Geen enkel van de 1400 sneeuwkanonnen die per jaar worden geproduceerd ontsnapt aan zijn controlerend oog. Bij Technoalpin, de wereldleider in technische besneeuwing, ligt de lat dan ook hoog. Hun doel? Sneeuw produceren van de beste kwaliteit, en dat op een zo energie-efficiënt mogelijke manier. www.technoalpin.com
Giorgio Moroder : Zuid-Tiroler, wereldburger
Giorgio Moroder komt uit St. Ulrich in Val Gardena/Gröden, woont in Los Angeles en
reist tweemaal per jaar terug naar zijn geboortestreek. Een vaste afspraak in zijn kalender voor zon bezoek is Kerstmis. De componist, songwriter, Oscar-en Grammy-winnaar is autodidact en had een doorslaggevende invloed op de discomuziek van de jaren zeventig. Donna Summers hit Love to love yoy baby had een enorme boost aan zijn beginnende carrière. Later mocht hij samenwerken met grote namen als David Bowie, Elton John, Barbra Streisand, schreef hij de Olympische hymnes voor Los Angeles en Seoul en mocht hij honderden gouden en platinum platen aan zijn muren hangen. Zijn nieuwste wapenfeiten zijn bijdrages aan de muziek van niemand minder dan Beyoncé en Jessica Simpson. www.moroder.net
Affligem Blond wint Goud op de European Beer Star Awards 2012!
Europese jury unaniem over topkwaliteit van de trappist onder de abdijbieren!
Affligem Blond, gebrouwen met knowhow en met respect voor de authenticiteit en de ambachtelijke traditie van de abdij van Affligem, wint de Gouden Award op de European Beer Star Awards 2012 in de categorie van Belgian Style Ale. De European Beer Star Awards is één van de belangrijkste bierwedstrijden wereldwijd. Het proeven van de bieren gebeurt door een professionele, onafhankelijke vakjury die één voor één uit gerenommeerde en ervaren bierexperten van over heel de wereld bestaat.
Affligem Blond is een helder abdijbier van hoge gisting met een fruitige en hoppige geur, een licht moutig karakter en een zachte body. Het is een zeer toegankelijk bier met een alcoholpercentage van 6,8 %. Qua smaakbeleving scoort het eerder bitter dan zoet.
De bieren van Affligem staan voor authentieke, artisanale kwaliteit. Zij worden nog altijd gebrouwen volgens het originele recept van de paters van de abdij van Affligem. De Affligem brouwerij in Opwijk respecteert deze brouwformule en zorgt dagelijks voor de productie van bieren van topkwaliteit. Het brouwproces begint bij een grondige selectie van de grondstoffen. De Affligem brouwerij in Opwijk gebruikt immers alleen natuurlijke ingrediënten van de beste kwaliteit. Bovendien is ze nog één van de weinige brouwerijen die echte hoogaromatische hopsoorten gebruikt voor haar bier.
Affligem Blond is verkrijgbaar bij alle verkooppunten van Colruyt doorheen het land, in de drankencentrales alsook in de betere brasserie in de omgeving van Affligem. In de winkel bedraagt de consumentenadviesprijs 5.70 voor één clip Affligem Blond (6
Brouwerij RODENBACH nam op 14 november, naar aanleiding van de European Beer Star 2012 competitie in Nuremberg, een gouden medaille voor RODENBACH Caractère Rouge in ontvangst. Dit is dit jaar de achtste erkenning op het palmares van de West-Vlaamse brouwerij RODENBACH !
De European Beer Star competitie wordt als de grootste Europese professionele bierproefwedstrijd beschouwd. Er werden 1.366 bieren uit 45 landen door 102 bierexperten gekeurd. RODENBACH Caractère Rouge werd, door de kwaliteitsjury, in de categorie Belgian Style Fruit Sour Ale met goud bekroond.
Zowel in het binnen- als in het buitenland herontdekt de consument RODENBACH. Het bier van gemengde gisting rijpt er gedurende twee jaar op eikenhouten foeders. Biergoeroe M. Jackson noemde RODENBACH ooit The most refreshing beer in the world. Het unieke brouwproces, de specifieke rijping op eik en het verfrissende karakter van dit eigenzinnig bier spreken de bierliefhebber meer dan ooit aan ! Sterk is dat deze stijgende interesse wordt bevestigd door nationale en internationale erkenningen op hoogstaande bierwedstrijden. Deze gouden medaille, de 8ste erkenning in één jaar tijd, is een geweldige troef voor de brouwerij.
In 2011 ontwikkelden twee sterren chef Viki Geunes en de brouwers van RODENBACH een eerste proefbrouwsel van de RODENBACH Caractère Rouge waarna het in 2012 als exclusieve Limited Edition werd gelanceerd. De brouwers laten het RODENBACH bier, dat traditioneel twee jaar lang op grote eiken foedersrijpt, gedurende zes maanden verder met verse krieken, frambozen en veenbessen macereren. Het resultaat is RODENBACHCaractère Rouge, een uitzonderlijke RODENBACH met maceratie op fruit en een alcoholvolume van 7%.
Brouwmeester Rudi Ghequire omschrijft het bier als: Een vineus bier , met een zeer complexe fruitige neus van framboos en kriek in combinatie met houttoetsen en karamel. In de ondertoon de geur van viooltjes, leder en lichte tabak. In de smaak komt het fruitbier eerder zuur over maar dan van een bijzondere puurheid.
Viki Geunes: De lichte restzoetheid brengt evenwicht in de smaakdriehoek tussen zuur, zoet en droogheid. Deze droogheid is hoofdzakelijk afkomstig van de veenbessen, die het bier een bijzonder lange en zuivere afdronk bezorgen.Het bier doet denken aan de unieke combinatie van delicaatheid en kracht van een frisse bourgogne wijn.
De nieuwe prestigieuze gids met unieke verblijfslocaties en toprestaurants bevat dit jaar 36 nieuwe verwenadressen uit de 5 continenten.
Iemand die even weg wil uit de dagelijkse sleur vindt nu ook rust en kalmte in The Cliffs Preserve in Chili, kan volop genieten van de pracht en de mystieke geheimen van de Peruviaanse Macchu Picchu in de Inkaterra Macchu Picchu suites of uitblazen in de Titicaca lodge op meer dan 3800 m hoogte nabij het Titicacameer.
Andere suggesties omvatten het Dolphin Island Fidji, de Morukuru villas in Zuid Afrika of het Zarafa camp in Botswana.
Sport, ontspanning en wellness met nieuwe locaties in Frankrijk, Zwitserland, Italië, Zuid-Afrika en Taiwan. Het In Lain hotel Cadonau in Zwitserland combineert jacht, visvangst, wandelingen met sledehonden en hockey.
Naast de hotels die alle een degelijke culinaire ervaring aanbieden, verwelkomt Relais & Châteaux ook 9 nieuwe Grands Chefs. Frankrijk neemt er maar liefst 4 voor zijn rekening, het Chabichou restaurant in Courchevel, LOxalys in Trois Vallées, Passage 53 in Parijs en Mirazur in Menton. In het rijtje nieuwe chefs ook Margo Reuten van het restaurant Da Vinci in het Nederlandse Maasbracht, kreeg een 17/20 in de GaultMillau 2013 in Nederland.
De koppeling met historische panden vinden we o.m. terug in het neogotische Borgo Dei Conti in Italië en het 18de eeuwse Kapucijnenklooster El Convento Boutiquehotel in Antigua, Guatemala.
Salvatore Ferragamo, kleinzoon van de wereldvermaarde gelijknamige Italiaanse schoenmaker en nu uitbater van het Il Borro hotel in Toscane, fungeert dit jaar als internationaal ambassadeur van de keten.
De konfijten van Didden : een feestmaaltijd voor elke dag!
De verschillende soorten konfijten van Didden : Elf variëteiten, bijzonder smaakvol en die voor vele toepassingen kunnen worden ingezet. De voorgestelde combinaties zijn verre van uitgebreid en er is nog plaats voor creativiteit!
Uienkonfijt: het bijzonder subtiele en traditionele recept met toetsen van roze peper en rozijnen. Perfect te combineren met zowel ganzenlever als gevogelte. Ardense uienkonfijt: de zachtheid van de uien samen met het fruitige van de framboos. Overheerlijk met wild als gebraad of terrine-maar ook smaakvol met een goede boerenpastei. Uienkonfijt met sinaasappel: met een subtiele bittere toets dankzij sinaasappelschilletjes, een bereiding die onder andere perfect past bij eend.
Uienkonfijt met peperkoek: zachte en tegelijk geparfumeerde toetsen om uw terrines maar ook koud vlees op een unieke manier te vergezellen. Sjalotkonfijt met speculaas: de licht uitgesproken sjalotsmaak met de kaneel-en kruidnageltoetsen van speculaas gaan ideaal samen met de licht gekruide wildterrines. Vijgenkonfijt: alle zachtheid van de verse vijg op smaak gebracht door een beetje azijn, met een zachte textuur die zowel ganzenlever als een hartige kaas kan vergezellen.
Bosvruchtenkonfijt: aardbeien, blauwe bosbessen en braambessen gaan een perfecte combinatie aan met Xeres-azijn om een wildgebraad, een terrine of een goed gerijpte kaas op een overheerlijke manier te vergezellen. Sinaasappelkonfijt: op smaak gebracht met een toets van Grand Marnier, de combinatie van het fruitige en het bittere geven nog meer smaak aan eendefilet of waarom niet?-aan gebakken Sint-Jakobsnoten. Bereide veenbessen: authentieke veenbessen die traditiegetrouw wild vergezellen maar dat ook perfect doen met gevogelte en zelfs harde kazen. Appel-peerkonfijt met kaneel: een uitzonderlijk evenwicht, de combinatie van appels-peren-kaneel die op een bijzonder smaakvolle manier subtiel vlees of blauwe kazen vergezellen. Mangokonfijt: dankzij de subtiele en exotische toetsen van goedgerijpte mangos en een lekker gemberaccent, past dit konfijt onder andere bij gevogelte.
Konfijten in 150 gr: beschikbaar in fijne kruidenierszaken, slagerijen en traiteurzaken. Konfijten in 220 gr: beschikbaar in de Belgische groothandel, van november tot december bij Carrefour, Champion; het hele jaar door bij Colruyt, Cora, Makro, Spar. Prijs : naargelang de soort, ligt de consumentenprijs van de konfijten tussen 2,05 en 2,95 . www.diddenfood.com
Bij vele gezinnen staat er jaarlijks een wintervakantie gepland. Een reis om naar uit te kijken, soms meer dan een zomervakantie. Wie met de familie richting Alpen reist, wil ongetwijfeld een bestemming waar groot en klein, ouders en kinderen vanalles kunnen beleven. Iedereen is welkom het Noord-Italiaanse Valle dAosta, ook minder valieden die evenveel sneeuwpret zullen beleven.
De toeristische diensten van Valle dAosta pakken uit met family building packages. Het zijn all-in vakantiepakketten voor families met kinderen in wintersportplaatsen met veel recreatiemogelijkheden. Overnachtingen, skipassen en activiteiten voor het ganse gezin zijn inbegrepen. Dat is niet alleen makkelijk maar ook tijdbesparend want je hoeft zelf niets meer uit te zoeken.
Het doel van de family building pakketten is om families dichter bij elkaar te brengen. Ver weg het werk, huishoudelijke taken, school of andere stresserende activiteiten uit het dagelijkse leven.
De vakantie wordt gezamenlijk doorgebracht maar elk gezinslid kiest een activiteit die hij of zij het meest past. Op die manier geniet iedereen met volle teugen, op eigen ritme, wat ook de groepssfeer ten goede komt. Kinderen neem deel aan skilessen of amuseren zich in een sneeuwpark. Er is gezamenlijke familiepret in het zwembad, op de schaatspiste of tijdens het bobsleeën. Terwijl de kinderen op stap zijn met een professionele monitor genieten de ouders van lokale gastronomie, van relaxen in een wellness center of van winkelen in de hoofdplaats Aosta.
Iedereen welkom, ook minder valieden
Je zou denken dat een wintervakantie voor mensen meteen geestelijke of lichamelijke handicap niet weggelegd is. Niets is minder waar in Valle dAosta want daar zijn ook minder validen meer dan welkom.Speciaal opgeleide monitoren van de skischool in Courmayeur wachten hen op in diverse skistations voor een professionele begeleiding. Op basis van de beperking van de persoon wordt speciaal aangepaste apparatuur voorzien. Een kruk als steun bij het skiën of eenbijzonder snowboard (BASS systeem) met metalen constructie waar de persoon aan wordt vastgehecht, om samen met de monitor naar beneden te glijden. Zo kunnen ook mensen met lichamelijke beperkingen aan de onderste ledematen ook een snowboard ervaring beleven. In Val Ferret en Arpy kan men Nordic skilessen volgen en in andere stations kan men tevens op aanvraag snowboarden, alpine skiën of langlaufen. www.sicuramentevacanze.it en scrivi@sicuramentevacanze.it.
www.visitaosta.be, www.lovevda.it: officiële websites van de autonome regio Valle dAosta met informatie over accommodaties, actieve vakanties, bereikbaarheid, kant en klare arrangementen én evenementen.
Air Europa:vanaf 3 december van Brussel naar Madriden door naar Latijns Amerika !
De grootste Spaanse private luchtvaartmaatschappij Air Europa werkt continu aan de kwaliteit en de uitbreiding van zijn vloot en netwerk. Air Europa bestaat 25 jaar en start op 3 december 2012 de lijn Brussel/Madrid. Dat opent voor de Belgische markt, zowel business als leisure travel, tal van nieuwe mogelijkheden, niet in het minst richting Latijns Amerika dankzij de vele connecting flights vanuit Madrid.
Air Europa, lid van de luchtvaartalliantie Skyteam, kan met verschillende sterke troeven uitpakken: een super moderne vloot , zeker met de recente aanvulling van vier Boeing 737/800 van de laatste generatie,jaarlijks bijna 9 miljoen passagiers, een milieuvriendelijk label aangaande CO2-uitstoot, een meertalige en kwalitatieve service en een netwerk dat ook voor de Belgische reizigers heel wat in petto heeft.
De nieuwe verbinding vanuit Brussel naar Madrid, vanaf 3 december, is een interessante en prijsgunstige aanvulling op de reeds bestaande connecties. Maar deze Brussel/Madrid service van Air Europa opent tal van bijkomende mogelijkheden. Om te beginnen een verhoging van de bereikbaarheid van andere Spaanse steden, van de Balearen en de Canarische Eilanden. Het zijn echter de connecting flights vanuit de Spaanse hoofdstad richting Midden-Amerika en Zuid Amerika die de aandacht van de reizigers zullen trekken. Dankzij de vrij korte wachttijd in Madrid worden de vluchten van Air Europa naar onder meer Havana (Cuba),Santo Domingo en Punta Cana (Dominicaanse Republiek), Buenos Aires (Argentinië), Cancun en Mexico City (Mexico), Caracas (Venezuela), Lima (Peru) en Salvador de Bahia (Brazilië) voor de Belgische markt super aantrekkelijk. Naar de meeste van die bestemmingen is er een dagelijkse vlucht. Daarenboven gaat Air Europa zijn transatlantisch netwerk verder uitbouwen. Vanaf 27 november 2012 wordt vanuit Madrid ook Santa Cruz de la Sierra (Bolivië) bediend.
De inauguratie op 3 december 2012 van de lijn Brussel/Madrid heeft een grotere betekenis voor en impact op de Belgische markt dan de nieuwe vlieglijn op zich. Air Europa zet met een reeks handige en concurrentievolle connecting flights de poort naar Latijns Amerika voor de Belgen wagenwijd open.
De konfijten van Didden : een feestmaaltijd voor elke dag!
De konfijten van Didden combineren de vier basissmaken met veel plezier : het zoete, het zure, het zoute en het bittere. Ze vormen een ideaal evenwicht van talrijke gerechten. Deze overheerlijke specialiteiten worden sinds jaar en dag in Azië gebruikt onder de vorm van chutneys of zoetzure bereidingen. Ook bij ons kennen ze een stijgend succes.
Ze vergezellen traditiegetrouw ganzenlever en andere prestigieuze terrines, ook wild. Deze bijzonder smaakvolle bereidingen kunnen eveneens perfect samengaan met vele andere lekkernijen. Gaande van fijne vleeswaren tot kaas, van vlees-en gevogeltebereidingen tot desserten zoals roomijs, geven de konfijten een ware gastronomische toets aan zowel uw dagelijkse keuken als aan uw feestmaaltijden.
Dankzij haar unieke ervaring, heeft de firma Didden een bewonderenswaardige reputatie opgebouwd in de bereiding van haar konfijten, die beschikbaar zijn in een ongelooflijk aantal smaken. Als pionier in het opzetten van een gamma gekenmerkt door een constant streven naar ambachtelijke kwaliteit, maakt het familiebedrijf sinds vier generaties -er een erezaak van om de allerbeste ingrediënten te kiezen voor de bereiding van zijn recepten. Naast vele andere producten wordt er geopteerd voor de beste soorten verse uitjes die perfect rijp worden geoogst, alsook voor even verse en ideaal gerijpte vijgen. Allemaal troeven die finaal een absoluut ongeëvenaarde textuur en smaak opleveren.
Kortom, de konfijten van Didden zijn natuurlijk, zonder bewaarmiddel. Ze worden zowel in de dagelijkse keuken gesmaakt, zoals de uienkonfijten en de Ardense uienkonfijten, als bij uitzonderlijke gelegenheden, zoals de vijgenkonfijten en de konfijten met Grand Marnier. Zo wordt elke maaltijd een waar feest.